• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 16:23:28 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 16:23:28 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426712
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 77
Guests: 109
Total: 186
Giannis_Kako
sassi
ArchieHadCells
Mr Watson
Billyskotsikas
Tserk
Anonikos
evax
Agnotobouri
prizas
al3xts
marilita
rspappas
johnnypap
Soto Gonzalez
mikrosdia
KZerenidis
mariajuana
ismini.h
sunagrida
Xontroulis
JustPK
d0xa
triligouras
vlasiosv
plapas
Lykaonia
matrozos
rafa98p
jimalexoud
alexiosmara
mike1996
Potest
ariadnipm
evangeliaap
angelos
marnas
boulionis
Tsomp
gkaramp
summersunshine
stavrosk
varvoutis
aafroditi
nikos_matall
stergiosb
kostas.13v
Domnious
Haralampos
Pakapis5
stavros0201
pavlaras
Nikos_313
nikd
dimitris papadopoulos
thomasdt
κοτζακ
soti
valentini
Oxi
Polychronia K
tasos_ntv
asimomyti
idchatzi
andripappa
spoun
kstavroulis
dimitrisadamou
noimaginationforthis
Eleniiii
Thanos_Bog
TheKingInTheNorth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 27 Go Down Print
Author Topic: Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!  (Read 52340 times)
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #105 on: October 20, 2006, 04:25:06 am »

Τουλάχιστον, είναι ένας συλλογισμός...

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #106 on: October 20, 2006, 05:07:46 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 20, 2006, 03:33:17 am
Οι Κούρδοι? Σφάζανε κι αυτοί Τούρκους? Οι Πόντιοι μήπως? Οι Αρμένηδες? Δέχομαι πως και οι Έλληνες κάνανε ατοπήματα χοντρά, αλλά ακόμα και αυτοί που τα έκαναν ενίοτε καθοδηγήθηκαν να δράσουν προβοκατόρικα, και ήξεραν πολύ καλά που το πήγαιναν, χωρίς να έχουν την έγκριση και την εντολή απο τον ελληνικό λαό.

Τέλος, Τούρκος πολίτης στην Τουρκική Κύπρο δεν υπήρχε. Πολύ απλά διότι όλοι οι πολίτες ηταν Κύπριοι, και δεν υπήρχε Τουρκική Κύπρος και Ελληνική Κύπρος, αλλά μια Κυπριακή Δημοκρατία με δύο κοινότητες, την Ελληνοκυπριακή και την Τουρκοκυπριακή, Πρόεδρο προερχόμενο απο την Ελληνοκυπριακή, Αντιπρόεδρο με δικαίωμα βέτο (αρνησικυρίας) απο την Τουρκοκυπριακή, και δύο επίσημες γλώσσες και θρησκείες. Ακόμα και τώρα, Τουρκοκυπριακές κοινότητες στην Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχουν, όπως και εξακολουθούν οι επίσημες γλώσσες να είναι δύο. Στην άλλη πλευρά, που υπάρχουν κάποιοι Έλληνοκύπριοι ισχύει το ίδιο? Οι Κούρδοι μιλάνε την γλώσσα τους ελεύθερα? Οι εναπομείναντες Πόντιοι? εμείς εδώ θα χτίσουμε τζαμί (και καλά κάνουμε), η Τουρκία θα ανοίξει τη Σχολή της Χάλκης? Ε, μην τα βλέπεις κι ολα ίδια!

εσύ είπες γιατί δεν θα αγκαλιάσεις τον Χασάν, και εγώ απλά σου λέω γιατί μάλλον και ο Χασάν δεν θα σε αγκαλιάσει.

Αλήθειες? Ψέμματα? Μισές αλήθειες?

έχει σημασία?

Αν εσύ, που θεωρείς τον εαυτό σου δίκαιο και ελεύθερο, απέναντι στον Τούρκο, είσαι έτοιμος να φωνάξεις αέρα, ο Τούρκος τι θα κάνει που ζει εδώ και δεκαετίες υπο στρατιωτικό καθεστώς?

Και πώς εξηγείς ότι και οι δυο από τη μεριά τους, νιώθουν να έχουν δίκιο?

απλά και όμορφα, εμείς έχουμε το πραγματικό δίκιο? γιατί αυτό?

όσο για τη μη ύπαρξη Τούρκων και Ελλήνων στην Κυπριακή Δημοκρατία ήδη έχεις αυτοαναιρέσει τον εαυτό σου, όταν μίλησες για ποιόν λόγο είναι θιγμένοι οι έλληνες στην Κύπρο, οπότε μη ψάχνεις ότι να 'ναι.

και αν ξέρεις το τι έκαναν οι Κύπριοι (όχι οι έλληνες βεβαίως) στους μουσουλμάνους κύπριους (όχι τούρκους βεβαίως βεβαίως) μετά την ανεξαρτητοποίηση, το τι έκαναν οι Έλληνες (ή μήπως ήταν Ίσπανοί) στους Τούρκους (ή μήπως ήταν Σουηδοί) στην Θράκη, δεν θα έβλεπες λίγες αδικίες.

και εδώ ακούμε συνέχεια για τα απίστευτα σούπερ ντούπερ δικαιώματα που έχουν οι μουσουλμάνοι (ή Τούρκοι?) στην Θράκη και εξεγείρονται μερικοί, και όταν κατέβηκε υποψήφιος νομάρχης στην περιοχή μουσουλμανικής καταγωγής, πήγε να ξεσηκωθεί το σύμπαν.

Αυτή είναι η δικιά σας δικαιοσύνη?

Αυτό είναι το πρόβλημα όμως. Αντιμετωπίζουμε την στρατοκρατούμενη Τουρκία σαν ίσο προς ίσο, και όλες τις αδικίες (που τις κάνει σε όλους τους πολίτες της, μην αφήνοντας τους να κυβερνηθούν μόνοι τους) που διαπράττει, τις χρησιμοποιούμε σαν άλοθι για μας.

Εύγε!

Ας φέρουμε και ένα στρατιωτικό συμβούλιιο πάνω από την κυβέρνηση, για να είμαστε έτοιμοι!

τι... μόνο τους Τούρκους θα τους κυβερνάει ο στρατός...

byeeee
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #107 on: October 20, 2006, 10:15:35 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 20, 2006, 02:51:55 am
Ακόμα κι αν δεν υπάρχει εχθρός, κάποιοι κρίνουν σκόπιμο να τον δημιουργήσουν. Και αυτοί δεν είναι ούτε απαραίτητα οι Έλληνες και ο Ελληνικός Στρατός, ούτε οι Τούρκοι και ο Τουρκικός Στρατός. Μπορεί κάποιος καλός κυριούλης να αποφασίσει γιατί έτσι τον συμφέρει, να "αρπαχτούμε" με τους Σκοπιανούς. Τι πρόβλημα έχουμε εμείς με αυτούς? Απολύτως κανένα. Λίγο να καλλιεργηθεί ο φανατισμός τεχνηέντως και στις δύο πλευρές, λίγο να αποκτήσουν ένα καλό οπλοστάσιο οι γείτονες, μετά να μια διαμάχη...έρχεται και η ειρηνευτική δύναμη να διαιτητεύσει στην διαμάχη αυτή, σου δεσμεύει μια ζώνη λ.χ. την δυτική πλευρά της Μακεδονίας, και την κλαίς μετά απο λίγα χρόνια...τι πιο απλό?

Αλλά όσο και αν οι διαμάχες αυτές "κανονίζονται" απο αλλού, εσύ ως κράτος, έθνος ή οτιδήποτε άλλο δεν πρέπει να είσαι έστω λίγο έτοιμος? Ακόμα κι αν ξέρεις πως οι Μήδοι θα διαβούν τις Θερμοπύλες, όπως αλληγορικά γράφει ο Καβάφης, δεν πρέπει εσύ να τις φυλάξεις? Γιατί στο πλαίσιο των εξευγενισμών και των αβροτήτων και του "πολιτισμού" να δέχομαι ο,τι οι άλλοι θέλουν μόνο και μόνο για να το παίζω ανώτερος και πολιτισμένος?

Να είμαι πολιτισμένος και να δέχομαι να συνομιλώ με τον Τούρκο που πριν 30 χρόνια κατέσφαξε τους Κύπριους? Που τώρα κόβει κεφάλια Κούρδων και τα δημοσιεύει στις εφημερίδες? Και εγώ που το παίζω Ολλανδός ή Ελβετός, ας πούμε, να μου λέει ο κάθε γείτονας (και κυρίως να μου το δείχνει εμπράκτως σε κάθε ευκαιρία), πώς θα μπεί μέσα στο σπίτι μου να με *μπίπ*, και εγώ να λέω, "ναι μωρέ, ξέρεις, εντάξει, αλλά επειδή εγώ είμαι πολιτισμένος ευρωπαίος πολίτης, και όπως οι Άγγλοι και οι Βέλγοι δεν είμαι στρατοκράτης, και εν πάσει περιπτώσει είμαι πολιτισμένος, να κάτσουμε να μιλήσουμε πολιτισμένα αν θα βάλεις βαζελίνη?". Τα σπίτια που άφησαν οι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα, τα έχουν πάρει οι εργολάβοι και χτίζουν βιλλίτσες που τις πουλάν σε Ευρωπαίους 20.000-40.000 ευρώ (σάμπως δικά τους ήτανε τα χωράφια?). Γιατί δεν πάτε να πάρετε κι εσείς ως πολιτισμένοι Ευρωπαίοι ένα οικοπεδάκι που το κλαίει κάποιος Κύπριος? Να έχετε και το βουνό απο πάνω που λέει "Νιώθω υπερήφανος που είμαι Τούρκος", και να πίνετε καφεδάκι στην πλατεία ατενίζοντας το μετέωρο βήμα του Κεμάλ και την επιγραφή που λέει "με το ένα πόδι πάτησα την μισή, αύριο με το άλλο και την υπόλοιπη"...

Γενικά, δεν μου αρέσει η κατάσταση, αλλά δεν ξέρω και αν πάω να αγκαλιάσω τον απέναντι "Χασάν" αν θα το εκτιμήσει ή θα με κάνει κόσκινο. Και επειδή βλέπω τι κάνει με τους λαούς που είχαν την ατυχία να μείνουν υπο την σκέπη του, δεν θέλω να το ρισκάρω και πολύ πολύ. Μακριά κι αγαπημένοι, αλλά και λίγο πονηρεμένοι, είναι η άποψη μου. Και αυτό δεν είναι Εθνικισμός. Δεν θέλω να κάνω "ντού" σε κανέναν γείτονα και να τον υποδουλώσω. Δεν πιστεύω πως εγώ εξ'ορισμού ως Έλληνας είμαι  ο εκλεκτός λαός σε σχέση με τους γειτονές μου. Δεν πιστεύω πως είμαι απ' ευθείας απόγονος του Περικλή η του Αλέξανδρου, ούτε θέλω μερίδιο απο τις Δάφνες του Κολοκοτρώνη.

Ξέρω πως βρέθηκα σε αυτό το κομμάτι γής, πως κάτι εδώ μου ανήκει, έστω και ένας τάφος, πως αυτή η ιδιότητα του Έλληνα μου δίνει κάποια πλεονεκτήματα που δεν έχουν άλλοι, πως ζώ σε ένα κράτος-ας πούμε- οργανωμένο, με νόμους, Σύνταγμα, ανεξιθρησκεία, ισονομία και ισοπολιτεία, που με διοικούν αυτοί που επιλέγω (τουλάχιστον επιλέγει η πλειοψηφία) και πως αν μου αρέσουν αυτά, έχω υποχρέωση να τα διαφυλάξω. Ακόμη και αν δεν ζούσα στην Ελλάδα, σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα θα γύρναγα πίσω. Όχι απο φιλοπατρία αλτρουιστική ή απο κανένα βίτσιο να γίνω ήρωας, αλλά γιατί αυτό το κράτος, καλό ή κακό, μίζερο και φτωχό, μου δίνει ένα διαβατήριο να γυρίζω τον κόσμο ελεύθερα, να έχω την πρεσβεία μου, και αν είμαι μετανάστης, τους δασκάλους μου και ο,τι άλλο μπορεί. Αν αυτό εκλείψει, θα είμαι πρόσφυγας, ανεπιθύμητος και παρίας. Κι εγώ και όλοι μας. Κι αυτό δεν το θέλω.

Υ.Γ. Αυτά είχα άπλετο χρόνο να τα σκεφτώ στην θητεία μου, απαντώντας στον εαυτό μου στα ερώτηματα "τι θες εσύ και υπηρετείς εδω πέρα σαν τον μαλάκα? Τι δουλειά έχεις εσύ εδώ μέσα, γιατί δεν την έκανες κι εσύ για Αγγλία όπως οι τάδε και οι δείνα? Γιατί δεν προσπάθησες να βγείς ένα ωραίο Ι4-Ι5 αφού μπορούσες παρά κάθεσαι εδώ να κάνεις τον στόχο με ένα καρυοφίλλι στο χέρι που ούτε για μπεκάτσες δεν κάνει?" κλπ κλπ καμιά όρεξη να κάνω μαλακείες όλη μέρα δεν είχα. Απλά, αν δεν πάω εγώ, εσύ και ο άλλος, ποιός θα πάει?

Το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ εδώ είναι ειρωνικό, και αν και παραδέχομαι πως η θητεία εν τέλει ηταν μια πολύ καλή φάση, σαν διακοπές, σαν κατασκήνωση ένα πράγμα,με καλές φιλίες, χαβαλέ και ξεγνοιασιά απο ο,τι με είχε πήξει πριν πάω, ένας χαμένος χρόνος παλιμπαιδισμού με άλλα λόγια, δηλώνω ρητά πως δεν καυ***νω με τις παρελάσεις και τα ταρατατζούμ, γιατί κυρίως για 2-3 παρελάσεις και αγήματα και παράτες μου έφυγε η πίστη να γυαλίζω και να συντηρώ σακαράκες (βερνίκι κάμελ μαύρο για τα λάστιχα των οχημάτων. Τα κάνει καινούργια!). Απλά αυτά τα ταρατατζούμ μας "υπενθυμίζουν" τι θα πρέπει να κάνουμε σε μια κακιά στιγμή.

Τι σχεση εχουν ολα αυτα με τις μαθητικες παρελασεις; Μηπως να κανουμε και στρατιωτικα σχολεια οπως στις ΗΠΑ να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο; Η στην ωρα της γυμναστικης να κανουμε σκοποβολη; Αν ηθελες να υποστηριξεις ολα αυτα που λες, πιο χρησιμο θα ηταν το μαθημα της σκοποβολης παρα μια παρελαση.

Quote from: marauber on October 20, 2006, 03:00:09 am
Quote from: Καμένος on October 20, 2006, 02:19:39 am
Quote from: marauber on October 20, 2006, 02:17:02 am
Κάτι που μου φαίνεται λογικό γιατί κάπως πρέπει να γίνει η διαλογή.

Γιατί πρέπει "Κάπως να γίνει η διαλογή"??

Οι ψηλοι είναι πιο Έλληνες?
Όχι φυσικά.
Αλλά φαντάζομαι ότι για πρακτικούς λόγους πρέπει να γίνει μια διαλογή (δλδ δε χωράνε να παρελάσουν όλοι).
Έτσι έχει επικρατήσει να γίνεται. Για λόγους εμφάνισης του σώματος που παρελαύνει.
Γιαυτό άλλωστε γίνεται και η κατάταξη απο τον υψηλότερο και κάτω, γι'αυτό και η στοίχιση.

Quote from: chggr005 on October 20, 2006, 02:29:25 am
Quote from: marauber on October 20, 2006, 02:17:02 am
Το μπάσκετ που σχεδόν αποκλείει τους κοντούς είναι φασιστικό άθλημα;
Όταν έπαιζα εγώ μπάσκετ με κάτι φίλους, ο κοντύτερος από αυτούς ήταν ο καλύτερος σουτέρ και πάντα η ομάδα που τον είχε κέρδιζε...

Αναφερόμουν στο επαγγελματικό μπάσκετ. Πόσο συχνά βλέπεις παίκτες κάτω του 1.85 να αγωνίζονται;
Ίσως το παράδειγμα να μην είναι και το πλέον κατάλληλο, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δε μπορούμε να κατηγορούμε οτιδήποτε ως φασιστικό επειδή μια ομάδα ατόμων με κοινά χαρακτηριστικά προτιμάται για κάτι. Είναι το ίδιο σα να λέμε ότι η ζωή η ίδια είναι φασιστική, μέσω της φυσικής επιλογής.

Οσον αφορα το μπασκετ, κανεις δεν σου απαγορευει να παιξεις κι ας εισαι 1.20. Μπορεις; Αν ναι καν το. Αν οχι προσπαθησε. Αλλα κανεις δεν σου απαγορευει.΄Η σε σνομπαρει. Και στην τελικη στο μπασκετ το υψος ειναι χρησιμο λογω της φυσης του αθληματος. Στην παρελαση τι σχεση εχει το υψος;

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #108 on: October 20, 2006, 14:13:04 pm »

Το Imagine του John Lennon τα λέει όλα. Κι εγώ σ'αυτό τον κόσμο θα 'θέλα να ζώ, αλλά έλα που...δεν!Αφού λοιπον είναι έτσι τα πράγματα, κοιτάω καθαρά την πάρτη μας και όχι το ποιός έχει δίκιο μεταξύ των δύο λαών. Το ερώτημα είναι απλό: -Θέλω να μου κάτσει ο οποιοσδήποτε γείτονας στον σβέρκο? -Όχι.
-Και αν τα πράγματα τώρα είναι μέλι γάλα αλλά αύριο δεν είναι τι πρέπει να κάνω?
-Να είμαι έτοιμος για την ενδεχόμενη "στραβή".

Πάντως, για άλλη μια φορά, φύγαμε απ'το τόπικ. Απλά για μένα οι παρελάσεις με όλα αυτά τα "εθνικά - εθνικιστικά", γίνονται για κάποιους λόγους, όπως π.χ.:
1. Για να τιμάς την μνήμη των νεκρών σου.
2. Για να μαθαίνεις να πειθαρχείς απο νεαρή ηλικία και όχι οταν γίνεις γεροτράγος που δεν μαζεύεται με τίποτα.
3. Για να εξοικοιωνόμαστε με την ιδέα πως και αύριο μπορεί να γίνει το ίδιο.
4. Για να δείχνεις στους γύρω σου πως εδώ υπάρχει Κράτος (γκούχ γκούχ) και νόμοι και θεσμοί και "δεν μασάμε, κατά την έκφραση της μόδας.

Τώρα,συνοψίζοντας τα παραπάνω, μάλλον είναι χρήσιμες οι πρελάσεις, αν και οι σκοποί τους είναι λίγο σκοτεινοί...
« Last Edit: October 13, 2009, 15:03:00 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

Μου 'πες θα φύγω χθες το βράδυ ξαφνικά /απλώς κουράστηκα δε φταίω για όλα αυτά /Θεε μου δε θέλει το βλέπω καθαρά /κι όλα γίναν Θεε μου τόσο μα τόσο ξαφνικά /Σηκώθηκα μονάχος το πρωί /χωρίς καφέ χωρίς τσιγάρο και ψυχή /Θεε μου το ξέρω τώρα είμαι μοναχός /κι όμως θα γυρίσει πάλι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς  /Το ξέρω είναι λίγο δύσκολο μα εγώ /στο λέω μπορούσα να περιμένω και μπορώ /βλέπεις οι δυο μας μόνοι δε νιώσαμε ποτέ /τώρα, τώρα πες μου ποιόν, /πες μου ποιόν θα 'χεις να τα λες;
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #109 on: October 20, 2006, 15:58:43 pm »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 20, 2006, 14:13:04 pm
1. Για να τιμάς την μνήμη των νεκρών σου.
2. Για να μαθαίνεις να πειθαρχείς απο νεαρή ηλικία και όχι οταν γίνεις γεροτράγος που δεν μαζεύεται με τίποτα.
3. Για να εξοικοιωνόμαστε με την ιδέα πως και αύριο μπορεί να γίνει το ίδιο.
4. Για να δείχνεις στους γύρω σου πως εδώ υπάρχει Κράτος (γκούχ γκούχ) και νόμοι και θεσμοί και "δεν μασάμε, κατά την έκφραση της μόδας.

1.Τη μνήμη των νεκρών την τιμάς με το να μην παραιτήσαι από το διαρκή αγώνα.Με το να παλεύεις για κάτι καλύτερο.
2.Δε γουστάρω να πειθαρχώ σε κανέναν π*****η .
3.Δε θα γίνει ποτέ το ίδιο.Οι εποχές άλλαξαν.
4.Το κράτος που το είδες???Και αν υπάρχει θα φανεί από τις παρελάσεις???

Και για τα νόστιμα του ambitious περί σημαίας σε αλβανούς...Εγώ γενικά δε θα ήθελα να δίνουν σημαία στον πρώτο του σχολείου.Ό,τι εθνικότητας και να είναι.Να σταματήσει αυτό το καραγκιοζιλίκι.Δε καταλαβαίνω τι νόημα έχει.Και επίσης να κοπεί και η προσευχή από τα σχολεία καθώς και να κατέβουν οι εικόνες.Έχουμε ανεξιθρησκία.

Θα ήθελα να γίνουν δημοψηφίσματα για τα παραπάνω ζητήματα.Να τελειώνουν τα πανηγύρια ,γιατί το έχουμε παραχέσει σε αυτήν τη χώρα.

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #110 on: October 20, 2006, 18:17:35 pm »

Βασικά δεν διάβασα όλα όσα λέχτηκαν σε αυτό το τόπικ και ούτε πρόκειται γιατί έχω βαρεθεί να μπλέκομαι σε απέλπιδες προσπάθειες να πείσω τον ίδιο φασιστάκο με 15 διαφορετικά nicknames. Θα πω μόνο το εξής:

Άκουσε ποτέ κανένας για παρέλαση στην αρχαία Ελλάδα; Άκουσε ποτέ κανείς για όλο αυτό το καρναβάλι που γίνεται κάθε χρόνο; Ούτε και στην Σπάρτη δεν γίνονταν αυτά. Γιατί τουλάχιστον οι άνθρωποι τότε δεν ήταν καραγκιόζηδες. Ή μήπως θέλετε να μου πείτε ότι τότε δεν τιμούσαν την ιστορία τους;
Ποιος καθιέρωσε τις παρελάσεις; Ο Φρειδερίκος ο Μέγας, βασιλιάς της Πρωσίας, για να σκληραγωγήσει τους άνδρες του. Και όντως έφτιαξε την ισχυρότερη πολεμική μηχανή της Ευρώπης τότε.
Αλλά γιατί αυτό τιμά ακριβώς την ιστορία του;
Ποιος καθιέρωσε τις μαθητικές παρελάσεις εδώ; Ο Ιωάννης Μεταξάς (δημοκρατικός άνθρωπος..)

Και ποιος θεοποίησε τις παρελάσεις και τις ενέταξε σε κάθε σχεδόν λειτουργία και τελετή της δημόσιας ζωής; Ο φύρερ Αδόλφος Χίτλερ.

Ωραία πρότυπα, ευγενή πάνω από όλα.

Έχω βαρεθεί να ακούω μ@λ@κίες. Διαβάστε ιστορία πρώτα και μετά την τιμάτε.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #111 on: October 20, 2006, 18:21:33 pm »

Το δε μασάμε του σμηνία μου θυμίζει τις κραυγές των ιρακίνων λίγο πριν το πόλεμο(τόσος εθνικισμός και πλύση εγκεφάλου και 2 τόνοι αμορφωσιάς μαζί του στυλ ρίχνω ελικόπτερο με το καλάζνικοφ), του προέδρου του ιράν,των γκρίζων λύκων της τουρκίας και του άδωνι γεωργιάδη του λαος. Όσο δε μασάει ο ένας μαλέας τόσο δε μασάει το άλλο πιθηκοειδές και ούτο καθεξής.

Για τα μόνα πράγματα που μασάμε όμως και κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομένο είναι για τους μισθούς στα όρια της φτώχιας ,για την ανεργία, για την υπό-παρά-μη δωρεάν παιδεία,για τα φακελάκια και τα ράτζα στα νσοσκομεία ,για τα ραντεβού για εξετάσεις στο ικα,για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές που προωθούνται στα ταμεία και τόσα άλλα.Αλλά όλα αυτά δε μας ενώνουν,αλλά μας ενώνει σαν λαό το ύψιστο ιδανικό της τουρκοφαγίας.
Η πρόσωπική μου άποψη είναι ότι οι παρελάσεις (και άλλα πολλά) δε κάνουν τίποτα άλλο παρά να προωθούν τον εθνικισμό και να μεταθέτουν έτσι τις αιτίες των προβλημάτων αλλού,ώστε οι μαθητές μελλοντικοί πολίτες να αποτελούν υποχείρια της άρχουσας τάξης.Υπό αυτήν την ένοια τάσσομαι και έγω υπέρ της κατάργησής τους.Μάλιστα είχα τις προάλες και την ακόλουθη στιχομυθία με 2(5οετής) ηλεκτρολόγους στην βιβλιοθήκη:

(συζήτησης περί παιδείας-εργασίας)

-πιστεύω για τη κατάσταση της οικονομίας φταίει το γεγονός ότι η γαμη. τουρκία μας έχει πάρει  τα πιο πλούσια εδάφη...
-χμμμ ναι το πιστεύω και εγώ αυτό,θα μπορούσαμε να είχαμε πετρέλαια φυσικά αέρια δασμούς κτλ..

-(εγώ) και έστι να ήταν δε θα τα εκμεταλευόσασταν εσείς αλλά αυτοί στους οποίους θα ανήκαν..

-ποπο πολύ πονηρεμένοι είστε εσείς οι....

τρομάξατε μήπως???

Υ.Γτελικά κατάλαβα πως  ο νομάρχης με το λασπωμένο παπούτσι παίρνει 50+% .
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #112 on: October 20, 2006, 18:36:46 pm »

Σμηνία πάρτο χαμπάρι και ο λαός της τουρκίας θύμα της προπαγάνδας που του επιβάλουν είναι.Πολιτική ελίτ και βιομληχανοι μια χαρά περνούν αυτοί αγκαλία με τους στρατηγούς.

Τα κοιμήσια από κάτω πείνανε όμως και ονειρεύονται οθωμανικές αυτοκρατορίες.Όταν κάπου κάπου ξυπνάνε και διεκδικόυνε κάτι ψιλά πέφτει το ξύλο της αρκούδας,θυμούνται το πατριαρχείο πέφτει καμιά απειλή από Ελλάδα-ΕΕ και τα καταπίνουν.Το ζήτημα είναί να σπάσουν τα στεγανά.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #113 on: October 20, 2006, 19:11:18 pm »

Αν και δεν περίμενα ποτέ ότι θα το πω αυτό, συμφωνώ με τον turambar(για μένα θα είσαι πάντα ο turambar) σχεδόν απόλυτα στο ότι το εθνικό μας φρόνημα θα είχε προ πολλού εξαφανιστεί αν δεν υπήρχε το αντίπαλο δέος αλλά και στα υπόλοιπα που πόσταρε στο θέμα με μια επιφύλαξη ως προς την κατάσταση στην Κύπρο πριν μπουκάρουν οι Τούρκοι και αυτό μόνο γιατί δεν έχω γνώσεις επί του θέματος και μου δεν μου ταιριάζει με τον χαρακτήρα μας να κάνουμε τον βίο αβίωτο σε κάποιον σε σημείο που θα χρειαστεί στρατιωτική επέμβαση για να γλιτώσει ο καταπιεσμένος.Συμφωνώ επίσης με aurelius,jimmi και juan ως προς το ότι πραγματικά οι μαθητικές παρελάσεις δεν προσφέρουν τίποτα στα παιδιά που παρελαύνουν. Δεν νομίζω ότι το παιδάκι θα μάθει με την παρέλαση να πειθαρχεί και να βαδίζει προς τον θάνατο χαμογελαστό ενώ ακούει την καραγκούνα, αλλά ακόμα και αν αυτό συμβεί τότε δυστυχώς η πειθαρχία αλλά και η θυσία του δεν θα προσφέρουν τίποτα.Κάποιος που έχει εκπαιδευτεί να αγαπάει την πατρίδα του και να πηγαίνει σαν μαλάκας να σκοτώνεται μόλις του το πουν άλλοι χειρότεροι μαλάκες δεν πιάνει μία μπροστά σ'αυτόν που όταν προκύψει η ανάγκη τα παρατάει όλα και πάει να σκοτωθεί για να προστατέψει την μάνα του, την γκόμενά του, το αναφαίρετο δικαίωμα να πίνει φραπέ και να κατεβάζει καντήλια στο σύστημα και σε ότι τον χαλάει μέσα σε απόλυτη ελευθερία. Όταν κάποιος προσφέρει, τα πολύτιμα μέχρι πριν από λίγο οπίσθιά του βορά στον εχθρό, επειδή γουστάρει και όχι επειδή έτσι έχει μάθει, για να προστατέψει ότι του είναι ακριβό θα πειθαρχήσει αυτόματα και θα πεθάνει χωρίς δισταγμό γιατί είναι επιλογή του και δεν χρειάζεται κανείς να του παίζει εμβατήρια. Πως φτιάχνεις τώρα ένα τέτοιο άτομο; Με παρελάσεις, πειθαρχία και μαθήματα πατριδογνωσίας και οπλομαχητικής; Νομίζω όχι.Μάθε το παιδί σου να αγαπάει την ελευθερία, να αγαπάει την αυτοδιάθεσή του, να αγαπάει και να σέβεται τους ανθρώπους και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους όταν χρειαστεί, αυτό πιστεύω εγώ.Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τον sminias_hlektromhxanikos αν το nick του σημαίνει ότι υπηρέτησε στην αεροπορία.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
takis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #114 on: October 20, 2006, 19:18:44 pm »

ρε μεγάλε έλεος πια ΕΛΕΟΣ. Ότι θέλεις διαβάζεις ότι θέλεις καταλαβαίνεις.Δεν αναφέρομαι στην ηθική αλλά λέω πως τα βλέπω από τη δικιά μου πολιτική σκοπιά.Την ηθική τη βλέπεις εσύ γιατί δε μπορείς δε θέλεις να διακρίνεις την πολιτκή ουσία του ζητήματος.Για μια άλλη φορά παρουσιάζεσαι αδιάβαστος όσον αφορά την άποψη του συνομιλιτή σου.Για να κρίνεις τα λεγόμενα του άλλου πρέπει να γνωρίζεις τις απόψεις του τουλάχιστον.Δε ξέρω ρε φιλάρα  άμα έμαθες τελικά τι σημαίνει εργάτης.Την τουρκία την έφερα σαν παράδειγμα κοντινό για να ενισχύσω τα λεγόμενά μου...σου είπα εγώ ότι το πρόβλημά μας είναι η τουρκία???Δε πρόκειται να κάνω περαιτέρω αναλύσεις γιατί με σένα θα καταλήξουμε στα ίδια.....

ρε Φρικαρα.....θα κάνω τσιγάρο.

καλά αυτό με τους μεσσίες τώρα τι να πω...ενδεικτικό τις κατάστασής σου είναι.

πάντως απάντησε σε μου σε κάτι τελευταίο...το όπλο το έχεις πρόχειρο????

εεε???? να δυσκολέψεις τον φούφουτο ???

αυτό ακριβώ λέω λοιπόν.

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #115 on: October 20, 2006, 21:51:18 pm »

Fenix: Για σένα που έχεις κάποιες σπουδές, ένα καλό IQ, και πέντε εμπειρίες απο την ζωή, ναι, γενικά οι παράτες είναι άχρηστες. Θα ξέρεις γιατί πας να ψοφήσεις, και θα είσαι σε μια φάση που μπορείς να καταλάβεις γιατί και ποιά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη σου.

Υπάρχει όμως μια πληθώρα ανθρώπων, που πρέφα δεν έχουν πάρει απο αυτά. Τι τους μένει λοιπόν? Δύο λόγια "για τους Αρχαίους ημών πρόγονους", μια παράτα και δύο ταρατατζούμ απο το σχολείο, ένας εξάψαλμος και μια εξομολόγηση απο κάνα παπά, ένα ντουφέκι και ντού να γίνουν τροφή στα κανόνια. Δε σοπυ λέω πως πρέπει να είναι έτσι. Απλά έτσι συμβαίνει.
Φαντάζεσαι έναν Στρατηγό να βγαίνει στους φαντάρους και να λέει:"Κάποιοι μας έβαλαν να κάνουμε πόλεμο για συμφεροντά. Σήμερα θα πάτε να πηδήξετε με αλεξίπτωτο, και απο σας δεν θα επιβιώσει κανένας. Και μην το ψάχνετε, ούτε ο Θεός υπάρχει, απλά θα γίνετε λίπασμα για τα μαρούλια". Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει?

Ναί, έχω υπηρετήσει στην Αεροπορία.
Takis ή Αλιάκμωνα. Αυτό που εσύ λές πολιτική, η φιλοσοφία το ονομάζει ηθική. Και δεν εννοώ την Χριστιανική ηθική ή το τι είναι καλό ή κακό, αλλά αυτά που η πολιτική πρεσβεύει. Τους κανόνες αρμονικής συμβίωσης των ανθρώπων, την βελτίωση της ζωής τους, την ανάδειξη αξιών κλπ κλπ.
« Last Edit: October 13, 2009, 14:56:45 pm by sminias_hlektromhxanikos » Logged

aliakmwn
Guest
« Reply #116 on: October 20, 2006, 22:07:23 pm »

Off-topic:

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 20, 2006, 18:56:48 pm
Κι επειδή ο Αλιάκμωνας μου μιλά για φιλοσοφία θεωρώντας πως πάει τσάμπα η σπουδή μου στο αντικείμενο αυτο, θα σας εξηγήσω κάτι:

Στην Φιλοσοφία, κύριοι κλάδοι είναι οι εξής τρείς και ένας:
1. Η οντολογία-γνωσιολογία.
2. Η Αισθητική.
3. Η Ηθική.
3+1. Η Λογική.

Απο αυτά, οι περισσότεροι ασχολείστε με την ηθικη. Πως δηλαδή θα έπρεπε να ορίζονται οι διανθρώπινες σχέσεις προκειμένου να συμβιώνουμε αρμονικά.

Εγώ, θεωρώντας πως η ηθική έπεται, και δεν μπορείς να ορίσεις κανόνες για κάτι αν δεν ξέρεις τι ισχύει γι αυτό στην πραγματικότητα, μελετώ την Οντολογική - Γνωσιολογική διάσταση των πραγμάτων. Όχι το πως θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι, αλλά το πως πράγματι είναι καθώς και τι γνωρίζω για αυτά. Η μελέτη αυτή, προϋποθέτει απο τον μελετητή να βγεί έξω απο το σώμα του. Να πάψει να σκέφτεται τα πράγματα όντας μέσα σε αυτά, αλλά να τα κοιτάξει "απο πάνω", ένα είδος "νιρβάνας" δηλαδή. Αυτό αποτελεί άσκηση, την οποία εδώ επιχειρώ να εφαρμόζω. Γι αυτό και τονίζω πολλές φορές πως αυτό ή εκείνο "δεν μου αρέσει, αλλά έτσι είναι". Οι συγκρούσεις μας δηλαδή Αλιάκμωνα, κρύβουν ένα διαφορετικό Φιλοσοφικό υπόβαθρο, και όχι ιδεολογικό.

Εαν η επιστημονικη μελετη της γνωσιολογιας και της οντολογιας σε οδηγησε σε αποψεις οπως αυτη:

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 19, 2006, 22:06:27 pm
Αλί σε όποιους τις λησμονούν νομίζοντας πως η ανθρωπότητα προοδεύει....  

τοτε φιλε καπου εχεις χασει τη μπαλα...

Αυτο που σου εδωσε εσενα η φιλοσοφια, ειναι η αποψη οτι στην αντιληψη του ανθρωπου δεν εχει αλλαξει τιποτα εδω και 3000 χρονια?

sminias_hlektromhxanikos
Θαμώνας

COGITO ERGO SUM

View Profile
« Reply #117 on: October 20, 2006, 22:10:20 pm »

Στην αντίληψη έχουν αλλάξει πολλά. Στην πρακτική όμως, όχι. Και δεν διαβάζουν όλοι οι άνθρωποι Φιλοσοφία, έτσι?

Νessa
Guest
« Reply #118 on: October 20, 2006, 22:30:51 pm »

Δε διάβασα τα μηνύματα σε αυτό το τόπικ, είδα λίγο το πρώτο. Φυσικά δεν πρόκειται να κάτσω να απαντήσω στους φασιστάκους. Γράφω μόνο για να διευκρινίσω το εξής: Το ψήφισμα δεν έχει καμία σχέση με το Gruppo Roso, και δεν ξέρω από πού κι ως πού το διάβασε ο Πάνος. Αυτός που το έγραψε ήταν ένας ανένταχτος αναρχικός συμφοιτητής μας. Του φάνηκε καλή ιδέα τώρα που υπάρχει κίνημα και έχουμε καταλήψεις στα σχολεία, και πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να το γράψει.
Νessa
Guest
« Reply #119 on: October 20, 2006, 22:32:23 pm »

Να τολμήσω να ρωτήσω την ΠΚΣ γιατί δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία ή δεν πρόκειται να πάρω απάντηση; Tongue
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 27 Go Up Print
Jump to: