• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:59:26 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:59:26 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 83
Guests: 113
Total: 196
marnas
tzortzis
kraxtopoulos
Giannis_Kako
Giorgos2222
Ntinomanolo123
EvanTsir
ntinara
Chrisapostol
andreaspaper
stloukas
lelenia
tasos gourd
Captain
PurpleWitch
mmikelo
Konstantina Karamani
christi
smantzaa
myrto
smoul
Paparouna
mavropan
kostas.de
anstaik
unreasonable
Konstantinoy
trelogauros7
Angelagfb
vajim
Nikos.Ts
AristeidisM
panagiwt1s
Nekt
vasilis saitis
AcDimitri
sofiastrataki
bigmort
jkara
valantis
George15
Carot1456
gkougeor
maestros
dimitris kiziridis
Annapar
theodoridoueu
ArsenD
etsilika
Νικη
kourkou
chris_p30
Alex Kosmas
dmoral
kst
Τρου Ντετεκτιβ
daphnenik
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Petross
ChrisB999
Ma8hths Indou
astra
sassi
LambisTr
Nikos_313
DarkMagiK06
mdimitrig
nmpampal
mgrivab
akiousia
charalampos
Ioannakoliou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ  (Read 9406 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ
« Reply #15 on: November 11, 2006, 23:58:34 pm »

Δεν υφίσταται αξιοκρατία,εφόσον μιλάμε για αναξιοκρατικά κριτήρια και "παραθυράκια" στην εκπαίδευση....
Ούτε και μπορούμε να συγκρίνουμε πατάτες με μήλα.

Αλλά δυστυχώς τα έχουμε ισοπεδώσει όλα!

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #16 on: November 12, 2006, 00:08:37 am »

Quote from: Juan on November 11, 2006, 23:45:18 pm
Για ποια αξιοκρατία μιλάμε ακριβώς? Την αξιοκρατία της κληρονομιάς?

Όποιος έχει πέντε φράγκα ανοίγει ένα μαγαζί, ένα γραφείο, ένα ιατρείο. Αν έχει και μια κληρονομική πελατεία, ακόμα καλύτερα. Αυτός όμως αν είναι άχρηστος, δεν είναι επικίνδυνος? Πώς ξέρεις ποιος γιατρος είναι επικίνδυνος πριν πάθεις ζημιά? Πως ξέρεις ποιος Πολιτικός Μηχανικός είναι επικίνδυνος πριν πέσει το σπίτι? Αν έχουν όλοι """ίδιο""" πτυχίο...

Μα δεν θα έχεις το ίδιο πτυχίο!
Αλλλιώς είναι ο απόφοιτος από Χάρβαρντ και αλλιώς από το...
Και εκεί το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε χωρίς να το ψάξει και πολύ.
Την προϋπηρεσία την έχεις ακουστά?
Το ότι θα πας με επιλογή σε κάποιον γιατρό ιδιώτη το έχεις σκεφτεί?
Το ότι θα επιλέξεις τον πολιτικό μηχανικό το έχεις σκεφτεί?
Το ότι "επικίνδυνοι" βγαίνουν και τώρα δεν το κατάλαβες ακόμα η να σου θες να σου ρίξω και άλλα μαλλιά?
Μετά δεν θα είσαι όμως Δον Juan

Πόσα σπίτια έχουν πέσει στη Βρετανία ή αλλού ρε συ Juan?
Σου είπα να μην κάνεις εικασίες αλλά να αναφέρεις τι θα γίνει με παραδείγματα από άλλες χώρες!

Quote from: Alexkasgr on November 11, 2006, 23:51:59 pm
Quote from: Ολύμπιος on November 11, 2006, 23:41:06 pm
Quote from: Alexkasgr on November 11, 2006, 22:55:09 pm
Αξιοκρατία και όχι αξοκρατεία. Δεν κατάλαβα πώς σχετίζεται με το θέμα της εισαγωγής από τα ΙΕΚ. Το ότι το επίπεδο των ΑΕΙ κατρακυλά με τα χρόνια σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε καν? ʼσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο, με ελλιπείς γνώσεις ναι.

Η άγνοια, της άγνοιας, την άγνοια , ώ άγνοια!

Ο αδερφός μου(φυσικός) έδωσε στον ΑΣΕΠ το 2002, 2003 και ήταν μέσα στους πρώτους και ξέρω τι παίζει με τις γνώσεις των "επιστημόνων" (Ο Θεός να τους κάνει) αποφοίτων των ΑΕΙ
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται κυριολεκτικά και δεν είναι λίγοι αυτοί στους οποίους αναφέρομαι!

Αφού μας παίνεψες και τον αδερφό σου που φυσικά ήταν πρώτος ανάμεσα στους υπόλοιπους αδαής, μπορείς να αφήσεις και ένα μικρό παραθυράκι κάποιοι από τους αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ να είναι σε επίπεδο αντίστοιχο ή υψηλότερο από ομολόγους τους στο εξωτερικό όπως είπε ο Juan. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα (τώρα καταλαβαίνω γιατί επέλεξες να σπουδάσεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο με τα ζώα, για να είσαι ο αρχιτσοπάνης του χωριού!).

Δεν είπα ότι ήταν πρώτος αλλά το κατάλαβες έ? Grin
Καλά για το επίπεδο οι ισοπεδωτικές λογικές είναι όπλα που χρησιμοποιούνται πριν την άλωση!
Το επίπεδο είπα ότι καθορίζεται πρωτίστως από τους χειρότερους απόφοιτους σε μία σχολή και όχι από τους πρώτους. Κοιτάμε το ελάχιστο!

Το αστείο είναι ότι όσους έκοψε με τη βάση του 10 η Υπουργός πάει να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι από το παράθυρο, μιας και πολλοί από αυτούς που μένουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ στρέφονται στα ΙΕΚ.
Όπως είπε και η kon_kon, αυτό που πάει να γίνει είναι το Αγγλοσαξωνικό μοντέλο. Εκτός από την εμπορευματοποίηση της γνώσης προσωπικά δεν μπορώ να χαίρομαι για ένα ακόμα παραθυράκι στην ελληνική νομοθεσία.

Δεν θα μπαίνουν όλοι από τα ΙΕΚ στα ΑΕΙ αλλά οι καλύτεροι γεγονός που δεν μοπυ επιτρέπει εμένα να τους αποκλείσω από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση επειδή τους θεωρώ τόσο κατώτερους.
Εξάλλου αν θεωρείς ότι κάποιος από ΙΕΚ μπορεί να πάρει πτυχίο και ταυτόχρονα τον θεωρείς ανάξιο και ταυτόχρονα ότι άσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο seestars
Και τώρα θα μου πεις ότι ρίχνουν το επίπεδο εσύ ο μέγας επιστήμονας!

Αν κάποιος δεν μπει στα ΑΕΙ, έχει τη δυνατότητα να ξαναδώσει. Το να μπαίνει από τα ΙΕΚ, εγώ το βλέπω ως παραθυράκι για ατέλειες του νόμου με τη βάση του 10 από μέρους του υπουργείου.

Δηλαδή αν πάει σε κανά ΙΕΚ 2 χρόνια και μάθει και πολλά πράγματα που έχουν σχέση με το αντικείμενο της σχολής που θέλει να πάει και που δεν εξετάζονται στις πανελλαδικές του Λυκείου δεν νομίζεις ότι θα έπρεπε να περάσει στη Τριτοβάθμια με εξετάσεις προφανώς αφού θα μιλάμε για την αφρόκρεμα των ΙΕΚ.
Προφανώς θεωρείς το εξεταστικό σύστημα για την πρόσβαση στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση  τέλειο ή σχεδόν τέλειο τουλάχιστον!

Που ξέρεις αν έχω κάνει δημοσιεύσεις και πιο είναι το επίπεδό μου? Μιλάς με τόση βεβαιότητα για οτιδήποτε δε γνωρίζεις...

Αξιοκρατί[α λέμε!

Αυτό είναι το θέμα ότι δεν ξέρω!
Αποδείξτε μου όλοι εσείς το πόσο μεγάλοι επιστήμονες είστε για να δω την αδικία και να σας στηρίξω!
Γιατί εγώ άλλα βλέπω και συνακόλουθα ξέρω!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: November 12, 2006, 00:23:00 am »

Φοβάμαι γιατί θα συνδέει Ουδέτερο με Γείωση, επειδή την ΕΕΤ2 την είχε κάνει (κατ'όνομα) στο ΙΕΚ.

άσχετο......

ο ουδέτερος συνδέεται με τον αγωγό προστασίας (sic γείωση) και γειώνεται! (aka ουδετερογείωση)

.... απλά για να μη λέμε ότι νά ναι... Wink

ΓΠ
Sanctifier
Guest
« Reply #18 on: November 12, 2006, 00:25:19 am »

Πριν μπω εγώ γύρω στα διακόσια άτομα έπαιρνε το τμήμα και πάνε ρώτα κάποιον καθηγητή να σου πει για τη διαφορά που υπάρχει ως προς το επίπεδο των φοιτητών παλιότερα.
Το επίπεδο καθορίζεται πρωτίστως από την προσπάθεια των φοιτητών!
Στο φυσικό με τόσο καλύτερες υποδομές που έχουν γιατί έχουν τόσο χαμηλότερο επίπεδο?
Νομίζεις με τα λεφτά θα διορθωθεί το πρόβλημα?
Και το επίπεδο του επιπέδου εκπαίδευσης  Cheesy προκύπτει κυρίως από το επίπεδο των χειρότερων αποφοίτων μίας σχολής, κοινώς το ελάχιστο

Ποια λεφτα; Σου ειπε κανεις οτι μπορει να διορθωθει πια το προβλημα;
Θα πρεπει να μας ρίξουν ατομική για να ξαναγεννηθουμε απο τις σταχτες μας.

Μπορείς να προβλέψεις το μέλλον Sanctifier?
Αν δεν πηγαίναν στα πανεπιστήμια που θα πηγαίναν?
Θα εξαφανίζονταν?
Θα γινόντουσαν απλοί εργάτες? Και τότε που θα πηγαίναν όλοι αυτοί και πόσο δίκαιο θα ήταν?
Τεχνίτες?
Σου φταίει κανείς που σπούδασες?
Σε ανάγκασαν?
Γουστάρω μία κοινωνία που σου δίνει επιλογές όπως το "να σπουδάσεις"! Η επιλογή είναι καθαρά δικιά σου και δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν για τις λάθος επιλογές σου όπως κάνεις αναφερόμενος στο που θα απορροφούνταν.

Φιλε ατυχησες.Βλεπω μιλια μπροστα.
Εγω δεν παραπονιεμαι για μενα διοτι εγω σπουδαζω για χομπι - αυτο ειναι στην πραγματικοτητα το μου αρεσει κατι.
Δοξα τω Θεω ακινητα εχω τα νοικιαζω και ζω.

Ο αλλος ομως ο αξιος που ειναι τσακαλος και θελει να κανει κατι στην ζωη του και δεν τον αφηνουν οι λακεδες τα βυσματα και οι καρακλαδες αυτος τι θα κανει φιλε μου;

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #19 on: November 12, 2006, 00:27:58 am »

[off-topic]

Quote from: gpap on November 12, 2006, 00:23:00 am
Φοβάμαι γιατί θα συνδέει Ουδέτερο με Γείωση, επειδή την ΕΕΤ2 την είχε κάνει (κατ'όνομα) στο ΙΕΚ.

άσχετο......

ο ουδέτερος συνδέεται με τον αγωγό προστασίας (sic γείωση) και γειώνεται! (aka ουδετερογείωση)

ΓΠ

Εγώ γιατί θυμάμαι κάτι διαφορετικό να μας λέτε στο εργαστήριο? Βασικά έχει περάσει και λίγος καιρός...  Embarrassed

Κάτι για επικίνδυνη σύνδεση που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία... Που σκοτώναμε εκείνο το κοριτσάκι...  Undecided

[/off-topic]
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #20 on: November 12, 2006, 00:47:13 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:45:06 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: November 12, 2006, 00:54:12 am »

τελείως ..μα τελείως off topic!!

Εγώ γιατί θυμάμαι κάτι διαφορετικό να μας λέτε στο εργαστήριο? Βασικά έχει περάσει και λίγος καιρός...  Embarrassed

Κάτι για επικίνδυνη σύνδεση που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία... Που σκοτώναμε εκείνο το κοριτσάκι...  Undecided

Μα .. η έλλειψη ΣΩΣΤΗΣ ουδετερογείωσης (και όχι η περιέργεια  Smiley) σκότωνε το ..κοριτσάκι (λίγο..σιτεμένο βέβαια .. Grin και ..πολύ μα πολύ ..πεθαμένο μετά από διαδοχικές κακές ..ηλεκτρικές εγκαταστάσεις..)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #22 on: November 12, 2006, 00:58:00 am »

Ολύμπιε όταν δεν ξέρεις τι γίνεται στα ΙΕΚ καλύτερα να ρωτάς πρώτα...

1) Για τα δημόσια ΙΕΚ: Γίνεται χαμός εκεί μέσα. Κάθε καρυδιάς καρύδι πάει εκεί πέρα να σπουδάσει γιατί δεν καταφέρνει να κάνει κάτι καλύτερο...Ακόμη και άτομα με διαταραγμένη ψυχική υγεία έχουν περάσει από τα ΙΕΚ (βέβαια αυτά αποτελούν ακραία περίπτωση, για να μην παρεξηγηθώ). Σε παιδαγωγικό επάγγελμα έχει πάρει πτυχίο άτομο που είχε πάθει κρίση την ώρα του μαθήματος των Τεχνικών της Βρεφονηπιακής αγωγής, και ενώ το θέμα της χειροτεχνίας ήταν το Πάσχα (όπου μία Βρεφονηπιοκόμος κατασκευάζει λαγουδάκια, κοτούλες, κόκκινα αυγά και τέτοια πράγματα) το εν λόγω άτομο ζωγράφιζε εσταυρωμένους και αίματα...Και τραγουδούσε και κάτι ύμνους όσο ζωγράφιζε...Μετά εμπιστεύεσαι σε τέτοιο άτομο να σου προσέξει το παιδί;

2)Για ιδιωτικά ΙΕΚ:Οι βαθμοί είναι όλοι εικονικοί, και στο τέλος όλοι οι σπουδαστές, ιδιαίτερα στο τελευταίο εξάμηνο, παίρνουν 20 (και όταν λέω όλοι, εννοώ στην κυριολεξία όλοι). Ακόμη και άτομα με σοβαρή δυσλεξία, που δεν μπορούν να συντάξουν μία ολοκληρωμένη σωστή πρόταση στο χαρτί. Ή ακόμη άτομα που στην υγιεινή των βρεφών γράφουν στο γραπτό τους ότι θα αφήσουν το μωρό να "μουλιάσει" στη μπανιέρα...

Αυτοί λοιπόν θα είναι οι άριστοι για τους οποίους μιλάς Ολύμπιε...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #23 on: November 12, 2006, 02:11:37 am »

Δεν κατάλαβα πώς σχετίζεται με το θέμα της εισαγωγής από τα ΙΕΚ. Το ότι το επίπεδο των ΑΕΙ κατρακυλά με τα χρόνια σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε καν?

Παλιότερα και εγώ "αγωνιζόμουν" για τη διατήρηση του επιπέδου!
To Φεβρουάριο, Μάρτιο 2005 είχε γίνει θέμα το πόσοι είχαν περάσει ένα μάθημα πεδίου 1 ή 3 προφανώς.
Το είχε ο Κος Τσιμπούκης και έφτασε και στη συνέλευση των φοιτητών το θέμα
Και εκεί χωρίς να εξετάσουν το αν απλά έτσι ήταν και τόσο γράψανε βγήκε ένα ψήφισμα που δεν το θυμάμαι υπέρ των φοιτητών.Η συνέλευση έγινε στην αίθουσα 5 και οι μόνοι που το καταψήφισαν το ψήφισμα ήταν εγώ και ο Γλάρος ο Κωνσταντίνος (υπήρχε και ένας τρίτος που ήθελε να το ψηφίσει και δεν τόλμησε).
Το ερώτημα είναι το ποσοστό των επιτυχόντων ή αν πραγματικά έγραψαν τόσο?
Αν δεν έπιασε κανείς τη βάση να μην περάσει κανείς.
Αλλά υπάρχει μία διάταξη-κανονισμός αν θυμάμαι καλά που ορίζει τον ελάχιστο αριθμό(ποσοστό~25%) επιτυχόντων σε ένα μάθημα (κάτι τέτοιο) και ήταν αυτό πάνω στο οποία πάτησαν τότε.
Το να μιλάει κάποιος για επίπεδο και να υπάρχει ασυνέπεια έργων και πράξεων είναι αστείο.
Εσύ Alexkasgr μπορεί να το καταψήφιζες το ψήφισμα, αλλά καμία παράταξη δεν το έκανε και όλη η αίθουσα το ψήφισε εκτός από 3 άτομα.
Εκείνη τη στιγμή ένοιωσα ότι είμαι σε ένα τσίρκο κυριολεκτικά, μόνο που δεν ήμουν εγώ ο κλόουν!
Σε τελική ανάλυση ανακαλύπτει κανείς ότι όλοι κοιτάν την πάρτη τους και ας λένε ότι ενδιαφέρονται για το επίπεδο της εκπαίδευσης, γιατί όταν έρχεται η σειρά τους οι ιδεολογίες κάνουν πέρα και παίρνει τη θέση ο εαυτός τους. Οπότε για πιο επίπεδο να αγωνίζεσαι πλέον? Καλύτερα να αγωνιστείς για κάτι άλλο...

Quote from: Sanctifier on November 12, 2006, 00:25:19 am
Ο αλλος ομως ο αξιος που ειναι τσακαλος και θελει να κανει κατι στην ζωη του και δεν τον αφηνουν οι λακεδες τα βυσματα και οι καρακλαδες αυτος τι θα κανει φιλε μου;

Για αυτό έγραψα

Quote from: Ολύμπιος on November 11, 2006, 21:37:03 pm
Αντί να ενεργείτε με στόχο την όσο το  δυνατον καλύτερη αξιοκρατεία για τους διορισμούς στο δημόσιο τομέα, γιατί στον ιδιωτικό προφανώς δεν χρειάζεται, αναλλώνεστε στη διατήρηση του "επιπέδου" τη στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδο σε πολλές σχολές , αλλά ακόμα και στη δικιά μας κάποιος άσχετος που δεν έμαθε και τίποτα μπορεί να πάρει πτυχίο!

@Corina ξέρω τι γίνεται στα ΙΕΚ, γιατί έχω γνωστούς εκεί αλλά και φιλαράκι που δουλεύει σε ένα σαν καθηγητής. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι λέει το νομοσχέδιο, γιατί δεν βγήκε ακόμα η τελική του μορφή, και από τη στιγμή που εφαρμόζεται στη (αν κατάλαβα καλά) Φινλανδία παρακαλώ,  δεν πρόκειτε να το απορρίψω δια ροπάλου χωρίς να το ακούσω καν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δεχτώ όπως και να έχει.
Πάντως εγώ πιστεύω ότι το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιδέχεται βελτιώσεις και παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό (Φινλανδία) νομίζω αξίζουν κάποιας προσοχής!
Και τέλος μην τα ισοπεδώνεις όλα αναφερόμενη σε όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ με τόση απαξίωση
Υπάρχουν και αξιόλογοι εκεί μέσα και άτομα που μπορεί να "έβαλαν" μυαλό λίγο καθυστερημένα και σε τελική ανάλυση δεν είναι όλοι άχρηστοι.
Μην φοβάσαι ... δεν νομίζω ότι το νομοσχέδιο θα τους βάζει όλους μέσα στο πανεπιστήμιο με απλές εξετάσεις του κώλου.
Τέλος που μίλησα για άριστους?
Μην προσπαθείς να πείσεις βάζοντας λόγια στο στόμα μου.
Δεν σε παίρνει...
« Last Edit: November 12, 2006, 02:14:58 am by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #24 on: November 12, 2006, 02:18:03 am »

Και οι δύο γονείς καθηγητές σε ΙΕΚ...οπότε κάτι ξέρω που σου λέω...όσο για τις εξετάσεις "πανελλαδικού" τύπου που δίνουν (βλέπε πιστοποίηση) για να πάρουν το πτυχίο τους, ένα σύνολο από ερωτήσεις - απαντήσεις είναι, οι οποίες κυκλοφορούν και στην αγορά...
Δεν τους ισοπεδώνω όλους, αλλωστε είπα ότι το περιστατικό που αναφέρω είναι ακραίο...
Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία στον ΟΕΕΚ για να μπορέσει να εφαρμοστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, όσο καλογραμμένο και να είναι. Πρέπει δυστυχώς να αλλάξει πρώτα, και μάλιστα ριζικά, ο ΟΕΕΚ...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #25 on: November 12, 2006, 03:59:13 am »

Δεν θα μπαίνουν όλοι από τα ΙΕΚ στα ΑΕΙ αλλά οι καλύτεροι γεγονός που δεν μοπυ επιτρέπει εμένα να τους αποκλείσω από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση επειδή τους θεωρώ τόσο κατώτερους.

Quote from: corina on November 12, 2006, 00:58:00 am
2)Για ιδιωτικά ΙΕΚ:Οι βαθμοί είναι όλοι εικονικοί, και στο τέλος όλοι οι σπουδαστές, ιδιαίτερα στο τελευταίο εξάμηνο, παίρνουν 20 (και όταν λέω όλοι, εννοώ στην κυριολεξία όλοι). Ακόμη και άτομα με σοβαρή δυσλεξία, που δεν μπορούν να συντάξουν μία ολοκληρωμένη σωστή πρόταση στο χαρτί. Ή ακόμη άτομα που στην υγιεινή των βρεφών γράφουν στο γραπτό τους ότι θα αφήσουν το μωρό να "μουλιάσει" στη μπανιέρα...

Quote from: Ολύμπιος on November 12, 2006, 02:11:37 am
Τέλος που μίλησα για άριστους?
Μην προσπαθείς να πείσεις βάζοντας λόγια στο στόμα μου.
Δεν σε παίρνει...

Σχόλιο: Τελικά ποιος δουλεύει ποιον εδώ μέσα?
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #26 on: November 12, 2006, 12:14:04 pm »

Αναδιατυπώνω προς αποφυγήν παρεξήγησης:

Αυτοί θα είναι οι καλύτεροι λοιπόν για τους οποίους μιλάς...

Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #27 on: November 12, 2006, 12:20:39 pm »

Quote from: Juan on November 12, 2006, 03:59:13 am

Όπως βλέπεις αναφέρομαι στους καλύτερους των ΙΕΚ

Quote from: corina on November 12, 2006, 00:58:00 am
Ολύμπιε όταν δεν ξέρεις τι γίνεται στα ΙΕΚ καλύτερα να ρωτάς πρώτα...

1) Για τα δημόσια ΙΕΚ: Γίνεται χαμός εκεί μέσα. Κάθε καρυδιάς καρύδι πάει εκεί πέρα να σπουδάσει γιατί δεν καταφέρνει να κάνει κάτι καλύτερο...Ακόμη και άτομα με διαταραγμένη ψυχική υγεία έχουν περάσει από τα ΙΕΚ (βέβαια αυτά αποτελούν ακραία περίπτωση, για να μην παρεξηγηθώ). Σε παιδαγωγικό επάγγελμα έχει πάρει πτυχίο άτομο που είχε πάθει κρίση την ώρα του μαθήματος των Τεχνικών της Βρεφονηπιακής αγωγής, και ενώ το θέμα της χειροτεχνίας ήταν το Πάσχα (όπου μία Βρεφονηπιοκόμος κατασκευάζει λαγουδάκια, κοτούλες, κόκκινα αυγά και τέτοια πράγματα) το εν λόγω άτομο ζωγράφιζε εσταυρωμένους και αίματα...Και τραγουδούσε και κάτι ύμνους όσο ζωγράφιζε...Μετά εμπιστεύεσαι σε τέτοιο άτομο να σου προσέξει το παιδί;

Όπως βλέπεις αναφέρεται σε όλους τους σπουδαστές των ΙΕΚ

Έλεος
Μην μιλάτε για νομοσχέδιο του οποίου την τελική μορφή δεν ξέρετε...
Θα υπάρχουν εξετάσεις και κριτήρια προφανώς...

Τελικά Juan θα πεις τίποτα για τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν στη Βρετανία ή στη Φινλαδία ή κάπου αλλού?
Αν πέφτουν σπίτια, πεθαίνουν ανθρώποι από ηλεκτροπληξία,... θα είναι εύκολο να τα ανακαλύψεις

Quote from: Juan on November 11, 2006, 23:09:47 pm

Quote from: Juan on November 11, 2006, 23:09:47 pm
Quote from: Ολύμπιος on November 11, 2006, 21:37:03 pm
Χο... χο...χο...χο...χο

Τώρα φοβάστε και τους τύπυς από τα ΙΕΚ? Huh

Αντί να ενεργείτε με στόχο την όσο το  δυνατον καλύτερη αξιοκρατεία για τους διορισμούς στο δημόσιο τομέα, γιατί στον ιδιωτικό προφανώς δεν χρειάζεται, αναλλώνεστε στη διατήρηση του "επιπέδου" τη στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδο σε πολλές σχολές , αλλά ακόμα και στη δικιά μας κάποιος άσχετος που δεν έμαθε και τίποτα μπορεί να πάρει πτυχίο!

Και αν αρχίσετε τώρα περί δομών, βιβλίων και άλλα έχω να πω ότι παλιότερα μια χαρά τα καταφέρναν και είχαν καλύτερο επίπεδο και μην πάτε πολύ πίσω για να έχετε λιγους φοιτητές.
Στα λύκεια διαρκώς κλαίγονται για τη δυσκολία (βιβλία κ.α.), για τις εξετάσεις...και προφανώς γιατί έχουν άγνοια της κατάστασης που υπήρχε την εποχή των δεσμών...

Ή μηπώς τότε ήταν πιο έξυπνοι?
Γενετικά ανώτεροι μήπως?

Ναι ρε φίλε, φοβάμαι.

Αλλα δε φοβάμαι για τη θέση μου. Αυτή θα την διεκδικήσω εγώ.

Φοβάμαι γιατί, θα έρθει ο άχρηστος ΙΕΚτζής στους Πολιτικούς Μηχανικούς, θα έχει δικαίωμα να υπογράφει συμβάσεις για έργα κι αυτά θα πέφτουν με τον αέρα. Γιατί στην ύλη του στο ΙΕΚ για το Μπετόν (το οποίο αντιστοιχίζεται και δεν εξετάζεται) του έχουν μάθει απλά ότι είναι τσιμέντο και σίδερο.

Φοβάμαι γιατί θα πάρει πτυχίο Ιατρικής και θα ανοίξει δικό του Ιατρείο, αλλά ο κόσμος θα παθαίνει ζημιά.

Quote from: Juan on November 12, 2006, 00:27:58 am
[off-topic]

Quote from: gpap on November 12, 2006, 00:23:00 am

άσχετο......

ΓΠ

[/off-topic]

Μεγάλε επιστήμονα που μιλάς για γνώση και επίπεδο! Grin
Είσαι ο καλύτερος και οι σπουδαστές των ΙΕΚ δεν πρόκειτε να σε φτάσουν ποτέ ακόμα και αν σπουδάσουν σε ΑΕΙ οπότε να μην το σκεφτόμαστε καθόλου.

Quote from: corina on November 12, 2006, 12:14:04 pm
Αναδιατυπώνω προς αποφυγήν παρεξήγησης:

Αυτοί θα είναι οι καλύτεροι λοιπόν για τους οποίους μιλάς...

Quote from: corina on November 12, 2006, 02:18:03 am
Δεν τους ισοπεδώνω όλους, αλλωστε είπα ότι το περιστατικό που αναφέρω είναι ακραίο...

Άντε βγάλε άκρη!
Έχεις χοντρά δάχτυλα Κορίνα? Grin
« Last Edit: November 12, 2006, 12:27:08 pm by Ολύμπιος » Logged

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #28 on: November 12, 2006, 12:25:38 pm »

Κορίνα ισοπεδωτικά μπορώ να μιλήσω και εγώ ακόμα και για τους πανηγυρικά ξεφτίλες που παίρνουν πτυχίο με 6 ή 7 στη σχολή μας

Τα σαθρά σημεία του νομοσχεδίου θα μας τα εντοπίσεις? Grin

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #29 on: November 12, 2006, 12:36:04 pm »

Ρε συ Ολύμπιε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τσατίζεσαι...Μια χαρά ήρεμα σου μιλάω...και έτσι θα συνεχίσω:

Όταν ιδρύθηκαν και ιδιωτικά ΙΕΚ επεκτάθηκε και σ' αυτά η εξέταση της πιστοποίησης που στόχο έχει να κρίνει αν οι σπουδαστές, ιδιωτικών και δημοσίων (δηλαδή εξετάζονται με τις ίδιες εξετάσεις) είναι άξιοι να πάρουν το πτυχίο τους. Αυτές οι εξετάσεις, όπως ήδη σου εξήγησα, δυστυχώς δεν είναι αδιάβλητες. Κατ' αρχήν είναι σε μορφή ερωτήσεων απαντήσεων, δηλαδή τα παιδιά έχουν από πρίν το σύνολο των ερωτήσεων που μπορούν να μπουν στις εξετάσεις στα χέρια τους. Δεύτερον, οι απαντήσεις αυτών των ερωτήσεων κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, και μάλιστα πωλούνται πολύ ακριβά στους σπουδαστές, ή παραδίδονται σε ιδιαίτερα μαθήματα. Το πώς διαρρέουν αυτές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους είναι επίσης πολύ απλό. Είτε κάποιος έχει βίσμα μέσα στον ΟΕΕΚ και τις βρίσκει, είτε τυχαίνει να είναι διορθωτής γραπτών, οπότε τις αντιγράφει από τίς οδηγίες διόρθωσης που στέλνονται από τον ΟΕΕΚ στα εξεταστικά κέντρα.

Αυτό το σύστημα εξέτασης υποτίθεται ότι είναι αδιάβλητο, και ότι διαχωρίζει άξιους και μη άξιους να πάρουν πτυχίο. Όπως σου έχω ήδη αναφέρει:
Quote from: corina on November 12, 2006, 02:18:03 am
Δεν τους ισοπεδώνω όλους, αλλωστε είπα ότι το περιστατικό που αναφέρω είναι ακραίο...Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία στον ΟΕΕΚ για να μπορέσει να εφαρμοστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, όσο καλογραμμένο και να είναι. Πρέπει δυστυχώς να αλλάξει πρώτα, και μάλιστα ριζικά, ο ΟΕΕΚ...

Οπότε ούτε το νομοσχέδιο, όπως βλέπεις το αποκλείω...

Όσο για τη χαζούλικη επίθεση που κάνεις στον Juan και στα δάχτυλά μου, δε θα τη σχολιάσω! Άλλωστε θέλω να πιστεύω ότι είχε απλά την πρόθεση να μας "πειράξει", να μας τσιγκλίσει που λένε Smiley...
« Last Edit: November 12, 2006, 12:49:27 pm by corina » Logged

Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: