• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2025, 01:32:38 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 04, 2025, 01:32:38 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σχεδίαση Συστημάτων VLSI...
by cealexop
[Today at 00:58:35]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by immo
[August 03, 2025, 22:49:59 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by nmpampal
[August 03, 2025, 21:29:36 pm]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[August 03, 2025, 13:56:19 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427654
Total Topics: 31739
Online Today: 103
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 69
Total: 76
Denisivo
Giannis Masterio
acolak
KZerenidis
Bit4Thought
cealexop
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Διαμαρτυρία για ανακριβείς δηλώσεις
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Διαμαρτυρία για ανακριβείς δηλώσεις  (Read 6725 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Διαμαρτυρία για ανακριβείς δηλώσεις
« Reply #30 on: January 27, 2007, 19:03:21 pm »

Quote from: dimvam on January 27, 2007, 18:50:13 pm

Προσωρινή κράτηση και περιοριστικοί όροι

"Αρθρο 282

3. Προσωρινή κράτηση μπορεί να επιβληθεί αντί για περιοριστικούς
όρους, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της πρώτης παραγράφου του
άρθρου αυτού, μόνο αν ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και δεν
έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες
για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόποινος ή
φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση
περιορισμών διαμονής ή κρίνεται αιτιολογημένα ότι αν αφεθεί ελεύθερος
είναι πολύ πιθανό, όπως προκύπτει από ειδικά μνημονευόμενα περιστατικά
της προηγούμενης ζωής του ή από τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα
χαρακτηριστικά της πράξης για την οποία κατηγορείται, να διαπράξει και
άλλα εγκλήματα.
Μόνο η κατά το νόμο βαρύτητα της πράξης δεν αρκεί για
την επιβολή προσωρινής κράτησης".

Ηλεκτρολόγοι είμαστε και ξέρουμε την διαφορά του OR και του AND.

Επίσης, dimvam, πόσες προφυλακίσεις δεν κατέληξαν σε δικαστήριο και πόσοι από αυτούς που υπέστησαν άδικη προφυλάκιση πήραν αποζημίωση?

Μπορώ να δεχτώ ότι είναι με το γράμμα του νόμου η όλη διαδικασία, γιατί απλούστατα μερικά πράγματα μπορείς να τα ερμηνεύσεις όπως θέλεις....

Ο στόχος όμως κατά την άποψη μου ξεφεύγει τα όσα προβλέπει ο νόμος και είναι ουσιαστικά μεθόδευση για να τιμωρηθούν τα όσα δε μπορούν να τιμωρηθούν με το νόμο.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #31 on: January 27, 2007, 19:12:31 pm »

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΒΓΑΛ

Ελεύθερος και ο τρίτος κατηγορούμενος

ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Ο έμπορος σιτηρών Κώστας Κωνσταντινίδης, κατηγορούμενος στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ, αποφυλακίζεται

ΟΙ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ βγήκαν και από τον τρίτο κατηγορούμενο για την υπόθεση εκβιασμού της ΜΕΒΓΑΛ, με μίζα 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγες μέρες μετά την αποφυλάκιση - εξπρές των δύο γαλάζιων κουμπάρων, Παναγιώτη Αδαμόπουλου και Πανάγου Αναγνωστόπουλου, με διάταξη του ανακριτή αποφυλακίζεται - όπως ήταν αναμενόμενο - και ο τρίτος κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, ο έμπορος σιτηρών Κώστας Κωνσταντινίδης, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της δωροδοκίας και της εκβίασης εις βάρος των υπευθύνων της γαλακτοβιομηχανίας.

Ο 14ος τακτικός ανακριτής Γ. Ανδρεάδης με τη διάταξή του επέβαλε και στον Κ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος αναμένεται σήμερα να βγει από τις φυλακές του Κορυδαλλού, περιοριστικούς όρους (καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του). Ο δικαστικός λειτουργός έκρινε - όπως και με τους άλλους δύο κατηγορουμένους - ότι η παράταση της προσωρινής τους κράτησης δεν είναι αναγκαία, με δεδομένο ότι η ανάκριση βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της και οι εμπλεκόμενοι δεν μπορούν ακόμη και αν αφεθούν ελεύθεροι, να προκαλέσουν δυσχέρειες στην περαιτέρω δικαστική έρευνα.

Είχε παραδεχθεί τη συμμετοχή του

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κωνσταντινίδης είναι ο μοναδικός, ο οποίος είχε παραδεχθεί τόσο τη δική του συμμετοχή όσο και τον ρόλο των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, αλλά στη συνέχεια αναίρεσε, υποστηρίζοντας ότι ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχθηκε στην Ασφάλεια. Τις επόμενες μέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη.

byeeee
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #32 on: January 27, 2007, 19:26:40 pm »

Οι παρανομίες των μπάτσων είναι πάντα "νόμιμες" με κάποιο τρόπο.. Wink

Karaμazoβ αν νομίζεις ότι τέτοια ζητήματα αφορούν μόνο τον αναρχικό χώρο είσαι γελασμένος..
Από την  άλλη, η συνύπαρξη με άτομα από κάποιο ιδεολογικό χώρο σε κάποια πορεία δε σημαίνει ότι ενστερνιζεσαι τις απόψεις του χώρου.. Και όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις είναι και αναπόφευκτη..

Quote from: Karaμazoβ on January 27, 2007, 15:23:57 pm
Δεν μπορεις να επιτείθεσαι στο Κράτος, να το μισείς και να περιμένεις απο αυτό ειδική μεταχείρηση.
;DΌ,τι να 'ναι! Grin
Τι μίση και πάθη ειναι αυτα!!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως παλεύεις το παρακράτος και απαιτείς δίκαιη μεταχείρηση..

Πάντως ρε Juan δεν είναι ότι κάποιος άκουσε από κάποιον κάτι και το πίστεψε και όλα αυτά.. Πάντα θα ακούσεις και θα ενημερωθείς από κάπου για τα γεγονότα και ύστερα θα κρίνεις κατάλληλα.. Και στην τελική ένας σύλλογος δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, συμβολικό είναι το ψήφισμα.. Αν δεν ασκηθουν πιέσεις από την κοινωνία και πόσο μάλλον από εμάς σε τέτοιες αυθαιρεσίες τι άλλο μπορεί να γίνει..; Και πάλι θα διαφωνήσω στο συσχετισμό που έκανες ανάμεσα στη διαμαρτυρία σου και το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να ψηφίζουμε για συγκεκριμένα γεγονότα και άτομα..

Καλά για τυφλές εμπιστοσύνες και "δικαιοσύνες" δεν μιλάω.. Lips Sealed
Νessa
Guest
« Reply #33 on: January 27, 2007, 20:29:22 pm »

Εγώ πάλι θα έλεγα να αφεθούν ελεύθεροι έτσι κι αλλιώς. Έτσι όπως τους έχει φερθεί το κράτος δεν έχει πια ηθικά το δικαίωμα να τους δικάσει. Και τους νόμους τους τους γράφω.

Τη δικαστικό που ήταν βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στη διαφθορά την άφησαν ελεύθερη "για λόγους υγείας". ʼραγε ο νεαρός που κάνει τόσον καιρό απεργία πείνας δεν έχει προβλήματα υγείας; Δυο μέτρα και δυο σταθμά... αυτή είναι η "ελληνική δικαιοσύνη" σου dimvam. Είσαι σίγουρος ότι την εμπιστεύεσαι;
Quote from: Greg.. on January 27, 2007, 19:26:40 pm
Οι παρανομίες των μπάτσων είναι πάντα "νόμιμες" με κάποιο τρόπο.. Wink

Karaμazoβ αν νομίζεις ότι τέτοια ζητήματα αφορούν μόνο τον αναρχικό χώρο είσαι γελασμένος..
Από την  άλλη, η συνύπαρξη με άτομα από κάποιο ιδεολογικό χώρο σε κάποια πορεία δε σημαίνει ότι ενστερνιζεσαι τις απόψεις του χώρου.. Και όπως μπορείς εύκολα να καταλάβεις είναι και αναπόφευκτη..

Δεν μπορεις να επιτείθεσαι στο Κράτος, να το μισείς και να περιμένεις απο αυτό ειδική μεταχείρηση.
;DΌ,τι να 'ναι! Grin
Τι μίση και πάθη ειναι αυτα!!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως παλεύεις το παρακράτος και απαιτείς δίκαιη μεταχείρηση..

Πάντως ρε Juan δεν είναι ότι κάποιος άκουσε από κάποιον κάτι και το πίστεψε και όλα αυτά.. Πάντα θα ακούσεις και θα ενημερωθείς από κάπου για τα γεγονότα και ύστερα θα κρίνεις κατάλληλα.. Και στην τελική ένας σύλλογος δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, συμβολικό είναι το ψήφισμα.. Αν δεν ασκηθουν πιέσεις από την κοινωνία και πόσο μάλλον από εμάς σε τέτοιες αυθαιρεσίες τι άλλο μπορεί να γίνει..; Και πάλι θα διαφωνήσω στο συσχετισμό που έκανες ανάμεσα στη διαμαρτυρία σου και το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να ψηφίζουμε για συγκεκριμένα γεγονότα και άτομα..

Καλά για τυφλές εμπιστοσύνες και "δικαιοσύνες" δεν μιλάω.. Lips Sealed
+1000000000...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #34 on: January 27, 2007, 23:02:08 pm »

Quote from: dimvam on January 27, 2007, 18:58:33 pm
Quote from: Juan on January 27, 2007, 17:35:59 pm
Ωστόσο, μαθαίνουμε πως οι εν λόγω άνθρωποι έχουν λευκό ποινικό μητρώο. ʼρα σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να προφυλακιστούν, παρά μόνο να αφεθούν με περιοριστικούς όρους.
Αυτό φυσικά είναι υπόθεση δικιά μας. Δε είναι σωστό να ψηφίσει κάτι τέτοιο ένας σύλλογος.

ʼντε Juan άσε τους ΤΗΜΜΥ και ανέβα στην έδρα να δικάσεις..

Για να σοβαρευτούμε λίγο και να έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.
Δηλαδή, οι νομικοί που σπουδάζουν 4 χρόνια, άλλον 1,5 χρόνο στη Σχολή Δικαστών, έχουν δικηγορήσει πρώτα, και έχουν κάνει πρακτική άσκηση στα Δικαστήρια είναι μαλάκες, ενώ εμείς είμαστε οι έξυπνοι και ξέρουμε καλύτερα;

Αγαπητέ dimvam, να μας λείπουν οι ειρωνίες. Πουθενά δε μίλησα ως αυθεντία. Μετέφερα αυτό που άκουσα στη συνέντευξη που ανέβασε ο Τουράμπαρ. Λόγια δηλαδή δικηγόρου. Στο κάτω κάτω συζητάμε. Κανείς δεν ανέβασε τους τόνους. Δε μαλώνουμε.

Επίσης, πρόσθεσα ρητά αρκετές φορές ότι πρόκειται για υποκειμενική άποψη.

Σχετικά με την Ελληνική Δικαιοσύνη καλύτερα να μη σχολιάσω. Θα πω μόνο πως της έχω εμπιστοσύνη. Όχι όμως τυφλη.

Τους νόμους όμως που καλείται να εφαρμόσει η δικαιοσύνη, έχω κάθε δικαίωμα να τους κριτικάρω.

Τέλος, στο σενάριο που πριν μου φάνηκε παράλογο, δεν ήμουν βέβαιος αν το έπιασα σωστά. Ωστόσο με αντέκρουσες, χωρίς να συμπεριλάβεις το χωρίο που δεν είχα προσέξει. Στη συνέχεια επέμεινα και μου τότε μου το έδειξες πρώτη φορά. check your qoutes. Αντί λοιπόν να μου το δείχνεις σα να μαι τυφλός, θα μπορούσες να μου πεις απλά "σόρρυ, δεν σου έδειξα πριν το σωστό σημείο γι'αυτό έχεις λάθος μπλα μπλα μπλα".

Αλλά και πάλι, αν άκουσα καλά, οι εν λόγω κρατούμενοι θα δικαστούν από το συμβούλιο πλημμελειοδικών.
dimvam
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #35 on: January 28, 2007, 03:55:53 am »

Quote from: Turambar on January 27, 2007, 19:12:31 pm
ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΒΓΑΛ
Ελεύθερος και ο τρίτος κατηγορούμενος

..........

Σκοπός των περιοριστικών όρων

Αρθρο  296 

Ο  σκοπός  των περιοριστικών όρων είναι να εξα-
 σφαλιστεί ότι εκείνος στον οποίο επιβλήθηκαν θα  παραστεί  οποτεδήποτε
 στην  ανάκριση  ή  στο  δικαστήριο  και θα υποβληθεί στην εκτέλεση της
 απόφασης.

Αρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης και των
                            περιοριστικών όρων

Αρθρο 286

1. Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν
 υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίο διατάχθηκε η προσωρινή  κράτηση  ή
 επιβλήθηκαν  οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή
 με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα  μέτρα  ή  να  υποβάλει  στο
 συμβούλιο  αίτηση  για  την  άρση τους.  Εναντίον αυτής της απόφασης ο
 κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.

2.  Εκείνος που προσωρινά κρατείται ή εκείνος στον οποίο έχουν
 επιβληθεί περιοριστικοί όροι μπορεί να υποβάλει αίτηση  στον  ανακριτή
 για  την  άρση των μέτρων αυτών ή για την αντικατάσταση της προσωρινής
 κράτησης  με  περιοριστικούς  ορους  ή  για  την   αντικατάσταση   των
 περιοριστικών  όρων  με  άλλους.   Εναντίον  της διάταξης του ανακριτή
 επιτρέπεται προσφυγή στο συμβούλιο μέσα σε πέντε ημέρες από  τότε  που
 κοινοποιήθηκε η ανακριτική διάταξη σ'εκείνον που υπέβαλε την αίτηση.

Quote from: Νessa on January 27, 2007, 20:29:22 pm
Εγώ πάλι θα έλεγα να αφεθούν ελεύθεροι έτσι κι αλλιώς. Έτσι όπως τους έχει φερθεί το κράτος δεν έχει πια ηθικά το δικαίωμα να τους δικάσει. Και τους νόμους τους τους γράφω.

Τι λες ρε Nessa; Το κράτος δεν έχει πια ηθικά το δικαίωμα να τους δικάσει;
Δεν είναι δικαίωμα για το κράτος να τους δικάσει, είναι υποχρέωση! Αυτό θα πει "Απονέμω Δικαιοσύνη", ο ένοχος τιμωρείται, ο αθώος αθωώνεται.

Quote from: Νessa on January 27, 2007, 20:29:22 pm
Τη δικαστικό που ήταν βουτηγμένη μέχρι το λαιμό στη διαφθορά την άφησαν ελεύθερη "για λόγους υγείας". ʼραγε ο νεαρός που κάνει τόσον καιρό απεργία πείνας δεν έχει προβλήματα υγείας;
Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Μάλλον το αγνοείς αυτό Nessa.
Αυτή η γυναίκα είναι ένοχη πριν καν δικαστεί! Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, και να αντιμετώπιζεται ο κάθε κατηγορούμενος όπως όλοι. Αν η γυναίκα είχε προβλήματα υγείας καλώς βγήκε.

Quote from: Juan on January 27, 2007, 23:02:08 pm
Αγαπητέ dimvam, να μας λείπουν οι ειρωνίες. Πουθενά δε μίλησα ως αυθεντία. Μετέφερα αυτό που άκουσα στη συνέντευξη που ανέβασε ο Τουράμπαρ. Λόγια δηλαδή δικηγόρου. Στο κάτω κάτω συζητάμε. Κανείς δεν ανέβασε τους τόνους. Δε μαλώνουμε.
Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα ότι μετέφερες λόγια του δικηγόρου, αλλά νόμιζα πως ήταν δική σου άποψη αυτή. Δεν ήταν όμως και πολύ σαφές από μέρους σου. Πάντως σου ζητώ συγγνώμη αν σε ειρωνεύτηκα, δεν είχα σκοπό να το κάνω.

Τέλος, στο σενάριο που πριν μου φάνηκε παράλογο, δεν ήμουν βέβαιος αν το έπιασα σωστά. Ωστόσο με αντέκρουσες, χωρίς να συμπεριλάβεις το χωρίο που δεν είχα προσέξει. Στη συνέχεια επέμεινα και μου τότε μου το έδειξες πρώτη φορά. check your qoutes. Αντί λοιπόν να μου το δείχνεις σα να μαι τυφλός, θα μπορούσες να μου πεις απλά "σόρρυ, δεν σου έδειξα πριν το σωστό σημείο γι'αυτό έχεις λάθος μπλα μπλα μπλα".
Όλο το άρθρο το είχα βάλει σε προηγούμενό μου ποστ. Ίσως κακώς παρέλλειψα το απόσπασμα που ήταν σημαντικό, και δημιουργήθηκε αυτή η ασάφεια. Το έκανα για να μην επαναλαμβάνω ξανά τα ίδια και τα ίδια και κάνω μακροσκελή post. Τελικά, λάθος μου.
Τέλος πάντων, πίστεύω πως έγινα κατανοητός μετά.

Αλλά και πάλι, αν άκουσα καλά, οι εν λόγω κρατούμενοι θα δικαστούν από το συμβούλιο πλημμελειοδικών.
Μάλλον δεν άκουσες καλά. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών δε δικάζει, αλλά εκδίδει βουλεύμτα, κτλ. ʼλλωστε τα κακουργήματα δικάζονται και σε πρώτο βαθμό από εφέτες.
Κακουργήματα δικάζονται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τη συμμετοχή ενόρκων (3 δικαστές, 4 ένορκοι). Για κάποια κακουργήματα δεν προβλέπεται η συμμετοχή ενόρκων (όπως έγινε στη δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη).
ʼλλα ας μην μπούμε σε άλλες νομικές λεπτομέρεις που δεν έχουν σημασία.

Εγώ, άν δεχθούμε την ακρίβεια των γραφόμενων του dimvam, δεν βλέπω πως το κράτος παρανομεί. Στην προκειμένη περίπτωση τηρεί τους νόμους του.
Εγώ προσπάθησα να αποδείξω, παραθέτοντας παραγράφους από τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, ότι δεν είναι παράνομη η κράτησή τους.
(Επειδή ειπώθηκε ότι είναι παράνομη από μέλος του φόρουμ, ήθελα να αποκαστήσω την αλήθεια.)
Δεν ασχολήθηκα με το αν είναι δίκαιη ή άδικη, αλλά με το αν είναι νόμιμη ή παράνομη.
Σύζητση θέλω να κάνουμε και εγώ Juan και δεν ανέβασα τους τόνους.
« Last Edit: January 28, 2007, 04:05:52 am by dimvam » Logged

Στο μόνο μέρος που βρίσκεις ανθρώπους χωρίς προβλήματα είναι στο νεκροταφείο.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #36 on: January 28, 2007, 04:08:37 am »

Quote from: dimvam on January 28, 2007, 03:55:53 am
Μάλλον δεν άκουσες καλά. Το συμβούλιο πλημμελειοδικών δε δικάζει, αλλά εκδίδει βουλεύμτα, κτλ. ʼλλωστε τα κακουργήματα δικάζονται και σε πρώτο βαθμό από εφέτες.
Κακουργήματα δικάζονται από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο με τη συμμετοχή ενόρκων (3 δικαστές, 4 ένορκοι). Για κάποια κακουργήματα δεν προβλέπεται η συμμετοχή ενόρκων (όπως έγινε στη δίκη των μελών της 17 Νοέμβρη).

Άκου το mp3 που ανέβασε ο Tuambar. Στο 2:45.

Για ποια κακουργήματα μιλάμε ακριβώς? Anyway, υποθέσεις κάνουμε...

Αλήθεια, έχεις καμιά σχέση με νομική?  Huh
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #37 on: January 28, 2007, 04:56:04 am »

Το ψηφισμα που υπερψηφιστηκε στην ΓΣ (και ορθώς κατ'εμέ υπερψφίστηκε) είχε ως αίτημα να γίνει δίκαιη δίκη και να σταματήσει η παράνομη προφυλάκιση. Εκεί πήγαινε λοιπόν το "άμεση αποφυλάκιση". Πηγαίνε στο να σταματήσει η παράνομη προφυλάκιση και να πάνε αυτοί οι 3 άνθρωποι σε δίκη. Δεν υπήρχε αίτημα για άμεση αθώωση.
Επίσης, δεν υπήρχε αίτημα για συμμετοχή στην πορεία.

Όποιος λοιπόν λέει άλλα πράγματα πέραν από τα όσα προανέφερα ψεύδεται και παραπληροφορεί και δεν έχουμε παρά να του δείξουμε ευθέως κατάμουτρα το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε και το τι ακριβώς έλεγε.

Το γενικό ψήφισμα της ΠΚΣ ήταν τόσο γενικό που πρακτικά ισοδυναμούσε με μη υποστήριξη. Εδώ να θυμίσω το γνωστό ρητό του Μπρεχτ:
'Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους
Δεν ήμουν Εβραίος και δε φώναξα
Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές
Δεν ήμουν κομμουνιστής και δε φώναξα
Έπειτα ήρθε η σειρά των αναρχικών
Δεν ήμουν αναρχικός
και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ
Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι
Ούτε κι αυτό με αφορούσε σκέφτηκα
Στο τέλος ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων
Ούτε και τότε βρήκα λόγια
για να εκφράσω την αντίθεσή μου
Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ
Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
dimvam
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: January 28, 2007, 13:19:37 pm »

Quote from: Juan on January 28, 2007, 04:08:37 am

Άκου το mp3 που ανέβασε ο Tuambar. Στο 2:45.

Για ποια κακουργήματα μιλάμε ακριβώς? Anyway, υποθέσεις κάνουμε...

Αλήθεια, έχεις καμιά σχέση με νομική?  Huh

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας
Αρμοδιότητα του συμβουλίου των πλημμελειοδικών κατά τη
                        διάρκεια της ανάκρισης

Αρθρο 307

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης το  συμβούλιο  των
 πλημμελειοδικών  με πρόταση του εισαγγελέα ή ενός διαδίκου ή με αίτηση
 του ανακριτή αποφασίζει: α) όταν ο ανακριτής νομίζει ότι δεν πρέπει να
 συμμορφωθεί με πρόταση των παραπάνω, β) όταν πρόκειται  να  κανονιστεί
 στην  προδικασία  ένα  δύσκολο ζήτημα, όπως η κατάσχεση κ.τ.λ., γ) για
 όλες τις διαφορές που προκύπτουν στην προδικασία μεταξύ των διαδίκων ή
 μεταξύ  αυτών  και  του  εισαγγελέα, δ)  για  την  αποπεράτωση  ή  την
 εξακολούθηση της ανάκρισης,
"ε) για την προσφυγή του κατηγορουμένου κατά του εντΑλματος προσωρινής
κράτησης ή για την προσφυγή του κατηγορουμένου ή του εισαγγελέα κατά της
διάταξης του ανακριτή που αφορά την αντικατΑστααση της προσωρινής κρΑτησης
με περιοριστικούς όρους."
και στ) για κάθε άλλο θέμα που προβλέπεται σε ειδικές διατάξεις.

*** Η περ.ε' αντικαταστάθηκε ως άνω  με το άρθρο 19

Νομίζω είναι σαφές ότι η δικηγόρος μιλάει για την περίπτωση ε). Γιατί λέει και πριν ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Για να είναι τόσο καιρό προυφυλακιστέοι πρέπει να διώκωνται για κακουργήματα. Με νόμο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια, εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τρομοκρατία είναι κακουργήματα.

aliakmwn
Guest
« Reply #39 on: January 28, 2007, 14:34:47 pm »

Quote from: electroSOK on January 28, 2007, 04:56:04 am
Το γενικό ψήφισμα της ΠΚΣ ήταν τόσο γενικό που πρακτικά ισοδυναμούσε με μη υποστήριξη. Εδώ να θυμίσω το γνωστό ρητό του Μπρεχτ:
'Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους
Δεν ήμουν Εβραίος και δε φώναξα
Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές
Δεν ήμουν κομμουνιστής και δε φώναξα
Έπειτα ήρθε η σειρά των αναρχικών
Δεν ήμουν αναρχικός
και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ
Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι
Ούτε κι αυτό με αφορούσε σκέφτηκα
Στο τέλος ήρθε η σειρά των Τσιγγάνων
Ούτε και τότε βρήκα λόγια
για να εκφράσω την αντίθεσή μου
Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ
Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει

Ασε μας ρε Τασο! Ειναι.. μοδα τωρα τελευταια (βλεπε λιστα) να πεταμε ενα ποιηματακι που ερμηνευουμε οπως θελουμε... Κριμα γιατι νομιζα πως η punk παρεμβαση στη βραδια ποιησης (παρ' ολο που δυστυχεστατα δεν ημουν εκει) ειχε καποιο υποβαθρο και δεν εγινε μονο για το χαβαλε.

Επιπλεον, το ποιημα δεν ειναι του Μπρεχτ αλλα του Martin Niemoeller.

edit: Ξεχασα να γραψω το πιο σημαντικο που ηθελα:
Γενικα την ολη φαση με τα ψηφισματα δεν την παρακολουθησα ιδιαιτερα, και παραδεχομαι οτι δεν εκατσα να τα συγκρινω. Ωστοσο, εαν οντως θεωρουσες/ατε οτι ειναι τοσο γενικο, γιατι δεν καθοσασταν να βοηθησετε να εμπλουτισθει ωστε να βελτιωθει μεν στο καλυτερο δυνατο, αλλα να παραμεινει ο βασικος του χαρακτηρας, που ειναι η ΜΗ προσωποποιηση του αγωνα?
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #40 on: January 28, 2007, 14:43:22 pm »

η αλήθεια είναι ότι όλα έγινα πολύ γρήγορα...

σίγουρα όμως, όπως ειπώθηκε, και για λόγους ανθρωπιστικούς για ανθρώπους που είναι κοντά στον θάνατο, θα πρέπει να δείξουμε την συμπαράσταση μας.

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #41 on: January 28, 2007, 15:18:44 pm »

Τι λες ρε Nessa; Το κράτος δεν έχει πια ηθικά το δικαίωμα να τους δικάσει;
Δεν είναι δικαίωμα για το κράτος να τους δικάσει, είναι υποχρέωση! Αυτό θα πει "Απονέμω Δικαιοσύνη", ο ένοχος τιμωρείται, ο αθώος αθωώνεται.
Υποχρέωση του κράτους είναι πρώτα πρώτα να σέβεται την αξιοπρέπεια του άλλου. Όταν κρατάς έναν άνθρωπο φυλακισμένο επί τόσους μήνες χωρίς να του έχεια απαγγείλει κατηγορία, δε μπορείς μετά να αποφασίσεις ξαφνικά να τον δικάσεις όποτε σου έρθει. Εμένα αυτό με θίγει βαθύτατα.
Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Μάλλον το αγνοείς αυτό Nessa.
Αυτή η γυναίκα είναι ένοχη πριν καν δικαστεί! Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη, και να αντιμετώπιζεται ο κάθε κατηγορούμενος όπως όλοι. Αν η γυναίκα είχε προβλήματα υγείας καλώς βγήκε.
Μάλιστα... αυτή είχε προβλήματα υγείας και βγήκε. Το παιδί που κάνει ακόμα απεργία πείνας δεν έχει προβλήματα υγείας; Ή έχει λιγότερο δικαίωμα στη ζωή επειδή θεωρείται ύποπτος "τρομοκρατίας";
Quote from: dimvam on January 28, 2007, 13:19:37 pm
Για να είναι τόσο καιρό προυφυλακιστέοι πρέπει να διώκωνται για κακουργήματα. Με νόμο που ψηφίστηκε τα τελευταία χρόνια, εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τρομοκρατία είναι κακουργήματα.
Ο νόμος είναι άδικος και επικίνδυνος.
Quote from: aliakmwn_banned on January 28, 2007, 14:34:47 pm
Ωστοσο, εαν οντως θεωρουσες/ατε οτι ειναι τοσο γενικο, γιατι δεν καθοσασταν να βοηθησετε να εμπλουτισθει ωστε να βελτιωθει μεν στο καλυτερο δυνατο, αλλα να παραμεινει ο βασικος του χαρακτηρας, που ειναι η ΜΗ προσωποποιηση του αγωνα?
Παράλογο. Αυτό θα μπορούσες να το πεις αν ο Τάσος είχε πάρει σαφή θέση κατά της προσωπικής αναφοράς. Ο μοναδικός, όμως, που έχει πάρει τέτοια θέση είναι η ΠΚΣ. Οι υπόλοιποι, λοιπόν, που είτε είναι υπέρ της αναφοράς σε συγκεκριμένα πρόσωπα είτε δεν έχουν σαφή θέση επ'αυτού, ψήφισαν το αρχικό ψήφισμα, που τους εκφράζει καλύτερα. Γιατί να κάτσουν να "βελτιώσουν" το αντιπαραθετικό;
dimvam
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #42 on: January 29, 2007, 03:40:37 am »

Quote from: Νessa on January 28, 2007, 15:18:44 pm
Υποχρέωση του κράτους είναι πρώτα πρώτα να σέβεται την αξιοπρέπεια του άλλου. Όταν κρατάς έναν άνθρωπο φυλακισμένο επί τόσους μήνες χωρίς να του έχεια απαγγείλει κατηγορία, δε μπορείς μετά να αποφασίσεις ξαφνικά να τον δικάσεις όποτε σου έρθει. Εμένα αυτό με θίγει βαθύτατα.
Nessa μην συνεχίσεις γιατί δεν κατέχεις καλά τα νομικά θέματα και εκτίθεσαι.
Για να προφυλακιστεί κάποιος πρέπει να του απαγγελθούν κατηγορίες! Να κρατείται προσωρινά για πιο αδίκημα;

Μάλιστα... αυτή είχε προβλήματα υγείας και βγήκε. Το παιδί που κάνει ακόμα απεργία πείνας δεν έχει προβλήματα υγείας; Ή έχει λιγότερο δικαίωμα στη ζωή επειδή θεωρείται ύποπτος "τρομοκρατίας";
Ό,τι και να σου πω για αυτό το θέμα άδικος κόπος θα είναι.

Ο νόμος είναι άδικος και επικίνδυνος.
Επικίνδυνος κιόλας; Δηλαδή, να τον φοβόμαστε το νόμο;

Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #43 on: January 29, 2007, 05:14:46 am »

Εγώ προτείνω να μη συνεχίσει κανείς γιατί στο τέλος ο dimvam θα μας βάλει όλους φυλακή..

Γιατί εύκολα μπορεί κανείς να τα δικαιολογήσει όλα με νόμους.. Ακόμα και την αδικία.. Και δεν το έχουμε δει λίγες φορές.. Σ' αυτήν την αυθαιρεσία αναφέρεται το ψήφισμα..
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #44 on: January 29, 2007, 05:31:43 am »

Ρε συ Αλιακμων, τι να εμπλουτίσεις στο ψήφισμα της ΠΚΣ, το προβλημα με αυτό το ψήφισμα ήταν ακριβώς η κεντρική λογική του, η μη αναφορά του δηλαδή σε προσωπα. Ή δείχνεις την αλληλεγγύη σου σε κάποιους ή όχι. Ημίμετρα του τύπου εκφράζω μια γενική συμπαράσταση (αλλά δεν δηλώνω σε ποιόν, την εκφράζω γενικά) ισοδυναμούν με τίποτα επί της ουσίας, απλά να φανώ ότι δεν είμαι τελείως κάφρος και μια γενική αλληλεγγύη την δείχνω.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: