• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 14, 2026, 17:45:51 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 14, 2026, 17:45:51 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Κάμερες στην Πρυτανεία το...
by georgino
[Today at 16:35:13]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by χηρουλα Αλεξίου
[Today at 13:58:29]

[Ηλεκτρονική ΙΙ] Γενικές ...
by ttsengel
[Today at 11:49:25]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Konlefk
[Today at 09:43:46]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Λαμπτήρας
[June 12, 2026, 13:36:19 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by Konlefk
[June 12, 2026, 13:13:53 pm]

Γιατί οι ΤΗΜΜΥδες έχουν μ...
by Σουλης
[June 12, 2026, 12:14:13 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by geomourat
[June 11, 2026, 17:42:00 pm]

[Ισχύος II] Γενικές απορί...
by Nikos_313
[June 11, 2026, 14:05:57 pm]

[Ημιαγωγά Υλικά] Απορίες ...
by Nikos_313
[June 11, 2026, 10:23:04 am]

[Ευφυή και Προσαρμοστικά ...
by grepanis
[June 11, 2026, 10:11:51 am]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by Roidos
[June 10, 2026, 21:37:48 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by χηρουλα Αλεξίου
[June 10, 2026, 20:48:34 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Ανάλυση πα...
by Giannis Masterio
[June 09, 2026, 20:27:57 pm]

[ΣΑΕ ΙΙ] Απορίες σε ασκήσ...
by Hyperlaz02
[June 09, 2026, 12:01:45 pm]

Μόνο λάθος απαντήσεις
by χηρουλα Αλεξίου
[June 09, 2026, 10:44:34 am]

[Θεωρία Δικτύων] Γενικές ...
by PolarBear
[June 08, 2026, 19:50:59 pm]

Πρόγραμμα επαναληπτικής ε...
by Nikos_313
[June 08, 2026, 12:25:36 pm]

[Ηλ.Μηχανές Ι] Γενικές απ...
by Mr Watson
[June 08, 2026, 10:35:48 am]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by Nikos_313
[June 08, 2026, 00:24:12 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10398
Latest: Kostas2008
Stats
Total Posts: 1431427
Total Topics: 32024
Online Today: 1018
Online Ever: 18918
(April 06, 2026, 16:05:31 pm)
Users Online
Users: 61
Guests: 538
Total: 599
dem05
DimitrisKost
LazZar
El professor
Echali
evitzv
HlektrikhPatata
dkoukn
koulakidis
kskou
georgino
Avoiding Existence
Psycher
KZerenidis
Anton11pa
alice
bougatsa
elena_23
georgepana9
Niki kiose
Dimos Bachlas
giorgosss03
Mihalist
Μακαρονοτέρας
meletis
chriskazakos
AristeidisM
stathis_zch
mous25
eirinistyl
Notac
ioannisk
gpsomiadis
Milk
brill
JoHn!
vasilikitsatsi
athinakal
Nikos_313
freakyy
ezarkad
skoloni
femanak
cpapast
AgiaLavida
dnikoa
Antpan
George_RT
Paschalina.S
nthanos
mprait
programmer2004
Gstremp
klaintit
sideras07
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Κάμερες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ]
JoHn! (+ 1 Hidden) and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: Κάμερες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ]  (Read 1563 times)
asantor
Αρχάριος/Αρχάρια

Posts: 1


View Profile
Re: Κάμερες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ]
« Reply #15 on: June 13, 2026, 22:12:12 pm »

Να πω κι εγώ, ντραμρολς πλιζ....την αποψάρα μου   Grin
Η αίσθηση του ότι μια κάμερα θα προσθέσει ασφάλεια στα πανεπιστήμια, προϋποθέτει (εκτός άλλων εμποδίων, όπως είπαν για κουκούλες και κράνη στους θύτες)
ότι ο οργανισμός που θα παρακολουθεί/διαχειρίζεται τα δεδομένα της, είναι άξιος εμπιστοσύνης.
Στην περίπτωση μας, ο οργανισμός αυτός υποθέτω όπως έχει ήδη προηγουμένως υποδείξει με κινήσεις η πρυτανεία, είναι η ελληνική αστυνομία, ως υπεύθυνη εξαφάλισης του νόμου και της τάξης.

Πολλές καταγγελίες όμως, αντίστοιχα ρεπορτάζ, και δικάσιμες υποθέσεις, έχουν δείξει ότι την κρίσιμη ώρα που αυτός που διαπράττει το έγκλημα είναι ο ίδιος ο ένστολος,
ως δια μαγείας η κάμερα που υπάρχει (πάνω του ή τριγύρω), δεν λειτουργεί, ή διαγράφεται το υλικό της.
Άρα δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο (και στις κάμερες).
Για εμένα, και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι σε αυτό, έχει μεγαλύτερη αξία να μιλάμε για το ποιος θα έχει την εξουσία της "επιτήρησης" μας.
Προσωπικά δεν βρίσκω νόημα στο να εμπιστευτώ την ελληνική αστυνομία για την εξάλειψη της βίας, απο την στιγμή που η ίδια
έχει κατηγορηθεί (χωρίς να έχει υποστεί τελικά καμιά συνέπεια) πολλάκις για αυτή (έχει γραφτεί ολόκληρο βιβλίο βασισμένο σε έρευνα https://www.toposbooks.gr/contents/books_details.php?nid=981).
Θα προτιμούσα την συλλογική λύση του Ριβεν.

OlgaG γράφεις πως περισσότερη ασφάλεια σημαίνει και περισσότερη ελευθερία. Όταν όμως η ασφάλεια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κυβέρνηση
και την αστυνομία και εφαρμόζεται από αυτήν, αντίστοιχα αλληλένδετες θα χρειαστεί να είναι και η δική σου έννοια της ελευθερίας με εκείνων.
Επίσης ειπώθηκε ότι αν δεν κάνεις κάτι παράνομο, είσαι οκ. Θα φέρω ως αντιπαράδειγμα τους συμφοιτητές μας που τον Φλεβάρη έβλεπαν ταινία στο πολυτεχνείο και
συνελλήφθησαν απο ΟΠΚΕ & ΜΑΤ: τι παράνομο έκαναν; Έκατσαν μετά τις 22:00 και διατάραξαν την λειτουργία του πανεπιστημίου Tongue.
Logged
PolarBear
Global Moderator
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
****
Posts: 606



View Profile
Re: Κάμερες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ]
« Reply #16 on: Today at 00:20:55 »

Οκ RivenT ενδιαφερουσα η εναλλακτικη σου. Μαλιστα αν δεν απατωμαι υπαρχει ηδη μια εφαρμογη απο το ΑΠΘ για εκτακτα περαστικα, λεγεται AUTh Campus Safety ορ σαμθιν. Οντως θα ηταν ωραιο να προωθησουν καποια τετοια εφαρμογη και να την εμπλουτισουν λιγο με ιδεες σαν αυτες που ανεφερες, γιατι προς το παρον νομιζω σχεδον κανεις δεν την ξερει και δεν την χρησιμοποιει.
Logged

Σε αλλες σχολες συνδυαζουν γνωσεις για να λυσουν προβληματα. Στο πολυτεχνειο συνδυαζουμε γνωσεις για να δημιουργησουμε νεα προβληματα.

~Κανταρτζης
RivenT
Moderator
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 238


Math lunatic


View Profile
Re: Κάμερες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ]
« Reply #17 on: Today at 08:43:27 »

Χαίρομαι που βλέπω το thread να έχει κόσμο και απόψεις, θα απαντήσω λίγο στην άμεση πρόκληση του georgino:

Λες λοιπόν ότι είσαι λακωνικός, ότι λες λίγα πράγματα και ουσιώδη εφόσον αυτό συνεπάγεται η λέξη. Ούτε πηγές δεν έθεσες, ούτε με τις πηγές μου ασχολήθηκες που οδηγούν σε πραγματικά συμβάντα που έπαιξαν στις ειδήσεις παγκοσμίως. Το post σου ήταν γεμάτο αυθαίρετες πεποιθήσεις βασισμένες στην εμπειρία σου και δεν λέω η εμπειρία είναι ένας δείκτης αλλά δεν είναι κάτι το απόλυτο.

Το πρώτο σου πόιντ έχει να κάνει με μια "αυθαίρετη υπόθεση" και τα συναισθήματα σου που όντως βασίζονται σε κοινωνικά γεγονότα όπως το bystander effect, ζήτημα όμως είναι να εμπιστευτείς ότι αν αρχίσουμε κοινωνικά να επιβραβεύουμε την συμπεριφορά της αναφοράς ενός συμβάντος ως μια πολύ καλή πράξη, που εγώ θεωρώ ότι όντως είναι μια πολύ καλή πράξη που συμβάλλει στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου, τότε το bystander effect θα εκλείψει. Επίσης δεν είπα ποτέ ότι όλα τα περιστατικά θα καταγγέλλονται αυτόματα, πρότεινα ένα σύστημα, με οποίες δυσκολίες. Φαίνεται η ουτοπία σου αρέσει πολύ αλλά δεν συμβάλλεις να φτάσουμε εκεί με κάποιον τρόπο, ίσα ίσα μειώνεις κάθε σκέψη μέχρι και αυτές που δεν έχουν υλοποιηθεί. Ο αυτοματισμός που λες εσύ δεν υπάρχει σε μια εθελοντική βάση. Ακόμα και μια κλήση στην αστυνομία θα βασιζόταν σε ανθρώπινη πράξη η οποία δεν είναι αυτόματη.
Όταν μου λες ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ή αν υπήρχε θα ήταν συμπληρωματικό σε οτιδήποτε υφιστάμενο, τότε μου λες και παραδέχεσαι ότι οι κάμερες που τόσο αγαπάς μαζί με τουρνικέ κτλ κτλ θα ήταν επίσης συμπληρωματικό άρα άχρηστα και τζάμπα κόπος εφόσον δεν είναι υφιστάμενα?

Στο δεύτερο σου πόιντ μου πετάς την μπάλα στην κερκίδα, αυτό είναι μέρος του να χτίσουμε την ομάδα αλληλεγγύης. Δεν μπορώ να λύσω κάθε πρόβλημα γιατί δεν είμαι ο ειδικός για κάθε πρόβλημα. Σε μια τέτοια ομάδα αλληλεγγύης που θα προλαμβάνει κλοπές, βανδαλισμούς χρειάζεται να βρεθούν περισσότερα μέτρα. Ούτε οι κάμερες επιλύουν τις κλοπές, διότι εφόσον λες ότι γίνονται δεκάδες κλοπές και κάμερες να βάλουμε όταν έχει πολύ κόσμο θέλεις ειδικούς να κοιτάνε το βίντεο για ώρες μέχρι να λυθεί μια υπόθεση μόνο. Άσε που για να μπορεί να διακρίνει σώματα και φάτσες μια κάμερα με ακρίβεια πρέπει να έχει και μια καλή ποιότητα ώστε να μην γίνονται λάθη που θα ήταν τραυματικά για τους εσφαλμένως κατηγορουμένους. Αν δεν σε πειθώ, κλοπές γίνονται και σε σταθμούς μετρό, και σε λεωφορεία, και σε αεροδρόμια τα οποία έχουν κάμερες επί το πλείστον.

Για το τρίτο και τελευταίο σου πόιντ, ο μόνος που στέκεται στο πρόσφατο συμβάν είσαι εσύ εφόσον είναι και η πρόσφατη αφορμή στην οποία στηρίχτηκες από την αρχή εφόσον δέχτηκες το τι έλεγε η Anstasia και η OlgaG. Όσον αφορά πληθώρα μέτρων, εγώ συμφωνώ, αλλά δεν θα συμφωνήσω ότι είναι οι κάμερες το σωστό μέτρο για όλους τους λόγους που προανέφερα. Εδώ θα πω ότι συμφωνώ με τον asantor και με τη θέση του περί σε ποιον εμπιστευόμαστε την αστυνόμευση/ασφάλεια μας. Ποτέ δεν θα καταφέρουμε να έχουμε 100% ασφάλεια γιατί αν εφεύρουμε τον πανόπτη τότε δεν εγγυάται κάνεις ότι ο πανόπτης δεν θα σε στοχοποιήσει για κάτι άλλο μελλοντικά.

Επίσης πάλι strawman fallacy που σου αρέσει, δεν είπα ποτέ ότι οι κάμερες είναι το τέλος του κόσμου. Είναι μια λύση η οποία προαπαιτεί πράγματα που και εγώ, και ο Okan και ο asantor έχουμε δείξει με παραδείγματα ότι οι κάμερες είναι μια λύση με την οποία θα χάσουμε πολλά. Τώρα εφόσον εσύ μετά από όλη την επιχειρηματολογία μας θεωρείς ότι οι φορείς που θα είναι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή τόσο της παρακολούθησης όσο και για την περαιτέρω δράση είναι άξιοι εμπιστοσύνης τότε ποιος είμαι εγώ να μιλήσω.

Η σωστή χρήση των καμερών δεν θα γίνει σε αυτόν τον κόσμο και δεν φέρνουμε την καταστροφή. Πολλάκις μέχρι τώρα έχουμε δείξει γιατί και πως δεν μας ωφελούν. Το νόημα δεν το έχουμε χάσει. Ακριβώς επειδή συνεχίζουμε να κάνουμε ερωτήσεις εξελίσσεται η κοινωνία. Ακριβώς και όπως ο Γαλιλαίος για να σε πάω αρκετά πίσω συνέχιζε να ρωτάει παρόλο που η καθολική εκκλησία ήθελε να τον εκτελέσει. Τώρα μπορεί να μη σε εκτελεί η κυβέρνηση διότι καταπατά την συνθήκη της Γενεύης αυτό αλλά μπορεί να σε βάψει ανεπιθύμητο και μόνο που αναρωτιέσαι αν οι φορείς όντως θέλουν το καλό σου ή αν τα προτεινόμενα μέτρα είναι όντως για το καλό όλων.

Για τον polarbear, αρχικά ευχαριστώ και κατά δεύτερον μεγάλη πάσα μου ρίχνεις να πω ότι αν ψάξετε στο Google play για αυτή την εφαρμογή AUTh Campus safety έχει μόνο κάπου 1000+ downloads που συνδέεται με ιδρυματικο λογαριασμό και μπορείς να καταγγείλεις συμβάντα υπεύθυνα. Μια ερώτηση, για όσους υποστηρίζουν τις κάμερες με ζήλο. Γιατί η πρυτανεία δεν σπρώχνει πρώτα αυτή την εφαρμογή και πάει κατευθείαν στις κάμερες?

Ανυπομονώ για την συνέχεια  Wink
sent from mTHMMY 
Logged

What is even ενέργεια about? Ηλεκτρονική + Τηλεπ supremacy.
georgino
Νεούλης/Νεούλα
*
Posts: 39


View Profile
Re: Κάμερες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ [ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ]
« Reply #18 on: Today at 16:35:13 »

Κοιτα, το οτι εσυ εβαλες καποιες πηγες στα λεγομενα σου, δεν σημαινει οτι βγαζεις και σωστα συμπερασματα απο αυτες, τουλαχιστον οχι ετσι οπως το βλεπω εγω. Ουτε αγνοησα τις πηγες σου και ουτε χρειαζεται να στελνω καποια ερευνα ή καποιο περιστατικο που βγήκε στις ειδήσεις για να αιτιολογω τις αποψεις μου.

Οσο λοιπόν αυθαίρετη είναι η δική μου άποψη ότι το bystander effect δεν θα μειωθεί από αυτές τις δράσεις σημαντικά, άλλο τόσο αυθαίρετη είναι η πεποίθηση ότι μέσω κάποιας κοινωνικής επιβράβευσης θα εκλείψει σε μεγάλο βαθμό. Ακόμη και να μου φέρεις 3-4 παραδείγματα όπου έχει δουλέψει, δεν είναι επαρκής λόγος για να το τεκμηριώσουν οι πηγές

Κατά τα άλλα πιστεύω ότι το έχουμε ζαλίσει και έχουμε χάσει λίγο το ποιντ. Ούτε δήλωσα ποτέ τόσο φανατικός με τις κάμερες ούτε τίποτα. Και εξήγησα ξανά ότι ο μόνος τρόπος που θα ήμουν κομπλέ με αυτό το μέτρο θα ήταν να εφαρμοστεί σωστά.

Όταν στην αρχή σχολίασα σε αυτό το τόπικ, απλά διαφώνησα πρακτικά με το ότι θα μπορέσει κάτι τέτοιο να αντικαταστήσει ακόμη και σε ένα μικρό βαθμό τα υπόλοιπα μέτρα, με βάση αυτά που βιώνω καθημερινά. Ας συνυπάρχουν: σωστά χρησιμοποιούμενες κάμερες που θα χρησιμοποιούνται προφανώς όχι για παρακολούθηση ή στοχοποίηση αλλά σαν ένα χέρι νοηθείας σε περιστατικά όπου θα είναι χρήσιμες, μαζί με τη κοινότητα φοιτητών που προανέφερες για να αναφέρονται κάποια περιστατικά on the act, και τα υπόλοιπα που ακούστηκαν όπως φωτισμός κτλ. Δεν αποκλείει το ένα το άλλο.

Αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι εφόσον παραδέχτηκες ότι η ομάδα αλληλεγγύης δεν είναι μία πλήρης λύση, γιατί απαιτείς από τις κάμερες να είναι; Προφανώς και δεν είναι η τέλεια λύση, αλλά το επιχείρημα με τις κάμερες στα αεροδρόμια είναι τελείως άκυρο. Η σωστή ερώτηση που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου και σε όλους τους υπόλοιπους είναι: "μειώνουν όντως τα περιστατικά κλοπών και άλλα ζητήματα ασφαλείας; Νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια σε τέτοιους χώρους όταν υπάρχει μία κάμερα ή όχι;". Τι θα απαντούσες σε αυτά τα ερωτήματα; Και διαρρήξεις γίνονται σε σπίτια με κλειδαριές και συστήματα ασφαλείας, δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμεύουν αυτά τα συστήματα. Αν κάποιος έρθει με ολοκληρωμένο σχέδιο να κλέψει (και οτιδήποτε άλλο, απλά είναι εύχρηστο σαν παράδειγμα), θα τα καταφέρει κατά πάσα πιθανότητα. Αλλά μία κάμερα/ένας φύλακας αποθαρρύνει, και αυτό δεν είναι αμφισβητούμενο νομίζω (ας πει και κάποιος άλλος την άποψη του), δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχθείς.

Τέλος, συμφωνώ ότι όντως οι θεσμοί/φορείς που εφαρμόζουν τους νόμους δεν έχουν δείξει και τα καλύτερα δείγματα ότι θα λειτουργήσουν σωστά. Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτό λοιπόν, και όχι να κολλάμε πίσω από προβλήματα τα οποία κατά την άποψη μου είναι κάπως ανούσια.

**Θεωρώ ότι παρόλο που δεν σε εκτελεί η κυβέρνηση, η σύγκριση με τον Γαλιλαίο είναι αρκετά υπερβολική αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Από αυτά που καταλαβαίνω από τις απαντήσεις σου, νιώθεις μία σιαρκή επίθεση από εμένα προς τα εσένα και μιλάς κάπως επιθετικά, ενώ δεν πιστεύω ότι έδωσα αυτά τα δείγματα και ούτε προφανώς είχα αυτούς τους σκοπούς. Απλά διαφωνούμε πάνω σε ένα ζήτημα, ούτε κάνω κάποια άμεση πρόκληση ούτε τίποτα παρόμοιο.
Logged
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...