• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:32:09 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:32:09 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 110
Total: 182
eleftheria
KZerenidis
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
BossiTsif
itsikou
qwertyuiop
Roidos
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
DK06
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
amprozos
Nikos_313
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
Notac
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
giannisd
aalmpanb
superkolios
mdimitrig
tasakis
andreaspaper
airam
vagk
sigklitiki
jim_sklab
skopsinos
ddantono
thenoface
dimchin
sterlouk
dimitrisblioumis
Nefeli Nikita
pdiamantis
andyy
iropap
chrysaep
Andreas K
Soto Gonzalez
Stathiss
lapin
jojos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Φιλοσοφικά Κείμενα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Φιλοσοφικά Κείμενα  (Read 38683 times)
mendelita
Καταστραμμένος

will you be my guinea pig?

View Profile
Re: Φιλοσοφικά Κείμενα
« Reply #60 on: February 04, 2007, 14:43:58 pm »

Από τον Paulo Coelho δεν είναι?  Smiley

It's impossible to kiss your own elbow.
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #61 on: February 04, 2007, 15:11:16 pm »

Quote from: mendelita on February 04, 2007, 14:43:58 pm

Από τον Paulo Coelho δεν είναι?  Smiley

ναι
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #62 on: February 04, 2007, 16:41:15 pm »

[...]

Κοίταξε να συνηθήσεις στην ιδέα οτι ο θάνατος δεν είναι τίποτα για μας, επειδ'η κάθε καλό και κακό βρίσκεται στις αισθήσεις, ενώ ο θάνατος είναι να στερηθείς την αίσθηση. Γι' αυτό η σωστή γνώση οτι ο θάνατος δεν σημαίνει τίποτα για εμάς, κάνει να χαρούμε την πρόσκαιρη ζωή μας, όχι επειδή μας φορτώνει ατελείωτα χρόνια, αλλα επειδή μας αφαιρεί τον κόπο της αθανασίας. Γιατι δεν υπάρχει τίποτα φοβερό στη ζωή του ανθρώπου αν εχει καταλάβει οτι δεν υπάρχει τίποτα φοβερό γι' αυτόν που παύει να ζει. Επομένως ανόητος είναι εκείνος ο οποίος λέει οτι φοβάται το θάνατο όχι γιατι θα τον κάνει να υποφέρει οταν θα έρθει αλλα γιατί τον στεναχωρεί το ότι θα έρθει. Γιατί εκείνο που μας ενοχλεί όταν είναι μπροστά μας, άδικα μας στεναχωρεί όταν το περιμένουμε. Το πιο φρικιαστικό, λοιπόν , απο τα κακά, ο θάνατος, δεν είναι τίποτα για εμάς, γιατί ακριβώς, όταν εμείς υπάρχουμε, ο θάνατος δεν υπάρχει. Όταν όμως ο θάνατος είναι παρών τότε εμείς δεν υπάρχουμε. Επομένως, ούτε με τους ζωντανούς έχει σχέση ούτε μετους πεθαμένους, γιατί ακριβώς για τους ζωντανούς δεν υπάρχει (ο θάνατος), οι δε πεθαμένοι δεν υπάρχουν (όταν έλθει). Ο πολύς κόσμος άλλωτε αποφεύγει το θάνατο σαν μέγιστο κακό, κι άλλωτε τον επιδιώκει ως ανάπαυση των δυσκολιών της ζωής. Ο σοφός όμως ούτε εγκαταλείπει τη ζωή, ούτε φοβάται το να μη ζει, γιατι δεν θεωρεί κακό το να μη ζει, ούτε του είναι πόθος το να ζει. Γιατί όπως το φαγητό δεν διαλέγει το περισσότερο, αλλα το πιο νόστιμο, έτσι και στην ζωή δεν ζητάει τον περισσότερο χρόνο αλλα τον πιο ευχάριστο. Αυτός δε που παραγγέλει στον νέο να ζει καλά, ενώ στον γέροντα να έχει καλά γεράματα είναι ανόητος, όχι μόνο γιατί η ζωή έχει τις χαρές της αλλα και γιατί αυτές είναι η μελετη του να ζεί κανείς καλά και να πεθαίνει καλά. Αλλά πολύ χειρότερος εκείνος που λέει:

καλό είναι να μην γεννηθεί άνθρωπος, αφού όμς γεννήθηκε να περάσει τις πύλες του ʼδη όσο μπορεί γρηγορότερα

Γιατί αν αυτό το λέει επειδή το πιστεύει, πώς δεν φεύγει απο τη ζωή; Γιατί αυτό του είναι εύκολο, αν το χει πάρει απόφαση. Εάν όμως το λέει κοροιδεύοντας, είναι απερίσκεπτος σε πράγματα που δεν επιδέχονται αστεία. Πρέπει να θυμόμαστε οτι το μέλλον ούτε είναι εξ ολοκλήρου δικό μας, ούτε δεν είναι. Ωστε να μην περιμένουμε οτι σίγουρα θα είναι δικό μας, ούτε εξ ολοκλήρου να απελπιζόμαστε οτι δεν θα είναι.

[...]

Επίκουρος - Επιστολή προς Μενοικέα
(απόσπασμα)

meltemi

View Profile WWW
« Reply #63 on: February 04, 2007, 16:45:37 pm »

Smiley
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #64 on: February 05, 2007, 23:50:44 pm »

Έχει διαβάσει κανείς το Ημερολόγιο ενός Μάγου, του Πάουλο Κοέλο;

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #65 on: February 06, 2007, 08:26:28 am »

Quote from: Wanderer on February 05, 2007, 23:50:44 pm
Ναι, και από τότε δεν ξαναδιάβασα κοέλο Tongue

Πολύ...αλχημιστής ο τύπος στο γράψιμό του Grin

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
meltemi

View Profile WWW
« Reply #66 on: February 06, 2007, 08:40:41 am »

Ναι, το έχω αφήσει μισό
Το διάβαζα και στα ισπανικά, ακόμα χειρότερα δηλ  Grin
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #67 on: February 06, 2007, 14:46:55 pm »

[...]

Πρώτα πρώτα, τον Θεό να τον θεωρείς ον  άφθαρτο και μακάριο, όπως μας τον παρουσιάζει η κοινή σε όλους παράσταση του Θεού, και να μην του φορτώνεις τίποτα ξένο προς την αφθαρσία του και αταίριαστο στη μακαριότητα του.Αντίθτα να φρονείς γι'αυτόν κάθε τι που μπορεί να διαφυλάξει τη μακαριότητά και την αφθαρσία του. Διότι οι θεοί υπάρχουν, εφ'όσον οι γνώση που έχουμε γι'αυτούς είναι ολοκάθαρη. Δεν είναι όμως τέτοιοι όπως τους φαντάζεται ο πολύς κόσμος, διότι δεν κρατά ακέραιη την αρχική παράσταση για τους θεούς. Ασεβής δεν είναι εκέινος που δεν παραδέχεται τους θεούς των πολλών, αλλα εκείνος που αποδίδει στους θεούς τις δοξασίες των πολλών. Ό,τι φρονούν οι πολλοί για τους θεούς δεν είναι γνώση αλλά προλήψεις, από όπου, στους κακούς προκαλούνται απο τους θεούς οι μεγαλύτερες βλάβες και οι ωφέλειες στους καλούς, γιατί επειδή οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι με τις δικές τους αρετές αποδέχονται όλους τους ομοίους και θεωρούν ξένο κάθε τι που δεν είναι τέτοιο.

[...]

Επίκουρος - Επιστολή προς Μενοικέα (απόσπασμα)

Σχόλια:

Εδώ αναλύεται η επικούρεια θεολογία απο την ηθική της σκοπιά, στον βαθμό που επηρεάζει τους ανθρώποους. Είναι βεβαιο οτι οι θεοί υπάρχουν, διοτι η γνώση γι'αυτούς προέρχεται απο άμεσες (νοητικές) αντιληψεις, που είναι κοινές σε όλους τους ανθρώπους. Οι θεοί ειναι επίσης, οπως θεωρεί η κοινη γνώμη, ευδαίμονες και αθάνατοι, η θρησκεία όμως,σφάλλει καθώς τους αποδίδει τη διοίκηση του κόσμου και συναισθήματα θυμού και αγάπης προς τους ανθρώπους, πράγματα διαμετρικά αντίθετα με την ευδαιμονία τους. Ζουν πέρα απο τον κόσμο και δεν τους αφορούν οι τύχες του. Από επίσκεψη, όμως, των "εικόνων" τουςο άνθρωπος μπορεί να κατορθώσει να μετέχει στην αταραξία τους και γι 'α αυτό και μόνο το λόγο υπάρχει στους ανθρώπους θεση για τη θρησκεία. Η απάλοιφή , επομένως, του φόβου και η συμμετοχή  στην αταραξία τους, συνεισφέρουν στην ευδαίμονα ζωή. 

Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #68 on: February 07, 2007, 02:08:03 am »

Quote from: 4Dcube on February 06, 2007, 08:26:28 am
Ναι, και από τότε δεν ξαναδιάβασα κοέλο Tongue

Πολύ...αλχημιστής ο τύπος στο γράψιμό του Grin

Quote from: μελτεμι on February 06, 2007, 08:40:41 am

Ναι, το έχω αφήσει μισό
Το διάβαζα και στα ισπανικά, ακόμα χειρότερα δηλ  Grin

Εμένα καλό μου φάνηκε...αν εξαιρέσεις αυτήν την τελετή επίκλησης που συνιστά Shocked Όταν αντελήφθην την παρουσία της μέσα στο βιβλίο, συνειδητοποίησα ότι οι απόψεις του Κοέλο κλίνουν προς τον πνευματισμό και το New Age, όπως είχα διαισθανθεί διαβάζοντας άλλα βιβλία του.

Πάντως, στη ιστοσελίδα του αναφέρει πως αυτή η τελετή δεν πρέπει να γίνεται για κανέναν λόγο και υπο καμία συνθήκη.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #69 on: February 07, 2007, 03:40:55 am »

Quote from: Wanderer on February 07, 2007, 02:08:03 am
Εμένα καλό μου φάνηκε...αν εξαιρέσεις αυτήν την τελετή επίκλησης που συνιστά Shocked Όταν αντελήφθην την παρουσία της μέσα στο βιβλίο, συνειδητοποίησα ότι οι απόψεις του Κοέλο κλίνουν προς τον πνευματισμό και το New Age, όπως είχα διαισθανθεί διαβάζοντας άλλα βιβλία του.

Πάντως, στη ιστοσελίδα του αναφέρει πως αυτή η τελετή δεν πρέπει να γίνεται για κανέναν λόγο και υπο καμία συνθήκη.

Shocked Shocked Shocked

Αν και δεν έχω διαβάσει Κοέλο (πλην της μόνιμης στηλης στον Ταχυδρόμο), τον έχω για σοβαρό άτομο... Οχι πως θα γίνει τιποτα με τετοιες τελετές, δεισιδαιμονιες είναι, αλλα δεν μπορει ενας διακέκριμένος συγγραφεας εν ετει 2000 να ασχολείται με μαγείες!!  Ρε, μήπως η τελετή αυτή ειναι στα πλαίσια μυθιστορήματος???

aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #70 on: February 07, 2007, 11:21:40 am »

Eγώ έχω διαβάσει μόνο τον Αλχημιστή του Κοέλο και μου παραφάνηκε...easy-writing.
Tα δε περί 'σύμπαντος που συνωμοτεί κλπ' μου φαίνονται πιασιάρηκες ατάκες σαν κι αυτές που λένε οι ...personal trainers,ντεμέκ ψυχολόγοι κλπ Tongue
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #71 on: February 08, 2007, 01:00:38 am »

Quote from: Karaμazoβ on February 07, 2007, 03:40:55 am
Αν και δεν έχω διαβάσει Κοέλο (πλην της μόνιμης στηλης στον Ταχυδρόμο), τον έχω για σοβαρό άτομο... Οχι πως θα γίνει τιποτα με τετοιες τελετές, δεισιδαιμονιες είναι, αλλα δεν μπορει ενας διακέκριμένος συγγραφεας εν ετει 2000 να ασχολείται με μαγείες!!  Ρε, μήπως η τελετή αυτή ειναι στα πλαίσια μυθιστορήματος???
Στην ιστοσελίδα του λέει ότι τέτοιες τελετές δεν θα επιφέρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, επομένως λογικά την αναφέρει απλά στα πλαίσια του μυθιστορήματος, όπως είπες. Και γενικότερα κάνει συμβολικές (κατα πάσα πιθανότητα) αναφορές σε μεταφυσικά φαινόμενα, όπως την Αστρική Προβολή και την επικοινωνία με τους νεκρούς.
Όπως επίσης στο εν λόγω βιβλίο αναφέρει για προσπάθεια μετακίνησης ενός μεγάλου ξύλινου σταυρού με τηλεπάθεια.
Αλλά δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, ούτε και με νοιάζει να σου πω την αλήθεια. Πάντως εγώ από αυτά που έχω διαβάσει τον κόβω για άτομο που κλίνει προς το New Age. Αυτό το λέω με επιφύλαξη βέβαια.

(Να κάνω και μια διευκρίνηση: Αυτοί που ασχολούνται με New Age, δεν θεωρούν τέτοιες επικλήσεις μαγείες, απλά μια άγνωστη ικανότητα της ψυχής. Σύμφωνα με τις θεωρίες τους, αυτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και πολλοί πνευματιστές δεν πιστεύουν καν στις μαγείες.)

Quote from: aika on February 07, 2007, 11:21:40 am
Eγώ έχω διαβάσει μόνο τον Αλχημιστή του Κοέλο και μου παραφάνηκε...easy-writing.
Tα δε περί 'σύμπαντος που συνωμοτεί κλπ' μου φαίνονται πιασιάρηκες ατάκες σαν κι αυτές που λένε οι ...personal trainers,ντεμέκ ψυχολόγοι κλπ Tongue
Είναι πάντως ένα βιβλίο πάρα πολύ έξυπνα γραμμένο. Και σίγουρα όχι easy-writting.
Εσύ μπορείς να γράψεις κάτι παρόμοιο; Wink

united by our love
so we scream "Liberta"
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #72 on: February 08, 2007, 01:02:00 am »

Στο ότι είναι κορυφαίος στα best-seller δεν διαφωνώ καθόλου! Θέλει τέχνη αυτό...
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #73 on: February 08, 2007, 14:43:44 pm »

Θέληση και Προθυμία

Κάποιος πήγε ένα νέο σε ένα σοφό και του 'πε : "Να κάποιος που πρόκειται να διαφθαρεί απ' τις γυναίκες". Ο σοφός κούνησε το κεφάλι του και χαμογέλασε. "Οι άνδρες", είπε, "είναι εκείνοι που διαφθείρουν τις γυναίκες. Κι όλες οι ελλείψεις των γυναικών πρέπει να πληρώνονται απο τους άνδρες και να καλύπτονται απο τους ίδιους τους άνδρες. Γιατί ο άνδρας δημιουργεί για τον εαυτό του την εικόνα της γυναίκας, και η γυναίκα διαμορφώνει τον εαυτό της σύμφωνα με τουτη την εικόνα".

"Είσαι πολύ καλός με τις γυναίκες", είπε κάποιος απο τους παρευρισκόμενους, "δεν τις ξέρεις καλά". Ο σοφός απάντησε: "Η θέληση είναι ο τρόπος του άνδρα, η προθυμία ο τρόπος της γυναίκας. Αυτός είναι ο νόμος των φύλων - στ'αληθεια, νόμος σκληρός για τις γυναίκες. Όλη η ανθρωπότητα είναι αθώα για την ύπαρξη του νόμου αυτού. Οι γυναίκες όμως είναι διπλά αθώες. Ποιός θα χε αρκετό λάδι για νατις μαλακώσει, ποιός θα δινε αρκετή καλοσύνη για να τις καταπραύνει ;"

"Τι λάδι! Τι καλόσύνη!" φώναξε κάποιος άλλος μέσα απο το πλήθος: "πρέπει να διαπαιδαγωγήσουμε καλύτερα τις γυναίκες !" - "Οι άνδρες πρέπει να διαπαιδαγωγηθούν καλύτερα", είπε ο σοφός, κι έκανε νόημα στο νέο να το ακολουθήσει. - Εκείνος όμως δεν τον ακολούθησε...

Friedrich Nietzsche - Χαρούμενη Επιστήμη (68)

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #74 on: February 16, 2007, 23:17:53 pm »

To τελευταίο έργο του Νίτσε είναι το Ecce Homo (=Ιδέ ο ʼνθρωπος). Στο κεφάλαιο "Γιατί Είμαι το Πεπρώμένο", παρατηρώτας την αποσύνθεση της παλιάς ηθικής στη Δυση κάνει μια ζοφερή "προφητεία" για το μελλον, πραγματα που συνεβησαν στον επόμενο αιωνα (20ο): Η κατάρευση των παλαιών μοναρχιών, η μελλοντική σύνδεση του ονόματος του Νιτσε με το ναζισμό, οι Παγκόσμιοι Πολεμοι, οι τιτάνιες ιδεολογικές διαμάχες.

Βέβαια ως αλαζονικός χαρακτήρας, που κατέληξε στο τελος της ζωής του, πιστεύει οτι είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για όλα αυτά.

Θα έρθει μια μέρα που το όνομά μου θα συνδεθεί με κάτι καταστροφικό - μια τέτοιου είδους κρίση δεν θα έχει υπάρξει ξανά στη γη, η πιο βαθιά σύγκρουση της συνείδησης. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος, είμαι δυναμίτης...Όταν η αλήθεια θα αρχίσει να μάχεται με τα ψέματα της χιλιετίας, θα συμβούν βίαιες αναταραχές, ένα ξέσπασμα σεισμών, ένα εκτόπισμα βουνών και πεδιάδων τοσο κοσμογονικό που δεν χωρεί στο μυαλό κανενός...Η έννοια της πολιτικής θα αφομοιωθεί ολοκληρωτικά σε ένα ιδεολογικό πόλεμο, όλες οι παλιές δομές εξουσίας θα ανατιναχτούν - γιατι όλα αυτά ειναι θεμελιωμένα σε ψέματα. Θα γίνουν πόλεμοι που όμοιοι τους δεν έχουν γινει ποτέ ξανά στη γη.

Friedrich Nietzsche - Ecce Homo, "Γιατί Είμαι το Πεπρωμένο"(1)

« Last Edit: February 16, 2007, 23:41:15 pm by Karaμazoβ » Logged

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 13 Go Up Print
Jump to: