• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:25:40 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:25:40 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 42
Guests: 128
Total: 170
kalantzopoulos
Chr1sgr
skoloni
tmpadasn
thomasdt
giorgos_skl
Carot1456
st3.kt
papaloui
thaliatsk
sterxz
alexandraskol
Leou
stolieras
ntelakis
Mr Watson
Captain
christina02
astakos1
Denisivo
Don Corleone
Orgianelis
Giannis Masterio
alexiosmara
marnas
kpapama
Papalamprous humor
Xontroulis
Michalis Tsialis
victoria
MrGreekArrow
Aria10
d0xa
Anonikos
mayia psarikoglou
freskoulhs
evgeniaz
soti
tpt
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Πολίτης και Πολιτική (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ταξικά Νέα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Ταξικά Νέα  (Read 25407 times)
jimmakos
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #75 on: February 15, 2009, 18:10:33 pm »

Quote from: promitheas on February 15, 2009, 12:52:23 pm
αχα χα χα χα.... ο μικροαστισμος του Προυντον και του Μπακούνιν σε όλη της την έκφραση....
γι΄αυτό στην χώρα μας Βασίλευσε η Σοσιαλδημοκρατία του ρεφόρμα Παπανδρέου...
Αδυνατεί το μυαλό σου να καταλάβει, ότι η κυριαρχία της παραγωγής και διακίνησης εμπορευμάτων ελέγχεται απο τα μονωπόλια.
Ελέγχεται ακόμα και αν ο περιπτεράς της γωνίας πωλούσε αυτοκίνητα και εσυ απο την καλή σου διάθεση προτιμούσες αυτον και όχι την επίσημη αντιπροσωπία.
...τι αυταπάτες τρέφεις φιλαράκο μου, δεν λεγεται..
Η καπιταλιστική παραγωγή, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του Κεφαλαίου, σε έχει ξεπεράσει αμείλικτα!!!
ΥΣ: και τους χαρακτηρισμούς "δεν την παλεύεις" και άλλες τέτοιες πούτσες αλλού...
Ας μην εθελοτυφλούμε συνάδελφε προσπαθώντας να την πούμε ο ένας στον άλλον. Το κόμμα σου έχει ή όχι γραμμή και αν ναι ποιά ειναι αυτή;
προφανώς και δεν μιλάω όπως σου είπα για τα μονοπωλιακά προιόντα μιας και αποτελούνε ένα από τα προβλήματα τις ελεύθερης αγοράς το να δίνονται τα μονοπώλια σε ιδιώτες.
Αυτό που λέω φαίνεται καλύτερα στα λαχανικά, φρούτα, γεωργικά-κτηνοτροφικά προιόντα όπου οι παραγωγοί δίνουν και στον μανάβη της γειτονιάς και στον μεγαλέμπορα Μασούτη. Αν εσύ ενισχύεις τον μεγαλέμπορα απο την τσέπη σου ο μανάβης της γειτονιάς θα σβήσει. αν αυτή την κατάσταση την μεταφέρεις σε συνολικότερο επίπεδο καταφέρνεις να  διευρύνεις το ταξικό χάσμα δίνοντας περισσότερο πλούτο στους καπιταλιστές. είναι αυτή η γραμμή του κομματος σου; πιστεύω πως όχι. Ζητάς μια αταξική κοινωνία όπου την δύναμη θα την έχει αποκλειστικά η εργατική τάξη. και έρχομαι και σε ρωτάω ο αυτοαπασχολούμενος μικροαστός έμπορος είναι ή όχι πιο κοντά σε αυτή την τάξη. τον θες μαζί σου ή όχι; οπότε γιατί να τον αφήσεις να λισάξει της πείνας; για να ενταχθεί μαζί σου ώς επαναστάτης απο ανάγκη; και πόσο πιστεύεις ότι θα κρατηθεί δίπλα σου;
Απεναντίας ενισχύοντας τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, αποδυναμώνεις τους μεγαλύτερους σε έναν βαθμό.Και τι εννοώ με το αποδυναμώνεις: Είναι απλό αν κάτσεις και σκεφτείς σύμφωνα με τις αρχές του καπιταλιστικού εμπορίου πως όταν ένα προιόν έρχεται απευθείας απο την παραγωγή στην κατανάλωση το κέρδος συγκεντρώνεται σε έναν και δεν μοιράζεται σε πολλούς.  προπαγανδίζοντας τους ταυτόχρονα τον κίνδυνο που διατρέχουν στην ελεύθερη αγορά δημιουργείς επαναστάτες με συνείδηση οι οποίοι θα μείνουν δίπλα σου χωρίς να σε προδώσουν στην πρώτη αναποδιά.
και για να το χαώσω στο τέλος δες συνθήκη Βάρκιζας. Εκεί θα δεις ποιοι είχαν συνείδηση και ποιοι αναγκαιότητα

Logged
jimmakos
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #76 on: February 15, 2009, 18:21:54 pm »

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4106604
να και η γραμμή του ΚΚΕ σύμφωνα με το 18ο συνέδριο

Τα θέματα αυτά χρειάζονται περισσότερη μελέτη αλλά είναι απαραίτητο να αρχίσει ο προβληματισμός, αναδεικνύοντας ως βασικό στοιχείο ότι ο δρόμος της ευημερίας των λαϊκών στρωμάτων περνάει μέσα από τη λαϊκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.
Σ' αυτό το δρόμο μπορούν να κατοχυρωθούν βασικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων:
Εξασφάλιση του δικαιώματος εργασίας και εισοδήματος ικανού να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, ωράριο συμβατό με το γενικό ωράριο εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
Αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν, αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας. Πραγματική μόρφωση για τα παιδιά τους
Ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, μεταφορές, κοινωνικές υποδομές στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών
Εξασφάλιση της ισοτιμίας των γυναικών, αναγνώριση δικαιωμάτων που αφορούν στη μητρότητα, στην ξεκούραση (άδειες, κλπ.)
Φτηνή λαϊκή κατοικία
Ελεύθερο δημιουργικό χρόνο, ζωή σε ανθρώπινο περιβάλλον με συμμετοχή σε πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες, χωρίς τη μάστιγα των ναρκωτικών
Ζωή χωρίς το βραχνά της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επεμβάσεις και πολέμους.
Σ' αυτή την κατεύθυνση μπορεί να δοθεί απάντηση στις ανησυχίες για την απώλεια της μικροϊδιοκτησίας, να κατανοηθεί ότι οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να ζήσουν μία καλύτερη ζωή.
Η οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά έχει μεγάλες απαιτήσεις.
Βεβαίως, εδώ κρίνεται η πρωτοπόρα στάση της εργατικής τάξης, που έχει την κύρια ευθύνη, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την προσπάθεια που θα γίνει στα μεσαία στρώματα.
Η λύση είναι η συγκέντρωση των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στα μονοπώλια και στον ιμπεριαλισμό, στον κοινό αντίπαλο. Κι αυτή η συγκέντρωση δυνάμεων πρέπει να κατανοηθεί όχι μόνο ως στοιχείο που απαντά στις τρέχουσες απαιτήσεις της πάλης αλλά ως στοιχείο του αγώνα για την κατάργηση της ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.

Συνεχίζεις να επιμένεις ότι ρεφορμάρω και ζω σε φανταστικό κόσμο;
Logged
fourier
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #77 on: February 15, 2009, 18:47:58 pm »

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 18:10:33 pm
Quote from: promitheas on February 15, 2009, 12:52:23 pm
αχα χα χα χα.... ο μικροαστισμος του Προυντον και του Μπακούνιν σε όλη της την έκφραση....
γι΄αυτό στην χώρα μας Βασίλευσε η Σοσιαλδημοκρατία του ρεφόρμα Παπανδρέου...
Αδυνατεί το μυαλό σου να καταλάβει, ότι η κυριαρχία της παραγωγής και διακίνησης εμπορευμάτων ελέγχεται απο τα μονωπόλια.
Ελέγχεται ακόμα και αν ο περιπτεράς της γωνίας πωλούσε αυτοκίνητα και εσυ απο την καλή σου διάθεση προτιμούσες αυτον και όχι την επίσημη αντιπροσωπία.
...τι αυταπάτες τρέφεις φιλαράκο μου, δεν λεγεται..
Η καπιταλιστική παραγωγή, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του Κεφαλαίου, σε έχει ξεπεράσει αμείλικτα!!!
ΥΣ: και τους χαρακτηρισμούς "δεν την παλεύεις" και άλλες τέτοιες πούτσες αλλού...
Ας μην εθελοτυφλούμε συνάδελφε προσπαθώντας να την πούμε ο ένας στον άλλον. Το κόμμα σου έχει ή όχι γραμμή και αν ναι ποιά ειναι αυτή;
προφανώς και δεν μιλάω όπως σου είπα για τα μονοπωλιακά προιόντα μιας και αποτελούνε ένα από τα προβλήματα τις ελεύθερης αγοράς το να δίνονται τα μονοπώλια σε ιδιώτες.
Αυτό που λέω φαίνεται καλύτερα στα λαχανικά, φρούτα, γεωργικά-κτηνοτροφικά προιόντα όπου οι παραγωγοί δίνουν και στον μανάβη της γειτονιάς και στον μεγαλέμπορα Μασούτη. Αν εσύ ενισχύεις τον μεγαλέμπορα απο την τσέπη σου ο μανάβης της γειτονιάς θα σβήσει. αν αυτή την κατάσταση την μεταφέρεις σε συνολικότερο επίπεδο καταφέρνεις να  διευρύνεις το ταξικό χάσμα δίνοντας περισσότερο πλούτο στους καπιταλιστές. είναι αυτή η γραμμή του κομματος σου; πιστεύω πως όχι. Ζητάς μια αταξική κοινωνία όπου την δύναμη θα την έχει αποκλειστικά η εργατική τάξη. και έρχομαι και σε ρωτάω ο αυτοαπασχολούμενος μικροαστός έμπορος είναι ή όχι πιο κοντά σε αυτή την τάξη. τον θες μαζί σου ή όχι; οπότε γιατί να τον αφήσεις να λισάξει της πείνας; για να ενταχθεί μαζί σου ώς επαναστάτης απο ανάγκη; και πόσο πιστεύεις ότι θα κρατηθεί δίπλα σου;
Απεναντίας ενισχύοντας τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους, αποδυναμώνεις τους μεγαλύτερους σε έναν βαθμό.Και τι εννοώ με το αποδυναμώνεις: Είναι απλό αν κάτσεις και σκεφτείς σύμφωνα με τις αρχές του καπιταλιστικού εμπορίου πως όταν ένα προιόν έρχεται απευθείας απο την παραγωγή στην κατανάλωση το κέρδος συγκεντρώνεται σε έναν και δεν μοιράζεται σε πολλούς.  προπαγανδίζοντας τους ταυτόχρονα τον κίνδυνο που διατρέχουν στην ελεύθερη αγορά δημιουργείς επαναστάτες με συνείδηση οι οποίοι θα μείνουν δίπλα σου χωρίς να σε προδώσουν στην πρώτη αναποδιά.
και για να το χαώσω στο τέλος δες συνθήκη Βάρκιζας. Εκεί θα δεις ποιοι είχαν συνείδηση και ποιοι αναγκαιότητα

Δηλαδη κατα τη γνωμη σου η χρεοκοπια των μικροεμπορων οφειλεται στο οτι.. οι καταναλωτες επιλεγουν να ψωνισουν απ' τις πολυεθνικες και οχι απ' αυτους? Και αρα η "σωστη" γραμμη ενος ΚΚ ειναι.. "αποδυναμωστε τις πολυεθνικες αγοραζοντας απ' το μαναβη της γειτονιας σας"???

Πας καλα ρε?

Εννοειται πως ο εργατης θα παει να ψωνισει απο την πολυεθνικη, αφου εκει βρισκει τα καταναλωτικα αγαθα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ, ποσο μυαλο θελει να το καταλαβεις?

Η ιδια παιδαριωδης λογικη απανταει: Ναι αλλα εαν κανουν αυτο που λες, οι πολυεθνικες θα χασουν κερδη, αρα θα αναγκαστουν να κλεισουν, κι ετσι θα απολυσουν κοσμο, και τι θα κανουν ολοι αυτοι οι απολυμενοι?
Γρηγορα λοιπον να στηριξουμε ολοι τις πολυεθνικες, να τις δωσουμε και επιχορηγησεις, για να μην καταρρευσουν και κλεισουν και μεινει ανεργος ο λαος!
Μηπως, λεω μηπως, το παραπανω αποτελει βασικο ιδεολογημα των δεξιων κυβερνησεων?

Τα 'χεις μπλεξει στο κεφαλι σου, τα 'χεις κανει σαλατα (και με λαχανικα αγορασμενα απο τον μαναβη της γειτονιας!)
Πες μας τωρα και για τον.. τεταρτο δρομο για το σοσιαλισμο: μεσω καταναλωτικων κινηματων!

Το κλεισιμο των μικρομαγαζων (δηλαδη η προλεταριοποιηση των μικροαστικων στρωματων) ειναι νομοτελειακη καταληξη του καπιταλισμου στο αγριο ιμπεριαλιστικο του σταδιο! Οι κλασσικοι τα ανελυαν αυτα εναμισο αιωνα πριν, πού ζεις?

Να σταματησουμε να αγοραζουμε και βιομηχανικα προϊοντα τοτε, για να στηριξουμε τους μικροβιοτεχνες!

Δεν θελουμε να κλεισουμε τα εργοστασια, να τα κοινωνικοποιησουμε θελουμε!
Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #78 on: February 15, 2009, 19:41:22 pm »

Τώρα jimmakos έχεις άδικο... πέρα από την αμφίβολη αποτελεσματικότητα της ατομικής δράσης (μποϊκοτάζ), ισχύει και ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μικρές επιχειρήσεις καταπιέζουν τους εργαζόμενους περισσότερο από τις μεγάλες. Και προσωπικά μπορώ να σου πω από περιπτώσεις γνωστών που εργάζονται σε μικρή επιχείρηση ότι παραβιάζονται καθημερινά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Το μέγεθος δεν είναι απαραίτητα κριτήριο σ' αυτό το θέμα.

Το βασικό είναι βέβαια αυτό που σου λέει ο aliakmwn.
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
jimmakos
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #79 on: February 15, 2009, 20:06:37 pm »

μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε μου φαίνεται.
Μίλησα εγώ για κλείσιμο εργοστασίων; ούτως ή αλλως τα προιοντα των εργοστασίων πηγαίνουν σε όλα τα στρώματα του εμπορίου, απο πολυεθνικές μέχρι αυτοαπασχολούμενους. οπότε τα εργοστάσια και οι χώροι παραγωγής μένουν άθικτοι. αυτό που χτυπάς είναι την μεταφορά των προιόντων απο την παραγωγή στην κατανάλωση καθιστόντας τα μη μονοπωλιακά απο επιχειρήσεις που αποτελούν θυγατρικές των εργοστασίων.

Quote
Το κλεισιμο των μικρομαγαζων (δηλαδη η προλεταριοποιηση των μικροαστικων στρωματων) ειναι νομοτελειακη καταληξη του καπιταλισμου στο αγριο ιμπεριαλιστικο του σταδιο.
Βλέπεις κάπου να λέω το αντίθετο; το ότι δεν κάνω επίκληση στην αυθεντία δεν σημαίνει πως δεν γνωρίζω.

Quote
Πες μας τωρα και για τον.. τεταρτο δρομο για το σοσιαλισμο: μεσω καταναλωτικων κινηματων!
όσα λέω βρίσκονται και μέσα στις θέσεις σας. Σ' αυτό το δρόμο μπορούν να κατοχυρωθούν βασικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων:
Εξασφάλιση του δικαιώματος εργασίας και εισοδήματος ικανού να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, ωράριο συμβατό με το γενικό ωράριο εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
πως θα το εξασφαλίσεις αν τον απαξιώσεις;

Quote
Η ιδια παιδαριωδης λογικη απανταει: Ναι αλλα εαν κανουν αυτο που λες, οι πολυεθνικες θα χασουν κερδη, αρα θα αναγκαστουν να κλεισουν, κι ετσι θα απολυσουν κοσμο, και τι θα κανουν ολοι αυτοι οι απολυμενοι?
Γρηγορα λοιπον να στηριξουμε ολοι τις πολυεθνικες, να τις δωσουμε και επιχορηγησεις, για να μην καταρρευσουν και κλεισουν και μεινει ανεργος ο λαος!
Μηπως, λεω μηπως, το παραπανω αποτελει βασικο ιδεολογημα των δεξιων κυβερνησεων?
όχι δεν αποτελεί βασικό ιδεολόγημα των δεξιών κυβερνήσεων να ενισχύεις τον αυτοαπασχολούμενο γιατί αν ήταν θα το είχανε εφαρμόσει. Απεναντίας δεξιοκρατούμενοι εμπορικοί σύλλογοι προωθουν ελαστικά ωράρια απασχόλησης. και ωράρια αγοράς 24/24ωρο, 7μέρες την βδομάδα. για να αποδυναμώσουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι και προφανώς δεν θα αντέξουν.
θυμίσου το ωράριο για ανοικτά της κυριακές και τώρα πρόσφατα τα ευτράπελα στο κέντρο της Αθήνας όπου το Π.Α.Μ.Ε.
με τον σύριζα είχαν κατέβει να κλείσουν τα καταστήματα μεγαλομεσσαίων εμπόρων.
ή με τους μικρους και αυτοαπασχολούμενους ή με τους μεγαλέμπορες. Ας μην αμφιταλαντευόμαστε.
Οι δεξιές κυβερνήσεις προωθούν τις πολυεθνικές όπως και εσύ με τον συντροφό σου εδω πέρα.

Quote
Εννοειται πως ο εργατης θα παει να ψωνισει απο την πολυεθνικη, αφου εκει βρισκει τα καταναλωτικα αγαθα ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ, ποσο μυαλο θελει να το καταλαβεις?
Εδώ δεν στηρίζεται η αρχή του ελεύθερου εμπορίου; όταν τους κλείσει όλους θα μπορεί να καθορίζει τις τιμές αυτός και τότε ΑΡΧΙΔΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ. οι θεωρητικοί το ανέλυσαν εναμιση αιώνα πριν.που ζεις;   question

Quote
Δηλαδη κατα τη γνωμη σου η χρεοκοπια των μικροεμπορων οφειλεται στο οτι.. οι καταναλωτες επιλεγουν να ψωνισουν απ' τις πολυεθνικες και οχι απ' αυτους? Και αρα η "σωστη" γραμμη ενος ΚΚ ειναι.. "αποδυναμωστε τις πολυεθνικες αγοραζοντας απ' το μαναβη της γειτονιας σας"???
Δεν είναι γνώμη μου. είναι κοινή πραγματικότητα. όταν δεν μπορείς να τον ανταγωνιστείς, κλείνεις. Την γραμμή του ΚΚ δεν την έχουν βρει καν οι ίδιοι ακόμα που είναι επαγγελματίες συνδικαλιστές. εγώ θα σας την πω; διάβασε όμως αυτό το λινκ που παρέθεσα παραπάνω. είναι λίγο μεγάλο αλλα ορίζει απο την μέση προς το τέλος στο περίπου την γραμμή σας.
Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3123



View Profile
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #80 on: February 15, 2009, 20:10:01 pm »

Το γελοίο σε όλη την υπόθεση είναι ότι ΑΛΛΑ πράματα λέω,άλλα πράματα καταλαβαίνετε και άλλα πράματα απαντάτε.Δεν θα αναλύσω γιατί γίνεται αυτό,πάντως 2 τελευταίες παρατηρήσεις και φεύγω από το κλασικό "κονταροχτύπημα"

θα σας το θέσω ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΙΣΧΡΑ:

Στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ εργάζονται Χ άνθρωποι(δεν έχω κανένα μέσο για να βρω πόσο είναι το Χ γιατί δεν έχω συνείδηση της τάξης μεγέθους όλων των εταιρειών του ΚΚΕ).Το ερώτημα είναι το εξής:

Πολλά από τα έσοδα του κόμματος πάνε σε ΑΠΕΙΡΕΣ αφίσες για τις φοιτητικές παρατάξεις και για την ΚΝΕ ενώ ταυτόχρονα δεν πληρώνεται τους εργάτες σας ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τις άλλες "κακές"(και μη επαναστατικές) επιχειρήσεις....

Πιστεύετε ότι είναι σωστό???
Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
jimmakos
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #81 on: February 15, 2009, 20:17:19 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on February 15, 2009, 19:41:22 pm
Τώρα jimmakos έχεις άδικο... πέρα από την αμφίβολη αποτελεσματικότητα της ατομικής δράσης (μποϊκοτάζ), ισχύει και ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μικρές επιχειρήσεις καταπιέζουν τους εργαζόμενους περισσότερο από τις μεγάλες. Και προσωπικά μπορώ να σου πω από περιπτώσεις γνωστών που εργάζονται σε μικρή επιχείρηση ότι παραβιάζονται καθημερινά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Το μέγεθος δεν είναι απαραίτητα κριτήριο σ' αυτό το θέμα.

Το βασικό είναι βέβαια αυτό που σου λέει ο aliakmwn.
χαχαχαχαχα. τι μου λες ρε Nessa? Η επιβίωση της οικογένειας μου συνδέεται με το εμπόριο απο τότε που γεννήθηκα. Στις μικρές επιχειρήσεις ο μαγαζάτορας έχει άλλη επαφή με τον υπάλληλο που πολλές φορές συμπεριφέρονται και ως συναίτεροι σε ένα βαθμό. το 5% των εισπράξεων θα προστεθεί στον μισθό σου και τέτοια. Στις μεγάλες επιχειρήσεις με απρόσωπες σχέσεις είναι πολύ πιο εύκολο να καταπιέζεις. Έχουμε περάσει απο στάδια μεσαίας επιχείρησης και μικρής-αυτοαπασχολούμενης και απειλούμενης επιχείρησης απο πολυεθνικές. Οπότε επέτρεψε μου να γνωρίζω κάτι παραπάνω.
Logged
fourier
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #82 on: February 15, 2009, 20:44:25 pm »

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 20:06:37 pm
μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε μου φαίνεται.
Μίλησα εγώ για κλείσιμο εργοστασίων; ούτως ή αλλως τα προιοντα των εργοστασίων πηγαίνουν σε όλα τα στρώματα του εμπορίου, απο πολυεθνικές μέχρι αυτοαπασχολούμενους. οπότε τα εργοστάσια και οι χώροι παραγωγής μένουν άθικτοι. αυτό που χτυπάς είναι την μεταφορά των προιόντων απο την παραγωγή στην κατανάλωση καθιστόντας τα μη μονοπωλιακά απο επιχειρήσεις που αποτελούν θυγατρικές των εργοστασίων.

Ξανα: Οι καταναλωτες αγοραζουν απο 'κει που βρισκουν φθηνοτερα, θα ηταν μαλακες αν δεν το εκαναν.
Και οι μεγαλες αλυσιδες καταστηματων εχουν τη δυνατοτητα να πουλησουν φθηνοτερα. Τις περισσοτερες φορες δεν ειναι καν "ανεξαρτητοι διανομεις" βιομηχανικων προϊοντων, παρα ελεγχονται αμεσα ή εμμεσα απο το ιδιο το βιομηχανικο κεφαλαιο.

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 20:06:37 pm
Quote
Πες μας τωρα και για τον.. τεταρτο δρομο για το σοσιαλισμο: μεσω καταναλωτικων κινηματων!
όσα λέω βρίσκονται και μέσα στις θέσεις σας. Σ' αυτό το δρόμο μπορούν να κατοχυρωθούν βασικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων:
Εξασφάλιση του δικαιώματος εργασίας και εισοδήματος ικανού να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των οικογενειών τους, ωράριο συμβατό με το γενικό ωράριο εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
πως θα το εξασφαλίσεις αν τον απαξιώσεις

Πειθοντας τον οτι πρεπει να συμμαχισει με την εργατικη ταξη για το δικο του το καλο, αποδεικνυοντας του οτι η οικονομικη του καταστροφη ειναι νομοτελειακη καταληξη στον καπιταλισμο.
Να αγωνιστει για αλλη εξουσια στη βαση αλλης οικονομιας.

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 20:06:37 pm
όχι δεν αποτελεί βασικό ιδεολόγημα των δεξιών κυβερνήσεων να ενισχύεις τον αυτοαπασχολούμενο γιατί αν ήταν θα το είχανε εφαρμόσει. Απεναντίας δεξιοκρατούμενοι εμπορικοί σύλλογοι προωθουν ελαστικά ωράρια απασχόλησης. και ωράρια αγοράς 24/24ωρο, 7μέρες την βδομάδα. για να αποδυναμώσουν τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι και προφανώς δεν θα αντέξουν.
θυμίσου το ωράριο για ανοικτά της κυριακές και τώρα πρόσφατα τα ευτράπελα στο κέντρο της Αθήνας όπου το Π.Α.Μ.Ε.
με τον σύριζα είχαν κατέβει να κλείσουν τα καταστήματα μεγαλομεσσαίων εμπόρων.
ή με τους μικρους και αυτοαπασχολούμενους ή με τους μεγαλέμπορες. Ας μην αμφιταλαντευόμαστε.
Οι δεξιές κυβερνήσεις προωθούν τις πολυεθνικές όπως και εσύ με τον συντροφό σου εδω πέρα.

Διαβαζε καλυτερα τι γραφω: Ειπα οτι με βαση τη δικη σου συλλογιστικη, οπως λες να στηριξουμε το μικρομαγαζο για να μην κλεισει και μεινει ανεργος ο ιδιοκτητης, με τον ιδιο ακριβως τροπο μπορει να ισχυριστει (και ισχυριζεται!) η αστικη εξουσια οτι πρεπει να στηριξουμε τις πολυεθνικες και τις μεγαλες αλυσιδες με επιχορηγησεις και φοροελαφρυνσεις, γιατι εαν κλεισουν θα μεινουν ανεργοι οι εργαζομενοι.

Κοινη βαση και των δυο συλλογιστικων ειναι η παραβλεψη και αποσιωπηση οτι η ριζα του προβληματος ειναι ο καπιταλισμος.

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 20:06:37 pm
Εδώ δεν στηρίζεται η αρχή του ελεύθερου εμπορίου; όταν τους κλείσει όλους θα μπορεί να καθορίζει τις τιμές αυτός και τότε ΑΡΧΙΔΙΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ. οι θεωρητικοί το ανέλυσαν εναμιση αιώνα πριν.που ζεις;   question

Ακριβως. Γι' αυτο παλευεις να πεισεις τον εργατη, και τον αυτοαπασχολουμενο διπλα του, οτι το προβλημα του δεν ειναι απλα να βρει να αγοραζει φθηνοτερα, ή να εξασφαλισει (ο δευτερος) μερικους πελατες, αλλα να ανατρεψει ολοκληρο το οικονομικο συστημα που εχει ως νομοτελειακη καταληξη τα μονοπωλια.

Δεν καταλαβαινεις οτι λες βλακεια? Δηλαδη εαν εχεις τοσο μεγαλη επιρροη πανω στις λαϊκες μαζες ωστε να μπορεις να τις πειθεις για τα προβληματα του συστηματος και να σε ακολουθουν, γιατι να τις προτεινεις προσωρινες ψευδολυσεις και να μην τις στρεψεις μια και καλη στη ριζα?

Κι απ' την αλλη, ποιος σου ειπε οτι οι κομμουνιστες υποστηριζουν τη μικροϊδιοκτησια? Καλουν σε συμμαχια τον αυτοαπασχολουμενο και το μαγαζατορα στη βαση οτι το κλεισιμο του μαγαζιου του ειναι νομοτελεια, και δεν τον συμφερει να στηριξει το καπιταλιστικο συστημα. Δεν του υποσχονται "ζωτικο χωρο" για να αναπτυξει την επιχειρηση του και να γινει μια μερα κεφαλαιοκρατης, δεν ευαγγελιζονται επιστροφη στα πρωτα προϊμπεριαλιστικα σταδια του καπιταλισμου. Για σοσιαλισμο μιλανε, στον οποιον οι μαγαζατορες θα ενταχθουν μεσω συνεταιρισμων σε πρωτη φαση.

Quote from: Godhatesusall on February 15, 2009, 20:10:01 pm
Το γελοίο σε όλη την υπόθεση είναι ότι ΑΛΛΑ πράματα λέω,άλλα πράματα καταλαβαίνετε και άλλα πράματα απαντάτε.Δεν θα αναλύσω γιατί γίνεται αυτό,πάντως 2 τελευταίες παρατηρήσεις και φεύγω από το κλασικό "κονταροχτύπημα"

Το ακομα πιο γελοιο στην ολη υποθεση ειναι οτι ενας βουτηρομπεμπες μικροαστικης καταγωγης την εχει δει καραθεωρητικουρα και ζωγραφιζει.. αναλυσαρες εκτος τοπου και χρονου, με μονιμο προσανατολισμο το με καθε τροπο χτυπημα του ΚΚΕ.

Quote from: Godhatesusall on February 15, 2009, 20:10:01 pm
Στις επιχειρήσεις του ΚΚΕ εργάζονται Χ άνθρωποι(δεν έχω κανένα μέσο για να βρω πόσο είναι το Χ γιατί δεν έχω συνείδηση της τάξης μεγέθους όλων των εταιρειών του ΚΚΕ).Το ερώτημα είναι το εξής:

Ειναι περιπου 3,5 δισεκατομμυρια, εαν βαλεις μαζι και τους πιθηκανθρωπους που περισσεψαν απο την εποχη του Σταλιν.

Quote from: Godhatesusall on February 15, 2009, 20:10:01 pm
Πολλά από τα έσοδα του κόμματος πάνε σε ΑΠΕΙΡΕΣ αφίσες για τις φοιτητικές παρατάξεις και για την ΚΝΕ ενώ ταυτόχρονα δεν πληρώνεται τους εργάτες σας ούτε ένα ευρώ παραπάνω από τις άλλες "κακές"(και μη επαναστατικές) επιχειρήσεις....

Πιστεύετε ότι είναι σωστό???

Το οτι οι εργατες στις επιχειρησεις δεν πληρωνονται την υπεραξια που παραγουν ειναι προβλημα δομικο του καπιταλισμου και οχι της Α ή Β επιχειρησης, σε οποιον κι αν ανηκει. Για να πληρωθουν οι εργατες την υπεραξια που παραγουν πρεπει να παρουν την εξουσια στα χερια τους, να επαναστατησουν, να εγκαθιδρυσουν σοσιαλιστικο καθεστως. Στα πλαισια του καπιταλιστικου συστηματος δεν μπορει να γινει.
Δεν εξαρταται απο τη βουληση του Α ή Β εργοδοτη/ιδιοκτητη. Η βουληση του ιδιοκτητη μπαινει στο παιχνιδι οταν προκειται για την τηρηση των νομων του αστικου κρατους (των αντιλαϊκων-αντεργατικων νομων δηλαδη) οπου ο εργοδοτης εχει τη δυνατοτητα να παραβει το νομο καθως ελεγκτικοι μηχανισμοι δεν υπαρχουν.

Το πώς διαχειριζεται το κομμα της εργατικης ταξης τα οικονομικα του ειναι δικο του ζητημα και δινει αναφορα στην εργατικη ταξη και μονο σ' αυτην. (Απαντηση σε προηγουμενο σχολιο περι του οικονομικου ελεγχου)

Το ΚΚ δεν ειναι ο φιλανθρωπικος συλλογος της γειτονιας σου που μαζευεστε και δινετε ο,τι παλιορουχο σας περισσευει ή το βαρεθηκατε για να ντυσετε τους φτωχους, ή ενα ξεροκομματο για να χορτασουν προσωρινα.

Οι εργαζομενοι στις επιχειρησεις του ΚΚΕ ειναι γραμμενοι στα συνδικατα τους, χωρις παρεμποδιση απο τον ιδιοκτητη, και παλευουν σε συντονισμο με τα υπολοιπα ταξικα συνδικατα.
Logged
fourier
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #83 on: February 15, 2009, 20:45:40 pm »

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 20:17:19 pm
Η επιβίωση της οικογένειας μου συνδέεται με το εμπόριο απο τότε που γεννήθηκα. Στις μικρές επιχειρήσεις ο μαγαζάτορας έχει άλλη επαφή με τον υπάλληλο που πολλές φορές συμπεριφέρονται και ως συναίτεροι σε ένα βαθμό. το 5% των εισπράξεων θα προστεθεί στον μισθό σου και τέτοια. Στις μεγάλες επιχειρήσεις με απρόσωπες σχέσεις είναι πολύ πιο εύκολο να καταπιέζεις. Έχουμε περάσει απο στάδια μεσαίας επιχείρησης και μικρής-αυτοαπασχολούμενης και απειλούμενης επιχείρησης απο πολυεθνικές. Οπότε επέτρεψε μου να γνωρίζω κάτι παραπάνω.

Αααα, ε ενταξει ρε συ, πες εξ αρχης οτι εισαι μικροαστος και το μονο που σε νοιαζει ειναι να υπερασπιστεις το μαγαζακι σου, να ξερουμε με ποιον μιλαμε!!
Logged
jimmakos
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #84 on: February 15, 2009, 21:14:28 pm »

αν κατάλαβα καλα δηλαδή από όσα γράφεις ο τρόπος να αποδείξεις στους αυτοαπασχολούμενους ότι ο καπιταλισμός είναι ο εχθρός τους είναι να τους αφήσεις ερμάρια του. Να ψωνίζεις ως "καταναλωτής" απο τον ίδιο σου τον εχθρό ενισχύοντας τον οικονομικά για να κατασπαράξει ακόμα περισσότερους μικροαστούς-αυτοαπασχολούμενους.
Στην ουσία δηλαδη συμμαχεις με τους καπιταλιστές και πουλάς θεωρητικάντζες στους μικροαστούς πως πρέπει να ρθούν με το μέρος σου; Η θεωρία πρέπει να ακολουθείται απο κάποια πράξη-αλληλεγγύη πιστεύω.
 
Όταν ο εχθρός είναι κοινός δεν συμμαχείς μαζί του για να αποδείξεις σε αυτόν που θέλεις δίπλα σου το πόσο επικύνδινος είναι.Γιατί και αυτός θα σε προδόσει με την σειρά του.

Quote
Αααα, ε ενταξει ρε συ, πες εξ αρχης οτι εισαι μικροαστος και το μονο που σε νοιαζει ειναι να υπερασπιστεις το μαγαζακι σου, να ξερουμε με ποιον μιλαμε!!
και όταν άνηκα στην μεσσαία τάξη με δυο υποκαταστήματα και σεβαστή οικονομική άνεση για τα δεδομένα μας.και πάλι τα ίδια θα σου έλεγα. οπότε δεν μου λες κάτι με αυτό. Βλέπεις, έχει διαφορά ένας συνειδητοποιημένος αγωνιστής-κομμουνιστής-επαναστάτης όπως σκατά θες πες το απο έναν επαναστάτη της στιγμής και της ανάγκης.

Με το σκεπτικό που αναφέρεις τους οδηγείς στην αντίσταση απο αναγκαιότητα επιβίωσης και όχι στην αντίσταση απο συνείδηση. Με την πρώτη ευκαιρία θα σε πουλήσουν. αυτό δεν καταλαβαίνεις
Logged
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος
********
Posts: 7044


Ιούνιος 1999 - 19/7/2009


View Profile
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #85 on: February 15, 2009, 21:31:19 pm »

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 20:17:19 pm
Quote from: Nessa NetMonster on February 15, 2009, 19:41:22 pm
Τώρα jimmakos έχεις άδικο... πέρα από την αμφίβολη αποτελεσματικότητα της ατομικής δράσης (μποϊκοτάζ), ισχύει και ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μικρές επιχειρήσεις καταπιέζουν τους εργαζόμενους περισσότερο από τις μεγάλες. Και προσωπικά μπορώ να σου πω από περιπτώσεις γνωστών που εργάζονται σε μικρή επιχείρηση ότι παραβιάζονται καθημερινά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Το μέγεθος δεν είναι απαραίτητα κριτήριο σ' αυτό το θέμα.

Το βασικό είναι βέβαια αυτό που σου λέει ο aliakmwn.
χαχαχαχαχα. τι μου λες ρε Nessa? Η επιβίωση της οικογένειας μου συνδέεται με το εμπόριο απο τότε που γεννήθηκα. Στις μικρές επιχειρήσεις ο μαγαζάτορας έχει άλλη επαφή με τον υπάλληλο που πολλές φορές συμπεριφέρονται και ως συναίτεροι σε ένα βαθμό. το 5% των εισπράξεων θα προστεθεί στον μισθό σου και τέτοια. Στις μεγάλες επιχειρήσεις με απρόσωπες σχέσεις είναι πολύ πιο εύκολο να καταπιέζεις. Έχουμε περάσει απο στάδια μεσαίας επιχείρησης και μικρής-αυτοαπασχολούμενης και απειλούμενης επιχείρησης απο πολυεθνικές. Οπότε επέτρεψε μου να γνωρίζω κάτι παραπάνω.

Κατυαρχάς αυτό με τα ποσοστά δε μου λέει κάτι, τέτοια τους λένε και στην Ιαπωνία τα μεγαθήρια που τους βάζουν να δουλέυουνε 10ωρα. Ύστερα, ευκολότερο είναι να παρακολουθείς (με κάμερες, με χαφιέδες, με άμεση επαφή) τους εργαζόμενους και να τους τρομοκρατείς όταν είναι σχετικά λίγοι παρά όταν είναι πολλοί. Πρώτον γιατί όπου βρίσκονται πολλοί εργαζόμενοι συνδικαλίζονται και πιο αποτελεσματικά, και δεύτερον λόγω των πρακτικών δυσκολιών στο να κουμαντάρεις ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων.

Quote from: γ'ρουν' on February 15, 2009, 20:44:25 pm
Το οτι οι εργατες στις επιχειρησεις δεν πληρωνονται την υπεραξια που παραγουν ειναι προβλημα δομικο του καπιταλισμου και οχι της Α ή Β επιχειρησης, σε οποιον κι αν ανηκει. Για να πληρωθουν οι εργατες την υπεραξια που παραγουν πρεπει να παρουν την εξουσια στα χερια τους, να επαναστατησουν, να εγκαθιδρυσουν σοσιαλιστικο καθεστως. Στα πλαισια του καπιταλιστικου συστηματος δεν μπορει να γινει.
Δεν εξαρταται απο τη βουληση του Α ή Β εργοδοτη/ιδιοκτητη. Η βουληση του ιδιοκτητη μπαινει στο παιχνιδι οταν προκειται για την τηρηση των νομων του αστικου κρατους (των αντιλαϊκων-αντεργατικων νομων δηλαδη) οπου ο εργοδοτης εχει τη δυνατοτητα να παραβει το νομο καθως ελεγκτικοι μηχανισμοι δεν υπαρχουν.

Μα γιατί ένα εργατικό κόμμα να παίζει το ρόλο επιχειρηματία το κέρατό μου το τράγιο;

Εφόσον είναι επιχειρηματίας, φυσικά θα εκμεταλλεύεται τους άλλους! Να μην είναι επιχειρηματίας, αυτό λέμε!

Ένα κόμμα της εργατικής τάξης πρέπει να χρηματοδοτείται εθελοντικά από τους εργάτες ανάλογα με το αν προασπίζεται τα συμφέροντά τους. Εδώ έχουμε το ανάποδο! Δηλαδή αυτό δεν διαμορφώνει το χαρακτήρα του κόμματος;
Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
fourier
Guest
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #86 on: February 15, 2009, 21:33:36 pm »

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 21:14:28 pm
αν κατάλαβα καλα δηλαδή από όσα γράφεις ο τρόπος να αποδείξεις στους αυτοαπασχολούμενους ότι ο καπιταλισμός είναι ο εχθρός τους είναι να τους αφήσεις ερμάρια του. Να ψωνίζεις ως "καταναλωτής" απο τον ίδιο σου τον εχθρό ενισχύοντας τον οικονομικά για να κατασπαράξει ακόμα περισσότερους μικροαστούς-αυτοαπασχολούμενους.
Στην ουσία δηλαδη συμμαχεις με τους καπιταλιστές και πουλάς θεωρητικάντζες στους μικροαστούς πως πρέπει να ρθούν με το μέρος σου; Η θεωρία πρέπει να ακολουθείται απο κάποια πράξη-αλληλεγγύη πιστεύω.

Εξακολουθεις κι εσυ, μαζι με τον ετερο μικροαστο της παρεας, να θεωρεις οτι οι κομμουνιστες ειναι απλως καλοι χριστιανοι που κινουνται με οδηγο την αγαπη και τη φιλανθρωπια, και να παρομοιαζετε το ΚΚ με τις φιλανθρωπικες οργανωσεις.

Για αλλη μια φορα (3η μεχρι στιγμης): Η οικονομικη καταστροφη του μικρομαγαζατορα οφειλεται στο ιδιο το καπιταλιστικο συστημα. Η προλεταριοποιηση των μικροαστικων στρωματων και η κυριαρχια των μονοπωλιων ειναι δομικο του προβλημα, ειναι στη "φυση" του καπιταλιστικου συστηματος.

Αυτο που περιγραφεις ειναι τονωτικες ενεσεις, που σε πολιτικο επιπεδο ειναι ρεφορμιστικης υφης.

Για 4η φορα: Οι μικρομαγαζατορες δεν καταστρεφονται οικονομικα απο τις επιλογες των καταναλωτων. Καταστρεφονται οικονομικα γιατι εκει οδηγει το καπιταλιστικο συστημα. Ελεος δηλαδη, δεν βλεπεις οτι μιλας σαν νεοφιλελευθερος? Χρησιμοποιεις τα ιδια επιχειρηματα, τις ιδιες θεωριες!

Σε πολιτικο επιπεδο, η εργατικη ταξη δεν συμμαχει με τους μικροαστους επειδη ειναι καλοι ανθρωποι και πρεπει να σωθουν. Τους καλουν σε συμμαχια στη βαση του ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.
Ο εργατης δεν κανει επανασταση για αλτρουιστικους λογους, κανει επανασταση και καταλαμβανει την εξουσια, γιατι αυτος ειναι η κινητηρια μηχανη του πολιτισμου, αυτος δουλευει και παραγει την αξια και την υπεραξια που συντηρουν το συστημα, και επαναστατει για να παρει αυτα που του ανηκουν, αυτα που παραγει μονος του και του κλεβουν.
Ο μικροαστος εχει συμφερον να ταχθει με το μερος του εργατη, γιατι η θεση του στην παραγωγη δεν εχει μελλον. Δεν ειναι θεωρητικουρα αυτο, ειναι επιστημονικη προσεγγιση στους νομους της οικονομιας. Επιστημονικα αποδεδειγμενο ειναι το γεγονος οτι ο μικροαστος θα προλεταριοποιηθει, ειτε ως ανεργος επειδη η πολυεθνικη θα του κλεισει το μαγαζι, ειτε εργατοποιουμενος επειδη το μαγαζι του θα απορροφηθει.

Η αλληλεγγυη ειναι αυτο ακριβως το καλεσμα σε συμμαχια: Εχουμε κοινο εχθρο, ελα να παλεψουμε για κοινο στοχο.

Σου ξαναλεω, οι κομμουνιστες δεν υπερασπιζονται το "ζωτικο χωρο" του μικρομαγαζου, εαν αυτη ειναι η εντυπωση σου τοτε ειναι περα για περα λανθασμενη. Και στο σοσιαλισμο τα μικρομαγαζα θα ενταχθουν σε συνεταιρισμους.

Quote from: jimmakos on February 15, 2009, 21:14:28 pm
Με το σκεπτικό που αναφέρεις τους οδηγείς στην αντίσταση απο αναγκαιότητα επιβίωσης και όχι στην αντίσταση απο συνείδηση. Με την πρώτη ευκαιρία θα σε πουλήσουν. αυτό δεν καταλαβαίνεις

Και για 5η φορα: Δεν ειμαι εγω, ως ΚΚ ή ως εργατης ή ως καταναλωτης που τους οδηγω στην αντισταση απο αναγκαιοτητα, εγω ειμαι αυτος που ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.
Ο καπιταλισμος τους οδηγει στην οικονομικη καταστροφη, οι αρχες δομησης του.

Οσο για το πουλημα, χοντρα λογια και δυσκολα...
Τα μικροαστικα στρωματα ειναι γενικως ευαλωτα, και η ιστορια το απεδειξε (ας μην ξεχναμε οτι η βαση του φασιστικου κινηματος ειναι οι μικροϊδιοκτητες) οποτε η συμμαχια γινεται με ορους.
Που, παρεμπιπτοντως, οι οροι ειναι σαφεις και ξεκαθαροι, και απο τη δικη μας την πλευρα τουλαχιστον δεν παμε να κοροϊδεψουμε κανεναν.
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #87 on: February 15, 2009, 22:30:02 pm »

ενδιαφέρουσα κουβέντα, παρα τις κλασσικες υπερβολές ορισμένων. ο "αμοιρος guest" βγαζει τα συμπεράσματά του πιστεύω...


θα απαντήσει κανένας κουκουές και αυτό;

Quote from: Aurelius on February 15, 2009, 14:50:04 pm
Εγω παντως δεν καταλαβαινω το εξης. Ο ΚΚΕς (σωστα κατ εμε) λεει οτι δεν μπορει να εφαρμοσει κομμουνισμο σε καπιταλιστικες συνθηκες. Οκ, αλλα με την ιδια λογικη γιατι το ΚΚΕ και το καθε ΚΚΕ προτεινει μετρα σε καπιταλιστικες συνθηκες. Οταν λεμε π.χ. εξω οι επιχειρησεις απο τα πανεπιστημια, σε αυτη την περιπτωση δεν εχουμε καπιταλιστικες συνθηκες? Γιατι να μην το αποδεχτουμε και αυτο, και οταν αλλαξει ποτε το συστημα το αλλαζουμε και αυτο?
Logged

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3123



View Profile
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #88 on: February 15, 2009, 23:26:00 pm »

Αλιάκμωνα,σκόπιμα δεν απαντάς.

Τόσο απλά:

Δεν λέω να παίρνει ο εργάτης το πλήρες αντίτιμο της εργασίας του(γιατί έτσι δεν θα μπορούσε να βγάλει λεφτά το κόμμα =>δεν θα υπήρχε λόγος να κάνει την επιχείρηση).Αυτό που λέω είναι αντί να τους δίνετε 700 ευρώ μισθό πείνας να τον κάνετε 1400 που παλεύετε για βασικό μισθό και το κόμμα να κόψει τα υπερ-έξοδα πχ για τις αφίσες...

Κατά τα άλλα συμφωνώ με την Νέσσα,είναι γελοίο ένα "επαναστατικό κόμμα" όπως το "Κ"ΚΕ να είναι υπερσκληρος εργοδότης και να απομυζεί την υπεραξία απο τους εργαζόμενους του.....για το καλό τους...:

Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
για το καλό μου

Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα
για το καλό μου

Είδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο
είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο
είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε
με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε

Για το καλό μου για το καλό μου
ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου
Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 935


Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!


View Profile
Re: Ταξικά Νέα
« Reply #89 on: February 15, 2009, 23:30:25 pm »

Quote from: Godhatesusall on February 15, 2009, 23:26:00 pm
Αλιάκμωνα,σκόπιμα δεν απαντάς.

Τόσο απλά:

Δεν λέω να παίρνει ο εργάτης το πλήρες αντίτιμο της εργασίας του(γιατί έτσι δεν θα μπορούσε να βγάλει λεφτά το κόμμα =>δεν θα υπήρχε λόγος να κάνει την επιχείρηση).Αυτό που λέω είναι αντί να τους δίνετε 700 ευρώ μισθό πείνας να τον κάνετε 1400 που παλεύετε για βασικό μισθό και το κόμμα να κόψει τα υπερ-έξοδα πχ για τις αφίσες...

Κατά τα άλλα συμφωνώ με την Νέσσα,είναι γελοίο ένα "επαναστατικό κόμμα" όπως το "Κ"ΚΕ να είναι υπερσκληρος εργοδότης και να απομυζεί την υπεραξία απο τους εργαζόμενους του.....για το καλό τους...:

Είδα ένα κόσμο να γκρεμίζεται μπροστά μου
είδα να γίνεται γιαπί η γειτονιά μου
για το καλό μου

Είδα τα δέντρα που σκαρφάλωνα κομμένα
σε φορτηγό τα όνειρά μου φορτωμένα
για το καλό μου

Είδα το δάσκαλο να με χτυπάει με ζήλο
είδα τα χέρια μου πρησμένα από το ξύλο
είδα τα νεύρα μου σιγά σιγά να σπάνε
με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε

Για το καλό μου για το καλό μου
ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου
πήρε ανάποδες στροφές για το καλό μου
και είμαι στο θάλαμο εννιά για το καλό μου
στην ηρεμία για να βρω τον εαυτό μου

τι ψηφίζεις στις εκλογές??
Logged

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 17 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...