• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:09:24 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 23:09:24 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 126
Total: 177
d0xa
mayia psarikoglou
freskoulhs
evgeniaz
Orgianelis
MrGreekArrow
soti
tpt
coyg
ValKar
ntsiakiri
fivosfivos1
petralexiou
sterxz
Anonikos
dimitris kiziridis
Amalia
fpapat
papaloui
ntoulker
kofius
iliaspapam
Zoe06
vaggos
elias_farhood
mett
despoina15
HamesJetfield
petrtheo
Chr1sgr
cchristodoulou
AgaG
Bakalis Thanasis
pdiamantis
RAFI
Notac
Alex Kosmas
tasos potsakis
DioBadiavas
Nikos_313
witchingHour
gpapailio
Aria10
manos_diakakis
valentini
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Καπιταλισμός και Τεχνολογία [Συμπόρευση ή Σύγκρουση?]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Καπιταλισμός και Τεχνολογία [Συμπόρευση ή Σύγκρουση?]  (Read 2538 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Καπιταλισμός και Τεχνολογία [Συμπόρευση ή Σύγκρουση?]
« on: September 30, 2006, 17:02:33 pm »

Το θέμα είναι συζήτηση η οποία προέκυψε και εξελίχθηκε εδώ.
« Last Edit: November 20, 2006, 14:26:22 pm by Juan » Logged
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #1 on: November 20, 2006, 11:41:22 am »

Quote from: Juan on November 20, 2006, 04:23:25 am
Τελευταίος αλλά καλύτερος...  8)

Ε ναι λοιπόν! Αναβαθμίστηκα! Σήμερα μόλις!

Μου έκαναν την 512 -> 2mbit!!!

4X

Στην πράξη... όχι μόνο στα χαρτιά..  8)

Quote from: Juan on November 20, 2006, 04:34:04 am
Κι όμως... ιδιόκτητο είναι μου είπαν... δλδ έχω πρόσβαση από τη Vivodi, όχι από ΟΤΕ (παρόλο που πληρώνω το πάγιο του ΟΤΕ..  Angry).

Κάπιταλισμ...

(σόσιαλισμ->μόνο ΟΤΕ)

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #2 on: November 20, 2006, 11:47:53 am »

Quote from: Ολύμπιος on November 20, 2006, 11:41:22 am

Κάπιταλισμ...

(σόσιαλισμ->μόνο ΟΤΕ)

Θέλεις τώρα να πιάσουμε να συζητήσουμε πόσο πληρώναμε ΟΤΕ πριν την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών?

Ή θα μου πεις τωρα ότι αν δεν απελευθερώνονταν, θα είχαμε ακόμα αναλογικές γραμμές?
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #3 on: November 20, 2006, 11:51:20 am »

Πες ότι θες Grin

Πάντως ακόμα η "απελευθέρωση" δεν έχει "ολοκληρωθεί" τελείως για να βγάλεις συμπεράσματα

Αχ...αχ... Juan..., άλλη φορά να προσέχεις τι ποστάρεις...
εναντιώνεσαι στις αντιλήψεις σου... 8)

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #4 on: November 20, 2006, 12:00:23 pm »

Quote from: Ολύμπιος on November 20, 2006, 11:51:20 am
Αχ...αχ... Juan..., άλλη φορά να προσέχεις τι ποστάρεις...
εναντιώνεσαι στις αντιλήψεις σου... 8)

Καθόλου φίλε μου... γιατί παρέλειψα εντέχνως να ποστάρω το τί πληρώνω για αυτό που έχω... το οποίο φυσικά δε με χαροποιεί καθόλου...

Και νομίζω αυτό είναι το μόνο που αφορά τον καπιταλισμό... Τεχνολογία βρίσκεις παντού. Πόσο κάνει όμως?
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #5 on: November 20, 2006, 13:35:46 pm »

Quote from: Juan on November 20, 2006, 12:00:23 pm
Και νομίζω αυτό είναι το μόνο που αφορά τον καπιταλισμό... Τεχνολογία βρίσκεις παντού. Πόσο κάνει όμως?

Την τεχνολογία κάποιος την κάνει και αυτός που θα την κάνει θα την κάνει για το κέρδος και δεν θα βρεις πολλούς ανθρώπους-φιλανθρωπικά ιδρύματα να ασχοληθούν, να σπουδάσουν και να κοπιάσουν για να βελτιώσουν την υπάρχουσα τεχνολογία έτσι χωρίς να στοχεύουν στο κέρδος

Ή μηπως νομίζεις ότι θα βρεις αρκετούς?

Θα βρεις  μερικούς και θα κρατήσει το σύστημα σου μέχρι να το ανατρέψει ο λαός όπως έχει γίνει πολλές φορές

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #6 on: November 20, 2006, 14:13:40 pm »

Quote from: Ολύμπιος on November 20, 2006, 13:35:46 pm
Την τεχνολογία κάποιος την κάνει και αυτός που θα την κάνει θα την κάνει για το κέρδος και δεν θα βρεις πολλούς ανθρώπους-φιλανθρωπικά ιδρύματα να ασχοληθούν, να σπουδάσουν και να κοπιάσουν για να βελτιώσουν την υπάρχουσα τεχνολογία έτσι χωρίς να στοχεύουν στο κέρδος

Ή μηπως νομίζεις ότι θα βρεις αρκετούς?

Θα βρεις  μερικούς και θα κρατήσει το σύστημα σου μέχρι να το ανατρέψει ο λαός όπως έχει γίνει πολλές φορές

Τί κέρδος? Να βγάλω εκατομύρια? Να τα κάνω τί? Να βλέπω τους γύρω μου να πεινάνε και να χαίρομαι? Υπάρχει ένα πραγματικό κέρδος (όπως το βλέπω εγώ) για το οποίο πολλοί θα γίνονταν... φιλανθρωπικά ιδρύματα (όπως το βλέπεις εσύ):

Κέρδος: Κέρδος είναι να δουλεύεις και να έχεις ότι χρειάζεσαι. Να έχεις όσα σου αναλογούν σε σχέση με το πόσο δουλεύουν οι άλλοι και τί παραγεις/ουν (μη διανοηθείς να μου πεις ότι αυτό ισχύει σήμερα  Idiot). Να βλέπεις γύρω σου τους ανθρώπους να τα βγάζουν πέρα. Να χαίρεσαι που ερευνείς και βοηθάς τον κόσμο. Να προσφέρεις στην κοινωνία γιατί σου προσφέρει και κείνη.

Φιλανθρωπικό ίδρυμα: Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι ο σημερινός (σε κορεσμένο καπιταλισμό) ερευνητής που δουλεύει για το κράτος χωρίς πόρους. Κάνοντας έρευνα φέρνει χρήμα το οποίο το διαθέτει για να φτιάξει τις υποδομές της συνέχειας της έρευνάς του (αφού το κράτος δε πληρώνει) καθώς και για να πληρώσει τους βοηθούς του (συνήθως διδακτορικούς) αφού και πάλι το κράτος απουσιάζει... Αυτός που βλέπει γύρω του άλλους να βγάζουν εκατομύρια (χωρίς απαραίτητα να ζηλεύει το ποσό) και να κάθονται, ενώ αυτός που παράγει, όταν βγει στη σύνταξη δε θα 'χει να φάει. Ναι, σε καπιταλιστικό σύστημα, δε θα βρεις πολλούς τέτοιους.

Για να μην επεκταθώ στο γεγονός πως μέσω του φιλελεύθερου καπιταλισμού, πολλοί άνθρωποι που θα είχαν το μυαλό να προσφέρουν, δε θα τους δωθεί ποτέ η ευκαιρία.. καθώς δε θα μπορούν να σπουδάσουν... και άρα να προοδεύσει περαιτέρω η τεχνολογία.

Τέλος... δεν έχω σύστημα. Δεν υποστηρίζω κανένα σύστημα από αυτά που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα. Δε συμπορεύομαι με καμία παράταξη και τα συστήματα που έχουνε στο νου τους. Μη βγάζεις μεμονωμένα συμπεράσματα από σκόρπια ποστ που κάνω εδώ και κει. Το μόνο που έχω είναι προσωπικές σκόρπιες ιδέες για το πώς θα εφαρμόσεις ένα σύστημα καλύτερο βασισμένο σε κάποιες αξίες. Προφανώς η βάση αυτού δεν είναι ο καπιταλισμός. Αλλά ούτε ο σοσιαλισμός, όπως τον έχεις γνωρίσει.
Νessa
Guest
Re: Καπιταλισμός και Τεχνολογία [Συμπόρευση ή Σύγκρουση?]
« Reply #7 on: November 20, 2006, 17:33:11 pm »

+1

Βασικά Juan σοσιαλισμό θέλουμε, απλά ο όρος αυτός έχει κατασυκοφαντηθεί από τον κατ'ευφημισμό "υπαρκτό σοσιαλισμό"... που μόνο σοσιαλισμός δεν ήταν...

Ο ΟΤΕ δεν είναι... σοσιαλιστικός, μην τρελαθούμε... και όλα κρατικά να ήταν, αυτό δε θα σήμαινε κατ'ανάγκην ότι θα είχαμε σοσιαλισμό...
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #8 on: November 20, 2006, 17:46:30 pm »

Μη βγάζεις μεμονωμένα συμπεράσματα από σκόρπια ποστ που κάνω εδώ και κει. Το μόνο που έχω είναι προσωπικές σκόρπιες ιδέες για το πώς θα εφαρμόσεις ένα σύστημα καλύτερο βασισμένο σε κάποιες αξίες. Προφανώς η βάση αυτού δεν είναι ο καπιταλισμός. Αλλά ούτε ο σοσιαλισμός, όπως τον έχεις γνωρίσει.

Δεν είναι θέμα το πως τα γνωρίζεις και πως όχι, αφού τα συστήματα είναι συγκεκριμένα και τα όποια προβλήματα εμφανίζουν είναι αποτέλεσμα της "ανικανότητας" του εκάστοτε ανθρωπίνου δυναμικού να τα εφαρμόσει
Από εκεί και πέρα κάποια συστήματα (ονόματα δεν λέμε  Grin) έχουν καλύτερες ασφαλιστικές δικλείδες για την αποφυγή αυτών των προβλημάτων που θα εμφανιστούν.

Από εκεί και πέρα σχετικά με όσα γράφεις για το κίνητρο ως προς την εργασία από άλλο ένα δικό σου ποστ
(το έχω δει το "κάποιου")
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=7150.msg107197#msg107197

Quote from: Juan on August 23, 2006, 23:52:01 pm
Quote from: Ολύμπιος on August 23, 2006, 23:40:55 pm
1 ώρα δουλειά ενός μετανάστη = 4 ώρες δουλειά δημοσίου υπαλλήλου!

Σε πληροφορώ ότι από τους τρεις μετανάστες που δούλευαν στην αναμόρφωση του πλακόστρωτου μπροστά απο την Παναγία Δέξια, επί 8 ώρες, δύο έπιναν καφέ, έτρωγαν κτλ και ένας δούλευε. Η παρατήρηση έγινε με τη μέθοδο της τυχαίας προσέλευσης από το σημείο, αρκετές φορές μέσα στο 8ωρο, σε διάφορες χρονικές στιγμές, όχι χρονικά ισαπέχουσες.

ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!
Η τεμπελιά δεν είναι προνόμοιο κάποιου λαού αλλά κάποιου ανθρώπου.

Όσο για τα άλλα που γράφεις ξεχωρίζω αυτό

Quote from: Juan on November 20, 2006, 14:13:40 pm
Να χαίρεσαι που ερευνείς και βοηθάς τον κόσμο. Να προσφέρεις στην κοινωνία γιατί σου προσφέρει και κείνη.

και αφήνω στους αναγνώστες τα συμπεράσματα...

Τέλος για όλα τα άλλα που γράφεις έχω να πω ότι λέω και στην υπογραφή μου

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου...

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #9 on: November 20, 2006, 17:54:47 pm »

Το ποστ που ξεσήκωσες είναι εντελώς άκυρο... Έχει εντελώς διαφορετική σημασία από αυτό που συζητάμε εδώ. Και φυσικά δεν καταλαβαίνω πώς το ερμηνεύεις.. Θεωρείς λοιπόν ότι όλοι είναι τεμπέληδες?

Για το τελευταίο quote που κάνεις... δεν έχω να πω τίποτα. Πραγματικά όπως λες και συ, αφήνω τους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους...

Φυσικά για τα πιο ουσιώδη, με παρέπεμψες στην υπογραφή σου ως... ακατάδεκτο μαθήσεως. Ο χρόνος θα δείξει ποιος είναι αυτός που αρνείται να καταλάβει. Δεν πειράζει πάντως που δεν απάντησες. Δεν περίμενα άλλωστε να λάβεις τίποτα υπόψην σου. Πάλι θα πεις αυτό που θες να πεις.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #10 on: November 20, 2006, 18:10:01 pm »

Δεν εννοώ ότι όλοι είναι τεμπέληδες , αλλά ούτε και εσύ εννοούσες αυτό , αφού λες "κάποιου"
Εννοώ ότι οι άνθρωποι εκ φύσεως σε ποσοστό πάνω από 90% προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο από το να δουλεύουν εκτός και αν έχουν ισχυρό κίνητρο για να δουλέψουν...

Για τις δουλειές τώρα θα πρέπει να σου εξηγώ το νόμο προσφοράς ζήτησης δηλαδή?
Ο εργάτης στην οικοδομή κάνει πολύ πιο δύσκολη δουλειά από έναν ηλεκτρολόγο Juan και άσε που θέλει και κάτι ώρες για να ξεκουραστεί μετά από τη δουλειά!Το θέμα είναι ότι αυτή τη δουλειά μπορουν να τη κάνουν πολλοί και για αυτό και τα χαμηλα μεροκάματα
Και τώρα θα μου πεις για τους κεφαλαιοκράτες οι οποίοι δεν σπούδασαν και βγάζουνβ λεφτά, αλλά το ρίσκο που πήραν αυτοί όταν δανείζονταν το ξεχνάς και επίσης ότι κάποιος γονιός τους, κάποιος παππούς τους και κάποιος πρόγονος τους τέλος πάντων τα δημιούργησε και τους τα έδωσε και καλά έκανε  γιατί αυτός τα έκανε  και εξάλλου στα παιδιά του τα δίνει.
Προσφορά-ζήτηση

Όσο ο πληθυσμός αποφεύγει κάποια επαγγέλματα τόσο τα εισοδήματα αυτών των επαγγελμάτων θα αυξάνονται...

Τέλος και εσύ λες ότι δεν έχεις καταλήξει σε κάποιο σύστημα αλλά φαντάζομαι ότι θα προτιμούσες ένα σύστημα που θα μπορούσες να πάρεις κάποιες πρωτοβουλίες και να μπορείς να τις εφαρμόσεις χωρίς να σου απαγορεύεται. Έτσι?

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Νessa
Guest
« Reply #11 on: November 20, 2006, 18:12:20 pm »

Ολύμπιε, αφού δεν έχεις ιδέα τι είναι ο σοσιαλισμός, μην το κουράζεις...
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #12 on: November 20, 2006, 18:14:02 pm »

Νέσσα θα κάνω quote ένα πολύ ενδιαφέρον ποστ σου που αναδεικνύει πτυχές της προσωπικότητας σου

Cheesy

εδώ

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=9394.msg158596#msg158596

Εγώ πάντως στην ηλικία της τόσο αθώα ήμουνα. Εδώ έχω κάνει απίστευτες βλακείες επειδή ακριβώς μέχρι πρόσφατα είχα ελάχιστη επαφή με τον έξω κόσμο... τώρα τις θυμάμαι και θαυμάζω την τύχη μου! 19 χρονών ήμουνα, και ανέβηκα νύχτα στο διαμέρισμα ενός παντελώς άγνωστου 40άρη άντρα που είχαμε πιάσει κουβέντα στον προθάλαμο ενός ιατρείου - ο άνθρωπος δεν ήταν ανώμαλος, ήταν αντίθετα αφελέστατος και σχεδόν τόσο ακοινώνητος όσο εγώ, αλλά εγώ δε μπορούσα να το ξέρω τότε αυτό! Πήγα να μου δείξει τη μουσική που έγραφε. Έκατσα μάλιστα μέχρι τις μικρές ώρες. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό τίποτα πονηρό.

Grin Grin Grin Grin
« Last Edit: November 20, 2006, 18:17:41 pm by Ολύμπιος » Logged

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Νessa
Guest
« Reply #13 on: November 20, 2006, 18:21:21 pm »

ʼλλα αντί άλλων όπως πάντα... πήγαινε σε κανένα φροντιστήριο να σου μάθουνε να συζητάς...
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #14 on: November 20, 2006, 18:26:04 pm »

Έλα να μου κάνεις εσύ φροντιστήριο Cheesy

Εδώ σπίτι μου Grin

Όπως πήγες σε αυτουνού ...παντογνώστρια Grin

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: