• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:59:43 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 09:59:43 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426707
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 27
Guests: 96
Total: 123
Kont
hoo2
Amalia
rafa98p
apob
st3.kt
tzortzis
mimaki
anastasis_sid
sherlock
s
tzesi
iJasonOP
spoun
Vgs
A-TheITGuy
gkatala
Roidos
mariaxalk
geoagour
Angelagfb
stefpapa21
natavhoo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 263978 times)
Nessa NetMonster
Guest
Απ: Re: Πιστεύετε??
« Reply #30 on: March 20, 2005, 20:32:03 pm »

Quote from: Karaμazoβ on March 20, 2005, 18:17:41 pm
Έχουν απωλέσει καθε ηθική ,διοτι αρνούνται καθε πίστη.Γιατι σου λέει ο αλλος:"Αν δεν υπάρχει ανώτερος σκοπός σε αυτή τη ζωή και ,μαλλον οταν πεθάνω...τέρμα(γιατι για μένα η μεταθανάτια κατάσταση-αθανασια της ψυχης σχετίζεται αμεσα με την υπαρξη του Θεου),τότε ας κάνω ότι γουστάρω για να περασω καλά,ακόμα κι αν πατησω επι πτωμάτων.Μόνο προσοχη μη με πάρουν πρέφα οι αρχές ήι δυσαρεστήσω κάποιους ισχυρότερους".
Όπως είπα και στον Αντρίκο πρωτύτερα... με τρομάζουν τα λογικά άλματα που κάνεις. Δηλαδή θεωρητικά αν σου αποδείκνυα (πες, βρε παιδί μου) ότι δεν υπάρχει μετά θάνατον ζωή, θα άρχιζες να συμπεριφέρεσαι έτσι;

Και τελοσπάντων, εμένα που δεν πιστεύω σε καμιά ανώτερη δύναμη, πώς θα με πεις; Δεν είμαι άθεη;
dictator23
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fat Bullshido oops... Aikido Mastah...

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #31 on: March 20, 2005, 21:04:10 pm »

Quote from: Αndrikos on March 20, 2005, 18:31:48 pm
Quote from: Karaμazoβ on March 20, 2005, 18:17:41 pm
Δεν θα τους έλεγα ψυχασθενείς.Μάλλον "υπερλογικούς".Έχουν απωλέσει καθε ηθική ,διοτι αρνούνται καθε πίστη.Γιατι σου λέει ο αλλος:"Αν δεν υπάρχει ανώτερος σκοπός σε αυτή τη ζωή και ,μαλλον οταν πεθάνω...τέρμα(γιατι για μένα η μεταθανάτια κατάσταση-αθανασια της ψυχης σχετίζεται αμεσα με την υπαρξη του Θεου),τότε ας κάνω ότι γουστάρω για να περασω καλά,ακόμα κι αν πατησω επι πτωμάτων.Μόνο προσοχη μη με πάρουν πρέφα οι αρχές ήι δυσαρεστήσω κάποιους ισχυρότερους".Δεν είναι σαν τους μανιακους δολοφόνους , που βλάπτουν τους άλλους ενστικτωδώς,επειδη ειναι αρρωστοι.Αυτοί πράττουν σκεπτόμενοι μηδενιστικά και μόνο με την λογική και τις αισθήσεις τους.Αυτοί είναι οι "αυθεντικοί" αθεοι...

Ο ορισμος του original αθεου...(ωραια διατυπωση)

Πρεπει να συναναστρεφεστε πολυ με αθεους για να ξερετε τοσα γιαυτους...Αν παρω τοις μετρητοις τον ορισμο οι μισοι τουλαχιστον στο φορουμ ειναι επικινδυνοι!Νessa και λοιποι σας φοβαμαι απο εδω και περα!Εκτος αν μου αποδειξετε οτι δεν ειστε οriginal αθεοι αλλα μαιμουδες!
Ο καθενας μπορει να πιστευει (αν και δε μαρεσει η λεξη προτιμω το νομιζει) αλλα δεν ειναι αναγκη να προσδιδει τοσο σκληρα και απαξιωτικα χαρακτηριστικα σε διαφορες ομαδες ανθρωπων με αλλες αντιληψεις  συμπεριφερομενος ως ζηλωτης των πιστευω του...Οσον αφορα το χριστιανισμο χωρις να αναφερθω στο πολλες φορες "αμαρτωλο" παρελθον αλλα και παρον των εκπροσωπων του(με ελαχιστες λαμπρες εξαιρεσεις πχ Μεγας Βασιλειος ) χοντρικα και γρηγορα μπορω να πω οτι μπορουμε να ζησουμε και χωρις αυτον...Οσο για την ουσια την πιστη σε αυτον...Μπορουμε να δημιουργησουμε,να αγαπησουμε,να επικοινωνουμε,να συνεργαζομαστε ολοι οι ανθρωποι και χωρις manual λειτουργιας τυπου Αγιας γραφης ..Δεν ειναι αναγκαιο να μου διδαξει ο χριστιανισμος αν μια ενεργεια μου θα βλαψει τους αλλους η οχι οντας ανθρωπος σκεπτομενος.Εχουμε επιλογη παντα.Η ηθικη δεν ειναι κατι απαραιτητα καλο.Εχει αλλο ευρος-πλαισια απο ατομο σε ατομο.Το θεμα λοιπον ειναι η διαμορφωση της προσωπικοτητας μας ωστε οχι μονο να μπορουμε να συνυπαρχουμε και να επιβιωνουμε αλλα και για να βελτιωνωμαστε μερα με τη μερα απο γενια σε γενια.Για να γινει καποιος σκεπτομενος-ωριμος ομως υπαρχουν διαφορες προυποθεσεις(παιδεια,οικογενεια-οικονομικη κατασταση,κοινωνικος περιγυρος και  ιστος).Η ποιοτητα των προηγουμενων γενιων, οι κατακτησεις,οι αποτυχιες τους ειναι το σημειο εκκινησης της καθε νεας.Ας φροντισουμε να μαθαινουμε απτο παρελθον για καλυτερο παρον και μελλον.
Γενικοτερα τωρα περι Θεου απο 2 πραματα κυριως (και ισως και ενα τριτο η περιεργεια του ανθρωπου) πηγαζει η αναγκη να τον ψαξουν οι ανθρωποι τον πονο και τον θανατο που βεβαια γεννανε το φοβο..Και αυτα τα 2(μαζι με τον φοβο που γεννουν) στο διαβα της ιστοριας τα εκμεταλλευτηκανε πολλοι και θα συνεχισουνε κυριως μεσω   της  θρησκειας.Απτη στιγμη που καποιος αποδεχτει αυτα τα 2 μαλλον θα γυρισει την πλατη στη θρησκεια.Αλλα αποδεχομενος αυτα δε σημαινει οτι πρεπει να γινει καποιος παθητικος στη ζωη του και αδιαφορος για τα τεκταινομενα.Ισα ισα πρεπει να εκτιμησει τη ζωη πιο πολυ.Ειναι αναγκη να αντιμετωπισουμε ανισοτητες,αδικιες και αλλα ανεπιθυμητα στη ζωη οποιουδηποτε ατομου ως ατομα και ως κοινωνιες.
Αλλα ακομα και αν υπαρχει Θεος ποιος σας ειπε εσας οτι μας θελει ετσι η αλλιωςΜεχρι τωρα παντως το μονο ον που οι ανθρωποι ξερουμε οτι εχει απαιτησεις,"θελω" και δινει ερμηνειες ημαστε εμεις οι ιδιοι...Και τελειωνοντας θα ελεγα σε καποιους θεοσεβουμενους΄που κανουν και μεγαλους σταυρους πολλες φορες (γενικα το λεω εκτος φορουμ γιατι δεν ξερω τους πλειστους απο εδω μεσα) να παρακαλατε να μην υπαρχει θεος οπως τον οριζει ο χριστιανισμος γιατι στο τελος...την βαψατε!
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #32 on: March 20, 2005, 21:29:30 pm »

Και επαναλαμβάνω: Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε χριστιανούς και άθεους!!! Διαβάζοντας τα περισσότερα ποστς εδώ μέσα μου δίνετε την εντύπωση ότι αυτό πιστευετε!
Και δεν μπορώ να κάνω αυτό που είπε κάποιος: να μεταφέρω τα άσχετα ποστς στο άλλο θρέντ γιατι θα χαλάσει η ροη του θέματος εντελώς...

@Aliakmwn: Πολύ ωραίο το ποστ σου!

www.e-steki.gr
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #33 on: March 20, 2005, 21:41:35 pm »

Χμμμ... η συζήτηση μέχρι τώρα ήταν θρησκευόμενοι-άθεοι. Δεν πολυαναφέρθηκε ο χριστιανισμός.

Συμφωνώ ότι είμαστε εκτός θέματος, αλλά αυτός το άρχισε! (*δείχνει τον Αντρίκο*) Tongue Σοβαρά όμως, δε νομίζω να πειράζει, έτσι κι αλλιώς λίγο-πολύ σχετικά είναι αυτά που λέμε...
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #34 on: March 20, 2005, 22:16:32 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on March 20, 2005, 21:41:35 pm
Χμμμ... η συζήτηση μέχρι τώρα ήταν θρησκευόμενοι-άθεοι. Δεν πολυαναφέρθηκε ο χριστιανισμός.

Συμφωνώ ότι είμαστε εκτός θέματος, αλλά αυτός το άρχισε! (*δείχνει τον Αντρίκο*) Tongue Σοβαρά όμως, δε νομίζω να πειράζει, έτσι κι αλλιώς λίγο-πολύ σχετικά είναι αυτά που λέμε...

Πειράζει γιατι αν είναι έτσι έχουμε 2 θέματα με το ίδιο περιεχόμενο!! Και τι να κάνω εγώ μετα???

www.e-steki.gr
Andrikos
Guest
« Reply #35 on: March 20, 2005, 22:31:44 pm »

@ aliakmwn

Αν δεν εχω μπερδευτει μεσα απο ολο αυτο το πολυ ωραιο post (φιλε εισαι πρωτος στην εκθεση  Wink) μας λες οτι εσυ προσπαθεις να προσδιορισεις τον θεο με βαση εσενα και οχι εσενα με βαση τον θεο...Οριζεις τον θεο με βαση την πιστη και οχι την πιστη με βαση τον θεο. Οκ ειναι και αυτο μια οπτικη η οποια εχει ως στοχο την απομυθοποιηση της εννοιας του θεου την οποια δυστυχως δεν ασπαζομαι...

Τα 4 ομως πραγματα που θες να κανεις δεν εχουν κανενα νοημα ως απαντηση στην ερωτηση μου...
Επαναδιατυπωνω καλυτερα την ερωτηση μου βαζοντας δεδομενα αυτη την φορα.
Καποιος εχει ψαχτει πολυ στην ζωη του και εχει καταληξει οτι ειναι αθεος.
Γιατι να παει στην εκκλησια αφου δεν τον ωθει κανενας να παει και δεν βρισκει νοημα σε ολη αυτη την διαδικασια??
(εκτος αν θελει να παει για να χαζεψει τις εικονες ή καθαρα για εκπαιδευτικους λογους)

Αυτο συμπαιρενω και για τις 4 επισκεψεις σου. Εχουν ενα καθαρα εκπαιδευτικο χαρακτηρα οι οποιες ισως να εχουν και καποια αποτελεσματα στην ψυχοσυνθεση σου αφου μπορει να επηρεαστεις απο καποιες ιδεες που θα ξεδιπλωθουν μπροστα σου ΑΛΛΑ σε καμια περιπτωση δεν προκειται να αλλαξουν τον κυριο δογμα σου το οποιο αν δεν εχω κανει λαθος ειναι το παραπανω!

@michelle
 αν εχεις καποιο προβλημα ριξτο πανω μου αλλωστε εγω ειμαι ο ενοχος της υποθεσης 8)
Andrikos
Guest
« Reply #36 on: March 21, 2005, 01:56:03 am »

Οκ!! Αυτα περιμενα και εγω να ακουσω... Αυτα που περιεγραψα τα εκανες απτα λογικα παραδειγματα...
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #37 on: March 21, 2005, 03:17:10 am »

Δε θα έλεγα ότι είναι το ίδιο δογματικός ο άθεος με τον πιστό... όταν δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την ύπαρξη κάποιας οντότητας, το πιο εύλογο είναι να υποθέσεις ότι αυτή δεν υπάρχει. Εξάλλου ο πιστός συγκεκριμένου δόγματος (δηλ. όχι σε στιλ Michelle) κάνει πολύ περισσότερες αβάσιμες υποθέσεις (πού το ξέρεις ότι είναι πανταχού παρών; πού το ξέρεις ότι είναι τριαδικός; κλπ κλπ) πέρα από την ύπαρξη/μη ύπαρξή του.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #38 on: March 21, 2005, 03:18:39 am »

Quote from: Michelle on March 20, 2005, 15:42:34 pm
Και κάτι τελευταίο:
"Η θρησκεία είναι το όπιο του λαου"
Καρλ Μαρξ

Μην σας εξαπατούν.
Ο Μαρξ δεν είπε κάτι τέτοιο.
Εϊναι επιτηδευμένη διαστρέβλωση των λόγων του.
Ψάξτε το καλύτερα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #39 on: March 21, 2005, 03:51:43 am »

Quote from: fugitive on March 21, 2005, 03:18:39 am
Quote from: Michelle on March 20, 2005, 15:42:34 pm
Και κάτι τελευταίο:
"Η θρησκεία είναι το όπιο του λαου"
Καρλ Μαρξ

Μην σας εξαπατούν.
Ο Μαρξ δεν είπε κάτι τέτοιο.
Εϊναι επιτηδευμένη διαστρέβλωση των λόγων του.
Ψάξτε το καλύτερα

Απ'όσο ξέρω το έχει πει... Αλλά ακόμα κι έτσι να ειναι, εγώ συμφωνώ απόλυτα με τη ρήση αυτή είτε είναι "μάρκας" είτε είναι "μαιμου"...

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #40 on: March 21, 2005, 03:54:39 am »

Quote from: aliakmwn on March 21, 2005, 01:03:18 am
Χμμμ... Σου ξαναλεω: Ο αθεος δεν διαφερει σε τιποτα απο εναν πιστο...

Στα πιστεύω τους ίσως;

Τωρα όσο για τα ταξίδια που προετοιμάζεις,
έχω να πω ότι κάνεις πολύ καλα που πας να επισκεφτείς και να γνωρίσεις όλα αυτά τα μέρη/πολιτισμούς/θρησκείες.
Ίσως,λέω ίσως, έτσι τελικά εκτιμήσεις περισσότερο τα... ντόπια Wink

Η αθεϊστικη κοσμοθεωρια δεν απεχει καθολου απο τις υπολοιπες θρησκειες
Εδώ φίλε Αλιάκμων νομίζω ότι έχεις κλειστεί σε έναν εικονικό φαύλο κύκλο...

Ο ιδιος ο θεος γενναται και πεθαινει στα στενα ορια της πεπερασμενης απειροσυνης του μυαλου μας... Μας επηρεαζει οσο "του" επιτρεπουμε!
Συμφωνώ απόλυτα στο... δεύτερο!
Στο πρώτο... πεπερασμένη απειροσύνη; ???

Κάποιος/α ανέφερε ότι δεν χρειαζόμαστε θεό και θεικούς νόμους για να ζήσουμε πολιτισμένα.
Ίσως.
Ίσως όμως και όχι.
Διαπιστώνουμε καθημερινά τα πολιτισμένα τουφέκια τους πολιτισμένους πυραύλους,
τις πολιτισμένες δικτατορίες, τους πολιτισμένους ηγέτες που μας έχουν γεμίσει με ευτυχία.
Εδώ έρχεται ο Θεός,
να θεσπίσει θεικούς νόμους.
Τι είναι όμως αυτοί οι περιβόητοι νόμοι που τόσος λόγος γίνεται;
Η βάση του χριστιανισμού,
αν μπορούσαμε να συρρικνώοουμε όλη τη χριστιανοσύνη σε μια λέξη,
ποια θα ήταν αυτή;
Α Γ Α Π Η
Και δε νομίζω να βρεθεί ούτε ένας που να διαφωνεί,
ότι με λίγη περισσότερη αγάπη σε αυτό τον κόσμο
κάτι καλύτερο από το σημερινό χάλι, θα υπήρχε.

Κάποιος/κάποια έθιξε το γεγονός των "ιερών πολέμων"
Βλέπε σταυροφορίες, ή και αυτά που ανέφερε ο Αλιάκμων.
Προφανώς όλοι καταννούμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρει η θρησκεία
για κάποιους που την εκμεταλλεύτηκαν για να χειραγωγήσουν συνειδήσεις
ή για να μαζέψουν χρήματα (συγχωροχάρτια).
Κι αν αυτό έγινε ακόμα και από ιερείς,
από εκπροσώπους της εκκλησίας
τότε
(όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο π.Μεταλληνός)
αυτοί είναι οι πιο κατάπτυστοι από όλους.

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #41 on: March 21, 2005, 11:45:05 am »

Το θέμα είναι ότι η θρησκεία, όπως βλέπουμε καθημερινά γύρω μας, δεν κάνει τους ανθρώπους καλύτερους. Εκεί κολλάνε και οι αναφορές στις σταυροφορίες, τους ιερούς πολέμους και τα συναφή. Πώς μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι οι άθεοι είναι ανήθικοι, τη στιγμή που οι θρησκευόμενοι έχουν κάνει τρισχειρότερα;
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #42 on: March 21, 2005, 13:01:27 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on March 21, 2005, 11:45:05 am
Πώς μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι οι άθεοι είναι ανήθικοι, τη στιγμή που οι θρησκευόμενοι έχουν κάνει τρισχειρότερα;

Όχι. Λάθος.
Οι αληθινοί χριστιανοί,
αυτοί που ζούνε σύμφωνα με τους κανόνες της εκκλησίας,
ουδέποτε έπραξαν κάτι τέτοιο.
Αυτοί (θρσηκευόμενοι) στους οποίους αναφέρεσαι
είτε χρησιμοποιούν το χριστιανισμό όπως προανέφερα,
είτε είναι κατα φαντασίαν χριστιανοί
είτε θέλουν να είναι αλλά κάπου στην πορεία πήραν λάθος δρόμο.

Τώρα για το πόσο ηθικός μπορεί να είναι ένας άθεος...
αυτό σηκώνει άλλες 3 σελίδες συζήτησης σε νέο τόπικ.
Εγώ απλά θα ρωτήσω εσένα (επειδή δηλώνεις άθεη)
ποιοε είναι οι ηθικοί κανόνες στους οποίους υπόκειται ένας άθεος;
Ποιος τους ορίζει;
Μήπως αυτο-ορίζονται από τον καθένα άθεο ώστε να είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα του;
ή μήπως τους ορίζει ο εκάστοτε άρχοντας (βασιλιάς,μονάρχης, κοινοβούλιο κτλ)
Τότε όμως έχουμε κανόνες και νόμους ηθικής σύμφωνους με κάθε εποχή αλλά τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους.
Και αναρωτιέμαι πώς γίνεται αυτό που είναι καλό για μια εποχή να είναι κακό για μια άλλη.
Η απάντηση είναι μάλλον ότι ένα από τα δυο είναι λάθος.
Επομένως,αντί να αναρωτιέμαι εάν έχω τύχειι να ζω στην εποχή των λάθος κανόνων
δεν είναι καλύτερο να ακολουθήσω τους κανόνες μια θρησκείας
(αυτής που θα κρίνω εγώ καλύτερη/ορθότερη)
που θεσπίζει κανόνες πέρα από το χρόνο;
« Last Edit: March 21, 2005, 13:08:48 pm by fugitive » Logged

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #43 on: March 21, 2005, 13:24:33 pm »

Πιστευω οτι ολα αυτα που λετε ολοι σας εχουν καποια βαση και ακολουθουν σιγουρα καποια λογικη. Εκτος αν υπαρχει καποιος δογματικος, ειτε θρησκευομενος ειτε οχι που να υποστηριζει κατο a priori και χωρις να εχει επιχειρηματα για το αντιθετο. Γιατι η εννοια της πιστης ειναι ακριβως οτι δεν χρειαζεται επιχειρηματα για να πειστεις για ορισμενες καταστασεις. Το θεμα ειανι αν εσυ θα το δεχτεις αυτο η οχι.
Κατα την γνωμη μου οι θρησκειες ειναι ανθρωπινα οικοδομηματα, τα οποια ισως να εχουν καποια βαση ισως και οχι. Που ξερετε μπορει να υπηρξε ο Χρηστος... Οι πιο πολλοι ειμαι σιγουρος πιστευουν οτι δεν υπηρξε-εγω προσωπικα δεν ξερω. Αλλα ξεχνατε κατι: στην προσπαθεια σας να αποδειξετε οτι δεν υπαρχει και χωρις να καταθετετε απτες αποδειξεις, δεν αποδεικνυετε τιποτα. Γιατι με τοσα και τοσα που εχουν ειπωθει για τον Χρηστο και για την ζωη του δεν χρειαζεταιπλεον αποδειξεις για τον περισσοτερο κοσμο, εχει γινει συνειδηση.
Το θεμα για μενα ειναι οτι καθε θρησκεια πρεπει να την βλεπουμε περισσοτερο ως φιλοσοφια και ως σταση ζωης. Δηλαδη δεν εχει σχεση αν υπηρξε η οχι Χρηστος, στην τελικη δεν κανει και καμια διαφορα επι του πρακτεου. Το θεμα ειναι αν αυτα που ειπε ο Χρηστος-η ο εκαστοτε υπαρκτος η μη πρεσβευτης μιας θρησκειας(μιλαω για Χρηστο γιατι ζουμε σε χωρα με θρησκεια τον χριστιανισμο)- ηχουν σωστα στα ταλιπωρημενα αυτια και εγκεφαλο μας. Για μενα καλος χριστιανος δεν ειναι αυτος που παει καθε μερα εκκλησια, εξομολογειται κτλ κτλ. Ειναι αυτος που ακολουθει ορισμενα μονοπατια τα οποια κατα την γνωμη μου,σου,του ειναι τα σωστα οχι οσον αφορα το δογμα αλλα την σταση ζωης. Ας πουμε ο χριστιανισμος, οπως και οι περισοοτερες "εξελιγμενες" θρησκειες λιγο ως πολυ προτεινουν να κανουμε το καλο. Και το καλο για καθε θρησκεια-φιλοσοφια ειναι διαφορετικο. Σε αυτο το σημειο θα πρεπει ο καθενας να αξιολογησει τι προσωπικα του ταιριαζει. Δυστυχως αυτο δεν γινεται-και προσοχη αυτο δεν γινεται σε ολες τις θρησκειες. Να μην ειστε αμεροληπτοι μονο για ολους τους αλλους εκτος απο τον χριστιανισμο.
Τωρα αν νομιζετε οτι ειστε πραγματικα αθεοι, εγω για πολυ λιγους θα το πιστευα και κυριως για ατομα που το εχουν ψαξει πραγματικα. Οχι για αυτους που απλα κατεληξαν σε καποια συμπερασματα. Οχι για καποιο αλλο λογο αλλα γιατι κι αλλοι υπηρξαν αθεοι αλλα στις δυσκολες στιγμες και δεν μιλω για πανελληνιες, αυτοι που κοροιδευαν προσευχονταν. Πιστευω οτι πλεον ο αθεισμος εχει γιανι πιο πολυ της μοδας και αυτο αποδεικνυεται και μονο απο το topic. Γιατι αν δεν ειχατε την αναγκη να αυτοεπιβεβαιωθειτε, δεν θα χρειαζοταν να βαλετε τετοιο θεμα.
Και στο κατω κατω αν στην καθημερινη σας ζωη κανετε πραγματα τα οποια προτεινει ο χριστιανισμος τοτε ειστε χριστιανοι. Γιατι οπως ειπα χριστιανοι δεν ειναι αυτοι που παν καθε μερα εκκλησια απαραιτητα, αλλα αυτοι που κανουν αυτα που λεει ο χριστιανισμος. Και θα μου πειτε: γιατι αν ειμαι αθεος και κανω το καλο. Και θα σας απαντησω: το καλο ποιος το καθοριζει;;; Θα μου πειτε ο εγκεφαλος μου, τα συναισθηματα μου, οι νευρωνες μου. Τι αλλο αν ειστε αθεοι και υποτιθεται οτι δεν ακολουθειται καποια θρησκεια;;; Ε σ αυτο το σημειο κολλαει. Γιατι το καλο και το κακο ειναι αλληλενδετα. Γιατι αυτο που νομιζεται καλο να ειναι πραγματικο καλο;;;; Γιατι να μην ειναι καλο να πουλαω ναρκωτικα, να βγαζω λεφτα και να περναω καλα;;; Ποιος μπορει να μου αποδειξει το αντιθετο. Για μενα ειανι καλο η γυναικα να φοραι μαντιλα και να μην την βλεπει κανενας(παραδειγμα προφανως). Αμα το κανωβ αυτο θα με πειτε φαλλοκρατη, μαλ..., κοκ. Γιατι;;; Αλλου αυτο θεωρειται καλο. Γι αυτο υπαρχουν και οι θρησκειες: ομαδοποιουν τα καλα και τα κακα, τα πρεπει και τα δεν πρεπει που πιστευουν πολλοι ανθρωποι η μαι κοινωνια.....
Πρεπει να κραταμε απο καθε θρησκεια τα θετικα της(αν και αυτο αντικρουει με τα προηγουμενα που ειπα) και συμφωνα με αυτα να ζουμε.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #44 on: March 21, 2005, 14:26:11 pm »

Quote from: Aurelius on March 21, 2005, 13:24:33 pm
Τωρα αν νομιζετε οτι ειστε πραγματικα αθεοι, εγω για πολυ λιγους θα το πιστευα και κυριως για ατομα που το εχουν ψαξει πραγματικα. Οχι για αυτους που απλα κατεληξαν σε καποια συμπερασματα. Οχι για καποιο αλλο λογο αλλα γιατι κι αλλοι υπηρξαν αθεοι αλλα στις δυσκολες στιγμες και δεν μιλω για πανελληνιες, αυτοι που κοροιδευαν προσευχονταν. Πιστευω οτι πλεον ο αθεισμος εχει γιανι πιο πολυ της μοδας και αυτο αποδεικνυεται και μονο απο το topic.

Πέστααααααα!  shifty

Quote from: Nessa NetMonster on March 21, 2005, 11:45:05 am
Πώς μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι οι άθεοι είναι ανήθικοι, τη στιγμή που οι θρησκευόμενοι έχουν κάνει τρισχειρότερα;

Είπες πριν κάτι που αποδεικνύει ότι αυτό που λες δεν πολυστέκει

Quote from: Nessa NetMonster
Όλα τα χελιδόνια είναι πουλιά, αλλά όλα τα πουλιά δεν είναι χελιδόνια... δεν ξέρω αν με εννοάς.

Το τι έκαναν κάποιοι άνθρωποι επικαλούμενοι κάποια θρησκεία ή οι οποίοι ήταν πιστοί σε κάποια θρησκεία δεν χαρακτηρίζει το σύνολο.

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 127 Go Up Print
Jump to: