• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:36:45 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:36:45 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 44
Guests: 113
Total: 157
spoun
geftihiakos
aafroditi
kostas1507
unreasonable
Thanoskask
vasilis saitis
Stelios Leivas
soktas
Billyskotsikas
stephystam
nikosmonov
qwertyuiop
sterxz
eli_k
Le ece
Giannis Masterio
coyg
mayia psarikoglou
kkuro123
AlexKyr
aachmet
estoimea
ggalamat
arswagdapro
Captain
kyriakipa
Χρήστος Κίτσος
georsoti
alexbaroutes
Deviate
ioannisdamantis
Tasaras
vevi
Mr Watson
elias_farhood
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Πιστεύετε??
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Πιστεύετε στο Χριστιανισμό?
Ναι - 216 (55.5%)
Όχι - 173 (44.5%)
Total Voters: 469

Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 127 Go Down Print
Author Topic: Πιστεύετε??  (Read 264499 times)
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Απ: Re: Πιστεύετε??
« Reply #420 on: September 15, 2005, 00:18:09 am »

Quote from: Junior on September 14, 2005, 18:36:10 pm
Περιμένω να ακούσω τις δικές σας εξηγήσεις για το φαινόμενο που παρατήρησα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε δίκιο εσείς και όχι πχ οι βουδιστές;

Πού αλλού μιλάνε για κενό τάφο;

Ψάξε λίγο και τις άλλες θρησκείες να δεις σε τι ακριβώς πιστεύουν οι βουδιστές, οι ινδουιστές κλπ (αν ξέρουν και οι ίδιοι σε τι πιστεύουν δηλαδή). Δες ποιος ήταν ο Βούδας και τι ακριβώς είναι ο βουδισμός. Όσο για το μουσουλμανισμό, ο Μωάμεθ (και για την ακρίβεια η γυναίκα του) πήρε πολλά στοιχεία από το ευαγγέλιο, από αρχαιοελληνική φιλοσοφία, από αραβικές δοξασίες κλπ, τα προσάρμοσε στο ύφος και το ήθος των ομοδαπών του και έτσι έγινε το Ισλαμ (=υποταγή). Από κει και πέρα έκανε πολέμους για να επιβάλει τη θρησκεία του (και να γίνει βασιλιάς-δε θυμάμαι αν το κατάφερε).

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
Re: Πιστεύετε??
« Reply #421 on: September 15, 2005, 01:18:16 am »

@junior
Απ' ότι κατάλαβα στο ψάξιμο είσαι, πολύ καλό αυτό, όλοι είμαστε έτσι και άσε μας να λέμε, αλλά με τη λογική που ακολουθείς μπορεί να χαθείς "μέσα σε δρόμους που καίνε" κυρίως τα εγκεφαλικά σου κύτταρα. Παίξτο λίγο επιστημονικότερα (τουλάχιστο θα έχεις από πού να αρχίσεις), κοιτάζοντας μια πιο ψυχολογική πλευρά (π.χ. οι γιοι του πατέρα Ξηρού γιατί "εστραβοπάτησαν"Wink και όσο αφορά θρησκείες, πιο ιστορικά (με γεγονότα). Αν δεις π.χ. τι λένε οι ψυχολόγοι για συλλογικότητα της μάζας, αποστροφή της ελευθερίας κ.ά. θα ψιλοξενερώσεις με κηρύγματα (από κάθε πλευρά) και ιστορίες για φιδάκια ( :oο διαμαντής!!). Όχι ότι όλα αυτά πρέπει να τα δεχτείς δογματικά, αλλά ανοίγουν προοπτικές που άλλοι σκέφτηκαν και βοηθούν το άτομο να κοιτά με πιο ουδέτερο μάτι. Τρεις λέξεις -> βιβλία. Θα 'χεις χρόνο τώρα (κι εγώ επίσης μετά την εξεταστική).

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #422 on: September 15, 2005, 01:20:08 am »

Quote from: Alexkasgr on September 14, 2005, 18:58:59 pm
Σε όλο το κείμενο σου αναφέρεσαι στη σωστή θρησκεία. Αυτό για μένα δε στέκει. Η θρησκείες δεν είναι κάτι υπαρκτό, είναι δημιουργήματα του ανθρώπου στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το ανεξήγητο της προέλευσής και του μέλλοντός του που κατά βάθος τον φοβίζει. Η κάθε θρησκεία είναι ένας διαφορετικός τρόπος πρόσέγγισης του "ανεξήγητου" και για αυτό τις θεωρώ όλες ισότιμες. Κάθε μια εννοείται ότι έχει διαμορφωθεί στην τωρινή της μορφή από ένα σύνολο παραγόντων πολιτισμικών, χρονικών, τοπικών κτλ. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει και ταύτιση (κακώς) εθνική και θρησκευτική, γεγονός που παρατηρείται και στην Ελλάδα.

Δίνεις ικανοποιητική απάντηση σε αυτό που έθεσα. Αλλά μου φαίνεται ότι αν ισχύουν αυτά θα έχουν σοβαρές συνέπειες στο πώς πρέπει να δούμε τη θρησκεία. Δηλαδή, αφού όλες οι θρησκείες είναι ισότιμες, μπορούμε να πιστέψουμε σε όποια θέλουμε και να πάμε στον "παράδεισο" ακολουθώντας όποια θρησκεία θέλουμε. Ακόμα και ο παράδεισος, εφόσον δεν περιγράφεται με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις θρησκείες, μάλλον αναφέρεται τελείως συμβολικά. Δηλαδή πρέπει να είναι κάτι το οποίο ταιριάζει με όλες τις εκδοχές του παραδείσου στις διάφορες θρησκείες. Αλλά αυτό δυσκολεύομαι να το φανταστώ πώς θα είναι, αφού σε ορισμένες θρησκείες υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές. Για παράδειγμα, οι μουσουλμάνοι λένε ότι αν είσαι καλός μουσουλμάνος μεταθάνατον θα έχεις 7(ή περισσότερες; ) γυναίκες; Αυτό είτε είναι αλήθεια είτε είναι ψέμματα. Δεν μπορεί να συμβολίζει κάτι άλλο.
Ακόμη περισσότερο, αν οι θρησκείες είναι τρόπος προσέγγισης του ανεξήγητου, τότε θα μπορούσα να φτιάξω μία θρησκεία μόνος μου και να έχω τους δικούς μου κανονισμούς ώστε να πάω στον παράδεισό μου. Και αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, τότε δεν είναι πολύ καλύτερο να φτιάξουμε τη δικιά μας "θρησκεία" από το να ακολουθήσουμε παγιωμένα μοντέλα που μας προσφέρουν οι άλλοι έτοιμα; Γιατί λοιπόν να πιστεύουμε στο χριστιανισμό; Τελικά ποιος ο σκοπός ύπαρξης των θρησκειών που γνωρίζουμε; Για να χαλιναγωγούν τον κόσμο προφανώς.
Περιμένω να ακούσω που έχω λάθος, αν έχω.

Μίλησες για τη λογική. Όσοι υπερασπίζονται μια (οποιαδήποτε) θρησκεία ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σε αυτήν, δεν καταλήγουν εκεί με τη λογική. Δεν έχουν αποδείξεις για αυτήν, αλλά ισχυρές και αυστηρά προσωπικές ενδείξεις (βιώματα, θαύματα κοκ). Τώρα το αν υπάρχει λόγος να πιστεύει κάπου ο άνθρωπος το θεωρώ αυταπόδεικτο. Ακόμα και το να ισχυρίζεσαι ότι τα πάντα αποδεικνύονται με τη λογική και άρα δεν υπάρχει Θεός με την έννοια του δημιουργού, είναι και αυτό μιας μορφής θρησκεία με την ευρύτερη έννοια.
Δε θα ξαναρωτήσω γιατί να πιστεύουν σε μια ορισμένη θρησκεία, γιατί το έχω ρωτήσει ξανά στο ίδιο μήνυμα...
Όσον αφορά το αν υπάρχει λόγος ο άνθρωπος να πιστεύει κάπου, μπορώ να δώσω πολλές ερμηνείες σε αυτή τη φράση. Πχ, αν δεν πίστευα τα όσα μου λένε οι φίλοι μου καθημερινά, θα ήμουν σπαστικός. Αν δεν πίστευα σε αυτά που αποδεικνύονται από τα μαθηματικά θα ήμουν ξεροκέφαλος. Αν δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που με τη βούληση του έφτιαξε τον κόσμο και τον άνθρωπο δεν ξέρω τι είμαι... αλλά δεν το πιστεύω.
Στο τελευταίο που γράφεις: πιστεύω πως τα πάντα (ίσως σχεδόν τα πάντα) αποδεικνύονται με τη λογική και δεν έχω κανένα πρόβλημα να ονομάσω αυτή μου την πίστη "θρησκεία", αρκεί να καταλαβαίνουμε τι εννοούμε κάθε φορά. Και όταν δηλώνω ότι είμαι άθεος το δηλώνω για να καταλάβουν ότι δεν πιστεύω στο "δημιουργό με βούληση".

Συμφωνώ ότι πολλές φορές η θρησκεία είναι σαν την ομάδα στο ποδόσφαιρο. Σου μαθαίνουν να την πιστεύεις και να την υποστηρίζεις. Οι πιο πολλοί όμως άνθρωποι κάποια στιγμή σκέφτονται και μόνοι τους. Έτσι στο poll σε αυτό το θέμα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το 95% ή και το 100% έχουν βαφτιστεί ορθόδοξοι Χριστιανοί σε ηλικία 1 έτους, ωστόσο το 55% σεν πιστεύει στο Θεό (όσοι ψήφισαν ότι πιστεύουν θεωρώ ότι και αυτοί το έχουν ψάξει).

Ακριβώς εδώ αξίζει να εστιάσουμε. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να το ψάξουν λογικά; Σίγουρα όχι οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας. Σίγουρα όχι τα μωρά. Μάλλον όχι οι αμόρφωτοι. Μάλλον όχι αυτοί που έχουν εξαιρετικά πολλά ερεθίσματα που τους οδηγούν στο να ακολουθήσουν μια θρησκεία (πχ επειδή η μαμά είναι πολύ θρήσκεια και με παίρνει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, στα κατηχητικά, έγινα παπαδάκι κλπ). Μάλλον περισσότερο αυτοί που ακολουθούν θετικές επιστήμες. Μάλλον περισσότερο οι νέοι στις μέρες μας που έχουν καλύτερη παιδεία από ότι δύο γενιές πριν. Γι' αυτό πιστεύω πως αυτό το poll δεν αντιπροσωπεύει τον ελληνικό πληθυσμό. Και να σου πω την αλήθεια, όταν είδα ότι τα όχι είναι τόσα πολλά χάρηκα γιατί κατάλαβα πως οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί τουλάχιστον ψάχνονται (έστω κι αν έχουν άδικο).

And now... to Gaijin:

Καταρχήν χαίρομαι που έχεις σε εκτίμηση τη λογική.

Είναι φανερό ότι η θέση σου είναι τελείως διαφορετική από αυτή του alex, αφού εσύ δε δέχεσαι την ισοτιμία των θρησκειών. Κάποια από τα παραπάνω που είπα στέκουν μόνο αν δεχτούμε τη θέση του alex.

Εσύ, από ό,τι καταλαβαίνω, λες πως ξεχωρίζει ο χριστιανισμός για τους εξής δύο λόγους:
1) Υπάρχουν ιστορικά γεγονότα που συμφωνούν με αυτά που λέει ο χριστιανισμός.
2) Υπάρχουν προφητείες στην Αγία Γραφή οι οποίες εκπληρώθηκαν.

Για το πρώτο γνωρίζω ότι οι Μουσουλμάνοι (ενδεχομένως και άλλες θρησκείες) λένε πως τα δικά τους συμβαδίζουν με την ιστορία. Πολύ πιθανόν να έχουν και διαφορετική ιστορία από εμάς. Και τότε ποια ιστορία μπορούμε να εμπιστευτούμε;
Για το δεύτερο, αν και πιστεύω πως το λένε και σε άλλες θρησκείες δεν το έχω ακούσει. Έχω ακούσει όμως για τις προφητείες του Νοστράδαμου. Και για τις προφητείες στα μαντεία. Αν δεν είναι Θεός αυτός που προφητεύει, τότε γιατί να προφητεύει ο Θεός στο χριστιανισμό;
Τέλος, όταν προσπαθείς να δείξεις ότι ο χριστιανισμός ξεχωρίζει από τις άλλες θρησκείες, θα σε συμβούλευα να προσέχεις μήπως το κάνεις για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο post, και όχι γιατί το πιστεύεις εσύ με την κρίση σου. Σκέψου, για παράδειγμα, αν γεννιόσουν στην Τουρκία και σε μεγάλωναν μουσουλμάνοι, μήπως θα μου έλεγες κάτι αντίστοιχο για το μουσουλμανισμό; Ή πιστεύεις ότι θα γινόσουν χριστιανός για τους λόγους που είσαι τώρα;
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
Απ: Πιστεύετε??
« Reply #423 on: September 15, 2005, 01:35:34 am »

Quote from: Nessa NetMonster on September 14, 2005, 17:38:36 pm
Για μένα ο Θεός που αφήνει να σκοτωθούν τόσοι άνθρωποι στη Νέα Ορλεάνη πχ δεν είναι δυνατόν να είναι πανάγαθος. Ένας Θεός που τιμωρεί τόσες γενιές ανθρώπων για το λάθος που έκαναν δύο άτομα δεν είναι πανάγαθος. Εσείς δεν καταλαβαίνω πώς δε βρίσκετε κάποια αντίφαση σ'αυτό. Ίσως εσείς να θεωρείτε καλό το να μένεις άπραγος όταν αθώοι άνθρωποι παθαίνουν τα μύρια όσα... σου λέει "αφού το κάνει ο Θεός καλό θα είναι"... "ο Θεός είναι Πανάγαθος, αυτά που εμείς θεωρούμε κακά είναι απλώς επειδή δεν τα καταλαβαίνουμε"... μα καμία κριτική σκέψη;
Δλδ εσύ φαντάζεσαι τον θεό κάπως έτσι:
Σηκώνω το χέρι να σε χτυπήσω, έρχεται ο θεός και με σταματα.
Μα τότε θα μιλούσες για παρέμβαση στην ελευθερία του ανθρώπου.
Τελικά εάν θέλεις να βρεις κάπου ψεγάδι, θα το βρεις έστω κι αν δεν υπάρχει
(το δεύτερο πρόσωπο δεν σημαίνει ότι απευθύνομαι κατ'ανάγκη σε σενα)

Quote from: Junior on September 15, 2005, 01:20:08 am

Τέλος, όταν προσπαθείς να δείξεις ότι ο χριστιανισμός ξεχωρίζει από τις άλλες θρησκείες, θα σε συμβούλευα να προσέχεις μήπως το κάνεις για τους λόγους που ανέφερα στο προηγούμενο post, και όχι γιατί το πιστεύεις εσύ με την κρίση σου. Σκέψου, για παράδειγμα, αν γεννιόσουν στην Τουρκία και σε μεγάλωναν μουσουλμάνοι, μήπως θα μου έλεγες κάτι αντίστοιχο για το μουσουλμανισμό; Ή πιστεύεις ότι θα γινόσουν χριστιανός για τους λόγους που είσαι τώρα;

Αν και απευθύνεσαι σε άλλον επέτρεψέ μου να παρέμβω.
Η κύρια διαφοροποίηση του χριστιανισμού είναι μία.
Ο Χριστός.
Είναι η μονη θρησκεία που ο Θεός θυσιάζεται για τον άνθρωπο.

Και με την ευκαιρεία της σημερινής εορτής ένα ερώτημα προς όλους. Δεν θέλω απάντηση, κάντε το στον εαυτό σας και κρατήστε την απάντηση για εκείνον.

Αν τελικά είναι αλήθεια αυτό, το ότι ο ίδιος Ο Θεός ο παντοδύναμος,τέλειος, απρόσβλητος
υποφέρει και θυσιάζεται για τον άνθρωπο, και πάνω στον Σταυρό συγχωρεί όλους αυτούς που τον απαρνήθηκαν, τον χλεύασαν, τον σταύρωσαν.
Πείτε μου υπάρχει κάτι που να υπερβαίνει αυτήν την Αγάπη για τον άνθρωπο;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #424 on: September 15, 2005, 02:04:19 am »

Ο άνθρωπος πάντα θα ανακαλύπτει αλλά ποτέ δε θα φτάσει στην τελική ανακάλυψη γιατί δεν υπάρχει. Πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν υπάρχει απάντηση μια και αναμφισβήτητη, αλλά πολλές που προέρχονται από διάφορες θεωρίες, και ο φόβος που προκαλεί αυτή η πραγματικότητα τον ωθούν στο να δημιουργήσει τη θρησκεία.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #425 on: September 15, 2005, 02:06:13 am »

Quote from: Lord_Rutherford on September 15, 2005, 02:04:19 am
Ο άνθρωπος πάντα θα ανακαλύπτει αλλά ποτέ δε θα φτάσει στην τελική ανακάλυψη γιατί δεν υπάρχει. Πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν υπάρχει απάντηση μια και αναμφισβήτητη, αλλά πολλές που προέρχονται από διάφορες θεωρίες, και ο φόβος που προκαλεί αυτή η πραγματικότητα τον ωθούν στο να δημιουργήσει τη θρησκεία.
Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που η θρησκεία αποκαλύπτεται στον άνθρωπο;

Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #426 on: September 15, 2005, 02:14:23 am »

Quote from: fugitive on September 15, 2005, 02:06:13 am
Quote from: Lord_Rutherford on September 15, 2005, 02:04:19 am
Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που η θρησκεία αποκαλύπτεται στον άνθρωπο;

Κατ' αρχάς να πώ οτι αυτά που λέω είναι προσωπική άποψη και δεν την υποστηρίζω φανατικά, απλά σαν σκέψεις τις αναφέρω για να υπάρξει και ο αντίλογος, να γίνει κουβέντα μπας και καταλήξουμε κάπου.

Το αμφισβητώ. Μπορεί κάποιος σε μια δύσκολη, παράξενη, τρελή . . . , στιγμή να δημιουργήσει μια "αποκάλυψη θρησκείας".

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));

{
            }

{
                {
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #427 on: September 15, 2005, 02:16:44 am »

Προφανώς και μπορεί. Ένα ψέμα όμως πόσο θα διαρκέσει;

Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #428 on: September 15, 2005, 02:28:29 am »

Θα λεγα πολλά ψέμματα.
Μέχρι και πριν λίγα χρόνια πρόσβαση στη γνώση και την ενημέρωση, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, είχαν λίγοι. Είναι πολύ εύκολο κάποιος που είναι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και κατα συνέπεια το μυαλό του δεν έχει "παιδευτεί" και δεν έχει μάθει να σκέφτεται αρκετά να δέχεται αβίαστα πολλά πράγματα. Κάποιοι "έξυπνοι" και "πονηροί" άνθρωποι μπορούσαν να παρασέρνουν τη μάζα όπου θέλουν και να της περνούν οποιαδήποτε μηνύματα θέλουν.

Μια τέτοια συλλογιστική εξηγεί τη σημερινή απομάκρυνση από τη "στερεότυπη" θρησκεία. Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον έχουν την νοητική ικανότητα να αναζητούν ο καθένας ξεχωριστά το ΘΕΟ τους και όχι να δέχονται την "αναζήτηση" των άλλων όπως παλιά.

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #429 on: September 15, 2005, 02:33:00 am »

Quote from: fugitive on September 15, 2005, 01:35:34 am
Δλδ εσύ φαντάζεσαι τον θεό κάπως έτσι:
Σηκώνω το χέρι να σε χτυπήσω, έρχεται ο θεός και με σταματα.
Μα τότε θα μιλούσες για παρέμβαση στην ελευθερία του ανθρώπου.
Για τις φυσικές καταστροφές δεν ισχύει αυτό το επιχείρημα. Αλλά ακόμα κι έτσι: Λογικά, τι είναι χειρότερο; Να φάω εγώ ξύλο ή να ενοχληθείς εσύ που δε μπόρεσες να με δείρεις; Ποιο είναι το μεγαλύτερο κακό; Εσύ απαιτείς να έχεις δικαίωμα στην επιλογή να δέρνεις, και εγώ απαιτώ να έχω δικαίωμα στην επιλογή να μην τρώω ξύλο. Ποιο δικαίωμα είναι ισχυρότερο; Πότε παραβιάζεται περισσότερο η ελευθερία του ανθρώπου λοιπόν, όταν ο Θεός παρεμβαίνει, ή όταν δεν παρεμβαίνει; Μα όταν δεν παρεμβαίνει, γιατί έτσι παραβιάζει τη δική μου ελευθερία σε μεγαλύτερο βαθμό (ή πιο σωστά την αφήνει να παραβιαστεί)! Κάποιος που είναι πανάγαθος δεν πρέπει να επειλέξει την υπεράσπιση του πιο βασικού δικαιώματος; Αυτό δεν είναι το πιο "καλό"; Αλλιώς, τι θεωρείς εσύ καλό;
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #430 on: September 15, 2005, 02:33:44 am »

Σαφώς. Για αυτό θρησκείες που στηρίζονται στον φανατισμό καταρρέουν.
Εδώ μιλάμε όμως για θρησκεία 2000+ ετών, που κυνηγήθηκε όσο καμία άλλη και ακόμη αντέχει.
Κι επιπλεον χριστιανούς μπορει να βρει κανείς από όλες τις κοινωνικές τάξεις.

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο π.Μεταλληνός, που τις γνώσεις και το ανοιχτό μυαλό του θα το ζήλευαν πολλοί.

Κι αν θες να γυρίσουμε και πιο πίσω, θα σου αναφέρω παραδείγματα σοφών, συμβούλων του βασιλιά,
γεννημένων απίστων (οπότε καταρρίπτεται και ο μύθος του περιβάλλοντος ποπυ επιβάλλει) που τελικά βατπίστηκαν
και μαρτύρησαν.

Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #431 on: September 15, 2005, 02:42:01 am »

Έχω τις αμφιβολίες μου για το κατα πόσο υπάρχει σήμερα.
Θα πώ και το εξής. Εγώ στην ψηφοφορία απάντησα ΝΑΙ. Και αν με ρωτήσει κάποιος θα πώ πιστεύω.
Το θέμα είναι το γιατί το κάνω αυτό. Για πιο λόγο;

void DrawShadow()
        {

{
            }

{
                {
                }
                mesh.Draw();
            }

}
CounterSpell
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

UU

View Profile
Re: Απ: Πιστεύετε??
« Reply #432 on: September 15, 2005, 03:27:53 am »

Quote from: fugitive on September 15, 2005, 01:35:34 am
Ο Χριστός.

Και με την ευκαιρεία της σημερινής εορτής ένα ερώτημα προς όλους. Δεν θέλω απάντηση, κάντε το στον εαυτό σας και κρατήστε την απάντηση για εκείνον.

Αν τελικά είναι αλήθεια αυτό, το ότι ο ίδιος Ο Θεός ο παντοδύναμος,τέλειος, απρόσβλητος
υποφέρει και θυσιάζεται για τον άνθρωπο, και πάνω στον Σταυρό συγχωρεί όλους αυτούς που τον απαρνήθηκαν, τον χλεύασαν, τον σταύρωσαν.

Σύμφωνα με τη θρησκεία σου, ο θεός σου είναι παντοδύναμος. Σε αυτήν την περίπτωση, η σταύρωση, η θυσία, η ανάσταση και τα λοιπά θαύματα έγιναν για το θεαθήναι. Προτιμάς να λατρεύεις ένα θεό υποκριτή από το να παραδεχτείς πως ίσως δεν υπάρχει ή, ακόμα κι αν υπάρχει, δεν έχει καμία σχέση με όσα ξέρεις;

Quote from: fugitive on September 15, 2005, 02:33:44 am
Εδώ μιλάμε όμως για θρησκεία 2000+ ετών, που κυνηγήθηκε όσο καμία άλλη και ακόμη αντέχει.

Μα αυτά δεν αποτελούν αποδείξεις. Είπαμε, ωραία και πειστικά παραμύθια λέει ο χριστιανισμός αλλά το θέμα είναι ο σκοπός που θέλει να εξυπηρετήσει με αυτά. Και σίγουρα τον έχει πετύχει. Σχεδόν ολόκληρος ο "ανεπτυγμένος" (δυτικός) κόσμος έχει πέσει θύμα της μεγαλύτερης φάρσας στην ιστορία.

"I’d be happy to stop contradicting you, just as soon as you start being right."
rat_poison
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

The Dark Side of the Moon

View Profile
« Reply #433 on: September 15, 2005, 05:32:11 am »

Quote from: Gaijin on September 14, 2005, 22:57:17 pm
Quote from: Junior on September 14, 2005, 18:36:10 pm
Τώρα που έχει ανάψει η αυζήτηση θα ήθελα να θέσω ένα ακόμη θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους περισσότερους χριστιανούς πριν να βεβαιωθούν ότι είναι σωστό αυτό που πιστεύουν.
Είναι γεγονός ότι τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον επιρεάζουν και τη σκέψη μας, τις απόψεις μας. Σαν παράδειγμα φέρνω τους Γερμανούς Ναζί που τους μάθαιναν ότι η Αρεία φυλή είναι η ανώτερη και αργότερα αυτοί το πίστευαν πραγματικά και αγωνίζονταν για αυτό, αφού τελικά αυτό ήταν η πραγματική τους πίστη, όχι κάτι το οποίο έχουνε μάθει.

Υ.Γ. Επειδή προσπαθώ να πάω λογικά σε κάθε συμπέρασμα, κάποιοι θα μου πουν ότι δεν πρέπει να τα εξηγώ όλα λογικά. Επειδή σε αυτό είμαι κάθετος, δεν μπορώ να συζητήσω το αν η λογική είναι σωστή.....

Αγαπητέ junior , επιτέλους να και ένας που βάζει μπροστά την λογική.
και ξέρει να συζητάει.
Ομως ένα ένα κάθε φορά.

Για μένα, η μοναδικότητα του χριστιανισμού είναι μία. Ο Χριστός είναι ζωντανός , αναστήθηκε.
Ο Βουδας πχ βλέπουμε ότι πέθανε.
Στην Αγία Γραφή ήταν γραμμένο ότι θα εμφανιστεί ο Ελληνας Βασιλιάς μετα τους Περσες.
Εγινε με τον Μέγα Αλέκο.
Γράφει για τους στρατηγούς που θα εμφανιστούν μετά απο αύτόν , έγινε και αυτό. Άρα ο συγραφέας του Βιβλίου
αυτού καθορίζει το μέλλον. Περισσότερες λεπτομέρειες στο βιβλίο του Δανιήλ.

Η Ανάσταση του Χριστού είναι ένα αναμφισβήτιτο ιστορικό γεγονός.
Πιστοιποιημένο για μένα γιατί αυτοί που το είπαν και το γράψαν, φάγαν ξύλο, και πέθάναν μαρτυρικά μετέπειτα, αντίθετα στο ρεύμα της εποχής.
Χαίρεσαι που μπήκε κάποιος που μιλά λογικά στη συζήτηση, αλλά εσύ δεν έχεις ούτε ένα λογικό επιχείρημα στο post σου.
Και οι μοναχοί του Θιβέτ για αυτά που είπαν και έγραψαν, φάγαν ξύλο και πέθαναν μαρτυρικά μετέπειτα, αντίθετα με το ρεύμα της εποχής. Θεωρείς και τον ερχομό του Βούδα ως προφήτη για να σώσει τον άνθρωπο από τον πόνο αναμφισβίτητο ιστορικό γεγονός;
Λυπάμαι πολύ που θα σου το πω, αλλά ένα γεγονός δεν πιστοποιείται ιστορικά γιατί το πιστεύουν πολλοί. Το χιλιοειπωμένο αυτό επιχείρημα είναι ξερά ΣΑΘΡΟ. Συγκεκριμένα, σε ένα όλλο thread του forum (about fallacies), αναφέρεται ως ARGUMENTUM AD POPULUM
κάνω copy/paste
ARGUMENTUM AD POPULUM

This is known as Appealing to the Gallery, or Appealing to the People. To commit this fallacy is to attempt to win acceptance of an assertion by appealing to a large group of people. This form of fallacy is often characterized by emotive language. For example:

"Pornography must be banned. It is violence against women."

"The Bible must be true. Millions of people know that it is. Are you trying to tell them that they are all mistaken fools?"
π.χ. Μ' αυτή τη λογική, σωστή θρησκεία είναι ο Μαχαγιάνα Βουδισμός, με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο πιστούς.

Εξίσου σαθρό είναι και το επιχείρημα ότι αφού κάποιος "προφήτευσε" ότι θα συμβεί κάτι, αν αυτό συμβεί αυτός πράγματι το προφήτευσε. Λέγεται POST HOC ERGO PROPTER HOC
Και ξανά copy/paste

NON CAUSA PRO CAUSA / POST HOC ERGO PROPTER HOC

These are known as False Cause fallacies.

The fallacy of Non Causa Pro Causa occurs when one identifies something as the cause of an event but it has not actually been shown to be the cause. For example:

"I took an aspirin and prayed to God, and my headache disappeared. So God cured me of the headache."

The fallacy of Post Hoc Ergo Propter Hoc occurs when something is assumed to be the cause of an event merely because it happened before the event. For example:

"The Soviet Union collapsed after taking up atheism. Therefore we must avoid atheism for the same reasons."

Quote from: fugitive on September 15, 2005, 02:33:44 am

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί ο π.Μεταλληνός, που τις γνώσεις και το ανοιχτό μυαλό του θα το ζήλευαν πολλοί.

Κι αν θες να γυρίσουμε και πιο πίσω, θα σου αναφέρω παραδείγματα σοφών, συμβούλων του βασιλιά,
γεννημένων απίστων (οπότε καταρρίπτεται και ο μύθος του περιβάλλοντος ποπυ επιβάλλει) που τελικά βατπίστηκαν
και μαρτύρησαν.
Εξίσου σαθρά επιχειρήματα. Δε συνεχίζω με copy paste από το about fallacies, θα αναφέρω απλώς γιατί είναι σαθρά με τον τίτλο της σοφιστείας και όποιος θέλει, τα βρίσκει.
Εκτός από ARGUMENTUM AD POPULUM και POST HOC ERGO PROPTER HOC, χρησιμοποιείς και τη σοφιστεία ARGUMENTUM AD VERECUNDIAM, δηλαδή την έκκληση στην αυθεντία. και τη σοφιστεία ARGUMENTUM AD NUMERAM.

Παιδιά σας παρακαλώ, τα επιχειρήματά σας να περιοριστούν στα λογικά και όχι σε φτηνές χιλιοακουσμένες σοφιστείες.

Αν και απευθύνεσαι σε άλλον επέτρεψέ μου να παρέμβω.
Ο Χριστός.
LMAO, ROFL, LOL.
Η κύρια διαφοροποίηση του μωαμεθανισμού είναι μία
Ο Μωάμεθ
Η κύρια διαφοροποίηση του Βουδισμού είναι μία
Ο Βούδας.
Ανακρίβειες.
 Ένα απλό παράδειγμα, από την αγαπημένη μου μυθολογία, αυτή των Vikings!
Η θρησκεία των Vikings λέει ότι στο τέλος του κόσμου οι θεοί παλεύεουν με τους γίγαντες του πάγου, στην τελική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, τη Ragnarok. Οι περισσότεροι από τους θεούς και μάλιστα ακόμα και ο Odin και ο Τhor θυσιάζονται στη μάχη για να μην καταστραφούν εντελώς οι άνθρωποι (συγκεκριμένα τους τρώει ο λύκος Fenrir) για να μπορέσει ένα ζευγάρι ανθρώπων να μπει μέσα στο δέντρο της ζωής (Yggdrasil) και να επιβιώσει από τη μάχη αυτή, για να ξαναρχίσει ο κύκλος του κόσμου. Μία μάχη που οι θεοί θα μπορούσαν να κερδίσουν πιο εύκολα, αλλά οι συνέπειες για τη γη από την οργή τους θα ήταν ολέθριες.
Πριν τη Ragnarok ο Tyr θυσιάζει το χέρι του για να το δαγκώσει ο Fenrir, να κλείσει το στόμα του και να μπορέσουν οι θεοί να τον μπαγλαρώσουν για να αποτρέψουν τη Ragnarok (πράγμα που το καταφέρνουν προσωρινά μέχρι την προδοσία του Loki)

Υπάρχει! Η θυσία όχι ενός μόνο θεού, αλλά σχεδόν όλων!
Να γίνουμε λοιπόν όλοι πιστοί των Odin, Τhor, Balder, Freyr, Freya κτλ κτλ;
Και μη μου πεις ότι σου φαίνεται απίθανη αυτή η ιστορία, γιατί όπως δεν αποκλείεται το ιστορικό πρόσωπο Ιησούς να ήταν ο γιος του θεού και να θυσιάστηκε και να έκανε όλα αυτά, έτσι δεν αποκλείεται εμείς να είμαστε απόγονοι του νιοστού κύκου των ανθρώπων που κρύφτηκαν στο Yggdrasil. Εμένα και τα δύο μου φαίνονται εξίσου δύσκολα να τα πιστέψω.
Και μη μου πεις ότι η θρησκεία η δική σου είναι εξ αποκαλύψεως, γιατί θα σου πω ότι και των Vikings εξ αποκαλύψεως θεωρούνταν (στην Κατερίνη έχω ένα βιβλίο που λέγεται the Norse Myths και περιγράφει τη στιγμή που γίνεται αυτή η αποκάλυψη στους ανθρώπους, σχεδόν ακριβώς όπως και στην Παλαιά Διαθήκη, μη μου ζητήσεις να σου το κάνω quote, αδυνατώ, μάλλον θα βρεις ό,τι θες για την ιστορία στο internet, σαν το έπος του Snori Sturluson, κάτι σαν τον έλληνα Όμηρο) Μόνο
που εκεί ο θεός δεν εμφανίζεται ως φλεγόμενη βάτος, αλλά ως ζητιάνος. Τι βλέπεις ως πιο πιστευτό;

Και κάτι τελευταίο, κυρίως για αυτούς που αρέσκονται σε συζητήσεις που δίνουν περισσότερη βάση στο συναίσθημα και λιγότερη στη λογική.
Κάποτε λοιπόν πίστευα στο χριστιανισμό. Οχι να πεις "καλός χριστιανός", αλλά καταλαβαίνετε.. Μεγαλώνοντας, έβλεπα κάποια πράγματα, όχι μόνο στο ιερατείο, αλλά και στο ίδιο το δόγμα και έλεγα, δεν μπορεί να ισχύει αυτό και αυτό ταυτόχρονα, κάτι λάθος γίνεται. Θέλοντας λοιπόν να "ανακτήσω τη χαμένη μου πίστη" (όπως νόμιζα) στράφηκα "στο θεό".  Και προσπαθούσα, με προσευχή, με πίστη, να νιώσω αυτό που λένε κατάνυξη, αυτό που λένε να νιώσω το θεό μέσα μου. Προσευχήθηκα, είπα, ρε θεέ, δώσε μου τη δύναμη που δίνεις σε όλους τους άλλους, δώσε μου αυτήν την ξεχωριστή βιωματική εμπειρία που νιώθουν όλοι οι χριστιανοί, την έχω ανάγκη, χάνω την πίστη μου.  Ούτε βιωματική εμπειρία, ούτε φόβος θεού, ούτε αγάπη, ούτε φλόγα, ούτε πεταλούδες στο στομάχι. Γιατί ρε παιδιά εμένα ο θεός (αν υπάρχει) δε μου έδωσε ούτε ένα σημάδι; Αφού χαίρεται πιο πολύ με το αμαρτωλό κατσίκι, παρά με το πιστό κατσίκι, όταν αυτό μπαίνει στο κοπάδι. Τι έχετε δηλαδή εσείς που πιστεύετε παραπάνω από μένα, ή από τον καθένα είτε πιστό, είτε άθεο, που δεν έχει νιώσει τίποτα; Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που έχετε σαν συναίσθημα, είναι μία αυθυποβολή. Εγώ όμως δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω μία αυθυποβολή με μεταφυσικό άγχος, ή τύψεις για τις αμαρτίες μου. Εγώ το σωστό θα το κάνω ούτε για να πάω στον παράδεισο, ούτε για να πετύχω τη θέωση, ούτε για να φτάσω στο καθ' ομοίωσιν. Εγώ το σωστό θα το κάνω γι' αυτόν τον εφήμερο, θνητό και υλιστικό κόσμο, και ας είναι μάταιο, αφού στον παράδεισο σας, ούτε νεκρός δε θέλω να πάω.

There is no dark side of the moon really. Matter of fact it is all dark
Everything under the sun is tune, but the sun is eclipsed by the moon
New car, caviar, 4star daydream, think I'll buy me a football team
Money, Get back
I'm all right Jack, keep your hands off my stack
Gaijin
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #434 on: September 15, 2005, 23:01:09 pm »

Quote from: rat_poison on September 15, 2005, 05:32:11 am
Και κάτι τελευταίο, κυρίως για αυτούς που αρέσκονται σε συζητήσεις που δίνουν περισσότερη βάση στο συναίσθημα και λιγότερη στη λογική.
Κάποτε λοιπόν πίστευα στο χριστιανισμό. Οχι να πεις "καλός χριστιανός", αλλά καταλαβαίνετε.. Μεγαλώνοντας, έβλεπα κάποια πράγματα, όχι μόνο στο ιερατείο, αλλά και στο ίδιο το δόγμα και έλεγα, δεν μπορεί να ισχύει αυτό και αυτό ταυτόχρονα, κάτι λάθος γίνεται. Θέλοντας λοιπόν να "ανακτήσω τη χαμένη μου πίστη" (όπως νόμιζα) στράφηκα "στο θεό".  Και προσπαθούσα, με προσευχή, με πίστη, να νιώσω αυτό που λένε κατάνυξη, αυτό που λένε να νιώσω το θεό μέσα μου. Προσευχήθηκα, είπα, ρε θεέ, δώσε μου τη δύναμη που δίνεις σε όλους τους άλλους, δώσε μου αυτήν την ξεχωριστή βιωματική εμπειρία που νιώθουν όλοι οι χριστιανοί, την έχω ανάγκη, χάνω την πίστη μου.  Ούτε βιωματική εμπειρία, ούτε φόβος θεού, ούτε αγάπη, ούτε φλόγα, ούτε πεταλούδες στο στομάχι. Γιατί ρε παιδιά εμένα ο θεός (αν υπάρχει) δε μου έδωσε ούτε ένα σημάδι; Αφού χαίρεται πιο πολύ με το αμαρτωλό κατσίκι, παρά με το πιστό κατσίκι, όταν αυτό μπαίνει στο κοπάδι. Τι έχετε δηλαδή εσείς που πιστεύετε παραπάνω από μένα, ή από τον καθένα είτε πιστό, είτε άθεο, που δεν έχει νιώσει τίποτα; Εγώ πιστεύω ότι το μόνο που έχετε σαν συναίσθημα, είναι μία αυθυποβολή. Εγώ όμως δεν είμαι διατεθιμένος να πληρώσω μία αυθυποβολή με μεταφυσικό άγχος, ή τύψεις για τις αμαρτίες μου. Εγώ το σωστό θα το κάνω ούτε για να πάω στον παράδεισο, ούτε για να πετύχω τη θέωση, ούτε για να φτάσω στο καθ' ομοίωσιν. Εγώ το σωστό θα το κάνω γι' αυτόν τον εφήμερο, θνητό και υλιστικό κόσμο, και ας είναι μάταιο, αφού στον παράδεισο σας, ούτε νεκρός δε θέλω να πάω.

Η ερώτηση παραμένει.
Ο Ιησούς απο την Ναζαρετ για σένα τι ήταν ;
Ένας ψεύτης ; Ανύπαρκτο πρόσωπο ; Δημιουργία της φαντασίας κάποιων ;

Φυσικά και τέτοιο σημάδι δεν είδα εγώ προσωπικά απο τον Θεό που αναφέρεις ποιο πάνω.
Αλλοι ίσως είδαν.  Συγγενείς μου όμως είδαν άλλα σημάδια και καταστάσεις.

Το δεδομένο είναι ,πως η Αγία Γραφή έγραψε κάτι που θα γίνει 400 χρονια, πριν να γίνει.
Αν δεν γράφτηκε πριν 400 χρονια πριν γίνουν τα γεγονότα,  φυσικά και έχεις δίκαιο. Είναι τότε μια απάτη.
Αλλά τι σημαίνει για σένα αν όντως γράφτηκαν 400 χρόνια πριν γίνουν τα γεγονότα ;

Περι κόλασης και παράδεισου....
Ποιό είναι το κέρδος να κάνεις το σωστό αν δεν θα έχεις ανταμοιβή για αυτό ;

Τότε απλά θα λες την αλήθεια όταν δεν σου κοστίζει τίποτα. (Ατακα του Χαρυ Κλυν)

Και θέλεις να μάθεις ποία είναι η πραγματική βιωματική εμπειρία σαν χριστιανός;

Όταν όλοι είναι εναντίον σου γιατί χαλάς την πιάτσα.
Π.χ. ζήσε σαν χριστιάνός τιμια σαν δημόσιος υπάλληλος και αν δεν σε πετάξουν τα λαμόγια , οι συναδελφοί σου απο το παραθυρο, τρυπησέ μου την μύτη.

Οσοι θέλουν να ζήσουν ευσεβώς θα διωχτούν (Απόστολος Παύλος)

Μήπως, φοβάσαι να ζήσεις μια τέτοια ζωή; και είναι καλύτερα η πλατιά οδός που οδηγέι στον γκρεμό;
Pages: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 127 Go Up Print
Jump to: