• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:12:37 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:12:37 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 94
Guests: 113
Total: 207
Roidos
stnanou
Vaantoniadis
anon
MomostheGreen
lemonjuicy
Gianbou
hacky
jimalexoud
anastas1a
Yamal
asemas
angelos
savvastzan
giorgosss03
Evripidis
evangeliaap
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
tmpadasn
myrto
gsifnio
noimaginationforthis
aachmet
victoria
athenamits
Τρου Ντετεκτιβ
chaniotism
EvP
vasilis saitis
Konstantinoy
Toaoutplasedakitoubiseswa
gpapailio
Bill g
thathas12
gp6
Giannis Masterio
lefterish
kchatziae
ANDVRONTZOS
georkala
nikolith
kakousios
akyros51h
nataliakara
Belafonte
mailon
pkoko
Ntinomanolo123
AODON
soktas
evtrents
stefpapa21
kstavroulis
Joannapet
HlektrikhPatata
cealexop
marilita
ppss
k_tasio_
Saint_GR
Louisa
apos34
tecnoteki
Lioud4
Chrisapostol
mavrhs
itsikou
vpoug
pdiamantis
Guts
fkacori
nikos123321
neoklitos
DimKaratzas
smanio
apapamichail
stefanidis
nikpapoutsi
gntitsios
mark
kimxnas
adamchatz
Giannis_Kako
antontsiorvas
Bigie_Cheese
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46902 times)
Νessa
Guest
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #45 on: January 15, 2007, 01:40:51 am »

Μπορεί όμως σύμφωνα με μια άλλη θρησκεία (η οποία είναι εξίσου πιθανό να είναι τελικά η σωστή) όποιος πιστεύει στο χριστιανισμό να καταλήγει τελικά στην κόλαση... οπότε γιατί κάνουν καλά οι γονείς;

Εγώ αν και όταν με το καλό κάνω παιδάκια δεν πρόκειται να τους πω τίποτα... θα τους πω μόνο ότι εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα. Αν ενδιαφέρονται να τους το αιτιολογήσω, πολύ ευχαρίστως.

Και φυσικά όταν ένα παιδάκι χτυπάει ένα άλλο δεν το κάνει επειδή δεν καταλαβαίνει ότι το άλλο παιδάκι πονάει! Το κάνει γιατί δε μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του. Ο ρόλος του γονιού είναι να βοηθήσει το παιδί να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και να κάνει αυτό που είναι σωστό, και που κατά βάθος το καταλαβαίνει και το ίδιο. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους - ο λιγότερο αποτελεσματικός είναι η επίπληξη (γιατί δεν του δίνει εναλλακτικές διεξόδους), ο πιο αποτελεσματικός είναι να δώσεις το καλό παράδειγμα ώστε το παιδί να σε μιμηθεί... πχ αν εσύ είσαι βίαιος δε μπορείς να περιμένεις το παιδί σου να φέρεται άψογα στα άλλα παιδιά.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #46 on: January 15, 2007, 02:09:13 am »

Quote from: Νessa on January 15, 2007, 01:40:51 am
Μπορεί όμως σύμφωνα με μια άλλη θρησκεία (η οποία είναι εξίσου πιθανό να είναι τελικά η σωστή) όποιος πιστεύει στο χριστιανισμό να καταλήγει τελικά στην κόλαση... οπότε γιατί κάνουν καλά οι γονείς;
Όχι "μπορεί", υπάρχει θρησκεία που πάνω-κάτω αυτό λέει... κατα τα άλλα, μπορεί και να υπάρχει θρησκεία που να λέει "όποιος δε πιστεύει στο χριστιανισμό καταλήγει στην κόλαση"...παρεπιπτόντως, δεν υπονοώ το Χριστιανισμό, ο οποίος δεν λέει αυτό το πράγμα. Επίσης υπάρχει και θρησκεία που λέει "είναι χίλιες φορές καλύτερα να είσαι σωστός και αληθινός χριστιανός παρα ο,τιδήποτε άλλο".

Εγώ αν και όταν με το καλό κάνω παιδάκια δεν πρόκειται να τους πω τίποτα... θα τους πω μόνο ότι εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα. Αν ενδιαφέρονται να τους το αιτιολογήσω, πολύ ευχαρίστως.
Άποψή σου. Όμως μέσα στο τίποτα αναρωτιέμαι αν συνεπάγεται και το ότι δε θα τα σταματήσεις όταν ξυλοκοπάνε μέχρι θανάτου (σε μια στιγμή θυμού ενδεχομένως) ένα άλλο παιδάκι και θα σκεφτείς "θα τα αφήσω να κάνουν ό,τι νομίζουν σωστό και δε θα επέμβω παρα μόνο αν μου ζητήσουν τη γνώμη μου".

Και φυσικά όταν ένα παιδάκι χτυπάει ένα άλλο δεν το κάνει επειδή δεν καταλαβαίνει ότι το άλλο παιδάκι πονάει! Το κάνει γιατί δε μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του. Ο ρόλος του γονιού είναι να βοηθήσει το παιδί να ξεπεράσει τις αδυναμίες του και να κάνει αυτό που είναι σωστό, και που κατά βάθος το καταλαβαίνει και το ίδιο. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους - ο λιγότερο αποτελεσματικός είναι η επίπληξη (γιατί δεν του δίνει εναλλακτικές διεξόδους), ο πιο αποτελεσματικός είναι να δώσεις το καλό παράδειγμα ώστε το παιδί να σε μιμηθεί... πχ αν εσύ είσαι βίαιος δε μπορείς να περιμένεις το παιδί σου να φέρεται άψογα στα άλλα παιδιά.
Σίγουρα δεν είναι η επίπληξη, αλλά εκτός από το καλό παράδειγμα ένας επίσης αποτελεσματικός τρόπος είναι η συμβουλή, που δεν σημαίνει ότι πρέπει να τη δίνεις στα παιδιά σου μόνο αν σου τη ζητάνε. Επίσης, άλλο το να αποτρέψεις ένα παιδί να κάνει κάτι και άλλο να το επιπλήξεις---έχει διαφορά το ένα από το άλλο.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #47 on: January 15, 2007, 06:05:00 am »

Quote from: Νessa on January 15, 2007, 01:05:10 am
"και θα χορτάσει για μια μέρα" βρε Τουράμπαρ...

ουπς δίκιο... το δίοθρωσα

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #48 on: January 15, 2007, 07:17:06 am »

Είδα λίγο την κουβέντα, αλλά έχω σοβαρές αντιρρήσεις σε αυτά περί "Χριστιανικού Φασισμού" κλπ.
1. Ποτέ-κανένας δεν με ανάγκασε να πάω στην Εκκλησία ή και να εξομολογηθώ. Το έκανα μόνος μου μια φορά με την κολλητή μου, μια φορά που είχε σκάσει μύτη ο παπάς της ενορίας στο Σχολείο, και το κάναμε κυρίως για την εμπειρία. Τελικά ήταν κάτι σαν εξομολόγηση, αφού απλά μιλήσαμε οι τρείς μας, μας διάβασε κάτι ευχές και φύγαμε.

2. Σε όλες τις ορκομωσίες (στη Βουλή, στο Στρατό, στα Δικαστήρι α κτλ) υπάρχει η πρόβλεψη και εφαρμόζεται να ορκίζονται οι αλλόθρησκοι στα δικά τους ιερά σύμβολα (Στο Στρατό το έχω δεί με τα μάτια μου). Επίσης ούτε και στον Στρατό ηταν υποχρεωτικός ο Εκκλησιασμός. Ειδικά στην Αεροπορία, ούτε καν που μας το ανέφεραν.

3. Πρόβλημα έχω με τους παπάδες (μερικούς, όχι όλους), αλλά όχι με την Θρησκεία. Όπως ακριβώς έχω και με μερικούς Καθηγητές (όχι όλους), αλλά όχι με την Παιδεία, με μερικούς Γιατρούς αλλά όχι με την Υγεία κτλ...

4. Εν γένει, προτιμώ έναν παπά απο έναν Πολιτικό...έχω κάποιες πιθανότητες να είναι σωστός ένας παπάς, και να μου πεί έστω τα κλασσικά: Να αγαπάω τους γύρω μου, να μην κλέβω, να μην ζηλοφθονώ κλπ. Ένας πολιτικός τι πιθανότητες έχει να είναι σωστός (απ:καμία...)??

5. Δεν βλέπω και πολλές Θρησκείες πιο "ανοιχτόμυαλες" απο τον Χριστιανισμό...

6. Είναι νωρίς το πρωί και βαριέμαι...πέταξα κάποιες ιδέες σκόρπιες (φυτιλιές!) και την κάνω...θα επανέλθω οταν μου ζητηθεί...!
« Last Edit: October 13, 2009, 14:43:25 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #49 on: January 15, 2007, 07:43:23 am »

Quote from: Karaμazoβ on January 14, 2007, 20:10:45 pm
Τώρα αυτό με την ηθική σηκώνει πολύ κουβέντα...Τι ηθική θα διδάσκεται; Πχ. Η χριστιανική, του Καντ, του Κομφουκιου ακόμα και η απόρριψη της εννοιας ηθική??
Όλες.
Για δημοτικό ξεκινάμε με χριστιανική - ανθρωπιστική ηθική και ήπιες ιστοριούλες.
Δημοτικό πάμε σε διαφωτισμό και μεταγενέστερα - για αρχαίους φιλόσοφους και ηθικές τους δεν ξέρω, καλύτερα θα ήταν από πρωτότυπο, οπότε βλέπε λύκειο. Αλλά θα μου πεις στο λύκειο η θεωρητική έκανε αριστοτέλη και στη γενική παιδεία κάναμε αντιγόνη... Ιδιάζουσα λογική των κεφαλιών στην εκπαίδευση.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #50 on: January 15, 2007, 08:10:15 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on January 15, 2007, 07:17:06 am

5. Δεν βλέπω και πολλές Θρησκείες πιο "ανοιχτόμυαλες" απο τον Χριστιανισμό...Ειδικά για τον Ισλαμισμό...τι να πώ πια. Θα γίνω political incorrect...Ενδιαφέρον είχε ένα άρθρο στην "Athens Voice", πριν ένα μήνα, στο οποίο έλεγε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως οι διάφοροι ιερωμένοι στα διάφορα Τζαμιά που λειτουργούν ημιπαράνομα στην χώρα μας, ονειρεύονται έναν "ιερό πόλεμο" ακόμα και εδω μέσα! Και επίσης πως δεν πρόκειται αυτές οι ομάδες να ελεγχθούν με την δημιουργία τζαμιού εδω μέσα, γιατί πολύ απλά, ούτε οι ίδιες θέλουν να ελέγχονται, πράγμα το οποίο θα συμβαίνει εκ των πραγμάτων...

Δεν είναι political incorrect αυτά που γράφεις απλά είναι απίστευτες κλισεδούρες.

Δεν είναι political incorrect είναι καθαρά ρατσιστικά λόγια που το μόνο που κάνουν είναι να εντείνουν τη μισαλλοδοξία.

Τους πιάνεις και τους χώνεις σε ένα τσουβάλι, χωρίς καν να έχεις ψάξει καν, τι λέει ο ισλαμισμός πραγματικά, μόνο ιδέες και φαντασιώσεις των ασασίνων δείχνεις να ξέρεις για τον ισλαμισμό.

Μη κρίνεις τον ισλαμισμό, όπως θα έκρινε κάποιος τον χριστιανισμό μέσα από την Ιερά Εξέταση.. δεν είναι δίκαιο και το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

byeeee
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #51 on: January 15, 2007, 09:23:26 am »

1.Δεν τα γράφω εγώ, αλλά κάποιος πολύ έγκριτος δημοσιογράφος (δεν θυμάμαι ποιός, νομίζω ο Ν. Γεωργιάδης), σε μια πολύ προοδευτική εφημερίδα. Και γράφει και άλλα.

2.Κλειτοριδεκτομή, μπούρκα και σαρία, σου λένε κάτι? Αυτά δεν τα εφαρμόζουν οι ασασίνοι ή οι φελάχοι και οι νομάδες της ερήμου, αλλά επίσημα κράτη, με νόμιμες κυβερνήσεις. Να θυμίσω τον Σαλμάν Ρουσντί? Αυτόν, δεν τον καταδίκασε σε θάνατο ένα δικαστήριο, αλλά ένας αρχηγός κράτους με "φετφά". Όχι δικαστήριο, αλλά απόφαση προσωπική. Α,και ο αρχηγός του κράτους ηταν και "Αγιατολάχ"...κληρικός δηλαδή...και οι πιστοί που θα "καθαρίσουν" τον Ρουσντί (άμα τονε βρούν), θα πάνε στον παράδεισο, με τις παρθένες και τα πιλαφάκια (αυτά δεν τα λέω εγώ, το κοράνι τα λέει...), με πασαπόρτι σφραγισμένο απο τον ίδιο τον Αγιατολάχ.
Ε, δεν κάνει τέτοια ο Χριστόδουλος, ούτε έκανε τέτοια ο Μακάριος στην Κύπρο, που είχε πολιτική εξουσία!

3.Η Ιερά Εξέταση ήτανε 300 και βάλε χρόνια πριν...τι συγκρίνεις τώρα...άσε που η ανατολική εκκλησία δεν είχε και ιερά εξέταση. Αυτά ητανε ιστορίες των Καθολικών...

4. Η υπόθεση Ισλάμ είναι όντως μυστήρια...να πούμε για τους Βουδιστές και τους Χάρε Κρίσνα??

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #52 on: January 15, 2007, 11:32:01 am »

Τι λέει? Ωραία είναι να δικάζουμε τους Ισλαμιστές με συνοπτικές διαδικασίες ε?

Ας πούμε και ένα παραμυθάκι. Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος που από τότε που γεννήθηκε του φορέσαν ένα μαντήλι στα μάτια. Έζησε όλα του τα παιδικά χρόνια και την εφηβεία σαν τυφλός. Όταν έγινε 18-19 του έβγαλαν το μαντήλι και του είπαν "Τώρα μπορείς να κοιτάξεις όπου θέλεις..."!

Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι όταν μεγαλώνεις και σε βομβαρδίζουν με μια προπαγάνδα, την οποία δέχεσαι ασυναίσθητα, μετά αυτό με το οποίο σε βομβάρδισαν είναι για σένα το απόλυτο. Λες Σμηνία ότι κανένας δεν σε πίεσε να πας να εξομολογηθείς. Μόνο μία φορά πήγες και έκανες κουβεντούλα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν θα τολμούσες να μην πας, έτσι δεν είναι?
Το ίδιο συμβαίνει και με πολλούς Ισλαμιστές. Μεγαλώνουν με έντονη προπαγάνδα και με αξίες που ακολουθούν την Ισλαμική φιλοσοφία. Προφανώς και γι αυτούς η καλύτερη Θρησκεία είναι ο Ισλαμισμός! Για σένα η καλύτερη Θρησκεία φυσικά είναι ο Χριστιανισμός, για ένα Κινέζο ο Βουδισμός κτλ. Όλοι οι παραπάνω το πιστεύουν αυτό με την ίδια δύναμη και σιγουριά που πιστεύεις κι εσύ το ίδιο για τον Χριστιανισμό.
Συνεπώς, αν σου κλείσουν τα μάτια για 18 χρόνια μετά είσαι πρακτικά τυφλός. Αν τα ανοίξεις δεν θα μπορέσεις να δεις...

Τώρα το τι κάνουν οι "κακοί και βίαιοι" Ισλαμιστές είναι μια άλλη υπόθεση. Επίσης το τι σχέση ο Χριστόδουλος και ο κάθε Χριστόδουλος με την εξουσία είναι επίσης μια άλλη υπόθεση που απαιτεί όχι απλά δικό της topic αλλά δικό της board...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #53 on: January 15, 2007, 12:04:36 pm »

Θεριεύει η ισλαμοφοβία στην Ευρώπη
Αύξηση έως 60% σε ένα χρόνο παρουσιάζει ο αριθμός όσων διάκεινται αρνητικά απέναντι στους μουσουλμάνους της Ε.Ε.

Της Μαριας Δεληθαναση

Η θρησκευτική διχόνοια έχει εισέλθει και πάλι στη Γηραιά Ηπειρο. Από τότε που ο ισλαμικός εξτρεμισμός εισχώρησε στην Ευρώπη το 2004, οι «δυτικοί» γίνονται κάθε χρόνο περισσότερο ισλαμόφοβοι. Μέσα σε ένα χρόνο (2005-2006) η αρνητική εικόνα για τους μουσουλμάνους αυξήθηκε στην Ισπανία από 37% σε 62%. Την ίδια στιγμή, δύο στους τρεις Ευρωπαίους μουσουλμάνους (13 εκατατομμύρια, το 3,5% του πληθυσμού της Ε.Ε.) ενώ ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο ανόδου του ισλαμικού εξτρεμισμού (77% στη Μ. Βρετανία και 72% στη Γαλλία), έχουν μετατραπεί σε «μόνιμους» υπόπτους. Αναφέρουν επιδείνωση των περιστατικών εναντίον τους τον τελευταίο χρόνο και εν γένει αύξηση της εχθρότητας εναντίον τους τα τελευταία πέντε χρόνια.Εναρκτήριο «λάκτισμα» αποτέλεσε η 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν η δολοφονία του σκηνοθέτη Τέο Βαν Γκογκ στην Ολλανδία (Νοέμβριος 2004), οι τρομοκρατικές ενέργειες στη Μαδρίτη (Μάρτιος 2004) και το Λονδίνο (Ιούλιος 2005), η κρίση με τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ (Φεβρουάριος 2006).

Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Pew για το 2006, το ποσοστό των Ευρωπαίων που διάκειται θετικά απέναντι στους μουσουλμάνους έχει μειωθεί δραστικά σε ένα χρόνο στην Ισπανία (από 46% σε 29%) και λιγότερο στη Μ. Βρετανία (από 72% σε 63%). Δύο στους τρεις Ευρωπαίους απαντούν ότι οι αρχές της ισλαμικής θρησκείας βρίσκονται σε σύγκρουση με αυτές της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας. Παράλληλα, ένας στους δύο Ευρωπαίους μουσουλμάνους πιστεύει ότι ένας ευσεβής ομόθρησκός τους δεν βιώνει εσωτερική σύγκρουση ζώντας σε μια δυτική κοινωνία.

Οπως σημειώνει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Ξενοφοβία και τον Ρατσισμό (συμβουλευτικό όργανο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), κλειδί για την αντιστροφή του ανησυχητικού κλίματος αποτελεί η άμβλυνση των αιθαίρετων γενικεύσεων περί του «τι εστί μουσουλμάνος».

Αρνητικά χαρακτηριστικά

Οι Ευρωπαίοι αποδίδουν μια σειρά από αρνητικά χαρακτηριστικά στους μουσουλμάνους: Το 83% των Ισπανών και το 78% των Γερμανών τους θεωρούν φανατικούς, το 62% των Ισπανών και το 52% των Γερμανών βίαιους, το 42% των Ισπανών και το 38% των Γάλλων υπερόπτες. Οταν, όμως, ερωτώνται εάν οι μουσουλμάνοι έχουν κάποια αρετή, η συντριπτική τους πλειονότητα θεωρεί ότι χαρακτηρίζονται από αφοσίωση (80%), ευθύτητα και τιμιότητα (60%), γενναιοδωρία (55%).

Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο στην έκθεση «Μουσουλμάνοι στην Ε.Ε.- Διακριτική μεταχείριση και ισλαμοφοβία» καταγράφει την επιθυμία των μουσουλμάνων να τους αντιμετωπίζουν ως συνεργάτες στη διασφάλιση της κοινωνικής ασφάλειας και θεωρούν τα μέτρα ασφαλείας απαραίτητα. Ομως, εξίσου σημαντικό θεωρούν να μη γίνονται διπλά θύματα - από τη μια των τρομοκρατικών επιθέσεων και από την άλλων των κατασταλτικών μέτρων της αστυνομίας.

Η κοινωνικο-οικονομική τους κατάσταση δεν ήταν ποτέ καλή. Οι μουσουλμάνοι παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης τόσο στην εργασία όσο και στη στέγαση. Οι μουσουλμάνες βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης λόγω της μαντίλας και της απαγόρευσής της σε κάποια κράτη-μέλη. Οι νέοι έχουν ελάχιστες ευκαιρίες για κοινωνική άνοδο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής έρευνας PISA του ΟΟΣΑ (στα έτη 2000, 2003, 2006), οι μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς έχουν πολύ χαμηλότερες επιδόσεις στα μαθήματα από τους ημεδαπούς.

Σύμφωνα με την έρευνα «Αντιλήψεις για τη διακριτική μεταχείριση και την ξενοφοβία» του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου, οι μουσουλμάνοι αισθάνονται ότι η κοινωνική αποδοχή από τους Ευρωπαίους ταυτίζεται όλο και περισσότερο με την απάρνηση της μουσουλμανικής τους ταυτότητας. Παραπονούνται ότι οι αξίες του ισλαμισμού παρουσιάζονται να υποσκάπτουν τις δυτικές αξίες, ενώ κατά την άποψή τους μπορούν να συνυπάρχουν. Θεωρούν ότι έχει υποτιμηθεί η προσφορά του ισλαμικού πολιτισμού στον παγκόσμιο και η συνεισφορά των κοινοτήτων τους στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών της Ε.Ε. Το συναίσθημα αποκλεισμού είναι εντονότερο μεταξύ των μουσουλμάνων δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μουσουλμάνοι μετανάστες βιώνουν μεγαλύτερη διακριτική μεταχείριση από τους μη μουσουλμάνους μετανάστες σε Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία. Η διακριτική μεταχείριση σε Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Ιρλανδία και Ελλάδα δεν οφείλεται στη θρησκευτική διαφορά, αλλά σε ξενοφοβία. Η χώρα μας δεν είναι ισλαμοφοβική. Οι πολύχρονες, καλές διπλωματικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο έχουν «εγγραφεί» θετικά στην κοινή αντίληψη Ελλήνων και Αράβων. Ο Εθνικός Φορέας Συνεργασίας του Παρατηρητηρίου στην Ελλάδα «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» έχει καταγράψει στη χώρα μας, όπου διαμένουν 360.000 μουσουλμάνοι -οι 80.000 έως 120.000 Αθίγγανοι, τουρκογενείς και Πομάκοι στη Θράκη- μόνο επτά περιστατικά ισλαμοφοβίας στην Ελλάδα την τριετία 2004 - 2006. Ολα αφορούν εμπρησμούς ή καταστροφές σε θρησκευτικούς μουσουλμανικούς χώρους στη Θράκη. Αλλά τα προβλήματα με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη σχετίζονται με την καταγωγή της και όχι με το θρήσκευμα. Παρ' όλα αυτά, σημειώνει στην «Κ» ο διευθυντής του Κέντρου «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» κ. Νάσος Θεοδωρίδης, «εάν δεν ληφθούν μέτρα κοινωνικής ένταξης για τη δεύτερη γενιά μουσουλμάνων μεταναστών» δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη δημιουργία εστιών έντασης, όπως έχει ήδη συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #54 on: January 15, 2007, 13:18:31 pm »

3. Πρόβλημα έχω με τους παπάδες (μερικούς, όχι όλους), αλλά όχι με την Θρησκεία.
Τυπική υπεράσπιση όταν ξέρεις ότι το πράγμα βρωμάει.Δεν έχω πρόβλημα με την θρησκεία αλλά με τους παπάδες και από αυτούς όχι όλους, μερικούς.Λίγο πιο κάτω όμως λες:

5. Δεν βλέπω και πολλές Θρησκείες πιο "ανοιχτόμυαλες" απο τον Χριστιανισμό...Ειδικά για τον Ισλαμισμό...τι να πώ πια. Θα γίνω political incorrect...Ενδιαφέρον είχε ένα άρθρο στην "Athens Voice", πριν ένα μήνα, στο οποίο έλεγε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως οι διάφοροι ιερωμένοι στα διάφορα Τζαμιά που λειτουργούν ημιπαράνομα στην χώρα μας, ονειρεύονται έναν "ιερό πόλεμο" ακόμα και εδω μέσα! Και επίσης πως δεν πρόκειται αυτές οι ομάδες να ελεγχθούν με την δημιουργία τζαμιού εδω μέσα, γιατί πολύ απλά, ούτε οι ίδιες θέλουν να ελέγχονται, πράγμα το οποίο θα συμβαίνει εκ των πραγμάτων...
Δηλαδή όταν πρόκειται για τον Μουσουλμανισμό(αφου μιλάμε για θρησκεία και όχι Ισλαμισμό που είναι ένα κοινωνικό σύστημα βασισμένο σε μια θρησκεία) φταίει η θρησκεία και όχι οι ιμάμηδες( και από αυτους όχι όλοι,μερικοί). Μπράβο ωραίος τρόπος σκέψης.

Quote from: sminias_hlektromhxanikos l
Ε, δεν κάνει τέτοια ο Χριστόδουλος, ούτε έκανε τέτοια ο Μακάριος στην Κύπρο, που είχε πολιτική εξουσία!
Όχι το να κραδαίνεις το λάβαρο της επανάστασης του 1821 στο Σύνταγμα για να μην βγάλουν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες είναι καλύτερο.Το πρόβλημα είναι ο φανατισμός και όχι ο Μουσουλμανισμός, ή μήπως νομίζεις ότι αυτός είναι χαρακτηριστικό μόνο των Μουσουλμάνων;

Υ.Γ
Sorry για το off-topic Kenny

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #55 on: January 15, 2007, 15:14:01 pm »

Είδα λίγο την κουβέντα, αλλά έχω σοβαρές αντιρρήσεις σε αυτά περί "Χριστιανικού Φασισμού" κλπ.
1. Ποτέ-κανένας δεν με ανάγκασε να πάω στην Εκκλησία ή και να εξομολογηθώ. Το έκανα μόνος μου μια φορά με την κολλητή μου, μια φορά που είχε σκάσει μύτη ο παπάς της ενορίας στο Σχολείο, και το κάναμε κυρίως για την εμπειρία. Τελικά ήταν κάτι σαν εξομολόγηση, αφού απλά μιλήσαμε οι τρείς μας, μας διάβασε κάτι ευχές και φύγαμε.

2. Σε όλες τις ορκομωσίες (στη Βουλή, στο Στρατό, στα Δικαστήρι α κτλ) υπάρχει η πρόβλεψη και εφαρμόζεται να ορκίζονται οι αλλόθρησκοι στα δικά τους ιερά σύμβολα (Στο Στρατό το έχω δεί με τα μάτια μου). Επίσης ούτε και στον Στρατό ηταν υποχρεωτικός ο Εκκλησιασμός. Ειδικά στην Αεροπορία, ούτε καν που μας το ανέφεραν.

3. Πρόβλημα έχω με τους παπάδες (μερικούς, όχι όλους), αλλά όχι με την Θρησκεία. Όπως ακριβώς έχω και με μερικούς Καθηγητές (όχι όλους), αλλά όχι με την Παιδεία, με μερικούς Γιατρούς αλλά όχι με την Υγεία κτλ...

4. Εν γένει, προτιμώ έναν παπά απο έναν Πολιτικό...έχω κάποιες πιθανότητες να είναι σωστός ένας παπάς, και να μου πεί έστω τα κλασσικά: Να αγαπάω τους γύρω μου, να μην κλέβω, να μην ζηλοφθονώ κλπ. Ένας πολιτικός τι πιθανότητες έχει να είναι σωστός (απ:καμία...)??

6. Είναι νωρίς το πρωί και βαριέμαι...πέταξα κάποιες ιδέες σκόρπιες (φυτιλιές!) και την κάνω...θα επανέλθω οταν μου ζητηθεί...!
+1

Certain things in life are inarguable.Happiness feels good.Fire burns.Breathing is necessary. AC/DC rocks.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #56 on: January 15, 2007, 16:27:30 pm »

Quote from: Fenix on January 15, 2007, 13:18:31 pm

Δηλαδή όταν πρόκειται για τον Μουσουλμανισμό(αφου μιλάμε για θρησκεία και όχι Ισλαμισμό που είναι ένα κοινωνικό σύστημα βασισμένο σε μια θρησκεία) φταίει η θρησκεία και όχι οι ιμάμηδες( και από αυτους όχι όλοι,μερικοί). Μπράβο ωραίος τρόπος σκέψης.

Εδώ είναι το νόημα σμηνία...

Αλλά αυτό είναι, μερικοί κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους, και το πιο εύκολο είναι να κρυφτείς πίσω από το δάκτυλο σου, όταν κοιτιέσαι στον καθρέφτη.

Τώρα, αν συγκρίνεις την δημοκρατική (όσο μπορείς να το πεις, αλλά υπάρχει αυτή η δημοκρατικοφάνεια) δύση με χώρες όπως η Νιγηρία και η Σαουδική Αραβία... εύγε! Η σύγκριση είναι πετυχημένη.

Για την "αθώα" ανατολική εκκλησία είσαι απλώς απληροφόρητος και τουλάχιστον αφελής.

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1208.msg5929#msg5929

Θες να αρχίσουμε να ψάχνουμε?
Δεν έχει νόημα πιστεύω.

Το θέμα δεν είναι ποιος είναι χειρότερος αλλά ποιος φταίει για την ανέχεια που έχει οδηγήσει τους ισλαμιστές σε τέτοιες ακρότητες και είναι η καταδυνάστευση που δέχονται από τη Δύση.

Δες για παράδειγμα το  Ιράκ, δραματική η επίδραση αλλά σκέψου. Ένα κράτος κατ' εξοχήν κοσμικό, μέσα από την ταλαιπωρία χρόνων (από το '91) έχει γίνει άντρο του ισλαμικού φονταμενταλισμού.

Και εν τέλη, αν θα επιτραπεί να γίνει τζαμί στην Αθήνα, το να υποθέτεις ότι αυτό που θα γίνει είναι να γίνει κέντρο

οι διάφοροι ιερωμένοι στα διάφορα Τζαμιά που λειτουργούν ημιπαράνομα στην χώρα μας, ονειρεύονται έναν "ιερό πόλεμο" ακόμα και εδω μέσα! Και επίσης πως δεν πρόκειται αυτές οι ομάδες να ελεγχθούν με την δημιουργία τζαμιού εδω μέσα, γιατί πολύ απλά, ούτε οι ίδιες θέλουν να ελέγχονται, πράγμα το οποίο θα συμβαίνει εκ των πραγμάτων...

και δε με νοιάζει ποιανού άποψη μεταφέρεις, την παραθέτεις σαν να συμφωνείς ή να την θεωρείς λόγο για να μην επιτρέπεται σε κάποιους να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, το οποίο για μένα είναι ακόμα πιο... πιο δεν ξέρω τι.

byeeee
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #57 on: January 15, 2007, 16:35:18 pm »

+2 (μόνο για τον Ισλαμισμό δεν παίρνω θέση, διότι είναι ένα θέμα που σηκώνει αρκετή οφφ-τόπικ συζήτηση και τα πράγματα κατα την άποψή μου δεν είναι τόσο απλά)

Quote from: Kenny on January 15, 2007, 11:32:01 am
Λες Σμηνία ότι κανένας δεν σε πίεσε να πας να εξομολογηθείς. Μόνο μία φορά πήγες και έκανες κουβεντούλα. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν θα τολμούσες να μην πας, έτσι δεν είναι?
Τί πάει να πει "δε θα τολμούσε" να πάει, τον φοβέρισε κανένας;;; Έπειτα ένα ανοιχτόμυαλος άνθρωπος που δεν θα είχε προκατάληψη και θέλει να λέει ότι έχει ψάξει το Χριστιανισμό θα πήγαινε, αφού δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο, έστω για να κάνει κάποιο διάλογο με τον ιερέα.

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #58 on: January 15, 2007, 17:30:41 pm »

@Wanderer,metalhead:Συμφωνείτε με έναν άνθρωπο που λέει ότι για την σαπίλα που υπάρχει στον Χριστιανισμό φταίνε λίγοι παπάδες ενώ για τα προβλήματα στον Μουσουλμανισμό φταίει συνολικά η θρησκεία; Ο σμηνίας προφανώς δεν μπορεί να πει τίποτα για να μας εξηγήσει τις ρατσιστικές απόψεις του, μήπως μπορείτε εσείς,που συμφωνείτε μαζί του, να μας εξηγήσετε την λογική αυτή;

@kenny: και πάλι συγνώμη για το off-topic

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #59 on: January 15, 2007, 17:43:30 pm »

Eγώ νομίζω ότι αναφέρεται στους φανατικούς ισλαμιστές που επιθυμούν την εξάπλωση του Ισλάμ πάντου (και με βίαια μέσα..).

Λεπτομέρειες λοιπές δεν ξέρω. Δεν ξέρω πχ αν στο Κοράνι αναφέρει κάτι του στυλ "διαδώστε το με κάθε τρόπο"! Tongue
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 22 Go Up Print
Jump to: