• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:28:05 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 20:28:05 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 112
Total: 180
Farmakis Aggelos
Vromofona Kathikia
ligditsa
skopsinos
nikolakys
tzimika
Andreas04
Guts
manolitsis
DimKaratzas
mpournaz
vmanousi
tzortzis
IBOURAS
Alex Kosmas
george14
nataliapap
ioannisdamantis
nick_slendy
kpapama
kakousios
EvanTsir
pave
parvanitid
Theislander
kostasf
stelinas
Leou
Tsikalis
valco08
George_RT
mhtsakos02
ansia
kostas.de
NickSpan
evgeniaz
georkala
teosimeon
aachmet
Ma8hths Indou
Nicotre
jojos
mike1996
dimitrisblioumis
Avoiding Existence
mariachatz
Nianaro
JoHn!
bilbo
Lazaros8585
ggalamat
papatmaria
Saint_GR
Papadopoulosthanos
kevangelo
KG03
tsaliki
ioannis
vasilis saitis
dkoukn
stavrosk
vagk
Panagismark
stloukas
Stathiss
PrepeiNaDiavasw
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 22 Go Down Print
Author Topic: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα  (Read 46687 times)
Optima
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

white art piano..

View Profile
Re: Ο Χριστιανικός φασισμός στην Ελλάδα
« Reply #15 on: January 06, 2007, 18:52:35 pm »

Quote from: Juan on January 06, 2007, 14:06:50 pm

Δε φαντάζεστε όμως, τί προβλήματα αντιμετωπίζεις με το ελληνικό κράτος αν δε βαπτίσεις ένα παιδί (θα ενημερωθώ και θα ποστάρω αναλυτικά).

Να σ πω εγώ τί προβλήματα αντιμετωπίζεις, μιας κ ως αβάπτιστη έχω λίγη πείρα παραπάνω: 

Συνομίληκοι: -"Πώς σε βάπτισαν Στέλλα; Στυλιανή;"
-"¨Οχι, ρε παιδιά,Στελίνα, απλώς δε με βάπτισαν"

-"σοβαρα; /έκπληξη, απορία....κ μετά...θαυμασμός από τους περισσότερους: "Γουστάρω τους γονείς σου! Μπράβο!"

παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια μικρή ανεπαίσθητη κοινωνική πίεση (ίσως να είναι πολύ μεγαλύτερη κανονικά, αλλά κινούμαι σε πολύ χαλαρούς θρησκευτικά κύκλους, τί να πω)να βαπτισθείς, έτσι γιατί έτσι κάνουν όλοι, λες κ δεν μπορούμε να σκεφτούμε το εναλλακτικό...

Γραμματέας στο σχολείο όταν πήγα να ζητήσω απαλλαγή από τα θρησκευτικά:(αφού με ψιλοέβρισε):
"Άνευ θρησκεύματος;;; Μόνο αν πας στο ...(κάτι διαδικασίες τέλος πάντων) κ δηλώεσεις άθεη θα σ αφήσω,ή αν είισαι Εβραίος κλπ."

Σωστά μωρέ, έπρεπε να το φανταστώ...αφού δεν είμαι ..κατασταλαγμένη θρησκευτικώς, ας φάω λίγο ακόμη προπαγάνδα, μπας κ βαπτιστώ Χριστιανή! Smiley

Αστυνομικό τμήμα όταν με κάλεσαν ως μάρτυρα σε μια υπόθεση κ πρέπει να ορκιστείς για να καταθέσεις:
Ανακριτής: "Άνευ θρησκέυματος....μμμ...κάτσε να δω πού ορκίζεσαι εσύ....."
Ψαχνει στο κομπιούτερ, μπερδεύεται, πάιρνει τηλέφωνο έναν συνάδελφο"¨Ελα  Υ,πού είναι ο ορκος για τους άνευ θρησκεύματος;"
μετά από κανά δεκάλεπτο  "Ορκίζομαι στην τιμή και στη συνείδησή μου ", πολύ χάρηκα, σε αυτό είναι που πιστεύω εγώ, όχι στο Τριαδικό Θεό, την Παρθένο Μαρία, το Βούδα, τον Κομφούκιο, ΄η όποιον άλλον να ναι τέλος πάντων, δεν τα ξέρω κ πολύ καλά.
Μακαρι όλοι οι άνθρωποι να λέγαν την αλήθεια κι ας ορκιζόταν και στα παλιά τους τα παπούτσια.

Εξ άλλου, εκεί είναι το ζητούμενο για μένα: Όλες οι θρησκείες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, βασίζονται στην ανάγκη του ανθρώπου για ασφάλεια, για δικαιωση, για ξεχωρισμό καλού - κακού, για συγχώρεση,για επιβράβευση του ενάρετου... - πότε θα φτάσουμε όμως ως ανθρώπινο γένος στην ωριμοτητα να αναγνωρίσουμε ότι αυτές ακριβώς οι ανάγκες μας ήταν που τις δημιούργησαν, κ έτσι πλέον δε θα τις χρειαζόμαστε στη μορφή που τις έχουμε ορίσει σήμερα, δε θα μας νοιάζουν οι διαφορές τους,αλλά θα έχουμε αγγίξει το βαθύτερό τους νόημα;

Μπορεί η περιβόητη "παγκοσμιοποίηση"να μας βοήθησει σε αυτό -ε όσο να ναι, είναι διαφορετικό να ζεις και να πεθαίνεις σε έναν οικισμό 1000 κατοίκων που όλοι είναι το ένα και το αυτό και δεν έχεις κανέναν άλλο να επηρεαστείς, κ άλλο στην απέναντι γωνία να είναι το Τζαμί ενώ εσύ παίρνεις το μετρό και πας στη Συναγωγή.'Η θα τα βρούμε ή θα σκοτωθούμε, δεν υπάρχει μέση λύσητώρα ποιο από τα δύο θα ναι...  Grin

Πάντως, η αντιμετώπιση όπως είπα από τις αρχές ήταν πολύ καλή, δε τίθεται θέμα ρατσισμού, τώρα σε επίπεδο κοινωνίας χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος θα γίνεται πιο ανοιχτόμυαλος όσο περνούν τα χρόνια και το σύνδρομο  " δημιούργησε μια θρησκείαπου να μιλάει για την αγάπη και σκότωσε όλους τους άλλους ώστε να την αποδεχτούν" θα πάψει να υφίσταται.(ναι ναι ξέρω για τους Σιίτες - Σουνίτες, για τον Μπους και "may God be with us in this difficult operation", αλλά τί να κάνω είμαι αισιόδοξη εκ φύσεως.)  Smiley

ΥΓ: τί άλλα προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσω;  Huh

"η μεν αμάθεια γεννά θράσος, η δε σκέψις ενδοιασμόν"

ανθρωποι ξετρελαμενοι στις οθονες του πολεμου με το φυσημα του ανεμου καινε πολεις και χωρια
στην καταντια της σκεψης βιαιες πραξεις να μοιραζουν ανυποστατα κεφαλια στο βωμο της μοναξιας...
ffs
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Observe !

View Profile
« Reply #16 on: January 06, 2007, 20:59:29 pm »

....Βασικα πρεπει να παρουμε μερικα πραγματα απο την αρχη σε σχεση με την Δημιουργια και τον Χριστιανισμο αλλιως με αλλα δεδομενα μιλαω εγω και αλλα εσυ..Και για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι ικανος ακομα να τα πω με τροπο ωστε να καταλαβαιτε.

Τωρα θυμηθικα και ενα επεισοδιο στο southpark οπου στην περιοδο των Χριστουγεννων εβγαλαν καθε τι που προσβαλε καθε αλλη θρησκεια με αποτελεσμα μια μαυριλα  Grin

Νessa
Guest
« Reply #17 on: January 06, 2007, 23:40:44 pm »

Quote from: aika on January 06, 2007, 14:34:52 pm
Ή, καλύτερα, να το καταργήσουμε εντελώς και να μην μιλάμε καθόλου για θρησκευτικότητες και πνευματικότητες?
Το καλύτερο. Γιατί αν είναι να διδάσκονται οι μαθητές για όλες τις θρησκείες ή κοσμοθεωρίες, πρακτικά αυτό θα γίνεται πάντα μέσα από το πρίσμα του χριστιανισμού. Τέτοιους καθηγητές έχουν. Και η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια, η μισή αλήθεια χειρότερη και από το ψέμα...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #18 on: January 07, 2007, 17:45:37 pm »

@optima: thanx for sharing. Smiley

« Last Edit: January 08, 2007, 02:33:46 am by Turambar » Logged

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #19 on: January 07, 2007, 21:59:47 pm »

Quote from: ffs on January 06, 2007, 20:59:29 pm
....Βασικα πρεπει να παρουμε μερικα πραγματα απο την αρχη σε σχεση με την Δημιουργια και τον Χριστιανισμο αλλιως με αλλα δεδομενα μιλαω εγω και αλλα εσυ..Και για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι ικανος ακομα να τα πω με τροπο ωστε να καταλαβαιτε.

Νομίζω ότι είτε δεν πιάσατε το θέμα του τόπικ είτε δεν θέλετε. Δεν είναι πάντως η ανάλυση του Χριστιανισμού αλλά οποιασδήποτε θρησκείας. Το θέμα είναι τι σκατά κάνουμε εμείς για να υπάρχει περισσότερο σεβασμός στους συνανθρώπους μας...

Quote from: ffs on January 06, 2007, 20:59:29 pm
Τωρα θυμηθικα και ενα επεισοδιο στο southpark οπου στην περιοδο των Χριστουγεννων εβγαλαν καθε τι που προσβαλε καθε αλλη θρησκεια με αποτελεσμα μια μαυριλα  Grin

Κορυφαίο επεισόδειο. Κλασσικό Σαουθπαρκικό "σκίσιμο" στην αμερικανική κοινωνία... Grin

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
« Reply #20 on: January 07, 2007, 23:51:39 pm »

Βασικά, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις εμεπειρίες του καθενός όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών και τα υπόλοιπα που ανέφερε ο kenny.
Σε όλα τα σχολικά μου χρόνια, κανένας καθηγητής των θρησκευτικών δεν πίεσε κανέναν συμμαθητή μου για κάτι, όυτε τον απείλησε με την κόλαση ή τον απέβαλε για τα πιστεύω του, ούτε για την αμφίεσή του, όυτε για τπτ.
Μάλιστα, για την εξομολόγηση που ανέφερες, εγώ φέτος  έμαθα, από τις ειδήσεις, ότι σε μερικά σχολεία τα παιδιά έπαιρναν άδεια για να πάνε να εξομολογηθούν. Σε μας δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να μας πιέσουν για να πάμε.
Για τις άλλες θρησκείες κάναμε εκτενέστατα στη Β' Λυκείου, και είχαμε και εργασιές ανα ομάδες για να ερευνήσουμε μόνοι μας για κάποια θρησκεία και να την παρουσιάσουμε στους συμμαθητές μας ( εγώ είχα για τη Γιόγκα).
Και στις εξετάσεις είχε πέσει και θέμα με τους 5 στύλους(πιστεύω) των μουσουλμάνων.
Που θέλω να καταλήξω?
Όπως σε κάθε σχολείο και σε κάθε μάθημα υπάρχουν καλοί και κακοί δάσκαλοι, το ίδιο συμβαίνει και στα θρησκευτικά. Αυτό κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο το χριστιανισμό, γιατί δεν διδάσκεται σωστά με αποτέλεσμα πολλές παρεσμηνείες, ημιμάθεια κτλ. Ισως θα έπρεπε να το προσέξει καλύτερα η εκκλησία αυτό το θέμα, όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στους ίδιους τους κληρικούς της. Wink κ.ο.κ.κ.
Βέβαια, επειδή ,όπως και να το κάνουμε, η θεολογία δεν είναι και η 1η επιλογή όλων, καταλήγουν εκεί αρκετά άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το χριστιανισμό( είτε είναι υπερβολικά φανατικοί , είτε υπερβολικά αδιάφοροι, το 1ο είναι πολύ χειρότερο),
οπότε το φαινόμενο των "κακών" δασκάλων ίσως είναι πιο σύνηθες. Φαίνεται πως μερικοί εδω μέσα είμασταν τυχεροί.  Smiley

Συμφωνώ λοιπόν με τον kenny στα σημεία που κάποιοι επιβάλουν το χριστιανισμό. Είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει και εδώ και σε όλο τον κόσμο!

Άλλωστε η ορθόδοξη πίστη δεν είναι σύμφωνη με αυτά. (Δεν αναφέρομαι στη ορθόδοξη  ιεραρχία κτλ. αυτή είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σε αυτό παίζονται παιχνίδια εξουσίας, με ότι συνεπάγεται αυτό (διαφθορά κτλ.) )
Απλά να τονίσω ότι εξαρτάται σε ποιον θα πέσεις(δάσκαλο, λοχαγό,γείτονα κτλ.). Υπάρχουν πολλοί στενόμυαλοι και πάντα θα υπάρχουν. Όσον αφορά τα νομικά θέματα, δεν νομίζω να υπάρχει νόμος που να είναι υπέρ της μιας θρησκείας ή της άλλης, προέχουν πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα, άλλο το τι κάνει ο παπάς της γειτονιάς μου, άλλο τι κάνει το ιερατείο, άλλο τι δίδασκε ο Χριστός. Με το να τα γενικοποιούμε όλα και να ρίχνουμε το χριστιανισμό ολόκληρο στην πυρά, γινόμαστε το ίδιο με τους ιεροεξεταστές στο μεσαίωνα ( άλλη πληγή  της ιστορίας και αυτή... Sad)
Όπως υπάρχουν κακοί παπάδες, καθηγητές θρησκευτικών κτλ. υπάρχουν και καλοί.
Αλλά αυτό συμβαίνει παντού...

Υ.Γ.1 Όσον αφορά το θέμα του βαπτίσματος: είναι λογικό όταν ο γονιός έχει ψάξει το θέμα των θρησκειών και έχει καταλήξει στο ποια είναι η αληθινή θρησκεία, να θέλει να βαπτίσει το παιδί του στη θρησκεία αυτή για πολλούς λόγους. Αν όμως το κάνει γιατί το κάνει όλος ο κόσμος, λυπάμαι αλλά έχει χάσει λίγο το νόημα...

Υ.Γ.2@kenny Όπως μπορείς να καταγγείλεις οποιοδήποτε δάσκαλο, έπρεπε να καταγγείλεις και το δικό σου, που σε πίεζε να πας να εξομολογηθείς. Δεν ήσουν υποχρεώμενος να το κάνεις, αν είναι δυνάτον. Βέβαια, αφού κατάφερες να "ξεγλιστρίσεις", ίσως να μην ήταν τόσο πιεστικός τελκά...

Υ.Γ.3 καμιά μορφή πίεσης δεν συνάδει με το πνεύμα του χριστιανισμού, το ανίθετο μάλιστα. Αυτό που κυρήττει ο Χριστός πρώτα από όλα είναι η ελευθερία του ατόμου. Η ελευθερία να επιλέξει να ζήσει όπως θέλει κτλ.  Αν θέλει να ζήσει κοντά στο Θεό έχει καλώς, αν δε θέλει με γεια του με χαρά του. Και για να προλάβω την ερώτηση της Νεσσα για την κόλαση και τον παράδεισο. Εν συντωμία: Ο παράδεισος είναι η ζωή με το Θεό και κόλαση η ζωή μακριά από το Θεό. Δεν θα σε τιμωρήσει ο Θεός για το τί κάνεις. Εσύ επιλέγεις να ζήσεις μακριά του. ( το εσύ δεν αναφέρεται σε κανέναν, για να μην παρεξηγούμαστε..)

Υ.Γ.4 συγγνώμη αν βγήκα off-topic σε μερικά σημεία
« Last Edit: January 24, 2015, 17:55:29 pm by lynx » Logged

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #21 on: January 10, 2007, 15:05:35 pm »

lynx εγώ μιλάω με βάση τις δικές μου εμπειρίες και αυτά που έχω ακούσει. Δεν ξέρω τι γινόταν στο σχολείο του καθενός. Αλλά έστω και σε ένα μόνο σχολείο να συμβαίνουν τα αίσχη (που είναι σε πολύ παραπάνω) είναι αρκετό για να γίνει το θέμα επιλήψιμο. Και όσον αφορά για το πιεστικός ή μη, είμαι άτομο πολύ αντιδραστικό και δεν συμβιβάζομαι εύκολα γι αυτό και δεν υποκύπτω σε τέτοιες περιπτώσεις. Και πάλι αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι εγώ και οι συμμαθητές  μου οφείλαμε να δεχτούμε τον εκβιασμό. Έλεος ρε παίδια. Σαν να μου λέτε ότι αφού ξέφυγα από τον δολοφόνο αυτός δεν είναι ανάγκη να τιμωρηθεί! Όπως τότε που μας απείλησε ότι ενδεχομένως να επηρρεάσει τον βαθμό μας αν δεν υπογράψουμε για τις ταυτότητες. Τότε βέβαια έγινε θέμα, ήρθαν και τα κανάλια και τον κράξανε γενικώς οπότε δεν του πέρασε...

Και όμως υπάρχουν νόμοι, που θεσμοθετούν τον ρατσισμό και αυτό εξήγησα στο πρώτο ποστ. Ένα μάθημα για την Γιόγκα στην Β' Λυκείου νομίζω πως είναι ένα τίποτα μπροστά σε άλλα 8 χρόνια Θρησκευτικών που δεν λένε τίποτα άλλο εκτός από τον Χριστιανισμό. Αυτά τα πράγματα τα έχει παραδεχτεί το Ύπουργείο Παιδείας από την στιγμή που επιτρέπει την απουσία αλλόθρησκων μαθητών από το μάθημα το έχει παραδεχτεί ότι το μάθημα είναι Χριστιανική προπαγάνδα. Τι άλλο πρέπει να πούμε????

Κακούργα ύπαρξις!
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #22 on: January 10, 2007, 15:30:45 pm »

Quote from: Kenny on January 10, 2007, 15:05:35 pm
Και όμως υπάρχουν νόμοι, που θεσμοθετούν τον ρατσισμό και αυτό εξήγησα στο πρώτο ποστ. Ένα μάθημα για την Γιόγκα στην Β' Λυκείου νομίζω πως είναι ένα τίποτα μπροστά σε άλλα 8 χρόνια Θρησκευτικών που δεν λένε τίποτα άλλο εκτός από τον Χριστιανισμό. Αυτά τα πράγματα τα έχει παραδεχτεί το Ύπουργείο Παιδείας από την στιγμή που επιτρέπει την απουσία αλλόθρησκων μαθητών από το μάθημα το έχει παραδεχτεί ότι το μάθημα είναι Χριστιανική προπαγάνδα. Τι άλλο πρέπει να πούμε????

Bρε Κenny, τι μένος εναντίον των θρησκευτικών είναι αυτό; Ξαναλέω, δηλαδή τι θα έπρεπε να διδασκόμαστε 8  χρόνια αντί του χριστιανισμού, σε μία χώρα όπου  η συντριπτιική πλειοψηφία κατατάσσει εαυτόν στους χριστιανούς ορθοδόξους; Για τους οπαδούς του Βουντού στην Αφρική ή μήπως για τους Ζωροαστριστές??

Τώρα που στα ελληνικά σχολεία υπάρχουν περισσότερα μεταναστόπουλα χαλαρώνει σιγά-σιγά η αποκλειστική διδασκαλία του χριστιανισμού στα θρησκευτικά. Αν και σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσω ότι μεγαλύτερο μέρος των αλλοεθνών μαθητών είναι αλβανικής καταγωγής και οι Αλβανοί πλέον βαφτίζονται χίλιοι-χίλιοι χριστιανοί ορθόδοξοι (για λόγους βέβαια που αυτοί ξέρουν καλύτερα...)
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #23 on: January 10, 2007, 15:35:27 pm »

Btw,

Quote from: Kenny on January 06, 2007, 17:22:59 pm
Κenny χρησιμοποιείς βαριές εκφράσεις. Φασισμός η κυρίαρχη θρησκεία; Τι άλλο θα ακούσουμε..
Ειλικρινά δεν μου αρέσει καθόλου που το λέω αυτό αλλά μάθε να διαβάζεις καλύτερα:

Quote from: Kenny on January 06, 2007, 04:24:13 am
Με αυτό το τόπικ και με τον τίτλο του δεν θέλω να προσβάλω κανένα και καμία χριστιανό. Θέλω απλώς να πω κάποια πράγματα που κατά την γνώμη μου θεωρώ λάθος και να τονίσω την σημαντικότητα τους.

Mην ανησυχείς και μια χαρά διαβάζω. Δηλαδή εσύ ρίχνεις μια σφαλιάρα σε κάποιον, αλλά πιο πριν του έχεις εξηγηθεί, οπότε είμαστε μια χαρούλα. Μήπως να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο, που έλεγε και ο Jesus?  Tongue
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #24 on: January 10, 2007, 15:47:01 pm »

Αιντάααααααααααααααααααααα! Κατανόηση μηδέν?????
Τα τελευταία bold μπορείς να τα καταλάβεις ή να τα πω στα αραμαϊκά? Tongue

Κακούργα ύπαρξις!
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #25 on: January 10, 2007, 17:23:30 pm »

Bre to katalabainw se lew...Alla esu paratonises auta pou h8eles na peis..!
Tetoio titlo oute apo dhmosiografo tou alter.
3anadiabase to telos tou prohgoumenou post mou gia na piaseis to point mou (ellhnisti panta etsi?  Tongue)

sorry gia ta neobarbarika greeklish mou
metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #26 on: January 10, 2007, 17:58:35 pm »

Κenny χρησιμοποιείς βαριές εκφράσεις. Φασισμός η κυρίαρχη θρησκεία; Τι άλλο θα ακούσουμε..
Παρά τον 'φασισμό' βέβαια, εσύ μπόρεσες να κρίνεις και να επιλέξεις τη δικιά σου κοσμοθεωρία. Ίσως η πλύση εγκεφάλου να μην ηταν τόσο πετυχημένη τελικά όσο ισχυρίζεσαι.

Στα δε θρησκευτικά, μελετούσαμε κυρίως τον χριστιανισμό, γιατί η ελληνοορθόδοξη παράδοση είναι στοιχείο του λαού μας. (αν και εδώ μέσα δεν πρέπει να χρησιμοποιείς εκφράσεις του τύπου 'ο λαός μας' γιατί μερικούς τους ξενίζουν Tongue)
Θυμάμαι όμως ότι το πνεύμα του μαθήματος ήταν πάντοτε διαλεκτικό κι όχι επιβολής ιδεών. Με τους θεολόγους συζητούσαμε ανοιχτά ότι σκεφτόμασταν και κάναμε κριτική σε ότι μας ξένιζε...Θα προτιμούσες ε αντί για το χριστιανισμό να μαθαίνουμε κυρίως για τις θρησκευτικές παραδόσεις των λαών της νότιας Αμερικής και της Άπω Ανατολής; (αν και γι αυτά κάναμε σε όλη τη Β λυκείου).
Ή, καλύτερα, να το καταργήσουμε εντελώς και να μην μιλάμε καθόλου για θρησκευτικότητες και πνευματικότητες?

Όσο περί της 'προσβολής των ανθρώπων που δεν είναι χριστιανοί' μήπως θα έπρεπε να κάνουμε πιο ...light της εορταστικές εκδηλώσεις για αυτά τα Χριστούγεννα, διότι διαφορετικά ίσως να θίγεται το θρησκευτικό αίσθημα των αλλόθρησκων?
Κι εσένα τι σε χαλάει που ορκίζεται η πολιτική ηγεσία στο Ευαγγέλιο; Ο μουσουλμάνος βουλευτής ορκίζεται στο Κοράνιο. Μήπως να καταργήσουμε και από αυτόν αυτήν τη δυνατότητα; Βέβαια, θα είχε νόημα αν οι πολιτικοί τιμούσαν τον όρκο τους ενώπιον θεού και ανθρώπων, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορια...

Περί του τζαμιού, δεν ξέρω πού ακριβώς καθυστερεί η όλη διαδικασία, έχω όμως την εντύπωση ότι κολλάει σε κλασσικές γραφειοκρατικές διαδικασίες της ελληνικής πραγματικότητας. Επίσης ξέρω ότι η χρηματοδότηση της κατασκευής του θα γίνει από το δημόσιο.

Τελος, να πω ότι η ελληνοορθόδοξη παράδοση ξεπερνά τα όρια μιας θρησκευτικότητας και είναι στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων. Μπορούμε βέβαια να την εξοβελίσουμε συστηματικά και να γίνουμε ένα έθνος με πιο...χαμηλά λιπαρά βρε αδελφέ, κάτι σαν τους Βέλγους ή τους Ολλάνδούς, αλλά πάντα φιλελεύθεροι όμως, έτσι? Tongue
+1! Με καλύπτει απόλυτα ο/η aika.Και όσον αφορά το θέμα του τζαμιού,δεν ξέρω, αλλά και μένα με πειράζει που στην Τουρκία βεβηλώνουν τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα κάνουν πασαρέλες!!!!!!!!!!!!! Που υποχρεώνουν  τους ιερείς να ξυρίζονται και επιτρέπουν μόνο τον Πατριάρχη να αφήνει γένια...

Certain things in life are inarguable.Happiness feels good.Fire burns.Breathing is necessary. AC/DC rocks.
metalhead
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: January 10, 2007, 18:12:03 pm »

Quote from: lynx on January 07, 2007, 23:51:39 pm
Βασικά, υπάρχει μεγάλη διαφορά στις εμεπειρίες του καθενός όσον αφορά το μάθημα των θρησκευτικών και τα υπόλοιπα που ανέφερε ο kenny.
Σε όλα τα σχολικά μου χρόνια, κανένας καθηγητής των θρησκευτικών δεν πίεσε κανέναν συμμαθητή μου για κάτι, όυτε τον απείλησε με την κόλαση ή τον απέβαλε για τα πιστεύω του, ούτε για την αμφίεσή του, όυτε για τπτ.
Μάλιστα, για την εξομολόγηση που ανέφερες, εγώ φέτος  έμαθα, από τις ειδήσεις, ότι σε μερικά σχολεία τα παιδιά έπαιρναν άδεια για να πάνε να εξομολογηθούν. Σε μας δεν είχε γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να μας πιέσουν για να πάμε.
Για τις άλλες θρησκείες κάναμε εκτενέστατα στη Β' Λυκείου, και είχαμε και εργασιές ανα ομάδες για να ερευνήσουμε μόνοι μας για κάποια θρησκεία και να την παρουσιάσουμε στους συμμαθητές μας ( εγώ είχα για τη Γιόγκα).
Και στις εξετάσεις είχε πέσει και θέμα με τους 5 στύλους(πιστεύω) των μουσουλμάνων.
Που θέλω να καταλήξω?
Όπως σε κάθε σχολείο και σε κάθε μάθημα υπάρχουν καλοί και κακοί δάσκαλοι, το ίδιο συμβαίνει και στα θρησκευτικά. Αυτό κάνει πρώτα από όλα κακό στον ίδιο το χριστιανισμό, γιατί δεν διδάσκεται σωστά με αποτέλεσμα πολλές παρεσμηνείες, ημιμάθεια κτλ. Ισως θα έπρεπε να το προσέξει καλύτερα η εκκλησία αυτό το θέμα, όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στους ίδιους τους κληρικούς της. Wink κ.ο.κ.κ.
Βέβαια, επειδή ,όπως και να το κάνουμε, η θεολογία δεν είναι και η 1η επιλογή όλων, καταλήγουν εκεί αρκετά άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το χριστιανισμό( είτε είναι υπερβολικά φανατικοί , είτε υπερβολικά αδιάφοροι, το 1ο είναι πολύ χειρότερο),
οπότε το φαινόμενο των "κακών" δασκάλων ίσως είναι πιο σύνηθες. Φαίνεται πως μερικοί εδω μέσα είμασταν τυχεροί.  Smiley

Συμφωνώ λοιπόν με τον kenny στα σημεία που κάποιοι επιβάλουν το χριστιανισμό. Είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει και εδώ και σε όλο τον κόσμο!

Άλλωστε η ορθόδοξη πίστη δεν είναι σύμφωνη με αυτά. (Δεν αναφέρομαι στη ορθόδοξη  ιεραρχία κτλ. αυτή είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Σε αυτό παίζονται παιχνίδια εξουσίας, με ότι συνεπάγεται αυτό (διαφθορά κτλ.) )
Απλά να τονίσω ότι εξαρτάται σε ποιον θα πέσεις(δάσκαλο, λοχαγό,γείτονα κτλ.). Υπάρχουν πολλοί στενόμυαλοι και πάντα θα υπάρχουν. Όσον αφορά τα νομικά θέματα, δεν νομίζω να υπάρχει νόμος που να είναι υπέρ της μιας θρησκείας ή της άλλης, προέχουν πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα, άλλο το τι κάνει ο παπάς της γειτονιάς μου, άλλο τι κάνει το ιερατείο, άλλο τι δίδασκε ο Χριστός. Με το να τα γενικοποιούμε όλα και να ρίχνουμε το χριστιανισμό ολόκληρο στην πυρά, γινόμαστε το ίδιο με τους ιεροεξεταστές στο μεσαίωνα ( άλλη πληγή  της ιστορίας και αυτή... Sad)
Όπως υπάρχουν κακοί παπάδες, καθηγητές θρησκευτικών κτλ. υπάρχουν και καλοί.
Αλλά αυτό συμβαίνει παντού...

Υ.Γ.1 Όσον αφορά το θέμα του βαπτίσματος: είναι λογικό όταν ο γονιός έχει ψάξει το θέμα των θρησκειών και έχει καταλήξει στο ποια είναι η αληθινή θρησκεία, να θέλει να βαπτίσει το παιδί του στη θρησκεία αυτή για πολλούς λόγους. Αν όμως το κάνει γιατί το κάνει όλος ο κόσμος, λυπάμαι αλλά έχει χάσει λίγο το νόημα...

Υ.Γ.2@kenny Όπως μπορείς να καταγγείλεις οποιοδήποτε δάσκαλο, έπρεπε να καταγγείλεις και το δικό σου, που σε πίεζε να πας να εξομολογηθείς. Δεν ήσουν υποχρεώμενος να το κάνεις, αν είναι δυνάτον. Βέβαια, αφού κατάφερες να "ξεγλιστρίσεις", ίσως να μην ήταν τόσο πιεστικός τελκά...

Υ.Γ.3 καμιά μορφή πίεσης δεν συνάδει με το πνεύμα του χριστιανισμού, το ανίθετο μάλιστα. Αυτό που κυρήττει ο Χριστός πρώτα από όλα είναι η ελευθερία του ατόμου. Η ελευθερία να επιλέξει να ζήσει όπως θέλει κτλ.  Αν θέλει να ζήσει κοντά στο Θεό έχει καλώς, αν δε θέλει με γεια του με χαρά του. Και για να προλάβω την ερώτηση της Νεσσα για την κόλαση και τον παράδεισο. Εν συντωμία: Ο παράδεισος είναι η ζωή με το Θεό και κόλαση η ζωή μακριά από το Θεό. Δεν θα σε τιμωρήσει ο Θεός για το τί κάνεις. Εσύ επιλέγεις να ζήσεις μακριά του. ( το εσύ δεν αναφέρεται σε κανέναν, για να μην παρεξηγούμαστε..)

Υ.Γ.4 συγγνώμη αν βγήκα off-topic σε μερικά σημεία
+1! Και με lynx συμφωνώ γιατί λέει τα πράγματα αντικειμενικά.Τέσπα,ο Χριστιανισμός,άποψή μου, είναι η πιο δημοκρατική θρησκεία και αν είσουν Μουσουλμάνος(με Μ κεφαλαίο ως ένδειξη σεβασμού) Kenny και τα έλεγες αυτά στην Τουρκία πχ,μπορεί και να σου πέρναν και το κεφάλι...

Και όσον αφορά τα τρωτά της Ελλ.Εκκλησίας(τα γνωστά σκάνδαλα),αυτά δεν με πτωούν.Η Εκκλησία είναι ένας τεράστιος χώρος με χιλιάδες 'εργαζόμενους' και είναι επόμενο 
κάποιοι να κάνουν ρουφιανές και να προσπαθούν να επωφεληθούν από την πίστη των άλλων...Γι αυτούς κακό του κεφαλιού τους!.Δεν δίδαξε αυτά ο Χριστός....

Certain things in life are inarguable.Happiness feels good.Fire burns.Breathing is necessary. AC/DC rocks.
Νessa
Guest
« Reply #28 on: January 10, 2007, 20:06:35 pm »

Quote from: aika on January 10, 2007, 15:30:45 pm
Τώρα που στα ελληνικά σχολεία υπάρχουν περισσότερα μεταναστόπουλα χαλαρώνει σιγά-σιγά η αποκλειστική διδασκαλία του χριστιανισμού στα θρησκευτικά. Αν και σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσω ότι μεγαλύτερο μέρος των αλλοεθνών μαθητών είναι αλβανικής καταγωγής και οι Αλβανοί πλέον βαφτίζονται χίλιοι-χίλιοι χριστιανοί ορθόδοξοι (για λόγους βέβαια που αυτοί ξέρουν καλύτερα...)
Οι λόγοι είναι ακριβώς οι πιέσεις που δέχονται, το να μην είναι δακτυλοδεικτούμενα τα παιδιά τους στο σχολείο πχ! Angry
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #29 on: January 10, 2007, 20:53:15 pm »

Μπα, νομίζω ο κυριότερος λόγος είναι ότι πιο εύκολα παίρνει ο Έλληνας στη δουλειά κάποιον που λέγεται Ανδρέας παρά Χασάν.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 22 Go Up Print
Jump to: