• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:40:04 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:40:04 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 17
Guests: 112
Total: 129
stavr0s16
parvanitid
Akis Papanikolaou
dorapangeiou
Reidemption
Giorgos2222
pdiamantis
george14
Katarameno
Vgs
tasos potsakis
pliroforikarios
Giorgosklin
kofius
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μη-κρατικά πανεπιστημια"...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Go Down Print
Author Topic: "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μη-κρατικά πανεπιστημια"...  (Read 21316 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μη-κρατικά πανεπιστημια"...
« Reply #75 on: October 07, 2007, 14:03:45 pm »

Εγώ δε σου μιλάω για βαθμολογικά άριστους, αλλά για σκληρά εργαζόμενα άτομα, στα οποία εμπεριέχονται και άλλοι εκτός των άριστων. Οπότε το 70% που λες πάει περίπατο.
Οι υπόλοιποι δε μας νοιάζει τι θα γίνουν (όχι από εγωιστική διάθεση, αλλά λόγω του διεθνή ανταγωνισμού). Οι υπόλοιποι μπορούν να γίνουν τεχνίτες, που τείνουν να εκλείψουν.

α) για την ανισότητα που λες, αυτή υπάρχει παντού. Δεν έχει νόημα να την καταπολεμάς για μια περίοδο 5 χρόνων αφού θα φανεί μπροστά σου για τα επόμενα 40 χρόνια πες.

Θα πας μπροστά...
Δεν αστειεύομαι,ούτε ειρωνεύομαι,αντίθετα το πιστεύω.
Και μόνο άνθρωποι που σκέφτονται έτσι θα μπορέσουν ίσως να πάνε μπροστά στα χρόνια που έρχονται.
Και ξέρεις,αυτό είναι καλό για σένα,γιατί ακόμα κι αν γύρω σου υπάρχει φτώχεια και ταλαιπωρία,εσύ θα ακολουθείς το δρόμο που ο ίδιος έχεις χαράξει.
Σε ζηλεύω...
« Last Edit: October 07, 2007, 14:06:32 pm by cecs » Logged

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #76 on: October 07, 2007, 14:03:45 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 13:55:57 pm
Quote from: Dr. Gonzo on October 07, 2007, 13:27:56 pm
Αυτό ξαναδές το λίγο αν θέλεις, και βρες ποιους εννοεί "μη ικανούς να ανταπεξέλθουν οικονομικά".
Αν μπορείς, δώσε κι ένα link από εκεί που το βρήκες.
Κάνε ένα check στη λέσχη, και δες με τί εισόδημα δικαιούσαι δωρεάν σίτιση.
My point is, ωραία όλα αυτά, αλλά ας ξαναγυρίσουμε λίγο στην πραγματικότητα.
Τα ψιλά γράμματα καμιά φορά, κάνουν τη διαφορά.
Η αδερφή μου κάνει μεταπτυχιακό στο University Of Fayettevile, Arkansas.
Τη δέχτηκαν με πλήρη υποτροφία που καλύπτει σίτιση, στέγαση και δίδακτρα.
Ξέρεις κάτι ομως? Όλα τα βιβλία της, τα αγοράζει από το πανεμιστήμιο.
π.χ. η Βιοχημεία που είχε σ'αυτό το εξάμηνο, κόστιζε $100 και το κόστος για κάθε βιβλίο είναι ~ $50-120.
Και δεν υπάρχει φυσικά κανείς που να δικαιούται δωρεάν βιβλίο.

Η ποιότητα των σπουδών και των εργαστηρίων που λες είναι όντως έτη φωτός από το αντίστοιχο πανεπιστήμιο στην ελλάδα.
Για μένα το ζήτημα είναι πιο περίπλοκο από το "ιδιωτικά πανεπιστήμια = επένδυση στην εκπαίδευση", "δημόσια πανεπιστήμια = παραδομένα στην τύχη τους".
1ον, δεν είμαι καθόλου σίγουρος, ότι οι επενδυτές του ιδιωτικού πανεπιστημίου δεν θέλουν να βγάλουν τπτ για την τσέπη τους.
Ας μη ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα, και οι καλές προθέσεις σπανίζουν.
2ον, υπάρχει πάντα το παράδειγμα των ΙΕΚ, κι αν δεν θέλεις να πέσεις τόσο χαμηλά,
τα διάφορα colleges που έχουν κατακλύσει τις μεγάλες πόλεις, με σπουδές 2+1, 3+1 κτλ.

Να επαναλάβω για πολλοστή φορά, ότι κανείς δεν είναι ικανοποιημένος με την υπάρχουσα κατάσταση.
Απλά, η κάθε πλευρά, βλέπει τη βελτίωση του δημοσίου πανεπιστημίου προς διαφορετική κατεύθυνση.
Όταν λένε μεγαλύτερο % του ΑΕΠ για την παιδεία, δεν σου λέει κάτι αυτό?
Δεν γουστάρω να χρησιμοποιώ "καραμέλες" παρατάξεων, αλλά σκέψου λίγο αυτό που ακούγεται ->
"'έρευνα προσανατολισμένη στις ανάγκες της κοινωνίας".

Το κέρδος σε χρήματα, δεν είναι πάντα ο αυτοσκοπός.

Σκέψου ότι αν και είναι τεράστια, ανυπολόγιστη ποσότητα, το χρήμα είναι  κάτι πεπερασμένο.
Maximize the profit από τη μια μεριά, και από την άλλη, τί θα μειώσεις για να το αντισταθμίσεις?

χοντρά-χοντρά, ένα παράδειγμα,
η διάσπαση του ατόμου ήταν τρομερό επίτευγμα και για την έκλυόμενη ενέργεια, μπορείς να βρεις αρκετές "κοινωνικά χρήσιμες" λύσεις.
Όμως από εκεί δεν ξεκινήσαμε και φτάσαμε σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι?

Ξέρω ότι θα σου φανεί λίγο άκυρο, αλλά σκέψου λίγο ανάποδα, για να δεις αν υπάρχει και κάτι αρνητικό στο
"κέρδος-κέρδος-κέρδος"

Αυτά, λίγο σκόρπια από εμένα, καθώς άυριο είναι τα 2 τελευταία μαθήματα.

http://finaid.utexas.edu/welcome/index.html

Μπες και δες. Εγώ το διάβασα σε ένα περιοδικό, δε θυμάμαι που το λέει ακριβώς. Θα δεις ότι το πανεπιστήμιο μέχρι και δουλειά σου προσφέρει για να σπουδάσεις ανάλογη των ικανοτήτων σου. Εδώ εμείς θέλουμε να καθόμαστε και να σπουδάζουμε. Ε δεν γίνεται...

Η αδερφή σου κάνει ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ. Εγώ μιλάω για προπτυχιακά. Ο αδερφός μου παίρνει 1500 $ για να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του, ενώ εδώ θα έπαιρνε ούτε 600. Δηλαδή τι? πρέπει να ζητάει να του πάρουν υπολογιστή, αφού είναι μηχανικός? ΟΧΙ τον αγοράζει μόνος του. Η αδερφή σου μπορεί να ησυχάσει, όλοι τα ίδια τραβάνε.

Αυτό που είπες για τη χιροσίμα, δλδ να σταματήσουμε κάθε τεχνολογικό επίτευγμα επειδή κάποιοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σαν όπλο?

Εσυ δουλευεις τωρα?

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #77 on: October 07, 2007, 14:04:48 pm »

Quote from: Aurelius on October 07, 2007, 13:36:38 pm
Quote from: Juan on October 07, 2007, 11:47:55 am
Όχι A.C. Το πρόβλημά μας δεν είναι η δουλειά που θα μας φάνε.

Το πρόβλημά μας, είναι ότι όλοι αυτοί οι μέτριοι και κάτω φοιτητές (αλήθεια πόσοι είναι οι άριστοι? 10%?) δλδ ένα.. 90%, εκ των οποίων ένα συντριπτικό ποσοστό δεν έχει χρήματα για να πληρώσει, δλδ ένα.. 80% πες.., σύνολο γύρω στο 70% της κοινωνίας, δεν θα έχει ίσες ευκαιρίες στις σπουδές με τους υπόλοιπους ανθρώπους με αποτέλεσμα

α) να διαιωνίζεται η ανισότητα (αφού θα γεννιέσαι καταδικασμένος),
β) να χαθούν μυαλά (αφού δεν είναι αναγκαίο ότι αυτός που θα κάνει κάτι σπουδαίο ήταν και... σπουδαίος ως φοιτητής από πάντα)
και γ) να πέσει το γενικό μορφωτικό επίπεδο της κοινωνίας (με όλα τα καλά που αυτό συνεπάγεται για αυτούς που θέλουν να χειραγωγούν τις μάζες εύκολα).

Κι όλα αυτά σε συνδυασμό φυσικά με την απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Το χρήμα δε πρέπει και δε μπορεί να αγοράζει τα πάντα.

Και δε μιλάμε καν για δικό σου χρήμα... μιλάμε για κληρονομημένο χρήμα! Που δε σου ανήκει και δε το αξίζεις στην τελική... γιατί δεν έχεις κάνει τίποτα παραπάνω από τους άλλους για να το αποκτήσεις.

Η υψηλής ποιότητας παιδεία και εκπαίδευση πρέπει να είναι αναφαίρετο δικαίωμα με ίσες δυνατότητες πρόσβασης για όλους, φτωχούς και πλούσιους -  άριστους, καλούς, μέτριους και κακούς.

Κάποτε καταργήθηκε η αγορά του ανθρώπου. Τώρα προσπαθούν να μας επιβάλλουν τη δυνατότητα να αγοράζεις όχι έναν άνθρωπο... αλλά όλους του τους απογόνους.. αφαιρώντας τη δυνατότητα στη συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών να σηκώσουν κεφάλι.

Η κοινωνία αυτή που επιδιώκουν, ακόμα κι αν την πετύχουν πρόσκαιρα, δεν έχει μέλλον. Γιατί δε γίνεται να καταπιέζεις όλο και περισσότερο πολλούς ανθρώπους για να κερδίζουν λίγοι. Κάποια στιγμή οι πολλοί θα αντιδράσουν. Και τότε οι ανατροπές δε θα έρθουν ευχάριστα και ήρεμα..

Ο Γιαννης γραφει. Δεν ερχεσαι να γραψεις και Δικτυα???

Τεσπα, ελεος με την σχολικη νοοτροπια, ουτε καφεδες δεν κουβαλαμε. Να μασαμε τσιχλα κανει???

Και για ολα αυτα που πολυ σωστα αναφερεις, δεν ειναι βασικο προβλημα η ελλειψη χρηματων??? Αυτο δεν λεμε? Ας δωσουν χρηματα στο πανεπιστημιο, και μετα ας κανουν και διαγαλαξιακο πανεπιστημιο αμα γουσταρουν.

Οταν τα εργαστηρια οπως λες ειναι απαρχαιωμενα τι να ακταφερει κανεις? Ας γινεται επιτελους σωστη κριση προσωπων, οχι μονο καθηγητων, σε αυτη την χωρα και θα δεις πως θα προοδευσουμε. Αλλα οταν ο καθενας κοιταει πως θα βολεψει τους ημετερους, μια ζωη στην φαπα θα ειμαστε. Και ειπα κριση προσωπων, και οχι μονο καθηγητων, γιατι η σηψη ειναι μεγαλη σε ολους τους τομεις.

Και γενικα, επειδη τα εχεις περι πολλου τα ιδιωτικα στο συνολο, εσυ μιλας απο θεση ισχυος. Γιατι δεν ξερω τι οικονομια εκανες, αλλα προφανως για να πηγαινεις και στο διαβαλκανικο οπως λες και να νοσηλευεσαι κτλ κτλ, ε μαλλον δεν εισαι και μικρομεσαιος. Αν ησουν στην θεση αλλων, που δεν εχουν να αγορασουν ψωμι, τοτε να σε βλεπαμε τι θα ελεγες. Ωραια ειναι τα ιδιωτικα, αμα εχεις λεφτα και σκεφτεσαι τον εαυτο σου. Γιατι αυτη ειναι η φυση των ιδιωτικων. Για τους εχοντες. Ακομα και στην πατριδα του καπιταλισμου, τις ΗΠΑ, με τα σουπερ γαμαουα πανεπιστημια και νοσοκομεια, το κυριο προβλημα σημερα ξερεις ποιο ειναι??? Η Υγιεια και η Παιδεια. Το οτι δεν μπορουν να σπουδασουν τα παιδια τους και οτι δεν μπορουν να νοσηλευτουν με φυσιολογικους ορους. (μεχρι που εχω ακουσει οτι μερικοι πηγαινουν στην Κουβα για νοσηλεια, που εχει μακραν απ τα καλυτερα συστηματα προνοιας και δωρεαν). Το οτι οι αστεγοι μετριουνται σε εκατομμυρια και οι γονεις πουλανε την ασφαλεια τους για να σπουδασουν τα παιδια τους. Ας ηταν ομως καλοι να παρουν υποτροφια!!!

Συγγνωμη που υπαρχουν ατομα που σκεφτομαι και τους διπλανους τους, συγγνωμη που ξερουμε ατομα που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, οχι για  να εχουν εξτρα χαρτζιλικι, αλλα για να ζησουν και να σπουδασουν, συγγνωμη που υπαρχουν και αυτοι που δεν μπορουν να αγορασουν παντεσπανι σε τουτο τον ματαιο κοσμο.

Αλλα ειπαμε, οι καλοι θα παιρνουν υποτροφιες. Δηλαδη 10, 20 ατομα στους ποσους? Στους 25000!

Έξω δεν υπάρχει υποτροφία για 10-20 άτομα. Υπάρχουν 7-8 διαφορετικές υποτροφίες.
Και όσο και αν σου φαίνεται περίεργο, είμαι μικρομεσαίος. Απλώς δεν αγοράζουμε BMW, δεν έχω μηχανάκι (όπως άλλοι) οι γονείς μου εκτός της δουλειάς τους ως μισθωτοί δουλεύουν και σαν ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν έχουμε πλάσμα στο σαλόνι, δεν πηγαίνω στα γήπεδα, δεν αγοράζω φίρμες, επισκευάζουμε πράγματα μόνοι μας κτλ
Όλα αυτά να τα βάλεις μαζί βγαίνουν πολλά λεφτα. Και δεν το λέω οικονομία αλλά σωστή διαχείριση πόρων
Και για αυτούς που λες ότι δουλεύουν, υπάρχουν και άλλοι, νυν πτυχιούχοι από μικρές πόλεις που κάθονται στα μπαράκια και τα καφενεία άνεργοι. Και αν τους ρωτήσεις γιατί π.χ. δεν δουλεύεις στο χωράφι, το μαγαζί κτλ σου λένε "εγώ δε σπούδασα για να ρίχνω λίπασμα στα χωράφια"
Έχουν δίκιο και άδικο παράλληλα

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #78 on: October 07, 2007, 14:10:04 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 13:40:53 pm
Εγώ δε σου μιλάω για βαθμολογικά άριστους, αλλά για σκληρά εργαζόμενα άτομα, στα οποία εμπεριέχονται και άλλοι εκτός των άριστων. Οπότε το 70% που λες πάει περίπατο.
Οι υπόλοιποι δε μας νοιάζει τι θα γίνουν (όχι από εγωιστική διάθεση, αλλά λόγω του διεθνή ανταγωνισμού). Οι υπόλοιποι μπορούν να γίνουν τεχνίτες, που τείνουν να εκλείψουν.

α) για την ανισότητα που λες, αυτή υπάρχει παντού. Δεν έχει νόημα να την καταπολεμάς για μια περίοδο 5 χρόνων αφού θα φανεί μπροστά σου για τα επόμενα 40 χρόνια πες.
β) τα μυαλά ποτέ δεν χάνονται. Το "μυαλό" δεν νοείται ως το άτομο που θα έχει μία έξυπνη ιδέα μια φορά στη ζωή του, αλλά το άτομο που είναι πρωτίστως άνθρωπος, μετά επιστήμονας και συνεχώς παράγει έξυπνες και αποδοτικές λύσεις σε διάφορα προβλήματα, ακόμα και ασήμαντα.
γ) αυτό δεν το πολυκατάλαβα, εξήγησε το αν μπορείς

Η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου είναι γεγονός. Το θέμα είναι αφού φτιαχτούν τα ιδιωτικά, να ξεκινήσουν αγώνες ώστε να τροφοδοτήσουν τα δημόσια με παροχές για να γίνουν πιο ανταγωνιστικά. Ο ανταγωνισμός μόνο ωφέλιμος μπορεί να γίνει για εμάς και τους καθηγητές που κάνουν έρευνα.

Υποτροφίες παλικάρι μου.. θα πάρει ένα 10% το πολύ. Δε με ενδιαφέρει με τί κριτήρια. Άρα το 70% στέκει πολύ καλά στη θέση του.

Οι υπόλοιποι δε μας νοιάζει??? Δε μας νοιάζει που το 70% των ανθρώπων, επειδή δε κληρονόμησε λεφτά θα πρέπει να ζήσει στην αμορφωσιά ως τεχνίτης?? Πρόσεχε.. όχι επειδή δεν ήταν καλός... επειδή δε κληρονόμησε λεφτά από το μπαμπάκα και τη μαμάκα!!

α) Άλλο ανισότητα που προκύπτει από την πορεία σου στη ζωή. Άλλο ανισότητα που κληρονομείται στη γέννησή σου. Όλοι μας διαφοροποιούμαστε από ένα σημείο και μετά. Αλλά στο ξεκίνημα της ζωής μας οφείλουμε να έχουμε τις ευκαιρίες που κερδίζουμε με το σπαθί μας. Όχι με το σπαθί του μπαμπά.

β) Ένα παιδί που μπήκε τελευταίος ηλεκτρολόγος... και κατά πάσα πιθανότητα δε θα έπαιρνε υποτροφία για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος στο καλό ιδιωτικό... δε θα χαντακωνόταν το μυαλό του σε ένα κακό πανεπιστήμιο? Μπορεί στο σχολείο να μην έδειξε ότι ήταν καλός... αλλά στο πανεπιστήμιο να τα σπάει! Αυτό εννοώ χαμένα μυαλά..

γ) Όταν ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μένει εκτός ανώτερης ποιοτικής εκπαίδευσης, πέφτει το γενικό επίπεδο μόρφωσης (δες τις ΗΠΑ για παράδειγμα), με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που απαρτίζουν την κοινωνία να έχουν μειωμένη δυνατότητα κρίσης και άποψης, το οποίο οδηγεί στη μετατροπή τους σε τηλεοπτικά (και όχι μόνο) χειραγωγούμενα πρόβατα. Άρα πρακτικά μιλάμε για κατάλυση και της δημοκρατίας... με την έννοια του σκέφτομαι και αποφασίζω το οποίο θα γίνει -> αποφασίζω ότι θέλουν αυτοί που με ελέγχουν. Ελπίζω να το έκανα πλέον κατανοητό..

Όχι αγαπητέ.. το θέμα είναι πριν γίνουν (που δε συμφωνώ) τα ιδιωτικά, να ξεκινήσουν (έχουν ήδη ξεκινήσει απλά κάποιοι μόνο διαβάζουν και πίνουν καφέ) αγώνες ώστε να τροφοδοτηθούν τα δημόσια με παροχές και να γίνουν πιο "ανταγωνιστικά". Αλήθεια.. δεν υπάρχουν αρκετά πανεπιστήμια για να ανταγωνιστούμε..?
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #79 on: October 07, 2007, 14:12:45 pm »

Quote from: Aurelius on October 07, 2007, 14:03:45 pm
Εσυ δουλευεις τωρα?

Αυτή τη στιγμή που γράφω όχι. Αλλά δούλεψα το καλοκαίρι. Και αν οι γονείς μου ήταν π.χ. στη Λάρισα και μου έλεγε το πανεπιστήμιο "ξέρεις θα σου δίνω φαΐ στέγη και βιβλία αλλά θα δουλεύεις σερβιτόρος στη λέσχη" δε θα έλεγα όχι. Ότι μου έδιναν οι γονείς μου θα ήταν τα προσωπικά μου έξοδα, καμία μπύρα και τα λοιπά.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Dr. Gonzo
Θαμώνας

4:48 Psychosis

View Profile
« Reply #80 on: October 07, 2007, 14:19:12 pm »

Αυτό που είπες για τη χιροσίμα, δλδ να σταματήσουμε κάθε τεχνολογικό επίτευγμα επειδή κάποιοι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σαν όπλο?

Νομίζω ότι κατάλαβες τι είπα, και δεν εννούσα φυσικά αυτό.
Σου εξήγησα ότι αν το κέρδος είναι αυτοσκοπός, η έρευνα θα γίνει κατευθυνόμενη,
προς ανεξέλεγκτη, και καμιά φορά καταστροφική κατεύθυνση.
Ξαναδιάβασα αν θέλεις αυτό που σου έγραψα.

Πάνω απ' όλα, δοκίμασε να ξεπεράσεις το εφηβικό γνώρισμα "ξέρω τα πάντα",
γιατί πολλές προτάσεις σου (όχι όλες) το έχουν αυτό. Όλοι μας το περάσαμε, γι' αυτό στο λέω.
Δες τα θέματα λίγο πιο ανοιχτόμυαλα, και μην περιορίζεις τις απαντήσεις σου σε αρνήσεις.
Αν υπάρχει το λευκό, υπάρχει και το μαύρο, τπτ δεν είναι τέλειο.

Earth. What a shithole.
lost control
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #81 on: October 07, 2007, 14:21:11 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 14:12:45 pm
Quote from: Aurelius on October 07, 2007, 14:03:45 pm
Εσυ δουλευεις τωρα?

Αυτή τη στιγμή που γράφω όχι. Αλλά δούλεψα το καλοκαίρι. Και αν οι γονείς μου ήταν π.χ. στη Λάρισα και μου έλεγε το πανεπιστήμιο "ξέρεις θα σου δίνω φαΐ στέγη και βιβλία αλλά θα δουλεύεις σερβιτόρος στη λέσχη" δε θα έλεγα όχι. Ότι μου έδιναν οι γονείς μου θα ήταν τα προσωπικά μου έξοδα, καμία μπύρα και τα λοιπά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί να στο πει το Πανεπιστήμιο αυτό.. Αν θες να δουλέψεις, μεγάλη πόλη είναι η Θεσσαλονίκη, ειδικά σαν σερβιτόρος, θα βρεις σίγουρα δουλειά. Απλά έτσι δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της σχολής μας. Για να βγάλεις τη σχολή στην ώρα της με αξιοπρεπή ή και καλό βαθμό πρέπει να κόψεις πολλά από τον προσωπικό σου χρόνο, σχεδόν να μην έχεις τέτοιο. Φαντάσου να πρέπει να δουλεύεις κιόλας 1 βδομάδα για να πάρεις κάθε βιβλίο σου..

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #82 on: October 07, 2007, 14:25:48 pm »

Quote from: Juan on October 07, 2007, 14:10:04 pm
Υποτροφίες παλικάρι μου.. θα πάρει ένα 10% το πολύ. Δε με ενδιαφέρει με τί κριτήρια. Άρα το 70% στέκει πολύ καλά στη θέση του.

Οι υπόλοιποι δε μας νοιάζει??? Δε μας νοιάζει που το 70% των ανθρώπων, επειδή δε κληρονόμησε λεφτά θα πρέπει να ζήσει στην αμορφωσιά ως τεχνίτης?? Πρόσεχε.. όχι επειδή δεν ήταν καλός... επειδή δε κληρονόμησε λεφτά από το μπαμπάκα και τη μαμάκα!!

α) Άλλο ανισότητα που προκύπτει από την πορεία σου στη ζωή. Άλλο ανισότητα που κληρονομείται στη γέννησή σου. Όλοι μας διαφοροποιούμαστε από ένα σημείο και μετά. Αλλά στο ξεκίνημα της ζωής μας οφείλουμε να έχουμε τις ευκαιρίες που κερδίζουμε με το σπαθί μας. Όχι με το σπαθί του μπαμπά.

β) Ένα παιδί που μπήκε τελευταίος ηλεκτρολόγος... και κατά πάσα πιθανότητα δε θα έπαιρνε υποτροφία για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος στο καλό ιδιωτικό... δε θα χαντακωνόταν το μυαλό του σε ένα κακό πανεπιστήμιο? Μπορεί στο σχολείο να μην έδειξε ότι ήταν καλός... αλλά στο πανεπιστήμιο να τα σπάει! Αυτό εννοώ χαμένα μυαλά..

γ) Όταν ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μένει εκτός ανώτερης ποιοτικής εκπαίδευσης, πέφτει το γενικό επίπεδο μόρφωσης (δες τις ΗΠΑ για παράδειγμα), με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που απαρτίζουν την κοινωνία να έχουν μειωμένη δυνατότητα κρίσης και άποψης, το οποίο οδηγεί στη μετατροπή τους σε τηλεοπτικά (και όχι μόνο) χειραγωγούμενα πρόβατα. Άρα πρακτικά μιλάμε για κατάλυση και της δημοκρατίας... με την έννοια του σκέφτομαι και αποφασίζω το οποίο θα γίνει -> αποφασίζω ότι θέλουν αυτοί που με ελέγχουν. Ελπίζω να το έκανα πλέον κατανοητό..

Όχι αγαπητέ.. το θέμα είναι πριν γίνουν (που δε συμφωνώ) τα ιδιωτικά, να ξεκινήσουν (έχουν ήδη ξεκινήσει απλά κάποιοι μόνο διαβάζουν και πίνουν καφέ) αγώνες ώστε να τροφοδοτηθούν τα δημόσια με παροχές και να γίνουν πιο "ανταγωνιστικά". Αλήθεια.. δεν υπάρχουν αρκετά πανεπιστήμια για να ανταγωνιστούμε..?

Το ξαναλέω ΕΞΩ παίρνουν παραπάνω από 10% υποτροφίες. Οι εταιρίες που βλακωδώς αγωνίζεστε να διώξετε από το πανεπιστήμιο δίνουν υποτροφίες μόνο για διαφήμιση. Μπορείς να πάρεις και 2 και 3 υποτροφίες.

α)Το ξεκίνημα της ζωής σου ξεκινά από την 1η μέρα στο Λύκειο του εξωτερικού. Ότι κάνεις πριν το κολέγιο π.χ. λαμβάνεται υπόψιν ακόμα και το αν είσαι μέλος της χοροδίας
Έτσι δείχνεις την αξία σου

β)Αυτό ισχύει στην Ελλάδα. Έξω τα κριτήρια των υποτροφιών δεν συμβαδίζουν αν θες με ποια θέση μπήκες. Άλλωστε τα πανεπιστήμια σε κρίνουν και όχι κάποιος θεσμός στυλ πανελλαδικών. Και αν δεν είσαι ικανός να αποδείξεις την αξία σου στον ακαδημαϊκό χώρο (και άρα πόσο μεγάλο μυαλό είσαι) αλλά δεν έχεις και λεφτά τότε πολύ απλά παίρνεις πόδι και γίνεσαι αγρότης, εργάτης, καθαριστής ή ότι άλλο που δε θέλει σπουδές
Εξω το έχουν πιάσει το νόημα ότι όλοι δεν μπορούν να γίνουν πτυχιούχοι. Αυτή θα είναι και η λύση του κορεσμού.

γ) απάντηση έδωσα εν μέρει πάνω. Κατά τα άλλα και συ έχεις δίκιο σε αυτό

Ακόμα όμως δεν κατάλαβα γιατί οι παροχές που δίνονται στα δημόσια επηρεάζονται από το αν θα γίνουν ιδιωτικά ή όχι. Επειδή ασχολούνται με αυτό και όχι με τη βελτίωση των δημόσιων στη Βουλή???

AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #83 on: October 07, 2007, 14:27:26 pm »

Quote from: Dr. Gonzo on October 07, 2007, 14:19:12 pm

Νομίζω ότι κατάλαβες τι είπα, και δεν εννούσα φυσικά αυτό.
Σου εξήγησα ότι αν το κέρδος είναι αυτοσκοπός, η έρευνα θα γίνει κατευθυνόμενη,
προς ανεξέλεγκτη, και καμιά φορά καταστροφική κατεύθυνση.
Ξαναδιάβασα αν θέλεις αυτό που σου έγραψα.

Πάνω απ' όλα, δοκίμασε να ξεπεράσεις το εφηβικό γνώρισμα "ξέρω τα πάντα",
γιατί πολλές προτάσεις σου (όχι όλες) το έχουν αυτό. Όλοι μας το περάσαμε, γι' αυτό στο λέω.
Δες τα θέματα λίγο πιο ανοιχτόμυαλα, και μην περιορίζεις τις απαντήσεις σου σε αρνήσεις.
Αν υπάρχει το λευκό, υπάρχει και το μαύρο, τπτ δεν είναι τέλειο.

Πάντα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Μαθαίνεις να τον ελέγχεις, γιατί κάτι που δε θα ερευνηθεί εδώ θα ερευνηθεί καπου αλλού. Τίποτα δε σταματά την έρευνα, μόνο την καθυστερεί.

AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #84 on: October 07, 2007, 14:31:10 pm »

Quote from: vasso on October 07, 2007, 14:21:11 pm
Δεν καταλαβαίνω γιατί να στο πει το Πανεπιστήμιο αυτό.. Αν θες να δουλέψεις, μεγάλη πόλη είναι η Θεσσαλονίκη, ειδικά σαν σερβιτόρος, θα βρεις σίγουρα δουλειά. Απλά έτσι δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις της σχολής μας. Για να βγάλεις τη σχολή στην ώρα της με αξιοπρεπή ή και καλό βαθμό πρέπει να κόψεις πολλά από τον προσωπικό σου χρόνο, σχεδόν να μην έχεις τέτοιο. Φαντάσου να πρέπει να δουλεύεις κιόλας 1 βδομάδα για να πάρεις κάθε βιβλίο σου..

Η υπόθεση ξεκινά με τους γονείς μου σε άλλη πόλη. Το πανεπιστήμιο πρέπει να μου το πει 1ο διότι είναι αυτό με το οποίο είμαι σε άμεση επαφή αν έρχομαι από αλλού. Εδώ κακώς δε συμβαίνει. Αυτό θα έπρεπε να αλλάξει.
Παντού αν δουλεύεις αξιολογούν ΚΑΙ τη δουλειά σου όταν αποφοιτείς, όχι μόνο τις σπουδές σου. Είναι πιο δίκαιο. Αν είσαι μάγκας και είσαι και στα 2 άψογος τότε σε βλέπουν σαν superman, και αυτό δεν είναι κακόεπαγγελματικά  Wink

vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #85 on: October 07, 2007, 14:34:29 pm »

Το αν έκανες καλή δουλειά σαν σερβιτόρος λέσχης όμως τι τον νοιάζει τον εργοδότη σου στην εταιρεία που θα πας να ζητήσεις δουλειά ως ηλεκτρολόγος μηχανικός; άλλο αν απασχολείσαι σε κάποιο εργαστήριο/ έρευνα. Αλλά και εκεί είναι πολύ μα πολύ περιορισμένος ο αριθμός θέσεων.

Και κάτι ακόμα. Το να δουλέυεις στο Πανεπιστήμιο και να πληρώνεσαι γιαυτό σημαίνει ότι το ΑΠΘ συγκεκριμένα θα κάνει 1-2 εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις. Ποιος θα τους πληρώσει όλους αυτούς και τι ακριβώς δουλειά θα κάνουν;

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #86 on: October 07, 2007, 14:34:49 pm »

A.C... δεν αντέχω άλλο..

Αρνείσαι να καταλάβεις στοιχειώδη πράγματα δικαιοσύνης, ισονομίας..

Περιλαμβάνεις στα κείμενά σου απόψεις που οδηγούν σε μεσαιωνικές καταστάσεις..

δες αυτό..: "αλλά δεν έχεις και λεφτά τότε πολύ απλά παίρνεις πόδι και γίνεσαι αγρότης, εργάτης, καθαριστής ή ότι άλλο που δε θέλει σπουδές"

Αφαιρούμε το.. 15% που θα πάρουν υποτροφία (ντάξει το ποσοστό? πόσο πια.. σε όλους δίνουν?!)

...και οι υπόλοιποι αν έχετε λεφτά θα μορφωθείτε, αν δεν έχετε θα μείνετε αμόρφωτοι.

Τα παιδιά αυτών που μορφώθηκαν θα κληρονομήσουν λεφτά και θα μορφωθούν.. τα παιδιά αυτών που δε μορφώθηκαν.. στη συντριπτική πλειοψηφία τους θα παραμείνουν αμόρφωτα..

Πραγματικά μου έχει προκαλέσει αηδία η κουβέντα πλέον. Αντίο.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #87 on: October 07, 2007, 14:35:01 pm »

β)Αυτό ισχύει στην Ελλάδα. Έξω τα κριτήρια των υποτροφιών δεν συμβαδίζουν αν θες με ποια θέση μπήκες. Άλλωστε τα πανεπιστήμια σε κρίνουν και όχι κάποιος θεσμός στυλ πανελλαδικών. Και αν δεν είσαι ικανός να αποδείξεις την αξία σου στον ακαδημαϊκό χώρο (και άρα πόσο μεγάλο μυαλό είσαι) αλλά δεν έχεις και λεφτά τότε πολύ απλά παίρνεις πόδι και γίνεσαι αγρότης, εργάτης, καθαριστής ή ότι άλλο που δε θέλει σπουδές
Εξω το έχουν πιάσει το νόημα ότι όλοι δεν μπορούν να γίνουν πτυχιούχοι. Αυτή θα είναι και η λύση του κορεσμού.

Τελικά μόνο εμείς δεν έχουμε πιάσει το νόημα εδώ μέσα που καθόμαστε οι ανόητοι και γράφουμε για ίσες ευκαιρίες και κοινωνία δικαίου και πρόνοιας και ίσα δικαιώματα για όλους.
Εμ,έτσι είναι!Απλά τα πράγματα...

->->->->Τελικά προτιμώ να έχω το μυαλό στ'αστέρια,παρά να προσγειωθώ απότομα στην πραγματικότητα που με τόσο ζήλο υπερασπίζεσαι... (*)

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #88 on: October 07, 2007, 14:44:22 pm »

Χουαν
Καλά δε λες να καταλάβεις. Πες ότι το 10% παίρνει ολική υποτροφία. Το 15% μερική. Ένα 5% είναι λεφτάδες. Το 30% δουλεύει στο πανεπιστήμιο (από προετοιμασία φαγητού, διάφορες υπηρεσίες του πανεπιστημίου, πωλητές μέχρι και στη χειρότερη περίπτωση φροντιστές). Ένα άλλο 20% δουλεύει σαν βοηθοί (αυτοί που κάνουν PhD κτλ). Για άλλο ένα 10% πληρώνουν εταιρίες στις οποίες θα δουλεύει μετά ο φοιτητής και μας μένει ένα 10% που παίρνει πόδι. Και μη νομίζεις ότι τους νοιάζει και πολύ ή ότι αισθάνονται αδικημένοι, απλώς δεν ανήκουν εκεί.

Βάσω,
αυτό ήταν παράδειγμα, διότι το ΑΠΘ δεν έχει και πολλές υπηρεσίες. Εδώ σου λέει άλλοι έχουν μέχρι και δικό τους ταχυδρομείο.
Δε τον νοιάζει τον εργοδότη σου αλλά το πανεπιστήμιο, το οποίο σου δείχνει επιείκεια και αναγράφει διάφορα ατού σε ένα χαρτί που συνοδεύει το πτυχίο

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #89 on: October 07, 2007, 14:45:31 pm »

Στο πανεπιστημιο γιατι ηρθες, για να σπουδασεις ή για να δουλεψεις;;;

Εδω εγκειται η διαφορα μας. Εγω θεωρω δικαιωμα του καθενος μας - και δικαιωα σημαινει οτι εχω την πληρη δυνατοτητα - να σπουδασει, χωρις αλλες προυποθεσεις.. Διοτι υποτιθεται οτι ζουε σε μια οργανωμενη κοιωνια, στην οποια εχουμε καποιες διευκολυνσεις-δικαιωματα και καποιες υποχρεωσεις. Αρα κατ εμε ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κρατους να σου δινει την δυνατοτητα να σπουδασεις, αν αυτο επιθυμεις. Αλλα αυτο να γινεται με τετοιο τροπο, ετσι ωστε οχι να σε αναγκαζει να κανεις σπουδες για να ζησεις και αρα να εχεις ελευθερια επιλογης.

Εσυ αντιθετα, υποστηριζωντας τα μοντελα που περιγραφεις, προφανως θεωρεις οτι το κρατος δεν ειναι υποχρεωμενο να σου παρεχει τετοια δικαιωματα. Μαγκια σου. Θα ηθελα να ξερω ομως τι σκατα θα κανει το κρατος τοτε. Αν δεν ειναι ειναι υποχρεωμενο να σου δινει παιδεια, υγεια και αλλα τετοια ασημαντα, τι ειναι υποχρεωμενο να κανει απεναντι στον πολιτη; Να παιρνει φορους;

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10 Go Up Print
Jump to: