• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 01:05:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 01:05:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by PolarBear
[August 02, 2025, 23:35:57 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427647
Total Topics: 31739
Online Today: 122
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 120
Total: 127
cealexop
filkilkis
Billyskotsikas
Katarameno
Nikos_313
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Εξωτερικά Νέα & Διακρατικές Σχέσεις (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!  (Read 9197 times)
pandora
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 6443


madness


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #30 on: December 04, 2007, 22:18:48 pm »

Να προσθέσω ότι εκτός από τους φασίστες υποκινητές, αντίθετοι με τον Τσάβεζ ήταν και αρκετοί πολίτες που συμμετείχαν στην αντι - διαδήλωση και σκοτώθηκαν αρκετοί. Μάλιστα στο βίντεο αναφέρεται ότι τα πρώτα θύματα συγκαταλέγονταν στη δική τους πλευρά.
Logged
Greg..
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 492


Λευτεριά..


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #31 on: December 04, 2007, 22:35:43 pm »

Γι αυτό pandora έλεγα και πριν ότι στη Λατινική Αμερική δεν είναι τα πράματα με την κλασική επανάσταση έτσι όπως την έχουμε μάθει σαν παραμύθι. Οι συνθήκες και τα μυαλά είναι τελείως διαφορετικά. Φαντάσου, ο Τσάβες είναι χριστιανός και πρώην στρατιωτικός (βασικός παράγοντας πτώσης των πραξικοπηματιών ήταν ότι η τραγική πλειοψηφία του στρατού πήρε το μέρος του Τσάβες-δεν τους έπαιρνε γενικά τους πραξικοπηματίες).Επίσης, έχει εμπνευστές του τον Τσε και το Φιντέλ και κάνει συχνά αναφορές σε Μαρξ, Λένιν, Τρότσκι κτλ.

Η κεντρική ιδέα  στη Λ.Αμερική είναι ότι οι ΗΠΑ ρουφάει το αίμα του λαού μέσω των αμερικανόφιλων κυβερνήσεων και εταιριών(με απόλυτη υποστήριξη ΕΕ και επίσημης καθολικής εκλησίας) και τον ελέγχει. Έτσι, δημιουργείται μια κοινωνική επανάσταση με κέντρο Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Κολομβία(αντάρτικα) που προσπαθει να σπάσει το ζυγό και να ανεξαρτητοποιηθεί. Αυτά σε πρώτη φάση..

Όσο για το Τσάβες στη διαδήλωση, εκτός του ότι τον απήγαγαν, νομίζω ότι αν ήταν έξω μαζί με διαδηλωτές και απέναντι από ακροβολιστές θα τελείωνε τελείως διαφορετικά.. Τέσπα, είναι λίγο υποθέσεις όλα αυτά..
Logged
Greg..
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 492


Λευτεριά..


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #32 on: December 04, 2007, 22:42:38 pm »

Επίσης να τονίσω και πάλι ότι ο χρόνος θα δείξει το ποιόν του Τσάβες και της επανάστασής του.. Μέχρι εδώ όλα καλά όλα ωραία, αλλά...
Logged
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Female
Posts: 255



View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #33 on: December 04, 2007, 22:54:54 pm »

Πρόχειρη μετάφραση μερικών άρθρων από το προτεινόμενο Σύνταγμα. Συγνώμη εκ των προτέρων για την ποιότητα... Αλλαγή χρώματος γραμμάτων δική μου. Όπου δεν αναφέρω τι αντικαθίσταται, το αναφερόμενο χωρίο απλώς προστίθεται.

Άρθρο 16

Ο Πρόεδρος ή η Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ο οποίος προηγουμένως έχει εγκριθεί από την πλειοψηφία των βουλευτών της Εθνικής Βουλής, μπορεί να διοικεί ναυτικές ζώνες, περιοχές της ομοσπονδίας, νομούς της ομοσπονδίας, νησιωτικές περιοχές, πόλεις και λειτουργικές ενότητες όπως και κάθε άλλη ενότητα όπως το παρόν σύνταγμα και ο νόμος ορίζει.


Άρθρο 67


Το χωρίο "η χρηματοδότηση οργανώσεων με πολιτικούς στόχους που έχουν ρίζες στο Κράτος δεν επιτρέπεται" διαγράφεται. Προσθέσεις: "Το κράτος μπορεί να χρηματοδοτεί τις εκλογικές διαδικασίες". "Απαγορεύεται η χρηματοδότηση οργανώσεων με πολιτικούς στόχους ή οργανώσεων που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές από κυβερνήσεις ή δημόσιους ή ιδιωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού."

Άρθρο 136

(Μετά τη διάκριση των εξουσιών), διαγραφή της φράσης "Κάθε μία από τις εξουσίες έχει τις δικές της λειτουργίες, αλλά τα όργανα που τις εξασκούν θα συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων του Κράτους". (Δεν είδα άλλη πρόταση για το χωρισμό των εξουσιών).


Άρθρο 156

(Εξουσίες της Δημόσιας Εθνικής Εξουσίας):

Αντικατάσταση του "Αρχείου Ταυτοποίησης" με "Αρχείο Ταυτοποίησης, Δημόσιο Αρχείο Αγαθών, Πολιτικό και Εμπορικό Αρχείο και Εκλογικό Αρχείο".

Πρόσθεση των χωρίων:

"Την προώθηση και οργάνωση των Συμβουλίων Εξουσίας, καθώς και την οικονομική και τεχνική υποστήριξη κοινωνικοοικονομικών προγραμμάτων της δημόσιας οικονομίας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες".
"Όλα τα λοιπά θέματα που το παρόν Σύνταγμα δίνει στην Εξουσία ή άλλα που ταιριάζουν στο αντικείμενό του ή που δεν έχουν δοθεί στην δημοτική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση".


Άρθρο 158

Αντικατάσταση του ισχύοντος άρθρου "Η αποκέντρωση, ως εθνική πολιτική, οφείλει να ισχυροποιεί τη δημοκρατία, να φέρνει κοντά την εξουσία στο λαό και να δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες τόσο για την εξάσκηση της δημοκρατίας όσο και για το συμφέρον των κρατικών υποθέσεων."

Με αυτό: "Το κράτος θα προωθεί ως εθνική πολιτική την λαϊκή συμμετοχή, δίνοντάς του τη δύναμη και τις συνθήκες για την δημιουργία μίας Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας."

Χμ...

Θα συνεχίσω αργότερα.
Logged
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Female
Posts: 255



View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #34 on: December 04, 2007, 23:44:09 pm »

Στέλνω μερικά ακόμη και φεύγω, γιατί έχω δουλίτσα. Σόρυ ξανά για τις περίεργες μεταφράσεις, μερικά δεν βγάζουν μεγάλο νόημα. Τώρα που το σκέφτομαι, σίγουρα η προτεινόμενη μεταρρύθμιση θα υπάρχει στο δίκτυο στα αγγλικά κάπου.

Ως προσωπική άποψη, θα πω ότι καλό είναι να βλέπουμε και τις πηγές. Δεν είμαι νομικός, αλλά το συγκεκριμένο Σύνταγμα όπως το είδα ως τώρα δεν διασφαλίζει τη διάκριση των εξουσιών, δίνει αρμοδιότητες στον Πρόεδρο να ορίζει πρωθυπουργό και υπουργούς, τον κάνει επικεφαλής του στρατού (!!! ) και τον μπλέκει ακόμη και στα χωράφια της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα ομοσπονδιακό κράτος. Αυτό το σύνταγμα δεν είναι δημοκρατικό, κατά την ταπεινή μου άποψη. Τέλος, θα πω ότι χωρίς τυπική δημοκρατία δεν υπάρχει ούτε ουσιαστική, κατ'εμέ.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι συμπαθώ τους Αμερικανούς ή ότι δεν αναγνωρίζω την εμπλοκή τους σε όλες τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αλλά δεν μπορώ μόνον με αυτό να επικροτώ ό,τι κάνει ο Τσάβες στη Βενεζουέλα (ο οποίος άλλωστε το παίζει μια χαρά το παιχνίδι με τους Αμερικανούς- "ή εμένα ή τον Μπους" είχε πει στο δημοψήφισμα- αλλά φυσικά ο μεγαλύτερο οικονομικός εταίρος της Βενεζουέλας είναι η ΗΠΑ).

Άρθρο 185

Αντικατάσταση του εξής ισχύοντος άρθρου:

"Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Κυβέρνησης είναι το όργανο επιφορτισμένο με τη σχεδίαση και το συντονισμό των πολιτικών και των πράξεων για την ανάπτυξη της διαδικασίας της αποκέντρωσης και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Εξουσίας στα Κρατίδια και τις Νομαρχίες. Θα προεδρεύεται από έναν αντιπρόεδρο ή αναπληρωτή αντιπρόεδρο και θα στελεχώνεται από τους Υπουργούς, τους Κυβερνήτες και τους Δημάρχους κάθε κρατιδίου και αντιπροσώπους της οργανωμένης κοινωνίας, σύμφωνα με το νόμο.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Κυβέρνησης θα έχει μία γραμματεία, αποτελούμενη από τον Πρωθυπουργό, δύο Υπουργούς, τρεις Κυβερνήτες και τρεις δημάρχους. Από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θα εξαρτάται Ο Λογαριασμός Δια(περιοχικής; ) αποζημίωσης, με σκοπό την χρηματοδότηση κρατικών επενδύσεων για την προώθηση της ισορροπημένης ανάπτυξης των περιοχών και να βοηθήσει συγκεκριμένα στην δημιουργία υπηρεσιών απαραίτητων για τις περιοχές και κοινότητες με μικρή σχετική ανάπτυξη. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Κυβέρνησης, με βάση τις τοπικές ανισορροπίες, θα συζητά και θα δίνει στη συνέχεια τα χρήματα που θα δίνονται στο Λογαριασμός Δια(περιοχικής; ) Αποζημίωσης στις περιοχές επενδύσεων προτεραιότητας, στις οποίες αυτά θα επενδυθούν."

Με αυτό:

"Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Κυβέρνησης  είναι ένα όργανο, μη μόνιμο, επιφορτισμένο με την αξιολόγηση των διάφορων κοινοτικών, τοπικών, κρατικών και επαρχιακών προγραμμάτων, για να τα τοποθετήσει σε ένα Πλάνο Συνολικής Ανάπτυξης του Κράτους, να δώσει προς εκτέλεση τις αποδεκτές προτάσεις και να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες αλλαγές ώστε να διασφαλίσει το συμφέρον των σκοπών του.

Προεδρεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος το συγκάλεσε, και συμπληρώνεται από τον Πρωθυπουργό, τους Αντιπροέδρους, τους Υπουργούς, τους Κυβερνήτες. Επίσης, ο Πρόεδρος μπορεί να καλέσει Δημάρχους και εκπροσώπους της Τοπικής Εξουσίας.

Άρθρο 225

Ο Πρόεδρος μπορεί να ορίσει τους Πρωθυπουργούς όπως κρίνει απαράίτητο.

Άρθρο 230 (το επίμαχο άρθρο)

Αντικατάσταση των 6 με 7 έτη και αφαίρεση της πρότασης που ορίζει μία ανανέωση της θητείας.

Άρθρο 236

Αρμοδιότητες του Προέδρου. Πρόσθεση των:

Οργάνωση των σχέσεων με άλλα κράτη ως Αρχηγός του Κράτους.

Την οργάνωση και διοίκηση του εδάφους και της διοίκησης του (Distrito Federal? ), των κρατιδίων, των πολιτειών, των νομαρχιών, των κρατικών εξαρτήσεων και ακόμη τοπικών οργανισμών, σύμφωνα με τον νόμο του κράτους.

Να δημιουργεί ή να καταργεί κρατικές επαρχίες, κρατικά εδάφη, πόλεις, περιοχές, νομαρχίες, θαλάσσιες περιοχές, νησιωτικές περιοχές και περιοχές στρατηγικής αμυντικής σημασίας, σύμφωνα με τα ορισθέντα σε αυτό το σύνταγμα: να ορίζει και να απομακρύνει τις αρχές τους, σύμφωνα με το νόμο, και επίσης να διοικεί (comunal) πόλεις σύμφωνα με αυτό το σύνταγμα.

Να ορίζει και να απομακρύνει τον Πρωθυπουργό, τους Αντιπροέδρους και τους Υπουργούς, μπορώντας να ορίσει το ίδιο πρόσωπο για να ασκεί τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ή Υπουργού.

Η φράση

"Έχει το πρσταγμα στον Εθνικό στρατό, να δίνει προαγωγή στους αξιωματικούς του από (...) σε (...)-δεν ξέρω τις στρατιωτικές ονομασίες, παιδιά-... "

με

"Είναι ο εντολέας του Εθνικού στρατού έχοντας το χαρακτήρα (Comandante en Jefe) ασκώντας την υπέρτατη εξουσία σε όλα τα σώματα του στρατού, τα τμήματα και τις ενώσεις, όπως και να διατηρεί τη δύναμή του"

"Προάγει αυτούς τους στρατιωτικούς του Στρατού σε όλους τους βαθμούς και τις ιεραρχίες και τους ορίζει ως επικεφαλής αντίστοιχων λειτουργιών".

"Να ορίσει και να απομακρύνει δημόσιους υπαλλήλους σύμφωνα με το πώς το Σύνταγμα και ο νόμος ορίζουν".

"Να ασκεί την συνταγματική πρωτοβουλία" (; )

Αντικατάσταση του "συγκαλεί και προεδρεύει στο Συμβούλιο Κρατικής Άμυνας" με "συγκαλεί και προεδρεύει στο Κρατικό Συμβούλιο της Κυβέρνσης, στο Κρατικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Κρατικής Άμυνας"
Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


Paris je t'aime...


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #35 on: December 04, 2007, 23:47:33 pm »

Α ρε αθάνατη Ελλάδα, που και ο τελευταίος σου κάτοικος ξέρει με τι νι και με τι σιγμα το τι ακριβώς συμβαίνει στις φαβέλες της Βενεζουέλας....

Και μην τυχόν κανεις πει ότι μπορεί να μην είναι και έτσι...

Ομολογώ συντετριμμένος ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς γίνεται στην Βενεζουέλα!

Εγώ ξέρω πάντως ότι αμα έχεις πετρέλαιο μπορείς να το παίξεις και Κάστρο, και Μάο και Μουσολίνι και ό,τι γουστάρεις, μοιράζοντας πετροδολλάρια στους φτωχούς για να σε ψηφίζουν συνέχεια.

Όσο για τον Greg θα συμφωνήσω  με την τελευταία του δήλωση που φαίνεται ίσως και η μοναδική νηφάλια.. Δηλαδή ότι..

Quote from: Greg.. on December 04, 2007, 22:42:38 pm
Επίσης να τονίσω και πάλι ότι ο χρόνος θα δείξει το ποιόν του Τσάβες και της επανάστασής του..

Επιτρέψτε μου να μην είμαι και τόσο αισιόδοξος λοιπόν..

Το αν τελικά θα επιβιώσει ο κρατικοσοσιαλισμος του Τσάβεζ είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον λοιπόν. Εμείς οι φιλελεύθεροι μπορούμε απλά να επισημάνουμε τα λάθη και τα μειονεκτήματα του διεφθαρμένου και εγκληματικού κρατισμού που εφαρμόζεται στη Βενεζουέλα. Προσωπικά είμαι κατά οποιασδηποτε επέμβασης και σε καμμιά περίπτωση δέν πιστεύω σε λαικιστές και λαοπλάνους ηγέτες παρά μονο στο σύστημα της ελεύθερης οικονομίας και της πολιτικής δημοκρατίας.
Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


Paris je t'aime...


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #36 on: December 05, 2007, 00:01:42 am »

Quote from: Greg.. on December 04, 2007, 20:19:59 pm
Αυτό που προσπαθεί ουσιαστικά ο Τσάβες είναι αρχικά να πάρει τα κλεμμένα από τους ιμπεριαλιστές (κυρίως) Αμερικάνους και Ευρωπαίους και να τα δώσει πίσω στο λαό, να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την ανεργία, να προσφέρει δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες και τα χρήματα που βγάζει η χώρα να πηγαίνουν, όσο το δυνατόν, επιτέλους στη χώρα και όχι στα ξένα κεφάλαια. Άρα ουσιαστικά να καταφέρει να κάνει τη χώρα του να ορθοποδήσει και να "ανεξαρτητοποιηθεί" από τους "αποικιοκράτες". Όλα αυτά προφανώς τον έκαναν να έχει και την αμέριστη συμπαράσταση από το λαό της Βενεζουέλας.

Αλήθεια πως ακριβώς το κατάφερε αυτό ο Τσάβες; Εννοώ από πού άντλησε τα χρήματα και έκανε τόσο μεγάλες κοινωνικές παροχές; Για να σε βοηθησω στην απάντηση που θα μου δώσεις, ποιά είναι η σχέση του σοσιαλιστή Τσάβες και του πετρελαίου της Βενεζουέλας; Οι εταιρίες πετρελαίου στη Βενεζουέλα είναι όλες κρατικές ή υπάρχουν και ιδιωτικές;

Απλές απορίες, κυρίως οικονομικής φύσεως....
Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


Paris je t'aime...


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #37 on: December 05, 2007, 00:06:16 am »

Crime gets Venezuelans to the streets
Washington post


It's that sort of cycle that gives Venezuela a solid claim to the dubious title of the world's capital of violent crime. According to U.N. figures, the rates of gun-related violence are higher here than anywhere else on earth. The rank stench coming from the police office -- a building that doubles as a morgue -- is a rotten byproduct of a homicide rate that in recent years has eclipsed that of Colombia, a country torn by 40 years of civil strife between armed militias. Bullets fly so often in Caracas that even the white truck that ferries dead bodies from the barrios to the forensics building has a bullet hole in its driver's-side door.

The frustration among crime-weary Venezuelans recently has become a political issue, erupting into several large street protests demanding that Hugo Chavez's government do something to stem the violence. Chavez's opponents are trying to make crime a central theme of the December presidential elections, demanding action from a president they say has neglected the issue since taking power in 1999.

Many of the protesters have suggested that Chavez has divided Venezuelan society with his frequent criticism of the country's upper class, rhetoric they say has incited lower classes to violence against the wealthy. They also argue that crimes against the poor have been overlooked by a police force tainted by widespread corruption.

Venezuela, a country of 26 million, has recorded an average of nearly 10,000 homicides a year since Chavez took office. The homicide rate, 37 deaths per 100,000 people, is more than double what it was in the 1990s.

Though the number of reported homicides peaked at about 11,900 in 2003, the public outcry reached its highest pitch in recent weeks after several high-profile cases. Three Venezuelan-Canadian teenage brothers were found dead with their chauffeur after being abducted by armed men in police uniforms in Caracas, and a well-known Italian-born businessman was killed after being abducted at a temporary roadblock near the capital.
Among the suspects arrested in the businessman's killing were a police officer and a former police officer
Logged
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος
******
Posts: 5981


i know nothing


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #38 on: December 05, 2007, 00:07:09 am »

Quote from: gepeltek on December 05, 2007, 00:01:42 am
Αλήθεια πως ακριβώς το κατάφερε αυτό ο Τσάβες; Εννοώ από πού άντλησε τα χρήματα και έκανε τόσο μεγάλες κοινωνικές παροχές; Για να σε βοηθησω στην απάντηση που θα μου δώσεις, ποιά είναι η σχέση του σοσιαλιστή Τσάβες και του πετρελαίου της Βενεζουέλας; Οι εταιρίες πετρελαίου στη Βενεζουέλα είναι όλες κρατικές ή υπάρχουν και ιδιωτικές;

Απλές απορίες, κυρίως οικονομικής φύσεως....

Και γιατί δηλαδή είναι αυτό κακό? Γιατί τον ορυκτό πλούτο της χώρας να μην τον επωμίζεται οικονομικά ο λαός αυτής της χώρας και να τον παίρνουν οι ξένες (κυρίως) επιχειρήσεις?
Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


Paris je t'aime...


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #39 on: December 05, 2007, 00:09:44 am »

Venezuela
Human rights

Amnesty International


Political polarization continued to destabilize Venezuela. There were violent confrontations between supporters of the opposition and the security forces throughout the country. Scores of people were killed and injured. Hundreds more were detained amid allegations of excessive use of force and torture and ill-treatment. There were reports of unlawful killings of criminal suspects. Relatives and those who witnessed abuses were threatened and intimidated. The lack of independence of the judiciary remained a concern. Attempts were made to undermine the legitimacy of the work of human rights defenders.

Background

In August the President won a referendum on whether he should serve out the remaining two years of his six-year term. The opposition made allegations of electoral fraud but international observers and electoral authorities confirmed the legitimacy of the result. After the referendum violent confrontations between government and opposition supporters decreased. However, in November the leading prosecutor investigating a 2002 coup attempt was killed in a car bomb attack in Caracas, the capital, raising fears of renewed unrest in the country.

After local elections at the end of October, the ruling party controlled the capital and the majority of states.

In May up to 100 alleged Colombian paramilitaries were detained. Judicial proceedings against them on charges of conspiracy to overthrow the government were continuing at the end of the year.

Abuses during demonstrations

At least 14 people died during nationwide anti-government demonstrations in February and March. As many as 200 were wounded and several of those detained were ill-treated or tortured by members of the security forces. Investigations into the abuses were slow and inadequate, reportedly due to the lack of impartiality of the police and judiciary.

Carlos Eduardo Izcaray stated that he was observing one of the demonstrations in Caracas on 1 March when the situation became increasingly violent. He tried to leave the area but was detained with others by members of the National Guard and repeatedly beaten and threatened with death in an attempt to make him admit to participating in violent acts. He filed a complaint with the Attorney Generals Office after he was released without charge.

Police brutality

There were continuing reports of unlawful killings of criminal suspects by members of the police. Relatives and witnesses who reported such abuses were frequently threatened or attacked. No effective protection was granted to them despite calls by the Inter-American Court of Human Rights for the authorities to do so.

Luis Barrios was killed in September, allegedly by members of the Aragua State police. Two days before his death he was reportedly told by members of the police that hooded men were going to pay him a visit. His brother, Narciso Barrios, was allegedly killed by the police in 2003. Since then the family had been threatened, intimidated and harassed during their quest for justice.
Mariela Mendoza was shot and wounded by unidentified gunmen outside her home in July in the Baraure de Araure sector of Portuguesa State. She had been a witness to the alleged police killings of her three brothers and prior to the shooting had received death threats.
Equal access to justice

There were continued concerns that the justice system lacked impartiality and independence, particularly in the context of political polarization. The failure of the justice sector to guarantee impartial and effective responses to human rights violations undermined the credibility of the judiciary, the Public Prosecutor&#8217;s Office and the Human Rights Ombudsman.

There were also concerns that proposed legislative reforms would undermine the rights to freedom of expression and association.

Human rights defenders

President Hugo Ch&aacute;vez suggested at the beginning of the year that the activities of human rights defenders were intended to fuel political turmoil. These allegations exposed human rights defenders to serious dangers, including threats and intimidation.

In May, Liliana Ortega and other members of the human rights organization Committee of the Relatives of the Victims of 27 February (Comiteacute; de Familiares de Viacute;ctimas del 27 de febrero, COFAVIC) were threatened and intimidated by a leafleting campaign that targeted the organizations headquarters. The leaflets made death threats against Liliana Ortega and contained insulting language
Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


Paris je t'aime...


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #40 on: December 05, 2007, 00:12:53 am »

Quote from: Juan on December 05, 2007, 00:07:09 am
Quote from: gepeltek on December 05, 2007, 00:01:42 am
Αλήθεια πως ακριβώς το κατάφερε αυτό ο Τσάβες; Εννοώ από πού άντλησε τα χρήματα και έκανε τόσο μεγάλες κοινωνικές παροχές; Για να σε βοηθησω στην απάντηση που θα μου δώσεις, ποιά είναι η σχέση του σοσιαλιστή Τσάβες και του πετρελαίου της Βενεζουέλας; Οι εταιρίες πετρελαίου στη Βενεζουέλα είναι όλες κρατικές ή υπάρχουν και ιδιωτικές;

Απλές απορίες, κυρίως οικονομικής φύσεως....

Και γιατί δηλαδή είναι αυτό κακό? Γιατί τον ορυκτό πλούτο της χώρας να μην τον επωμίζεται οικονομικά ο λαός αυτής της χώρας και να τον παίρνουν οι ξένες (κυρίως) επιχειρήσεις?

Ωραία, δηλαδή όλες οι εταιρίες είναι κρατικές.. Πως και με τι κριτήρια έγινε αλήθεια η κρατικοποίηση των βιομηχανιών της Βενεζουέλας, γνωρίζει κανείς;
Logged
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 13446



View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #41 on: December 05, 2007, 00:16:06 am »

επίθεση στο Τσάβεζ για τις κρατικοποιήσεις των πετρελαίων...οκ...

αλλά κανείς νεοφιλελεύθερος δε  αναφέρει ότι στη Γαλλία του Σαρκοζί όλες οι τράπεζες είναι κρατικοδιαίτες ... και οι γαλλικές κυβερνήσεις δεν επιτρέπουν τις εξαγορές...

δύο μέτρα - δύο σταθμά....

όπου θέλουμε υποστηρίζουμε τον κρατικό παρεμβατισμό και μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό και όπου θέλουμε όχι...

Logged

www.twitter.com/apostolos1986
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος
******
Posts: 5981


i know nothing


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #42 on: December 05, 2007, 00:22:02 am »

Quote from: gepeltek on December 05, 2007, 00:12:53 am
Ωραία, δηλαδή όλες οι εταιρίες είναι κρατικές.. Πως και με τι κριτήρια έγινε αλήθεια η κρατικοποίηση των βιομηχανιών της Βενεζουέλας, γνωρίζει κανείς;

Με το κριτήριο ότι η βαριά βιομηχανία μιας χώρας ανήκει στο λαό της και πρέπει αυτός να επωμίζεται τα κέρδη της. Ο λαός έχει παροχές από την κυβέρνηση, άρα εμμέσως συμβαίνει το παραπάνω. Φυσικά πρέπει να περάσουν στο επόμενο βήμα της άμεσης διαχείρισης από τον λαό..

Ακόμα και η φιλελεύθερη οικονομία που ευαγγελίζεσαι, χρειάζεται κανόνες, τους οποίους πρέπει να επιβάλλει ένα κράτος. Αλλιώς θα είναι ανεξέλεγκτη και θα καταρρεύσει. Ωστόσο, αρνείσαι να αντιληφθείς ότι ένα κράτος που δεν κατέχει κύρια μέσα παραγωγής, δε μπορεί να επιβάλλει τους θεσμούς σε εταιρίες που είναι πιο ισχυρές από το ίδιο το κράτος. Εξαγοράζεται πανεύκολα και τελικώς.. δημιουργούνται ολιγοπώλια και καρτέλ τα οποία καταστρέφουν την όποια βιωσιμότητα του φιλελεύθερου μοντέλου..
Logged
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1564


Paris je t'aime...


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #43 on: December 05, 2007, 02:50:15 am »

Quote from: apostolos1986 on December 05, 2007, 00:16:06 am
επίθεση στο Τσάβεζ για τις κρατικοποιήσεις των πετρελαίων...οκ...

αλλά κανείς νεοφιλελεύθερος δε  αναφέρει ότι στη Γαλλία του Σαρκοζί όλες οι τράπεζες είναι κρατικοδιαίτες ... και οι γαλλικές κυβερνήσεις δεν επιτρέπουν τις εξαγορές...

δύο μέτρα - δύο σταθμά....

όπου θέλουμε υποστηρίζουμε τον κρατικό παρεμβατισμό και μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό και όπου θέλουμε όχι...

Δεν έκανα καμμιά επίθεση στην κρατικοποιήση των πετρελαίων στη Βενεζουέλα.. Εκφράζω απλά λογικούς συνειρμούς και απορίες για το πόσο σοσιαλιστικά επετευχθη αυτή η κρατικοποίηση (εξηγώ παρακάτω με βάση την απάντηση του Juan).. Anyway αν θες άνοιξε ένα άλλο νήμα για να μιλήσουμε περί της οικονομίας στη Γαλλία του μεσιέ Σαρκοζί..

Quote from: Juan on December 05, 2007, 00:22:02 am
Quote from: gepeltek on December 05, 2007, 00:12:53 am
Ωραία, δηλαδή όλες οι εταιρίες είναι κρατικές.. Πως και με τι κριτήρια έγινε αλήθεια η κρατικοποίηση των βιομηχανιών της Βενεζουέλας, γνωρίζει κανείς;

Με το κριτήριο ότι η βαριά βιομηχανία μιας χώρας ανήκει στο λαό της και πρέπει αυτός να επωμίζεται τα κέρδη της. Ο λαός έχει παροχές από την κυβέρνηση, άρα εμμέσως συμβαίνει το παραπάνω. Φυσικά πρέπει να περάσουν στο επόμενο βήμα της άμεσης διαχείρισης από τον λαό..

Η κρατικοποίηση των εταιριών πετρελαίου έγινε ανέξοδα ή πλήρωσε το κράτος της Βενεζουέλας, όπως έγινε εδώ με τις κρατικοποιήσεις μετά το '74;

Αυτό που εγώ στην αρχή ρώτησα είναι το πως ο Τσάβες βρήκε τους πόρους να κάνει αυτές τις παροχές.. Μίλησες για κέρδη που πρέπει να διαχειρίζετε ο λαός.. Εγώ καταρχάς θα συμφωνήσω ότι τα κέρδη δεν τα διαχειρίζεται τελικά ο λαός της Βενεζουέλας (όπως θα έπρεπε να συμβαίνει εφόσον θέλουμε να μιλάμε για σοσιαλισμό) αλλά ο Τσάβες και οι οικονομολόγοι του ,αλλά το κυριότερο που θέλω να σε ρωτήσω είναι το πως προέκυψαν αυτά τα κέρδη..;

Εγώ από όσα έχω διαβασει ξέρω ότι ο Τσάβες πουλάει φθηνά το πετρέλαιο..
Αυτό εσύ πιστευεις ότι το κάνει για τους φτωχούς της χώρας του ή για το καλό της τσέπης της κρατικής εταιρείας (ρίχνει τις τιμές ώστε να ανεβούν οι πωλήσεις);

Που είναι ακριβώς ο σοσιαλισμός του Τσάβες; Οι κοινωνικές παροχές; Εντάξει είναι καλό προσωρινά, δεν ξέρω όμως τι υποθήκες έχουν μπει για να γίνει αυτό. Εάν δηλαδή απλά τύπωσε χρήμα και έδωσε αυξήσεις ή έφτιαξε ΕΣΥ, τότε κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ αλλά μπορεί να μην τον νοιάζει αφού υπολογίζει ότι θα έχει φύγει από την εξουσία, κλασσικά πράγματα.. Τα ζήσαμε και στην Ελλάδα (όχι εγώ δηλαδή γιατί είμαι μικρός σχετικά αλλα οι πατεράδες μας)..

Τέλοσπάντων, αν θες προσπάθησε να μου απαντήσεις αυτά τα απλά ερωτηματα και να εκφράσεις την άποψη σου και θα εκφράσω στη συνέχεια και εγώ το τί πιστευω και θα γίνω σίγουρα πιο σαφής..

Quote from: Juan on December 05, 2007, 00:22:02 am
Ακόμα και η φιλελεύθερη οικονομία που ευαγγελίζεσαι, χρειάζεται κανόνες, τους οποίους πρέπει να επιβάλλει ένα κράτος. Αλλιώς θα είναι ανεξέλεγκτη και θα καταρρεύσει. Ωστόσο, αρνείσαι να αντιληφθείς ότι ένα κράτος που δεν κατέχει κύρια μέσα παραγωγής, δε μπορεί να επιβάλλει τους θεσμούς σε εταιρίες που είναι πιο ισχυρές από το ίδιο το κράτος. Εξαγοράζεται πανεύκολα και τελικώς.. δημιουργούνται ολιγοπώλια και καρτέλ τα οποία καταστρέφουν την όποια βιωσιμότητα του φιλελεύθερου μοντέλου..

Συμφωνώ αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας..
Logged
Greg..
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 492


Λευτεριά..


View Profile
Re: Ο Ούγκο Τσάβες υπέστη οδυνηρή ήττα!
« Reply #44 on: December 05, 2007, 04:42:02 am »

Το πρώτο πράμα που έκανε ο Τσάβες ήταν να απαλλοτριώσει μεγάλες εκτάσεις αχρησιμοποίητης γης ξένων μεγαλογαιοκτημόνων και να τις μοίρασει σε φτωχούς αγρότες. Πάρα πολλούς φτωχούς. Οργάνωσε δημόσια συσσίτια για να έχουν όλοι να φάνε. Συνεργάστηκε με τον Κάστρο (ανταλλαγές πετρελαίου με δασκάλους και γιατρούς: 4.000 δάσκαλοι και 20.000 γιατροί δουλεύουν στη Βενεζουέλα). Δημόσια δωρεάν παιδεία σε όλους. Γηροκομεία, νοσοκομεία, σχολεία, φαρμακεία, φτηνές αγορές, πράγματα που δεν είχαν ξαναδεί στις φτωχογειτονιές υπάρχουν και σε μεγάλο βαθμό τώρα. Εργατικός έλεγχος σε πολλά εργοστάσια:οι εργάτες εκλέγουν και ανακαλούν διευθυντές. Στήριξη ινδιάνικων εθνοτήτων (διανομές γης, εκπαιδευτικά προγράμματα)..

Έσοδα για όλα αυτά; Ντόπιος "καπιταλισμός". Πολύ απλά τα κέρδη μένουν στη χώρα και δεν πηγαίνουν στην Αμερική, την Αγγλία, την Γαλλία κτλ (Βενεζουέλα:5η χώρα στην παγκόσμια κατάταξη παραγωγής πετρελαίου). Οργάνωση της πετρελαϊκής βιομηχανίας της χώρας παίρνοντας μεγάλο μερίδιο από πολυεθνικές, κυρίως των ΗΠΑ. Εθνικοποιήσεις μεγάλων βιομηχανιών. Ίδρυση 6840 συνεταιρισμών, κάθε είδους (παραγωγικούς και καταναλωτικούς)-->δουλειά σε 210000 εργάτες. Και μια σειρά από άλλα απίστευτα μέτρα (ανάμεσα στα οποία μέχρι και τίτλους ιδιοκτησίας εργοστασίων προς κλείσιμο σε εργάτες!) που κατάφεραν σίγουρα να χτίσουν κάποιες βάσεις ..

Η προηγούμενη κατάσταση στην Βενεζουέλα, απόρροια των φιλελεύθερων πολιτικών, ήταν (κλασικά) η συσσώρευση του πλούτου στους λίγους, και τα τεράστια κέρδη των αμερικάνικων πολυεθνικών από προϊόντα της Βενεζουέλας! Τα αποτελέσματα στο λαό ήταν επίσης κλασικά για μια χώρα της Λ.Αμερικής, η οποία Λ.Αμερική είχε γίνει μονοπώλιο των ΗΠΑ και των τσουτσεκιών τους και έφτασε να θυμίζει νόμιμη κατοχή.

Αυτό πάλι το κρατικό και μη κρατικό και κρατισμός και πληρώνει το κράτος και σκατά δεν υπάρχει γενικά, γιατί απλούστατα είναι η διαχείρηση του πλούτου. Κάποιοι φροντίζουν για δίκαιη κατανομή και άλλοι εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και το συσσωρεύουν εκεί. Και φυσικά δεν έγινε με το αζημίωτο αφού ζημιώθηκαν αυτά τα συμφέροντα και είδε ο κόσμος άσπρη μέρα. Είναι γελοίο να τα ζητάς από το κράτος ενώ ξέρεις ουσιαστικά ότι τα δικά σου λεφτά τα έχει κλέψει μια πολυεθνική.. Αυτό που έγινε μετά από το 74', ήταν να πληρώσει ο λαός τα κλεμμένα των επιχειρήσεων και όχι οι ίδιες.

Όσο για τα αμερικάνικα δημοσιεύματα, ασκώντας μια από τις μεγαλύτερες εξουσίες στη Λ. Αμερική, καθημερινά ριχνουν τόνους λάσπης και ψευδών ειδήσεων για το Τσάβες που γενικά δεν εμπιστεύομαι καθόλου και δε με ενδιαφέρουν. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μάθεις από εκεί την αλήθεια. Είναι οι εκφραστές του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των μεγάλων συμφερόντων που αρχίζουν και ιδρώνουν. Είναι οι ίδιοι δολοφόνοι που σκότωσαν δεκάδες πολίτες, και από τις 2 πλευρές και  κάνανε μοντάζ και στημένες σκηνές για να ρίξουν το Τσάβες.

κάποια μέτρα του Τσάβες και κάποια στοιχεία(πχ νούμερα), από το βιβλιο "Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες" του Γιώργου Αδαμίδη..
Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...