• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:37:09 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 19:37:09 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426693
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 63
Guests: 137
Total: 200
gianniss
Sanaia
bsp
kokkinosgior
evitzv
dem05
ellimoschou
gstom
kstavroulis
AggelosZ
Papalamprous humor
Nicotre
Nikospneumatikos
natavhoo
jimalexoud
anastas1a
evangeliaap
akpapako
tzortzis
Alex Kosmas
PAPARI69
soti
christina02
acolak
kpapama
airam
aachmet
JiMan5
xanthosp
akiousia
fpapat
Thanasiscon1
pavlaras
Antreas17
ValKar
kchristoua
kkotsopo
VagT
kraxtopoulos
Νικη
PetrosCc
noimaginationforthis
Sotiris_atha
ggalamat
Tasaras
panapasc05
summersunshine
mariachatz
ThanosKoutsoump
pliroforikarios
Nikolas Tsamitros
anna.ts
xarabalios
maik
Theislander
mhtsakos02
theodoridoueu
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
alex_g
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123235 times)
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #375 on: June 19, 2007, 13:13:52 pm »

Gepeltek, πότε δούλευε εκεί ο τεχνίτης που λες; Γιατί από ένα σημείο και πέρα, οι ιδιοκτήτες όπως εξήγησα άφησαν επίτηδες το εργοστάσιο στην τύχη του. Και ο εργάτης αν βλέπει ότι πιθανότατα το εργοστάσιο θα κλείσει και ο ίδιος θα απολυθεί λογικά τέτοια συμπεριφορά θα αναπτύξει. Κάτι που βλέπεις ότι αφήνεται στη φθορά και δεν έχει μέλλον δεν το φροντίζεις ούτως ή άλλως.

Λες απλά να έτυχαν όλοι οι χαραμοφάηδες στη ΒΦΛ; Δε νομίζω! Tongue

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #376 on: June 19, 2007, 13:40:29 pm »

Αθάνατε θα μου απαντήσεις σε αυτά?

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.msg309371#msg309371

ή περιμένω τσάμπα?
Αθάνατος
Guest
« Reply #377 on: June 19, 2007, 14:25:09 pm »

Quote from: pandora on June 18, 2007, 17:46:20 pm
Παρεπιπτόντως πές μας κι εσύ αν έχεις δουλέψει και πού, γιατι εγώ που κριτικάρω όλα αυτά και πουλάω αναρχοκομμουνιστικές τσάμπα μαγκιές δούλευα το χειμώνα σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο.

shocked extremely_shocked shocked
 :'( :'( :'( :'(
Σε λυπάμαι

Να σου πω και εγώ ότι όταν ήμουν 16 χρονών επιχείρησα μία φορά να δέσω μόνος μου τα κορδόνια και ήταν μία πολύ ωδυνηρή εμπειρία :'(

Για περισσότερες λεπτομέρεις για την εργασιακή μου κατάσταση σε pm.

Άστο καλύτερα...δε νομίζω να αντέξουμε και άλλα τέτοια...

Quote from: pandora on June 18, 2007, 16:53:49 pm
5)Η οποιαδήποτε δουλειά σε μια κοινωνία είναι χρήσιμη. Άμα δεν υπήρχαν αγρότες θα θελα να μου από μια μεριά να σε δώ να φυτεύεις ντοματούλες για να φάς και να οργώνεις με το τρακτέρ... Grin Grin Grin Μην υποτιμάς την αξία κανενός, γιατί είσαι πολύ τυχερός όπως λέει και ο Καμένος.

Ατύχησες...και ντομάτες έχω φυτέψει και χωράφι έχω οργώσει και γενικά έχω κάνει δουλειές από όλους τους τομείς της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής) και μάλιστα δούλευα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και δουλεύω από 11 χρονών=>δηλ ξεκίνησα δουελιά πριν από 6 δισεκκατομύρια χρόνια.
Μικρή μου Πανδόρα από όλες τι δουλειές που έχω κάνει και τις συνομιλίες που είχα με αγρότες, κτηνοτρόφους, εργάτες σε βιομηχανίες, μηχανικούς σε βιομηχανίες και υπαλλήλους σε υπηρεσίες κατελήξα στο ότι ο καπιταλισμ΄πος και συνάμα η ελεύθερη αγορά είναι το σύστημα που αφήνει ελεύθερο τον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του, τις καλές και τις άσχημες...αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σύστημα δε θα με απασχολεί ο τεμπέλης συνάνθρωπος μου που νομίζει ότι δουλεύει  ενώ κάθεται...

Quote from: Fenix on June 19, 2007, 00:42:31 am
Quote from: Αθάνατος on June 18, 2007, 15:28:52 pm
Η πλειοψηφία των βιομηχανιών στην Ελλάδα είναι "προϊόντα" συνεταιρισμού. ΟΙ αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί έχουν τις βιομηχανίες τους και ο κάθε παραγωγός έχει μερίδιο στο συνεταιρισμό και λόγο πάνω στο εργοστάσιο.
Οι πλειοψηφία των βιομηχανιών στην Ελλάδα ανήκουν στον λαό, οι πολυεθνικές στην κυρά-Μαρίκα. Ρε μπάς και είμαστε όλοι πλούσιοι και δεν το ξέρουμε; Αν είναι έτσι να την δώσω την προκαταβολή για εκείνο το σκαφάκι που είδα χθές.Πατε καλά ρε;

ΟΙ βιομηχανίες που βλέπεις σήμερα και θέλεις να κλέψεις δεν υπήρχαν ανέκαθεν. Πριν ~60 χρόνια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι άρχισαν να συναιτερίζονται σοβαρά και να στήνουν βιομηχανίες οι οποίες υπό το καθεστώς του ανταγωνισμού και της ελέυθερης αγοράς βελτιώθηκαν και έγιναν πιο αποδωτικές. Βέβαια δεν επέζησαν όλες και άλλες δημιουργήθηκαν αργότερα και ακόμα και σήμερα δημιουργούνται. Βλέπεις η μεταποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων προκαλέι και την ίδρυση παράπλευρων βιομηχανιών όπως των τροφών, των παλετών κλπ.
Αυτοί που σήμερα εσύ ονομάζεις βιοπμηχάνους είναι πρώην αγρότες και κτηνοτρόφοι που με πολλή δουλειά και μυαλό οργάνωσαν την παραγωγή και σε συνδυασμό μκε τον ανταγωνισμό παίρνουν αυτό που τους αναλογεί.
Αν εσύ το καλύτερο που έχεις να πεις είναι από τον καναπέ σου( χωρίς να κουνήσεις το δαχτυλάκι σου για τη βελτίωση της παραγωγής) τότε ας κρίνει ο αναγνώστης...
Και να έλεγες και κάτι σοβαρό? Το μόνοπ μπου λες είναι δώστε μου αυτό που δουλέψατε και αποκτήσατε! Shocked

Και σου εξήγησα τη δυναμική της αγοράς και το πως μπορείς να μπεις σε αυτήν πολλάκις, αλλά αγρόν αγοράζεις ...και αγρόν δεν έχεις...

Αν εσύ κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους με δικό σου τρόπο σε βιομηχάνους και σε μη, τότε αυτό είναι διοκό σου πρόβλημα, δεν είναι δικό μου. ΟΙ βιομηχανίες που υπάρψχουν σήμερα και θες να τις "φας" είναι αποτέλεσμα σκληρής εργασίας κατά το παρελθόν. Ο ιδιοκτήτης παραγωγικού μέσου δεν έχει ωράριο . Θα μείνει εκεί στη δουλειά του μέχρι να τελειώσει.
Για να γίνει μια βιομηχανία όπως λες έχουν όντως δούλέψει πολλοί άνθρωποι και σαν αποτέλεσμα έχουμε ένα έργο που ο ιδιοκτήτης του δεν θα μπορούσε μόνος του να το κάνει σε 2000 χρόνια. Σαν αντίδωρο στους εργαζόμενους που έφτυσαν αίμα δώθηκε ο μισθός τους. Στο τέλος ο βιομήχανος έχει την γή, το εργοστάσιο και ένα μέσο να χεστεί στο τάληρο ενώ ο εργάτης (καθώς ξοδεύει τον μισθό του για να ζήσει) δεν έχει τίποτα με αποτέλεσμα αν ο βιομήχανος τον διώξει να μην μπορεί να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του ούτε μια μέρα.Αυτό για σένα είναι δίκαιο, για μένα είναι αηδιαστικό. Αν έχουν πρόβλημα οι ιδιοκτήτες και κουράζονται τόσο ας παραδώσουν τα εργοστασιάκια τους στους εργάτες τους να τους κόβουμε έναν μισθό να ηρεμήσουν.

Σου εξήγησα και πιο πριν το τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Βγες από τη σπηλιά σου Φοίνικα και κυκλοφόρησε στον κόσμο να δεις τις δυνατότητες σου.

Βιομηχανίες που ποντάρουν στην εργασία των υπαλλήλων και μόνο έχουν ημερομηνία λήξης στην ελεύθερη οικονομία.
ΟΙ άλλες, οι μικρότερες ανέρχονται με γοργούς ρυθμούς και σκληρή δουλειά από τους ιδιοκτήτες της και θα τη φάνε...

Τώρα , γιατί ζητάς μόνο φτηνή βιομηχανία? Δε θες και κόκκινο χαλί μπροστά της όταν θα μπαίνεις πρώτη φορά?Κόκκινα ροδοπέταλα?
Αναρχικέ Φενίξ βιομηχανία αυτοκινήτων στην Ελλάδα δεν υπάρχει από ό, τι ξέρω και άρα δε μπορείς να αγοράσεις κάτι που δεν υπάρχει. Μπορείς να στήσεις μία βιομηχανία , πάντα συνεταιρικά εκτός και αν ξες τόσο καλά τα αυτοκίνητα και μπορείς να τη στήσεις μόνος σου. Αν δε κάνει πιο φτηνά αυτοκίνητα όμως και με κάποια ποιότητα όμως καταλάβαίνεις ότι περισσεύει και δε τη χρειάζεται η κοινωνία.
Όσο πιο κερδοφόρο είναι ένα μέσο παραγωγής τόσο πιο ακριβό είναι για την απόκτηση του. Βασικός κανόνας.
Τώρα το ότι εσύ τα περιμένεις όλα στρωμένα είναι δικό σου πρόβλημα. Το στήσιμο βιομηχανίας θέλει χρόνο και πολύ δουλειά (16ωρα) από τους ιδιοκτήτες στην αρχή.
Πάντως τα αυτοκίνητα είναι πολύ φτηνά και ταυτόχρονα καλά σήμερα. Αποτέλεσμα της εφαρμογής του καπιταλισμού παγκοσμίως.
Βγες από τη σπηλιά (γιάφκα) σου Φενίξ και κυκλοφόρησε στον κόσμο να δεις τι γίνεται. Μη θες να τον καταστρέψεις με τρομοκρατικές ενέργειες.
Ανέφερα το παράδειγμα με την βιομηχανία γιατί δεν κατάλαβες αυτό που σου έλεγα στην αρχή και φυσικά δεν κατάλαβες και στην συνέχεια.Δεν μπορείς να θεωρείς ότι απάντησες σε αυτό που είπε ο Προυντόν σχετικά με τις αμοιβές προτείνοντας την αγορά φθηνού αγροτεμμαχίου, είναι ανόητο και πρόχειρο. Αυτό που λέει το άτομο είναι το εξής: Αν η ιδιοκτήσία προκύπτει από την εργασία, τότε κάποιος που νοικιάζει ένα χωράφι μόλις πληρώσει ενοίκια ίσα με την αξία του οικοπέδου γίνεται αυτόματα ιδιοκτήτης.Εκτός και αν γυρίσουμε στην πρωταρχική κατάληψη αλλά και αυτό δεν σε συμφέρει γιατί παίζει τρελή απαλλοτρίωση.Ένας εργαζόμενος σε ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων παράγει ένα ακριβό προιόν, που αποφέρει τρελό κέρδος στον ιδιοκτήτη (ο οποίος όπως σου είπα διατηρεί στο τέλος του χρόνου και το εργοστάσιο αλλά και όλες τις μηχανές και τις πρώτες ύλες) ενώ ο εργάτης παίρνει έναν μισθό που σε καμία περίπτωση κατά την γνώμη δεν καλύπτει το κέρδος που βγαίνει στην πλάτη του.Αυτό και πάλι το θεωρείς δικαίο ενώ εγώ απίστευτα άδικο και αηδιαστικό. Για το ακριβό, φθηνό θα σου απαντήσω παρακάτω

1ον Δεν ανέφερα φτηνό αγροτεμάχιο αλλά ανέφερα ολόκληρες επαρχίες-Νομούς.
Στο Κιλκίς έχει 500-650 Ευρώ το στρέμμα, στην Πέλλα 1000 Ευρώ το στρέμμα και στην Ημαθία 1000-2000 Ευρώ το στρέμμα. Και αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις ή πάλι δε θες να καταλάβεις είναι η δυναμική της αγοράς. Δεν είναι στατική η αγορά όπως κάθεσαι και τη βλέπεις εσύ με το ανοιχτό μυαλό σου. Δε θέλουν όλοι να γίνουν αγρότες και ιδιοκτήτες,  δε θέλουν όλοι να γίνουν βιομήχανοι, δε θέλουν όλοι να είναι εργάτες ή υπάλληλοι. Για όλους υπάρχει θέση

2ον
Λες από το κείμενο του Προυντόν
Αυτό που λέει το άτομο είναι το εξής: Αν η ιδιοκτήσία προκύπτει από την εργασία, τότε κάποιος που νοικιάζει ένα χωράφι μόλις πληρώσει ενοίκια ίσα με την αξία του οικοπέδου γίνεται αυτόματα ιδιοκτήτης.

Και εξακολουθείς να μην καταλαβαίνεις το αστείο του κειμένου. Αν γίνει αυτό που λες δε θα νοικιάζεται κανένα χωράφι. ¨ολοι θα τα βάζουν στάρια  και θα καθάριζαν. Το στάρι το σπέρνεις μία φορά το χρόνο και μετά το θερίζεις πάλι μία φορά το χρόνο και όπως καταλαβαίνεις είναι μία πολύ εύκολη παραγωγή και για αυτό δεν έχει αξία το στάρι. Φέτος άκουσον άκουσον υπάρχει περίπτωση να πάει 70 δρχ το κιλό λόγω της μειωμένης διεθνούς παραγωγής!

Παρόλα αυτά ο καπιταλισμός έχει φροντίσει να καλύψει τις απόψεις του Προυντόν. Μνε δάνειο για την αγορά του αγροτεμαχίου αντί για τα νοίκια στον ιδιοκτήτη, απλά πληρώνεις τις δόσεις στην τράπεζα. Όπως γίνεται και με τα σπίτια.

Μου αρέσει που μιλάς για τη σπηλιά μου. Οι τράπεζες μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που ξέρει  τι θελει

Στα άλλα που γράφεις περί εκμετάλευσης και λοιπά, ακόμα αδυνατείς να καταλάβεις ότι στον καπιταλισμό είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις! Μπορείς να οργανώσεις συνεταιρικά τη δικιά σου δουλειά και στο τέλος θα σου μείνουν και τα μηχανήματα! Αλλά αν ο άλλος τα ξέρει καλύτερα τα πράγματα και οργανώνει καλύτερα την παραγωγή τότε θα είσαι υπάλληλος του.
Φοίνικα την υπογραφή μου την έχεις διαβάσει ποτέ?
Όποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του είναι δικό του πρόβλημα...δεν είναι δικό μου

Ο Μπιλ Γκέητς δεν έκανε ότι έκανε από φιλανθρωπία! Είχε στόχο το προσωπικό κέρδος και μέσω αυτού προσφέρει στην κοινωνία όπως μας λέει και Ο Άνταμ Σμιθ με τον οποίο συμφωνείς.

2)Ο ιδιοκτήτης έχει πολύ καλύτερη απόδοση , γιατί τον νοιάζει.Επιπλέον είναι πιο προσεκτικός με το μηχανικό εξοπλισμό για την αποφυγή βλάβης. Αυτά θα τα ήξερες αν είχες πάει έστω μία φορά σε κάποια βιομηχανία να δουλέψεις. Ναι οι βιομηχανίες που θες να κλέψεις και να κάνεις αναδιανομή.
Ο αποκρουστικός Ολύμπιος εμφανίζεται και πάλι σε όλο του το μεγαλείο.Ο ιδιοκτήτης είναι εργατικός και ο εργάτης ρεμάλι, ο ιδιοκτήτης είναι μέσα στα γράσσα και τις μηχανές που τις πονάει και τις προσέχει ενώ το ρεμάλι ο εργαζόμενος τα έχει όλα γραμμένα στα αρχίδια του και είναι άσχετος (αλήθεια αφού δεν ξέρει να χειρίζεται τις μηχανές τι κάνει στην βιομηχανία; Α! ναι ξέχασα, διαβάζει εφημερίδα και πίνει frapuccino ενώ το αφεντικό είναι μέσα στα λάδια.Πας καλά ρε; ). Από αυτά που μου λες φαίνεται ότι μάλλον εσύ δεν έχεις δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή σου, ενώ εγώ εκτός από τα διάφορα που έχω κάνει έχω δουλέψει και ένα χρονάκι στην Intracom.

Η intracom είναι υπο το καθεστώς σκληρού ανταγωνισμού που επικρατεί στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα και για αυτό αναλαμβάνει τόσο εύκολα τις κρατικές παραγγελίες...
Πάνε σε βιομηχανία που είναι υπο το καθεστώς του ανταγωνισμού να δουλέψεις και  να δεις πως δουλεύουν  πως δουλεύουν οι εργάτες με τον επιστάτη μπροστά και χωρίς τον επιστάτη μπροστά. Επίσης να δεις και τους ιδιοκτήτες να τρέχουν μέρα νύχτα , γιατί αλλιώς θα τους φάει η άλλη επιχείρηση.

Δεν είναι ΔΕΗ ή ΟΤΕ να τα ξύνεις και να μη σε νοιάζει αφού δεν υπάρχει και κανένας άλλος να ανταγωνιστείς. Ή μηπως θα μας πεις ότι και στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ πέφτει πολύ δουλειά?...λολ

5)Δε μπορείς να κοστολογήσεις και εν συνεχεία να εξομοιώσεις τους μισθούς των εργασιών του πρωτογενούς, του δευτερογενούς και του τριτογενούς τομέα. Κοινώς,  η παραγωγή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα στο σύστημα σου θα είναι σχεδόν ανύπαρκτη και για πέταμα σε σχέση με το καπιτ5αλιστικό μοντέλο.
Αυτό που λες δεν είναι σωστό και γενικότερα κινείται στο πλαίσιο της προχειρότητας με την οποία εκφράζεσαι.Πώς σου φαίνεται να καθορίζουμε την ανταλλακτική αξία ενός προιόντος (και συνεπώς και τους μισθούς) με την ποσότητα του χρόνου και των εξόδων που αυτή κότισε;

Πάλι άρχισες τα περί στρουμφακίων?
Αυτά που λες δείχνουν το περιορισμένο εύρος της οπτικής γωνίας που έχεις για την οικονομία γενικότερα.
Δεν υπάρχει αγρότης που να κάνει τη δουλειά του σα μισθωτός με ωράριο και ταυτόχρονα να αποδίδει όπως τώρα
Αλήθεια έχεις μιλήσει ποτέ με κανεναν αγρότη? Εγώ που έχω μιλήσει με πάνω από χίλιους (κυριολεκτικά) μου είπαν σε ποσοστό >95% να πάω να πουλάω κουλούρια στη Θεσσαλονίκη ή ακόμα καλύτερα μία σταθερή δουλειά ακόμα και με 750 Ευρώ το μήνα. Μπροστά στις αγροτικές δουλειές ο τριτογενής τομέας είναι ένα ξύσιμο κυριολεκτικά. Ο πλούτος ο οποίος υπάρχει και επικαλείσαι ,όπως όλοι οι σοσιαλιστές ,υπάρχει επειδή κάποιοι αναγκάστηκαν να τον παράξουν και το έκαναν με στόχο το προσωπικό τους κέρδος. Αν ήξερες έστω κάτι από πρωτογενή τομές, θα ήξερες ότι αυτές οι δουλειές δε πληρώνονται και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι προτιμούν πιο ελαφριές δουλειές και για αυτό συγκεντρώνοντσαι στα αστικά κέντρα. Παρεπιπτόντως για τους παραπάνω λόγους τα σοσιαλιστικά κόμματα δε συγκεντρώνουν μεγάλα ποσοστά στην επαρχία όπως στην πόλη.

Γίνονται αλλά εξακολουθεί να επιβιώνει και να τον προτιμούν οι πολίτες.
Ο σοσιαλισμός δεν επιβίωσε σχεδόν πουθενά και όπου εφαρμόστηκε δε θέλουν να ακούν για αυτόν.
Και στην Κούβα δε θα αργήσει να πάει ο καπιταλισμός
Ο καπιταλισμός επιβιώνει γιατί οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τι δίνουν και τι παίρνουν σε αντάλλαγμα (σε πολλές περιπτώσεις τα αρχίδια τους).

Προφανώς τους θεωρείς ηλίθιους. Σωστά?

Λάθος...απλά παραπλανημένους και θα τους αποκαλύψεις το νέο κόσμο σαν ένας Νίο ή  ένας V

Ο σοσιαλισμός είναι  απλός και δεν είναι τίποτα άλλο από μία κοινωνία σαν αυτή που είχαν τα στρουμφάκια
Το πρόβλημα των θεωρητικών του σοσιαλισμού είναι ότι δε ξέρουν τίποτα από πρωτογενή και δευτερογενή τομέα και γενικώς είναι στον κόσμο τους! Στη σπηλιά τους όπως μα λες, αν όχι στη γιάφκα τους.
Όπως σου είπα τα προσεγγίζεις όλα με μια προχειρότητα που κουράζει.Στο ξαναλέω, γύρνα στην σπηλιά σου δεν έχεις τίποτα καινούριο ή ενδιαφέρον να μας πεις.

Όπως σου έχω ξαναπεί, βγες από τη σπηλιά (γιάφκα) σου Φενίξ να δεις τι γίνεται στον κόσμο και πως είναι η αγορά και μετά εξέτασε την πιθανότητα τέλεσης τρομοκρατικών ενεργειών από μέρους σου
« Last Edit: June 19, 2007, 14:29:30 pm by Αθάνατος » Logged
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #378 on: June 19, 2007, 14:26:08 pm »

αθάνατε ακόμα είσαι στο φόρουμ; τώρα το πρόσεξα Tongue

TODO ES FERPECTO
Αθάνατος
Guest
« Reply #379 on: June 19, 2007, 14:31:37 pm »

Quote from: NINJAKI on June 19, 2007, 14:26:08 pm
αθάνατε ακόμα είσαι στο φόρουμ; τώρα το πρόσεξα Tongue

σε κανά μήνα μπορεί να πεθάνω
Μετρημένες οι μέρες μου :'(
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #380 on: June 19, 2007, 14:31:56 pm »

Sad

TODO ES FERPECTO
Αθάνατος
Guest
« Reply #381 on: June 19, 2007, 14:35:07 pm »

Καλά ... μπορεί να μείνω και σε ζόμπι κατάσταση και να εμφανίζομαι που και που Smiley
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #382 on: June 19, 2007, 14:36:29 pm »

a ok τοτε Tongue

TODO ES FERPECTO
Αθάνατος
Guest
« Reply #383 on: June 19, 2007, 14:59:58 pm »

Quote from: Καμένος on June 19, 2007, 13:40:29 pm

ή περιμένω τσάμπα?

Να σου πω αφού το θέλεις τόσο πολύ

Quote from: Καμένος on June 18, 2007, 11:33:19 am
Quote from: Αθάνατος on June 17, 2007, 20:58:39 pm
Grin Grin

Δεν αποδίδουν και τα μαθήματα μέσω ίντερνετ. Grin

Βασικά δεν είχα στην αρχή σκοπό να απαντήσω στα αστεία που γράφτηκαν, αλλά αφού πληθαίνουν να σας πω.

Απλά οι κακοί Ευρωπαίοι και  λοιποί φταίνε που αναπτύχθηκαν τόσο πολύ, επί των ημερών του καπιταλισμού. Αν ήταν ακόμα στο μεσαίωνα κανένας σας δε θα γκρίνιαζε όπως τώρα. Σωστά? Grin

Αυτά αποτελούν στοιχειώδη μαθήματα οικονομίας και σας τα είπα όσο πιο απλά μπορούσα...

Και μετά μας λές...

Η επίκληση στο συναίσθημα και η ειρωνίααποτελούν έλλειψη επιχειρημάτων με μάλιστα "ψυχωτική"? συμπεριφορά

Τι να σου πώ ρε άνθρωπε...

Σωστά

Τα μαθήγματα μέσω ίντερνετ αποδίδουν και ήδη υπάρχουν  επιχειρηματικές κινήσεις για τη δημιουργία φροντιστηρίων νέου τύπου. Σλόγκαν "Σπουδάστε από το σπίτι και αφήστε τους άλλους να τρέχουν στους δρόμους"

Αυτά που είπα ήταν προχωρημένα μαθήματα οικονομίας και τα είπα με στόχο τη μεγιστοποίηση της πολυπλκότητας του λόγου μου.

Τι να σου πω ρε άνθρωπε...

Στην αφρική ανέκαθεν πεθαίναν άνθρωποι. Ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Εγώ πιστεύω, και μιλάω βάση ιστορικών δεδομένων ότι ΠΑΝΤΟΥ ανέκαθεν πέθαιναν άνθρωποι... Επίσης γιατί λές ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από τους Αφρικανούς και χαίρεσαι? Επίσης αφού ανέκαθεν πέθαιναν άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι?

1ον Δε χαίρομαι. Γεγονός αναφέρω
2ον Η κατάσταση στην Αφρική προυπήρχε του καπιταλισμού και δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός για την κατάσταση της.
Ίσα ίσα που θα την αλλάξει και η αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει όπως φαίνεται εδώ

Αποτελεί πρόβλημα Καμένε (όνομα και πράγμα) και για να λυθεί πρέπει να βρεις μόνιμες λύσεις και όχι του στυλ της φιλανθρωπίας. Και αυτό θα γίνει με την ελευθερία που θα προσδωθεί στα κράτη και τους πολίτες τους να ορίσουν οι ίδιοι τις μοίρες τους, κάτι που είναι εκ φύσεως θέση του καπιταλισμού.

Σύμφωνα με την λογική σου, εφόσον εδώ και κάτι αιώνες, μη πώ χιλιετίες, κάποιες χώρες αναπτύσσονται, την στιγμή τούτη όλος ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ανεπτυγμένος. Εμ έλα που δεν είναι...

Τους πολέμους τους έχεις ακουστά?
Η ανάπτυξη δεν είναι απλώς οικονομικό θέμα. Δε νομίζω ότι έχεις και πολύ σφαιρική άποψη των θεμάτων γενικότερα.

Επίσης λές ότι οι βιομηχανίες θα φύγουν από τις πλούσιες χώρες και θα πάνε στις φτωχοτερες και θα τις αναπτύξουν. Μα εδώ και τόσα χρόνια αυτό έχει γίνει.. Βλεπεις ανάπτυξη? Εγω βλέπω μόνο εκμετάλλευση.

Τα ίδια έλεγαν οι ΚΚΕδες για τους "καημένους" Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία να δουλέψουν.
Έφταιγε ο "φίλος" των Βιομηχάνων Καραμανλής

Θα με ευχαριστήσεις και εσύ που κατούρησα λίγο? όπως έκανε ο Αουρέλιους?
Ή τζάμπα θα περιμένω?
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #384 on: June 19, 2007, 15:03:33 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 19, 2007, 14:25:09 pm
Παρεπιπτόντως πές μας κι εσύ αν έχεις δουλέψει και πού, γιατι εγώ που κριτικάρω όλα αυτά και πουλάω αναρχοκομμουνιστικές τσάμπα μαγκιές δούλευα το χειμώνα σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο.

shocked extremely_shocked shocked
 :'( :'( :'( :'(
Σε λυπάμαι

Να σου πω και εγώ ότι όταν ήμουν 16 χρονών επιχείρησα μία φορά να δέσω μόνος μου τα κορδόνια και ήταν μία πολύ ωδυνηρή εμπειρία :'(

Για περισσότερες λεπτομέρεις για την εργασιακή μου κατάσταση σε pm.

Άστο καλύτερα...δε νομίζω να αντέξουμε και άλλα τέτοια...

Σώπα ρε μεγάλε .... μήν μου το λές.... ατςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς (που λέει και ο Aurelius Grin)
Εσείς φαίνεται μόνο σε τέτοιο επίπεδο μπορείτε να συζητήσετε.
Είναι τουλάχιστον αστείο από όλα όσα έγραψα., εφόσον στα σοβαρά δεν μπορούσες να απαντήσεις, να βρείς να πείς αυτό. Άλλωστε εγώ αναφερόμουν στον koslazio και το λύσαμε τελικά μεταξύ μας με πμ. Αν ήθελα να κλαφτώ θα έγραφα για τη δουλειά μου εδώ μέσα.

@Καμένε : μην περιμένεις σοβαρή απάντηση από τετοια άτομα. Μέχρι εκεί φτάνουν τα κότσια τους. Και η τσάμπα μαγκιά τους - επιμένω σ'αυτό.

5)Η οποιαδήποτε δουλειά σε μια κοινωνία είναι χρήσιμη. Άμα δεν υπήρχαν αγρότες θα θελα να μου από μια μεριά να σε δώ να φυτεύεις ντοματούλες για να φάς και να οργώνεις με το τρακτέρ... Grin Grin Grin Μην υποτιμάς την αξία κανενός, γιατί είσαι πολύ τυχερός όπως λέει και ο Καμένος.

Ατύχησες...και ντομάτες έχω φυτέψει και χωράφι έχω οργώσει και γενικά έχω κάνει δουλειές από όλους τους τομείς της οικονομίας (πρωτογενής, δευτερογενής και τριτογενής) και μάλιστα δούλευα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου και δουλεύω από 11 χρονών

Με βάση τη δική σου λογική :  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(   από 11 χρονών δεν δούλευε και ο Ξανθόπουλος?
(εφόσον αυτό είναι το επίπεδο της διαλεκτικής σας κι εγώ έτσι θα σας απαντάω).

Quote from: Αθάνατος on June 19, 2007, 14:25:09 pm

Μικρή μου Πανδόρα από όλες τι δουλειές που έχω κάνει και τις συνομιλίες που είχα με αγρότες, κτηνοτρόφους, εργάτες σε βιομηχανίες, μηχανικούς σε βιομηχανίες και υπαλλήλους σε υπηρεσίες κατελήξα στο ότι ο καπιταλισμος και συνάμα η ελεύθερη αγορά είναι το σύστημα που αφήνει ελεύθερο τον άνθρωπο να κάνει τις επιλογές του, τις καλές και τις άσχημες...αλλά τουλάχιστον σε αυτό το σύστημα δε θα με απασχολεί ο τεμπέλης συνάνθρωπος μου που νομίζει ότι δουλεύει  ενώ κάθεται...

Αν έχεις κάνει τόσες δουλειές όπως λές - και δεν είναι μούσια που μας πουλάς - τότε συγχαρητήρια, μπράβο, παίρνεις το βραβείο του πιό ανορθόδοξου και βλακώδους συμπεράσματος μέσα από την εργασία για τα πολιτικά συστήματα. Εύγε τέκνον μου, σου έυχομαι να ζήσεις άλλα 1000 χρόνια για να φτάσεις να συμπεράνεις και ότι ο εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ είναι το καλύτερο σύστημα.

Grin
Αθάνατος
Guest
« Reply #385 on: June 19, 2007, 15:08:19 pm »

Για άλλη μία φορά βλέπω ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου και για αυτό δε πρόκειται να πάρεις απάντηση...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #386 on: June 19, 2007, 15:29:15 pm »

Το 80% του φόρουμ έχει την ίδια άποψη για σένα (και χειρότερη) οπότε είμαστε πάτσι.... Wink
Καμένος

View Profile
« Reply #387 on: June 19, 2007, 15:46:57 pm »

Quote from: Αθάνατος on June 19, 2007, 14:59:58 pm
Quote from: Καμένος on June 19, 2007, 13:40:29 pm

ή περιμένω τσάμπα?

Να σου πω αφού το θέλεις τόσο πολύ

Σ' ευχαριστώ  που μου απάντησες.. Πάντως μην χαραμίζεσαι στο φόρουμ αφού έχεις τόσο δουλειά και στους 3 τομείς της παραγωγής δουλεύοντας από τα 11, βγάζοντας πατάτες και αγγούρια...

Grin Grin

Βασικά δεν είχα στην αρχή σκοπό να απαντήσω στα αστεία που γράφτηκαν, αλλά αφού πληθαίνουν να σας πω.

Απλά οι κακοί Ευρωπαίοι και  λοιποί φταίνε που αναπτύχθηκαν τόσο πολύ, επί των ημερών του καπιταλισμού. Αν ήταν ακόμα στο μεσαίωνα κανένας σας δε θα γκρίνιαζε όπως τώρα. Σωστά? Grin

Αυτά αποτελούν στοιχειώδη μαθήματα οικονομίας και σας τα είπα όσο πιο απλά μπορούσα...

Και μετά μας λές...

Η επίκληση στο συναίσθημα και η ειρωνίααποτελούν έλλειψη επιχειρημάτων με μάλιστα "ψυχωτική"? συμπεριφορά

Σωστά

Τα μαθήγματα μέσω ίντερνετ αποδίδουν και ήδη υπάρχουν  επιχειρηματικές κινήσεις για τη δημιουργία φροντιστηρίων νέου τύπου. Σλόγκαν "Σπουδάστε από το σπίτι και αφήστε τους άλλους να τρέχουν στους δρόμους"

Αυτά που είπα ήταν προχωρημένα μαθήματα οικονομίας και τα είπα με στόχο τη μεγιστοποίηση της πολυπλκότητας του λόγου μου.

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι δείχνεις την αντίληψή σου σε αυτά που γράφουν οι άλλοι. Τα παραπάνω τα παρέθεσα για να υποδείξω την αντίθεση μεταξύ αυτών που λές (ότι μιλάμε με ειρωνίες -> είμαστε άτομα με ψυχωτική συμπεριφορά) και αυτών που κάνεις (μιλάς με ειρωνία). Το ότι δεν το κατάλαβες πρέπει να σε ανησυχεί.

Στην αφρική ανέκαθεν πεθαίναν άνθρωποι. Ακόμα και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Εγώ πιστεύω, και μιλάω βάση ιστορικών δεδομένων ότι ΠΑΝΤΟΥ ανέκαθεν πέθαιναν άνθρωποι... Επίσης γιατί λές ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερο βιοτικό επίπεδο από τους Αφρικανούς και χαίρεσαι? Επίσης αφού ανέκαθεν πέθαιναν άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα, έτσι?

2ον Η κατάσταση στην Αφρική προυπήρχε του καπιταλισμού και δεν ευθύνεται ο καπιταλισμός για την κατάσταση της.

Αποτελεί πρόβλημα Καμένε (όνομα και πράγμα) και για να λυθεί πρέπει να βρεις μόνιμες λύσεις και όχι του στυλ της φιλανθρωπίας. Και αυτό θα γίνει με την ελευθερία που θα προσδωθεί στα κράτη και τους πολίτες τους να ορίσουν οι ίδιοι τις μοίρες τους, κάτι που είναι εκ φύσεως θέση του καπιταλισμού.

Α)Αφού αναφέρεις δεδομένα πές μου γιατί οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης από τους Αφρικανούς. Νομίζω ότι στο μυαλό σου ως αρχαίους Έλληνες έχεις τους γενειοφόρους που κάθονταν όολη μέρα στην αγορά λέγοντας φιλοσοφίες και όχι τους χιλιάδες δούλους που υπήρχαν... Αυτή σου η άποχη φαίνεται και στο σήμερα που λές ότι ο καπιταλισμός είναι καλός επειδή είσαι ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ που γεννήθηκες εκεί που γεννήθηκες και από αυτούς που γεννήθηκες.

Β)Το ότι η κατάσταση υπήρχε προ του καπιταλισμού το ξέρω. Αλλά εφόσον ο καπιταλισμός είναι το σούπερ ουάου σύστημα δεν θα επρεπε να έχει εξαλείψει τέτοια φαινόμενα? Ή τουλάχιστο να κάνει κάποια βήματα μπροστά? Εγώ γιατί βλέπω την εκμετάλλευση και την απομύζητση των πόρων (έμψυχων και άψυχων) να αυξάνεται κατακόρυφα προς κέρδος των μεγαλοεταιριών? Τι θετικό έχεις δεί εσύ?

Γ)Δεν μίλησα ποτέ για φιλανθρωπία. Ποια μόνιμη λύση έχει προτείνει ο καπιταλισμός? Ποια έχει εφαρμόσει?

Σύμφωνα με την λογική σου, εφόσον εδώ και κάτι αιώνες, μη πώ χιλιετίες, κάποιες χώρες αναπτύσσονται, την στιγμή τούτη όλος ο κόσμος θα έπρεπε να είναι ανεπτυγμένος. Εμ έλα που δεν είναι...

Η ανάπτυξη δεν είναι απλώς οικονομικό θέμα. Δε νομίζω ότι έχεις και πολύ σφαιρική άποψη των θεμάτων γενικότερα.

Δηλαδή μου λές ότι οι πόλεμοι δεν είναι οικονομικό θέμα? Δε νομίζω ότι έχεις ούτε σφαιρική ούτε τετραγωνική ούτε κυλινδρική άποψη των θεμάτων...

Επίσης λές ότι οι βιομηχανίες θα φύγουν από τις πλούσιες χώρες και θα πάνε στις φτωχοτερες και θα τις αναπτύξουν. Μα εδώ και τόσα χρόνια αυτό έχει γίνει.. Βλεπεις ανάπτυξη? Εγω βλέπω μόνο εκμετάλλευση.

Τα ίδια έλεγαν οι ΚΚΕδες για τους "καημένους" Έλληνες που πήγαν στη Γερμανία να δουλέψουν.

Ή τζάμπα θα περιμένω?

Γουστάρω.. Όπου μας στριμώχνουν πετάμε μπηχτές στο ΚΚΕ!! Χέστηκα για το τιέκανε ή τι δεν έκανε ή τι θα κάνει το ΚΚΕ. Δεν μου απαντάς στην ερώτηση. Απλά μου λές ότι την έχει ρωτήσει κάποιος άλλος.

Τέλος δεν νομίζω ότι κατούρησες καθόλου. Ακόμα μαλακίζεσαι.
Αθάνατος
Guest
« Reply #388 on: June 19, 2007, 16:20:14 pm »

Quote from: Καμένος on June 19, 2007, 15:46:57 pm
Grin Grin

Και μετά μας λές...

Σωστά

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι δείχνεις την αντίληψή σου σε αυτά που γράφουν οι άλλοι. Τα παραπάνω τα παρέθεσα για να υποδείξω την αντίθεση μεταξύ αυτών που λές (ότι μιλάμε με ειρωνίες -> είμαστε άτομα με ψυχωτική συμπεριφορά) και αυτών που κάνεις (μιλάς με ειρωνία). Το ότι δεν το κατάλαβες πρέπει να σε ανησυχεί.

Αν αυτό κατάλαβες...σε λυπάμαι Kiss

Α)Αφού αναφέρεις δεδομένα πές μου γιατί οι αρχαίοι Έλληνες είχαν καλύτερο επίπεδο διαβίωσης από τους Αφρικανούς. Νομίζω ότι στο μυαλό σου ως αρχαίους Έλληνες έχεις τους γενειοφόρους που κάθονταν όολη μέρα στην αγορά λέγοντας φιλοσοφίες και όχι τους χιλιάδες δούλους που υπήρχαν... Αυτή σου η άποχη φαίνεται και στο σήμερα που λές ότι ο καπιταλισμός είναι καλός επειδή είσαι ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ που γεννήθηκες εκεί που γεννήθηκες και από αυτούς που γεννήθηκες.

Β)Το ότι η κατάσταση υπήρχε προ του καπιταλισμού το ξέρω. Αλλά εφόσον ο καπιταλισμός είναι το σούπερ ουάου σύστημα δεν θα επρεπε να έχει εξαλείψει τέτοια φαινόμενα? Ή τουλάχιστο να κάνει κάποια βήματα μπροστά? Εγώ γιατί βλέπω την εκμετάλλευση και την απομύζητση των πόρων (έμψυχων και άψυχων) να αυξάνεται κατακόρυφα προς κέρδος των μεγαλοεταιριών? Τι θετικό έχεις δεί εσύ?

Γ)Δεν μίλησα ποτέ για φιλανθρωπία. Ποια μόνιμη λύση έχει προτείνει ο καπιταλισμός? Ποια έχει εφαρμόσει?

Α)Στην αρχαία Ελλάδα υπήρσαν σιτοβολώνες και γενικά πληθώρα προϊόντων σε αντίθεση με την Αφρική που απλώς αυξάνονται σε πληθυσμό χωρίς την ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγής. Επιπλέον στην αρχαία Ελλάδα δεν ήταν σύνηθες οι επιδημίες. Γίνονταν , αλλά αραιά. Στην Αφρική πεθαίνει κόσμος από αρρώστειες. Προφανώς φταίει ο κακός καπιταλισμός έ?

Β-Γ) ΟΙ απόψεις του τύπου "Θέλω λύση και τη θέλω τώρα" είναι συνηθισμένη στους κομμουνιστές.
Πριν απαντήσω για 3η φορά στο ίδιο ερώτημα με στοιχεία, να σου πω ότι ο μόνος που μαλακίζεται και δεν κατουρά εδώ είσαι εσύ καθώς ούτε στοιχεία ανέφερες και ούτε μία προσωπική εμπειρία. Οπότε αυτό στο επιστρέφω
Τέλος δεν νομίζω ότι κατούρησες καθόλου. Ακόμα μαλακίζεσαι.

Πέρα από αυτό βλέποντας το παρελθόν και το πως η ανάπτυξη της Δυτικής Ευρώπης επηρέασε τις υπόλοιπες χώρες θα μπορούσες να καταλάβεις το αυτονόητο. Και εμείς πιο πίσω είμαστε από τη Δυτική Ευρώπη και αναπτυσσόμαστε διαρκώς. Ακόμα δεν έχεις κατανοήσει τη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς...κάτι το οποίο με αφήνει αδιάφορο και για αυτό δε σου απαντούσα παλιότερα μέχρι που είδα την αγωνία στο ποστ ενός καμμένου και απάντησα

Πάρε και το λινκ σου για πολλοστή φορά
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=15360.0;topicseen

Δηλαδή μου λές ότι οι πόλεμοι δεν είναι οικονομικό θέμα? Δε νομίζω ότι έχεις ούτε σφαιρική ούτε τετραγωνική ούτε κυλινδρική άποψη των θεμάτων...

Σωστά! Όπως είπε ο Λένιν ο ιμπεριαλισμός γεννιέται από τον καπιταλισμό! Σωστά κομμουνιστή Καμένε?
Αν είχαμε κάποιο άλλο οικονομικό σύστημα όπως το σοσιαλιστικό ή ένα κράμα σοσιαλισμού και καπιταλισμού τώρα θα είμασταν στο διάστημα...

Η Ελλάδα από το 1974 ξες πόσο έχει αναπτυχθεί?
Χρειάστηκε να πολεμήσει για να αναπτυχθεί?
Αντίθετα οι πόλεμοι επηρέαζαν αρνητικά την ανάπτυξη της χώρας όπως έγινε με τον πόλεμο του Περσικού το '91.
Η ελεύθερη αγορά λειτουργεί καλύτερα υπό συνθήκες ειρήνης.
Το "γαμάμε και κλέβουμε το γείτονα μας επειδή έχει λεφτά" είναι κάτι το τρομοκρατικό και ακούγεται από τους υπερασπιστές του σοσιαλισμού.

Ή τζάμπα θα περιμένω?

Γουστάρω.. Όπου μας στριμώχνουν πετάμε μπηχτές στο ΚΚΕ!! Χέστηκα για το τιέκανε ή τι δεν έκανε ή τι θα κάνει το ΚΚΕ. Δεν μου απαντάς στην ερώτηση. Απλά μου λές ότι την έχει ρωτήσει κάποιος άλλος.

Και για να σε βοηθήσω να προχωρήσεις το συλλογισμό σου ακόμα μία φορά

Δεν μου απαντάς στην ερώτηση. Απλά μου λές ότι την έχει ρωτήσει κάποιος άλλος. Και αυτός ο άλλος μετά από το πέρασμα του χρόνου αποδείχτηκε ότι έλεγε μαλακίες  και τα έλεγε γιατί δεν άντεχε στη θέα της επιτυχίας του καπιταλιστικού συστήματος.
Καμένος

View Profile
« Reply #389 on: June 19, 2007, 17:06:17 pm »

Εντάξει, όλοι λένε μαλακίες εκτός από εσένα.

Δεν είμαι κομμουνιστής.

ΕΠίσης που βλέπεις ότι αναπτυσσόμαστε? Επειδή παίρνουμε πιο εύκολα δάνεια?

Αυτά.

ΥΓ: Σήμερα δε δουλεύεις στα χωράφια? Απ' το πρωί στο φόρουμ είσαι..
Pages: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 56 Go Up Print
Jump to: