• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:28:06 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:28:06 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:22:48]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426702
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 157
Total: 195
christina02
Nikos_313
cchristodoulou
Rithan
giorgosss03
elctricalbill
filkilkis
gtapalis
le papillon
Karkarias
abunchofcells
ElectroShock
Captain
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
κοτζακ
Nianaro
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
mitsos753905
chaniotism
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Βιασμός 16-χρονης σε σχολείο!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 Go Down Print
Author Topic: Βιασμός 16-χρονης σε σχολείο!  (Read 17703 times)
Krono
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
Re: Βιασμός 16-χρονης σε σχολείο!
« Reply #105 on: November 04, 2006, 19:44:41 pm »

Quote from: Juan on November 04, 2006, 17:19:58 pm
Υπόθεση: Έστω ότι εγώ, κάνω κάτι με μία κοπέλα που είναι αλλοδαπή. Την επόμενη μέρα, εκείνη το μετανιώνει και επειδή δε με χωνεύει και θέλει να πάρει και αποζημίωση, καταγγέλει βιασμό. Όλοι οι γνωστοί μου με στηρίζουν γιατί με πιστεύουν. Και όλη η Ελλάδα τους λέει ρατσιστές και με σταυρώνει. Παρεμβαίνει και ο Παπούλιας και η Μπακογιάννη και όλοι, και υποστηρίζουν τον αντιρατσισμό. Στοιχεία κτλ δεν υπάρχουν, αλλά φυσικά η κοπέλα είπε, ότι εγώ την τρόμαξα, την πάγωσα, την απείλησα ότι θα τη στείλω στην πατρίδα της κ.α. Σύμφωνα με πολλές απόψεις σ'αυτό το τόπικ, είμαι εξόφθαλμα ένοχος! Θα φτιάχναν και ηλ. καρέκλα για να με καταδικάσουν.

Ποιά αποζημίωση είδες εσύ, αγόρι μου, να πήρε αυτή η κοπέλα;;; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ:
α)  Πήρε αποζημίωση 3 δωρεάν εξετάσεις στην επίμαχη περιοχή από 2 διαφορετικούς άγνωστους άντρες και μια γυναίκα (Σίγουρα το απόλαυσε πολύ και αυτό)!
β)  Τουλάχιστον 2 καταθέσεις με όλες τις λεπτομέρειες για το ποιός έβαλε τί και πού, σε 2 διαφορετικούς άγνωστους ανθρώπους!
γ)  Την απώλεια της εργασίας της μητέρας και της ίδιας!
δ)   Το να μην μπορούν να ξαναγυρίσουν ποτέ πια στο χωριό τους.
ε)   Μια πενταήμερη αποβολή από το σχολείο είναι το τελευταίο.
στ)  Α, και ανέφερα τον αιώνιο στιγματισμό;;;
Για αυτό όλες οι αλλοδαπές που το κάνουν με Έλληνες πάνε μετά μαζικά και κάνουν μηνύσεις για βιασμούς!!! Για την παραπάνω αποζημίωση!!!

Ουδέν Σχόλιον!
Νessa
Guest
« Reply #106 on: November 04, 2006, 20:03:52 pm »

Quote from: aliakmwn on November 04, 2006, 19:36:43 pm
Το οτι εχεις το κακο συνηθειο να διαβαζεις μονο τις 3-4 πρωτες σειρες ευτυχως το εχουν εντοπισει κι αλλοι...
Καλύτερα να σου βγει το μάτι... Tongue

Τα διαβάζω ολόκληρα τα posts σου aliakmwn.

Αμεσως πιο κατω εγραψα οτι κατα τη γνωμη μου δεν επρεπε να επιβληθει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΟΙΝΗ σε ΚΑΝΕΝΑΝ. Ουτε στους κατηγορουμενους για βιασμο, ουτε στην κοπελα, ακριβως επειδη το θεμα εφτασε στη δικαιοσυνη.
Συμφωνώ με το συμπέρασμά σου, διαφωνώ με την ανάλυσή σου.

Στην προκειμενη περιπτωση, της κοπελας, οι καθηγητες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρουν αποφαση σχετικα με την ευθυνη, διοτι το λογο εχει η δικαιοσυνη!
Γι' αυτο και κατα τη γνωμη μου δεν θα πρεπε να επιβληθει ποινη σε κανεναν, σε καμια πλευρα.
Η πρώτη πρόταση που λες δε συνεπάγεται απαραίτητα τη δεύτερη (το εξηγώ στο τέλος). Αν κι εγώ πιστεύω ότι το σχολείο θα ήταν καλύτερο να μην επιβάλει αυτήν τη στιγμή τιμωρία.

Απο τη στιγμη ομως που αποφασιζουν να δρασουν, οφειλουν να ασχοληθουν με το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, το οποιο ειναι η.. παρτουζα στις τουαλετες. Και στο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ συμμετειχε και η μαθητρια. Το γεγονος μαλιστα οτι δεχτηκε να τον/τους ακολουθησει στις τουαλετες, σημαινει πως φερει ενα μεριδιο ευθυνης. Οχι φυσικα για το βιασμο, αλλα για το οτι ηταν εκει, ενω δεν επρεπε να ειναι. (Εννοειται πως θα αντιμετωπιζαμε εντελως διαφορετικα το θεμα εαν π.χ. την αρπαζαν απ' τα μαλλια και την εσερναν με τη βια μεσα στις τουαλετες!!! Αλλα δεν εγινε ετσι, και η ιδια παραδεχεται πως τον ακολουθησε οικειοθελως.)
Αυτός δεν είναι λόγος 5θήμερης αποβολής.

Εαν τιμωρουνταν μονο οι μαθητες, τοτε θα σημαινε οτι οι καθηγητες αποφασισαν πως η κοπελα δεν εφερε καμια ευθυνη για το ΓΕΓΟΝΟΣ, δηλαδη εγινε πραγματι χωρις τη θεληση της, αρα επροκειτο για βιασμο
Δεν ισχύει αυτό! Αν αποφάσιζαν κάτι τέτοιο τότε προφανώς τα αγόρια θα έπρεπε να αποβληθούν διά παντός (αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος). Όμως επειδή ακριβώς δεν έχουν το δικαίωμα να πάρουν απόφαση σχετικά με το αν έγινε ο βιασμός ή όχι, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και για τις δύο πλευρές. Δηλ. οφείλουν να αντιμετωπίσουν τους μαθητές σα να μην έγινε βιασμός και τη μαθήτρια σα να έγινε.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #107 on: November 04, 2006, 21:25:05 pm »

Quote from: #KronokiD# on November 04, 2006, 19:44:41 pm
Υπόθεση: Έστω ότι εγώ, κάνω κάτι με μία κοπέλα που είναι αλλοδαπή. Την επόμενη μέρα, εκείνη το μετανιώνει και επειδή δε με χωνεύει και θέλει να πάρει και αποζημίωση, καταγγέλει βιασμό. Όλοι οι γνωστοί μου με στηρίζουν γιατί με πιστεύουν. Και όλη η Ελλάδα τους λέει ρατσιστές και με σταυρώνει. Παρεμβαίνει και ο Παπούλιας και η Μπακογιάννη και όλοι, και υποστηρίζουν τον αντιρατσισμό. Στοιχεία κτλ δεν υπάρχουν, αλλά φυσικά η κοπέλα είπε, ότι εγώ την τρόμαξα, την πάγωσα, την απείλησα ότι θα τη στείλω στην πατρίδα της κ.α. Σύμφωνα με πολλές απόψεις σ'αυτό το τόπικ, είμαι εξόφθαλμα ένοχος! Θα φτιάχναν και ηλ. καρέκλα για να με καταδικάσουν.

Ποιά αποζημίωση είδες εσύ, αγόρι μου, να πήρε αυτή η κοπέλα;;; Άσε θα σε βοηθήσω εγώ:
α)  Πήρε αποζημίωση 3 δωρεάν εξετάσεις στην επίμαχη περιοχή από 2 διαφορετικούς άγνωστους άντρες και μια γυναίκα (Σίγουρα το απόλαυσε πολύ και αυτό)!
β)  Τουλάχιστον 2 καταθέσεις με όλες τις λεπτομέρειες για το ποιός έβαλε τί και πού, σε 2 διαφορετικούς άγνωστους ανθρώπους!
Για αυτό όλες οι αλλοδαπές που το κάνουν με Έλληνες πάνε μετά μαζικά και κάνουν μηνύσεις για βιασμούς!!! Για την παραπάνω αποζημίωση!!!

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ.

Όσο για το παραπάνω που γράφεις... εκτός από το ότι εγώ έκανα μία άσχετη με το συγκεκριμένο γεγονός  υπόθεση,  εσύ δε το καταλαβαίνεις... Αναδιατυπώνω:

Υπόθεση: Έστω ότι εγώ, κάνω κάτι με μία κοπέλα που είναι αλλοδαπή. Την επόμενη μέρα, εκείνη το μετανιώνει και επειδή δε με χωνεύει, καταγγέλει βιασμό. Όλοι οι γνωστοί μου με στηρίζουν γιατί με πιστεύουν. Και όλη η Ελλάδα τους λέει ρατσιστές και με σταυρώνει. Παρεμβαίνει και ο Παπούλιας και η Μπακογιάννη και όλοι, και υποστηρίζουν τον αντιρατσισμό. Στοιχεία κτλ δεν υπάρχουν, αλλά φυσικά η κοπέλα είπε, ότι εγώ την τρόμαξα, την πάγωσα, την απείλησα ότι θα τη στείλω στην πατρίδα της κ.α. Σύμφωνα με πολλές απόψεις σ'αυτό το τόπικ, είμαι εξόφθαλμα ένοχος! Θα φτιάχναν και ηλ. καρέκλα για να με καταδικάσουν.

Σε κάλυψα? Άλλαξε κάτι? Άντε μάθετε να απαντάτε στην ουσία τώρα.

Υ.Γ.: Αν τελικά καταφέρει να αποδείξει ότι τη βίασαν, δε θα πάρει αποζημίωση? (Και καλά θα κάνει φυσικά)

Υ.Γ.: Συγνώμη για το ύφος. Αλλά νομίζω ταιριάζει στο δικό σου. Για να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο, οφείλουμε να απαντάμε στην ουσία. Εσύ quotάρεις μία λέξη. Έλεος.
Νessa
Guest
« Reply #108 on: November 04, 2006, 21:31:08 pm »

Πάντως το άρθρο που ανέβασα σκαναρισμένο λέει κάπου ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είχαν κάνει επίθεση βιασμού και σε μία άλλη κοπέλα, χωρίς να τα καταφέρουν, που τότε το είχε πει στον πατέρα της και τώρα αυτός το είπε στη δικηγόρο της 16χρονης. Εμένα αυτό με έπεισε.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #109 on: November 04, 2006, 21:37:00 pm »

Quote from: Νessa on November 04, 2006, 21:31:08 pm
Πάντως το άρθρο που ανέβασα σκαναρισμένο λέει κάπου ότι τα συγκεκριμένα παιδιά είχαν κάνει επίθεση βιασμού και σε μία άλλη κοπέλα, χωρίς να τα καταφέρουν, που τότε το είχε πει στον πατέρα της και τώρα αυτός το είπε στη δικηγόρο της 16χρονης. Εμένα αυτό με έπεισε.

Είναι πολύ πειστικό πράγματι. Και μπορεί να είναι έτσι.

Αλλά είναι ένα στοιχείο. Αφορά τον χαρακτήρα των παιδιών. Δεν είναι όμως καταδικαστικό. Πρέπει να μπει σε συνάρτηση και με άλλα.

Αντίστοιχα θα μπορούσε στο παρελθόν μία κοπέλα να έχει καταγγείλει βιασμό ενώ δεν έγινε. Και αποδείχτηκε ότι δεν έγινε. Αυτό τί σημαίνει? Ότι αν τη βιάσουν, δε θα πιστεύει κανείς ότι τη βίασαν? Άρα θα είναι το τέλειο θύμα?

Εγώ δε διαβάζω τίποτα, και δεν παίρνω θέση. Προσπαθώ να αναλύω την πράξη, όχι το συγκεκριμένο περιστατικό. Όταν βγει απόφαση και εξεταστούν όλα τα στοιχεία, μπορούμε να πιστεψουμε τη δικαιοσύνη (βέβαια ούτε και γι'αυτό είμαι βέβαιος Tongue). Με τόση φασαρία που έχει γίνει πάντως, πιστεύω πως αυτή η υπόθεση θα εξεταστεί προσεκτικά.
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #110 on: November 04, 2006, 22:56:04 pm »

Quote from: Juan on November 04, 2006, 21:25:05 pm
Quote from: #KronokiD# on November 04, 2006, 19:44:41 pm

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΚΟΣΜΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΕΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ.

Όσο για το παραπάνω που γράφεις... εκτός από το ότι εγώ έκανα μία άσχετη με το συγκεκριμένο γεγονός  υπόθεση,  εσύ δε το καταλαβαίνεις... Αναδιατυπώνω:

Υπόθεση: Έστω ότι εγώ, κάνω κάτι με μία κοπέλα που είναι αλλοδαπή. Την επόμενη μέρα, εκείνη το μετανιώνει και επειδή δε με χωνεύει, καταγγέλει βιασμό. Όλοι οι γνωστοί μου με στηρίζουν γιατί με πιστεύουν. Και όλη η Ελλάδα τους λέει ρατσιστές και με σταυρώνει. Παρεμβαίνει και ο Παπούλιας και η Μπακογιάννη και όλοι, και υποστηρίζουν τον αντιρατσισμό. Στοιχεία κτλ δεν υπάρχουν, αλλά φυσικά η κοπέλα είπε, ότι εγώ την τρόμαξα, την πάγωσα, την απείλησα ότι θα τη στείλω στην πατρίδα της κ.α. Σύμφωνα με πολλές απόψεις σ'αυτό το τόπικ, είμαι εξόφθαλμα ένοχος! Θα φτιάχναν και ηλ. καρέκλα για να με καταδικάσουν.

Σε κάλυψα? Άλλαξε κάτι? Άντε μάθετε να απαντάτε στην ουσία τώρα.

Υ.Γ.: Αν τελικά καταφέρει να αποδείξει ότι τη βίασαν, δε θα πάρει αποζημίωση? (Και καλά θα κάνει φυσικά)

Υ.Γ.: Συγνώμη για το ύφος. Αλλά νομίζω ταιριάζει στο δικό σου. Για να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο, οφείλουμε να απαντάμε στην ουσία. Εσύ quotάρεις μία λέξη. Έλεος.

Καλά από εδώ και στο εξής θα σε quotαρω ολόκληρο, να δω τί θα αλλάξει! Πέρα από την πλάκα, στην ουσία των όσων έγραψες δεν συμφωνώ! Από που να αρχίσω; Από το ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΩΛΩΠΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΡΕΣ στην περιοχή, video που σβήστηκε, καταγγελία! ("δεν υπάρχουν στοιχεία") Τί έπρεπε να υπάρχει δηλαδή σπέρμα; Μετά πρέπει να αναλογιστείς και το άλλο: δεν είναι όλη η τοπική κοινωνία φίλοι και συγγενείς των δραστών, εκτός αν εννοείς ότι είναι φίλοι των δικών μας παιδιών. Όχι, δεν είναι τόσο αθώοι όλοι! Η υπόθεση βρωμάει από παντού!
    Όπως εσύ υπερασπίζεσαι τα παιδιά αυτά, έτσι κι εγώ υπερασπίζομαι την κοπέλα (γιατί δεν είναι ουδέτερη η θέση σου στο θέμα)! Αυτή είναι η άποψή μου και στο κάτω κάτω έχω το δικαίωμα να την εκφράζω ελεύθερα, μιας και κακό δεν κάνω σε κανέναν. Τώρα αν κάνω κακό σε σένα μπορείς να μου το πεις. Αυτό που προσπάθησα να πω για πολλοστή φορά είναι ότι δε συμφέρει να καταγγείλεις ότι βιάστηκες (ούτε για όλα τα λεφτά του κόσμου).
    Το να εκθέτω τα επιχειρήματά μου δεν είναι χλευασμός, αν το βλέπεις εσύ έτσι σημαίνει πως πρέπει να είναι πολύ συντριπτικά!
     Με το ίδιο σκεπτικό, εσύ καταδικάζεις την κοπέλα, γιατί στην "Υπόθεση" που κάνεις υποστηρίζεις τους κατηγορουμένους.
     Εννοείται πως εφόσον δεν έχει γίνει η δίκη, αυτοί δεν είναι ένοχοι. Αυτό το ακούω για εκατομμυριοστή φορά. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τότε κάτι τέτοιοι κακοήθεις σαν εμένα πρέπει να σωπάσουν και να μιλάνε μόνο όσοι υποστηρίζουν ότι δεν έγινε τίποτα; Τους κατοίκους του χωριού που πήραν θέση ποιος θα τους κάνει να το βουλώσουν;;;
     Στο κάτω κάτω και να καταδικαστούν πάλι υπάρχει το δικαίωμα την έφεσης, δηλαδή εγώ θα δικαιούμαι να μιλήσω αφού παρθεί η τελεσίδικη απόφαση;;; Πρέπει δηλαδή να περιμένω καμιά 5ετία για να εκφραστώ;;;

Υ.Γ. Εντάξει, ο λόγος μου είναι λίγο επιθετικός! Αυτό δε σημαίνει πως εχω προηγούμενα με κάποιον. Κι εγώ θέλω καλό κλίμα συζήτησης και για αυτό προσπαθώ να είμαι κόσμιος στις εκφράσεις μου. Αλλά αυτό ακριβώς κάνουμε, συζήτηση, και η κατηγορία του χλευασμού για προσπάθεια φίμωσης μου κάνει. Δεν νομίζω πως χλευάζω όταν υποστηρίζω με σθένος την άποψή μου.

Ουδέν Σχόλιον!
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #111 on: November 04, 2006, 23:46:29 pm »

Αλλάζοντας ελαφρά το θέμα, σκέφτηκα ότι ίσως θα ήταν χρήσιμο για κάποιους (αγόρια και κορίτσια) να γράψω κάποια πράγματα σχετικά με τους βιασμούς, από προσωπική εμπειρία.

Πριν από τρία περίπου χρόνια, αποφάσισα να κάνω ένα μάθημα αυτοάμυνας για γυναίκες. Δεν μου είχε, ούτε έχει, συμβεί ποτέ τίποτε το ιδιαίτερα δυσάρεστο ή επικίνδυνο, αλλά σκέφτηκα πως θα ήταν χρήσιμο να έχω κάποιες βασικές γνώσεις, για το πώς θα έπρεπε να αντιδράσω για το ο μη γένοιτο, αλλά και γιατί μου αρέσει να νιώθω ανεξάρτητη.

Το μάθημα εκείνο ήταν πολύ ενδιαφέρον, καθώς συνδύαζε το να μάθεις να παλεύεις με το να μάθεις να συμπεριφέρεσαι. Ήμασταν περίπου είκοσι κοπέλες στο μάθημα. Στην αρχή ήταν και κάποιες άλλες, σχεδόν όλες από τις οποίες είχαν βιαστεί παλαιότερα. Μετά το πρώτο μάθημα δεν ξαναήρθαν, προφανώς γιατί τους ξυπνούσαν μνήμες. Χωρίς να μπορεί κανείς εύκολα να γενικεύσει από είκοσι κοπέλες, θα αναφέρω κάποια από τα στοιχεία που μου έκαναν εντύπωση:

1. Οι γυναίκες δεν ξέρουν να φωνάζουν. Κάναμε προσομοίωση μέσα στο μάθημα πώς να απωθήσεις κάποιον που γίνεται ενοχλητικός (με διάφορα σενάρια). Δουλεύαμε σε ζευγάρια, η μία έκανε τον τύπο και η άλλη τον εαυτό της. Τι συνέβη; Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα μαθήματα ώστε να μάθουμε να φωνάζουμε πριν ο υποτιθέμενος τύπος απλώσει χέρι πάνω μας. Είτε δεν κάναμε τίποτε είτε μιλούσαμε πολύ σιγά. Εγώ, συγκεκριμένα, έλεγα συνεχώς στο τέλος "παρακαλώ". Grin Το να μην μπορείς να φωνάξεις εγκαίρως έχει τα εξής αποτελέσματα: δεν σε ακούν, δεν μπορείς να πάρεις καλή αναπνοή (το να φωνάξεις είναι βεβιασμένη εκπνοή), και τέλος, είναι δυσκολότερο σε δικαστήριο να αποδείξεις ότι είπες όχι...

2. Οι γυναίκες δεν ξέρουν να δέρνουν. Στα ίδια πειράματα μεταξύ μας, φορώντας προστατευτικά, το χέρι όλων μας σταματούσε αυτόματα λίγο πριν χτυπήσει το άλλο σώμα. Λέγαμε στη δασκάλα μας ότι αν παλέψουμε με το βιαστή, μπορεί να χτυπήσουμε άσχημα. Μία φοιτήτρια ιατρικής της είπε ότι φοβάται να ματώσει, γιατί ο άλλος μπορεί να έχει Aids. Χρειάστηκε να της απαντήσει η καθηγήτρια (επίσης φοιτήτρια ιατρικής) ότι αν βιαστεί έχει περισσότερες πιθανότητες να κολλήσει, ενώ μπορεί να μείνει και έγκυος, ενώ τη ρώτησε αν προτιμά μία σπασμένη μύτη ή τραυματισμούς στα γεννητικά όργανα, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, εγκυμοσύνη και ψυχικά τραύματα. Αν δεν στο εξηγήσουν αυτό τόσο ωμά, όμως, δεν παίρνεις εύκολα μπρος.

Κάποια στοιχεία για το τι μας είπε η καθηγήτρια:

1. Από τη στιγμή που ξεκινά η "μάχη", έχεις ως γυναίκα περίπου δύο λεπτά, για να φύγεις, ή να χτυπήσεις το δράστη πολύ άσχημα, μιλώντας για άντρα και γυναίκα μέσου βάρους και φυσικής κατάστασης. Αν σε εκείνο το διάστημα δεν μπορέσεις να φύγεις, την έχεις άσχημα.

2. Πρέπει να προστατεύσεις το κεφάλι σου. Κατά την καθηγήτρια, αν ο δράστης δώσει τρία-τέσσερα δυνατά χαστούκια στο θύμα στην αρχή, την έχει εύκολα μετά.

3. Αν ο άντρας καταφέρει να σε φέρει ανάσκελα και να κάτσει πάνω σου, την έχεις άσχημα. Η μόνη στιγμή που μπορείς να ξεφύγεις (και όχι εύκολα) είναι όταν σε κρατήσει μόνο με το ένα χέρι, ξεκουμπώνοντας με το παντελόνι του το άλλο (προφανώς δεν γίνεται σε ομαδικό βιασμό, γιατί σε κρατούν και οι άλλοι).

Η προσωπική μου εμπειρία τώρα; Στο προτελευταίο μάθημα, μετά από τέσσερις μήνες εξάσκησης, η δασκάλα μας έφερε τον φίλο της, καθηγητή τζούντο, για να παραστήσει το βιαστή. Επρόκειτο για ένα γλυκύτατο τύπο, χαριτωμένο και ευγενέστατο. Η ιστορία ήταν ότι θα μας επιτιθόταν διαδοχικά (κανονικά όμως, με ξύλο και φωνές), οι άλλες μαθήτριες θα ήταν γύρω στην αίθουσα που κάναμε πάντα μάθημα, το φως θα ήταν αναμένο, και θα υπήρχε χρονόμετρο. Εγώ ήμουν πρώτη, θεωρώντας ότι το'χω. Ο τύπος έβαλε τα προστατευτικά του παντού, και το κράνος του. Με το που με πλησίασε βάζοντας μία φωνή και χτυπώντας τα χέρια του μεταξύ τους...κοκκάλωσα πλήρως. Έμεινα ακίνητη, μην μπορώντας να βγάλω άχνα, και άρχισα να κλαίω. Έκλαιγα για κανένα δεκάλεπτο με λυγμούς. Καθώς μία-μία εξασκούνταν με τον τύπο, οι υπόλοιπες κοιτούσαμε, λέγοντας μεταξύ μας ότι έχουμε τάση για εμετό. Όταν ξαναέκανα στο τέλος της ώρας, τα κατάφερα. Στο τέλος πια δεν είχα πρόβλημα-πάντα, όμως, υπό τις προστατευμένες συνθήκες του μαθήματος (γνωστό μέρος, επαρκής φωτισμός, γνώση ότι δεν μπορεί να σου συμβεί τίποτε άσχημο).

Μιλώντας για όλες τις κοπέλες που πήραν μέρος στο μάθημα, η πρώτη φορά που πάλεψαν με τον "βιαστή" σε σχέση με όλες τις επόμενες ήταν πολύ χειρότερη από άποψη τεχνικής, και πολύ πιο τραυματική. Αυτό μετά από μάθημα μηνών, με λίγες, βασικές τεχνικές και πολύ εξάσκηση. Ίσως είναι πιο σαφές τώρα γιατί μία μέση κοπέλα, που δεν έχει κάνει κανενός είδους εκπαίδευση ούτε ξέρει πώς να αντιδρά, μπορεί όχι απλά να μην φέρει επαρκή αντίσταση, αλλά να μην αντιδράσει καν, όπως ανέφερε και η Nessa.
meltemi

View Profile WWW
« Reply #112 on: November 05, 2006, 00:10:56 am »

Kat σ' ευχαριστούμε για τη μεταφορά όλων αυτών.
Έχω πραγματικά ανάγκη να κάνω κάτι παρόμοιο εδώ και χρόνια.
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #113 on: November 05, 2006, 00:21:19 am »

Προσοχή βιαστές
Tου Σωκρατη Τσιχλια

Δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη στο σχολείο της Αμαρύνθου, αλλά ακόμη κι αν εικάζω, με βάση όσα έγιναν γνωστά, πώς περίπου εξελίχθηκε αυτό το νοσηρό περιστατικό εφηβικής βίας, δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να πει στην παρέα ή να γράψει σενάρια προς εντυπωσιασμό ή προς πώληση. Ούτε μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω έστω μια αράδα από τις καταθέσεις στον ανακριτή, της κοπέλας και των κατηγορούμενων νεαρών, που παράνομα δημοσίευσαν εφημερίδες «κύρους».

Οχι δεν κοίταξα από την κλειδαρότρυπα που άνοιξαν οι έγκριτες εφημερίδες για να μάθω πορνογραφικές λεπτομέρειες, ώστε να σχηματίσω δήθεν άποψη για το ποιος λέει την αλήθεια, εγώ, πριν από τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Δεν το έκανα γιατί ντρέπομαι και γιατί είμαι πολίτης μιας Δημοκρατίας με νόμους. Και γιατί, όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, πιστεύω πως τα ανήλικα, θύτες ή θύματα, δεν έχουν ανάγκη την ετυμηγορία τη δική μου ή του όχλου, αλλά τη συγχώρεση, τη συμπόνοια, τη συμπαράσταση, το χάδι που γιατρεύει τις πληγές, ημερεύει τη βία και γαληνεύει τις θύελλες που τυρρανούν την εφηβεία.

Δεν φοβάμαι για τα παιδιά· με τη συνδρομή της επιστήμης και της αγάπης θα γίνουν καλοί μεγάλοι. Για τους μεγάλους οργίζομαι. Για τους καθηγητές του σχολείου που τιμώρησαν εξίσου ως Πόντιοι Πιλάτοι και τα αγόρια και το κορίτσι, αποδεχόμενοι την ανατριχιαστική λογική της «συλλογικής ευθύνης». Αν ήθελαν να μην αδικήσουν κανέναν ας περίμεναν τη Δικαιοσύνη κι ας μην έσπευδαν με αυτή τη σαθρή απόφαση να διώξουν το άγος από το σχολείο. Ετσι δεν έφυγε.

Ντρέπομαι για όσους Αμαρυνθιώτες πρόλαβαν να ρίξουν το ανάθεμα στο «Βουλγαράκι», να κάνουν το ξενάκι διπλά ξένο: ξένο και ένοχο. Αλλά αυτοί ξέρουν από «Βουλγάρες», «φθηνές κορμάρες» που ξεδίψασαν κατά καιρούς τις στερήσεις τους· εξ ιδίων κρίνουν. Ντρέπομαι για τον ευκαιριακό, επιπόλαιο, συμφεροντολογικό ρατσισμό μας. Για να προστατέψουμε το αγόρι του θεολόγου και του αστυνόμου, φοράμε πάλι τη θλιβερή κουκούλα και δείχνουμε με το δάχτυλο τεντωμένο: «αυτή φταίει».

Μα πιο πολύ ντρέπομαι και οργίζομαι με τα τηλεοπτικά κανάλια που γέμισαν μέσα σε τρεις μέρες την Ελλάδα βιαστές, διεστραμμένους, εφήβους και παιδιά που γενικώς επιδίδονται σε βιντεοσκοπημένα όργια. Ελλάς Ελλήνων ομαδικώς συνουσιαζομένων.

Για όνομα του Θεού! Πορνογραφούσαν οι άθλιοι στο όνομα της ενημέρωσης. Αναζητούσαν ηδονοβλεψίες πελάτες για τα νούμερα των εκπομπών τους στό όνομα της αγωνίας για το παρόν και το μέλλον των μαθητών! Ενα δωρεάν τσοντάδικο άνοιξαν, όσοι το άνοιξαν, για ένα βράδυ, ευελπιστώντας απλώς ότι θα «σκίσουν». Αυτούς τους υποκριτές που παραβιάζουν κάθε έννοια νομιμότητας και δεοντολογίας εις το όνομα του λαού, με τη συμμετοχή και την ανοχή πολιτικών μαϊντανών που κάνουν τα στραβά μάτια για ένα κομματάκι δημοσιότητας, αυτούς να φοβάστε. Αυτοί οι μακελάρηδες της εικόνας είναι οι πιο επικίνδυνοι «βιαστές» της εποχής μας.

© 2006 H KAΘHMEPINH
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_24668_04/11/2006_203941
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_24768_04/11/2006_203945
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_24973_04/11/2006_203943

dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #114 on: November 05, 2006, 00:29:26 am »

Έστειλα πιο πάνω τα σημερινά άρθρα τής πιο σοβαρής συντηρητικής εφημερίδας της χώρας.
Αυτά για τους ντεμεκ συντηρητικούς της κουβέντας.

O Παπούλιας και η Μπακογιάννη για τη συγκεκριμένη περίπτωση μίλησαν ως εκφραστές μιας συντεταγμένης πολιτείας.
Είναι τόσο σημαντικό να μιλήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για έναν ομαδικό βιασμό που κάποιοι πολύ μακρινοί το θεωρούν σημαντικότατη είδηση.
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article1518976.ece
Αλλά άλλη είναι η αγωγή και η παιδεία των βορείων βαρβάρων και άλλη αυτή των νεοελλήνων.

Η συζήτηση αυτή εδώ, με θλίβει βαθύτατα.
Μπαίνει ακριβώς στη λογική που ακολούθησαν τα μέσα τις τελευταίες μέρες.
Δεν αρμόζει σε ακαδημαϊκούς πολίτες και δη σε νέους και ζωντανούς ανθρώπους που βγαίνουν μάλιστα από μια ιστορία έντονων ζυμώσεων και προβληματισμού.

Αν είχα λόγο στη διαχείριση θα πρότεινα να κατέβει γιατί προσβάλει όλο το forum όσο δεν το πρόσβαλαν ανωνυμίες και διάφορα ευτράπελα με περσόνες.

Η μόνη σοβαρή βάση για να συζητηθεί αυτή η γελοιότητα είναι αυτή που έθεσε ο abbis, αλλά εκεί σας βλέπω πολύ χλωμούς κι αδύναμους.

Συγχωρέστε μου την οργή που δεν καταφέρνω να κρύψω, αλλά δεν μπορώ να αφήσω τους στίχους του Σαββόπουλου* και να καταπιαστώ με τις τσόντες του πανάθλιου Ευαγγελάτου και των 'στελεχών' κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαριεντίζονταν μαζί του.

Ντροπή!

Χρήστος Ε. Δημάκης

--------------------------------------------------------------------------------

*
Το χειμώνα ετούτο         

Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος

Τον χειμώνα ετούτο
άμα τον πηδήσαμε
Γι' άλλα δέκα χρόνια
άιντε καθαρίσαμε

Κόμμα και ρετσίνα
κι άσματα επινίκεια
Είμαι δεκαεξάρης
σας γαμώ τα Λύκεια

Δεν είμαι Πασόκα
δεν είμαι ούτε ΚΚΕ
Βρε είμαι ό,τι είμαι
κι ό,τι τραγουδώ για σε

Οι μειοψηφίες
τάγματα ξηπόλυτα
σκαρφαλώνουν μέσα
σε σκοτάδια απόλυτα

Το τραγούδι ετούτο
τό'πα το εβδομηνταεννιά
Σ' αγαπάω ακόμα
αλλά εσύ είσαι κακιά

--------------------------------------------------------------------------------

Μικρός μονομάχος         

Στίχοι: Διονύσης Σαββόπουλος
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος

Σε δημοτικό γηπεδάκι το βραδάκι
συρμάτινο πλεχτό κι από πάνω ένα φωτάκι
Το σκούφο του φορώντας
τριπλάρει ολομόναχο και λέει μονολογώντας

Πως μου την σπάνε οι γονείς μου Θεε μου
κι οι φριχτοί συμμαθηταί μου
Και η Καίτη κι η μικρή της αδερφή απ' το πλάι
που παίρνει το μέρος της και μου την σπάει
Μου την σπάνε αράδα θεολόγους φιμάδα Λυκειάρχου προβοσκίς
κι η γυμνάστρια η ψωνάρα, του μεγάρου μουσικής
Η δημόσια εικόνα, τα παραισθησιογόνα
Οι ομάδες, οι ροκάδες, οι σταθμοί και οι κοιλάδες
Οι εξάρσεις του εθνικού μας βίου
κι ο προγυμναστής του φροντιστηρίου
Όλος πιτυρίδα, μούσι και τσαντάκι
ενημερωμένος από τον Κακαουνάκη

15 χρονώ τι 'ναι αυτό το κενό που μου κρύβετε
ορμάει με το μπουφαν του
Πίσω ο τόπος τυφλός κι ακυβένητος
βροντάει την μπασκέτα του
Κι όπως είμαι έτσι εγώ τερατόμορφος
στο θόλο του απεράντου
Πολιτείας εφιάλτης ορθός είμαι αυτός ο βυθός, ναι
Είμαι κι όλας νεκρός, ναι
Λυσσασμένος για φως, ναι
Ναι, ναι, ναι

Το κοινό, που να βρίσκεται κρυμμένο
Γιορτινό, μακρινό κι αγαπημένο, το κοινό
Στον εαυτό μου να βουτήξω
Και στα βάθη του ν' αγγίξω ουρανό

Γέρνει ο ήλιος μες στον αφρό το περιδέραιο
Σκόνες φωτεινές απ' τις περσίδες ως το στέρεο
Κι αφήνεται στο πλάι
Με κάνες και τριαντάφυλλα και μέσα του βουτάει

Στην στιγμή τα λαμπιόνια ανάβουνε
Προβολείς του βυθού μας χτενίζουνε
Κι αποσπούν ένα ένα τα πρόσωπα
Γελαστά προς τα εδώ ταξιδεύουνε
Με αλογάκια κουρδιστά κι ανεβαίνουνε
Καβαλώντας αυλές και μαντρότοιχους
Στον ρυθμό μιας ομάδας που παίζανε
Και μου λένε, άμα κάνεις μια βουτιά στον εαυτό σου
Δεν θα βρεις τον εαυτό σου, αλλά όλους τους άλλους
Τους μικρούς και τους μεγάλους
Γιατί ο χρόνος είναι ένας
Και δεν πέθανε κανένας
Και αφήνει πάλι γένη, ενωμένοι, νικημένοι
Σαν αυτόν τον στιχουργό που δεν βγήκε απ' τ' αβγό
Και σε βρήκε στο ρεφρεν του κι άκου το ανακοινωθέν του

Η αφεντιά σου λοιπόν 15 χρονώ και βαρέθηκε
Κι απ' την έξω ερημιά προς τα μέσα νερά καταδύθηκε
Η από μέσα σου ελεύθερη πτώση
Της γενιάς σου το στίγμα θα δώσει
Αθλοφόρε του εσώτατου χώρου
Και μετά θα μας δεις σε βουή καταιγίδα
Σαν τους κρίκους μακράς αλυσίδας
Ή χλωρίδας που σπρώχνει διαρκώς
Μέσα απ' τ' άνοιγμα που 'χει ο βλαστός
Το λουλούδι κι ας είσαι μικρός
Της διάσωσης το έργο θα νιώσεις
Την συντήρηση ως πάθος θα υψώσεις
Όσο πάει και πιο ακραία θα κινείσαι
Και θα χάνεις τον εαυτό σου και θα είσαι
Τελευταίος κρίκος κι ένας
Της σειράς και της καδένας προς το φως

Μας ακούει, θαρρώ πως κοιμάται
και το walkman στο στήθος του ανάβει
Το αστεράκι του χειμώνα
Και το εν του νέου αιώνα
Του σχολειού του η τάξη είναι εκεί ξαφνική μουσική

Των ηρώων η γενιά θα ονομαστεί
Έρχονται απ' το μέσα ταξίδι
Του ονειρόθεου και η χώρα στροφιστή
Ξεσφραγίζουν, κυλάει ο βράχος
Στου αιώνα της την πρώτη ανθοφορία
Σ' ένα δάσος με λαμπάδες
Που δεν θα 'βρεις μονάχος
Με της νιότης τον θυμό να αφανηθεί
Θα με δει, τον λαιμό του γυρνάει να με δει
Σαν παιδί που απ' το κοινό έχει πείρα
Ο δικός μου μικρός μονομάχος

Το κοινό, που να βρίσκεται κρυμμένο
Γιορτινό, μακρινό κι αγαπημένο, το κοινό
Στον εαυτό μου να βουτήξω
Και στα βάθη του ν' αγγίξω ουρανό

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #115 on: November 05, 2006, 14:58:59 pm »

ΚΑΤ για άλλη μια φορά εύγε για τη μεταφορά όλων αυτών των εμπειριών.

Δεύτερων συμφωνώ με τον κύριο Δημάκη ότι η διαλεύκανση της υπόθεσης δεν είναι δικιά μας δουλειά και θα πρέπει να σταθούμε στο γενικότερο φαινόμενο που έβγαλε αυτή η υπόθεση, παρά στα στοιχεία της δικογραφίας.

Το γεγονός ότι η συζήτηση ουσιαστικά μετέφερε την τηλεοπτική ρητορική είναι όντως στενάχωρο, προσωπικά η παρουσία αυτής της συζήτησης εδώ, παραμένει διδακτική με διάφορους τρόπους.

Εδώ λοιπόν διατυπώθηκαν σκέψεις όπως:

- Μπορεί ο μη βιαστής να αποδείξει ότι δεν βίασε;
- Πόση (έμμεση έστω) ευθύνη μπορεί να έχει το θύμα;

Το πρώτο (παρά τη λογική απορία) το θεωρώ κάπως μηδαμινό απέναντι στο πραγματικό πρόβλημα. Είναι πολύ ευκολότερο να αποδειχθεί ότι δεν έγινε βιασμός ενώ έγινε παρά το αντίθετο. Στην τελική, πρέπει να δούμε πώς συγκριτικά, το πρόβλημα της ατιμώρητης σεξουαλικής βίας είναι ασύγκριτα μεγαλύτερο από τις ψευδείς καταγγελίες βιασμού. Και όχι μόνο από άποψη αριθμών.
Κατανοώ τις ανησυχίες, αλλά μέχρι ένα σημείο.
Ο καθείς βέβαια με τα βιώματα του, βγάζει και τις ανησυχίες του.

Στο δεύτερο είμαι κατηγορηματικός.
Πρέπει κάποτε να πάψουμε να βλέπουμε το απλό ως ουτοπικό. Δε μπορούμε να δεχόμαστε, ότι ο ήσυχος θα τρώει τις φάπες του, ως κάτι αναμενόμενο.
Πώς ένιωσες Λάρρυ όταν, όντως αθώος σε τρέχαν στην αστυνομία. Σκέφτηκες "έτσι είναι ο κόσμος" ή σκέφτηκες "τι άθλιος είναι ο κόσμος;"

Ως πότε θα αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα ως κάτι αμετάβλητο;

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της αποβολής. Το σχολείο κατά την άποψη μου λειτούργησε ως τοπικό δικαστήριο, πράγμα που δεν είχε κανένα λόγο να πράξει. Δεν έπρεπε σε καμιά περίπτωση να αντιμετωπίση τα παιδιά ως βιαστές, αλλά ούτε και να αντιμετωπίσει το κορίτσι ως κάποια που πήγε στην τουαλέτα για να κάνει σεξ. Εκτός και αν δεν γνώριζε την καταγγελία του κοριτσιού και είναι όντως τόσο ανενημέρωτοι, που και πάλι θα έπρεπε να την έχουν ρωτήσει.
Η όποια τιμωρία για ένα γεγονός που θα το αντιμετωπίσει η θεσμοθετημένη δικαιοσύνη, στα μάτια μου είναι κατάχρηση εξουσίας.

-------------------------------------------

Τέλος, κύριε Δημάκη, αν για εσάς το φόρουμ είναι μια συλλογή από λινκ και απόψεις άλλων, έχει καλώς.
Η ποιότητα της συζήτησης είναι αυτή που αρμόζει σε όσους συζητάνε.
Στόχος είναι να πει ο καθένας την άποψη του.
Αν οι απόψεις προέρχονται από προσωπική ενδελεχή σκέψη, ή από τηλεοπτική παροχή πληροφορίας, αυτό δε μπορούμε να το κρίνουμε εξαρχής. Που στην τελική, ακόμα και αν μπορούσαμε να κρίνουμε, η παρουσία της καθεμιάς έχει την αξία της.

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #116 on: November 06, 2006, 21:53:15 pm »

Ανεβάζω ένα σχόλιο από την Ελευθεροτυπία.
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #117 on: November 06, 2006, 21:57:10 pm »

Ο άλλος ανοιξε τόπικ Τηλεκανίβαλλοι... άι σιχτήρ...

αλλά δεν ξέρω πόσο απέχετε και εσείς δώ με τις φοβερές αναλύσεις και τις ατράνταχτες αποδείξεις που διαθέτετε...

Φορουμοκανίβαλλοι τα ξαδερφάκια μήπως?

Αναπαράγετε και υλικό κιόλας...

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #118 on: November 08, 2006, 18:10:19 pm »

Η συζήτηση σχετικά με την αλλαγή τίτλου μεταφέρθηκε εδώ:

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=9562.0
Νessa
Guest
« Reply #119 on: November 09, 2006, 21:37:02 pm »

Ανεβάζω καταρχάς ένα ακόμα σχόλιο από την Ελευθεροτυπία.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 Go Up Print
Jump to: