• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:36:42 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:36:42 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 108
Total: 118
rafa98p
GeorgeGk
Sotirisbikos
acolak
grepanis
tsaliki
hacky
tzortzis
Geoth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46781 times)
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #135 on: January 18, 2007, 16:55:25 pm »

quote from Kenny:
"Το κακό με σένα Wanderer ήταν ότι βλέπεις τα πράγματα πολύ ρομαντικά και πάρα πολύ θεωρητικά. Το θέμα δεν είναι όμως η θεωρία αλλά η πράξη και επικεντρώνομαι σε αυτήν την πράξη στην χώρα μας. Σε μια χώρα στην οποία η Χριστιανική Εκκλησία πάντα προωθούσε συντηρητικές απόψεις και πράξεις και το μόνο καλό που μπορεί να της βρει κανείς είναι η ελεημοσύνη (καλό??? λίγο ειρωνικό δεν ακούγεται???) σε 5-10-100-1500-10000 άπορους την ίδια στιγμή μάλιστα που κάνει εξώσεις από ένα σωρό οικογένειες και ανθρώπους που μένουν σε σπίτια που είναι περιουσία της Εκκλησίας (από που και ως που άραγε???)!"
[[[Δεν τα βλέπω τα πράγματα πολύ θεωρητικά...όσο για το ρομαντικά, όχι σε σημείο που να επηρεάσει την κρίση μου.
Δεν είπε Kenny πως συμφωνώ με όλα όσα γίνονται ή πραγματοποιεί η εκκλησιαστική εξουσία (κάπου μάλιστα αν προσέξεις είπα "ανέκαθεν η εξουσίαι συνήθως τρέλαινε τον άνθρωπο"), αλλά είναι φοβερό σφάλμα αν νομίσεις πως η Εκκλησία είναι η εξουσία.]]]

"Μια Εκκλησία που τρώει με χρυσά κουτάλια και καίει τα βιβλία κάποιου που τόλμησε να πει πως ο Χριστός είχε γκόμενα!"
[[[Έχεις δίκιο Kenny στις ενστάσεις σου, αλλά ξαναλέω, είναι φοβερό σφάλμα να νομίσεις πως Εκκλησία είναι η εξουσία, και συμπληρώνω ή κάποιοι φανατικοί που δεν θέλουν να ακούσουν την άλλη άποψη. Επίσης είναι κατακριτέο κάποιοι να μην κοιτάνε τα καλά που έχει κάνει κάποιος ιερέας και να βρουν ένα κακό που είπε και να λένε "α, άρα είναι μπούφος, είναι απατεώνας, είναι..."! Άνθρωπος είναι, θα πει και κάτι λάθος, θα κάνει και μια λανθασμένη πράξη! Δεν αναφέρομαι σε αυτό που λες εσύ, άλλο πράγμα έχω στο μυαλό μου...]]]

"Έχει καταντήσει αηδία πια η καραμέλα "Το τι κάνουν οι παπάδες δεν έχει σχέση με τον Χριστιανισμό! Δεν τα δίδαξε αυτά ο Χριστός!". Κι αν δεν έχουν σχέση με τον Χριστιανισμό αυτά που κάνουν οι παπάδες (μερικοί όχι όλοι  ) με τι έχουν σχέση???"
[[[Κατ'άρχάς αυτό "το τί κάνουν οι παπάδες" είναι επίσης καραμέλα! Μήπως πρέπει να πεις "το τί κάνουν κάποιοι παπάδες"; Και φυσικά αυτά που κάνουν κάποιοι παπάδες δεν έχουν σχέση με τον Χριστιανισμό!]]]

"Εσύ τι κάνεις ως καλός Χριστιανός γι αυτά που υποθέτω πως σε θλίβουν?"
[[[Ένας πραγματικός Χριστιανός σίγουρα δε θα υποστήριζε τέτοιες ενέργειες και θα αρνιόταν να συμμετάσχει. Και σίγουρα θα τις καταδίκαζε επιπλέον.
Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, δεν σου απαντώ, καθώς δεν έχει σημασία να σου πω αν είμαι Χριστιανός ή τί κάνω εγώ.]]]

"Αλλά συγνώμη, ξέχασα πως η Ελλαδική Εκκλησία είναι η μόνη που αυτοκαθορίζει τους αρχηγούς της και κανένας άλλος δεν έχει λόγο σε αυτό παρά μία συντηρητική κλίκα καλοφαγάδων και βολεμένων."
[[[Ξέρεις, θα σου πω κάτι που θα σου φανεί αστείο: Ρώτησα τον θεολόγο στο λύκειο "δεν θα έπρεπε η Εκκλησία να εκλέγει τα μέλη της εξουσίας με κλήρωση, σαν να λένε δηλαδή ότι αφήνουν το Θεό να αποφασίσει ποιός είναι καταλληλότερος για αυτά τα αξιώματα; Θυμάμαι ότι θεώρησε αυτήν την άποψη μάλλον χαζή, δεν ξέρω πώς σου φαίνεται εσένα; 
Ένας πολύ καλός μου φίλος μετά μου έλεγε "Θα βγάλουν και διαφήμηση: Αγοράστε τώρα τα περιορισμένου αριθμού κουπόνια! Ποιός θα είναι ο υπερτυχερός;;;!!! And the winner is..." Grin]]]

"Ζούμε σε μια χώρα στην οποία η πλειοψηφία του πληθυσμού της είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και η πλειοψηφία των Χριστιανών ορθόδοξων είναι κατ'ευφημισμόν Χριστιανοί Ορθόδοξοι γιατί κανένας τους δεν έχει διαβάσει ούτε καν την Καινή Διαθήκη και τα λοιπά ιερά βιβλία της θρησκείας αυτής. Παρόλα αυτά όλοι πέφτουν με τα μούτρα να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό, μια θρησκεία που δεν έχουν καν διαβάσει και μελετήσει αρκετά για να πιστέψουν. Αυτό βέβαια επιβεβαιώνει περίτρανα αυτά που έλεγα περί προπαγάνδας και τύφλωσης. Κενή πίστη λοιπόν και ταύτιση της Ελλάδας με τον Χριστιανισμό και...άγιος ο θεός!"
[[[ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ! Δεν ξέρω αν ισχύει ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει μια τέτοια πλειοψηφία, αλλά έστω και ένας να είναι όπως λες, αυτό σίγουρα είναι τραγικό λάθος και κατακριτέο! Μα και εγώ είχα πει κάπου "εξοργίζομαι όταν ακούω μερικές-μερικές ή μερικούς-μερικούς να λένε "Ω, τί κακιά η Ψ θρησκεία, πόσο ωραιώτερη είναι η δικιά μας" και εν τω μεταξύ ούτε σταλιά να μην ξέρουνε τί αυτή λέει, ή "α, να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας Κώδικας ντα Βίντσι" και άλλα τέτοια "μαργαριτάρια" Angry Angry"]]]

quote from Fenix:
"(νομίζω ότι η επικοινωνία με τον Θεό για την σωτηρία των ψυχών υμών δεν κουράζει)"
[[[Αντί να "νομίζεις", πάνε να κάνεις το ίδιο και μετά να εκφέρεις άποψη. Ή διάβασε το βίο κανενός Αγίου να δούμε αν θα έχεις την ίδια γνώμη. Άλλο τα να πιστεύει κάποιος ότι δεν έχει αποτέλεσμα και άλλο το να το χλευάζει. Και να θεωρώ ότι π.χ.το στρυφογύρισμα που κάνουν οι ιερείς (μια κατηγορία, νομίζω οι Σούφι) των Μουσουλμάνων ότι δεν έχει αποτέλεσμα αλλά δε θα το χλεύαζα, ειδικά αν δεν το δοκίμαζα πρώτα εγώ (όχι το στρυφογύρισμα, όλα όσα κάνουν)]]]

"Ποιος σε κρατάει και σε κατευθύνει πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά, αυτός που ελέγχει τα ούρα σου, αυτός που διαπραγματεύεται το διαζύγιό σου, ή αυτός που μιλάει με τον Μεγάλο για το που θα καταλήξει η πολύτιμη ύπαρξή σου όταν τα τινάξεις;"
[[[Κανένας. Μόνο ο εαυτός σου. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ό,τι θέλεις. Και για αυτήν την πολύτιμη ύπαρξη μπορείς να στραφείς και σε άλλες κατευθύνσεις για να την παρηγορήσεις.]]]

" απέναντι είσαι εσύ χαλαρός, με την δεξιά του Θεού, να παίζεις μπάλα έξω από την εκκλησία παρέα με τους χρυσαυγίτες φίλους σου πριν αυτοί χαλάσουν και πάνε δίπλα να δείρουν το παιδάκι από το Κατάρ."
[[[Να διευκρινήσω ότι καμιά σχέση δεν έχουν αυτά με τον Χριστιανισμό (η χρυσαυγίτες και οι συναφοί)

quote from Nessa:
"Η λέξη-κλειδί εδώ είναι στοιχεία. Πες μου τι στοιχεία έχεις για τους ισχυρισμούς σου, να δούμε αν στέκουν."
[[[Έγω έχω υπόψη μου ένα βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας αποδεικνύει επιστημονικά ότι ο Χριστός αναστήθηκε (το έχω διαβάσει παρεπιπτόντως)! Εσύ μπορεί να το διαβάσεις βέβαια και να πεις "βλακείες", κάποιος άλλος μπορεί να το διαβάσει και να πει "μα καλά, όντως το αποδεικνύει περίτρανα!", κάποιος άλλος πάλι μπορεί να το διαβάσει και να μη του κάνει καμμιά αίσθηση.
Για το Μάτριξ τώρα και για την δια μαγείας δημιουργία της Γης (όμως σαν να φαίνεται πως χρειάσθηκε πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί" οι πιθανότητες να ισχύουν είναι ακριβώς 50%. Διότι δεν νομίζω πως μπορείς να αποδείξεις ότι δε ζούμε στο Μάτριξ, ούτε ότι δεν έγινε δια μαγείας το Σύμπαν (με τον τρόπο που σου είπα).]]]

"Κάνεις λάθος, δεν του λέω αυτό. Δεν του λέω "πάρε υπόψη σου μόνο αυτά που σου λέω εγώ και όλα τα άλλα είναι άσχετα"."
[[[Αν του πεις μόνο την άποψή σου και δεν το παραπέμψεις σε έναν ιερέα να του πει και τη δική του, τότε ουσιαστικά του λες να πάρει υπόψη του μόνο τη δική σου, αφού δεν γνωρίζει την άλλη άποψη. Α, εκτός βέβαια και αν εννοείται πως θα την ακούσει και την άλλη άποψη έτσι και αλλιώς από κάπου αλλού.]]]

"Πιθανόν. Ή ίσως να φταίει η ανατροφή μου. Ή τα γονίδιά μου. Ή οι εμπειρίες μου. Ή οι συναναστροφές μου. Ή ή ή..."
[[[Εσύ δηλαδή δεν δέχθηκες πλύση εγκεφάλου από τους προαναφερθέντες παράγοντες για το ότι δεν υπάρχει Χριστιανισμός, αλλά οι Χριστιανοί οπωσδήποτε δέχθηκαν πλύση εγκεφάλου από τους προαναφερθέντες παράγοντες για το ότι υπάρχει Χριστιανισμός!]]]

"Υπάρχουν γονείς μάρτυρες του Ιεχωβά που αρνούνται να κάνουν μετάγγιση αίματος στο παιδί τους και είναι πρόθυμοι να το αφήσουν να πεθάνει, προκειμένου να μην πάει - όπως πιστεύουν - στην κόλαση. Από ανιδιοτελή αγάπη το κάνουν κι αυτοί. Καλά κάνουν;"
[[[Ρώτα τους. Δεν θα μιλήσω εγώ για λογαριασμό τους. Παρεπιπτόντως, εγώ μπορεί να έχω μελετήσει την ιστορία της δημιουργίας των μαρτύρων
 του Ιεχωβά (και από την άποψη της Εκκλησίας και από τη δική τους) και να έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα "κενό" στα πιστεύω τους, άρα δε θα πω ότι καλά κάνουν. Αν θα τους εμποδίσω να αφήσουν το παιδί τους να πεθάνει; Κοίταξε, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι νόμοι του Κράτους αντιφάσκουν ξεκάθαρα με την πίστη των Ιεχωβάδων, τότε δεν μπορούν να αφήσουν το παιδί να πεθάνει όσο είναι πολίτες αυτού του Κράτους. Αν τώρα υπήρχε μια χώρα Ιεχωβαδία, στην οποία οι κάτοικοί τους πίστευαν αυτό που πιστεύουν, εγώ δε θα πήγαινα, με τη βία τουλάχιστον, να τους εμποδίσω. Εκτός και αν ένας άνθρωπος ζητούσε τη βοήθειά μου να ξεφύγει από εκεί.]]]

"Αν η θρησκεία ΔΕΝ είχε οικοδομηθεί στη φιλοσοφία της "πλύσης εγκεφάλου", ο Ιησούς δεν θα έλεγε εκείνο το κουφό "μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες". Και ούτε η Εκκλησία θα το δεχόταν."
[[[Η Αγία Γραφή και η Εκκλησία έχει πολυάριθμες προτροπές στο να ερευνούν οι Χριστιανοί. Και εκείνο το "μακάριοι οι μη ειδόντες και πιστεύσαντες" το εξήγησα σε ένα άλλο τόπικ. Ο Απόστολος Παύλος λέει ξεκάθαρα "Πίστευε μετ'ερεύνης]]]

"Επηρεάζω τις πράξεις του, ΟΧΙ τις απόψεις του! Πόσες φορές πρέπει να το πω μέχρι να το καταλάβεις;"
[[[Αυτό που λες είναι εντελώς άστοχο! Τότε περιφρονείς τις απόψεις του! Πέφτεις σε αντίφαση, αφού χωρίς να έχεις τη συναίνεση του παιδιού, το αναγκάζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει!]]]

"Ουγκ; Εγώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα να με βοηθήσει κάποιος που μέχρι τώρα δεν ήξερα πως υπάρχει. Δεν παρεξηγιέμαι..."
[[[Ξέρεις, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο "δεν ξέρω" και το "δεν πιστεύω"...]]]

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #136 on: January 18, 2007, 18:16:21 pm »

Quote from: Wanderer on January 18, 2007, 16:55:25 pm
[[[Δεν τα βλέπω τα πράγματα πολύ θεωρητικά...όσο για το ρομαντικά, όχι σε σημείο που να επηρεάσει την κρίση μου.
Δεν είπε Kenny πως συμφωνώ με όλα όσα γίνονται ή πραγματοποιεί η εκκλησιαστική εξουσία (κάπου μάλιστα αν προσέξεις είπα "ανέκαθεν η εξουσίαι συνήθως τρέλαινε τον άνθρωπο"), αλλά είναι φοβερό σφάλμα αν νομίσεις πως η Εκκλησία είναι η εξουσία.]]]

Ωωω ναι φίλε μου, η Εκκλησία ΕΙΝΑΙ εξουσία γιατί όταν τυγχάνει τέτοιας υπερβολικής προβολής και εμπλοκής στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα τότε μπαίνει ουρανοκατέβατη στην ψυχούλα του κάθε ανθρώπου και τον επηρρεάζει. Επειτα σε μια κοινωνία όπως η σημερινή χρήμα = εξουσία; Εκκλησία έχει χρήμα; Άρα Εκκλησία έχει εξουσία! Απλή λογική Wink

[[[Έχεις δίκιο Kenny στις ενστάσεις σου, αλλά ξαναλέω, είναι φοβερό σφάλμα να νομίσεις πως Εκκλησία είναι η εξουσία, και συμπληρώνω ή κάποιοι φανατικοί που δεν θέλουν να ακούσουν την άλλη άποψη. Επίσης είναι κατακριτέο κάποιοι να μην κοιτάνε τα καλά που έχει κάνει κάποιος ιερέας και να βρουν ένα κακό που είπε και να λένε "α, άρα είναι μπούφος, είναι απατεώνας, είναι..."! Άνθρωπος είναι, θα πει και κάτι λάθος, θα κάνει και μια λανθασμένη πράξη! Δεν αναφέρομαι σε αυτό που λες εσύ, άλλο πράγμα έχω στο μυαλό μου...]]]

Οδηγείς την κατάσταση κάπου αλλού. Εγώ δεν μίλησα για λάθη ανθρώπινα. Εγώ μίλησα για απόψεις ρατσιστικές, συντηρητικές και προσβλητικές που εκτοξεύονται ενίοτε από στόματα παπάδων, επισκόπων και αρχιεπισκόπων. Βλέπε δηλαδή κάψιμο βιβλίων, η ομοφυλοφιλία είναι κουσούρι, Ελλάδα = Χριστιανισμός = Εκκλησία και λοιπές πυρηνικές βόμβες...

[[[Ένας πραγματικός Χριστιανός σίγουρα δε θα υποστήριζε τέτοιες ενέργειες και θα αρνιόταν να συμμετάσχει. Και σίγουρα θα τις καταδίκαζε επιπλέον.
Αν ρωτάς εμένα προσωπικά, δεν σου απαντώ, καθώς δεν έχει σημασία να σου πω αν είμαι Χριστιανός ή τί κάνω εγώ.]]]

Το να καταδικάζεις κάτι και να μην κάνεις τίποτε γι αυτό δεν είναι αρκετό...

[[[Ξέρεις, θα σου πω κάτι που θα σου φανεί αστείο: Ρώτησα τον θεολόγο στο λύκειο "δεν θα έπρεπε η Εκκλησία να εκλέγει τα μέλη της εξουσίας με κλήρωση, σαν να λένε δηλαδή ότι αφήνουν το Θεό να αποφασίσει ποιός είναι καταλληλότερος για αυτά τα αξιώματα; Θυμάμαι ότι θεώρησε αυτήν την άποψη μάλλον χαζή, δεν ξέρω πώς σου φαίνεται εσένα; 
Ένας πολύ καλός μου φίλος μετά μου έλεγε "Θα βγάλουν και διαφήμηση: Αγοράστε τώρα τα περιορισμένου αριθμού κουπόνια! Ποιός θα είναι ο υπερτυχερός;;;!!! And the winner is..." Grin]]]

Εγώ λέω να ψηφίζει ο κόσμος, οι "Χριστιανοί" δηλαδή. Να γίνεται και προεκλογική εκστρατεία, τηλεοπτικά debate, ξεκατινιάσματα, αφίσες, συγκεντρώσεις, γκρίζα διαφήμιση.  Cheesy Cheesy Τα λεφτά τα έχει η εκκλησία  Roll Eyes Roll Eyes 8)

[[[ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ! Δεν ξέρω αν ισχύει ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει μια τέτοια πλειοψηφία, αλλά έστω και ένας να είναι όπως λες, αυτό σίγουρα είναι τραγικό λάθος και κατακριτέο! Μα και εγώ είχα πει κάπου "εξοργίζομαι όταν ακούω μερικές-μερικές ή μερικούς-μερικούς να λένε "Ω, τί κακιά η Ψ θρησκεία, πόσο ωραιώτερη είναι η δικιά μας" και εν τω μεταξύ ούτε σταλιά να μην ξέρουνε τί αυτή λέει, ή "α, να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας Κώδικας ντα Βίντσι" και άλλα τέτοια "μαργαριτάρια" Angry Angry"]]]

Φταίω εγώ μετά αν λέω ότι τα βλέπεις όλα πολύ ρομαντικά? Εγώ βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι το 80% (για να μην πω παραπάνω) όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν έχουν διαβάσει καν ολόκληρη την Καινή Διαθήκη. Την Παλαιά την έχουν δει σε ταινίες του Χόλυγουντ και τις ξαναβλέπουν κάθε Πάσχα οπότε δεν χρειάζεται να την αγγίξουν.
Πιάσε τον οποιονδήποτε στο λεωφορείο που κάνει τον σταυρό του όταν περνάει μπροστά από εκκλησία και ρώτα τον, ρώτα τον αν έχει διαβάσει έστω και ένα από τα βιβλία της Παλαιάς ή της Καινής Διαθήκης. Πόσοι πιστεύεις ότι θα έχουν διαβάσει?

Ο μέσος Έλληνας Χριστιανός ορθόδοξος, ξέρει το πάτερ ημών απέξω και αυτό ψιλολάθος, το πιστεύω και την σύνοψη για τους σκληροπυρηνικούς (βλ. γιαγιάδες) και μερικοί έχουν διαβάσει και την Αποκάλυψη που είναι έτσι και λίγο παράξενη και συναρπαστική! Κατά τα άλλα κάνει το σταυρό του μπροστά από την εκκλησία, στην οποία πατάει το Πάσχα κανα δυο φορές για σύνολικό χρόνο 45 λεπτά (βλέπε ουρά στην θεία κοινωνία, όχι τίποτα άλλο), παρόλαυτα βρίζει κανά Χριστό και καμιά Παναγία αν κάποιος του γρατζουνίσει το Hyundai Accent και φυσικά λέει τις απαραίτητες φράσεις: "Θεός φυλάξοι", "Παναγία μου βόηθα μας", "Η Παναγιά μαζί σας" για να δείξει το δέος και την θέρμη της πίστης του. Πες μου που έχω λάθος στα παραπάνω........

[[[Κανένας. Μόνο ο εαυτός σου. Είσαι ελεύθερος να επιλέξεις ό,τι θέλεις. Και για αυτήν την πολύτιμη ύπαρξη μπορείς να στραφείς και σε άλλες κατευθύνσεις για να την παρηγορήσεις.]]]

Είσαι γελασμένος αν νομίζεις ότι εσύ, κι εγώ και ο οποιοσδήποτε είμαστε ελέυθεροι να επιλέξουμε χωρίς την απειλή συνεπειών. Δεν επιλέξαμε ποτέ. Έτοιμα και μασημένα μας τα προσφέρανε. Να τα ξαναλέμε τώρα?

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #137 on: January 18, 2007, 18:59:42 pm »

quote from Fenix:
"(νομίζω ότι η επικοινωνία με τον Θεό για την σωτηρία των ψυχών υμών δεν κουράζει)"
[[[Αντί να "νομίζεις", πάνε να κάνεις το ίδιο και μετά να εκφέρεις άποψη. Ή διάβασε το βίο κανενός Αγίου να δούμε αν θα έχεις την ίδια γνώμη. Άλλο τα να πιστεύει κάποιος ότι δεν έχει αποτέλεσμα και άλλο το να το χλευάζει. Και να θεωρώ ότι π.χ.το στρυφογύρισμα που κάνουν οι ιερείς (μια κατηγορία, νομίζω οι Σούφι) των Μουσουλμάνων ότι δεν έχει αποτέλεσμα αλλά δε θα το χλεύαζα, ειδικά αν δεν το δοκίμαζα πρώτα εγώ (όχι το στρυφογύρισμα, όλα όσα κάνουν)]]]
Eδώ χρησιμοποιείς σαν παράδειγμα ανθρώπους που αφιέρωσαν την ζωή τους στην νηστεία και την προσευχή και πολλές φορές μάλιστα θυσιάστηκαν για τον χριστιανισμό και ήταν αξιοθαύμαστοι πραγματικά, κυρίως για τα κότσια που είχαν, για να απαντήσεις σε ένα σχόλιο που απευθύνεται σε ένα ποσοστό του κλήρου (κυρίως της εξουσίας αλλά και πολλών παπάδων) που θα ήθελαν βεβαία να είναι γονατιστοί και να προσεύχονται για σένα αλλά δεν τους αφήνουν οι μπίζνες και οι αγώνες για αξιώματα.Είσαι αφελής αν νομίζεις ότι οι περισσότεροι παπάδες λιώνουν στις μετάνοιες, μια δουλειά είναι και αυτή με το ωράριό της.Επίσης χρησιμοποιείς τεχνική Ολύμπιου όταν λες :Τί; Υποστηρίζεις ότι η δουλειά των παπάδων είναι εύκολη; Για άντε γίνε παπάς να δούμε, μπορείς; Ούτε ΜΑΤατζής μπορώ να γίνω αλλά ούτε και σκατατζής αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι δύσκολες δουλειές. Αυτό που σου λέω δηλαδή είναι ότι αυτά που κάνουν δύσκολη την δουλειά ενός ιερωμένου πολλές φορές παραλείπονται χάριν ευκολίας.   

"Ποιος σε κρατάει και σε κατευθύνει πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά, αυτός που ελέγχει τα ούρα σου, αυτός που διαπραγματεύεται το διαζύγιό σου, ή αυτός που μιλάει με τον Μεγάλο για το που θα καταλήξει η πολύτιμη ύπαρξή σου όταν τα τινάξεις;"
Βιάστηκες και απάντησες χωρίς να σκεφτείς όλα τα προηγούμενα που ειπώθηκαν.Θα στα ξαναπώ για να σε βοηθήσω.
Ο σμηνίας είπε ότι δεν πειράζει να λέει και η εκκλησία την πάνω σε θέματα πολιτικά, επιστημονικά κλπ αφού το ίδιο κάνουν γιατροί, δικηγόροι και άλλοι κλάδοι επαγγελμάτων.Θα μπορούσε σε ξαναρωτάω ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου να μαζέψει 2.000.000 άτομα στο σύνταγμα να διαμαρτηρηθούν για κάτι που θίγει τα κεκτημένα των γιατρών; Ο Χριστόδουλος γιατί μπορεί; Μήπως γιατί ο Χριστόδουλος έχει την αντιπροσωπεία της Παράδεισος & Κόλαση Α.Ε; Προφανώς και είσαι ελεύθερος να διαλέξεις, αν διαλέξεις όμως να είσαι πιστός πως θα προστατευθείς από λανθασμένα καλέσματα στα όπλα από κάποιον που δεν είναι καν εκλεγμένος από εσένα; Πρόσεξες τι είπε ο σμηνίας; Στα μεταγωγικά στην Νορμανδία, αυτοί που έπειθαν τους φαντάρους να πεθάνουν ήταν ιερείς και όχι δικηγόροι, γιατί λες ότι συνέβει αυτό; Μήπως αυτός που κρατάει την σωτηρία της ψυχής σου (και εσύ το έχεις πιστέψει βέβαια) είναι πιο εύκολο να σε πείσει να κάνεις την μεγαλύτερη μαλακία της ζωής σου;

" απέναντι είσαι εσύ χαλαρός, με την δεξιά του Θεού, να παίζεις μπάλα έξω από την εκκλησία παρέα με τους χρυσαυγίτες φίλους σου πριν αυτοί χαλάσουν και πάνε δίπλα να δείρουν το παιδάκι από το Κατάρ."
[[[Να διευκρινήσω ότι καμιά σχέση δεν έχουν αυτά με τον Χριστιανισμό (η χρυσαυγίτες και οι συναφοί)
O χριστιανισμός προφανώς καμμία σχέση δεν έχει με χρυσαυγίτες, δεν είπα αυτό, σχέση με τους χρυσαυγίτες (όταν ήταν καλά παιδιά και τιμητές της δικαιοσύνης) είχε ο σμηνίας. Το γεγονός βέβαια ότι οι χρυσαυγίτες ανοίγουν κεφάλια (και) στο όνομα του Χριστιανισμού είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το πως μπορείς να κάνεις ακρότητες στο όνομα μιας απόλυτα φιλειρηνικής θρησκείας.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Νessa
Guest
« Reply #138 on: January 19, 2007, 01:08:56 am »

Έγω έχω υπόψη μου ένα βιβλίο στο οποίο ο συγγραφέας αποδεικνύει επιστημονικά ότι ο Χριστός αναστήθηκε (το έχω διαβάσει παρεπιπτόντως)!
Εδώ δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν ότι υπήρξε, θα αποδείξουν ότι αναστήθηκε; Roll Eyes

Για το Μάτριξ τώρα και για την δια μαγείας δημιουργία της Γης (όμως σαν να φαίνεται πως χρειάσθηκε πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί" οι πιθανότητες να ισχύουν είναι ακριβώς 50%.
Το ξυράφι του Όκαμ το έχεις ακουστά;

Αν του πεις μόνο την άποψή σου και δεν το παραπέμψεις σε έναν ιερέα να του πει και τη δική του, τότε ουσιαστικά του λες να πάρει υπόψη του μόνο τη δική σου, αφού δεν γνωρίζει την άλλη άποψη.
Μα εγώ δεν του λέω ότι δεν υπάρχει Θεός! Ο άλλος θα του πει ότι υπάρχει! ʼρα αν το πάω σε ιερέα θα ακούσει μόνο τη μία άποψη.

Το αντικειμενικό είναι να λες με σιγουριά μόνο αυτά που έχουν αποδειχθεί.

Εσύ δηλαδή δεν δέχθηκες πλύση εγκεφάλου από τους προαναφερθέντες παράγοντες για το ότι δεν υπάρχει Χριστιανισμός, αλλά οι Χριστιανοί οπωσδήποτε δέχθηκαν πλύση εγκεφάλου από τους προαναφερθέντες παράγοντες για το ότι υπάρχει Χριστιανισμός!
Στη χώρα που ζούμε; Προφανώς! Αυτό δε συζητάμε;

[[[Ρώτα τους. Δεν θα μιλήσω εγώ για λογαριασμό τους. Παρεπιπτόντως, εγώ μπορεί να έχω μελετήσει την ιστορία της δημιουργίας των μαρτύρων του Ιεχωβά (και από την άποψη της Εκκλησίας και από τη δική τους) και να έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα "κενό" στα πιστεύω τους, άρα δε θα πω ότι καλά κάνουν. Αν θα τους εμποδίσω να αφήσουν το παιδί τους να πεθάνει; Κοίταξε, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι νόμοι του Κράτους αντιφάσκουν ξεκάθαρα με την πίστη των Ιεχωβάδων, τότε δεν μπορούν να αφήσουν το παιδί να πεθάνει όσο είναι πολίτες αυτού του Κράτους. Αν τώρα υπήρχε μια χώρα Ιεχωβαδία, στην οποία οι κάτοικοί τους πίστευαν αυτό που πιστεύουν, εγώ δε θα πήγαινα, με τη βία τουλάχιστον, να τους εμποδίσω. Εκτός και αν ένας άνθρωπος ζητούσε τη βοήθειά μου να ξεφύγει από εκεί.]]]
ʼρα λοιπόν καταλήγουμε ότι η καλή προαίρεση τελικά δεν είναι κριτήριο για να πεις αν ο γονιός κάνει καλά ή όχι!

[[[Αυτό που λες είναι εντελώς άστοχο! Τότε περιφρονείς τις απόψεις του! Πέφτεις σε αντίφαση, αφού χωρίς να έχεις τη συναίνεση του παιδιού, το αναγκάζεις να κάνει κάτι που δεν θέλει!]]]
Γιατί πέφτω σε αντίφαση; Σέβομαι πάντα το δικαίωμά του να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά δε σέβομαι πάντα το δικαίωμά του να το κάνει και πράξη. Απλά.

[[[Ξέρεις, υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο "δεν ξέρω" και το "δεν πιστεύω"...]]]
Ε ωραία τότε, στη θέση του "ήξερα" βάλε "πίστευα".
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #139 on: January 19, 2007, 01:25:57 am »

Άσχετο, έχει κανείς το δικαίωμα να μαζέψει υπογραφές για να ζητήσει δημοψήφισμα;

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #140 on: January 19, 2007, 01:28:02 am »

Ναι, υποτίθεται.
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #141 on: January 19, 2007, 02:00:31 am »

Quote from: Turambar on January 19, 2007, 01:25:57 am
Άσχετο, έχει κανείς το δικαίωμα να μαζέψει υπογραφές για να ζητήσει δημοψήφισμα;

Όπως και να έχει, σαν πράξη αυτό καθ'αυτό δεν μπορείς να την κατακρίνεις! Μπορείς όμως να κατακρίνεις τον λόγο για τον οποίο γίνεται Roll Eyes

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #142 on: January 19, 2007, 02:33:34 am »

Quote from: Kenny on January 19, 2007, 02:00:31 am
Quote from: Turambar on January 19, 2007, 01:25:57 am

Όπως και να έχει, σαν πράξη αυτό καθ'αυτό δεν μπορείς να την κατακρίνεις! Μπορείς όμως να κατακρίνεις τον λόγο για τον οποίο γίνεται Roll Eyes

Σαφώς.

Απλά υποτίθεται εκ νόμου, ότι αν μαζέψεις αρκετές υπογραφείς μπορείς να ζητήσεις δημοψήφισμα. Από την άλλη, φάνηκε να είναι παράνομο το να μαζεύεις υπογραφές, άσχετα για το λόγο. Σωστά;

Μπερδεμένα τα πράγματα.

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #143 on: January 19, 2007, 02:38:56 am »

Ελληνικο Συνταγμα, αρθρο 44:

*2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.
Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

www.parliament.gr
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #144 on: January 19, 2007, 02:44:52 am »

A καλά...

και γιατί μάζευε ο άλλος τις υπογραφές? για να γεμίσει τα κοντέινερ?

ε ρε τα καημένα τα δεντράκια τι μαλακίες πληρώνουν....

(ξέρω την απάντηση: για να πουλήσει μούρη)

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #145 on: January 19, 2007, 03:28:53 am »

Για να τις παει στον προεδρο της δημοκρατιας και να του ζητησει να ζητησει δημοψηφισμα, με βαση το αρθρο 44 του Συνταγματος.

Και για να δει τι ελπιδες εχει να γινει πρωθυπουργος.

Φορεσες παλι τα καλα σου τ'αμφια τα ακριβα σου
μπηκες μες στη Μερσεντες κι αντε γεια σου
Μεγαλε εθναρχη, σου ευχομαι.........................

...Εχεις κοινο γιαγιαδες παππουδες φασιστες
μαλακες βλαμμενα και τουριστες....

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #146 on: January 19, 2007, 04:27:55 am »

Ναι αυτό που λέω είναι ότι θεσμικά, δεν ήταν στο χέρι του να ζητήσει άμεσα δημοψήφισμα, απλά οι υπογραφές ήταν διαπραγματευτικό χαρτί, μέσο για να πείσει.

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #147 on: January 19, 2007, 06:47:46 am »

Επειδή βαρέθηκα και την κάνω από το τόπικ...

1. Περιττό να πώ πως ΔΕΝ έχω Χρυσαυγίτες φίλους, και δεν παίζω πλέον μπάλα στις πλατείες...Οι φίλοι μου είναι Πασόκοι, Αναρχικοί, και Αριστεριστές στην πλειοψηφία τους, εγώ σταρχιδιστής (συγγνώμη για την έκφραση, αλλά αυτό είμαι...). Έχω και κάτι κακές παρέες απο τα φοιτητικά μου χρόνια, αλλά τώρα πιά...

2. Σε προηγούμενο πόστ μιλάω για τους Χρυσαυγίτες, και αναφέρω πως για τους περισσότερους γέρους και γριές ήταν "τα καλά παιδιά". Τι να πώ? Δεν είμαι γέρος ή γριά...Και τα γραφεία τους ηταν πενήντα μέτρα απο το Λύκειο μου. Πολλοί μπαινόβγαιναν εκεί μέσα, με τους οποίους είχα τις σχέσεις που μπορεί να έχεις με έναν συμμαθητή σου...Πόσο "κολλητός" μπορεί ς να είσαι? Κάνα μπασκετάκι στη γυμναστική, μαλακειούλες σε καμιά κοπάνα, πείραγμα στο μάθημα, όπως με όλους, έτσι και με αυτούς...Οι περισσότεροι άλλωστε, πήγαιναν για "τη μαγκιά" εκει μέσα, και δεν ηταν Ναζί ή τίποτα άλλο. Τους το λέγαμε κιόλας όποτε μας λέγανε καμιά πατάτα τους απαντούσαμε "αφού ούτε σύ ο ίδιος δεν τα πιστεύεις αυτά που λές, γιατί συνεχίζεις? Άντε μωρέ μ@λ@κ@, ξεκόλλα!!!".  Αν ηταν στο 2ο, που ηταν δίπλα στη Βίλλα Αμαλίας, οι ίδιοι μάλλον θα ήταν τότε Μπαχαλάκηδες... Αργότερα, είδα πολλούς απο εκεί μέσα σε διάφορες παρατάξεις, με διάφορες άλλες παρέες. Ένας μόνο παρέμεινε εκεί και τον βλέπω που και που στο δρόμο. Τι να κάνουμε? Ουδείς τέλειος.

3. Οι Ναζί, δεν ηταν και τόσο φανατικοί Χριστιανοί, απ'ότι ξέρω...πολύ με τους Νιμπελούγκεν τα είχανε!

4. Δεν κάθονται οι Δικηγόροι να πούν τι να ψηφίσουμε, αλλά ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α., του Τ.Ε.Ε. ή του Ι.Σ.Α. χαλαρά μπορεί να προκαλέσει αντιπολιτευτικό πονοκέφαλο στην εκάστοτε κυβέρνηση. Μια δήλωση για παραδικαστικό, για ένα έργο στο οποίο κατασπαταλήθηκαν λεφτά του Δημοσίου, η για Νοσοκομεία με ράντζα, και θα βουίζουν τα κανάλια για μέρες. Και αυτός είναι εκλεγμένος. Άρα ενεργεί με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συναδέλφων του. Και άλλωστε, μην κρυβόμαστε, υπάρχουν επαγγελματικές ενώσεις και σύλλογοι, που είναι πολιτικά χαρακτηρισμένοι εδώ και χρόνια.

5. Γιατί η Εκκλησία να μην έχει λεφτά? Τόσα χρόνια, τόσες δωρεές, που πάνε? Είναι κακός ο τρόπος που τα απέκτησε? Μα, δεν ήρθε να στα πάρει! Όποιος ήθελε τα δώρισε (εγώ θα τα δωρίσω σε κάνα φιλανθρωπικό στριπτιζάδικο!)! Πουλάει φούμαρα? Ε, και οι άλλοι που παίζουν Τζόκερ, τι καταλαβαίνουν?  Στο κάτω κάτω ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να δώσουν λογικοφανείς (κατ΄εκείνους) απαντήσεις στα υπαρξιακά τους. Αν τους βολεύουν αυτές οι απαντήσεις, τι σε μέλει εσένα? Αν παίρνανε πρόζακ θα ήσουν ευτυχέστερος? Τους πληρώνεις εσύ? Πληρώνεις κάθε κληρικό Επίσημα Αναγνωρισμένης Θρησκείας εξ ίσου. Επίσης πληρώνεις και χίλιους δύο άλλους κηφήνες που δεν κάνουν τίποτα απολύτως σε κανένα (ούτε κάν να παρηγορούν τις...χήρες Wink). Επίσης, (γι'αυτό δεν είμαι σίγουρος) η εκλογή των παπάδων γίνεται και με την συμμετοχή Λαϊκών. Αλλά και πάλι,  ελέγχεις και εκλέγεις πάντα αυτόν που πληρώνεις στο Δημόσιο? Τέλος, η λύση είναι ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας. Αλλά ας δούμε ποιόν θα βλάψει περισσότερο...

6. Δεν πιστεύω πως οι άσπροι είναι εξυπνότεροι απο τους μαύρους, οι γκρί πιο ταλαντούχοι απο τους μπλέ, και οι πράσινοι πιο ερωτικοί απο τους κόκκινους. Παρατηρώ ένα φαινόμενο (οτι δεν υπάρχουν πολλοί Μουσουλμάνοι που να επηρέασαν την Επιστήμη όπως την ξέρουμε σήμερα), θέτω το ερώτημα (γιατί δεν υπάρχουν πολλοί Μουσουλμάνοι που να επηρέασαν την Επιστήμη όπως την ξέρουμε σήμερα?), και προσπαθώ να το απαντήσω (μήπως φταίει η γεωγραφική περιοχή? μήπως η Θρησκεία τους? Μήπως το νερό που πίνουν?). Και αυτό είναι αντικείμενο μελέτης γενικά. Δεν έθεσα εγώ την προκείμενη και το ερώτημα...άλλοι το έχουν κάνει πιο πριν απο μένα. Η συνισταμένη είναι πως μάλλον ευθύνεται η Θρησκεία τους. Όπως λέμε για τους Εβραίους οτι είναι καλοί έμποροι (και το ξέρουν και καυχιώνται γι'αυτό), μάλλον λόγω Θρησκείας και των αναγκαιοτήτων που απορρέουν απο αυτή.

7. Εμένα η Εκκλησία δεν με κρατά απο πουθενά. Άλλωστε, είμαι Χριστιανός και όχι Εκκλησιαζόμενος. Γενικά, το τι θα γίνει μετά τον θανατό μου, στα @@ μου, αν είμαι εγώ όπως θέλω να είμαι με την πάρτη μου καλά όταν ψοφολογήσω...Τα της εκκλησίας τα είδα απο πολύ κοντά οταν είχα πιάσει γκόμενες δυο Κατηχήτριες, που σπούδαζαν στο Παιδαγωγικό... ^superinnocent^Είδα την ανάγκη που είχαν για καθοδήγηση και πολλά υπαρξιακά. Αυτές, αν δεν είχανε έναν ιερέα να του τα λένε, θα θέλανε χαπάκια...και μην νομίζετε πως μου άρεσε κάθε παπάς να ξέρει τι κάνω και πώς και να μου τραβάει και κάτι 20ήμερες "νηστείες"...αλλά αυτές όντως τον χρειάζονταν! Και όταν χρειάστηκε η μια κάτι σοβαρό, ο παπάς "καθάρισε" μια χαρά...μάγκας και τον παραδέχτηκα.

8. Κάτι ξαναλέει ο Ν. Γεωργιάδης παλι στην "A.V." SuperInnocent

9. Για τον Γαλιλαίο, διαβάστε Stillman Drake, "Γαλιλαίος", Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, νομίζω...και θα μάθετε πολλά απο το παρασκήνιο...όπως βέβαια και Gillispie "Στην κόψη της Αλήθειας". νομίζω απο το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ.)...Το ξέρατε πως ο Γαλιλαίος είχε πολύ μεγάλη Θρησκευτική Παιδεια? Και πως μάλλον καταδικάστηκε για απέιθεια προς τον (φίλο του) Πάπα, παρά για τα διδαγματά του. Άλλωστε, και ο Keppler, και ο Coppernicus (και οι δύο με μεγάλη σχέση με την Εκκλησία-ο Κοππέρνικος ηταν παπας), είχαν πεί ή υπαινιχθεί τα ίδια με αυτόν, πριν απο αυτόν...
« Last Edit: January 19, 2007, 07:02:38 am by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #148 on: January 19, 2007, 11:59:08 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on January 19, 2007, 06:47:46 am
Επειδή βαρέθηκα και την κάνω από το τόπικ...

4. Δεν κάθονται οι Δικηγόροι να πούν τι να ψηφίσουμε, αλλά ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α., του Τ.Ε.Ε. ή του Ι.Σ.Α. χαλαρά μπορεί να προκαλέσει αντιπολιτευτικό πονοκέφαλο στην εκάστοτε κυβέρνηση. Μια δήλωση για παραδικαστικό, για ένα έργο στο οποίο κατασπαταλήθηκαν λεφτά του Δημοσίου, η για Νοσοκομεία με ράντζα, και θα βουίζουν τα κανάλια για μέρες. Και αυτός είναι εκλεγμένος. Άρα ενεργεί με την υποστήριξη της πλειοψηφίας των συναδέλφων του. Και άλλωστε, μην κρυβόμαστε, υπάρχουν επαγγελματικές ενώσεις και σύλλογοι, που είναι πολιτικά χαρακτηρισμένοι εδώ και χρόνια.

Οι διάφοροι επαγγελματίες εκφράζουν και πολιτικές απόψεις μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα κι αυτό γιατί οι αποφάσεις του ενός ή του άλλου κόμματος επηρεάζουν εργασιακά δικαιώματα και συνθήκες. Οι παπάδες εκφράζουν πολιτική άποψη ακόμα κι από άμβωνος, κι αυτό είναι ξεκάθαρη προπαγάνδα αφού στην ουσία εκμεταλλεύονται το "κοινό" που βρίσκεται στην εκκλησία για εντελώς άλλο λόγο. Είναι σαν ο δικηγόρος να σου λέει θα σου έβγαζα ένα διαζυγιάκι αλλά με την κυβέρνηση που έχουμε δε γίνεται. Ή ο μηχανικός να λέει "άμα ήταν οι άλλοι το σπίτι σου δε θα έπεφτε με τίποτα, τώρα δε σου τάζω". Αυτό κάνουν οι παπάδες, "άμα θές να κάτσεις στη δεξιά του κυρίου, ψήφισε την".
5. Γιατί η Εκκλησία να μην έχει λεφτά? Τόσα χρόνια, τόσες δωρεές, που πάνε? Είναι κακός ο τρόπος που τα απέκτησε? Μα, δεν ήρθε να στα πάρει! Όποιος ήθελε τα δώρισε (εγώ θα τα δωρίσω σε κάνα φιλανθρωπικό στριπτιζάδικο!)! Πουλάει φούμαρα? Ε, και οι άλλοι που παίζουν Τζόκερ, τι καταλαβαίνουν?  Στο κάτω κάτω ορισμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη να δώσουν λογικοφανείς (κατ΄εκείνους) απαντήσεις στα υπαρξιακά τους. Αν τους βολεύουν αυτές οι απαντήσεις, τι σε μέλει εσένα? Αν παίρνανε πρόζακ θα ήσουν ευτυχέστερος? Τους πληρώνεις εσύ? Πληρώνεις κάθε κληρικό Επίσημα Αναγνωρισμένης Θρησκείας εξ ίσου. Επίσης πληρώνεις και χίλιους δύο άλλους κηφήνες που δεν κάνουν τίποτα απολύτως σε κανένα (ούτε κάν να παρηγορούν τις...χήρες Wink). Επίσης, (γι'αυτό δεν είμαι σίγουρος) η εκλογή των παπάδων γίνεται και με την συμμετοχή Λαϊκών. Αλλά και πάλι,  ελέγχεις και εκλέγεις πάντα αυτόν που πληρώνεις στο Δημόσιο? Τέλος, η λύση είναι ο χωρισμός κράτους-εκκλησίας. Αλλά ας δούμε ποιόν θα βλάψει περισσότερο...

Να μην έχει λεφτά όχι γιατί πρέπει να μη μαζεύουν αλλά γιατί - αυτοί το λένε- πρέπρι να τα μοιράζουν. Να μην έχει λεφτά γιατί για να μην ξοδεύει το κράτος εκατομμύρια για να πληρώνει τους δικούς της  υπαλλήλους. Και επιτέλους τι επιχειρήματα ήταν αυτά του τύπου άμα γίνει διαχωρισμός κράτους εκκλησίας 0α χάσει το κράτος γιατί σε ποιον 0α πιστεύουν οι φαντάροι όταν πολεμάνε? Δλδ άμα δεν τους πληρώνουμε από τους φόρους μας, δεν μπορούμε να πιστεύουμε???????

6. Δεν πιστεύω πως οι άσπροι είναι εξυπνότεροι απο τους μαύρους, οι γκρί πιο ταλαντούχοι απο τους μπλέ, και οι πράσινοι πιο ερωτικοί απο τους κόκκινους. Παρατηρώ ένα φαινόμενο (οτι δεν υπάρχουν πολλοί Μουσουλμάνοι που να επηρέασαν την Επιστήμη όπως την ξέρουμε σήμερα), θέτω το ερώτημα (γιατί δεν υπάρχουν πολλοί Μουσουλμάνοι που να επηρέασαν την Επιστήμη όπως την ξέρουμε σήμερα?), και προσπαθώ να το απαντήσω (μήπως φταίει η γεωγραφική περιοχή? μήπως η Θρησκεία τους? Μήπως το νερό που πίνουν?). Και αυτό είναι αντικείμενο μελέτης γενικά. Δεν έθεσα εγώ την προκείμενη και το ερώτημα...άλλοι το έχουν κάνει πιο πριν απο μένα. Η συνισταμένη είναι πως μάλλον ευθύνεται η Θρησκεία τους. Όπως λέμε για τους Εβραίους οτι είναι καλοί έμποροι (και το ξέρουν και καυχιώνται γι'αυτό), μάλλον λόγω Θρησκείας και των αναγκαιοτήτων που απορρέουν απο αυτή.

Είσαι βέβαιος ότι οι επιστήμονες που επηρέασαν την επιστήμη του τελευταίου αιώνα ήταν στην πλειοψηφία τους χριστιανοί? Έχεις σκεφτεί πόσοι από αυτούς ήταν άθεοι, εβραίοι και  μουσουλμάνοι?  Σου είπα η μεγαλύτερη επιστημονική άνθιση των χωρών που βρίσκονται σε περιοχές που υπάρει χριστιανισμός οφείλεται στο διαφωτισμό. Κ ο διαφωτισμός έγινε εκεί γιατί το επέτρεψαν οι κοινωνικές και, κυρίως, οι οικονομικές συνθήκες. Και αυτές ήταν τέτοιες γιατί από τότε όλες αυτές οι χώρες ξεζούμιζαν τις υπόλοιπες. Ναι σε αυτό έχει παράδοση ο χριστιανισμός.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
:
« Reply #149 on: January 19, 2007, 14:15:41 pm »

Σμηνία, αυτά που μου λες μου φαίνονται τόσο κουφά που καταλήγουν σουρεάλ. Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω με μία σειρά:

1. Κατ'αρχάς, ως γενική παρατήρηση, η απάντηση που θα πάρεις εξαρτάται από την ερώτηση που κάνεις. Θα το καταλάβαινα αν σε απασχολούσε το γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί ʼραβες επιστήμονες, πχ, για τα δικά σου μέτρα. Και ας πούμε ότι εξέταζες τα δεδομένα, δηλαδή τον αριθμό των πανεπιστημίων, τη χρηματοδότηση, το ποσοστό των ανθρώπων που σπουδάζουν, την παράδοση που υπάρχει, την ελευθερία της έρευνας κτλ, και κατέληγες με κάποιο τρόπο (θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός) στο ότι η θρησκεία τους επηρεάζει. Λέω θα ήθελα να μάθω ποιος είναι αυτός, γιατί ας πούμε ότι θα μπορούσα να κατανοήσω γιατί η θρησκεία επηρεάζει τις πολιτικές επιστήμες, αλλά όχι και τη θεωρία αριθμών. Εσύ έχεις καμιά ιδέα; Θεωρώ, λοιπόν, ότι το ερώτημα είναι από μόνο του πολωμένο και μπορεί να καταλήξει μόνο στην απάντηση που του δίνεις.

2. Το ερώτημά σου επίσης δεν στέκει ούτε λογικά, καθώς ο πληθυσμός που εξετάζεις δεν έχει καμία ομοιογένεια. Μιλάς για τους ʼραβες μουσουλμάνους, τους Πακιστανούς, τους Βαλκάνιους, ή μήπως τους μουσουλμάνους μετανάστες της Ευρώπης; Μα όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετικό κράτος στο οποίο ζουν (στο οποίο υπάγονται τα πανεπιστήμια, άλλωστε), διαφορετικά εισοδήματα...τι προσπαθείς να συγκρίνεις; Δεν σου περνά από το μυαλό ότι οι συνθήκες είνια πολύ διαφορετικές; Για παράδειγμα, οι μουσουλμάνοι μετανάστες δεν διαπρέπουν τόσο στην επιστήμη επειδή είναι μουσουλμάνοι, ή μήπως όταν έρχονται στην Ευρώπη δεν ξέρουν τη γλώσσα, δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ζουν σε γκέτο με χίλιες δυο κακές επιρροές και συχνά προτιμούν να ξεκινήσουν να δουλεύουν το συντομότερο δυνατόν-χώρια που έχουν να αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία των ντόπιων, ακόμα και όταν είναι καλοί (να σου θυμίσω την υπόθεση Τσενάι); (αυτά είναι αποδεδειγμένα στοιχεία). Το ίδιο, όμως, έχει συμβεί στο παρελθόν με όλους τους μετανάστες- Έλληνες (ορθόδοξους), Ιταλούς και Ισπανούς (καθολικούς) κοκ. Παίρνει κάποιες γενιές μέχρι αυτοί οι άνθρωποι να πάρουν τα πάνω τους. Οι μουσουλμάνοι στα Βαλκάνια, έχοντας βγει από έναν πόλεμο, έχουν άλλα προβλήματα να λύσουν πρώτα.

3. Στο ερώτημά σου προϋποθέτεις ότι για όλους τους επιστήμονες, η θρησκεία τους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή τους, στις επιλογές τους-ότι αυτοπροσδιορίζονται μέσω αυτής. Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν στέκει. Για παράδειγμα, αν εμένα με ρωτούσε κάποιος ποια είναι τα στοιχεία που με προσδιορίζουν ως επιστήμονα, ή και ως άνθρωπο ακόμη, δεν θα ανέφερα την θρησκεία επ'ουδενί-γιατί παρ'όλο που είμαι θεωρητικά χριστιανή ορθόδοξη, δεν πιστεύω. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις έναν άνθρωπο σαν εμένα για να εξάγεις στοιχεία για την επίδραση της θρησκείας στην επιστήμη; Όχι. Αν το έκανες παρ'όλα αυτά, τα συμπεράσματά σου θα είχαν κανένα νόημα; Όχι.

4. Το ερώτημά σου είναι, τέλος, ηθελημένα αφελές (παρατηρώ ένα φαινόμενο...μήπως φταίει το νερό), αλλά εντέλει ύπουλο, και λυπάμαι που το λέω. Πολύ-πολύ απλά: οι Ινδοί πάντοτε την ίδια θρησκεία είχαν, και πάντως δεν έχουν αλλάξει τα τελευταία 50 χρόνια. Πώς εξηγείς εσύ το γεγονός ότι είναι ανερχόμενη δύναμη στις επιστήμες, τόσο στη χώρα τους όσο και σε άλλες χώρες; ʼλλο παράδειγμα: εδώ και χρόνια παρατηρείται μετακίνηση των επιστημόνων από την Ευρώπη στις ΗΠΑ. Τα δύο αυτά μέρη (ας τα πούμε χώρες, αντιμετωπίζοντας την Ευρώπη σαν μία χώρα) έχουν την ίδια θρησκεία (καθολική ή προτεσταντική). Τι είναι αυτό που κάνει τους επιστήμονες να μετακινούνται, θεωρώντας ότι έχουν περισσότερες ευκαιρίες στις ΗΠΑ; Θα μου πεις, εκεί υπάρχουν άλλοι λόγοι, πλην της θρησκείας. Μήπως, δηλαδή, οι άλλοι λόγοι ισχύουν για τους χριστιανούς, αλλά για τους μουσουλμάνους δεν βρίσκουμε κανέναν "άλλο λόγο";

5. Εν είδει αστείου: αν τόσο πολύ πιστεύεις στην επίδραση της θρησκείας, μήπως να ξανασκεφτείς την υποστήριξη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας; Καμένο χαρτί...Εγώ λέω να το γυρίσουμε στον προτεσταντισμό ή καθολικισμό, ή και βουδισμό-ινδουισμό-σιντοϊσμό για κάτι πιο εξοτίκ, μπας και ανεβούμε στα ranking  crazy
« Last Edit: January 19, 2007, 14:25:37 pm by Kat » Logged
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 22 Go Up Print
Jump to: