• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:54:40 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:54:40 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 113
Total: 191
mavropan
tasos gourd
unreasonable
Angelagfb
Nikos.Ts
AristeidisM
panagiwt1s
Nekt
Konstantinoy
vasilis saitis
AcDimitri
vajim
sofiastrataki
smoul
bigmort
trelogauros7
jkara
valantis
George15
Carot1456
gkougeor
maestros
dimitris kiziridis
Annapar
theodoridoueu
ArsenD
etsilika
Νικη
kourkou
kraxtopoulos
chris_p30
Alex Kosmas
dmoral
kst
Τρου Ντετεκτιβ
daphnenik
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Petross
ChrisB999
EvanTsir
Ma8hths Indou
astra
Captain
sassi
LambisTr
Nikos_313
DarkMagiK06
mdimitrig
nmpampal
mgrivab
akiousia
charalampos
Ioannakoliou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
pave
papoutsas
Xontroulis
tecnoteki
chriskazakos
chrisg
lelenia
Patroklis
alexanton
useranknown
Balourdos
HlektrikhPatata
mrodi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Open Source Moderating (Moderator: PolarBear) > Open Source Moderating - Πείτε τη γνώμη σας!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20 Go Down Print
Author Topic: Open Source Moderating - Πείτε τη γνώμη σας!  (Read 44009 times)
Jalk
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

all people use bad words,what's burried in blood?

View Profile WWW
Re: Open Source Moderating - Πείτε τη γνώμη σας!
« Reply #45 on: April 12, 2007, 23:27:52 pm »

Quote from: chggr005 on April 12, 2007, 22:31:58 pm
Για να μην μπαίνει ο καθένας, δημιουργεί 100 περσόνες και γράφει τις βλακείες του, εγώ προτείνω να δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων που θα συσχετίζει το πραγματικό όνομα του κάθε χρήστη και το ΑΕΜ του με το διαδικτυακό του ψευδώνυμο.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθούν τα εξής δύο πράγματα:
1) Θα εκλείψουν οι περσόνες, αφού ένα άτομο θα μπορεί να έχει μονάχα έναν λογαριασμό
2) Ο καθένας θα είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει και κάνει στο φόρουμ

Εάν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, νομίζω πως το επίπεδο του φόρουμ θα καλυτερεύσει και θα περιοριστούν οι διαδικτυακές παρεμβάσεις ατόμων που δημιουργούν πολλαπλές περσόνες και στόχο έχουν μονάχα να πλήξουν το επίπεδο των συζητήσεων και να βρίσουν τους συνομιλητές τους. Αν μη τι άλλο, έχουμε βαρεθεί να γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες τέτοιων φαινομένων στο φόρουμ το τελευταίο διάστημα.

ΥΓ. Η λίστα με τα ονόματα και τα ΑΕΜ θα είναι φανερή μονάχα στους Admins. Επίσης το ΑΕΜ είναι απαραίτητο για να μην μπορεί κανείς να εγγραφεί ξανά με ψεύτικο όνομα.

Από ότι ξέρω όμως αυτό το φόρουμ είναι ανοιχτό και σε άτομα εκτός της σχολής μας. Έτσι;
Συμφωνώ με όσα είπες πάνω κάτω αλλά όχι με τον τρόπο εφαρμογής τους...

(θα μ'αφησετε να ποστάρω;  Angry)

http://www.erepublik.com/en/referrer/Jalk+Go
Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #46 on: April 12, 2007, 23:30:10 pm »

Quote from: Juan on April 12, 2007, 23:21:54 pm
Υ.Γ: Προφανώς, δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε 6 ώρες αν οι άλλοι βρίζονται οπουδήποτε (πλην κάδου) στο φόρουμ.. Επίσης το σύστημα.. είναι κομματάκι πιο γραφειοκρατικό και από την πρώην ΕΣΣΔ..  Shocked

Πράγματι, τώρα που το ξαναβλέπω έχεις δίκιο στο θέμα της γραφειοκρατίας Grin  Το έκανα για δύο λόγους: α) Ήταν μια προσπάθεια για τυποποίηση των ενεργειών συντονισμού, και β) Έτσι μπορεί να δίνεται η ευκαιρία σ' αυτόν που δημοσίευσε το μήνυμα να ανακαλέσει το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο.  Επίσης, αυτό με τους δύο διαχειριστές το είπα για υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες αμφιβολίες ως προς την ορθότητα της απόφασης.  Εν ολίγοις: τα κίνητρα ήταν υγιή, αλλά η υλοποίηση θέλει πολλή βελτίωση Roll Eyes
« Last Edit: April 12, 2007, 23:32:44 pm by Wade » Logged

Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #47 on: April 12, 2007, 23:45:08 pm »

Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι ότι θα πρέπει να είμαστε υπέρ της πρόληψης και όχι της καταστολής (ανεξάρτητα με αυτά που έγραφα στου κείμενο, τα οποία ήταν οι προτάσεις μου για την καταστολή).  Για τον τομέα της πρόληψης, είμαι της άποψης ότι η βία γεννά κι άλλη βία, με την έννοια ότι με τον τρόπο που γίνονται οι συζητήσεις, γίνεται ενθάρρυνση, ίσως και δίνεται το έναυσμα, για ερειστική συζήτηση, κυρίως μεταξύ νέων και παλιότερων μελών.  Πιστεύω πως σ' αυτό το σημείο πρέπει να εστιατούν οι προσπάθειες για "διόρθωση" της κατάστασης.

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #48 on: April 13, 2007, 00:34:11 am »

το έχω ξαναγράψει κάπου ( αλλά δε θυμάμαι πού Tongue Tongue)...προσωπικά δε μου αρέσει ούτε η πρόληψη ούτε η καταστολή...  προτιμώ να κάνω διάλογο μέχρι εσχάτων...
μετά από αρκετό καιρό στο φόρουμ έχω αποκτήσει αντοχές κι εχώ τη δυνατότητα να συζητάω αγνοώντας πολλές φορές τις προσβολές... και προσπαθώ να μείνω στην ουσία του θέματος...
αλλά μου φαίνεται παράξενο γιατί θεωρώ δεδομένο ότι σε έναν ζωντανό διάλογο είτε διαδικτυακό είτε live  στο παιχνίδι είναι και οι ειρωνείες και τα διάφορα ευφυολογήματα...είναι στο παιχνίδι των εντυπώσεων... αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε εδώ για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις...αλλά για να εκφράσουμε απόψεις...δε μαζεύομε ψήφους ή οτιδήποτε άλλο... είμαστε εδώ γιατί γουστάρουμε να συζητάμε για διάφορα θέματα από τα πιο γελοία ως τα πιο σημαντικά... μη βλέπετε το φόρουμ ως βήμα για προώθηση των απόψεων μας..αλλά απλά ως μέσο έκφρασης των απόψεων μας...και όταν βλέπουμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απάντηση που παίρνουμε και παράλληα βλέπουμε ότι ο άλλος θεωρεί ότι έχει απαντήσει ..τότε απλά αποχωρούμε από τη συζήτηση... δεν έχει σημασία ποιος θα έχει την τελευταία κουβέντα...έχει σημασία να εκφραζόμαστε...να προβληματιζόμαστε..να συνδιαλεγόμαστε μεταξύ μας....

www.twitter.com/apostolos1986
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #49 on: April 13, 2007, 01:22:27 am »

Wade πάνω στην πρότασή σου, νομίζω πως πρέπει λίγο να τροποποιηθεί η προϋπόθεση "εντός 12 ωρών", διότι μπορεί το μέλος να μην βρίσκεται στον υπολογιστή του αυτές τις ώρες. Μια εναλλακτική πρόταση είναι "εντός λογικού χρόνου στον οποίο το μέλος συνεχίζει να απαντάει, αγνοώντας επιδεικτικά τις συστάσεις των διαχειριστών/συντονιστών για αφαίρεση των προσβολών που έκανε."

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #50 on: April 13, 2007, 02:25:31 am »

Αφού ο φίλος Juan ζήτησε την άποψή μου, ορίστε τι πίστευα και πιστεύω μέσες άκρες.
Για μένα το φόρουμ αυτό δεν έχει άλλο σκοπό πέρα από την παροχή ενός μέσου για επικοινωνία. Αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολύ καλά πράγματα όπως συζητήσεις,εκδρομές, δράσεις, γνωριμίες. Σκοπός του είναι να επιτρέψει στους φοιτητές Ηλεκτρολόγους κυρίως να έρθουν πιο κοντά, να γνωριστούν. Είναι να φτιάξει μια κοινότητα, μια ομάδα ανθρώπων που, ει δυνατόν, θα σκέφτεται συλλογικά. Είναι αυτό που από την αρχή λέγαμε, όσο και σε κάποιους φαίνεται "λίγο", μια διαδικτυακή παρέα.

Σε μια παρέα δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες, πέρα από τους στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς (και αυτοί είναι πολλοί χαλαροί). Έτσι λοιπόν θέλαμε και μεις να κρατήσουμε το φόρουμ. Οι κανόνες, τα όρια, τίθενται δυναμικά, με βάση την αντίδραση των μελών. Αν βγει κάποιος και με πει μαλάκα και πολλά μέλη διαμαρτυρηθούν, τότε δεν έχω άλλη επιλογή από το να σεβαστώ αυτή τους την προτίμηση και να προσπαθήσω να εξομαλύνω την κατάσταση, αν θέλω να συνεχίσω να είμαι moderator. Αν όμως όλοι αναγνωρίζουμε ότι, ντάξει, κουβέντα κάνουμε, θα πέσει και καμιά βρισιά, και καμιά ειρωνία και καμιά...φάπα στο παιχνίδι, τότε κάτι τέτοιο είναι ανεκτό και δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Μπορεί κάποιοι και πάλι να προσβάλλονται, αλλά πάμε γενικά με το μέσο όρο, όπως μας αφήνετε να τον καταλαβαίνουμε τουλάχιστον.

Μήπως όμως με αυτό τον τρόπο δίνεται υπερβολικό βάρος στην κρίση των συντονιστών; Ναι, δίνεται. Γι αυτό και συντονιστές είναι άτομα που είναι πολύ καιρό στην κοινότητα, την έχουν βιώσει και ξέρουν πάνω κάτω τι παίζει. Βέβαια όταν κάποιος μοντεράρει και κόβει, μπαίνει και η προσωπική του φιλοσοφία στο παιχνίδι, κατ ανάγκη, αλλά προσπαθούμε να μειώσουμε αυτό τον παράγοντα. Μήπως όμως θα ήταν πιο καλά να έχουμε αυστηρά ορισμένους κανονισμούς, ώστε να ξέρει ο καθένας μέχρι ακριβώς που τον παίρνει και πότε ακριβώς θα κοπεί; Προσωπικά δεν μου αρέσει. Το θεωρώ εξαιρετικά γραφειοκρατικό, ξερό και πολύ λίγο για να ενσωματώσει την δυναμική των καταστάσεων. Η κάθε περίπτωση που πρέπει οι μοντεράτορες να πάρουν σοβαρές αποφάσεις νομίζω είναι ξεχωριστή (αν και τελευταία τείνουν να...τυποποιηθούν ακόμα κι αυτές) και αφού έχουμε σαν μικρό φόρουμ την πολυτέλεια να τις αντιμετωπίζουμε ξεχωριστά γιατί να πάμε σε κάτι τόσο ξερό και άκαμπτο, που θα μας χαλάει και την ατμόσφαιρά;

Όσο το φόρουμ μεγαλώνει αυτά τείνουν να αναθεωρούνται βέβαια. Το μοντεράρισμα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με αυτό πριν 1-1.5 χρόνο. Τότε για να γίνει ένα μπαν και να κοπεί ένα μύνημα το συζητούσαμε κανα δυο τρεις μήνες. Tongue

Επειδή πολυλογώ όμως, και δεν τα λέω και πολύ καλά σήμερα, το ζουμί είναι ένα: η παλιότερη και σημερινή ομάδα συντονιστών (και παίρνω το θάρρος να μιλήσω για όλους) βλέπει το φόρουμ σαν μια διαδικτυακή παρέα και τέτοια ατμόσφαιρα φιλοδοξεί να κρατήσει. Και σ αυτή τέτοιοι ξεροί κανόνες φαντάζουν ξένοι. Ξέρω ότι αυτό έχει το κόστος του. Και φαίνεται αυτό μέρα με τη μέρα. Για πόσο ακόμα θα πάει έτσι; Για όσο κάποιοι το πιστεύουν και για όσο κάποιοι το κρατάνε. Όταν η κατάσταση χαλάσει τόσο, θα πάρουμε τα κουβαδάκια μας και διακριτικά-διακριτικά θα πάμε να παίξουμε αλλού... Θα φτιάξουμε ένα φόρουμ σε κλειστό κύκλο, ένα blog, κάτι και θα έχουμε τις πολύ καλές και - πιθανότατα - "υψηλότερου επιπέδου" συζητήσεις μας. Αλλά η δυναμική ενός μεγάλου ανοιχτού ιστότοπου δεν θα υπάρχει εκεί.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες. Για να κλείσω όμως κάτι που πραγματικά με προβληματίζει και με λυπεί είναι ότι τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται πολύ κόπο και χρόνο για να φτιαχτούν και ελάχιστα άτομα για να τις γκρεμίσουν. Και το βλέπω συνέχεια γύρω μου. Όχι μόνο σε διαδικτυακές κοινότητες, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές. Ένας από τους χειρότερους εχθρούς της ελευθερίας είναι ο ίδιος της ο εαυτός...

ΥΓ. Εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει το θέμα του κανονισμού δείτε και αυτό το τόπικ όπου μερικοί "δεινόσαυροι" εξέφραζαν κάποιες απόψεις επί του θέματος πριν ενάμιση χρόνο...

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #51 on: April 13, 2007, 02:29:32 am »

Πάρτε και ένα mail που είχα στείλει στη λίστα πριν κανα εξάμηνο σε ερώτηση του κ. Δημάκη αν η παρέα μας είναι αρκετή:

Όχι δεν μου φτάνει η 'παρέα' (τίποτα σχεδόν δεν μου "φτάνει" άλλωστε). Με ενδιαφέρει και το περιεχόμενο. Όμως αυτό εξαρτάται ακριβώς από τα ίδια τα άτομα της παρέας. Αν η παρέα μπορεί θα το πάει παραπέρα, εάν δεν μπορεί δεν θα το πάει. Όμως σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία είναι εκεί, απόψεις εκφράζονται, έστω και ντροπαλά, ασυνάρτητα και διστακτικά, άνθρωποι τα βρίσκουν και βρίσκονται και ξεκινούν να φτιάξουν κάτι. Όχι το περιεχόμενο του φόρουμ αυτό καθεαυτό σαν διατυπωμένος λόγος ίσως δεν έχει να προσφέρει πολλά. Όμως το τελικό αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης στην καθημερινότητά μας και στο τι κάνουμε συλλογικά πλέον σε αυτή τη σχολή είναι σημαντικό.

Θα μου πείτε... Ε, και χρειαζόταν ένα διαδικτυακό μέσο για να καταφέρετε να βρεθείτε πιο κοντά; Δεν ξέρετε να βρίσκεστε ζωντανά, πρόσωπο με πρόσωπο, σε κυλικεία, συναντήσεις, πάρτυ, πολιτιστικές ομάδες; Φαίνεται πως όχι... Ή όλα αυτά τα παραπάνω δεν μας φτάνουν... Είτε λόγω των πρακτικών δυσκολιών (διασπορά σε διάφορα έτη και σχολές) που όμως ξεπερνιούνται, είτε της αδυναμίας μας να ανοιχτούμε στον άλλον και να επικοινωνήσουμε.

Από κει και πέρα είναι θέμα επιλογής. Θέλουμε μια ανοιχτή παρέα με ότι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο της συζήτησης ή θέλουμε ένα κλαμπ "διανοουμένων" (sic) που θα διεξάγουν και θα προάγουν μία συζήτηση υψηλού επιπέδου;

Είναι πάντα οι ισορροπίες ανάμεσα στην ποσότητα και στην ποιότητα. Λίγοι και καλοί μπορούν ίσως να καταφέρουν πολλές φορές πολύ περισσότερα απ ότι πολλοί και άσχετοι. Όμως θεωρώ αν μη τι άλλο αλλαζονικό να θέσω εγώ τον πύχη για τους "καλούς" και τους "μη καλούς" (αν και κατά καιρούς θέλω να το κάνω). Ας τεθεί μέσα από την αλληλεπίδραση. Και μπορεί και οι "λιγότερο καλοί" τελικά να έχουν να προσφέρουν κάτι ή να κερδίσουν κάτι απ αυτό.

Δεν μπορούμε να έχουμε και τα δύο; Και ποσότητα και ποιότητα; Λυπάμαι που το λέω αλλά τέινω να πιστεύω πως όχι. Αυτοί είμαστε, αυτό είναι το επίπεδο της σκέψης μας και της έκφρασής μας εάν ξεφύγουμε από μεμονωμένα άτομα. Προτιμότερο να προσπαθούμε να εκφραστούμε και να βελτιωθούμε στην πορεία ή να μην εκφραζόμαστε καθόλου γιατί θα πούμε βλακείες;

Οι απόψεις σαν λόγος, σαν αντικρουόμενα επιχειρήματα, σαν δημιουργική σκέψη που οδηγεί στην κίνηση είναι όμορφες, προσφέρουν τροφή για σκέψη, πνευματική διέγερση, αλλά δεν έχουν αμεσότητα, δεν προσφέρουν εμπειρία.

Με λίγα λόγια: τις απόψεις δεν θα τις ζήσω, την παρέα θα τη ζήσω. Οι απόψεις μόνες τους δεν άλλαξαν τίποτα. Έδωσαν τροφή σε άτομα, σε "παρέες", σε συλλογικότητες για σκέψη, για κίνηση και αυτή άλλαξε ό,τι άλλαξε. Αφήστε μας λοιπόν να ζήσουμε απλά αυτή την παρέα, και, αν έχετε διάθεση πότε πότε, ταΐζετε το μυαλό μας, δώστε μας τροφή για σκέψη. Ίσως γίνουμε καλύτεροι. Ίσως και όχι.

Κώστας Γλάρος

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #52 on: April 13, 2007, 02:54:42 am »

Smiley

Υ.Γ.: Ευχαριστώ για τον κόπο
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #53 on: April 13, 2007, 15:35:07 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:24:05 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #54 on: April 13, 2007, 16:14:24 pm »

Quote from: kon_kon on April 13, 2007, 16:01:06 pm
Quote from: chggr005 on April 12, 2007, 22:31:58 pm
ΥΓ. Η λίστα με τα ονόματα και τα ΑΕΜ θα είναι φανερή μονάχα στους Admins. Επίσης το ΑΕΜ είναι απαραίτητο για να μην μπορεί κανείς να εγγραφεί ξανά με ψεύτικο όνομα.

εγώ δεν έχω πλέον αεμ Sad
+1 Sad

TODO ES FERPECTO
Megawatt
Guest
« Reply #55 on: April 13, 2007, 16:20:17 pm »

Αν το thmmy.gr γίνει επέκταση του eΤΗΜΜΥ, τότε το πρώτο θα χάσει τον χαρακτήρα που έχει τώρα και θα περιοριστεί μόνο στους τημμυδες.
Δεν θέλουμε να έχουμε μόνο τημμυδες εδώ.

Αυτή είναι η λύση. Το πρόβλημα ποιο είναι δεν κατάλαβα. (Δεν διάβασα τα παραπάνω, λογω παθολογικής διαταραχής)

Αυτοί που κάνουν περσόνες, ας κάνουν. Τι σας ενοχλεί δεν κατάλαβα. Γενικά δεν με κόβει τελευταία! Cheesy
« Last Edit: April 13, 2007, 16:24:31 pm by Megawatt » Logged
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #56 on: April 13, 2007, 16:25:22 pm »

Quote from: Megawatt on April 13, 2007, 16:20:17 pm
Γενικά δεν με κόβει τελευταία! Cheesy
+1 Tongue

TODO ES FERPECTO
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #57 on: April 14, 2007, 10:05:15 am »

Quote from: apostolos1986 on April 13, 2007, 00:34:11 am
το έχω ξαναγράψει κάπου ( αλλά δε θυμάμαι πού Tongue Tongue)...προσωπικά δε μου αρέσει ούτε η πρόληψη ούτε η καταστολή...  προτιμώ να κάνω διάλογο μέχρι εσχάτων...

Παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ απλά: Υπάρχει ένα πρόβλημα και θα πρέπει να το λύσουμε.

Το πρόβλημα είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η διαδικτυακή μας κοινότητα επιτρέπει στον κάθε ανεγκέφαλο να δημιουργήσει -κυριολεκτικά- άπειρες περσόνες και να μπαίνει στα διάφορα τοπικ και να τα καταστρέφει είτε εκφράζοντας ακραίες απόψεις είτε χρησιμοποιώντας ύβρεις. Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε στην παραπάνω διατύπωση του προβλήματος.

Θυμίζω ότι το πρόβλημα αυτό υφίσταται εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου και ευθύνεται για την συνεχή υποβάθμιση του επιπέδου του φόρουμ και για την αποχώρηση πολλών μελών. Παλιότερα τέτοια φαινόμενα δεν υπήρχαν και το φόρουμ μας ήταν πράγματι υπόδειγμα. Σήμερα όμως η πλειοψηφία των τοπικς που ανοίγονται έχει καταστροφική κατάληξη λόγω της επέμβασης αυτών των ανεγκέφαλων που χρησιμοποιούν πολλαπλές περσόνες για να πετύχουν τον ένα και μοναδικό στόχο τους: την μπαχάλεψη των συζητήσεων και καταβαράθρωση του επιπέδου του φόρουμ.

Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς απέναντι σε όλα αυτά και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Οι λύσεις που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής είναι οι εξής:

1) Ο Απόστολος λέει να ανεχτούμε το όλο ζήτημα. Να τους αφήσουμε να κάνουν ό,τι γουστάρουν στο φόρουμ και να απαντάμε σε ό,τι μαλακία λένε. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ. Εγώ προσωπικά έχω βαρεθεί να απαντάω ξανά στα ίδια και στα ίδια σχετικά με το άσυλο, την αστυνομική βία, την κατάληψη κοκ, μόνο και μόνο επειδή τα ίδια άτομα κάνουν μία καινούργια περσόνα και ανοίγουν αντιδραστικά τόπικ ξανά και ξανά προσπαθώντας να μας κουράσουν και να μας τσατίσουν. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρθούν μέτρα για την προφύλαξη αυτού που μας ανήκει.

2) Ο Netgull λίγο παραπάνω απ' ότι κατάλαβα συμφώνησε με τον Apostolos και μάλιστα προέβλεψε ότι η κατάσταση θα χειροτερεύει συνεχώς μέχρι να βαρεθούν οι admins και να διαλυθεί το φόρουμ. Απ' ό,τι κατάλαβα εξέφρασε και την άποψη ότι θα πρέπει αυτό να το αφήσουμε να συμβεί γιατί είμαστε μία διαδικτυακή παρέα.
Εγώ διαφωνώ με αυτό. Θεωρώ αγαπητέ Netgul ότι έχεις μείνει λίγο στο παρελθόν. Η διαδικτυακή παρέα των 20-30 ατόμων που ήμασταν πριν από 2 χρόνια οι ενεργοί χρήστες του φόρουμ έχει πλέον παρέλθει. Ο όρος παρέα δύσκολα νομίζω μπορεί να χαρακτηρίσει το φόρουμ στην σημερινή του μορφή, όπου τα περισσότερα μέλη δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, όπως γινόταν παλιότερα.
Επίσης διαφωνώ με την μοιρολατρεία που εκφράζεις. Γιατί να καθόμαστε να βλέπουμε το φόρουμ να διασύρεται, ενώ μπορούμε να βρούμε μέτρα και λύσεις που θα κρατήσουν έξω τους ανεπιθύμητους ανεγκέφαλους και θα θωρακίσουν το φόρουμ απέναντι σε τέτοια φαινόμενα?

3) Ο Wade εξέφρασε μία εφαρμόσιμη λύση, στην οποία έχω κάποιες ενστάσεις. Η λύση σου wade δεν περιορίζει το φαινόμενο των περσόνων και των φορουμομπαχαλάκιδων, αλλά την ελευθερία λόγου όλων των μελών του φόρουμ. Αυτό νομίζω δεν είναι σωστό, διότι θα πρέπει να υπάρχει ελευθερία απόψεων μονάχα σε αυτούς που πραγματικά θέλουν να συμμετάσχουν στον διάλογο. Εγώ είμαι διατεθειμένος να διαβάσω μία ακραία άποψη, αρκεί όμως αυτός που την γράφει να έχει την θέληση να συμμετάσχει σε μία εποικοδομητική συζήτηση: να πείσει και να πειστεί. Όχι αυτό που συμβαίνει σήμερα, που διάφορα μέλη μπαίνουν μια φορά τον μήνα, ανοίγουν ένα τόπικ με ακραίες απόψεις (γραμμένες με κεφαλαία) και δεν συμμετέχουν στην όλη συζήτηση. Σκοπός αυτού του ανθρώπου είναι απλά και μόνο να μας σπάσει τα νεύρα. Αυτόν θα πρέπει να πετάξουμε έξω και όχι να περιορίσουμε την ελευθερία άποψης όλων των μελών.

4) Εγώ πρότεινα την λύση της δημιουργίας βάσης δεδομένων όπου θα διαδικτυακά ψευδώνυμα θα αντιστοιχίζονται σε πραγματικό όνομα φυσικού ατόμου. Με τον τρόπο αυτό ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες αυτών που λέει και κάνει σε αυτό το φόρουμ. Επίσης θα αποτραπούν φαινόμενα όπως αυτά του chabos που τον διώξαμε από το φόρουμ πριν από αρκετούς μήνες και από τότε έχει μπει ξανά και ξανά με καμιά 10αριά άλλες περσόνες. Αυτά τα φαινόμενα είναι που ξεφτιλίζουν το φόρουμ και το έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο.
Θεωρώ πως η "διαδικτυακή παρέα" που υπήρχε παλιότερα, σήμερα απλά δεν υπάρχει. Το φορουμ έχει χάσει την αθωότητα παλιότερων εποχών και πλέον χρειάζεται να παρθούν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των φαινομένων βανδαλισμού που έχουν γίνει πλέον κανόνας το τελευταίο διάστημα. Ναι, παλιότερα στην παρεούλα μας δεν χρειαζόμασταν τέτοιες λύσεις διότι τα άτομα που έγραφαν ήταν 20 (γνωστά μεταξύ τους) και μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε στην σχολή ξεκαθαρίζοντας όποιες παρεξηγήσεις. Σήμερα όλα αυτά έχουν αλλάξει και πολλά ζώα έχουν παρεισφήσει στην παρέα μας προσπαθώντας να την διαλύσουν. Εάν κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε και αδρανήσουμε θεωρώντας ότι έχουμε την αθώα παρέα άλλων εποχών, τότε θα πετύχουν τον στόχο τους.

Εγώ πλέον έχω καθαρή την συνείδησή μου, διότι έχω κρούσει τον κώδωνα και το ηθικό μου χρέος να σας προειδοποιήσω και να προτείνω λύσεις το έχω κάνει. Πλέον το μπαλάκι έρχεται στα δικά σας χέρια (διαχείριση και μέλη) για να αποφασίσετε για το μέλλον αυτής της κοινότητας.

« Last Edit: April 14, 2007, 10:14:12 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #58 on: April 14, 2007, 10:08:03 am »

Quote from: chggr005 on September 27, 2005, 08:10:59 am
Σωστός για άλλη μία φορά ο Άλεξ. Συμφωνώ απόλυτα!!!
Εγώ αυτά που είχα να πω τα είπα στο τραπεζάκι χθες το πρωι. Το  κύριο θέμα είναι πως αυτοί που υποστηρίζουν την μη ύπαρξη κανονισμού έχουν συνηθίσει σε ένα φόρουμ όπου γράφουν 25 μέλη γνωστά μεταξύ τους και οι υπόλοιποι παρακολουθούν. Δηλαδή μέχρι στιγμής είμαστε "μεταξύ μας". Ο ένας ξέρει τον άλλον και προσωπικά και εάν κάτι δεν του αρέσει μπορεί να τον βρει στο διάδρομο του Πολυτεχνείου και να του το πει. Τί θα γίνει όμως εάν γραφτούν 300+ μέλη και όλοι τους αρχίσουν να ποστάρουν μαζικά? Θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση?
Ο μόνος αντίλογος σε αυτό είναι ότι μπορούμε να φτιάξουμε τότε κανονισμό. Το θέμα όμως είναι να προλαβαίνουμε τα προβλήματα και όχι να τα αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων.
Καλό νομίζω θα ήταν να γίνει μία συνάντηση και να μιλήσουμε ανοιχτά με επιχειρήματα, έτσι ώστε να πάρουμε την σωστή απόφαση.

Απ' ότι βλέπω τα είχα πει και παλιότερα...
Και τότε Netgull, θυμάσαι, έλεγες ότι δεν χρειάζεται κανονισμός. Τελικά απ' ότι φάνηκε χρειάστηκε και συντάχθηκε κατόπιν εορτής αφού είχαν συμβεί ΤΑ έκτροπα.

Quote from: Netgull on April 13, 2007, 02:25:31 am
ΥΓ. Εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει το θέμα του κανονισμού δείτε και αυτό το τόπικ όπου μερικοί "δεινόσαυροι" εξέφραζαν κάποιες απόψεις επί του θέματος πριν ενάμιση χρόνο...
Οι δεινόσαυροι αυτοί είχαν εκφράσει απόψεις του στυλ "Δεν χρειάζεται κανονισμός", "Είμαστε μία διαδικτυακή παρέα" κοκ.
Μετά όμως αγανάκτησαν από το συνεχώς υποβαθμιζόμενο επίπεδο του φόρουμ και σηκώθηκαν και έφυγαν (Cybercat, gpap κοκ). Μήπως αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει?
« Last Edit: April 14, 2007, 10:17:34 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #59 on: April 14, 2007, 10:55:18 am »

Quote from: chggr005 on April 14, 2007, 10:05:15 am

Εγώ πλέον έχω καθαρή την συνείδησή μου, διότι έχω κρούσει τον κώδωνα και το ηθικό μου χρέος να σας προειδοποιήσω και να προτείνω λύσεις το έχω κάνει. Πλέον το μπαλάκι έρχεται στα δικά σας χέρια (διαχείριση και μέλη) για να αποφασίσετε για το μέλλον αυτής της κοινότητας.

Αρχίζω με τις κίτρινες κάρτες chggr. Tongue

Κατ' αρχήν, αν ο Netgull μοιρολατρεί, εσύ απλά κινδυνολογείς ακατάσχετα. Σε αρκετά πράγματα έχεις δίκιο, ωστόσο η λύση σου δε με ικανοποιεί και θα στο εξηγήσω με 2 παραδείγματα:

1) Ο chabos που ανέφερες, έγραφε από την πρώτη μέρα στο forum ΕΠΩΝΥΜΑ. Μάλιστα, μέλη της Διαχείρισης, τον ήξεραν και προσωπικά. Αυτό σε τίποτα δεν εμπόδισε την καταστροφική δράση του εδώ πέρα. Μετά από 2 επανόδους με το ίδιο nickname, δεν έχει επανέλθει στο forum απ' όσο φαίνεται.

2) Στη λίστα, αρκετοί χρήστες γράφουν επώνυμα. Το αφήνω στην κρίση σου να μου πεις για το επίπεδο των εκεί συζητήσεων π.χ. την τελευταία εβδομάδα...

3) Δεν έχουμε κανονισμό αυτήν την στιγμή. Αυτό που υπάρχει είναι οι όροι εγγραφής στο forum (περίπου όπως σε όλα τα fora) και η Φιλοσοφία της Διαχείρισης, κείμενο που ενημερώνει τα νέα μέλη για την στάση των Διαχειριστών/Συντονιστών απέναντι στην Κοινότητα σε αδρές γραμμές και σε καμία περίπτωση δεν οριοθετεί συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά ουσιαστικά αποτυπώνει το "κατά περίπτωση" της αντιμετώπισης που ανέφερε ο Netgull.

4) Οι αποχωρήσεις αξιοσέβαστων μελών όπως προανέφερες (που μας έχει λυπήσει σαν Διαχείριση πολύ περισσότερο από ότι τα υπόλοιπα μέλη), εν μέρει μπορεί να σχετίζονται, αλλά συνήθως προέρχονται και από άλλους λόγους.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20 Go Up Print
Jump to: