• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 14:42:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 14:42:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426669
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 126
Total: 191
ioannisdamantis
Pepe The Frog
eirinistyl
vasilis saitis
KOSTASITSKOS
Ros
sassi
dorapangeiou
eleftheria
alex_g
DLHERRO
billaraspap7
DespoinaKarategou
iliaskou
dimitriskon
petralexiou
maestros
maria.r
immo
bit11
dsaragiotis
ggalamat
gianst
gmpatsol
tasakis
rafa98p
filon05
gogolhs
itsikou
Mari0s
dnikoa
Leou
esroussou
akonstb
koutsoure
Yamal
johncow
mikrosdia
fkagk
stelinas
Nicotre
Petran25
vasiliki_m
Βασιλης
kgpapadop
glavdakis
nchatzo
meni
Domnious
swthrhs
georsoti
thomassamaras
aachmet
marilia
sterxz
mrodi
stefpapa21
geo66
Nikos_313
George_RT
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ  (Read 9390 times)
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ
« on: November 11, 2006, 16:37:07 pm »

Σχέδιο για την εισαγωγή των αποφοίτων από τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Καρτάτισης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το σύστημα μεταφοράς των πιστωτικών μονάδων επεξεργάζεται το υπουργείου Παιδείας.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Κώστας Μαργαρίτης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «μελετάται η μεταπήδηση των αποφοίτων των ΙΕΚ στα ελληνικά πανεπιστήμια με το σύστημα της μεταφοράς πιστωτικών μονάδων» και τόνισε ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν από την υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου όταν θα καταθέσει το νομοσχέδιο.

Το σχέδιο προβλέπει ότι οι απόφοιτοι των ΙΕΚ θα μπορούν να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μεταφέροντας τις μονάδες που έχουν από τα μαθήματα που παρακολούθησαν στη σχολή τους. Σημαίνει ότι θα εισάγονται σε πανεπιστημιακές σχολές ανάλογης ειδικότητας και θα δίνουν εξετάσεις μόνο στα μαθήματα που δεν συμπίπτουν με αυτά που έχουν παρακολουθήσει στο ΙΕΚ.

Ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι το σύστημα αυτό ισχύει ήδη στα πανεπιστήμια του εξωτερικού και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδιασμού για δια βίου μάθηση. Η τεχνογνωσία θα εισαχθεί από τη Φινλανδία, με την οποία υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας. Όπως ο ίδιος τόνισε, πρόκειται για «ευρωπαϊκή εντολή».
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: νεο νομοσχεδιο για φοιτητες των ιεκ
« Reply #1 on: November 11, 2006, 16:46:12 pm »

Τώρα τί να σχολιάσεις...

Τα μαθήματα που συμπίπτουν στο ΙΕΚ με το ΑΕΙ...  Grin

Είναι επικίνδυνοι αυτοί ρε!
Νessa
Guest
« Reply #2 on: November 11, 2006, 17:00:57 pm »

Quote from: Juan on November 11, 2006, 16:46:12 pm
Είναι επικίνδυνοι αυτοί ρε!
ʼάάάάσε Grin
Sanctifier
Guest
« Reply #3 on: November 11, 2006, 20:27:24 pm »

Quote from: kon_kon on November 11, 2006, 20:04:33 pm
αλλά να ξέρατε πόσο τραγική είναι η κατάσταση...

Ελπιζω να το καταλαβες.
To καραβι βουλιαζει απλα μονο ο μουτσος το εγκαταλειπει.
Ολοι οι αλλοι απλα θα σωσουν την ψυχη τοιυς με το ωραιοτατο "Δημοσια Δωρεαν Παιδεια για όλους"
Ρε για ολους δεν θελετε παρτε τα τωρα. Grin
Νessa
Guest
« Reply #4 on: November 11, 2006, 20:33:51 pm »

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω το παραπάνω.
Sanctifier
Guest
« Reply #5 on: November 11, 2006, 20:39:56 pm »

Αφηστε τα παιδια να σπουδασουν εδω μπηκαν αλλοι και αλλοι (εμενα εννοω)... Grin
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #6 on: November 11, 2006, 21:37:03 pm »

Χο... χο...χο...χο...χο

Τώρα φοβάστε και τους τύπυς από τα ΙΕΚ? Huh

Αντί να ενεργείτε με στόχο την όσο το  δυνατον καλύτερη αξιοκρατεία για τους διορισμούς στο δημόσιο τομέα, γιατί στον ιδιωτικό προφανώς δεν χρειάζεται, αναλλώνεστε στη διατήρηση του "επιπέδου" τη στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδο σε πολλές σχολές , αλλά ακόμα και στη δικιά μας κάποιος άσχετος που δεν έμαθε και τίποτα μπορεί να πάρει πτυχίο!

Και αν αρχίσετε τώρα περί δομών, βιβλίων και άλλα έχω να πω ότι παλιότερα μια χαρά τα καταφέρναν και είχαν καλύτερο επίπεδο και μην πάτε πολύ πίσω για να έχετε λιγους φοιτητές.
Στα λύκεια διαρκώς κλαίγονται για τη δυσκολία (βιβλία κ.α.), για τις εξετάσεις...και προφανώς γιατί έχουν άγνοια της κατάστασης που υπήρχε την εποχή των δεσμών...

Ή μηπώς τότε ήταν πιο έξυπνοι?
Γενετικά ανώτεροι μήπως?

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Sanctifier
Guest
« Reply #7 on: November 11, 2006, 22:53:29 pm »

Quote from: Ολύμπιος on November 11, 2006, 21:37:03 pm
τη στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδο σε πολλές σχολές , αλλά ακόμα και στη δικιά μας κάποιος άσχετος που δεν έμαθε και τίποτα μπορεί να πάρει πτυχίο!

To ολο θεμα αρχιζει απο το γεγονος οτι το τμημα και πολλα αλλα τμηματα ενω μπορουν να ανταπεξελθουν μονο με 60 εισακτεους φοιτητες (το πολυ) τον χρονο , καθονται και παιρνουν 200+.Απο εκει αρχιζει ολο το κακο.Πως να εχει επιπεδο ενα τετοιο τμημα;

Να μην το παμε και στο αλλο τι σκατα θα κανουν αυτοι οι αμοιροι αποφοιτοι στην ελλαδιτσα που οχι βιομηχανια δεν εχει αλλα ουτε πια θεσεις για διανομεις φυλλαδιων. Cheesy

Καθισανε και φτιαξανε πανεπιστημια σε καθε μεγαλη πολη μονο και μονο για ψηφοθηρικους και πελατειακους λογους και δεν καθισανε να σκεφτουνε που θα απορροφηθουν ολοι αυτοι οι αποφοιτοι. Ε, τα συγχαρητηρια μου....
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #8 on: November 11, 2006, 22:55:09 pm »

Εγώ προσωπικά τρέμω στην κυριολεξία.

Αντί να ενεργείτε με στόχο την όσο το  δυνατον καλύτερη αξιοκρατεία για τους διορισμούς στο δημόσιο τομέα, γιατί στον ιδιωτικό προφανώς δεν χρειάζεται, αναλλώνεστε στη διατήρηση του "επιπέδου" τη στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδο σε πολλές σχολές , αλλά ακόμα και στη δικιά μας κάποιος άσχετος που δεν έμαθε και τίποτα μπορεί να πάρει πτυχίο!

Αξιοκρατία και όχι αξοκρατεία. Δεν κατάλαβα πώς σχετίζεται με το θέμα της εισαγωγής από τα ΙΕΚ. Το ότι το επίπεδο των ΑΕΙ κατρακυλά με τα χρόνια σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε καν? ʼσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο, με ελλιπείς γνώσεις ναι.
Το αστείο είναι ότι όσους έκοψε με τη βάση του 10 η Υπουργός πάει να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι από το παράθυρο, μιας και πολλοί από αυτούς που μένουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ στρέφονται στα ΙΕΚ.
Όπως είπε και η kon_kon, αυτό που πάει να γίνει είναι το Αγγλοσαξωνικό μοντέλο. Εκτός από την εμπορευματοποίηση της γνώσης προσωπικά δεν μπορώ να χαίρομαι για ένα ακόμα παραθυράκι στην ελληνική νομοθεσία.

Edit: Συμφωνώ με τον Sanctifier σε όλα.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #9 on: November 11, 2006, 23:09:47 pm »

Χο... χο...χο...χο...χο

Και αν αρχίσετε τώρα περί δομών, βιβλίων και άλλα έχω να πω ότι παλιότερα μια χαρά τα καταφέρναν και είχαν καλύτερο επίπεδο και μην πάτε πολύ πίσω για να έχετε λιγους φοιτητές.
Στα λύκεια διαρκώς κλαίγονται για τη δυσκολία (βιβλία κ.α.), για τις εξετάσεις...και προφανώς γιατί έχουν άγνοια της κατάστασης που υπήρχε την εποχή των δεσμών...

Ή μηπώς τότε ήταν πιο έξυπνοι?
Γενετικά ανώτεροι μήπως?

Ναι ρε φίλε, φοβάμαι.

Αλλα δε φοβάμαι για τη θέση μου. Αυτή θα την διεκδικήσω εγώ.

Φοβάμαι γιατί, θα έρθει ο άχρηστος ΙΕΚτζής στους Πολιτικούς Μηχανικούς, θα έχει δικαίωμα να υπογράφει συμβάσεις για έργα κι αυτά θα πέφτουν με τον αέρα. Γιατί στην ύλη του στο ΙΕΚ για το Μπετόν (το οποίο αντιστοιχίζεται και δεν εξετάζεται) του έχουν μάθει απλά ότι είναι τσιμέντο και σίδερο.

Φοβάμαι γιατί θα πάρει πτυχίο Ιατρικής και θα ανοίξει δικό του Ιατρείο, αλλά ο κόσμος θα παθαίνει ζημιά.

Φοβάμαι γιατί θα συνδέει Ουδέτερο με Γείωση, επειδή την ΕΕΤ2 την είχε κάνει (κατ'όνομα) στο ΙΕΚ.

Κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος αν πιστεύεις ότι βγαίνουν άσχετοι απο τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ). Πολύ μεγάλο. Στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, δίχως να έχουμε περάσει αξιολόγιση, ξέρουν το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και το προτιμούν.
Sanctifier
Guest
« Reply #10 on: November 11, 2006, 23:10:09 pm »

Quote from: Alexkasgr on November 11, 2006, 22:55:09 pm
Όπως είπε και η kon_kon, αυτό που πάει να γίνει είναι το Αγγλοσαξωνικό μοντέλο.

Εγω δεν βρισκω τιποτα κακο στο αγγλωσαξονικο μοντελο.
Εκει τουλαχιστον ο αξιος θα τσιμπισει την υποτροφια του.
Να μην σου πω οτι και εγω ο πιο αναξιος ολων (μουαχαχα  Cheesy) θα τσιμπησω υποτροφια για δευτερη φορα απο το ΕPSRC.
Και για να συνοψισω εκει τουλαχιστον εχεις την ευκαιρια,αν καταλαβαινεις τι εννοω (και εννοω πολλα που δεν γουσταρουν να τα ακουν πολλοι εδω μεσα).

Απο τα παραπανω δεν εννοω φυσικα οτι θελω να εφαρμοστει το αγγλοσαξωνικο μοντελο εδω.
Ας βουλιαξει το καραβι και ας το κανουν ξυραφακια. Grin
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #11 on: November 11, 2006, 23:41:06 pm »

Quote from: Sanctifier on November 11, 2006, 22:53:29 pm
τη στιγμή που δεν υπάρχει επίπεδο σε πολλές σχολές , αλλά ακόμα και στη δικιά μας κάποιος άσχετος που δεν έμαθε και τίποτα μπορεί να πάρει πτυχίο!

To ολο θεμα αρχιζει απο το γεγονος οτι το τμημα και πολλα αλλα τμηματα ενω μπορουν να ανταπεξελθουν μονο με 60 εισακτεους φοιτητες (το πολυ) τον χρονο , καθονται και παιρνουν 200+.Απο εκει αρχιζει ολο το κακο.Πως να εχει επιπεδο ενα τετοιο τμημα;

Πριν μπω εγώ γύρω στα διακόσια άτομα έπαιρνε το τμήμα και πάνε ρώτα κάποιον καθηγητή να σου πει για τη διαφορά που υπάρχει ως προς το επίπεδο των φοιτητών παλιότερα.
Ειδικά πάνε ρώτα τη Κα Δουλγέρη! Grin
Το επίπεδο καθορίζεται πρωτίστως από την  προσπάθεια των φοιτητών!
Στο φυσικό με τόσο καλύτερες υποδομές που έχουν γιατί έχουν τόσο χαμηλότερο επίπεδο?
Νομίζεις με τα λεφτά θα διορθωθεί το πρόβλημα?
Και το επίπεδο του επιπέδου εκπαίδευσης  Cheesy προκύπτει κυρίως από το επίπεδο των χειρότερων αποφοίτων μίας σχολής, κοινώς το ελάχιστο

Quote from: Sanctifier on November 11, 2006, 22:53:29 pm
Να μην το παμε και στο αλλο τι σκατα θα κανουν αυτοι οι αμοιροι αποφοιτοι στην ελλαδιτσα που οχι βιομηχανια δεν εχει αλλα ουτε πια θεσεις για διανομεις φυλλαδιων. Cheesy

Καθισανε και φτιαξανε πανεπιστημια σε καθε μεγαλη πολη μονο και μονο για ψηφοθηρικους και πελατειακους λογους και δεν καθισανε να σκεφτουνε που θα απορροφηθουν ολοι αυτοι οι αποφοιτοι. Ε, τα συγχαρητηρια μου....

Προφανώς για να γίνουν οι βιομηχανίες κάποιος πρέπει να τις κάνει και για την ενημερωση σας δεν θα παρέμβει ο Θεός! Μίλησα μαζί του εγώ ο Ολύμπιος και μου το είπε! Cheesy

Πράγματι για αυτό έγιναν τα περιφερειακά κυρίως πανεπιστήμια... και προφανώς έπρεπε να αφήσουν να ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να μην σπαταλούν δημόσιο χρήμα...

Μπορείς να προβλέψεις το μέλλον Sanctifier?
Αν δεν πηγαίναν στα πανεπιστήμια που θα πηγαίναν?
Θα εξαφανίζονταν?
Θα γινόντουσαν απλοί εργάτες? Και τότε που θα πηγαίναν όλοι αυτοί και πόσο δίκαιο θα ήταν?
Τεχνίτες?
Σου φταίει κανείς που σπούδασες?
Σε ανάγκασαν?
Γουστάρω μία κοινωνία που σου δίνει επιλογές όπως το "να σπουδάσεις"! Η επιλογή είναι καθαρά δικιά σου και δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν για τις λάθος επιλογές σου όπως κάνεις αναφερόμενος στο που θα απορροφούνταν.

Αξιοκρατία και όχι αξοκρατεία. Δεν κατάλαβα πώς σχετίζεται με το θέμα της εισαγωγής από τα ΙΕΚ. Το ότι το επίπεδο των ΑΕΙ κατρακυλά με τα χρόνια σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε καν? ʼσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο, με ελλιπείς γνώσεις ναι.

Η άγνοια, της άγνοιας, την άγνοια , ώ άγνοια!

Ο αδερφός μου(φυσικός) έδωσε στον ΑΣΕΠ το 2002, 2003 και ήταν μέσα στους πρώτους και ξέρω τι παίζει με τις γνώσεις των "επιστημόνων" (Ο Θεός να τους κάνει) αποφοίτων των ΑΕΙ
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται κυριολεκτικά και δεν είναι λίγοι αυτοί στους οποίους αναφέρομαι!

Το αστείο είναι ότι όσους έκοψε με τη βάση του 10 η Υπουργός πάει να τους ξαναβάλει στο παιχνίδι από το παράθυρο, μιας και πολλοί από αυτούς που μένουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ στρέφονται στα ΙΕΚ.
Όπως είπε και η kon_kon, αυτό που πάει να γίνει είναι το Αγγλοσαξωνικό μοντέλο. Εκτός από την εμπορευματοποίηση της γνώσης προσωπικά δεν μπορώ να χαίρομαι για ένα ακόμα παραθυράκι στην ελληνική νομοθεσία.

Δεν θα μπαίνουν όλοι από τα ΙΕΚ στα ΑΕΙ αλλά οι καλύτεροι γεγονός που δεν μοπυ επιτρέπει εμένα να τους αποκλείσω από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση επειδή τους θεωρώ τόσο κατώτερους.
Εξάλλου αν θεωρείς ότι κάποιος από ΙΕΚ μπορεί να πάρει πτυχίο και ταυτόχρονα τον θεωρείς ανάξιο και ταυτόχρονα ότι άσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο seestars
Και τώρα θα μου πεις ότι ρίχνουν το επίπεδο εσύ ο μέγας επιστήμονας!
Λοιπόν παιδάκια επιστήμονας είναι αυτός που παράγει γνώση οπότε δείξτε μου τις σοβαρές εργασίες σας που δημοσιεύσατε σε διεθνή περιοδικά και τότε θα σας παραδεχτώ!Με εξάρια και εφτάρια δεν είσαι επιστήμονας! Ούτε και με εννιάρια και δεκάρια όμως είσαι επιστήμονας , αλλά τουλάχιστον είσαι καλύτερος χειριστής...

Όσο για τη βάση του 10 δεν θέλω εγώ να πληρώνω φόρους για να λειτουργεί μία σχολή που βγάζει κατά κανόνα τσοπάνους!
Όσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια όποιος έχει βαθμό κάτω από 10 να πάει να πληρώσει και αν αξίζει καλώς για αυτόν και αν όχι αυτός την πάτησε χωρίς να ζημιώνομαι εγώ.

Quote from: Juan on November 11, 2006, 23:09:47 pm
Κάνεις ΠΟΛΥ μεγάλο λάθος αν πιστεύεις ότι βγαίνουν άσχετοι απο τα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ). Πολύ μεγάλο. Στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, δίχως να έχουμε περάσει αξιολόγιση, ξέρουν το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών και το προτιμούν.

Έξω πάνε οι καλοί αν και αυτό με το πέρασμα του χρόνου δεν ισχύει και τόσο
Το επίπεδο καθορίζεται από τους χειρότερους απόφοιτους και όχι από τους καλύτερους

Πιο απλά: Επειδή εσύ έτυχες να έχεις έξυπνους και διαβαστερούς συμφοιτητές δεν συνεπάγεται ότι είσαι καλός και ούτε ότι η σχολή είναι καλή!

@Juan ανάφερα την αξιοκρατεία πράγμα που σου διέφυγε προφανώς οπότε μην καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα για να στηρίξεις τις ιδέες σου, γιατί δεν πείθεις κανέναν. Για να πείσεις κάποιον ανέδειξε την κατάντια που φοβάσαι ότι θα επικρατήσει στη χώρα μας απλώς αναδεικνύοντας την κατάντια των χωρών που εφαρμόστηκαν τα ανάλογα γιατί δεν είμαστε οι πρωτοπόροι εμείς που θα τα εφαρμόσουμε τώρα!
« Last Edit: November 11, 2006, 23:45:07 pm by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #12 on: November 11, 2006, 23:45:18 pm »

Για ποια αξιοκρατία μιλάμε ακριβώς? Την αξιοκρατία της κληρονομιάς?

Όποιος έχει πέντε φράγκα ανοίγει ένα μαγαζί, ένα γραφείο, ένα ιατρείο. Αν έχει και μια κληρονομική πελατεία, ακόμα καλύτερα. Αυτός όμως αν είναι άχρηστος, δεν είναι επικίνδυνος? Πώς ξέρεις ποιος γιατρος είναι επικίνδυνος πριν πάθεις ζημιά? Πως ξέρεις ποιος Πολιτικός Μηχανικός είναι επικίνδυνος πριν πέσει το σπίτι? Αν έχουν όλοι """ίδιο""" πτυχίο...
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #13 on: November 11, 2006, 23:51:59 pm »

Quote from: Ολύμπιος on November 11, 2006, 23:41:06 pm
Αξιοκρατία και όχι αξοκρατεία. Δεν κατάλαβα πώς σχετίζεται με το θέμα της εισαγωγής από τα ΙΕΚ. Το ότι το επίπεδο των ΑΕΙ κατρακυλά με τα χρόνια σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε καν? Άσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο, με ελλιπείς γνώσεις ναι.

Η άγνοια, της άγνοιας, την άγνοια , ώ άγνοια!

Ο αδερφός μου(φυσικός) έδωσε στον ΑΣΕΠ το 2002, 2003 και ήταν μέσα στους πρώτους και ξέρω τι παίζει με τις γνώσεις των "επιστημόνων" (Ο Θεός να τους κάνει) αποφοίτων των ΑΕΙ
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται κυριολεκτικά και δεν είναι λίγοι αυτοί στους οποίους αναφέρομαι!

Αφού μας παίνεψες και τον αδερφό σου που φυσικά ήταν πρώτος ανάμεσα στους υπόλοιπους αδαής, μπορείς να αφήσεις και ένα μικρό παραθυράκι κάποιοι από τους αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ να είναι σε επίπεδο αντίστοιχο ή υψηλότερο από ομολόγους τους στο εξωτερικό όπως είπε ο Juan. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να βάλεις και τον εαυτό σου μέσα (τώρα καταλαβαίνω γιατί επέλεξες να σπουδάσεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο με τα ζώα, για να είσαι ο αρχιτσοπάνης του χωριού!).

Quote from: Ολύμπιος on November 11, 2006, 23:41:06 pm

Δεν θα μπαίνουν όλοι από τα ΙΕΚ στα ΑΕΙ αλ
;λά οι καλύτεροι γεγονός που δεν μοπυ επιτρέπει εμένα να τους αποκλείσω από την Τριτοβάθμια εκπαίδευση επειδή τους θεωρώ τόσο κατώτερους.
Εξάλλου αν θεωρείς ότι κάποιος από ΙΕΚ μπορεί να πάρει πτυχίο και ταυτόχρονα τον θεωρείς ανάξιο και ταυτόχρονα ότι άσχετος δεν μπορεί να πάρει πτυχίο seestars
Και τώρα θα μου πεις ότι ρίχνουν το επίπεδο εσύ ο μέγας επιστήμονας!

Αν κάποιος δεν μπει στα ΑΕΙ, έχει τη δυνατότητα να ξαναδώσει. Το να μπαίνει από τα ΙΕΚ, εγώ το βλέπω ως παραθυράκι για ατέλειες του νόμου με τη βάση του 10 από μέρους του υπουργείου.
Που ξέρεις αν έχω κάνει δημοσιεύσεις και πιο είναι το επίπεδό μου? Μιλάς με τόση βεβαιότητα για οτιδήποτε δε γνωρίζεις...

Αξιοκρατία λέμε!
« Last Edit: November 12, 2006, 00:21:19 am by Alexkasgr » Logged
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #14 on: November 11, 2006, 23:57:46 pm »

Για να σοβαρεύομαστε:

Δείτε την ύλη που διδάσκονται και εξετάζονται σε ένα μάθημα (π.χ. Μπετον) οι σπουδαστές των ΙΕΚ.

Δείτε και την ύλη που διδάσκεται ο φοιτητής του ΑΠΘ.

Αν πιστεύετε ότι ακόμα και το 10 του ΙΕΚ μπορεί να τα βάλει με το 5 του ΑΠΘ, ώστε να εξισώσεις τα μαθήματα σε περίπτωση κατατακτήριων... τότε δεν έχω τίποτα άλλο να πω.

Αλλά πριν "πιστεύετε"... δείτε.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: