• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:21:15 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:21:15 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 83
Guests: 109
Total: 192
Vromofona Kathikia
jimalexoud
mixkats
asemas
mkoutsouk
Dimos Bachlas
harischris
kpap17
kosovi
alice
pipitsenko
mavrhs
tasos_ntv
ppoug
Nikos.Ts
lefterish
gmout
Billyskotsikas
cremidhs
apapagd
filkilkis
athizoi
drimagm
anastasis34
spoun
kevangelo
teeeoooo
petralexiou
qwertyuiop
kvas
thathas12
dsaragiotis
DLHERRO
Captain
melisste22
diamanar
Fotis Roukoutakis
giannisdomu
Vmous
konssidiro
Arsen
Spyrtos14
Bill g
diamantis
IBOURAS
Local Rider
chrismzag
giorgos_skl
mimaki
TMNF pro
folas
nikpamp
george polymeros
ඞ
pxanthob
abiki
oak456
johnmout
angelos
evgeniaz
savvastzan
MikriTulipa
mrotskos
Kv
Apostolos adam
mark
antwnis
pliroforikarios
Notac
ioannisfa
Νικηφόρος Πατσιούρας
nikos.a
kmargaritis
dem05
DimKaratzas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου > 6ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Υποχρεωτικά Μαθήματα > Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας Ι > [ΣΗΕ I] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 Go Down Print
Author Topic: [ΣΗΕ I] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες  (Read 39172 times)
Andrikos
Guest
Re: [ΣΗΕ I] Λυμένα Θέματα και Ασκήσεις???
« Reply #120 on: September 20, 2013, 17:53:40 pm »

Quote from: zumo naranja on September 20, 2013, 17:05:40 pm
Σε ευχαριστω πολυ κατ'αρχας. Για τις "πολλες αλλες ασκησεις" εχεις δικιο, και απλα πανω στη ζαλουρα και το μπεδρεμα εβλεπα πραγματα που δεν υπηρχαν απο αλλες ασκησεις. Anyway.

Συνεχιζω με καποιες αλλες ερωτησεις τωρα,

1) τη μεθοδο των αμπεροελιγματων μπορω να τη χρησιμοποιησω σε ολους τους μετασχηματιστες ανεξαρτητως της συνδεσμολογιας τους?

2) πανω στην ασκηση 1 απο τη σειρα 5. κανουμε διαφορετικο σχημα σε σχεση με τις περισσοτερες αλλες ασκησεις, μη εχοντας ενωμενα φορτιο και μετασχηματιστες (απο την κατω πλευρα). η δικαιολογηση που εχω σημειωμενη ειναι οτι ειναι στο ορθο συστημα, αλλα δε το καταλαβαινω αυτο. πως καταλαβαινουμε οτι ετσι θα πρεπει να ειναι το σχημα?

3) αφορα την ασκηση 3 απο τη σειρα 5. γιατι οι μετασχηματιστες να ειναι Yy0 και οχι Yy6? Η απλα δε παιζει ρολο?

4) αφορα την ασκηση 6 απο τη σειρα 5. εδω ειναι και η πιο σημαντικη ερωτηση μου. δε καταλαβαινω γιατι στην ΥΤ βρισκω V ενω το αντιστοιχο στην XT ειναι το Εa. Με λιγα λογια, ετσι οπως βλεπω τη λυση καταλαβαινω οτι αντιστοιχιζω την ΗΕΔ της ΧΤ με την ταση στους ακροδεκτες στην ΥΤ. Γιατι συμβαινει αυτο? Εκτος κι αν οταν γραφουμε V εννοουμε την ΗΕΔ και στην ΥΤ... Εχω καποιο κενο γνωσης μηπως?

Ευχαριστω και παλι...

1. Ναι, παντου και παντοτε.

2. Στη συγκεκριμενη ασκηση (5.2) εχουμε 2 μετασχηματιστες που εχουν ιδιο λογο μετασχηματισμου. Εμεις σχεδιαζουμε το ισοδυναμο κυκλωμα στη χαμηλη ταση. Εφοσον εχουν ιδιο λογο μετασχηματισμου θα εχουν ιδια ταση και δεν χρειαζεται να βαλουμε διαφορετικες ΕΑ και ΕΒ. Για αυτο το λογο βαζουμε μια και την λεμε V_τονουμενο (αριστερα στο σχημα). Στη πλευρα του φορτιου (δεξια στο σχημα) εχουμε ενα φορτιο το οποιο τροφοδοτειται και απο τους 2.

Η δικαιλογηση που λες με το ορθο δεν εχει βαση. Ολα οσα καναμε μελετουνται στο ορθο διοτι στη σειρα 5 θεωρουμε συμμετρικα φορτια. Αν ειχαμε ασυμμετρια τοτε θα επρεπε να λυσουμε 3 τετοια κυκλωματα στις 3 συμμετρικες συνιστωσες. Πανηγυρι δηλαδη.

Δεν ξερω αν σε καλυψα εδω διοτι δεν εχω καταλαβει ακριβως ποια ειναι η απορια.

3. Το Yy0 εδω ειναι για δικια μας ευκολια στη γωνια. Ναι, θα μπορουσε να ειναι οποιαδηποτε στροφης. Προφανως θα εβγαινε το ιδιο πραγμα σε μετρο και με καταλληλη μετατοπιση στη φαση.

4. Στην ασκηση αυτη (6.2) εχουμε 2 μετασχηματιστες οπου στη χαμηλη ταση τροφοδοτουν ενα κοινο φορτιο. Στην υψηλη τους ταση προφανως ειναι συνδεδεμενοι και δεχονται μια κοινη ταση την οποια την ονομασαμε V. Αυτη ειναι μια και για τους 2 μετασχηματιστες.

Η κοινη ταση V της ΥΤ μετατρεπεται στην Εα και στην Εβ στη ΧΤ διοτι ο καθε μετασχηματιστης την μετασχηματιζει λιγο διαφορετικα λογω διαφορετικου λογου μετασχηματισμου.

Πρεπει δηλαδη να καταλαβεις οτι στην ΥΤ και οι 2 ΜΣ δεχονται την ιδια ταση αλλα αν δουμε το ολο συστημα απο τη ΧΤ τοτε ειναι ΣΑΝ να δεχονται 2 διαφορετικες τασεις. Την Εα και την Εβ.

Ελπιζω να ειναι κατανοητο αυτο. Ξερω οτι ειναι λιγο δυσνοητο αλλα εδω ειναι ολη η μαγκια του ΜΣ. Αν καταλαβεις αυτο τοτε εχεις κατανοησει τον ΜΣ.
« Last Edit: September 20, 2013, 17:56:39 pm by RuLeZ » Logged
ak1s
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #121 on: September 21, 2013, 16:13:24 pm »

μπορεί να είναι και χαζομάρα αυτο που θα ρωτήσω αλλα έστω έχουμε μια γέννητρια που συνδέεται με ΜΣ και γραμμή μεταφοράς και στο τέλος υπάρχει φορτίο στο ζυγό.
Αν στη γραμμή και στο ΜΣ έχουμε εκτός από αντίδραση έχουμε και ωμική αντίσταση τότε στο τύπο που υπολογίζουμε την ΗΕΔ(e=(v+Q*X/v)^2+(P*X/v)^2  για το φορτίο πρέπει να βάλω και τις ωμικές
αντιστάσεις ή μόνο τις αντιδράσεις;
Andrikos
Guest
« Reply #122 on: September 21, 2013, 16:52:10 pm »

Quote from: ak1s on September 21, 2013, 16:13:24 pm
μπορεί να είναι και χαζομάρα αυτο που θα ρωτήσω αλλα έστω έχουμε μια γέννητρια που συνδέεται με ΜΣ και γραμμή μεταφοράς και στο τέλος υπάρχει φορτίο στο ζυγό.
Αν στη γραμμή και στο ΜΣ έχουμε εκτός από αντίδραση έχουμε και ωμική αντίσταση τότε στο τύπο που υπολογίζουμε την ΗΕΔ(e=(v+Q*X/v)^2+(P*X/v)^2  για το φορτίο πρέπει να βάλω και τις ωμικές

Και τις αντιστασεις φυσικα. Νομιζω υπαρχει και αυτη η εκδοχη του τυπου στο βιβλιο αλλα δεν το εχω τωρα μπροστα μου για να το σιγουρεψω.
« Last Edit: September 21, 2013, 16:55:48 pm by RuLeZ » Logged
ak1s
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #123 on: September 21, 2013, 17:14:28 pm »

Quote from: RuLeZ on September 21, 2013, 16:52:10 pm
Quote from: ak1s on September 21, 2013, 16:13:24 pm
Αν στη γραμμή και στο ΜΣ έχουμε εκτός από αντίδραση έχουμε και ωμική αντίσταση τότε στο τύπο που υπολογίζουμε την ΗΕΔ(e=(v+Q*X/v)^2+(P*X/v)^2  για το φορτίο πρέπει να βάλω και τις ωμικές

Και τις αντιστασεις φυσικα. Νομιζω υπαρχει και αυτη η εκδοχη του τυπου στο βιβλιο αλλα δεν το εχω τωρα μπροστα μου για να το σιγουρεψω.

εύχαριστώ και όντως υπάρχει στο παράδειγμα 6.6 σελ 350. Υπάρχει κάποιος που να έχει λύσει τα θέματα Σεπτεμβρίου του 12?
zumo naranja
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #124 on: September 21, 2013, 20:20:40 pm »

Quote from: RuLeZ on September 20, 2013, 17:53:40 pm
Quote from: zumo naranja on September 20, 2013, 17:05:40 pm
Σε ευχαριστω πολυ κατ'αρχας. Για τις "πολλες αλλες ασκησεις" εχεις δικιο, και απλα πανω στη ζαλουρα και το μπεδρεμα εβλεπα πραγματα που δεν υπηρχαν απο αλλες ασκησεις. Anyway.

Συνεχιζω με καποιες αλλες ερωτησεις τωρα,

1) τη μεθοδο των αμπεροελιγματων μπορω να τη χρησιμοποιησω σε ολους τους μετασχηματιστες ανεξαρτητως της συνδεσμολογιας τους?

2) πανω στην ασκηση 1 απο τη σειρα 5. κανουμε διαφορετικο σχημα σε σχεση με τις περισσοτερες αλλες ασκησεις, μη εχοντας ενωμενα φορτιο και μετασχηματιστες (απο την κατω πλευρα). η δικαιολογηση που εχω σημειωμενη ειναι οτι ειναι στο ορθο συστημα, αλλα δε το καταλαβαινω αυτο. πως καταλαβαινουμε οτι ετσι θα πρεπει να ειναι το σχημα?

3) αφορα την ασκηση 3 απο τη σειρα 5. γιατι οι μετασχηματιστες να ειναι Yy0 και οχι Yy6? Η απλα δε παιζει ρολο?

4) αφορα την ασκηση 6 απο τη σειρα 5. εδω ειναι και η πιο σημαντικη ερωτηση μου. δε καταλαβαινω γιατι στην ΥΤ βρισκω V ενω το αντιστοιχο στην XT ειναι το Εa. Με λιγα λογια, ετσι οπως βλεπω τη λυση καταλαβαινω οτι αντιστοιχιζω την ΗΕΔ της ΧΤ με την ταση στους ακροδεκτες στην ΥΤ. Γιατι συμβαινει αυτο? Εκτος κι αν οταν γραφουμε V εννοουμε την ΗΕΔ και στην ΥΤ... Εχω καποιο κενο γνωσης μηπως?

Ευχαριστω και παλι...

1. Ναι, παντου και παντοτε.

2. Στη συγκεκριμενη ασκηση (5.2) εχουμε 2 μετασχηματιστες που εχουν ιδιο λογο μετασχηματισμου. Εμεις σχεδιαζουμε το ισοδυναμο κυκλωμα στη χαμηλη ταση. Εφοσον εχουν ιδιο λογο μετασχηματισμου θα εχουν ιδια ταση και δεν χρειαζεται να βαλουμε διαφορετικες ΕΑ και ΕΒ. Για αυτο το λογο βαζουμε μια και την λεμε V_τονουμενο (αριστερα στο σχημα). Στη πλευρα του φορτιου (δεξια στο σχημα) εχουμε ενα φορτιο το οποιο τροφοδοτειται και απο τους 2.

Η δικαιλογηση που λες με το ορθο δεν εχει βαση. Ολα οσα καναμε μελετουνται στο ορθο διοτι στη σειρα 5 θεωρουμε συμμετρικα φορτια. Αν ειχαμε ασυμμετρια τοτε θα επρεπε να λυσουμε 3 τετοια κυκλωματα στις 3 συμμετρικες συνιστωσες. Πανηγυρι δηλαδη.

Δεν ξερω αν σε καλυψα εδω διοτι δεν εχω καταλαβει ακριβως ποια ειναι η απορια.

3. Το Yy0 εδω ειναι για δικια μας ευκολια στη γωνια. Ναι, θα μπορουσε να ειναι οποιαδηποτε στροφης. Προφανως θα εβγαινε το ιδιο πραγμα σε μετρο και με καταλληλη μετατοπιση στη φαση.

4. Στην ασκηση αυτη (6.2) εχουμε 2 μετασχηματιστες οπου στη χαμηλη ταση τροφοδοτουν ενα κοινο φορτιο. Στην υψηλη τους ταση προφανως ειναι συνδεδεμενοι και δεχονται μια κοινη ταση την οποια την ονομασαμε V. Αυτη ειναι μια και για τους 2 μετασχηματιστες.

Η κοινη ταση V της ΥΤ μετατρεπεται στην Εα και στην Εβ στη ΧΤ διοτι ο καθε μετασχηματιστης την μετασχηματιζει λιγο διαφορετικα λογω διαφορετικου λογου μετασχηματισμου.

Πρεπει δηλαδη να καταλαβεις οτι στην ΥΤ και οι 2 ΜΣ δεχονται την ιδια ταση αλλα αν δουμε το ολο συστημα απο τη ΧΤ τοτε ειναι ΣΑΝ να δεχονται 2 διαφορετικες τασεις. Την Εα και την Εβ.

Ελπιζω να ειναι κατανοητο αυτο. Ξερω οτι ειναι λιγο δυσνοητο αλλα εδω ειναι ολη η μαγκια του ΜΣ. Αν καταλαβεις αυτο τοτε εχεις κατανοησει τον ΜΣ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ Ανδρεα! Βοηθησες πολυ...

Be the change you want to see in the world
pocitician
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #125 on: September 24, 2013, 12:06:54 pm »

Μια ερώτηση (ίσως βλακεία, ευκολονόητη κοκ)

Στην σελίδα 2 του τόπικ υπάρχει μια λύση του θέματος 1, Ιούνιος 2009

Αυτή ήταν η απάντηση
Εγώ να σας γράψω το πρώτο θέμα το δεύτερο δεν το δα ακόμη Tongue. Για το β  ερώτημα βρίσκω τα εξής:
Φάση α: Ix=2,706<0 kA
Φάση β: Iψ=3,083<-120 kΑ
Φάση γ: Ιζ=0
 Έουμε ασύμμετρη φόρτιση οπότε μέθοδος των συνιστωσών:
i1=1/3(ix+αιψ+α^2ιz)=1,93<0
i2=1/3(ix+α^2ιψ+αιz)=0,971<66,44
io=1/3(ix+ιψ+ιz)=0,971<-66,44
 Από την πλευρά της Υψηλής είναι
Ι1=ι1*(1/u)*e^j150=23.2<150 A
Ι2=ι2*(1/u)*e^j-15022,5<-83,56 A
Io=0 Λόγω τριγώνου

έτσι Ιu=I1+I2+Io=....
Ιv=a^2*I1+a*I2+Io=..
Ιw=a*I1+a^2*I2+Io=..
και Ιdo=W2/w1*io=0,673<-66,44

Δεν κατάλαβα κάτι μάλλον.
Στα ix και iy εγώ δεν έβαλα ως γωνίες 0 και -120 αντίστοιχα αλλά το φ της καθεμιάς από την εκφώνηση και το cosφ που έβρισκα (για το ix φ=-36,86 και για το iy φ=20,55 νομίζω)

Είναι λάθος???
Επίσης στην εκφώνηση το 20/0,24 kV αφορά τον κάθε έναν μετασχηματιστή.
Οπότε για τις φάσεις α και β για τα ρεύματα με τους τύπους
φάση α: P=300kW και cosφ=0,8
παίρνουμε P=VIcosφ => ix=P/Vcosφ, το V με τι ισούται?
Με sqrt(3)*0,24 αφού έχω αστέρα στην ΧΤ και Vπολική=sqrt(3)*Vφασική?

Andrikos
Guest
« Reply #126 on: September 24, 2013, 13:15:31 pm »

Quote from: pocitician on September 24, 2013, 12:06:54 pm
Μια ερώτηση (ίσως βλακεία, ευκολονόητη κοκ)

Στην σελίδα 2 του τόπικ υπάρχει μια λύση του θέματος 1, Ιούνιος 2009

Αυτή ήταν η απάντηση
Εγώ να σας γράψω το πρώτο θέμα το δεύτερο δεν το δα ακόμη Tongue. Για το β  ερώτημα βρίσκω τα εξής:
Φάση α: Ix=2,706<0 kA
Φάση β: Iψ=3,083<-120 kΑ
Φάση γ: Ιζ=0
 Έουμε ασύμμετρη φόρτιση οπότε μέθοδος των συνιστωσών:
i1=1/3(ix+αιψ+α^2ιz)=1,93<0
i2=1/3(ix+α^2ιψ+αιz)=0,971<66,44
io=1/3(ix+ιψ+ιz)=0,971<-66,44
 Από την πλευρά της Υψηλής είναι
Ι1=ι1*(1/u)*e^j150=23.2<150 A
Ι2=ι2*(1/u)*e^j-15022,5<-83,56 A
Io=0 Λόγω τριγώνου

έτσι Ιu=I1+I2+Io=....
Ιv=a^2*I1+a*I2+Io=..
Ιw=a*I1+a^2*I2+Io=..
και Ιdo=W2/w1*io=0,673<-66,44

Δεν κατάλαβα κάτι μάλλον.
Στα ix και iy εγώ δεν έβαλα ως γωνίες 0 και -120 αντίστοιχα αλλά το φ της καθεμιάς από την εκφώνηση και το cosφ που έβρισκα (για το ix φ=-36,86 και για το iy φ=20,55 νομίζω)

Είναι λάθος???
Επίσης στην εκφώνηση το 20/0,24 kV αφορά τον κάθε έναν μετασχηματιστή.
Οπότε για τις φάσεις α και β για τα ρεύματα με τους τύπους
φάση α: P=300kW και cosφ=0,8
παίρνουμε P=VIcosφ => ix=P/Vcosφ, το V με τι ισούται?
Με sqrt(3)*0,24 αφού έχω αστέρα στην ΧΤ και Vπολική=sqrt(3)*Vφασική?

Οπως ειχαμε πει και σε προηγουμενο post ο συναδελφος κανει λαθος.
Το προβλημα ειναι οτι και εσυ κανεις λαθος :p

Το ix σου ειναι σωστο διοτι το ορισμα της τασης Vx ειναι 0 μοιρες.
Αλλα το iy σου ειναι λαθος διοτι παιρνεις παλι ορισμα 0 απο οσο καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου. Το ορισμα της ομως ειναι -120 μοιρες. Αρα αυτο πρεπει να μπει στο τυπο για την επιλυση του iy.

To V που βαζεις ειναι η φασικη ταση. Στη συγκεκριμενη περιπτωση μετασχηματιστη και συνδεσης ειναι 240 V μετρο και 0, -120, +120 για τις τρεις φασεις.

Αν δεν ειμαι κατανοητος, πες μου.
Mr8
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #127 on: September 24, 2013, 14:26:20 pm »

Quote from: coyote on June 25, 2012, 19:30:22 pm
Quote from: paiktaras on June 25, 2012, 19:28:17 pm
Υπάρχει κανείς που να έχει τα θέματα που έβαλαν τον Φλεβάρη του 2012?
ειναι ανεβασμενα με τις λυσεις στο ethmmy.

Μπορεί κάποιος που τα έχει, να τα ανεβάσει;
Δεν υπάρχουν πια στο ethmmy.
zumo naranja
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #128 on: September 25, 2013, 17:49:20 pm »

υπάρχει περιορισμος για το πότε μπορω να χρησιμοποιήσω τον τύπο i= (p-jq)/v ? γιατί στα θέματα του ιουνίου μου βγάζει άλλο ρεύμα σε σχέση με τις επίσημες λυσεις.. στις λύσεις αυτές βρίσκει το ρεύμα μέσω της ΖL.. παίζει κατι με τις ωμικες αντιστασεις στη γραμμή??

Be the change you want to see in the world
magic.ece
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #129 on: September 25, 2013, 18:15:05 pm »

Quote from: Mr8 on September 24, 2013, 14:26:20 pm
Quote from: coyote on June 25, 2012, 19:30:22 pm
Quote from: paiktaras on June 25, 2012, 19:28:17 pm
Υπάρχει κανείς που να έχει τα θέματα που έβαλαν τον Φλεβάρη του 2012?
ειναι ανεβασμενα με τις λυσεις στο ethmmy.

Μπορεί κάποιος που τα έχει, να τα ανεβάσει;
Δεν υπάρχουν πια στο ethmmy.
Αυτά ψάχνεις;

I won, it's finally over.
Andrikos
Guest
« Reply #130 on: September 25, 2013, 18:15:22 pm »

Quote from: zumo naranja on September 25, 2013, 17:49:20 pm
υπάρχει περιορισμος για το πότε μπορω να χρησιμοποιήσω τον τύπο i= (p-jq)/v ? γιατί στα θέματα του ιουνίου μου βγάζει άλλο ρεύμα σε σχέση με τις επίσημες λυσεις.. στις λύσεις αυτές βρίσκει το ρεύμα μέσω της ΖL.. παίζει κατι με τις ωμικες αντιστασεις στη γραμμή??

Αν πηρες αυτο που λες και εβαλες σαν P (και Q) αυτα της εκφωνησης εχεις κανει λαθος.

Το P της εκφωνησης ισχυει ΜΟΝΟ στην ονομαστικη ταση κι αυτο διοτι τα φορτια μας θεωρουνται σταθερης συνθετης αντιστασης.

Δηλαδη αν αλλαξει η ταση πανω τους αλλαζει και η καταναλωση P, Q ωστε να διατηρειται ΠΑΝΤΑ σταθερη η ισοδυναμη συνθετη αντισταση τους.

Για αυτο το λογο λοιπον την επιλυουμε με Z_L.

Καποιοι πιο ψαγμενοι καταλαβαν οτι το P,Q πηγαινει αναλογα με το τετραγωνο της τασης οποτε εκαναν μια αναγωγή, εβγαλαν τα νεα P,Q για την ταση που ελεγε η εκφωνηση και πηραν τον τυπο που πηρες εσυ. Αλλα οπως καταλαβαινεις το "αναλογο του τετραγωνου της τασης" προκυπτει απο το S = V^2 / Z δηλαδη υποθεση σταθερης συνθετης αντιστασης.

Στην ουσια δηλαδη ειναι σαν να χρησιμοποιησαν παλι το Z_L απλα δεν το εμφανισαν στις πραξεις.
« Last Edit: September 25, 2013, 18:21:14 pm by RuLeZ » Logged
pocitician
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #131 on: September 25, 2013, 21:03:42 pm »

Πφφφ, δεν βρίσκω το κομπιουτεράκι μου και το μόνο που βρίσκω είναι ένα παλιό κομπιουτεράκι που το μόνο που υπολογίζει είναι τα κλασικά (sin, cos, tan) και δεν μετατρέπει σε πολικά κατευθείαν.

Δοκίμασα να βγάζω από πολικά σε καρτεσιανές για να κάνω τις πράξεις και έπειτα ξανά σε πολικά χρησιμοποιώντας τους γνωστούς τύπους: sqrt(Re^2+Im^2)=|Z| και φ=tan-1(Im/Re) αλλά όταν πχ έχω το 0,3<-90μοίρες αλλά για να το μετατρέψω σε καρτεσιανές και να βρω το tan(-90) δεν υπάρχει. Καμιά ιδέα απελπισμένη ιδέα τελευταίας στιγμής?

Andrikos
Guest
« Reply #132 on: September 25, 2013, 21:23:15 pm »

Quote from: pocitician on September 25, 2013, 21:03:42 pm
Πφφφ, δεν βρίσκω το κομπιουτεράκι μου και το μόνο που βρίσκω είναι ένα παλιό κομπιουτεράκι που το μόνο που υπολογίζει είναι τα κλασικά (sin, cos, tan) και δεν μετατρέπει σε πολικά κατευθείαν.

Δοκίμασα να βγάζω από πολικά σε καρτεσιανές για να κάνω τις πράξεις και έπειτα ξανά σε πολικά χρησιμοποιώντας τους γνωστούς τύπους: sqrt(Re^2+Im^2)=|Z| και φ=tan-1(Im/Re) αλλά όταν πχ έχω το 0,3<-90μοίρες αλλά για να το μετατρέψω σε καρτεσιανές και να βρω το tan(-90) δεν υπάρχει. Καμιά ιδέα απελπισμένη ιδέα τελευταίας στιγμής?

Συναδελφε... το 0.3<-90 μας κανει -j0.3...
pocitician
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #133 on: September 25, 2013, 21:28:24 pm »

Τα 'χω παίξει μάλλον απ' το άγχος ό,τι δεν θα βγάλω κμ πράξη  Cheesy σε κπ ήταν πχ 23<210μοίρες το οποίο φυσίκα το αναγνωρίζει ως 30 μοίρες αλλά σε καρτεσιανές δεν βγαίνει το σωστο, εννοώ πως κάνω πράξεις μτξ πολικών μεγεθών αφού τα μετατρέπω σε καρτεσιανά και στο τέλος προσθέτω πραγματικα και φανταστικα και βρίσκω πάλι το πολικο αλλα δεν ειναι το σωστο σε πολλες ασκησεις επδ πχ τις 210 τις κανει 30

Andrikos
Guest
« Reply #134 on: September 25, 2013, 21:35:55 pm »

Το 23<210 ειναι το ιδιο με 23<-150 το οποιο ειναι παραπληρωματικο του 23<30. Καπου σε ξεφευγει ενα μειον.

Σχεδον ολα τα επιστημονικα κομπιουτερακια εχουν μετατροπη πολικα σε καρτεσιανα και αναποδα αυτοματα. Εκτος αν ειναι δωρο με το Nescafe αυτο που εχεις.

Βαλε τον τυπο του στο google και ψαξε κατι σε convert polar to rectangular coordinates and vice versa.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 13 Go Up Print
Jump to: