• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:12:48 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:12:48 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 70
Guests: 110
Total: 180
vagk
thenoface
skopsinos
george14
Fotis
agapi
mrodi
theofr
dem05
soktas
ioannisfa
stergios03
miltan8
gntitsios
geojohn
jojos
gkg
sigklitiki
jim_sklab
Petross
Saint_GR
VeGGoS
thanosk
ggalamat
avatangg
AA RE LEWN
simosilias
Denisivo
Ioannakoliou
tank
petralexiou
Captain
theresnocur3
lapin
DK06
Nikos_313
ellimoschou
meliou
IBOURAS
evrinasto
Nefeli Nikita
aafroditi
stelinas
xhesikameni
serafeim
giannis_horgos
3rdDegreeBurn
johnk
aalmpanb
mkoutsouk
dimitrisblioumis
Angelagfb
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
thegreekbaron
tzortzis
EvanTsir
tasakis
airam
giani10
ntinara
JoHn!
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μη-κρατικά πανεπιστημια"...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Go Down Print
Author Topic: "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μη-κρατικά πανεπιστημια"...  (Read 21308 times)
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Re: "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μη-κρατικά πανεπιστημια"...
« Reply #105 on: October 07, 2007, 17:13:30 pm »

Quote from: ngine13 on October 07, 2007, 17:08:44 pm

H intel δεν έχει δικό της πανεπιστήμιο πουθενά στον κόσμο... απλά συνεργάζεται με ήδη υπάρχοντα πανεπιστήμια σε παρεμφερείς τομείς έρευνας...

Θέλω πηγές και επιχειρήματα... και όταν απαντήσεις στο πρώτο ερώτημά μου με πηγές τότε να απαντήσεις και στο δεύτερο!

Δεν είπα ότι θα κάνουνε πανεπιστήμιο με το όνομα Intel, αλλά αν ψάξεις στα πανεπιστήμια που λες θα δεις στους χορηγούς, στις συνεργαζόμενες εταιρίες να κάνουν ιδιαίτερη μνεία σε εταιρίες όπως η Intel.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

pmousoul
Guest
« Reply #106 on: October 07, 2007, 17:18:49 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 17:13:30 pm
Quote from: ngine13 on October 07, 2007, 17:08:44 pm

H intel δεν έχει δικό της πανεπιστήμιο πουθενά στον κόσμο... απλά συνεργάζεται με ήδη υπάρχοντα πανεπιστήμια σε παρεμφερείς τομείς έρευνας...

Θέλω πηγές και επιχειρήματα... και όταν απαντήσεις στο πρώτο ερώτημά μου με πηγές τότε να απαντήσεις και στο δεύτερο!

Δεν είπα ότι θα κάνουνε πανεπιστήμιο με το όνομα Intel, αλλά αν ψάξεις στα πανεπιστήμια που λες θα δεις στους χορηγούς, στις συνεργαζόμενες εταιρίες να κάνουν ιδιαίτερη μνεία σε εταιρίες όπως η Intel.

Αυτό που λες δεν απαντάει στο ερώτημά μου... ξαναπροσπάθησε με πηγές και επιχειρήματα.

Quote from: ngine13 on October 07, 2007, 16:46:15 pm
Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 16:26:10 pm

Και από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν είναι η ίδρυση ιδιωτικών αλλά οι παροχές στα δημόσια πανεπιστήμια για να βελτιωθεί η κατάστασή τους.
Γιατί πρέπει αυτά τα δυο να αλληλοεπηρεάζονται μπορείς να μου εξηγήσεις ?

Σου το εξήγησα εγώ...

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=11687.msg372799#msg372799

Ελπίζω μόνο να μην διαβάζεις τα μαθήματά σου με τον τρόπο που διαβάζεις τα ποστ, γιατί παρόλο που θα τα περνάς θα βγεις από την σχολή και δεν θα ξέρεις τίποτα.

Τα πραγματικά ερωτήματα είναι ποιος θα ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια χωρίς την υποστήριξη του κράτους και γιατί το κράτος θα στηρίξει ενδεχομένως τέτοια εγχειρήματα από την στιγμή που έχει την συνταγματική υποχρέωση να στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας. Απάντησε σε αυτό όχι μονολεκτικά "οι λεφτάδες", αλλά με ονόματα προσώπων ή εταιριών που έχουν την δυνατότητα να ιδρύσουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και όχι κολλέγια (τα οποία λειτουργούν και σήμερα), χωρίς την βοήθεια του κράτους.

Επίσης απάντησε και στο ερώτημα προς τι το νομοσχέδιο για τα μη-κρατικά πανεπιστήμια - μήπως είναι η έμπραχτη στήριξη των ιδιωτών που δεν έχουν την δυνατότητα από μόνοι τους να ιδρύσουν πανεπιστήμιο? 

Υ.Γ. : Τελικά απ' ότι φαίνεται το τελευταίο μου ποστ σε αυτό το τόπικ αργεί...
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: "Πρέπει να σταματησουμε την απομόνωση. Ναι στα μ
« Reply #107 on: October 07, 2007, 17:21:05 pm »

Αυτή τη στιγμή μιλάω με τον αδερφό μου στις ΗΠΑ, και πριν που πείτε τίποτα αρλούμπες περι περιουσίας, σου λέω ότι βγήκε από το πανεπιστήμιο του Βόλου, που δεν έχει και το καλύτερο όνομα στο εξωτερικό.Τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς. Αν έχετε αμφιβολίες τότε να του επιτρέψετε να κάνει εγγραφή και να σας τα πει ο ίδιος.
ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιοι που λες, ή είναι υπερβολικά λίγοι, διότι πολύ απλά για αυτό έχουν τόσες πολλές υποτροφίες. Όποιος δεν έχει λεφτά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη δουλειά του διαλέγει άλλο επάγγελμα. Αν κανένα δεν του ταιριάζει τότε πολύ απλά δεν σπουδάζει.
Παρ όλο που στην Αμερική το σύστημα της υποτροφίας παίζει αρκετά (μόνο για διδακτορικές σπουδές όμως - όχι για μεταπτυχιακές - για προπτυχιακές δεν το χω ψάξει εκτεταμένα) σου ξαναλέω ότι τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν με βάση τον αριθμό των αιτούντων και όχι των σπουδαζόντων. Προφανώς αν σε κάθε σπουδαστή δίνεται υποτροφία τότε το 100% των σπουδαστών χρηματοδοτείται. Πόσοι όμως απ όσους έκαναν αίτηση απορρίφθηκαν γιατί δεν ήταν αρκετά καλοί και πόσοι γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα και δεν μπορούσαν να σπουδάσουν χωρίς να πληρώνουν - γιατί  σε όποιο πανεπιστήμιο και να πας αν έχεις καλές επιδόσεις και πληρώνεις θα σε πάρουν με τη μία.

Στα της Ευρώπης τώρα... Υποτροφίες υπάρχουν, αλλά δεν είναι πολλές και κυμαίνονται σαφώς με τη δημοτικότητα του προγράμματος σπουδών που χρηματοδοτείται. Φίλοι μου στον τομέα της θεωρητικής φυσικής έχουν σαφώς πολύ μεγαλύτερη δυσκολία να βρουν χρηματοδότηση από φίλους μου στον τομέα των βιοϊατρικών εφαρμογών. Κάποιοι χρηματοδοτούνται από το πανεπιστήμιο. Ελάχιστοι από εταιρίες (γιατί να χρηματοδοτήσει μια εταιρία ένα προπτυχιακό ; ). Αρκετοί παίρνουν δάνεια. Και άλλοι απλά...δεν σπουδάζουν.

Αν θες να πιάσουμε και μία μία διάφορες χώρες, να τις πιάσουμε, να δούμε που είναι δωρεάν η εκπαίδευση, πόσο σχετίζεται η βιομηχανία με αυτή και πόσο καλή ποιότητα εκπαίδευσης τελικά παρέχεται στο μέσο όρο των φοιτητών (και όχι στο κορυφαίο 5%).

Αν θες πάλι να μιλάμε με περιπτωσιολογία - ο αδερφός του φίλου μου βρηκε πολλά λεφτά - να μιλήσουμε. Πίστεψέ με έχω πολύ περισσότερα παραδείγματα να σου αναφέρω, καλά και κακά. Το ένα δε μου λέει τπτ.

Δεν είναι δυνατόν να δελεάζεις κάποιον για να σπουδάσει.

Καλά τώρα να συζητήσουμε αν η εκπαίδευση είναι κοινωνική υποχρέωση ή προσωπική επένδυση, και σε ποιο βαθμό, μάλλον είναι πολύ υψηλού επιπέδου συζήτηση για εδώ μέσα...

Το ΜΙΤ δημιουργήθηκε από εταιρία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες τις. Εταιρίες που μερικοί εξυπνάκηδες θέλουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν μακριά από τα πανεπιστήμια. Τώρα βλέπεις ότι εξελίχθηκε σε ένα παγκοσμίου φήμης πανεπιστημιακό κολοσσό.
Το ΜΙΤ δεν είναι ιδιωτικό με την αυστηρή έννοια του όρου. Ούτε δημόσιο είναι βέβαια.

Και από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι το πρόβλημα δεν είναι η ίδρυση ιδιωτικών αλλά οι παροχές στα δημόσια πανεπιστήμια για να βελτιωθεί η κατάστασή τους.
Έλα ντε!
Στην Ελλάδα όμως αυτό συμβαίνει. Η είσοδος του ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση είναι μια λύση για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών για την παιδεία, χωρίς ταυτόχρονα να δυσαρεστηθεί ο έλληνας μπαμπάκας που ο γιος του δεν θα μπορεί πλέον να σπουδάσει. Εντάξει θα χρειαστεί να βρει μια δεύτερη δουλειά, θα πάρει και ένα δανειάκι, ε, και σε μερικά χρονάκια θα μπορεί να περηφανεύεται ότι ο κανακάρης του έχει πτυχίο στη διοιήκηση επιχειρήσεων...
« Last Edit: October 07, 2007, 17:38:23 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #108 on: October 07, 2007, 17:24:16 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 17:11:08 pm
Το ξαναλέω. Αν τα ιδιωτικά έχουν χρήματα θα πάρουν καθηγητές από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ που περιμένουν ευκαιρία να γυρίσουν.

Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί του εξωτερικού δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα γιατί δεν αντέχουν το ακαδημαϊκό κατεστημένο, ή γιατί δεν μπορούν να εργαστούν στο αντικείμενό τους. Τίποτα από τα δύο δεν θα αλλάξει με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

pmousoul
Guest
« Reply #109 on: October 07, 2007, 17:33:26 pm »

Quote from: Netgull on October 07, 2007, 17:21:05 pm
Έλα ντε!
Στην Ελλάδα όμως αυτό συμβαίνει. Η είσοδος του ιδιωτικού τομέα στην εκπαίδευση είναι μια λύση για τον περιορισμό των κρατικών δαπανών για την παιδεία, χωρίς ταυτόχρονα να δυσαρεστηθεί ο έλληνας μπαμπάκας που ο γιος του δεν θα μπορεί πλέον να σπουδάσει. Εντάξει θα χρειαστεί να βρει μια δεύτερη δουλειά, θα πάρει και ένα δανειάκι, ε, και σε μερικά χρονάκια θα μπορεί να περηφανεύεται ότι ο κανακάρης του έχει πτυχίο στη διοιήκηση επιχειρήσεων...

Αυτό ακριβώς!
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #110 on: October 07, 2007, 18:13:23 pm »

Quote from: Netgull on October 07, 2007, 17:24:16 pm
Το ξαναλέω. Αν τα ιδιωτικά έχουν χρήματα θα πάρουν καθηγητές από το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ που περιμένουν ευκαιρία να γυρίσουν.

Οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί του εξωτερικού δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα γιατί δεν αντέχουν το ακαδημαϊκό κατεστημένο, ή γιατί δεν μπορούν να εργαστούν στο αντικείμενό τους. Τίποτα από τα δύο δεν θα αλλάξει με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Θέλεις να βάλω τα ελληνόπουλα που σπουδάζουν αμερική να σου απαντήσουν? Υπάρχει δυνατότητα, 10-20 άτομα θα σου πούνε τη γνώμη τους γιατί δεν έρχονται Ελλάδα και γιατί ο αδερφός μου κινδυνεύει να γίνει Αμερικάνος πολίτης

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #111 on: October 07, 2007, 18:15:20 pm »

Quote from: ngine13 on October 07, 2007, 17:33:26 pm
Έλα ντε!

Αυτό ακριβώς!

Αυτο που εννοουσα, πολυ καλυτερα εκφρασμενο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #112 on: October 07, 2007, 18:18:50 pm »

Quote from: AgentCain on October 07, 2007, 18:13:23 pm
Quote from: Netgull on October 07, 2007, 17:24:16 pm

Θέλεις να βάλω τα ελληνόπουλα που σπουδάζουν αμερική να σου απαντήσουν? Υπάρχει δυνατότητα, 10-20 άτομα θα σου πούνε τη γνώμη τους γιατί δεν έρχονται Ελλάδα και γιατί ο αδερφός μου κινδυνεύει να γίνει Αμερικάνος πολίτης

Τωρα μ αυτο που λες τι περιμενεις να σου απαντησει καποιος.

Αντε φερε!!!

Και παλι μην επικντρωνεσαι σε αυτο που ανεφερα, ως χονδροειδες παραδειγμα.

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #113 on: October 07, 2007, 18:27:09 pm »

Παρ όλο που στην Αμερική το σύστημα της υποτροφίας παίζει αρκετά (μόνο για διδακτορικές σπουδές όμως - όχι για μεταπτυχιακές - για προπτυχιακές δεν το χω ψάξει εκτεταμένα) σου ξαναλέω ότι τα ποσοστά αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν με βάση τον αριθμό των αιτούντων και όχι των σπουδαζόντων. Προφανώς αν σε κάθε σπουδαστή δίνεται υποτροφία τότε το 100% των σπουδαστών χρηματοδοτείται. Πόσοι όμως απ όσους έκαναν αίτηση απορρίφθηκαν γιατί δεν ήταν αρκετά καλοί και πόσοι γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα και δεν μπορούσαν να σπουδάσουν χωρίς να πληρώνουν - γιατί  σε όποιο πανεπιστήμιο και να πας αν έχεις καλές επιδόσεις και πληρώνεις θα σε πάρουν με τη μία.

Πως γίνεται αυτοί που παίρνουν υποτροφία και δεν έχουν χρήματα να μην πάνε να σπουδάσουν??? Δεν αναφέρομαι στο ποσοστό 100 αλλά στα ποσοστά που ανέφερα εγώ. Είπα ότι ένα 10% δεν είναι λεφτάδες και δεν βοηθούνται από κανέναν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Και σήμερα υπάρχουν άτομα που δεν είναι πλούσια αλλά στέλνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ να σπουδάσουν. Άρα το μοντέλο του "παιδιού που είναι φτωχό, που θέλει σώνει και καλά να σπουδάσει, που είναι έξυπνο αλλά όχι τόσο ώστε να πάρει υποτροφία και που για χ ψ λόγους δεν θέλει/μπορεί να δουλέψει" μεταφράζεται σε 10 άτομα το πολύ. Και αν κόπτεσαι πια τόσο πολύ για τα 10 άτομα που θα θυσιάσεις τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους επιστήμονες, που ανέκαθεν έβγαζε η χώρα μας, με τρόπο ευνοϊκό προς αυτή τότε πάρε ένα τηλέφωνο τον Αλαβάνο και πες του να μοιράσει τα μεταλλωρυχεία του στους φτωχούς, διότι μόνο έτσι θα φτάσει η χώρα στη ουτοπική εικόνα που απαιτεί ο κομμουνισμός.
Ένας σοφός άνθρωπος είπε κάποτε ότι αν μοιράζαμε όλο τον πλούτο της γης εξίσου, σε λίγες 10ετίες πάλι θα υπήρχαν διακρίσεις

Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #114 on: October 07, 2007, 18:33:19 pm »

Οπότε προτιμάμε να κρατήσουμε τις διακρίσεις που έχουμε.

Πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που βγάζεις τα ποσοστά και τα αριθμητικά αποτελέσματα.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο ασπρό-μαύρο με τα παιδιά από επαρχία.
Άλλωστε υποτείθεται ότι η σωστή δωρεάν παιδεία περιλαμβάνει στέγαση-σίτιση για όλους. Το ότι ήδη δεν υπάρχει, αντί για επιχείρημα, είναι μάλλον άλλο ένα πράγμα που καλό θα ήταν να φτιάξει.

Και να είσαι βέβαιος πως υπάρχουν πολλά παιδιά από επαρχία που φτιάχνουν το μηχανογραφικό τους υπολογίζοντας και τα έξοδα της άλλης πόλης, βάζοντας σχολές που θέλουν λιγότερο μόνο επειδή βρίσκονται στην πόλη τους.
« Last Edit: October 07, 2007, 18:35:37 pm by Doctor_Doctor » Logged

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #115 on: October 07, 2007, 18:36:39 pm »

Να μεναν Αθηνα... Αντε τωρα...

pmousoul
Guest
« Reply #116 on: October 07, 2007, 18:38:06 pm »

Quote from: ngine13 on October 07, 2007, 17:33:26 pm
Έλα ντε!

Αυτό ακριβώς!

Και για να ενισχύσω λίγο την γνώμη μου παραθέτω ένα ποστ από το παρελθόν...

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=11011.msg204474#msg204474

Λοιπόν η αναθεώρηση του άρθρου 16 ως οικονομική κίνηση κερδίζει όσκαρ!

Επεξηγώ...

1. Πρόσφατα η υπουργός παιδείας δήλωσε ότι θα προωθήσει την αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης.

2. Με την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα επιτρέπεται η ίδρυση ανώτατων ιδρυμάτων από ιδιώτες, στα οποία θα ασκείται κρατική εποπτεία...

Προσωπική ερμηνεία!

1. Ο μόνος λόγος που η υπουργός και η κυβέρνησή της δηλώνει ότι θα προωθήσει την αυτοδιοίκηση των Α.Ε.Ι. είναι για να απαλλαγεί από την χρηματοδότησή τους. Πώς; Πολύ απλά θα μειώσει πάρα πολύ τον αριθμό των εισακτέων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εκάστοτε ιδρυμάτων (τα Α.Ε.Ι. κάθε χρόνο στέλνουν έκθεση στο ΥΠΕΠΘ για τον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να δεχτούν)! Για παράδειγμα στο τμήμα μας αντί για 300 φοιτητές, θα εισάγονται μόνο 100. Και έτσι τόσο το προσωπικό όσο και οι υποδομές θα επαρκούν. Με λίγα λόγια δεν θα χρειάζεται επιπλεόν χρηματοδότηση το τμήμα μας, καθώς και πολλά τμήματα που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση.

2. Με την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα αναγνωριστούν μερικά κολλέγια ως πανεπιστήμια, τα οποία σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της κυβέρνησης θα χορηγούν πτυχία ισάξια με αυτά των δημοσίων. Βέβαια αποκλείω το ενδεχόμενο δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων στην χώρα μας λόγω των μεγάλων δαπανών που χρειάζονται τόσο για την κατασκευή όσο και για την συντήρησή τους. Δηλαδή με λίγα λόγια θα δημιουργηθεί μία αγορά επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία (επαγγελματικά δικαιώματα) θα πωλούνται από τα υποτυπώδη πανεπιστήμια - υπάρχοντα κολλέγια, τα οπο
43;α θα αναγνωριστούν!

Η ουσία...

Με την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα καταργηθεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας στην χώρα μας! Το κλειδί βρίσκεται στην ταυτόχρονη ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και υποχρηματοδότησης των Α.Ε.Ι. Επειδή τα Α.Ε.Ι. δεν πρόκειται (τουλάχιστον εδώ και 20 χρόνια αυτό γίνεται) να χρηματοδοτηθούν από το κράτος θα αναγκάζονται να προσφέρουν το ένα τρίτο των θέσεων που προσφέρουν σήμερα. Έτσι τα υπόλοιπα δύο τρίτα των "φοιτητών" θα αναζητήσουν λύση στα "μη κερδοσκοπικά", τα οποία όμως θα επιβάλλουν δίδακτρα! Θεωρώντας ότι οι μισοί από αυτούς θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τα δίδακτρα, καταλήγουμε ότι το ένα τρίτο των φοιτητών που σπουδάζουν σήμερα δεν θα έχουν το δικαίωμα να σπουδάσουν διότι δεν θα διαθέτουν χρήματα να πληρώσουν τα δίδακτρα!

Θίγεται άραγε μόνο ο δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας (αν θεωρήσουμε πως αυτό που ισχύει σήμερα μπορούμε να το αποκαλέσουμε δωρεάν!); Πώς θα είναι άραγε τα προγράμματα σπουδών των μη κερδοσκοπικών; Θα είναι προσαρμοσμένα στην επιστήμη και στο εκάστοτε με τον τίτλο τους αντικείμενο ή θα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς - αφού έτσι και αλλιώς επαγγελματικά δικαιώματα θα πωλούν! Με λίγα λόγια δεν θίγεται μόνο ο δωρεάν χαρακτήρας της παιδείας αλλά και η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελευθερία στην έρευνα, που γενικά ακόμα και σήμερα στα δημόσια περιορίζεται, αφού το κράτος παρόλο που έχει την υποχρέωση δεν χρηματοδοτεί την έρευνα στα Α.Ε.Ι. (ή κάνω λάθος!?).

Έτσι σήμερα η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της καταργώντας τες, εισάγοντας μια κερδοσκοπική προοπτική για την παιδεία για να φαίνεται ωραία, ^
7;ιατί όπως και να το κάνουμε πρέπει εκτός από τις εντυπώσεις να κερδίσει και τις εκλογές (το μείζον ζήτημα του εκάστοτε κυβερνώντα στην χώρα μας)!!!

@AgentCain
Σε προτρέπω να διαβάσεις ολόκληρο το τόπικ Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 εκτός από το δικό μου ποστ... για να μην ξαναγράφουμε 50 σελίδες με ποστ...
« Last Edit: October 07, 2007, 18:40:34 pm by ngine13 » Logged
Αθάνατος
Guest
« Reply #117 on: October 07, 2007, 18:47:54 pm »

Φίλε AgentCain, όπως κατάλαβες δε μπορείς να βγάλεις άκρη με άτομα που σκέφτονται συναισθηματικά και όχι ρεαλιστικά. Κανείς δε έχει αναφέρει κάποια οικονομική μελέτη η οποία να δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα για αξιόλογη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλους με ορίζοντα μερικών δεκαετιών. ΚΑι σαν να μην έφτανε αυτό, μερικοί λένε ότι οι γιαγιάδες και οι παππούδες δε πρέπει να συμμετέχουν στις αποφάσεις τις σχετικές με τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά παρόλα αυτά τα λεφτά τους τα θέλουν ώστε να έχουν δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Για αυτό σταμάτα να χάνεις το χρόνο σου με άτομα που το μόνο που κάνουν είναι να ζητάν ...
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #118 on: October 07, 2007, 18:52:21 pm »

Αν το πρόβλημα είναι να δημιουργηθούν μερικές ακόμα θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση για τα παιδάκια που κάναν και ένα διδακτορικό και θέλουν ρε αδερφέ κάτι πιο πιασάρικο από μια απλή θέση καθηγητη στην Βθμια, ε νταξ και με τα κολλέγια καλύπτεται αυτή η ανάγκη εν μέρει.

Η μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τους επιστήμονες που ανέκαθεν (sic) έβγαζε η χώρα μας είναι να υπάρξει λογική, προγραμματισμός,έλεγχος και ανάπτυξη της βιομηχανίας, κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει έτσι όπως πάμε.

Από κει και πέρα αν το θες κι αλλιώς, ναι με ενδιαφέρουν περισσότερο τα 10 παιδιά (που δεν είναι 10) που θέλουν και μπορούν να σπουδάσουν και δεν το κάνουν λόγω χρημάτων, από τα 80 βλαμμένα που θέλουν να πάρουν ένα πτυχιάκι με τα λεφτά του μπαμπά τους για να μπορέσουν τελικά να διοριστούν κάπου στο δημόσιο.

Τέλος, θα χαιρόμουν πολύ να ακούσω τις εμπειρίες των φίλων σου σε ξεχωριστό τόπικ, γιατί μια τέτοια πληροφόρηση είναι πάντα ιδιαίτερα χρήσιμη στα παιδιά που τελείωνουν. Για μερικές τέτοιες εμπειρίες δες κι εδώ.

Edit: Δεν υποστηρίζω τη δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση για όλους, αλλά για όσο το δυνατόν πρακτικά μεγαλύτερο αριθμό ικανών ατόμων - με τον ορισμό του ικανού να χωράει πολύ κουβέντα. Αλλά για να αρχίσουμε να μιλάμε για περιορισμό των εισακτέων πρέπει να μιλήσουμε πρώτα για σωστή βασική εκπαίδευση, δημιουργία σοβαρής τεχνικής εκπαίδευσης και επαγγελματικό προσανατολισμό.

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #119 on: October 07, 2007, 19:45:30 pm »

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα της επικινδυνότητας να στηρίζεται η έρευνα στην χρηματοδότηση εταιριών, όχι μόνο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά και στα κρατικά όπως τόσο συναισθηματικά και φοβισμένα αντιδρούμε σε αυτό, είναι η φαρμακευτική.

Είναι γνωστό στον καθένα που έχει κάνει την προσωπική του έρευνα με τα όσα μέσα και γνώσεις διαθέτει, ότι σπανίως οι φαρμακοβιαμηχανίες αναζητούν το φάρμακο που οδηγεί στην ίαση από γνωστές ασθένειες. Το βάρος πέφτει σε θεραπείες.

Σε ζητήματα όπως το AIDS και τον Καρκίνο, βλέπουμε ότι οι μόνες λύσεις που προσφέρει τις τελευταίες δεκαετίες το φαρμακευτικό κατεστημένο, είναι λύσεις που παρατείνουν (εώς και τα φυσικά όρια του ανθρώπου) την ζωή, αλλά δεν απαλλάσουν τον ασθενή από το πρόβλημα.

Είναι λογικό, όσο και απάνθρωπο, σε μια εταιρία που θέλει να έχει το μεγαλύτερο κέρδος, να θέλει την επ άπειρο οικονομική εκμετάλλευση της επένδυσης. Θέλουμε να φέρουμε την ίαση σε 40-50 εκατομμύρια ανθρώπους, ή να τους έχουμε για πάντα να τους πουλάμε τα φάρμακα.

Αυτό είναι ένα κραυγαλέο, αλλά αληθινό γεγονός. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν κέρδη. Σε αυτούς θέλετε να αφήσετε την τύχη της επιστήμης.

Δεν είναι όμως ένα ιδιαίτερο παράδειγμα. Ανάλογα με την σοβαρότητα του, το κάθε θέμα σε κάθε πεδίο επιστήμης, αν ελέγχεται από το κέρδος του επενδυτή, και όχι από το κέρδος του ανθρώπου, όλα θα διαμορφώνονται ανάλογα.

Τέλος η μεγαλύτερη ελευθερία των πανεπιστημίων, οφείλει να είναι προτεραιότητα του κράτους, αν το θέλει να λειτουργεί ορθολογικά.
Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για να πληρωθεί μια θέση στην βιβλιοθήκη. Ούτε μπορεί να ρυθμίζει το κράτος τις ανάγκες που έχει ένα πανεπιστήμιο, ειδικά όταν αυτές οι ανάγκες αλλάζουν σημαντικά ανάλογα με το τμήμα.

Και δύο ερωτήματα προς τον Αθάνατο:
1. θεωρείς αδύνατη την εξυγίανση του κρατικού πανεπιστημίου;
2. Διαφωνείς ότι γενικότερος στόχος είναι η αποδέσμευση του κρατικού κορβανά, στα μέτρα του δυνατού, από την πολυέξοδη τριτοβάθμια εκπαίδευση;

byeeee
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 Go Up Print
Jump to: