• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:09:10 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:09:10 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426688
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 97
Total: 144
nikos_matall
cealexop
johnk
Pcsc
mkakale
amaliakon
hevidis3524
mike_x
Kenedy
Mr Watson
ELEF
swthrhs
Leftor
chaniotism
george14
jimalexoud
dtsiamis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Captain
Aristidis Aristidou
glavdakis
BlackClara
christina02
Nekt
cremidhs
nikitask
thomasdt
tzortzis
narcos
Marihouan820
mimaki
Fotis Roukoutakis
dnikoa
maestros
palladas
mmikelo
CasualUndergrad
thunder
sterlouk
chrisdardas
elena.v
dr.giorgos
Pakapis5
kmarkad
JoHn!
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Go Down Print
Author Topic: Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας  (Read 19175 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας
« Reply #120 on: January 27, 2008, 20:26:20 pm »

Εντάξει... αρκετά τους υπερασπίστηκα.

Βρίστε τους, βαράτε τους.. μόνο χειρότερα θα τα κάνατε τα πράγματα για όλους όσους διεκδικούμε κάτι διαφορετικό. Η δράση φέρνει αντίδραση.

Δε θα φέρετε ποτέ κόσμο μαζί σας. Και καμία επανάσταση δε ξεκίνησε, ούτε πέτυχε χωρίς κόσμο.

Τέλος, για μένα εχθρός είναι όποιος εμποδίζει την αλλαγή συσχετισμών στην κοινωνία. Πρώτος και καλύτερος όποιος προβοκατόρικα στρέφει με τις αφελείς πράξεις του την κοινωνία εναντίον μου. Κι αυτός.. honey.. δεν είναι ο μπάτσος Wink
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #121 on: January 27, 2008, 20:42:50 pm »

Quote from: Juan on January 27, 2008, 20:20:48 pm
Η πλειοψηφία μπορεί να μη θέλει να κάνουν αυτά που κάνουν... αλλά δε θέλει και να μπουν αυτοί που προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν...

Είσαι σίγουρος;

Κοπέλα μου, ο αστυνομικός δεν είναι μόνο ο ΜΑΤ. Για την ακρίβεια δεν είναι καν αντιπροσωπευτικό δείγμα αστυνομικού. Είναι ένα μικρό, μικρότατο ποσοστό. Ο μπλε-μπατσούλης που κόβει βόλτες γιατί τρώει ξύλο????

Καταρχάς δεν είπα να τους ρίξουμε ξύλο... ύστερα, εφόσον η αστυνομία παίζει το ρόλο που παίζει, πάσχουν λίγο πολύ όλα τα τμήματά της (ο gillan παραπάνω αναφέρθηκε στο Ηθών και στη Δίωξη Ναρκωτικών). Έχεις ακούσει καθόλου από τι είδους εκπαίδευση περνάνε; Γιατί το κράτος τους θέλει για άλλο σκοπό...

Εάν σε ενδιαφέρουν μόνο οι περαστικοί.. μπορώ να σου πω ότι σχεδόν κανείς.. εάν σε ενδιαφέρουν και οι αξιωματούχοι της πολιτείας και των υπολοίπων κρατών.. τότε να είσαι σίγουρη ότι αν δεν υπήρχαν οι ζώνες ασφαλείας θα κινδύνευαν αρκετοί. Εμένα πάντως με ενδιαφέρει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.

Δεν πιστεύω ότι είναι έτσι, αλλά έστω... τότε δε χρειάζονται τέτοιες ζώνες ασφαλείας, αλλά απλή φύλαξη των κτιρίων όπου βρίσκονται.

Quote from: corina on January 27, 2008, 20:25:43 pm
χαχ, επιλεκτικά απαντάς? Στην ερώτηση που είχα από κάτω?

Έτσι εύκολα το λες αλλά με φιλότιμο δεν ταΐζουν οι άνθρωποι στόματα.

Να αλλάξει δουλειά... απλά.

Quote from: Juan on January 27, 2008, 20:26:20 pm

Βρίστε τους, βαράτε τους.. μόνο χειρότερα θα τα κάνατε τα πράγματα για όλους όσους διεκδικούμε κάτι διαφορετικό. Η δράση φέρνει αντίδραση.

Πάντως δεν πρόκειται να τους καλοπιάσουμε. Θεσμικά είναι ούτως ή άλλως εναντίον μας. Καλή θέληση δείχνεις στον δυνάμει σύμμαχο, όχι στον εχθρό (για το θεσμό λέμε).

Δε θα φέρετε ποτέ κόσμο μαζί σας. Και καμία επανάσταση δε ξεκίνησε, ούτε πέτυχε χωρίς κόσμο.

Τέλος, για μένα εχθρός είναι όποιος εμποδίζει την αλλαγή συσχετισμών στην κοινωνία. Πρώτος και καλύτερος όποιος προβοκατόρικα στρέφει με τις αφελείς πράξεις του την κοινωνία εναντίον μου. Κι αυτός.. honey.. δεν είναι ο μπάτσος Wink

Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι ο κόσμος μας αποφεύγει γιατί συμπαθεί τους μπάτσους... δεν το πιστεύω βέβαια, αλλά ακόμα κι αν δεχτούμε ότι προς το παρόν είναι έτσι... αργά ή γρήγορα θα καταλάβει το ρόλο τους.

BTW Juan να σε ρωτήσω λίγο κάτι... θα ξέρεις φαντάζομαι κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ιδεολόγων αστών που χάρισαν τα εργοστάσιά τους στους εργάτες (πχ Ένγκελς)... μήπως να σταματήσουμε να μιλάμε εναντίον των αστών τόσο "απόλυτα"... να μη "γενικεύουμε"... γιατί η δράση φέρνει αντίδραση ξέρεις... και μπορεί να χειροτερεύουμε τη θέση μας... πού ξέρεις, αν τους καλοπιάσουμε, αν συζητήσουμε μαζί τους, μπορεί να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα... γιατί κι αυτοί άνθρωποι είναι, έχουν οικογένεια να θρέψουν κλπ, δε γουστάρουν να μας καταπιέζουν... ε; 8)

Είναι παρόμοιο μ'αυτό που λες Roll Eyes

(Τα ξαναέβαλα στη σειρέ που γράφτηκαν Roll Eyes)
« Last Edit: January 28, 2008, 00:04:15 am by Nessa NetMonster » Logged

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #122 on: January 27, 2008, 20:49:24 pm »

Δεν είναι παρόμοιο.. η ερώτηση στερείται νοήματος.

Ψάξε να βρεις τη διαφορά.. και τα λέμε.

Κουράστηκα για σήμερα...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #123 on: January 27, 2008, 20:52:01 pm »

ΟΚ... απάντησέ μου άυριο...

Πάντως το "εχθρός" ήτανε πολύ καφρίλα σ'αυτά που είπες...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #124 on: January 27, 2008, 21:21:08 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 20:42:50 pm

Μπορείς να συνεχίσεις να πιστεύεις ότι ο κόσμος μας αποφεύγει γιατί συμπαθεί τους μπάτσους...

γιατί κατηγορούμε συνέχεια στους μπάτσους (βλ. σύνθημα "μπάτσος καλός μόνο νεκρός") χωρίς να επεξηγούμε όλα αυτά που γράφουμε επί ώρες εμείς στα φόρα, και αυτό δεν αρέσει στην κοινή γνώμη η οποία δυστυχώς θέλει...καρότο, για να καθίσει να σε ακούσει

Τέσπα, τα χω πει χίλιες φορές, κατά τα άλλα με καλύπτει ο χουάν σε αυτό το ποστ:

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #125 on: January 27, 2008, 21:39:27 pm »

Εντάξει, από τη μια θα ήταν βλακώδες να το κάνουμε σημαία μας φωνάζοντας τέτοια συνθήματα ή με το να πάμε 10 άτομα και να κάνουμε αντίποινα σπάζοντας αστυνομικά τμήματα (αυτό κάνουν κάποιοι αναρχικοί), αλλά από την άλλη θα ήταν εγκληματικό να αποσιωπούμε το ρόλο της αστυνομίας. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

BTW εγώ αυτούς τους 10 αναρχικούς που τα σπάσανε στο αστυνομικό τμήμα δεν τους θεωρώ "εχθρούς"...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #126 on: January 27, 2008, 21:46:48 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 20:04:43 pm
@Ηλιάνα: Καταρχάς είναι τραγικό να χρησιμοποιείς τους μετανάστες σαν παράδειγμα εγκληματικότητας. Πιο πιθανό είναι να μεταναστεύσει κάποιος προκειμένου να βρει δουλειά παρά για να βρει θύματα. Θύματα βρίσκει και στην πατρίδα του, δουλειές όχι...

Τώρα ποιος θα προστατέψει τη γιαγιά... η αστυνομία εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προλαμβάνει όλα τα εγκλήματα, ούτε καν τα περισσότερα (θα χρειαζόταν ένας αστυνομικός για κάθε γιαγιά), οπότε ούτως ή άλλως πρέπει να βρούμε πιο αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης της εγκληματικότητας (ευμάρεια, παιδεία). Η αστυνομία είναι το λιγότερο αποτελεσματικό από όλα τα μέσα πρόληψης. Αν το θέμα είναι πώς θα βρούμε τον εγκληματία ώστε να τον απομακρύνουμε από το κοινωνικό σύνολο, εκεί χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρία, όχι κατ'ανάγκην αστυνομικοί, που θα βοηθήσουν να βρεθεί και να απομονωθεί - αλλά αυτό δεν είναι "άμυνα" με την αυστηρή έννοια της λέξης.

Βανέσα

1) Δεν "χρησιμοποίησα" κανέναν και για τίποτα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τους μετανάστες για να αποδείξω τα αυτονόητα, ότι δλδ ζούμε σε μια κοινωνία όπου ζει και βασιλεύει το έγκλημα. Ανέφερα απλώς ένα παράδειγμα. Πρίν  μια 10ετία εξαιτίας της πτώσης ενός καθεστώτος στην Αλβανία και εξαιτίας κάποιων τραγικών χειρισμών της δικής μας εξωτερικής πολιτικής, όλοι οι πρώην κρατούμενοι των φυλακών του Μπερίσα πέρασαν οπλισμένοι μέσα από τα ελληνικά χωριά. Το δελτίο ειδήσεων επί 6 με 7 χρόνια τουλάχιστον ήταν καθαρ'α αστυνομικό. Προσωπικά, έχω γνωρίσει χωριανούς και στη Μυτιλήνη και στα Γρεβενά που φοβόντουσαν να κοιμηθούν με ανοιχτά παράθυρα ή κοιμόντουσαν με καραμπίνα κάτω από το μαξιλάρι τους για πολλά χρόνια. Αν θεωρείς ότι τα κανάλια έλεγαν ψέμματα για τα εγκλήματα που γίνονταν (που ούτε εγώ τους πολυεμπιστεύομαι), δεν μπορείς να αποκρούσεις το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν λόγο να μου πούν ψέμματα. Άμα ήθελαν απλώς να δουλέψουν οι μετανάστες αυτοί, τί τα ήθελαν τα μαχαίρια και τα καράζνικοφ?

2) Δεν γενίκευσα πουθενά για όλους τους μετανάστες. Υπάρχουν μετανάστες που έχουν έρθει εδώ για να δουλέψουν και να ζήσουν τίμια. Παρ' όλα αυτά η ροπή προς το έγκλημα παρουσιάζεται σε κοινωνικές ομάδες με μεγάλη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Οι μεταν'αστες αποτελούν τέτοια ομάδα, οπότε είναι και λογικό, μόνο από το ρατσισμό που αντιμετωπίζουν από την κοινωνία, να παρουσιάζουν παραβατικές συμπεριφορές.

3) Συμφωνώ ότι ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η παιδεία και η αλλαγή συμπεριφοράς τόσο του κράτους όσο και των πολιτών απέναντι στους εν δυνάμει εγκληματίες....παόλα αυτά προτιμώ να δω ρεαλιστικά την σημερινή πραγματικότητα και να πιστεύω ότι αυτό θα χρειαστεί αρκετά χρόνια και πόλλή καλή θέληση για να γίνει. Δεν ανέφερα πουθενά την αστυνομία ως τρόπο πρόληψης. Αυτό αν είχες διαβάσει το πρώτο μου πόστ προς τον gillan λίγο καλύτερα, θα μπορούσες να το συμπεράνεις από κει και να μην χρειάζεται να εξηγώ τα αυτονόητα.

4) Η γιαγιά εκείνη την ώρα που τη ληστεύουν και που την κακοποιοούν δεν θα κάτσει να τους πεί "ελάτε ρε παιδιά να σας μιλήσω για την ταξική πάλη, τον κοινωνικό αποκλεισμό και το κακό κράτος έτσι ώστε να διοχετεύσετε το θυμό σας πιό δημιουργικά στους πραγματικούς φταίχτες". Εκείνη τη στιγμή θα κάνει ότι μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει για να προστατέψει τη ζωή της που απειλείται και τα λιγοστά υπάρχοντά της. Και πρφανώς θα χρειαστεί τη βοήθεια κάποιου με μεγαλύτερες σωματικές δυνάμεις και κατάλληλα εκπαιδευμένου

Τέλος, δεν θα συνεχίσω να εξηγώ αυτά που έγραψα στο πρώτο πόστ μου. Δεν έχω την υπομονή του juan να τα βάλω με κολλήματα. Σας παρουσίασε μια τρίτη άποψη και εσείς ούτε κάν μπήκατε στη λογική να σκεφτείτε με έναν άλλο τρόπο εκτός από αυτόν που υποτίθεται ότι είναι πανάκεια για όλες τις περιπτώσεις. Και απαντήσατε με τα ίδια κλισέ τσιτάτα προκάτ που λέει και ο Κύβος. Με τόσο δογματισμό απέναντί μου δεν είναι δυνατόν να συνεχίσω το διάλογο, ειδικά μάλιστα όταν κάποιοι βλέπουν την φράση "αστυνομικός" σαν κόκκινο πανί και απαντούνε με τα γνωστά ούγκα μπούγκα συνθηματάκια

(η τελευταία μου παράγραφος είναι γενική και δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε εσένα).

Καληνύχτα
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #127 on: January 27, 2008, 21:47:32 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 21:39:27 pm

BTW εγώ αυτούς τους 10 αναρχικούς που τα σπάσανε στο αστυνομικό τμήμα δεν τους θεωρώ "εχθρούς"...

Το θέμα είναι: Ο απλός κόσμος μπορεί να διακρίνει αν ανήκεις εσύ σε αυτούς ή όχι?

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #128 on: January 27, 2008, 22:07:00 pm »

@Ηλιάνα: Μόνο και μόνο επειδή επιμένω σε μία άποψη δε σημαίνει ότι είμαι κολλημένη ή δογματική. Με το ίδιο σκεπτικό, κολλημένη και δογματική μπορώ να σε αποκαλέσω κι εγώ, γιατί ούτε εσύ υιοθέτησες το δικό μου τρόπο σκέψης (ακριβώς όπως εγώ δεν υιοθέτησα του Juan) Sad

Στο θέμα μας, η γιαγιά όταν δέχεται επίθεση θα καλέσει όποιον μπορεί να τη βοηθήσει άμεσα. Οι γείτονες μπορούν να καταφτάσουν πολύ πιο γρήγορα από την αστυνομία. Αν σου επιτεθούν θα φωνάξεις "βοήθεια", δε θα πεις του επιτιθέμενου "κάτσε να καλέσω το 100" Wink Αυτό το λέω επειδή αναφέρθηκες σε άμυνα και όχι σε εντοπισμό και τιμωρία του εγκληματία.

Quote from: corina on January 27, 2008, 21:47:32 pm
Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 21:39:27 pm

Το θέμα είναι: Ο απλός κόσμος μπορεί να διακρίνει αν ανήκεις εσύ σε αυτούς ή όχι?

Δεν με καίει όσο φαίνεται ότι καίει εσάς. Εγώ εξηγώ ότι δε θεωρώ τις πράξεις αυτές αποτελεσματικές και το επιβεβαιώνω στη δράση μου (πχ αντί να πάω να τα σπάσω στο τμήμα καλώ σε μαζική πορεία διαμαρτυρίας). Δε θεωρώ ότι πρέπει να "καταδικάσω" αυτούς τους αγωνιστές προκειμένου να διαχωρίσω τη θέση μου. Η τακτική τους είναι μεν λάθος, αλλά στην τελική παλεύουμε για τον ίδιο στόχο.

Και στο κάτω κάτω τα ίδια "μπάχαλα" αν γίνονταν σε άλλους καιρούς από περισσότερους ανθρώπους μπορεί να είχαν θετικό αντίκτυπο, οπότε θα ήταν πολιτικό λάθος να αφήσω να εννοηθεί πως καταδικάζω γενικά τα μπάχαλα.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #129 on: January 27, 2008, 22:30:02 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 22:07:00 pm

Δεν με καίει όσο φαίνεται ότι καίει εσάς. Εγώ εξηγώ ότι δε θεωρώ τις πράξεις αυτές αποτελεσματικές και το επιβεβαιώνω στη δράση μου (πχ αντί να πάω να τα σπάσω στο τμήμα καλώ σε μαζική πορεία διαμαρτυρίας). Δε θεωρώ ότι πρέπει να "καταδικάσω" αυτούς τους αγωνιστές προκειμένου να διαχωρίσω τη θέση μου. Η τακτική τους είναι μεν λάθος, αλλά στην τελική παλεύουμε για τον ίδιο στόχο.

Αμ, νέσσα μου, γι'αυτό όμως ο κόσμος δεν καταδέχεται να συμμεριστεί τον αγώνα σου! Γιατί δε σε ενδιαφέρει να διαχωρίσεις τη θέση σου, γιατί σε ταυτίζει με αυτούς, και γιατί αυτούς απλά...ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΜΙΑ. Και όπως είπε ο Γιάννης, χωρίς συλλογική δράση και μαζικότητα, δηλαδή συμμετοχή κόσμου, δεν γίνεται τίποτα. Και μένουν πάντα να παλεύουν για όλα ελάχιστα άτομα.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #130 on: January 27, 2008, 23:06:48 pm »

Quote from: corina on January 27, 2008, 22:30:02 pm
Αμ, νέσσα μου, γι'αυτό όμως ο κόσμος δεν καταδέχεται να συμμεριστεί τον αγώνα σου!

Επίτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #131 on: January 27, 2008, 23:13:49 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 23:06:48 pm
Quote from: corina on January 27, 2008, 22:30:02 pm
Αμ, νέσσα μου, γι'αυτό όμως ο κόσμος δεν καταδέχεται να συμμεριστεί τον αγώνα σου!

Επίτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη.

Εννοείται ότι σου επιτρέπω! Tongue
Τότε όμως απαιτώ μία άλλη απάντηση: Γιατί τόοοοοσα χρόνια η αριστερά όπως ο χώρος που ανήκεις παλεύει για δίκαια αιτήματα αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο?

(Όπως καταλαβαίνεις σου δίνω πάσα για νέο thread, θέλω να ακούσω την άποψη αλλά θα βγούμε off-topic)

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #132 on: January 27, 2008, 23:26:13 pm »

Δε θεωρώ ότι ο κόσμος γενικά ταυτίζει το χώρο της αριστεράς με τον αναρχικό χώρο (όπως ακριβώς δεν ταυτίζει διαδηλωτές και μπάχαλους σε μια πορεία) - αν θες τη γνώμη μου, περισσότερο κακό από αυτήν την άποψη μας έχουν κάνει ο σταλινισμός και ο ρεφορμισμός (αν και δε θα ονόμαζα τις αριστερές οργανώσεις που ανήκουν σ'αυτά τα ρεύματα "εχθρούς"), οι οποίοι έχουν καλλιεργήσει την ηττοπάθεια. Ο κόσμος δεν αισθάνεται ότι έχει στα χέρια του τη δύναμη να αλλάξει κάτι, γι'αυτό και δεν ασχολείται.

Φυσικά ο μεγάλος πονοκέφαλος που έχουμε να αντικρούσουμε είναι οι αυταπάτες που τους έχει δημιουργήσει η αστική προπαγάνδα, η οποία είναι ένας σταθερός, δυνατός και εξαιρετικά επικίνδυνος εχθρός. Οι αριστερές ιδέες προφανώς δεν έχουν τόσα μέσα για να διαδοθούν όσα η κυρίαρχη ιδεολογία, γι'αυτό δεν ακούγονται.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #133 on: January 27, 2008, 23:31:45 pm »

Quote from: Juan on January 27, 2008, 20:03:18 pm

Αυτοί που καταδεικνύουν τους παραβάτες συναδέλφους, πρώτα απ' όλα κινδυνεύουν από την εξουσία η οποία στη συνέχεια τους καλύπτει. Ούτε από αυτόν που θα συλλάβουν.. ούτε από τους υπόλοιπους συναδέλφους. Μα καλά, μέχρι εκεί πήγε το μυαλό σου?

E τότε καλά τους λέει ο gillan σκυλιά της κυβέρνησης...

Αλλιώς απλά να φύγουν! Τι λογική είναι αυτή?

Και επιμένω, φόβος ξεφόβος, είναι συνένοχοι και αεροβατούν στα όρια της συναυτουργίας οι αστυνομικοί που βλέπουν τέτοια φαινόμενα και δεν κάνουν τίποτα.

byeeee
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #134 on: January 27, 2008, 23:40:38 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 27, 2008, 23:26:13 pm
Δε θεωρώ ότι ο κόσμος γενικά ταυτίζει το χώρο της αριστεράς με τον αναρχικό χώρο

Η αλήθεια είναι ότι το γενίκευσα. Να το θέσω αλλιώς. Γιατί οι πολίτες δεν αντιδρούν όπως θα έπρεπε στα περισταικά διαφθοράς της αστυνομίας? (ήθελα να το εξειδικεύσω λιγάκι, γιατί ούτε εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος ταυτίζει την αριστερά με τον αναρχικό χώρο)

Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12 Go Up Print
Jump to: