• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 20:39:26 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 20:39:26 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426694
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 124
Total: 199
Rithan
aggelosiliadis
NickSpan
chrismzag
Maria Pap
dionmant
aimgk
mdoulge
soktas
sigklitiki
johnk
Annapar
Dimikioup
msandr
babis.papabill
DidosK
thpanousis
tzortzis
Marihouan820
Orfanidis Stelios
ioannisdamantis
dsaragiotis
tsageo
dimpanas
Kwstas
stefanos hios
statiris
Dimosthenis
PetrosCc
evitzv
Christofanis
evax
kstavroulis
george pap
mdimitrig
chriskazakos
Tonis Mpalonis
Feelsbatman
giotsa
pxanthob
spoun
Captain
whatdoesthefoxsay
valco08
zachpasc
georkala
geoagour
iodim
Billyskotsikas
maik
andyy
nikolihss
Soterd52
ඞ
MASV
kevangelo
kokkinosgior
d0xa
Paschalina.S
VagT
ganasto
tasos_ntv
dimitrisblioumis
AA RE LEWN
Napoleontas
GeorgeChri
glavdakis
Kv
vevi
Naks404
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 27 Go Down Print
Author Topic: Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!  (Read 52145 times)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #195 on: October 23, 2006, 15:12:35 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:47:47 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
pmousoul
Guest
Απ: Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #196 on: October 23, 2006, 15:18:38 pm »

Quote from: gerdi on October 23, 2006, 14:43:17 pm
ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ Ή ΟΧΙ.

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ, ΜΕ ΤΗ Γ.Σ. Ή ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ.

ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Υ.Γ.: ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΕ ΧΙΛΙΑ
ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!!!! Sad

Αφού νιώθεις να σε πνίγει τόσο πολύ το δίκιο γιατί δεν παρευρέθηκες στην Γ.Σ. να εκφράσεις την γνώμη σου;

Δηλαδή σίγουρα στην επόμενη Γ.Σ. θα παρευρεθείς και θα βγεις να μιλήσεις για να εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου για το εν λόγω ψήφισμα, και να προτείνεις βελτιώσεις όσον αφορά την διαδικασία των ψηφισμάτων και της Γ.Σ...

Περιμένω με ανυπομονησία λοιπόν να σε ακούσω στην επόμενη Γ.Σ.... Ελπίζω να μην με απογοητεύσεις με την απουσία σου και μείνεις στο πίσω μέρος του μυαλού μου σαν μια ακόμα περσόνα που γράφοντας με κεφαλαία απαξιώνει την Γ.Σ. γιατί δεν έχει ούτε την συνείδηση αλλά ούτε την προθυμία και τα κότσια να προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην κοινωνία γενικότερα!

Dr. Gonzo
Θαμώνας

4:48 Psychosis

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #197 on: October 23, 2006, 15:27:31 pm »

Quote from: arkas on October 23, 2006, 15:02:46 pm
Quote from: estergio on October 23, 2006, 02:13:08 am
Δικαιωμα μου να ερθω να βριζω το σοι σου, να καψω το σπιτι σου και να κανω οτι γουσταρω σε πραγματα δικα σου, που για σενα ειναι ιερα....Γουσταρεις?
Για μενα η σημαια ειναι κατι ιερο και δεν εχει κανενας "δικαιωμα" να μου το προσβαλλει, οπως πιστευω πως εγω δεν εχω "δικαιωμα" να κανω τις παραπανω ανιερες ενεργειες σε εσενα... Wink

Συμφωνω απολυτα. Κι οπως ηταν φυσιολογικο κανεις δεν απαντησε σ'αυτο το επιχειρημα.

χμμ, αν κι έχουμε ξανασυζητήσει αυτό το θέμα, και ίσως να μαι και λίγο off-topic τώρα,
όταν κι εγώ είδα πρώτη φορά να καίνε τη σημαία από την τηλεόραση (κάπου στην αθήνα, πρέπει να ήμουν 15-16)
δεν μου κάθησε πολύ καλά η εικόνα.

αργότερα, σκεπτόμενος ότι πίσω από κάθε ενέργεια, υπάρχει και η οπτική του "ποιητή" της,
θα θελα να τον ρωτήσω γιατί.
όπως και με τη λογοτεχνία/ποίηση, κάθε κείμενο "βγάζει" διαφορετικά νοήματα/συνειρμούς/συναισθήματα στον κάθε αναγνώστη,
με βάση το περιβάλλον του, τις καταβολές του, τον ψυχισμό του (κι όχι μόνο αυτά).

έτσι για αρκετούς το κάψιμο της σημαίας είναι "βεβήλωση του εθνικού συμβόλου",
αλλά για τον (ίσως) συνειδητοποιημένο κουκουλοφόρο να είναι μια πράξη που δείχνει πόσο ασφυκτικά νιώθει,
αντιμέτωπος με ένα κράτος του οποίου το πρόσωπο ίσως εμείς οι "απλοί βολεμένοι" (δεν θέλω ενστάσεις σ'αυτό, καταλαβαίνετε πως το εννοώ)
να μην βλέπουμε, ή να μην θέλουμε να δούμε.

δηλαδή, δεν έχει τελικά σημασία να βλέπουμε μόνο ό,τι είναι μπροστά στα μάτια μας, και να κρίνουμε με ό,τι ξέρουμε ήδη.
η αξία ή η απαξία οποιασδήποτε ενέργειας θα πρεπε να κριθεί από τη σημασία της, κι όχι από την ενέργεια αυτή καθεαυτή.

αυτά, περισότερο ως παρατήρηση, κι όχι τόσο ως απάντηση.

Earth. What a shithole.
lost control
Νessa
Guest
« Reply #198 on: October 23, 2006, 16:36:13 pm »

Quote from: arkas on October 23, 2006, 15:02:46 pm
Δικαιωμα μου να ερθω να βριζω το σοι σου, να καψω το σπιτι σου και να κανω οτι γουσταρω σε πραγματα δικα σου, που για σενα ειναι ιερα....Γουσταρεις?
Για μενα η σημαια ειναι κατι ιερο και δεν εχει κανενας "δικαιωμα" να μου το προσβαλλει, οπως πιστευω πως εγω δεν εχω "δικαιωμα" να κανω τις παραπανω ανιερες ενεργειες σε εσενα... Wink

Συμφωνω απολυτα. Κι οπως ηταν φυσιολογικο κανεις δεν απαντησε σ'αυτο το επιχειρημα.

Τώρα μπήκα, και προφανώς δεν πρόκειται να το αφήσω Angry
aliakmwn
Guest
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #199 on: October 23, 2006, 16:40:00 pm »

Το παλικαρι στην φωτο δεν συμμεριζεται την αποψη σου... Για πες, αν τον ειχες μπροστα σου τι θα του εκανες? Θα... τον εκαιγες τον ιδιο? Ή θα τον εστελνες εξορια στη Μακρονησο? Grin
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #200 on: October 23, 2006, 16:51:50 pm »

Quote from: aliakmwn on October 23, 2006, 11:29:05 am

Αν διαβαζες λιγο προσεχτικοτερα, θα καταλαβαινες οτι εμεις μιλαμε για τις δεκαετιες '50 και '60, οπου αυτοι θεωρουνταν μιασματα και μαλιστα διωκονταν χωρις λογο...

Εσύ τι λες, να μην το κατάλαβα;
Σημασία έχει αυτό που γίνεται τώρα. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να καταργηθεί κάτι σκεπτόμενοι το χτες.

Quote from: aliakmwn on October 23, 2006, 16:40:00 pm

Το παλικαρι στην φωτο δεν συμμεριζεται την αποψη σου... Για πες, αν τον ειχες μπροστα σου τι θα του εκανες? Θα... τον εκαιγες τον ιδιο? Ή θα τον εστελνες εξορια στη Μακρονησο? Grin

Αυτές τις σταλινικές πρακτικές τις αφήνουμε για άλλους. Μια κλήση για επέμβαση της αστυνομίας ώστε το θέμα να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αρκεί.

Η προσβολή οποιουδήποτε συμβόλου ή οποιασδήποτε έννοιας που θεωρείται ιερή από μια ομάδα ατόμων είναι πράξη καταδικαστέα.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Νessa
Guest
« Reply #201 on: October 23, 2006, 16:53:49 pm »

ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ!!!!
Δε χρειαζεται ιδιαιτερος πλουτος επιχειρηματων για να αποδειξει καποιος οτι δεν ειναι ελεφαντας. Θεωρω αυτονοητο το μη δικαιωμα τους στο να προβαινουν σε τετοιοες ενεργειες.
Εγώ πάλι θεωρώ αυτονόητο το δικαίωμά τους να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες... την κολοκυθιά θα παίξουμε τώρα;

Το σπίτι είναι υλικό αγαθό που το χρειάζομαι, οπότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα. Το σόι μου είναι άνθρωποι των οποίων η αξιοπρέπεια θίγεται, οπότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα. Τα προσωπικά μου πράγματα με τα οποία είμαι δεμένη μου ανήκουν και θα μου λείψουν αν τα καταστρέψεις, οπότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα.

Η σημαία είναι ένα σύμβολο. Το κάψιμο της σημαίας είναι καθαρά συμβολική πράξη (δε στερείς κάτι από κάποιον). Καίγοντας τη σημαία περνάς το μήνυμα ότι περιφρονείς τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους.

Επειδή κάτι είναι ιερό για κάποιον, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να το προσβάλλω (μιλάμε για αφηρημένες έννοιες πάντα). Έχω το δικαίωμα να είμαι όσο κάφρος θέλω και να κάψω σημαίες, εικονίσματα, γενικά όποιο σύμβολο θέλω. Εδώ σκέψου ότι καίνε ομοιώματα ανθρώπων ζωντανών και δε θεωρείται αδίκημα. Έχω δικαίωμα να χλευάσω μια ιδέα, αν τη θεωρώ ηλίθια, όσο κι αν αυτό σε εκνευρίζει.

Μωρε εγω ξερω οτι ο αναρχισμος δεν ειναι ετσι, αλλα δεν μου φαινεται να ειναι και εντελως τυχαιο το οτι καποιοι που "αυτοχαρακτηριζονται" αναρχικοι και καινε την Ελληνικη σημαια με το γεγονος οτι καποιος (εστω γνησιος) αναρχικος σκεφτηκε το ψηφισμα...Μια συνδεση (αυθεραιτη) των πραγματων εκανα...
Προφανώς και υπάρχει σύνδεση! Αυτοί που καίνε την ελληνική σημαία επιδεικνύουν την περιφρόνησή τους προς το έθνος και την πατρίδα, δηλαδή ένα ιδεολογικό ζήτημα, χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων και της αναρχίας. Άρα είναι αναρχικοί κατά πάσα πιθανότητα. Άλλο καίω τη σημαία, άλλο καίω το αυτοκίνητό σου, αβυσσαλέα διαφορά.
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #202 on: October 23, 2006, 17:19:24 pm »

Εγω παλι νομιζα οτι με αφορμη τις γ.σ. που μαζευεται ο κοσμος της σχολης κατατιθενται και καποια ψηφισματα ασχετα με το ευρυτερο θεμα της γ.σ., σαν ενα ξεχωριστο κομματι της, τα οποια αφορουν αλλα ζητηματα της σχολης κτλ.. Οποτε δε μου φανηκε κατι ακυρο..

Για το καψιμο της σημαιας...
Ειναι μια ακραια πραξη.. Το ακραιο πολλες φορες λειτουργει σαν χαστουκι.. Σε ξυπναει, σε τσιγκλαει, σε εκνευριζει κ ετσι τραβαει την προσοχη σου.. Αν το καλοσκεφτεις ομως και προσγειωθεις δινει αλλο μηνυμα, δε προσπαθει να θιξει το ατομο σου, αποτελει μια αντιθεση προς το εκαστοτε κρατος, ενα διαχωρισμο.. Τι μπλεκεις οικογενειες τωρα..; Και βεβαια μπορεις να αντιτεθεις στην αξια αυτου του μηνυματος και να κρινεις ατομα απο τις πραξεις τους.. Ολοι κρινομαστε απο τις πραξεις μας.. Απλα λεω καλο θα ηταν η κριτικη αυτη να ειναι ωριμη και πανω στο νοημα της πραξης και οχι απλα ρατσιστικη που βαζει ατομα στο περιθωριο και τους αφαιρει το δικαιωμα της αποψης.. Στην τελικη οταν καινε ξερω γω αμερικανικες σημαιες σ'όλο τον κοσμο (και στην Αμερικη) παρομοια κατασταση δεν ειναι..; Αποτελει μια αντιθεση προς την εξωτερικη και εσωτερικη πολιτικη της αμερικανικης κυβερνησης ή μηπως ρατσιστικη αντιμετωπιση εναντι του αμερικανικου λαου..; Και βεβαια ειναι δικαιωμα του καθενος να καιει συμβολα γιατι απλα δεν αποτελει απο τη φυση του επιθεση στον πατριωτισμο των πολιτων (οσο κι αν αυτο γινεται εμμεσα με τον εγωισμο των τελευταιων) αλλα αντιδραση στην ιδεα του πατριωτισμου γενικοτερα καθως και πολιτικη αντιδραση αγανακτισμου.. Οσο για το αν νιωθουν Ελληνες αυτοι, ποιος σας ειπε οτι θελουν  να νιωθουν Ελληνες..; Μηπως δεν ειναι κι αυτο δικαιωμα τους..; Παρολαυτα ομως, ειναι δυσκολο να μην το παρεις προσωπικα, τι να κανουμε..; Και θα μου πεις  δε σεβονται αυτοι το ποσο παρεξηγησιμο ειναι αυτο που κανουν, δεν τους σεβομαι κι εγω.. Δε σημαινει ομως οτι αυτο ειναι αυτονοητο και για ολους τους υπολοιπους.. Παντως δεν εχουν καμια σχεση αυτες οι πραξεις με την αποφαση για τις παρελασεις.. Ο καθε "ετσι" δημιουργει εντυπωσεις τωρα..

aliakmwn
Guest
« Reply #203 on: October 23, 2006, 17:51:22 pm »

Quote from: marauber on October 23, 2006, 16:51:50 pm
Σημασία έχει αυτό που γίνεται τώρα. Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να καταργηθεί κάτι σκεπτόμενοι το χτες.

Οσο κι αν το νοημα του αλλαξε, δεν παυει να ειναι μια κοινωνικη εκδηλωση, και ο αρχικος της χαρακτηρας παραμενει ριζωμενος στις συνειδησεις.
Μελετουμε το χθες, για να ανακαλυψουμε τις ριζες της, να δουμε πού, πώς, ποτε, γιατι και απο ποιους ξεκινησε, μελετουμε την πορεια της, για να καταληξουμε ως προς τι συμβολιζει και ποια η χρησιμοτητα της.

Ολα αυτα φυσικα μονο εαν ειμαστε ανθρωποι που μας αρεσει να ελεγχουμε τη ζωη μας και να μην την δεχομαστε "as is", οπως μας την παραδιδουν...

Αυτές τις σταλινικές πρακτικές τις αφήνουμε για άλλους. Μια κλήση για επέμβαση της αστυνομίας ώστε το θέμα να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης αρκεί.

Ωραιος ρε, μπραβο!!!!!

Οχι μονο ειμαστε εθνικισταραδες και δεν δινουμε το δικαιωμα στον αλλον να απορριπτει τα ιδανικα και τα συμβολα μας, αλλα ειμαστε και τοσο σκατοφλωροι ωστε, αντι να παμε μπροστα του και να του σπασουμε τα μουτρα για να υπερασπιστουμε το συμβολο μας, να καταφευγουμε και σε χαφιεδιστικες τακτικες, τηλεφωνακι στους μπατσους να κανουν αυτοι τη βρωμοδουλια, κι εμεις αραχτοι στον αφρατο καναπε μας τριβουμε τα χερια με υπουλο χαμογελο και αισθανομαστε και.. υπερηφανεια για την εθνικη σημασια της πραξης μας... Ουτε γατα ουτε ζημια... Και τους αντιπαλους μας καταδωσαμε, και τα χερια μας εχουμε καθαρα... Α, και φυσικα τιμουμε και το συμβολο μας...

Καποτε οι γερμανοτσολιαδες φορουσαν κουκουλα για να μην αναγνωριζουν τα προσωπα τους οταν προδιδαν... Σημερα δεν χρειαζεται, τους καλυπτει η απροσωπη φυση των τηλεπικοινωνιων...
« Last Edit: October 23, 2006, 17:56:02 pm by aliakmwn » Logged
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ Τ
« Reply #204 on: October 23, 2006, 18:15:20 pm »

Quote from: aliakmwn on October 23, 2006, 17:51:22 pm

Ωραιος ρε, μπραβο!!!!!

Οχι μονο ειμαστε εθνικισταραδες και δεν δινουμε το δικαιωμα στον αλλον να απορριπτει τα ιδανικα και τα συμβολα μας, αλλα ειμαστε και τοσο σκατοφλωροι ωστε, αντι να παμε μπροστα του και να του σπασουμε τα μουτρα για να υπερασπιστουμε το συμβολο μας, να καταφευγουμε και σε χαφιεδιστικες τακτικες, τηλεφωνακι στους μπατσους να κανουν αυτοι τη βρωμοδουλια, κι εμεις αραχτοι στον αφρατο καναπε μας τριβουμε τα χερια με υπουλο χαμογελο και αισθανομαστε και.. υπερηφανεια για την εθνικη σημασια της πραξης μας... Ουτε γατα ουτε ζημια... Και τους αντιπαλους μας καταδωσαμε, και τα χερια μας εχουμε καθαρα... Α, και φυσικα τιμουμε και το συμβολο μας...

Καποτε οι γερμανοτσολιαδες φορουσαν κουκουλα για να μην αναγνωριζουν τα προσωπα τους οταν προδιδαν... Σημερα δεν χρειαζεται, τους καλυπτει η απροσωπη φυση των τηλεπικοινωνιων...
Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Να'σαι καλά ρε Αλιάκμωνα, με έκανες και γέλασα πάλι!
Καταρχάς εγώ δε μίλησα μόνο για την ελληνική σημαία. Θα α
57;τιδρούσα και αν κάποιος έκαιγε την τούρκικη, γιατί για κάποιους άλλους αυτό είναι ιερό.
Δεν είναι εθνικισμός αυτός, είναι σεβασμός. Μια λέξη που το νόημα της κάποιοι το έχουν ξεχάσει. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να απορρίπτει ότι δεν τον εκφράζει. Έχει όμως την υποχρέωση να το σέβεται!

Αντιπαρέρχομαι τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που τόσο απλόχερα μοιράζεις. Θα πω ότι δεν πρόκειται να πέσω στο επίπεδο αυτού και να προβώ σε πράξεις βίας. Η κοινωνία έχει προοδεύσει και τα ζητήματα πρέπει να λύνονται με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο.
Η αστυνομία δε θα κάνει καμιά βρωμοδουλειά. Μια απλή σύλληψη αρκεί.
Επίσης στην προκειμένου περίπτωση κάποιοι άλλοι φοράνε κουκούλες! Γιατί άραγε;
Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις, όχι δε θα αισθανθώ καμιά υπερηφάνεια όταν η αστυνομία τους συλλάβει. Θλίψη θα αισθανθώ, θλίψη και προβληματισμό που κάποιοι άνθρωποι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Αν θεωρείς ότι η κλήση στην αστυνομία είναι χαφιεδίστικη τακτική, τότε την επόμενη φορά που δεις πχ τρεις οπλισμένους κακοποιούς να επιτίθονται σε ένα άνθρωπο, μην καλέσεις την αστυνομία. Πήγαινε και προσπάθησε να τα βάλεις μαζί τους. Θα έχεις γίνει την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδο!
« Last Edit: October 23, 2006, 18:17:29 pm by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
arkas

...

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #205 on: October 23, 2006, 18:22:45 pm »

@ Dr Gonzo: Δεχομαι την παρατηρηση σαν μεσο να περασει ενα μηνυμα,αλλα δυσκολευομαι να πιστεψω οτι ειναι τοσο ιδεατη η κατασταση και  οτι δεν ειναι απλα ενας τυπος που θελει να προκαλεσει.

Γι'αυτο ακριβως δεν υπαρχει απαντηση και στο τελος-τελος ισως και να μην εχει νοημα η συζητηση.Ο αλιακμων αμεσως παει τη συζητηση στο αλλο ακρο,και προβαλλει τη φωτογραφια για να αποδειξει...τι?
Μου θυμιζει κατι διαλογους του στυλ:
-Σ'αρεσει η ζωγραφια μου?
-Ωραια ειναι,θελει λιγο καλυτερα χρωματα εκεινο το αλογακι στην ακρη.
-Δηλαδη μου λες οτι ειναι αηδια και να παω να το καψω?Ασχετε,εσυ εχεις δει πως ζωγραφιζεις?

Quote from: Νessa on October 23, 2006, 16:53:49 pm
Το σπίτι είναι υλικό αγαθό που το χρειάζομαι, οπότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα. Το σόι μου είναι άνθρωποι των οποίων η αξιοπρέπεια θίγεται, οπότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα. Τα προσωπικά μου πράγματα με τα οποία είμαι δεμένη μου ανήκουν και θα μου λείψουν αν τα καταστρέψεις, οπότε όχι, δεν έχεις δικαίωμα.

Η σημαία είναι ένα σύμβολο. Το κάψιμο της σημαίας είναι καθαρά συμβολική πράξη (δε στερείς κάτι από κάποιον). Καίγοντας τη σημαία περνάς το μήνυμα ότι περιφρονείς τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους.

Επειδή κάτι είναι ιερό για κάποιον, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω δικαίωμα να το προσβάλλω (μιλάμε για αφηρημένες έννοιες πάντα). Έχω το δικαίωμα να είμαι όσο κάφρος θέλω και να κάψω σημαίες, εικονίσματα, γενικά όποιο σύμβολο θέλω. Εδώ σκέψου ότι καίνε ομοιώματα ανθρώπων ζωντανών και δε θεωρείται αδίκημα. Έχω δικαίωμα να χλευάσω μια ιδέα, αν τη θεωρώ ηλίθια, όσο κι αν αυτό σε εκνευρίζει.

Προφανώς και υπάρχει σύνδεση! Αυτοί που καίνε την ελληνική σημαία επιδεικνύουν την περιφρόνησή τους προς το έθνος και την πατρίδα, δηλαδή ένα ιδεολογικό ζήτημα, χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων και της αναρχίας. Άρα είναι αναρχικοί κατά πάσα πιθανότητα. Άλλο καίω τη σημαία, άλλο καίω το αυτοκίνητό σου, αβυσσαλέα διαφορά.

Νεσσα τι θα σε πονεσει περισσοτερο εσενα?Να σου παρει καποιος ενα αναμνηστικο που εχει μεγαλη συναισθηματικη αξια και να το πεταξει στο Θερμαϊκο ή να σου βαλει τρικλοποδια και να πεσεις?

Επισης,ανεφερες τις αφηρημενες εννοιες.Ξερεις τι λαθος κανεις μ'αυτα που γραφεις?Σε διαβεβαιω οτι αφηρημενη εννοια δεν ειναι η πατριδα.Μαλιστα ειναι αρκετα συγκεκριμενη.Και μην σαλιαρισει κανενας και με παει στο αλλο ακρο οπως κανει ο αλιακμων.
Εξ'ορισμου αφηρημενες εννοιες ειναι η δικαιοσυνη,η ελευθερια,η αγαπη,η αξιοπρεπεια.Μ'αυτα που λες με παρρησια,δινεις το δικαιωμα σε οποιονδηποτε να προσβαλλει ολα τα παραπανω όποτε τα θεωρει ηλιθια,δηλαδη:
-Μπορει καποιος να ερθει και να σου θιξει την αξιοπρεπεια σου και ολων των οικειων σου βριζοντας τους διοτι ειναι αφηρημενη η εννοια της αξιοπρεπειας του καθενος.
-Μπορει επισης να ερθει και να σε κλεισει σε κλουβι ,διοτι ειναι αφηρημενη η εννοια της ελευθεριας
-Μπορει να ερθει,να σε διωξει απο το σπιτι σου να εγκατασταθει εκει και να σου δωσει και ενα χερι ξυλο αν αντιμιλησεις.

Δυστυχως τιποτα απ' ολα αυτα δεν ειναι ωραιο νομιζω...αλλα ενταξει εγω θεωρω οτι πρεπει να σεβομαστε τις αποψεις και τα πιστευω των αλλων οταν δεν ειναι ακραια.Αλλα και παλι αυτο δεν διδασκεται,ειναι θεμα χαρακτηρα.Όπως και το "ακραιο" ειναι υποκειμενικο.

Αυτοι που καινε τη σημαια ,λεει,δειχνουν την περιφρονηση τους στην πατριδα και το εθνος.Μα νομιζω περιφρονουν τα παντα.Αυτο δεν ειναι ιδεολογια.Κι αν ακομα ειναι ,ειναι αφηρημενη εννοια αρα ο καθενας μπορει να διαλεξει πως θα προσβαλλει την ιδεολογια αυτη,οπως και καθε αλλη ιδεολογια.

Δεν υπάρχουν άσχημες γυναίκες,υπάρχουν άντρες που δεν πίνουν...
aliakmwn
Guest
« Reply #206 on: October 23, 2006, 18:27:08 pm »

Quote from: marauber on October 23, 2006, 18:15:20 pm
Να'σαι καλά ρε Αλιάκμωνα, με έκανες και γέλασα πάλι!
Καταρχάς εγώ δε μίλησα μόνο για την ελληνική σημαία. Θα αντιδρούσα και αν κάποιος έκαιγε την τούρκικη, γιατί για κάποιους άλλους αυτό είναι ιερό.
Δεν είναι εθνικισμός αυτός, είναι σεβασμός. Μια λέξη που το νόημα της κάποιοι το έχουν ξεχάσει.

Ωραια. Στην επομενη αντιιμπεριαλιστικη πορεια που θα γινει, οταν θα καψουμε σημαια των ΗΠΑ, παρε τηλεφωνο στην αστυνομια να ζητησεις να μας συλλαβουν. Grin
Ελα να παρεις μαλιστα μπροστα μας, θα σου δωσω εγω το κινητο μου για να μη χρεωθεις κιολας Grin

edit: Καποτε καποιοι στην κατοχη κατεβασαν μια ναζιστικη σημαια και την εκαψαν...
Αληταραδες ε? Ντροπη τους... Επρεπε να εισαι εσυ εκει, να καλεσεις τη Γκεσταπο, να μαθουν οι.. ασεβεις!

Αντιπαρέρχομαι τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς που τόσο απλόχερα μοιράζεις. Θα πω ότι δεν πρόκειται να πέσω στο επίπεδο αυτού και να προβώ σε πράξεις βίας. Η κοινωνία έχει προοδεύσει και τα ζητήματα πρέπει να λύνονται με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο.

Μα φυσικα, με κοσμιο και πολιτισμενο τροπο, χαφιεδιζουμε και λυνουμε τα προβληματα που μας δημιουργουν.. οσοι διαφωνουν μαζι μας! Αλλωστε γι' αυτο υπαρχουν τα οργανα καταστολης, για να ξελασπωνουν τους "φιλησυχους και πολιτισμενους πολιτες"

Η αστυνομία δε θα κάνει καμιά βρωμοδουλειά. Μια απλή σύλληψη αρκεί.
Επίσης στην προκειμένου περίπτωση κάποιοι άλλοι φοράνε κουκούλες! Γιατί άραγε;

Για να μην εμφανιστουν τιποτε "τιμιοι, πολιτισμενοι και δημοκρατες πολιτες" σαν και του λογου σου, με κουκουλες στο κεφαλι, και τους καταδειξουν.

Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις, όχι δε θα αισθανθώ καμιά υπερηφάνεια όταν η αστυνομία τους συλλάβει. Θλίψη θα αισθανθώ, θλίψη και προβληματισμό που κάποιοι άνθρωποι προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις.

Καλα μιλαμε, εσυ αν το θελησεις μπορεις να βγαλεις πολλα λεφτα απο καριερα στην κρατικη διαφημιση!!!

Το νεο σλογκαν της αστυνομιας:
<<Μοιρασου τη θλιψη σου μαζι μας! Καταδωσε κι εσυ εναν αναρχικο!>>

Αν θεωρείς ότι η κλήση στην αστυνομία είναι χαφιεδίστικη τακτική, τότε την επόμενη φορά που δεις πχ τρεις οπλισμένους κακοποιούς να επιτίθονται σε ένα άνθρωπο, μην καλέσεις την αστυνομία. Πήγαινε και προσπάθησε να τα βάλεις μαζί τους. Θα έχεις γίνει την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδο!

Και οπως παντα, η ο,τι να'ναι ισοπεδωση στο τελος ως κερασακι στην τουρτα...

Βεβαια, το να επιτιθενται τρεις οπλισμενοι σ' εναν ανθρωπο ειναι το ιδιο με το να καινε ενα κομματι πανι Grin
« Last Edit: October 23, 2006, 18:33:04 pm by aliakmwn » Logged
Νessa
Guest
« Reply #207 on: October 23, 2006, 18:42:22 pm »

Παιδιά, γιατί μπερδεύετε πράγματα που στην πραγματικότητα είναι πολύ απλά; Δεν είναι ανάγκη να κάνεις ολόκληρη ιστορική ανάλυση για να καταλήξεις στο αυτονόητο. Φανατίζουν τα παιδιά με εθνικισμό και μάλιστα ως επιβράβευση. Όταν σου δίνουν τη σημαία σαν επιβράβευση φαντάζεσαι ότι αυτή είναι η ύψιστη αξία...

Επίσης δεν είναι ανάγκη να λέμε καφρίλες για χαφιέδες με κουκούλες. Ο εθνικιστής προφανώς δεν πιστεύει ότι διαπράττει κάποια προδοσία, γιατί στη δική του κοσμοθεωρία έχει να κάνει με έναν εγκληματία. Όταν κάποιος εγκληματεί, καλείς την αστυνομία, δεν πας να τον δείρεις. Οπότε σε κάποιον που το βλέπει από αυτήν τη σκοπιά φαίνεται παράλογο να τον βρίσεις.
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #208 on: October 23, 2006, 18:48:39 pm »

Όχι τόσο πατριωτισμό βρε Νέσσα μου, δεν το αντέχω! Tongue

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
Νessa
Guest
« Reply #209 on: October 23, 2006, 18:57:58 pm »

Δεν είναι εθνικισμός αυτός, είναι σεβασμός. Μια λέξη που το νόημα της κάποιοι το έχουν ξεχάσει. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να απορρίπτει ότι δεν τον εκφράζει. Έχει όμως την υποχρέωση να το σέβεται!
Κάνεις λάθος. Έχω την υποχρέωση να σέβομαι εσένα, όχι τις ιδέες σου.
Quote from: arkas on October 23, 2006, 18:22:45 pm
Νεσσα τι θα σε πονεσει περισσοτερο εσενα?Να σου παρει καποιος ενα αναμνηστικο που εχει μεγαλη συναισθηματικη αξια και να το πεταξει στο Θερμαϊκο ή να σου βαλει τρικλοποδια και να πεσεις?
Ουγκ; Και τα δύο είναι ανήθικα.

Επισης,ανεφερες τις αφηρημενες εννοιες.Ξερεις τι λαθος κανεις μ'αυτα που γραφεις?Σε διαβεβαιω οτι αφηρημενη εννοια δεν ειναι η πατριδα.Μαλιστα ειναι αρκετα συγκεκριμενη.
ΚΑΡΑΟΥΓΚ;

Δηλαδή το αντίθετο της αφηρημένης έννοιας είναι η συγκεκριμένη έννοια; Σα να λέμε, το αντίθετο της αφηρημένης τέχνης είναι η συγκεκριμένη τέχνη;

Αν θεωρείς ότι η πατρίδα δεν είναι αφηρημένη έννοια, τότε λογικά μιλάς για... το χώμα και τις πέτρες. Ε μην ανησυχείς λοιπόν, αυτά δεν πρόκειται να τα πειράξει κανείς. Και πυρηνική καταστροφή να γίνει, το... χώμα θα είναι χώμα...
Εξ'ορισμου αφηρημενες εννοιες ειναι η δικαιοσυνη,η ελευθερια,η αγαπη,η αξιοπρεπεια.Μ'αυτα που λες με παρρησια,δινεις το δικαιωμα σε οποιονδηποτε να προσβαλλει ολα τα παραπανω όποτε τα θεωρει ηλιθια,δηλαδη:
-Μπορει καποιος να ερθει και να σου θιξει την αξιοπρεπεια σου και ολων των οικειων σου βριζοντας τους διοτι ειναι αφηρημενη η εννοια της αξιοπρεπειας του καθενος.
-Μπορει επισης να ερθει και να σε κλεισει σε κλουβι ,διοτι ειναι αφηρημενη η εννοια της ελευθεριας
-Μπορει να ερθει,να σε διωξει απο το σπιτι σου να εγκατασταθει εκει και να σου δωσει και ενα χερι ξυλο αν αντιμιλησεις.
Κάνεις λάθος στην αντιστοιχία. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία είναι ατομικά μου δικαιώματα. Το αντίστοιχο με το κάψιμο της σημαίας θα ήταν να αρχίσεις να λες ότι η ελευθερία και η αξιοπρέπεια δεν έχουν αξία.

αλλα ενταξει εγω θεωρω οτι πρεπει να σεβομαστε τις αποψεις και τα πιστευω των αλλων οταν δεν ειναι ακραια.Αλλα και παλι αυτο δεν διδασκεται,ειναι θεμα χαρακτηρα.Όπως και το "ακραιο" ειναι υποκειμενικο.
Άρα κάναμε μια τρύπα στο νερό. Γιατί κι εγώ θεωρώ τον εθνικισμό ακραίο.

(Στο κάτω κάτω για να φτάσεις να χλευάζεις κάτι σημαίνει ότι το θεωρείς ακραίο έτσι κι αλλιώς.)

Αυτοι που καινε τη σημαια ,λεει,δειχνουν την περιφρονηση τους στην πατριδα και το εθνος.Μα νομιζω περιφρονουν τα παντα.Αυτο δεν ειναι ιδεολογια.
Δεν περιφρονούν τα πάντα... συγχέεις την αναρχία με το μηδενισμό.

Κι αν ακομα ειναι ,ειναι αφηρημενη εννοια αρα ο καθενας μπορει να διαλεξει πως θα προσβαλλει την ιδεολογια αυτη,οπως και καθε αλλη ιδεολογια.
Ακριβώς! Μπορείς να βγεις λοιπόν και να ειρωνευτείς μέχρι τελικής πτώσεως τον "ηλίθιο" αναρχισμό. Ζωγράφισε κι εσύ το σήμα της αναρχίας σε μια σημαία και... κάψε την Tongue
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 27 Go Up Print
Jump to: