• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:15:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:15:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 86
Guests: 109
Total: 195
Billyskotsikas
anastasis34
harischris
spoun
filkilkis
kevangelo
mkoutsouk
teeeoooo
petralexiou
qwertyuiop
kvas
thathas12
dsaragiotis
DLHERRO
drimagm
lefterish
Captain
melisste22
asemas
diamanar
Fotis Roukoutakis
giannisdomu
Vmous
konssidiro
Arsen
Spyrtos14
Bill g
diamantis
IBOURAS
Local Rider
chrismzag
giorgos_skl
mimaki
TMNF pro
folas
nikpamp
george polymeros
ඞ
pxanthob
apapagd
abiki
oak456
johnmout
angelos
evgeniaz
savvastzan
MikriTulipa
mrotskos
Kv
Apostolos adam
mark
antwnis
pliroforikarios
Notac
Vromofona Kathikia
ioannisfa
Νικηφόρος Πατσιούρας
nikos.a
kmargaritis
dem05
DimKaratzas
evtrents
Leftor
okatapo
Zoifouka
dimant
Stathiss
salonikios
marilita
Sotirisbikos
stefpapa21
dirac1
chris s
Emilios
fpapat
koulikas
gmout
Fenia04
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 27 Go Down Print
Author Topic: Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!  (Read 52112 times)
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ Τ
« Reply #210 on: October 23, 2006, 19:00:33 pm »

Quote from: aliakmwn on October 23, 2006, 18:27:08 pm

edit: Καποτε καποιοι στην κατοχη κατεβασαν μια ναζιστικη σημαια και την εκαψαν...
Αληταραδες ε? Ντροπη τους... Επρεπε να εισαι εσυ εκει, να καλεσεις τη Γκεσταπο, να μαθουν οι.. ασεβεις!

E τώρα τι να σου πω! Με αυτά που λες γίνεσαι γραφικός. Τι σχέση μπορεί να έχει η σημαία ενός κράτους-δημιουργήματος της παράνοιας της Χίτλερ με τις υπόλοιπες; Ότι είναι δύναμη κατοχής δεν παίζει κανένα ρόλο; Ότι βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου επίσης κανένα;

Quote from: marauber on October 23, 2006, 18:15:20 pm
Η αστυνομία δε θα κάνει καμιά βρωμοδουλειά. Μια απλή σύλληψη αρκεί.
Επίσης στην προκειμένου περίπτωση κάποιοι άλλοι φοράνε κουκούλες! Γιατί άραγε;

Για να μην εμφανιστουν τιποτε "τιμιοι, πολιτισμενοι και δημοκρατες πολιτες" σαν και του λογου σου, με κουκουλες στο κεφαλι, και τους καταδειξουν.
Σοβαρά ε; Δηλαδή δε νιώθουν καμιά ντροπή για αυτό που κάνουν, για τους γνωστούς τους που θα τους δουν να εκτελούν μια αποτρόπαια πράξη;

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις, όχι δε θα αισθανθώ καμιά υπερηφάνεια όταν η αστυνομία τους συλλάβει. Θλίψη θα αισθανθώ, θλίψη και προβληματισμό που κάποιοι άνθρωποι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Καλα μιλαμε, εσυ αν το θελησεις μπορεις να βγαλεις πολλα λεφτα απο καριερα στην κρατικη διαφημιση!!!

Το νεο σλογκαν της αστυνομιας:
<<Μοιρασου τη θλιψη σου μαζι μας! Καταδωσε κι εσυ εναν αναρχικο!>>
Συνήθως η αστυνομία γνωρίζει τέτοιου είδους επεισόδια, δεν χρειάζεται να την ειδοποιήσει κανείς. Τώρα αν νομίζεις ότι εγώ τη βρίσκω με το να καταδίδω αναρχικούς που καίν
;ε σημαίες, κάνεις τεράστιο λάθος. Αυτή θα είναι η έσχατη λύση.

Αν θεωρείς ότι η κλήση στην αστυνομία είναι χαφιεδίστικη τακτική, τότε την επόμενη φορά που δεις πχ τρεις οπλισμένους κακοποιούς να επιτίθονται σε ένα άνθρωπο, μην καλέσεις την αστυνομία. Πήγαινε και προσπάθησε να τα βάλεις μαζί τους. Θα έχεις γίνει την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδο!

Και οπως παντα, η ο,τι να'ναι ισοπεδωση στο τελος ως κερασακι στην τουρτα...

Grin Grin Grin Grin
Ισοπέδωση;;; Μιλάει για ισοπέδωση αυτός που με έχει κατηγορήσει μόνο σε αυτό το τόπικ ως εθνικιστή, χαφιέ, επικίνδυνο για τη δημοκρατία και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!

Θα έπρεπε να ξέρεις ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί.

Επίσης έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σε κάθε τόπικ πρέπει να εξωθείς την κουβέντα στα άκρα; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να είσαι σε κόντρα με τον οποιονδήποτε;
Γιατί δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή και πολιτισμένη κουβέντα και συνέχεια την διανθίζεις με υβριστικούς χαρακτηρισμούς;
Γιατί υπάρχουν τόσα άτομα που διαφωνούν μεν αλλά σέβονται τον συνομιλητή τους;

Ξέρεις τι συμπέρασμα βγάζω από όλα αυτά; Ότι το κάνεις επειδή σου αρέσει. Το απολαμβάνεις πραγματικά να είσαι σε κόντρα ε; Το επιδιώκεις με κάθε τρόπο.

Εγώ μισώ την ώρα και τη στιγμή που θα αναγκαστώ να πάρω έντονο ύφος, αλλά μερικές φορές δεν έχω άλλη επιλογή. Όπως τώρα που αναγκάστηκα να γράψω τα παραπάνω.
« Last Edit: October 23, 2006, 19:03:16 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #211 on: October 23, 2006, 19:09:15 pm »

Ξαναποστάρω δύο παλιότερα πόστ μου στο τόπικ, νομίζω ότι είναι χρήσιμη η επανάληψή τους στο σημείο αυτό.

1.
Τώρα μου ήρθε στο μυαλό μια φράση που είχα ακούσει και που είχε πει κάποιος παλιός λόγιος. Ακριβώς πώς ήταν δεν θυμάμαι, αλλά πήγαινε κάπως έτσι: "Κάθε χώρα μαστίζεται από κάποια δεινά. Η Αίγυπτος για παράδειγμα έχει τις ακρίδες, η Μολδοβλαχία έχει τις πλημμύρες, και η Ελλάδα έχει τους Έλληνες..

Προς Θεού, μην προσβληθεί κανείς! Απλά πάει πακέτο με το προηγούμενο σχόλιό μου για το πού θα ήταν ίσως ωφελιμότερο να στρέψουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις.

Κατά τα άλλα ελευθερία λόγου έχουμε και οι συζήτησεις είναι μέσο ζύμωσης φυσικά!

2.
Μαζί σου είμαι! Αλλά μάλλον θα πρέπει να βγούμε από το τημμυ.γρ για να γίνει αυτό. Γιατί συζητήσεις σαν την παρούσα, από προσωπική εμπειρία το λέω, δεν ευνοούν παρά τις κόντρες, άσε που είναι και πολύ χρονοβόρες...

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
aliakmwn
Guest
« Reply #212 on: October 23, 2006, 19:32:42 pm »

Quote from: marauber on October 23, 2006, 19:00:33 pm
E τώρα τι να σου πω! Με αυτά που λες γίνεσαι γραφικός. Τι σχέση μπορεί να έχει η σημαία ενός κράτους-δημιουργήματος της παράνοιας της Χίτλερ με τις υπόλοιπες; Ότι είναι δύναμη κατοχής δεν παίζει κανένα ρόλο; Ότι βρισκόμαστε σε καιρό πολέμου επίσης κανένα;

Για τη δικη σου λογικη κανεναν απολυτως.
Για τη δικη μου παιζει.

Το αμερικανικο εθνος εχει στρατους κατοχης σε ολο τον κοσμο. Το τουρκικο επισης, στη βορεια Κυπρο και στα εδαφη των κουρδων. Κι ομως, ειπες πως θα.. κατηγγειλες καποιον που θα εκαιγε την τουρκικη και την αμερικανικη σημαια! Αρα γιατι οχι και τη ναζιστικη?

Σοβαρά ε; Δηλαδή δε νιώθουν καμιά ντροπή για αυτό που κάνουν, για τους γνωστούς τους που θα τους δουν να εκτελούν μια αποτρόπαια πράξη;

Δεν ξερω, δεν τους ρωτησα, και δεν μπορω να μιλησω εξ ονοματος τους.

Αλλα τι λεω, εδω δεν ντρεπεσαι εσυ που παραδεχεσαι ευθεως και δημοσιως οτι θα τους κατεδιδες, θα ντραπουν αυτοι επειδη καινε ενα πανι?

Συνήθως η αστυνομία γνωρίζει τέτοιου είδους επεισόδια, δεν χρειάζεται να την ειδοποιήσει κανείς. Τώρα αν νομίζεις ότι εγώ τη βρίσκω με το να καταδίδω αναρχικούς που καίνε σημαίες, κάνεις τεράστιο λάθος. Αυτή θα είναι η έσχατη λύση.

Οχι μονο τα γνωριζει αλλα... τα προκαλει κιολας Grin Τις περισσοτερες φορες οι δραστες ειναι ασφαλητες.

Μονος σου το εγραψες οτι θα τους κατεδιδες... Για πες, θα παρεις τηλεφωνο να καταγγειλεις στην ασφαλεια οτι ενας συμφοιτητης σου.. προσεβαλε την τιμη της ελληνικης αστυνομιας?

Ισοπέδωση;;; Μιλάει για ισοπέδωση αυτός που με έχει κατηγορήσει μόνο σε αυτό το τόπικ ως εθνικιστή, χαφιέ, επικίνδυνο για τη δημοκρατία και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!

Αυτος που κρυβεται πισω απο την οποιασδηποτε μορφης ανωνυμια και καταδιδει στα οργανα καταστολης τον πολιτικο του αντιπαλο, ονομαζεται χαφιες.

Ολοι οι χαρακτηρισμοι προκυπτουν κατ' ευθειαν απο τα λογια σου. Δεν χρειαζεται καν να σου στησω παγιδες, μονος σου τις στηνεις, πεφτεις μεσα και ξεβρακωνεσαι Grin

Επίσης έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί σε κάθε τόπικ πρέπει να εξωθείς την κουβέντα στα άκρα; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να είσαι σε κόντρα με τον οποιονδήποτε;
Γιατί δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή και πολιτισμένη κουβέντα και συνέχεια την διανθίζεις με υβριστικούς χαρακτηρισμούς;
Γιατί υπάρχουν τόσα άτομα που διαφωνούν μεν αλλά σέβονται τον συνομιλητή τους;

Ξέρεις τι συμπέρασμα βγάζω από όλα αυτά; Ότι το κάνεις επειδή σου αρέσει. Το απολαμβάνεις πραγματικά να είσαι σε κόντρα ε; Το επιδιώκεις με κάθε τρόπο.

Εγώ μισώ την ώρα και τη στιγμή που θα αναγκαστώ να πάρω έντονο ύφος, αλλά μερικές φορές δεν έχω άλλη επιλογή. Όπως τώρα που αναγκάστηκα να γράψω τα παραπάνω.

Δεν σεβομαι χαφιεδες και καταδοτες, ουτε αυτους που υποστηριζουν τετοιες λογικες. Δεν ειμαι μαζι τους ουτε ευπρεπης, ουτε ευγενικος. Τραβαω τις κουβεντες στα ακρα γιατι.. ετσι μου αρεσει! Χωρις κοντρα και διαπαλη δεν υπαρχει προοδος.

Προφανως, οπως καταλαβες, δεν ειμαι της δικης σου λογικης. Εγω αν εχω κατι να σου πω, σου το λεω στα ισια. Κι αν σε θεωρω επικινδυνο για τη δημοκρατια, φασιστα και χαφιε, σου το λεω καταμουτρα... Δεν κρυβομαι πισω απο ντεμεκ πολιτισμενα προσωπεια, δηθεν δημοκρατικες ευαισθησιες, αλλα κατα τα αλλα να παιρνω τηλεφωνα σε καποιους αλλους για να σε "κανονισουν" Wink
Νessa
Guest
« Reply #213 on: October 23, 2006, 19:55:09 pm »

Πείτε με ηλίθια, αλλά εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το να σπάσεις κάποιον στο ξύλο θεωρείται καλύτερο από το να φωνάξεις την αστυνομία να τον κανονίσει για πάρτη σου Roll Eyes

Μπορεί κανείς να απαιτήσει από τον πατριώτη να σεβαστεί το δικαίωμα του άλλου να καίει τη σημαία. Αλλά από τη στιγμή που δεν του αναγνωρίζει αυτό το δικαίωμα, γιατί να μας σοκάρει που θα τον καταδώσει; "Δε σου αναγνωρίζω το δικαίωμα ρε φίλε, σου απαγορεύω να το κάνεις. Οπότε δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια." Είναι η φυσική συνέχεια της ιδεολογίας του - γιατί στην πράξη πώς εφαρμόζεται δηλαδή η άποψη "δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις"; Το δικαίωμα εξ ορισμού επιβάλλεται. Με οποιονδήποτε τρόπο.

Εάν όμως κάποιος καταλαβαίνει ότι ο αναρχικός έχει δικαίωμα να καίει τη σημαία, και πάλι τον καταδώσει επειδή είναι πατριώτης, αυτός είναι ανήθικος, είναι ο ορισμός του χαφιέ.

Ο marauber ΔΕΝ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Είναι γνήσια, ειλικρινά παραπλανημένος, γι'αυτό και η επίθεση που δέχτηκε ήταν άδικη.

Marauber, είσαι εθνικιστής - φαίνεται από τα λόγια σου - κατά πάσα πιθανότητα γιατί δεν έχεις μάθει κανέναν εναλλακτικό τρόπο σκέψης. Δυστυχώς όμως, όπως έχει φανεί από προηγούμενη συζήτησή μας, δεν είσαι ανοιχτός σε ριζοσπαστικές ιδέες. Αν ήσουν λιγότερο καχύποπτος θα είχες πολλά να κερδίσεις Undecided
marauber

View Profile
« Reply #214 on: October 23, 2006, 20:06:07 pm »

Quote from: aliakmwn on October 23, 2006, 19:32:42 pm
Αυτος που κρυβεται πισω απο την οποιασδηποτε μορφης ανωνυμια και καταδιδει στα οργανα καταστολης τον πολιτικο του αντιπαλο, ονομαζεται χαφιες.

Πρώτον, δεν κρύβομαι πίσω από καμιά ανωνυμία. Δεύτερον, δεν καταδίδω!! Δηλαδή τι, αυτοί που καίνε τις σημαίες το κάνουν στο κρυφά;; Όχι βέβαια, στα πιο πολυσύχναστα σημαία της πόλης το κάνουν. Θέλουν να μαθευτεί η πράξη τους!
Τρίτον, δεν με ενδιαφέρει αν είναι πολιτικοί μου αντίπαλοι. Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύουν. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια αξιόποινη πράξη. Τις αξιόποινες πράξεις τις καταγγέλουμε στην αστυνομία. Έλεος δηλαδή, δεν μπορεί να είναι χαφιέδες όλοι αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο την αστυνομία και ζητούν την επέμβαση της.

Ολοι οι χαρακτηρισμοι προκυπτουν κατ' ευθειαν απο τα λογια σου. Δεν χρειαζεται καν να σου στησω παγιδες, μονος σου τις στηνεις, πεφτεις μεσα και ξεβρακωνεσαι Grin
Με το να ερμηνεύω τα λεγόμενα του άλλου όπως γουστάρω και να προβαίνω σε αυθαίρετα συμπεράσματα ξέρω και εγώ. Όλοι σου οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν καμία μα καμία βάση.

Τραβαω τις κουβεντες στα ακρα γιατι.. ετσι μου αρεσει!
Αυτή η φράση σου τα λέει όλα. Κάνεις αυτό που αρέσει σε σένα και αδιαφορείς για το τι αρέσει στους άλλους.
Εγω αν εχω κατι να σου πω, σου το λεω στα ισια
Το θέμα είναι ο τρόπος που το λες.
Και εγώ όταν έχω κάτι να πω το λέω. Προσπαθώ όμως να μην προκαλέσω χωρίς λόγο και αιτία. Προσπαθώ να σέβομαι το συνομιλητή μου. Αυτή είναι η αρχή του διαλόγου, την οποία εσύ την καταστρατηγείς, επειδή (όπως παραδέχτηκες) έτσι σου αρέσει!!

Κι αν σε θεωρω επικινδυνο για τη δημοκρατια, φασιστα και χαφιε, σου το λεω καταμουτρα... Δεν κρυβομαι πισω απο ντεμεκ πολιτισμενα προσωπεια, δηθεν δημοκρατικες ευαισθησιες, αλλα κατα τα αλλα να παιρνω τηλεφωνα σε καποιους αλλους για να σε "κανονισουν" Wink
Όταν εκστομίζουμε τέτοιες βαριές κατηγορίες, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτές ισχύουν, γιατί αλλιώς αυτό λέγεται συκοφαντία. Στην προκειμένη περίπτωση το να θεωρείς επικίνδυνο για τη δημοκρατία κάποιον που την έχει υποστηρίξει τόσες φορές εδώ μέσα, είναι επιεικώς γελοίο. Το φασίστας το παρακάμπτω γιατί υποθέτω δεν αφορά σε μένα. Για το χαφιές σου εξήγησα πριν γιατί είναι παντελώς άκυρος ο χαρακτηρισμός σου.
« Last Edit: October 23, 2006, 20:27:32 pm by marauber » Logged

marauber

View Profile
« Reply #215 on: October 23, 2006, 20:28:48 pm »

Quote from: Νessa on October 23, 2006, 19:55:09 pm
Marauber, είσαι εθνικιστής - φαίνεται από τα λόγια σου -

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πατριώτης είμαι, εθνικιστής όχι. Αγαπώ την πατρίδα μου, θέλω να τη βλέπω να προοδεύει. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερη ή ανώτερη από τις άλλες. Ούτε θέλω να προοδεύσει εις βάρος των άλλων. Υποστηρίζω τα συμφέροντα της επειδή είμαι μέλος της, όπως θα υποστηρίξω την Ευρώπη σε επίπεδο ηπείρων (ή τη Γη αν εμφανιστούν οι εξωγήινοι Cheesy)

Quote from: Νessa on October 23, 2006, 19:55:09 pm
Δυστυχώς όμως, όπως έχει φανεί από προηγούμενη συζήτησή μας, δεν είσαι ανοιχτός σε ριζοσπαστικές ιδέες. Αν ήσουν λιγότερο καχύποπτος θα είχες πολλά να κερδίσεις Undecided

Δεν ξέρω σε ποια συζήτηση αναφέρεσαι.
Γενικά όλα τα διαβάζω και όλα τα κρίνω, και με ότι δε συμφωνώ το απορρίπτω. Αν πειστώ ότι για κάτι έχω άδικο, δε θα διστάσω να αλλάξω γνώμη. Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας ριζοσπαστικό είναι υποκειμενικό. Για την καχυποψία, αν κατάλαβα τι θες να πεις, αυτή δεν την έχω εκ των προτέρων, αναπτύσσεται σταδιακά καθώς βλέπω τα λεγόμενα του καθενός.

Νessa
Guest
« Reply #216 on: October 23, 2006, 20:40:55 pm »

Quote from: marauber on October 23, 2006, 20:28:48 pm
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Πατριώτης είμαι, εθνικιστής όχι. Αγαπώ την πατρίδα μου, θέλω να τη βλέπω να προοδεύει. Δεν πιστεύω όμως ότι είναι καλύτερη ή ανώτερη από τις άλλες. Ούτε θέλω να προοδεύσει εις βάρος των άλλων. Υποστηρίζω τα συμφέροντα της επειδή είμαι μέλος της, όπως θα υποστηρίξω την Ευρώπη σε επίπεδο ηπείρων (ή τη Γη αν εμφανιστούν οι εξωγήινοι Cheesy)
Μα αυτό είναι η παγίδα... σε κάνουν να αισθάνεσαι μέλος ενός συνόλου, που στην πραγματικότητα δεν έχει κοινά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα ο Έλληνας εργάτης έχει περισσότερα κοινά συμφέροντα με τον Τούρκο εργάτη παρά με τον Έλληνα βιομήχανο. Αν ξαφνικά η Ελλάδα κήρυττε τον πόλεμο στην Τουρκία, δε θα συνέφερε ούτε εσένα ούτε και τον Τούρκο να πολεμήσετε μεταξύ σας. Θα σας συνέφερε να απεργήσετε, για να χτυπήσετε τις αντίστοιχες αστικές τάξεις. Αν εσύ πεις "υποστηρίζω τα συμφέροντα της Ελλάδας, άρα πολεμάω" το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις τροφή για τα κανόνια, ενώ από τη θυσία σου θα κερδίσουν αυτοί που σε εκμεταλλεύονται.

Όλα αυτά μάλλον ακούγονται ξένα στα αυτιά σου... αν κάνεις όμως την υπέρβαση και σκεφτείς αντικειμενικά, θα δεις ότι δεν έχεις κάποιο επιχείρημα να αντιπαραβάλεις. Η πατρίδα αναγνωρίζεται στο αστικό κράτος ως αξία απλά γιατί έτσι μας μάθανε, χωρίς καμιά αιτιολόγηση. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μαύροι-λευκοί, ή ακόμα ως... Άρης-ΠΑΟΚ. Μέλη ενός αυθαίρετα ορισμένου συνόλου.

Δεν ξέρω σε ποια συζήτηση αναφέρεσαι.
Σε εκείνη για τη σφαγή της Τριπολιτσάς.
Γενικά όλα τα διαβάζω και όλα τα κρίνω, και με ότι δε συμφωνώ το απορρίπτω. Αν πειστώ ότι για κάτι έχω άδικο, δε θα διστάσω να αλλάξω γνώμη. Τώρα το τι θεωρεί ο καθένας ριζοσπαστικό είναι υποκειμενικό. Για την καχυποψία, αν κατάλαβα τι θες να πεις, αυτή δεν την έχω εκ των προτέρων, αναπτύσσεται σταδιακά καθώς βλέπω τα λεγόμενα του καθενός.
Μην κρίνεις την αριστερά από τα λεγόμενα ορισμένων κάφρων Sad
estergio
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Γίνε Άρης Να Γουστάρεις...

View Profile
« Reply #217 on: October 23, 2006, 21:02:16 pm »

Quote from: aliakmwn on October 23, 2006, 16:40:00 pm
Quote from: estergio on October 23, 2006, 02:13:08 am
Για μενα η σημαια ειναι κατι ιερο και δεν εχει κανενας "δικαιωμα" να μου το προσβαλλει, οπως πιστευω πως εγω δεν εχω "δικαιωμα" να κανω τις παραπανω ανιερες ενεργειες σε εσενα... Wink

Το παλικαρι στην φωτο δεν συμμεριζεται την αποψη σου... Για πες, αν τον ειχες μπροστα σου τι θα του εκανες? Θα... τον εκαιγες τον ιδιο? Ή θα τον εστελνες εξορια στη Μακρονησο? Grin

Για σενα ειναι παιχνιδι
Για μενα ειναι σκοτωμα...
Φωτια σ' αυτον και σε οτι (ιερο) εχει...(αν εχει)
Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι ιερο μονο για μενα αλλα για πολυ κοσμο οποτε δεν μπορει να το προσβαλλει, οπως δεν μπορω να προσβαλλω μαναδες και θεια που ειναι ιερα ακομα και για 1 ατομο.

...ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΕΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
Ο ΑΡΗΣ ΘΑ 'ΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ...

ΝΑ και αν δε μ' αγαπάς, ΝΑ...!!!
ΝΑ και αν δε με πονάς,  ΝΑ...!!!
jarjargr
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #218 on: October 23, 2006, 21:10:12 pm »

Κατρχήν η ιδεολογία ξεκινάει από κάποιες αξίες που δέχεσαι κάπως αξιωματικά, οπότε είναι λογικό ανάλογα με τα αξιώματα που δέχεται ο καθένας να προχωρήσει σε διαφορετικές σκέψεις για διάφορες πράξεις, αφού όμως δρα με βάση αυτά τα αξιώματα θεωρεί τον εαυτό του σωστό και αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη λάθος.
Τώρα για μένα η πατρίδα και κατά βάση το έθνος των Ελλήνων δεν είναι ούτε τα χωράφια, ούτε τα κτήρια, ούτε οι σημαίες, ούτε οι βιομηχανίες..είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δέχονται τις ίδιες αξίες όπως αυτές αναγράφονται στο σύνταγμα και καθένας που δέχεται αυτές τις αρχές μπορεί να είναι Έλληνας. Άρα το σύνολο αυτό δεν είναι τόσο αφηρημένο, ούτε τόσο ανομοιογενές όπως θα ήθελες Nessa αφού όλοι οι Έλληνες που πιστεύουν και εφαρμόζουν τις αρχές του συντάγματος από τον πιο φτωχό εργάτη ως το πιο πλούσιο βιομήχανο έχουν πολλά κοινά. Ωστόσο αν και άλλες ομάδες ανθρώπων(χώρες) έχουν ίδια σύνολα αξιών με μας τότε δε διαφέρουν σε τίποτα από μας.  
Αν εσύ Nessa μιλάς για την Ελλάδα σαν μια τόσο αφηρημένη έννοια όπως τα σύνολα ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ να υποθέσω ότι δε δέχεσαι και το ελληνικό σύνταγμα??  
Νessa
Guest
« Reply #219 on: October 23, 2006, 21:10:57 pm »

@estergio:

Άντε ξανά μανά!!! Grin Grin Grin

Βρε καλέ μου άνθρωπε, η μαμά και η θεία είναι άνθρωποι με τη δική τους προσωπικότητα! Όταν βρίζεις κάποιον προσωπικά, δείχνεις ασέβεια προς τον ίδιο! Άλλο σέβομαι εσένα, και άλλο σέβομαι τις ιδέες σου! Άμα πάρεις εσύ και κάψεις μια σημαία της ΔΕΑ, δικαιούμαι να κάψω εγώ εσένα;
estergio
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #220 on: October 23, 2006, 21:14:54 pm »

Τα Θεία στα οποια πιστευεις.
Χριστους παναγιες και δε συμμαζευεται
Δε ξερω εγω ΔΕΑ και μεα...
Αν για σενα σημαινει κατι μπορεις να ρθεις και να με σπασεις στο ξυλο (ή να βαλλεις αλλους να το κανουν...)
« Last Edit: October 23, 2006, 21:17:56 pm by estergio » Logged

marauber

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ Τ
« Reply #221 on: October 23, 2006, 21:15:34 pm »

Quote from: Νessa on October 23, 2006, 20:40:55 pm
Μα αυτό είναι η παγίδα... σε κάνουν να αισθάνεσαι μέλος ενός συνόλου, που στην πραγματικότητα δεν έχει κοινά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα ο Έλληνας εργάτης έχει περισσότερα κοινά συμφέροντα με τον Τούρκο εργάτη παρά με τον Έλληνα βιομήχανο. Αν ξαφνικά η Ελλάδα κήρυττε τον πόλεμο στην Τουρκία, δε θα συνέφερε ούτε εσένα ούτε και τον Τούρκο να πολεμήσετε μεταξύ σας. Θα σας συνέφερε να απεργήσετε, για να χτυπήσετε τις αντίστοιχες αστικές τάξεις. Αν εσύ πεις "υποστηρίζω τα συμφέροντα της Ελλάδας, άρα πολεμάω" το μόνο που θα καταφέρεις είναι να γίνεις τροφή για τα κανόνια, ενώ από τη θυσία σου θα κερδίσουν αυτοί που σε εκμεταλλεύονται.

Όλα αυτά μάλλον ακούγονται ξένα στα αυτιά σου... αν κάνεις όμως την υπέρβαση και σκεφτείς αντικειμενικά, θα δεις ότι δεν έχεις κάποιο επιχείρημα να αντιπαραβάλεις. Η πατρίδα αναγνωρίζεται στο αστικό κράτος ως αξία απλά γιατί έτσι μας μάθανε, χωρίς καμιά αιτιολόγηση. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως μαύροι-λευκοί, ή ακόμα ως... Άρης-ΠΑΟΚ. Μέλη ενός αυθαίρετα ορισμένου συνόλου.

Ξένα δε λες τίποτα....
Καταρχάς προφανώς κανέναν δε συμφέρει ο πόλεμος. Δε βλέπω το λόγο η Ελλάδα να &
#954;ηρύξει πόλεμο στην Τουρκία.  Ούτε θα θελήσω να συμμετέχω σε ένα επιθετικό πόλεμο. Τώρα, αν συμβεί το αντίθετο, ε δεν έχω άλλη επιλογή, θα αντισταθώ. Αν ξεσπάσει η επίθεση και έρθει ο άλλος οπλισμένος, εσύ θα προσπαθήσεις να τον πείσεις για το άδικο της επίθεσης του;

Επίσης γιατί ορίζεις σαν αστική τάξη τους βιομήχανους; Εμείς οι ίδιοι είμαστε η αστική τάξη. Δεν βλέπω τον βιομήχανο αυτό καθεαυτό σαν εχθρό αλλά σαν κάποιο που μεταξύ των άλλων κάνει επενδύσεις και προσφέρει θέσεις εργασίας (και καρπώνεται τα κέρδη φυσικά). Και αυτός σε περίπτωση πολέμου θα πολεμήσει δίπλα μου.
Τώρα βέβαια τα λαμόγια που ανοίγουν εργοστάσια για να πάρουν την επιδότηση της ΕΕ και μετά τα κλείνουν είναι άλλο θέμα. Όπως και αυτοί που εκμεταλλεύονται τους εργάτες εξευτελιστικούς μισθούς για αυτά που προσφέρουν.

Για την πατρίδα τα έχουμε ξαναπεί. Αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Έλληνες επειδή έχουμε κάποια πράγματα που μας ενώνουν. Και αυτά είναι απείρως σημαντικότερα από το χρώμα του δέρματος ή την ομάδα που υποστηρίζουμε.
« Last Edit: October 23, 2006, 21:18:30 pm by marauber » Logged

Νessa
Guest
Απ: Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #222 on: October 23, 2006, 21:17:55 pm »

Quote from: jarjargr on October 23, 2006, 21:10:12 pm
Κατρχήν η ιδεολογία ξεκινάει από κάποιες αξίες που δέχεσαι κάπως αξιωματικά, οπότε είναι λογικό ανάλογα με τα αξιώματα που δέχεται ο καθένας να προχωρήσει σε διαφορετικές σκέψεις για διάφορες πράξεις, αφού όμως δρα με βάση αυτά τα αξιώματα θεωρεί τον εαυτό του σωστό και αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη λάθος.
Τώρα για μένα η πατρίδα και κατά βάση το έθνος των Ελλήνων δεν είναι ούτε τα χωράφια, ούτε τα κτήρια, ούτε οι σημαίες, ούτε οι βιομηχανίες..είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δέχονται τις ίδιες αξίες όπως αυτές αναγράφονται στο σύνταγμα και καθένας που δέχεται αυτές τις αρχές μπορεί να είναι Έλληνας. Άρα το σύνολο αυτό δεν είναι τόσο αφηρημένο, ούτε τόσο ανομοιογενές όπως θα ήθελες Nessa αφού όλοι οι Έλληνες που πιστεύουν και εφαρμόζουν τις αρχές του συντάγματος από τον πιο φτωχό εργάτη ως το πιο πλούσιο βιομήχανο έχουν πολλά κοινά. Ωστόσο αν και άλλες ομάδες ανθρώπων(χώρες) έχουν ίδια σύνολα αξιών με μας τότε δε διαφέρουν σε τίποτα από μας. 
Αν εσύ Nessa μιλάς για την Ελλάδα σαν μια τόσο αφηρημένη έννοια όπως τα σύνολα ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ να υποθέσω ότι δε δέχεσαι και το ελληνικό σύνταγμα?? 
Εσύ έπιασες την ουσία της υπόθεσης: ότι η συνοχή ενός συνόλου ανθρώπων καθορίζεται πολύ περισσότερο από την ιδεολογία τους παρά από τον τόπο που ζουν.

Το ελληνικό σύνταγμα σαφώς και ΔΕΝ το δέχομαι, γιατί είναι το σύνταγμα ενός αστικού κράτους και συνακόλουθα αναγνωρίζει την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής. Έχω λοιπόν κάτι κοινό με όλους αυτούς που δεν δέχονται την ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής (Έλληνες, Τούρκοι, Κογκολέζοι) και επιδιώκουν την εργατική εξουσία. Με το σκεπτικό αυτό, το έθνος-κράτος χάνει το νόημά του και αποκαλύπτονται οι οικονομικές σχέσεις από πίσω...

BTW η πατρίδα σαφώς και είναι αφηρημένη έννοια ρε παιδιά, μην τα συγχέετε...
Νessa
Guest
« Reply #223 on: October 23, 2006, 21:23:04 pm »

Quote from: estergio on October 23, 2006, 21:14:54 pm
Τα Θεία στα οποια πιστευεις.
Χριστους παναγιες και δε συμμαζευεται
Προσωπικά είμαι άθεη, αλλά και γενικά πιστεύω ότι έχει κάποιος το δικαίωμα να βρίζει όποια θρησκεία θέλει.
Quote from: estergio on October 23, 2006, 21:14:54 pm
Δε ξερω εγω ΔΕΑ και μεα...
Αν για σενα σημαινει κατι μπορεις να ρθεις και να με σπασεις στο ξυλο (ή να βαλλεις αλλους να το κανουν...)
Καλά, καταρχάς δε σημαίνει και τόόόόόσα πολλά για μένα (η έννοια του κομματικού πατριωτισμού είναι τελείως αντιμαρξιστική). Αλλά και έται να ήταν, δε θα σε έσπαγα στο ξύλο (εδώ υποθέτουμε ότι μπορώ Tongue) γιατί σέβομαι την ελευθερία σου να προσβάλλεις μια ιδέα (όχι άτομο, αυτό είναι άλλη συζήτηση).
estergio
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #224 on: October 23, 2006, 21:30:01 pm »

Μου φαινεται οτι εισαι πολυ αριστερη για να συζητησω αλλο μαζι σου.
Τα ισοπεδωνεις ολα και αυτο δεν ειναι καλο.
Οταν (εστω) σκεφτεις λιγο πιο δεξια τα ξαναλεμε...

Pages: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 27 Go Up Print
Jump to: