• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:52:49 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 11:52:49 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426682
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 62
Guests: 86
Total: 148
chrisdardas
kostas.13v
dorapangeiou
Billyskotsikas
nikos123321
Isidora
Βασιλης
Emilios
vasilis saitis
Captain
ONETWIN
Limpolits
DimitrisL
dedhe
andreas2000
stavr0s16
despoina15
gkougeor
Νικη
Τζιτζίς
Antonis Mak
giorgostss
DKarakatsanis
chris_krkls
ioathemar
Filpan10
idchatzi
tasos gourd
kmarkad
krith
adelaine
ThanosKoutsoump
dseid
Δημήτρης Διακολουκάς
dleivadi
Local Rider
stefpapa21
Markella
JiMan5
tsaliki
thanos_
George_RT
makato
Marihouan820
Nikos.kouts
gpapmtb
Petran25
AristeidisM
george14
Mr White
kyriazak
kvas
sigklitiki
antreassv
vkarapas
vagk
Passerby
Spyridon01101
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μακεδονικό ζήτημα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Το μακεδονικό ζήτημα  (Read 17038 times)
Zorbas-E-
Guest
Απ: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #45 on: July 10, 2005, 20:15:21 pm »

http://www.enet.gr/online/online_text?c=110&id=88543144

Δίχασε ο καθηγητής, για την πολυεθνική Θεσσαλονίκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΜΠΟΥ

Δίχασε το ακροατήριό του στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου
«Columbia» της Νέας Υόρκης Μαρκ Μαζάουερ, με την ανάλυσή του περί
πολυπολιτισμικότητας της πόλης, την εποχή που ήταν τμήμα της Οθωμανικής
Αυτοκρατορίας.

«Το επιστημολογικό πλαίσιο που χρησιμοποιεί ο Μ. Μαζάουερ είναι πλήρως
εσφαλμένο», είπε στην παρέμβασή του ο Κώστας Ζουράρις(KKE) και ενδεικτικό του
κλίματος στο ακροατήριο ήταν το γεγονός ότι άλλοι τον χειροκρότησαν και άλλοι
εξέφρασαν δυσαρέσκεια. Επεσήμανε ότι δεν υπήρξε πολυπολιτισμικότητα στην
οθωμανική Θεσσαλονίκη, γιατί απλούστατα επρόκειτο για μια στρατιωτική κυριαρχία
των οθωμανών σε βάρος των Ελλήνων χριστιανών.

Στην απάντησή του ο Βρετανός καθηγητής εξήγησε πως υπήρχε όντως στρατιωτική
κυριαρχία, αλλά δεν ήταν όπως η γερμανική κατοχή, αφού μιλάμε για μια κοινωνία
που κράτησε αιώνες.

Παράπονα εξέφρασε και ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας, επειδή ο Μαζάουερ
δεν αναφέρθηκε στους Αρμένιους της Θεσσαλονίκης
(εδώ γελάνε!!!). Ο καθηγητής αναγνώρισε την
παράλειψή του [πως δεν το σκέφτηκε μετά από τόσα χρόνια "αντικειμενικής" έρευνας!!]και, με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Θεσσαλονίκη, η πόλη των
φαντασμάτων: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι, 1430-1950», χαρακτήρισε τη
Θεσσαλονίκη «πόλη-καλειδοσκόπιο διαφορετικών θρησκειών και χρωμάτων». Είπε ότι
με εξαίρεση το 1821, που σφαγιάστηκαν 5.000 Ελληνες, δεν υπήρχαν στεγανά μεταξύ
των τριών βασικών κοινοτήτων, ενώ είχε αναπτυχθεί και διάλογος μεταξύ παπάδων,
ραβίνων και ιμάμηδων.

Η εκδήλωση έγινε στο «Ολύμπιον», με πρωτοβουλία του «Ιδρύματος Κόκκαλη» και του
Αμερικανικού Κολεγίου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 16/06/2005
« Last Edit: July 10, 2005, 20:30:14 pm by Zorbas-E- » Logged
Zorbas-E-
Guest
« Reply #46 on: July 10, 2005, 20:26:40 pm »

Αλιάκμωνα μερικές παρατηρήσεις:

1ον) θα σε παρακαλέσω να δείχνεις μεγαλύτερο σεβασμό στους συνομιλητές και τις απόψεις τους
2ον) Το βίβλιο που παραθέτεις είναι από το ίδιο καλούπι με αυτά που πριν μερικές δεκαετίες προετοίμαζαν το έδαφος για τη "γενοκτονία" και το διωγμό των Παλαιστινίων από τη γη τους. Δες και ποιοι το προωθούν και ο νοών νοείτο. Ακόμη παρέθεσα και τις αντιδράσεις της αριστεράς (ΚΚΕ) σε σχέση με το βιβλίο αυτό για να μη λες πως το αναθεμάτισαν άνθρωποι που σταυροκοπιούνται 4 φορές τη μέρα στο όνομα της Δεξιάς, σαν εμένα δηλαδή.
3ον) Ξεκίνησα να διαβάζω το κείμενο που παρέθεσες αλλά απότομα το παράτησα μόλις διάβασα την ακόλουθη γραμμή:

Η "Μεγάλη Ιδέα" ήταν η απαίτηση για ελληνική κρατική κυριαρχία σε ένα έδαφος όπου δεν ζούσαν Έλληνες!!!!!!!!!!. Η βία ήταν η μόνη αποτελεσματική μέθοδος μιας τέτοιας εδαφικής επέκτασης. Ο εθνικός καταναγκασμός και η εθνική εκκαθάριση ήταν η μόνη μέθοδος "αφομοίωσης" των ντόπιων μη ελληνικών πληθυσμών ...

τέτοια πράγματα δε γράφανε ούτε οι αρχειομαρξιστές του '40 και επειδή τυγχάνει να είμαι απόγονος τέτοιων "μη ελληνικών" πληθυσμών αποφάσισα να επενδύσω αλλού το χρόνο μου.
« Last Edit: July 10, 2005, 20:34:31 pm by Zorbas-E- » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #47 on: July 10, 2005, 21:13:16 pm »

Quote from: Zorbas-E- on July 10, 2005, 20:26:40 pm
Αλιάκμωνα μερικές παρατηρήσεις:

1ον) θα σε παρακαλέσω να δείχνεις μεγαλύτερο σεβασμό στους συνομιλητές και τις απόψεις τους

Ο σεβασμος μου ειναι δεδομενος. Οπως εχουμε ξαναπει, εξαρταται απο το πώς τον ερμηνευεις εσυ. Αν θελεις να βρεις δειγματα ασεβειας, θα τα βρεις, ακομα κι αν ψαχνεις στο πιο ψυχρο και τυπικο κειμενο.

2ον) Το βίβλιο που παραθέτεις είναι από το ίδιο καλούπι με αυτά που πριν μερικές δεκαετίες προετοίμαζαν το έδαφος για τη "γενοκτονία" και το διωγμό των Παλαιστινίων από τη γη τους. Δες και ποιοι το προωθούν και ο νοών νοείτο. Ακόμη παρέθεσα και τις αντιδράσεις της αριστεράς (ΚΚΕ) σε σχέση με το βιβλίο αυτό για να μη λες πως το αναθεμάτισαν άνθρωποι που σταυροκοπιούνται 4 φορές τη μέρα στο όνομα της Δεξιάς, σαν εμένα δηλαδή.

Το βιβλιο το εξεδωσε και το προωθει η Οργανωση για την Ανασυγκροτηση του ΚΚΕ. Εγω την ξερω την οργανωση, εχω μελετησει κειμενα τους, και ξερω πανω σε ποια βαση κινουνται. Εσυ τι ξερεις γι' αυτους?

Οσον αφορα στο ΚΚΕ, εχει ενδιαφερον για αλλη μια φορα η νοοτροπια σου, που τελικα δεν ξερεις τι ακριβως πιστευεις...
Και αυτο φαινεται απο τα σχολια σου, στα οποια δεν μπορεις να καταλαβεις οτι αντιφασκεις (στα ιδια σου τα σχολια!!!)

Λιγα μηνυματα πιο πανω, ειχες αφορισει τα προβληματα συνεννοησης της αριστερας, αναφερομενος στο indymedia και στις κατηγοριες που εξαπολυει εναντιον του πατριωτισμου του ΚΚΕ, τον οποιο μαλιστα χλευασες.
Και τωρα, λιγα μηνυματα μετα, χρησιμοποιεις στο λογο σου αυτον τον ιδιο πατριωτισμο (που για καποιους κινδυνευει να βρεθει στο εθνικιστικο στρατοπεδο) του ΚΚΕ ως επιχειρημα!!!!!

Ενδιαφερον εχει επισης η αμφιταλαντευση σου:
Ενω καταδικαζεις τις πολιτικες επιλογες του ΚΚΕ και των στελεχων του, τελικα ερχεσαι εδω για να τους θεωρησεις ως "συμμαχους" στις εθνολαγνες ιστοριες σου!!!

Αποφασισε τελικα καλε μου φιλε, τι γνωμη εχεις για το ΚΚΕ?
Οχι πως με ενδιαφερει αυτη καθ' εαυτη η αποψη σου, απλα προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως προσπαθεις να μου πεις!

Μαθε επισης πως το ΚΚΕ δεν κατεχει το μονοπωλιο της αριστερας. Ο αριστερος χωρος επεκτεινεται και εξω απο τις Κομματικες γραμμες, πολυ πιο αριστερα... Συνεπως, οταν θελεις να αναφερθεις στην αριστερα, φροντιζε να αναφερεσαι καπως πιο γενικα...

Το οτι η μικροαστικη σου αντιληψη για την πολιτικη "ηρθε κι εκατσε" ακριβως πανω στον κοινοβουλευτικο ρεβιζιονισμο του ΚΚΕ, δεν σημαινει πως ανακαλυψες και την πυριτιδα!

///////////////////////////////////////
edit:

Ενα σημειο πολυ σημαντικο που ξεχασα να αναφερω, σχετικα με την αντιδραση του Ζουραρι ως εκπροσωπου του ΚΚΕ (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ) ειναι πως ηταν αναμενομενη. Γενικα ο Mazower δεν ειναι και απο τους πιο συμπαθεις ιστορικους στα διαφορα κολλημενα με το σοβιετικο καθεστως κομμουνιστικα κομματα, γιατι εχει κανει καποιες "αιρετικες" ερευνες για την ΕΣΣΔ...

Σου θυμιζω αντιστοιχη αντιδραση της ΚΝΕ Θεσσαλονικης στην ομιλια του Κουρτουα πριν απο εναμισο χρονο.
Ειναι ευρεως γνωστο (και ειμαι σιγουρος πως συμφωνεις μαζι μου, αλλα δεν το αναφερεις επειδη δεν σε συμφερει, μια και το ΚΚΕ σ' αυτο το κομματι της συζητησης το παρουσιαζεις ως συμμαχο σου) οτι η ΚΝΕ δεν ειναι και απο τις πιο δημοκρατικες φωνες... Ο αριστερος χωρος την εχει καταδικασει παρα πολλες φορες γι' αυτο...

/////////////////////////////////////////

Να μην ξεχασω επισης να σχολιασω και την αναφορα σου στους Παλαιστινιους και στο προβλημα τους με τον εβραϊκο κρατος.

Ολως μυστηριως, σε ολα τα δεξια και εθνικιστικα κειμενα, παντα υπαρχει λιγος χωρος για μια αναφορα στον "σιωνιστικο κινδυνο"...

3ον) Ξεκίνησα να διαβάζω το κείμενο που παρέθεσες αλλά απότομα το παράτησα μόλις διάβασα την ακόλουθη γραμμή:

Η "Μεγάλη Ιδέα" ήταν η απαίτηση για ελληνική κρατική κυριαρχία σε ένα έδαφος όπου δεν ζούσαν Έλληνες!!!!!!!!!!. Η βία ήταν η μόνη αποτελεσματική μέθοδος μιας τέτοιας εδαφικής επέκτασης. Ο εθνικός καταναγκασμός και η εθνική εκκαθάριση ήταν η μόνη μέθοδος "αφομοίωσης" των ντόπιων μη ελληνικών πληθυσμών ...

τέτοια πράγματα δε γράφανε ούτε οι αρχειομαρξιστές του '40 και επειδή τυγχάνει να είμαι απόγονος τέτοιων "μη ελληνικών" πληθυσμών αποφάσισα να επενδύσω αλλού το χρόνο μου.

Τον χρονο σου μπορεις να τον επενδυσεις οπου θελεις, δικο σου ειναι το προβλημα! Και το κειμενο δεν το ανεβασα για σενα, με πληρη ειλικρινεια σου λεω πως εσενα συγκεκριμενα σε θεωρω ηδη αρκετα "καμενο" - τωρα το πώς θα το εκλαβεις δεν ειναι κατι που με απασχολει...
Το κειμενο το ανεβασα για εκεινους που πραγματικα θελουν να δουν και την αντιθετη αποψη, ασχετα με το αν θα την υιοθετησουν.
Αποτελει δειγμα δημοκρατικης ηθικης η εστω και εν ταχει αναγνωση της αντιθετης αποψης, αλλα απ' ο,τι μαρτυρουν τα λογια σου δεν εισαι και απο τους πιο δημοκρατικα ηθικους ανθρωπους...
Επενδυσε τον λοιπον στα αλλα "εθνοσωτηρια" κειμενα των ιδεολογικων σου συγγενων, Βελοπουλου, Πλευρη κλπ. Μπορει να μην εχουν το κυρος του υπουργου, αλλα στο χωρο σας ειναι διασημοι...

Τελος, οσο κι αν δεν σου αρεσει, η Θεσσαλονικη ηταν πραγματι πολυπολιτισμικη πολη. Και στα λογια σου αυτα παιζεται η μεγαλυτερη τραγωδια: Αυτο ακριβως ηθελε να δειξει ο Mazower με τον τιτλο του "city of ghosts", αυτα ειναι τα ghosts, τα φαντασματα οποια αναφερεται: Οι αλλες εθνοτητες, οι αλλοι πολιτισμοι, τους οποιους φαινεται να αγνοουσαν οι εκαστοτε διεκδικητες της "ιδιοκτησιας" της πολης... Αυτα τα φαντασματα αποκαλυπτονται και στα λογια σου.

Το μονο που μπορω να κρατησω απο τα λογια σου, που αποτελει οντως μια πολυ σημαντικη πληροφορια, ειναι το κομματι του αρθρου της Ελευθεροτυπιας, που αφορα στην παραλειψη της αναφορας του συγγραφεα στον αρμενικο πληθυσμο!
Θα το ψαξω!
« Last Edit: July 10, 2005, 21:24:42 pm by aliakmwn » Logged
voyager
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #48 on: July 10, 2005, 23:51:04 pm »

Quote from: aliakmwn on July 09, 2005, 13:40:28 pm
Quote from: Aurelius on July 09, 2005, 12:00:40 pm
Αλιακμωνα ελπιζω να μην θιχτηκες με την λεξη ανοησιες. Την διαλεξα συγκεκριμενα. Δεν εγραψα ουτε μαλακιες(γιατι δεν εισαι μαλακας), ουτε βλακειες )γιατι δεν εισαι βλακας), εγραψα ανοησιες, δηλαδη κατι που δεν το σκεφτηκες. Αλλωστε το εγραψα ετσι συγκεκριμενα γιατι αυτο ειναι και το επιπεδο των απαντησεων σου. Εσυ δεν γραφεις καλυτερα απο πλευρας ευγενειας(φυσικα για να εισαι αγενης μπορεις να το κανεις χωρις να γραφεις λεξεις οπως "ανοησιες"). Αν θες σου κανω και παραθεση, αλλα βαριεμαι τωρα. Ειλικρινα παντως  σε μια παρεα αν μιλουσαν οπως γραφεις εσυ, εγω προσωπικα και αλλοι πιστευω δεν θα προσβαλλοντουσαν. Ωστοσο επειδη δεν μιλαμε ζωντανα προσεχε πως γραφεις(καθι φυσικα θα σταματησω να γραφω και εγω τις δικες μου ανοησιες).

Δεχομαι την ενσταση σου περι "ανοησιων", και συγκεκριμενα το γλωσσολογικο της κομματι. Πιστεψε με, τα παω καλα με τη γλωσσα...
Στο θεμα "προσβολη" ομως, τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Το να δηλωσεις πως με αυτα που γραφω "σε προσβαλλω" δεν ειναι μονο δικη μου υποθεση αλλα και δικη σου. Η κατανομη της ευθυνης για το αποτελεσμα εξαρταται κυριως απο το λεξιλογιο. Ετσι λοιπον, οταν χρησιμοποιεις τη λεξη "ανοησια" για κατι που γραφω, εχω καθε δικαιωμα να προσβληθω, μια και δημοσια με κατηγορεις πως γραφω πραγματα χωρις να τα εχω σκεφτει (μονος σου το ερμηνευσες ετσι!!!) Για μενα ειναι υψιστη προσβολη, μεγαλυτερη απο το να με αποκαλεσεις "μαλακα", καθως ο "μαλακας" εκτος απο την αυνανιστικη του διασταση που ουδεμια σχεση εχει με την κουβεντα, αρα δεν θα μπορουσα να το εκλαβω ετσι, εχει και την ερμηνεια του "εκφυλισμενου". Και, πραγματι, πιστευω πως σε καποιο βαθμο ειμαστε ολοι εκφυλισμενοι. Ο "εκφυλισμενος" αν και ειναι μια λεξη με αρνητικη χροια, θα μπορουσε ισως να περασει και αδιαφορα, ως διαπιστωση...
Στον αντιποδα της "ανοησιας" (για να αναφερθω και σε δικες μου... "προσβολες") ειναι οι "λειτουργικα αναλφαβητοι" που εχω αποκαλεσει ορισμενους/ες εδω μεσα. Λειτουργικα αναλφαβητος ειναι ενας ανθρωπος ο οποιος γνωριζει αναγνωση και γραφη, αλλα εχει προβλημα ως προς την κατανοηση. Ειναι ο ανθρωπος που μπορει να διαβασει μια παραγραφο, αλλα δεν μπορει πισω απο τι συστοιχια των λεξεων να διακρινει νοηματα!
Βλεπω λοιπον καποιους συναδελφους στο forum που συνεχως κανουν το ιδιο πραγμα: Παρερμηνευουν τα κειμενα μου, δινοντας απαντησεις που, σπανιως (ευτυχως) μου αποδιδουν λογια που δεν ειπα, ενω συχνοτατα οι απαντησεις τους αποδεικνυουν πως δεν εχουν καταλαβει ουτε λεξη απ' αυτο που διαβασαν!!! Και δεν ειναι κατι που εγινε μία ή δυο φορες (σιγουρα κι εγω εχει τυχει να μην καταλαβω) αλλα γινεται συνεχεια!
Ε, αυτος ειναι και ο ορισμος του λειτουργικα αναλφαβητου.
Τωρα το κατα ποσον θα προσβληθει ο αλλος ακουγοντας το, δεν ειναι κατι που απασχολει εμενα.

Ακομα, λοιπον, και με τις "ανοησιες" που εγραψες, ηταν στο χερι μου το κατα ποσον θα προσβληθω ή οχι. Αλλωστε οι διαθεσεις ολων μας φαινονται... Το κατα ποσον θα προσβληθει καποιος απο το υφος μου εξαρταται και απο το επιπεδο αντιληψης του... Και το ιδιο ακριβως ισχυει και για μενα!

Καλέ μου Αλιάκμωνα, το να χαρακτηρίσεις κάποιον λειτουργικά αναλφάβητο
είναι περισσότερο προσβλητικό από το να πεις ότι κάποιος λέει ανοησίες. Κι αυτό
γιατί στην πρώτη περίπτωση χαρακτηρίζεις το άτομο, μόνιμα, ενώ στη δεύτερη
χαρακτηρίζεις κάποια λόγια του, κάτι που δεν ισχύει γενικά και δεν απευθύνεται
κατευθείαν στην προσωπικότητα του ατόμου.
Θα ήθελα επίσης να πω ότι σωστά καταλογίζεις ευθύνες στους άλλους για το
πως λαμβάνουν τα διάφορα λεγόμενα, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω όμως ότι αυτό
δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες του το άτομο του οποίου είναι τα λεγόμενα αυτά.

Με μοναχά καλή πρόθεση, παραθέτω τα παρακάτω, για να δεις τα περισσότερα από
όσα πράγματα έχεις πει σε αυτήν τη συζήτηση, τα οποία ήταν προσβλητικά και σίγουρα
όχι επιχειρήματα. Ελπίζω οι διαφωνίες μας να μην σε επηρεάσουν στο θέμα αυτό.

Quote from: aliakmwn on July 05, 2005, 21:36:33 pm
Πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος στις εκφρασεις σου: Να ξερεις ποτε και πώς θα μιλας ως συντονιστης, και ποτε και πώς ως μελος. Προσπαθησε το, δεν ειναι δυσκολο. Εγω παντως αν δεν μπορουσα να το κανω, θα δηλωνα παραιτηση για λογους προσωπικης αξιοπρεπειας.
Quote from: aliakmwn on July 06, 2005, 21:20:58 pm
Σε ενοχλει που το Βυζαντιο, ως φορεας πολιτισμου, θελησε να βοηθησει τους σλαβους αντι να τους σφαξει?
Quote from: aliakmwn on July 07, 2005, 02:56:07 am
Η αντιφαση της υποθεσης ειναι οτι ο ιδιος ο εθνικισμος μισει τον εαυτο του, και ο φερων εθνικιστικες ιδιοτητες συνηθως αποκηρυσσει τον ιδιο τον εθνικισμο.
Δεν θα βιαστω να πω πως οφειλεται σε ψυχασθενεια,
Quote from: aliakmwn on July 07, 2005, 02:56:40 am
Καλο μου παιδι, το οτι εχουμε καπιταλιστικο συστημα, το οτι εχουμε εθνικα κρατη και εθνικες διαφορες, δεν σημαινει πως πρεπει και ολοι οι ανθρωποι να συμφωνουν μ' αυτο, γιατι δεν μπορεις να το καταλαβεις? (Θ' αρχισω να αναθεωρω καί για τα σταλινικα ψυχιατρεια)
Quote from: aliakmwn on July 07, 2005, 02:57:13 am
Αν εξακολουθεις να το αρνεισαι, δεν ειναι δικο μου προβλημα, εντασσεται κι αυτο στα πλαισια της εθνικιστικης ψυχασθενειας
Quote from: aliakmwn on July 07, 2005, 21:26:19 pm
Για να μπορεσεις να γραψεις μια σοβαρη απαντηση, πρεπει και η προκληση να ειναι σοβαρη...
Συνεχισε λοιπον τον υπνο σου...
Οπως μου ειπε κι ενας φιλος στον MSN μολις τωρα, "αυτη εχει ξεφυγει".
Αναρωτιεμαι, ομως, με δεδομενο το οτι οντως οι τουρκοι πριν απο 50, 100, 200, 500 χρονια εσφαξαν ελληνικους πληθυσμους, εσυ τι υποστηριζεις, να απαντησουμε σημερα με το ιδιο νομισμα? Ναι ξερω, θα βιαστεις να φωναξεις "εγω δεν ειπα κατι τετοιο". Μα φυσικα και δεν το ειπες, δεν τολμας να το πεις! Grin
Quote from: aliakmwn on July 08, 2005, 13:16:16 pm
Δεν αφηνεις περιθωρια απαντησης καλη μου κοπελα... Εχεις προβλημα κατανοησης. Δεν ξερω αν ειναι γενικοτερο, κι ουτε με απασχολει, αλλα τουλαχιστον με τα δικα μου κειμενα εχεις και ειναι ολοφανερο...

Σε παραπεμπω στην εννοια "λειτουργικα αναλφαβητος"

Οι συλλογισμοι σου ειναι τουλαχιστον παιδαριωδεις... Λυπαμαι...
Quote from: aliakmwn on July 10, 2005, 12:36:07 pm
Φιλε μου δεν εισαι καθολου σοβαρος... Δεν εχεις καταλαβει ουτε μια λεξη απο τις σελιδες σελιδων που εγραψα στα μηνυματα μου... Το γεγονος οτι φερεις εθνικιστικες αποψεις με εμποδιζει απο το να σε θεωρησω "λειτουργικα αναλφαβητο", και απλα σε χαρακτηριζω (ναι ναι θα το κανω) ως ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ!
Quote from: aliakmwn on July 10, 2005, 21:13:16 pm
με πληρη ειλικρινεια σου λεω πως εσενα συγκεκριμενα σε θεωρω ηδη αρκετα "καμενο" - τωρα το πώς θα το εκλαβεις δεν ειναι κατι που με απασχολει...
Το κειμενο το ανεβασα για εκεινους που πραγματικα θελουν να δουν και την αντιθετη αποψη, ασχετα με το αν θα την υιοθετησουν.
Αποτελει δειγμα δημοκρατικης ηθικης η εστω και εν ταχει αναγνωση της αντιθετης αποψης, αλλα απ' ο,τι μαρτυρουν τα λογια σου δεν εισαι και απο τους πιο δημοκρατικα ηθικους ανθρωπους..
.

Τέλος θα ήθελα να σε παρακαλέσω να σκεφτείς λίγο αν πραγματικά έχεις τόσο τις
γνώσεις όσο και το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις τους συμφορουμίτες σου με διάφορες
αρνητικές ιδιότητες και να είσαι και απόλυτος για αυτό.

Μιλάς για έναν κόσμο...όμορφο...όπου οι άνθρωποι συννενοούνται και όπου δεν
καταπατούνται δικαιώματα...όμως τελικά το κάνεις πράξη στη ζωή σου; Σε μια απλή
συζήτηση έστω; Θα σε παρακαλούσα να μην προσβληθείς, θα ήθελα
μόνο να αναρωτηθείς.
Προσωπικά ξενέρωσα εντελώς με το παρακάτω..
Quote from: aliakmwn on July 08, 2005, 13:16:16 pm
Δεν αφηνεις περιθωρια απαντησης καλη μου κοπελα... Εχεις προβλημα κατανοησης. Δεν ξερω αν ειναι γενικοτερο, κι ουτε με απασχολει, αλλα τουλαχιστον με τα δικα μου κειμενα εχεις και ειναι ολοφανερο...

Σε παραπεμπω στην εννοια "λειτουργικα αναλφαβητος"

Οι συλλογισμοι σου ειναι τουλαχιστον παιδαριωδεις... Λυπαμαι...
γιατί δεν αναφέρθηκες στις απόψεις μου,αλλά σε μένα την ίδια κάτι που θαρρώ
πως δεν είχες δικαίωμα να κάνεις και με απέρριψες άσχημα από τη συζήτηση. Τελικά
αυτό ήθελες να πετύχεις; Είχα τη δυνατότητα να κάνω το ίδιο κι όμως όσο και λανθασμένες
να θεωρώ τις απόψεις σου, εγώ η φασιστοεθνικίστρια με εμφανές το σοβαρό πρόβλημα του
λειτουργικού αναλφαβητισμού δεν το έκανα. Δεν το έκαναν ούτε άλλοι καμμένοι, ψυχασθενείς
ή λειτουργικά αναλφάβητοι συμφορουμίτες επίσης.
Εύχομαι να κατάλαβες όσα σου είπα εδώ. Να είσαι καλά.

δυστυχώς συμβαίνει
aliakmwn
Guest
« Reply #49 on: July 11, 2005, 00:49:26 am »

Καταλαβα παρα πολλα φιλη voyager, πολυ περισσοτερα απο οσα νομιζεις...

Αν πιστευεις πως ο λειτουργικος αναλφαβητισμος ειναι κατι που δεν σε χαρακτηριζει και πως σε προσεβαλα αποδιδοντας τον σε σενα αδικα, ξαναδιαβασε ολη τα μηνυματα απο την αρχη, οχι προσπαθωντας να εντοπισεις "σφαλματα" μου (αληθεια, ειπα ποτε εγω πως ειμαι απολυτα σωστος και πως εχω καταφερει να τηρησω με θρησκευτικη ευλαβεια οσα υποστηριζω? Μα αν γινει κατι τετοιο τοτε θα ειναι το πρωτο βημα της αυτοαναιρεσης μου, μια και ειμαι εναντιον της θρησκευτικης ευλαβειας Grin) και θα δεις...
Συμφωνα με μια οχι πολυ παλια διαπιστωση μου, για να μπορεσει να συζητησει καποιος εδω μεσα πρεπει να βαζει και υποτιτλους... Ειναι λες και υπαρχει ασυμβατοτητα ως προς τα λειτουργικα! (Μηπως φταιει το οτι εχω mac???)

Εκατσα και ξαναδιαβασα καπως εν ταχει ολα μου τα posts και ειλικρινα κουραστηκα να διαβαζω τον εαυτο μου να γραφει ολο τα ιδια και τα ιδια!!! Σε 4 σελιδες συζητησης, σχεδον τιποτε δεν εμφανιζεται μια φορα, ολα επανερχονται και επανερχονται και επανερχονται και επανερχονται... Και αυτο ερχεται ως αποτελεσμα αστοχων μηνυματων, που φανερωνουν πως δεν ειναι σε θεση να καταλαβει ο συνομιλητης τι διαβαζει!!!

Σκεψου, σου λεω για ποιο λογο η Ιστανμπουλ δεν ονομαζεται Κωνσταντινουπολη, ή για ποιον λογο η Ανδριανουπολη (δεν ξερω την τουρκικη της ονομασια) δεν ειναι ελληνικη και με παρομοιαζεις με τον... Μετερνιχ!!!

Ή οταν σου λεω πως οι βορειοι γειτονες αποτελουν το μακεδονικο εθνος ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ, συμφωνα με τον ορισμο που δινουν στο εθνος οι πολιτικες επιστημες και εσυ μου λες πως αυτο ειναι φασιστικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Γραφω κατι, ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ πρωτα με τα πιο απλα λογια το αυτονοητο: Οτι δεν μιλαω με βαση τα εθνη και τις πατριδες, οτι δεν με απασχολουν τα αστικα ιδιοκτησιακα συμπλεγματα που διαβρωνουν τη σκεψη των ανθρωπων.
Και ερχεται ο αλλος (ή μηπως ησουν εσυ? δεν θυμαμαι) και μου απανταει
"αφου δε γουσταρεις, σηκω και φυγε"!!!!!!!!!

Το παραδειγμα με τους ΚΝιτες και το Σταλιν το εχω χρησιμοποιησει απειρες φορες μεχρι τωρα:
Συζηταω με εναν ΚΝιτη και του λεω "Ρε πες μου, εσφαξε ή δεν εσφαξε ο Σταλιν?" και μου απανταει "Ε τι να κανει ρε συ, αφου διαφωνουσανε, αφου ηταν ταξικοι εχθροι!"

Αν μετα απο αυτο δεν εχεις καταλαβει τιποτε, εγω δεν μπορω να σε βοηθησω...

Λοιπον, δεν εχω να συμπληρωσω τιποτε αλλο. Εκτος απο το οτι χρησιμοποιησες μια αστοχη και αδικη λεξη στην τελευταια παραγραφο σου:
Δεν σε "απερριψα" απο τη συζητηση.
Η συζητηση δεν μου ανηκει, δεν ανηκει σε κανεναν, ουτε καν σε αυτον που την ξεκινησε. Στη συζητηση συμμετεχει ελευθερα οποιος θελει, οσο θελει και γραφει ο,τι θελει και οσα θελει (ειδικα αυτο το τελευταιο εγω το καταχρωμαι συνεχεια Grin )
Εχω καθε δικαιωμα αν θελω να σε αγνοησω (πραγμα που οπως ειδες δεν εκανα), και το ιδιο μπορεις να κανεις κι εσυ, αλλα κανενας δεν μπορει να "απορριψει" κανεναν.

Συνεπως καλυτερα να αναιρεσεις τη χρηση της λεξης "απορριψη", εκτος αν ειναι επιτηδες τοσο βαρια, επειδη θελεις να προκαλεσεις κατι συγκεκριμενο...
Το υφος της αθωοτητας, της φιλικοτητας και της καλης προαιρεσης ειναι πραγματικα αφοπλιστικο, και για μας τους χαζορομαντικους ακομα πιο καθηλωτικο οταν χρησιμοποιειται απο μια γυναικα -ο Schopenhauer ηταν ιδιαιτερα διαφωτιστικος και πολυ περιγραφικος- αλλα εχω μαθει να μην επηρεαζομαι οταν, προφανως, ειναι πλαστο...

Εγω αυτα που ηταν να σκεφτω τα σκεφτηκα.
Σειρα σου τωρα.
« Last Edit: July 11, 2005, 00:53:30 am by aliakmwn » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #50 on: July 11, 2005, 19:05:26 pm »

Αλιακμωνα το οτι μιλησα για ανοησιες, ηταν καθαρα δικη μου αποψη, η οποια φυσικα μπορει να ειναι και λανθασμενη. Κατ αρχην θα πω πως γενικοτερα δεν γινεται να πειστει κανεις εδω μεσα. Ποσο μαλλον εσυ, πουτ οτι και να πει θα γραψεις κατι αντιθετο και θα χαρακτηρισειος τον αλλο παιδαριωδη.
Quote from: aliakmwn on July 10, 2005, 12:36:07 pm
Φιλε μου δεν εισαι καθολου σοβαρος... Δεν εχεις καταλαβει ουτε μια λεξη απο τις σελιδες σελιδων που εγραψα στα μηνυματα μου... Το γεγονος οτι φερεις εθνικιστικες αποψεις με εμποδιζει απο το να σε θεωρησω "λειτουργικα αναλφαβητο", και απλα σε χαρακτηριζω (ναι ναι θα το κανω) ως ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ!

Ασχετα αν εχεις δικιο η οχι(ειλικρινα ασχετα με αυτο), θελω να τονισω οτι το καβαλημα του κααμιου ειναι επικινδυνο σπορ.

Παντως εγω στον λογο μου δεν εχω ναζιστικα στοιχεια. Τα χαρακτηριστικα καθε φυλης εννοειται οτι υπαρχουν στα γονιδια καθε μιας(δηλαδη που αλλου μπορει να υπαρχουν). Ναζισμος θα ηταν να πω οτι λογω αυτων μια φυλη ειναι καλυτερη απο αλλη. Κατι που δεν το λεω.

Τελος θελω να σημειωσω οτι το να λες πως επειδη περασαν 2000 χρονια , γι αυτο οι Ελληνες του σημερα δεν ειναι οι ιδιοι με του τοτε ειναι το ιδιο αβασιμο με το να πεις οτι ειναι οι ιδιοι. Μπορεις να το αποδειξεις απτα;;;;

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
aliakmwn
Guest
Απ: Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #51 on: July 11, 2005, 20:29:14 pm »

Quote from: Aurelius on July 11, 2005, 19:05:26 pm
Τελος θελω να σημειωσω οτι το να λες πως επειδη περασαν 2000 χρονια , γι αυτο οι Ελληνες του σημερα δεν ειναι οι ιδιοι με του τοτε ειναι το ιδιο αβασιμο με το να πεις οτι ειναι οι ιδιοι. Μπορεις να το αποδειξεις απτα;;;;

Η απαντηση σ' αυτο εξαρταται απο την απαντηση στο επομενο κομματι...
Προχωρω λιγο παρακατω και θα επανελθω................

Quote from: Aurelius on July 11, 2005, 19:05:26 pm
Παντως εγω στον λογο μου δεν εχω ναζιστικα στοιχεια. Τα χαρακτηριστικα καθε φυλης εννοειται οτι υπαρχουν στα γονιδια καθε μιας(δηλαδη που αλλου μπορει να υπαρχουν). Ναζισμος θα ηταν να πω οτι λογω αυτων μια φυλη ειναι καλυτερη απο αλλη. Κατι που δεν το λεω.

Το ναζιστικο της υποθεσης δεν ειναι οι διαφορές που υπαρχουν στα γονιδια. Πραγματι, τα γονιδια περιεχουν πληροφοριες για τα σωματικα χαρακτηριστικα του καθενα. Για παραδειγμα τα γονιδια που ρυθμιζουν το υψος οταν εκφραζονται εχουν ως αποτελεσμα ενα ευρος, μεσα στο οποιο θα βρισκεται το υψος σου... Η διατροφη και οι υπολοιπες επιλογες της ζωης σου θα καθορισουν ποιο θα ειναι το υψος σου, αλλα δεν μπορει φυσιολογικα να ξεφυγει απο τα ορια των γονιδιων σου...

Κατι αντιστοιχο ισχυει και για το χρωμα του δερματος.

Το ναζιστικο της υποθεσης ειναι ο διαχωρισμος, η κατηγοριοποιηση των ανθρωπων με βαση καποια χαρακτηριστικα. Οταν λοιπον εσυ μου μιλας για "λευκη φυλη" η οποια εχει καποια γενικα ή συγκεκριμενα σωματικα χαρακτηριστικα, αυτοματως αρχιζεις να τοποθετεις το λογο σου στη ναζιστικη σφαιρα.
Το μεγαλο προβλημα ξεκιναει οταν επιχειρεις να ταυτισεις ή τελοσπαντων να βρεις μια συνδεση αναμεσα στα γονιδια και στον πολιτισμο (ακομα και η εθνικη συνειδηση ειναι ενα κομματι του πολιτισμου) Εκει μιλαμε για ναζισμο.

Συνεπως, οταν μου λες πως οι αρχαιοι ελληνες συγκροτουσαν την "ελληνικη" φυλη (αλλο τραγικο αυτο) και μαλιστα πως τα γονιδια τους διατηρηθηκαν, αρα και η "φυλετικη τους καθαροτητα", ε τοτε αυτα που λες ειναι ναζιστικα! Αυτα ελεγε και ο Αδολφος!!!

Για να εισαι ναζιστης, ξερεις, δεν ειναι υποχρεωτικο να εχεις ξυρισμενο κεφαλι, να εχεις τη σβαστικα στο δωματιο σου και να χαιρετας τεινοντας την δεξια προς τον ηλιο...

Με βαση τα παραπανω, επανερχομαι στο πρωτο κομματι του μηνυματος σου που παρεθεσα.

Η επιστημη της βιολογιας (και συγκεκριμενα ο κλαδος της γενετικης) εχει αποδειξει πως οι "φυλες" των ανθρωπων δεν υφιστανται βιολογικα. Δηλαδη, ανεκαθεν, απο τοτε που υφισταται Homo Sapiens, μεταξυ των ανθρωπων τα γονιδια ειναι ΙΔΙΑ (εξαιρουμενων των περιπτωσεων γενετικων μεταλλαξεων φυσικα)
Εσυ αυτη τη στιγμη δεν εχεις διαφορετικα γονιδια απο εναν μαυρο, εναν κινεζο, εναν εσκιμωο ή εναν οποιονδηποτε αλλο κατοικο αυτου του πλανητη. Εχετε τα ιδια ακριβως γονιδια. Οι πληροφοριες που μεταφερει ενα πολυ μικρο ποσοστο αυτων των γονιδιων (μιλαμε για ποσοστο μικροτερο του 0,1%) ειναι που σου δινουν τα διαφορα χαρακτηριστικα σου. Και αυτα δεν οφειλονται στη "φυλη" σου...

Και για να σου δωσω να καταλαβεις καλυτερα, τα διαφορα σωματικα σου χαρακτηριστικα συνηθως αποτελουνται απο την εκφραση των πληροφοριων 2 ή περισσοτερων γονιδιων, σπανια μονο απο ενα (και νομιζω πως κανενα εμφανες χαρακτηριστικο δεν συνδεεται μονο με ενα γονιδιο)
Οταν μιλας για "διατηρηση γονιδιων", προφανως αναφερεσαι και στη διατηρηση των χαρακτηριστικων, κατι που δεν γινεται, εκτος αν κλεισεις τους ανθρωπους σε κλουβια και προχωρησεις σε ελεγχομενη αναπαραγωγη (αυτο που ξεκινησε να κανει ο Αδολφος ας πουμε)

Οταν μου μιλας λοιπον για διατηρηση γονιδιων, φυλετικη καθαροτητα και διατηρηση γονιδιων τοτε απλουστατα φερεις ναζιστικες αποψεις.

Οσον αφορα στις "ανοησιες" που μου φορτωσες, επανερχομαι γιατι δεν φανηκε να καταλαβες... Σαφως και ειναι αποψη σου -> δηλαδη η αποψη σου ειναι πως λεω πραγματα χωρις να τα εχω πρωτα σκεφτει?
Θα μπορουσα να προσβληθω...

Και οσον αφορα στα προπαγανδιστικα "αποκαλω τους παντες παιδαριωδεις", σε παρακαλω, ας διατηρησουμε ενα επιπεδο και μια σοβαροτητα αν θελεις να συνεχισουμε να συζηταμε... Τις νοοτροπιες του δημοτικου και του γυμνασιου τις εχουμε αφησει πισω μας νομιζω (δηλαδη τωρα αν σου πω πως η δηλωση σου αυτη ειναι παιδαριωδης θα με κατηγορησεις κι απο πανω??? Grin )
Zorbas-E-
Guest
« Reply #52 on: July 11, 2005, 23:44:16 pm »

Θα ήθελα να καταθέσω ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με τις πηγές και τις απόψεις σου, Αλιάκμωνα. Αφορμή το κείμενο του Λιθοξόου που παρέθεσες στην προηγούμενη σελίδα. Δε θυμάμαι πότε, αλλά είχα ξανακούσει κάπου αυτό το όνομα και αποφάσισα να το ψάξω λίγο στο διαδύκτιο.Έπεσα από τα σύννεφα...(ειλικρινά)

http://www.iospress.gr/extra/makedoniko-1.htm

"...από τους συμμετέχοντες στην παραπάνω συζήτηση, ο Δημήτρης Λιθοξόου, οργανικός διανοούμενος αργότερα του μειονοτικού κόμματος «Ουράνιο Τόξο», ..."

http://www.florina.org/html/2004/2004_congress_minutes_gr.html

Στην παραπάνω σελίδα είναι τα πρακτικά του τελευταίου συνεδρίου του κόμματος "Ουράνιο Τόξο", παρών φυσικά και ο Λιθοξόου, αλλά και η ΟΑΚΚΕ η οποία προωθεί και το βιβλίο του Mazawer
για τη θεσσαλονίκη, το οποίο επίσης παρέθεσες για να το διαβάσουμε και να ενημερωθούμε... (ενώ δεν είναι άμεσα σχετιζόμενο με το θέμα μας)

Φυσικά δημοκρατικό βήμα διαλόγου έχουμε και καλά έκανες και τα παρέθεσες. Όμως για ποιο λόγο δεν αποκαλύπτεις τις ιδιότητες των συγγραφέων που παραθέτεις και τις πραγματικές διαθέσεις τους , παρά μας το παιζεις δημοκράτης εκπροσωπόντας στην ουσία την ανθελληνικότερη και εθνικιστικότερη προπαγάνδα (από πλευράς Σκοπίων) όταν μάλιστα τους περισσότερους εδώ μέσα φασίστες τους ανεβάζεις , λειτουργικά αναλφάβητους τους κατεβάζεις.

Και είχες , φίλε και συνάδελφε , το θράσος να με εγκαλέσεις στη λογική και τη σοβαρότητα επειδή παρέθεσα επιστολή με τα επιχειρήματα πρώην "δεξιού" υπουργού. Τουλάχιστον εγώ , παρότι καμένος φασίστας (κατά τη γνώμη σου) δίνω όλα τα στοιχεία των πηγών που παραθέτω και δεν το παίζω δημοκράτης συγκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις των συγγραφέων.

Εσύ (απορώ πως είναι δυνατόν) παραθέτεις αυτούσιες τις απόψεις του "Ουράνιου Τόξου" που έχει σαφείς εδαφικές βλέψεις και αποσχιστικές τάσεις και αποτελούν ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ (από την άλλη πλευρά) αλλά και μια ακόμη πηγή που παρέθεσες (δηλ. το βιβλιο Μαζάουερ) το προωθεί η ΟΑΚΚΕ η οποία κατά σύμπτωση είναι και κόμμα που στηρίζει το Ουράνιο Τόξο και τις ακραίες θέσεις του. Δεν υπάρχει αντικειμενικότητα δηλαδή (δεν είναι εκεί το πρόβλημα το ίδιο ίσως ισχύει και με την άλλη άποψη) ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙΣ , και αφήνεις να εννοηθεί πως είναι απόψεις τάχα προοδευτικών ανθρώπων που "ξύπνησαν" και είδαν τις ψευτιές που μας μαθαίνουν στα σχολεία... ενώ στην πραγματικότητα είναι έργα πρακτόρων ξένου κράτους που προσπαθούν να βάλουν πόδι με μειονότητες και άλλα κουραφέξαλα σε ελληνικό έδαφος.

Γι'αυτό το λόγο και το ΚΚΕ σου φαίνεται βολεμένο και υπερπατριωτικό και άσε τα περι Κνητών και Στάλιν. Θα πρέπει όμως κάποιος να σου πει πως στον κοίλο κόσμο που ζούμε όταν κάποιος φεύγει πολύ αριστερά καταλήγει να έρχεται από ακροδεξιά, και εσύ συνάδελφε , λυπάμαι που θα το πω, είσαι στα άκρα.

Αυτά τα ολίγα προς γνώση των συνομιλητών.ι
aliakmwn
Guest
« Reply #53 on: July 12, 2005, 01:25:58 am »

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ, ΜΕΡΟΣ Α':

Λοιπον δεν ειχα καμια αμφιβολια για το ξεσπασμα σου, το περιμενα απο μερα σε μερα Cheesy
Και ο Λιθοξοου επαιξε, εστω και απο μακρια πολυ καλα το ρολο του...

Η πρακτικη σου και ο τροπος που γραφεις αποτελει χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα εθνικιστικης νοοτροπιας. Ακολουθεις τη γκεμπελικη πρακτικη βημα προς βημα.
Δυστυχως ομως επεσες σε "διαβασμενο" Wink

Τα παιχνιδακια συνειδησης, καλε μου συναδελφε, ειναι πολυ ομορφα, αρκει να πεσεις στο καταλληλο κοινο. Η συναισθηματικη φορτιση και τα πολλα και ωραια χρωματακια ειναι το καλυτερο οπλο των εθνικιστων, ολων των εθνικιστων, κυριως δε των φασιζοντων.
Η ιστορικη ερευνα επι του φαινομενου δεν ειναι απαραιτητη, καθως αυτο δεν εχει σταματησει ποτε να υφισταται. Αρκει ενας τηλεπεριπατος στα διαφορα παρακμιακα καναλια της ομορφης πολης μας, οπου καθε μερα ξεφυτρωνει αλλο ενα "φρουτο", αλλος ενας νεογκεμπελισκος που, γεματος οργη, αγανακτηση για την "καταντια των πολιτικων" και την "εξαπατηση του λαου απο τα φερεφωνα", φωναζει υπερ των "λαϊκων δικαιωματων" που "οι πουλημενοι" πολιτικοι καταπατουν... Χιλιαδες λεκτικα πυροτεχνηματα, απο ανθρωπους αμορφωτους και αγραμματους, γεματα συντακτικα, γραμματικα και καθε λογης εκφραστικα λαθη... Ολα για τα πανηγυρια...

Χαρακτηριστικοτατη ιδιοτητα του φασιστικου λογου ειναι η στομφωδης ομιλια. Καθε προταση, καθε λεξη, καθε φθογγος ειναι τοποθετημενος στο λογο με τετοιον τροπο, λες και ειναι προμελετημενα ολα, ωστε να δημιουργει εντυπωσεις. Τιποτα δεν λεγεται, αλλα τα παντα εννοουνται... Κι οσα δεν εννοουνται, υπονοουνται... Κι οσα δεν υπονοουνται, ε, μα αυτα ειναι γνωστα, "τα ξερει ολος ο κοσμος"!

Παμε λοιπον, με ενα υφακι λιγο διαφορετικο απο το συνηθισμενο, με ενα στυλ λιγο πιο γλαφυρο...

Γεματος καλοπροαιρετη απορια, λοιπον, και χωρις προκαταληψεις, ο κ. Λιακοπουλος αναφερεται σε μιαν αποψη που δεν του αρεσει. Δεν βιαζεται ομως να βγαλει συμπερασματα... Ναι, οντως, κατι του θυμιζει αυτο το ονομα... Ερευνά λοιπον στο διαδικτυο (Ζορμπα μαθε να το γραφεις σωστα καλο μου παιδι, διαδικτυο ειναι και οχι διαδυκτιο... Μ' αρεσει που υπερασπιζεσαι και την ελληνικη γλωσσα) και μας παρουσιαζει την ερευνα του, απο το αποτελεσμα της οποίας "πεφτει απο τα συννεφα"!!!!!!
<<Και ναι, κυριες και κυριοι, εδω θα λαμψει ολη η αληθεια, α ρε καταραμενε Αλιακμονα (ειναι "ο αλιακμων -  του αλιακμονος" - εγω την κανω την καταχρηση για δικους μου λογους, εσυ γιατι?) εθνοπροδοτη.... Ο Λιθοξοοου λοιπον ειναι στελεχος του κομματος "Ουρανιο Τοξο", ξερετε τωρα, το Ουρανιο Τοξο με τις περιεργες διεκδικησεις, με τα περιεργα συνθηματα, που μιλαει για μακεδονικες μειονοτητες!!! Τι μακεδονικες μειονοτητες ωρε? Ειμαστε εμεις μειονοτητα στην πατριδα μας? Αλλα οχι, κατι αλλο υπονοει ο κυριος... Εννοει τους γυφτοσκοπιανους!!!>>

Το "Ουρανιο Τοξο" ειναι ενα ΝΟΜΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, συμφωνα με τους νομους της χωρας και την δικαιοσυνη της. Ειναι το κομμα που υπερασπιζεται τα δικαιωματα της μακεδονικης μειονοτητας στη βορεια Ελλαδα, της μειονοτητας που κατι φασιστες και κατι ζορμπαδες σημερα απλως δεν αναγνωριζουν, αλλα μεχρι πριν απο μερικες δεκαετιες κυνηγουσαν, απεκλειαν, περιθωριοποιουσαν, βασανιζαν και, πολλακις, κατεσφαζαν.

Η ΟΑΚΚΕ ειναι επισης ενα νομιμο πολιτικο κομμα, τα αρχικα σημαινουν Οργανωση για την Ανασυγκροτηση του ΚΚΕ. Προερχεται απο μια διασπαση της Κομματικης Οργανωσης Πειραια ενος ΜΛ κομματος (δεν θυμαμαι αν ειναι το ΜΛ-ΚΚΕ ή το ΚΚΕ-ΜΛ). Εχει σαφεστατη ιδεολογια (και πολυ... ευχαριστη μπορω να πω Grin ) την οποία μπορει όποιος ενδιαφερεται να πληροφορηθει απο το site της, το οποίο παρεμπιπτοντως ΔΕΝ ΕΚΡΥΨΑ, ΟΥΤΕ ΣΥΝΕΚΑΛΥΨΑ, προπαγανδιστη ζορμπελληνα!
Αλλα, ειπαμε, εισαι σταθερος στα βηματα της εκφρασης σου. Τι σημασια εχει αν ο Αλιακμονας εκανε ολοκληρη εισαγωγη ενημερωνοντας πως προκειται για ενα κομματικο site, και μαλιστα εκανε ο ιδιος λογοκρισια στο κειμενο (παρ' ολο που εχει μαλωσει με πολυ κοσμο εδω μεσα εναντιον της λογοκρισιας) ακριβως για να μην προπαγανδισει υπερ του κομματος.[/color]

Οταν ο κυριος Λιακοπουλος θελει να δει μυστηριο, ιντριγκα, σκανδαλο, το βλεπει.
Ο κυριος ζορμπας ομοιως.

Και συνεχιζει ο κυριος Βελοπουλος "ΧΑ! Αλιακμονα, τσογλανι, διεθνιστουλη, μας εφερες εδω το κειμενο του Λιθοξοου και της ΟΑΚΚΕ παρ' ολο που δεν εχει σχεση με το θεμα που επεξεργαζομαστε..."

Οπα, συγγνωμην, αυτο το ειπε ο ζορμπας κι οχι ο Βελοπουλος... Σορρυ ρε συναδελφε, ειναι το υφος σας που μοιαζει και σας μπερδευω.

Το κειμενο εχει αμεση σχεση με το θεμα.
Απλως, οπως τα περισσοτερα τεραστια κειμενα που παραθετει ο Αλιακμονας, οι περισσοτεροι τα προσπερνουν. Κι αν τα διαβασουν, τα διαβαζουν διαγωνια, εν ταχει, 1 λεξη ανα σειρα, ετσι για να πιασουν ενα γενικο νοημα.

Το κειμενο του ζορμπα, ομως, που δεν εχει τη φημη του "πρηχτη" θα το διαβασουν ολοι. Ετσι, απο την παρενθεση αυτη, θα μαθουν ολοι πως ο Αλιακμων προπαγανδιζει. Αρα, καλα καναν που δεν το διαβασαν...

Και συνεχιζει ο κυριος Κωνσταντινιδης, αυτος με την περουκα και τις φενακες (ή μηπως με την φενακη και τις περουκες???) οτι ο Αλιακμονας "μας το παιζει δημοκρατης" (ενω ο καταγγελων ας πουμε ειναι διασημος για τα δημοκρατικα του φρονηματα και για τους... αγωνες του για τη δημοκρατια - την ΕΛΛΗΝΙΚΗ δημοκρατια) ενω ειναι "ανθελληνας", "εθνικιστοτερος" (sic) και μαλιστα "σκοπιανικα εθνικιστοτερος" (ξαναsic)! Α, ας μην ξεχασουμε να θυμισουμε στο κοινο μας, στη μαζα μας, οτι ο κυριος Αλιακμονας μας βριζει κιολας, βεβαια, τους περισσοτερους εδω μεσα φασιστες τους ανεβαζει, λειτουργικα αναλφαβητους τους κατεβαζει...

Νεα υπηρεσια του thmmy.gr : ο τηλεφασισμος στο forum σας!

Κλασσικοτατη περιπτωση υπερβολης: "τους περισσοτερους εδω μεσα" > δηλαδη τον ζορμπα, την voyager, τον aurelius και καποια στιγμη στο παρελθον τη Michelle - αληθεια, πού εχει χαθει αυτο το κοριτσι???

Επιπλεον, δεν εχει σημασια αν ο αλιακμονας εχει κατσει και υπογραψει μεσα σε 4 σελιδες ολοκληρη δηλωση πολιτικων φρονηματων, για να μας δωσει να καταλαβουμε πως, ο ανθρωπος δεν θελει να εχει σχεση με αστικη ιδεολογια και πως προσπαθει να την πολεμισει...
Εφ' οσον δεν λεει αυτα που θελουμε, ειναι εθνικιστης και μαλιστα εθνικιστοτερος και μαλιστα σκοπιανος εθνικιστοτερος.
« Last Edit: June 24, 2007, 19:42:53 pm by aliakmwn » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #54 on: July 12, 2005, 01:26:58 am »

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ, ΜΕΡΟΣ Β':

Και εχει και ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ (τονισμενο αυτο, να μην ξεφυγει απο κανενα ματι) να μας εγκαλει στη λογικη... Ποιος? ΧΑ! Εμας! Εμας που αγαπαμε την πατριδα μας, που αγαπαμε το εθνος και τον πολιτισμο μας, τη φυλη μας και το γενος μας, τη χωρα μας και το στρατο μας!

Εμεις δινουμε ολα τα στοιχεια των πηγων μας! Ναι κυριες και κυριοι! Σας το λεμε ξεκαθαρα: Πηγη μας ειναι ενας δεξιος υπουργος!!!
Δεν εχει σημασια αν ο Αλιακμονας εχει αναφερθει απειρες φορες, σε ολες τις συζητησεις του για το μακεδονικο, στο Ουρανιο Τοξο και στους τραμπουκισμους της Χρυσης Αυγης (που και αυτη ειναι νομιμο πολιτικο κομμα - αλλα γι' αυτην δεν λεει τιποτε ο κυριος ζορμπελληνας... Γιατι να το κανει αραγε? Τα ιδια μυαλα κουβαλανε!), δεν εχει σημασια αν ο Αλιακμονας συνεχως μιλαει τοσο για την μακεδονικη μειονοτητα και τους αγωνες της, οσο και για τα προβληματα που προκαλει η αναθερμανση των εθνικιστικων πυρετεχνηματων ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ!
Απλα ο Αλιακμονας μας παραπλανα.

Οταν το μυαλο του κυριου Πλευρη θελει να δει παραπλανηση, την βλεπει.
Ειναι κατι σαν τα θαυματα της θρησκειας του, σαν το "εν τουτω νικα" και τις εικονες των αγιων που δακρυζουν... Οποτε θελουμε, βλεπουμε κι ενα τετοιο, ετσι για τη συσπειρωση...

Και φυσικα ο προδοτης, ο πρακτορας Αλιακμονας "συγκαλυπτει τις πραγματικες προθεσεις των συγγραφεων"! Μα φυσικα, μηπως οι προθεσεις των συγγραφεων ειναι η ιστορικη αποκατασταση ενος ταλαιπωρημενου εθνους, που απο τοτε που συσταθηκε απειλειται απο ολους τους γειτονες? Μηπως οι προθεσεις των συγγραφεων ειναι η ιστορικη αληθεια, που θα ανατρεψει τα σωβινιστικα κολληματα? Τι λετε ωρε!!! Αυτες τις μ@λ@κιες τις πιστευει μονο ο Αλιακμονας!
Τις αληθινες τους προθεσεις ρε τις "ξερει ολος ο κοσμος"! Μα φυσικα, ειναι αυτοι που μαχονται για να "κλεψουν τη μακεδονια μας", αυτοι  που συνεργαζονται με τους UCKαδες για να "κλεψουν την τσαμουρια μας", αυτοι που "θελουν να αφανισουν το εθνος μας"!!! Και φυσικα τις ξερει ο ζορμπας, ο Λιακοπουλος, ο Βελοπουλος, ο Βοριδης, ο Μπαμπης ο Σουγιας, ο Πεταλουδας ο Νικος... ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΜΑΣ??? Ολος ο κοσμος ξερει πως όποιος δεν ειναι ελληνας, θελει να καταστρεψει την Ελλαδα, την Ορθοδοξια!!!

Απορει ο κυριος Καρατζαφερης, μα πώς ειναι δυνατον να παραθετει ο προδοτης Αλιακμονας αυτουσιες τις αποψεις του Ουρανιου Τοξου που εχει "σαφεις εδαφικες βλεψεις και αποσχιστικες τασεις"...
Μα φυσικα! Δεν το ξερατε? Η ελληνικη δικαιοσυνη αναγνωριζει ενα κομμα που μαχεται για την αποσχιση των εδαφων του ελληνικου κρατους!!! Και η ΟΑΚΚΕ, αλλη οχια κι αυτη, το εγκλημα της ειναι τεραστιο: ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 666 666 666 ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ ΕΞΩ Ο ΠΑΠΑΣ, We don't want the Pap, Pap is evil, Pap is antikraist, and OAKKE is antigreece!!!

Πισω στον Αλιακμονα και στις εθνοπροδοσιες του (πολλη ωρα δεν τον αφησαμε μονο? Κατσε μην οργανωσει κανενα αποσχιστικο κινημα και ψαχνομαστε... Ειναι συμμοριτης αυτος, κρυβει κονσερβοκουτια στη ντουλαπα του)
Συγκαλυπτει κι ο Αλιακμονας ολους αυτους τους "κουλτουριαρεους" (copyright by Liakopoylos - OKAIROSGAREGGYS) που στην πραγματικοτητα ειναι ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, γιατι ως γνωστον, ο κυριος ζορμπας εκτος απο ΤΗΜΜΥς, εθνολογος, ιστορικος και πολιτικος, δουλευει και στις μυστικες υπηρεσιες της πατριδας μας και ξερει! Ολοκληρο φακελο εχει στο σπιτι του με ολους αυτους...
Πρακτορες ξενου κρατους λοιπον! Μα ναι ετσι ειναι! Ολοι θελουν να βαλουν ποδι στην πατριδα μας, στα αγια χωματα μας, στα θεϊκα εδαφη μας!!!

Κι οσο για τις μειονοτητες, ΧΑ! "Κουραφεξαλα" (sic) Τι μειονοτητες και παπαριες. Πας μη ελλην βαρβαρος, εδω δεν εχει τετοια! Εδω αν δεν εισαι ελληνας, χριστιανος ορθοδοξος και μαλιστα χριστοδουλικος, λευκος, δεξιος και πατριωτης, παει, τελειωσες. Εισαι πρακτορας, εισαι "προοδευτικος" (απο ποτε ειναι ρε παιδια βρισια αυτο και δεν το ηξερα?), εισαι εθνοπροδοτης!!! ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!

Ασε λοιπον, Αλιακμονα τα περι ΚΚΕ και ΚΝΕ, δεν σε παιρνει! Εδω εσυ εχεις ξεπερασει τα πολιτικα ορια του αστικου κοσμου, εσυ ξεπηδηξες απο την αριστερα και βρεθηκες στη δεξια!!!

Αυτα τα ολιγα, προς γνωσιν και συμμορφωσιν των συνομιλητων.-

Ζορμπα, μπορεις να εισαι οσο πατριωτης, οσο εθνικιστης, οσο φασιστας θελεις. Αλλα οι προπαγανδες σου δεν θα μεινουν ασχολιαστες. Εχω οσο χρονο μπορω να θελησω για να καθομαι και να ξεσηκωνω καθε σου προταση, καθε σου γραμμα, καθε λιθαρι της σκεψης σου για να βγει στο φως το ακροδεξιο φιδι που φωλιαζει απο κατω.

Τα πυροτεχνηματα σου, λοιπον, και τους λιακοπουλισιους λογους σου εκει που σε παιρνει. Τη στομφωδη, ΨΕΥΤΙΚΗ και προπαγανδιστικη ομιλια ΟΧΙ ΕΔΩ!

Τα θερμα μου συγχαρητηρια, μας εδειξες ποιος εισαι! Μη νομιζεις, θελει πολυ σθενος για να το κανεις αυτο... Ξερεις ποσοι φασισταραδες σαν εσενα κρυβονται εκει εξω και δεν τολμουν να σηκωσουν κεφαλι??? Απο μενα μπραβο! Πρεπει να εισαι πολυ θαρραλεος!
Επισης, δεξου τα συγχαρητηρια μου για εναν ακομα λογο: Το ιδεολογικο σου προτυπο, τον Αδολφο, καταφερες να τον φτασεις! Πραγματι, αν παρακολουθησει κανεις μια ομιλια του, απο εκεινες τις κορυφαιες που εβγαζε και ο κοσμος λυσουσε απο κατω, ειστε ιδιοι κι απαραλλαχτοι! Δυο πραγματα σου λειπουν μονο: Η σβαστικα και η εξουσια!

Τα παιχνιδακια συνειδησης ειναι πολυ αποτελεσματικο οπλο, εκτος αν ο αμυνομενος τα εχει σπουδασει... Και, για κακη σου τυχη, ξερω πολλα, πολυ περισσοτερα απο οσα μπορεις να φανταστεις. Αρκετα για να μπορω, αμα λαχει, να "καβαλησω και το καλαμι"... Να ευχεσαι να μην το κανω!...
aliakmwn
Guest
« Reply #55 on: July 12, 2005, 02:09:34 am »

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΕΒΑΤΑ:

(ετσι για να μιμηθω κι εγω το στομφωδες στυλακι του φιλου μου του ζορμπα)

ΖΟΡΜΠΑ, ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ!!!

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ!!!

Συγκεκριμενα, εντοπιζονται τα εξης ατοπηματα:

1) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για το Ουρανιο Τοξο, τους σκοπους του, την ιδεολογια του, και μαλιστα αυτα που λες δεν εχουν καμια βαση

2) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] εναντιον της ΟΑΚΚΕ, δημιουργωντας για το κομμα μια αρνητικη εντυπωση, χωρις να λες κατι συγκεκριμενο

3) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για αυτα που εγραψα. Με κατηγορεις οτι συγκαλυπτω την ΟΑΚΚΕ, ενω παρεπεμψα στο site της ξεκαθαρα, και εκανα και αναφορα στα προπαγανδιστικα σημεια της εισαγωγης του εκδοτη, πριν τα λογοκρινω.

4) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για το περιεχομενο του κειμενου που παρεθεσα, διοτι εχει αμεση σχεση με το θεμα, αλλα ξερεις πως σχεδον κανενας δεν θα το διαβασει και θελεις απλα να κερδισεις τις εντυπωσεις.

4) Λες ΨΕΜΑΤΑ[/b] για τις πολιτικες μου αποψεις.

(α) Διοτι εγω μιλησα για τον κινδυνο, και καταδικασα ολους τους εθνικισμους στα Βαλκανια, ακομα και τον μακεδονικο.
   (β) Διοτι παντα αναφερομαι στο Ουρανιο Τοξο οταν μιλαω για το μακεδονικο, και υπερασπιζομαι τους αγωνες του υπερ της καταπιεσμενης μειονοτητας.
   (γ) Διοτι εγω σε ολη την εκταση των κειμενων μου καταφερομουν εναντιον της αστικης και εθνικιστικης ιδεολογιας γενικα, κι οχι μονο των ελληνικων θεσεων.

5) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] εναντιον μου, μιλωντας αοριστα για ανθρωπους που "συγκαλυπτω" και "κρυβω"

6) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] σε ολο το κειμενο σου, με λεκτικα πυροτεχνηματα που στοχο εχουν να δημιουργησουν ενα κλιμα τρομου, πανικου και καχυποψιας. Χρησιμοποιεις ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ[/b] λεξεις-κλειδια οπως "πρακτορας" κλπ, ωστε να επιτεινεις την εθνικη αγωνια και το αισθημα της απειλης των καλοπροαιρετων πατριωτων.

7) ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΣ[/b] εναντιον μου, αποκαλωντας με "ανθελληνα", υπονοωντας οτι αγωνιζομαι εναντιον του ελληνικου εθνους, ΠΡΟΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΣ[/b] το γεγονος πως σε ολα μου τα μηνυματα μιλουσα γενικα εναντιον ολων των εθνικων κρατων, του πατριωτισμου γενικα, και της εθνικιστικης ιδεολογιας.

ΕΙΣΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗΣ.

ΕΙΣΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Εισαι φερεφωνο και πιστο αντιγραφο ολων των βδελυγματων της νεοελληνικης ακροδεξιας!
Το κειμενο σου ηταν ΙΔΙΟ ΚΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟ με τις αναρθρες εθνικιστικες τηλεκραυγες ολων αυτων των τηλεφασιστων-τηλεσυγγραφεων.

Τελος, σε παρακαλω, αλλαξε nickname, ειναι ντροπη να σπηλωνεις με αυτον τον χυδαιο τροπο τον ηρωα του Καζαντζακη, του Καζαντζακη που οι ιδεολογικοι συγγενεις σου προσεβαλλαν, εβριζαν και καταδικαζαν!
« Last Edit: July 12, 2005, 02:31:47 am by aliakmwn » Logged
voyager

View Profile
« Reply #56 on: July 12, 2005, 03:35:09 am »

Φίλε Αλιάκμωνα, πολλά δεν θα κατάλαβα από τη μέχρι τώρα συζήτησή μας, το ίδιο όμως
έχεις κάνει κι εσύ…Λοιπόν…δε σε…παρομοίασα με τον Μέτερνιχ για το λόγο αυτό που λες…
αν ανατρέξεις πιο πίσω θα το καταλάβεις…Επίσης, σχολίασα κυρίως την φράση τελεία και παύλα.
Τέλος ποτέ δε σου είπα να φύγεις, ίσως συνηθισμένος αυτό να κατάλαβες…αυτό που ήθελα
ήταν να σου παρουσίασω μια άλλη πραγματικότητα του συνθήματος αυτού που υποστήριξες,
διαφορετική από αυτή που βλέπεις εσύ. Αν τα ξαναδιαβάσεις είμαι σίγουρη πως θα  καταλάβεις
τι εννοούσα. Παρόλαυτά επιμένεις ακόμα στον αναλφαβητισμό μου..

Μας χαρακτηρίζεις κολλημένους. Είσαι όμως κολλημένος κι εσύ. Κολλημένος με το να μην έχεις
κολλήματα. Αυτό εννοούσα με εκείνα τα λόγια…που εσύ ερμήνευσες ως: μη βγάζετε τις παρωπίδες
σας για να μην πάθετε χειρότερα.

Μη θεωρείς ότι χρησιμοποιώ λέξεις και φράσεις για να κάνουν εντύπωση. Απόρριψη είναι αυτό που
ένιωσα με τα λεγόμενά σου. Το λάθος είναι η χρήση του "από τη συζήτηση". Όπως είπες, κανείς δεν
μπορεί να απορρίψει κάποιον από τη συζήτηση. Μπορεί να τον απορρίψει όμως στα μάτια του ως
συνομιλητή. Αυτή είναι μια καλύτερη απόδοση του νοήματος από την προηγούμενη. Ελπίζω να
μην τα θεωρήσεις αυτά χαζομελοδραματικά.

Φαντάστηκα πως μετά από όλα αυτά που ειπώθηκαν, θα σε παραξένευε…η καινούρια μου διάθεση,
βασίστηκα όμως στην καλή πρόθεσή σου. Για αυτό και με πειράζει που βιάστηκες να τη θεωρήσεις
πλαστή…ή με άλλα λόγια ένα δούρειο ίππο. Θυμήσου ότι βλέπουμε μπροστά μας ότι έχουμε στο
μυαλό μας…

Αυτά για όσα ειπώθηκαν μέχρι πριν τα 3 τελευταία posts σου.
« Last Edit: July 12, 2005, 04:14:25 am by voyager » Logged

δυστυχώς συμβαίνει
voyager

View Profile
« Reply #57 on: July 12, 2005, 04:05:51 am »

Από κει και πέρα..
Quote from: aliakmwn on July 12, 2005, 01:25:58 am
Η συναισθηματικη φορτιση και τα πολλα και ωραια χρωματακια ειναι το καλυτερο οπλο των εθνικιστων, ολων των εθνικιστων, κυριως δε των φασιζοντων.

Τώρα έχουμε και εθνικιστές που δεν είναι φασίζοντες; Τότε τι λέμε στις 4 αυτές σελίδες;
Σκέψου Αλιάκμονα!Σκέψου!!

Χαρακτηριστικοτατη ιδιοτητα του φασιστικου λογου ειναι η στομφωδης ομιλια. Καθε προταση, καθε λεξη, καθε φθογγος ειναι τοποθετημενος στο λογο με τετοιον τροπο, λες και ειναι προμελετημενα ολα, ωστε να δημιουργει εντυπωσεις. Τιποτα δεν λεγεται, αλλα τα παντα εννοουνται... Κι οσα δεν εννοουνται, υπονοουνται... Κι οσα δεν υπονοουνται, ε, μα αυτα ειναι γνωστα, "τα ξερει ολος ο κοσμος"!

Το παραπάνω είναι μια πλήρης περιγραφή του τρόπου έκφρασής σου καλέ μου Αλιάκμονα.  Smiley

Ερευνά λοιπον στο διαδικτυο (Ζορμπα μαθε να το γραφεις σωστα καλο μου παιδι, διαδικτυο ειναι και οχι διαδυκτιο... Μ' αρεσει που υπερασπιζεσαι και την ελληνικη γλωσσα) και μας παρουσιαζει την ερευνα του, απο το αποτελεσμα της οποίας "πεφτει απο τα συννεφα"!!!!!!

Άσχετο;  Huh
Σε παραπέμπω και στο quote του προηγούμενου σχολίου.

Τι σημασια εχει αν ο Αλιακμονας εκανε ολοκληρη εισαγωγη ενημερωνοντας πως προκειται για ενα κομματικο site, και μαλιστα εκανε ο ιδιος λογοκρισια στο κειμενο (παρ' ολο που εχει μαλωσει με πολυ κοσμο εδω μεσα εναντιον της λογοκρισιας)

Δεν είναι η λογοκρισία ο λόγος, ο Αλιάκμονας θέλει να βλέπει αυτό. Άλλο πράγμα
η λογοκρισία και άλλο πράγμα η αντίδραση..δε συμφωνείς;

Απλως, οπως τα περισσοτερα τεραστια κειμενα που παραθετει ο Αλιακμονας, οι περισσοτεροι τα προσπερνουν. Κι αν τα διαβασουν, τα διαβαζουν διαγωνια, εν ταχει, 1 λεξη ανα σειρα, ετσι για να πιασουν ενα γενικο νοημα.

Το κειμενο του ζορμπα, ομως, που δεν εχει τη φημη του "πρηχτη" θα το διαβασουν ολοι. Ετσι, απο την παρενθεση αυτη, θα μαθουν ολοι πως ο Αλιακμων προπαγανδιζει. Αρα, καλα καναν που δεν το διαβασαν...

Αν κάποιος δεν διαβάσει τα κείμενά σου, κακό του κεφαλιού του και πρόβλημα
δικό του. Είναι όμως τουλάχιστον άτιμο να αποδίδεις τέτοια πρόθεση στον συνάδελφό σου.

Α, ας μην ξεχασουμε να θυμισουμε στο κοινο μας, στη μαζα μας, οτι ο κυριος Αλιακμονας μας βριζει κιολας, βεβαια, τους περισσοτερους εδω μεσα φασιστες τους ανεβαζει, λειτουργικα αναλφαβητους τους κατεβαζει...

Νεα υπηρεσια του thmmy.gr : ο τηλεφασισμος στο forum σας!

Κλασσικοτατη περιπτωση υπερβολης: "τους περισσοτερους εδω μεσα" > δηλαδη τον ζορμπα, την voyager, τον aurelius και καποια στιγμη στο παρελθον τη Michelle - αληθεια, πού εχει χαθει αυτο το κοριτσι???

Ναι έχεις δίκιο...όχι και τους περισσότερους εδώ μέσα...για σκέψου...μόνο όσους τολμάνε
να αντιπαραταχθούν στις απόψεις σου.

Εφ' οσον δεν λεει αυτα που θελουμε, ειναι εθνικιστης και μαλιστα εθνικιστοτερος και μαλιστα σκοπιανος εθνικιστοτερος.

Αυτό είναι δική σου ερμηνεία και όχι η πραγματικότητα. Δεν "πρέπει" να
συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας. Κανείς δεν προσπάθησε να σου επιβάλλει τίποτα.
Μεταξύ μας όμως, μην προσπαθείς ούτε εσύ..

Quote from: aliakmwn on July 12, 2005, 01:26:58 am
Τι λετε ωρε!!! Αυτες τις μ@λ@κιες τις πιστευει μονο ο Αλιακμονας!

Μόνος σου χαρακτηρίζεις τα λεγόμενά σου. Δεν ισχύει αυτό. Άλλο αν θεωρείς
εσύ μ@λ@κίες τα δικά μας. 

Κι οσο για τις μειονοτητες, ΧΑ! "Κουραφεξαλα" (sic) Τι μειονοτητες και παπαριες. Πας μη ελλην βαρβαρος, εδω δεν εχει τετοια! Εδω αν δεν εισαι ελληνας, χριστιανος ορθοδοξος και μαλιστα χριστοδουλικος, λευκος, δεξιος και πατριωτης, παει, τελειωσες. Εισαι πρακτορας, εισαι "προοδευτικος" (απο ποτε ειναι ρε παιδια βρισια αυτο και δεν το ηξερα?), εισαι εθνοπροδοτης!!! ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!!!

Ο κλασσικός σου αχταρμάς ως τελευταία λύση...Όλα στο σέικερ κι ότι πιάσει..  Roll Eyes

Ζορμπα, μπορεις να εισαι οσο πατριωτης, οσο εθνικιστης, οσο φασιστας θελεις. Αλλα οι προπαγανδες σου δεν θα μεινουν ασχολιαστες. Εχω οσο χρονο μπορω να θελησω για να καθομαι και να ξεσηκωνω καθε σου προταση, καθε σου γραμμα, καθε λιθαρι της σκεψης σου για να βγει στο φως το ακροδεξιο φιδι που φωλιαζει απο κατω.

Τι μίσος που βγάζεις ρε..

Επισης, δεξου τα συγχαρητηρια μου για εναν ακομα λογο: Το ιδεολογικο σου προτυπο, τον Αδολφο, καταφερες να τον φτασεις! Πραγματι, αν παρακολουθησει κανεις μια ομιλια του, απο εκεινες τις κορυφαιες που εβγαζε και ο κοσμος λυσουσε απο κατω, ειστε ιδιοι κι απαραλλαχτοι! Δυο πραγματα σου λειπουν μονο: Η σβαστικα και η εξουσια!

Ρε συ...χαλάρωσε λίγο...δεν τα πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες...  Shocked

Τα παιχνιδακια συνειδησης ειναι πολυ αποτελεσματικο οπλο, εκτος αν ο αμυνομενος τα εχει σπουδασει... Και, για κακη σου τυχη, ξερω πολλα, πολυ περισσοτερα απο οσα μπορεις να φανταστεις. Αρκετα για να μπορω, αμα λαχει, να "καβαλησω και το καλαμι"... Να ευχεσαι να μην το κανω!...

Το δηλώνεις αλλά δεν το καταλαβαίνεις...Το έχεις καβαλήσει ήδη φίλε μου...
αυτό είναι και το πρόβλημα.  Undecided

Για το τελευταίο σου post:
Αλιάκμονα!Πάρε χαμπάρι ότι τα μεγάλα και πολύχρωμα γράμματα δεν μπορούν
να υποστηρίξουν την προπαγανδιστική σου κατηγορία για δήθεν προπαγάνδα άλλων.

δυστυχώς συμβαίνει
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #58 on: July 12, 2005, 09:56:06 am »

Βρε παιδιά, ηρεμήστε λίγο. Τι πράγματα είναι αυτά που λέτε: βρίζεστε μεταξύ σας και λογομαχείτε λες και είμαστε σε κανένα γήπεδο!! Angry
Όποιος δεν μπορεί να μιλήσει χωρίς να βρίζει και να προπαγανδίζει εναντίων των άλλων καλύτερα να μην μιλήσει καθόλου  Lips Sealed. Κι αυτό απευθύνεται και στις δύο αντικρουόμενες πλευρές! Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το υψηλό επίπεδο που διατηρεί το φόρου μας (σε αντίθεση με το φόρουμ των ΗΜΜΥ του Μετσοβίου  Wink)

Για να συνεχιστεί λοιπόν πολιτισμένα η συζήτηση, θα θέσω ένα θέμα και θα ήθελα να το σχολιάσει κάθε μία πλευρά ξεχωριστά χωρίς να βριστείτε πάλι μεταξύ σας. Το θέμα αυτό είναι το εξής:
Έχω αρκετούς φίλους που είναι εβραίοι και στην πλειοψηφία τους είναι καλά παιδιά. Ένας από αυτούς μου είπε ότι πριν από την Γερμανική Κατοχή υπήρχε πολύ ισχυρό εβραϊκό στοιχείο στην Θεσσαλονίκη (30% του πληθυσμού εάν θυμάμαι καλά - μπορεί και παραπάνω). Αυτό όμως που μου προκάλεσε μεγάλη έκπληξη ήταν όταν μου είπε ότι όλος ο χώρος του σημερινού πανεπιστημίου ΑΠΘ είναι χτισμένος πάνω στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο!

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
aliakmwn
Guest
« Reply #59 on: July 12, 2005, 13:14:22 pm »

Voyager εισαι κορυφαια!!! Smiley
Ωρες-ωρες αναρωτιεμαι..............................

Quote from: voyager on July 12, 2005, 04:05:51 am
Τώρα έχουμε και εθνικιστές που δεν είναι φασίζοντες; Τότε τι λέμε στις 4 αυτές σελίδες;
Σκέψου Αλιάκμονα!Σκέψου!!
Μα φυσικα και υπαρχουν εθνικιστες που δεν ειναι φασιστες!
Ο φασισμος δεν ειναι πολιτικη ιδεολογια, ο φασισμος ειναι νοοτροπια. Μπορεις πολυ ευκολα να εισαι κομμουνιστης και να εισαι φασιστας...
Μαλλον εσυ πρεπει να σκεφτεις λιγο καλυτερα...

Το παραπάνω είναι μια πλήρης περιγραφή του τρόπου έκφρασής σου καλέ μου Αλιάκμονα.  Smiley
Για αλλη μια φορα εισαι εκτος πραγματικοτητας.

Σου ζητω ειλικρινα συγγνωμη, γιατι σε προσεβαλα δημοσια.
Σε χαρακτηρισα λειτουργικα αναλφαβητη.
Εκανα λαθος και το παραδεχομαι.

Δεν εισαι καθολου λειτουργικα αναλφαβητη. Καταλαβαινεις παρα πολυ καλα αυτα που διαβαζεις... Γιατι η διαστρεβλωση σου ειναι τοσο ομορφα ενορχηστρωμενη, που δεν μπορει να προερχεται απο καποιον που δεν καταλαβαινει...

Άσχετο;  Huh
Σε παραπέμπω και στο quote του προηγούμενου σχολίου.

quotαρω τον εαυτο μου σε 2 κομματια:

1)...Παμε λοιπον, με ενα υφακι λιγο διαφορετικο απο το συνηθισμενο, με ενα στυλ λιγο πιο γλαφυρο...
2)...ετσι για να μιμηθω κι εγω το στομφωδες στυλακι του φιλου μου του ζορμπα...

Πες μου ειλικρινα, δεν καταλαβες τι εννοω (α)? Τα ξεχασες επειδη ηταν αναμεσα σε αλλα πιο φορτισμενα (β)? Ή τα παρεβλεψες επιτηδες (γ)?

Το (α) ειναι ο λειτουργικος αναλφαβητισμος που λεγαμε... Το (β) ειναι ειλικρινες και αποδεικνυει πως ειμαι κακοπροαιρετος (αρκει να συμβει 1-2 φορες, οχι συνεχεις) και το (γ) ειναι η προπαγανδα που λεγαμε, αυτο το "κερδος των εντυπωσεων" στο οποιο βασιζεται και ο ζορμπας...

Τι σημασια εχει αν ο Αλιακμονας εκανε ολοκληρη εισαγωγη ενημερωνοντας πως προκειται για ενα κομματικο site, και μαλιστα εκανε ο ιδιος λογοκρισια στο κειμενο (παρ' ολο που εχει μαλωσει με πολυ κοσμο εδω μεσα εναντιον της λογοκρισιας)
Δεν είναι η λογοκρισία ο λόγος, ο Αλιάκμονας θέλει να βλέπει αυτό. Άλλο πράγμα
η λογοκρισία και άλλο πράγμα η αντίδραση..δε συμφωνείς;

EEEEEEEEEEE?????????????????? Huh Huh Huh 
Καλα αυτο ηταν το αποκορυφωμα (γιατι βιαζομαι? εχει κι αλλα παρακατω)

1) Το κειμενο το πηρα απο το site της ΟΑΚΚΕ
2) Στο κειμενο, εκτος απο τα στοιχεια που ειχαν σχεση με το θεμα, υπηρχαν μερικες φρασεις που διαφημιζαν τον εκδοτικο οικο και προπαγανδιζαν υπερ της ΟΑΚΚΕ
3) Εγω, επειδη ηθελα να κρατησω μονον τα στοιχεια που μας ενδιαφερουν, λογοεκρινα το κειμενο
4) Επειδη ομως ειμαι κατα της λογοκρισιας, και αυτο που εκανα ερχοταν σε αντιθεση με τα πιστευω μου, θεωρησα σωστο να γραψω μια μικρη εισαγωγη, οπου εξηγω γιατι το κειμενο εχει μερικα σημαδια (...) και να παραπεμψω στο link προς το αυθεντικο και πληρες κειμενο.

Αν κάποιος δεν διαβάσει τα κείμενά σου, κακό του κεφαλιού του και πρόβλημα
δικό του. Είναι όμως τουλάχιστον άτιμο να αποδίδεις τέτοια πρόθεση στον συνάδελφό σου.

Συνασπισμος εθνικιστων στο thmmy.gr Grin
Κι ομως, πιστευω πως ετσι ειναι. Δεν μπορω να το αποδειξω, παρα μονο να το συνδυασω με αλλα κομματια, με τη νοοτροπια και με το υφος του κειμενου. Και ουτε και ο ζορμπας μπορει να αποδειξει κατι αντιθετο.
Για περαιτερω πληροφοριες, καντε τον τηλεπεριπατο που λεγαμε... Θα καταλαβετε τι εννοω...

Ναι έχεις δίκιο...όχι και τους περισσότερους εδώ μέσα...για σκέψου...μόνο όσους τολμάνε
να αντιπαραταχθούν στις απόψεις σου.

Ειδες? Αλλο ενα προπροπαγανδιστικο κομματακι Grin
Σου υπενθυμιζω (που το ξερεις βεβαια, αλλα δεν πειραζει, ετσι για το θεατρο, για τα ματια του κοσμου) πως η προπαγανδα στηριζεται στο αποτελεσμα της: Στη δημιουργια εντυπωσεων και στη συναισθηματικη φορτιση!

Αυτό είναι δική σου ερμηνεία και όχι η πραγματικότητα. Δεν "πρέπει" να
συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας. Κανείς δεν προσπάθησε να σου επιβάλλει τίποτα.
Μεταξύ μας όμως, μην προσπαθείς ούτε εσύ..

1) Ο Αλιακμονας επιτιθεται εναντιον της αστικης ιδεολογιας, ενω ο ζορμπας την υπερασιζεται (το εχω αναλυσει αρκετα πιο πανω, δεν το ξαναγραφω, ψαξε και βρες το).
2) Ο Αλιακμονας επιτιθεται εναντιον των εθνικιστικων εξαρσεων (καί του ελληνικου) ενω ο ζορμπας ειναι ελληνας εθνικιστης (και αυτο το ανελυσα πιο πανω, και κυριως αυτο πρεπει να ψαξεις να το βρεις γιατι αποδιδει χαρακτηρισμο).
3) Ο Αλιακμονας δηλωνει ιδεολογικος υποστηρικτης των αγωνων ολων των μειονοτητων, της ελληνικης στα βορεια γειτονικα κρατη, της αλβανικης στη χωρα μας, της μακεδονικης στη χωρα μας. Ενω ο ζορμπας δεν κανει καμια αναφορα, και μαλιστα δεν αναγνωριζει καν την υπαρξη μακεδονικης μειονοτητας, ουτε τις σφαγες που υφιστατο στο παρελθον ή της διωξεις που υφισταται σημερα.
4) (Πιο γενικο) Ο Αλιακμονας δεν πιστευει στα εθνη-κρατη. Ο ζορμπας πιστευει, τα υπερασπιζεται, και μεσω των αποψεων του δινει βημα στηριξης στον ιμπεριαλισμο.

Και καποια στιγμη, ο Ζορμπας γραφει για τον Αλιακμονα: <<<παρά μας το παιζεις δημοκράτης εκπροσωπόντας στην ουσία την ανθελληνικότερη και εθνικιστικότερη προπαγάνδα (από πλευράς Σκοπίων)">>>

Ξαναδες τωρα τι γραφει το κομματι μου που σχολιασες, και τα ξαναλεμε...

Μόνος σου χαρακτηρίζεις τα λεγόμενά σου. Δεν ισχύει αυτό. Άλλο αν θεωρείς
εσύ μ@λ@κίες τα δικά μας. 

Και παλι προπαγανδα (τελικα αυτη η λεξη θα αρχισει να χανει το νοημα της...)
Και μαλιστα διπλη...

Δεν νομιζω πως χρειαζεται αναλυση (ελπιζω...)
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Go Up Print
Jump to: