• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:50:56 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 21:50:56 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 149
Total: 214
thegreekbaron
tzortzis
stefanoskal
rafa98p
Nikikouss
Zoe06
PolarBear
iakov
George_RT
Saint_GR
ThanosTheTT
cheinopor
Δημητρης Αξιμιωτης
ipapadog
chaniotism
chriskazakos
maik
Lazaros8585
Cloud Strife
glavdakis
kostas.de
zachard
Tolizz
ntinara
DimKaratzas
alexfot
m.renia
chatzisot
kkotsopo
mavropan
evangeliaap
Phlikon
Marihouan820
DimStyl
Tsomp
geo66
MarakiT
gpapmtb
rafail zisiadis
Ponan
cpapadd
pavlaras
pelopidt
Deviate
iodim
alexandros_and
kzmekos
soule
ntina
mpizos
george14
ganasto
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
afroditi
apapathe
dirac1
_Stef
Katarameno
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] Go Down Print
Author Topic: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!  (Read 22701 times)
gepeltek
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Paris je t'aime...

View Profile
Re: Είμαι αναρχικός εθνικιστής αλλά πάνω από όλα πατριώτης !!
« Reply #165 on: March 04, 2007, 15:36:08 pm »

Quote from: Fenix on March 04, 2007, 15:28:35 pm

Και πάλι σου λέω ότι αυτά που λες είναι λανθασμένα, σε σχέση πάντα με την αναρχία, καθώς ο Μπακούνιν υποστηρίζει την ολοκληρωτική κατάργηση του κράτους.Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι δεν βρήκες κάτι ουσιαστικό στο οποίο διαφωνείς, τουλάχιστον σε αυτά τα αποσπάσματα που πόσταρα. Αν σε ενδιαφέρει και δεν έχεις όρεξη να το ψάξεις μόνος σου μπορώ να σου παραθέσω και άλλο απόσπασμα που περιγράφει την δομή και οργάνωση της αταξικής κοινωνίας, έτσι ώστε να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις και συνεπώς να δινείς(μόνος σου) και πιο σωστές απαντήσεις.

Όπως προείπα διαφωνώ σε ότι έχει να κάνει με την πλήρη κατάργηση της κρατικής μηχανής..
Για να μην μιλάμε όμως στον αέρα θα προτιμούσα πράγματι να παραθέσεις τα αντίστοιχα αποσπάσματα που περιγράφουν την δομή και οργάνωση της αταξικής κοινωνίας..
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #166 on: March 04, 2007, 17:19:22 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on March 03, 2007, 22:49:53 pm
Quote from: marauber on March 03, 2007, 22:08:57 pm
Κόσμο χωρίς ιδιοκτησία ούτε θέλω ούτε μπορώ να φανταστώ. It's human nature, after all...

Μα πραγματικα, πώς μπορει καποιος να μισει τον εαυτο του τοσο πολυ, ωστε να τον κατατασσει σ' ενα ειδος με την "κακια" κομματι της φυσης του...

Quote from: tolos on March 04, 2007, 05:06:28 am
Μια ερωτηση προς  marauber. Εγραψες νωριτερα οτι ειναι στην φυση του ανθρωπου να εχει ιδιοκτησια. Απο που βγαζεις αυτο το συμπερασμα; Εχει αποδειχτει αυτο; Ή μεσα στην στενομυαλια του σημερινου ανθρωπου που δεν μπορει να φανταστει μια κατασταση εντελως διαφορετικη απο αυτην που βιωνει μπορουμε να αναγαγουμε πολλα αρνητικα αυτου του κοσμου, κατ'εμε, στην φυση του.

Μα είπα εγώ πουθενά ότι είναι αρνητικό να υπάρχει ιδιοκτησία;; Είπα μόνο ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων (->φύση) θέλει να έχει ιδιοκτησία. Που είναι δηλαδή το κακό σε αυτό; Αν θέλετε, το συζητάμε ότι όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποκτούν ευκολότερα αυτά που επιθυμούν (->άνοδος του βιοτικού επιπέδου). Ή έστω να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή πλούτου.

Αλλά να καταργήσουμε την ιδιοκτησία; Τότε να έρθω να πάρω το αυτοκίνητο σας για μια βόλτα (μπορεί όμως και να το τρακάρω..), να κάνω ότι θέλω στο PC σας, να έρθω να φάω σπίτι σας επειδή δε μου αρέσει αυτό που έχω τώρα σπίτι κτλ κλτ. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα.

Εκτός φυσικά και αν με την κατάργηση της ιδιοκτησία εννοείτε κάτι άλλο που δε μπορώ να το συλλάβω. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις λοιπόν...

Quote from: Fenix on March 04, 2007, 00:16:39 am
Kαι κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να δω και κάποιο κείμενο από κάποιον θεωρητικό του καπιταλισμού που να μιλάει με παρόμοιο τρόπο για τους ανθρώπους. Περιμένω από τους συναδέλφους gepeltek,guybrush,marauber (που υποθέτω ότι στηρίζουν τον καπιταλισμό) να μας το παραθέσουν.

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά καλά καλά δεν ξέρω τα ονόματα τους, πόσο μάλλον να έχω διαβάσει κείμενο τους. Για την ακρίβεια, έχω διαβάσει περισσότερα αποσπάσματα από Μαρξ παρά από κάποιο θεωρητικό του καπιταλισμού. Και αυτό γιατί άθελα μου εκτίθομαι σε αριστερή προπαγάνδα συνεχώς ενώ σε δεξιά σχεδόν ποτέ. Αυτό πάλι πως το εξηγείτε Cheesy;

Δε θεωρώ πάντως ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διαβάζουμε λεγόμενα ανθρώπων που θεωρούνται "αυθεντίες" τα οποία γράφτηκαν πριν τόσα πολλά χρόνια. Γιατί αν ζούσαν τώρα αυτές οι "αυθεντίες" πιθανότατα αυτά που θα έγραφαν θα ήταν διαφορετικά...
Αν στηρίζω τον καπιταλισμό Fenix, το κάνω όχι επειδή θεωρώ ότι είναι ένα μαγικό σύστημα που λύνει τα προβλήματα αμέσως, αλλά απλά επειδή έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι είναι το καλύτερο που έχουμε. Είναι η αντιπάθεια μου προς τις σοσιαληστικές θεωρίες που με κάνει να φαίνομαι τόσο πολύ υπέρμαχος του...

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως ο Μπακούνιν μου έπεσε πολύ βαρύς. Δεν άντεξα να διαβάσω πιο κάτω από τις 2 πρώτες παραγράφους στην πρώτη απόπειρα Grin

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
aliakmwn
Guest
« Reply #167 on: March 04, 2007, 19:13:36 pm »

Quote from: marauber on March 04, 2007, 17:19:22 pm
Μα είπα εγώ πουθενά ότι είναι αρνητικό να υπάρχει ιδιοκτησία;;

Δεν μας ειπες ομως ουτε γιατι ειναι θετικο.

(Δεν θεωρω οτι η απαντηση μου αυτη ειναι "αντεπιχειρημα", εκπεμπω απλα στο ιδιο μηκος κυματος με σενα)

Αλλά να καταργήσουμε την ιδιοκτησία; Τότε να έρθω να πάρω το αυτοκίνητο σας για μια βόλτα (μπορεί όμως και να το τρακάρω..), να κάνω ότι θέλω στο PC σας, να έρθω να φάω σπίτι σας επειδή δε μου αρέσει αυτό που έχω τώρα σπίτι κτλ κλτ. Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα.

Εκτός φυσικά και αν με την κατάργηση της ιδιοκτησία εννοείτε κάτι άλλο που δε μπορώ να το συλλάβω. Είμαι ανοικτός σε προτάσεις λοιπόν...

Δεν ειναι οτι δεν μπορεις, αλλα οτι δεν θελεις να το καταλαβεις, παρ' ολο που εχει ξεκαθαριστει απειρες φορες.

Δεν μιλαμε για την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας σε αντικειμενα καθημερινης χρησης (απο το ανοιχτηρι της κονσερβας μεχρι το αυτοκινητο ή το διαμερισμα) Μιλαμε για την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!!!

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά καλά καλά δεν ξέρω τα ονόματα τους, πόσο μάλλον να έχω διαβάσει κείμενο τους. Για την ακρίβεια, έχω διαβάσει περισσότερα αποσπάσματα από Μαρξ παρά από κάποιο θεωρητικό του καπιταλισμού. Και αυτό γιατί άθελα μου εκτίθομαι σε αριστερή προπαγάνδα συνεχώς ενώ σε δεξιά σχεδόν ποτέ. Αυτό πάλι πως το εξηγείτε Cheesy;

Grin

Εξηγειται απλουστατα: Εδω και 300 χρονια ζουμε στο καπιταλιστικο συστημα. Ο καπιταλισμος ειναι καθεστως, ειναι η σημερινη πραγματικοτητα. Τα κρατη ειναι αστικα.
Σε πρωτο επιπεδο, δεν υπαρχει λογος να προπαγανδισουν τη θεωρια τους οι αστοι, διοτι απλουστατα ειναι η κρατουσα.
Σε δευτερο επιπεδο, η θεωρια τους προπαγανδιζεται διαρκως, μονο που δεν γινεται ευδιακριτα. Το γεγονος οτι εσυ πιστευεις αυτα που πιστευεις, περι οικονομικης ελευθεριας, αποθεωση της "επιλογης", a priori καταδικη καθε αριστερου θεωρητικου, ειναι αποτελεσμα του γεγονοτος οτι ολοι μηχανισμοι του κρατους, εχουν ενσωματωσει στη λειτουργια τους την θεωρητικη υποστηριξη της σημερινης εξουσιας. Δεν χρειαζεται να καταφυγεις π.χ. στον Smith για να μιλησεις για την ελευθερη οικονομια, διοτι μεσα σ' αυτην μεγαλωσες, αυτην διδαχτηκες, αυτην εμαθες μονο να βλεπεις, να "αναπνεεις", και το συστημα σού καλλιεργει την αισθηση του "δεδομενου".

Για παραδειγμα, αν ψαξεις, θα δεις πως στα νεα σχολικα βιβλια (του δημοτικου) αποθεωνεται η Ευρωπαϊκη Ενωση, παρουσιαζεται σχεδον σαν η λυση στο καθε προβλημα...
Πες μου λοιπον, τι συνειδηση θα εχει αναπτυξει ενα παιδακι στα 15 του, μεσα απο αυτο το εκπαιδευτικο συστημα?

Δε θεωρώ πάντως ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να διαβάζουμε λεγόμενα ανθρώπων που θεωρούνται "αυθεντίες" τα οποία γράφτηκαν πριν τόσα πολλά χρόνια. Γιατί αν ζούσαν τώρα αυτές οι "αυθεντίες" πιθανότατα αυτά που θα έγραφαν θα ήταν διαφορετικά...

Ε ναι μωρε... Τι Maxwell και μαλακιες τωρα, αυτος εζησε το 1600, εχουν αλλαξει αυτα... Σε καμια 100αρια χρονια θα ληξει και η ισχυς του Einstein Grin

Αν στηρίζω τον καπιταλισμό Fenix, το κάνω όχι επειδή θεωρώ ότι είναι ένα μαγικό σύστημα που λύνει τα προβλήματα αμέσως, αλλά απλά επειδή έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι είναι το καλύτερο που έχουμε. Είναι η αντιπάθεια μου προς τις σοσιαληστικές θεωρίες που με κάνει να φαίνομαι τόσο πολύ υπέρμαχος του...

Τις οποιες σοσιαλιστικες θεωριες ομως αγνοεις ολοκληρωτικα...
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #168 on: March 04, 2007, 19:35:57 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on March 04, 2007, 19:13:36 pm
Δεν ειναι οτι δεν μπορεις, αλλα οτι δεν θελεις να το καταλαβεις, παρ' ολο που εχει ξεκαθαριστει απειρες φορες.

Δεν μιλαμε για την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας σε αντικειμενα καθημερινης χρησης (απο το ανοιχτηρι της κονσερβας μεχρι το αυτοκινητο ή το διαμερισμα) Μιλαμε για την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!!!
Τώρα είναι κάπως καλύτερα.
Γίνε όμως λίγο πιο σαφής. Εννοείς πχ να γίνουν κρατικά όλα τα εργοστάσια;
Να γίνουν κολλεκτίβες τα αγροκτήματα;

Βρε τι μου θυμίζει αυτό άραγε;; Grin

Ε ναι μωρε... Τι Maxwell και μαλακιες τωρα, αυτος εζησε το 1600, εχουν αλλαξει αυτα... Σε καμια 100αρια χρονια θα ληξει και η ισχυς του Einstein Grin

Προφανώς αναφερόμουν μόνο στους οικονομολόγους/κοινωνιολόγους και όχι σε φυσικούς, ή επιστήμονες ή μηχανικούς ότι οτιδήποτε. Μη μου πεις ότι δεν το κατάλαβες!
Αλλά εκεί, δε μπορούσες να κρατηθείς, αμέσως να πετάξεις την ειρωνεία σου Undecided Undecided

(Παρεπιπτόντως η θεωρία της σχετικότητας και η κυρίαρχη έκφραση της "τίποτα δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως" αμφισβητείται ήδη από επιστήμονες...)

Είμαι ενήμερος για τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους στην πράξη, κάτι που το θεωρώ πιο σημαντικό. Όσο για τις ίδιες τις θεωρίες, κάνεις λάθος, ναι μεν δεν τις κατέχω σε βάθος αλλά γνωρίζω αρκετά (αποτέλεσμα της αριστερής προπαγάνδας που λέγαμε Wink) ώστε να τις απορρίψω.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
aliakmwn
Guest
« Reply #169 on: March 04, 2007, 19:44:07 pm »

Quote from: marauber on March 04, 2007, 19:35:57 pm

Προφανώς αναφερόμουν μόνο στους οικονομολόγους/κοινωνιολόγους και όχι σε φυσικούς, ή επιστήμονες ή μηχανικούς ότι οτιδήποτε. Μη μου πεις ότι δεν το κατάλαβες!
Αλλά εκεί, δε μπορούσες να κρατηθείς, αμέσως να πετάξεις την ειρωνεία σου Undecided Undecided

(Παρεπιπτόντως η θεωρία της σχετικότητας και η κυρίαρχη έκφραση της "τίποτα δεν ταξιδεύει πιο γρήγορα από το φως" αμφισβητείται ήδη από επιστήμονες...)

Σωστα... Εχεις διαβασει π.χ. Λενιν, και εχεις αποδειξει πως αυτα που λεει δεν ισχυουν πια...

Quote from: marauber on March 04, 2007, 19:35:57 pm

Είμαι ενήμερος για τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους στην πράξη, κάτι που το θεωρώ πιο σημαντικό. Όσο για τις ίδιες τις θεωρίες, κάνεις λάθος, ναι μεν δεν τις κατέχω σε βάθος αλλά γνωρίζω αρκετά (αποτέλεσμα της αριστερής προπαγάνδας που λέγαμε Wink) ώστε να τις απορρίψω.

Μονο που για τα αποτελεσματα της εφαρμογης, ενημερωνεσαι απο τους μηχανισμους του αντιπαλου στρατοπεδου (το οποιο και τελικα κερδισε την πρωτη μαχη). Αρα η εικονα που εχεις ειναι παραποιημενη, και συνεπως λαθος.
Νessa
Guest
« Reply #170 on: March 04, 2007, 19:59:05 pm »

Βασικά aliakmwn η ιστορία είναι επιστήμη, και υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για πολλά γεγονότα. Δε μπορείς να καταρρίψεις τα πάντα με απλή αυθυποβολή ("αυτά όλα είναι αστική προπαγάνδα"). Πρέπει με επιστημονικό κριτήριο να επιλέγουμε τι θα πιστέψουμε, και όχι με βάση το τι θα θέλαμε να ισχύει. Σε κάθε ιστορικό κείμενο λοιπόν πρέπει να κοιτάς τις πηγές και τα ιστορικά τεκμήρια.
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #171 on: March 04, 2007, 22:04:10 pm »

Quote from: Aurelius on March 04, 2007, 15:00:14 pm

1) Δεν ειναι σωστο να βαζεις 2-3 φωτο για να αποδειξεις, χωρις ταυτοχρονα να εξηγεις τις καταστασεις και να βλεπεις και την συνολικοτερη πορεια

Πριν στειλω τις φωτογραφίες Aurelius ανέφερα και εξήγησα το πως είχε η κατάσταση στις χώρες όπου επικράτησε ο υπαρκτός σοσιαλισμός.. Και επειδή πήγαν να με βγαλουν και τρελο και φαντασιόπληκτο τις έστειλα.. Ως γνωστόν μία εικόνα -> χίλιες λέξεις, άρα οι 10 φωτογραφίες που έστειλα με/μας γλίτωσαν από ανούσια τεράστια κείμενα (για να αποδείξω τι, ιστορικά γεγονότα; ) μόνο και μόνο επειδή το θέλει ο αλιάκμονας..

Quote from: Νessa on March 04, 2007, 19:59:05 pm
Βασικά aliakmwn η ιστορία είναι επιστήμη, και υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για πολλά γεγονότα. Δε μπορείς να καταρρίψεις τα πάντα με απλή αυθυποβολή ("αυτά όλα είναι αστική προπαγάνδα"). Πρέπει με επιστημονικό κριτήριο να επιλέγουμε τι θα πιστέψουμε, και όχι με βάση το τι θα θέλαμε να ισχύει. Σε κάθε ιστορικό κείμενο λοιπόν πρέπει να κοιτάς τις πηγές και τα ιστορικά τεκμήρια.

Τελικά Νεσσα εσύ συμφωνείς με το σοσιαλιστικό σύστημα που ασπάζεται ο Αλιάκμων..;
Εξάλλου είχαμε αλλάξει θέμα και μιλούσαμε ήδη για την δομή και μορφή της αταξικής κοινωνίας..
Νessa
Guest
« Reply #172 on: March 04, 2007, 22:38:22 pm »

Δε συμφωνώ με το σύστημα που ασπάζεται ο aliakmwn και συμφωνώ με το σοσιαλιστικό σύστημα. 8)

Περί πατριωτισμού και πολέμου βρήκα το εξής για το Β'ΠΠ: http://www.marxists.org/archive/trotsky/works/1935/1935-defend.htm Smiley
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #173 on: March 04, 2007, 22:52:36 pm »

Quote from: Νessa on March 04, 2007, 22:38:22 pm
Δε συμφωνώ με το σύστημα που ασπάζεται ο aliakmwn και συμφωνώ με το σοσιαλιστικό σύστημα. 8)

Περί πατριωτισμού και πολέμου βρήκα το εξής για το Β'ΠΠ: http://www.marxists.org/archive/trotsky/works/1935/1935-defend.htm Smiley

Μετάφραση γι'αυτό δεν υπάρχει..;
Νessa
Guest
« Reply #174 on: March 05, 2007, 10:00:33 am »

Μπα, όχι, δυστυχώς. Τα περισσότερα δεν έχουν μεταφραστεί.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #175 on: March 05, 2007, 15:20:16 pm »

Αν πρόσεξες η δεύτερη ομιλία του Μπακούνιν απαντούσε στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο gepeltek, σήμερα, 138 χρόνια πριν.Αυτό από μόνο του θα αποδύκνειε σε κάποιον ανοιχτόμυαλο άνθρωπο την διαχρονικότητα της σκέψης αλλά και των λόγων ενός ανθρώπου που ξεχώρισε και αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς. Πως αντέδρασες εσύ όμως; Προσπάθησες να μειώσεις την αξία του χαρακτηρίζοντάς τον "αυθεντία". Αυτό, για μένα τουλάχιστον, είναι αντίδραση ανθρώπου μικρόψυχου και στενόμυαλου που στηρίζει τις απόψεις του μόνο στις παρατηρήσεις του φυσικού κόσμου και σε αποσπασματικά αναγνώσματα που στηρίζουν αυτές τις παρατηρήσεις. Αν θες να απορρίψεις κάτι, πρώτα πρέπει να το μάθεις.

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως ο Μπακούνιν μου έπεσε πολύ βαρύς. Δεν άντεξα να διαβάσω πιο κάτω από τις 2 πρώτες παραγράφους στην πρώτη απόπειρα Grin
Όπως είπα και πιο πάνω απορρίπτεις χωρίς να ξέρεις και όταν ο άλλος σου δίνει μια ευκαιρία έστω να πάρεις μια ιδέα, τί κάνεις εσύ; Επιλέγεις και πάλι την άγνοια για να μπορείς να λες ότι αντιπαθείς τις σοσιαληστικές θεωρίες. Πίεσε λίγο τον εαυτό σου να διαβάσεις τον Μπακούνιν όπως και εγώ πιέζω τον εαυτό μου να ακούει τις απόψεις του Κύρτσου και μετά έλα να τα ξαναπούμε. 

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #176 on: March 06, 2007, 02:42:18 am »

Quote from: gepeltek on March 04, 2007, 22:52:36 pm
Quote from: Νessa on March 04, 2007, 22:38:22 pm

Μετάφραση γι'αυτό δεν υπάρχει..;

Ναι, αλλα αν ανεβασω και εγω φωτο με ολα οσα εχουν γινει οσα χρονια υπαρχει καπιταλιστικο η κατι τετοιο συστημα, τι θα εχεις να πεις. Αυτες δεν θα ειναι απλα δεκα, θα ειναι απειρες φωτο. Πιστευεις οτι θα βγει κατι με νοημα;

Κατ τα αλλα δεν απαντησε κανεις σε τιποτα αλλο απο αυτα πολυ λεω. Τι, εγινα και εγω αυθεντια ή βαριεστε τοσο πολυ; Θα παρεξηγηθω....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #177 on: March 06, 2007, 02:55:01 am »

Quote from: gepeltek on March 04, 2007, 22:04:10 pm

Πριν στειλω τις φωτογραφίες Aurelius ανέφερα και εξήγησα το πως είχε η κατάσταση στις χώρες όπου επικράτησε ο υπαρκτός σοσιαλισμός.. Και επειδή πήγαν να με βγαλουν και τρελο και φαντασιόπληκτο τις έστειλα..

Δεν έχω τίποτε άλλο να σου πω ρε Aurelius πραγματικά..
Σου εξήγησα γιατί έστειλα τις φωτογραφίες..
Ήμουν και συναισθηματικά φορτισμένος εκείνη τη στιγμή..
Και δεν κατάλαβα εσύ τα αρνήσαι όλα αυτά δηλαδή..;

Quote from: Aurelius on March 06, 2007, 02:42:18 am

Ναι, αλλα αν ανεβασω και εγω φωτο με ολα οσα εχουν γινει οσα χρονια υπαρχει καπιταλιστικο η κατι τετοιο συστημα, τι θα εχεις να πεις. Αυτες δεν θα ειναι απλα δεκα, θα ειναι απειρες φωτο. Πιστευεις οτι θα βγει κατι με νοημα;

Πραγματικά εσύ τωρα έχεις χάσει το νόημα..
Δεν υπερασπίζομαι τον καπιταλισμό στη σημερινή του μορφή, ρε φίλε..
Αλλά δεν είμαι και τρελός..

ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΜΕ ΕΒΓΑΛΕ ΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΑ..

Εγώ δεν αρνήθηκα τη φτώχεια και την εκμετάλλευση του σήμερα, οπότε πραγματικά δεν θα έχει νόημα αν στείλεις και εσύ φωτος...
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #178 on: March 06, 2007, 03:25:54 am »

Ουτε και εγω σε αυτα που εγραψα αρνηθηκα αυτα που οντως εγιναν επι Σοβιετικης Ενωσης. Και επισης, οπως σου ειπα το να λες οτι υπαρχει φτωχια, δεν υποστηριζεις αυτη την κατασταση αλλα και δεν την καταδικαζεις, ενω δεν κανεις το ιδιο και για ενα αλλο συστημα δειχνει απλα οτι εισαι μεροληπτικος. Δεν σου ζηταω να μου πεις τιποτα. Απλα θεωρησα πολυ λαικισμο αυτο που εκανες. Με απλα λογια και χωρις διαθεση να προσβαλω. Αλλωστε το δεχομαι, οταν λες οτι ησουν συναισθηματικα φορτισμενος. Ωστοσο και εγω μια χαρα θα μπορουσα να ειμαι συναισθηματικα φορτισμενος με ολα αυτα και στην τελικη και να με προσβαλλουν. Ωστοσο δεχομαι την αλλη αποψη, την αντικρουω με επιχειρηματα που ο καθενας μπορει να μου πει στην τελικη οτι ειναι γαματα ή μαλακιες.

Το οτι ο Αλιακμων μπορει να σε εκνευρισε, δεν σημαινει οτι μπορεις(μαλλον μπορεις, αλλα δεν ειναι σωστο κατ εμε) να κανεις κατι τετοιο.

Περα απο ολα τα αλλα, εχω μαθει πλεον με τα οσα εχουν συμβει, οτι τελικα μια εικονα μπορει να ειναι χιλιες λεξεις, αλλα οχι και οι χιλιες λεξεις που περιγραφουν την αληθεια.

Απλα να σου πω, οτι αν ψαξεις μπορεις να βρεις και φωτο που να αποθεωνουν τον Γ.Παπαδοπουλο ή τον βασιλια, ακομα περισσοτερο μετα την ανατροπη της Δημοκρατιας. Αυτο προφανως δεν σημαινει οτι οι ανθρωποι αυτοι δεν ειχαν απελευθερωθει και απο ενα καθεστως καταπιεσης, οπως ειχε καταντησει να ειναι.

Παντως θα ηθελα να σχολιαστουν και τα υπολοιπα που ειπα. Οι φωτο ηταν μονο η πρωτη μου παρατηρηση και σαν εκταση επιανε μια σειρα σε πολυ περισσοτερες.

Φανταζομαι οπως καταλαβαινεις οτι δεν αρνουμαι τα οσα εχουν γινει. Χωρις ομως και να πιστευω οτι ολα οσα νομιζουμε οτι εγιναν, εγιναν μονο απο την μια πλευρα.
(για παραδειγμα, στρατοπεδα συγκεντρωσης εκτος απο τους Ναζι, τα ειχαν "ιδρυσει" πρωτα οι Αγγλοι. Απο εκει μου φαινεται πηραν οι Γερμανοι την ιδεα. Ωστοσο κανεις ή μαλλον πολυ λιγοι το ξερουν αυτο και απλα μαθαινου για τους καλους μας Συμμαχους που μονο αγαθοεργιες εκαναν-αυτο σαν παραδειγμα οτι οι νικητες και μονο γραφουν την ιστορια)

Το θεμα δεν ειναι να δεχθω αυτα που εγιναν. Αυτα εγιναν, ωστοσο αυτο που εγω υποστηριζω, αλλα και πολυ αλλοι-οχι απλα ως συστημα αλλα και ως σταση ζωης- δεν χρειαζεται να αποδεχθει οτι εγιναν οτι εγιναν, γιατι πολυ απλα τα καταδικαζει συνολικα σαν πρακτικες. Για μενα, δεν τιθεται καν θεμα. Αυτα απο οποιους και να γινονται ειναι καταδικαστεα.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Νessa
Guest
« Reply #179 on: March 06, 2007, 14:55:04 pm »

Δείτε λίγο κι αυτό: http://www.marxists.org/archive/trotsky/works/1939/1939-war.htm

Smiley
Pages: 1 ... 10 11 [12] Go Up Print
Jump to: