• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:48:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:48:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 84
Total: 159
Σταυρος23
giorgos_skl
pliroforikarios
pavlos2003
immo
evangeliaap
kaskas12
aalmpanb
mixkats
Captain
iliaspapas
Roidos
ggalamat
AgaG
kkotsopo
aachmet
gkougeor
akoil
1234
glavdakis
soph553
Pcsc
0restis
Deviate
alexlemp
themis01
thathas12
ppapadoe
johnk
jojos
kpapama
Toaoutplasedakitoubiseswa
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
KZerenidis
eleftheria
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
itsikou
qwertyuiop
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Open Source Moderating (Moderator: PolarBear) > Open Source Moderating - Πείτε τη γνώμη σας!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20 Go Down Print
Author Topic: Open Source Moderating - Πείτε τη γνώμη σας!  (Read 44033 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Open Source Moderating - Πείτε τη γνώμη σας!
« Reply #60 on: April 14, 2007, 13:21:51 pm »

Θα σταθώ σ'αυτό που είπε ο Netgull όσον αφορά το ποιότητα (sic) και ποσότητα.

Φύγαν 2,3,4 μέλη κι αντ'αυτού έχουμε πάρα πολλά περισσότερα ενεργά. Εάν βάζαμε ένα πύχη (ποιοι και με ποια κριτίρια?) τότε θα μέναν τα 4 μέλη και θα λείπαν 400.

Δεν ξέρω αν η ποσότητα αντικρούει την 'ποιότητα', εγώ πιστεύω στους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι ακόμα και από ένα σωρό μπαχαλέματα, αυτοί που τα διαβάζουν μαθαίνουν κάτι και βελτιώνονται. Περισσότερο ίσως από το να διαβάζανε 4 άτομα που συμφωνούσαν εκφράζοντας υψηλού επιπέδου απόψεις.

Ο κ. Δημάκης, είπε ότι η αυτοκτονία θέλει κάκαλα. Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί. Επειδή το φόρουμ είναι εξάρτηση και δύσκολο να το κόψεις? Εγώ πιστεύω ότι κάκαλα θέλει, μέσα σε ένα περιβάλλον σάπιο (δε μιλάω για το φόρουμ)/όχι κομένο στα μέτρα σου (τώρα μιλάω για το φόρουμ), να κρατήσεις το επίπεδό σου, να σταθείς στα πόδια σου και να παλέψεις γι'αυτό που πιστεύεις. Όχι να φύγεις. Αυτό πιστεύω και στη ζωή μου γενικότερα.

Ας μη ξεχνάμε, ότι αυτά τα μέλη έφυγαν και τους 'έχασαν' 50 άτομα. Όχι 500. Γιατί όταν έγραφαν τους διάβαζαν 50. Κι αν δεν έφευγαν (αν δεν υπήρχαν οι λόγοι που το έκαναν), τότε πάλι δε θα τους διάβαζαν 500.

Αν όμως θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να απευθυνθείς στους 500.

Ο Χρήστος, είναι σε μία ντεμί κατάσταση αυτοκτονίας... Δε του άρεσει πολύ, και δε γράφει πολύ. Αλλά μ'αυτό τον τρόπο, εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του.

Η κατακλείδα του δε, μου θυμίζει το ΚΚΕ, που μας έχει προειδοποιήσει για τα δεινά του καπιταλισμού, και για ότι πάει στραβά μετά: "εμείς τα λέγαμε".

Μία διαπίστωση: Το φόρουμ θα ήταν πολύ πιο όμορφο και με καλύτερο επίπεδο, αν έγραφες συστηματικά σε πολλά θέματα την άποψή σου. Σκέψου το. Το επίπεδο του φόρουμ, είναι στα χέρια του καθενός μέλους που θεωρεί εαυτόν με επίπεδο, εφόσον συμμετέχει ενεργά και κατακλύζει το φόρουμ με την άποψή του. Όχι στο να αποφασίσει να αλλάξει το στήσιμο του φόρουμ ριζικά.
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #61 on: April 14, 2007, 13:28:59 pm »

αναφέρθηκε κάπου για τον gpap... ο gpap απλά αδρανοποιήθηκε...και ίσως νευριασμένος με παλιά μέλη,.... μη λέμε ότι θέλουμε....

ούτε να τους ανεχτούμε ούτε τίποτα...αλλά δε θα φέρουμε την κοινότητα στα μέτρα κανενός...
αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τα τελευταία χρόνια δεν πρόκειται να το γκρεμίσουμε για 10 ανεγκέφαλους...
όποιος έχει κουραστεί τον καταλαβαίνω...αλλά νομίζω είναι λάθος...αν είσαι τόσο καιρό μέσα στην κοινότητα ...έχεις αποκτήσει αντοχές και υπομονή... ή μπορείς να τους αγνοήσεις...

το δεύτερο προσωπο δεν αναφέρεται σε σέσα chggr..γενικό είναι....

www.twitter.com/apostolos1986
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #62 on: April 14, 2007, 13:58:30 pm »

Δε γίνεται από τη μια να καταδικάζουμε τα μέτρα παρακολούθησης (κάμερες κτλ) στους δρόμους, και από την άλλη να ζητάμε φακέλωμα εδώ στο φόρουμ.
Δε γουστάρω τέτοιου είδους φακέλωμα.
Αφήστε που ξεφευγει απο τη φιλοσοφία των φόρουμ γενικότερα.
Με άλλα λόγια, όπως έχω ξαναπει διαφωνώ με την άποψη του chggr.

Σε περίπτωση που εφαρμοστεί τέτοιο μέτρο, θα είμαι ο πρώτος που θα "αυτοκτονήσει".

ΥΓ: είμαστε οφφ τοπικ. καλύτερα να μεταφερθούν τα τελευταία ποστ σε άλλο τοπικ. Νομίζω υπάρχει ένα, αφού έχει προηγηθεί τέτοια συζήτηση.
« Last Edit: April 14, 2007, 14:00:31 pm by anonymous-root » Logged
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: April 14, 2007, 14:31:48 pm »

Χρήστο εγώ έχω μείνει πίσω ή εσύ είσαι εκτός κλίματος; Τα περισσότερα απ όσα υποστηρίζεις δεν ισχύουν!

1) Τα περισσότερα τόπικ πλέον δεν καταστρέφονται από ύβρεις. Αυτές πάνε κατευθείαν στον Κάδο. Ούτε καν από ακραίες απόψεις. Από τότε που έπαψαν να γράφουν ο (παλιός) aliakmwn, η Cyberkat και μερικοί ακόμα, οι ακραίες απόψεις περιορίστηκαν πολύ. Κάτι σκουριασμένες μείνανε μόνο, με τις οποίες απλά αηδιάζω, αλλά τι να κάνουμε, που να βγεις και παραέξω στην κοινωνία να δεις τι λέγεται...

2) Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από περσόνες που γράφονταν επανειλημμένα και ανοίγαν τόπικ με κεφαλαία ήταν ελάχιστα. Εν προκειμένω θυμάμαι ένα. Και το συγκεκριμένο μέλος και γνωστό ήταν (ονομαστικά) και το κάνει πολύ σπάνια. Τα τόπικ δεν σβήνονται, βρες πάνω από 10 τέτοια τόπικ.

3) Οι περισσότερες συζητήσεις τελευταία χαλάνε από μέλη που συχνάζουν εδώ μέσα, και κατά συνέπεια είναι γνωστά, πολλές φορές και με ονοματεπώνυμο.

4) Λυπάμαι που έτσι είναι, αλλά τα πιο σοβαρά προβλήματα στο φόρουμ σαν κοινότητα-παρέα, αλλά μιλάω σοβαρά, που μας χαλάσανε πραγματικά, όχι ότι πηδήξανε μια συζητησούλα, τα έχουν προκαλέσει άτομα γνωστά, επώνυμα και τις περισσότερες φορές άτομα που εκτιμάμε απεριόριστα. Για τα άλλα παιδάκια απλά δεν προβληματίζομαι και ιδιαίτερα, κάνουν το παιχνιδάκι τους και φεύγουν.

5) Ποτέ δεν είπα ότι το φόρουμ θα διαλυθεί. Είπα ότι είναι μια πιθανότητα. Προς το παρόν δεν βλέπω καμία τέτοια τάση, ίσα ίσα. Τη στιγμή που γράφουν πάνω από 20 νέα μέλη συχνά από πέρυσι, τη στιγμή που κάνεις συνάντηση και μαζεύεται τόσος νέος κόσμος, όχι δεν μπορώ να λέω ότι το φόρουμ διαλύεται.

6) Δεν θεωρώ, ακόμα, ότι το φόρουμ είναι τόσο μεγάλο που να απαιτεί την ύπαρξη αυστηρού και αναλυτικού κανονισμού. Όσο μεγαλώνει τα πράγματα δυσκολεύουν σίγουρα, αλλά ακόμα 7-8 άτομα των συντονιστών ξέρουν εξωδιαδικτυακά την τραγική πλειοψηφία αυτών που γράφουν συχνά. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλο αυτό;

Και τέλος, ξαναλέω, το φόρουμ δεν είναι για μένα και την παρέα μου να συζητάω και να είναι όλα καλά, όπως ήταν πριν 2+ χρόνια. Αν θέλω, ή θέλεις, κάτι τέτοιο Χρήστο, φτιάξε το site σου, το blog σου, το προσωπικό σου φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι πολύ καλά!

Μη νομίζεις ότι εμένα μου αρέσουν πολλά πράγματα. Αλλά αν δεν μου αρέσουν δεν θα προσπαθήσω να φέρω το φόρουμ των 800+ μελών στα μέτρα μου. Τουλάχιστον όχι "από πάνω". Απλά θα αποχωρήσω διακριτικά. Για μένα δεν oφείλει να υπάρχει ένα φόρουμ καλύτερο από αυτό που μας αξίζει. Σε αντίθεση με την κοινωνία.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #64 on: April 14, 2007, 14:48:44 pm »

Και σε νέο ποστ:
Δεν ξέρω πόσοι από σας παρακολουθήσατε την πορεία του blog του Νίκου Δήμου. Ήταν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια. Συγκέντρωσε γρήγορα πολλά αξιόλογα άτομα τριγύρω του, και το επίπεδο της συζήτησης και των σχολίων του ήταν πολύ υψηλό. Ο Νίκος Δήμου κινήθηκε στις ίδιες αρχές με μας πάνω κάτω. Ελευθερία στην έκφραση, κόβονται ελάχιστα. Το πρώτο εξάμηνο το blog πήγαινε εξαιρετικά. Μαζευόταν όλο και νέα ενδιαφέροντα άτομα, σιγά σιγά γνωρίζονταν πιο προσωπικά και η όλη ατμόσφαιρα ήταν σχεδόν ατμόσφαιρα παρέας. Όσο συνέχισε να μεγαλώνει, από ένα σημείο και μετά, αρχίσαν τα παρατράγουδα. Κολλημένα άτομα, που γράφονταν με διάφορα nicknames και δεν εξέφραζαν καμία άποψη, μόνο χαλούσαν τη συζήτηση και πρόσβαλαν τους άλλους. Μετά από κάνα τρίμηνο ο Δήμου το έκλεισε το blog για πρώτη φορά. Πέσαν πάνω του, και το ξανάνοιξε με moderation, δηλαδή με έγκριση των σχολίων που δημοσιευόταν. Με διάφορα σκαμπανεβάσματα και κανα δυο κλεισίματα ακόμα συνέχισε με τη moderation για κανα εξάμηνο ακόμα. Όσο μεγάλωνε όμως, τόσο μεγάλωνε και ο αριθμός των ατόμων που μπαίναν έχοντας το ζωνάρι τους λυμένο για καβγά, προκαλώντας, θέλοντας περισσότερο να μαλώσουν παρά να αντιπαραθέσουν απόψεις. Πολλά μέλη σταδιακά αποχώρησαν, κουράστηκαν, πολλά άλλα επέμειναν. Τελικά η όλη ατμόσφαιρα καταστράφηκε, κατάντησε κάθε μέρα να γίνονται ένα σωρό διαμάχες χωρίς ουσία, και τελικά ο Δήμου αηδίασε τόσο που το έκλεισε (ή τελοσπάντων προσπαθεί να το κλείσει Tongue).

Λυπάμαι που το λέω, αλλά πιστεύω ότι αυτή την πορεία είναι καταδικασμένος να ακολουθήσει πάνω κάτω κάθε μεγάλος διαδικτυακός τόπος συζήσεων, που προσπαθεί να παραμείνει ανοιχτός και ελεύθερος και όχι να κοπεί στα μέτρα αυτών που τον διαχειρίζονται. Γιατί οι μαλάκες που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν πάντα θα υπάρχουν, και γιατί 10 μαλάκες αρκούν.

Γιατί θεωρώ ότι το thmmy.gr διαφέρει από αυτή την πορεία;
1) Γιατί είναι (και θα είναι) ένα μικρό φόρουμ, περιορισμένο σε ένα μεγάλο βαθμό στα άτομα μιας σχολής.
2) Γιατί υπάρχει η εξωδιαδικτυακή επαφή και γνωριμία, που επιτρέπει την αντιμετώπιση κάποιων καταστάσεων και ατόμων τελείως διαφορετικά.
3) Γιατί το σύνολο των μελών του thmmy.gr δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της κοινωνίας μας (παρ όλο που απ όλα τα καλά έχει ο μπακτσές).

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #65 on: April 15, 2007, 10:01:49 am »

Παιδιά, χαλαρώστε λίγο!
Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε μερικά από τα θέματα που βάζετε...

Quote from: Alexkasgr on April 14, 2007, 10:55:18 am
Κατ' αρχήν, αν ο Netgull μοιρολατρεί, εσύ απλά κινδυνολογείς ακατάσχετα.
Δεν νομίζω ότι κινδυνολογώ ακατάσχετα.
Απλά επισημαίνω την παρούσα κατάσταση και προβλέπω ένα μέλλον δυσοίωνο. Και κρούω τον κώδωνα όσο είναι ακόμη νωρίς. (Είναι αλήθεια νωρίς?)

Ο chabos που ανέφερες, έγραφε από την πρώτη μέρα στο forum ΕΠΩΝΥΜΑ. Μάλιστα, μέλη της Διαχείρισης, τον ήξεραν και προσωπικά. Αυτό σε τίποτα δεν εμπόδισε την καταστροφική δράση του εδώ πέρα. Μετά από 2 επανόδους με το ίδιο nickname, δεν έχει επανέλθει στο forum απ' όσο φαίνεται.

O chabos έκανε δύο επανόδους με το ίδιο nickname και αφού τον πετάξαμε έξω αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα που έχει το φόρουμ, το οποίο ανέφερα σε προηγούμενο πόστ, και να δημιουργήσει περσόνες για να έρχεται να μας χαλάει τις συζητήσεις. Αυτήν την στιγμή ο chabos κυκλοφορεί στο φόρουμ με δύο περσόνες τουλάχιστον και καταστρέφει το καλό κλίμα.
Η λύση που πρότεινα δεν θα επέτρεπε στον chabos να έχει πολλαπλές περσόνες, ούτε να κρύβεται πίσω από ένα διαδικτυακό ψευδώνυμο για να εκφράζει τις φασιστικές του απόψεις.

Εσύ πως νομίζεις ότι θα μπορέσουμε να προστατευτούμε έναντι τέτοιων φαινομένων? Εγώ πρότεινα μία λύση. Φυσικά έχεις το δικαίωμα να εντοπίσεις τα αρνητικά της σημεία και να την κριτικάρεις. Το θέμα όμως είναι ποιά λύση αντιπροτείνεις. Προσωπικά θα ήθελα πολύ κάποιος να βρει μία καλύτερη λύση από μένα και να την καταθέσει προς συζήτηση.

2) Στη λίστα, αρκετοί χρήστες γράφουν επώνυμα. Το αφήνω στην κρίση σου να μου πεις για το επίπεδο των εκεί συζητήσεων π.χ. την τελευταία εβδομάδα...

Αυτό που συμβαίνει στην λίστα την τελευταία βδομάδα, συμβαίνει σε εμάς εδώ και έναν χρόνο...
Εκτός αυτού, θεωρώ πως γενικά οι συζητήσεις στην λίστα έχουν καλύτερο επίπεδο από το φόρουμ.

3) Δεν έχουμε κανονισμό αυτήν την στιγμή. Αυτό που υπάρχει είναι οι όροι εγγραφής στο forum (περίπου όπως σε όλα τα fora) και η Φιλοσοφία της Διαχείρισης, κείμενο που ενημερώνει τα νέα μέλη για την στάση των Διαχειριστών/Συντονιστών απέναντι στην Κοινότητα σε αδρές γραμμές και σε καμία περίπτωση δεν οριοθετεί συγκεκριμένες πρακτικές, αλλά ουσιαστικά αποτυπώνει το "κατά περίπτωση" της αντιμετώπισης που ανέφερε ο Netgull.

Μα, η Φιλοσοφία Διαχείρισης είναι κανονισμός. Δηλαδή τι περίμενες να έχει παραπάνω ένας κανονισμός.
Δεν ξέρω εάν κάνω λάθος, αλλά διακρίνω μία φοβία στην χρήση της λέξης κανονισμός. Ουσιαστικά η "Φιλοσοφία της Διαχείρησης" αποτελεί ένα σύνολο πρακτικών και κανόνων που εφαρμόζουν οι διαχειριστές για να αντιμετωπίσουν μία έκτακτη κατάσταση. Αυτό συνήθως λέγεται κανονισμός. Άρα το φόρουμ έχει κανονικότατα κανονισμό, ο οποίος συντάχθηκε όταν είχαν ήδη γίνει αρκετά έκτροπα και όχι εξαρχής όταν το συζητούσαμε. Εν' ολίγοις αντί να προλάβουμε τις καταστάσεις, μας πρόλαβαν αυτές...
« Last Edit: April 15, 2007, 10:04:27 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #66 on: April 15, 2007, 10:23:33 am »

Quote from: Juan on April 14, 2007, 13:21:51 pm
Θα σταθώ σ'αυτό που είπε ο Netgull όσον αφορά το ποιότητα (sic) και ποσότητα.

Φύγαν 2,3,4 μέλη κι αντ'αυτού έχουμε πάρα πολλά περισσότερα ενεργά. Εάν βάζαμε ένα πύχη (ποιοι και με ποια κριτίρια?) τότε θα μέναν τα 4 μέλη και θα λείπαν 400.
Εγώ δεν θέλω να φύγει κανένας. Ούτε οι 400 ούτε οι 4.
Ας στρωθούμε κάτω να βρούμε λύσεις ούτως ώστε να μην φύγει κανένας. Αυτό λέω...

Ας μη ξεχνάμε, ότι αυτά τα μέλη έφυγαν και τους 'έχασαν' 50 άτομα. Όχι 500. Γιατί όταν έγραφαν τους διάβαζαν 50. Κι αν δεν έφευγαν (αν δεν υπήρχαν οι λόγοι που το έκαναν), τότε πάλι δε θα τους διάβαζαν 500.

Αν όμως θέλεις να πετύχεις κάτι, πρέπει να απευθυνθείς στους 500.
Νομίζω ότι η λογική αυτή είναι εντελώς λάθος...
Εφαρμόζοντας την ίδια λογική, αυτό το τόπικ το παρακολουθούν 20 άτομα και γράφουν 5 (αν και προσωπικά απευθύνομαι σε όλους - και στους 2000). Αυτό σημαίνει ότι μονάχα 20 άτομα νοιάζονται για το μέλλον του φόρουμ? Ή ότι δεν θα έπρεπε να συζητάμε γι' αυτό, αλλά να συμμετέχουμε σε συζητήσεις όπως "Διάλεξε νυφούλα" "Που είναι η βουλίτσα" κτλ κτλ που είναι πολύ πιο μαζικές???
Εν ολίγοις, το πόσα άτομα παρακολουθούν κάτι δεν κρίνει την ποιότητα αυτού. Το μαζικό δεν είναι κατ' ανάγκη ποιοτικό, το αντίθετο μάλιστα. Και το να καταπιέζουμε το ποιοτικό για χάρη του μαζικού είναι μεγάλο λάθος.

Οι συζητήσεις τις οποίες παρακολουθούσαν 50 άτομα ήταν απείρως πιο ποιοτικές από δεκάδες άλλες με πολύ μεγαλύτερη απήχηση. Το ότι τώρα δεν συμβαίνουν είναι πρόβλημα, το οποίο και προσπαθούμε να λύσουμε, νομίζω.

Ο Χρήστος, είναι σε μία ντεμί κατάσταση αυτοκτονίας... Δε του άρεσει πολύ, και δε γράφει πολύ. Αλλά μ'αυτό τον τρόπο, εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του.

Η κατακλείδα του δε, μου θυμίζει το ΚΚΕ, που μας έχει προειδοποιήσει για τα δεινά του καπιταλισμού, και για ότι πάει στραβά μετά: "εμείς τα λέγαμε".

Μία διαπίστωση: Το φόρουμ θα ήταν πολύ πιο όμορφο και με καλύτερο επίπεδο, αν έγραφες συστηματικά σε πολλά θέματα την άποψή σου. Σκέψου το. Το επίπεδο του φόρουμ, είναι στα χέρια του καθενός μέλους που θεωρεί εαυτόν με επίπεδο, εφόσον συμμετέχει ενεργά και κατακλύζει το φόρουμ με την άποψή του. Όχι στο να αποφασίσει να αλλάξει το στήσιμο του φόρουμ ριζικά.

Έχεις δίκιο στο πρώτο που λες. Πράγματι τον τελευταίο καιρό έχω ψιλοκόψει το φόρουμ.
Όταν για παράδειγμα μπαίνω και από τις 7 σελίδες αδιάβαστα ανοίγω το πολύ 5-6 τόπικ που με ενδιαφέρουν, λογικό δεν είναι να απομακρύνομαι σιγά σιγά?

Όσον αφορά το τρίτο που λες (το δεύτερο περί ΚΚΕ δεν το σχολιάζω Smiley ), τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει επανειλημένα πάνω σε πάρα πολλά θέματα. Αλλά με τσατίζει το εξής γεγονός: Ανοίγει πχ ο chabos ένα τοπικ περί Ασύλου, εκφράζω εκεί πέρα τις απόψεις μου και δέχομαι τις απόψεις των άλλων. Μόλις όμως ο chabos βλέπει ότι δεν του βγαίνει, δεν συμμετέχει πλέον στην συζήτηση και μετά από μία βδομάδα ανοίγει άλλο τόπικ με παρόμοιο προβοκατόρικο περιεχόμενο. Άντε λες, ας εκφραστώ. Γράφεις και πάλι ένα κατεβατό με τις απόψεις σου (καταντά βέβαια αγγαρεία, διότι αυτό το έχεις κάνει και προηγουμένως) και συμβαίνει πάλι το ίδιο. Ο chabos βλέπει ότι και πάλι δεν τον παίρνει και μετά από λίγο καιρό ανοίγει άλλο τόπικ με παρόμοιο προβοκατόρικο περιεχόμενο (πχ ποστάρει μία είδηση σχετικά με ναρκωτικά στο πανεπιστήμιο και σχολιάζει "Βλέπετε το βρωμοάσυλο, να μπεί η αστυνομία να καθαρίσει").
Ε λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για ένα παιχνιδάκι στο οποίο μας σέρνει ο chabos (ο οποιοσδήποτε chabos) με σκοπό να μας κουράσει και στο τέλος να βαρεθούμε να απαντάμε και να περάσει το δικό του. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθούμε να λύσουμε.

ΥΓ. Και μην μου πείτε ότι αυτό που λέω δεν συμβαίνει...
Συμβαίνει και μάλιστα με τον τρόπο αυτό έχουν καταστραφεί οι καλύτερες συζητήσεις.
« Last Edit: April 15, 2007, 10:26:51 am by chggr005 » Logged

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #67 on: April 15, 2007, 10:31:16 am »

Quote from: apostolos1986 on April 14, 2007, 13:28:59 pm
όποιος έχει κουραστεί τον καταλαβαίνω...αλλά νομίζω είναι λάθος...αν είσαι τόσο καιρό μέσα στην κοινότητα ...έχεις αποκτήσει αντοχές και υπομονή... ή μπορείς να τους αγνοήσεις...
Απόστολε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις κάτι εάν δεν περνάς καλά και δεν σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις. Για ποιό λόγο να μαζοχίζεσαι και να συνεχίζεις μία δραστηριότητα που σε κουράζει και δοκιμάζει τις αντοχές και την υπομονή σου?
Και μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό? Μέχρι να κουραστούμε όλοι και να διαλυθεί το όλο πράγμα, όπως ακριβώς προβλέπει και ο Netgull?  Ή μήπως να αντιμετωπίζαμε την κατάσταση και να λαμβάναμε δραστικά μέτρα, αντί να περιμένουμε παθητικά (και μαζοχιστικά) να καταστραφεί αυτό που χτίσαμε με τόσο μεράκι και κόπο?

akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: April 15, 2007, 10:35:36 am »

Quote from: chggr005 on April 15, 2007, 10:23:33 am
Έχεις δίκιο στο πρώτο που λες. Πράγματι τον τελευταίο καιρό έχω ψιλοκόψει το φόρουμ.
Όταν για παράδειγμα μπαίνω και από τις 7 σελίδες αδιάβαστα ανοίγω το πολύ 5-6 τόπικ που με ενδιαφέρουν, λογικό δεν είναι να απομακρύνομαι σιγά σιγά?

Χρήστο, αυτό γιατί το αναγάγεις στα προβλήματα?
Είναι λογικό να διαβάζεις ό,τι σε ενδιαφέρει...όλοι κάπως έτσι κάνουμε. Το φόρουμ έχει μεγαλώσει και ασχολείται με θέματα τα οποία πρώτον δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε και δεύτερον μας αφήνουν αδιάφορους. Πιστεύω πως και παλιότερα το ίδιο περίπου συνέβαινε, μόνο που τότε είχες περισσότερη διάθεση και δεν σου έκανε εντύπωση...

Τέλος, σχετικά με τα άτομα που μπαίνουν μόνο για να προκαλέσουν ανοιγοντας τόπικ και μετά φεύγουν, πιστευω πως δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον να μην ανοίξει όποιο θέμα θέλει. Επίσης, δεν μπορείς να πεις σε κάποιον να απαντάει μέχρι να κορεσθεί η συζήτηση. Γενικά, καταλαβαίνω το πρόβλημα που βλέπεις, αλλά δεν υπάρχει κάποια λύση από τη στιγμή που το φόρουμ έχει γίνει τόσο μεγάλο.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #69 on: April 15, 2007, 11:03:23 am »

Quote from: Netgull on April 14, 2007, 14:31:48 pm
1) Τα περισσότερα τόπικ πλέον δεν καταστρέφονται από ύβρεις. Αυτές πάνε κατευθείαν στον Κάδο. Ούτε καν από ακραίες απόψεις. Από τότε που έπαψαν να γράφουν ο (παλιός) aliakmwn, η Cyberkat και μερικοί ακόμα, οι ακραίες απόψεις περιορίστηκαν πολύ. Κάτι σκουριασμένες μείνανε μόνο, με τις οποίες απλά αηδιάζω, αλλά τι να κάνουμε, που να βγεις και παραέξω στην κοινωνία να δεις τι λέγεται...

Ρε Netgull, μας δουλεύεις? Εδώ έχουν συμβεί ΤΑ έκτροπα σχετικά με ακραίες απόψεις και κάνουμε σαν να μην συνέβει τίποτα?

Παράδειγμα: Η γνωστή και μη εξαιρετεα περσόνα Fyodor είχε ανοίξει τόπικ πριν από λίγο καιρό με το οποίο αμφισβητούσε την αθωότητα των συναδέλφων που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα. Με προβοκατόρικες ερωτήσεις του στυλ "Που ξέρετε ότι είναι αθώοι" ή "Μήπως οι αστυνομικοί κάναν καλά την δουλειά τους" κοκ αυτό που έκανε ήταν να αμφισβητήσει το τεκμήριο της αθωότητας των συναδέλφων μας, δηλαδή παιδιών που τους βλέπαμε καθημερινά στην σχολή και συζητούσαμε μαζί τους.
Όταν το πανάθλιο τόπικ που είχε ανοίξει υπέπεσε στην αντίληψή μου, κανένας από τις υγιείς δυνάμεις του φόρουμ δεν είχε απαντήσει βάζοντάς τον στην θέση του. Και ξέρεις γιατί συνέβη αυτό? Διότι οι υγιείς δυνάμεις έχουν βαρεθεί και κουραστεί να απαντούν σε ηλιθιότητες εδώ μέσα (Αλήθεια, σκεφτήκαμε ποτέ που πήγε ο electrosok? Γιατί βγάζει μονάχα ανακοινώσεις και δεν συμμετέχει? Μήπως έχει βαρεθεί και κουραστεί να αντιμετωπίζει περσόνες φαντάσματα?). Και μιλάω για ηλιθιότητες και όχι για απόψεις διότι εκφράζονται σκόπιμα από περσόνες με σκοπό να καταστρέψουν το καλό κλίμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Μόλις λοιπόν το είδα το συγκεκριμένο τόπικ, αρχικά πραγματικά βαρέθηκα να μπω στον κόπο να απαντήσω. Για ποιό λόγο να κάθομαι να αναλύω απόψεις σε μία περσόνα? Ενώ ήδη ξέρω ότι θα συνεχίσει την καταστροφική της δράση και στον μέλλον, ασχέτως του τι θα γράψω? Οπότε αρχικά λέω ας το αγνοήσω.
Στην συνέχεια όμως σκέφτηκα ότι οι συμφοιτητές μας κάτω περνάνε δύσκολες στιγμές και ότι είναι μεγάλη βλακεία να μένουν απροστάτευτοι απέναντι στην ηλιθιότητα μερικών. Οπότε μπήκα στον κόπο να απαντήσω. Και τι εισπράττω από τον Fyodor? "Χρηστάκη με απογοητεύεις, Χρηστάκη". Η περσόνα όχι μόνο έπαιζε με τα νεύρα μας, αλλά μας ειρωνευόταν από πάνω. Και συνεχώς με αποκαλούσε Χρηστάκη, ενώ αγνόησε συστηματικά τις εκκλήσεις μου να φανερώσει το πραγματικό της όνομα για να παίζουμε επί ίσοις όροις. Την επόμενη μέρα δε μπαίνω και πάλι στο φόρουμ και βλέπω πως ο Fyodor ήταν υποψήφιος Moderator!!!! Μου έπεσαν τα μαλλιά... Εάν αυτά δεν είναι ΤΑ έκτροπα, τότε τι είναι????

Και για πείτε μου, τι έγινε τώρα ο Fyodor? Συμμετέχει? Ή μήπως ήταν μία απλή περσόνα που χρησιμοποίησε ο ιδιοκτήτης της για να σπάσει πλάκα μαζί μας και μετά την παράτησε?

Εν κατακλείδι, υπάρχουν άτομα που θέλουν να παίξουμε με το φόρουμ. Να δοκιμάσουν τις αντοχές μας, να μας τσατίσουν, να μας σπάσουν τα νευρά απλά και μόνο για να γελάσουν εις βάρος μας. Τι κάνουμε απέναντι σε αυτό? Καθόμαστε και τους κοιτάμε, τους ευχαριστούμε που μας εκμεταλλεύονται με αυτόν το βάναυσο τρόπο (κοινώς, μας γαμάνε) ή λαμβάνουμε δραστικά μέτρα απέναντί τους? Πως θα προστατευτούμε απέναντί τους?

Το να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας δεν βοηθάει...

Για τα άλλα παιδάκια απλά δεν προβληματίζομαι και ιδιαίτερα, κάνουν το παιχνιδάκι τους και φεύγουν.
Μπορεί εσύ να μην προβληματίζεσαι, αλλά εγώ προβληματίζομαι έντονα.
Και δέχομαι ένα γνωστό μέλος του φόρουμ να πει μια βλακεία και να καταστρέψει την συζήτηση. Το δέχομαι διότι δεν το κάνει εσκεμμένα ούτε οι προθέσεις του είναι κακές. Επιπρόσθετα, θα τον βρεις αύριο στον διάδρομο και θα του πεις δυο λόγια.
Τις περσόνες όμως πως θα τις κουμαντάρεις?

Τη στιγμή που γράφουν πάνω από 20 νέα μέλη συχνά από πέρυσι, τη στιγμή που κάνεις συνάντηση και μαζεύεται τόσος νέος κόσμος, όχι δεν μπορώ να λέω ότι το φόρουμ διαλύεται.
Αυτό που είπα και παραπάνω στον juan,.
Το θέμα δεν είναι πόσο μαζικές είναι οι συζητήσεις που γίνονται, αλλά το επίπεδό τους.
Για παράδειγμα, μπορεί να συμμετείχαν 50 άτομα στην συζήτηση για την βουλίτσα, αλλά μονάχα 5 να σχολίασαν τις προτάσεις για τα συγγράμματα. Αυτό εγώ το θεωρώ πολύ κατάντια, ιδίως για νέα άτομα που υποτίθεται είναι το μέλλον αυτής της χώρας...

Και τέλος, ξαναλέω, το φόρουμ δεν είναι για μένα και την παρέα μου να συζητάω και να είναι όλα καλά, όπως ήταν πριν 2+ χρόνια. Αν θέλω, ή θέλεις, κάτι τέτοιο Χρήστο, φτιάξε το site σου, το blog σου, το προσωπικό σου φόρουμ. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα είναι πολύ καλά!
Όχι Netgul, αυτή είναι η εύκολη λύση.
Μπρος στα δύσκολα, μην τον είδατε τον Παναή...
Η δύσκολη λύση είναι να βελτιώσεις αυτό που ήδη έχεις.

bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #70 on: April 15, 2007, 12:05:37 pm »

Μπα, για τη βουλίτσα 3 άτομα συμμετείχαμε Tongue chggr005 κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά, δεν μπορούμε μόλις βλέπουμε ένα θέμα που πιστεύουμε ότι λέει βλακείες αυτός που το έγραψε να το κόβουμε. Είναι αρκετά δίκαιο ο καθένας να μπορεί να λέει ότι βλακεία θέλει... Έχουμε πια ένα τέτοιο μέγεθος που δεν μπορεί να έχουμε όλοι τα ίδια ενδιαφέρονται. Άλλοι μπορεί να μπαίνουν για να κάνουν σοβαρές συζητήσεις, άλλοι μόνο για να κάνουν το χαβαλέ τους. Όπως είπε και ο akis όλοι φιλτράρουμε τα θέματα και συμμετέχουμε σε αυτά που μας αρέσουν. Τώρα... Για αυτούς που μπαίνουν για να "μπαχαλέψουν"... Εντάξει δεν υπάρχει μόνο ο chabos που κάνει περσόνες για να μπαχαλέψει... Υπάρχουν και άλλα άτομα που τους αρέσει να μπαχαλέβουν. Αν πιστεύεις ότι κάτι έχει ήδη ειπωθεί μην μπαίνεις στον κόπο να απαντάς αλλά απλά δώσε ένα λινκ στο άλλο πανομοιότυπο θέμα (και σε διαβεβαιώ ότι μετά το τόπικ θα κλειδωθεί)

Το ότι ο Fyodor έκανε τόπικ λέγοντας ότι θέλει να γίνει moderator δε σημαίνει ούτε ότι έχει προταθεί από κάποιον ούτε ότι θεωρείται πιο "άξιος" ή πιο "υποψήφιος" από όλους τους υπόλοιπους...

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #71 on: April 15, 2007, 13:53:37 pm »

πάντως υπάρχει μια πολύ καλή λειτουργία του φόρουμ που λέγεται "Αγαπημένοι Πίνακες" , ΄χαρη στο Netgull , και ηπληθώρα θεμάτων δεν αποτελεί πρόβλημα...

Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #72 on: April 15, 2007, 14:51:15 pm »

Και τι να πούμε ρε Χρήστο; Ότι απαγορεύεται να ανοίγεις επαναλαμβανόμενα τόπικ με συναφές περιεχόμενο; Αυτό αποτελεί περιορισμό της ελευθερίας του λόγου! Ο καθένας ανοίγει ό,τι τόπικ θέλει. Οι συντονιστές συγωνεύουν κατά βούληση και κατά περίπτωση.

Ναι τα παιδιά που θέλουν να παίξουν με το φόρουμ και μένα με εκνευρίζουν, αλλά σε ένα ελεύθερο δικτυακό χώρο δεν μπορώ να τους διώξω. Το είπα και παραπάνω και δεν το πιασες ίσως. Η ελευθερία πολύ δύσκολα μπορεί να προστατευτεί από τον εαυτό της.

Για την ανωνυμία έχω επιχειρηματολογήσει σε άλλο τόπικ. Όσο για τον Fiodor, ξέρεις ποιος είναι, όσο και εμείς. Άρα πήγαινε πιασ τον και πες του όσες κουβέντες θες.

Εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο, όλα τα επιχειρήματά μου τα εξέθεσα ήδη. Αν δεν σε έπεισα δεν έχει νόημα να τα ξαναλέω.
Θα επινέινω στο τελικό συμπέρασμα, ότι το φόρουμ δεν είναι δικό μου για να μπαίνω εγώ και να χαίρομαι, είναι όλων όσων συμμετέχουν. Κάποιους τους αρέσει και μένουν, κάποιους όχι και φεύγουν, κάποιους επίσης όχι τόσο και μένουν προσπαθώντας να το κάνουν καλύτερο.

Αυτά.

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #73 on: April 15, 2007, 14:57:56 pm »

Quote from: chggr005 on April 15, 2007, 10:31:16 am
Quote from: apostolos1986 on April 14, 2007, 13:28:59 pm
Απόστολε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσεις κάτι εάν δεν περνάς καλά και δεν σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις. Για ποιό λόγο να μαζοχίζεσαι και να συνεχίζεις μία δραστηριότητα που σε κουράζει και δοκιμάζει τις αντοχές και την υπομονή σου?
Και μέχρι πότε θα συνεχιστεί αυτό? Μέχρι να κουραστούμε όλοι και να διαλυθεί το όλο πράγμα, όπως ακριβώς προβλέπει και ο Netgull?  Ή μήπως να αντιμετωπίζαμε την κατάσταση και να λαμβάναμε δραστικά μέτρα, αντί να περιμένουμε παθητικά (και μαζοχιστικά) να καταστραφεί αυτό που χτίσαμε με τόσο μεράκι και κόπο?

δεν έχεις καταλάβει κάτι μου φαίνεται... δεν μπορούμε να φέρουμε την κοινότητα 2000+ μελών και επισκεψιμότητα γύρω στους 300-400 καθαρά...στα μέτρα κανενός... η κοινότητα δεν ανήκει σε κανέναν...ούτε στη διαχείριση ...ούτε στα παλαιότερα μέλη ...ούτε στα καινούρια...ανήκει σε όλους... και δε θα αλλάξουμε πολιτική για κάνεναν ανεγκέφαλο... η κοινότητα λειτουργεί και διομορφώνεται δυναμικά... όλοι αν είχαμε λίγη παραπάνω υπομονή θα ήταν πολλά πράγματα καλύτερα... επίσης δε θεωρώ ότι έχουμε σε κάποιο σημείο ναδίρ... για να χρειάζονται δραστικά μέτρα... το φόρουμ δεν είναι τσιφλίκι κανενός... και  για αυτό δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ εκτός αν το θελήσουν τα μέλη της...

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #74 on: April 16, 2007, 08:41:37 am »

Quote from: Netgull on April 15, 2007, 14:51:15 pm
Και τι να πούμε ρε Χρήστο; Ότι απαγορεύεται να ανοίγεις επαναλαμβανόμενα τόπικ με συναφές περιεχόμενο; Αυτό αποτελεί περιορισμό της ελευθερίας του λόγου! Ο καθένας ανοίγει ό,τι τόπικ θέλει. Οι συντονιστές συγωνεύουν κατά βούληση και κατά περίπτωση.
Εγώ δεν ζητώ τον περιορισμό της ελευθερίας των μελών του φόρουμ. Ζητώ όμως τον περιορισμό της ελευθερίας των περσόνων. Όπως τα έχω πει ήδη καλύτερα παραπάνω :
Και δέχομαι ένα γνωστό μέλος του φόρουμ να πει μια βλακεία και να καταστρέψει την συζήτηση. Το δέχομαι διότι δεν το κάνει εσκεμμένα ούτε οι προθέσεις του είναι κακές. Επιπρόσθετα, θα τον βρεις αύριο στον διάδρομο και θα του πεις δυο λόγια. Τις περσόνες όμως πως θα τις κουμαντάρεις?

Ναι τα παιδιά που θέλουν να παίξουν με το φόρουμ και μένα με εκνευρίζουν, αλλά σε ένα ελεύθερο δικτυακό χώρο δεν μπορώ να τους διώξω. Το είπα και παραπάνω και δεν το πιασες ίσως. Η ελευθερία πολύ δύσκολα μπορεί να προστατευτεί από τον εαυτό της.
Γιατί να μην μπορείς να τους διώξεις?
Για να τους διώξεις θυσιάζεις κάποια πράγματα, όπως η ανωνυμία. Η οποία αν το καλοσκεφτείς πάλι δεν θυσιάζεται διότι τα ονόματα δεν θα είναι γνωστά σε όλους αλλά μονάχα στους 3 admins. Άρα λοιπόν προστατεύεις τον χώρο σου αποτελεσματικά και ο δεύτερος σταματά να είναι ξέφραγο αμπέλι το οποίο μπορεί να εκμεταλλευτεί ο οποιοσδήποτε.
Είναι τα πάντα θέμα προτεραιοτήτων. Είναι μία ζυγαριά που έχει ο καθένας μέσα του και ζυγίζει πράγματα και καταστάσεις. Η δικιά σας ζυγαριά γέρνει προς την ανωνυμία, ενώ η δικιά μου προς την διαφύλαξη του φόρουμ από τέτοιου είδους φαινόμενα.

Κι εγώ εάν με ρωτούσες πριν από 1 χρόνο, θα σου μιλούσα υπέρ της ανωνυμίας. Αλλά νομίζω πως η κατάσταση από τότε έχει επιδεινωθεί δραματικά. Μπορεί τότε να είχαμε πάνω κάτω έναν χάμπο που έκανε βλακείες, τώρα όμως το φαινόμενο αυτό έχει γενικευτεί και εξασκείται από πολλές περσόνες ταυτόχρονα.

Θα επινέινω στο τελικό συμπέρασμα, ότι το φόρουμ δεν είναι δικό μου για να μπαίνω εγώ και να χαίρομαι, είναι όλων όσων συμμετέχουν. Κάποιους τους αρέσει και μένουν, κάποιους όχι και φεύγουν, κάποιους επίσης όχι τόσο και μένουν προσπαθώντας να το κάνουν καλύτερο.

Αυτό που λες και αυτό που έγραψε μετά ο Απόστολος πραγματικά με τσατίζουν.
Δηλαδή νομίζεις ότι μπαίνω σε αυτήν την συζήτηση για να φέρω το φόρουμ στα μέτρα μου ή να το κάνω δικό μου και να μπαίνω και να χαίρομαι? Εάν το πιστεύεις αυτό, πραγματικά λυπάμαι.

Το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να εκθέσω την κατάσταση ως έχει και να προτείνω λύσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτό το πράγμα το αντιμετωπίζετε με τόση αρνητικότητα λες και πρόκειται να αλλοτριώσω το φόρουμ. Απλά ΈΛΕΟΣ. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να βελτιώσω το επίπεδό του.

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 20 Go Up Print
Jump to: