• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:01:14 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:01:14 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 66
Guests: 134
Total: 200
apapathe
ecevz
Local Rider
iakov
glavdakis
elenak
pkoko
gpapadimi
zaroumaria
Nekt
Farmengineer
Nikos_313
blacknick
ariadnipm
mdimitrig
andyy
difis
Nikikouss
ikallima
swthrhs
Vasilikikr
Fenia04
elias_farhood
akonstb
domb765
george14
Soterd52
theofr
stergiosb
CHRISTOFO CHATZIANTONIOU
CodeBro
andripappa
vajim
0restis
mimaki
PolarBear
thegreekbaron
tzortzis
stefanoskal
rafa98p
Zoe06
George_RT
Saint_GR
ThanosTheTT
cheinopor
Δημητρης Αξιμιωτης
ipapadog
chaniotism
chriskazakos
maik
Lazaros8585
Cloud Strife
kostas.de
zachard
Tolizz
ntinara
DimKaratzas
alexfot
m.renia
chatzisot
kkotsopo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 14/11 12μ.μ. !!!!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12 Go Down Print
Author Topic: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 14/11 12μ.μ. !!!!!  (Read 17677 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 14/11 12μ.μ. !!!!!
« Reply #75 on: November 15, 2006, 00:28:00 am »

Ωραία, τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε λίγο πιο ουσιαστικά αντί να βγάζουμε το αντι-οτιδήποτε μένος μας. Ελπίζω να προλάβω να απαντήσω στα 2 παραπάνω posts.
Απο την αλλη, εσυ ουσιαστικα προτεινεις να πεταξουμε λευκη πετσετα, ως εδω ηταν το πανυγυρακι μας, αφου πλεον κανεις δεν ενδιαφερεται ας τα παρατησουμε και εμεις. Δυστυχως αυτο δεν μπορω να το δεχθω, αλλα δυσκολευομαι πολυ να βρω κατι για να σου αντιταξω(εκτος ισως απο το οτι η ιστορια θα ηταν πολυ διαφορετικη εαν ακολουθουσαμε παντα τον λογικο και ασφαλη δρομο)...

Δεν πετάω λευκή πετσέτα. Προσπαθώ να μιλήσω. Αν πετούσα λευκή πετσέτα δε θα ερχόμουν σε καμία ΓΣ και θα κοιτούσα τον εαυτούλη μου. Απλά δεν μπορώ να μην θεωρήσω και την αντίθετη άποψη, ειδικά όταν έχει κάποια επιχειρήματα.

@ngine: Γιατί χαρακτηρίζεις τραγική την απόφαση που πέρασε? Εκτός από το κομμάτι της πορείας και την διαφορετική προσέγγιση στο άσυλο, τα ίδια πράγματα με το κοινό λέει. Τόσο κοντά είναι το τραγικό με το ιδανικό?

Μόνο ας προσέξουμε,όταν μιλάμε έτσι εύκολα για τις καταλήψεις και για τους αγώνες,να παίρνουμε υπόψη ότι κάποιοι τους πονέσανε αυτούς τους αγώνες.Δεν είναι ανάγκη να τα ισοπεδώνουμε όλα τόσο απλά και εύκολα.

Δεν μηδένισα κανέναν αγώνα. Αλλά θα ήθελα να είμαστε πιο προσεκτικοί σε θέματα θεοποίησης του τι έγινε τον Ιούνιο, γιατί πρέπει σιγά σιγά να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα και πάλι, για να δούμε τα προβλήματα πιο ρεαλιστικά.

Ναι, δυστυχώς για πολλούς λόγους στους οποίους ευθύνομαι και προσωπικά, δεν έχω μιλήσει όσο θα ήθελα ή θα έπρεπε. Αλλά όσα είπα περί τρένου δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου.
Η ιδέα να μείνει ανοιχτό το Πανεπιστήμιο είναι από πέρυσι, από τον κ. Μάργαρη.
Πριν 2 μήνες ο κ. Αντιπρύτανης μας είπε μεγάλα λόγια. Και όμως, φτάσαμε μια εβδομάδα πριν την επέτειο και δεν μαζεύτηκαν άτομα για τη συνέλευση, ενώ σήμερα ήταν μειωμένος ο αριθμός για την πιο σημαντική συνέλευση της χρονιάς.
Δεν απαντήσατε όμως στα θέματα ουσίας, πώς θα φέρουμε κόσμο από έξω αφού δεν μπορούμε να οργανώσουμε μεγάλη συναυλία? Κι αν ανοίξει κανένα κεφάλι, δε θα είναι μεγαλύτερο πλήγμα για το άσυλο?

rhum
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #76 on: November 15, 2006, 00:30:24 am »

Δηλαδη σε 1 χρονο που θα παει η γιαγια μου να ψηφισει στις εθνικες εκλογες, εκει που ειναι ετοιμη να ριξει την ψηφο στη ΝΔ, ξαφνικα θα θυμηθει εκεινο το καλο παιδι απο την ΠΚΣ που τις ειχε μιλησει για το ασυλο και πως η ΝΔ φταει που καθε τοσο αυτο βιαζεται, και θα αλλαξει ψηφοδελτιο και θα το ριξει στο ΚΚΕ ή στον ΣΥΝ ή στους ΑΚ.Και μετα η ΠΚΣ θα ειναι ετοιμη να παλεψει για το ασυλο....(Και μετα η κοκκινοσκουφιτσα.......)

(και ειπα να μην μπω στον κοπο να αναλυσω το καταφανες αβασιμο των επιχειρηματων.)

@Alexkasgr
Την συμμετοχη στις ΓΣ την θεωρω αυτονοητη, ας μην υπερηφανευομαστε για αυτην. Αν δεν ριχνεις λευκη πετσετα, τοτε τί ακριβως κανεις;

« Last Edit: November 15, 2006, 00:34:10 am by rhum » Logged

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!  ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ...
pmousoul
Guest
« Reply #77 on: November 15, 2006, 00:30:53 am »

Quote from: ngine13 on November 15, 2006, 00:12:22 am

Δεν συμφωνούσα 100% με το πλαίσιο των ΕΑΑΚ, αλλά ήθελα τουλάχιστον να προσπαθήσω... κι ας έχασα το τρένο!

Για πες μου Alexkasgr, τι πράξεις θα κάνεις αύριο για να στηρίξεις την απόφαση του Συλλόγου ;;;
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #78 on: November 15, 2006, 00:31:38 am »

Quote from: Alexkasgr on November 14, 2006, 23:45:27 pm
Με τα 170 άτομα της σημερινής Συνέλευσης το πιστεύεις αυτό?? Πέρυσι στην αντίστοιχη προ- Πολυτεχνείου πιο πολλά ήτανε. Αλλά αν πιστεύεις ότι έτσι εύκολα αλλάζουν εξεταστικές και είναι τόσο δύσκολο να χαθεί το εξάμηνο, είσαι γελασμένος. Πόσοι νομίζεις ότι θα έχουν τη δύναμη κάνουν κατάληψη το Γενάρη? Και δηλαδή που θα πάει αυτή η ιστορία? Θα κάνουμε καταλήψεις μέχρις τις επόμενες εκλογές, οπότε η νέα Κυβέρνηση θα περάσει ότι θέλει με τη λαϊκή εντολή?

Ο κοσμος εχει ξενερωσει με τον τροπο που διεξαγονται οι γ.σ.. Και δυστυχως σημερα πολλοι δε καταλαβαν την κρισιμοτητα αυτης της γ.σ. και τι διακυβευεται.. Και ναι πρεπει να κινητοποιηθουμε μεχρι να κερδισουμε ενα πανεπιστημιο με βαση τις δικες μας αναγκες.. Αλλιως κοροϊδευομασταν τοσο καιρο.. Συμβολικα καναμε ο,τι καναμε δηλαδη δεν καταλαβα..

Quote from: Alexkasgr on November 14, 2006, 23:45:27 pm
ʼκουσα παραλογισμούς σήμερα από τα ΕΑΑΚ κυρίως. Ότι πρέπει πάση θυσία να μην μπει η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο. Δηλαδή αν κάψουν οι μπάχαλοι αυτοκίνητα και σχολές το άσυλο δε θα έχει βιαστεί? Αλλά όταν μπει η αστυνομία (που ξέρετε καλά ότι δε θα μπει) θα βιαστεί? Ωραία λογική!!

Οχι απο τα ΕΑΑΚ κυριως μην τρελαθουμε..

Μα, αντιθετως, αυτο λεμε: Δεν υποτασσομαστε σε κανενα μπαχαλο.. Η κυβερνηση, και μετα την εντολη εισαγγελεα, εχει την καταλληλη ευκαιρια να εφαρμοσει το εν αδρανεια μεχρι τωρα κομματι του νομου για το ασυλο περι επεμβασης της αστυνομιας σε τετοιες περιπτωσεις κακουργηματων.. Αυτο θα ειναι ενα μεγαλο βημα για να ενεργοποιηθει αυτο το κομματι.. Αν γινει μια φορα μετα θα μπορει να γινεται συνεχεια.. Και φαντασου στο μελλον να γινεται οποιαδηποτε εκδηλωση εντος πανεπιστημιακου χωρου, να πεταει ενας ρουφιανος μολοτωφ μεσα και οι μπατσοι συννενοημενα να εισβαλλουν.. Ή φαντασου τα κακουργηματα να γινουν πλημμεληματα.. Τοτε;;

Και προσεχε γιατι ακουστηκε και αυτο.. Το οτι θα το προστατεψουμε τωρα σημαινει πως δε θα μπορουσαν να γινουν μπαχαλα αλλη μερα..; Οχι ρε φιλε, αλλα τωρα τα πραματα ειναι συνεννοημενα και ετοιμα και ολοι περιμενουν να γινει κατι τωρα, οχι σε μια ασχετη στιγμη.. Τωρα ειναι η καταλληλη ευκαιρια οπως ειπα και πιο πανω.. Αν η αστυνομια κανει μια αρχη στις εισβολες, τωρα θα την κανει που το περιμενουν (και ειναι πολυ πιθανο να την κανει)..

Και πως θα προστατεψουμε αυτο το ασυλο.. Οχι βαζοντας τα ξερω γω ολοι με μπατσους και μπαχαλους αλλα με εκδηλωσεις οπως στις καταληψεις που απετρεψαν να γινει το οτιδηποτε.. Με το να γυρισουμε μετα την πορεια ολοι πισω δειχνοντας οτι αυτο ειναι το σπιτι μας και δεν επιτρεπουμε σε κανενα να το βλαψει.. Δειχνοντας πως το ασυλο δεν ειναι ενας νομος αλλα ενα κεκτημενο.. Η ελευθερια μας.. Πως μπορουμε να το προστατεψουμε οι ιδιοι.. Και αποτρεποντας ετσι στην τελικη την επεμβαση της αστυνομιας που θα σημανε την παρακμη του.. Ειναι μια αμυνα στο βρωμικο παιχνιδι της κυβερνησης και ενα μηνυμα πως το ασυλο μας ανηκει..

Αυτο που κανει η πκσ που το λες ασφαλεια ειναι υποταγη στα λιγα ατομα που τα σπανε και δινει στον κοσμο το μηνυμα και στην κυβερνηση το οκ οτι φοβομαστε το ασυλο και το ιδιο μας το σπιτι, διαχωριζοντας το εξω απο το μεσα.. Δειχνοντας, δηλαδη, οτι το μεσα ειναι πιο επικυνδυνο απο το εξω, αυτο δηλαδη που λεει και η κυβερνηση.. Αυτο που εξυπηρετει την κυβερνηση και δεν ισχυει.. Μπαχαλα μπορουν να γινουν οπουδηποτε και η ασφαλεια του φοιτητη ειναι ιση και ομοια οπου και να βρισκεται σε μια πορεια..

Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #79 on: November 15, 2006, 00:34:40 am »

Quote from: ngine13 on November 15, 2006, 00:30:53 am

Δεν συμφωνούσα 100% με το πλαίσιο των ΕΑΑΚ, αλλά ήθελα τουλάχιστον να προσπαθήσω... κι ας έχασα το τρένο!

Για πες μου Alexkasgr, τι πράξεις θα κάνεις αύριο για να στηρίξεις την απόφαση του Συλλόγου ;;;

Κοίταξε, εγώ δεν προσωποποίησα το θέμα. Δε νομίζω ότι έχω δείξει αδιαφορία για τα θέματα του Συλλόγου το τελευταίο 1.5 χρόνο τόσο που να δικαιολογεί την ερώτησή σου. Αρκετά άτομα μπορούν να σου πουν ότι έχω πάει πολλές φορές (προ-καταλήψεων) σε επιτροπές υλοποίησης, ασχέτως πλαισίου, την επόμενη μέρα.

Για τη συγκεκριμένη απόφαση, έπραξα αυτό που έκρινα πιο έντιμο: Δεν ψήφισα, αφού πράγματι δεν είμαι σε θέση να κάνω κάτι έμπρακτα, μιας και θα πάω στην πόλη μου μετά από 3 μήνες. Ή μήπως αυτό σημαίνει να ρίχνω λευκή πετσέτα?

Δεν μπορώ να καταλάβω το φανατισμό σας για μία ΓΣ. Δεν το περίμενα από ανένταχτα άτομα αυτό (χωρίς εισαγωγικά και ειρωνίες).
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #80 on: November 15, 2006, 00:35:33 am »

Quote from: faliakman on November 15, 2006, 00:18:09 am
Ρε παιδια το τραγελαφικο της υποθεσης ξερετε ποιο ειναι?
οτι μετα το τελος της συνελευσης εβλεπες σε ολον τον διαδρομο και τις σκαλες θερμους αναγκαλισμους μεταξυ των παιδιων της ΔΑΠ και των παιδιων της ΠΚΣ.
Ελεος δηλαδη!!.Πραγματικα ηταν πολλα παιδια στο διαδρομο και λεγανε ολοι σαστισμενοι:"Καλα πως ειναι δυνατον?"μιλαμε πολυ καμμενο σκηνικο! Shocked Shocked Shocked

Αγαπητέ μου φίλε απορώ γιατι απορείς!?? Θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα κομματόσκυλα δεν έχουν ιδεολογία!!
Τα κομματόσκυλα βλέπουν μόνο ένα πράγμα το συμφέρον! !!!(ΔΑΠ)
Τώρα όσο αφορά την ΠΚΣ αυτοί είναι σκέτα σκυλιά!Πάνε όπου τους πάει το κόμμα χωρις να σκέφτονται, χωρις προσωπική γνωμη!!Πιστοί στην γραμμή του κόμματος!!

Υ.Γ Τα κομματόσκυλα δεν έχουν ιδεολογία!(βλέπε ΚΑΝΕΛΗ (Ν.Δ.-Κ.Κ.Ε)  ΔΑΜΑΝΑΚΗ  ΚΤΛ..)
Ιδεολογία έχουμε όλοι εμείς οι βλάκες που τους ψηφίζουμε!!! :'( :'( Angry

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
pmousoul
Guest
« Reply #81 on: November 15, 2006, 00:43:53 am »

Quote from: Alexkasgr on November 15, 2006, 00:34:40 am
Quote from: ngine13 on November 15, 2006, 00:30:53 am

Κοίταξε, εγώ δεν προσωποποίησα το θέμα. Δε νομίζω ότι έχω δείξει αδιαφορία για τα θέματα του Συλλόγου το τελευταίο 1.5 χρόνο τόσο που να δικαιολογεί την ερώτησή σου. Αρκετά άτομα μπορούν να σου πουν ότι έχω πάει πολλές φορές (προ-καταλήψεων) σε επιτροπές υλοποίησης, ασχέτως πλαισίου, την επόμενη μέρα.

Για τη συγκεκριμένη απόφαση, έπραξα αυτό που έκρινα πιο έντιμο: Δεν ψήφισα, αφού πράγματι δεν είμαι σε θέση να κάνω κάτι έμπρακτα, μιας και θα πάω στην πόλη μου μετά από 3 μήνες. Ή μήπως αυτό σημαίνει να ρίχνω λευκή πετσέτα?

Δεν μπορώ να καταλάβω το φανατισμό σας για μία ΓΣ. Δεν το περίμενα από ανένταχτα άτομα αυτό (χωρίς εισαγωγικά και ειρωνίες).

Δεν είναι φανατισμός... είναι ενδιαφέρον! Δεν ήταν απλά μια ΓΣ, η σημερινή, αλλά μια ΓΣ που θα έπρεπε με τις αποφάσεις και τις ενέργειές της να τιμά αυτά που με αγώνες κέρδισαν στο παρελθόν και όχι να τα εγκαταλείπει...

Η ερώτησή μου αποσκοπούσε όχι στην πιο πάνω περιγραφή σου, αλλά στο ότι έχουμε αρχίσει να χάνουμε το ενδιαφέρον μας...

Κι αν το χάσουμε και εμείς οι γνωστοί... ποιοι θα απομείνουν!

Ή τελικά θα καταντήσουμε να ενδιαφερόμαστε μέσω του forum...

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #82 on: November 15, 2006, 00:56:57 am »

Η σύμπραξη ΔΑΠ και ΠΚΣ δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση. Έχουν συμβεί και παλαιότερα περιστατικά παρόμοιου τύπου. Ούτε με προβληματίζει το γεγονός ότι η ΔΑΠ στήριξε κάποιες θέσεις με τις οποίες, αν κρίνουμε από τα εως τώρα λεγόμενά της, δεν συμφωνεί. Και αυτό μπορεί να εξηγηθεί με ποικίλους τρόπους...Ούτε και το γεγονός ότι η ΠΚΣ σήμερα δεν έκανε καμία ερώτηση στα μέλη της ΔΑΠ, όπως έκανε σε παλιότερες συνελεύσεις.

Εκείνο που με προβληματίζει είναι το εξής: Ένα κείμενο, με τη μορφή ψηφίσματος, κατέβηκε ως πλαίσιο. Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κατεβεί ως ψήφισμα. Τελικά κατέβηκε ως πλαίσιο. Πράγματι, μπορεί να είχε αγωνιστικό τόνο, και να ήταν στα πλαίσια, χονδρικά τουλάχιστον, του κινήματος. Παρόλα αυτά ήταν ένα κομμάτι χαρτί που πάνω δεξιά είχε τελίτσες ώστε να μπορούν οι συγγραφείς του να γράψουν: Ηλεκτρολόγων- Μηχανολόγων. Δηλαδή ένα κείμενο κομμένο και ραμμένο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του δικού μας συλλόγου. Και ακόμη περισσότερο, χωρίς να περιλαμβάνει καμία πρόταση για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε αυτές τις μέρες το πανεπιστήμιο ζωντανό.

Όσον αφορά το κοινό πλαίσιο: κανείς δεν μπορεί να συμφωνεί ακριβώς με όλα τα σημεία του. Ωστόσο το κοινό πλαίσιο, ακριβώς επειδή προκύπτει από σύμπραξη και διάλογο μεταξύ φοιτητών, μπορεί εύκολα να περιλάβει οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να έχει κάποιος φοιτητής, η οποία θα έχει ευρεία αποδοχή από το φοιτητικό κίνημα. Αν και εγώ η ίδια νόμιζα ότι αυτό στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο, αποδείχθηκα ότι έκανα λάθος, γιατί είδα από κοντά τη διαδικασία. Και στο τελευταίο πλαίσιο, υπήρχε για μένα μία πολύ σημαντική πρόταση: Η επαναλειτουργία των ομάδων εργασίας, μιας πολύ ωραίας ιδέας, που λειτούργησε μέσα στην κατάληψη ως τρόπος ανταλλαγής ιδεών και εμβάθυνσης σε διάφορα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τα ΑΕΙ και τη σχολή μας. Μια τέτοια ιδέα σήμερα δεν στηρίχθηκε, αφού την πήρε η μπάλα μαζί με το κοινό πλαίσιο, και δεν έτυχε της επικύρωσης του συλλόγου.

Δεν θέλω να υποτιμήσω την απόφαση που πάρθηκε σήμερα, άλλωστε η γενική συνέλευση είναι το συλλογικότερο όργανο της σχολής και η απόφασή της είναι πάντα σεβαστή. Όμως θέλω να τονίσω ότι είναι επιτέλους καιρός να ψηφίζουμε σκεφτόμενοι τις συνέπειες και διαβάζοντας "ανάμεσα στις γραμμές" των εκάστοτε πολιτικών κειμένων...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #83 on: November 15, 2006, 01:20:53 am »

Δυστυχώς το μόνο που βλέπουμε είναι πότε θα είναι η πορεία και πού θα καταλήξει και αν θα γίνει κατάληψη ή όχι.
Αν βλέπαμε και ανάμεσα στις γραμμές,θα διαπιστώναμε ότι υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις,προτάσεις που δεν είδα παρόμοιές τους σ'αυτό που πέρασε σήμερα.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
jarjargr
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #84 on: November 15, 2006, 01:38:39 am »

Αυτές οι άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις πρέπει να υλοποιηθούν..

Άσχετα από την ιδεολογία που εκφράζεται μέσα από τη ψήφιση ενός πλαισίου...
miko
Θαμώνας

View Profile
« Reply #85 on: November 15, 2006, 02:12:03 am »

το ουσιαστικο μηνυμα της πκσ ειναι αυτο που εκφραζεται εδω κ χρονια κ απορω πως καποιοι το καταλαβαν τωρα:ο αγωνας δεν αρχιζει ουτε τελειωνει σε μια συνελευση ή μια πορεια.ο αγωνας γινεται καθημερινα κ σε ολα τα μετωπα απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο.στην τελικη ο αγωνας δεν πρεπει να ειναι πυροτεχνημα αλλα να εχει συνεχεια με αμειωτη διαθεση.δηλαδη σημερα ακουσα πραγματα τα οποια ειναι παγιες πολιτικες της πκσ.κ πολυ σωστα ειπωθηκε οτι πρεπει να χτυπησουμε εκει που ποναει περισσοτερο:στην καλπη!ακομα ακουσα το πολυ σωστο για μενα οτι οποιος προβοκατορας θελει να αμαυρωσει ενα γεγονος ή μια πορεια θα το κανει,θα βρει τροπο κ καλο θα ηταν να να μην δωσουμε δικαιωμα να μετεχουμε αθελα μας σε τετοιες κινησεις.θεωρω οτι το ασυλο ειναι κινηση αποπροσανατολισμου απο την κυβερνηση κ ουσιαστικα πεταν το μπαλακι σε εμας(φοιτητες) γιατι φοβουνται για πολιτικο κοστος.τωρα ενας συναδελφος μιλησε για λαμογια της πκσ κ δαπ κ θα του πω οτι καλο ειναι να βλεπει καλυτερα κ εννοω οτι λαμογια,ιδεολογοι,αφελεις κ πονηροι,καλοι κ κακοι υπαρχουν παντου σε ολες τις παραταξεις απο δαπ μεχρι πκς,εακ,πασπ κτλ οπως ακριβως σε μια κοινωνια!!!γιατι ουσιαστικα κοινωνια συνθετουμε!τωρα για τα γηπεδικα συνθηματα την ευθυνη βαραινει τοσο αυτους που φωναξαν οσο κ αυτους που απαντησαν οποτε ολοι οσοι συμμετηχαν ειναι το ιδιο ενοχοι.

δεν είναι κρίμα?
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #86 on: November 15, 2006, 02:12:52 am »

Quote from: jarjargr on November 15, 2006, 01:38:39 am

Σε περιμένουμε λοιπόν -εσένα και όλους όσους θέλουν να υλοποιηθούν οι διάφορες προτάσεις- αύριο στις 11 η ώρα έξω από την Γραμματεία!
Θα πάμε στον γραφείο του κ. Μανωλεδάκη να τον καλέσουμε στην εκδήλωση συζήτηση που θα διοργανωθεί με θέμα το άσυλο.

Στην πράξη θα φανεί ποιός πραγματικά ενδιαφέρεται και ποιός απλά φαμφαρολογεί
« Last Edit: November 15, 2006, 02:15:29 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
electroSOK
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #87 on: November 15, 2006, 02:18:17 am »

Εγώ θα μείνω λίγο στο πρακτικό κομμάτι και θα μιλήσω ως ένας από τους φοιτητές που εδώ και καιρό παλεύουν για διάφορα ζητήματα της σχολής (νησίδες Η/Υ, βιβλιοθήκη, ομάδες εργασίας για τα εργαστήρια, το πρόγραμμα σπουδών και τα συγγράματα κ.α.).

Το κοινό πλαίσιο (Αγωνιστικές Κινήσεις, Ανένταχτοι Φοιτητές, Αριστερά Σχήματα, ΑΡΑΓΕ-ΕΑΑΚ, Groupo Roso, Φοιτητές/τριες ενάντια στο σύστημα) πέραν από τις εκδηλώσεις για να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιο ζωντανό και με κόσμο αυτές τις μέρες για να αποφύγουμε τυχόν επεισόδια, εμπεριείχε και εκδηλώσεις+κινήσεις για ζητήματα της σχολής. Μια από αυτές τις κινήσεις ήταν η συνέχιση της λειτουργίας των ομάδων εργασίας για τα εργαστήρια, το πρόγραμμα σπουδών και τα συγγράμματα που είχαν συσταθεί κατά τη διάρκεια της κατάληψης. Τα πρακτικά των συζητήσεων αυτών των ομάδων εργασίας τα έχω σπίτι μου και τις επόμενες μέρες είχα σκοπό μαζί και με όποιον άλλον ήθελε να πήγαιναμε και να τα βγαζαμε φωτοτυπία, και από βδομάδα να ξαναστύνονταν οι ομάδες εργασίας, ανοικτες σε όλους τους φοιτητές και υπόλογες στις Γενικές Συνελευσεις,  και τα πρακτικά των συζητήσεων να υπάρχουν πάνω στο τραπεζάκι του συλλόγου.

Με μεγάλη μου λύπη μου διαπιστώνω ότι το πλαίσιο που εντέλει υπερψηφίστηκε, δεν λέει τίποτα για τα ζητήματα της σχολής και δεν βάζει καμία απολύτως εκδήλωση ή κινητοποίηση. Με μεγάλη μου λύπη μου διαπιστώνω ότι η πρόθεση να ξαναστηθούν οι ομάδες εργασίας πάει τουλάχιστον 2 βδομάδες πίσω (μέχρις ότου οριστεί νέα ΓΣ, δεν ξέρω πότε). Επίσης, με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω ότι ο καλός μου φίλος Αλεξ αδυνατεί να παρατηρήσει αυτήν την προφανέστατη διαφορά ανάμεσα στα πλαίσια που κυριολεκτικά βγάζει μάτι και λέει ότι  "εκτός από το κομμάτι της πορείας και την διαφορετική προσέγγιση στο άσυλο, τα ίδια πράγματα με το κοινό λέει το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε."

Ειλικρινά αναρωτιέμαι, όντως οι φοιτητές δεν θέλουν το επόμενο διάστημα να μην γίνει καμιά εκδήλωση, ούτε για τα ζητήματα της σχολής που μας καίνε???
Επίσης, αναρωτιέμαι, για μια ακόμα φορά οι φοιτητές θα αφήσουν το Πανεπιστήμιο έρμαιο των οποιονδήποτε μπαχάλων, μην κάνοντας την παραμικρή προσπάθεια να αποφευχθούν οι καταστροφές???

Αυτές τις 2 απλές ερωτήσεις τις ρώτησα σε αρκετούς που δεν παρευρέθηκαν στην συνέλευση. Η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: "Μα προφανώς και θέλουμε. Απλά θεωρούσαμε δεδομένο ότι το πλαίσιο με αυτά τα αιτήματα θα ψηφιζόταν και γι'αυτό δεν κάναμε τον κόπο να ρθούμε στην συνέλευση". Μάλλον στο σημείο αυτό χρειάζεται να υπενθυμίσω το προφανές: Κανένα πλαίσιο δεν αυτοϋπερψηφίζεται από μόνο του. Επίσης, καμία εκδήλωση και συλλογική δουλειά δεν γίνεται από μόνη της. Ούτε θα πάμε μπροστά με ευθυνόφοβες λογικές του τύπου "έλα μωρέ, δεν θα πάω, θα τρέξουν άλλοι για μένα, οπότε η δουλειά θα γίνει σίγουρα". Επειδή λοιπόν, κυριάρχησε η λογική "έλα μωρέ, δεν θα πάω, θα τρέξουν άλλοι για μένα, οπότε η δουλειά θα γίνει σίγουρα", γι'αυτό λοιπόν στα σίγουρα οι ομάδες εργασίας δεν μπορούν να κάνουν δουλειά μέχρι την επόμενη ΓΣ.. Συγχαρητήρια λοιπόν..

Παρεπιπτόντως, θα ήθελα πραγματικά να τοποθετηθεί ο καθένας και να πει αν θεωρεί ότι η λειτουργία των ομάδων εργασίας κρίνεται απαραίτητη. Για να ξέρω δηλαδή αν τις φωτοτυπίες των πρακτικών θα τις βγάλω τζάμπα ή εντέλει θα πιάσουν τόπο.

Με πίκρα για όλα τα παραπάνω,
Τάσος Παναγιωτόπουλος

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #88 on: November 15, 2006, 02:23:29 am »

Quote from: chggr005 on November 15, 2006, 02:12:52 am

Σε περιμένουμε λοιπόν -εσένα και όλους όσους θέλουν να υλοποιηθούν οι διάφορες προτάσεις- αύριο στις 11 η ώρα έξω από την Γραμματεία!
Θα πάμε στον γραφείο του κ. Μανωλεδάκη να τον καλέσουμε στην εκδήλωση συζήτηση που θα διοργανωθεί με θέμα το άσυλο.

Γιατί το προσωποποιείτε το πράγμα? Δηλαδή αν για οποιονδήποτε λόγο δεν βολεύει να έρθει αύριο να έρθει η jarjargr θα σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρθηκε?
miko
Θαμώνας

View Profile
« Reply #89 on: November 15, 2006, 02:29:15 am »

Quote from: Alexkasgr on November 15, 2006, 02:23:29 am
Quote from: chggr005 on November 15, 2006, 02:12:52 am

Γιατί το προσωποποιείτε το πράγμα? Δηλαδή αν για οποιονδήποτε λόγο δεν βολεύει να έρθει αύριο να έρθει η jarjargr θα σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρθηκε?
κ ποιος μπορει να κρινει τον αλλον κ την αγωνιστικη του διαθεση?κ με ποια κριτηρια?κ ποιος στη τελικη ειναι αυτος που θα κρινει αφυψηλου καποιον αλλον κ τις πραξεις του οσο αναφορα το κατα ποσο αγωνιζεται?

δεν είναι κρίμα?
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12 Go Up Print
Jump to: