• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:40:46 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:40:46 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 101
Total: 176
kostas1507
kimxnas
trelogauros7
George_RT
tmpadasn
stergiosb
Axilleas_Nt
Thanasis_pap
kstavroulis
AristeidisM
mmikelo
dimopoul
thegreekbaron
Βασιλης
Pakapis5
JiMan5
melisste22
thanosk
Katarameno
dimant
mgrivab
plapas
charalampos
Leou
etsilika
dimitire
grepanis
sotolagg
gmpakirtz
tasos_ntv
Yamal
alexandra_
ThanosKoutsoump
konsntai
ioathemar
Mr Watson
arkou
thanosn
agkentzi
manolitsis
DarkMagiK06
Ponan
Akis Papanikolaou
spoun
meliou
mihanologos
Kyrisan
noys
sterxz
simosilias
aachmet
nikos.a
kosovi
dtzogan
Acad-Mics
zgeorgitz
manos_diakakis
mayia psarikoglou
mpaltzak
johnk
theodorevic
lasef
ElectroShock
Saint_GR
miltan8
Nikos_313
Denisivo
gkaramp
chrisbetas
kchristoua
Le ece
mamalakis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Γκεβάρα, ο Κάστρο και οι ομοφυλόφιλοι στην Κούβα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Ο Γκεβάρα, ο Κάστρο και οι ομοφυλόφιλοι στην Κούβα  (Read 9818 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Ο Γκεβάρα, ο Κάστρο και οι ομοφυλόφιλοι στην Κούβα
« Reply #30 on: June 16, 2008, 16:32:11 pm »

Quote from: promitheas on June 16, 2008, 16:16:50 pm
Οταν ειπα πιο πρίν ότι "τα δύσκολα ξεκινάνε μετα απο την ανατροπή των εκμεταλλευτών", εννοώ κατα βάση την δύναμη της συνηθείας, του χειρότερου προσώπου αυτου που λέμε συνήθεια, και στο οποίο έκανε λογο και ο Λέννιν μετα την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Για παράδειγμα:
Οταν ομως εισαι σε επαναστατικη διαδικασια αλλα και κατα την διάρκεια της σταθεροποίησής της, οταν λες στην πορνη οτι: ακουσε να δεις κοπελα μου, καταλαβαινω οτι εισαι σε αθλια κατασταση, καταλαβαινω οτι η ζωη σου ηταν τοσο σκατα που εχεις χασει καθε ελπιδα, αλλα μην ανησυχεις, γιατι τωρα πανε, περασαν αυτα, τωρα θα μπορεσεις να ζησεις με αξιοπρεπεια και κανενα καθικι με λεφτα δεν προκειται να σε ξαναγορασει ως σεξουαλικη δουλα, και η καημενη η κοπελα αντιστεκεται σ' αυτο, και απαιτει την.. "ελευθερια" της να συνεχισει να εκπορνευεται, τι γινεται τοτε?

Τότε κάνει κακό στον εαυτό της και σε κανέναν άλλον. Αν και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ζήτημα γιατί αυτές οι γυναίκες είναι ελάχιστες. Οι περισσότερες πόρνες το κάνουν από καθαρή ανάγκη και δεν είναι κάτι που τους αρέσει.

Αυτό το "λουμπεν προλεταριατο", εξαθλιωμενο, χωρις συνειδηση, χωρις στοχους, χωρις ορεξη για δουλεια, χωρις διαθεση αλλαγης δεν ειναι κατι αντιστοιχο με τους εναπομειναντες πρωην καπιταλιστες? - θα παραιτηθουν τοσο ευκολα απο τα δικαιωματα που ειχαν στην καπιταλιστικη ιδιοκτησια αλλα τωρα εχασαν.

Δεν είναι καθόλου αντίστοιχο. Μπορεί να στραφούν ενεντίον σου, αλλά μπορεί και να σε στηρίξουν - δεν είναι δυνατόν να το προδικάσεις. Ακόμα και αν μπορούσες όμως, δεν είναι δυνατόν να τιμωρείς κάποιον για κάτι που δεν έχει κάνει μόνο και μόνο επειδή προέβλεψες ότι θα το κάνει.

Οσο επικινδυνοι έιναι η πρώην καπιταλιστές αλλό τόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος όταν δεν αναγνωρίζεις άμεσα πόσο επιρρεπής είναι το "Λουμπεν προλεταριάτο" στις αιτιάσεις των καπιταλιστών για την αντεπανάσταση.

Επιρρεπές, ναι. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους φυλακίσεις... απαντώ παραπάνω σ'αυτό το σκεπτικό.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #31 on: June 16, 2008, 19:19:46 pm »

Άντε ας το κάνουμε πιό λιανά.

Δεν ξέρω για την εποχή του Φιντέλ, αλλά σήμερα, από όσο έχω καταλάβει, η ομοφυλοφυλία, εντάσεται στις "αντεπαναστατικές" τακτικές. Τουλάχιστον στοιχεία αυτής που απορρέουν από τον εκφυλισμό της καπιταλιστικής κοινωνίας, δηλαδή οι "τηλεοπτικοί" ομοφυλόφιλοι, θυληπρεπείς υποταγμένοι καρναβαλιστές.

Στα πλαίσια του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν χωράνε ομοφοβικές απόψεις στον κομμουνισμό. Η παντελής αδιαφορία για το όλο θέμα, ίσως και να εκμεταλλεύται από κάποιους για να εμφανιστεί σαν ομοφοβία. Σαν εσένα καλή ώρα. Είναι και politically incorrect να μην υποστηρίζεις τους ομοφυλόφιλους σήμερα τρομάρα μας.

Αποσαφηνίζει πολλά πράγματα το κείμενο του Προμηθέα, άσε τις φιλελεύθερες διόπτρες σου, και δες το θέμα στην κοινωνική έκταση και χρονική περίοδο που τίθεται.

pay close attention
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #32 on: June 16, 2008, 20:05:42 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 16, 2008, 19:19:46 pm
Άντε ας το κάνουμε πιό λιανά.

Δεν ξέρω για την εποχή του Φιντέλ, αλλά σήμερα, από όσο έχω καταλάβει, η ομοφυλοφυλία, εντάσεται στις "αντεπαναστατικές" τακτικές. Τουλάχιστον στοιχεία αυτής που απορρέουν από τον εκφυλισμό της καπιταλιστικής κοινωνίας, δηλαδή οι "τηλεοπτικοί" ομοφυλόφιλοι, θυληπρεπείς υποταγμένοι καρναβαλιστές.

Στα πλαίσια του κοινωνικού φιλελευθερισμού, δεν χωράνε ομοφοβικές απόψεις στον κομμουνισμό. Η παντελής αδιαφορία για το όλο θέμα, ίσως και να εκμεταλλεύται από κάποιους για να εμφανιστεί σαν ομοφοβία. Σαν εσένα καλή ώρα. Είναι και politically incorrect να μην υποστηρίζεις τους ομοφυλόφιλους σήμερα τρομάρα μας.

Αποσαφηνίζει πολλά πράγματα το κείμενο του Προμηθέα, άσε τις φιλελεύθερες διόπτρες σου, και δες το θέμα στην κοινωνική έκταση και χρονική περίοδο που τίθεται.

Δεν ξέρω πως τα βλέπεις εσύ τα πράγματα σήμερα και δεν με ενδιαφέρει, έχουμε διαφορετική οπτική γωνία των πραγμάτων, και δεν είναι ούτως ή άλλως αυτό το θέμα μας.. Για να στο κάνω και σένα πιο λιανά, το θέμα μας είναι (αλήθεια διάβασες το άρθρο πάνω στο οποίο βασίζεται το όλο νήμα; ) οι αποκαλύψεις που έγιναν για την εξόντωση ομοφυλοφίλων στην επί Κάστρο εποχή (στρατόπεδα συγκέντρωσης, θανατικές καταδίκες κτλ),  για κατάφωρες καταπατήσεις της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ολα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Και το " ο Αγών μου" να διαβάσεις θα διαπιστώσεις ότι "αποσαφηνίζονται" αρκετά πράγματα σχετικά με την κοινωνική έκταση και χρονική περίοδο που τίθεται το θέμα της γενοκτονίας των Εβραίων...
Πες μου, γιατι δεν θες να διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο; Φοράς τίποτα διόπτρες μήπως;
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #33 on: June 16, 2008, 20:38:17 pm »

Quote from: gepeltek on June 16, 2008, 20:05:42 pm
Δεν ξέρω πως τα βλέπεις εσύ τα πράγματα σήμερα και δεν με ενδιαφέρει, έχουμε διαφορετική οπτική γωνία των πραγμάτων, και δεν είναι ούτως ή άλλως αυτό το θέμα μας.. Για να στο κάνω και σένα πιο λιανά, το θέμα μας είναι (αλήθεια διάβασες το άρθρο πάνω στο οποίο βασίζεται το όλο νήμα; ) οι αποκαλύψεις που έγιναν για την εξόντωση ομοφυλοφίλων στην επί Κάστρο εποχή (στρατόπεδα συγκέντρωσης, θανατικές καταδίκες κτλ),  για κατάφωρες καταπατήσεις της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ολα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε. Και το " ο Αγών μου" να διαβάσεις θα διαπιστώσεις ότι "αποσαφηνίζονται" αρκετά πράγματα σχετικά με την κοινωνική έκταση και χρονική περίοδο που τίθεται το θέμα της γενοκτονίας των Εβραίων...
Πες μου, γιατι δεν θες να διαβάσεις το συγκεκριμένο βιβλίο; Φοράς τίποτα διόπτρες μήπως;

Δεν θέλω να ξέρω πόση ώρα αφιερώνεις για να διαβάσεις/απαντήσεις, πραγματικά σε κάθε σου post με αποκαρδιώνεις από το να ασχοληθώ περαιτέρω.

Για να εξηγούμαστε, πουθενά δεν αναφέρω ότι τα παραπάνω αποτελούν δικές μου απόψεις, προσπαθούσα να γίνω καθ'ύλην αρμόδιος στην θέση του.

Από εκεί και πέρα, πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν θα διάβαζα το "Αγών μου", με ξεπερνά.

Όσο για το " θα διαπιστώσεις ότι "αποσαφηνίζονται" αρκετά πράγματα σχετικά με την κοινωνική έκταση και χρονική περίοδο που τίθεται το θέμα της γενοκτονίας των Εβραίων...", είμαι απόλυτα σίγουρος, και μπορεί να το διάβαζα και μόνο γι' αυτόν τον λόγο.

pay close attention
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #34 on: June 16, 2008, 22:36:19 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on June 16, 2008, 20:38:17 pm
Quote from: gepeltek on June 16, 2008, 20:05:42 pm

Δεν θέλω να ξέρω πόση ώρα αφιερώνεις για να διαβάσεις/απαντήσεις, πραγματικά σε κάθε σου post με αποκαρδιώνεις από το να ασχοληθώ περαιτέρω.

Για να εξηγούμαστε, πουθενά δεν αναφέρω ότι τα παραπάνω αποτελούν δικές μου απόψεις, προσπαθούσα να γίνω καθ'ύλην αρμόδιος στην θέση του.

Από εκεί και πέρα, πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι δεν θα διάβαζα το "Αγών μου", με ξεπερνά.

Όσο για το " θα διαπιστώσεις ότι "αποσαφηνίζονται" αρκετά πράγματα σχετικά με την κοινωνική έκταση και χρονική περίοδο που τίθεται το θέμα της γενοκτονίας των Εβραίων...", είμαι απόλυτα σίγουρος, και μπορεί να το διάβαζα και μόνο γι' αυτόν τον λόγο.

Κοίταξε εγώ ζήτησα την άποψη του προμηθέα ως τυπικού οπαδού τέτοιων καθεστώτων (ολοκληρωτικών σοσιαλιστικών καθεστώτων), και για αυτό το λόγο τον θεώρησα καθ'ύλην αρμόδιο για να μου απαντήσει. Εάν δεν είσαι στην ίδια κατηγορία με τον προμηθέα, τότε δεν μπορείς να μιλήσεις αντ'αυτού, μπορείς απλά να εκφράσεις την άποψη σου, η οποία είναι πέρα για πέρα σεβαστή, απλά εγώ ήθελα συγκεκριμένη θέση απο αυτούς που θεωρώ ότι αφορά περισσότερο το θέμα. Διαφορετικά οδηγούμαστε σε παρεξηγήσεις, εσύ μου λες ότι προσπαθεις να γίνεις ο καθ'ύλην αρμοδιος στη θέση του, εγώ θεωρω ότι για να είσαι αρμόδιος πρέπει και να έχεις και εσύ αυτες τις απόψεις κτλ.

Από εκεί και πέρα σαφώς και μπράβο σου που θα διάβαζες το βιβλίο, και που προσπαθείς να κατανοήσεις τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν σε μία τέτοια καταστροφή. Εγώ παραδέχομαι πως δεν είμαι ακόμα έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ωστόσο αυτό που πρέπει να μείνει κατ'εμέ είναι η καταδίκη τέτοιων πρακτικών από τον οποιοδήποτε, ακόμα και αν ήταν ο ιδιος ο Θεος.. Εσύ θεωρείς ότι κάτι τέτοιο για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει πραγματωθεί;
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
« Reply #35 on: June 17, 2008, 00:27:29 am »

Κοίταξε εγώ ζήτησα την άποψη του προμηθέα ως τυπικού οπαδού τέτοιων καθεστώτων (ολοκληρωτικών σοσιαλιστικών καθεστώτων),

μισώ τα ολοκληρωτικά σοσιαλιστικά καθεστώτα!

Ζήτω τα διαφόρικα σοσιαλιστικά καθεστώτα! Grin Grin Grin

Οτι ακούτε απο Πρετεντέρηδες, Κυρτσους, Κακαουνάκηδες κτλ το αναπαράγετε.
Αντε να δειτε κανένα ακόμα ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ να μάθετε και για τον "butcher" ΣΤΑΛΙΝ.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
promitheas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατία ....ΤΩΡΑ!!!!!

View Profile
« Reply #36 on: June 17, 2008, 00:29:44 am »

Καινούργια μόδα... στους butchers μπήκε και ο Κάστρο!!!

Α ρε Τεγόπουλε και Μπόμπολα, πατε διακοπές!!
Δουλεύουν άλλοι για σας!!

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΡΕΕΕΕ!!!!!!!
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: June 17, 2008, 00:49:24 am »

Quote from: gepeltek on June 16, 2008, 22:36:19 pm
Ωστόσο αυτό που πρέπει να μείνει κατ'εμέ είναι η καταδίκη τέτοιων πρακτικών από τον οποιοδήποτε, ακόμα και αν ήταν ο ιδιος ο Θεος.. Εσύ θεωρείς ότι κάτι τέτοιο για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει πραγματωθεί;

Υπάρχουν 2 απαντήσεις για την τελευταία σου ερώτηση.

Η πρώτη, πέρνει σαν κριτήριο την "κοινή γνώμη" ας πούμε, ή την γνώμη των κοινών καλύτερα, η οποία ουδέποτε είχε σε υπόληψη το οτιδήποτε επιχειρήθηκε σε εκείνη την απομακρησμένη νήσο. Άρα και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταδικάσει τα παραπάνω.

Η δεύτερη, αφορά άτομα που η γνώση τους για τις απόπειρες επιβολής κομμουνιστίκων καθεστώτων, δεν περιορίζετε στο τι άκουσαν από την x,y,z πηγή. Πέραν του θεωρητικού υποβάθρου, και πιθανής ιδεολογικής ταύτισης, επέρχεται και μια αναγνώριση για τις ριζοσπαστικές προσπάθειες που έγιναν σε τομείς που άλλες ανεπτυγμένες τρομάρα τους χώρες, σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, είναι τριτοκοσμικές.

Δεν προσπαθώ να αποπροσανατολήσω, δεν μπορείς να ζητάς καταδίκη ολόκληρου καθεστώτος για μια συνιστώσα των επιλογών του. Απλά να ξέρεις, ότι το να καταδικάζεις (καταγγέλω και αποχωρώ  Grin) είναι το ευκολότερο πράγμα. Μη μου ζητάς λοιπόν να εκφυλίσω μια ολόκληρη συζήτηση σε ένα ναι ή όχι.

Το γιατί θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει με σένα, είναι καθαρά απόροια του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεις ανάλογα thread, που ένας καχύποπτος θα σου έλεγε ευγενικά ότι trollάρεις. Τώρα κάλλιστα μπορεί να μπει κάποιος που κρίνεις εσύ αρμόδιο και να καταδικάσει τις παραπάνω τακτικές. Και, τι θα γίνει? Το βγάλαμε το συμπέρασμα μας? Είναι έκδηλο το που προσπαθείς να οδηγήσεις την συζήτηση.

Αυτό μου δείχνεις, αυτό σου λέω.

pay close attention
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #38 on: June 17, 2008, 09:15:40 am »

Quote from: promitheas on June 17, 2008, 00:27:29 am

Κοίταξε εγώ ζήτησα την άποψη του προμηθέα ως τυπικού οπαδού τέτοιων καθεστώτων (ολοκληρωτικών σοσιαλιστικών καθεστώτων),

μισώ τα ολοκληρωτικά σοσιαλιστικά καθεστώτα!

Ζήτω τα διαφόρικα σοσιαλιστικά καθεστώτα! Grin Grin Grin

Οτι ακούτε απο Πρετεντέρηδες, Κυρτσους, Κακαουνάκηδες κτλ το αναπαράγετε.
Αντε να δειτε κανένα ακόμα ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ να μάθετε και για τον "butcher" ΣΤΑΛΙΝ.

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, λέει μια παροιμία. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορεί κάποιος ένα καθεστώς για καταπίεση κι ανελευθερία χωρίς αυτό να ισχύει. Θα μαθευόταν.

Γενικά σε τέτοια τα καθεστώτα (που δεν έχουν σχέση με το σοσιαλισμό) οι εργάτες και οι μειονότητες δεν μπορούν να βγουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Υπάρχει αστυνομοκρατία ή και στρατοκρατία, και όσοι ενοχλούν το καθεστώς φυλακίζονται, εκτελούνται κλπ. Η αντίθετη άποψη φιμώνεται, ακόμα και σε επίπεδο τέχνης ή... επιστήμης (δε μιλώ για τεχνολογία).

Η μόνη λύση είναι η επανάσταση των εργατών. Επαναστατείς ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, από όποιου είδους κάστα και αν αυτή προέρχεται (αστική ή κρατική).

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #39 on: October 24, 2022, 22:47:47 pm »

Τι έγινε gepeltek? Σας έβαλε τα γυαλιά τελικά η Κούβα, ε? Και με δημοψήφισμα κιόλας.  Grin

Πρωτοπορεί η Κούβα: Νομιμοποιήθηκε ο γάμος και η υιοθεσία από ομοφυλόφιλους
Κούβα: Το νέο οικογενειακό δίκαιο, που περιλαμβάνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, εγκρίθηκε με δημοψήφισμα

https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/protoporei-i-koyva-nomimopoiithike-o-gamos-kai-i-yiothesia-apo-omofylofiloys/
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Κούβα: «Ναι» σε γάμο και υιοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια
Υπέρ ψήφισαν οι Κουβανοί στο δημοψήφισμα για την αλλαγή του οικογενειακού κώδικα

26.9.2022 | 18:31

https://www.lifo.gr/now/world/koyba-nai-se-gamo-kai-yiothesia-gia-ta-omofyla-zeygaria
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
26.09.2022, 17:26
Η Κούβα θεσπίζει το γάμο και την τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια
efsyn.gr

Οι Κουβανοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα, την Κυριακή, την θέσπιση «οικογενειακού νόμου» που θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται και να τεκνοθετούν, ενώ θα επαναπροσδιορίζει τα δικαιώματα για τα παιδιά και τους παππούδες τους, παρέχοντας ταυτόχρονα ασπίδα προστασίας στα θύματα έμφυλης βίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο νόμος που περιέχει περισσότερα από 400 άρθρα εγκρίθηκε από το 66,9% του πληθυσμού, δήλωσε η πρόεδρος του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου, Αλίνα Μπαλσέιρο Γκουτιέρεζ, στα επίσημα μέσα ενημέρωσης, με την καταμέτρηση ωστόσο να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη σε ορισμένα σημεία της χώρας.

Η συγκεκριμένη νομοθετική μεταρρύθμιση υπέρ των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών προωθήθηκε μέσα από πολλές επικοινωνιακές εκστρατείες, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων ενημερωτικών συναντήσεων σε όλη τη χώρα και καμπανιών στα μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος επιτρέπει τις παρένθετες εγκυμοσύνες, δίνοντας ταυτόχρονα ευρύτερα δικαιώματα στους παππούδες και γιαγιάδες σε σχέση με τα εγγόνια τους, και προστασία στους ηλικιωμένους και τα θύματα της έμφυλης βίας, τιμωρώντας αυστηρότερα τους θύτες.

Ο Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ που υπήρξε από τους βασικούς υπέρμαχους του νομοσχεδίου, αναγνώρισε ότι υπάρχουν υπάρχουν προβληματισμοί για τις εν λόγω μεταρρυθμίσεις την κουβανική κοινωνία.

«Οι περισσότεροι πολίτες μας θα ψηφίσουν υπέρ του κώδικα, αλλά εξακολουθεί να έχει σημεία που η κοινωνία μας στο σύνολό της δεν κατανοεί», είπε.

Το μέτρο είχε εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Κούβας, την Εθνοσυνέλευση, μετά από χρόνια σχετικών συζητήσεων και επεξεργασιών.

Μεγάλος υποστηρικτής του μέτρου ήταν η Μαριέλα Κάστρο, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για τη Σεξουαλική Αγωγή, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, κόρη του πρώην προέδρου Ραούλ Κάστρο και ανιψιά του αδελφού του Φιντέλ.

Ωστόσο, η έγκριση του νομοσχεδίου συνάντησε και τις αντιστάσεις της αφού 33,1% του πληθυσμού το καταψήφισε, εκφράζοντας το συντηρητικό κοινωνικό τμήμα που υπάρχει στην Κούβα, το οποίο επηρεάζεται από θρησκευτικές οργανώσεις. Σύμφωνα με το Associated Press αρκετοί θρησκευτικοί ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχία ή αντίθεση με τον νόμο, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να αποδυναμώσει την κουβανική πυρηνική οικογένεια.

Παρόλο που στην Κούβα επικρατούσε η ιδεολογία του αθεϊσμού επί σειρά δεκαετιών μετά την επανάσταση του 1959, την τελευταία 25ετία έχει γίνει πιο ανεκτική και ανοιχτή στις θρησκείες.

Η κατάσταση αυτή έχει αποτυπωθεί στο μεγαλύτερο άνοιγμα όχι μόνο της κάποτε κυρίαρχης Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και των αφρο-κουβανικών θρησκειών, του προτεσταντισμού και του μουσουλμανισμού.

https://www.efsyn.gr/kosmos/latiniki-ameriki-karaibiki/360708_i-koyba-thespizei-gamo-kai-tin-teknothesia-gia-omofyla

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Singularity
Veteran

For my life, Still ahead, Pity Me

View Profile
« Reply #40 on: October 24, 2022, 23:59:48 pm »

ναι τους έβαλε τα γυαλιά....15 χρόνια μετά χαχαχαχαχα

Πως τα ξεθαυεις αυτά τα τοπικ θεε μου?!
sent from mTHMMY 

Quote from: shaeliss on June 10, 2019, 16:41:27 pm
Φίλε εγώ δεν μπορώ για τις 2 Ιουλίου.

Έστειλα mail και μου είπε πως η εξέταση θα γίνει 1 Ιουλίου η ώρα 8:30

Quote from: Διάλεξις on May 09, 2020, 01:02:49 am
... είπε ο μελλοθάνατος προς την προβληματισμένη συντεχνία των δημίων.
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #41 on: October 25, 2022, 01:33:52 am »

Quote from: Singularity on October 24, 2022, 23:59:48 pm
ναι τους έβαλε τα γυαλιά....15 χρόνια μετά χαχαχαχαχα

Πως τα ξεθαυεις αυτά τα τοπικ θεε μου?!

sent from mTHMMY  
Cheesy  Tongue Έτσι είναι οι καλές οι τάπες. Όπως και η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αργούν  Cheesy
Ε εντάξει, είδα τυχαία οτι το διάβαζαν κάποιοι Guests και θυμήθηκα οτι είχα δει την σχετική είδηση (από Google News) πριν κάτι μέρες, άρα δε το ξέθαψα εγώ κύριε Global Moderator, οι guests φταίνε  Wink Kiss
Bλέπεις τι π**τάνα είμαι όμως ε? Αντί να κουράζομαι να βρίσκω τα καλύτερα topics βλέπω τι ψάχνουν, βρίσκουν και τι ανακαλύπτουν / τι διαβάζουν άλλοι και ουσιαστικά διαλέγω από εκεί που να μπω  Cheesy
« Last Edit: October 25, 2022, 01:42:18 am by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #42 on: October 26, 2022, 15:30:11 pm »

Ο καστρο εντωμεταξυ στα τελευταια χρονια της ζωης του αναγνωρισε τα σφαλματα του παρελθοντος
οι δε ΗΠΑ για το lavender scare της δεκαετιας του εξηντα, ουτε το τηλεσκοπιο James Webb δε δεχονταν να μετονομασουν καθως ο εν λογω κυριως ηταν εμπλεκομενος στις διωξεις ομοφυλοφιλων απο την ομοσπονδιακη κυβερνηση

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: