• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:45:57 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:45:57 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 87
Total: 160
aachmet
giorgos_skl
kkotsopo
gkougeor
pavlos2003
akoil
1234
glavdakis
soph553
Pcsc
AgaG
0restis
Deviate
alexlemp
themis01
thathas12
ppapadoe
johnk
jojos
kpapama
Toaoutplasedakitoubiseswa
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > ΘΡΗΣΚΕΙΑ - Σύμπτωμα Οικουμενικής Διανοητικής Διαταραχής;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18 Go Down Print
Author Topic: ΘΡΗΣΚΕΙΑ - Σύμπτωμα Οικουμενικής Διανοητικής Διαταραχής;  (Read 32904 times)
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΘΡΗΣΚΕΙΑ - Σύμπτωμα Οικουμενικής Διανοητικής Διαταραχής;
« Reply #195 on: January 12, 2009, 02:15:55 am »

Quote from: ectoras on January 12, 2009, 02:14:33 am
Quote from: bjork on January 12, 2009, 02:14:01 am
η βάφτιση είναι το πρώτο ψυχολογικό τραύμα στη ζωή ενός ανθρώπου!

ε πάνε ακύρωσε την

τώρα απέκτησα το τραύμα τι να ακυρώσω?

ευτυχώς που δε σ αφηνει φοβια για το νερό Grin

It's alright
ectoras
Guest
« Reply #196 on: January 12, 2009, 02:20:09 am »

Quote from: bjork on January 12, 2009, 02:15:55 am
Quote from: ectoras on January 12, 2009, 02:14:33 am
Quote from: bjork on January 12, 2009, 02:14:01 am
η βάφτιση είναι το πρώτο ψυχολογικό τραύμα στη ζωή ενός ανθρώπου!

ε πάνε ακύρωσε την

τώρα απέκτησα το τραύμα τι να ακυρώσω?

ευτυχώς που δε σ αφηνει φοβια για το νερό Grin

κοίτα αν δεν θες να σε χριστιανή δεν σε αναγκάζει κανείς.
εγώ απλά το είπα γτ ήταν σαν να μην θες. οπότε σου πρότεινα να κανεις αυτό που επιθμεις
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #197 on: January 12, 2009, 02:28:46 am »

Quote from: ectoras on January 12, 2009, 02:07:16 am
"Μα, άμα σε βαπτίσουν χωρίς εσύ να καταλαβαίνεις καν τι γίνεται, τότε πώς απαλλάσσεσαι από το προπατορικό αμάρτημα;"

Μην μπαίνεις σε νερά που δεν ξες να κολυμπάς λέμε.Άστο το θεολογικό αν δεν το κατέχεις δεν μπορώ να σου εξηγησω δεν έχω την ικανότητα των πατέρων της εκκλησίας. Κάτσε δίαβασε τα μον σου και ότι καταλάβεις.

Απλά ο Θεός σου δε μου φαίνεται και πολύ δίκαιος. Προσωπικά δε θα είχα κανένα νταλκά να εξευμενίσω κάποιον που με κρίνει με βάση πράξεις τρίτων.

"Μα το μωρό δε θέλει να βαπτιστεί. Κλαίει."
Το μωρό κλαίει και δεν θέλει να φάει το αφήνεις νηστικό?

Καταρχάς αν το μωρό δεν πεινάει σε τέτοιο βαθμό προφανώς είναι άρρωστο και θέλει γιατρό, όχι τάισμα με το ζόρι. Αλλά δε στέκομαι εκεί. Αφενός αυτοαναιρείσαι γιατί είπες ότι οι γονείς δεν πρέπει να βιάζουν τα παιδιά να κάνουν κάτι που δε θέλουν ενώ τώρα λες το αντίθετο, αφετέρου συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Αν δε φάει το παιδί θα πάθει κακό και αυτό είναι κάτι που ισχύει 100%, ενώ αν δε βαπτιστεί δε μπορείς να ξέρεις αν αυτό του κάνει καλό ή κακό, γιατί δεν ξέρεις ποιος Θεός υπάρχει εκεί έξω.

Και στο κάτω κάτω πώς δηλαδή θα βάλεις τον άλλο στον παράδεισο με το ζόρι. Αυτή είναι μια κατεξοχήν προσωπική ηθική επιλογή.

"Τα ΜΜΕ προβάλλουν το χριστιανισμό."
Λάθος πετάς κάτι δίχως να πεις πως το κάνουν.Ο Λαζόπουλος πχ προβάλει το χριστιανισμό, η Μακρή, ο Κακαουνάκης?

Ο Λαζόπουλος δεν προβάλλει ούτε το χριστιανισμό ούτε την αθεΐα. Μάλλον πιστεύει στο Θεό, αλλά στηλιτεύει τα κακώς κείμενα του κλήρου.

ΑΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
Πες μου πότε πέθανε άνθρωπος επειδή ήταν άθεος. Να σου πω εγω χριστιανους που μαρτύρησαν? Πάρε το εορτολόγιο και δίαβασε κατεβατα

Γιατί ανοίγεις άσχετη συζήτηση;

"Τώρα γιατί αναφέρεις την Ιερά Εξέταση;"
Εσύ την ανάφερες.

Όχι, δεν την ανέφερα!

"Ε κι εγώ άμα ορκιστώ στο Ευαγγέλιο πάει να πει ότι παριστάνω τη χριστιανή άρα λέω ψέματα, είμαι ανέντιμη και παραβιάζω την ηθική μου. Άρα; Πώς πλεονεκτώ;"
Πάλι τα ίδια! Εγώ αμαρτάνω κιόλας μαζί με την παραβίαση της ηθικης.

Και ποια είναι η διαφορά; Ότι φοβάσαι μην πας στην κόλαση; Αφού μπορείς μετά να εξομολογηθείς άμα θέλεις και σύμφωνα με τη θρησκεία σου θα συγχωρεθείς.

"Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς."
Αφού είναι τόσο ευαίσθητο γτ κάθεσαι και συζητας για αυτο?

Γιατί να μη συζητάω γι'αυτό;

"Για τα δικαστήρια μιλούσαμε."
Εσύ δλδ κάθε μέρα τρέχεις στα δικαστήρια κι ορκίζεσαι? χαχα

Τώρα είναι σοβαρή απάντηση αυτή;

"Εεεε... υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα... είναι λίγο νεκρός. Λίγο."
Να το πει πριν πεθάνει. Όλοι κάποτε θα πεθάνουμε αυτός δεν το ξερει δλδ? Που ζει? Από άλλο πλανήτη ήρθε?

Βρίσκεται ένα άγνωστο πτώμα ρε Έκτορα, τι θα το κάνεις; Για τους λόγους που λέω παραπάνω, δε θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη η πολιτική κηδεία και όποιος θέλει μετά να δηλώσει χριστιανός;

"Δεν υπήρξε κρυφό σχολειό."
Καλά με έπεισες. Και γω λέω υπήρχε βγάζει πουθενα αυτό το επιχείρημα?

Εσύ οφείλεις να αποδείξεις ότι υπήρχε, και όχι εγώ ότι δεν υπήρχε. Άμα σου πω εγώ ότι υπάρχουν οι νεράιδες κι εσύ μου λες δεν υπάρχουν τότε ποιος από τους δυο μας πρέπει να έχει αποδείξεις;

" Γιατί, στο Βυζάντιο τι γινόταν;"
Δεν ξέρω τι εννοείς? Τι τι γινόταν?

Εκεί διώκονταν οι αιρετικοί.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
ectoras
Guest
« Reply #198 on: January 12, 2009, 02:45:41 am »

"Απλά ο Θεός σου δε μου φαίνεται και πολύ δίκαιος. Προσωπικά δε θα είχα κανένα νταλκά να εξευμενίσω κάποιον που με κρίνει με βάση πράξεις τρίτων."
Ωραία

γιατί δεν ξέρεις ποιος Θεός υπάρχει εκεί έξω.
εγώ για μένα ξέρω τι πιστεύω αν εσυ ακόμα ψαχνεσαι τοτε δεν φταίω εγω. κάτσε καταστάλαξε και μετά άνοιξε συζητησεις τετοιου τύπου. μέση κατασταση δεν έχει. ή πιστευεις κάπου ή όχι. δεν ξέρω δεν είναι απάντηση.

"Ο Λαζόπουλος δεν προβάλλει ούτε το χριστιανισμό ούτε την αθεΐα. Μάλλον πιστεύει στο Θεό, αλλά στηλιτεύει τα κακώς κείμενα του κλήρου."
Ποιος προβάλλει τον χριστιανισμο θα μου πεις ή όχι?Εγώ σου λέω μόνο η Εκκλησία.Εσύ λές τα μμε. Ε ποια μμε?

ΑΠΑΝΤΑ ΕΔΩ
Πες μου πότε πέθανε άνθρωπος επειδή ήταν άθεος. Να σου πω εγω χριστιανους που μαρτύρησαν? Πάρε το εορτολόγιο και δίαβασε κατεβατα

"Γιατί ανοίγεις άσχετη συζήτηση;" Δεν είναι άσχετη συζήτηση ή απαντα ή παραδεξου ότι έχω δίκαιο.Είναι επιχείρημα εάν σε φέρνει σε δύσκολη θεση δεν φταίω εγω.

"Και ποια είναι η διαφορά; Ότι φοβάσαι μην πας στην κόλαση; Αφού μπορείς μετά να εξομολογηθείς άμα θέλεις και σύμφωνα με τη θρησκεία σου θα συγχωρεθείς."
Δεν υπάρχει συνχώρεση σε αμαρτία που την κάνεις επιτουτου

"Γιατί να μη συζητάω γι'αυτό;"
Έσυ λες είναι ευαίσθητο προσωπικο δεδομένο. Εγώ μιλάω άνετα.Κι λέω δεν είναι ευαισθητο.

"Τώρα είναι σοβαρή απάντηση αυτή;"
Όχι άλλα δεν σε αναγκάζει κανείς στην καθημερινότητα. ΜΗν ζεις με το αν παω δικαστηριο. Με το εαν θα πουμε αν ήμουν χιονανθρωπος.

"Βρίσκεται ένα άγνωστο πτώμα ρε Έκτορα, τι θα το κάνεις; Για τους λόγους που λέω παραπάνω, δε θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη η πολιτική κηδεία και όποιος θέλει μετά να δηλώσει χριστιανός;"
Κάνω dna εξέταση. Μια φορά γίνονται  κηδείες - βαπτισεις. Δεν παίζουμε με αυτα. Δεν είναι κλοτσοσκούφι ο νεκρος.

"Εκεί διώκονταν οι αιρετικοί."
Τι τους εκαναν? Έχεις στοιχεία?
« Last Edit: January 12, 2009, 03:16:35 am by ectoras » Logged
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #199 on: January 12, 2009, 02:49:59 am »

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
ectoras
Guest
« Reply #200 on: January 12, 2009, 02:59:08 am »

Quote from: Grecs on January 12, 2009, 02:49:59 am

+1 αλλα μόλις εδωσες επιχειρημα. συμπέρασμα = την πάτησες
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #201 on: January 12, 2009, 04:19:05 am »

Quote from: ectoras on January 12, 2009, 02:45:41 am
γιατί δεν ξέρεις ποιος Θεός υπάρχει εκεί έξω.
εγώ για μένα ξέρω τι πιστεύω αν εσυ ακόμα ψαχνεσαι τοτε δεν φταίω εγω. κάτσε καταστάλαξε και μετά άνοιξε συζητησεις τετοιου τύπου. μέση κατασταση δεν έχει. ή πιστευεις κάπου ή όχι. δεν ξέρω δεν είναι απάντηση.

Είσαι τόσο σίγουρος ώστε να εξαναγκάσεις κάποιον που δεν πιστεύει να κάνει κάτι για να τον "σώσεις"; Γιατί αυτό είναι η βάπτιση. Είναι μια τραυματική εμπειρία όπως λέει η bjork και εξαναγκασμός σε κάποιον που δεν πιστεύει.

"Ο Λαζόπουλος δεν προβάλλει ούτε το χριστιανισμό ούτε την αθεΐα. Μάλλον πιστεύει στο Θεό, αλλά στηλιτεύει τα κακώς κείμενα του κλήρου."
Ποιος προβάλλει τον χριστιανισμο θα μου πεις ή όχι?Εγώ σου λέω μόνο η Εκκλησία.Εσύ λές τα μμε. Ε ποια μμε?

Εδώ ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτης βγαίνει και παίρνει θέση για ζητήματα της χώρας, πλάκα μου κάνεις; Άσε που η Εκκλησία έχει και δικό της κανάλι!

ΑΠΑΝΤΑ ΕΔΩ

"Γιατί ανοίγεις άσχετη συζήτηση;" Δεν είναι άσχετη συζήτηση ή απαντα ή παραδεξου ότι έχω δίκαιο.Είναι επιχείρημα εάν σε φέρνει σε δύσκολη θεση δεν φταίω εγω.

Ωραία, απαντάω. Ιστορικά, ο χριστιανισμός με το που έγινε καθεστωτική θρησκεία σφάζει τους άπιστους. Αρχικά τα θύματα ήταν κυρίως ειδωλολάτρες (ανέβασα και σχετικό βίντεο, υπάρχουν και εκτενέστερες αναλύσεις σε άλλα τόπικ), μετά αιρετικοί χριστιανοί και αλλόθρησκοι. Εδώ κολλάει και η διαβόητη Ιερά Εξέταση, όπου έκαιγαν όποιον δεν πίστευε (μα αιρετικός μα εβραίος μα άθεος μα οτιδήποτε) ή απλά όποιον δεν καθόταν ήσυχος.

"Γιατί να μη συζητάω γι'αυτό;"
Έσυ λες είναι ευαίσθητο προσωπικο δεδομένο. Εγώ μιλάω άνετα.Κι λέω δεν είναι ευαισθητο.

Γενικά είναι. Τώρα εγώ μπορεί να θέλω και να το φωνάζω.

"Τώρα είναι σοβαρή απάντηση αυτή;"
Όχι άλλα δεν σε αναγκάζει κανείς στην καθημερινότητα. ΜΗν ζεις με το αν παω δικαστηριο. Με το εαν θα πουμε αν ήμουν χιονανθρωπος.

Το να πας μάρτυρας σε δίκη είναι πιθανό!

"Βρίσκεται ένα άγνωστο πτώμα ρε Έκτορα, τι θα το κάνεις; Για τους λόγους που λέω παραπάνω, δε θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη η πολιτική κηδεία και όποιος θέλει μετά να δηλώσει χριστιανός;"
Κάνω dna εξέταση. Μια φορά γίνονται  κηδείες - βαπτισεις. Δεν παίζουμε με αυτα. Δεν είναι κλοτσοσκούφι ο νεκρος.

Και από το DNA θα καταλάβεις το θρήσκευμα;

"Εκεί διώκονταν οι αιρετικοί."
Τι τους εκαναν? Έχεις στοιχεία?

Άνοιξε την ιστορία της Β' Γυμνασίου...

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
ectoras
Guest
« Reply #202 on: January 12, 2009, 11:28:54 am »

"Είσαι τόσο σίγουρος ώστε να εξαναγκάσεις κάποιον που δεν πιστεύει να κάνει κάτι για να τον "σώσεις"; Γιατί αυτό είναι η βάπτιση. Είναι μια τραυματική εμπειρία όπως λέει η bjork και εξαναγκασμός σε κάποιον που δεν πιστεύει."

Δεν εξαναγκάζω κανέναν μάθε τι θες και τι πιστεύεις. Δεν σου λέω τι να πιστεψεις. Μάθε τι θες. Λες δεν ξέρω αν υπάρχει, ε τότε μάθε. Κάτσε φιλοσοφισέ το. Άσε τις τραυματικές αμπειρίες, αυτό είναι άποψη σου. Εσύ το παιδί σου μην το βαπτίσεις. Δεν μπορείς να αναγκασεις τους άλλους γονεις να κάνουν αυτό που θες. Αυτό ειναι φασισμός. Είσαι υπέυθυνη για το παιδί σου και αυτοί  για το δικό τους. Τα επιχείρηματα σου είναι σαθρα. Το παιδί δεν ξέρει τι θέλει όπως λες άρα δεν το εξαναγκάζεις.

"Εδώ ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτης βγαίνει και παίρνει θέση για ζητήματα της χώρας, πλάκα μου κάνεις; Άσε που η Εκκλησία έχει και δικό της κανάλι!"
Λάθος απάντηση. Ο αρχιεπίσκοπος και ο μητροπολίτης και βέβαια θα προβάλλουν την εκκλησία και σαν πολίτες θα πουν και την άποψη τους. Εσύ με ποιο δικαίωμα λες ότι δεν μπορούν. Δεν απαντάς στις ερωτήσεις κάνεις κύκλους. Ποιος προβάλλει την εκκλησία, από μμε?????????Το κανάλι της εκκλησίας είναι της εκκλησίας. Όταν λέμε  μμε λέμε για ιδιωτικά μέσα αύτα έχουν ακροαματικότητα και τηλεθέαση.

Άντε πάλι ποία Ιερά εξέταση? Εδω Ελλάδα γιουχου! Κανείς δεν μαρτύρησε με βαναστηρια επειδή ηταν άθεος αυτά είναι ιστορίες για αγρείους. Το δόγμα ξες τι λέει? Οι χριστιανοί δεν μπορούν να  κάνουν αυτά που λες και αυτά που τους κατηγορείς. Αν κάποιος έκανε αυτά που κατηγορείς απλά δεν ήταν χριστιανός. Για τους μάρτυρες τι έχεις να πεις? Δεν ξες? Εκάστοτε οι μόνοι που σκότωναν και βασάνιζαν ήταν οι άθεοι τους χριστιανούς. Υπάρχουν πηγές. Εάν δεν τις θες να τις πιστέψεις πάνε στον Άγιο Δημήτριο και δες τα λείψανα. Δεν σου λέω να πιστέψεις στο  Θεο λίγο με νοίαζει. Σου λέω να παραδεκτείς το γεγονός ότι σκότωναν τους χριστιανούς και ότι οι χριστιανοί είναι οι μόνοι που πέθαναν για τα πιστεύω τους.

"Γενικά είναι. Τώρα εγώ μπορεί να θέλω και να το φωνάζω."
Ε τότε δεν είναι ευαίσθητο και να το δηλώνεις. Εαν πάλι δεν θες αγωνίσου γι αυτό.Ζούμε σε δημοκρατία οι πιο πολλοί θέλουν αν εσύ δεν θες αγωνίσου να γίνεις πλειοψηφία. Τα άλλα είναι φασισμός. ¨Αλλος μπορεί να γουστάρει να το δηλώνει.

"Και από το DNA θα καταλάβεις το θρήσκευμα;"
Θα μας τρελάνεις? Ο άνθρωπος πριν πεθάνει να δηλώνει πως θέλει να ταφεί. Με το DNA απλά θα ξέρουμε ποίος ήταν άμα είναι αγγνούμενος κτλπ. Μόνη σου ξεχνάς τα επιχειρήματα σου? Δεν γίνεται συνομιλία έτσι.

"Άνοιξε την ιστορία της Β' Γυμνασίου..."
Στο βιβλίο της Β γυμνασίου δεν λέει πουθενα ότι οι ορθόδοξοι βασάνιζαν και σκότωναν τους αιρετικούς.
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΘΡΗΣΚΕΙΑ - Σύμπτωμα Οικουμενικής Διανοητικής Δι
« Reply #203 on: January 12, 2009, 11:50:48 am »

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1
http://en.wikipedia.org/wiki/La%C3%AFcit%C3%A9
« Last Edit: January 12, 2009, 12:03:40 pm by Social_waste » Logged

Vive le son
D'l'explosion!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #204 on: January 12, 2009, 11:56:02 am »

Ρε ectora, στα περισσοτερα που λες εισαι τελειως offside, απλα επειδη εχει στο νου σου μια χριστιανοκεντρικη πολιτεια και οχι μια "πολιτοκεντρικη" (αν υπαρχει τετοια λεξη).

Η καθε πραξη, οπως το να ορκιζεσαι καπου, πιστοποιητικα γεννησης, γαμου, θανατου κτλ, πρεπει να ειναι αρμοδιοτητα κατα βασην του κρατους και μονο αυτου. Αυτο ειναι το μινιμουμ, γιατι ετσι διασφαλιζεις, οτι οποιος επιθυμει κατι παραπανω μπορει να το κανει απο μονος του. Και εδω χωραει π.χ. η δηλωση για τον τροπο ταφης ή καυσης ή οτιδηποτε. Απο κει και περα, ο καθενας διαλεγει τι θελει. Το να δηλώνεις οτι ολοι θα ταφουν με τον Α τροπο, και μετα να πρεπει να το ακυρωσεις και μετα να δηλωσεις κατι αλλο ειναι χαζο.

Υστερα, οσο και να σε στεναχωρει, η Εκκλησια, καθως και σχεδον ολες οι ηγεσιες θρησκευτικων δογματων(και λεω σχεδον γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε ολες τις θρησκειες), ηταν βουτηγμενοι στην διαφθορα και επρατταν με βαση το συμφερον της τσεπης τους και οχι με βαση την "ηθικη" που τοσο πολυ διαφημιζουν. Και για αυτο υπαρχουν απειρα παραδειγματα, αλλα δεν χρειαζεται να πας πολυ μακρια. Τα τελευταια 10 χρονια εχουν ξεσπασει τοσα εκκλησιαστικα σκανδαλα, που ουτε να τα θυμηθει καποιος δεν μπορει. Τι παπαδες βιαστες, τι παπαδες με στρινγκακια, τι παπαδες αρχαιοκαπηλοι, τι παπαδες που εκαναν υπεξαιρεση δημοσιας περιουσιας. Ε δεν μενουν και πολλα αλλα. Και μετα τα ιδια ακριβως ατομα, αν τους καλεσουν σε μια εκπομπη, θα αρχισουν να σου βγαζουν κυρηγμα για το τι ειναι ηθικο και τι οχι. Η ιδια Εκκλησια ειναι αυτη που ειναι χερι χερι με ακροδεξια, φασιστικα στοιχεια ακομα και σημερα, και ειναι η ιδια η Εκκλησια που πριν 60 χρονια εστελνε επιστολες "γλυψιματος" στους Ναζιστες, επειδη πολεμανε το "κακο", δηλαδη τους αθεους κομμουνιστες.

Οσον αφορα την Εκκλησια και τα πολιτικα, προφανως ο καθενας εχει το δικαιωμα να εκφερει αποψη. Αλλα κρινεται και για αυτην, καθως και για τους σκοπους της. Ετσι, οταν βγαινει και ο Ανθιμος και ουσιαστικα λεει στον κοσμο τι να ψηφισει ή τους πορωνει, χωρις καποιο σοβαρο επιχειρημα, να παρουν τα οπλα και να μπουν στα σκοπια(προσεξε, αυτα τα λεει κεφαλη της Εκκλησιας, που υποτιθεται μιλαει για "αγαπατε αλληλους"), ε τοτε δεν λεει απλα την γνωμη του, αλλα ασκει πολιτικη. Και στην τελικη, προσωπικα ακομα και αυτο θα το δεχομουνα, αρκει να ηταν διαχωρισμενο το κρατος απο την Εκκλησια. Αλλα, οταν φροντιζεις σαν κρατος να παραγεις νεοσυλλεκτους απο το νηπιο, μετα αυτους τους βομβαρδιζεις με θεωριες(που μενουν μονο στην θεωρια βεβαια) και τελος τους βαζεις και τον "αρχοντα" της Εκκλησιας να τους υποδεικνυει τι να κανουν, ε τοτε δεν διαφερουμε και πολυ απο Ισλαμικες Δημοκρατιες, απλα η πρωτη λεξη αλλαζει.

Αστο, η Εκκλησια, και καθε Εκκλησια, βρωμαει τοσο πολυ, που πρεπει να εχει καποις φαει τρελη προπαγανδα ή να εχει απωλεια οσφρησης για να μην το καταλαβαινει αυτο. Και ο λογος για αυτο ειναι η εξουσια. Δυστυχως, οποιος φορεας φερει μεγαλη εξουσια, δυσαναλογη με αυτη του πληθους που εκπροσωπει, κατα 99% θα διεφθαρει, ακομα και αν ξεκινησε με τις αγαθοτερες των προθεσεων, ακομα και αν ξεκινησε ως ομαδα υπο διωγμο, και αυτο φαινεται και με παραδειγματα εκτος της θρησκειας.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
ectoras
Guest
« Reply #205 on: January 12, 2009, 12:45:55 pm »

"Η καθε πραξη, οπως το να ορκιζεσαι καπου, πιστοποιητικα γεννησης, γαμου, θανατου κτλ, πρεπει να ειναι αρμοδιοτητα κατα βασην του κρατους και μονο αυτου. Αυτο ειναι το μινιμουμ, γιατι ετσι διασφαλιζεις, οτι οποιος επιθυμει κατι παραπανω μπορει να το κανει απο μονος του. Και εδω χωραει π.χ. η δηλωση για τον τροπο ταφης ή καυσης ή οτιδηποτε. Απο κει και περα, ο καθενας διαλεγει τι θελει. Το να δηλώνεις οτι ολοι θα ταφουν με τον Α τροπο, και μετα να πρεπει να το ακυρωσεις και μετα να δηλωσεις κατι αλλο ειναι χαζο."
Είπα να το δηλώνεις απο την αρχή πως θες. Διάβασε όλα τα ποστ όχι μόνο όσα σε συμφέρουν.

"Υστερα, οσο και να σε στεναχωρει, η Εκκλησια, καθως και σχεδον ολες οι ηγεσιες θρησκευτικων δογματων(και λεω σχεδον γιατι δεν μπορουμε να ξερουμε ολες τις θρησκειες), ηταν βουτηγμενοι στην διαφθορα και επρατταν με βαση το συμφερον της τσεπης τους και οχι με βαση την "ηθικη" που τοσο πολυ διαφημιζουν. Και για αυτο υπαρχουν απειρα παραδειγματα, αλλα δεν χρειαζεται να πας πολυ μακρια. Τα τελευταια 10 χρονια εχουν ξεσπασει τοσα εκκλησιαστικα σκανδαλα, που ουτε να τα θυμηθει καποιος δεν μπορει. Τι παπαδες βιαστες, τι παπαδες με στρινγκακια, τι παπαδες αρχαιοκαπηλοι, τι παπαδες που εκαναν υπεξαιρεση δημοσιας περιουσιας. Ε δεν μενουν και πολλα αλλα. Και μετα τα ιδια ακριβως ατομα, αν τους καλεσουν σε μια εκπομπη, θα αρχισουν να σου βγαζουν κυρηγμα για το τι ειναι ηθικο και τι οχι. Η ιδια Εκκλησια ειναι αυτη που ειναι χερι χερι με ακροδεξια, φασιστικα στοιχεια ακομα και σημερα, και ειναι η ιδια η Εκκλησια που πριν 60 χρονια εστελνε επιστολες "γλυψιματος" στους Ναζιστες, επειδη πολεμανε το "κακο", δηλαδη τους αθεους κομμουνιστες."

Δλδ σκάνδαλα με άθεους δεν  γίνονται? Βιαστές άθεοι, άθεοι με στρινγκάκια, άθεοι αρχαιοκάπηλοι ... Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΙ???????

"Η ιδια Εκκλησια ειναι αυτη που ειναι χερι χερι με ακροδεξια"
Ποία ακροδεξια ρε φίλε? Που ζεις? Αυτά είναι στον καιρο των παππούδων μας.Αυτά που λες είναι επιχειρήματα σκουριασμένων  και κατευθυνόμενων αντιλήψεων. Εγώ σου λέω την αποψή μου όχι την άποψη του προπάππου μου. Που την βλέπεις εσύ την ακροδεξια να χει εξουσια στην Ελλάδα. Και ποία είναι η ακροδεξια? ¨Ορισε ποιος και μην πετας κατηγοριες στο φλου.

"Ετσι, οταν βγαινει και ο Ανθιμος και ουσιαστικα λεει στον κοσμο τι να ψηφισει ή τους πορωνει, χωρις καποιο σοβαρο επιχειρημα, να παρουν τα οπλα και να μπουν στα σκοπια(προσεξε, αυτα τα λεει κεφαλη της Εκκλησιας, που υποτιθεται μιλαει για "αγαπατε αλληλους"), ε τοτε δεν λεει απλα την γνωμη του, αλλα ασκει πολιτικη."

Ελεύθερος πολίτης είναι και λέει ότι θέλει. Εσύ κρίνε και πράξε. Δεν σου το επέβαλε. Έχεις κριτικη σκέψη ή οχι? Δλδ αν σου πω πάνε αυτοκτόνα θα πας????? Άσε που αυτά που λες είναι κακοήθιες πότε δεν είπε να σκοτώσουμε τους σκοπιανούς.

"Αλλα, οταν φροντιζεις σαν κρατος να παραγεις νεοσυλλεκτους απο το νηπιο, μετα αυτους τους βομβαρδιζεις με θεωριες(που μενουν μονο στην θεωρια βεβαια) και τελος τους βαζεις και τον "αρχοντα" της Εκκλησιας να τους υποδεικνυει τι να κανουν, ε τοτε δεν διαφερουμε και πολυ απο Ισλαμικες Δημοκρατιες, απλα η πρωτη λεξη αλλαζει."

Πωπω παιδομάζωμα κάνουν!!!! Ποιος σε πήρε με το ζορι? Κάνε ότι θες πίστευε ότι θες. Κόψτε την προπαγάνδα. Σου πε κανείς τι να πιστέψεις? ¨ΟΧΙ.

"Αστο, η Εκκλησια, και καθε Εκκλησια, βρωμαει τοσο πολυ, που πρεπει να εχει καποις φαει τρελη προπαγανδα ή να εχει απωλεια οσφρησης για να μην το καταλαβαινει αυτο. Και ο λογος για αυτο ειναι η εξουσια. Δυστυχως, οποιος φορεας φερει μεγαλη εξουσια, δυσαναλογη με αυτη του πληθους που εκπροσωπει, κατα 99% θα διεφθαρει, ακομα και αν ξεκινησε με τις αγαθοτερες των προθεσεων, ακομα και αν ξεκινησε ως ομαδα υπο διωγμο, και αυτο φαινεται και με παραδειγματα εκτος της θρησκειας."

Παντού υπάρχουν διαφθαρμένοι. Τι επιχειρημα είναι αυτο δλδ που δίνεις? Μόνο η εκκλησία έχει διεφθαρμένους? Θα πάρουμε τα κεφάλια όλων επειδή κάποιος είναι διεφθαρμένος? Σοβαρολογείς ή εμπαίζεις?
ectoras
Guest
Re: ΘΡΗΣΚΕΙΑ - Σύμπτωμα Οικουμενικής Διανοητικής Δι
« Reply #206 on: January 12, 2009, 12:52:08 pm »

Quote from: Social_waste on January 12, 2009, 11:50:48 am
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1
http://en.wikipedia.org/wiki/La%C3%AFcit%C3%A9

βρήκες δυο πηγές. η μια δεν είναι καν αναφορά στην Ορθόδοξη εκκλησία. Δες τους χιλίαδες μάρτυρες.
Επισης το Βικιπαίδεια δεν αποτελεί έγκυρη πηγή και πόσο μάλλον ιστορική. Ο καθένας μπορεί να γράψει και να στείλει κείμενο στη Βικιπαίδεια. Και να γράφει ότι θέλει με μονομερη πηγή πράγμα μη αντικειμενικό.

και άμα θες να το παίζεις έξυπνος η αναφορά σου να χει πηγές αρκετές και όχι δυο γιατί είναι  ύποπτες.ποίος με διαβεβαιώνει ότι οι πηγές αυτές είναι ιστορικές και έγκυρες και όχι παραμύθια.
« Last Edit: January 12, 2009, 12:57:38 pm by ectoras » Logged
ectoras
Guest
« Reply #207 on: January 12, 2009, 13:00:43 pm »

η ίδια η πηγή σου λέει

Μερικά χρόνια αργότερα, σύμφωνα με μια έκθεση, η Υπατία δολοφονήθηκε άγρια από τους μοναχούς Nitrian ένα φανατικό τμήμα των Χριστιανών που ήταν υποστηρικτές του Κύριλλου. Σύμφωνα με έναν άλλο απολογισμό (από το Σωκράτη το σχολαστικό) σκοτώθηκε από ένα όχλο Αλεξανδριανών. Δεν υπάρχουν στοιχεία, ότι η Υπατία ασχολήθηκε με μαθηματική έρευνα.

http://www.telemath.gr/mathematical_ancient_times/ancient_greek_mathematicians/ypatia.php

δίαβαζει πριν ποστάρεις γιατι μόνος σου διαψεύδεσε.

κανείς δεν ξέρει πως πέθανε. όλα είναι υποθέσεις.
όσο για το περιοδικό. απο πότε περιοδικά αποτελούν ιστορικές πηγές?????
« Last Edit: January 12, 2009, 13:03:23 pm by ectoras » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #208 on: January 12, 2009, 13:02:29 pm »

Συμφωνα με ερευνα παντως η Wikipedia εχει σχεδον τη ιδια αξιοπιστια με την Britannica. Και οταν γραφεται κατι που δεν ειναι εγκυρο, υπαρχει πολυ γρηγορα διορθωση απο καποιους αλλους, και ετσι στο τελος το αποτελεσμα μπορει να θεωρηθει αντικειμενικο.

Οσο για το τι ειναι παραμυθι και τι οχι, προσεξε πως το χρησιμοποιεις, γιατι μπορει να γυρισει μπουμερανγκ. Εσυ πως ξερεις οτι το βιβλιαρακι με το εορτολογιο δεν ειναι παραμυθι. Εχεις καποια αλλη πηγη, περα απο την ιδια την Εκκλησια που βγαζει το βιβλιαρακι? Που προφανως θα υποστηριζει οτι ισχυουν, αυτο ελειπε κιολας.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #209 on: January 12, 2009, 13:07:23 pm »

Περα απο αυτα, ο Ιουλιανος ο Παραβατης, γνωριζεις τι δραση ειχε. Και με τι χαρακτηρισμους εχει στολιστει. Ουτε προγονολατρης ειμαι ουτε κατι αντιστοιχο, αλλα αυτος τοτε ειχε προσπαθησει να διασωσει στον αρχαιοελληνικο πολιτισμο απο τον σκοταδισμο που εφερνε ο χριστιανισμος, με ολες τις θεωριες, περι πιστευε και μη ερευνα, μακαριοι οι πτωχι τω πνευματι κτλ κτλ.

Η Εκκλησια τοτε ειχε καταστρεψει απειρους ναους και ειχε σφαξει οσους Ελληνες δεν δηλωναν πιστη στον Χριστιανισμο. Μαλιστα, οι χριστιανοι, αποκαλουσαν τους μη χριστιανους Ελληνες και τους εκδιωκαν. Τωρα, αυτα τα ελεγε το βιβλιο της ιστοριας, για το πως εγκαθιδρυθηκε το Βυζαντιο. Τωρα, δεν ξερω εσυ τι νοημα δινεις στην λεξη, εκδιωκονταν. Παντως δεν ηταν και συνωστισμος, οπως ελεγαν και για αλλο ιστορικο γεγονος.

Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 18 Go Up Print
Jump to: