• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:48:31 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:48:31 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 79
Guests: 120
Total: 199
kst
Τρου Ντετεκτιβ
daphnenik
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Petross
George15
Νικη
ChrisB999
Konstantinoy
EvanTsir
bigmort
Ma8hths Indou
etsilika
astra
Carot1456
Captain
sassi
LambisTr
Nikos_313
DarkMagiK06
vasilis saitis
mdimitrig
nmpampal
mgrivab
akiousia
charalampos
Ioannakoliou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
pave
papoutsas
Xontroulis
tecnoteki
Alex Kosmas
chriskazakos
chrisg
lelenia
Patroklis
Annapar
alexanton
useranknown
Balourdos
HlektrikhPatata
mrodi
Βασιλης
DidosK
npalami
Gianbou
JoHn!
andreaspaper
pdiamantis
evgns
Δημήτρης Διακολουκάς
maestros
Nicotre
ggalamat
mpournaz
PolarBear
George_RT
manos_diakakis
Ariadni
kvas
atampakc
Kv
thegreekbaron
DimKaratzas
AgaG
evax
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Άγιον είναι μόνο το φως της αμφισβήτησης
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 26 Go Down Print
Author Topic: Άγιον είναι μόνο το φως της αμφισβήτησης  (Read 55369 times)
Νessa
Guest
Re: Άγιον είναι μόνο το φως της αμφισβήτησης
« Reply #240 on: January 05, 2007, 23:42:37 pm »

Quote from: Wade on January 05, 2007, 22:43:46 pm
Μόλις ρώτησα μια έγκυρη πηγή για το θέμα του Αγιασμού.  Για να φουσκώσει το ψωμί με το νερό του Αγιασμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πίστη του ατόμου.  Λογικά, ο αγιασμός διατηρείται για πολλά χρόνια, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η πίστη είναι προϋπόθεση.
Ωραίο σκεπτικό. Αντί να λες "εγώ έκανα αυτό που μου είπανε και έβαλα τον αγιασμό στο ζυμάρι αλλά αυτό δε φούσκωσε, άρα κάτι δεν πάει καλά εδώ και αρχίζω να αμφιβάλλω", λες "εγώ έκανα αυτό που μου είπανε και έβαλα τον αγιασμό στο ζυμάρι αλλά αυτό δε φούσκωσε, άρα δεν πιστεύω αρκετά και πρέπει να σταματήσω να αμφιβάλλω τόσο πολύ για να γίνω καλύτερος χριστιανός".

Αλιάκμονα και Καραμαζόφ, γιατί εκπλήσσεστε; Είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό που λένε στάνταρ για την προσευχή. Αν προσευχηθείς για κάτι και δε γίνει, φταίει το ότι δεν πιστεύεις αρκετά. Έτσι δε λέει η Εκκλησία;

Έτσι η αμφισβήτηση γίνεται αδύνατη!

Αλλά δε νομίζω πως ο αγιασμός θα πρέπει να λειτουργήσει σαν απόδειξη για το αν τα όσα διδάσκει ο Χριστιανισμός είναι αληθή ή όχι, γι' αυτό και εκφράζω τις αντιδράσεις μου για το πείραμα.
Μα δεν κρίνεται αυτό. Κρίνεται η αλήθεια ενός συγκεκριμένου ισχυρισμού. BTW εγώ επειδή δεσμεύτηκα, θα το κάνω πραγματικά το πείραμα. Θα πάρω σε λίγο δυο μπουκαλάκια εμφιαλωμένο, θα τα αδειάσω, θα γεμίσω το ένα απόψε από τη βρύση και το άλλο αύριο το πρωί από αγιασμό (δίπλα σε εκκλησία μένω, θα πάω να ζητήσω - έτσι και μου ζητήσει κανένας λεφτά το πείραμα ακυρώνεται), θα τα βάλω σε ένα ντουλάπι και μετά θα μου πείτε εσείς πότε θα τα ανοίξω. Εμένα μου φαίνεται βλακεία, αλλά πάλι και η Αριθμητική Ανάλυση μου φαίνεται βλακεία κι όμως το καλοκαίρι θα την ξαναδώσω Grin
Νessa
Guest
« Reply #241 on: January 05, 2007, 23:44:07 pm »

Quote from: 4Dcube on January 05, 2007, 23:32:41 pm
Quote from: ASDF_ on January 05, 2007, 22:50:40 pm
500MW πίστη
Πολύ ενδιαφέρον που μέτρησες την πίστη σε watt, ASDF Grin Κάτι σε σαϊεντολογία μου θύμισε...
Είναι επειδή είναι ισχυρή Tongue
Νessa
Guest
« Reply #242 on: January 05, 2007, 23:46:37 pm »

Τώρα για το θέμα της επιλογής... πόσο ελεύθερος είναι κάποιος να επιλέξει όταν από τη γέννησή του σχεδόν δέχεται συνεχή πλύση εγκεφάλου; Και πρώτα απ'όλα, γιατί να μη με αφήσουν να επιλέξω αν θα βαπτιστώ ή όχι; Επειδή βαπτίστηκε ένα παιδάκι θεωρείται χριστιανό, ανεξάρτητα από το τι κουβαλάει μέσα του. Δεν είναι παράλογο αυτό;
ffs
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Observe !

View Profile
« Reply #243 on: January 05, 2007, 23:52:25 pm »

Ζεις όμως σε διαρκή αναμονή του Παραδείσου, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι τέλειος. Οπότε αντί να προσπαθείς να φτιάξεις αυτόν εδώ τον κόσμο, καθησυχάζεις με την ελπίδα ότι θα ευτυχήσεις στον άλλον...
δεν ειναι ετσι..
1.ο χριστιανισμος ενθαρρυνει την εργατικοτητα.Λεει απλως να μην μαζευουμε περισσοτερα αγαθα απο οτι χρειαζομαστε αφου..δεν θα τα παρουμε μαζι μας στον ταφο!  Smiley
2.Τι καλυτερος τροπος να φτιαξεις τον κοσμο αγαπώντας τον συνανθρωπο σου ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ. το βρισκεις παραλογο?
ο Χριστιανισμος επικεντρωνεται στον ανθρωπο οχι στα υλικα.
(πως ακριβως εννοεις να "φτιαξεις" τον κοσμο?)

και..

Quote from: Νessa on January 05, 2007, 23:46:37 pm
Τώρα για το θέμα της επιλογής... πόσο ελεύθερος είναι κάποιος να επιλέξει όταν από τη γέννησή του σχεδόν δέχεται συνεχή πλύση εγκεφάλου; Και πρώτα απ'όλα, γιατί να μη με αφήσουν να επιλέξω αν θα βαπτιστώ ή όχι; Επειδή βαπτίστηκε ένα παιδάκι θεωρείται χριστιανό, ανεξάρτητα από το τι κουβαλάει μέσα του. Δεν είναι παράλογο αυτό;

Τα παλαια χρονια ετσι γινονταν.Πρωτα μεγαλωναν και μετα βαπτιζονταν...Αλλα οπως ειπε και ο τετραδιαστατος κυβος για να σωζονται τα παιδια λογω του πρωπατορικου αμαρτηματος βαφτιζονταν απο μικρα και μετα διαλεγουν τον δρομο τους...οτι κανουμε και εμεις σημερα.

Εντιτ: αν το θεωρεις αυτο πλυση εγκεφαλου νομιζω υποτιμας τις κριτικες ικανοτητες του καθενος.
Damien
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Έλα στο φανάρι αν τολμάς......

View Profile
« Reply #244 on: January 05, 2007, 23:57:18 pm »

Quote from: Νessa on January 05, 2007, 23:46:37 pm
Όχι δεν είναι παράλογο αφού δεν γνωρίζεις το σωστό το λάθος και γενικώς δεν γνωρίζεις ΤΙΠΟΤΑ. Είσαι σε μια ηλικία όπου δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις για τον εαυτό σου ( αφου κι εσύ δεν έχεις καν καταλάβει ότι υπάρχεις) και συνεπώς δεν μπορείς να επιβιώσεις. Είναι αλήθεια πως δεν διαλέγουμε καν αν θέλουμε να γεννηθούμε οπότε όλα τα υπόλοιπα μέχρι τη συνείδηση του ότι υπάρχουμε είναι στα χέρια άλλων. Για αυτό και όταν μεγαλώσεις μπορείς να κάνεις οοοοοοοοοοτι θέλεις γίνε και βουδιστής, ινδουιστής άθεος ότι να' ναι. Α! Και το φως. Αληθινό είναι, εδώ δεν το βρήκαν οι εβραίοι με τα μηχανήματα που έχουν ( το πως ανάβει ) μέσα στη σπηλιά θα το βρείτε εσείς???? Η επειδή δεν το κατανοεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν υπάρχει???? χαχαχαχαχα  8)

To γκάζι του αμαξιού μου σαν πατώ
Όλα μου τα προβλήματα ξεχνώ....
Νessa
Guest
« Reply #245 on: January 06, 2007, 00:06:13 am »

Quote from: ffs on January 05, 2007, 23:52:25 pm
δεν ειναι ετσι..
1.ο χριστιανισμος ενθαρρυνει την εργατικοτητα.Λεει απλως να μην μαζευουμε περισσοτερα αγαθα απο οτι χρειαζομαστε αφου..δεν θα τα παρουμε μαζι μας στον ταφο!  Smiley
2.Τι καλυτερος τροπος να φτιαξεις τον κοσμο αγαπώντας τον συνανθρωπο σου ΩΣ ΕΑΥΤΟΝ. το βρισκεις παραλογο?
ο Χριστιανισμος επικεντρωνεται στον ανθρωπο οχι στα υλικα.
(πως ακριβως εννοεις να "φτιαξεις" τον κοσμο?)
Εγώ λέω ότι όση αδικία και να τρως στη μάπα, εφησυχάζεις ότι θα φροντίσει ο Θεός και ότι όλα θα διορθωθούνε στην άλλη ζωή. Ενώ αν ήξερες ότι το μόνο που έχεις είναι το τώρα και το εδώ, θα αγωνιζόσουν με όλες σου τις δυνάμεις για να κάνεις τον κόσμο όσο γίνεται πιο βιώσιμο. Θα πάλευες, αντί να κάθεσαι να υπομένεις.

Quote from: ffs on January 05, 2007, 23:52:25 pm
Τα παλαια χρονια ετσι γινονταν.Πρωτα μεγαλωναν και μετα βαπτιζονταν...Αλλα οπως ειπε και ο τετραδιαστατος κυβος για να σωζονται τα παιδια λογω του πρωπατορικου αμαρτηματος βαφτιζονταν απο μικρα και μετα διαλεγουν τον δρομο τους...οτι κανουμε και εμεις σημερα.
Καταρχάς πώς γίνεται να βαραίνεται από αμάρτημα κάποιος που πρακτικά δεν έχει αμαρτήσει ποτέ του. Αλλά το κυριότερο, πώς γίνεται να σωθεί κάποιος που στην καρδιά του δεν είναι χριστιανός και δεν πιστεύει, μόνο και μόνο επειδή τον βάφτισαν κάποιοι άλλοι; Και όταν λέμε να σωθεί, από τι ακριβώς;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #246 on: January 06, 2007, 00:10:48 am »

Quote from: Νessa on January 05, 2007, 23:42:37 pm
Μόλις ρώτησα μια έγκυρη πηγή για το θέμα του Αγιασμού.  Για να φουσκώσει το ψωμί με το νερό του Αγιασμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πίστη του ατόμου.  Λογικά, ο αγιασμός διατηρείται για πολλά χρόνια, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν η πίστη είναι προϋπόθεση.
Ωραίο σκεπτικό. Αντί να λες "εγώ έκανα αυτό που μου είπανε και έβαλα τον αγιασμό στο ζυμάρι αλλά αυτό δε φούσκωσε, άρα κάτι δεν πάει καλά εδώ και αρχίζω να αμφιβάλλω", λες "εγώ έκανα αυτό που μου είπανε και έβαλα τον αγιασμό στο ζυμάρι αλλά αυτό δε φούσκωσε, άρα δεν πιστεύω αρκετά και πρέπει να σταματήσω να αμφιβάλλω τόσο πολύ για να γίνω καλύτερος χριστιανός".

Ω μα όχι.

Αν δεν γίνει αυτό που προσευχήθηκες για, σημαίνει ότι έτσι είναι καλύτερα, αλλά εσύ δεν το ξέρεις.

Σαν το νόμο του μέρφυ, αν κάτι πάει καλά, θα αποδειχθεί ότι καλύτερα θα ήταν να μην είχε πάει καλά.

Ο Καραμαζώβ έπιασε νομίζω καλά το κλίμα της συζήτησης.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η λέξη "παγανισμός"

Η νομεκλατούρα των θρησκειών, όταν είδε ότι το παιχνίδι χάνεται από το σκηνικό που ξεκίνησε εκείνος ο Άνθρωπος από τη Ναζαρέτ, απλά μπήκε μπροστά από τα λάβαρα του κινήματος.

και δε σου θυμίζει τον κομμουνισμό αλιάκμων Grin

Στη συνέχεια έθεσε παρόμοιους κανόνες που ίσχυαν. Γιορτές του Ήλιου οι παλιά μόδα, Χριστούγεννα η καινούρια.

Τυπικά και ιστορικά προσπάθησαν να αποποιηθούν κλασσικές παγανηστικές συνήθειες αλλά ο λαός ήθελες θυσίες και θαύματα.
Ήθελε μαγεία.

Χε.. και τώρα αυτά θέλει μη βλέπεται τη νέσσα, οι περισσότεροι περιμένουμε τον φακήρι που θα μας μαγέψει και θα μας δείξει δρόμους μαγικούς.

Τέλος πάντων η τραγικότητα είναι, ότι αντί να μπουν στο πνεύμα των ιδεών του Ανθρώπου αυτού, άρχισαν να πλακώνονται για το αν ήταν Θεός ή όχι, αν είχε παιδιά ή όχι,  και στο τέλος ο χριστιανισμός, τέκνο ιουδαΐκό αν μη τι άλλο, απέκτησε και μωσαϊκό νόμο. Γιατί πάντα γινόμαστε αυτό που φοβόμαστε.

Μη κάνεις το ένα
Μη κάνεις το άλλο
και ανοίξεις τα πόδια σου σε άντρα πριν παντρευτείς θα καείς στην κόλαση.

Θα σου συγχωρούσαν ένα φόνο αλλά όχι ένα εξώγαμο.

Μέχρι και φακελάκια για να αγιοποιηθείς μετά θάνατο παίχτηκαν. Τρελά πράγματα... απλά τρελά.

byeeee
ffs
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Observe !

View Profile
« Reply #247 on: January 06, 2007, 00:14:46 am »

Εγώ λέω ότι όση αδικία και να τρως στη μάπα, εφησυχάζεις ότι θα φροντίσει ο Θεός και ότι όλα θα διορθωθούνε στην άλλη ζωή. Ενώ αν ήξερες ότι το μόνο που έχεις είναι το τώρα και το εδώ, θα αγωνιζόσουν με όλες σου τις δυνάμεις για να κάνεις τον κόσμο όσο γίνεται πιο βιώσιμο. Θα πάλευες, αντί να κάθεσαι να υπομένεις.

δεν απαντησες ως προς τι εννωεις βιωσιμα/φτιαχνω.δεν μπορω να σε "πιασω" και δεν μπορω να απαντησω αν δεν μου το ξεκαθαρισεις αυτο.

Καταρχάς πώς γίνεται να βαραίνεται από αμάρτημα κάποιος που πρακτικά δεν έχει αμαρτήσει ποτέ του. Αλλά το κυριότερο, πώς γίνεται να σωθεί κάποιος που στην καρδιά του δεν είναι χριστιανός και δεν πιστεύει, μόνο και μόνο επειδή τον βάφτισαν κάποιοι άλλοι; Και όταν λέμε να σωθεί, από τι ακριβώς;

Εδω ελπιζα πως θα κανεις πλακα διοτι ειναι κατι βασικοτατο...Βαραινεσαι για το αμαρτημα που εκαναν οι πρωτοπλαστοι.Σωνομαι->πηγαινω κοντα στον Θεο/παραδεισο.Το μωρο οταν βαπτιστει ειναι ουσιαστικα Αγιος αφου σβηνεται η μια και μοναδικη αμαρτια που εχει.
Νessa
Guest
« Reply #248 on: January 06, 2007, 00:29:29 am »

Quote from: ffs on January 06, 2007, 00:14:46 am
δεν απαντησες ως προς τι εννωεις βιωσιμα/φτιαχνω.δεν μπορω να σε "πιασω" και δεν μπορω να απαντησω αν δεν μου το ξεκαθαρισεις αυτο.
Εννοώ να περνάμε όλοι μας καλύτερα, και να διορθώνουμε τις αδικίες και τις αναποδιές. Με το να ελπίζεις σε έναν άλλο κόσμο προσπαθείς λιγότερο να περάσεις καλά σ'αυτόν.

Quote from: ffs on January 06, 2007, 00:14:46 am
Εδω ελπιζα πως θα κανεις πλακα διοτι ειναι κατι βασικοτατο...Βαραινεσαι για το αμαρτημα που εκαναν οι πρωτοπλαστοι.Σωνομαι->πηγαινω κοντα στον Θεο/παραδεισο.Το μωρο οταν βαπτιστει ειναι ουσιαστικα Αγιος αφου σβηνεται η μια και μοναδικη αμαρτια που εχει.
Δεν είναι τεράστια αδικία να βαραίνεται κάποιος με την αμαρτία κάποιου άλλου; Δηλαδή αν ένα νεογέννητο πεθάνει, θα πάει στην κόλαση, ενώ είναι αθώο, επειδή αμάρτησαν ο Αδάμ και η Εύα; Και άμα βαπτιστεί, τι θα αλλάξει, αφού μέσα του δεν πιστεύει;
voyager
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #249 on: January 06, 2007, 00:32:47 am »

Quote from: aliakmwn_banned on January 05, 2007, 17:13:24 pm
Quote from: aika on January 05, 2007, 16:16:50 pm
Όσον αφορά το γιατί είμαστε χριστιανοί όχι από επιλογή αλλά γιατί μας δόθηκε, θα έπρεπε να αισθάνομαι άσχημα που αυτή είναι η κυρίαρχη θρησκεία στην κοινωνία στην οποία βρέθηκα σε αυτόν τον μάταιο κόσμο;;

Ακριβως ετσι, θα επρεπε να αισθανεσαι παρα πολυ ασχημα, διοτι απο μονη της η φραση "στον ματαιο τουτο κοσμο" ειναι κομματι της χριστιανικης αντιληψης για τον κοσμο, σου μαθαν να μην τον αγαπας.

Quote from: 4Dcube on January 05, 2007, 23:32:41 pm
Και ο "μάταιος τούτος κόσμος"...; Εφόσον αυτή η ζωή κάποτε θα τελειώσει, δεν είναι πιο σημαντική η "αιώνια ζωή"; Αυτό λέει η χριστιανική θρησκεία που κάνει αυτή τη ζωή μάταια.

Undecided
κι όμως, η απαξίωση της ζωής μας πάνω στην γη δεν είναι κομμάτι της χριστιανικής πίστης.
ο χριστιανός, αγαπάει τον κόσμο που ζει, όπως αγαπάει επίσης και τον εαυτό του.
επειδή όμως θα πρεπει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, αν ψάχνεται όσο μπορεί περισσότερο,  καταλαβαίνει πως οι δυνατότητες του εαυτού του δεν περιορίζονται μόνο στα στενά πλαίσια του κόσμου γύρω του όπως τον αντιλαμβάνεται ζώντας στη γη. έτσι λοιπόν, όχι μόνο δεν απαξιώνει τη ζωή του αλλά τη θεωρεί σαν ένα σχολείο για αυτόν, ένα σχολείο στο οποίο μπορεί να μάθει πράγματα και να αναπτύξει την οντότητά του και να καταφέρει να κυβερνήσει τον εαυτό του, να κατακτήσει την καλύτερη πνευματική και ψυχολογική κατάσταση, για τώρα αλλά και για μετά την αναχώρησή του από τη γη.

Quote from: Νessa on January 05, 2007, 23:42:37 pm
Αλιάκμονα και Καραμαζόφ, γιατί εκπλήσσεστε; Είναι ακριβώς το ίδιο σκεπτικό που λένε στάνταρ για την προσευχή. Αν προσευχηθείς για κάτι και δε γίνει, φταίει το ότι δεν πιστεύεις αρκετά. Έτσι δε λέει η Εκκλησία;

Έτσι η αμφισβήτηση γίνεται αδύνατη!

δες τώρα...αν εγώ προσευχηθώ, να πέσει η Nessa και να σπάσει το χέρι της επειδή πχ δεν την πάω, αυτό πρέπει να γίνει δηλαδή;;
αντίστοιχα..κάτι που δε φαίνεται να έχει άμεσα κακό αντίκτυπο σε κάποιον, μπορεί να έχει έμμεσα, με τρόπους που δεν μπορεί κάποιος εξ αρχής να φανταστεί.

στο πνεύμα του "σχολείου" για το οποίο έγραψα και πιο πάνω.."Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών"..
γιατί η ζωή στην γη δεν είναι το α και το ω.
γιατί αν ήταν το α και το ω, δεν θα είχε νόημα να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση
γιατί αν ήταν το α και το ω, ίσως δεν είχαμε καν ως όντα τη δυνατότητα να κάνουμε τώρα αυτή τη συζήτηση..

Quote from: Νessa on January 06, 2007, 00:06:13 am

το να πείσεις τον εαυτό σου πως έχεις μόνο το τώρα και το εδώ, δεν είναι η λύση για να αγωνίζεσαι να κάνεις τον κόσμο πιο βιώσιμο.

Smiley

δυστυχώς συμβαίνει
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #250 on: January 06, 2007, 00:40:24 am »

Και ερχόμαστε σήμερα,

ανεστημένη η εκκλησία.

Οι μισοί λένε, εμείς δεν κάναμε αυτό, οι άλλοι λένε, μας συγχωρείτε λάθος, ο Γαλιλαίος είχε το όντι δίκιο και σφάζονται για τα μπιμπικίνια και ποιος θα μοιραστεί το ποίμνιο.

Και όχι δικιά μας είναι η Θεσσαλονίκη, μα τι λέτε, στην από εδώ μεριά είναι η Θεσσαλονίκη.

Κοπάδι το ποίμνιο που ξεθώριασε το κάψιμο από το μονογραμμα του αρχιεραία στον οποίο ανήκε πιο πριν.

Βλέπεις και ανθρώπους να κάνουν έργο, να προσπαθούν από εδώ, να προσπαθούν από εκεί αλλά τι να σου κάνουν. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

όλοι τα ίδια όμως είμαστε τι το ψάχνεται? ας αφήσουμε τους θεούς ήσυχους και ας κοιτάξουμε τη δουλειά μας.

Τον Χριστό δεν θα τον λατρέψεις στις εκκλησίες, εκεί έξω στην ζωή τον λατρεύεις αν πραγματικά πιστεύεις σε όσα φέρεται να είπε.

Αλλά δε μας φτάνει. Θέλουμε κομμάτι τίμιου ξύλου (έλεος, ποιοι καταστρέφουν το ιερό αυτό κειμήλιο, αρχαιολόγος να είσαι αγανακτείς και οδείρεσαι, ως πιστός πώς το δέχεσαι?).

Θέλουμε να φιλήσουμε την θαυματουργή εικόνα (προσοχή εικόνα, και σχεδόν ξεχνάμε την αναπαράσταση του)

Θέλουμε φυλαχτά, φοβόμαστε το 666

Πιστεύουμε στα σύμβολα και τα ειδώλια και όχι στην ουσία.

Έχει σημασία για μας αν ο αγιασμός χαλάει ή δε χαλάει...

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #251 on: January 06, 2007, 00:44:50 am »

Και έρχομαι και ως μαρξισταί λενινισταί, να βρίζουμε τα ευαγγέλια και τα δόγματα. Γελάμε με τα προβατάκια που φοβούνται να αμαρτάνουμε και να προσκυνάμαι την μεγαλουργία ενός θνητού που δήλωσε ότι ξέρει και μπορεί να αποδείξει τα πάντα και τρέμουμαι μη τυχόν και παρεκλίνουμε του κόμματος μας!

Ε μα... αφού το είπε ο Μαρξ.

Μα ο Μαρξ είπε....

Σκάσε ο Μαρξ είπε απ' τσ' άλλοι.

Γελοιοποιούμε και καταβαραθρώνουμε τους άθλιους χριστιανούς που ρίξανε στη πυρρά τους αιρετικούς και διώχνουμε και σκοτώνουμε το Τρότσκι. Και είμαστε και ήρωες από πάνω. Ναι βέβαια.

Στο βωμό της ελευθερίας εξαναγκάζουμε τον άλλον να μη πειστεύει και του κλειδώνουμε τις εκκλησίες και τα τζαμιά.

Στο βωμό της ελευθερίας...

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #252 on: January 06, 2007, 00:51:58 am »

Και τέλος έρχομαι και εγώ ο αχρείος, κρυμμένος πίσω από το πρώτο πληθυντικό, δήθεν δηλώνω συνένοχος για να μπορώ να κατηγορήσω εσάς στην ουσία, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε.

Πρώτος εκ τον γελοίων αυτός που βιάζεται να δακτυλοδεικτήσει και να κατηγορήσει τους ρουφιάνους που μόλις ρουφιάνεψε.

Βρε ουστ από εδώ εαυτέ.

byeeee
ffs
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Observe !

View Profile
« Reply #253 on: January 06, 2007, 00:53:58 am »

Quote from: Turambar on January 06, 2007, 00:40:24 am

Βλέπεις και ανθρώπους να κάνουν έργο, να προσπαθούν από εδώ, να προσπαθούν από εκεί αλλά τι να σου κάνουν. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

αν θελεις να επικρινεις τους Πατριαρχες,δεσποταδες κτλ. να λες λαιμο της εκκλησιας.

Η κεφαλη ειναι ο Χριστος.
λες παντως αρκετα σωστα πραγματα και στα 2 σου ποστ. δεν θα κατσω να τα σχολιασω 1-1.(οχι σκορ ποδοσφαιρου)
aliakmwn
Guest
« Reply #254 on: January 06, 2007, 01:13:03 am »

Quote from: Turambar on January 06, 2007, 00:51:58 am
Και τέλος έρχομαι και εγώ ο αχρείος, κρυμμένος πίσω από το πρώτο πληθυντικό, δήθεν δηλώνω συνένοχος για να μπορώ να κατηγορήσω εσάς στην ουσία, σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε.

Πρώτος εκ τον γελοίων αυτός που βιάζεται να δακτυλοδεικτήσει και να κατηγορήσει τους ρουφιάνους που μόλις ρουφιάνεψε.

Βρε ουστ από εδώ εαυτέ.

Γραψε και για τον Maxwell, και για τον Einstein..........

"Και ερχομαστε ως Μηχανικοι, να βριζουμε τα δογματα.................. Ε μα αφου το ειπε ο Maxwell!!!!!!!!!"
Pages: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 26 Go Up Print
Jump to: