• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:36:29 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 12:36:29 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 98
Total: 159
satsok
PanosPapaspirou
manolitsis
Reidemption
Manifold
romanos
stavros0201
george polymeros
iasonaskaraminas
Mr White
kstavroulis
menelaras
Le ece
Oxil
jimalexoud
ntelakis
Carot1456
distillery
sterxz
VagT
Manos_5
filkilkis
palladas
maranageo
anastas1a
prizas
elizabeth
akontel
Fenia04
AristeidisM
Χρήστος Κίτσος
Chrisvb17
ggalamat
rafa98p
Nikikouss
sofaki
gdiakonikolhs
kostaspap
Roidos
tzortzis
florianm
athena_apo
s4327063
nikosmonov
antontsiorvas
dimitire
grepanis
Tolizz
giannisd
Captain
kakousios
witchingHour
nikoskaza
mhtsakos02
Angelos Asim
ThanosTheTT
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264130 times)
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #60 on: March 23, 2005, 00:05:41 am »

Quote from: Nessa NetMonster on March 22, 2005, 13:08:45 pm
Κάποιος που λέει "είμαι αμαρτωλός" είναι σίγουρα αμαρτωλός. Γιατί δε γίνεται να λέει ψέματα - το ψέμα είναι αμαρτία, έτσι δεν είναι;

Όντως Κ-Ο-Ρ-Υ-Φ-Α-Ι-Ο!! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL teleioooooooooooooo

www.e-steki.gr
Andrikos
Guest
« Reply #61 on: March 23, 2005, 01:04:40 am »

Quote from: Michelle on March 23, 2005, 00:05:41 am
Κάποιος που λέει "είμαι αμαρτωλός" είναι σίγουρα αμαρτωλός. Γιατί δε γίνεται να λέει ψέματα - το ψέμα είναι αμαρτία, έτσι δεν είναι;

Όντως Κ-Ο-Ρ-Υ-Φ-Α-Ι-Ο!! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOL teleioooooooooooooo

Τονιζω και παλι οτι δεν πρεπει ολα να τα κρινουμε με την λογικη... Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα!! Ο ανθρωπος αυτος (ο οποιος πια δεν ειναι ανθρωπος) ειχε τοσο μεγαλη πνευματικη καλλιεργεια του οποιου τα λογια δεν αναλυονται με απλους συλλογισμους!!

Quote from: aliakmwn on March 22, 2005, 23:13:39 pm
Εστω οτι υπαρχουν 1.000 αγιοι στην χριστιανικη θρησκεια.
Επειδη δεν τα παω καλα με τη στατιστικη, δεδομενου του οτι καθε 100 χρονια περνανε 4 γενιες ανθρωπων απο τον πλανητη, και με δεδομενο τον αυξανομενο πληθυσμο, για ποσα τρισεκατομμυρια ανθρωπους που εζησαν στον πλανητη τα τελευταια 2000+ χρονια μπορουμε να μιλαμε?

1.000 στα 5.000.000.000.000 = 1/5.000.000.000 = 0,0000000002!!!!!!!!!!!
Δηλαδη ο χριστιανισμος ειναι η θρησκεια που παραδεχεται οτι μονο το 0,00000002 % των ανθρωπων αποδειχτηκαν ανταξιοι της σωτηριας και ακολουθησαν το δρομο της αρετης μεσα σε 2000+ χρονια???
Κατα τα αλλα ειμαστε κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν? Ειμαστε οι αγιοι που παραλαμβανουν τα αγια?

ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!!!!!! Σου την χαριζω απλοχερα φιλε fugitive Grin

Μπραβο... Μονο που ξεχασες μια μικρη λεπτομερεια... Δεν χρειαζεται να ανακυρηχτεις ως αγιος για να αποδειχτεις ανταξιος της σωτηριας και να ακολουθεις τον δρομο της αρετης Wink

Τωρα σχετικα με το "σωμα και αιμα του χριστου", παρεξηγησου οσο θελεις, αλλα αν πιστευεις πως με ενα μαγικο ξορκι *** το ψωμακι και το κρασακι μετουσιωνονται σε σωμα και αιμα του χριστου τοτε... πρεπει να το κοιταξεις Grin

Και η απαντηση: ναι το κοιταξανε και πραγματι μετουσιωθηκε... Ειδες μαγεια εεε??? Shocked
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #62 on: March 23, 2005, 01:19:44 am »

Quote from: Αndrikos on March 23, 2005, 01:04:40 am
Και η απαντηση: ναι το κοιταξανε και πραγματι μετουσιωθηκε... Ειδες μαγεια εεε??? Shocked

Ποιοι το κοιτάξανε ρε Αντρίκο??? Θα μας τρελανεις τελείως τώρα? Επιστήμονες το κοιτάξανε? Και τι απεφάνθησαν?

www.e-steki.gr
Andrikos
Guest
« Reply #63 on: March 23, 2005, 02:16:57 am »

Ναι ρε παιδια γιατι εσεις τωρα το ακουτε?
Στο γενικο χημειο κρατους υστερα απο ερευνα της ιδιας της ορθοδοξης εκκλησιας (επι Σεραφειμ)...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #64 on: March 23, 2005, 03:24:28 am »

Δεν μπορω φυσικα να γνωριζω τι γνωσεις εχεις. Αυτο που μπορω ομως να πω με βεβαιοτητα (και αν διαφωνεις διαψευσε με) ειναι πως δεν εισαι θεολογος...
ΑΚριβώς!
Για το λόγο αυτό σε πρότρεψα να ενημερωθείς από κατάλληλες πηγές γιατί δεν είμαι και ο αρμοδιότερος.
Το ποιες είναι οι κατάλληλες πηγές, κρίνε το μόνος σου.

κατωτερης ποιοτητας, απο αυτη που παρεχεται σε σχολεια, κατηχητικα και εκκλησιες στις ηλικιες που οι αμυνες ειναι ανυπαρκτες... Σκεψου: Μεχρι και στο δικο μου μυαλο ακουγεται φυσιολογικα!!!
Σε πληροφορώ ότι στο σχολείο λίγο με ένοιαζε η έρυνα περί θρησκείας.
Πράγματι αποδεχόμουν σαν μικρό παιδάκι άκριτα αυτά που μου σέρβιραν.
Αυτό δεν είναι κατά ανάγκη κακό.
Τέσπα, η πραγματική έρευνα ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια.

Απλως προσπαθω να καταλαβω αυτο το "κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν" τι ακριβως σημαινει στην πραξη...
Δεν πρόκειται ποτέ να το καταλάβεις εάν δεν θελήσεις να το καταλάβεις.

Ποιος πατερας και ποιος γιος?
Δεν ξερω τι σχεση εχεις εσυ με τον πατερα σου, αλλα εγω ποτε δεν ειχα μια σχεση βασισμενη στο "κανω λαθος, με συγχωρει".

Νομίζω καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Δηλαδη υπερασπιζεσαι μια ζωη οργανωμενη σε μια βαση αμαρτιας-συγχωρεσης, ως διαρκη παλη του ανθρωπου με το σκοπο της δημιουργιας του? (ειδες? παλη των ταξεων ο Μαρξ, παλη των σκοπων ο Χριστος Tongue ) Και, επιτελους, αφου ο ανθρωπος εχει σκοπο τη "θεωση" γιατι παντα ρεπει και τεινει προς την αμαρτια?
Υπερασπίζομαι τη ζωή, που έχω το δικαίωμα της συγχώρεσης του λάθους μου
όταν μετανοώ ειλικρινά.
ΟΚ, μπορεί εσένα να σου ακούγεται παράλογη η συγχώρεση ενός εγκλήματος δεν θα καθήσω να σε μεταπείσω.

Τα περι "πατερα-γιου" υπαγονται και στο προηγουμενο σχολιο μου: Ατυχεις παραλληλισμοι, μυθολογια και παραφιλολογια... Τιποτε ουσιαστικο.
Το ίδιο μπορώ να ισχυριστώ και για σένα,
αλλά θα με κατηγορήσεις πάλι ότι σε χαρακτηρίζω.

Ενας θεος κομμενος και ραμμενος στα μετρα της οικογενειοκρατιας, και ενα κοινωνικο συστημα συμβατο με το "θειο παραδειγμα". Ομολογουμενως ειναι εξυπνο, αλλα δεν σημαινει πως ειναι απολυτο...
Εσύ δλδ αυτό κατάλαβες από το προηγούμενο μήνυμα;
Κρίμα που δεν έχουμε το smilie που χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο...

Δηλαδη σε ενα κοινωνικο συστημα που δεν εχει πυρηνα την οικογενεια (βλεπε Μαο) η σχεση θα παραμεινει ιδια? Και με τι ορους θα περιγραφεται, αφου εκει δεν υπαρχει πατερας και γιος?
Κάτι θα βρούμε και για τον Μάο Wink

Παρ' ολα αυτα, η σχεση ανθρωπου - θεου δεν ειναι "αμαρτανω - ζηταω και παιρνω συγχωρεση" ? Αυτα δεν ειναι τα ορια του διαστηματος?
Απολύτως
όχι!

Τωρα σχετικα με το "σωμα και αιμα του χριστου", παρεξηγησου οσο θελεις, αλλα αν πιστευεις πως με ενα μαγικο ξορκι *** το ψωμακι και το κρασακι μετουσιωνονται σε σωμα και αιμα του χριστου τοτε... πρεπει να το κοιταξεις Grin
Για αυτό λέγεται μυστήριο και μάλιστα πολλοί συνηθίζουν να το λένε
το μυστήριο των μυστηρίων.
Τα μυστήρια δεν αποδεικνύονται.
Τότε δεν θα ήταν μυστήρια.
Είτε το αποδέχεσαι είτε όχι.
Μάλλον γνωρίζω ήδη την απάντησή σου.
Κάτι άσχετο με τα μυστήρια της εκκλησίας αλλά και αυτό μυστήριο.
Έβλεπα ένα ντοκυμαντέρ σχετικά με την ιερά σνδόνη
το ιερό σάβανο αυτό που λέγεται ότι τυλιξαν το Χριστό μετά την αποκαθήλωση.
Σε αυτή λοιπόν έχει αποτυπωθεί το πρόσωπο ενός άντρα.
Επιστήμονες επιστημόνων προσπαθούσαν να εξηγήσουν το πώς συνέβει αυτό
καθώς και το πώς διατηρήθηκε και τα σχετικά.
Τα πειράματα αμέτρητα με εξοπλισμούς τελευταίας τεχνολογίας
αλλά τα αποτελέσματα μηδενικά.

Δεν ξερω ποια ειναι η σχεση σου με τη λογοτεχνια, αλλα θα σε παραπεμπψω στην Παπισσα Ιωαννα του Ροϊδη. Αν και εχει πολλα χρονια που το διαβασα και μου διαφευγουν οι λεπτομερειες, σε καποιο σημειο ειναι, λεει, δυο καλογεροι που μετα απο πολλες ωρες πεζοπορειας σταματουν σε ενα πανδοχειο αργα το βραδυ για να ξαποστασουν. Πεινασμενοι οντες, ζητουν απο τον πανδοχεα φαγητο. Η ωρα ηταν περασμενη και στο πανδοχειο ειχαν μεινει μονο δυο μαγειρεμενες παπιες... Ναι αλλα οι καλογεροι νηστευαν! Οποτε σηκωνεται ο ενας απο τους δυο, κανει το σταυρο του, σταυρωνει και τις παπιες και αναφωνει "Στο ονομα του Πατρος και του Υιου και του Αγιου Πνευματος, σας βαφτιζω ψαρια" Και τις τρωνε
Ωραία ιστορία.
΄Και μένα όταν ήμουν μικρός
μου διαβάζαν παραμύθακια για να με πάρει ο ύπνος.

Ειλικρινα δεν μπορω να σε καταλαβω... Αν εσυ καλυπτεσαι, ΟΚ, παω πασο.
Τι δεν κατάλαβες να στο εξηγήσω αν μπορώ.

Διαβασα 4 φορες τα προηγουμενα και δεν σε ειδα να αναφερεσαι καθολου στο βουδισμο... Τωρα πώς ακριβως το καλυψες...............................
Αναφέρομαι στη φράση σου
"Ή μηπως αμφισβητεις πως η βουδιστικη θρησκεια σεβεται πολυ περισσοτερο τον ανθρωπο απο τη χριστιανικη "

Εξακολουθω να αναρωτιεμαι ομως, εσυ τα οσα ξερεις (γιατι δεν τα λες και σε μας?) περι βουδισμου, απο πού τα ξερεις?
Αυτή είναι η ερώτηση των 200,000Ευρώ;

Εστω οτι υπαρχουν 1.000 αγιοι στην χριστιανικη θρησκεια.

Δηλαδη ο χριστιανισμος ειναι η θρησκεια που παραδεχεται οτι μονο το 0,00000002 % των ανθρωπων αποδειχτηκαν ανταξιοι της σωτηριας και ακολουθησαν το δρομο της αρετης μεσα σε 2000+ χρονια???
Κατα τα αλλα ειμαστε κατ' εικονα και καθ' ομοιωσιν? Ειμαστε οι αγιοι που παραλαμβανουν τα αγια?
1) Ο συλλογισμός σου είναι λάθος από τη βάση του.
Για κάθε γνωστό άγιο  υπάρχουν άλλοι 10,100 που άγνωστοι.
2) Όπως είπε ο Andrikos δεν χρειάζεται να γίνεις άγιος για να φτάσεις στην αρετή.

ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!!!!!! Σου την χαριζω απλοχερα φιλε fugitive Grin
Σε ευχαριστώ ρε Αλιάκμων!

και μια ερώτηση έτσι για να γνωρίσω και τον συνομιλητή μου.
Η ερώτηση αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και μπορείς προφανω΄ς να την παραβλέψεις.
Εσύ σε ποια θρησκεία πιστεύεις αν πιστεύεις;
« Last Edit: March 23, 2005, 03:27:02 am by fugitive » Logged

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Andrikos
Guest
« Reply #65 on: March 23, 2005, 12:18:16 pm »

Κοιταξτε ειναι αναμφισβητητο οτι τα θαυματα που εχουν συμβει (στον Χριστιανισμο) ειναι αμετρητα!! Αλλα αφορουν προσωπικα ζητηματα και αλλα εχουν κινησει την περιεργεια πολλων επιστημονων... Το ζητημα ομως ειναι αλλο... Δεν πρεπει να βλεπουμε τα θαυματα σαν την πιστη μας αλλα ως μια αποδειξη οτι αυτο που πιστευουμε ειναι αληθινο και πραγματικο. Δηλαδη δεν πρεπει να πιστευουμε σε μια θρησκεια επειδη εχουμε φοβηθει και εντυπωσιαστει απο τα θαυματα της. Η θρησκεια πρεπει να μας εκφραζει ως προσωπικοτητες και να μας εκφραζει συνειδητα.
Ετσι λοιπον δεν παιζει κανενα ρολο το θαυμα της κοινωνιας ή της ιερας σινδονης αν καποιος προκειται να ασπαστει τον Χριστιανισμο μονο και μονο για αυτα τα θαυματα.
Θα ριξω ομως μια αλλη ερωτηση στο τραπεζι. Πως εξηγητε το γεγονος οτι μονο ο Χριστιανισμος εχει τις αιρεσεις που εχει και οτι ολες οι αλλες θρησκειες προσπαθουν να "χτυπησουν" μονο τον Χριαστινισμο??
Αυτο για μενα παντως λεει πολλα... Roll Eyes
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #66 on: March 23, 2005, 12:29:15 pm »

Καλό σαν σκέψη για να πεις την ατάκα αλλά δεν στέκει. Δεν θεωρείται ότι ο Παίσιος ή ο οποιοσδήποτε άγιος είναι αναμάρτητος. Οπότε έλεγε αλήθεια.

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #67 on: March 23, 2005, 12:32:07 pm »

Κατ'αρχην aliakmwn πρωτα να διαβαζεις αυτα που λεω καλυτερα. Δεν ειπα οτι ο ανθρωπος αποφασισε να γινει θεος. Ειαπα οτι το μεγιστο σφαλμα ειναι να ΠΙΣΤΕΨΕΙ ο ανθρωπος οτι εγινε θεος. Και οπως επισης ειπα τα παντα οσα ειχαν να κανουν με την δυναμη της φυσης δεν εχουν σε καμια περιπτωση να κανουν με τον χριστιανισμο και το τονισα. Ειπα οτι δε σημαινει οτι αν πιστευεις στον Χρηστο θα σωθεις.
Περα απο ολα τα αλλα καλυτερα τα επιχειρηματα σας να μην στηριζονται στην ειρωνια,  γιατι ειανι το πιο ευκολο και το πιο εντυπωσιακο αλλα ταυτοχρονα και το πιο αησιαστικο. Και εγω πολυ ευκολα θα μπορουσα να το κανω για τον καθενα και πιστεψε εχω διδακτορικο στον τομεα αυτο.
Τεσπα οσα ανεφερα π.χ. για τα κυματα δεν εχουν σχεση με τον χριστιανισμο και θα το καταλαβαινες καλυτερα αν τα διαβαζες και καλυτερα. Το οτι στην Ιαπωνια εχουν βρει τροπο να τα ανιμετωπισουν δεν σημαινει οτι ειναι πιο θρησκευομενοι αλλα οχι οτι εγιναν και θεοι. Γιατι για να τα κανουν ολα αυτα προηγηθηκε δυσαρεστη εμπειρια.
Εγω επιτεθηκα στην αλαζονεια που σας δερνει ολους εσας οι οποιοι επειδη δεν πιστευεται σε καποιο θεο(προσεξε οχι χριστιανικο) πιστευετε οτι γινατε οι ιδιοι ικανοι να αλλαζεται την μοιρα σας. Δεν ειπα οτι ο θεος θα εξοστρακιζε τον μετεωριτη, αλλα ουτε και οι γνωσεις σου θα εκαναν τιποτα.
Τωρα οσον αφορα την συλλογιστικη διαδικασια που ακολουθουν πολλοι εδω ειανι τουλαχιστον αξιοθρηνητη. Κατ'αρχην δεν ειμαι κανας χριστιανος με την εννοια οτι πηγαινω εκκλησια, τηρω ολες τις εντολες. Απλα παιρνω καποιες απο τις διδασκαλιες, π.χ. να ειμαι καλος ανθρωπος και προσπαθω να τις τηρω. Λοιπον το να υποστηριζεις οτι ο Παισιος ειναι αμαρτωλος, γιατι αλλιως δεν θα το λεγε και τελος παντων αυτα.... ειανι τουλαχιστον βλακωδη.
Γιατι και οι αγιοι δεν ειναι αναμαρτητοι συμφωνα με την χριστιανικη θρησκεια. Οπως προαναφερθηκε οι αγιοι,- ασχετα αν ηταν η οχι- πρωτα ειχαν κανει πολλες αμαρτιες και ανεξαρτητα αν τις "συγχωρεσε η οχι" ο θεος το θεμα ειναι οτι τις ειχαν κανει. Με την ιδια λογικη πολλοι απο εδω μεσα που θεωρουν τους εαυτους τους καλους ειναι σκατα με την εξης συλλογιστικη: αν ηταν καλοι θα βοηθουσαν τους αλλους>βοηθαν τους φτωχους δινοντας χρηματα>σχεδον σιγουρα δεν δινουν σε κανενα η σε πολυ λιγους>αρα δεν ειανι καλοι ανθρωποι....
Επισης με την ιδια στυγνη λογικη οι περισσοτεροι καινουριοι χρωσταν γυρω στα 10 μαθηματα. Αρα ειναι χαζοι αρα πρεπει να τους διωξουν απο τη σχολη και αρα κακως δεν γινεται αυτο.
Με την ιδια λογικη εγω ως τριτοετης και στατιστικα ειαμι μεγαλυτερος απο τους μισους εδω μεσα, αρα εχω περισσοτερες εμπειριες αρα εγω δικαιουμαι να μιλαω και να λεω σωστα πραγματα και εσεις λετε κατα πασα πιθανοτητα σαχλαμαρες. Γουσταρω πολυ την λογικη που υποστηριζεται. Θα μεινουν και λιγοτεροι στα εργαστηρια.

Καλο να το παμε και στη Βουλη των Ελληνων οπως θα παμε και τα αλλα στο Χημειο του κρατους....\
Γενικα τετοιες συζητησεις τις θεωρω ανουσιες για τον εξης λογο: αυτοι που δεν πιστευουν σε κατι θεωρουν τους εαυτους τους πιο εξυπνους επειδη και καλα αποδεσμευτηκαν απο κατι και ετσι δεν μπορει να γινει συζητηση μαζι τους και οπως προανεφερα ειρωνευονται.
Α και αν πιστευεις σε μια ανωτερη δυναμη αλλα δεν μπορεις να την βρεις βγαλε μονη σου μια θρησκεια που να περιλαμβανει οσα θεωρεις σωστα. Γιατι οχι. Αλλιως ειανι χαζο να καθεσαι και να μου λες οτι πιστευεις σε κατι αλλα δεν ξερεις τι ειανι αυτο. Ειανι χειροτερο και απο το να λες πιστευω στον χριστιανισμο χωρις να πιστευεις πραγματικα. Ειανι σαν να λες πιστευω στην θανατικη ποινη,στον ναζισμο,στην ολιγαρχια,στο....., να σε ρωταν γιατι και να λες γιατι ετσι.
Βγαλε μονη σου την καταλληλη θρησκεια. Η δεν θεωρεις τον εαυτο σου αρκετα ικανο. Αν δεν εισαι αρκετα ικανη αρα εισαι και εσυ αναγακαστικα καθοδηγουμενη απο κατι η απο καποιους που θα ειανι ικανοι να σου πουν την καινουρια θρησκεια.
Παω μαθημα

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #68 on: March 23, 2005, 13:18:31 pm »

Quote from: Aurelius on March 23, 2005, 12:32:07 pm
Α και αν πιστευεις σε μια ανωτερη δυναμη αλλα δεν μπορεις να την βρεις βγαλε μονη σου μια θρησκεια που να περιλαμβανει οσα θεωρεις σωστα. Γιατι οχι. Αλλιως ειανι χαζο να καθεσαι και να μου λες οτι πιστευεις σε κατι αλλα δεν ξερεις τι ειανι αυτο. Ειανι χειροτερο και απο το να λες πιστευω στον χριστιανισμο χωρις να πιστευεις πραγματικα. Ειανι σαν να λες πιστευω στην θανατικη ποινη,στον ναζισμο,στην ολιγαρχια,στο....., να σε ρωταν γιατι και να λες γιατι ετσι.
Βγαλε μονη σου την καταλληλη θρησκεια. Η δεν θεωρεις τον εαυτο σου αρκετα ικανο. Αν δεν εισαι αρκετα ικανη αρα εισαι και εσυ αναγακαστικα καθοδηγουμενη απο κατι η απο καποιους που θα ειανι ικανοι να σου πουν την καινουρια θρησκεια.
Παω μαθημα

Mα γιατι πρέπει ντε και καλά να της δώσω όνομα? Γιατι πρέπει ντε και καλά να την προσδιορίσω?? Και στο κάτω κατω σκασίλα μου άν εσυ (ή ο οποιοσδήποτε) θεωρεί ότι αυτό που πιστεύω είναι χαζο. Το ίδιο μπορεί να πιστεύω κι εγώ για αυτά που πιστεύεις αλλά δεν μου αρέσει να κοροιδεύω καμία θρησκεία. Απλά πιστεύω οτι υπάρχει μια ανώτερη δ΄'υναμη γιατι μου φαίνεται λογικότερο απο το να μην υπήρχε. Τόσο απλο. Δεν μπορώ να καταλάβω που κολλας... Δηλαδή επειδη δεν πιστεύω οτι μπορώ να προσδιορίσω τις "ιδιότητες" της πρέπει να τις βγάλω απο το κεφάλι μου?? Ε αυτο καναν και μερικοι με το Χριστιανισμο και ορίστε τι εγινε!!! Σορι αλλα δεν αντεξα! Tongue

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #69 on: March 23, 2005, 13:30:05 pm »

Quote from: aliakmwn on March 23, 2005, 13:09:23 pm
Υπερασπίζομαι τη ζωή, που έχω το δικαίωμα της συγχώρεσης του λάθους μου
όταν μετανοώ ειλικρινά.
ΟΚ, μπορεί εσένα να σου ακούγεται παράλογη η συγχώρεση ενός εγκλήματος δεν θα καθήσω να σε μεταπείσω.
Μα φυσικα και δεν θα το κανεις, πρωτον γιατι δεν μπορεις,

ΔΛδ υπονοείς πως ό,τι και να πω ό,τι και να κάνω γνώμη δεν αλλαζεις.
Έχεις κλειστεί στην άποψή σου και δεν δέχεσαι τπτ πέρα από αυτήν.

Ε, τότε γιατί συζητάμε;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #70 on: March 23, 2005, 13:31:14 pm »

Επειδη φανταζομαι πως δεν δεχεσαι οτι τον πηδηξε η Μαγδαλινη, εχεις ως προτυπο ζωης εναν (ημι)ανθρωπο που απειχε 33 ολοκληρα χρονια απο το σεξ??? Εκ βαθους καρδιας, οσο κι αν το επιθυμεις, ΔΕΝ σου ευχομαι να του μοιασεις!

Και σε αυτό αλλά και στο υπόλοιπο μέρος των 2 ποστ σου απλα Ε-Γ-Ρ-Α-Ψ-Ε-Σ!!!!! Ευγεεεεεε! Επιτέλους ένας άνθρωπος με πραγματικα επιχειρηματα εδω μεσα! (δεν το λεω ειρωνικα). Και τα 2 ποστ ειναι σχεδον απολαυση να τα διαβαζει κανεις!! Μπραβο, μπραβο και πάλι μπραβο!!!

www.e-steki.gr
Andrikos
Guest
« Reply #71 on: March 23, 2005, 15:05:16 pm »

Επειδη φανταζομαι πως δεν δεχεσαι οτι τον πηδηξε η Μαγδαλινη, εχεις ως προτυπο ζωης εναν (ημι)ανθρωπο που απειχε 33 ολοκληρα χρονια απο το σεξ??? Εκ βαθους καρδιας, οσο κι αν το επιθυμεις, ΔΕΝ σου ευχομαι να του μοιασεις!

Μπραβο για τις ωραιες εκφρασεις...

Quote from: aliakmwn on March 23, 2005, 13:10:03 pm
Δεν το εξηγουμε γιατι δεν ισχυει!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Επιτελους, ποιανου πλανητη τις εφημεριδες διαβαζεις???)
Νομιζεις πως οι αλλες θρησκειες δεν εχουν αιρεσεις? Για παραδειγμα περι Σουνιτων και Σηιτων που σφαζονται με τις εκατονταδες μεταξυ τους δεν τα εχεις ακουσει ποτε?
Αυτο το "εχουν στοχο να χτυπησουν το χριστιανισμο" μού θυμιζει βελοπουλειο λογο, συνωμοσιες Λιακοπουλου, Καρατζαφερη και λοιπων στοιχειων... Δεν νομιζω πως μπορω να ασχοληθω σοβαρα... Αν εχεις την ταση να τους βρισκεις ολους εναντιον σου, ειναι πολυ ευκολο... Ολοι εναντιον του χριστιανισμου, του ελληνισμου, των αξιων, της παραδοσης...

Επειδη ημουν σιγουρος οτι θα μου πεις για Σουνιτες και Σηιτες να ξερεις πως εχουν  φτιαξει απο κοινου οργανο για την καταπολεμηση του Χριστιανισμου στην Μεση Ανατολη...

Quote from: aliakmwn on March 23, 2005, 13:10:03 pm
Η συλλογιστικη αυτη ειναι δικο σου συμπερασμα, απολυτα αυθαιρετο και αβασιμο... Εσυ εισαι αυτος που πρεπει να ξαναδιαβασει ο,τι γραφτηκε προσεχτικοτερα...
Και μαλιστα η λογικη σου δεν ειναι μονο αυθαιρετη αλλα και... κοινοτυπη! Καθε φορα που καποιος θελει να διαφωνησει με τα λεγομενα του συνομιλητη του αλλα δεν βρισκει να πει κατι ουσιαστικο παταει το play: "Συμφωνα με τη λογικη σου................... μπλαμπλαμπλαμπλα.................. να και κατι για το οτι δεν ειμαστε καλοι ανθρωποι ................ μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα.............. να και κατι για τη νοημοσυνη των πολλων.................. μπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλαμπλα.................. να και κατι για την ηλικια"

Αν δεν το εχεις παρει χαμπαρι και εσυ ολη την ωρα το ιδιο πραγμα κανεις...Εδω και μερικα post γραφεις,γραφεις .........γραφεις και δεν λες τιποτα ουσιαστικο. Μονο χλευαζεις την επισημη θρησκεια της χωρας μας... Α ειναι και η Michelle στο "ακροατηριο" απο κατω και σου λεει μπραβο, ζητω, ουρααα κτλ κτλ...

Επισης, (μια και εκτοξευεις συνεχεια εναντιον μου κατηγοριες περι ημιμαθειας και ελλειψης ενημερωσης, κατι που λυπαμαι αλλα μαλλον εσενα χαρακτηριζει οπως αποδεικνυεις) οπως διαβασα στο περιοδικο Time πριν απο 5-6 χρονια, και απ' ο,τι θυμαμαι ειχει γινει και σαλος σε ολο τον κοσμο, με τη μεθοδο του ανθρακα (δεν γνωριζω τεχνικες λεπτομερειες για τη μεθοδο, αν θελεις γουγλισε το) αποδειχτηκε πως το προσωπο που αποτυπωθηκε πανω στη σινδονη εζησε τον 4ο αιωνα μ.Χ.
Αλλος ενας θρησκευτικος μυθος κατερρευσε Smiley

Και για να δεις οτι διαβαζω εφημεριδες και περιοδικα του παροντος: σε απαντηση αυτων που εγραψε η εφημεριδα times το scientific παρουσιασε την τελευταια ερευνα που εγινε με τις πιο συγχρονες τεχνικες της ραδιοχρονολογησης (με ισοτοπο ανθρακα 14) η οποια αποδεικνυει οτι η μορφη που σχετιζεται με την ιερη σινδονη χρονολογειται στο 0 περιπου (με αποκλιση -50,+50 χρονια)

Αλλα εδω μου λετε πως το ψωμακι και το κρασακι μετουσιωνονται!!!
Δεν ξερω αν το γνωριζεις, αλλα στο δευτερο μισο του μεσαιωνα ο ανθρωπος ειχε επινοησει μια "επιστημη" που την ονομασε αλχημεια. Η επιστημη αυτη ειχε σκοπο να ανακαλυψει τη διαδικασια με την οποια ολα τα μεταλλα θα μετατραπουν σε χρυσαφι.
Συμπεραινω λοιπον πως η αλχημεια ηταν μια προκαπιταλιστικη μετεξελιξη του μυστηριου της "θειας κοινωνιας"???

Ασε που, αν τελικα το αποδεχτεις πως οντως το κρασοψωμο γινεται "σωμα και αιμα κυριου" απο τη μια κινδυνευεις με αφορισμο (γιατι αυτοι που πινουν αιμα ειναι κυριως οι σατανιστες) και απο την αλλη κινδυνευεις σοβαρα να καταδικαστεις απο το διεθνες δικαστηριο των ανθρωπινων δικαιωματων ως... κανιβαλος!!! (Φανταζομαι γνωριζεις πως ο κανιβαλισμος περιλαμβανεται σε ορο της Συνθηκης της Γενευης ε?)

Εχεις ξεφυγει ασχημα... Κατανταει γελοιο πλεον να συζηταμε οταν γραφονται τετοια πραγματα...

@Μichelle
Εγω εχω μπραβο???
« Last Edit: March 23, 2005, 15:09:43 pm by Αndrikos » Logged
emufear
Νεούλης/Νεούλα
*

Melancholic Artist

View Profile
« Reply #72 on: March 23, 2005, 16:02:22 pm »

Κατεβάστε αυτό.

Όποιος έχει και μετά από αυτό αμφιβολίες.. τι να πω;

#define amen return 0;
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: Πιστεύετε??
« Reply #73 on: March 23, 2005, 16:21:30 pm »

Κοιταξτε ειναι αναμφισβητητο οτι τα θαυματα που εχουν συμβει (στον Χριστιανισμο) ειναι αμετρητα!!
Όχι και αναμφισβήτητο! Τα "θαύματα" (τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι του στιλ "Κοιτάχτε!!! Δάκρυσε η εικόνα!!!!" όταν βγάλει το ξύλο λίγη υγρασία Roll Eyes) στήνονται για να βγάζουνε δίσκο έξω από τις εκκλησίες - άμα θες το πιστεύεις...

Το οτι στην Ιαπωνια εχουν βρει τροπο να τα ανιμετωπισουν δεν σημαινει οτι ειναι πιο θρησκευομενοι αλλα οχι οτι εγιναν και θεοι.
Δε νομίζω να είπε κανένας εδώ μέσα ότι οι Ιάπωνες είναι θεοί...

Εγω επιτεθηκα στην αλαζονεια που σας δερνει ολους εσας οι οποιοι επειδη δεν πιστευεται σε καποιο θεο(προσεξε οχι χριστιανικο) πιστευετε οτι γινατε οι ιδιοι ικανοι να αλλαζεται την μοιρα σας.
Και επαναλαμβάνω: Κανένας δεν πιστεύει ότι μπορεί να ελέγχει 100% τη μοίρα του, τουλάχιστον σ'αυτήν τη φάση της ιστορίας. Αυτό θα ήταν όχι αλαζονικό, αλλά ηλίθιο. Την ελέγχουμε όμως σε μεγάλο ποσοστό. Ποιος ελέγχει το υπόλοιπο; Οι άλλοι άνθρωποι, η τυχαιότητα που υπάρχει στη φύση, ακόμα και το ίδιο μας το υποσυνείδητο. Όχι ο Θεός πάντως. Όπως και ο Αλιάκμονας, δεν πιστεύω στο Κισμέτ.

Δεν ειπα οτι ο θεος θα εξοστρακιζε τον μετεωριτη, αλλα ουτε και οι γνωσεις σου θα εκαναν τιποτα.
Μπορεί και να έκαναν, μπορεί και να μην έκαναν. Εσύ τι προτιμάς, να προσπαθήσεις τουλάχιστον να στείλεις έναν πύραυλο πχ για να αλλάξει την πορεία του μετεωρίτη, έστω και με ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, ή να κάτσεις και να προσεύχεσαι;

Οπως προαναφερθηκε οι αγιοι,- ασχετα αν ηταν η οχι- πρωτα ειχαν κανει πολλες αμαρτιες και ανεξαρτητα αν τις "συγχωρεσε η οχι" ο θεος το θεμα ειναι οτι τις ειχαν κανει. Με την ιδια λογικη πολλοι απο εδω μεσα που θεωρουν τους εαυτους τους καλους ειναι σκατα με την εξης συλλογιστικη: αν ηταν καλοι θα βοηθουσαν τους αλλους>βοηθαν τους φτωχους δινοντας χρηματα>σχεδον σιγουρα δεν δινουν σε κανενα η σε πολυ λιγους>αρα δεν ειανι καλοι ανθρωποι....
Λίγο ατυχής ο παραλληλισμός... τελοσπάντων, επειδή καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, θα σε ρωτήσω το εξής: Σε τι διαφέρουν οι καλοί άνθρωποι από τους "κακούς"; Σε τι διαφέρει ο καθένας από έναν άγιο; Προσωπικά απορρίπτω την ιδέα του αγίου, όπως απορρίπτω και την ιδέα του "κακού" ανθρώπου (πιστεύω πως όλοι από βλακεία και από αδυναμία κάνουμε λάθη, που άλλες φορές τα καταλαβαίνουμε, άλλες όχι). Εσύ πώς τους διαχωρίζεις; Η Εκκλησία με ποιο δικαίωμα αγιοποιεί κάποιους και αφορίζει άλλους;

Επισης με την ιδια στυγνη λογικη οι περισσοτεροι καινουριοι χρωσταν γυρω στα 10 μαθηματα. Αρα ειναι χαζοι αρα πρεπει να τους διωξουν απο τη σχολη και αρα κακως δεν γινεται αυτο.
Με την ιδια λογικη εγω ως τριτοετης και στατιστικα ειαμι μεγαλυτερος απο τους μισους εδω μεσα, αρα εχω περισσοτερες εμπειριες αρα εγω δικαιουμαι να μιλαω και να λεω σωστα πραγματα και εσεις λετε κατα πασα πιθανοτητα σαχλαμαρες. Γουσταρω πολυ την λογικη που υποστηριζεται. Θα μεινουν και λιγοτεροι στα εργαστηρια.
"Με την ίδια λογική"; Huh Από πού κι ως πού; Ε ωραία, και με την ίδια λογική εγώ δν τρώω γλειφιτζούρια γιατί δε μου αρέσουνε. Grin
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
« Reply #74 on: March 23, 2005, 16:26:03 pm »

Τοσο μεγαλα ποστ για να την πειτε πιο πολυ ο ενας στον αλλο...Ολοι ανθρωποι του θεου ημαστε (μουχχχαααχα χαχα) share the world!Ειδικα προς χριστιανους τη θρησκεια σας ρε παιδια δεν την καταλαβαινω(from god ΣΟΥΣ δε χωρα λογικη στη θρησκεια παλικαρακι)..Μας επλασε ο θεος για να βλεπει κατι κουκλακια να μαλωνουνε να σκοτωνονται,να κανουνε τεσπα διαφορα και να επιλεγει στο τελος(με καποιο κριτηριο αρα λογικη)  μονο αυτα που ειναι καλα και συμφωνα με καποιους κανονες λογικης/ηθικης(που διαστρεβλωνονται και απτο παπαδαριο οπως ειναι οι αναγκες του).;Αν δε χωρα καμια λογικη στην πιστη για θελει ο θεος να συμπεριφερομαστε λογικα και με ταξη και οταν με τη λογικη μπορουμε να τον αμφισβητησουμε μας λεει (οι πιστοι βασικα του ερμου!): STOP τερμα η λογικη εδω.Απο την αλλη μας προικισε ο ατιμουλης να μπορουμε να αμφισβητουμε μαλλον ευκολα και ευστοχα τα της πιστης του!Χαχα νιωθω dummie τωρα λιγο..Εμενα με καλυπτει ο Επικουρος ημαστε αθανατοι οσο ζουμε.Ας μην ειμαστε απερισκεπτοι ομως.Ας κοιταξουμε οσο ζουμε να μοιραζομαστε οσο μπορουμε καλυτερα τον κοσμο(μακαρι και δικαια) και να προσπαθουμε να τον γνωρισουμε καλυτερα.(Απο εκει και επειτα ας αναλαβει ο θεος του καθενος.λολ).
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 127 Go Up Print
Jump to: