• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:09:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:09:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 129
Total: 190
Ioakeim Zisis
iakov
Eleniiii
mmikelo
unreasonable
ThanosKoutsoump
pordozoumis
pavlaras
geo66
Giannis Masterio
Soterd52
andreassifo
stergiosb
nikos123321
eirinistyl
elenak
ecevz
mdimitrig
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
ΦΙδανης Αριστοτελης
alexanton
apapathe
Balourdos
pkoko
giorgosm05
Fenia04
Lemonia
chrisg
Νικη
Local Rider
glavdakis
gpapadimi
zaroumaria
Nekt
Farmengineer
Nikos_313
blacknick
ariadnipm
andyy
difis
Nikikouss
ikallima
swthrhs
Vasilikikr
elias_farhood
akonstb
domb765
george14
theofr
CHRISTOFO CHATZIANTONIOU
CodeBro
andripappa
vajim
0restis
mimaki
PolarBear
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το μακεδονικό ζήτημα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Το μακεδονικό ζήτημα  (Read 17110 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #30 on: July 09, 2005, 13:40:28 pm »

Quote from: Aurelius on July 09, 2005, 12:00:40 pm
Αλιακμωνα ελπιζω να μην θιχτηκες με την λεξη ανοησιες. Την διαλεξα συγκεκριμενα. Δεν εγραψα ουτε μαλακιες(γιατι δεν εισαι μαλακας), ουτε βλακειες )γιατι δεν εισαι βλακας), εγραψα ανοησιες, δηλαδη κατι που δεν το σκεφτηκες. Αλλωστε το εγραψα ετσι συγκεκριμενα γιατι αυτο ειναι και το επιπεδο των απαντησεων σου. Εσυ δεν γραφεις καλυτερα απο πλευρας ευγενειας(φυσικα για να εισαι αγενης μπορεις να το κανεις χωρις να γραφεις λεξεις οπως "ανοησιες"). Αν θες σου κανω και παραθεση, αλλα βαριεμαι τωρα. Ειλικρινα παντως  σε μια παρεα αν μιλουσαν οπως γραφεις εσυ, εγω προσωπικα και αλλοι πιστευω δεν θα προσβαλλοντουσαν. Ωστοσο επειδη δεν μιλαμε ζωντανα προσεχε πως γραφεις(καθι φυσικα θα σταματησω να γραφω και εγω τις δικες μου ανοησιες).

Δεχομαι την ενσταση σου περι "ανοησιων", και συγκεκριμενα το γλωσσολογικο της κομματι. Πιστεψε με, τα παω καλα με τη γλωσσα...
Στο θεμα "προσβολη" ομως, τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Το να δηλωσεις πως με αυτα που γραφω "σε προσβαλλω" δεν ειναι μονο δικη μου υποθεση αλλα και δικη σου. Η κατανομη της ευθυνης για το αποτελεσμα εξαρταται κυριως απο το λεξιλογιο. Ετσι λοιπον, οταν χρησιμοποιεις τη λεξη "ανοησια" για κατι που γραφω, εχω καθε δικαιωμα να προσβληθω, μια και δημοσια με κατηγορεις πως γραφω πραγματα χωρις να τα εχω σκεφτει (μονος σου το ερμηνευσες ετσι!!!) Για μενα ειναι υψιστη προσβολη, μεγαλυτερη απο το να με αποκαλεσεις "μαλακα", καθως ο "μαλακας" εκτος απο την αυνανιστικη του διασταση που ουδεμια σχεση εχει με την κουβεντα, αρα δεν θα μπορουσα να το εκλαβω ετσι, εχει και την ερμηνεια του "εκφυλισμενου". Και, πραγματι, πιστευω πως σε καποιο βαθμο ειμαστε ολοι εκφυλισμενοι. Ο "εκφυλισμενος" αν και ειναι μια λεξη με αρνητικη χροια, θα μπορουσε ισως να περασει και αδιαφορα, ως διαπιστωση...
Στον αντιποδα της "ανοησιας" (για να αναφερθω και σε δικες μου... "προσβολες") ειναι οι "λειτουργικα αναλφαβητοι" που εχω αποκαλεσει ορισμενους/ες εδω μεσα. Λειτουργικα αναλφαβητος ειναι ενας ανθρωπος ο οποιος γνωριζει αναγνωση και γραφη, αλλα εχει προβλημα ως προς την κατανοηση. Ειναι ο ανθρωπος που μπορει να διαβασει μια παραγραφο, αλλα δεν μπορει πισω απο τι συστοιχια των λεξεων να διακρινει νοηματα!
Βλεπω λοιπον καποιους συναδελφους στο forum που συνεχως κανουν το ιδιο πραγμα: Παρερμηνευουν τα κειμενα μου, δινοντας απαντησεις που, σπανιως (ευτυχως) μου αποδιδουν λογια που δεν ειπα, ενω συχνοτατα οι απαντησεις τους αποδεικνυουν πως δεν εχουν καταλαβει ουτε λεξη απ' αυτο που διαβασαν!!! Και δεν ειναι κατι που εγινε μία ή δυο φορες (σιγουρα κι εγω εχει τυχει να μην καταλαβω) αλλα γινεται συνεχεια!
Ε, αυτος ειναι και ο ορισμος του λειτουργικα αναλφαβητου.
Τωρα το κατα ποσον θα προσβληθει ο αλλος ακουγοντας το, δεν ειναι κατι που απασχολει εμενα.

Ακομα, λοιπον, και με τις "ανοησιες" που εγραψες, ηταν στο χερι μου το κατα ποσον θα προσβληθω ή οχι. Αλλωστε οι διαθεσεις ολων μας φαινονται... Το κατα ποσον θα προσβληθει καποιος απο το υφος μου εξαρταται και απο το επιπεδο αντιληψης του... Και το ιδιο ακριβως ισχυει και για μενα!

Εν τω προκειμενω, να σε ρωτησω κατι. Αν δεν υπηρχε εθνος απο αρχαιοτητα, πως υπηρχε η λεξη;;; Εκτος αν θεωρεις οτι η λεξη βγηκε τυχαια. Τιποτα ομως δεν ειναι τυχαιο. Και παλιοτερα υπηρχαν εθνη, ισως οχι τοσο συνεκτικα συνδεδεμενα, επειδη δεν υπηρχαν καθορισμενα ορια αλλα υπηρχαν.

Η λεξη εθνος οντως υπηρχε... Η σημασια της ομως δεν ηταν η ιδια!
Τετριμμενο αραδειγμα: Η λεξη "φιλώ". Οι αρχαιοι οταν ελεγαν "φιλω" εννοουσαν "αγαπω", αυτο το ματς-μουτς το ονομαζαν "ασπαζομαι"
Απειρα παραδειγματα μπορεις να βρεις με λεξεις που αλλαξαν νοημα στο περασμα των αιωνων...

Το εθνος λοιπον, οπως το δεχομαστε σημερα (το γραφω ισως για 100στη φορα - δεν με πειραζει, οσο εχω πληκτρολογιο θα το γραφω) εχει οριστει απο τις Πολιτικες Επιστημες με εναν πολυ συγκεκριμενο τροπο... Ψαξτε το.

Και θα σου φερω ενα παραδειγμα. Νομιζω οι Θηβαιοι στον πολεμο με τους Περσες ειχαν προδωσει την κοινη αντισταση και απο κοινου οι Ελληνες αποφασισαν αντ ους ισοπεδωσουν Και να το κανουν με μισος.Γιατι;;; Γιατι ηταν Ελληνες προδωσει τους ομοαιματους τους. Αμα ηταν βικινγκ( Tongue  Grin) δεν νομιζω να εκαναν και ετσι.

Λιγα μηνυματα πιο πανω, εκανα μιαν αναφορα στη μετεμφυλιακη δεξια και στα αντικομμουνιστικα της "επιχειρηματα". Διαβασε το λιγο γιατι μου φαινεται πως σου ξεφυγε...

Συνεχιζοντας, μην προσπαθεις να ερμηνευσεις με ορους του σημερα, γεγονοτα που συνεβησαν 2500 χρονια πριν.
Το τι ειχαν στο μυαλο τους οι αθηναιοι δεν ειμαι σε θεση να σου το πω. Συμβουλευσου καλυτερα καποιον ιστορικο...
Εμενα το μυαλο μου παει μονο σε κατι παρα πολυ απλο και λογικο, που θαρρω πως δεν απειχε και τοσο απο τη σκεψη των αρχαιων: Την γειτονικη συνεργασια!
Ολοι τους ηξεραν σε ποια περιοχη ζουσαν, αντιλαμβανονταν πως αν καποιος απειλησει τους βορειους γειτονες, αμεσως μετα θα απειλησει και τους ιδιους. Συνεπως αποφασιζουν, και με βαση φυσικα τα κοινα πολιτισμικα τους χαρακτηριστικα, ενα ειδος "αμυντικου συνασπισμου" ωστε να διατηρησουν την ελευθερια τους (τη βαζω σε πλαγια γραφη γιατι σιγουρα αλλιως ερμηνευονταν τοτε η ελευθερια - σε παραπεμπω στην υπαρξη δουλων). Οταν ενα κομματι του σχηματισμου αρνειται να συνεργαστει, προφανως βαζει σε κινδυνο και τους υπολοιπους, οποτε πρεπει να τιμωρηθει...
Το παραπανω, ξαναλεω, ειναι μια απλοϊκη σκεψη, που πιστευω πως ακομα και 2500 χρονια πριν θα ηταν λογικο να την ειχαν κανει... Περισσοτερες λεπτομερειες αναζητηστε στην επισημη της Ιστοριας...

Απλως, οταν σκεφτεσαι την "προδοσια" των Θηβαιων, σκεψου πως κατα την αντιπερσικη εξεγερση μιας πολης-κρατους στα παραλια της Μικρας Ασιας (sorry αυτη τη στιγμη μου διαφευγει - δεν εχω πιει και καφε ακομα) οι λακεδαιμονιοι αρνηθηκαν να στειλουν στρατο για να βοηθησουν, και κανεις δεν τους ειπε απολυτως τιποτε!

Αλλα θα επανελθω για αλλη μια φορα σ' αυτο που το μυαλο σας δεν μπορει να χωρεσει (για μερικους δεν το λεω υποτιμητικα, αλλα για μερικους το λεω):

ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!!! Δεν εχει καμια σχεση με τους αρχαιους. Η λεξη "εθνος" που υπηρχε, ειχε τελειως διαφορετικη διασταση.
Και επιμενω (οχι εγω, οι ιστορικοι και πολιτικοι επιστημονες) τοσο πολυ οχι επειδη θελω να παιξω με τις λεξεις, αλλα επειδη αν δεν μπορεσετε να αποδεσμευτειτε απο την εννοια του "εθνους" δεν θα μπορεσετε ποτε να καταλαβετε τις διαφορές! Μεγαλωσαμε ολοι μας με καποια δεδομενα, στα πλαισια μιας αστικης, εθνικιστικης κουλτουρας. Ως αποτελεσμα, τα βαζουμε ολα στο ιδιο χωνευτηρι. Δεν ειναι ετσι. Δεν μπορουμε με σημερινους ορους να κρινουμε τους αρχαιους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Τωρα, γιατι την ιστορια ο ναζισμος ηταν κατι πολυ συκεκριμενο. Οι ανθρωποι ειχαν προσπαθησει να φτιαξουν μια διαφορετικη φυλη, μια ανωτερη φυλη. Το να αποκλεις καθε τι ναζισμο, ειναι εκτος απο κουφο και επικινδυνο.

Βεβαιως και ηταν κατι πολυ συγκεκριμενο, και μαλιστα, αν θελεις να το δεις και καπως πιο αναγωγικα, ο nazism προερχεται απο το nazional sosialist (δεν ξερω γερμανικα, διορθωστε με αν το εγραψα λαθος) δηλαδη "εθνικος σοσιαλιστης". Αραγε ο Χιτλερ ηταν αριστερος επειδη ηταν σοσιαλιστης? Μα οντως σοσιαλιστικο καθεστως επεβαλε στη γερμανια ο Αδοφος...

Τα βασικα χαρακτηριστικα του ναζισμου, που τον διακρινουν απο την υπολοιπη ακροδεξια, ειναι η αναφορα του σε φυλετικη καθαροτητα. Ο Αδολφος και ο ικανοτατος προπαγανδιστικος μηχανισμος του ειχε φτι
αξει ενα ολοκληρο συστημα αξιων, βαζοντας στην κορυφη την "φυλη", με τροπο που φυσικα ο ιδιος αντιλαμβανονταν τη "φυλη"... Και μαλιστα το υποστηριξε πολεμικα, επιχειροντας με πολεμο να υποταξει ή να εξαφανισει τις υπολοιπες "φυλες" που θεωρουσε "κατωτερες"...

Ετσι λοιπον, στις συνειδησεις του κοσμου, αλλα και στην ιστορια, ο "ναζισμος" ειναι κατι περισσοτερο απο "εθνικο σοσιαλισμο". Ειναι αυτη ακριβως η αντιληψη οτι καποια φυλη (που φυσικα για τον καθε ναζιστη ειναι η "δικη του") ειναι "ανωτερη" απο τις αλλες...

Οταν τωρα ερχεσαι εν ετει 2005ω και μου μιλας για φυλετικη καθαροτητα των αρχαιων ελληνων, και εισαγεις μεσα και την αποψη οτι αυτη η φυλετικη καθαροτητα διατηρηθηκε μεχρι σημερα, ε τοτε ειτε σου αρεσει ειτε οχι εισαι ναζιστης!
Αυτο ειναι και το ηλιθιο στο ολο κατασκευασμα των μακεδονων σημερα, οτι επιμενουν σε ναζιστικες αποψεις! Εκτος απο τα ανιστοριτα περι "μακεδονικου εθνους στην αρχαιοτητα", επιμενουν πως η "φυλετικη καθαροτητα" των υπηκοων του Αλεξανδρου διατηρηθηκε μεχρι σημερα!
Αυτες οι αποψεις ειναι ναζιστικες. Για να εισαι ναζιστης δεν χρειαζεται να εισαι γερμανος.

Συνεπως δεν ειναι καθολου κουφο το να μιλαω για ναζισμο φιλε Ευστρατιε, σχεδον συνωνοματε Smiley
Επικινδυνο θα συμφωνησω πως ειναι, οχι το οτι το αναφερω, αλλα το οτι συμβαινει!
aliakmwn
Guest
Απ: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #31 on: July 09, 2005, 13:40:59 pm »

Β' ΜΕΡΟΣ:

Και στο κατω κατω οπως ειχα ξαναπει, δεν εχουν σχεση μονο τα γονιδια, τα οποια μπορει να εχουν αλλαξει σε καποιο ποσοστο, μετα απο τοσα χρονια.

Και αυτην ακριβως τη στιγμη χρησιμοποιεις κι εσυ μια ναζιστικη συλλογιστικη!!!
Ολη η προταση σου ειναι ποτισμενη απο τη ναζιστικη θεωρια!

Γιατι τα "γονιδια" ειναι μια εννοια της βιολογιας που καμιαν απολυτως σχεση δεν εχει με φυλες, εθνη και λαους!!! Γιατι εσυ αυτη τη στιγμη εχεις με τον μακεδονα, τον τουρκο, τον αφρικανο και τον κινεζο τοσα διαφορετικα γονιδια, οσα εχεις με τον αλιακμονα, την voyager, τον γειτονα σου ή και οσα εχεις με τον Περικλη, τον Αλεξανδρο, τον Θεμιστοκλη, τον Αριστοτελη, τον Ιουλιο Καισαρα, τον Τσεγκις Χαν, το Χριστοφορο Κολομβο, το Νελσον Μαντελα, τον Αδολφο Χιτλερ, τη Maria La Del Barrio και ολους τους υπολοιπους Homo Sapiens!

Οταν μου μπλεκεις τα γονιδια με τις εθνικες διαφορες τοτε ακολουθεις βημα προς βημα τη ναζιστικη θεωρια.
Προσεχε το λοιπον.

Σημασια ειναι τι νοιωθουμε και τι πιστευουμε Προφανως ενας Αλβανος δεν νοιωθει Ελληνας και αυτο οχι γιατι εχει δαιφορετικα γονιδια, αλλα γιατι ετσι νοιωθει.

Ακριβωωωωωωωωωωςςςςςςςςςςςς

Χαιρομαι γιατι εκανες το πρωτο βημα ωστε να καταλαβεις το οτι το "εθνος" ειναι ενα δημιουργημα του πολιτισμου, εχει να κανει με την αντιληψη και τις παραδοχες, και οχι μια "δεδομενη πραγματικοτητα", αλλα ταυτοχρονα θλιβομαι γιατι ολα τα παραπανω ερχονται σε αντιθεση με αυτο...

Ετσι λοιπον, το να αισθανεται καποιος κομματι του αλβανικου εθνους, δεν ειναι επειδη γεννηθηκε στην ταδε περιοχη του χαρτη ή επειδη "ειναι γραμμενο στα γονιδια του", αλλα επειδη η οικογενεια και η κοινωνια του τού επεβαλαν να σκεφτεται με βαση τα εθνη!
Και, αν θελεις, ισως οι φιλοι αλβανοι να μην εχουν τοσο ξεκαθαρισμενη την "εθνικη συνειδηση" μεσα τους, ακριβως διοτι μεχρι προσφατα ειχαν κι αυτοι κομμουνιστικο καθεστως, που μαλιστα προσεγγιζε τη γραμμη του Μαο! (αλλο τραγικο αυτο... τεσπα, θα το συζητησουμε αλλη φορα)

Και με βαση αυτο, σου λεω κι εγω λιγα μηνυματα παραπανω πως, καλε μου ανθρωπε, δεν αισθανομαι ελληνας! Το ξεπερασα! Κουραστικα, ηρθα σε συγκρουση με τον εαυτο μου, αλλα τελικα τα καταφερα! Δεν νιωθω καμιαν απολυτως υπερηφανεια ουτε για τη γλωσσα μου (δηλαδη οχι περισσοτερη απ' οτι για τις αλλες γλωσσες), ουτε για την "πατριδα" μου, ουτε για την ιστορια "μου", ουτε για τον πολιτισμο "μου"! Και φυσικα δεν δακρυζω και ουτε αισθανομαι το παραμικρο οταν βλεπω τη γαλανολευκη να κυματιζει!!!
Αυτο που μου λειπει ειναι να βρω μια φορμουλα ωστε να μπορεσω να το κανω και πραξη, να μη μεινει μονο στα λογια, και δυστυχως μεχρι τωρα εκτος απο μικροπραγματα δεν μου εχει δωθει ευκαιρια να το αποδειξω (στον εαυτο μου δηλαδη), αλλα ουτε και την κυνηγησα...

Παντως επειδη Αλιακμωνα ειχες πει οτι κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μην επιτρεπει σε καποιους λαους να εχουν ιστορια, εστω αι κλεμμενη, θελω να σε ρωτησω κατι. Συμφωνα με τα λεγομενα σου, η ιστορια δεν ανηκει σε κανενα. Αρα γιατι αυτοι να χρησιμοποιουν ιστορια που δεν τους ανηκει;;;(ασχετα αν ανηκει σε καποιον αλλο ή στην παγκοσμια κουλτουρα)

Ναι βρε Στρατη μου, αυτο ακριβως λεω, ποσες φορες πρεπει να το γραψω επιτελους για να γινει αντιληπτο???

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!!!

ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ Σ' ΑΥΤΟΥΣ!!!

Κι αυτοι οι ταλαιπωροι τα ιδια προβληματα εχουν: Εξαγουν πλαστη ιστορια μηπως και μπορεσουν να ορθοποδησουν ως εθνος, παραβλεποντας τα τοσα σημαντικα τους προβληματα!
Αλλα το ιδιο καναμε κι εμεις!

Ανακαλυψα πολυ προσφατα (ας ειναι καλα ο καλος μου ο αδερφουλης) το βιβλιο "Salonica, city of ghosts"
http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?deid=&pfid=563256&prid=251677
Δυστυχως ειναι στα αγγλικα, αλλα δυο κουτσο-στραβο-πτυχια τα εχουμε Cheesy
Οποιος εχει ορεξη, μπορει να το διαβασει στην παραλια...
Χείρων
Guest
« Reply #32 on: July 09, 2005, 16:06:53 pm »

wav Αλιάκμων. Όλες οι ιστορίες είναι πλαστές. Η πλαστογραφία στη νεότερη ιστορία μας αρχίζει από τον Γιάννη Μακρυγιάννη. Πώς αυτός ο άνθρωπος έγινε εθνικός ήρωας; Ξέρει κανείς την πραγματική του ιστορία; Σε παρακαλώ ψάξ' το και θα πέσεις από τα σύννεφα. ^withstupid^
« Last Edit: July 09, 2005, 16:43:41 pm by Χείρων » Logged
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #33 on: July 09, 2005, 17:27:09 pm »

Kαποιοι ρωτησανε τον Μακρυγιαννη:Πως πλουτισες;Ε ΝΑ πουλουσα ζωοθροφες!
Εκανε και εμποριο το παιδι σε μια χωρα οικονομικα ανεπτυγμενη.Εσεις αραγε που εμπιστευεστε τα βιβλια ιστοριας του σχολειου μαυρο σκοτος που σας εφαγε.Μονο τα αντιστοιχα τουρκικα και αλβανικα που εχουν στα σχολεια ισως ειναι χειροτερα.Αλλα μαρεσει που μιλατε για το μακεδονικο τη στιγμη που θα δουλευουμε μεχρι τα 65 ολοι και με δικαιωματα ακομη λιγοτερα.Τελικα μηπως πρεπει να γινουμε ολοι εργοδοτες;Xαχα.Δε λεω να μη δινουμε βαρος στα εξωτερικα αλλα μην την παταμε σαν τον αλβανο,τουρκο και καθε φτωχομπινε λαο που του δινουν εξωτερικα προβληματα για να μην ασχολειται τοσο με τα εσωτερικα που καινε ΑΜΕΣΑ.Αλιακμωνα συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με τις αντιληψεις σου αλλα τρελενεσαι στη μακρυγορια ρε παλικαρι ~_~.Μηπως επρεπε να γεννηθεις παλιοτερα ομως  γυρω στο 1920;Σημερα την πατησες μονο τα ευρω και οι βαθμοι μετρανε για τους πλειστους χοχο
Χείρων
Guest
« Reply #34 on: July 09, 2005, 19:31:19 pm »

Embarrassed Μιας και άρχισα από τον Μακρυγιάννη και για να τριγκάρω τον Αλιάκμονα συνεχίζω!

Ο άνθρωπος γεννήθηκε το 1797. Συνεπώς, το 1821 ήταν μόλις 24 ετών. Δεν μετείχε σχεδόν σε καμιά μάχη, εκτός από αυτές του εμφυλίου. Ποτέ δεν ηγήθηκε στρατιωτικού σώματος. Συνεπώς ο τίτλος του στρατηγού είναι οιονεί. Λέγεται ότι είναι αυτός που πυροβόλησε από πίσω τον Καραισκάκη και όταν αυτός έπεσε του πήρε το άλογο (αυτό είναι βέβαιο)

Σε ηλικία 27 ετών ήταν ένας από τους πλουσιότερους έλληνες. Επάγγελμα: Αρχαιοκάπηλος !!!

Γι' αυτό πήγε δίπλα στην Ακρόπολη και κατέλαβε αυθαίρετα το χώρο. Για να είναι κοντά στην πηγή του εμπορεύματος.

Μετά παντρέφθηκε την κόρη του Στρέφη και έγινε ακόμη πιο πλούσιος.

Δεύτερο επάγγελμα: Τοκογλύφος !!!

Γι' αυτό μάλωνε με τον Όθωνα, που θέλοντας να ιδρύσει την Εθνική Τράπεζα, του χαλούσε τις μπάζες.

Για τον Μακρυγιάννη υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά είναι χαντακωμένα.

Πως αυτός ο άνθρωπος θεωρείται εθνικός ήρωας! Ποιοί μηχανισμοί τον επέβαλαν; ^withstupid^
« Last Edit: July 09, 2005, 19:37:16 pm by Χείρων » Logged
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
Re: Το μακεδονικό ζήτημα
« Reply #35 on: July 09, 2005, 19:38:50 pm »

Aυτοι οι μηχανισμοι θα λεγανε σιγουρα παπαπα το μη Χειρων βελτιστον!
Zorbas-E-
Guest
« Reply #36 on: July 10, 2005, 03:43:11 am »

Για να φύγουμε από τον κόσμο του Λένον και να προσγειωθούν μερικοί στην πραγματικότητα:
_________________________________________________ _________________________________________________ _________________________________________

Αθήναι τη 16η Ιουνίου 2005

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Νικολάου Κ. Μάρτη

Πρώην Υπουργού

Καισαρείας 8

115 27 Αθήνα

ΠΡΟΣ

Τον κ. Όλι Ρέν

Επίτροπο Αρμόδιο για την διεύρυνση της Ε.Ε.

Βρυξέλλες

Κύριε Ρεν,

Ο επιστολογράφος σας, είμαι Μακεδών. Υπήρξα 12½ χρόνια Υπουργός Κυβερνήσεων
του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και Γ. Ράλλη.

Είμαι Βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 χρόνια Εφ. Αξιωματικός, με
συμμετοχή:

α) Στην Μάχη των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης, κατά την Γερμανική εισβολή, τον
Απρίλιο 1941,

β)  Στην Μάχη Ελ-Αλαμέιν (Αφρικής),

γ)  Στην Μάχη Ρίμινι (Ιταλίας), και

δ)  Στην Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριον 1944.

Αφορμή της επιστολής μου απετέλεσε η δημοσιευθείσα την 6η Ιουνίου 2005 με
αφορμή την πληροφορία της συναντήσεως σας με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων
Μπουτσκόφσκι, η δήλωση σας ότι η Ε.Ε. για την ένταξη των Σκοπίων δεν θα
επηρεασθεί από την εκκρεμότητα του ονόματος.

Η τοποθέτηση αυτή είναι εσφαλμένη.

Ο επί 14 χρόνια Πρωθυπουργός της Ελλάδος και εν συνεχεία επί 10 χρόνια
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο αείμνηστος Μακεδών, Κωνσταντίνος
Καραμανλής, ο εν ζωή απολαμβάνων ιδιαιτέραν εκτίμηση στην Ε.Ε., με επιστολή
του, την 8η Ιανουαρίου 1992, προς τους ηγέτας της Ε.Ε. (Ντοκ. 2), ανέφερε:
«Το θέμα του ονόματος της αυτοαποκαλούμενης ?Δημοκρατία της Μακεδονίας? έχει
θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα». Η Δημοκρατία αυτή δεν έχει κανένα
απολύτως δικαίωμα, είτε ιστορικό είτε εθνολογικό, να χρησιμοποιεί το όνομα
Μακεδονία».

«Είναι αδιανόητο σήμερα, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, να δοθεί μια
ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που απέβλεπαν στην έξοδο τους στο
Αιγαίο δια του διαμελισμού της Ελλάδος».

Συνέπεια της επιστολής του Έλληνος Προέδρου της Δημοκρατίας, του Μακεδόνα
Κωνσταντίνου Καραμανλή, την 21η Ιουνίου 1992, στην Διάσκεψη Κορυφής της
Λισαβώνος, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αποφάσισε να μην αναγνωρίσει την Δημοκρατία
των Σκοπίων, εφόσον στην ονομασία της υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».

Εσφαλμένη είναι και η θέση σας, όπως εξάγεται από το δημοσίευμα, ότι το
πρόβλημα της Μακεδονίας είναι πρόβλημα μόνο Ελλάδος και Σκοπίων. Ο σεβασμός
εις τον ρόλον και το έργο του Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων διαδόχων του
(Ελληνιστική Εποχή), όπως εξάγεται από τα κατωτέρω γεγονότα, δεν αφορά μόνο
τους Έλληνες, αλλά κάθε, με στοιχειώδη ιστορική γνώση και λογική, άνθρωπο.

1.         Το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας με το
Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφήν του γνωστού συγγραφέως Staffan Stolpe, σε
μελέτη των το 1995 για την Μακεδονία, γράφουν:

«Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία. Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία
της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των
Ευρωπαίων διότι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και
στον κόσμο ολόκληρο».

2.         Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες διάδοχοι του μετέδοσαν τον
Ελληνικό Πολιτισμό και καθιέρωσαν την Ελληνική ως μόνη γλώσσα των λαών, με
συνέπεια η Παλαιά Διαθήκη να μεταφρασθεί στην Ελληνική, η Καινή Διαθήκη να
γραφεί στην Ελληνική και ο Χριστιανισμός να μεταδοθεί εις ολόκληρον τον
κόσμο με την Ελληνική.

Το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός δεν αφορά βέβαια μόνο τους
Έλληνες.

3.         Ο Σοβιετικός Ακαδημαϊκός Αβραάμ Ράνκοβιτς, στο βιβλίο του
«Ελληνιστική Εποχή», γράφει: «Ο πολιτισμός που δημιούργησε ο Αλέξανδρος και
οι διάδοχοι του κληρονομήθηκαν από την Ρώμη, το Βυζάντιο, τους λαούς της
πρόσω Ασίας και μας επηρεάζει και σήμερα».

4.         «Η διανοητική συνάντηση Ελλήνων και Αράβων (ως συνέπεια της
μεταδόσεως της Ελληνικής Παιδείας από τον Στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου), -
έγραψε εις τους TIMES της Νέας Υόρκης το 2001 ο Dennis Overbye ? υπήρξε ένα
από τα μεγαλύτερα συμβάντα της Ιστορίας και το μέγεθος και οι συνέπειες της
είναι τεράστια, όχι μόνο για το Ισλάμ, αλλά και για την Ευρώπη και τον κόσμο
ολόκληρο».

.          

Η Δημοκρατία των Σκοπίων με όνομα «Μακεδονία», θεωρουμένη μόνο
με τα ανωτερώ γεγονότα, αποκαλύπτεται ως μεγάλη πολιτική και ιστορική απάτη
και είναι αδιανόητο η Ε.Ε. να διακινδυνεύσει το κύρος και την σοβαρότητα
της, όχι μόνο αν παρακάμψει το θέμα του ονόματος της, αλλά και εάν δεν λάβει
θέση καταγγέλοντας την, διότι μοιραίως θα υποχρεώσει την Ελλάδα να ασκήσει
Βέτο, που υποχρεούται η Ε.Ε. να ασκήσει και βάση των ʼρθρων 2 και 3 του
Συμφώνου Σταθερότητος του 2001 (σελ. 43-45 του βιβλίου).
Zorbas-E-
Guest
« Reply #37 on: July 10, 2005, 03:44:46 am »

(συνέχεια)

Κύριε Ρεν,

Δεν ανέφερα τοιχαίως την ιδιότητα μου ως Βετεράνου του Β΄
Παγκοσμίου Πολέμου, διότι έλαβα μέρος εις την Μάχην των Οχυρών της
Μακεδονίας και Θράκης κατά την Γερμανικην επίθεσιν κατά της Ελλάδος το 1941
και μόνο από την θεώρηση της Μάχης αυτής αποκαλύπτεται η απάτη αυτή.

Πριν όμως αναφερθώ στην Μάχη αυτή, σας υπενθυμίζω ότι τον
Οκτώβριο 1940, όταν η Ευρώπη είχε υποταχθεί εις τον Χίτλερ με τον Στάλιν
σύμμαχο του, η Φασιστική Ιταλία, επετέθη κατά της Ελλάδος η οποία ενίκησε
την Ιταλία.

Η ήττα της Ιταλίας οδήγησε τον Χίτλερ να αποφασίσει, με σύμφωνο
γνώμη του Στάλιν, να επιτεθεί κατά της Ελλάδος, όπως αναλύω εις τις σελ.
22-27 του βιβλίου ?The USA and the Case of Macedonia?, το οποίο και σας
αφιερώνω, αλλά και διότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος δήλωσε εις τον Ήντεν,
Υπουργό Εξωτερικών της Βρεττανίας, ότι η Ελλάς θα πολεμήσει και μόνη κατά
της Γερμανίας, γεγονός που αρνήθηκαν στον Ήντεν οι Γιουγκοσλάβοι και οι
Τούρκοι.

Η Ελλάς μόνη στην Ευρώπη, με ουσιαστική συμμετοχή ʼγγλων, Αυστραλών και
Νεοζηλανδών στην Κρήτη, εμάχετο κατά του ʼξονα 214 μέρες, όταν η Γαλλία
υπέκυψε σε 45 μέρες.

Κατά την επίθεση των Γερμανών στα Οχυρά Μακεδονίας και Θράκης, τον Απρίλιο
1941, Μακεδονία από τον 8ο αιώνα π.Χ. και από το 1912 (σελ. 21 του βιβλίου)
υπήρχε μόνο στην Ελλάδα (Ντοκ. 4). Την ίδια ημέρα οι Γερμανοί εισέβαλαν και
στα Σκόπια, πρωτεύουσα όχι της Μακεδονίας αλλά της Βαρντάσκα (Ντοκ. 5).

Η επίθεση της Γερμανίας κατά της Ελλάδος είχε ως συνέπεια:

1.         Την αναβολή της Γερμανικής επιθέσεως κατά της Σοβιετικής Ένωσης,
με συνέπεια την αφετηρία της ήττας των Γερμανών στην Ευρώπη [ομολογία Χίτλερ
στην φίλη του Ράιφενσταλ (σελ. 26 του βιβλίου), δήλωση Καϊτέλ στη Δίκη της
Νυρεμβέργης (σελ. 26), δήλωση Ήντεν την 24.9.1942 (σελ. 25) και δήλωση
Στρατηγού Αλεξάντερ (σελ. 27)].

2.         Την επικράτηση στη Γιουγκοσλαβία του Κομμουνιστού Τίτο, ο οποίος
υλοποιώντας την από το 1921 απόφαση της Κομιντέρν και των Βαλκανικών
Κομμουνιστικών Κομμάτων (και του Κ.Κ.Ε.) για απόσπαση της Μακεδονίας από την
Ελλάδα, την 2α Αυγούστου 1944, ανήγγειλε την ίδρυση Σοσιαλιστικής
Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τον Σεπτέμβριο 1944, με την αποχώρηση από τα Σκόπια Βουλγάρων και Γερμανών,
εισήλθε στα Σκόπια και δημιούργησε στα χαρτιά τα ανύπαρκτα στοιχεία του
ψευδομακεδονικού Έθνους των Σκοπίων:

α)         Το 1945 Κυβέρνηση και Βουλή Μακεδονική.

β)         Το 1944 ονόμασε το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα που ομιλείτο στα
Σκόπια «Μακεδονικη Γλώσσα» και μόνο το 1945, μετά από επεξεργασία έγινε η 6η
επίσημη γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας.

γ)         Το Αθεϊστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Τίτο μόνο στα Σκόπια, το
1968, ίδρυσε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας, που δεν την αναγνωρίζει
καμία Ορθόδοξη Εκκλησία και την αποκήρυξε προ εβδομάδων το Πατριαρχείο της
Σερβίας.

δ)         Αυτονομασθέντες Μακεδόνες συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του
κόσμου ότι ανεφέρετο στη Μακεδονία και οικειοποιήθηκαν όλα τα γεγονότα και
πρόσωπα οπυ έδρασαν στη Μακεδονία και μόνο το 1969 κυκλοφόρησαν την «Ιστορία
του ψευδομακεδονικού Έθνους», που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και
ιστορική απάτη.

Με βασικό υπόβαθρο τον ψευδή ισχυρισμό ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήσαν
Έλληνες, ανακάλυψαν μετά το... 1950 ότι ως Σλάβοι τον 6ο αιώνα ενώθηκαν με
τους μη Έλληνες Μακεδόνες και έγιναν αυτοί Μακεδόνες.

Επόμενο ήτο όλες οι θέσεις των να είναι απάτες και ψεύδη, όπως π.χ.

1.         Την Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε. και FYROM του 2001, εις την επίσημο
Ιστοσελίδα της Κυβερνήσεως των, την εμφάνισαν ως Συμφωνία της «Δημοκρατίας
της Μακεδονίας» (όχι FYROM) αφ? ενός και αφετέρου των 15 χωρών της Ε.Ε. (όχι
της Ε.Ε.) και παρουσίασαν και την Ελλάδα ότι υπέγραψε Συμφωνία με Δημοκρατία
της Μακεδονίας (Ντοκ. 21). Οι αρμόδιοι της Ε.Ε. δεν κατήγγειλαν την απάτη
αυτή, με συνέπεια το Ισραήλ να υπογράψει Συμφωνία με αντισυμβαλλόμενη την
«Δημοκρατία της Μακεδονίας», διότι, κατά δήλωση του Γεν. Γραμματέως του Υπ.
Εξωτερικών του Ισραήλ, η Δημοκρατία αυτή θα ενταχθεί στην Ε.Ε.

2.         Εξαπάτησαν το 1986 το Βατικανό και παρουσίασαν εικόνες Βυζαντινές
Ελληνικές ως Μακεδονικές. Με την διαμαρτυρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, το
Βατικανό ζήτησε συγνώμη και δήλωσε ότι: «Παγιδευθήκαμε από τους Σκοπιανούς».

3.         Το Ίλιντεν, που το θεωρούν την Εθνική τους εορτή, δηλ. την
εξέγερση Βουλγάρων το 1903 κατά των Τούρκων, την παρουσιάζουν ως εξέγερση
Μακεδόνων.

Τους διαψεύδουν οι Πρόξενοι Η.Π.Α., Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας που έζησαν τα
γεγονότα στο Μοναστήρι (Μπιτόλα) το 1903 και με τις Αναφορές των (70 εν
συνόλω) εις τους Υπουργούς Εξωτερικών των χωρών τους πληροφορούν ότι ήταν
εξέγερση Βουλγάρων (Ντοκ. 17, σελ. 101-106).

Την αυτή αναφορά έκανε και ο Τούρκος Πρέσβυς στη Γαλλία στον Γάλλο Υπουργό
Εξωτερικών (Ντοκ. 18).

4.               Ψεύδονται ότι ο Σαμουήλ ήτο Μακεδών, ενώ ήτο Βούλγαρος
(Ντοκ. 28).,

5.               Ψεύδονται ότι μοιράστηκε η Μακεδονία. Οι Συνθήκες
Βουκουρεστίου δεν αναφέρουν πουθενά την λέξη «Μακεδονία» (Ντοκ. 15 και 16).

6.               Ψεύδονται ότι η Γλώσσα των Μακεδόνων δεν ήτο η Ελληνική.

Εις το Εθνικό Κέντρο Ερευνών των Αθηνών έχουν συγκεντρωθεί 5.000 ελληνικές
επιγραφές της Μακεδονίας και 11.000 ονόματα Μακεδόνων. Προκαλούνται οι
Σκοπιανοί και όσοι δέχονται τις θεωρίες τους να φέρουν ΜΙΑ, μόνο ΜΙΑ
επιγραφή της λεγομένης «Μακεδονικής Γλώσσας».

Κύριε Ρεν,

Με την Συνθήκη του Μάαστριχτ ετέθησαν η Παιδεία και ο Πολιτισμός ως νέοι
τομείς ενδιαφέροντος της Ε.Ε.

Βασικοί ισχυρισμοί των Σκοπιανών είναι ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική,
ότι Έλληνες δεν έζησαν στη Μακεδονία και ότι η γλώσσα των Μακεδόνων δεν
είναι η Ελληνική.

Οι ισχυρισμοί αυτοί διαψεύδονται από κείμενα της Καινής Διαθήκης και
ιδιαίτερα από τις Πράξεις των Αποστόλων που αναφέρονται εις την άφιξιν του
Αποστόλου Παύλου στη Μακεδονία το 50 μ.Χ. Συγκεκριμένα:

α)         Ο Απόστολος Παύλος επήγε στις πόλεις Βέρροια, Θεσσαλονίκη,
Φιλίππους, δηλαδή πόλεις οι οποίες αιώνες προηγουμένως, δηλ. προ της αφίξεως
του Αποστόλου Παύλου και το 50 μ.Χ., είχαν, αλλά και έκτοτε μέχρι σήμερα
έχουν τα αυτά ελληνικά ονόματα.
β)         Αποκαλύπτονται ότι μισό αιώνα εξαπατούν γενεές Σκοπιανών και
άλλων χωρών προβάλλοντας σε χάρτη που υπάρχει και στα σημερινά σχολικά
βιβλία της FYROM, ότι Έλληνες δεν έζησαν στην Μακεδονία (Ντοκ. 9), διότι ο
Απόστολος Παύλος συνάντησε στη Θεσσαλονίκη και Βέρροια «Έλληνες και
Ελληνίδες που επίστευσαν» (ΙΖ 4, 12) και
γ)         Το γεγονός ότι η Μακεδονία κατοικείτο από Έλληνες και ότι η
Γλώσσα των Μακεδόνων ήτο η Ελληνική, επιβεβαιούται, εκτός από τις χιλιάδες
ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας και από το γεγονός ότι ο Απόστολος Παύλος
μίλησε ελληνικά και έγραψε τις επιστολές του
και προς τους κατοίκους της
Θεσσαλονίκης και στους κατοίκους των Φιλίππων στην Ελληνική. (συνεχίζεται αμέσως>)
Zorbas-E-
Guest
« Reply #38 on: July 10, 2005, 03:50:47 am »

Μόνο το ανωτέρω γεγονός, εάν θέλει η Ε.Ε. να προβάλει ότι ενδιαφέρεται για
Παιδεία και Πολιτισμό, αλλά και για το κύρος και την σοβαρότητα της,
επιβάλλεται όχι μόνο να μην αγνοήσει το θέμα του ονόματος, αλλά θα πρέπει,
βάσει των ʼρθρων 2 και 3 του Συμφώνου Σύνδεσης και Σταθερότητος, να πάρει
θέση για την ταυτότητα της Μακεδονίας ως Ελληνικής και των Μακεδόνων ως
Ελλήνων, που επιβεβαιούται:

1)         Από κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης (σελ. 138-140 του βιβλίου).

2)         Από κείμενα της Καινής Διαθήκης. Πράξεις των Αποστόλων (ΙΣΤ 9, 10
και ΙΖ 4, 12).

3)               Από κείμενα Αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων, Εβραίων συγγραφέων
(σελ. 135-143 του βιβλίου), αλλά και εις τις σελ. 48-57 του βιβλίου, όπου
και αι θέσεις:

α)  Του Καγκελαρίου της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ (Ντοκ. 22),

β)  Του τ. Προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ ντ? Εσταίν (Ντοκ. 25) και

γ) Η δήλωση του αειμνήστου Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν (σελ. 50
του βιβλίου).

4)               Από την συμμετοχή των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες
και τις Αμφικτυονίες (Ντοκ. 6).

5)               Από τα Αρχαία Ελληνικά Θέατρα στην Μακεδονία και Σκόπια
(Ντοκ. 7) (σελ. 79-80 του βιβλίου). Ως γνωστόν Αρχαία Θέατρα είχαν μόνο οι
Έλληνες.

6)         Από την δήλωση του Μακαριστού Πάπα Ιωάννη Παύλου (σελ. 54 και
Ντοκ. 25 και 26 του βιβλίου ?The USA and the Case of Macedonia?).

Αλλά η ταυτότητης των Μακεδόνων ως Ελλήνων και η αποκάλυψη της απάτης των
Σκοπιανών ως Μακεδόνων, αποκαλύπτεται και από τα κατωτέρω γεγονότα:

1.               Συνθήκη Αγίου Στεφάνου (1878). Αναφέρονται στην διένεξη
Ελλήνων-Βουλγάρων.

2.               Συνθήκη Βερολίνου (1878). Αναφέρονται στην διένεξη
Ελλήνων-Βουλγάρων.

3.               Μακεδονικός Αγών (Ελλήνων κατά Βουλγάρων) (1903-1908).

4.               Απογραφή Τούρκων (1905). (Ντοκ. 13). Δεν απεγράφη ούτε ένας
Μακεδών.

5.               Βουλευτικές Εκλογές Τούρκων (1912), με συμμετοχή και των
Μειονοτήτων (Ντοκ. 14), όπου πλην των Τούρκων υποψηφίων ήσαν Βούλγαροι και
Έλληνες στο Μοναστήρι. Ανύπαρκτοι οι Μακεδόνες.

6.               Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος (1912) (Αγώνας Ελλήνων, Σέρβων,
Βουλγάρων, Μαυροβουνίου κατά Τούρκων).

7.               Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος (1913) (Αγώνας Ελλήνων, Σέρβων,
Ρουμάνων κατά Βουλγάρων).

8.               Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918) (Στη Βαλκανική - Σέρβοι,
Έλληνες και Γάλλοι κατά Γερμανών, Τούρκων και Βουλγάρων).

9.               Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (1940-1945) (Στην Βαλκανική - Έλληνες
και Σέρβοι κατά Γερμανών και Βουλγάρων).

Σε όλα τα ανωτέρω γεγονότα πουθενά δεν εμφανίζονται Μακεδόνες, αλλά μόνο
Τούρκοι, Σέρβοι, Έλληνες, Βούλγαροι.

Στερείται σοβαρότητος και είναι προκλητική η ονομασία των Σκοπίων ως
πρωτεύουσα της Μακεδονίας διότι:

Τα Σκόπια:

α)         Κατά την αρχαιότητα και τη Ρωμαιοκρατία ήταν πρωτεύουσα της
Δαρδανίας.

β)         Κατά την Τουρκοκρατία, πρωτεύουσα του Κοσόβου, και

γ)         Από το 1912-1944, πρωτεύουσα της Βαρντάσκα.

Πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη (ή κατά τον Στράβωνα
«Μητρόπολη της Μακεδονίας»), επί 23 αιώνες, με έντονη παρουσία στην
Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ιστορία.

Χάρτης που υπάρχει και στα σημερινά βιβλία της FYROM, αλλά και σε πολλές
χώρες του κόσμου (Ντοκ. 10, σελ. 87-89), με σύνορα της Ελλάδος τον Όλυμπο
και την ονομασία της Θεσσαλονίκης από τους Σκοπιανούς «Σολούν», η
Θεσσαλονίκη όχι μόνο να μην προβάλλεται ως η από αιώνων πρωτεύουσα της
Μακεδονίας, αλλά να μην προβάλλεται και ως πόλη της Ελλάδος (Ντοκ. 9, σελ.
84-86).

Κύριε Ρεν,

Η Ελλάς περισσότερο από κάθε άλλη χώρα επιθυμεί και έχει σοβαρώτατα
συμφέροντα η Δημοκρατία αυτή να διατηρηθεί και ευημερήσει, αλλά υπό την
προϋπόθεση ότι θα εγκαταλείψει τα κλοπιμαία ελληνικά ονόματα και αποκτήσει
νέο όνομα, όπως δήλωσε και ο Τόμας Νάιλς ως Υφ. Εξωτερικών των Η.Π.Α. το
1992 στην Επιτροπή του Κογκρέσου.

Με νέο όνομα μόνο θα διασφαλισθεί η ειρήνη, διότι θα παύσουν οι γειτονικοί
λαοί να χρησιμοποιούν τους ομοεθνείς των για πολιτικές επιδιώξεις και θα
παύσουν οι Σκοπιανοί να ισχυρίζονται ψευδόμενοι ότι υπάρχουν στις γειτονικές
χώρες Μακεδονικές μειονότητες που πιέζονται, με συνέπεια κινδύνους για την
ειρήνη στην περιοχή.

Η Μακεδονία από της κατακτήσεως της από τους Ρωμαίους έπαυσε να υπάρχει ως
ανεξάρτητο Κράτος, όπως και τα άλλα ελληνικά Κράτη και έκτοτε εμφανίζεται ως
επαρχία της Ελλάδος.

Είναι αδιανόητο συνεπώς, αντίθετο προς την κραυγαλέα ιστορική αλήθεια και
προσβλητικό για κάθε άνθρωπο με στοιχειώδη ιστορική γνώση, το να
αναγνωρισθεί άλλο ανεξάρτητο κράτος με όνομα Μακεδονία που αποδεδειγμένα -
με ομολογία Στάλιν (Ντοκ. 12, σελ. 91-93) ? δόλια το απέκτησε.

Το εσφαλμένο της θέσεως σας, ότι η ένταξη των Σκοπίων δεν θα επηρεασθεί από
την εκκρεμότητα του ονόματος, επιβεβαιώνεται από τις κατωτέρω δύο θέσεις.

1.         Η Ακαδημία Αθηνών, με ομόφωνο Απόφαση της Συγκλήτου, την 17η
Ιανουαρίου 1992, αποφάνθει ότι:

«Η ψευδεπίγραφη ?Mακεδονία? διεκδικεί την πραγματική Μακεδονία που είναι
τμήμα της Ελλάδος και κατοικείται από Έλληνες. Η Δημοκρατία αυτή έχει
δικαίωμα να γίνει ανεξάρτητο Κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με
διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα Κράτος στον κόσμο. Να
χρησιμοποιεί ένα όνομα που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις»
(Ντοκ. 11).

2.         Με δεδομένο ότι οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι οι Μακεδόνες δεν
είναι Έλληνες, είναι αδιανόητο να δέχεστε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και
τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ως «Μακεδόνας», διότι θα αποτελεί ύβριν στην
μνήμη του αειμνήστου Μακεδόνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου
Καραμανλή, αλλά και ύβρις κατά του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του
Μακεδόνα Κώστα Καραμανλή. Παράλληλα, θα αποτελεί και προσβολή των ανά τον
κόσμο πραγματικών Μακεδόνων, διότι θίγεται το δικαίωμα της Εθνικής
ταυτότητός των.

Με εκτίμηση,

Νίκος Μάρτης

πρώην Υπουργός
_________________________________________________ _______

Μερικοί διαμαρτύρονται πως τους αποκαλούν ανθέλληνες.Εμένα μου θυμίζουν περισσότερο αντιδραστικά παιδιά του Δημοτικού.
aliakmwn
Guest
« Reply #39 on: July 10, 2005, 12:36:07 pm »

Εχεις απολυτο δικιο ζορμπελληνα, πρεπει καποια στιγμη να ξαναβρουμε τη χαμενη μας σοβαροτητα και να γυρισουμε στην πραγματικοτητα...
Μεταφερεις την επιστολη ενος δεξιου υπουργου, ως τι? Ως αποδεικτικο στοιχειο???

Φιλε μου δεν εισαι καθολου σοβαρος... Δεν εχεις καταλαβει ουτε μια λεξη απο τις σελιδες σελιδων που εγραψα στα μηνυματα μου... Το γεγονος οτι φερεις εθνικιστικες αποψεις με εμποδιζει απο το να σε θεωρησω "λειτουργικα αναλφαβητο", και απλα σε χαρακτηριζω (ναι ναι θα το κανω) ως ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ!

Χωρις να ειμαι ιστορικος, θα επιχειρησω να σχολιασω μερικα κομματια της επιστολης του δεξιου πρωην υπουργου, ετσι για την πλακα της υποθεσης...

«Είναι αδιανόητο σήμερα, μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, να δοθεί μια
ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που απέβλεπαν στην έξοδο τους στο
Αιγαίο δια του διαμελισμού της Ελλάδος».

Προφανως μιλαμε με δεξια δεδομενα... 1990κατι η ημερομηνια αποστολης της επιστολης, και το αντικομμουνιστικο μενος δεν εχει ακομα καταλαγιασει... Βλεπετε ακομα ο καπιταλιστικος κοσμος δεν ειχε πραγματικα συνειδητοποιησει πως οντως κατερρευσε/ανατραπηκε η Σοβιετικη Αυτοκρατορια, μεχρι και σημερα το φαντασμα της στοιχειωνει τις ιμπεριαλιστικες καρδουλες της δυσης...

«Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία. Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία
της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των
Ευρωπαίων διότι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και
στον κόσμο ολόκληρο».

Πολυ σωστο... Οπως ειναι γνωστο απο την ιστορια, ο Αλεξανδρος μολις νικησε τους περσες και τους ινδους γυρισε πισω και στραφηκε προς τη δυση, "εκπολιτιζοντας" την κι αυτην...............

2. Ο Μέγας Αλέξανδρος και οι Μακεδόνες διάδοχοι του μετέδοσαν τον
Ελληνικό Πολιτισμό και καθιέρωσαν την Ελληνική ως μόνη γλώσσα των λαών, με
συνέπεια η Παλαιά Διαθήκη να μεταφρασθεί στην Ελληνική, η Καινή Διαθήκη να
γραφεί στην Ελληνική και ο Χριστιανισμός να μεταδοθεί εις ολόκληρον τον
κόσμο με την Ελληνική.

Κλασσικη περιπτωση πλανεμενου δεξιου ανθρωπου, ανοιγουμε ενα τσουβαλι και τα πεταμε ολα μεσα, γλωσσες, ελληνισμους, χριστιανισμους... Ολα για χαρη της δυτικης προπαγανδας!
(Καλα ρε γμτ, ηθελα να 'ξερα, πραγματικα δεν ντρεπονται να χρησιμοποιουν τετοια "επιχειρηματα"??? Τολμα ο εν λογω "κυριος" να παρουσιασει την ελληνικη γλωσσα ως το "μεσο διαδοσης του χριστιανισμου στην Ευρωπη"!!! Τετοια προσβολη για τη γλωσσα, υποβιβασμος σε "μεσο διαδοσης"? Ολα τοσο αιτιοκρατικα καταστρωμενα... Μα φυσικα, στο μυαλο του μεσου εθνικιστη κυριαρχει παντα η αιτιοκρατικη ιδεα της ανωτεροτητας, τα παντα ειναι ανωτερα: Η φυλη, το εθνος, ο πολιτισμος, η γλωσσα, και φυσικα προερχονται απο "κατι" ακομα "πιο ανωτερο" με σκοπο να εξυπηρετησουν τους "πιο ανωτερους" σκοπους του...

Γι' αυτο ρε ζορμπελληνα θελεις την αυξηση των ωρων διδασκαλιας των αρχαιων στα σχολεια? Για να "ξανακατακτησουμε πολιτισμικα" την Ευρωπη? Grin

3. Ο Σοβιετικός Ακαδημαϊκός Αβραάμ Ράνκοβιτς, στο βιβλίο του
«Ελληνιστική Εποχή», γράφει: «Ο πολιτισμός που δημιούργησε ο Αλέξανδρος και
οι διάδοχοι του κληρονομήθηκαν από την Ρώμη, το Βυζάντιο, τους λαούς της
πρόσω Ασίας και μας επηρεάζει και σήμερα».

Βεβαια πριν απο λιγες σειρες τους βριζαμε τους σοβιετικους...

Και εδω πλεον φαινεται η ουσια του προβληματος, ακομα και απο το στομα ενος πρωην υπουργου, κι οχι απο 2-3 ΤΗΜΜΥδες που αποχαυνωμενοι απο τα ολοκληρωματα και την ελλειψη ολοκληρωσης λενε ο,τι τους κατεβει:

Ο σοβιετικος ιστορικος (ο οποιος μαλιστα απ' το ονομα του μού κανει για εβραιος - ζορμπα, πώς το επιτρεπεις??? Αναφορα σε εβραιο???) αναφερεται στον αρχαιο μακεδονικο πολιτισμο. Ο σοβιετικος ιστορικος, οπως ακριβως και το σοβιετικο καθεστως ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ τον αρχαιο μακεδονικο πολιτισμο απο το συγχρονο μακεδονικο εθνος (οπως και απο το ελληνικο επισης)

Αυτο δεν εχει καταφερει να χωρεσει στο μυαλο σας, 3 σελιδες τωρα... Και πλεον εχω αρχισει να απελπιζομαι, μαλλον δεν θα καταφερει ποτε....................

γ)         Το Αθεϊστικό Κομμουνιστικό Κόμμα του Τίτο μόνο στα Σκόπια, το
1968, ίδρυσε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Μακεδονίας, που δεν την αναγνωρίζει
καμία Ορθόδοξη Εκκλησία και την αποκήρυξε προ εβδομάδων το Πατριαρχείο της
Σερβίας.

Ετσι, για να μην ξεχνιομαστε, φυσικα και η αναφορα στο χριστιανισμο και στην κομμουνιστικη αθεϊα...
Πώς να το ονομασω?
Πνευματικη υποτελεια?
Προπαγανδα?
Λαϊκιστικη κουτοπονηρια?
Νεοελληνικο ραγιαδισμο?

Οπως και να το πω, παλι μεσα θα ειμαι...
Ω του φονταμενταλισμου!!!

δ) Αυτονομασθέντες Μακεδόνες συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του
κόσμου ότι ανεφέρετο στη Μακεδονία και οικειοποιήθηκαν όλα τα γεγονότα και
πρόσωπα οπυ έδρασαν στη Μακεδονία και μόνο το 1969 κυκλοφόρησαν την «Ιστορία
του ψευδομακεδονικού Έθνους», που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτική και
ιστορική απάτη.

"Ολα τα αρχεια του κοσμου"!!!
Σωστα... Επειδη τοτε ολος ο κοσμος ηταν κομμουνιστικος, και ο κομμουνιστης ηγετης Τιτο ειχε τεραστια επιρροη σε ολον τον κοσμο, καταφερε να παρεμβει σε ολα τα πανεπιστημιακα και κρατικα ιστορικα αρχεια του κοσμου για να "πλαστογραφησει μιαν ιστορια"

α) Ο Απόστολος Παύλος επήγε στις πόλεις Βέρροια, Θεσσαλονίκη,
Φιλίππους, δηλαδή πόλεις οι οποίες αιώνες προηγουμένως, δηλ. προ της αφίξεως
του Αποστόλου Παύλου και το 50 μ.Χ., είχαν, αλλά και έκτοτε μέχρι σήμερα
έχουν τα αυτά ελληνικά ονόματα.

Αναφορα στο 50 π.Χ. για τα ονοματα.
Μα φυσικα, κανεις δεν το αμφισβητει (εκτος απο τους μακεδονες, για τον ανιστοριτο εθνικισμο των οποιων εχουμε ξαναμιλησει...)

Για να ξεφυγεις λιγο απο το μονοπλευρο εθνικισμο σου (σιγα μην τα καταφερεις αλλα τεσπα) ριξε μια ματια εδω: http://www.geocities.com/maknames/index.html

Προκειται για ενα προπαγανδιστικο site των ιδεολογικων απογονων της VMRO. Η VMRO οπως φανταζομαι θα ξερεις (...) ηταν η ενοπλη οργανωση των βουλγαρων που μαχονταν για την προσαρτηση της μακεδονικης γης στο βουλγαρικο κρατος, ξεκινωντας απο το δεδομενο δικαιωμα του βουλγαρικου μακεδονικου λαου να υπαχθει στο μητρικο κρατος του.
Η original VMRO, δηλαδη ενα κομματι της εθνικιστικης δεξιας της Μακεδονιας, ακομα και σημερα αρνουνται την υπαρξη του μακεδονικου εθνους, συμφωνουν μαζι σου πως "προκειται για ενα κομμουνιστικο κατασκευασμα". Εξ' αιτιας αυτου οι βουλγαροι κατεσφαξαν καί αυτοι, μαζι με ελληνες και τουρκους, το μακεδονικο λαο την περιοδο των μακεδονικων αγωνων.

Στο site, εκτος απο χιλιες δυο μαλακιες και διαφορες εξωπραγματικες παπαριες που ουτε ενας τριχρονος δεν μπορει να πιστεψει, αναμεσα στη σαβουρα και στα σκ@τα, μπορεις να βρεις 2-3 πολυ καλα στοιχεια, που δεν υπαρχει περιπτωση να ξετρυπωσεις πουθενα στα αρχεια του ελληνικου κρατους (οι δεξιοι ηγετες για εναν ολοκληρο αιωνα φροντισαν να τα εξαφανισουν).
Στο συγκεκριμενο κομματι που σε παραπεμπω, μπορεις να διαβασεις περι των τοπωνυμιων της περιοχης...

Αφηνεται στην ικανοτητα του αναγνωστη να διακρινει τα ψεματα απο τις αληθειες...

Επιπλεον σχολιασμος για το θεμα αυτο αμεσως παρακατω:
aliakmwn
Guest
« Reply #40 on: July 10, 2005, 12:36:50 pm »

Β' ΜΕΡΟΣ:

1) Από κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης (σελ. 138-140 του βιβλίου).
2) Από κείμενα της Καινής Διαθήκης. Πράξεις των Αποστόλων (ΙΣΤ 9, 10 και ΙΖ 4, 12).
3) Από κείμενα Αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων, Εβραίων συγγραφέων
(σελ. 135-143 του βιβλίου), αλλά και εις τις σελ. 48-57 του βιβλίου, όπου
και αι θέσεις:

α)  Του Καγκελαρίου της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ (Ντοκ. 22),
β)  Του τ. Προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ ντʼ Εσταίν (Ντοκ. 25) και
γ) Η δήλωση του αειμνήστου Προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν (σελ. 50
του βιβλίου).

4) Από την συμμετοχή των Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες
και τις Αμφικτυονίες (Ντοκ. 6).
5) Από τα Αρχαία Ελληνικά Θέατρα στην Μακεδονία και Σκόπια
(Ντοκ. 7) (σελ. 79-80 του βιβλίου). Ως γνωστόν Αρχαία Θέατρα είχαν μόνο οι
Έλληνες.
6) Από την δήλωση του Μακαριστού Πάπα Ιωάννη Παύλου (σελ. 54 και
Ντοκ. 25 και 26 του βιβλίου ?The USA and the Case of Macedonia?).

Για να καταλαβεις δηλαδη πως ο κοσμος του Lenon στον οποιο ζω εγω ειναι πολυ πιο πραγματικος και συγκροτημενος απο τον κοσμο στον οποιον ανηκουν τα επιχειρηματα, τα δικα σου και του εν λογω κυριου επιστολογραφου:

Μιλαει για:
α) Κειμενα Παλαιας-Καινης Διαθηκης, αρχαιων ελληνων και ολυμπιακους αγωνες
β) Πολιτικων ντ'Εσταιν, Μιττεραν, Σμιτ και του "μακαριστου Παπα" (ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

Αναμεσα στο (α) και στο (β) μεσολαβουν χονδρικα 1900 χρονια!!!!!!!!!!!!!!!
Ενα τεραστιο ιστορικο κενο 1900ων χρονων!!!!!!!!!!!!!!!!
Και εξακολουθεις να το παρουσιαζεις ως επιχειρημα?

Ε λοιπον καποια στιγμη μεσα σε αυτα τα 1900 χρονια, κυριως προς το τελος του χασματος, γεννηθηκε και αυτοπροσδιοριστηκε το μακεδονικο εθνος Smiley

3. Μακεδονικός Αγών (Ελλήνων κατά Βουλγάρων) (1903-1908).

Κατα τη γνωμη μου, το να μιλαμε για "μακεδονικο αγωνα" ειναι ιστορικο λαθος.
Ο αγωνας δεν ηταν ενας. Κανονικα θα επρεπε να μιλαμε για "μακεδονικους αγωνες"

Κατα την περιοδο αυτη, στην περιοχη υπηρχαν 4 μεγαλα εθνικα στρατοπεδα:

Οι ελληνες
Οι βουλγαροι
Οι τουρκοι
Οι μακεδονες

Με εξαιρεση τους μακεδονες, ολοι ειχαν κρατος και στρατο...
Ετσι, για καμποσα χρονια (που συνεχιζεται κατα καποιον τροπο μεχρι και σημερα), στη μακεδονικη γη γινοταν ενας πανικος... Οι 3 στρατοι πολεμουσαν μεταξυ τους για το ποιος θα κυριαρχησει. Τα θυματα ηταν ολος ο ντοπιος πληθυσμος, ελληνικος, τουρκικος, μακεδονικος και βουλγαρικος...

Οι μακεδονες, ομως, ηταν τα μεγαλυτερα θυματα, οι μονοι που δεν μπορουσαν να υπερασπιστουν τον εαυτο τους, διοτι δεν ειχαν κρατος και στρατο!!!

Ετσι, η VMRO απο τη μια, ο οθωμανικος στρατος απο την αλλη, και οι ελληνες εθνικιστες (Παυλος Μελας, Δραγουμης κλπ) απο την άλλη-αλλη, στρεφονταν τελικα εναντιον των "ουδετερων", με σκοπο να τους παρουν με το μερος τους, μη αναγνωριζοντας τους...

4. Απογραφή Τούρκων (1905). (Ντοκ. 13). Δεν απεγράφη ούτε ένας
Μακεδών.

Εσυ τωρα πιστευεις ας πουμε πως το κρατος του σουλτανου ειχε μιαν οργανωμενη στατιστικη υπηρεσια, με βαση τα δυτικα προτυπα του σημερα, απολυτα αντικειμενικη, που εκανε τη δουλεια της με τροπο αντικειμενικο, ετσι?

Και φαντασου: Ενας σουλτανος με την αυτοκρατορια του να καταρρεει, τον χτυπουν απο παντου, και, τι πιο λογικο, θα αναγνωριζε μία επιπλεον εθνοτητα, ετσι για να συμπληρωσει το καρε, για λογους "ιστορικης δικαιωσης"

Ρε πας καλα?
aliakmwn
Guest
« Reply #41 on: July 10, 2005, 12:38:04 pm »

Γ' ΜΕΡΟΣ:

5. Βουλευτικές Εκλογές Τούρκων (1912), με συμμετοχή και των
Μειονοτήτων (Ντοκ. 14), όπου πλην των Τούρκων υποψηφίων ήσαν Βούλγαροι και
Έλληνες στο Μοναστήρι. Ανύπαρκτοι οι Μακεδόνες.

Επανερχομαστε στην ψυχασθενεια των εθνικιστων.
Οποτε μας βολευει, αναφερομαστε στο τουρκικο ή στο οθωμανικο κρατος και στους θεσμους του (βλ. εκλογες) και τα παρουσιαζουμε ως στοιχεια εγκυρα και χρησιμα.
Οποτε ομως δεν μας βολευει, οι τουρκοι γινονται απολιτιστοι, φασιστες, αναξιοπιστοι...

6.               Α? Βαλκανικός Πόλεμος (1912) (Αγώνας Ελλήνων, Σέρβων,
Βουλγάρων, Μαυροβουνίου κατά Τούρκων).

7.               Β? Βαλκανικός Πόλεμος (1913) (Αγώνας Ελλήνων, Σέρβων,
Ρουμάνων κατά Βουλγάρων).

8.               Α? Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918) (Στη Βαλκανική - Σέρβοι,
Έλληνες και Γάλλοι κατά Γερμανών, Τούρκων και Βουλγάρων).

9.               Β? Παγκόσμιος Πόλεμος (1940-1945) (Στην Βαλκανική - Έλληνες
και Σέρβοι κατά Γερμανών και Βουλγάρων).

Σε όλα τα ανωτέρω γεγονότα πουθενά δεν εμφανίζονται Μακεδόνες, αλλά μόνο
Τούρκοι, Σέρβοι, Έλληνες, Βούλγαροι.

Γιατι, υπηρχε μακεδονικο κρατος ωστε να μπορεσει να πολεμησει???

Τις εποχες που αναφερεις, καλε μου φιλε, οι μακεδονες ζουσαν κατω απο τον απολυτο τρομο, κατι που εσυ δεν εχεις ζησει ποτε σου και μακαρι να μη ζησεις... Τις εποχες αυτες, οποιος δηλωνε μακεδονας σε ελληνικη ή βουλγαρικη επικρατεια, θα ηταν τυχερος αν στελονταν στο εκτελεστικο αποσπασμα, γιατι συνηθως τους περιμενε μαρτυρικος θανατος, με βασανιστηρια, ενω την πληρωναν καί οι οικογενειες τους...

Πρωτεύουσα της Μακεδονίας είναι η Θεσσαλονίκη (ή κατά τον Στράβωνα
«Μητρόπολη της Μακεδονίας»), επί 23 αιώνες, με έντονη παρουσία στην
Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ιστορία.

Μια Θεσσαλονικη ιδιαιτερα πυκνοκατοικημενη: Εβραιοι, ελληνες, βουλγαροι, μακεδονες, τουρκοι, αλβανοι..........

Οντως, η Θεσσαλονικη ειναι πρωτευουσα της Μακεδονιας, οχι της Δημοκρατιας της Μακεδονιας, αλλα της Μακεδονικης Γης, ΟΛΗΣ της μακεδονικης γης. Κι αυτο γιατι, ως οθωμανικη πολη, καταφερε για αιωνες να φιλοξενησει με τον καλυτερο δυνατο τροπο διαφορετικες θρησκειες, διαφορετικους πολιτισμους και διαφορετικους λαους! Και αν σημερα την αγαπαμε, αν δηλωνουμε ερωτευμενοι με τη Θεσσαλονικη, ειναι καί αυτος ενας λογος!

-------------------------------

Για ακομα μια φορα:

Η Δημοκρατια της Μακεδονιας ειναι το κρατος που συσταθηκε απο το μακεδονικο εθνος.
Το μακεδονικο εθνος ειναι ενα εθνος που γεννηθηκε στην ευρυτερη μακεδονικη γη, με πολιτισμο που αποτελειται απο σλαβικα (κυριως) αλλα και απο ελληνικα στοιχεια, μιλαει ενα βουλγαρικο ιδιωμα που καθιερωθηκε και αναγνωριστηκε ως μακεδονικη γλωσσα και η ιστορια του ξεκιναει στην περιοδο των μακεδονικων αγωνων.

Τελεία.

Αλλαγη παραγραφου, σελιδας, κεφαλαιου, τομου, ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (πλεον απο την εθνολογια περναμε στην ιστορια)

Ο αρχαιος μακεδονικος πολιτισμος αποτελει ενα απο τα πολλα κομματια που συνθετουν το παζλ του "αρχαιου ελληνικου πολιτισμου".
Οι αρχαιοι μακεδονες, δωρικης καταγωγης (αν δεν κανω λαθος) μιλουσαν μια ελληνικη διαλεκτο, ειχαν κοινα πολιτισμικα στοιχεια με τους νοτιους ελληνες (γιουγκοελληνες δηλαδη Grin Grin Grin) και τελικα τους υπεταξαν, κατω απο το στεμμα του βασιλια Αλεξανδρου, με σκοπο να τους υποχρεωσουν να συμμετεχουν στον επεκτατικο πόλεμό του. (Δεν λεω "ιμπεριαλιστικο" γιατι αποτελει εναν πολυ συγκεκριμενο ορο της συγχρονης πολιτικης)

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ (ΣΥΓΧΡΟΝΟ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΕ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το μακεδονικο εθνος ειναι μια πραγματικοτητα, οπως ακριβως και ο αρχαιος μακεδονικος πολιτισμος.

Το προβλημα το δημιουργουν οι εθνικιστικοι κυκλοι που προσπαθουν να περασουν τον ιμπεριαλισμο τους, οικειοποιουμενοι με τον πιο ανιστοριτο και αντιεπιστημονικο τροπο κομματια της ιστοριας και του πολιτισμου.

Αφηστε λοιπον στην ακρη τις επιστολες των πολιτικων, γιατι δεν μετρουν... Φυσικα ο πολιτικος θα κανει τα παντα για να υπερασπιστει το εθνικο συμφερον του λαου του. Και αν χρειαστει θα πει και ψεματα.

Αφηστε στην ακρη τα ιδιοκτησιακα σας συμπλεγματα.
aliakmwn
Guest
« Reply #42 on: July 10, 2005, 12:43:16 pm »

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?deid=&pfid=563256&prid=251677
aliakmwn
Guest
« Reply #43 on: July 10, 2005, 18:26:51 pm »

Και αλλο ενα που δεν το εχω διαβασει ακομα, αλλα θα γινει το χειμωνα:

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Από το Ίλιντεν στη Ζαγκορίτσανη (1903 - 1905)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Λιθοξόου

εκδόσεις Μεγάλη Πορεία, Αθήνα, 1998

Παραθετω τον προλογο του εκδοτη, οχι για να συμπληρωσω τη διαφημιση του βιβλιου, αλλα επειδη εχει αμεση σχεση με το θεμα. Ζητω προκαταβολικα συγγνωμη για την λογοκρισια που επεβαλα στο κειμενο. Στο τελος παραθετω ενα link οπου μπορειτε να διαβασετε ολοκληρη την εισαγωγη του εκδοτη. Τα ελαχιστα κομματια που εκοψα και συμβολιζονται με (...) δεν ειχαν σχεση με το θεμα, καθως απλα προπαγανδιζαν υπερ του εκδοτικου οικου και του κομματος που τον ιδρυσε. Παραθετω το κειμενο για την αποψη του πανω στο μακεδονικο, και οχι για τη διαφημιση καποιου κομματος...

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ:

Το πιο χαρακτηριστικό σε τούτο το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ότι κανένας εκδοτικός οίκος, ακόμα και από εκείνους που θεωρούνται προοδευτικοί, δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης του. Αυτή η άρνηση δεν είχε γενικά να κάνει με αντιθέσεις στο περιεχόμενο ή στη μορφή του. Απλά οι εκδότες ομολόγησαν την αδυναμία τους να αναλάβουν την ευθύνη να φέρουν μπροστά στο ελληνικό κοινό μια εκδοχή του μακεδονικού αντίθετη, ή καλύτερα αντίστροφη από την κυρίαρχη. Φοβήθηκαν ότι κάτι τέτοιο ισοδυναμούσε με μια σύγκρουση με ένα ολόκληρο καθεστώς. Και είχαν δίκιο.

Ο "ελληνικός αντιμακεδονικός αγώνας" δεν έρχεται σε σύγκρουση με τη μια ή την άλλη μερίδα της άρχουσας τάξης, και με τη μια ή την άλλη ιδεοληψία τους που μόνο μερικά κυρίαρχη μπορεί να είναι μέσα στις μάζες. Το βιβλίο αυτό έρχεται σε σύγκρουση με την κεντρική ιδέα της νεοελληνικής εθνικιστικής ιδεολογίας που σαν τέτοια είναι κυρίαρχη μέσα στην άρχουσα τάξη και έχει αδράξει τις μάζες.

Πρόκειται για την ιδέα ότι ο ελληνικός πολιτισμός εξ αιτίας της ανωτερότητας του έχει την ικανότητα να αφομοιώνει τις άλλες, υποτίθεται πολιτιστικά κατώτερες εθνότητες. Αυτή η ιδέα της "αφομοιωτικής ικανότητας" είναι μια σύγχρονη επιβίωση της "Μεγάλης Ιδέας" η οποία μεσουράνησε στην εποχή της εδαφικής επέκτασης του νεοελληνικού κράτους και που εξακολουθεί και σήμερα να προσδιορίζει το εποικοδόμημα.

Η "Μεγάλη Ιδέα" ήταν η απαίτηση για ελληνική κρατική κυριαρχία σε ένα έδαφος όπου δεν ζούσαν Έλληνες. Η βία ήταν η μόνη αποτελεσματική μέθοδος μιας τέτοιας εδαφικής επέκτασης. Ο εθνικός καταναγκασμός και η εθνική εκκαθάριση ήταν η μόνη μέθοδος "αφομοίωσης" των ντόπιων μη ελληνικών πληθυσμών. Ο "ελληνικός αντιμακεδονικός αγώνας" παρουσιάζει την πρώτη φάση αυτής της διαδικασίας στη διάρκεια της οποίας συντελείται το βασικό έγκλημα του ελληνικού επεκτατισμού, η επίθεση ενάντια στη συγκρότηση του νεαρού, τότε, μακεδονικού έθνους και η παρεμπόδιση της δημιουργίας ενός πολυεθνικού και δημοκρατικού μακεδονικού κράτους. Αυτό το έγκλημα, που στην ελληνική ιστοριογραφία εμφανίζεται σαν ηρωική απελευθέρωση, ολοκληρώνεται αργότερα με τη συστηματική εθνοεκκαθάριση του μακεδονικού πληθυσμού που έζησε σε συνθήκες κατοχής μέσα στα νέα ελληνικά σύνορα. Όλη αυτή η βάρβαρη διαδικασία κρύβεται κάτω από τον όρο της "πολιτιστικής αφομοίωσης".

Η σφαγή, η λεηλασία, ο ξεριζωμός, το υποχρεωτικό και ελληνόφωνο σχολείο και η υποχρεωτική ελληνόφωνη εκκλησία ήταν οι μέθοδες αυτής της "πολιτιστικής αφομοίωσης". Ο στρατιώτης, ο δάσκαλος, και ο παπάς ήταν οι βασικοί φορείς της. Όλη αυτή η βρώμικη διαδικασία βρίσκει το ιδεολογικό της περίβλημα, δηλαδή τη δικαιολόγηση και την απόκρυψη της στην "αφομοιωτική ικανότητα του ανώτερου ελληνικού πολιτισμού".

Αυτή η δικαιολόγηση δεν είναι πρωτοφανής στο σύγχρονο κόσμο. Η αποικιοκρατική βία χρησιμοποίησε για τον εαυτό της αυτό το περικάλυμμα και ο ρατσισμός είναι το υποχρεωτικό παιδί κάθε βίας που θέλει να στηριχθεί σε κάποια εγγενή ανωτερότητα ενός έθνους πάνω σε άλλα. Μια τέτοια εγγενής ανωτερότητα είναι και η πολιτιστική, όταν αυτός ο πολιτισμός αποτυπώνεται στο άτομο ανεξάρτητα από τη θέληση του, σχεδόν γενετικά, σαν γλώσσα και σαν ιστορία όπως γίνεται με τον "ελληνικό πολιτισμό".

Ο ιμπεριαλισμός που στηρίζεται κύρια στην στρατιωτική βία, δηλαδή ο ιμπεριαλισμός χιτλερικού τύπου, έκανε το ρατσισμό το κατ? εξοχήν ιδεολογικό όπλο της δράσης του. Η ήττα του χιτλερισμού και το σχεδόν ταυτόχρονο τέλος της αποικιοκρατίας σήμαινε και την ιδεολογική ήττα κάθε μορφής ρατσισμού.

Όμως ο ελληνικός εθνορατσισμός, που παίρνει τη μορφή της "πολιτιστικής ανωτερότητας του ελληνισμού" δεν δέχτηκε μια συντριπτική ήττα μετά τον β? παγκόσμιο πόλεμο, όπως έγινε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Την επιβίωση του τη χρωστάει κυρίως στο γεγονός ότι οι εθνορατσιστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, ουσιαστικά οι σοβινιστικές δυνάμεις αντί να ακολουθήσουν το φασισμό στην πτώση του, αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος της εμφυλιοπολεμικής πάλης που έδωσε όλη η αστική τάξη για να διατηρήσει την εξουσία της απέναντι στην προλεταριακή διεθνιστική επανάσταση του 1946-49.

(...)
Το μακεδονικό ήταν και είναι ακόμα η λύδια λίθος του διεθνισμού και του συνεπή δημοκρατισμού σε τούτη δω τη χώρα.

Παρά την ήττα λοιπόν των σοβινιστικών δυνάμεων στην Κύπρο το 1974 και την απώθηση που γέννησε στον ελληνικό λαό η εφτάχρονη διχτατορία τους, η κεντρική σοβινιστική ιδέα όχι μόνο δεν νικήθηκε αλλά ανανεώθηκε. Μια ολότελα διεφθαρμένη "αριστερά" και ένας εθνορατσιστικός παπανδρεϊσμός όχι μόνο άφησαν ανέπαφο το σοβινιστικό οικοδόμημα και τα άντρα του δηλαδή το στρατό, την εκκλησία και σχολείο, άλλα έδωσαν στον ελληνικό εθνορατσισμό νέα πνοή και "αριστερή αντιϊμπεριαλιστική" φρέσκαδα.

Στην πραγματικότητα όλη η περίοδος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας άφησε αλώβητο τον βαθύ ιδεολογικό πυρήνα του καθεστώτος. Αυτό οφείλεται στο ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που γέννησε ουσιαστικά τη μεταπολιτευτική δημοκρατία καθώς υποχρέωσε την άρχουσα τάξη σε πρωτοφανείς υποχωρήσεις, εξ αιτίας της μικροαστικής φύσης των δυνάμεων που καθοδήγησαν αυτήν την εξέγερση , δεν μπόρεσε να πάει την κριτική της απριλιανής διχτατορίας ως την κριτική του σοβινισμού που ήταν η ουσία της.

Η διχτατορία έγινε για να πραγματοποιήσει ένα από τα τελευταία εδαφικά επεκτατικά υπολείμματα της "Μεγάλης Ιδέας", την "Ένωση" με την Κύπρο. Η πτώση της διχτατορίας οφείλεται στην πραχτική αποτυχία αυτού του σχεδίου και όχι στην ιδεολογική του χρεοκοπία.
Έτσι η παλιά βαθιά αρρώστια συνέχισε να δουλεύει κάτω από το λεπτό στρώμα του μεταπολιτευτικού δημοκρατισμού.

Οι κυβερνήσεις άλλαζαν, η αστική τάξη διασπιόταν, χίλιες γραμμές άνθιζαν στους κόλπους της, αλλά οι "εθνικές" ιδεολογικές σταθερές έμειναν αναλλοίωτες: Πάγιος αντιτουρκισμός για μια εκδίκηση στην Κύπρο, άγρια καταπίεση των δύο "αναφομοίωτων" εθνικών μειονοτήτων, της τούρκικης και της μακεδονικής. Τα βιβλία των σχολείων και οι έδρες των Πανεπιστημίων συνέχιζαν με τα παλιά στερεότυπα.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου περίεργο που ξαφνικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλης της Ευρώπης και των συνειδητών ελλήνων δημοκρατών βγήκε από τα έγκατα της γης ο μεσαίωνας του 1992, ο μεσαίωνας των μακεδονικών συλλαλητηρίων, για να υποχρεωθεί μια χώρα, ένα έθνος, ένας λαός να αλλάξουν με τη βία το όνομα τους.

Η κλασσική χουντική, βασιλική και χίτικη δεξιά ήταν εδώ ενωμένες με μια τερατώδη υποτιθέμενη αριστερά. Το έκτρωμα ήρθε στο φως και μάλιστα χειρότερο από κάθε άλλη φορά.
Γιατί στο μεταξύ άλλαξαν και οι παγκόσμιες και τοπικές συνθήκες. Ο ελληνικός σοβινισμός, ένας αιώνια θρασύδειλος τοπικός τραμπούκος, ψάχνει πάντα για διεθνείς προστάτες προκειμένου να ικανοποιήσει τα άνομα πάθη του.

Απογοητευμένος λοιπόν από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και αφού πέρασε μια εποχή αναδίπλωσης μέσα σε μια μισοκαθαρμένη από τον εθνικισμό Ενωμένη Ευρώπη, βρή
κε γεμάτος συγκίνηση τον παλιό του ανυπέρβλητο προστάτη και διαφθορέα, την Ρωσία του νέου τσαρισμού, του τσαρισμού με τα πυρηνικά. Στόχος του να πάρει εκδίκηση για το κυπριακό.

Τώρα σήμανε η ώρα, η "υπεροχή του ελληνικού πολιτισμού", η αιώνια αυταπάτη του μικρού τραμπούκου, να δεθεί με την "ορθοδοξία" που το γεωπολιτικό της παγκόσμιο σκήπτρο της κρατάει πάντα η αντίδραση του Κρεμλίνου. Ο εθνορατσισμός ενώνεται με τον πιο ταιριαστό του σύντροφο: το θρησκευτικό μυστικισμό. Το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" ξαναγεννιέται σε μια νέα πρωτόγνωρη κλίμακα. Ο Παρθενώνας δίνει τα σκήπτρα του στο "Άγιον Όρος". Η γεροντική εκδήλωση της παιδικής αρρώστιας της ελληνικής αστικής τάξης, την κάνει ταυτόχρονα αποκρουστική και γελοία. Ο μικρός τραμπούκος των Βαλκανίων δεν έχει καν την ορμή του της αρχής του αιώνα, ούτε την αφέλεια του. Οι μακεδονομάχοι της πλατείας Αριστοτέλους του '92 είναι ακόμα πιο θλιβερές ανταύγειες του ασκεριού τυχοδιωκτών του 1903 που περιγράφει στο βιβλίο τούτο ο Δ. Λιθοξόου. Γι' αυτό και οι φωνές τους σβήνουν γρήγορα μέσα στη σύγχυση.
aliakmwn
Guest
« Reply #44 on: July 10, 2005, 18:31:07 pm »

(...)
Όμως η ιδεολογική καρδιά του ζητήματος παραμένει. Ότι και να γίνει με το όνομα της γειτονικής χώρας, όσο κι αν ο τραμπούκος υποκύψει στο μακεδονικό για να κρατήσει ανοιχτό και ισχυρό το κεντρικό αντιτούρκικο του μέτωπο, η μεγάλη και τερατώδης κραυγή των συλλαλητηρίων είναι πάντα ζωντανή και γονιμοποιεί διαρκώς τον ανερχόμενο νέο μεσαίωνα και δηλητηριάζει ταχύτατα μια χώρα την οποία ο κυρίαρχος σοβινισμός καταδικάζει στο ευρωπαϊκό περιθώριο.

Η κραυγή "η Μακεδονία είναι η ψυχή μας" είναι η παραστατική μορφή που παίρνει η υστερική ιδεοληψία ότι "η Ιστορία είναι η ψυχή μας" ή αλλιώς ότι "η ψυχή μας είναι ο πολιτισμός μας, ο ιστορικά ανώτερος πολιτισμός μας". Στην πραχτική και υπαρκτή, δηλαδή στη συγκεκριμένη του καταβύθιση σε σχέση με τα άλλα προηγμένα έθνη, στην απομάκρυνση του από αυτά στο παραγωγικό και στο επιστημονικό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο του πολιτισμού των ζωντανών, πραχτικών ανθρώπων, σ? αυτή δηλαδή την πραγματική του μείωση, ο Έλληνας φιλισταίος κρατιέται από τον αληθινά μεγάλο πολιτισμό ανθρώπων που δεν υπάρχουν πια και τους οποίους ορίζει προγόνους του.

Ο ίδιος αυτός μάλιστα γίνεται ο αποκλειστικός τους απόγονος και κληρονόμος. Και όταν ακόμα ξέρει ότι δεν είναι γονιδιακός απόγονος τους του φτάνει που είναι ο "πολιτιστικός" τους. Κρατάει με λατρεία τους παλιούς τίτλους όπως ο ξεπεσμένος αριστοκράτης τα οικόσημα του. Η τραγωδία του έλληνα μικροαστού είναι ότι λατρεύει οικόσημα που δεν του ανήκουν.
Ο "ελληνικός αντιμακεδονικός αγώνας" είναι μια ουσιαστική συνεισφορά στο να γκρεμιστεί αυτή η γελοία αυταπάτη. Και αυτό γίνεται με τον πιο ωμό τρόπο.

Είναι ο τρόπος των γεγονότων. Αυτό που λείπει στην ακαδημαϊκή ελληνική ιστοριογραφία για το μακεδονικό δεν είναι η κατάλληλη ερμηνεία. Η διαστρέβλωση εδώ δεν γίνεται στο επίπεδο της λαθεμένης ανάλυσης των γεγονότων όπως γίνεται με τις λεπτές εξαπατήσεις "ανώτερου" και "λεπτού" επιπέδου στις οποίες καταφεύγει η αντίδραση σε μια μεταγενέστερη εποχή. Εδώ, στον νεοελληνικό ιδεολογικό μεσαίωνα, ζούμε τη βαρβαρότητα του ενταφιασμού των γεγονότων και της ανενδοίαστης αντιστροφής όσων δεν μπόρεσαν να ταφούν. Ο Λιθοξόου φέρνει στην επιφάνεια και αποκαθιστά τα γεγονότα και αυτά παίρνουν αμέσως την εκδίκηση τους και ανοίγουν το δρόμο για μια έρευνα και ανάλυση εφ? όλης της ύλης στη λεγόμενη εθνική πολιτική από τις αρχές του αιώνα. Το μεγάλο ζήτημα στην παρούσα φάση είναι να κλείσουν τα ζητήματα στρατοπέδου στην ιστορική έρευνα, ιδιαίτερα στην έρευνα του μακεδονικού.

Είναι δηλαδή η ώρα να φτιαχτεί ξανά το στρατόπεδο της δημοκρατίας και της αλήθειας απέναντι στο κυρίαρχο στρατόπεδο του φασισμού και της εξαπάτησης.

Σε αυτή τη φάση τα εργαλεία και τα υλικά του προοδευτικού στρατοπέδου είναι τα απαραίτητα, αδρά, αλλά στέρεα αντιπαρατίθενται στους δουλεμένους για έναν αιώνα αλλά πάντα ετοιμόρροπους όγκους του εθνικού ψέματος.

Σε ότι αφορά το μακεδονικό υπάρχει άμεση ανάγκη να μπουν τα δύο βασικά σημεία του όπως τα τοποθετεί ο Λιθοξόου: πρώτο, η ύπαρξη και η είσοδος στο ιστορικό προσκήνιο ενός νεαρού έθνους, του μακεδονικού, που εκδηλώνεται με την επανάσταση του Ίλιντεν και δεύτερο, η εξωτερική επεκτατική και εθνοεκκαθαριστική επέμβαση του ελληνικού κράτους μέσα στο χώρο στον οποίο συγκροτείται αυτό το έθνος. Όπως λεει και ο τίτλος του βιβλίου ο ελληνικός αγώνας είναι αντιμακεδονικός. Το μακεδονικό αναδεικνύεται εδώ στην πραγματικότητα του, σαν ψυχή όχι των νέων Ελλήνων αλλά του νεοελληνικού σοβινισμού.

Δίχως να ξεκαθαρίσουν με τον ελληνικό σοβινισμό καμία αξιόλογη ιστοριογραφία δεν είναι δυνατή για τους έλληνες ιστορικούς.
Δίχως αυτή την "εθνική αυτοκριτική" δεν είναι δυνατή, ούτε κριτική στον βουλγάρικο σοβινισμό και τη δική του αντιμακεδονική εθνοεκκαθάριση, ούτε ακόμα περισσότερο κριτική στον πολύ πιο πρόσφατο μακεδονικό. Αλλά ούτε μπορεί να γίνει λόγος για σοβαρή ανάλυση της διπλωματικής και πολιτικής επέμβασης των μεγάλων δυνάμεων, ιδιαίτερα της Ρωσίας, στο σχηματισμό των βαλκανικών κρατών, ιδιαίτερα των σλαβικών και των "ορθόδοξων". Όλες αυτές οι έρευνες απαιτούν μια ιδεολογική αποκάθαρση, μια απελευθέρωση από τα δεσμά της "μεγάλης ιδέας" και κάθε άλλης εθνικής προκατάληψης. Μια τέτοια απελευθέρωση θα γίνει δυνατή όταν η κριτική φτάσει ως τον τρόπο σχηματισμού του νεοελληνικού κράτους και κυρίως στο ίδιο το εικοσιένα που πρώτο δίδαξε την εθνοκάθαρση σε όλα τα Βαλκάνια με την εξόντωση του τούρκικου πληθυσμού του νέου κράτους.

Αλλά οι μαζικές προκαταλήψεις αποτελούν υλική δύναμη και μάλιστα πανίσχυρη.
Έτσι βρισκόμαστε αυτόματα στην εποχή όπου η αλήθεια απαιτεί με τη σειρά της μια ξεχωριστή ιδεολογική δύναμη. Και αυτή η δύναμη δεν μπορεί να βρεθεί ούτε μέσα στους κύκλους της κατά κανόνα "εθνικά" διυλισμένης και κρατικοδίαιτης ακαδημαϊκής διανόησης,
Ούτε να εκτοξευτεί στο μέσο της ιδεολογικής ζύμωσης από τους έγκυρους εκδοτικούς οίκους. Όλοι αυτοί στην καλύτερη περίπτωση προτιμούν να παρακολουθήσουν τη μάχη από τις γρίλιες των παραθύρων τους για να δουν αν οι τολμητίες θα επιζήσουν από την οργή της αντίδρασης και της καθυστέρησης.

Η απαραίτητη δύναμη μπορεί να βρεθεί μόνο σε εκείνο το πολιτικό και ιδεολογικό ρεύμα που εκφράζει την αληθινή κίνηση του λαού, οπότε και την αληθινή και αναγκαία ιστορικά κίνηση των πραγμάτων.

Αυτό το ρεύμα ήταν φυσικό να εκδηλωθεί μαχητικά ενάντια στην νεομεσαιωνική έκρηξη του '92 και να σταθεί στην πλευρά του δίκιου, δηλαδή ενάντια στην εκστρατεία του ονόματος, ενάντια στη συμμαχία με τους εθνοεκκαθαριστές της Βοσνίας, υπέρ της ειρήνης με την Τουρκία, και ενάντια στη φασιστική βία στη μακεδονική και τούρκικη εθνική μειονότητα.

(...)
Οι έμποροι των πιο αρρωστημένων παλιών εθνικών προκαταλήψεων και οι δημιουργοί των καινούργιων δεν είναι απλά ένας υπόκοσμος. Ετοιμάζουν πυρετωδώς φασιστική διχτατορία, τη χειρότερη που θα έχει γνωρίσει ποτέ αυτός ο τόπος, και το πιο τερατώδες, ετοιμάζονται να μας ρίξουν σε έναν άδικο πόλεμο στο πλευρό ενός επιθετικού παγκόσμιου στρατοπέδου δίπλα στους μουλάδες του Ιράν, στους βασανιστές μανδαρίνους του Πεκίνου, και, κυρίως στους "ορθόδοξους" και φαιοκόκκινους Τσάρους του Κρεμλίνου. Για τα Βαλκάνια αυτό θα σημάνει έναν πόλεμο των πάντων ενάντια στους πάντες.

Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, είναι απαραίτητη για την καταστροφή όλων των βαλκανικών εθνικών μύθων στο βαθμό που αυτοί οι μύθοι είναι φτιαγμένοι για να επιτρέπουν σε όλα ανεξαίρετα τα Βαλκανικά κράτη την αρπαγή εδαφών και την αμφισβήτηση των σημερινών συνόρων. Αυτό είναι φυσικό γιατί όλοι αυτοί οι μύθοι στηρίζονται στην ιστορία και επιζητούν την επιστροφή σε κάποια παλιά, υπαρκτή ή ανύπαρκτη κατάσταση που αφορά εδάφη και ανθρώπους. Ο σοβινισμός, πάντα μεταφυσικός, αρνείται να παραδεχτεί ότι πρέπει να ξεκινάει κανείς όχι από τα δίκια και τα άδικα του παρελθόντος αλλά από τους σημερινούς συγκεκριμένους ανθρώπους που γεννήθηκαν μέσα από αυτά τα δίκια και τα άδικα, που έχουν συγκεκριμένη αντίληψη για τον εαυτό τους, που επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους με έναν ορισμένο υλικό τρόπο μέσα και έξω από τα σύνορα του σημερινού τους κράτους. Οι ιδέες της προόδου και η αλήθεια πρέπει να υπηρετούν πάντα τα συμφέροντα αυτών των ζωντανών ανθρώπων και όχι τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα όνειρα των νεκρών.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Λιθοξόου, (...) ξεκίνησε κι ο ίδιος από τους ζωντανούς ανθρώπους. Το έργο του είναι προϊόν και μέσο ταυτόχρονα της μακρόχρονης πολιτικής του πάλης ενάντια στη βάναυση καταπίεση των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα.(...)
Αθήνα, 4-4-1998
Για τους εκδότες
Ηλίας Ζαφειρόπουλος

Κεντρική διάθεση για τη Θεσσαλονίκη:
"ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ" , Ανθούλα Πουλουκτσή κ ΣΙΑ ΕΕ, Λασάνη 3, 546 22 Θεσ/νικη. Τηλ. 2310 237. 463

(Απο 'κει που πηραμε φετος το βιβλιο των Εφαρμοσμενων Μαθηματικων)

Ολοκληρο τον προλογο του εκδοτη, μαζι με
την εισαγωγη του συγγραφεα, μπορειτε να τα διαβασετε εδω: http://www.oakke.gr/books/antimac/antimac_1.htm

Η αναφορα μου στο βιβλιο δεν αποτελει αναφορα σε καποιο "ευαγγελιο". Κανενα βιβλιο δεν μπορει να κρυψει μεσα μια "αληθεια" - εδω ακομα ψαχνομαστε για το κατα ποσον υπαρχει "αληθεια". Εν αντιθεσει με το φιλο ζορμπελληνα που κανει το σταυρο του καθε φορα που διαβαζει την επιστολη του δεξιου υπουργου (πρωϊ-μεσημερι-βραδυ, με σταθερη δοσολογια να φανταστω???) που μας παρεθεσε, δεν θελω να προπαγανδισω υπερ καποιας "αληθειας".
Με δεδομενο ομως οτι η πλειοψηφια του ελληνικου λαου εχει εμποτιστει με την αποψη της επιστολης, παραθετω το βιβλιο ως ενα ειδος απαντησης, ως μια διαφορετικη προσεγγιση αν θελετε, για να μπορειτε να εχετε προσβαση και στην αντιθετη αποψη.

Εκτος αν δεν θελετε.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Go Up Print
Jump to: