• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 08:45:28 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 08:45:28 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 15
Guests: 92
Total: 107
georkala
Alex Kosmas
PeriklisL
Gray139
antrikos
Saint_GR
chris_p30
Βασιλης
Akis Papanikolaou
filkilkis
gpap
Denisivo
stavrosk
sigklitiki
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46774 times)
Νessa
Guest
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #165 on: January 21, 2007, 00:20:51 am »

Εγώ ο μόνος που ήξερα να αναφέρεται στον Ιησού ήταν ο Ιώσηπος, ώσπου βγήκε και αυτή η αναφορά πλαστή...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #166 on: January 21, 2007, 00:31:06 am »

Επαναλαμβάνω. Εσύ ως Νέσσα, όπως είσαι αυτή τη δεδομένη στιγμή, αν σου έβαζε το πιστόλι στον κρόταφο, κάποιος που ήξερε την αλήθεια (κάποιος που μόλις ήρθε από το παρελθόν - μέσω μιας συσκευής κρυογενετικής) και σου έλεγε σε άπταιστα αραμαϊκά, που για χάρη του παραδείγματος θα υποθέσουμε ότι τα ξέρεις:

- Πες μου τι πιστεύεις. Υπήρξε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο οποίος στο τέλος καταδικάστηκε σε σταύρωση από τον άρχοντα της Ρώμης στην Ιερουσαλήμ; Αν απαντήσεις σωστά, θα σε αφήσω να ζήσεις, αλλιώς θα σε σκοτώσω βάναυσα.

Τι θα απαντούσες?

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #167 on: January 21, 2007, 01:20:15 am »

quote from Nessa:
"Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εσένα. Βρες μου μια ιστορική μαρτυρία."
[[[Στο βιβλίο που σου ανέφερα θα βρεις μαρτυρίες. Ενδεικτικά: Ο Χριστός αναφέρεται στη διδασκαλία των Ραβίνων, των εχθρών του δηλαδή. Και μάλιστα τον χαρακτηρίζουν και με τον όρο "Ο γιος της ιερόδουλης" για να δείξουν ότι δεν τον θεωρούν Θεό.]]]

"Μα η πιθανότητα δεν είναι κάτι το υποκειμενικό! Εξαρτάται από το τι στοιχεία έχεις! Γι'αυτό σου λέω για το ξυράφι του Όκαμ!"
[[[Ε αυτό σου λέω. Για την Εκκλησία το να μην υπάρχει Θεός έχει τέτοια πιθανότητα όση έχει το να δημιουργείται ο κεραυνός από τον Δία.]]]

"Μα γιατί; Γιατί να εισάγω μία υπόθεση, όταν αυτή δεν εξηγεί τίποτα και ίσα ίσα μπερδεύει τα πράγματα (πχ το Θεό ποιος τον έφτιαξε;);"
[[[Εξηγεί πολλά και δεν μπερδεύει καθόλου τα πράγματα. Και στο παράδειγμα που ανέφερες, ο Θεός είναι άχρονος, επομένως δεν χρειάζεται να τον φτιάξει κάποιος. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον για το Θεό είναι ένα.]]]

"Λάθος κάνεις. Ζεύγη σωματιδίου-αντισωματιδίου δημιουργούνται συνεχώς από το μηδέν, και ξανακαταστρέφονται"
[[[Μα δε δημιουργούνται συνεχώς από το μηδέν, απλά μετατρέπονται από ενέργεια σε ύλη και αντιστρόφως, οπότε δεν υφίσταται η έννοια "εκ του μηδενός".]]]

"Σου απαντώ λακωνικά: Ξυράφι του Όκαμ. Άρα όλα όσα λες είναι λάθος."
[[[Δεν είναι καθόλου λάθος, απεναντίας. Απλά εσύ το θεωρείς λάθος. Διότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το Ξυράφι του Όκαμ δε λειτουργεί κατα αλλά υπέρ αυτού που λέω. Για εσένα το να ισχύουν αυτά που προανέφερα είναι απίθανο, άρα θα τραβήξεις το χέρι του παιδιού. Συμφωνείς με το ξυράφι του Όκαμ. Για την Εκκλησία να μην υπάρχει Θεός είναι απίθανο, άρα θα διδάξουν στα παιδιά τη Χριστιανική διδασκαλία. Και αυτοί συμφωνούν με το Ξυράφι του Όκαμ.]]]

"Ωραία! Να ακούσω την απόδειξη τότε."
[[[Διάβασε θρησκευτικά βιβλία.]]]

"Δηλαδή πιστεύεις ειλικρινά ότι τα παιδιά έχουν ΙΣΗ πρόσβαση στο χριστιανισμό, στο βουδισμό, στον ιουδαϊσμό, στον ισλαμισμό, στην αθεΐα, στον ινδουϊσμό, στο σιντοϊσμό..."
[[[Εξ'άρχής όχι, και όπως προανέφερα αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά κανείς δεν τους εμποδίζει στη συνέχεια να αναζητήσουν άλλες θρησκείες και αντιλήψεις.]]]

"Αυτά τα δύο επιβεβαιώνουν αυτό που έλεγα για την προσευχή: Ότι σύμφωνα με το χριστιανισμό, αν δεν βγαίνουν οι επιθυμίες σου, φταις εσύ που δεν πιστεύεις! ʼρα το λογικό συμπέρασμα που θα έπρεπε να βγάλεις (ότι αφού δεν είμαι ευτυχισμένος δεν υπάρχει πανάγαθος θεός να με προσέχει) επισκιάζεται από το θλιβερό "καθήκον" της αυθυποβολής, να πιστέψεις ακόμα παραπάνω, μπας και εξευμενίσεις το "πανάγαθο" αυτό πλάσμα!"
[[[Αυτά που έλεγες για την προσευχή είναι εντελώς άκυρα! Και σίγουρα δεν βγαίνουν από αυτά τα δύο που έκανες quote!
Επειδή αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ λεπτό και προσωπικό, δεν θα σου το απαντήσω εγώ. Αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι και έχεις καλή διάθεση, πήγαινε σε έναν ιερέα να το κουβεντιάσεις μαζί του, και να αναφέρεις και όλες αυτές τις ενστάσεις σου. Ενδειτικά μόνο σου λέω, ότι το να προσευχηθείς στο Θεό στην ουσία σημαίνει ότι του ζητάς να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να προχωρήσεις σωστά στη ζωή σου. Αυτό θα συμβεί, αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που εσύ περίμενες. Άρα το να μην εκπληρωθούν κάποιες επιθυμίες σου, τελικά αν κάνεις υπομονή θα αποδειχθεί ωφέλιμο για εσένα.]]]

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #168 on: January 21, 2007, 01:27:06 am »

Quote from: Turambar on January 21, 2007, 00:31:06 am
Επαναλαμβάνω. Εσύ ως Νέσσα, όπως είσαι αυτή τη δεδομένη στιγμή, αν σου έβαζε το πιστόλι στον κρόταφο, κάποιος που ήξερε την αλήθεια (κάποιος που μόλις ήρθε από το παρελθόν - μέσω μιας συσκευής κρυογενετικής) και σου έλεγε σε άπταιστα αραμαϊκά, που για χάρη του παραδείγματος θα υποθέσουμε ότι τα ξέρεις:

- Πες μου τι πιστεύεις. Υπήρξε ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, ο οποίος στο τέλος καταδικάστηκε σε σταύρωση από τον άρχοντα της Ρώμης στην Ιερουσαλήμ; Αν απαντήσεις σωστά, θα σε αφήσω να ζήσεις, αλλιώς θα σε σκοτώσω βάναυσα.

Τι θα απαντούσες?

για να μην παρεξηγηθώ, αυτό που θέλω να πω, είναι, πώς μια σύχγρονη (του Ιησού) ιστορική καταγραφεί (αυτό που ουσιαστικά θα έπειθε πιο άμεσα) δεν είναι ο μόνος τρόπος για να (όχι αποδειξουμε) πεισθούμε ως ότι κάτι είναι πιο πιθανό να υπήρξε.

Άλλωστε, πόσα θα ξέραμε και για τον ίδιο τον Σωκράτη, αν δεν ήταν ο Πλάτωνας.

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #169 on: January 21, 2007, 01:31:45 am »

Συμφωνώ μαζί σου Τούραμπαρ.
Πάντως στην περίπτωση του Χριστού υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχε.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #170 on: January 21, 2007, 02:32:51 am »

Νομίζω πάντως ότι ειναι παντελώς άτοπο να ανοίγει συζήτηση για την ύπαρξη του χριστού σε ένα τόπικ όπου συζητάμε το φασιμό που υπάρχει στην ελλάδα με αφορμή το χριστιανισμό. Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι οι ευαγγελιστές είχαν μια απόλυτα μετριοπαθή στάση ως προς τα γεγονότα της εποχής και ότι τα έχουν περιγράψει με εγκράτεια απλώς σαν παρατηρητές και όχι σε βιβλία που σκοπό έχουν τη διάδοση μιας νέας θρησκείας. Ακόμα κι αν στην πραγματικότητα ο χριστός έκανε πολλά περισσότερα πράγματα και θαύματα και όχι μόνο δίδαξε την καλοσύνη και την αγάπη αλλά χρησιμοποίησε και την παντοδυναμία του υπερ αυτών.
Δικαιολογεί αυτή η αλήθεια το φασισμό των και καλα υπηρετών του, το φασισμό της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας και τελικά της ελληνικής ορθόδοξης κοινωνίας?

Προφανώς ο Turambar θα μου πει γιατί παραγωγική διαδικασία των off topic και πόσο σημαντική είναι αλλά καμμιά φορά είναι λίγο περίεργη.Smiley(ο δαίμων του πληκτρολογίου έσβησε τα υπόλοιπα)
« Last Edit: January 21, 2007, 02:48:06 am by MihalisK » Logged

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #171 on: January 21, 2007, 02:45:19 am »

μπαααα δεν θα πω τίποτα... καλά τα οφφ τόπικ, αλλά αυτό δεν είναι οφφ τόπικ. Αυτό είναι παν-τόπικ.

Υπάρχει Θεός;
Κομουνισμός ή Καπιταλισμός;
Μα πόσο βλάκας είσαι τελικά;

Αυτά τα 3 είναι παν-τόπικ. Όλα τείνουν να καταλήξουν εκεί... Όταν γίνεται αυτό, το παιχνίδι έχει χαθεί.

Μάλιστα το ποστ σου καταφέρνει να συμβαδίζει και με το τίτλο του τόπικ, και με το παρόν παν-τόπικ.

Αν όντως ορθά μίλησαν οι ευαγγελιστές... γιατί φέρονται έτσι αυτοί που αποκαλούνται χριστιανοί, και γιατί δεν αντιδρούν σε αυτό που γίνεται παντού γύρω μας?

byeeee
MihalisK
Θαμώνας

View Profile
« Reply #172 on: January 21, 2007, 03:02:29 am »

Quote from: Turambar on January 21, 2007, 02:45:19 am
μπαααα δεν θα πω τίποτα... καλά τα οφφ τόπικ, αλλά αυτό δεν είναι οφφ τόπικ. Αυτό είναι παν-τόπικ.

Υπάρχει Θεός;

Αυτά τα 3 είναι παν-τόπικ. Όλα τείνουν να καταλήξουν εκεί... Όταν γίνεται αυτό, το παιχνίδι έχει χαθεί.

Μάλιστα το ποστ σου καταφέρνει να συμβαδίζει και με το τίτλο του τόπικ, και με το παρόν παν-τόπικ.

Λίγο με ψαρώνεις εδώ γιατί δε βλέπω με ποια από τα 3 συμβαδίζω (ελπίζω όχι το πόσο βλάκας είμαι Sad).

Αν όντως ορθά μίλησαν οι ευαγγελιστές... γιατί φέρονται έτσι αυτοί που αποκαλούνται χριστιανοί, και γιατί δεν αντιδρούν σε αυτό που γίνεται παντού γύρω μας?
Γιατί γενικά μας βολεύει να είμαστε στη σκέπη μιας ομάδας οπαδοί μιας θεωρίας (η οποία μπορεί να ναι και σωστή μπορεί και όχι), που θα μας κάνει ηθικούς καλούς και δε θα μας εμποδίσει να κοιμόμαστε κάθε βράδυ, κι ας μην κάνουμε όσα η θεωρία ζητάει, αρκεί να καταβαραθρώνουμε όσους απλώς τολμούν να πουν ότι μα μπορεί και να κάνετε λάθος.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #173 on: January 21, 2007, 03:22:59 am »

Quote from: MihalisK on January 21, 2007, 03:02:29 am

Υπάρχει Θεός;

Λίγο με ψαρώνεις εδώ γιατί δε βλέπω με ποια από τα 3 συμβαδίζω (ελπίζω όχι το πόσο βλάκας είμαι Sad).

Εσύ? Με κανένα. Εσύ κατήγγειλες το παν-τοπικ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ" σε ένα τόπικ που στην ουσία δεν το αφορούσε...

byeeee
MihalisK
Θαμώνας

View Profile
« Reply #174 on: January 21, 2007, 03:25:41 am »

Quote from: Turambar on January 21, 2007, 03:22:59 am
Quote from: MihalisK on January 21, 2007, 03:02:29 am

Υπάρχει Θεός;

Εσύ? Με κανένα. Εσύ κατήγγειλες το παν-τοπικ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ" σε ένα τόπικ που στην ουσία δεν το αφορούσε...

ΟΚ δεν έχω μπει ακόμα σε τόσο λεπτά θέματα σχετικότητας, των θεμάτων μεταξύ τους, αλλά έχεις ένα δικιο.

Νessa
Guest
« Reply #175 on: January 21, 2007, 15:10:38 pm »

Quote from: Wanderer on January 21, 2007, 01:20:15 am
[[[Στο βιβλίο που σου ανέφερα θα βρεις μαρτυρίες. Ενδεικτικά: Ο Χριστός αναφέρεται στη διδασκαλία των Ραβίνων, των εχθρών του δηλαδή. Και μάλιστα τον χαρακτηρίζουν και με τον όρο "Ο γιος της ιερόδουλης" για να δείξουν ότι δεν τον θεωρούν Θεό.]]]
Αν δεν έζησαν την ίδια εποχή, δε μετράει.

[[[Ε αυτό σου λέω. Για την Εκκλησία το να μην υπάρχει Θεός έχει τέτοια πιθανότητα όση έχει το να δημιουργείται ο κεραυνός από τον Δία.]]]
Με τι αντικειμενικά στοιχεία;

[[[Εξηγεί πολλά και δεν μπερδεύει καθόλου τα πράγματα. Και στο παράδειγμα που ανέφερες, ο Θεός είναι άχρονος, επομένως δεν χρειάζεται να τον φτιάξει κάποιος. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον για το Θεό είναι ένα.]]]
Και γιατί να μην υπήρχε και η ύλη από πάντα;

[[[Μα δε δημιουργούνται συνεχώς από το μηδέν, απλά μετατρέπονται από ενέργεια σε ύλη και αντιστρόφως, οπότε δεν υφίσταται η έννοια "εκ του μηδενός".]]]
ʼλλο φαινόμενο λες εσύ. Εγώ σου λέω εκ του μηδενός.

[[[Δεν είναι καθόλου λάθος, απεναντίας. Απλά εσύ το θεωρείς λάθος. Διότι δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το Ξυράφι του Όκαμ δε λειτουργεί κατα αλλά υπέρ αυτού που λέω. Για εσένα το να ισχύουν αυτά που προανέφερα είναι απίθανο, άρα θα τραβήξεις το χέρι του παιδιού. Συμφωνείς με το ξυράφι του Όκαμ. Για την Εκκλησία να μην υπάρχει Θεός είναι απίθανο, άρα θα διδάξουν στα παιδιά τη Χριστιανική διδασκαλία. Και αυτοί συμφωνούν με το Ξυράφι του Όκαμ.]]]
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι είναι το ξυράφι του Όκαμ. Το ξυράφι του Όκαμ λέει ότι αντικειμενικά πιθανότερη εξήγηση είναι αυτή που κάνει τις λιγότερες αξιωματικές υποθέσεις.

[[[Εξ'άρχής όχι, και όπως προανέφερα αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά κανείς δεν τους εμποδίζει στη συνέχεια να αναζητήσουν άλλες θρησκείες και αντιλήψεις.]]]
Το μαντήλι που λέγαμε...

Ενδειτικά μόνο σου λέω, ότι το να προσευχηθείς στο Θεό στην ουσία σημαίνει ότι του ζητάς να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και να προχωρήσεις σωστά στη ζωή σου.
Για να γίνω καλύτερος άνθρωπος δύο πράγματα χρειάζομαι: Δύναμη και σοφία. Τη σοφία την κατακτώ κρίνοντας με βάση τα στοιχεία που έχω, και δε δέχομαι άκριτα την καθοδήγηση του καθενός (κάτι στο οποίο - αν όντως πίστεύεις εκείνο που λες για την έρευνα - δε θα διαφωνήσεις). Δύναμη όμως μετά χαράς θα ήθελα να μου δώσει όποιος μπορεί, δίνοντάς μου κουράγιο. Και σίγουρα αν εμφανιζόταν μπροστά μου ένα υπερφυσικό ον και μου έλεγε "μην ανησυχείς, σε προστατεύω εγώ και δε θα πάθεις τίποτα" θα έπαιρνα πολύ κουράγιο για να κάνω το σωστό. Γιατί λοιπόν να μην το κάνει; Γιατί περιμένει να "προσευχηθώ"; Εγώ δεν πιστεύω στο Θεό, γιατί δε βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να κάνω μια τέτοια υπόθεση. Γιατί να μην έρθει να μου αποδείξει την ύπαρξή του αφού όπως λες με αγαπάει τόσο πολύ;

Αυτό θα συμβεί, αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που εσύ περίμενες. Άρα το να μην εκπληρωθούν κάποιες επιθυμίες σου, τελικά αν κάνεις υπομονή θα αποδειχθεί ωφέλιμο για εσένα.]]]
Οι άνθρωποι που περνούν συμφορές, ταπεινώσεις, βασανιστήρια, και που πεθαίνουν πολλές φορές και μάλιστα μέσα σε τραγικές συνθήκες μάλλον δε θα συμφωνούσαν μαζί σου... ο Θεός προνοεί πχ για το μωρό που γεννιέται με Έιτζ και ζει μια ζωή σύντομη και οδυνηρή; Είναι για το καλό του; Ο Θεός προνοεί για τα παιδάκια που σκοτώνονται φριχτά σε πολέμους, σε δυστυχήματα, για τα παιδάκια που λιμοκτονούν, για τα παιδάκια που πεθαίνουν από τις κακουχίες επειδή εργάζονται στα χωράφια, ή τα εκμεταλλεύονται έμποροι λευκής σαρκός; Είναι για καλό αυτά; Ή μήπως περιμένει πρώτα να προσευχηθούν και ύστερα να τα βοηθήσει να ζήσουν μια καλή ζωή;
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #176 on: January 22, 2007, 00:51:00 am »

Τούραμπαρ, νομίζω πως εγώ με την Νέσσα πάνω-κάτω αυτό συζητάμε (για το αν υπάρχει φασισμός στο χώρο του Χριστιανισμού ή όχι), ακόμα και αν σε κάποιους προβληματισμούς μας ξεφεύγουμε σε άλλα "χωράφια", δεν νομίζω ότι εν τέλει είμαστε τόσο οφφ-τόπικ όσο νομίζεις.

quote from Nessa:
"Αν δεν έζησαν την ίδια εποχή, δε μετράει."
[[[Ποιός σου είπε ότι δεν έζησαν την ίδια εποχή;]]]

"Με τι αντικειμενικά στοιχεία;"
[[[Με αρκετά.]]]

"Και γιατί να μην υπήρχε και η ύλη από πάντα;"
[[[Και γιατί να μην υπήρχε Θεός από πάντα; Έπειτα, αφού η ύλη δεν είναι άχρονη, δηλαδή ξέρουμε πως από τη στιγμή που υπάρχει ύλη υπάρχει και χρόνος, είναι μάλλον παράδοξο να υποθέσουμε ότι υπήρχε από πάντα.]]]

"Άλλο φαινόμενο λες εσύ. Εγώ σου λέω εκ του μηδενός."
[[[Εγώ ξέρω πως το ότι η συνολική ποσότητα ύλης+ενέργειας στο σύμπαν είναι σταθερή, και πως αυτό είναι θεμελιώδες δόγμα της επιστήμης. Αυτό που λες νομίζω πως είναι μια αρκετά τραβηγμένη θεωρία που δεν στηρίζεται σε αποδείξεις. Είχα διαβάσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες, αν θες κάνε ένα ποστ στο "επιστήμες" για αυτό.]]]

"Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι είναι το ξυράφι του Όκαμ. Το ξυράφι του Όκαμ λέει ότι αντικειμενικά πιθανότερη εξήγηση είναι αυτή που κάνει τις λιγότερες αξιωματικές υποθέσεις."
[[[Έχω καταλάβει τί είναι. Η Εκκλησία με βάση τα στοιχεία που έχει και αυτά που βιώνει, θεωρεί ότι λιγότερες υποθέσεις κάνει αν αποδεχθεί ότι υπάρχει ο Χριστός ως θεότητα. Παράδειγμα: "Κινδυνεύει κάποιος ιερέας, πέφτει από το βουνό και ξαφνικά έρχεται ένας Άγιος και τον σώζει. Θα μπορούσε ο ιερέας να σκεφτεί ότι αυτό συνέβη χάρη σε εξωγηίνους, ότι έπαθε παράκρουση και ποτέ δεν έπεσε στον γκρεμό κ.λ.π. Αν όμως είναι απολύτως καλά στα μυαλά του, δεν είχε δείξει ποτέ συμπτώματα παράκρουσης κ.λ.π. τότε το λιγότερο που θα πρέπει να σκεφτεί είναι ότι κάτι "περίεργο" συνέβη που πρέπει οπωσδήποτε να ψάξει και να λάβει σοβαρά υπόψη του."
Σου έφερα ένα υπεραπλουστευμένο παράδειγμα, μην το πάρεις τοις μετρητοίς. Απλά για να σου πω τί πάνω-κάτω εννοώ.
Επειδή πάντως έχω την εντύπωση ότι το Ξυράφι του Όκαμ πραγματικά δεν έχει τόση σχέση όση του δίνεις στο παράδειγμά μου ή ότι τέλοσπάντων δεν αντιφάσκει με αυτά που λέω, θα μπορούσες να εξηγήσεις αναλυτικότερα τί εννοείς;]]]

"Το μαντήλι που λέγαμε..."

"Για να γίνω καλύτερος άνθρωπος δύο πράγματα χρειάζομαι: Δύναμη και σοφία. Τη σοφία την κατακτώ κρίνοντας με βάση τα στοιχεία που έχω, και δε δέχομαι άκριτα την καθοδήγηση του καθενός (κάτι στο οποίο - αν όντως πίστεύεις εκείνο που λες για την έρευνα - δε θα διαφωνήσεις)."
[[[Μα δεν υπάρχει κανένα μαντήλι. Δεν απαγόρεψε κανείς στα παιδιά να ρωτάνε ή να προβληματίζονται. Κανείς δεν σου είπες να πιστέψεις άκριτα την καθοδήγηση του καθενός. Και νομίζω ότι υπερβάλλεις με αυτό που αποκαλείς "πλύση εγκεφάλου". Όπως υπήρχαν άτομα που ανατράφηκαν σε Χριστιανικό περιβάλλον και μόνο σε Χριστιανικό, και εν συνεχεία απομακρύνθηκαν από την Εκκλησία, έτσι υπάρχουν άτομα που ανατράφηκαν σε Χριστιανικό περιβάλλον και έμειναν εκεί και επίσης και άτομα που καμιά σχέση δεν είχαν με την Εκκλησία αλλά όταν τη γνώρισαν δεν ήθελαν να φύγουν από κοντά της.
Δηλαδή οι πρώτοι ήταν εξυπνότεροι από τους δεύτερους και τους τρίτους; Αν το πιστεύεις αυτό, τότε υποτιμάς τους δεύτερους και τους τρίτους (ή υπερτιμάς τους πρώτους). Αν όντως κάνεις κάποια τέτοια διάκριση, τότε αυτό είναι υποκειμενικό, οπότε δεν μπορείς να το παρουσιάζεις ως κάτι βέβαιο. Αν τώρα πεις "οι πρώτοι είχαν ισχυρότερες αντιστάσεις", και αυτό είναι υποκειμενικό.]]]

"Δύναμη όμως μετά χαράς θα ήθελα να μου δώσει όποιος μπορεί, δίνοντάς μου κουράγιο. Και σίγουρα αν εμφανιζόταν μπροστά μου ένα υπερφυσικό ον και μου έλεγε "μην ανησυχείς, σε προστατεύω εγώ και δε θα πάθεις τίποτα" θα έπαιρνα πολύ κουράγιο για να κάνω το σωστό. Γιατί λοιπόν να μην το κάνει; Γιατί περιμένει να "προσευχηθώ"; Εγώ δεν πιστεύω στο Θεό, γιατί δε βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο να κάνω μια τέτοια υπόθεση. Γιατί να μην έρθει να μου αποδείξει την ύπαρξή του αφού όπως λες με αγαπάει τόσο πολύ;"
[[[Κατ'αρχάς, για υπέθεσε λίγο: Αν φανερωνόταν ο Θεός μπροστά σου, τότε δεν θα παραβίαζε την ελευθερία σου; Δεν θα σου αφαιρούσε αυτομάτως την ελεύθερη επιλογή σου να πιστέψεις σε εκείνον ή όχι;
Βέβαια εσύ λες "όχι δεν θα μου την παραβίαζε, επειδή έγω δεν λέω να μην έρθει να μου αποδείξει ότι υπάρχει, αν υπάρχει --που δεν υπάρχει". Μήπως όμως η απόλυτη βεβαιότητα ισοδυναμεί με άρνηση του "αντιλόγου";
Αν όντως υπάρχει Θεός, μήπως προσπάθησε να σου το δείξει, στα πλαίσια που δεν παραβιάζεται η ελευθερία σου, αλλά αυτή η 100% σιγουριά σου ότι δεν υπάρχει, προκάλεσε την άρνησή σου και την απόλυτη βεβαιότητά σου ότι όλα είναι συμπτώσεις; Αν με κάποιο τρόπο προσπαθεί να σου δείξει ότι υπάρχει, εσύ με την άρνησή σου μήπως τον διώχνεις; Διότι εσύ λες "ας μου αποδείξει ότι υπάρχει". Μα έστω ότι πάει με έναν Α τρόπο να σου το δείξει. Όταν βλέπεις εσύ αυτόν τον Α τρόπο να εκτυλλίσεται μπροστά σου, και λες "ηρέμησε, όλα είναι συμπτώσεις, 100% δεν υπάρχει Θεός, όλα αυτά περι ψυχής είναι βλακείες", τότε δεν τον αρνείσαι; Δεν τον αποδιώχνεις;]]]

"Οι άνθρωποι που περνούν συμφορές, ταπεινώσεις, βασανιστήρια, και που πεθαίνουν πολλές φορές και μάλιστα μέσα σε τραγικές συνθήκες μάλλον δε θα συμφωνούσαν μαζί σου... ο Θεός προνοεί πχ για το μωρό που γεννιέται με Έιτζ και ζει μια ζωή σύντομη και οδυνηρή; Είναι για το καλό του; Ο Θεός προνοεί για τα παιδάκια που σκοτώνονται φριχτά σε πολέμους, σε δυστυχήματα, για τα παιδάκια που λιμοκτονούν, για τα παιδάκια που πεθαίνουν από τις κακουχίες επειδή εργάζονται στα χωράφια, ή τα εκμεταλλεύονται έμποροι λευκής σαρκός; Είναι για καλό αυτά; Ή μήπως περιμένει πρώτα να προσευχηθούν και ύστερα να τα βοηθήσει να ζήσουν μια καλή ζωή;"
[[[Κατ'αρχάς, να επισημάνω πως πάρα πολύ, εκατομμύρια άνθρωπο που υπέστησαν αυτά που αναφέρεις, ήτανε Χριστιανοί, και αληθινοί, και πίστευαν και δεν έχασαν το κουράγιο τους ούτε το χαμόγελο από το πρόσωπό τους. Όταν πήγανε κάποιον, δεν θυμάμαι ποιόν, νομίζω ήταν οσιομάρτυρας, στα βασανιστήρια οι Ρωμαίοι, αυτός σε κατάσταση πλήρους ευτυχίας, τους είπε "Πάρτε τα όλα, πάρτε και το μάτι, και το χέρι, και το πόδι...την αγάπη δεν μπορείτε να μου την πάρετε".

Μην το πάρεις ως απάντηση το παραπάνω, απλά το αναφέρω. Επειδή η Κούπα του Πόνου δεν έχει το ίδιο μέγεθος για όλους, και επειδή και εγώ δεν ξέρω πως θα φερθώ αν βρεθώ σε τέτοιες καταστάσεις --σχεδόν σίγουρα θα γινόμουν άλλος άνθρωπος, προς το κακό εννοώ, για αυτό και ελπίζω να μη βρεθώ ποτέ σε τέτοια κατάσταση--, και όντως υπάρχει δυστυχία και η σκέψη του Θεού είναι ανεξιχνίαστη σε εμάς (αυτό ισχύει για όλες τις θρησκείες νομίζω), πρέπει να ρωτήσεις έναν ιερέα, αν θες να συζητήσεις αυτό το θέμα.

Αλλά μπορώ να σου θέσω ως συνέχεια του προβληματισμού σου, έναν άλλον, πάνω σε αυτόν:
"Γιατί αυτός ο κύκλος δυστυχίας, απόγνωσης και φόβου; Πού οδηγεί; Κάπου πρέπει να οδηγεί και να εξυπηρετεί ένα ανώτερο σχέδιο. Αν δεν υπάρχει συνέχεια και μια "ανταμοιβή" για αυτόν, τότε ο κόσμος είναι έρμαιο της τύχης, η ζωή ένα κακόγουστο αστείο. Και αυτό δεν θέλω να το αποδεχθώ τόσο εύκολα."]]]

Ο Νίτσε είχε πει " Πόση αλήθεια αποτολμάει ένα πνεύμα;[..]Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία". Αλλά δεν σκέφτηκε ότι η πλάνη ίσως και να μην είναι αυτή που αυτός νόμιζε ότι είναι.
« Last Edit: January 22, 2007, 00:55:33 am by Wanderer » Logged

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #177 on: January 22, 2007, 01:08:21 am »

Quote from: Wanderer on January 22, 2007, 00:51:00 am
[[[Ποιός σου είπε ότι δεν έζησαν την ίδια εποχή;]]]
ʼντε καλά, ας μην την κάνουμε εδώ αυτήν τη συζήτηση...

[[[Με αρκετά.]]]
Τότε γιατί δε μας τα λένε; Εγώ γιατί δεν τα έχω ακούσει;

[[[Και γιατί να μην υπήρχε Θεός από πάντα;
Είναι μια άχρηστη υπόθεση, αυτό λέμε!

Έπειτα, αφού η ύλη δεν είναι άχρονη, δηλαδή ξέρουμε πως από τη στιγμή που υπάρχει ύλη υπάρχει και χρόνος, είναι μάλλον παράδοξο να υποθέσουμε ότι υπήρχε από πάντα.]]]
Δε βλέπω πού είναι το παράδοξο Huh

[[[Εγώ ξέρω πως το ότι η συνολική ποσότητα ύλης+ενέργειας στο σύμπαν είναι σταθερή, και πως αυτό είναι θεμελιώδες δόγμα της επιστήμης. Αυτό που λες νομίζω πως είναι μια αρκετά τραβηγμένη θεωρία που δεν στηρίζεται σε αποδείξεις. Είχα διαβάσει κάτι τέτοιο, αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες, αν θες κάνε ένα ποστ στο "επιστήμες" για αυτό.]]]
Έχω την εντύπωση ότι έχει παρατηρηθεί - βέβαια έχω κάτι χρόνια να ασχοληθώ σοβαρά με τέτοια ζητήματα...

Επειδή πάντως έχω την εντύπωση ότι το Ξυράφι του Όκαμ πραγματικά δεν έχει τόση σχέση όση του δίνεις στο παράδειγμά μου ή ότι τέλοσπάντων δεν αντιφάσκει με αυτά που λέω, θα μπορούσες να εξηγήσεις αναλυτικότερα τί εννοείς;]]]
http://en.wikipedia.org/wiki/Occam%27s_razor

[[[Μα δεν υπάρχει κανένα μαντήλι. Δεν απαγόρεψε κανείς στα παιδιά να ρωτάνε ή να προβληματίζονται. Κανείς δεν σου είπες να πιστέψεις άκριτα την καθοδήγηση του καθενός. Και νομίζω ότι υπερβάλλεις με αυτό που αποκαλείς "πλύση εγκεφάλου". Όπως υπήρχαν άτομα που ανατράφηκαν σε Χριστιανικό περιβάλλον και μόνο σε Χριστιανικό, και εν συνεχεία απομακρύνθηκαν από την Εκκλησία, έτσι υπάρχουν άτομα που ανατράφηκαν σε Χριστιανικό περιβάλλον και έμειναν εκεί και επίσης και άτομα που καμιά σχέση δεν είχαν με την Εκκλησία αλλά όταν τη γνώρισαν δεν ήθελαν να φύγουν από κοντά της.
Δηλαδή οι πρώτοι ήταν εξυπνότεροι από τους δεύτερους και τους τρίτους; Αν το πιστεύεις αυτό, τότε υποτιμάς τους δεύτερους και τους τρίτους (ή υπερτιμάς τους πρώτους). Αν όντως κάνεις κάποια τέτοια διάκριση, τότε αυτό είναι υποκειμενικό, οπότε δεν μπορείς να το παρουσιάζεις ως κάτι βέβαιο. Αν τώρα πεις "οι πρώτοι είχαν ισχυρότερες αντιστάσεις", και αυτό είναι υποκειμενικό.]]]
Μα εδώ δε μας ενδιαφέρει γιατί ο ένας πίστεψε και ο άλλος όχι. Το γεγονός ότι κάποιοι αλλάζουν θρήσκευμα δεν αναιρεί ότι η πλύση εγκεφάλου υφίσταται γενικά στην κοινωνία.

[[[Κατ'αρχάς, για υπέθεσε λίγο: Αν φανερωνόταν ο Θεός μπροστά σου, τότε δεν θα παραβίαζε την ελευθερία σου;
Όχι βέβαια!

Δεν θα σου αφαιρούσε αυτομάτως την ελεύθερη επιλογή σου να πιστέψεις σε εκείνον ή όχι;
Μα ελεύθερα μπορείς να επιλέξεις μόνο όταν έχεις στα χέρια σου όλα τα στοιχεία. Όταν υπάρχουν πράγματα που δεν τα ξέρεις γιατί σου τα κρύβουν δεν είσαι πραγματικά ελεύθερος, αλλά εξαπατάσαι.

Βέβαια εσύ λες "όχι δεν θα μου την παραβίαζε, επειδή έγω δεν λέω να μην έρθει να μου αποδείξει ότι υπάρχει, αν υπάρχει --που δεν υπάρχει". Μήπως όμως η απόλυτη βεβαιότητα ισοδυναμεί με άρνηση του "αντιλόγου";
Όχι. Αν δω επαρκή στοιχεία για κάτι, αλλάζω γνώμη.

[[[Κατ'αρχάς, να επισημάνω πως πάρα πολύ, εκατομμύρια άνθρωπο που υπέστησαν αυτά που αναφέρεις, ήτανε Χριστιανοί, και αληθινοί, και πίστευαν και δεν έχασαν το κουράγιο τους ούτε το χαμόγελο από το πρόσωπό τους. Όταν πήγανε κάποιον, δεν θυμάμαι ποιόν, νομίζω ήταν οσιομάρτυρας, στα βασανιστήρια οι Ρωμαίοι, αυτός σε κατάσταση πλήρους ευτυχίας, τους είπε "Πάρτε τα όλα, πάρτε και το μάτι, και το χέρι, και το πόδι...την αγάπη δεν μπορείτε να μου την πάρετε".
...και μετά βασανίστηκε και εκτελέστηκε, υποθέτω... πολύ τον αγαπούσε ο Θεός σου Roll Eyes

"Γιατί αυτός ο κύκλος δυστυχίας, απόγνωσης και φόβου; Πού οδηγεί; Κάπου πρέπει να οδηγεί και να εξυπηρετεί ένα ανώτερο σχέδιο. Αν δεν υπάρχει συνέχεια και μια "ανταμοιβή" για αυτόν, τότε ο κόσμος είναι έρμαιο της τύχης, η ζωή ένα κακόγουστο αστείο. Και αυτό δεν θέλω να το αποδεχθώ τόσο εύκολα."]]]
Α, μάλιστα. Πρώτα θα μου αλλάξουνε τα φώτα και μετά θα μου δώσουνε και μια καραμέλα για να μην παραπονιέμαι. Ε εγώ αυτό δεν το δέχομαι.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #178 on: January 23, 2007, 00:23:38 am »

quote from Nessa:
"Τότε γιατί δε μας τα λένε; Εγώ γιατί δεν τα έχω ακούσει;"
[[[Πού να ξέρω γιατί εσύ δεν τα έχεις ακούσει; Μήπως δεν τους ρώτησες;]]]

"Είναι μια άχρηστη υπόθεση, αυτό λέμε!"
[[[Άχρηστη για εσένα, όχι για όλους]]]

"Δε βλέπω πού είναι το παράδοξο"
[[[Οκ, δεν είναι ανάγκη να το βλέπεις σώνει και καλά]]]

[[[Για το Ξυράφι του Όκαμ, δεν κατάλαβες τί εννοούσα όταν σου έλεγα να μου περιγράψεις αναλυτικότερα τί εννοείς. Ξέρω τί λέει το Ξυράφι του Όκαμ, η ένστασή μου έγκειται στο ότι δεν αναιρεί και δεν έχει σχέση το τί λέει με το παράδειγμα που σου περιέγραψα]]]

"Μα εδώ δε μας ενδιαφέρει γιατί ο ένας πίστεψε και ο άλλος όχι. Το γεγονός ότι κάποιοι αλλάζουν θρήσκευμα δεν αναιρεί ότι η πλύση εγκεφάλου υφίσταται γενικά στην κοινωνία."
[[[Το ότι διδάσκεται μια θρησκεία όπως ο Χριστιανισμός, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι πλύση εγκεφάλου, και το παράδειγμα που περιέγραψα το καθιστά αυτό απόλυτα σαφές.
Αν τώρα υπάρχουν (που υπάρχουν η αλήθεια είναι) κάποιοι που τη διδάσκουν με λάθος τρόπο, τότε αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπισθεί.]]]

"Μα ελεύθερα μπορείς να επιλέξεις μόνο όταν έχεις στα χέρια σου όλα τα στοιχεία. Όταν υπάρχουν πράγματα που δεν τα ξέρεις γιατί σου τα κρύβουν δεν είσαι πραγματικά ελεύθερος, αλλά εξαπατάσαι."
"Αν δω επαρκή στοιχεία για κάτι, αλλάζω γνώμη."
[[[Ίσως να έχεις όλα τα στοιχεία που θέλεις "στο πιάτο", αλλά η 100% σιγουριά σου ότι δεν υπάρχει Θεός, που ισοδυναμεί με άρνηση οποιασδήποτε πιθανότητας να υπάρχει Θεός, να σε αποτρέπει να τα αξιολογήσεις σωστά.
Σου είπα: Πάει να συμβεί το Α γεγονός και υποθέτω ότι σκέφτεσαι, αφού έχεις αποκλείσει 100% την πιθανότητα να υπάρχει Θεός: "Είμαι εντελώς σίγουρη ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα φυσικό γεγονός, δεν υπάρχει Θεός, όλα αυτά είναι βλακείες, αρνούμαι να πιστέψω έστω και για μια στιγμή ότι αυτό που βλέπω είναι κάτι άλλο εκτός από μια σύμπτωση, μια συνομωσία..."]]]

"...και μετά βασανίστηκε και εκτελέστηκε, υποθέτω... πολύ τον αγαπούσε ο Θεός σου"
[[[Ο Θεός των Χριστιανών εννοείς. Δεν ξέρεις τί πιστεύω, αφού υποστηρίζω όχι την ύπαρξη του Θεού, αλλά την ορθότητα και το περιεχόμενο της Χριστιανικής "φιλοσοφίας". Και δεν λέω τί πιστεύω, επειδή αυτό δεν έχει καμιά σημασία, καθ'ότι σου απαντάω με επιχειρήματα και όχι με εκφράσεις του τύπου  "εγώ αυτό είδα".
Τώρα πάνω στο ειρωνικό σχόλιό σου, αν διαβάσεις θρησκευτικα βιβλία θα καταλάβεις ότι η ειρωνεία σου ήταν εντελώς και πέρα για πέρα άστοχη.]]]

"Α, μάλιστα. Πρώτα θα μου αλλάξουνε τα φώτα και μετά θα μου δώσουνε και μια καραμέλα για να μην παραπονιέμαι. Ε εγώ αυτό δεν το δέχομαι."
[[[Εντελώς άστοχο και αυτό επίσης. Έθεσα έναν προβληματισμό για μια άλλη θεώρηση του κόσμου, η οποία δίνει έναυσμα για περεταίρω έρευνα και στοχασμό. Η απάντησή σου ήταν τελείως άκυρη.]]]

Κάτι ακόμα: Για αυτό που λες, αν παρουσιαζόταν σε εσένα ο Θεός, βλέπεις ότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή, σημεία και θαύματα έκανε μπροστά στα μάτια των Φαρισαίων, και αυτοί όχι μόνο δεν πίστεψαν, αλλά έδωσαν τροφή στην απληστία τους, και είπαν "με τη βοήθεια σκοτεινών δυνάμεων διαφεντεύει τα δαιμόνια" και τον σταύρωσαν. Θέλω να πω, αν υπάρχει Θεός, δεν ξέρει καλύτερα από ότι ο άνθρωπος πότε ο τελευταίος είναι πνευματικά έτοιμος για μια τέτοια "απ'ευθείας" αποκάλυψη;
Τώρα για εμφανίσεις μέσα από Σημάδια, σου απάντησα παραπάνω.
Ακόμη, λάβε υπόψη σου το ότι λογικά αν εμφανιζόταν μπροστά σου, ακόμα και αν εξακολουθείς να μην βλέπεις το λόγο να υπάρχει Θεός, θα τον αποδεχώσουν χωρίς όμως να τον έχεις αποδεχθεί μέσα σου. Θα ήσουν δηλαδή "αναγκασμένη" να τον αποδέχεσαι χωρίς όμως, πώς να το πω, να τον "αγαπάς", να καταλαβαίνεις το γιατί τον χρειάζεσαι.
Και μην πεις ότι "θα μου το εξηγήσει εκείνος", διότι και τίποτα να μην σου πει, εσύ θα έχεις "εξαναγκαστεί" να τον αποδεχθείς, χωρίς όπως είπα να τον έχεις αποδεχθεί και στην καρδιά σου.

Υπάρχει μια φράση που λέει "όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα έρθει", δηλαδή όταν ο μαθητής έχει φτάσει στο σημείο να μπορεί να κατανοήσει και να αντέξει κάποια πράγματα, ο δάσκαλος θα βρεθεί για να του διδάξει αυτά που πρέπει.

Επίσης υπάρχει μια παραβολή, στη οποία ο πλούσιος μιλάει με τον Χριστό και του λέει "κατέβα εδώ και εμείς θα πιστέψουμε σε εσένα"...πρόσεξε το ότι ο πλούσιος μιλάει με τον Χριστό, αλλά παρόλαυτα δεν πιστεύει ότι υπάρχει και του ζητάει να κατέβει για να πιστέψει σε αυτόν. Δηλαδή βρίσκει προφάσεις για να δικαιολογήσει τον εαυτό του.

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #179 on: January 23, 2007, 00:52:29 am »

Quote from: Wanderer on January 23, 2007, 00:23:38 am
[[[Πού να ξέρω γιατί εσύ δεν τα έχεις ακούσει; Μήπως δεν τους ρώτησες;]]]
Περιμένουν να πας να τους ρωτήσεις; Roll Eyes Τόσα χρόνια στα Θρησκευτικά μαλακίες κάναμε, υπήρχε αντικειμενική απόδειξη και δε μας την είπανε;

[[[Άχρηστη για εσένα, όχι για όλους]]]
Αν δεν εξηγεί κάτι που να μην εξηγείται αλλιώς, είναι αντικειμενικά άχρηστη.

[[[Το ότι διδάσκεται μια θρησκεία όπως ο Χριστιανισμός, αυτό σε καμιά περίπτωση δεν είναι πλύση εγκεφάλου, και το παράδειγμα που περιέγραψα το καθιστά αυτό απόλυτα σαφές.
Δεν είδα κανένα παράδειγμα σε αυτά που έγραψες!

[[[Ίσως να έχεις όλα τα στοιχεία που θέλεις "στο πιάτο", αλλά η 100% σιγουριά σου ότι δεν υπάρχει Θεός, που ισοδυναμεί με άρνηση οποιασδήποτε πιθανότητας να υπάρχει Θεός, να σε αποτρέπει να τα αξιολογήσεις σωστά.
Σου είπα: Πάει να συμβεί το Α γεγονός και υποθέτω ότι σκέφτεσαι, αφού έχεις αποκλείσει 100% την πιθανότητα να υπάρχει Θεός: "Είμαι εντελώς σίγουρη ότι αυτό που συμβαίνει είναι ένα φυσικό γεγονός, δεν υπάρχει Θεός, όλα αυτά είναι βλακείες, αρνούμαι να πιστέψω έστω και για μια στιγμή ότι αυτό που βλέπω είναι κάτι άλλο εκτός από μια σύμπτωση, μια συνομωσία..."]]]
Πρόσεξε γιατί αρχίζεις να γίνεσαι προσβλητικός...

[[[Εντελώς άστοχο και αυτό επίσης. Έθεσα έναν προβληματισμό για μια άλλη θεώρηση του κόσμου, η οποία δίνει έναυσμα για περεταίρω έρευνα και στοχασμό. Η απάντησή σου ήταν τελείως άκυρη.]]]
Μπα; Να σου το πω αλλιώς. Δηλαδή όταν κάποιος με αδικεί εγώ αντί να του σπάσω τα μούτρα θα λέω "δεν πειράζει, θα δικαιωθώ στον άλλο κόσμο";

Θέλω να πω, αν υπάρχει Θεός, δεν ξέρει καλύτερα από ότι ο άνθρωπος πότε ο τελευταίος είναι πνευματικά έτοιμος για μια τέτοια "απ'ευθείας" αποκάλυψη;
Γιατί, τι θα πάθω;

Ακόμη, λάβε υπόψη σου το ότι λογικά αν εμφανιζόταν μπροστά σου, ακόμα και αν εξακολουθείς να μην βλέπεις το λόγο να υπάρχει Θεός, θα τον αποδεχώσουν χωρίς όμως να τον έχεις αποδεχθεί μέσα σου. Θα ήσουν δηλαδή "αναγκασμένη" να τον αποδέχεσαι χωρίς όμως, πώς να το πω, να τον "αγαπάς", να καταλαβαίνεις το γιατί τον χρειάζεσαι.
Και μην πεις ότι "θα μου το εξηγήσει εκείνος", διότι και τίποτα να μην σου πει, εσύ θα έχεις "εξαναγκαστεί" να τον αποδεχθείς, χωρίς όπως είπα να τον έχεις αποδεχθεί και στην καρδιά σου.
Μα δε γίνεται πρώτα να αγαπήσεις κάτι και ύστερα να σιγουρευτείς ότι είναι υπαρκτό!

Επίσης υπάρχει μια παραβολή, στη οποία ο πλούσιος μιλάει με τον Χριστό και του λέει "κατέβα εδώ και εμείς θα πιστέψουμε σε εσένα"...πρόσεξε το ότι ο πλούσιος μιλάει με τον Χριστό, αλλά παρόλαυτα δεν πιστεύει ότι υπάρχει
Δεν πιστεύει ότι υπάρχει;;;; Προφανώς και πιστεύει ότι υπάρχει, απλά δεν πιστεύει ότι είναι Θεός!
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 22 Go Up Print
Jump to: