• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 20:42:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 20:42:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 19:07:04]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426694
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 74
Guests: 129
Total: 203
stefpapa21
dimitrisblioumis
Kv
Zoe06
iodim
evax
JoHn!
chrismzag
dionmant
tsageo
sigklitiki
babis.papabill
Paschalina.S
freedom
Maria Pap
NickSpan
Rithan
Annapar
aggelosiliadis
aimgk
mdoulge
soktas
johnk
Dimikioup
msandr
DidosK
thpanousis
tzortzis
Marihouan820
Orfanidis Stelios
ioannisdamantis
dsaragiotis
dimpanas
Kwstas
stefanos hios
statiris
Dimosthenis
PetrosCc
evitzv
Christofanis
kstavroulis
george pap
mdimitrig
chriskazakos
Tonis Mpalonis
Feelsbatman
giotsa
pxanthob
spoun
Captain
whatdoesthefoxsay
valco08
zachpasc
georkala
geoagour
Billyskotsikas
maik
andyy
nikolihss
Soterd52
ඞ
MASV
kevangelo
kokkinosgior
d0xa
VagT
ganasto
tasos_ntv
AA RE LEWN
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αθήνα - Πόλις Ελληνική
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Down Print
Author Topic: Αθήνα - Πόλις Ελληνική  (Read 9399 times)
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #60 on: October 01, 2006, 15:52:05 pm »

Quote from: Νessa on October 01, 2006, 15:40:14 pm
Τώρα συγγνώμη αλλά αυτό ήταν μπαρούφα. Tongue Δηλ. με την ίδια λογική και... φόνο μπορείς να κάνεις. "Είμαι ελεύθερος να σε σκοτώσω, απλά μετά θα πάω φυλακή".

Προφανώς άμα απειλείς τον άλλο με κυρώσεις δεν τον αφήνεις να επιλέξει ελεύθερα! Μπορεί να κάνει μόνο τη "σωστή" επιλογή!

Όχι, πες μου εσύ τι θεωρείς σωστό και πρακτικά εφαρμόσιμο?

ΚΑΙ ΝΑΙ, μπορείς να με σκοτώσεις. Και μετά θα πας φυλακή, αλλά τι να κάνουμε? Να εφευρέσουμε κανά σύστημα σαν αυτό στο Minority Report??? Άσε πολύ δύσκολο και ακριβό. Καλύτερα την επόμενη φορά που θα σε δω να βγαίνεις από το πανεπιστήμιο (μην παραβιάσουμε και το άσυλο) να βάλω να σε συλλάβουν και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα με σκοτώσεις...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
Απ: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #61 on: October 01, 2006, 15:59:33 pm »

καλά ρε αντί να πάτε εκκλησία  κυριακή πρωί κάθεστε και λέτε άλλα!

κέννυ, 5.9 έχεις δίκιο συγνώμη, η περασμένη ώρα βλέπεις...
ευλόγησον (που λέμε και στη καλογερική)

καλημέραααααα

ixic_

βαθειά...
Νessa
Guest
Απ: Re: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #62 on: October 01, 2006, 16:04:02 pm »

Quote from: Kenny on October 01, 2006, 15:52:05 pm
Όχι, πες μου εσύ τι θεωρείς σωστό και πρακτικά εφαρμόσιμο?

ΚΑΙ ΝΑΙ, μπορείς να με σκοτώσεις. Και μετά θα πας φυλακή, αλλά τι να κάνουμε? Να εφευρέσουμε κανά σύστημα σαν αυτό στο Minority Report??? Άσε πολύ δύσκολο και ακριβό. Καλύτερα την επόμενη φορά που θα σε δω να βγαίνεις από το πανεπιστήμιο (μην παραβιάσουμε και το άσυλο) να βάλω να σε συλλάβουν και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι δεν θα με σκοτώσεις...
Δεν ισχύει αυτό που λες! Δηλαδή αν εσύ δεις κάποιον να προσπαθεί να σκοτώσει έναν άλλον δε θα προσπαθήσεις να τον σταματήσεις; Ή θα κάτσεις στην άκρη προκειμένου να μην παραβιάσεις την ελευθερία του, και θα τον πιάσεις μετά;
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #63 on: October 01, 2006, 16:23:39 pm »

Συμφωνώ ότι ένας εργοδότης - ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να προσλαμβάνει όποιον θέλει.
Και ρατσιστής να είναι.

Με το να τον πιέσει ο νόμος να μην είναι ρατσιτής δε λύνουμε τίποτα. Ο "αλβανός" στη δουλειά του θα δέχεται "ειδική μεταχείρηση" που και τον ίδιο δεν ωφελεί. Και η λογική "με τις ποινές θα συμμορφώνεται ο κόσμος" δεν ισχύει. Όχι με τις ποινές, χρειάζονται άλλα μέτρα.
Αυτά από την πλευρά του αποτελέσματος.

Αλλά γι'αυτά έχουμε συζητήσει και στο σχετικό θέμα περί καπνιστών και προσλήψεων.

Για το θέμα της εθνικής καθαρότητας (τη φυλετική δεν τη συζητώ).
Δεν καταλαβαίνω ρε παιδιά, από πού αντλούν τόση πίστη στην "ελληνική φυλή" οι υποστηρικτές της;
Διάβασα κάποια αρθράκια από Χρ. Αυγή και τις προκυρήξεις και παρατήρησα τι εκφράσεις χρησιμοποιούνται.
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ όλες αυτές οι κινητοποιήσεις να έχουν υπόβαθρο μόνο αυτή την πίστη.

Το να πιστεύω στον εαυτό μου και να βασίζομαι σε μένα είναι πολύ πολύ πολύ καλό για μένα, όσο και για τους άλλους που ωφελούνται από μένα και τις πράξεις μου.
Όταν εγώ πιστεύω πολύ σε ένα σύνολο απροσδιόριστων ικανοτήτων-πεποιθήσεων-κλπ ανθρώπων με μόνο κοινό στοιχείο την εθνικότητα, ποιο το όφελος σε μένα; Η νοητική τέρψη; Είναι ένα πράγμα που σαφώς με επηρεάζει να αφομοιωθώ με αυτό το σύνολο, να το κάνω δικό μου, κοινό μου τόπο. Έλα όμως που ήδη κατέχω το κοινό αυτό χαρακτηριστικό... Από 'κει και πέρα τι γίνεται; Τα φώτα σας παρακαλώ, μπερδεύομαι...

Και κατόπιν σκέφτομαι: μήπως το κίνητρο είναι λιγότερο πνευματικό αλλά πιότερο υλικό, μήπως πάει στην παλιά ιστορία με την τάξη των αριστοκρατών+μεγαλοαστών που υποστηρίζονται από το κράτος;
Αλλά στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα είμαστε όλοι πολύ κοντά σε κάποιο μέσο όρο...

Αν δεν ισχύει κανένα από τα κίνητρα παραπάνω, το μυαλό μου πάει σε απλά κυνήγι... ψήφων.
« Last Edit: October 01, 2006, 16:25:47 pm by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #64 on: October 01, 2006, 17:09:27 pm »

Quote from: Νessa on October 01, 2006, 16:04:02 pm
Δεν ισχύει αυτό που λες! Δηλαδή αν εσύ δεις κάποιον να προσπαθεί να σκοτώσει έναν άλλον δε θα προσπαθήσεις να τον σταματήσεις; Ή θα κάτσεις στην άκρη προκειμένου να μην παραβιάσεις την ελευθερία του, και θα τον πιάσεις μετά;

Ώπα ώπα! Πάτα φρένο! Εσύ έφτασες στην πράξη! Άλλο να προσπαθήσει κάποιος να σκοτώσει κάποιον και άλλο να το σκεφτεί ή να το πει!!! Έχει πολύ μεγάλη διαφορά! Η προσπάθεια είναι μέρος της πράξης, οπότε όπως ξέρεις χαρακτηρίζεται σαν απόπειρα ανθρωποκτονίας κτλ κτλ κτλ μπλα μπλα μπλα

Η σκέψη όμως? Ακόμα και η δήλωση? Χρίζει ποινικής δίωξης? Χρίζει τιμωρίας? Εδώ είναι τα δύσκολα ερωτήματα!

Κακούργα ύπαρξις!
Νessa
Guest
« Reply #65 on: October 01, 2006, 18:32:57 pm »

Κοίτα, εγώ αντέδρασα γιατί αυτά περί επιλογής τα έλεγες όσον αφορά στον εργοδότη και τον Αλβανό υπάλληλο, ισχυριζόμενος ότι ο εργοδότης έχει "επιλογή" να παρανομήσει και άρα είναι πιο ελεύθερος από αυτόν που υφίσταται πχ λογοκρισία. Επιτέθηκα στο επιχείρημα, όχι στη θέση ότι υπάρχουν διαφορές - υπάρχουν, πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις, αλλά δεν παίζει αυτό που είπες ότι στη μια περίπτωση είσαι πιο ελεύθερος να επιλέξεις.

Από εκεί και πέρα το ποιες εκδηλώσεις του φασισμού δικαιούσαι να "κόψεις" είναι δύσκολο ζήτημα, γιατί τα όρια σ'αυτά τα πράγματα είναι δυσδιάκριτα. Άλλο να λες κάτι ρατσιστικό ανοιχτά, άλλο να το υπονοείς, άλλο να παρακινείς σε εγκληματικές πράξεις, άλλο να το κάνεις κεκαλυμμένα, άλλο να είσαι οργανωμένος, συνειδητοποιημένος φασίστας, άλλο να είσαι απλά παραπλανημένος και να λες την άποψή σου χωρίς να ξέρεις και να έχεις σκεφτεί τις προεκτάσεις, άλλο να μιλάς δημόσια και άλλο ιδιωτικά, άλλο να μιλάς από θέση εξουσίας και άλλο από τη θέση ενός ανώνυμου ατόμου κλπ κλπ Sad
aliakmwn
Guest
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ
« Reply #66 on: October 08, 2006, 00:02:27 am »

Ο Περίανδρος που έγινε Αντωνάκης

Με καθυστέρηση οχτώ χρόνων ο Περίανδρος καταδικάστηκε για την επίθεση δολοφονίας του Δημ. Κουσουρή και των δύο συντρόφων του. Οι συνεργοί του παραμένουν ατιμώρητοι, όμως το δικαστήριο κατέληξε ότι πρόκειται για την ομάδα κρούσης της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.

ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ: ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΜΗΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΨΑΡΡΑ, ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΑΣ
ios@enet.gr

Η τριήμερη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό που κατέληξε στη βαριά καταδίκη του περιβόητου «Περίανδρου», υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, κατά κόσμον Αντώνη Ανδρουτσόπουλου, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας μόνο στο τέλος της, χάρη στις γνωστές ασχήμιες των τελευταίων πιστών του δικαζόμενου φαλαγγάρχη. Βρισιές και απειλές εναντίον των δικαστών, των δικηγόρων των θυμάτων και των δημοσιογράφων, βεβήλωση του εθνικού ύμνου με ναζιστικούς χαιρετισμούς, χουλιγκανισμοί, χειρονομίες, και άλλα...

Ωστόσο, αυτή η δίκη έχει μια ξεχωριστή σημασία που αξίζει να επισημανθεί, γιατί από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε μόνο η ενοχή του κατηγορουμένου που αποτυπώθηκε στην ομόφωνη απόφαση, πράγμα σχετικά σπάνιο για δικαστήρια με ενόρκους. Το σημαντικότερο είναι ότι το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι την εγκληματική ενέργεια εις βάρος του Δημήτρη Κουσουρή και των συναγωνιστών του (Γιάννη Καραμπατσόλη, Ηλία Φωτιάδη) την πραγματοποίησε στις 16 Ιουνίου 1998 το απόγευμα η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής, η ίδια που βρισκόταν πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η διαπίστωση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, γιατί είναι η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο όχι μόνο καταλογίζει εγκληματική δραστηριότητα σε ένα στέλεχος αυτής της οργάνωσης, αλλά αποδέχεται ότι επρόκειτο για οργανωμένη ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης που έδρασε με συγκεκριμένο σχέδιο σαφή και προμελέτη.

Περίανδρος ή Αντωνάκης;

Παρά τη βαριά καταδίκη του, ο κ. Ανδρουτσόπουλος δεν μπορεί να έχει παράπονα από την ελληνική δικαιοσύνη. Η δίκη διεξήχθη με τους όρους που εκείνος επέλεξε. Φρόντισε, λοιπόν, ο κ. Ανδρουτσόπουλος από Περίανδρος να μεταβληθεί σε Αντωνάκη για τις ανάγκες της δίκης. Μοναδικοί μάρτυρες που επελέγησαν για την υπεράσπισή του ήταν δύο ηλικιωμένοι οικογενειακοί φίλοι, ο γιατρός των γονιών του και ο μητροπολίτης Νοτίου Αμερικής που τον είχε βαφτίσει στη Βενεζουέλα πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Ούτε ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε για να τον υπερασπίσει. Μάλιστα, τις δύο πρώτες μέρες απέφυγαν να εμφανιστούν και στο δικαστήριο οι συναγωνιστές του, επιτρέποντας έτσι σε καθένα να υποθέσει ότι οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής περί «αναστολής της δράσης της» είναι ειλικρινείς.

Αυτή η επιλογή αποδείχτηκε μπούμερανγκ για τον Περίανδρο. Το δικαστήριο δεν ήταν τόσο αφελές για να αποδεχτεί τη χοντροκομμένη μεταμόρφωση του φαλαγγάρχη σε φιλήσυχο καλόπαιδο. Οσο για τους δύο μάρτυρες υπεράσπισης, άθελά τους, αποκάλυψαν όσα έπρεπε να κρύψουν. Μιλούσαν κι οι δύο για «αντιπαράθεση» ομάδων και για συγκρούσεις, επιβεβαιώνοντας έμμεσα τη συμμετοχή του κατηγορούμενου. «Είναι θλιβερό να γίνονται συμπλοκές αντιφρονούντων», θα πει ο οικογενειακός γιατρός.

Και θα προσθέσει ότι δεν είναι σε θέση να επιλέξει «υπέρ της μιας ή της άλλης μερίδος». Οσο για τον μητροπολίτη, αυτός θεώρησε ότι πρόκειται για ένα «λάθος» και επέμενε ότι «σε μια σύγκρουση είναι αμφοτεροβαρείς οι συνθήκες. Ξέρετε ότι σε μια σύγκρουση δεν φταίει μόνο ο ένας».

Υποχρεώθηκε τότε να παρέμβει ένας δικαστής:

Δικαστής: «Εχετε υπόψη σας στη συγκεκριμένη σύγκρουση τι συνέβη;»

Μητροπολίτης: «Εχω ακούσει...»

Δικαστής: «Η μια ομάδα κρατούσε ξύλα και ρόπαλα και η άλλη έπινε καφέ. Δεν είναι αμφοτεροβαρής σύγκρουση».

Μητροπολίτης: [επιμένει στα δικά του] «Εγώ νομίζω ότι υπήρχε μία ομάδα νέων -τέτοια εικόνα έχω- και μια άλλη ομάδα, με διαφορετικές αντιλήψεις και συγκρουστήκανε».

Αυτά του είπανε του ανθρώπου, αυτά κατέθετε. Αλλά ενδιαφέρον είχε και η περιγραφή της παιδικής ηλικίας του Περίανδρου από τον ρασοφόρο νονό του: «Ο Αντωνάκης ήταν ένα παιδί που το καμαρώναμε, όπως και τον αδελφό του. Ηταν μια μεγάλη οικογένεια, η οποία ήταν στην εκκλησία μέσα. Καμαρώναμε τον Αντώνη με τον αδελφό του το Νίκο. Θυμάμαι που είχε πέσει ο Νίκος και έβγαινε λίγο αίμα. Του λέω, μην κλαις. Κι αυτός απαντάει, δεν κλαίω θείε μου γιατί χτύπησα το γόνατο, κλαίω γιατί χάνεται ελληνικό αίμα».

Προφανώς, το αίμα του Κουσουρή και των συντρόφων του δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία. Αλλά ο μητροπολίτης εξέθεσε κι άλλους ενδιαφέροντες συλλογισμούς:

Μητροπολίτης: «Με εκπλήττει το γεγονός. Πώς είναι δυνατόν, εκ της οικογενείας αυτής, ένα παιδί με τέτοια προαγωγή πνευματική και μυϊκή, πώς μπλέχτηκε και βρέθηκε σε μια τέτοια σύγκρουση».

Πρόεδρος: «Μυϊκή; Γιατί το λέτε;»

Μητροπολίτης: «Ηταν πάντοτε δυνατό παιδί. Επαιζε, γυμναζόταν και λοιπά. Ηταν ένα παιδί με δύναμη».

Η απολογία

Την ίδια εικόνα του «Αντωνάκη» επιχείρησε να εμφανίσει και ο ίδιος ο «Περίανδρος» στην απολογία του.

Οπως αποδείχθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου, η προσπάθειά του απέτυχε, όπως και των μαρτύρων του. Ηταν η τρίτη μέρα της δίκης και είχαν ήδη λάβει θέση στο ακροατήριο οι συναγωνιστές του που σηκώθηκαν όρθιοι σε στάση προσοχής μόλις ο φαλαγγάρχης τους μπήκε στην αίθουσα, διαψεύδοντας εμπράκτως τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι δεν ήταν δα και κανένα σπουδαίο στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης.

* Ο κ. Ανδρουτσόπουλος χρησιμοποιεί μια δικιά του διάλεκτο της ελληνικής γλώσσας, προσπαθώντας να συνδυάσει καταλήξεις καθαρεύουσας με καθημερινές σημερινές εκφράσεις, διανθισμένες με «δύσκολες» λέξεις που δεν πολυκαταλαβαίνει τη χρήση τους. Στους μεγαλύτερους η γλώσσα αυτή θυμίζει κάτι μεταξύ δικτάτορα Παπαδόπουλου και Μποστ.

* Ο Περίανδρος-Αντωνάκης φρόντισε πρώτα να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση: «Βεβαίως και δεν επικροτώ αυτές τις ενέργειες. Υπεράσπισα τον εαυτό μου κάποτε στο πεζοδρόμιο, σε βάρος τέτοιων ενεργειών. Βεβαίως και δεν ήμουν ένας ειρηνόφιλος Γιαχωβάς. Είμαι ένας άνθρωπος ζωντανός και σοβαρός στο βαθμό που να μην εμφιλοχωρήσω στις λεπτομέρειες της παραφιλολογίας που ανέπτυξαν οι άλλοι. Δεν θα πω ότι είμαι χαρακτηριστική περίπτωση Ντρέιφους».

* Ασφαλώς, δεν γνωρίζει ο κ. Ανδρουτσόπουλος ότι ο Ντρέιφους ήταν Εβραίος για να ταυτίζεται τόσο εύκολα μαζί του. Κατά τα άλλα, παραδέχτηκε ότι βρισκόταν στα δικαστήρια με την ομάδα της Χρυσής Αυγής, δεν είχε μάλιστα δυσκολία να πει και ονόματα συναγωνιστών του που μετείχαν στην ίδια ομάδα: «Ηταν ο αδελφός μου, ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο κ. Κουσουμβρής. Μάλλον επτά άτομα».

* Ως άλλοθι επικαλέστηκε την παρουσία του στο οικογενειακό τραπέζι: «Πήρα ταξί και πήγα στο σπίτι μου. Εκεί ήσαν οι γονείς μου και η αδελφή μου, επίσης εκπαιδευτικός. Φάγαμε, όπως κάνει μια κανονική οικογένεια, και συνέχισε η ζωή μας κανονικά».

* Βέβαια δεν είχε τίποτα να αντιτάξει στην εύλογη ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου, για ποιο λόγο δεν κατέθεσαν αυτοί οι στενοί του συγγενείς στην τακτική ανάκριση για να του δώσουν αυτή την κάλυψη και προτίμησε να εξαφανιστεί.

* Σε όλη την απολογία ο κ. Ανδρουτσόπουλος επέμενε ότι δεν είναι υπεράνθρωπος για να έρθει σε σύγκρουση με τους πολυπληθείς εκπαιδευτικούς και φοιτητές που βρίσκονταν στα δικαστήρια εκείνη τη μέρα:

«Βέβαια εμένα στην πορεία από λογοτεχνικές και άλλες παραφιλολογικές αναφορές μου έχει αποδοθεί η ιδιότητα του Σούπερμαν, αλλά ειλικρινά δεν πιστεύω πως μια ομάδα επτά ατόμων [σ.σ.: οι Χρυσαυγίτες] θα μπορούσε να αντιπαρέλθει εις οιαδήποτε μορφή ρήξεως με εκατό και πλέον άτομα».

* Φυσικά, δεν κατηγορείται για κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό που του αποδίδεται είναι ότι επικεφαλής ομάδας 8-10 οπλισμένων επιτέθηκε σε τρεις ανύποπτους νέους. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Σούπερμαν για κάτι τέτοιο.
 Αρκεί να είναι αρκετά άνανδρος, φανατικός και δασκαλεμένος σε ύπουλες επιθέσεις.

* Σε άλλο σημείο ο κατηγορούμενος θα επιμείνει: «Δεν παρετήρησα κανέναν, δεν κοίταξα κανέναν άγρια, δεν ήμουν σε θέση να το κάνω. Δεν είμαι Σούπερμαν για να μπορώ να το κάνω».

* Το βίντεο που τον δείχνει να φεύγει βρίζοντας από τα δικαστήρια τον διαψεύδει. Αλλά κι ο ίδιος αυτοδιαψεύδεται, όταν επικαλείται δυνάμεις Σούπερμαν για να περιγράψει πώς απέκρουσε εκατό Αλβανούς (!) στις φυλακές της Αμφισσας, όπου προφυλακίστηκε μετά την παράδοσή του τον περσινό Σεπτέμβριο: «Δέχτηκα μια επίθεση, αναίτια, μόνο και μόνο γιατί ήμουν αυτός που ήμουν, με σουβλιά, λοστάρια, από πλείστους ανθρώπων που έφταναν τα εκατό, και σας πληροφορώ όχι μόνο η λυσσαλέα μου αντίδραση να επιβιώσω, αλλά και η ελάχιστη βοήθεια λίγων Ελλήνων -πέντε τον αριθμό- κυρίως η τύχη ήταν, που εμπόδισε να γίνει το μοιραίο».

* Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να επικαλεστεί καθετί που νομίζει ότι θα ελαφρύνει τη θέση του. Αλλά ο Περίανδρος-Αντωνάκης ξεπέρασε τα όρια, όταν επιχείρησε να εμφανιστεί αλληλέγγυος στον αγώνα των εκπαιδευτικών, επικαλούμενος την ιδιότητα του αδιόριστου εκπαιδευτικού:

* «Πώς είναι δυνατόν να καταδικάσω τον αγώνα τους, εγώ ο οποίος ήμουν αδιόριστος; Συμμεριζόμουν τον αγώνα τους, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν προέβην σε διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο. Δεν είχα κανένα λόγο να είμαι αντίθετος σ' εκείνο το οποίο εκείνοι πρέσβευαν. Ο διορισμός ήτο για μένα άμεση βιοποριστική ανάγκη».

* Σε ερώτηση του προέδρου αν ήταν με το μέρος των εκπαιδευτικών, ήταν κατηγορηματικός: «Με το μέρος του αγώνος τους βεβαίως! Αφού ήμουν στην επετηρίδα και ανέμενα».

* Βέβαια, τον διαψεύδει τον καημένο τον Αντωνάκη η εφημερίδα του, η «Χρυσή Αυγή». Στο τεύχος που κυκλοφόρησε δύο μέρες μετά την επίθεση, το επίσημο όργανο της ναζιστικής οργάνωσης αναφερόταν στον αγώνα των εκπαιδευτικών με τις ακόλουθες φράσεις: «Αδιόριστοι, λένε, καθηγητές, που δήθεν ενδιαφέρονται για την παιδεία του ελληνικού λαού και ανάμεσά τους κάποιες άθλιες φυσιογνωμίες με ψειριασμένα γένια, που κρατάνε μαύρες και κόκκινες σημαίες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, οικοδόμοι, άνεργοι και βεβαίως γνωστοί "νεαροί" των αναρχικών κύκλων, απ' αυτούς που καταστρέφουν σχολεία και έχουν προξενήσει ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων σε πανεπιστημιακά κτίρια! Στην πραγματικότητα πρόκειται για πανστρατιά όλων των "προοδευτικών" δυνάμεων αρχίζοντας από τον αναρχικό χώρο και φθάνοντας μέχρι τους μαρξιστές του ΠΑΣΟΚ» (τ. 245, 19-25/6/98).

* Προσπαθώντας να αποτινάξει τις προσωπικές του ευθύνες, ο κ. Ανδρουτσόπουλος δεν δίστασε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ήταν δράστες άλλοι Χρυσαυγίτες. Στο ερώτημα του προέδρου «θα μπορούσαν να δράσουν μέλη της Χρυσής Αυγής χωρίς εντολές;», ο φαλαγγάρχης ήταν έτοιμος να απαντήσει καταφατικά: «Κοιτάχτε, εγώ δεν είμαι ο ποιμήν που ελέγχει τα πρόβατά του».

Το επιχείρημά του ήταν ότι δεν συνέφερε εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο η επίθεση: «Υπήρχε μία πάγια φιλοσοφία. Επειδή τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, λόγω των ιδεών που εμείς πρεσβεύαμε, είναι απολύτως αρνητικά, και υπήρχε μία ενδυνάμωσις της ιδεολογίας του εθνικισμού και του πατριωτισμού ύστερα από τα μακεδονικά συλλαλητήρια -ξέρετε- το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου, την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών στη χώρα, αυτές οι ιδέες προσεγγίζονται από πολύ απλό κόσμο, όχι μόνο από τον κόσμο της δεξιάς αλλά και από προλετάριους της αριστεράς που έχαναν την εργασία τους από ξένους. Επειδή, λοιπόν, εδημιουργείτο μια άλλη κατάσταση, εμείς είχαμε μια πάγια φιλοσοφία ότι δεν πρέπει να κάνουμε βίαια επεισόδια. Το μόνο που κάναμε ήταν να υπερασπίζουμε το χώρο μας».

Το τελικό «επιχείρημα» του Περίανδρου είναι αποκαλυπτικό για την ιδέα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του: «Δεν μπορώ να ευθύνομαι εγώ για το τι εγκληματική δράση μπορεί να έχει κάποιος που πιστεύει στις ιδέες μου. Οπως δεν ευθύνεται και ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου».

Μάρτυρες και «μάρτυρες»

* Η μνήμη μπορεί να εξασθενεί, αλλά ο τρόμος των αυτοπτών μαρτύρων εκείνου του επεισοδίου δεν έχει σβήσει ακόμα. Σ' αυτή τη δίκη δεν παρουσιάστηκε το φαινόμενο που έχουμε διαπιστώσει σε κάποιες άλλες πρόσφατες δίκες, όπου κάποιοι δήθεν αυτόπτες μάρτυρες διακρίνονται από την επίδειξη υπερφυσικής μνήμης.

* Οι δύο από τους παθόντες αναγνώρισαν το πρόσωπο του δράστη, ο τρίτος είπε ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει φυσιογνωμία, ενώ οι κοπέλες που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι κατά την ώρα της επίθεσης αναγνώρισαν το σωματότυπο και τα ρούχα του δράστη στις φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν στο δικαστήριο.

* Οπως παρατήρησαν οι δικηγόροι των θυμάτων (Γιάννης Ραχιώτης, Κλειώ Παπαπαντολέων, Σπύρος Φυτράκης) η απόκλιση αυτή είναι απολύτως λογική, γιατί καθένας από τους αυτόπτες βρισκόταν σε διαφορετική θέση, είχε διαφορετική οπτική γωνία και το βλέμμα του επικεντρώθηκε σε κάποιον άλλο από τους επιτιθέμενους.

* Ως βασικό αντεπιχείρημα ο δικηγόρος του κατηγορουμένου Π. Μιχαλόλιας αντέτεινε το πώς είναι δυνατόν τα θύματα να αναγνωρίσουν το δράστη από στατική φωτογραφία, ενώ δεν τον είχαν αναγνωρίσει θετικά στο βίντεο που τους επιδείχτηκε λίγες μέρες μετά την επίθεση.

* Αλλά το βίντεο, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, καταγράφει τους Χρυσαυγίτες σε κίνηση και δεν διακρίνονται σαφώς τα χαρακτηριστικά των προσώπων.

* Αντίθετα με τους τρεις νέους που δέχτηκαν την επίθεση και την παρέα των νεαρών κοριτσιών που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, εντελώς αρνητικοί υπήρξαν τρεις άλλοι αυτόπτες μάρτυρες. Αυτοί δεν θυμούνταν τίποτα. Ηταν η ιδιοκτήτρια του καφενείου όπου έγινε η επίθεση, ο άντρας της, αστυνομικός εν ενεργεία τότε, και η αδελφή της που δούλευε εκείνο το απόγευμα στο περίπτερο της πλατείας.

* Σε προηγούμενα στάδια και οι τρεις αυτοί έχουν δώσει πληροφορίες που συγκλίνουν στην ίδια αναγνώριση, ενώ ο αστυνομικός έχει αναγνωρίσει τον κατηγορούμενο σε φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν από δημοσιογράφους. Ο κ. Ραχιώτης εξηγεί:

«Αλλάζει τη στάση του ο αστυνομικός γιατί η γυναίκα του έχει μαγαζί, η νύφη του έχει περίπτερο και καταλαβαίνει ότι οτιδήποτε πει ενοχοποιητικό εις βάρος της Χρυσής Αυγής και του συγκεκριμένου κατηγορούμενου μπορεί να έχει συνέπειες και τέτοιες συνέπειες υπήρξαν στο παρελθόν σε πολλούς ανθρώπους. Και για ένα δεύτερο λόγο: επειδή διαπιστώνει ότι οι ανώτεροί του, η υπηρεσία του δεν δείχνει κάποιο ιδιαίτερο ζήλο στην ανακάλυψη των δραστών. Το πειθαρχικό τον δικαίωσε 5-0 για το ότι δεν ενημέρωσε κανέναν ότι ήταν παρών στην επίθεση».

Αλλά έχουν λόγο να φοβούνται όσοι καταθέτουν κατά της Χρυσής Αυγής; Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε μια σαφής απόδειξη: Σε φύλλο της εφημερίδας «Χρυσή Αυγή» καταγράφονται σε ειδικό μαύρο πλαίσιο τα ονόματα των μηνυτών εναντίον της και των μαρτύρων που προτείνουν. Μαζί με τα ονόματα, η ναζιστική εφημερίδα αναφέρει και τις διευθύνσεις τους! Το μήνυμα είναι σαφές.

Τα «παιδιά» της ΕΛ.ΑΣ.

Το βάρος των συντριπτικών ενοχοποιητικών στοιχείων υποχρέωσε και τον συνήγορο υπεράσπισης να αποδεχτεί την πιθανότητα η ενέργεια να πραγματοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή: «Να προσχωρήσω στην άποψή σας ότι ήταν Χρυσαυγίτες. Αυτός πήγε στο σπίτι του. Κάποιος από τους άλλους που ήταν εκεί, που έζησε τα γεγονότα, πήρε άλλους έξι εφτά και πήγαν να κάνουν το επεισόδιο, χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο Ανδρουτσόπουλος. Γιατί το αποκλείετε; Γιατί ήταν ο επικεφαλής, ο φαλαγγάρχης, ο ιδρυτής των πυρήνων;»

Η παρατήρηση έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι ο δικηγόρος κ. Μιχαλόλιας είναι αδελφός του γνωστού «φίρερ» της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ενδιαφέρον έχει και ένας άλλος ισχυρισμός του κ. συνηγόρου: «Η βίαιη ενέργεια έγινε μόνο εναντίον του κ. Κουσουρή. Ας αφήσουμε τους άλλους που φύγαν και δεν τους φτάσαν, κ.λπ. Σημασία δώσαν στον άλλο (σ.σ.: τον Καραμπατσόλη) γιατί πέταξε καρέκλα, έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Αν δεν είχε πετάξει κανένας (καρέκλα), δεν θα τον κοίταζαν». Από πού τα ξέρει αυτά ο κ. συνήγορος;

* Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχτηκε και η αδικαιολόγητη αμέλεια των αστυνομικ
ών αρχών που όχι μόνο δεν απέτρεψαν την επίθεση, αλλά επέδειξαν και συστηματική κωλυσιεργία κατά την προανάκριση με συνέπεια να διαφύγει ο Περίανδρος αλλά και να μην οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι συνεργοί του.

* Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μοναδικός μάρτυρας που πήρε το εύσημο του «αντικειμενικού» από την υπεράσπιση του Περίανδρου ήταν ο υπαστυνόμος Λυκιαρδόπουλος, ο επικεφαλής των ΜΑΤ που συνόδευσε «τα παιδιά» (έτσι ονόμαζε τους Χρυσαυγίτες) έξω από τα δικαστήρια εκείνο το απόγευμα του 1998 και εμφανίστηκε τώρα βέβαιος ότι δεν μπορεί να ήταν αυτοί οι δράστες. Ο ίδιος κατέθεσε ότι οι πληροφορίες τον υποδείκνυαν «ομάδα αναρχικών» ως δράστες!

Η ειδική σχέση μερίδας αστυνομικών με πολιτικά και Χρυσαυγιτών ήταν ορατή, τις μέρες αυτές, στο προαύλιο των δικαστηρίων. Με δεδομένο ότι κατά την ακροαματική διαδικασία αναδείχθηκε η χρήση των Χρυσαυγιτών ως «αγανακτισμένων πολιτών» στα μετόπισθεν των ΜΑΤ σε πολλές περιπτώσεις διαδηλώσεων, είναι δικαιολογημένες οι ανησυχίες πολλών παρισταμένων αν βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανασύσταση αυτής της προνομιακής σχέσης.

* Οσο κι αν ο Περίανδρος επέμενε ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι «οργάνωση», αλλά «νόμιμο πολιτικό κόμμα», όσο κι αν ο συνήγορός του επαναλάμβανε διαρκώς ότι πρόκειται για «σωματείο», η απόφαση του δικαστηρίου υπήρξε πραγματικός καταπέλτης γιατί αποδέχεται ότι η ομάδα που χτύπησε τους τρεις φοιτητές ήταν η ίδια με την ομάδα των Χρυσαυγιτών που είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα στα δικαστήρια. Η απόφαση, δηλαδή, αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται ούτε για «κόμμα» ούτε για «σωματείο» αλλά για πραγματικά εγκληματική συμμορία.

* Ο ίδιος ο κ. Ανδρουτσόπουλος έχει αποδώσει στον προπάππου του (και πρότυπό του) το ακόλουθο ρητό:

«Θά' θελα να ζω τρακόσια χρόνια

Εκατό χρόνια να σκοτώνω παλιανθρώπους

Εκατό χρόνια να κάμω φυλακή

Κι εκατό χρόνια να γλεντάω».

* Οπως φαίνεται, με την απόφαση του δικαστηρίου ολοκληρώνεται η ευχή του. Μόνο με διαφορετική σειρά απ' αυτή που πρόβλεπε το προφητικό ρητό.

Ο ΙΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ: www.iospress.gr

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=18858804,32909492,40812084,46204852,62418228
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #67 on: October 08, 2006, 00:33:09 am »

Πωπω, η υπόθεση βρωμάει από τις ρίζες! Αν είναι δυνατόν ρε γαμώτο...αν είναι δυνατόν...

Α ρε αθάνατη Ελλαδάρα, τι παλικάρια γεννάς....

Κακούργα ύπαρξις!
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #68 on: October 09, 2006, 00:02:52 am »

Καλά η συζήτηση έχει ξεφύγει τελείως. Γενικά μπορώ να πω ότι διάβασα πολλές ανακρίβειες τόσο ιστορικές όσο και πολιτικές (κατά την ταπεινή γνώμη μου). Αυτό που θα ήθελα όμως να παραθέσω είναι μια εμπειρία από μια αντιφασιστική πορεία. Είχε κρατήσει καμιά ώρα, δεν ήμασταν πολύς κόσμος, κυρίως αναρχικοί που βρίζανε τους μπάτσους, από την αρχή έλεγα μέσα μου "καλά τι μαλακία έκανα και ήρθα", τζάμπα χάσιμο χρόνου για μια και καλά επαναστατική σαχλαμάρα. Μέχρι που η πορεία τελείωνε και συνάντησε κάποιους μετανάστες σε μια διασταύρωση. Και τους θυμάμαι που μας κοιτούσαν με απορημένη ευγνωμοσύνη και ψέλλιζαν "ευχαριστούμε" σε σπαστά ελληνικά. Και τότε απέκτησε νόημα η όλη ενέργεια για μένα. Και γιαυτό λέω θα ήθελα να ήξερα όλοι αυτόι που κηρύττουν με "ορθολογιστική δημοκρατική νοοτροπία" το δικαίωμα των φασιστών να συμμετέχουν με τον τρόπο τους, αν όλοι αυτοί ήταν στη θέση αυτών των άτυχων αλλοδαπών, τι θα λέγανε. Και ναι, μπορεί τότε το συναίσθημα και η οργή να έδινε θέση στην <κατασκευασμένη;> λογική, αλλά σίγουρα σε μια τέτοια περίπτωση η πραγματικότητα απλώς θα ξεκαθάριζε ότι όλα αυτά τα επιχειρήματα περί δημοκρατικότητας είναι απλώς ΠΙΠΕΣ.

Υ.Γ.: και για να μην παρεξηγούμαστε, δεν γουστάρω τον Στάλιν, ούτε βέβαια ξεχνάω τη συνθήκη μολότωφ ρίμπεντροπ, ούτε ξεχνάω όλα τα υπόλοιπα που με επιμέλεια αναφέρονται. Αλλά επίσης δεν ξεχνάω ότι αν δεν ήταν ο Στάλιν και ο Κόκκινος Στρατός, τώρα θα με λέγανε Χανς.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
(Stalin)^2
Guest
« Reply #69 on: October 09, 2006, 00:47:45 am »

Αλιάκμωνα με πρόλαβες..ήθελα να το ποστάρω αλλά δεν πρόλαβα..
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #70 on: October 09, 2006, 20:02:49 pm »

Η συζήτηση περί Στάλιν και Β'ΠΠ μεταφέρθηκε εδώ .

www.twitter.com/apostolos1986
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Up Print
Jump to: