• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:13:16 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:13:16 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 105
Total: 115
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
tzortzis
Giannis_Kako
NET2GRID
Theislander
alexiosmara
astakos1
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16 Go Down Print
Author Topic: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)  (Read 30437 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
« Reply #30 on: October 24, 2006, 19:59:26 pm »

Αφού σας αρέσει τόσο πολύ ο κόσμος που έχουν φτιάξει τα συστήματα στη δύση...

Αφού έχετε παραιτηθεί από κάθε όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο...

Αφού αρκείστε στο να ψάχνετε τρύπες για να ελιχθείτε σε ένα αδηφάγο σύστημα...

Εγώ παραιτούμαι από την προσπάθεια να εξηγήσω το τί βλέπω γύρω μου.

Η Ελλαδίτσα μας είναι πίσω ακόμα. Αυτό μας δίνει την πολυτέλεια, να δούμε γύρω μας, πως εφαρμόστηκαν οι όμορφες κατά τα άλλα θεωρίες που παρουσιάζονται εδώ αλλά και από την κυβέρνηση. Δείτε λοιπόν!
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #31 on: October 24, 2006, 20:00:35 pm »

Quote from: Elric (Τ) on October 24, 2006, 19:54:31 pm
και φυσικά, για να μας ενδιαφέρει η άποψη κάποιου δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι προπτυχιακός φοιτητής...

Για τον Ολύμπιο θα έκανα μια εξαίρεση Cheesy
(πλακα κάνω)

Όσον αφορά την κατάληψη προφανώς για να μας ενδιαφέρει η αποψή του πρέπει να είναι φοιτητής ή καθηγητής ή τουλάχιστον να έχει κάποια σχέση

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #32 on: October 24, 2006, 20:01:29 pm »

Quote from: NINJAKI on October 24, 2006, 19:58:18 pm
off topic :

εγω ορκιζομαι τωρα
συνεπως θα αποτρεψω με οποιοδηποτε μεσο οποιαδηποτε καταληψη

χα!

Άντε τώρα να τα βάλετε με τη Νίντζα! 8)
Την έχετε κάτσει χοντρά...
Χα!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #33 on: October 24, 2006, 20:04:08 pm »

Quote from: ASDF_ on October 24, 2006, 20:00:35 pm
και φυσικά, για να μας ενδιαφέρει η άποψη κάποιου δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι προπτυχιακός φοιτητής...

(πλακα κάνω)

Όσον αφορά την κατάληψη προφανώς για να μας ενδιαφέρει η αποψή του πρέπει να είναι φοιτητής ή καθηγητής ή τουλάχιστον να έχει κάποια σχέση

Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εν ενεργεία φοιτητές. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Αν ερχόταν ένας περιπτεράς και μας έλεγε ότι ανησυχεί για το πανεπιστήμιο που θα πάει το παιδί του και έμπαινε στην πορεία μας, θα του λέγαμε ότι δεν τον αφορά?

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #34 on: October 24, 2006, 20:05:37 pm »

Ολύμπιε και Ζαρατούστρα νομίζω ότι δεν σκέφτεστε καν τις συνέπειες της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν χρειάζεται ούτε μαντικές ικανότητες, ούτε σολωμονική. Μια άποψη θα προσπαθήσω να αναλύσω μόνο και ελπίζω να με καταλάβετε.

Έστω ότι ιδρύονται ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και είναι ΑΨΟΓΑ!!! Δεν πουλάνε τα πτυχία τους, λειτουργούν πολύ καλά και οργανωμένα με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και καταπληκτικές εγκαταστάσεις! Προσέξτε ότι ξεκινάμε από μία ιδανική περίπτωση...
Με την ίδρυση των πανεπιστημίων αυτών τι γίνεται αυτομάτως? Τα υποχρηματοδοτούμενα, υποβαθμισμένα και ήδη παρηκμασμένα κρατικά ΑΕΙ πέφτουν σε δεύτερη μοίρα. Χρόνο με τον χρόνο η ποιοτική τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ταυτιστεί με τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ πανεπιστήμια. Αμφιβάλλετε? Σκεφτείτε μόνο πως έχει καταντήσει η δευτεροβάθμια παιδεία! Τα παιδιά ξεκινάνε φροντιστήρια από το γυμνάσιο, όχι γιατί υπάρχει ιδιαίτερος λόγος...αλλά γιατί οι γονείς τους το θεωρουν απαραίτητο. Στα μάτια τους έχει απαξιωθεί το σχολείο και έχει γίνει αυτονόητο γι αυτούς ότι πρέπει να πληρώσουν τα μαλλιοκέφαλα τους στα φροντιστήρια.

Συνεπώς μια πενταετία αργότερα αυτός που δεν θα διαθέτει χρήματα για να πάει στο ιδιωτικό δεν θα έχει ουσιαστικά δικαίωμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Και αυτό θα συμβαίνει ξεκινώντας από ιδανικές συνθήκες και με ουτοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Φανταστείτε να είναι και τίποτα ύπουλα στην μέση...  8) 8) 8) Shocked Shocked Shocked

Ας σοβαρευτούμε λίγο και να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα πανεπιστήμια που ήδη έχουμε. Μπορούμε να το κάνουμε αρκεί να ξεκολλήσουμε από τον κάλο στον εγκέφαλό μας. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΝΟΥΣΙΑ....

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #35 on: October 24, 2006, 20:16:30 pm »

Αν είναι να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα βελτιωσουν την τριτοβάθμια εκαπίδευση είναι κάτι καλό και ας είναι τα δημόσια πιο κάτω.
Το ερώτημα είναι Κένυ τι βάζεις πάνω από όλα?
Εγώ βάζω την πρόοδο του τόπου και όχι τον εαυτό μου
Μαζί με την πρόοδο θα επωφεληθώ και εγώ γιατί όλοι πάνω στο ίδιο σκάφος είμαστε...

Τώρα σχετικά με τα φροντιστήρια και κατόπιν τα ιδιωτικά είναι θέμα επιλογών...

Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα και γινόμαστε σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες σε αντιστοιχία με την εποχή του Καποδίστρια
Και δεν είναι θέμα να αποκτήσουμε το αμερικανικό σύστημα αλλά αν η αλλαγή αυτή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο σύνολο της κοινωνίας
Εγώ μόνο καλό βλέπω αφού Πανεπιστήμια θα (βασικά έχουν κάποια ήδη) ανοίξουν...

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #36 on: October 24, 2006, 20:20:20 pm »

Quote from: Elric (Τ) on October 24, 2006, 20:04:08 pm
Quote from: ASDF_ on October 24, 2006, 20:00:35 pm

(πλακα κάνω)

Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους εν ενεργεία φοιτητές. Αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Αν ερχόταν ένας περιπτεράς και μας έλεγε ότι ανησυχεί για το πανεπιστήμιο που θα πάει το παιδί του και έμπαινε στην πορεία μας, θα του λέγαμε ότι δεν τον αφορά?

Γιαυτό ειπα να έχει κάποια σχέση
Αν έρθει τώρα ένας επιχειρηματίας να μου ζητήασει το λόγο θα τον γράψω στα @@ μου(ή ακόμα και ένας περιπτεράς που δεν έχει παιδί στο πανεπιστήμιο, αν και σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα προσπαθούσα να  του εξηγήσω)

χμμμ πέφτω σε αντιφάσεις...

τελικά μόνο του Ολύμπιου η άποψη δε με ενδιαφέρει

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #37 on: October 24, 2006, 20:22:21 pm »

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να θωρακιστεί πρώτα το δημόσιο πανεπιστήμιο, να αρχίσει αν λειτουργεί σωστά, πριν ανοίξει οποιαδήπτοε συζήτηση.

Αυτό που φαίνεται ότι πάει να γίνει είναι, στο πλαίσιο της παράδοσης στην ιδιωτική πρωτοβουλία, να δημιουργηθεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που δεν θα απαιτεί την άμεση χρηματοδότηση από το κράτος.

Για αυτό θεωρώ ότι η οποιαδήποτε κίνηση προς την νομιμοποίηση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην παρούσα φάση είναι λάθος.

Προσωπικά πιστεύω ότι αν τα πράγματα ήταν ιδανικά στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα υπήρχε σίγουρα θέση και για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Πανεπιστήμια που ασφαλώς θα τηρούν κάποιες υποχρεώσεις. Δηλαδή δεν θα μπορεί κάποιος να σπουδάσει σε αυτά επειδή απλά έχει λεφτά.

byeeee
jarjargr
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #38 on: October 24, 2006, 20:26:06 pm »

Οι Έλληνες σε 10 με 20 χρόνια(μεγαμημένη τη παιδεία) θα ψηφίζουν ακριβώς αυτούς που ψηφίζουν και τώρα...διότι το πρόβλημά τους είναι καθαρά στο τρόπο σκέψη τους. Πάντα πίστευα ότι ένας λαός έχει τη κυβέρνηση που του αξίζει..και αυτό φαίνεται ειδικά για τους Έλληνες σε όλη την νεοελληνική ιστορία. Πείτε μου ένα πολιτικό που να άξιζε εκτός ίσως του τότε Βενιζέλου..όλοι κοιτούσαν μικροκομματικά συμφέροντα.

Τώρα να σταθώ πάλι σε ένα άλλο θέμα. Εγώ είμαι κατά στα ημίμετρα να κάνουμε λίγο μάθημα και μετά μια μέρα κατάληψη και μετά ξανά το ίδιο, ξανά και ξανά και τελικά να γίνει η εξεταστική Πέρυσι λόγω των καταλήψεων αλλά κυρίως των συνελεύσεων σε ένα ολόκληρο εξάμηνο κάναμε 5 μαθήματα θεωρίας πληροφοριών από τα συνολικά 20-25. Τί να το κάνω που δώσαμε εξεταστική?Σκοπός μου είναι να μάθω όχι να παρουσιάσω ένα πτυχίο (και μην μου αρχήσετε μαλακίες όποιος θέλει να ψαχτεί το κάνει μόνος του γιατί αν είναι έτσι καταργούμε τα μαθήματα και δίνουμε μόνο εξεταστικές). Δεν αντέχω άλλο μέτρα του στυλ θα αγωνιστούμε μεν αλλά να δώσουμε και εξεταστική να μη φωνάζει ο κάσμος. Για μένα το εξάμηνο πρέπει να γίνει κανονικά αν δεν αποφασιστεί γενική κατάληψη, με προαιρετική συμμετοχή σε πορείες, συζητήσεις, κτλ. και να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Καταλήγουμε στην Ελλάδα ένα εξάμηνο 13 εβδομάδων να το κάνουμε 7 με αργίες, εκδηλώσεις, κτλ. κτλ.

Προσωπικά έχω πει και στο παρελθόν ότι πρώτα αισθάνομαι φοιτητής ηλεκτρολόγος και μετά συνδικαλιστής. Έτσι προσωπικά, κρίνοντας και τις συνθήκες(πολιτικές αλλά και προσωπικές), τάσσομαι κατά της κατάληψης αλλά πρωτίστως κατά των ημιμέτρων. Αν αποφασιστεί κατάληψη καλύτερα να χάσουμε το εξάμηνο παρά να κάνουμε μάθημα 8-9 βδομάδες. Τουλάχιστον όταν θα γίνουν μαθήματα να γίνουν κανονικά στην ύλη και έκταση που πρέπει.

Τέλος, άσχετα από τη συμφωνία μου σε πολλά αιτήματα των κινητοποιήσεων, δεν αναγνωρίζω σε κανένα το δικαίωμα να κλείνει τη σχολή, εκτός και αν η απόφαση παρθεί με 100% ομοφωνία όλων των μελών του συλλόγου. Και κυρίως γιατί αν κανείς δε πηγαίνει στο μάθημα είναι ένδειξη αντίδρασης, αν όμως σταματήσεις τα μαθήματα και δε το κάνει ο άλλος με τη θέληση του το μέτρο σου είναι πλασματικό.  
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
Απ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ!(πού είναι η ΤΙΜ???)
« Reply #39 on: October 24, 2006, 20:41:12 pm »

Quote from: Aurelius on October 24, 2006, 19:24:21 pm
Να τονίσω αρχικά οτι ούτε εγω είμαι υπέρ των καταλήψεων αυτή την στιγμή.

Α Λ Λ Α :

Δεν θέλω να είμαι πρόβατο.

Δεν θέλω να ζω πλέον μέσα σε αυτή την ΣΑΠΙΛΑ που λέγεται ελληνική κοινωνία.

Δεν θέλω να έχω συμπολίτες μου άτομα τα οποία χαλαρά χέστηκαν για όλους τους υπόλοιπους, αρκεί αυτοί να είναι καλά. Αυτοί υποτίθεται οτί θα με προστάτευαν σε ενδεχόμενο πόλεμο(βλέπε τόπικ παρελάσεων).

Δεν θέλω να ακούω αλλο όλους αυτούς τους υποκριτές στις τηλεοράσεις, αλλά ούτε και μέσα στην σχολή, ούτε και μέσα εδω στο φόρουμ.

Δεν θέλω να ξεπουλάω το μυαλό μου στον κάθε παπάρα και να τονλύφω και απο πάνω.

Δεν θέλω να ακούω κάθε ... να μου λέει οτι για το άσυλο φταίνε αυτοί που βρίσκονται την στιγμή που γίνονται τα έκτροπα(μπαχαλάκια) και να μην φταίνε αυτοί που δεν βρίσκονται εκεί που πρέπει ενώ θα έπρεπε(μπάτσοι).

Ειλικρινά, όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ απογοητεύομαι.
ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ. Φυλάμε κατουρημένες ποδιές και λέμε ευχαριστώ.

Προσωπικά, το ξαναλέω δεν πιστεύω ότι έχουν αυτή την στιγμή νόημα οι καταλήψεις. Ωστόσο, βαρέθηκα να ακούω την μιζέρια αυτή που βγαίνει από στόματα όπως της Τριανταφυλλένιας. Και ξέρετε γιατί;

Γιατί είναι η μιζέρια της κοινωνίας. Άλλα ποιος έχασε τα λογικά του για να τα βρούμε εμείς ε; Ρίχτε το παξιμάδι μπας και χορτάσουμε. Μας φτάνει που μας δίνουν κάτι για την επιβίωση. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Στρατή, συμφωνώ 100% με αυτά που είπες και με τον τρόπο που τα εξέφρασες.

Όπως έλεγα και κατά τη διάρκεια των καταλήψεων όμως, δεν είναι αρκετό να διαγιγνώσκουμε απλά ότι υπάρχουν απόψεις σαν αυτή του αρχικού ποστ. Πρέπει να βρίσκουμε από πού προέρχεται η κάθε άποψη.

Όταν κάποιος δεν βλέπει τραgικές αλλαγές γύρω του, είναι πιθανότερο να κβαντίσει έστω και αυτές τις λίγες που γίνονται στο "δεν αλλάζει τίποτα", παρά στο "αλλάζει κάτι".

Κι όταν αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να αλλάξει κάτι ουσιαστικό, προφανώς κοιτά μήπως μπορεί να ζημιωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο, ή ακόμα και να επωφεληθεί των καταστάσεων.

Ο συγγραφέας του αρχικού ποστ που έλεγε ότι έδειχνε συμπάθεια και ανοχή προς τις καταλήψεις εννοούσε μάλλον ( αν λέω μαλακίες ας μπει παρακαλώ ναμε διορθώσει Tongue ) ότι δεν θεωρούσε ότι μπορούν να αλλάξουν άρδην τα πράγματα, αλλά αφού δεν την έθιγαν άμεσα και σε μεγάλο βαθμό, καλώς να γίνονταν.

Και μόνο λοιπόν η ύπαρξη τέτοιων απόψεων πρέπει να μας προβληματίζει. Όλους. Όχι γιατί αυτές είναι οι λάθος και οι δικιές μας οι σωστές. Αλλά για δύο λόγους.

1) Τέτοιου είδους απόψεις ανήκουν στην κατηγορία "κάθομαι στο φράχτη" εως ότου κάποιος με σπρώξει. Και τώρα τελευταία οι ομάδες που τις ενστερνίζονται ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.

2) Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που τις έχουν θέλουν να προσφέρουν και να συμμετέχουν στα κοινά. Απλά βρίσκουν μερικές όψεις της διαδικασίας τόσο απεχθείς ή (τουλάχιστον φαινομενικά) άκαρπες, που απέχουν συνειδητά.

Το στοίχημα είναι πως να βελτιώσουμε αυτό κατά τη γνώμη μου. Διάβαζα πριν το ποστ του χρήστου για το χρόνο ομιλίας, που είναι ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτά για εμένα είναι τα πρώτα βήματα. Γιατί ακόμα απέχουμε από το να έχουμε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι ναθέλουν να έρθουν απλά να πουν τη γνώμη τους - και εννοώ να την πουν, όχι απλά να κοιτάνε. Αν δεν κάνουμε προσπάθεια για να διορθώσουμε αυτό αυτό, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει που άτομα σαν τον συγγραφέα του αρχικού ποστ εκφράζονται έτσι.

Υ.Γ. Μπάμπη, πιστεύω σε εσένα να το ξες Wink
« Last Edit: October 26, 2006, 10:20:20 am by anonymous-root » Logged

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #40 on: October 24, 2006, 20:44:23 pm »

Quote from: Ολύμπιος on October 24, 2006, 20:16:30 pm
Αν είναι να έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια που θα βελτιωσουν την τριτοβάθμια εκαπίδευση είναι κάτι καλό και ας είναι τα δημόσια πιο κάτω.
Το ερώτημα είναι Κένυ τι βάζεις πάνω από όλα?
Εγώ βάζω την πρόοδο του τόπου και όχι τον εαυτό μου
Μαζί με την πρόοδο θα επωφεληθώ και εγώ γιατί όλοι πάνω στο ίδιο σκάφος είμαστε...

Τώρα σχετικά με τα φροντιστήρια και κατόπιν τα ιδιωτικά είναι θέμα επιλογών...

Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα και γινόμαστε σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες σε αντιστοιχία με την εποχή του Καποδίστρια
Και δεν είναι θέμα να αποκτήσουμε το αμερικανικό σύστημα αλλά αν η αλλαγή αυτή θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα στο σύνολο της κοινωνίας
Εγώ μόνο καλό βλέπω αφού Πανεπιστήμια θα (βασικά έχουν κάποια ήδη) ανοίξουν...

Μμμμ, ναι, σίγουρα βάζω πάνω από όλα τον εαυτό μου όταν προσπαθώ να υπερασπιστώ το δικαίωμα και του φτωχού και του πλούσιου στην ποιοτική και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση....Αν αυτό κατάλαβες τότε τι να σου πω...

Ναι, συμφωνώ πως πρέπει να κάνουμε κινήσεις που θα μας οφελήσουν όλους και είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που έχεις πει εδώ μέσα όμως στην παρούσα φάση η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ...

Όπως με κάλυψε ο φίλτατος Τουράμπαρ πρέπει πρώτα να θωρακιστεί η δημόσια παιδεία και ύστερα...καλοδεχούμενα και τα ιδιωτικά που θα ανεβάσουν τον ανταγωνισμό και άρα το επίπεδο.

Για να φτάσουμε όμως σε εκείνο το σημείο, θέλει πολύυυυυ δουλειά ακόμη... Wink Wink

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
poumpa
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Download NOW from users.auth.gr/avogiann

View Profile
« Reply #41 on: October 24, 2006, 20:45:19 pm »

ΘΕΛΩ οταν αλλάζουν την παιδεία να μετράει κ η δική μου γνώμη ως πολίτης κ ως φοιτητής

ΘΕΛΩ ένα πανεπιστήμιο ελεύθερο κ ανοιχτό σε όλη την κοινωνία

ΘΕΛΩ μια σχολή που να μου δίνει την δυνατότητα να αναπτύξω όλες τις ικανότητες μου

Για αυτό έχω άποψη, απαιτώ, διεκδικώ κ αν δε με ακούν κάνω μέχρι κ κατάληψη!

Εμένα μου βρωμάει ΔΑΠ...
Μήπως δεν θυμάστε στις συνελεύσεις των Ιούνιο που κατέβαιναν με πλαίσια ντεμέκ "ανεξάρτητων φοιτητών" (τα πλαίσια που είχαν όνοματεπώνυμο κ όχι όνομα παράταξης);

www.nhsteiagroup.co.nr
http://users.auth.gr/avogiann
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #42 on: October 24, 2006, 20:51:35 pm »

Τέλος, άσχετα από τη συμφωνία μου σε πολλά αιτήματα των κινητοποιήσεων, δεν αναγνωρίζω σε κανένα το δικαίωμα να κλείνει τη σχολή, εκτός και αν η απόφαση παρθεί με 100% ομοφωνία όλων των μελών του συλλόγου

Ας δούμε τι λέει το καταστατικό του συλλόγου ηλεκτρολόγων μηχανολόγων:

"Αν οι αποχές είναι μεγαλύτερες από τις συμμετοχές κατά την ψηφοφορία,το θέμα ξανασυζητείται και ξαναγίνεται ψηφοφορία.Σε περιπτώσεις που χρειάζεται κινητοποίηση όλων των μελών για την υλοποίηση των αποφάσεων(σχόλιο:η κατάληψη της σχολής προφανώς εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία) χρειάζεται πλειοψηφία 50%+1 για να παρθεί μια απόφαση."

Εμένα το παραπάνω με καλύπτει.Επίσης  πρέπει να διασφαλιστεί ότι όσοι ψηφίζουν(με ανάταση χεριού) είναι όντως μέλη του συλλόγου,αφού πρόκειται για θέμα ύψιστης σημασίας.

Αλήθεια,πόσα είναι τα μέλη του συλλόγου?
« Last Edit: October 24, 2006, 20:54:14 pm by Zarathoustra » Logged
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #43 on: October 24, 2006, 20:59:54 pm »

Quote from: Kenny on October 24, 2006, 20:44:23 pm
πρέπει πρώτα να θωρακιστεί η δημόσια παιδεία και ύστερα...καλοδεχούμενα και τα ιδιωτικά που θα ανεβάσουν τον ανταγωνισμό και άρα το επίπεδο
Για να φτάσουμε όμως σε εκείνο το σημείο, θέλει πολύυυυυ δουλειά ακόμη... Wink Wink

Αυτά είναι δικαιολογίες για να καλύψεις τις ανασφάλειες σου...
Να σου πω εγώ ότι δεν θα φτάσεις ποτέ στο σημείο που λες!
Όσα λεφτά και αν δοθούν στην παιδεία
ΚΑι για αυτό ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ "ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ" χωρίς να διαβάζει και να ανεβάζει την ποιότητα του πανεπιστημίου...
Αλλά αν υπάρχουν και τα ιδιωτικά...

Quote from: Kenny on October 24, 2006, 20:44:23 pm
σίγουρα βάζω πάνω από όλα τον εαυτό μου όταν προσπαθώ να υπερασπιστώ το δικαίωμα και του φτωχού και του πλούσιου στην ποιοτική και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.

Ποια ποιοτική και ποια δωρεάν λες εδώ?
Έτσι και αλλιώς πληρώνουμε(δεν εννοώ τους φόρους) και όσο αφορά την ποιοτική έχω να πω ότι άτομα που περνάν μαθήματα κακήν κακώς χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται πράγμα που συμβαίνει συχνα (και βάζω εδώ μέσα όχι μόνο αυτούς που διαβάζουν τα σος μόνο) εμποδίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια προόδου όσον αφορά την ποιότητα.

Επαναλαμβάνω ότι πανεπιστήμια θα ανοίξουν και όχι σκυλάδικα ή μπουρδέλα ή ρινγκ κυνομαχιών ή ...

Το μόνο που βλέπω είναι η ανασφάλεια των "κοτζαμπάσηδων" που βλέπουν να έρχονται ανταγωνιστές...

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #44 on: October 24, 2006, 21:05:04 pm »

Τον εαυτό σου τον βάζεις σε όλα αυτά?

byeeee
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 16 Go Up Print
Jump to: