• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:09:49 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:09:49 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 50
Guests: 132
Total: 182
kouf
AA RE LEWN
Mr Watson
Saint_GR
antreassv
palladas
eed
PolarBear
mayia psarikoglou
rafail zisiadis
karadimitras
nchatzo
ioannisfa
kchatzigr
tsakalokagkouras
thomasdt
dimitire
JiMan5
athena_apo
PAnt2202
chris_p30
Aftzidou
smanio
chryssana
Juror8
AristeidisM
Crainer
anna.f
mpampis
Eleniiii
tinidou
Yamal
thathas12
vagelismo
papatmaria
tasos gourd
gtapalis
gourgaris
θσερναμε
kokkinosgior
AgiaLavida
Jordann
stloukas
noys
whatdoesthefoxsay
astakos1
Elenit
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Πτυχιακή εξεταστική, λειτουργία Γραμματειών και πρόσβαση στα γραφεία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Πτυχιακή εξεταστική, λειτουργία Γραμματειών και πρόσβαση στα γραφεία  (Read 9846 times)
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
Πτυχιακή εξεταστική, λειτουργία Γραμματειών και πρόσβαση στα γραφεία
« on: January 30, 2007, 15:10:24 pm »

Καλησπέρα

Θα ήθελα σε αυτό το τόπικ να συζητήσουμε για σημαντικά ζητήματα πρακτικής φύσεως που προκύπτουν ως παράπλευρες απώλειες των καταλήψεων. Περιμένω την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επί πτυχίω και φυσικά όσων συμμετέχουν στην κατάληψη.

Προσωπικοί λόγοι με έχουν κρατήσει εκτός Θεσσαλονίκης για αρκετές μέρες κι έτσι έχω χάσει επαφή με τις κινητοποιήσεις και τις διάφορες αποφάσεις για το τι μέλει γενέσθαι με τις σπουδές μας.
Μου έχει όμως δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληροπυρηνικά σε σχέση με πέρσι και αναφέρομαι σε πρωτεργάτες της κατάληψης που την έχουν δει...εξουσία.

Για την ιστορία να αναφέρω ότι πέρσυ συμμετείχα ενεργά στις κινητοποιήσεις.
Στήριζα και στηρίζω τα αιτήματα μας. Ως προς τον τρόπο πάλης, και αναφέρομαι στην κατάληψη, αρχικά ήμουν επιφυλακτική, όμως στην πορεία συμφωνησα κι εγώ στο ότι ήταν το απαραίτητο υπόβαθρο για να οργανωθεί το φοιτητικό κίνημα.

Αυτό στο οποίο ποτέ δεν συμφώνησα ήταν τα κλειστά γραφεία, οι αλυσίδες και η λογική της αστυνόμευσης (από τους ορκισμένους εχθρούς της αστυνομοκρατίας εντωμεταξύ...)

Επίσης να πω ότι η κατάληψή μας πέρσι έδειχνε ευαισθησία σε ορισμένα ζητήματα που  η παρακώλυσή τους θα είχε οδυνηρές συνέπειες για ορισμένους φοιτητές.

Αναφέρομαι στην πτυχιακή εξεταστική, στη λειτουργία της γραμματείας και στην εργασία των μεταπτυχιακών.

Προσωπικά, να πω ότι εξαιτίας των κλειστών γραφείων δεν μπορώ να δω τον καθηγητή στον οποίον κανω διπλωματική με αποτέλεσμα να έχω μείνει πολύ πίσω και τα χρονικά πλαίσια για λήψη πτυχιου να στενεύουν... Ούτε βέβαια έχω μπορέσει να συννενοηθώ σχετικά με τις συστατικές επιστολές για μεταπτυχιακό, ούτε και να πάρω αναλυτική βαθμολογία από την Γραμματεία, η οποία παραμένει κλειστή.
Οι προθεσμίες από την άλλη για αιτήσεις για μεταπτυχιακά και υποτροφίες τρέχουν και δεν με περιμένουν.

Όλα αυτες οι αιτήσεις βέβαια θα έχουν νόημα αν θα καταφέρω να έχω το πτυχίο μου μέχρι τον Ιούνη, με τις πτυχιακές όμως εξεταστικές στον αέρα τα πράγματα είναι πολύ αμφίβολα.
Και κοίτα να δεις, σε εκείνο το μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει, θέλουν από μένα πτυχιο μέχρι το καλοκαίρι!

Όλα αυτά τα λέω για να αντιληφθούμει τι σοβαρά προβλήματα στις σπουδές και στη ζωή μας μάς προκαλούνται.

Επίσης, θα ήθελα να καλέσω τους επί πτυχίω να οργανωθούμε για να προωθήσουμε τα ζητήματα που μας αφορούν.

Τέλος, να προσθέσω ότι διαπιστώνω μια γενικότερη έλλειψη οργάνωσης από διαφωνούντες ολοκληρωτικά με την κατάληψη ως μορφή κινητοποίησης. Έχω την εντύπωση ότι θεωρούν την αποχή από τις Γενικές Συνελεύσεις πολιτική πράξη. Να μου επιτρέψουν να διαφωνήσω με αυτήν τους τη στάση και να πω ότι έχουν αφήσει το θέμα εντελώς στην τύχη του...
« Last Edit: January 31, 2007, 01:28:11 am by aika » Logged
wordball
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: Τινάξτε μας στον αέρα - η αλλιώς, η γωνιά των επί πτυχίω
« Reply #1 on: January 30, 2007, 15:31:23 pm »

Quote from: aika on January 30, 2007, 15:10:24 pm

Για την ιστορία να αναφέρω ότι πέρσυ συμμετείχα ενεργά στις κινητοποιήσεις.
Στήριζα και στηρίζω τα αιτήματα μας. Ως προς τον τρόπο πάλης, και αναφέρομαι στην κατάληψη, αρχικά ήμουν επιφυλακτική, όμως στην πορεία συμφωνησα κι εγώ στο ότι ήταν το απαραίτητο υπόβαθρο για να οργανωθεί το φοιτητικό κίνημα.

Τέλος, να προσθέσω ότι διαπιστώνω μια γενικότερη έλλειψη οργάνωσης από διαφωνούντες ολοκληρωτικά με την κατάληψη ως μορφή κινητοποίησης. Έχω την εντύπωση ότι θεωρούν την αποχή από τις Γενικές Συνελεύσεις πολιτική πράξη. Να μου επιτρέψουν να διαφωνήσω με αυτήν τους τη στάση και να πω ότι έχουν αφήσει το θέμα εντελώς στην τύχη του...

Απλά πέρυσι ήσουν μακριά από το πτυχίο οπότε η απόφαση της συμμετοχής στην κατάληψη δεν έγινε λαμβάνοντας υπόψιν την παράμετρο: λήψη πτυχίου.
Τώρα που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα έχεις μια διαφορετική συμπεριφορά, ενώ αλλάζουν και οι απαιτήσεις σου.
Ζητάς ουσιαστικά βοήθεια έμμεσα από αυτούς που διαφωνούν με την κατάληψη, και είναι οι ίδιοι που μέχρι πέρυσι είχες αντιμέτωπους.
Θεωρώ πως το να αλλάζουμε γνώμη είναι πραγματικά σημαντικό προτέρημα όταν κάποιος μας πείθει για το αντίθετο.
Δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει να αλλάζουμε γνώμη ανάλογα με τα "στενά" συμφέροντά μας, ειδικά όταν συμμετέχουμε σε σοβαρές διαδικασίες που επηρεάζουν και τρίτους (όπως εσύ πέρυσι).
Δυστυχώς είναι πανανθρώπινος νόμος να αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα ενός προβλήματος μόνο όταν το βιώνουμε οι ίδιοι. 
Νessa
Guest
Re: Τινάξτε μας στον αέρα - ή αλλιώς, η γωνιά των επί πτυχίω
« Reply #2 on: January 30, 2007, 15:51:47 pm »

Κάτσε, δε νομίζω ότι χρειάζεται να υπάρχει τέτοια σύγκρουση συμφερόντων. Σε ειδικές περιστάσεις σαν της aika πρέπει να δείχνουμε ευαισθησία. Κρίμα είναι να χάσει ένα χρόνο από τη ζωή της.
elmaya
Guest
Re: Τινάξτε μας στον αέρα - η αλλιώς, η γωνιά των επί πτυχίω
« Reply #3 on: January 30, 2007, 15:54:35 pm »

Quote from: wordball on January 30, 2007, 15:31:23 pm
Δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει να αλλάζουμε γνώμη ανάλογα με τα "στενά" συμφέροντά μας, ειδικά όταν συμμετέχουμε σε σοβαρές διαδικασίες που επηρεάζουν και τρίτους (όπως εσύ πέρυσι).
Δυστυχώς είναι πανανθρώπινος νόμος να αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα ενός προβλήματος μόνο όταν το βιώνουμε οι ίδιοι.

Δυστυχώς η διαλεκτική των ημερών έχει εξοβελίσει το πιο δυνατό της εργαλείο. Την επαγωγή.
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #4 on: January 30, 2007, 15:57:15 pm »

Δεν διαφωνώ στο ότι τώρα καταλαβαίνω ακριβώς τι περνούσαν οι επί πτυχίω πέρσι.
Ωστόσο, όπως είπα, η κατάληψη πέρσι έδειχνε ευαισθησία στα λεπτά αυτά ζητήματα, κάτι που θα πρέπει να γίνει και τώρα.

Από αυτήν την έννοια, εγώ προσωπικά έχω καθαρή την συνείδησή μου και δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανακολουθία στις κινήσεις μου.

Σχετικά με την τελευταία παράγραφο του κειμένου μου, το φαντάστηκα ότι θα άφηνε την εντύπωση ότι ζητάω την σύμπραξη των διαφωνούντων για σπάσιμο της κατάληψης.

Όμως εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο, η άποψή μου για την κατάληψη ως τρόπο πάλης δεν έχει αλλάξει. Εμένα με ενδιαφέρει να συνεχιστεί η ίδια καλή θέληση που η κατάληψη είχε δείξει και πέρσι.

Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω αυτό που βιώνω, ότι δηλαδή πολύς κόσμος αισθάνεται απάνω του πολύ μεγάλο το βάρος αυτών των κινητοποιήσεων, ωστόσο απέχει εντελώς από όλες τις διαδικασίες. Επίσης, το κόστος των κινητοποιήσεων πέρσι ήταν μια διπλή εξεταστική. Τώρα μπορεί να είναι ένα εαρινό εξάμηνο. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει λοιπόν wordball.
aliakmwn
Guest
« Reply #5 on: January 30, 2007, 16:07:31 pm »

Η ελευθερη αποδοση του αρχικου μηνυματος ειναι κατι σαν "Δε γαμιεστε κι εσεις και η καταληψη σας, εγω εχω πτυχιο να παρω, και με περιμενει μεταπτυχιακο"

Ωστοσο συμφωνω με τη miss_elec οτι πραγματι οι επι πτυχιω πρεπει να εξυπηρετηθουν.

Η αληθεια ειναι πως για ενα διαστημα περιπου 2 εβδομαδων επεσε μεγαλη ανοργανωσια. Αυτο κατα τη γνωμη μου οφειλεται στην επιδημια γριππης που επεσε, και μας εστειλε ολους στο κρεβατι με πυρετο διαρκειας. Τωρα ομως η ομαλη ροη της καταληψης εχει επανελθει, οποτε τετοιες συνεννοησεις δεν χρειαζονται τιποτα παραπανω απο μια απλη επισκεψη σε μια συναντηση της συντονιστικης.

Να πουμε βεβαια οτι οι επι πτυχιω, οσον αφορα στα μαθηματα που χρωστουν, ειναι σε αρκετα καλυτερη μοιρα απο τους αλλους φοιτητες, διοτι η όποια εξεταστικη τους (χειμερινη, θερινη, πτυχιακη) μπορει να διεξαχθει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, επειδη δεν ειναι υποχρεωμενοι (ή καλυτερα δεν δικαιουνται) να παρακολουθησουν τις διαλεξεις των μαθηματων (θεωρειται οτι τις παρακολουθησαν μία φορα, την πρωτη που τα δηλωσαν). Ετσι, ακομα κι αν πουμε οτι χανεται το εξαμηνο, οι επι πτυχιω φοιτητες μπορουν να πιεσουν την ΓΣ Τμηματος να γινει η δικια τους εξεταστικη. Αυτο προϋποθετει φυσικα να εχει λυθει η καταληψη, διοτι διαφορετικα νομιζω πως ουτε καν τιθεται θεμα συζητησης...

(Εαν κατι απο τα παραπανω δεν ισχυει, παρακαλω ας με διορθωσει καποιος απο τους καθηγητες που παρακολουθουν...)
wordball
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #6 on: January 30, 2007, 16:26:18 pm »

Αν συμφωνήσουμε ότι η κατάληψη είναι κατάληψη όλων των φοιτητών, τότε θα πρέπει να επωμισθούν το κόστος όλοι οι φοιτητές.
Οι επί πτυχίω είναι και αυτοί φοιτητές.
Είναι λάθος το φοιτητικό κίνημα να προβαίνει από μόνο του σε "διάκριση" των φοιτητών.
Μια συλλογική προσπάθεια δεν πρέπει να αφήνει περιθώριο για σχόλια από κανένα.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #7 on: January 30, 2007, 16:30:17 pm »

Quote from: wordball on January 30, 2007, 16:26:18 pm
Αν συμφωνήσουμε ότι η κατάληψη είναι κατάληψη όλων των φοιτητών, τότε θα πρέπει να επωμισθούν το κόστος όλοι οι φοιτητές.

Ναι... αλλά επωμίζονται το ίδιο κόστος όλοι?

Εμείς που δεν παίρνουμε πτυχίο άμεσα, ενδεχομένως θα ζοριστούμε λίγο σε κάποια διπλή εξεταστική, αλλά έχουμε την δυνατότητα να μην καθυστερίσουμε καθόλου στις σπουδές μας.

Αυτοί που είναι να πάρουν πτυχίο, μεταθέτουν την ορκομωσία τους, χάνουν δλδ χρόνο ίσως και κάποια μεταπτυχιακά. Δεν είναι το ίδιο. Προφανώς και πρέπει να δείξουμε κάποια ευαισθησία.
aliakmwn
Guest
« Reply #8 on: January 30, 2007, 16:36:15 pm »

Quote from: Juan on January 30, 2007, 16:30:17 pm

Οχι. Οπως και στην πολεμο, καποιοι χανουν τη ζωη τους, καποιοι το χερι τους, καποιοι τους γονεις/τα παιδια τους, καποιοι την ηρεμια τους, καποιοι το σπιτι τους, και καποιοι περισσοτερο τυχεροι μονο λιγο απο το χρονο τους.
wordball
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #9 on: January 30, 2007, 16:39:03 pm »

Σ' αυτό ακριβώς το σημείο θέλω να εστιάσω.
Θεωρώ ότι η ευθύνη και κατ' επέκτασιν οι συνέπειες βαρύνουν εξίσου το σύνολο των φοιτητών.
Δεν είναι δυνατόν δύο άτομα που συμμετέχουν στον ίδιο αγώνα μετά τη λήξη του να πληρώσουν διαφορετικό τίμημα, προσαρμοσμένο κατάλληλα.

Νessa
Guest
« Reply #10 on: January 30, 2007, 16:46:26 pm »

Τώρα δεν καταλαβαίνεις ή δε θέλεις να καταλάβεις;
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #11 on: January 30, 2007, 16:47:32 pm »

Εγω εχω μια αλλη ερωτηση:

Φοιτητες που ειναι στο 5ο ετος και σκοπευαν να τελειωσουν τον Ιουνιο δεν θεωρουνται τωρα επι πτυχιω (απ'το 10ο και μετα μονο) !

Με αυτους τι γινεται? Δεν θα επρεπε να υπαρχει μια ελαστικη ρυθμιση ...?? Γιατι δλδ να θεωρειται επι πτυχιω (στα πλαισια της καταληψης εννοω) αυτος που ειναι τωρα στο 6ο ετος του και φυσικα τελειωνει και να μην θεωρουμαι και εγω?

ΥΓ.Μην γινει συγχυση της εννοιας επι πτυχιω. Δεν ζηταω να δωσουμε πτυχιακη εξεταστικη αλλα την κανονικη εξεταστικη που εχουμε που ισως ειναι για μερικους η τελευταια!

Edit: Εγω προσωπικα νομιζω οτι το κοστος καταβαλλεται ΜΟΝΟ σε αυτους που δεν παιρνουν πτυχιο αμεσα! Ποιο το κοστος για τον 1ο ετη ή τον 2ο ετή?? Το οτι θα μεταφερθει η εξεταστικη του? Το κοστος για τους τελειοφοιτους ομως ειναι προφανες !

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #12 on: January 30, 2007, 16:50:06 pm »

Quote from: aliakmwn_banned on January 30, 2007, 16:36:15 pm
Quote from: Juan on January 30, 2007, 16:30:17 pm

Οχι. Οπως και στην πολεμο, καποιοι χανουν τη ζωη τους, καποιοι το χερι τους, καποιοι τους γονεις/τα παιδια τους, καποιοι την ηρεμια τους, καποιοι το σπιτι τους, και καποιοι περισσοτερο τυχεροι μονο λιγο απο το χρονο τους.

Θέλω να πιστεύω ότι εδώ δεν κάνουμε πόλεμο. Κάνουμε έναν αγώνα σε ειρηνικές συνθήκες.

Στο κάτω κάτω, ακόμα και στον πόλεμο, δε στέλνεις τα γυναικόπαιδα στο μέτωπο. Έτσι κι εδώ, κάποιοι έχουν ειδική ανάγκη, καλό είναι να λάβουν και ειδική μεταχείριση.

Αυτό που πρέπει να υπολογίζεις, είναι αν έχεις κέρδος με το να στείλεις τα "γυναικόπαιδα" στον πόλεμο, αν δλδ θα αλλάξει τη ροή του πολέμου ή όχι.

Τέλος... το τίμημα για τον καθένα μας είναι διαφορετικό. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η διαφορετικότητα οφείλεται σε επιλογή ή σε εξαναγκασμό. Εγώ στη διπλή εξεταστική κάηκα γιατί δε μπορώ να διαβάζω για πολύ καιρό συνέχεια. Ωστόσο αυτό το "δε μπορώ" το μεταφράζω ως επιλογή. Αν ήθελα πραγματικά θα μπορούσα. Άλλοι όμως δεν μπορούν να επιλέξουν.
wordball
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #13 on: January 30, 2007, 17:05:15 pm »

Η κατάληψη είναι μια στάση ενεργητική από πλευράς της φοιτητικής κοινότητας. 
Αποτελεί μια ενέργεια, και αυτοί που προβαίνουν σε αυτή σίγουρα διεκδικούν κάτι.
Άρα για να επιλέξουν αυτή τη μορφή αντίδρασης, θεωρώ ότι έχει γίνει νωρίτερα το "ζύγισμα" ωφελειών - κόστους.
Τα οφέλη που θα προκύψουν από τη μή αναθεώρηση του άρθρου αλλά και την κατάθεση ενός πραγματικά ανανεωτικού ν/σ, θα πρέπει να έχουν κριθεί ισχυρότερα από το κόστος.
Έτσι καταλήγουμε στην επιλογή της κατάληψης.
Προσωπικά μου φαίνεται αδιανόητο να θέλω και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όταν πρόκειται περί αντιπαράθεσης τέτοιου μεγέθους.
Αν κάποιος βάζει μία εξεταστική πάνω από αυτόν τον αγώνα (στον οποίο συμμετέχει) θεωρώ πώς δεν έχει αντιληφθεί για το τι προασπίζεται με τη συμμετοχή του.
Το προσωπικό συμφέρον σε κοινωνικές διεκδικήσεις νομίζω ότι απλά γεννά ανισότητες, στις οποίες θεωρητικά η κίνηση αυτή εναντιώνεται.     

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #14 on: January 30, 2007, 17:13:59 pm »

Η κατάληψη είναι ένας τρόπος αγώνα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι ότι δεν έχει ISO.

Όταν κάνουμε κατάληψη, την κάνουμε όπως θέλουμε εμείς. Και πρέπει, όπως σε κάθε αγώνα, να την κάνεις με μία βασική αρχή.

Maximum efficiency, minimum loss.

Αν αρχίσεις να προκαλείς χασούρα δυσανάλογα μεγαλύτερη από το όφελος που έχεις γι'αυτήν, τότε το μόνο αποτέλεσμα είναι η σπατάλη των δυνάμεών σου και η σταδιακή υποχώριση.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: