• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:40:12 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 14:40:12 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 188
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 129
Total: 188
lsim
vmanousi
mrotskos
nikitask
kiriakos234
gdimove
TheKingInTheNorth
Pakapis5
kchatziae
apob
dedhe
okatapo
kkon
pliroforikarios
Born_Confused
Jordann
gmpatsol
vag3
anna.f
dtkyriak
teteros
Billyskotsikas
Fotis Roukoutakis
thomasdt
Giorgosklin
diamantis
kesha
thomassamaras
DKarakatsanis
Katarameno
φιλοσοφος
glavdakis
dsaragiotis
agis3
Sofiana
kimxnas
dmoral
NET2GRID
Captain
jimalexoud
ValKar
kostas1507
whatdoesthefoxsay
domb765
chaniotism
chatzikys
kouf
dseid
Pcsc
illupo_kd
vaggelisx
Giorgosap
tzortzis
gp6
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών > Κατάληψη (Moderator: Starki) > Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 05/02
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 56 Go Down Print
Author Topic: Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 05/02  (Read 125915 times)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/
« Reply #450 on: January 18, 2007, 18:04:26 pm »

Παιδιά, θερμή παράκληση κάντε παραγραφοποίηση γιατί τα μεγάλα και μονοκόμματα κείμενα δε διαβάζονται εύκολα...

Παρόλα αυτά, εγώ το διάβασα!!

Quote from: BOBoMASTORAS on January 18, 2007, 17:55:47 pm
... Προφανώς η κοινωνία αν θέλει να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της ισότητας, πρέπει να φροντίσει ώστε όλα τα μέλη της να δέχονται το ίδιο επίπεδο παιδείας, είτε έστω στο μέτρο που θέλουν τα ίδια τα μέλη. Η παραπάνω φράση έρχεται άμεσα σε αντίφαση με την έννοια του οικονομικού ανταγωνισμού. Μόνο και μόνο με την εισαγωγή χρημάτων σε ένα σύστημα παιδείας έχουμε καταφέρει να παραβιάσουμε έμμεσα την αρχή της ισότητας. Με αυτό τον τρόπο ενώ αποδεχόμαστε το δικαίωμα του άλλου, του στερούμε τα ουσιαστικά προσόντα που χρειάζεται για να το εξασκήσει. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το κείμενο του προέδρου του τμήματος το οποίο λέει ότι για τις αλλαγές που προωθούνται έχει άμεση ευθύνη η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα. Όταν αφήνουμε τη παιδεία μας στα χέρια του ευαγγελάτου και στα ΜΜΕ τότε αυτόματα έχουμε μετατρέψει τη δημοκρατία σε ένα είδος ιδιότυπης ολιγαρχίας. Όλοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν, αλλά μόνο μερικοί έχουν τη βούληση να αποφασίσουν. Οι υπόλοιποι δέχονται μοιρολατρικά τις αποφάσεις οι οποίες έρχονται, σχεδόν αυτόματα, από κάποιους τρίτους.

Σόρυ για τη μορφοποίηση αλλά ήθελα να τονίσω κάποια πράγματα που είπες, με το οποία συμφωνώ 100% 8)

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/01
« Reply #451 on: January 18, 2007, 18:05:39 pm »

Quote from: Nosferatu on January 18, 2007, 17:21:48 pm
Quote from: Nosferatu on January 16, 2007, 18:20:16 pm
Αυτο λεω και γω λιγο ποιο χαλαρα.
Και λιγα λογια για τα ιδιωτικα πανεπιστημια που δεν ακουστηκαν απο κανεναν.
Τα ιδιωτικα πανεπιστημια ειναι πραγματικοτητα,υπαρχουν απλα δεν αναγνωριζουμε την ισχυ των πτυχιων τους.αυτο ειναι παρανομο συμφωνα με την ευρωπαικη ενωση,και μας εχει στηλει στο δικαστηριο για αυτο,η καταδικaστικη αποφαση βγαινει τους επομενους 2 μηνες αν θυμαμαι καλα.Τον οκτωβριο ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ αναγνωριζονται τα πτυχια τους(εντολη,de facto),οποτε προθεση της απιστευτης μαριεττας,της κυβερνησης αλλα και της αντιπολιτευσης,ειναι να θεσπιστουν καποια στανταρ για να μη βρεθουμε προ τετελεσμενων γεγονοτων,και μας πει κανα univercity of Madagascar αναγνωριστε το πτυχιο μου εδω και τωρα. Αντι λοιπον εμεις να συμμετασχουμε για να βαλουμε τις δικες μας προυποθεσεις λεμε οχι,να μην αλλαξει τιποτα και απο τον οκτωβριο να αναγνωριστουν ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα κωλοπαραρτηματα του καθε κωλοομιλου,πολυ εξυπνο.Ολα αυτα τα λεω με βαση οτι ειμαστε συμφωνοι με την ΕΕ,αν οχι τοτε ειμαι μαζι σας,και παραλληλα να ξαναγυρισουμε στο μεσαιωνα αποχωρωντας απο την ΕΕ.Απαντηστε συγκεκριμενα σε αυτα που σας λεω.Και κατι τελευταιο και εγω δεν γουσταρω τα ιδιωτικα πανεπιστημια αλλα μιλαω με βαση την πραγματικοτητα

quatαρω τον εαυτο μου( Cheesy) για να σου απαντησω,αλλα και επειδη κανεις δεν σχολιασε αυτα που ειπα λιγες σελιδες πριν

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν αυτά τα λέτε γιατί τα έχετε ψάξει ή τα λέτε γιατί κάποιος άλλος σας είπε να τα λέτε. Περνάω στο ψητό για να διαλυθούν κάποιοι μύθοι: Αυτά τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών που είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων είναι ιδιωτικές εταιρίες που στις αρχές της δεκαετίας του '90 εκμεταλλευόμενες και τη θετική στάση της τότε πολιτικής εξουσίας (Μητσοτάκης) με τη διαδικασία της δικαιόχρησης (franchising) σύναψαν συμφωνίες με ξένα Πανεπιστήμια, κυρίως βρετανικά, ούτως ώστε να χορηγούν τίτλους σπουδών. Ως ιδιωτικές εταιρίες είναι κερδοσκοπικά, κερδοσκοπικότατα ιδρύματα. Η αναθεώρηση όμως του άρθρου 16 σύμφωνα με τα δύο μεγάλα κόμματα γίνεται για την ίδρυση ΜΗ κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και άρα δεν καλύπτει την περίπτωση κερδοσκοπικών (όπως τα παραρτήματα). Άρα ένα από τα δύο συμβαίνει: Είτε είναι ψεύτικο το επιχείρημα ότι αυτή η αναθεώρηση γίνεται και για την αναγνώριση των παραρτημάτων, είτε η κ. Μαριέττα και ο κ. Γιωργάκης δεν μας λένε την αλήθεια ότι εντέλει το πάνε για ίδρυση κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Πάντως αν διαβάσεις τη σημερινή μορφή του άρθρου 16, δεν αποκλείει παντελώς την ιδιωτική εκπαίδευση. Προβλέπει και την ίδρυση ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που είναι υπό την εποπτεία του κράτους. Βέβαια, δεν τα αναφέρει ως ιδιωτικά ανώτατα ιδρύματα, αλλά ως εκπαιδευτήρια, γιατί αν είναι δυνατόν αυτά τα μαγαζάκια να χορηγούν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τις 4ετείς και 5ετείς ανώτατες σχολές. Συνεπώς, θα μπορούσε η κυβέρνηση να θεσπίσει έναν νόμο που θα αναγνωρίζει κάποια επαγγελματικά δικαιώματα σ'αυτά τα παραρτήματα και να τελειώνει εκεί η ιστορία.

Η Ε.Ε. δεν μας πιέζει για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Η οδηγία της Ε.Ε. μας πιέζει να αναγνωρίσουμε με κάποιον τρόπο τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην μπλέκουμε τα σώβρακα με τις βρακοζώνες!

Όσο δε για το πόσο δεσμευτικές είναι για την κυβέρνηση οι ευρωπα'ι'κές οδηγίες, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω άρθρο του ΙΟΥ πώς η ελληνική κυβέρνηση έγραψε στα παλιά της παπούτσια και ερμήνευσε κατά το δοκούν της οδηγία της Ε.Ε. περί επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στον λιγνίτη, απλά για να ευνοήσει την μετοχή της ΔΕΗ και τους επίδοξους ιδιώτες
επενδυτές:

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=14.01.2007,id=72043140,86233092,93993348,5516868

Μετά από αυτό νομίζω είναι προφανές ότι οι ευρωπαικές οδηγίες αξιοποιούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση όπως την συμφέρει. Βολεύει πολύ την κάθε κυβέρνηση να βγαίνει και να λέει "Τι να κάνουμε ρε παιδιά, ξέρουμε δεν σας αρέσει αυτό το μέτρο, ούτε σε μας αρέσει, αλλά η Ε.Ε. μας ανάγκασε". Βολεύει πολύ την κάθε κυβέρνηση να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει την αντιδραστική πολιτική της.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #452 on: January 18, 2007, 18:12:28 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:35:31 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/
« Reply #453 on: January 18, 2007, 18:16:10 pm »

Quote from: *ΜΟ* on January 18, 2007, 13:35:44 pm
Quote from: pandora on January 17, 2007, 20:08:56 pm

Γιατί μ'αυτό τον τρόπο θα ναι σαν να "αγοράζεις" επαγγελματικά δικαιώματα. Και αυτό σου θυμίζω δεν είναι καθόλου τίμιο για κάποιον που δεν έχει 3000 Ε (που δε θα είναι 3000 στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, θα είναι πολύ παραπάνω) για να τα "αγοράσει" και αυτός. Στη δικιά μας  σχολή βγάλαμε 19 και 19.5 για να έχουμε μόλις την τελειώσουμε τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός μηχανικού. Γιατί δηλαδή κάποιος που έβγαλε 16.5 ας πούμε, και δεν ζορίστηκε όπως εμείς, να μπορεί να πληρώνει, αν έχει τα χρήματα, και να αγοράζει τα δικά
μας επαγγελματικά δικαιώματα; Εσύ μετά, που έχεις διαβάσει τόσο για να μπείς - και να βγείς - ηλεκτρολόγος, θα είσαι ευχαριστημένη??
Και στην Αγγλία, Αμερική κτλ σε κάποια Πανεπιστήμια δεν σε ρωτάνε τί βαθμό έβγαλες αλλά πόσα δολλάρια, ευρώ, λίρες κτλ έχει η τσέπη σου. Και πληρώνει και ο φοιτητής νοίκι 800 Ε το μήνα. Στην εστία.

Λίγο πολύ όλοι έχουμε δώσει 3000 Ε για να μπούμε στο Πανεπιστήμιο. Είτε στα ιδιωτικά σχολεία, είτε στα φροντιστήρια, είτε στα ιδιαίτερα. Οι φοιτητές που μπήκανε τελείως δωρεάν-αν υπάρχουν- νομίζω ότι μετρούνται στα δάκτυλα των χεριών.
Ένας μαθητής του 16 και να μπει στη σχολή δεν θα την τελειώσει ποτέ....Εγώ του 19 και ζορίζομαι... Smiley Συνεπώς και να πληρώσει για να μπει, τα επαγγελματικά δικαιώματά μου δε θα τα πάρει...
Μη συγκρίνεις τα νοίκια στην Αγγλία, γιατί στην Αγγλία παίρνουν και άλλους μισθούς. Προφανώς στην Ελλάδα οι τιμές θα είναι διαφορετικές...αλλιώς δε θα πάει κανείς!

Το ότι "όλοι" έχουμε δώσει χρήματα για να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο καταρχήν δεν το ξέρουμε. Εγώ επισήμανα την αδικία. Είχα συμμαθητή που στην 2α Λυκείου δεν πήγε σε φροντιστήριο όπως οι περισσότεροι από εμάς τους υπόλοιπους και ζορίστηκε σε 2πλάσιο βαθμό από μας για να γράψει καλά στις εξετάσεις. Και σήμερα σπουδάζει Ιατρική. Εγώ - που πήγα φροντιστήριο - τον θεωρώ αξιέπαινο και θεωρώ ότι το σύστημα είναι άδικο απέναντί του. Αυτό που γίνεται στο σπίτι σου και στο σπίτι μου δεν σημαίνει ότι γίνεται και στα διπλανά σπίτια.

Το ότι αυτός του 16 όπως λές, δεν θα την τελειώσει την σχολή δεν είναι καθόλου σίγουρο. Γιατί η σχολή στην οποία θα πηγαίνει είναι ιδιωτική, δηλαδή "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο". Διάβασε παραπάνω αυτά που γράψαν οι συνάδελφοι για τα ιδιωτικά σχολεία για να πάρεις μια ιδέα σε τί αναφέρομαι. Ο άλλος - ένας συνάδελφος έγραψε παραπάνω - έκαιγε τα μαλλιά των συμμαθητών του και δεν του έλεγε κανείς τίποτα γιατί σου λέει, πληρώνω. Ωραία παιδεία ε?Την ύπαρξη τέτοιων φαινομένων σε ιδιωτικά την επιβεβαιώνιυν πολλοί συνάδελφοι παραπάνω που έχουν φοιτήσει σ'αυτά.

έχω να παραθέσω και εμπειρία από άτομα του συγγενικού μου περιβάλλοντος για το πώς μπαίνουν οι βαθμοί στα διάφορα "ιδιωτικά εκπαιδευτήρια". Άτομο του συγγενικού μου περιβάλλοντος του έγινε παρατήρηση από τον διευθυντή ιδιωτικού ΙΕΚ στο οποίο διδασκει γιατί δεν έβαλε 18 ή 19 σ'ένα παιδί που στο διαγώνισμα τριμήνου του είχε γράψει 10!!!!!!!ΕΛΕΟΣ!!!Θα ανέφερα και ονόματα - στοιχεία για το συγκεκριμένο περιστατικό άν είχε συμβεί σε εμένα, αλλά επειδή συνέβη σε κάποιον άλλο δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω. Αλλά μ'αυτό παίρνεις μια γεύση το τί γίνεται στα Ιδιωτικά σχολεία και ΙΕΚ (το φαινόμενο αυτό υπάρχει και σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα ιδιωτικά ΙΕΚ ) και το τί θα γίνει κατ'επέκταση και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Του κουτρούλη ο γάμος δηλαδή. Και κανείς δεν μας διασφαλίζει ότι θα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί για τέτοιου είδους φαινόμενα και είναι ένας από τους πολλούς λόγους συναδέλφισσα που έχουμε κατάληψη αυτή τη στιγμή. Ποιός μου διασφαλίζει ότι δεν θα γίνουν έτσι τα πράγματα???Και σου θυμίζω, τα ΙΕΚ δίνουν επαγγελματικά δικαιώματα... Grin τα ίδια με αυτά που δίνουν τα δημόσια ΙΕΚ δίνουν και τα ιδιωτικά... Grin Grin

Άλλωστε υπάρχει και η πιθανότητα στα Ιδιωτικά πανεπιστήμια το μάθημα να γίνεται με πολύ λιγότερα άτομα (δεν θα χουν όλοι να πληρώσουν για να σπουδάσουν εκεί.. Cheesy)και έτσι ο καθηγητής να έχει χρόνο να ασχοληθεί με τον καθένα φοιτητή ξεχωριστά και να του λύσει τις απορίες.

Α, και κάτι ακόμα. Ο ιδιώτης ενδιαφέρεται για το μέγιστο κέρδος. Οπότε μπορεί να σου βάλει ίδια δίδακτρα με  την Αγγλία κι ας μην είμαστε Αγγλία εδώ...άλλωστε Ευρώπη δεν πασχίζουμε να γίνουμε μ'αυτές τις ..."μεταρρυθμίσεις"?? Θα γίνουμε εξ'ολοκλήρου λοιπόν...  Cheesy
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #454 on: January 18, 2007, 18:32:09 pm »

Quote from: *ΜΟ* on January 18, 2007, 13:35:44 pm

Quote from: pandora on January 17, 2007, 20:08:56 pm

Αυτό δεν είναι επιστήμη. Δεν είναι ακαδημαϊκή μόρφωση. Είναι κατάρτιση. Είναι χρηματική ανταλλαγή. Γι'αυτό εμείς αυτή τη στιγμή μαθαίνουμε και τόσα μαθηματικά και τόση φυσική, για να μπορούμε αύριο να καταλάβουμε καλύτερα και τη νέα τεχνολογία που θα βγεί. Ο ιδιώτης δεν θα χάσει πολύτιμο χρόνο  - και χρήμα - για να στα μάθει αυτά, γιατί έχει ως στόχο του το μέγιστο κέρδος. Και σκασίλα του αν εσύ αύριο δεν θα χεις δουλειά γιατί δεν έχεις τις απαιτούμενες βάσεις να κατανοήσεις τη νέα τεχνολογία. Ενώ για το κράτος δεν είναι σκασίλα του - θεωρητικά. Smiley Γιατί το κράτος - θεωρητικά είπαμε - είσαι εσύ. Ο κάθε φορολογούμενος πολίτης. Wink

Τώρα το ότι τα προγράμματα σπουδών πρέπει ίσως να γίνουν λιγάκι πιό ευέλικτα για να "χωράει" σ'αυτά και η εκάστοτε νέα τεχνολογία που χρειάζεται στο χώρο εργασίας,αυτό είναι ένα άλλο, μεγάλο θέμα που πρέπει να συζητηθεί. Wink

Δεν είπε κανείς ότι στα ιδιωτικά θα διδάσκεσαι λιγότερη φυσική και μαθηματικά. Απλά θα διδάσκεσαι και άλλα πράγματα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα.
Όταν βγούμε από τη σχολή το μέλλον στον ενεργειακό τομέα θα είναι η βιο-diesel. Δεν υπάρχει όμως κανένα μάθημα που να μας διδάσκει την τεχνολογία αυτή. Ο ιδιώτης που τον ενδιαφέρει εσύ να την ξέρεις, θα φροντίσει να βάλει ένα σχετικό μάθημα. Έτσι εσύ βγαίνοντας από το Πανεπιστήμιο, θα ξέρεις τα μαθηματικά και την φυσική που ούτως ή άλλως θα ήξερες και απλά θα ξέρεις κάτι παραπάνω. Κάτι πιο σύγχρονο και επίκαιρο. Και αν δεν σου αρέσει, μην ασχοληθείς μαζί του. Εξάλλου θα είσαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, όχι βιο-diesel-άς!  Cheesy Απλά θα σου έχει δώσει τα εφόδια σε περίπτωση που θελήσεις να ασχοληθείς.

Το αν βέβαια στα ιδιωτικά θα διδάσκεσαι όντως τα μαθηματικά και τη φυσική που πρέπει είναι άλλο θέμα. Αυτό όμως μπορεί να ρυθμιστεί με κάποιον νόμο από το κράτος(γενικό πλαίσιο σπουδών ή όπως αλλιώς λέγεται).

Μπορείς να μου δώσεις ένα λογικό επιχείρημα γιατί ο ιδιώτης να κάτσει να ξοδέψει τόσα χρήματα να σου μάθει πράγματα που δεν θα του χρησιμεύσουν άμεσα? Στόχος του είναι το κέρδος, όχι να σε μορφώσει όπως πρέπει. Θα σε εξειδικεύσει, θα σε καταρτίσει θα σε κάνει αναλώσιμο. Γιατί να σου μάθει μαθηματικά και φυσική τη στιγμή που μπορεί να εξειδικεύσει έναν καινούριο να τα μάθει αυτός και να τον πληρώσει για να τα μάθει, όπως κι εσύ, αν θες, ξαναπλήρωσέ τον να μάθεις κι εσύ τα καινούρια. Δεν νομίζω ότι συμφέρει   
κανέναν ιδιώτη αυτή τη στιγμή να ανοίξει Πανεπιστήμιο όπως είναι το Δημόσιο. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν πανεπιστήμια - μαϊμούδες σε σχέση με τα δημόσια που θα σε βγάζουν ημιμαθή, γιατί αλλιώς δεν θα τους συμφέρεις οικονομικά.Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι είναι κατάρτιση.

Και γιατί η αγαπητή μας Μαριέττα δεν χρηματοδοτεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο καλύτερα ή γιατί δεν γίνεται
καλύτερη σύνδεση του πανεπιστημίου με το τί ζητά η αντίστοιχη σε κάθε σχολή συντεχνία π.χ. για την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων η συντεχνία ξενοδόχων και ξενοδοχουπαλλήλων(ένα παράδειγμα δίνω...πιστεύω ότι μπορούμε να συνδέσουμε το πανεπιστήμιο με τους επαγγελματίες για να εκσυγχρονίζεται πιο γρήγορα  και να υπάρχει και λιγότερη ανεργία) ώστε να "τρέχει" το πανεπιστήμιο μαζί με τις εξελίξεις και όχι πίσω τους?? Τότε πιστεύω και ευχαριστημένοι θα είμαστε όλοι και δεν θα πληρώνουμε για να μάθουμε....
JIM777
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
Re: Ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16. ΚΑΤΑΛΗΨΗ 9/01 - 12/01 και 15/01 - 22/01
« Reply #455 on: January 18, 2007, 22:15:55 pm »

Δεν καθισα να διαβασω 10 σελιδες post αλλα μπορω να κανω μια ερωτηση?Ποιος ακριβως δινει το δικαιωμα στους καταληψιες να μου στερουν το δικαιωμα να δωσω την εξεταστικη,για την οποια εχω προετοιμαστει για να τελειωσω και την κωλο-σχολη μια ωρα νωριτερα,για να υπερασπιστει καποια αλλα δικαιωματα τα οποια πιστευει οτι θιγονται?Αφου ειστε ολοι σας τοσο ιδεαλιστες και εγω τοσο ριχος γιατι δεν υπογραφετε ενα χαρτι που να λεει πως απεχετε απο τις εξετασεις επειδη διαφωνειτε με το Χ η το Ψ αρθρο να μου επιτρεψετε και μενα να δωσω 5 μαθηματακια?Γιατι δεν ανοιγετε τη σχολη 5μερες να τελειωσω τα εργαστηρια μου και μετα ξανακλειστε τη και ανοιγετε τη συγκεκριμενες ωρες για να δωθουν αυτα τα 5μαθηματα?Γενικοτερα μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γ***τε με ξενα @@?Δικα σας δεν εχετε?Πρεπει να χρησιμοποιησετε τα δικα μου για προστασια?

Υποθετω η απαντηση σας θα ειναι πως με τους 2 παραπανω τροποθς δε θα γινει τιποτα και χρειαζονται πιο εντονες κινησεις κατα τις κυβερνησης για να αλλαξει κατι...Γιατι δεν εκτελουμε τοτε καποιον καθηγητη στο προαυλιο της σχολης?Και μετα να εκτελουμε καποιον ειτε καθηγητη ειτε λεκτορα ειτε γραμματεα ειτε την καθαρηστρια καθε 30λεπτα μεχρι να αποσυρθει το νομοσχεδιο?Τι λετε?Ασυλο δεν ειναι ουτως η αλλως?Η μηπως δε συμφωνειτε με αυτες τις συγκρουσιακες λογικες??

Αποψη μου ειναι οτι η καταληψη γινεται περισσοτερο απο τους πρωτοετεις που δωσαν πανελληνιες πριν απο 8μηνες και βαριουνται να ξαναδωσουν εξετασεις και απο τους φοιτητες που χρωσταν τα κερατα τους και ψαχνουν μια δικαιολογια να πουν στη μανα τους παρα απο ατομα που θελουν να αγωνιστουν για καποια δικαιωματα που θεωρουν οτι θιγονται...Γιατι τα ατομα αυτα θα υπερασπιζονταν αυτα τα δικαιωματα χωρις να καταπατουν τα δικα μου και 100αδων αλλων...
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #456 on: January 18, 2007, 22:18:39 pm »

Quote from: JIM777 on January 18, 2007, 22:15:55 pm
             Δεν καθισα να διαβασω 10 σελιδες post αλλα μπορω να κανω μια ερωτηση?Ποιος ακριβως δινει το δικαιωμα στους καταληψιες να μου στερουν το δικαιωμα να δωσω την εξεταστικη,για την οποια εχω προετοιμαστει για να τελειωσω και την κωλο-σχολη μια ωρα νωριτερα,για να υπερασπιστει καποια αλλα δικαιωματα τα οποια πιστευει οτι θιγονται?Αφου ειστε ολοι σας τοσο ιδεαλιστες και εγω τοσο ριχος γιατι δεν υπογραφετε ενα χαρτι που να λεει πως απεχετε απο τις εξετασεις επειδη διαφωνειτε με το Χ η το Ψ αρθρο να μου επιτρεψετε και μενα να δωσω 5 μαθηματακια?Γιατι δεν ανοιγετε τη σχολη 5μερες να τελειωσω τα εργαστηρια μου και μετα ξανακλειστε τη και ανοιγετε τη συγκεκριμενες ωρες για να δωθουν αυτα τα 5μαθηματα?Γενικοτερα μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γ***τε με ξενα @@?Δικα σας δεν εχετε?Πρεπει να χρησιμοποιησετε τα δικα μου για προστασια?

Υποθετω η απαντηση σας θα ειναι πως με τους 2 παραπανω τροποθς δε θα γινει τιποτα και χρειαζονται πιο εντονες κινησεις κατα τις κυβερνησης για να αλλαξει κατι...Γιατι δεν εκτελουμε τοτε καποιον καθηγητη στο προαυλιο της σχολης?Και μετα να εκτελουμε καποιον ειτε καθηγητη ειτε λεκτορα ειτε γραμματεα ειτε την καθαρηστρια καθε 30λεπτα μεχρι να αποσυρθει το νομοσχεδιο?Τι λετε?Ασυλο δεν ειναι ουτως η αλλως?Η μηπως δε συμφωνειτε με αυτες τις συγκρουσιακες λογικες??

Αποψη μου ειναι οτι η καταληψη γινεται περισσοτερο απο τους πρωτοετεις που δωσαν πανελληνιες πριν απο 8μηνες και βαριουνται να ξαναδωσουν εξετασεις και απο τους φοιτητες που χρωσταν τα κερατα τους και ψαχνουν μια δικαιολογια να πουν στη μανα τους παρα απο ατομα που θελουν να αγωνιστουν για καποια δικαιωματα που θεωρουν οτι θιγονται...Γιατι τα ατομα αυτα θα υπερασπιζονταν αυτα τα δικαιωματα χωρις να καταπατουν τα δικα μου και 100αδων αλλων...

Θα μπορούσες να έρθεις στην ΓΣ με οσους πιστευουν αυτά που λες και να καταψηφίσεις την κατάληψη. Αν είναι 100αδες , οπως λες, δεν πρόκειται να γίνει κατάληψη...

JIM777
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #457 on: January 18, 2007, 22:32:52 pm »

Ηρθα και ψηφισα.
350 δε ψηφισαν καταληψη?Οι αλλοι 1700 που ειναι?
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #458 on: January 18, 2007, 22:38:15 pm »

Quote from: JIM777 on January 18, 2007, 22:32:52 pm
Ηρθα και ψηφισα.

Και πολύ καλά έκανες που ήρθες και ψήφισες. Αλλα στην τελική, οποιος απο τους 1700 δεν έρχεται να ψηφίσει, καταλήγει δικό του πρόβλημα, γιατι αφήνει  άλλους να αποφασίσουν για αυτόν...

Η ΓΣ ήταν απολύτως εννομη οφείλεις να το παραδεχθείς. Η πλειοψηφία οσων ήταν εκει στηριξε κατάληψη.

madmetal

View Profile
« Reply #459 on: January 18, 2007, 22:41:52 pm »

Quote from: JIM777 on January 18, 2007, 22:32:52 pm
Ηρθα και ψηφισα.

αν και δεν εχει πολυ νοημα αυτο που λεω και δεν τηρειται (ουτε ειμαι υπερ των τυπων )
δικαιωμα συμμετοχης στην γενικη συνελευση τμηματος φοιτητων εχουν ΜΟΝΟ τα ταμειακως ενταξει μελη του συλλογου...
οποτε δεν ειναι 1700..
το πολυ 1000 και αν..

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
madmetal

View Profile
« Reply #460 on: January 18, 2007, 22:54:05 pm »

ηταν κανεις αλλος συμφορουμιτης στο ΕΜΠ χτες?
τα υπολοιπα με πμ..
 8)

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
aliakmwn
Guest
« Reply #461 on: January 18, 2007, 22:54:24 pm »

Ποιος ακριβως δινει το δικαιωμα στους καταληψιες να μου στερουν το δικαιωμα να δωσω την εξεταστικη,για την οποια εχω προετοιμαστει για να τελειωσω και την κωλο-σχολη μια ωρα νωριτερα,για να υπερασπιστει καποια αλλα δικαιωματα τα οποια πιστευει οτι θιγονται?

Οσο για την ερωτηση σου "ποιος δινει το δικαιωμα..." η απαντηση ειναι μια: Κανενας απολυτως, το παιρνουμε μονοι μας.
Υπαρχει θεσμοθετημενο συνδικαλιστικο οργανο, ο Συλλογος Φοιτητων, που λειτουργει με δημοκρατικες διαδικασιες.

Το λυπηρο στην ερωτηση σου ειναι εκεινο το τελευταιο κομματακι <<για να υπερασπιστει καποια αλλα δικαιωματα τα οποια πιστευει οτι θιγονται>>. Δεν εχεις καταλαβει πως αυτο που θιγεται ειναι το δικαιωμα μας, δικο μας και δικο ΣΟΥ, να εχεις παιδεια δημοσια και δωρεαν, παιδεια υψηλου επιπεδου, και ενα χαρτι το οποιο θα σου εξασφαλιζει ολα τα εργασιακα δικαιωματα, να μπορεις να ζεις αξιοπρεπως, και οχι να εισαι ερμαιο στα χερια του καθε εργοδοτη. Να μη μπορει δηλαδη ο εργοδοτης να σου πει "α παλικαρε, εσυ μπορει να γαμηθηκες 5 χρονια για να γινεις μηχανικος, αλλα εμενα δεν μου φτανεις, χρειαζομαι το ταδε συμπληρωμα, την ταδε εξειδικευση, το ταδε σεμιναριο, τα ταδε credits που θα σου δωσει το ταδε προγραμμα καταρτισης", και ολα αυτα να τα πληρωνεις απο την τσεπη σου.

Αυτα ειναι τα "καποια αλλα δικαιωματα" τα οποια θιγονται.

Αφου ειστε ολοι σας τοσο ιδεαλιστες και εγω τοσο ριχος γιατι δεν υπογραφετε ενα χαρτι που να λεει πως απεχετε απο τις εξετασεις επειδη διαφωνειτε με το Χ η το Ψ αρθρο να μου επιτρεψετε και μενα να δωσω 5 μαθηματακια?Γιατι δεν ανοιγετε τη σχολη 5μερες να τελειωσω τα εργαστηρια μου και μετα ξανακλειστε τη και ανοιγετε τη συγκεκριμενες ωρες για να δωθουν αυτα τα 5μαθηματα?Γενικοτερα μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι γ***τε με ξενα @@?Δικα σας δεν εχετε?Πρεπει να χρησιμοποιησετε τα δικα μου για προστασια?

Πρωτον δεν ειμαστε ιδεαλιστες, ειμαστε υλιστες, γι' αυτο και αγωνιζομαστε Grin Αν ημασταν ιδεαλιστες θα τα αφηναμε ολα στη "θεια δυναμη" Cheesy

Δευτερον, αρχιδια εχουμε, και τα δειχνουμε οποτε χρειαστει - ας πουμε στους δρομους. Τα δικα σου αρχιδια δεν τα 'χουμε αναγκη. Για σκεψου ομως, αντι να καθεσαι και να μαλακιζεσαι μονος, γιατι δεν ερχεσαι κι εσυ στην παρτουζα μας?
(Το λεξιλογιο ακολουθει το δικο σου δρομο)

Τριτον, τα 5 μαθηματακια, που θα δωσουν ενα χαρτακι, και μετα θα φερει μια δουλιτσα, κι ενα σπιτακι, μια γυναικουλα, μια ωραια ζωουλα......................................
ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ, ΖΩ ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Ακριβως. Δεν συμφωνουμε με αυτες τις ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ λογικες, γι' αυτο και δεν το κανουμε.
Συμφωνουμε ομως με καποιες αλλες λογικες, οπως αυτη του συλλογικου αγωνα.

Η αποψη σου ειναι εντελως λαθος, και δειχνει πως δεν εχεις ιδεα τι συμβαινει, ζεις στην κοσμαρα σου. Ο ξεσηκωμος του Μαη-Ιουνη περασε διπλα σου και ουτε που σε αγγιξε.
Τις καταληψεις της περασμενης ανοιξης τις στηριξαν ανθρωποι που κινδυνεψαν να χασουν το πτυχιο τους, και τα μεταπτυχιακα στα οποια τους ειχαν δεχτει. Και φετος ισα-ισα οι πρωτοετεις ειναι οι λιγοτερο "ψημενοι".

JIM777
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #462 on: January 18, 2007, 23:12:32 pm »

Συλλογικος αγωνας=Αγωνας ΟΛΩΝ

Γινεται να μην αγωνιστεις για τα δικαιωματα μου και να με αφησεις να δωσω εξετασεις και μετα να με πηδηξει ο Χ εργοδοτης?Η γινεται να αγωνιστεις με καποιο τροπο που να μη θιγεις τα υπολοιπα δικαιωματα μου οπως το να δωσω τις εξετασεις που δικαιουμαι??Η μηπως γινεται αυτος ο "συλλογος φοιτητων" να ερθει σε επαφη με τον πρυτανη και να συννενοηθουν για 5πραγματακια οπως η εξεταστικη που δεν ειναι καθολου ασημαντα αντι να ασχολουνται με το τι θα γραφουν τα πανο και εαν η ΠΚΣ η τα ΕΑΑΚ θα ειναι μπροστα?
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #463 on: January 18, 2007, 23:35:17 pm »

Ένα άλλο θέμα που δεν έχει θιγεί μέχρι στιγμής και αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι το εξής:

Τι θα γίνει με εκείνες τις επιστήμες που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για την αποκόμιση κερδών?

Υπάρχουν μερικές επιστήμες που θα πρέπει να διδάσκονται στα πανεπιστήμια και οι οποίες δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας. Για παράδειγμα η φιλοσοφική σχολή. Η φιλοσοφία είναι απαραίτητη στην ζωή ενός πνευματικά υγιούς ανθρώπου. Η διατύπωση υπαρξιακών και φιλοσοφικών ερωτημάτων και η απόπειρα απάντησής τους, φέρνουν τον άνθρωπο πιο κοντά στο να κατανοήσει την εσωτερική του φύση και ποιός πραγματικά είναι.

Φυσικά κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να ιδρύσει φιλοσοφική σχολή, διότι δεν βγαίνει κέρδος από αυτήν. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο επάγγελμα στην αγορά εργασίας το οποίο να απορρέει από αυτήν. Αντίθετα το δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί με την βοήθεια του κράτους να υποστηρίξει τις οικονομικές ανάγκες αυτής της σχολής και να επιτρέψει την λειτουργία της. Αυτό είναι ένα βασικό σημείο υπεροχής του Δημόσιου πανεπιστημίου απέναντι σε όποιο ιδιωτικό.

Πρακτικά παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις έδρες Λατινικών και Ελληνικής Γλώσσας που καταργούνται σε πανεπιστήμια τους εξωτερικού επειδή δεν μπορούν να βρουν επιχειρηματίες χρηματοδότες. Σε μία συνέντευξη του Γιανναρά, ο ίδιος ανέφερε: Ο μεγαλύτερος μελετητής Σανσκριτολόγος είναι γύρω στα 70 χρονών και διδάσκει σε ένα πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Το ίδιο το πανεπιστήμιο έχει δηλώσει ότι η έδρα του θα καταργηθεί μετά την συνταξιοδότησή του επειδή δεν έχουν βρεθεί πόροι για την κάλυψη των εξόδων της.

Η κατάσταση αυτή είναι πράγματι λυπηρή...

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #464 on: January 18, 2007, 23:48:43 pm »

Τυχόν αιτήματα και προτάσεις για τη διαχείριση του εν λόγω τόπικ γίνονται εδώ.

Ζήτω η συλλογική διαχείριση!

Ευχαριστούμε,
εκ της Ο.Δ.
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 56 Go Up Print
Jump to: