• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:59:49 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 15:59:49 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426711
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 110
Total: 178
marnas
dimitris585
stephaniechatz
Oxi
Tsompanotravolta
statiris
matrozos
Agnotobouri
ggougous
Mr Watson
maria.r
boulionis
dimitris papadopoulos
stavrosk
georgino
nikos123321
alice
kvas
KZerenidis
apos34
mantzjim
Nikos_313
Ast
Katsavidi
redwolf
geoarg
Antreas17
mkakale
gkaramp
geoagour
bougatsa
kiriakos234
gk1234
jimalexoud
aachmet
NickSpan
stmanzaf
aggnwstos
nikd
Mr Z
eseleng
Polychronia K
fkaravi
chrysa.tsilika
nikosmonov
Le ece
koukouletsou
taniakrg
mikebel
gpapmtb
stavros0201
marilita
Δημήτρης Διακολουκάς
ariadnipm
jh13
stergiosb
tasos_ntv
asimomyti
tasos gourd
ioannisfa
andripappa
MrEagle
artemissamaras_
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Ιστορία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...  (Read 123629 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντοκουμέντα...
« Reply #210 on: May 31, 2007, 19:51:30 pm »

Πάρε αυτό Φενιξ για να δεις ότι δεν διαβάζεις αντικειμενικά τα ποστ μου, παρα με απίστευτο μίσος και προκατάληψη, και φυσικά παραφράζεις επίτηδες τα λόγια μου..
Πως ξεκίνησε λοιπόν η αναφορά σου στον Κευνς..

Εσυ λές ξεκάθαρα ότι....
Quote from: Fenix on May 31, 2007, 14:01:15 pm
Μην γνωρίζοντας και πολλά πράγματα έκανες εσύ μια ερώτηση επειδή νόμιζες ότι η απάντηση θα είναι αρνητική. Για κακή σου τύχη γνώριζα λίγο περισσότερα πράγματα και σου ανέφερα το παράδειγμα Κευνς-Ρούσβελτ.Γιατί τραβάει το σχοινί η απάντηση σε δικό σου ερώτημα; Επειδή προφανώς δεν σε βολεύει.Είναι λογική ανθρώπου που ανοίγει και καλά τόπικ προς προβληματισμό;

Η αλήθεια είναι ότι την έκανα όντως αυτή την ερώτηση και την ξαναπαραθέτω..

Quote from: gepeltek on May 29, 2007, 01:13:38 am
Κλείνω με ένα τελευταίο καυστικό ερώτημα (που το έχω θίξει ουκ ολίγες φορές)..
Μπορούν ο φιλελευθερισμός και η σοσιαλδημοκρατία να συνυπάρξουν ή ακόμη και να συνθέσουν ένα νέο πολιτικό όραμα;

Απο εκει ξεκίνησε λοιπόν η αναφορά σου για να με "ταπώσεις" εφόσον όπως λες περίμενα αρνητική απάντηση..
Ωστόσο εγώ λίγο πιο πριν- και ουτε αυτό το πρόσεξες φυσικά- είπα δημόσια την άποψη μου για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.. Και παραθέτω...

Quote from: gepeltek on May 28, 2007, 11:41:03 am
Γνώμη μου..
Αντι για στειρα αρνηση των 2 μοντελων χωρις παρουσιαση εναλλακτικου, η λυση βρισκεται στο συνδιασμο των καλυτερων σημειων και απαλειψη των παραλογων + προβληματικων. Αποτελεσμα => Φθηνο και ποιοτικο λουκανικο + ταχυτατη παραδοση.

Καταλαβαινω οτι για χαρη διαλογου θελουμε να "φιξαρουμε" πραγματα και να τα στερεοποιουμε ωστε να δινουμε παραδειγματα τι γινοταν με το ενα και το αλλο.. αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ο χρονος παγωσε και οτι γινοταν πρεπει να επαναλαμβανεται με μηδενικη προοδο. Ο ανθωπος βλεπει, μαθαινει, συνθετει. Τι μ'αρεσει απ'τον καπιταλισμο? Αυτο. Τι μ'αρεσει απ'τον σοσιαλισμο? Τίποτα(πλάκα κάνω)..

Μάλιστα προς επεξήγηση αργότερα στην Κορίνα ξαναλεώ ότι...

Quote from: gepeltek on May 30, 2007, 19:12:19 pm
Quote from: corina on May 30, 2007, 19:06:05 pm

Quote from: gepeltek on May 30, 2007, 18:59:39 pm
Quote from: corina on May 30, 2007, 18:55:47 pm
Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι ρίχνουμε στον καιάδα ένα σύστημα που ναυάγησε, και  μιλάμε για τα εντελώς θεωρητικά "καλά" που θα μπορούσε να έχει ένα άλλο σύστημα, αν ποτέ εφαρμοζόταν όπως θα θέλαμε. Αντίστοιχα, αν ο σοσιαλισμός εφαρμοζόταν όπως θα θέλαμε, θα είχε διάφορα καλά....

μία φιλευθερη σοσιαλδημοκρατία ;    Undecided Smiley

όχι, ακριβώς όπως το γράφω: ό,τι ήθελε ο κόσμος τότε να είναι ο σοσιαλισμός, αλλά δεν κατάφερε να είναι...κοινώς, το ιδεατό του θέματος...

όχι εννοώ μήπως μια φιλευθερη σοσιαλδημοκρατία είναι τελικά η λύση..; Τέσπα...

Εσύ λοιπόν ισχυρίστηκες λίγο πιο πριν ότι περίμενα αρνητική απάντηση ενώ εγώ μόνο θετικό σκεπτικό έχω πάνω στο ενδεχόμενο αυτό..
Και για αυτό όπως λες και μετα....

Quote from: gepeltek on May 30, 2007, 21:30:50 pm
Λοιπόν στο ποστ σου Φενιξ κάνεις αναφορά στο πρόσωπο του Κευνς (μία μεγάλη κατ’εμέ απάτη της αριστερας)..
Μια αναφορά που όντως δεν χρειάζεται στο θέμα που εγώ έθιξα, μια αναφορά που όντως τραβάει το σκοινί πολύ παραπέρα..
Μην γνωρίζοντας και πολλά πράγματα έκανες εσύ μια ερώτηση επειδή νόμιζες ότι η απάντηση θα είναι αρνητική. Για κακή σου τύχη γνώριζα λίγο περισσότερα πράγματα και σου ανέφερα το παράδειγμα Κευνς-Ρούσβελτ.Γιατί τραβάει το σχοινί η απάντηση σε δικό σου ερώτημα; Επειδή προφανώς δεν σε βολεύει.Είναι λογική ανθρώπου που ανοίγει και καλά τόπικ προς προβληματισμό;

Eνώ μετά ευθρασως και τελείως αδικαιολόγητα μου ξανα τονίζεις πως.........

ΥΓ:Το παράδειγμα Κευνς-Ρούσβελτ(ο οποίος όπως σου τόνισα είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Στάλιν), που τόσο βοήθησε την Αμερική να ορθοποδήσει έχοντας σαν βασικό άξονα την ενίσχυση του λαού σε σχέση με τα φιλοσοβιετικά αισθήματα του Ρούσβελτ στο ανέφερα για να δείς ότι μπορούν να γίνουν πράγματα στην βάση του σοσιαλισμού από ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το τρομερό αντικουμμουνιστικό-αντισοσιαλιστικό κόλημμα.Επίσης σου ανέφερα και τον Τρούμαν ο οποίος κινούμενος στην ίδια σφαίρα μισαλλοδοξίας και κουμμουνιστοφοβίας που βρίσκεσαι και εσύ τα ανέτρεψε όλα και οι πρακτικές του ήταν ένας από τους λόγους που μπήκαμε στον Ψυχρό πόλεμο.Είχα την ελπίδα ότι θα το καταλάβεις και θα προβληματιστείς λίγο, αντί απλώς να μάθεις να πληκτρολογείς γρηγορότερα.Η συμπεριφορά σου και ο τρόπος που απάντησες σε όλα τα ερωτήματα που σου έκανα δείχνουν ότι καλά είχα καταλάβει ποιος ήταν ο σκοπός αυτός του τόπικ και συνεπώς καλά έκανα και στα έχωσα.
Πως το αιτιολογείς αυτό, το εξηγείς και στους υπόλοιπους..
Γιατι εγώ ξέρω και το είπα και πριν.. Μισεις την αντίπαλη άποψη και με τις κοντόφθαλμες παρωπίδες σου βλέπεις μόνο ότι εσύ θέλεις να δεις..

Φυσικα τέτοια παραδείγματα και παραφρασεις των ισχυρισμών μου από μερους σου προκειμένου να βρεις επιχειρήματα και υποτίθεται να με "εκθέσεις" ήταν και άλλες..
Ωστόσο το μόνο που καταφέρνεις τελικα όπως σου εξήγησα και πιο πάνω είναι να αυτοεκτίθεσαι..

Οριστε λοιπόν ποιος έισαι Φενιξ....
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #211 on: May 31, 2007, 20:51:43 pm »

Quote from: marauber on May 31, 2007, 15:17:16 pm
Quote from: Kenny on May 31, 2007, 14:47:12 pm
[off-topic]
Έτσι για να φύγει το steam που λένε και οι φίλοι μας οι (καπιταλιστές Grin) αμερικάνοι είστε να διοργανώσουμε ένα τουρνουά Red Alert 2? Όλοι οι υποστηρικτές του καπιταλισμού θα πάρουν ομάδα Allies και οι υποστηρικτές του κομμουνισμού θα πάρουν ομάδα Soviet.
Τι λέτε? Cheesy Cheesy Cheesy
[/off-topic]

Με ελάχιστο ύπνο και έντονη διάθεση χιούμορ.........

Εγώ είμαι καταρχάς μέσα Grin! Προβληματίζομαι βέβαια για το γεγονός πως οι Σοβιετικοί είναι "ελαφρώς" δυνατότεροι (βλ. Apocalypse, Kirov). Δε λέω, οι Σύμμαχοι έχουν άλλες μαγκιές, αλλά δε νομίζω να καλύπτουν τη διαφορά Cheesy
Καλύτερα C&C 3 λοιπόν, φρέσκο φρέσκο!

Το Red Alert 2 τοποθετείται σε μία εποχή μεταπολεμική και ψυχροπολεμική οπότε έχει περισσότερο νόημα αν έχεις διαμάχη κομμουνισμού-καπιταλισμού. Cheesy
το C&C 3 εννοείς το Tiberian Sun? Κι εκεί τα πάω καλά!!! 8) Πάντως και οι Allies έχουν καλά όπλα (ευκίνητα tanks, Chronosphere, Weather Storm, Snipers κτλ)!!!

Άντε άντε... Tongue

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #212 on: May 31, 2007, 20:56:13 pm »

Μάλλον το c&c generals εννοεί. Το τιμπέριαν σαν δεν έχει και πολύ σχέση με καπιταλισμό-κομμουνισμό.
Για πότε κανονίζετε την κόντρα? 8)

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
Καμένος

View Profile
Re: Κριτική στον υπαρκτό σοσιαλισμό και αληθινά ντο
« Reply #213 on: June 01, 2007, 10:24:12 am »

Εγώ έχω να πώ ότι οι δεξιές ιδέες δεν χρειάζονται στρατόπεδα συγκεντρωσης και πολέμους για να δημιουργήσουν νεκρούς.

Τους πολέμους τους δημιουργούν δεξιά μυαλά έστω και κάτω από την ομπρέλα αριστερών πολιτευμάτων.

(αν και gepeltek και Αμνημόνευτος εεεε.. Αθάνατος εννοούσα για να τα κουκουλώσουν αρχισαν να παραθέτουν αριστερές ιδέες..)

gepeltek τι μας λές περι οργάνωσης των εργαζομένων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ώστε να μην τους εκμεταλλεύεται ο βιομήχανος?

Αθάνατε τι μας λές για ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ (έστω και) των μετοχών στον λαό?

Ρε παιδιά που τα λέει αυτά ο καπιταλισμός? Πώς θα μεγιστοποιηθεί το κέρδος έτσι?

ΥΓ.Κατα τα άλλα μερικές απαντήσεις σε αυτό το τόπικ έχουν απαράμιλλο γέλιο!!
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #214 on: June 01, 2007, 10:39:59 am »

Quote from: Καμένος on June 01, 2007, 10:24:12 am
(αν και gepeltek και Αμνημόνευτος εεεε.. Αθάνατος εννοούσα για να τα κουκουλώσουν αρχισαν να παραθέτουν αριστερές ιδέες..)

gepeltek τι μας λές περι οργάνωσης των εργαζομένων για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους ώστε να μην τους εκμεταλλεύεται ο βιομήχανος?

Ρε παιδιά που τα λέει αυτά ο καπιταλισμός? Πώς θα μεγιστοποιηθεί το κέρδος έτσι?

Καμένε ποιές ήταν η θεωρίες των θεμελιωτών του καπιταλισμού, γνωρίζεις ;
Τι καταλαβαίνεις εσύ από τις έννοιες "ελευθερη αγορά και οικονομία", "μονοπώλια" ;
Επίσης αφού απαντήσεις στις πρώτες ερωτήσεις, πες μου γιατι νομίζεις πως ο καπιταλισμος αντιμάχεται τον συνδικαλισμό..;
Πιστευεις τέλος ότι ο καπιταλισμός σημαίνει μονοπώλια και πολυεθνικές και απευθύνεται μόνο σε βιομήχανους ; (η τελευταία αυτή ερώτηση θα σε βοηθήσει να μας απαντήσεις και στην πρώτη)

Ααα μιας που το αναφέρεις, πως εκλαμβάνεις εσύ τη μεγιστοποιήση του κέρδους και πως νομίζεις ότι μπορεί να επιτευχθει..;
« Last Edit: June 01, 2007, 10:42:13 am by gepeltek » Logged
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #215 on: June 01, 2007, 12:13:00 pm »

Quote from: gepeltek on May 31, 2007, 14:45:41 pm
Απαντάς πάντα με τα ίδια κλισέ.Στον πρώτο σχολιασμό μου απάντησες απίστευτα γενικόλογα και κάλυψες την έλλειψη επιχειρημάτων σου πίσω από το σχόλιο "άποψη σου, σεβαστή έχω κάποιες ενστάσεις".Δεν απάντησες σε αυτά που σε ρωτούσα και με πμ μου έδωσες μια δικαιολογία που αν την πω θα γελάσουν και τα σαλιγκάρια, οπότε συνέχισα να ρωτάω μήπως και καταφέρω να πάρω μια απάντηση.Θα ήθελα να μου παραθέσεις κανά δυο από τις πολλές ερωτήσεις μου που δεν στέκουν.Για το θέμα του τόπικ θα τοποθετήθω σε επόμενο πόστ.Τι να σχολιάσω όταν ο άλλος σε 6 από τις 10 ερωτήσεις μου απαντάει "Έχω απαντήσει, άλλη ερώτηση";
Δεν απάντησες σε τίποτα από ότι εγώ σε ρώτησα, δεν σχολίασες αντικειμενικά κανέναν μου ποστ, παρα μόνο θέτεις τις ίδιες και τις ίδιες ερωτήσεις και παιρνεις φυσικά τις ίδιες και τις ίδιες απαντήσεις..
Δεν σου αρεσει η αντίθετη άποψη, είσαι αυταρχικός και έχεις την λανθασμένη εντύπωση πως είσαι η απόλυτη αυθεντία..
Δεν ξέρω με ποιους συνηθίζεις να κάνεις παρέα αλλά δεν θα σε οδηγήσεις πουθενα..

Στο pm που σου έστειλα σου ξεκαθάρησα (που θεωρώ τεράστια αδυναμία να λες και ψέμματα από πανω). όπως κάνω και τώρα ότι δεν είναι δυνατόν να σχολιάζω κομμάτι 
 κομμάτι τα ποστ σου γιατί μου παίρνει πολυ ώρα.. Εξάλλου και εσύ ποτέ σου δεν σχολίασες τίποτα απο ότι πραγματικά είπα, δεν καταλαβες ποτέ τις προθέσεις μου και η απολυτοσύνη σου και η εγωιστική επιμονή σου μας οδηγούν σε ατέρμονες συζητησεις, που κουράζουν και τους υπόλοιπους..
Εξήγησα πολλές φορές σε ποιον τα χώνω και γιατι σε αυτό το τόπικ αλλά εσύ επιμένεις (και ενώ δηλώνεις αναρχικός) με απύθμενο μένος να υπερασπίζεσαι τον σταλινικο-μαοικο κομμουνισμό, όπως αυτός εφαρμόστηκε και με ότι συνέπειες έιχε για τον κόσμο.. Δεν παραδέχτηκες τίποτα, παρα μόνο σταθηκες σε καποιες κουβέντες μου (που ένιωσες πως σε έθιξαν) και παραφρασες πολλάκις τα λόγια μου..
Δεν πήρες θέση Φενιξ, ενώ εγώ το έκανα.. Και επειδή ακριβώς το έκανα (και εξήγησα σε ποιους απευθύνεται) θίχτηκες γιατι πραγματικα μισεις την αντίπαλη άποψη..

Σου παρέθεσα όμως δύο φορές ένα ποστ το οποίο και δεν διάβασες και δεν σχολίασες
Εδώ έχουμε απλή γκεπελτικη κλάψα την οποία φυσικά δεν μπορώ να σχολιάσω χωρίς να βρίσω, κάτι που μου έχει απαγορευθεί.

Και σου ξαναλέω για χιλιοστή φορα ότι ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις μου το τόπικ αυτό το άνοιξα για να θιξω τις ακραιες συνέπειες των ολοκληρωτικών σταλινικων καθεστώτων.. όχι τη θεωρία του σοσιαλισμού..

Εσύ αυτό δεν το δέχτηκες καθολου, παρα παραφραζεις συνεχώς τα λόγια μου, υποτίθεται για να με εκθέσεις.. Αλλα αυτό που καταφέρνεις είναι να αυτοεκτίθεσαι διοτι αφενος λειτουργεις σαν τον χειρότερο γκεμπελικο προπαγανδιστή και αφετέρου υπερασπίζεσαι καθεστώτα που και οι υπόλοιποι αναρχικοι καταδικάζουν..
Τελικα μήπως εσύ δεν ξερεις τι θέλεις και τι πιστευεις..;
Μας λες ότι με το πόστ αυτό θέλεις να θίξεις τα ολοκληρωτικά Σταλινικά καθεστώτα, μας πόσταρες μάλιστα ένα κατεβατό από απομονωμένα ιστορικά γεγονότα.Σε κάποια από αυτά (Φινλανδία, Πολωνία) σου παρέθεσα ιστορικά γεγονότα που έδιναν μια πιο σωστή εικόνα σχετικά με το γιατί έγιναν από αυτή που μας έδινες εσύ, ότι δηλαδή φταίνε οι κουμμουνιστές.Μια άποψη που ποτέ δεν αντέκρουσες.Παραφράζουμε τα λόγια σου λες και δεν θέλεις να θίξεις την θεωρία του σοσιαλισμού.Παραθέτω λοιπόν τα προσωπικά σου σχόλια επί της θεωρίας αυτής:

Quote from: gepeltek
θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το τόπικ, όπου θα ασκήσω κριτική στη συνολική «προσφορά» του κομμουνισμού και  των κομμουνιστών στην ανθρωπότητα τα τελευταία 100 χρόνια. (ελάχιστα θα πω εγώ, τα ντοκουμέντα μιλάνε μόνα τους. Τα συμπεράσματα δικά σας.)
Προτού όμως ξεκινήσω θα ήθελα να πω δύο λόγια- την άποψη μου δηλαδή- για το σοσιαλισμό.

Εγώ θα σας πω λοιπόν ότι  ο σοσιαλισμός δεν υπήρξε ποτέ, παρά μόνο σαν αντίδραση στον καπιταλισμό. Αντίδραση που γεννήθηκε από μια δυσλειτουργία του καπιταλισμού. Ο σοσιαλισμός είναι μια απλή υποσημείωση στην πενταχιλιάχρονη ιστορία του καπιταλισμού.

Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει, όταν ο σοσιαλισμός δεν είναι εφαρμόσιμος, γιατί δύσκολα συμβιβάζεται με την ανθρώπινη φύση! Ο άνθρωπος πονάει το έχει του, το βιος του, την περιουσία του. Ενδιαφέρεται για το κέρδος, την προβολή, τη διαφοροποίηση. Χαίρεται την ελευθερία του και απεχθάνεται να τον χρησιμοποιούν σαν άλογο του μαγγανοπήγαδου, στα πλαίσια μιας "προγραμματισμένης" οικονομίας.

Ο σοσιαλισμός πάλι είναι ξένος προς τον άνθρωπο. Είναι ένα θεωρητικό, "συνθετικό" κατασκεύασμα, που γεννήθηκε στα χαρτιά, όχι στην πιάτσα. Ο καπιταλισμός πρώτα υπήρξε και μετά περιγράφηκε - ο σοσιαλισμός, ως τώρα, μόνο περιγραφή είναι. Μπορεί να κάνει για τα μυρμήγκια και τις μέλισσες (που με κάποιο τρόπο τον εφαρμόζουν) αλλά το αν κάνει για μας, μένει ακόμη να αποδειχθεί.

Ωστόσο δεν είναι αυτό (δηλαδή η σύγκριση των δύο ιδεολογιών, καπιταλισμού και σοσιαλισμού) το κύριο  θέμα μας. Το γεγονός είναι ότι τελικά εφαρμόστηκε σε κάποιες χώρες, και για κάποια χρόνια ο υπαρκτός σοσιαλισμός. Ωστόσο για πολλούς λόγους ο μύθος κατέρρευσε, προτού καταρρευσει όμως άφησε πίσω του φτώχεια, εξαθλίωση και φυσικά εκατομμύρια νεκρούς.

Στη συνέχεια παραθέτω αρχεία-ντοκουμέντα που καθρεφτίζουν με αρκετή κυνικότητα τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων. Όλα τα παρακάτω έγιναν από κομμουνιστές , στο βωμό της αταξικής κοινωνίας. Θα με ρωτήσει λοιπόν κάποιος: Γιατί ασχολούμαι με όλα αυτά; (απόλυτα λογική ερώτηση)..
Αλλά ξέρουμε την απάντηση, είσαι κολλημένος.

Πουθενά δεν μπόρεσε να πραγματωθεί σοσιαλισμός με ελευθερία..
Γιατί όταν κάτι τύποι διεκύρητταν ισότητα , ελευθερία , δημοκρατία και εκαναν (όπως είδατε και θα δείτε και στη συνέχεια) στρατόπεδα φυλακές , αθρόες απελάσεις με το ετσι , σχεδιασμένες πείνες , τρομοκρατία κτλ και έρχονται σήμερα νοσταλγοί , απολογητές να κουκουλώσουν να σπασμένα και να γίνονται κατήγοροι , αυτό μάλλον πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο..

ΙΙ. ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ (όπως αυτά τελικά εφαρμόσθηκαν)

Ίσως, υποσυνείδητα, θέλησα να εξισορροπήσω τα εκατοντάδες "σοσιαλισμού εγκώμια" που ακούμε και διαβάζουμε κάθε μέρα.
Εμφανίζεται πουθενά η λέξη Σταλινικό στην κριτική σου; Εντάξει εγώ δεν ξέρω ανάγνωση, μπορείς να μου τα μπολντάρεις να συλλαβίσω; Σε έπεισα τώρα η θα μας πεις πάλι ότι σε παρεξηγήσαμε;

Εγώ πρώτος έθεσα το ερώτημα του συνδυασμού των δύο ιδεολογιών και το έχω κανει και στο παρελθον αυτό, εσύ για άσχετο λογο αναφέρθηκες στον Κευνς για τον οποίο σου εξήγησα την άποψη μου την οποία πάλι δεν δέχτηκες..
 εσύ απλά έπεσες στο αθλιο επίπεδο να με συγκρίνεις και με τρουμαν, χίτλερ και δεν ξέρω εγώ τι άλλο..

αυτό είναι τουλάχιστον άδικο δεδομένου των συνολικών μου θέσεων μέχρι τώρα..

λυπάμαι για το επίπεδο σου...
Σου έχω απαντήσει για το Κευνς μην τα ξαναλέμε και στα υπόλοιπα δεν μπορώ να απαντήσω χωρίς χαρακτηρισμούς τους οποίους προσπαθώ να αποφύγω. Πρέπει να καταλάβεις ότι σε καταλάβαμε επιτέλους και δεν έχει νόημα να γράφεις τις προσωπικές σου απόψεις γιατί σε βάζουν σε μπελάδες.Θα επανέλθω με σχόλια στο άλλο πόστ που έγραψες σχολιάζοντας λεγόμενά μου.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #216 on: June 01, 2007, 18:42:45 pm »

Φίλε τεράμπιτε, απλά respect.Μόνο αυτό έχω να πω, με διέλυσες με τα επιχειρήματα αλλά και με τα συμπεράσματα που βγάζεις.Πραγματικά κατάλαβα το λάθος μου.Ευχαριστώ.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #217 on: June 01, 2007, 19:51:37 pm »

Οι στιχομυθίες σε αυτό το τόπικ έχουν πολύ πλάκα...
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #218 on: June 01, 2007, 22:53:59 pm »

Quote from: Fenix on June 01, 2007, 18:42:45 pm
Φίλε τεράμπιτε, απλά respect.Μόνο αυτό έχω να πω, με διέλυσες με τα επιχειρήματα αλλά και με τα συμπεράσματα που βγάζεις.Πραγματικά κατάλαβα το λάθος μου.Ευχαριστώ.

Ο terabitos σου απέδειξε ότι προσδιόρισα απο την αρχή το στοχο της κριτικής μου..
Απάντησε δηλαδή (κάτι που θα έκανα και εγώ ουτως ή άλλως) στην ερώτηση που μου έκανες..

Quote from: Fenix on June 01, 2007, 12:13:00 pm

Εμφανίζεται πουθενά η λέξη Σταλινικό στην κριτική σου; Εντάξει εγώ δεν ξέρω ανάγνωση, μπορείς να μου τα μπολντάρεις να συλλαβίσω; Σε έπεισα τώρα η θα μας πεις πάλι ότι σε παρεξηγήσαμε;

Αλλά δεν σε έπεισε έτσι; Αλήθεια τι διαφορετική απάντηση περίμενες από το να στα μπολντάρει για να τα συλλαβίσεις;  Grin

Ενώ εσύ Φένιξ με τις παραφράσεις των ισχυρισμών μου( όπως σου απέδειξα και πιο πριν το οποίο το άφησες επίτηδες ασχολίαστο) μας έχεις δείξει πλούτο επιχειρημάτων έτσι;

δεν έχει νόημα να γράφεις τις προσωπικές σου απόψεις γιατί σε βάζουν σε μπελάδες.

Ειδικά αυτό ήταν το καλύτερο σου επιχείρημα..   Grin

Φένιξ απορώ πάντως πραγματικά με τις ερωτήσεις σου, όταν ανέφερα και πριν ξεκινήσω την κριτική, και μετα και κατά τη διάρκεια ότι το νήμα αναφέρεται στα εγκλήματα του εφαρμοσμένου κομμουνισμού μονο..
Και συγκεκριμένα (για τους λόγους που εξήγησα και στον επίλογο μου) μόνο για τα εγκλήματα του σταλινικού κομμουνισμου..
Όχι δλδ για Κινα και Βορειο Κορεα..

Και πίστεψε με τα περισσοτερα από τα εγκλήματα που ανέφερα δεν είναι ευρέως γνωστά, και επιπλέον αμελουνται επιδεικτικα από τη νυν ηγεσία των εκπροσώπων του σταλινικού κομμουνισμου..

Η ευρυτερη εισαγωγή που έκανα για το σοσιαλισμο (από της οποίας μικρά κομμάτια μας παραθέτεις για πολλοστή φορά) ήταν και είναι η άποψη μου, την οποία έχω τεκμηριώσει και πλαισιώσει και με άλλες δηλώσεις τις οποίες επίτηδες επιμένεις να αγνοείς..

Αγνοείς δηλαδή την άποψη μου, στο σύνολο των δηλώσεων μου και μας παραθέτεις ξανα και ξανά αποσπάσματα της..

Και τώρα ας φτάσουμε στο πιο σημαντικό.. Ας αντιστρέψουμε λίγο τις θέσεις..
Που είναι η δική σου άποψη Φενιξ, την οποία πιστευω αποφευγεις φανερά να εκφράσεις.. Φοβάσαι μήπως κάτι ;
Μέχρι τώρα λοιπόν έχεις το ρόλο του κατήγορου, και δομείς όλα σου τα ποστ, σαν ενστάσεις-κράξιμο πάνω στην «αποψάρα μου» όπως τη χαρακτηρίζεις..

Δεν μας είπες όμως φιλαρακο τη δική σου θέση..

Τελικά τα καταδικάζεις αυτά τα αυταρχικά ολοκληρωτικά σταλινικά καθεστώτα ή όχι;
Καταδικάζεις τα εγκλήματα που έγιναν τότε στο βωμό μίας αταξικής κοινωνίας, και αν όχι  γιατι;
Ποιος μας εγγυαται ότι αν το κράτος πάρει ξανα την εξουσία στα χέρια του, δεν θα γίνουν πάλι αυτά τα έκτροπα που έγιναν στη Ρωσία για να κρατηθεί στην εξουσία..;
Ή μήπως δεν είναι αυτό που προτείνεις εσύ; (δεν μας εξήγησες ποτε, μάλιστα με έχεις μπερδέψει γιατί τη μία δηλώνεις αναρχικός και την άλλη υπερασπίζεσαι τον απόλυτο κρατικό έλεγχο και δείχνεις ιδιαίτερο μένος υπεράσπισης στο Στάλιν..)

Τελικά τι προτείνεις εσύ Φενιξ για την καταπολέμηση της ανισότητας και της εκμετάλλευσης..;  Ποια είναι η «δική» σου επανάσταση και πως πιστευεις θα πραγματωθει..; Πως διασφαλίζεις ότι στη «δική» σου επανάσταση δεν θα γίνονται τέτοια έκτροπα..; Πως θα λειτουργήσει ο κόσμος μετα την επανάσταση που θα κάνεις..; Με ποιες δομές και αρχές ;

Γιατι καλα είναι όταν κατακρίνουμε τον άλλο με βάση αυτά που λέει (και πολλές φορές αυτά που δεν λέει) άλλα…  για να σε ακούσω και σένα..
Πέρνα ,αν είσαι ικανός, και λίγο στη θέση του κατηγορούμενου…
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #219 on: June 02, 2007, 09:02:26 am »

Quote from: gepeltek on June 01, 2007, 22:53:59 pm

Αλλά δεν σε έπεισε έτσι; Αλήθεια τι διαφορετική απάντηση περίμενες από το να στα μπολντάρει για να τα συλλαβίσεις;  Grin
Τα αποσπάσματα στα οποία εμφανίζονται οι λέξεις αυτές είναι τα πιασάρικα πολωτικά, απομονωμένα ιστορικά γεγονότα που όπως σου έχω πει δεν μας πείθουν.Εγώ αυτά που κουοτάρισα είναι η προσωπική άποψη ενός ατόμου που μας λέει ότι δεν κρίνει τον σοσιαλισμό αλλά τα σταλινικά καθεστώτα και δεν αναφέρει την λέξη σταλινικό ούτε μια φορά, σταμάτα επιτέλους να γράφεις μόνο για να γράφεις.

Ενώ εσύ Φένιξ με τις παραφράσεις των ισχυρισμών μου( όπως σου απέδειξα και πιο πριν το οποίο το άφησες επίτηδες ασχολίαστο) μας έχεις δείξει πλούτο επιχειρημάτων έτσι;
Δεν σε έχω παραφράσει, το πρόβλημά μου είναι ότι σε καταλαβαίνω και πολύ καλά μάλιστα.

Φένιξ απορώ πάντως πραγματικά με τις ερωτήσεις σου, όταν ανέφερα και πριν ξεκινήσω την κριτική, και μετα και κατά τη διάρκεια ότι το νήμα αναφέρεται στα εγκλήματα του εφαρμοσμένου κομμουνισμού μονο..
Και συγκεκριμένα (για τους λόγους που εξήγησα και στον επίλογο μου) μόνο για τα εγκλήματα του σταλινικού κομμουνισμου..
Άλλαξε τον τίτλο του τόπικ (Κριτική στο Σταλινικό καθεστώς), βγάλε και τα αρχικά σου σχόλια και μπορεί και να σε πιστέψουμε.

Και πίστεψε με τα περισσοτερα από τα εγκλήματα που ανέφερα δεν είναι ευρέως γνωστά, και επιπλέον αμελουνται επιδεικτικα από τη νυν ηγεσία των εκπροσώπων του σταλινικού κομμουνισμου..
Εντάξει τους ξεσκέπασες.

Η ευρυτερη εισαγωγή που έκανα για το σοσιαλισμο (από της οποίας μικρά κομμάτια μας παραθέτεις για πολλοστή φορά) ήταν και είναι η άποψη μου, την οποία έχω τεκμηριώσει και πλαισιώσει και με άλλες δηλώσεις τις οποίες επίτηδες επιμένεις να αγνοείς..

Αγνοείς δηλαδή την άποψη μου, στο σύνολο των δηλώσεων μου και μας παραθέτεις ξανα και ξανά αποσπάσματα της..
Τί θέση έχει ένα ανόητο και επιφανειακό θάψιμο του σοσιαλισμού πάνω από μια αναφορά σε γεγονότα που σκόπιμα παρουσιάζονται,όπως σου έχω πει, απομονωμένα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις;Σου λέω ότι από την εισαγωγή σου έβαλα ένα πολύ μεγάλο μέρος, αν κάτι λείπει είναι γιατί είναι άσχετο με αυτό που ήθελα να αποδείξω, ότι δηλαδή σκοπός σου είναι να θίξεις τον σοσιαλισμό και τον κουμουνισμό χρησιμοποιόντας γεγονότα απογυμνωμένα από τις συνθήκες της εποχής κάτω από ένα δικό σου πρόχειρο κατηγορώ των προαναφερθέντων κοινωνικών συστημάτων.

Που είναι η δική σου άποψη Φενιξ, την οποία πιστευω αποφευγεις φανερά να εκφράσεις.. Φοβάσαι μήπως κάτι ;
Μέχρι τώρα λοιπόν έχεις το ρόλο του κατήγορου, και δομείς όλα σου τα ποστ, σαν ενστάσεις-κράξιμο πάνω στην «αποψάρα μου» όπως τη χαρακτηρίζεις..

Τελικά τα καταδικάζεις αυτά τα αυταρχικά ολοκληρωτικά σταλινικά καθεστώτα ή όχι;
Καταδικάζεις τα εγκλήματα που έγιναν τότε στο βωμό μίας αταξικής κοινωνίας, και αν όχι  γιατι;
Εδώ παίρνεις τον ρόλο του Πρετεντέρη και άλλων φασιστάκων που έχουν μπροστά τους κάποιον ο οποίος λέει με τον τρόπο του κάτι και αυτοί του κολλάνε μια λάμπα στα μούτρα και του ζητάνε να διατυπώσει την θέση του όπως αυτοί θέλουν να την ακούσουν.Θεωρώ λοιπόν ότι την άποψή μου για αυτά που με ρωτάς την έχω κάνει γνωστή σε αυτό τόπικ αλλά την έκανα γνωστή όπως γουστάρω εγώ.Κανένας δεν θα μου πει τι να πώ και πως να το πώ.Θα εκφράζομαι όπως θέλω, αν αυτό σε χαλάει μπορείς να ελπίζεις σε ένα χουντοκαθεστώς να δεις το φώς σου.

Ποιος μας εγγυαται ότι αν το κράτος πάρει ξανα την εξουσία στα χέρια του, δεν θα γίνουν πάλι αυτά τα έκτροπα που έγιναν στη Ρωσία για να κρατηθεί στην εξουσία..;
Εγγυήσεις δεν υπάρχουν πουθενά στην πολιτική και στην κοινωνία φίλε μου αυτό θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα.

Ή μήπως δεν είναι αυτό που προτείνεις εσύ; (δεν μας εξήγησες ποτε, μάλιστα με έχεις μπερδέψει γιατί τη μία δηλώνεις αναρχικός και την άλλη υπερασπίζεσαι τον απόλυτο κρατικό έλεγχο και δείχνεις ιδιαίτερο μένος υπεράσπισης στο Στάλιν..)
Βρές μου ένα πόστ που υποστηρίζω τον απόλυτο κρατικό έλεγχο η κάποιο που υπερασπίζομαι τον Στάλιν και μετά τα ξαναλέμε.

Τελικά τι προτείνεις εσύ Φενιξ για την καταπολέμηση της ανισότητας και της εκμετάλλευσης..;  Ποια είναι η «δική» σου επανάσταση και πως πιστευεις θα πραγματωθει..; Πως διασφαλίζεις ότι στη «δική» σου επανάσταση δεν θα γίνονται τέτοια έκτροπα..; Πως θα λειτουργήσει ο κόσμος μετα την επανάσταση που θα κάνεις..; Με ποιες δομές και αρχές ;
Εδώ θα μπορούσα να γράψω ένα κατεβατό για τον φεντεραλισμό και την αναρχική οργάνωση να γουστάρεις.Στο πνεύμα και των προηγούμενων πόστ μου όμως θα σου πω ότι ο κόσμος μετά την επανάστασή μου όπως λες θα λειτουργήσει καλύτερα όταν λείψουν τα κολλημένα μυαλά που στο 2007 μας μιλάνε ακόμη για τον κουμμουνιστικό κίνδυνο και το κουμμουνιστικό μικρόβιο.Ελπίζω να κατάλαβες.

Γιατι καλα είναι όταν κατακρίνουμε τον άλλο με βάση αυτά που λέει (και πολλές φορές αυτά που δεν λέει) άλλα…  για να σε ακούσω και σένα..

Με ρωτάς για τις απόψεις μου αυτό για σένα σημαίνει ότι περνάω στην θεσή του κατηγορούμενου.Είδες που σε έπιασα πιο πάνω όταν σου λέω ότι με ρωτάς με την λάμπα στην μούρη;Σαν μέλος του μήνα και εγκαινιάζοντας τον νέο πολιτικό πολιτισμό σου λέω λοιπόν ότι ξέρεις που μπορείς να βάλεις την λάμπα μαζί με  όλα τα σύνεργα που έχεις φέρει για την ανάκριση, φίλε γκεπέλτεκ.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Καμένος

View Profile
« Reply #220 on: June 02, 2007, 10:55:47 am »

Quote from: gepeltek on June 01, 2007, 10:39:59 am
Quote from: Καμένος on June 01, 2007, 10:24:12 am

Καμένε ποιές ήταν η θεωρίες των θεμελιωτών του καπιταλισμού, γνωρίζεις ;
Τι καταλαβαίνεις εσύ από τις έννοιες "ελευθερη αγορά και οικονομία", "μονοπώλια" ;
Επίσης αφού απαντήσεις στις πρώτες ερωτήσεις, πες μου γιατι νομίζεις πως ο καπιταλισμος αντιμάχεται τον συνδικαλισμό..;
Πιστευεις τέλος ότι ο καπιταλισμός σημαίνει μονοπώλια και πολυεθνικές και απευθύνεται μόνο σε βιομήχανους ; (η τελευταία αυτή ερώτηση θα σε βοηθήσει να μας απαντήσεις και στην πρώτη)

Ααα μιας που το αναφέρεις, πως εκλαμβάνεις εσύ τη μεγιστοποιήση του κέρδους και πως νομίζεις ότι μπορεί να επιτευχθει..;

Δεν ξέρω που απευθύνεται ο καπιταλισμός αλλά μόνο οι βιομήχανοι, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές επιβιώνουν με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Και δεν  σου μιλάω για τον καπιταλισμό ως ιδεολογία αλλά για τον υπαρκτό καπιταλισμό, έτσι όπως τον βλέπω γύρω μου.

Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι μεγιστοποίηση του κέρδους δεν μπορεί να γίνει αν μοιραστούν οι μετοχές στον λαό ή αν οι εργαζόμενοι διεκδικούν 7ωρο. Επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας κοστίζουν περισσότερο στον εργοδότη, κτλ κτλ. Δεν βλέπεις τόσο δις άνθρωποι στην Κίνα πως δουλεύουν για την Νόκια και άλλες εταιρίες?

"ελεύθερη αγορά" την αντιλαμβάνομαι ως μοχλό στο να μπορούν  οι μεγάλοι να φαν τους μικρούς, εφόσον δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας.
Τα "μονοπώλια" προέρχονται από την ελεύθερη αγορά.

Γενικά αν δείς την ετοιμολογία των λέξεων σοσιαλισμός (social) και κομμουνισμός (community) όπως και καπιταλισμός (capital) θα καταλάβεις ποια από τα 3 δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο.

(συγχαρητήρια και στον Fenix για το μέλος του μήνα!!)
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #221 on: June 02, 2007, 11:05:27 am »

Quote from: Fenix on June 02, 2007, 09:02:26 am

Τα αποσπάσματα στα οποία εμφανίζονται οι λέξεις αυτές είναι τα πιασάρικα πολωτικά, απομονωμένα ιστορικά γεγονότα που όπως σου έχω πει δεν μας πείθουν.Εγώ αυτά που κουοτάρισα είναι η προσωπική άποψη ενός ατόμου που μας λέει ότι δεν κρίνει τον σοσιαλισμό αλλά τα σταλινικά καθεστώτα και δεν αναφέρει την λέξη σταλινικό ούτε μια φορά, σταμάτα επιτέλους να γράφεις μόνο για να γράφεις.
Οπως σου έχω ξαναπει τα αποσπάσματα αυτά είναι μόνο αποσπάσματα που επίτηδες παρέθεσες απομονωμένα και όχι στο σύνολο τους..
Εαν τα ενώσεις (μαζί με όλες μου τις δηλώσεις μέχρι τώρα) σχηματίζουν την προσωπική μου άποψη την οποία χέστηκα αν εσύ την βρίσκεις πολωτική..
Είναι η άποψη μου την οποία αυταρχικά απορρίπτεις.. Αλλά πάλι δεν με αφορά..
Aκόμα επίσης περιμένω να απαντήσεις σε ένα ποστ μου αρκετές σελίδες πιο πριν, το οποίο επιδεικτικά αγνοείς και το οποίο καταρρίπτει πανηγυρικά τις βλακώδεις κατηγορίες που μου προσάπτεις..
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.msg296142#msg296142

Δεν σε έχω παραφράσει, το πρόβλημά μου είναι ότι σε καταλαβαίνω και πολύ καλά μάλιστα.

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=14600.msg297193#msg297193
Απάντηση επίσης δεν πήρα..
Σταμάτα πια να γράφεις απλά για να γράφεις..   Grin

Άλλαξε τον τίτλο του τόπικ (Κριτική στο Σταλινικό καθεστώς), βγάλε και τα αρχικά σου σχόλια και μπορεί και να σε πιστέψουμε.
Το τόπικ που εγώ άνοιξα θα το ονομάσω όπως γουστάρω..
Εάν με αυτα που θίγει το τόπικ ένιωσες πως εκτίθεσαι τότε δεν έπρεπε να συμμετεχεις καθόλου..

Εντάξει τους ξεσκέπασες.
Και που είσαι ακόμα;   Grin

Τί θέση έχει ένα ανόητο και επιφανειακό θάψιμο του σοσιαλισμού πάνω από μια αναφορά σε γεγονότα που σκόπιμα παρουσιάζονται,όπως σου έχω πει, απομονωμένα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις;Σου λέω ότι από την εισαγωγή σου έβαλα ένα πολύ μεγάλο μέρος, αν κάτι λείπει είναι γιατί είναι άσχετο με αυτό που ήθελα να αποδείξω, ότι δηλαδή σκοπός σου είναι να θίξεις τον σοσιαλισμό και τον κουμουνισμό χρησιμοποιόντας γεγονότα απογυμνωμένα από τις συνθήκες της εποχής κάτω από ένα δικό σου πρόχειρο κατηγορώ των προαναφερθέντων κοινωνικών συστημάτων.
Σου ξαναλέω λοιπον ότι εσύ τα απομονώνεις.. Και κόλλησες μόνο στην εισαγωγή χωρίς να διαβάσεις καθόλου το υπόλοιπο μέρος, και φυσικα χωρίς να δώσεις απαντήσεις.. Δεν έχεις ακόμα διατυπώσει τη θέση σου Φένιξ, περιμένω όμως....
"Τί θέση έχει ένα ανόητο και επιφανειακό θάψιμο του gepeltek πάνω από μια αναφορά σε γεγονότα που σκόπιμα παρουσιάζονται,όπως σου έχω πει, απομονωμένα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις;
Οταν παιζεις με τις λέξεις...   Grin

Εδώ παίρνεις τον ρόλο του Πρετεντέρη και άλλων φασιστάκων που έχουν μπροστά τους κάποιον ο οποίος λέει με τον τρόπο του κάτι και αυτοί του κολλάνε μια λάμπα στα μούτρα και του ζητάνε να διατυπώσει την θέση του όπως αυτοί θέλουν να την ακούσουν.Θεωρώ λοιπόν ότι την άποψή μου για αυτά που με ρωτάς την έχω κάνει γνωστή σε αυτό τόπικ αλλά την έκανα γνωστή όπως γουστάρω εγώ.Κανένας δεν θα μου πει τι να πώ και πως να το πώ.Θα εκφράζομαι όπως θέλω, αν αυτό σε χαλάει μπορείς να ελπίζεις σε ένα χουντοκαθεστώς να δεις το φώς σου.
Το ρόλο του Πρετεντέρη το δανείζομαι προσωρινά από εσένα Φένιξ για να αντιστρέψω τις θέσεις..
Αλλά πάλι απάντηση δεν πήρα.. Οπως σου είπα και πιο πάνω το μόνο που κάνεις σε όλο το τόπικ είναι να ασχολείσαι με μένα.. Θέση δεν πήρες πουθενά και για τίποτα..
παρατηρώ πάντως ότι γενικά στα κείμενα σου αναφέρεις συχνά τη λέξη "φασίστας" και τα παράγωγά της.
όποιος είναι κατά των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων σημαίνει ότι είναι και φασίστας Φένιξ..;
ή έχεις κάποιου είδους ιδεολογικής, βιολογικής, σημασιολογικής εξάρτησης με τη λέξη..;  Grin
Ξαναλέω λοιπον πάρε θέση, μην γράφεις μόνο για να γράφεις..

Εγγυήσεις δεν υπάρχουν πουθενά στην πολιτική και στην κοινωνία φίλε μου αυτό θα έπρεπε να το έχεις καταλάβει μέχρι τώρα.
Δεν με έπεισες καθολου.. Εάν αυτό μόνο το επιχειρημα σου τοτε απλά λυπάμαι το χρόνο που κάθησα και ασχολήθηκα μαζί σου..

Βρές μου ένα πόστ που υποστηρίζω τον απόλυτο κρατικό έλεγχο η κάποιο που υπερασπίζομαι τον Στάλιν και μετά τα ξαναλέμε.

Πάρε ένα πρόχειρο....
ΥΓ:Το παράδειγμα Κευνς-Ρούσβελτ(ο οποίος όπως σου τόνισα είχε εξαιρετικές σχέσεις με τον Στάλιν), που τόσο βοήθησε την Αμερική να ορθοποδήσει έχοντας σαν βασικό άξονα την ενίσχυση του λαού σε σχέση με τα φιλοσοβιετικά αισθήματα του Ρούσβελτ στο ανέφερα για να δείς ότι μπορούν να γίνουν πράγματα στην βάση του σοσιαλισμού από ανθρώπους που δεν έχουν αυτό το τρομερό αντικουμμουνιστικό-αντισοσιαλιστικό κόλημμα.
Grin

Εδώ θα μπορούσα να γράψω ένα κατεβατό για τον φεντεραλισμό και την αναρχική οργάνωση να γουστάρεις.Στο πνεύμα και των προηγούμενων πόστ μου όμως θα σου πω ότι ο κόσμος μετά την επανάστασή μου όπως λες θα λειτουργήσει καλύτερα όταν λείψουν τα κολλημένα μυαλά που στο 2007 μας μιλάνε ακόμη για τον κουμμουνιστικό κίνδυνο και το κουμμουνιστικό μικρόβιο.Ελπίζω να κατάλαβες.
Θα λείψουν;;   Shocked  Πως θα λείψουν δηλαδή, μήπως θα τους στείλεις και σε γκουλάγκ..;   Grin
Σοβαρά, τώρα είναι η επίσημη θέση σου αυτή...;

Με ρωτάς για τις απόψεις μου αυτό για σένα σημαίνει ότι περνάω στην θεσή του κατηγορούμενου.Είδες που σε έπιασα πιο πάνω όταν σου λέω ότι με ρωτάς με την λάμπα στην μούρη;Σαν μέλος του μήνα και εγκαινιάζοντας τον νέο πολιτικό πολιτισμό σου λέω λοιπόν ότι ξέρεις που μπορείς να βάλεις την λάμπα μαζί με  όλα τα σύνεργα που έχεις φέρει για την ανάκριση, φίλε γκεπέλτεκ.

Σου είπα για τη θέση του κατηγορούμενου.. Αντιστρέφω απλά τους ρόλους..
Και με τις απαντήσεις που μου δείνεις, μου δείχνεις ότι δεν είσαι ικανός...
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #222 on: June 02, 2007, 11:38:08 am »

Τώρα ρε gepeltek πραγματικά, χωρίς να συμφωνώ με την επιθετική στάση του Fenix, θα κάνεις κι εμένα να σου επιτεθώ. Κάνεις κριτική στα σταλινικά καθεστώτα, εντάξει, θεμιτό. Δεν περιορίστηκες όμως εκεί. Έβγαλες και κάποια συμπεράσματα για το σοσιαλισμό, τον καπιταλισμό και τη φύση του ανθρώπου. Ναι, αυτή είναι η άποψή σου, αλλά αν δεν πίστευες ότι "κολλάει", ότι ενισχύεται και τρόπον τινά αποδεικνύεται από τα στοιχεία που πόσταρες, δε θα την αντέγραφες εδώ! Οπότε, αφού συνέδεσες έτσι την κριτική σου στο σταλινισμό με την κριτική σου στο σοσιαλισμό, μη λες ότι κάνεις "απλά" κριτική στο σταλινισμό. Είναι σα να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Αθάνατος
Guest
« Reply #223 on: June 02, 2007, 13:20:47 pm »

Τελικά μία καλή κριτική του υπαρκτού σοσιαλισμού δεν είδα από κανέναν!
Είναι τυχαίο?

gepeltek πρόσεξε , γιατί κάποιοι που γράφουν μπορεί και να τη βρίσκουν να γράφουν ό,τι να 'ναι. Grin Και βασικά θέλουν να τους απαντάνε! Cheesy

Απλά κάνε αυτό που κάνω εγώ , δηλ. όταν διαβάζεις μία απάντηση που σου φαίνεται πολύ μαλακία τότε να μην απαντάς. ΑΝ  σου φαίνεται λίγο μαλακία τότε να απαντάς. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι απλά δε θέλουν να καταλάβουν
koslazio
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #224 on: June 02, 2007, 13:37:48 pm »

Ευτυχώς αυτοί οι κάποιοι είναι μικρό ποσοστό. Γύρω στο 5% αν θυμάμαι καλά. Πάντως Φένιξ πρέπει να παραδεχτείς τελικά ότι τα ντοκουμέντα είναι αληθινά και αποτελούν πηγή έρευνας κάποιου που πραγματικά ενδιαφέρθηκε να το ψάξει εις κάποιο βάθος το θέμα. Μόνο το Στάλιν σε βιντεάκι youtube δεν έχει να παραδέχεται τα εγκλήματα της διακυβέρνησης του. Cheesy

Hence we will not say that Greeks fight like heroes, but that heroes fight like Greeks.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 56 Go Up Print
Jump to: