• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 11:59:14 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 11:59:14 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αιτήσεις Ορκωμοσίας ΤΗΜΜΥ...
by Mr Watson
[Today at 09:55:52]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 07:09:33]

H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426725
Total Topics: 31712
Online Today: 195
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 46
Guests: 140
Total: 186
elizabeth
sassi
EvanTsir
zztk
jimalexoud
GiorgosSarak
amaliakon
aachmet
Gauss111
botrinis
NickKilis
tsaliki
Notac
Grigorisioan05
swkraths
johnnypap
evax
matrozos
Ponan
amprozos
koulakidis
idchatzi
vasilis saitis
mike1996
gkg
vag3
Master oogway
nikolith
Belafonte
George_RT
kofius
dimpanas
ioathemar
fivosfivos1
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
trelogauros7
bit11
Avoiding Existence
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264788 times)
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #225 on: May 29, 2005, 04:11:51 am »

Επανεφερα το ποστ γιατι πιστευω οτι μπορει να σταθει αν διαγραφουν οι εκφρασεις οι οποιες προσβαλλουν μια μεριδα συνφορουμιτών μας. Θεωρω αρκετα ακραιο να διαγραφει ολοκληρο. Αν παρα ταυτα fugitive εξακολουθεις να πιστευεις οτι η θέση του ειναι στον Καδο Ανακύκλωσης τότε φυσικά δεν μπορω να διαφωνήσω περαιτερω και σορρυ για τον κοπο στον οποιο θα σε βάλω.
Παντως προσωπικα διαφωνω με διαγραφη του μηνυματος...

www.e-steki.gr
CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
Re: Απ: Πιστεύετε??
« Reply #226 on: May 29, 2005, 05:49:05 am »

Ας απαντήσω λοιπόν με ένα τελευταίο post, το οποίο ελπίζω να μη λογοκριθεί από τους ανώτατους άρχοντες αυτού του forum.
Σε προηγούμενο post του, ο fugitive ανέφερε ότι χαιρόταν που είχαν σταματήσει οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί με στόχο τις απόψεις και την προσωπικότητα των υπολοίπων. Επίσης, ο netgull ανέφερε ότι χαιρόταν που νέα άτομα μπήκαν στη συζήτηση. Συγχαρητήρια, λοιπόν, φίλε fugitive, που με την ενέργειά σου αναίρεσες και τα δύο!
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους υπόλοιπους συμφορουμίστες που μπορεί να θίχτηκαν από το post μου. Ο σκοπός μου δεν ήταν αυτός. Με την τελευταία ("απαράδεκτη") πρότασή μου δεν ήθελα τίποτα παραπάνω από το να εκφράσω την ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου άποψη πάνω στο θέμα της θεώρησης των σαρκικών απολαύσεων ως αμαρτίες καθώς και το θέμα της μετάνοιας όταν κάποιος βρίσκεται "με το ένα πόδι στον τάφο". Δε γνωρίζω αν οι απόψεις μου είναι σωστές. Γνωρίζω όμως ότι ήταν εντελώς ανήθικο να χρησιμοποιηθεί η μόνη "υβριστική" πρόταση του post μου με σκοπό να χλευαστεί το άτομό μου, απαλλαγμένη βεβαίως από τα επεξηγητικά και τεκμηριωτικά συμφραζόμενα και στολισμένη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς: απαράδεκτος, ανώριμος. Θα χαρακτήριζα πολύ περισσότερο ανώριμο αυτόν που, αντί να αντικρούσει τις απόψεις μου με δικές του, μου καταστρατηγεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, απλά και μόνο επειδή διαφωνεί με όσα γράφω. Στη βελτίωση του forum δε θα'πρεπε να αποσκοπεί ο administrator; Δηλαδή το ότι οι υπόλοιποι αναγνώστες του δε θα ξέρουν τη γνώμη μου (εμένα και του οποιοδήποτε άλλου), θα είναι προς όφελός τους;
Νιώθεις, φίλε fugitive, πιο κοντά στο Θεό σου, τώρα που εμπόδισες ακόμα έναν να σπιλώσει τη θρησκεία σου με λόγια (ίσως) ψεύτικα και απατηλά, που αποτελούν όμως προσωπική γνώμη και ουδεμία απόδειξη έχεις για τα ενάντια; Να φανταστώ πως το να καταπατάς τις ελευθερίες και να θίγεις την προσωπικότητα των άλλων στα δίδαξε ο ίδιος που σου δίδαξε να "αγαπάς τον πλησίον σου" και να "γυρίζεις και το άλλο μάγουλο"; Δε νομίζω. Μπορείς, ξέρεις, αντί να περιμένεις να μετανοήσεις αργότερα για τις κακοήθεις πράξεις σου, να αποφύγεις να τις κάνεις εξ'αρχής (και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι πολύ σοφότερο). Εκνευρίστηκα όταν διάβασα το post σου, αλλά με τον τρόπο που χειρίστηκες το όλο θέμα, μόνο όμορφα για τον εαυτό μου και τις απόψεις μου μπορεί να με κάνει να νιώθω το γεγονός ότι διαφωνείς μαζί μου. Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνεις με τα posts μου αλλά απαιτώ να ανακαλέσεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς...
Ευχαριστώ τα άτομα που στήριξαν -όχι την άποψή μου- αλλά το δικαίωμά μου να την εκφράσω! Ελπίζω να μη σας λογοκρίνει ποτέ και σας κάποιος που αποφάσισε να το παίξει Ιερά Εξέταση, ίσως όχι μόνο επειδή έχει τη δύναμη αλλά επειδή βαριέται ή δε δύναται να εκφράσει (και να στηρίξει με επιχειρήματα) τη διαφωνία του.

Κύριοι και κυρίες, καληνύχτα σας.
« Last Edit: May 29, 2005, 07:02:21 am by CounterSpell » Logged

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #227 on: May 29, 2005, 10:40:41 am »

Επαναφέρετε το ποστ του Counterspell στο ακέραιο. Fugitive αν ήσουνα σωστός θα απαντούσες σ'αυτά που λέει, γιατί μίλησε με επιχειρήματα και μάλιστα κατά τη γνώμη μου πολύ δυνατά.
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #228 on: May 29, 2005, 13:00:37 pm »

Οι "χυδαίες" εκφράσεις του CounterSpell ήταν ενταγμένες σε συγκεκριμένο πλαίσιο επιχειρημάτων και είχαν σαφή στόχο (τον πέτυχαν άλλωστε!). Να απαιτήσω και εγώ να επαναφερθεί ακέραιο το post του. Και fugitive; Ίσως θα μπορούσες να κερδίσεις κάτι εάν σκεφτείς γιατί αντέδρασες έτσι σε μια λέξη που εκφράζει απλά μια ανθρώπινη δραστηριότητα.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #229 on: May 29, 2005, 13:35:52 pm »

Νομίζω ότι δημιουργείται θέμα εκ του μη όντος.
Διότι δεν διέγραψα οριστικά το μήνυμα.
Το έστειλα στον Κάδο Ανακύκλωσης,
άλλωστε για αυτό το σκοπό φτιάχτηκε,
για να καταλήγουν εκεί μηνύματα με απρεπές περιεχόμενο.

Εάν δρούσα ως ο ανώτατος άρχοντας
δεν θα έβαζα και την προτροπή
το μήνυμα είναι στον Κάδο Ανακλυκλωσης
εάν θέλετε δείτε το.
« Last Edit: May 29, 2005, 13:40:12 pm by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #230 on: May 29, 2005, 13:54:09 pm »

Quote from: CounterSpell on May 29, 2005, 05:49:05 am
Δε γνωρίζω αν οι απόψεις μου είναι σωστές. Γνωρίζω όμως ότι ήταν εντελώς ανήθικο να χρησιμοποιηθεί η μόνη "υβριστική" πρόταση του post μου με σκοπό να χλευαστεί το άτομό μου, απαλλαγμένη βεβαίως από τα επεξηγητικά και τεκμηριωτικά συμφραζόμενα και στολισμένη με προσωπικούς χαρακτηρισμούς: απαράδεκτος, ανώριμος. Θα χαρακτήριζα πολύ περισσότερο ανώριμο αυτόν που, αντί να αντικρούσει τις απόψεις μου με δικές του, μου καταστρατηγεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, απλά και μόνο επειδή διαφωνεί με όσα γράφω.
Στη βελτίωση του forum δε θα'πρεπε να αποσκοπεί ο administrator; Δηλαδή το ότι οι υπόλοιποι αναγνώστες του δε θα ξέρουν τη γνώμη μου (εμένα και του οποιοδήποτε άλλου), θα είναι προς όφελός τους;
Κάνεις λάθος φίλε CounterSpell.
Δεν διέγραψα το μήνυμά σου γιατί διαφωνούσα.
Αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο δεν θα περίμενα 270+ μηνύματα στο θέμα για να το κάνω.
Απλά θεώρησα ότι το μήνυμά σου θίγει μια μερίδα μελών.
Εκεί κολλάει και η φράση ότι ο admin αποσκοπεί στη βελτίωση του φόρουμ.

Νιώθεις, φίλε fugitive, πιο κοντά στο Θεό σου, τώρα που εμπόδισες ακόμα έναν να σπιλώσει τη θρησκεία σου με λόγια (ίσως) ψεύτικα και απατηλά, που αποτελούν όμως προσωπική γνώμη και ουδεμία απόδειξη έχεις για τα ενάντια;
Και πάλι λέω ότι δεν εμποδίζω κανέναν να διατυπώνει οποιαδήποτε άποψη,
αυτό φαίνεται νομίζω αν εξαιρέσουμε αυτή τη "διαγραφή" μηνύματος.
Τέλος προτρέχεις,
διατυπώνοντας ότι δεν έχω αποδείξεις
χωρίς να με έχεις ακούσει ακόμα.

Εκνευρίστηκα όταν διάβασα το post σου, αλλά με τον τρόπο που χειρίστηκες το όλο θέμα, μόνο όμορφα για τον εαυτό μου και τις απόψεις μου μπορεί να με κάνει να νιώθω το γεγονός ότι διαφωνείς μαζί μου. Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνεις με τα posts μου αλλά απαιτώ να ανακαλέσεις τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς...
Χαίρομαι που εν τέλει νιώθεις όμορφα.
Ανακαλώ τους χαρακτηρισμούς,
όχι γιατί το απαιτείς,
αλλά γιατί αισθάνομαι ότι έπρεπε να κάνω αυτό που έκανε η Μισέλ
δλδ εκείνο το edit.

Τελειώνω λέγοντας,

Αιτία διαγραφής του μηνύματος δεν ήταν
ούτε κάποιο μένος,
ουτε ένδειξη αυταρχισμού,
λογοκρισίας, επιβολής απόψεων
αλλά θεώρησης ότι θίγει ένα μέρος των μελών
« Last Edit: May 29, 2005, 13:56:31 pm by fugitive » Logged

Cyberkat
Guest
« Reply #231 on: May 29, 2005, 14:11:20 pm »

Η αφαίρεση των "επίμαχων" φράσεων του κειμένου του CounterSpell ή η ολοκληρωτική διαγραφή του και το πέταμα στα σκουπίδια είναι από αφελές έως φασιστικό. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει όταν πρόκειται για κείμενα που εκφράζουν μια προσωπική γνώμη και δεν εκτοξεύουν βρισιές σε συγκεκριμένα άτομα. Η επιλογή των συγκεκριμένων λέξεων προφανώς ήθελε να αφήσει μια εντύπωση στον αναγνώστη. Ο σκοπός του forum είναι η ανταλλαγή απόψεων και όχι η ηθικολογία, ούτε καν η υπεράσπιση της κατεστημένης ηθικής. Αν κάποιος προσβάλλεται διαβάζοντας την λέξη μαλακία μέσα στο συγκεκριμένο εννοιολογικό πλαίσιο, μπορεί να σταματήσει να διαβάζει το thread. Ο moderator είναι εντεταλμένος να παρέμβει όταν ο Γιώργος βρίζει την Μαρία για παράδειγμα. Το τι εμπίπτει στην κατηγορία "προσβολή της δημόσιας αιδούς" δεν είναι στην κρίση του. Αν πρέπει να μπουν κανόνες μη προσβολής της δημόσιας αιδούς στο forum, πραγμα το οποίο θεωρώ γελοίο, τότε για αυτούς πρέπει να αποφασίσουν όλοι με δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή το αρχικό κείμενο του CounterSpell δεν βρίσκεται αυτούσιο ούτε καν στον κάδο ανακύκλωσης, που σημαίνει ότι φιλτράρετε το τι διαβάζουμε εμείς οι μη moderators. Το ξέρω ότι αυτά που λέω είναι λίγο υπερβολικά αλλά η απόφαση να λογοκρίνεις και να μειώνεις κάποιον με απειλές, ότι αν ξαναγράψεις "θα τραβήξω μαλακία" θα διαγράφεται το μήνυμά σου, είναι επικίνδυνη και μας πηγαίνει μερικές εκατοντάδες χρόνια πίσω.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #232 on: May 29, 2005, 14:14:58 pm »

Quote from: Cyberkat on May 29, 2005, 14:11:20 pm
Αυτή τη στιγμή το αρχικό κείμενο του CounterSpell δεν βρίσκεται αυτούσιο ούτε καν στον κάδο ανακύκλωσης, που σημαίνει ότι φιλτράρετε το τι διαβάζουμε εμείς οι μη moderators.

Εάν φιλτραρίστηκε και στον Κάδο Ανακύκλωσης
κακώς.

Μits
Θαμώνας

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #233 on: May 29, 2005, 16:09:41 pm »

Πιστεύω πως ο Fugitive έκανε πολύ καλά που διέγραψε το μήνυμα. Δεν το έκανε από λογοκρισία όπως νομίζετε, αλλά επειδή θεώρησε (πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου) ότι οι λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν ήταν αντάξιες του επιπέδου που πρέπει να έχει ένα forum το οποίο αντιπροσωπεύει φοιτητές πανεπιστημίου. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα, όμως μπορεί να βρει πολλόυς τρόπους να περάσει το μήνυμα που θέλει, χωρίς να χρησιμοποιήσει άπρεπες εκφράσεις. Το μήνυμα δε σβήστηκε εξαιτίας του όλου νοήματος που το διέπει. Αν συνέβαινε αυτό, θα μπορούσε να θεωρηθεί λογοκρισία. Σβήστηκε απλά και μόνο γιατί περιέχει συγκεκριμένες λέξεις που υποβιβάζουν το επίπεδο του forum και προσβάλλουν όλους εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό. Καλό είναι να εκφράζουμε τις απόψεις μας χωρίς να χρησιμοποιούμε εκφράσεις ανάξιες του επιπέδου που πιστεύω πως όλοι έχουμε. Δεν είναι ανάγκη να βρίζουμε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο για να θεωρηθεί κατακριτέα μια άσχημη έκφραση. Η ελληνική γλώσσα έχει χιλιάδες λέξεις για να διατυπώσει κανείς την άποψή του τεκμηριωμένα, επομένως δεν κρίνω απαραίτητη τη χρήση μιας τέτοιας λέξης για να καταθέσει κανείς αξιοπρεπώς τα επιχειρήματά του.
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

The Dark Side of the Moon

View Profile
« Reply #234 on: May 29, 2005, 16:34:35 pm »

Γιατί τότε ο fugitive εκανε quote μόνο το υποτιθέμενα "προσβλητικό" κομμάτι και έσβησε όλο το υπόλοιπο; (χωρίς μάλιστα τα στεία αστεράκια)

Και ούτως ή άλλως η ευπρέπειά μας είναι τόσο εύθικτη τελικά ώστε να θιγόμαστε από την "κακιά λέξη" ή είναι τόσο αναίσθητη ώστε να μη θίγεται από αυτούς που "εξευγενίζουν" και "εκπολιτίζουν" το post;
Κι αν δεχτώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από τις "κακές λέξεις", δεν τις κατλαβαίνουν όταν διαβάζουν τα αστεράκια αντί για αυτές.
Για παράδειγμα λέω ότι "είμα μ*λάκας" ή "πάω να τραβήξω ******* "
ΜΑ ΚΑΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ;  Αν είναι να προσβληθείς από τις λέξεις αυτές, προσβάλλεσαι ούτως ή άλλως, με ή χωρίας αστεράκια.

Kαι κάτι άλλο ακόμα. Μπορεί ο counterspell να ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ να εκφράσει τον εαυτό του αλλιώς. Μπορεί αυτό να είναι το μοναδικό λεξιλόγιο που έχει. Μπορεί να είναι αγράμματος ρε παιδί μου. Τι πάει να πει αυτό, ότι αυτά που λέει πρέπει να "φιλτραριστούν" επειδή δεν μπορεί ή δε θέλει να τα εκφράσει αλλιώς; Μπορεί πάλι γράφοντας αυτές τις λέξεις να θέλει να προξενήσει τη νοητική σύνδεση του αυνανιζόμενου με τον υποκριτή... Αν βρειτε άλλη λέξη για αυτό, μπράβο σας.
Ο θάνατος της πολιτισμένης συζήτησης είναι η εφεύρεση του politically correct.

There is no dark side of the moon really. Matter of fact it is all dark
Everything under the sun is tune, but the sun is eclipsed by the moon
New car, caviar, 4star daydream, think I'll buy me a football team
Money, Get back
I'm all right Jack, keep your hands off my stack
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

The Dark Side of the Moon

View Profile
« Reply #235 on: May 29, 2005, 16:49:52 pm »

Και στην τελική ποιος είναι ο fugitive και ο κάθε fugitive να αποφασίσει τι μπορεί να δυνητικά προσβάλει τους άλλους και τι όχι;
Εγώ μπορεί παραδειγματος χαριννα προσβάλλομαι από τη χρήση της λέξης Χριστός, γιατί θεωρώ την ιδέα ενός ανθρώπου χρισμένου από τον Θεό για κάτι ως βλασφημία απέναντι στο μεγαλείο του θεού. Τι πάει να πει αυτό, ότι πρέπει να κάνουμε edit τη λέξη Χριστός; Όποιος προσβάλλεται από κάτι, το λέει, δε χρειάζεται διαμεσολαβητές!

There is no dark side of the moon really. Matter of fact it is all dark
Everything under the sun is tune, but the sun is eclipsed by the moon
New car, caviar, 4star daydream, think I'll buy me a football team
Money, Get back
I'm all right Jack, keep your hands off my stack
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #236 on: May 29, 2005, 21:12:05 pm »

Μα ρε φίλε ποντικο-δηλητήριο Wink
δεν θίγει η λέξη αλλά ο τρόπος και η έκφραση.
Δεν θίγει η λέξη μαλακία μ@λ@κία ή όπως αλλιώς θες πέστο
αλλά η όλη έκφραση,
που κρύβει το νόημα
"σας γράφω εκεί που δεν πιάνει η μελάνη εσάς και τις απόψεις σας.

Όσο για το αν είναι αγράμματος,
μάλλον ισχύει ακριβώς το αντίθετο
μιας και τα μηνύματά του ως τότε έδειχναν ένα πολύ καλό επίπεδο.
Αλλά φυσικά επίπεδο και σεβασμός προς τους συνομιλητές δεν πάνε πάντα πακέτο έτσι;

Τέλος επαναλαμβάνω ότι
δημιουργείται και δημιουργείτε
θέμα εκ του μη όντος,
μιας και το μήνυμα
ΠΟΤΕ
δε διαγράφηκε
αλλά
ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ
σε έναν πιο αρμοστό πίνακα.
Αυτό δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες ενός ٍσυντονιστή
ή κάνω λάθος;

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #237 on: May 29, 2005, 21:44:48 pm »

Quote from: fugitive on May 29, 2005, 21:12:05 pm
η όλη έκφραση, που κρύβει το νόημα "σας γράφω εκεί που δεν πιάνει η μελάνη εσάς και τις απόψεις σας."
Καλά εσύ από το ποστ του CounterSpell αυτό κατάλαβες; Ότι γράφει σε επιθετικό στιλ να το δεχτώ, αλλά με όλη τη ροή της σκέψης του που παρέθεσε συνέβαλε στη συζήτηση και δεν προσέβαλε κανέναν. Όσο για το σεβασμό στο συνομιλητή, αυτός καταρχάς συνίσταται στο να τον αφήνεις να εκφραστεί επί ίσοις όροις με εσένα και όχι να καλύπτεις ή/και να αλλοιώνεις αυτά που λέει...

Επίσης...

Ε-χεμ.

Σταμάτα να πατάς κάθε λίγο και λιγάκι το καταραμένο το Enter!

...ευχαριστώ.
CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
« Reply #238 on: May 29, 2005, 21:50:27 pm »

Δε νομίζω ότι είμαι αγράμματος και δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει το επίπεδό μου. Όμως πάντα με διακατέχει ο σεβασμός προς τους συνομιλητές μου. Σε όλα τα posts μου, το μόνο που έκανα ήταν να εκφράζω τις απόψεις μου και να επιχειρηματολογώ πάνω σε αυτές. Ούτε μία φορά δε σχολίασα απόψεις άλλων ατόμων, ούτε μία φορά δεν επέδωσα χαρακτηρισμούς σε κάποιον. Εσύ όμως, fugitive, στα περισσότερα posts σου, το μόνο που κάνεις είναι να σχολιάζεις τις υποκειμενικές γνώμες των άλλων, προσθέτοντας "αντικειμενικούς" χαρακτηρισμούς, όπως "κάνεις λάθος", "η άποψή σου δεν είναι σωστή" κτλ, με αποκορύφωμα, βεβαίως, το "όχι μεγάλο ζήτημα" της μεταφοράς ενός ολόκληρου κειμένου μου στον ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και τη χρήση αρνητικών προσωνυμίων προς εμένα. Δε θέλω να σχολιάσω το δικό σου επίπεδο αλλά σίγουρα αυτό δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού προς το συνομιλητή σου. Εκτός, βέβαια, αν θεωρείται συνήθης τακτική όταν μιλάς με κάποιον φίλο σου face to face, όποτε πει μία "απαράδεκτη" άποψη να του καλύπτεις το στόμα με το χέρι σου, για να μην ακούσουν οι υπόλοιποι.
Δε γράφω κανέναν από αυτούς που μπαίνουν στον κόπο να διαβάσουν τις απόψεις μου "εκεί που δεν πιάνει μελάνι" και σε παρακαλώ να μην ξαναεπιχειρήσεις να ερμηνεύσεις με δικό σου τρόπο τα λεγόμενά μου. Έγραψα σε αυτό το topic για να μοιραστώ με τους συναδέλφους-συνομιλητές μου τη γνώμη μου γαι το συγκεκριμένο ζήτημα και να λάβω από αυτούς απαντήσεις με αντίθετες ή όμοιες απόψεις. Η πράξη σου όμως είναι ανάλογη με το να παίρνεις μέρος σε μια παρεϊστικη κουβέντα σε μια καφετέρια και όταν πάει να μιλήσει κάποιος συγκεκριμένος εσύ να υψώνεις τη φωνή σου για να υπερκαλύψει τη δική του και να φωνάζεις "μην τον ακούτε αυτόν, είναι, απαράδεκτος κι ανώριμος". Μάλλον θα ήταν καλύτερο να αφήσεις τους άλλους να κρίνουν γι'αυτό.
Και επιτέλους, αν όντως σε έθιξε τόσο πολύ η επίμαχη φράση, γιατί δε λες σε όλους μας ποιος ήταν ο λόγος που σε έθιξε, αντί να χρησιμοποιείς ειρωνικά σχόλια για να θολώσεις τα νερά; Αυτό, φυσικά, αν θέλεις να συνεισφέρεις εποικοδομητικά στη συγκεκριμένη συζήτηση. Διαφορετικά, έχεις κάθε δικαίωμα να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι κάνεις έως τώρα ή να αποχωρήσεις από αυτήν.
« Last Edit: May 29, 2005, 21:57:44 pm by CounterSpell » Logged

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #239 on: May 30, 2005, 10:39:49 am »

Θα μπλεξω παλι. Αυτα που θα γραψω στη συνεχεια δεν τα πιστευω, αλλα θα τα γραψω ως παραδειγμα μπας και ...

Λοιπον, επειδη ακουω πολλες πιπες εδω μεσα απο πολλους και εχω βαερθει, θα σας πω κατι:
Ειναι και πολυ πρηξαρχηδες οσοι ασχολουνται με τον Θεο, ειτε υπερ ειτε κατα αυτο. Μου τα εχετε κανει Zeppelin. Και τελος παντων αν καποιος που γραφει πολλα εδω δεν εχει κατι καλυτερο η δεν μπορει κατι καλυτερο να κανει οπως να γαμησει, ε δεν φταιμε αμεις να καθομαστε να διαβασουμε οτι παπαρια του κατεβαινει...

Τα προαναφερθεντα δεν ειναι δικες μου αποψεις. Εφερα ενα παραδειγμα το οποιο πλησιαζει αυτα που εγραψε δεν ξερω ποιος(αν καταλαβα καλα γιατι δεν μπορεσα να διαβασω το αυτουσιο κειμενο) εφοσον δεν επιτιθεμαι σε καμια "Μαρια". Θεωρητικα θιγει και την αλλη πλευρα( εκτος απο την πλευρα των θρησκευομενων)  και θα ηθελα να μου πει τι θα ενοιωθε αν αυτα τα εγραφα εννοωντας τα.
Πιστευω οτι εγινε μια μεγαλη παρεξηγηση και ακομη δεν πιστευω οτι ο fygitive ειανι στυλ Μπους, οτι δεν μας συμφερει να ακουμε να το φιμωνουμε.
Τωρα αν τον πηραξε καποιον  το οτι λεει ο fugitive κανεις λαθος, νομιζω σαν εκφραση ειανι αυτονοητη απο την στιγμη που πρεσβευει καποια αντιθετη αποψη. Και αν ειναι να προσβαλλεται απο αυτο τι θα πρεπε να νοιωθει αν του λεγαν εν ολιγοις, εισαι μαλακας η ανεραστος η καραγκιοζης(εμμεσως παντα).
Και εσυ fugitive αν το θεωρουν τοσο λογοκρισια και επιμενουν οτι δεν θα τους προσεβαλε κατι αντιστοιχο, ε τοτε αναρτησε το ολοκληρο και μετα οποιος θελει να συμμετεχει ας συμμετεχει. Ας τους να μιλανε μεταξυ τους........
Ηρεμηστε παιδια..........Ας βραχυκυκλωθουμε ολοι μαζι..........

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Pages: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 127 Go Up Print
Jump to: