• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 11:44:28 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 11:44:28 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 09:23:51]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427648
Total Topics: 31739
Online Today: 125
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 20
Guests: 91
Total: 111
AcDimitri
apob
akoil
kutsukellis
Giannis Masterio
thanaf_231
aris123321
Pcsc
bax
valentini
Leou
swthrhs
sherlock
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 272755 times)
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #165 on: May 17, 2005, 21:31:06 pm »

Η οποιαδηποτε αλλαγη επηρεαζει το καθε συστημα ισοπιθανα... Αυτο λεει η πιθανοκρατια, και η θεωρια του χαους συμπληρωνει για τα αποτελεσματα... Αν εχεις αντιθετη αποψη ειναι δικαιωμα σου, αλλα η θεωρια του χαους ειναι συγκεκριμενη!
Αυτό το ισοπίθανα που το είδες; Σαφώς και δεν επηρεάζει ισοπίθανα! Για την κάθε αλλαγή υπάρχει μια πιθανότητα, έστω και αν δεν είναι σαφώς προσδιορισμένη. Δεν είναι ίδια η πιθανότητα να επηρεαστεί το κλίμα της γης από μία κοπή δέντρου με το να επηρεαστεί από ένα μετεωρίτη! Ούτε η πιθανότητα εμφάνισης της αιτίας φυσικά!

Και εφ' οσον για την αιτιοκρατια ο παραγοντας αυτος ειναι ΕΝΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΣ, ειναι και αυτος που θα επηρεασει το συστημα απολυτα!
Ίσα ίσα... Οι παράγοντες μπορούν να είναι κάλλιστα πολλοί εφόσον υπάρχουν σαφώς ορισμένες σχέσεις που καθορίζουν την συμβολή του κάθε παράγοντα στο αποτέλεσμα. Αυτό δεν αναιρεί καθόλου τον ντετερμινιστικό χαρακτήρα του συστήματος.
Το έχω γράψει και παραπάνω. Η πιθανοκρατία (ή τυχαιοκρατία αν θέλει ο aliakmwn) μπορεί να είναι αποτέλεσμα της περιορισμένης ανθρώπινης αντιληπτιλής ικανότητας και γνώσης ή να είναι απλά αυτό που ισχύει γενικότερα στη φύση, άσχετα με την σημερινή μας αντίληψη και γνώση. Με την σημερινή μας γνώση, σαφώς και η τυχαιοκρατία είναι δεδομένη. Έχουν αρχίσει εδώ και χρόνια όμως να ακούγονται φωνές από σοβαρούς επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να δεχτούμε την τυχαιοκρατία ως μοντέλο που ισχύει γενικά στη φύση ανεξάρτητα από τις ατέλειες της ανθρώπινης αντίληψης. Άποψη που ξεκινάει από καταστάσεις όπου ο ντετερμινισμός αποτυγχάνει να δώσει απαντήσεις. Φυσικά εμείς μιλάμε στα όρια της δικής μας αντίληψης οπότε παραπέρα όλοι δογματίζουμε, αυτό να το έχουμε υπ όψη μας πάντα. Εγώ υποστήριξα την καθολική ισχύ της τυχαιοκρατίας και νομίζω η Nessa σε αυτή αντιτέθηκε. Στο ότι η τυχαιοκρατία με τη σημερινή αντίληψη δουλεύει ως μοντέλο δεν νομίζω ότι διαφωνεί κανείς. Ούτε στο ότι η αιτιοκρατία δουλεύει σε άπειρες περιπτώσεις επίσης.

Στις σχέσεις αιτιότητας παίρνεις μέρος και εσύ. Άρα επηρεάζεις τα πράγματα με τη βούλησή σου. Πώς λοιπόν τίποτα δεν ωφελεί; Ο αντικειμενικός παρατηρητής που γνωρίζει τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σου θα μπορούσε να προβλέψει τη (δεδομένη) κατάληξη μιας κατάστασης. Αυτό γιατί σε πειράζει και πώς ακυρώνει την ελευθερία της βούλησής σου; Τι σε ενοχλεί που η κατάληξη είναι δεδομένη αν είναι η κατάληξη που εσύ επιθυμούσες;
Άντε άλλη μια (τελευταία) προσπάθεια... Ρε Nessa πως ακριβώς νοείται η επιθυμία εάν η κατάληξη είναι δεδομένη; Η επιθυμία εμπεριέχει την έννοια της ελεύθερης σκέψης-βούλησης. Εάν η απόφασή σου είναι προκαθορισμένη για ποια επιθυμία μιλάμε; Δηλαδή το ότι εσύ σήμερα σύμφωνα με αιτιοκρατικούς νόμους και αρχικές συνθήκες που έχουν καθοριστεί πριν από 5 δισεκατομμύρια ή και περισσότερα χρόνια θα θελήσεις να απαντήσεις στον aliakmwn πατώντας το πλήκτρο "Aποστολή" στις 23.34 και 23 δευτερόλεπτα, πως στο καλό το εννοείς ως ελεύθερη βούληση;;;  Shocked Δηλαδή ένας υπολογιστής που παίρνει αποφάσεις έχει ελεύθερη βούληση; Έλεος! Σε τελική ανάλυση βέβαια εάν εσύ είσαι ευχαριστημένη με μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης (σύμφωνα με το μοντέλο σου) δηλαδή δεν αποφασίζεις μεν, αλλά το αγνοείς από την άλλη, με γεια σου με χαρά σου. Αποδέξου το όμως! Εγώ πάλι προτιμώ την ψευδαίσθηση (?) ότι σε κάθε στιγμή μπορώ να αποφασίσω ό,τι μου καπνίσει (εν γνώσει μου πάντα ότι ακόμα και σε αυτή τίθενται πάρα πολλοί περιορισμοί, αλλά τουλάχιστον με ανθρώπινη προέλευση).

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #166 on: May 17, 2005, 22:49:48 pm »

@aliakmwn Καμία αντίρρηση! Εάν πας πίσω, πίσω, πίιιισωωω σαφώς και μιλάμε για μία αρχική αιτία! Στο πλαίσιο αναφοράς όμως κάθε προβλήματος μπορούμε να ονομάζουμε τους επιμέρους παράγοντες αιτίες (σε μια αιτιοκρατική θεώρηση πάντα). Εξάλλου εγώ δεν έγραψα νομίζω πουθενά για πολλές αιτίες (ασυναίσθητα βέβαια  Tongue) έγραψα για παράγοντες. Και δεν νομίζω να διαφωνείς ότι για ένα δεδομένο αποτέλεσμα σε μια θεώρηση αιτίας αποτελέσματος περιορισμένης κλίμακας όπως είναι πχ. όλα τα πειράματα, οι παράγοντες είναι περισσότεροι από ένας, ακόμα και σε μια αιτιοκρατική θεώρηση που αγνοεί το τυχαίο. Τέλοσπάντων γράψε λάθος πλαίσιο αναφοράς. Μόνο εσύ θα κάνεις λάθη;   Grin

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #167 on: May 18, 2005, 02:32:54 am »

Quote from: Nessa NetMonster on May 17, 2005, 19:45:22 pm
Quote from: fugitive on May 17, 2005, 16:04:57 pm
Charles Darwin, who did more to popularize evolution than anyone, wrote:

“To suppose that the eye with all its inimitable contrivances for adjusting the focus to different distances, for admitting different amounts of light, and for the correction of spherical and chromatic aberration, could have been formed by natural selection, seems, I freely confess, absurd in the highest sense (The Origin of Species, London: A.L. Burt, Co., 1859, p. 170).”
1859.
Δε χρειάζεται να πω τίποτε άλλο.

Ακριβώς!!
Δε χρειάζεται να πούμε τπτ άλλο.
150 χρόνια τώρα ή θεωρία της εξέλιξης
ψάχνει για μια απόδειξη ύπαρξης.
Ας είμαστε λίγο υπομονεετικοί.
Τελικά ίσως τα καταφέρει

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #168 on: May 18, 2005, 02:36:21 am »

@αλιάκμων:
όσον αφορά στον αυτοαποκαλούμενο τραγουδιστή
δεν έχω να σχολιάσω τπτ περισσότερο.
Ας πάει να τραγουδήσει ό,τι θέλει.
δεν με ενδιαφέρει και δε με αφορά.

Και εγώ έχω ακούσει πολλά τραγικά
όπως ότι το "Να μ'αγαπάς" είναι του Ρόκου...

Cyberkat
Guest
« Reply #169 on: May 18, 2005, 13:56:50 pm »

Επειδή τον τελευταίο καιρό όσοι παρακολουθούν την συζήτησή σας παρατηρούν ότι ανακυκλώνεται λίγο γύρω από τους ορισμούς φιλοσοφικών εννοιών και λεπτών σημασιολογικών διαφορών, παραθέτω ένα αιρετικό κείμενο ως καύσιμο για τις επόμενες 14 σελίδες ( Grin Grin)

"Η ταυτότητα του κόσμου με τον εαυτό του, η ιδέα ότι είναι καταδικασμένος να είναι αυτό που είναι, ότι το μέλλον δεν έχει να προσθέσει τίποτε σημαντικό στα υπάρχοντα δεδομένα, αυτή η ωραία ιδέα δεν έχει πλέον καμιά αξία. Κι αυτό γιατί ακριβώς το μέλλον, αντικείμενο ελπίδας ή τρόμου, είναι ο αληθινός τόπος μας. Εκεί ζούμε, είναι για μας το παν. Η εμμονή της έλευσης, που είναι χριστιανικής έμπνευσης, υποβιβάζει τον χρόνο στην έννοια του επικείμενου και του πιθανού και μας στερεί την ικανότητα να συλλάβουμε μια στιγμή ως αναλλοίωτη, μια στιγμή που να βασίζεται στον εαυτό της, απαλλαγμένη από την μάστιγα της διαδοχής. Ακόμη κι αν στερείται και του παραμικρού περιεχομένου, η αναμονή είναι ένα κενό που μας γεμίζει, μια αγωνία που μας καθησυχάζει, τόσο ανίκανοι είμαστε για μια στατική ενόραση."
Ο Κακός Δημιουργός
CIORAN
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #170 on: May 18, 2005, 15:20:40 pm »

Quote from: fugitive on May 18, 2005, 02:32:54 am
Ακριβώς!!
Τελικά ίσως τα καταφέρει
Μα αφού ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #171 on: May 18, 2005, 18:13:25 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on May 18, 2005, 15:20:40 pm
Quote from: fugitive on May 18, 2005, 02:32:54 am
Ακριβώς!!
Τελικά ίσως τα καταφέρει
Μα αφού ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

όπως λέει και η σάιμπερΚατ
ανακύκλωση...

Mourgos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #172 on: May 20, 2005, 05:13:30 am »

Ακριβώς!!
Τελικά ίσως τα καταφέρει

Τι δεν έχει αποδειχτεί ακριβώς; Ότι το γεννετικό υλικό των απογόνων δεν είναι πανομοιότυπο με αυτό των γονεϊκών οργανιμών; Το ότι υφίστανται μεταλλάξεις; Το ότι μία μετάλλαξη είναι πιθανό να ευνοήσει έναν οργανισμό έναντι ενός άλλου που δεν έχει την συγκεκριμένη ιδιομορφία στο γονιδίωμα του, να ευδοκιμήσει και να αναπαραχθεί/αναπαράγει την μετάλλαξή του, σε συγκεκριμένο περιβάλλον; Το ότι πολλοί οργανισμοί που συναντώνται αυτήν την εποχή δεν υπήρχαν όπως τους γνωρίζουμε σήμερα σε άλλεσ περιόδους της φυσικής ιστορίας;

Δεν υπαρχουν παραδείγματα; Και ο ιός της γρίππης που καταφέρνει να μας χτυπάει την πόρτα κάθε χρόνο ως μία νέα/μεταλλαγμένη/βελτιωμένη "έκδοση", δεν είναι δείγμα ευνοϊκής εξέλιξης;
 Δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα που αφορούν την ανθρώπινη εξέλιξη; Το γεγονός πως από την χολέρα και τις υπόλοιπες επιδημίες που μάστιζαν την μεσαιωνική Ευρώπη επέζησαν (κατά κύριο λόγο τουλάχιστον) όσοι ήταν "ανθεκτικοί" στην εκάστοτε ασθένεια με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους που αποτέλεσαν και την πλειοψηφία της επόμενης γενιάς να έχουν κληρονομήσει τα ίδια εκείνα ευνοϊκά, για την συγκεκριμένη περίοδο, χαρακτηριστικά που τους βοήθησαν να επιβιώσουν, δεν είναι αδιαμφησβήτητο;

Αν υπάρχει και η παραμικρή πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, ΘΑ πάει στραβά...
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #173 on: May 23, 2005, 23:18:30 pm »

εχω μια απορία κι ας μου απαντήσουν όσοι  πιστεύουν...

Συμφωνα με το χριστιανισμο όλα ξενίκησαν απο τον Αδάμα και την Ευα... Αρα όταν έκαναν παιδια για να αναπτυχθει η κοιινωνία θα επρεπε να γίνουν σίγουρα αιμομιξίες και μαλιστα μεταξύ συγγενών 1ου βαθμου. Αρα πως είναι δυνατόν η θρησκεία σας να καταδικάζει την αιμομιξία? Δεν ειναι λίγο παράδοξο?

ΥΓ: Για να μην παρεξηγηθω, δεν συμφωνω με την αιμομιξια, ειδικα μεταξυ συγγενώνω πρώτου βαθμου. Απλα μια συζήτηση που είχα με ενα φίλο μου γέννησε τον παραπάνω προβληματισμο.

www.e-steki.gr
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #174 on: May 24, 2005, 01:42:42 am »

Αυτα περι Αδαμ και Ευας ειναι η αντισοιχη μυθολογια των Εβραιων. Δεν γινεται να πεις οτι αυτα που λεν εχουν και επιστημονικη βαση. Γιατι αν ηταν ετσι και η γη θα ηταν επιπεδη. Δεν μπορει να εχεις μια τεοια απορια....θρησκευτικα κειμενα ειναι δεν ειανι και επιστημονικα δοκιμια του Κοντολεωντα...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #175 on: May 24, 2005, 02:30:28 am »

Quote from: Mourgos on May 20, 2005, 05:13:30 am
Ακριβώς!!
Τελικά ίσως τα καταφέρει

Τι δεν έχει αποδειχτεί ακριβώς; Ότι το γεννετικό υλικό των απογόνων δεν είναι πανομοιότυπο με αυτό των γονεϊκών οργανιμών; Το ότι υφίστανται μεταλλάξεις; Το ότι μία μετάλλαξη είναι πιθανό να ευνοήσει έναν οργανισμό έναντι ενός άλλου που δεν έχει την συγκεκριμένη ιδιομορφία στο γονιδίωμα του, να ευδοκιμήσει και να αναπαραχθεί/αναπαράγει την μετάλλαξή του, σε συγκεκριμένο περιβάλλον; Το ότι πολλοί οργανισμοί που συναντώνται αυτήν την εποχή δεν υπήρχαν όπως τους γνωρίζουμε σήμερα σε άλλεσ περιόδους της φυσικής ιστορίας;

Δεν υπαρχουν παραδείγματα; Και ο ιός της γρίππης που καταφέρνει να μας χτυπάει την πόρτα κάθε χρόνο ως μία νέα/μεταλλαγμένη/βελτιωμένη "έκδοση", δεν είναι δείγμα ευνοϊκής εξέλιξης;
 Δεν υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα που αφορούν την ανθρώπινη εξέλιξη; Το γεγονός πως από την χολέρα και τις υπόλοιπες επιδημίες που μάστιζαν την μεσαιωνική Ευρώπη επέζησαν (κατά κύριο λόγο τουλάχιστον) όσοι ήταν "ανθεκτικοί" στην εκάστοτε ασθένεια με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους που αποτέλεσαν και την πλειοψηφία της επόμενης γενιάς να έχουν κληρονομήσει τα ίδια εκείνα ευνοϊκά, για την συγκεκριμένη περίοδο, χαρακτηριστικά που τους βοήθησαν να επιβιώσουν, δεν είναι αδιαμφησβήτητο;

Φϊλε Mourgos
διαπιστώνω ότι αυτά που γράφω
τα διαβάζεις...
διαγώνια!
Όλα αυτά τα έχω πει και συμφωνώ μαζί σου

~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #176 on: May 24, 2005, 14:47:13 pm »

Quote from: Aurelius on May 24, 2005, 01:42:42 am
Αυτα περι Αδαμ και Ευας ειναι η αντισοιχη μυθολογια των Εβραιων. Δεν γινεται να πεις οτι αυτα που λεν εχουν και επιστημονικη βαση. Γιατι αν ηταν ετσι και η γη θα ηταν επιπεδη. Δεν μπορει να εχεις μια τεοια απορια....θρησκευτικα κειμενα ειναι δεν ειανι και επιστημονικα δοκιμια του Κοντολεωντα...

Ωραια, τότε λοιπον πως ακριβως πιστευετε εσεις οι χριστιανοι οτι ξεκίνησε ο κοσμος? Δεν πιστευετε στη θεωρία της εξελιξης, δεν πιστευετε ούτε σε αυτά που λεει η Παλαια διαθήκη... Ε σε τι πιστευετε επιτελους?

www.e-steki.gr
Akizzz
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #177 on: May 24, 2005, 14:53:50 pm »

Οι χριστιανοι θελουνε να ζουνε σε εικονικη πραγματικοτητα γιαυτο εχουν και μια διαστροφικη  λογικη τα λεγομενα τους  και ολα αυτα κυριως πηγαζουν απτο οτι  δεν αποδεχονται το θανατο ως οριστικο τελος
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #178 on: May 24, 2005, 23:42:23 pm »

Καλα ειχα κανει και δεν ηθελα να συμμετεχω πια σε τετοιες συζητησεις. Γιατι ο καθενας λεε οτι θελει...Αρτζι μπουρτζι και λουλας...
Ασχετα με το αν ειμαι η οχι(που εχω καταλαβει οτι πλεον οσοι ειναι χριστιανοι δεν πρεπει να το λενε γιατι θα πεσουν οι αλλοι σαν τα ορνια να τον φανε),  ειπα εγω οτι ειμαι χριστιανος...
Και πανω απο ολα ειπα εγω οτι πιστευω πως δεν ισχυει η θεωρια της εξελιξης;;;
Εδω κολλαει το αρτζι μπουρτζι και λουλας...
Τωρα τι πιστευει ο καθενας για μετα θανατον ειναι πιστευω προσωπικο του θεμα και κυριως στα σκεπτομενα ατομα, αυτο που λεει η καθε θρησκεια δεν ειναι και μονοδρομος...
Και επειδη οπως καταλαβαινω θα αρχισετε παλι να λετε οτι θελετε για να αποδειξετε οτι εσεις εχετε δικιο, θα σας φερω ενα αναλογο παραδειγμα:
στις εκλογες πιστευω ψηφισατε κανονικα(οχι λευκο και ετσι). Το κομμα που ψηφισατε, οποιο και αν ειναι ειχε καποιες θεσεις. Εσεις τις πιστευατε ολες;;; Συμφωνουσατε με ολες;;;
Επειδη δεν το νομιζω, γιατι ουτε οι ιδιοι δεν τις πιστευουν, αρα δεν επρεπε να ψηφισετε  αυτο το κομμα, απο τη στιγμη που δν συμφωνουσατε σε ολα-συμφωνα παντα με την δικη σας λογικη, οτι για να εισαι με κατι πρεπει να συμφωνεις στα παντα.
Και κατι ακομα ρε Akizz. Αυτο που μ αρεσει σε ολους αυτους που πανε να αποδειξουν ντε και καλα οτι υπαρχει η δεν υπαρχει θεος ειναι οτι παιρνουν προσωπικες αποψεις και γνωμες και τις εκφραζουν ως αναντιρρητες αληθειες, λες και οι ιδιοι ειναι αυθεντιες. Να σε ρωτησω κατι;;;
Ανεξαρτητα με το αν οντως ισχυει η οχι αυτο που λες, μηπως πεθανες και το ξερεις και το δηλωνεις με τετοια σιγουρια. Η ξερεις κανενα που να πεθανε και να στο ειπε;;; Οχι γιατι αν εγινε οντως ετσι τοτε υπαρχει τελικα μετα θανατον ζωη, για να υπηρξε "κατι" που να σου δηλωσε κατι...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Akizzz
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #179 on: May 25, 2005, 01:56:38 am »

Σου επιστρεφονται οι προσβολες.Συμφωνα με οσα λενε οι αισθησεις μας οταν πεθανεις ''σαπιζεις'' μενουν τα κοκαλα και ακομα και αυτα χανονται καποτε.Δε μενει τιποτα που να μαρτυρα οτι υπαρχει καποιο νεο ον στη θεση του πτωματος.Μακαβρια περιγραφη και αληθεια κατα τις αισθησεις μας που την ξερουν και οι πετρες.Τωρα αν μετα απο αυτες τις αλλαγες εσυ περιμενεις κατι αλλο εκτος απο την ανυπαρξια δικαιωμα σου.Η πλακα ειναι οτι κατα τη γνωμη μου δε θα μαθεις τι γινεται μετα το θανατο ουτε εγω επισης.Διοτι απλα δε θα υπαρχουμε για να εχουμε αλληλεπιδραση με το περιβαλλον για να καταλαβαινουμε κατι.Υπο αυτη την 
 εννοια οσο ζουμε ημαστε αθανατοι οχι και απερισκεπτοι βεβαια για τους διαφορους κινδυνους γυρω μας.Κοιτα τι εχει πει ο Επικουρος αν θες εχει ενδιαφερον.Τωρα αν αποφασισεις να μην εμπιστευεσαι τις αισθησεις σου καλυτερα να μην εμπιστευεσαι και το μυαλο σου γιατι μονο μεσα απο αυτες μαθαινει.Στο κατω κατω για το θανατο μπορουν αμεσα να κανουν μια εκτιμηση οι αισθησεις μας.Ο χριστιανισμος και ο καθε παρομοιος aurelius τι εκτιμηση κανουν;Δεν ξερω δεν απαντω;Aνασταση;Kαρμα;Για τους υποστηρικτες της μετα θανατον ζωης η της κυκλικης εναλλαγης ζωης και θανατου: γιατι αρκετοι απο εσας κοιτατε τα εγκοσμια να τα καρπωνεστε οσο πιο πολυ γινεται και φοβαστε το θανατο;Ο χριστιανισμος ειναι πονηρος σαυτο την αυτοκτονια την εκανε αμαρτια για να μην πανε ομαδικα στο θανατο οι οπαδοι του και χασουν την εγκοσμια δυναμη τους οι παπα-τζηδες.To ισλαμ υποσχεται εγκοσμιες χαρες μετα τον ηρωικο θανατο για τον αλλαχ κτλ.Τελειωνοντας οσο ζουμε μετρα μονο ο χρονος για μας γιαυτο ανεξαρτητως τι πιστευουμε μεχρι τελους κοιταμε να ημαστε γατζωμενοι στη ζωη
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 127 Go Up Print
Jump to: