• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:38:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:38:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 153
Total: 217
Aglosdoum
sassi
chaniotism
dimopoul
stavr0s16
chrysa.tsilika
natavhoo
gprok
dorapangeiou
soule
Grigorisioan05
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
odkoutrolikos
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
ThanosV
Kyritsisss
tasos_ntv
palladas
theofr
andrpats
victoria
miltan8
jimalexoud
Born_Confused
Juror8
dr.giorgos
thaliatsk
marwt
stefpapa21
pavlaras
ExecuteExe
elizabeth
eirinikompselidou
Ariadni
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αθήνα - Πόλις Ελληνική
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Down Print
Author Topic: Αθήνα - Πόλις Ελληνική  (Read 9403 times)
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
Απ: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #45 on: October 01, 2006, 04:05:45 am »

Δεν θέλω να παρέμβω στη συζήτησή σας, δεν νοιώθω ότι κάτι έχω να προσθέσω, απλά θέλω να σημειώσω μερικά πράγματα αναφορικά με αυτά που λέει ο juan.

Όπως και στην Αυστρία, όπως και στη Γαλλία, όπως και στην Ολλάνδία, όπως και στην Ιταλία (ο φίλος μας ο Καρατζαφέρης επιμένει να μας θυμίζει τις ομοιότητες του με τον Φίνι), ακροδεξίες δυνάμεις άρχισαν (παροδικά και περιοδικά) να δυναμώνουν. Τώρα τελευταία θυμήθηκε και η Γερμανία να φορέσει το trendy μοντελάκι των τελευταίων ετών στην Ευρώπη (δείτε το σχετικό post του apostolou).

Ωστόσο, όλες αυτές οι δυνάμεις, όπως ανέβηκαν αμέσως κατέβηκαν (για να δούμε τι θα γίνει στη Γερμάνια άραγε...) . Γνώμη μου, γιατί η κοινωνία στην Ευρώπη έχει ακόμα ανακλαστικά. Μπορεί, πρόσκαιρα να το χαψαν το παραμύθι οι πολίτες, άλλα όταν άρχισαν να δυναμώνουν αυτές οι πολιτικές οντότητες και νοιώθοντας ότι έχουν λαϊκό έρεισμα εξέφραζαν ανοιχτά πλέον τις απόψεις τους, καταρακώθηκαν.

Τα δύο παραδείγματα με το περισσότερο πάταγο κατά τη διάρκεια της πτώσης, το Αυστριακό (ενός τύπου που δεν θυμάμαι τώρα πως τον λένε) και το Γαλλικό του Λεπέν. (να θυμήσω τί πατάτα έφαγε στις προεδρικές; - έπειτα η ανοδική πορεία του κόμματος ανακόπηκε και γύρισε στην ασημαντότητα)

Παρομοίως, ένας από τους λόγους που επικρίθηκε ο Μπερλοσκόνι δρυμήτατα ήταν η συγκεβέρνηση Φίνι. Ο Μπερλουσκόνι μας χαιρέτησε, κι ο Φίνι μη σας πω τι παίρνει, και πάλι μόνο από το Βορρά.

Οπότε, θεωρώ πως οι συγκεκριμένες δυνάμεις δεν αποκτούν, ερείσματα στην κοινωνία, τουλάχιστον στη παρούσα φάση, κι είνα άτοπο να μιλάμε για μεταστροφή του κόσμου.

Από εκεί και πέρα, γιατί θεωρείς δυνατό ένα ΛΑ.Ο.Σ, με μόλις 2,8% έως τώρα καταμετρημένο και προοπτικές για τέσσερα (σας θυμίζω ότι και πάλι πριν τις βουλεύτικες ήταν σχεδόν σίγουρο ότι το ΛΑ.Ο.Σ θα μπει στη Βουλή, ενώ στην Αθήνα, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια ο Καρατζαφέρης είχε πάρει 15% - καλά σ αυτό έφταιγαν βέβαια και φαγομάρες τις ΝΔ με τους υποψηφίους -  κι αμέσως μετά πήρε 2,8% κι ενώ του έλεγαν για παραπάνω, ξέρετε τι πήρε, αυτά σαν κρατούμενο για σκέψη) και δεν θεωρείς δυνατό ένα ΚΚΕ που παρά το όσα υπέστη, κρατά σταθερά ένα μετρημένο 7+% με προοπτικές για 8-8.5. Αν λάβουμε δε υπόψη τη σύνολη δύναμη - εκλογική τουλάχιστον μιας και γι αυτο μιλάς - της Αριστεράς, μιλάμε για ένα σταθερό 13+% περίπου τα τελευταία δέκα χρόνια.

Οπότε πιστεύω γενικά πως όχι, δεν ανεβαίνουν οι δυνάμεις της Ακροδεξίας, μακροπρόθεσμα κοιτώντας κι όχι περιστασιακά.

Αυτό σαν παρατήρηση και σχόλιο παρένθετο, δεν θέλω να ανοίξω παράλληλη συζήτηση.

Το ότι οι δυνάμεις της αριστεροχαράς, είναι πολύ απασχολήμενες να τρώγονται μεταξύ τους, είναι ένα λυπηρό γεγονός, το οποίο το πληρώνει με την καθήλωση της στο 10% της Ελληνικής κοινωνίας.

Θα βάλουμε μυαλό, που θα πάει....θα βάλουμε....

ixic_/ek pepoithiseos aristeroxaroumenos

« Last Edit: October 01, 2006, 04:17:02 am by xristoforos_ » Logged

βαθειά...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #46 on: October 01, 2006, 04:58:44 am »

Έχεις δίκιο Χριστόφορε. Τα ποσοστά μου ήταν ολίγον λανθασμένα. Επίσης αυτά τα κόμματα φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν. Βέβαια η κεντρική ιδέα δεν είναι και τόσο λάθος.

Στις λεπτομέριες τώρα:

Όσον αφορά το 7% του ΚΚΕ, που το μετράς? Στις Ευρωεκλογές? Γιατί στις Ευρωεκλογές ο Καρατζαφέρης δεν πήρε 2,8%.

Το ΚΚΕ στις προηγούμενες βουλευτικές πήρε 5,9%. Νομίζω αύξηση κατά 0,4% από το 2000. (Δεν είναι τραγικά μικρή αύξηση?)

Επίσης, η διαφορά των δημοσκοπήσεων και των ευρωεκλογών με τις βουλευτικές σε ποσοστά, είναι ένα ακόμα στοιχείο της ανικανότητας της ηγεσίας των κομμάτων αυτών, που δεν μπορούν να πείσουν τους πολίτες να ξεφύγουν από το δίπολο, όταν έρχεται η στιγμή για να διαλέξουν κυβέρνηση.

Και βέβαια το βασικότερο. Κανένα κόμμα πλην των δύο κομμάτων εξουσίας, δεν κατεβάζει κυβερνητικό πρόγραμμα. Για μένα αυτό είναι μέγα λάθος.
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #47 on: October 01, 2006, 10:07:06 am »

Εχω αναγκη να πω το συγκεκριμενο εξης. Οσο στα ποστα, οπιαδηποτε ποστα, βρισκονται ανθρωποι που ενδιαφερονται για τους ημετερους και μονο, τοσο δεν πρεοκειται να παειτιποτα μπροστα. Αυτο ισχυει κυριως για τους δυο παπαρες που κυβερνανε αυτον τον τοπο.

Οσον αφορα την Αριστερα, απο την στιγμη που ο εμφυλιος την κατατρωει, σε συνδυασμο με αλλες μαλακιες που εγιναν κατα καιρους, εχουν σαν αποτελεσμα την διασπορα των δυναμεων.

Παντως οι φασιστες δεν γινεται αν εχουν διασποτα δυναμεων. Δεν υπαρχουν καλοι και κακοι.
Ολοι συμφωνουν στα βασικα που στην τελικη τους ενδιαφερουν κιολας, δηλαδη πως να εξαλειψουμε "τα μιασματα απο τα ιερα εδαφη των προγονων μας".

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
aliakmwn
Guest
« Reply #48 on: October 01, 2006, 11:27:40 am »

Quote from: Kenny on October 01, 2006, 02:31:01 am
Δεν είπες τίποτα αλλά μιλάς ώρες ώρες σαν να είσαι ο αντιπρόσωπος της αλήθειας. Τεσπα...

Κι εσυ το ιδιο κανεις, και ο Α και ο Β και ο Γ...... Ολοι το κανουν. Ξερεις, η διαδικασια λεγεται "καταθετω την προσωπικη μου αποψη, την οποια θεωρω αληθινη και προσπαθω να σε πεισω". Συνεπως ο καθενας μιλαει ως αντιπροσωπος της αληθειας του. Και φυσικα προσπαθει να πεισει τους αλλους γι' αυτην, διοτι θεωρει πως ειναι η σωστη.

Πού βλεπεις το περιεργο και το κατακρινεις?

(Απλα δεν εχεις να απαντησεις επι της ουσιας και το ριχνεις στις εντυπωσεις...
Sorry για την προσωπικη επιθεση αλλα μονος σου την ξεκινησες...)

Να τον κάνεις τι όμως αυτόν που κάνει την φασιστική προπαγάνδα του στην TV? Να του φορέσεις φίμωτρο? Να κλείσεις τα κανάλια και τις εφημερίδες μέσα από τις οποίες εκφράζεται? Πες μου τρόπους αντιμετώπισης στην πράξη.
Συμφωνώ μαζί σου πως ο φασισμός καραδοκεί και δυστυχώς στις μέρες μας έχουμε ενδείξεις για την άνοδο του φασισμού κι όχι μόνο στην Ψωροκώσταινα αλλά παγκοσμίως.

Εγω δεν θα ειχα προβλημα να απαγορευτουν οι εκπομπες του. Δεν προσφερουν κατι - ουτε καν γελιο.
Επισης γενικα ειμαι της αποψης οτι η εξουσια δεν πρεπει να μενει ανεξελεγκτη, και τα ΜΜΕ αποτελουν σημερα (εκ των πραγματων) τη μεγαλυτερη εξουσια, συνεπως αυτη η κατασταση του να ανοιγει οποιος θελει οσα καναλια θελει και να βγαζει τα κερατα του προβαλοντας τη μιση μερα φασιστικες εκπομπες και την αλλη μιση τσοντες ή στημενα παιχνιδια δεν μου αρεσει.

Εννοείς το παράδειγμα με τον Αλβανό και τον Ελληναρά εργοδότη? Αυτά τα πράγματα μπορούν και πρέπει να διώκονται ποινικά. Κάθε είδους διαχωρισμός θα πρέπει να διώκεται με τέτοιους τρόπους μπας και καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορείς να διαχωρίζεις ούτε τον Αλβανό, ούτε τον μαύρο, ούτε τον ομοφυλόφιλο ούτε κανέναν. Αν εννοείς αυτό απαγόρευση τότε συμφωνώ.

Ακριβως αυτο εννοω. Ειδες? Να που κι εσυ εισαι κρυφοφασιστας, αφου συμφωνεις με την απαγορευση Grin Υποχρεωνεις τον επιχειρηματια να προσλαβει καποιον που δεν θελει!
(Αυτο για να καταλαβεις οτι ενα πυροτεχνημα μπορει να στραβωσει και να σκασει επανω σ' αυτον που το πεταει Wink )

Η διαφορα ειναι πως στην περιπτωση αυτη συμβαινει κατι αμεσοτατο, αναμεσα σε 2 ατομα, που το παρατηρεις ευκολα. Το βλεπεις μπροστα σου, ειναι μεσα στους οριζοντες σου και σε μια κατασταση που μπορει ειτε να εχεις ζησει, ειτε να ονειρευεσαι να ζησεις (επιχειρηματιας...... μικρομαγαζο...... εργαζομενοι......)
Εγω σου μιλαω για κατι πιο γενικευμενο, που ξεπερναει τη σχεση του Α με τον Β...

Γιατι λοιπον θεωρεις σωστο να απαγορευει το κρατος σε εναν επιχειρηματια να διαλεγει με ρατσιστικα κριτηρια τον εργαζομενο στη δουλεια του, αλλα θεωρεις "φασιστικο" το να απαγορευσει σε καποιον να προπαγανδιζει μαζικα τις ρατσιστικες του αποψεις, βαζοντας σιγα-σιγα τα θεμελια για ενα νεο αιματοκυλισμα?

Quote from: aliakmwn on September 30, 2006, 21:49:02 pm
Οταν ο Σταλιν εξελεγη ΓΓ του ΚΚΣΕ, οι σοβιετικοι αγροτες οργωναν τη γη ακομα με αροτρα. Οταν πεθανε, η ΕΣΣΔ ειχε πυρηνικα οπλα.

Την καλοσύνη στα πυρηνικά που την είδες?

Ωρες-ωρες απορω εαν διαβαζεις αυτα που σου γραφω...... Δεν πειραζει ομως.....

Η "καλοσυνη" εγκειται στο οτι, οταν πρωτοανελαβε, η χωρα ηταν παμφτωχη, οικονομικα κατεστραμμενη και τεχνολογικα καθυστερημενη, πολυ πιο πισω απο καθε αλλη ευρωπαϊκη χωρα! Οι αγροτες οργωναν με αροτρα γιατι δεν ειχαν τρακτερ, δεν υπηρχαν τρακτερ, δεν υπηρχε βιομηχανια!
Οταν πεθανε ομως, ειχε προοδευσει τοσο πολυ, που ειχε μεχρι και πυρηνικα οπλα, ηταν το αντιπαλον δεος της μεγαλυτερης δυτικης δυναμης!

Εγω δεν μιλησα για "καλοσυνη", 2-3 αντικειμενικα στοιχεια σου εφερα...
Για να δεις πως δεν μπορεις να απορριψεις ολοκληρωτικα κατι.

(Σημειωση: Εγω δεν υποστηριζω το Σταλιν. Ουτε και τον καταδικαζω. Εγω υποστηριζω τις προσπαθειες του σοβιετικου λαου. Κομματι της υποστηριξης μου ειναι να αποδεχομαι και να παρουσιαζω ολα τα θαυμαστα του εργα, καθως επισης και το να κανω κριτικη στα λαθη που εγιναν στην προσπαθεια.
Αν τωρα ψαχνεις για φαντασματα......... μαλλον δεν σου κανει ουτε ο Σταλιν γιατι φαντασμα με τετοια μουστακα.. δυσκολο Cheesy)

Αυτό βέβαια το έκανε αρκετά μετά την αμυντική συμφωνία του Ριπεντροπ και την από κοινού εισβολή και σφαγή στην Πολωνία. Grin

Συνολικά, καταλαβαίνω τι θες να πεις, ότι δηλαδή ο Στάλιν προσέφερε πολλά αλλά δεν μου απάντησες καν σε αυτό που σου είπα. Εννοώ τις παραθερίσεις στην Σιβηρία, τους διωγμούς των Εβραίων και των αντιφρονούνουντων από την Σοβιετική ένωση. Αυτά που τα βάζεις? Το ότι ο Στάλιν έκανα κάποια καλά αναιρεί τα εγκλήματα που διέπραξε? Μήπως ήταν αναγκασμένος να τα κάνει? Ή μήπως είναι αποκυήματα της φαντασίας μου?

Οχι δεν καταλαβαινεις τι θελω να σου πω. Δεν καταλαβαινεις ουτε καν τι θελεις να μου πεις ο ιδιος! Μονος σου τον εβαλες το Σταλιν στην κουβεντα, και μετα πηρε το δρομο της...

Απλα πραγματα: Μου πετας εναν Σταλιν, εντελως ασχετο με την κουβεντα, παρουσιαζοντας τον ως "κακο". Σου φερνω κι εγω, εξισου ασχετα, μερικα στοιχεια, για να σου δειξω πως ο Σταλιν ηταν και "καλος".
Τι αλλο θελεις να σου απαντησω δηλαδη? Ο Σταλιν ειναι το θεμα της συζητησης?

Γιατι καθε φορα που ξεμενει απο επιχειρηματα ο κοσμος πεταει εναν Σταλιν στην κουβεντα? Grin

Φέρνεις σαν παράδειγμα μια πάρα πολύ ακραία περίπτωση!!! Φυσικά και θα απαντήσεις πολεμώντας! Αλλά ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα και σε αυτό από το οποίο ξεκίνησε η όλη συζήτηση. Δεν έχουμε πόλεμο, έχουμε ένα μάτσο φασίστες να λένε εθνικιστικές μπούρδες στον κόσμο. ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Θα πάρουμε κι εδώ τα όπλα?

Η πραγματικοτητα ειναι αυτο που σου περιγραφω... Εσυ τι νομιζεις, οτι καταστασεις οπως αυτη του '40 ειναι δυσκολο να αναβιωσουν?

Μα το θεμα της συζητησης ειναι ακριβως αυτο: Το πώς τιθενται σημερα σιγα-σιγα τα θεμελια για ενα νεο γυρο συγκρουσης με το φασισμο!

Λέγεται πρόληψη και συμφωνώ. Το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στις ρίζες.

Ακριβωωωωωωωωωωωωςςςςςςςςς! Ειδες που συμφωνουμε? Wink

Γενικά δύσκολα ένας φασίστας μπορεί να βγει και να εκφράσει ανοιχτά φασιστικές απόψεις χωρίς να φάει βρίσιμο ή να βρεθεί στο περιθώριο. Αναγκάζονται να συγκαλύπτουν τις ακραίες απόψεις τους. Θα μου πεις, και τι έγινε? Αυτό είναι ακόμη πιο ύπουλο! Ναι αλλά φαντάζεσαι να εκφράζονταν φασιστικές απόψεις και να μην υπήρχε απολύτως καμία αντίδραση? ΤΡΟΜΟΣ!

Δυσκολα? Μα καθε μερα, ολη μερα, ειδικα εδω στη Θεσσαλονικη, αν κανεις μια γυρα τα τοπικα μικροκαναλια θα δεις τουλαχιστον εναν να εκπεμπει! Καθε στηγμη! Πού το ειδες το δυσκολα δηλαδη?

Ξερεις τι φταιει? Σου το ειπα και πιο πανω, κρυβεσαι πισω απο τις λεξεις γιατι σε τρομαζουν... Εχεις αποκρυσταλλωσει μια εικονα, οτι φασιστας ειναι ενας καλογυμνασμενος νεος με ξυρισμενο κεφαλι και τατουαζ σβαστικες που δερνει μεταναστες ολη μερα...
Φυσικα υπαρχουν και τετοιοι... Το θεμα ειναι, πώς τα παιδαρελια αυτα καταληγουν να γινουν ετσι? Ποιος τα παρασερνει, με ποια διαδικασια, με ποιον τροπο?
aliakmwn
Guest
« Reply #49 on: October 01, 2006, 11:49:22 am »

...Τραύμα δύο εκ. έμπροσθεν του αριστερού ακουστικού πόρου με είσοδο στο κρανίο, τραυματισμό του εγκεφάλου και ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα του αριστερού κροταφικού οστού, φυσαλίδα αέρα, αιμορραγικά στοιχεία, ενδοκοιλιακή αιμορραγία και δεξιά ημιπάρεση και ημιανοψία του δεξιού οφθαλμού. Εξι τραύματα του αριστερού ημιθωρακίου με ανοιχτό πνευμοθώρακα... Ενα τραύμα της δεξιάς ινιακής χώρας και ... ένα τραύμα στην οπίσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονος...
aliakmwn
Guest
« Reply #50 on: October 01, 2006, 11:51:24 am »

Δικάζεται ο νεοναζί «Πόρκυ» για το δολοφονικό μαχαίρωμα στο Μοναστηράκι

Εγκληματίες Ειρήνης

Την προσεχή Παρασκευή 6/10 δικάζεται στη Θήβα για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή με δόλο, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, γνωστότερος με το ψευδώνυμο «Πόρκυ», μέλος της ναζιστικής μπάντας «Εγκληματίες Πολέμου» (War Criminals).

Το μαχαίρι είναι το πιο ύπουλο όπλο. Δίνει στον δράστη τη δυνατότητα να δράσει στη «ζούλα». Είναι εκ του ασφαλούς δολοφονική μέθοδος, δεν κάνει θόρυβο, δεν δίνει στο θύμα δυνατότητα να αντιδράσει και, κυρίως, διασφαλίζει τη γρήγορη και αποτελεσματική ενέργεια, ειδικά αν το χτύπημα γίνει πισώπλατα. Αυτός είναι ο τρόπος που κατηγορείται ο Πόρκυ ότι μαχαίρωσε δύο αδέλφια εν ψυχρώ, μέσα στο κέντρο της Αθήνας στις 19/10/2005.

Αντιγράφουμε από το βούλευμα που εκδόθηκε στις 16/2/2006: «Οι παθόντες φοιτητές Α.Α. (19 ετών) και Ι.Α. (23 ετών) είχαν μεταβεί στην Πλατεία Μοναστηρακίου για βόλτα και περί ώραν 16:30 και ενώ στέκονταν έξω από το κατάστημα Γερμανός καπνίζοντας, πέρασαν από μπροστά τους δύο άγνωστοι σ' αυτούς άνδρες εκ των οποίων ο ένας τους κοιτούσε επίμονα. Αφού προχώρησαν για λίγο, ο ένας ξαναγύρισε κοντά στους παθόντες και απευθυνόμενος στον Α.Α. σε έντονο και ερειστικό ύφος του είπε αρπάζοντάς τον από το μπουφάν "τι είναι αυτό ρε;". Ο τελευταίος είχε ζωγραφίσει στο μπουφάν του έναν άνθρωπο που πέταγε σε καλάθι αχρήστων τον αγκυλωτό σταυρό. Ο αδελφός του τότε αντιλήφθηκε ότι το άτομο αυτό κρατούσε στο χέρι πτυσσόμενο μαχαίρι 10 εκ. (17 εκ., όπως αποδείχτηκε μετά) και τράβηξε από το χέρι τον αδελφό του να φύγουν. Τότε το άτομο άρχισε να χτυπά με τη λάμα επανειλημμένα τον Α.Α. φωνάζοντας "θα σε σκοτώσω". Αφού έπεσε κάτω αιμόφυρτος, άρχισε να χτυπά και τον Ι.Α. που προσπαθούσε να βοηθήσει τον αδελφό του, τραυματίζοντάς τον κι αυτόν... Οπως κατέθεσε αμέσως μετά στην αστυνομία ο Ι.Α. "ο δράστης ήταν Ελληνας, ηλικίας 25 ετών περίπου με ξυρισμένο κεφάλι ενώ το άλλο άτομο δεν μπόρεσε να το περιγράψει". Αιτία της επίθεσης κατ' αυτόν ήταν η απεικόνιση του μπουφάν. Ακολούθως, στις 21/10/2005 σε συμπληρωματική κατάθεση ανέφερε ότι το συμβάν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΑΥΓΗ" και στο διαδίκτυο όπου υπήρχε και φωτογραφία του δράστη που έφερε το ψευδώνυμο Πόρκυ. Επρόκειτο για άτομο που δραστηριοποιείται σε ακραίο πολιτικό χώρο και που έχει μαχαιρώσει κι άλλα άτομα στο παρελθόν».

Πράγματι, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο Πόρκυ είχε μαχαιρώσει με την παρέα του λίγα χρόνια πριν δύο μέλη αριστερής οργάνωσης, έναν νεαρό και μία κοπέλα. Τότε δεν φυλακίστηκε. Η Αστυνομία, μετά την αναγνώριση του Ι.Α. και δεδομένου ότι ο δράστης ήταν σεσημασμένος, τον συνέλαβε και μάλιστα πάλι οπλισμένο με μαχαίρι, καθώς και τον φίλο του. Στην αρχή αρνήθηκαν την ενοχή τους. Αργότερα ομολόγησαν, με τη δικαιολογία ότι 5-6 «αναρχικοί» τους επιτέθηκαν πρώτοι με κλομπ και μαχαίρι, ενώ ο Πόρκυ τούς πήρε το μαχαίρι και τότε άρχισε την «άμυνα». Κατά το βούλευμα οι ισχυρισμοί αυτοί κατέπεσαν, εφόσον όλα τα χτυπήματα ήταν πισώπλατα. Κρίθηκαν επίσης αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του δράστη ότι είχε να κάνει με ομάδα αναρχικών που μάλιστα κρατούσαν και ρόπαλα. Ο φίλος του Πόρκυ, παρόλο που παραδέχτηκε κι αυτός ετεροχρονισμένα τη συμμετοχή του -από μακριά- στο συμβάν και ενώ είχε πει τα ίδια για αναρχικούς που τους επιτέθηκαν με ρόπαλα, αφέθηκε ελεύθερος διότι «δεν προέκυψε η συμμετοχή του». Ο πατέρας του δράστη επικαλέστηκε παλιά εμπλοκή του Πόρκυ με ναρκωτικά, προσκομίζοντας και ιατρικές βεβαιώσεις που όμως βεβαίωναν ταυτόχρονα και την απεξάρτησή του ήδη από το 2003. Επιπλέον δεν προέκυψε ότι ήταν υπό την επήρεια ουσιών κατά την τέλεση της πράξης. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν και καλύτερα ένας εισαγγελέας ότι ένα πρεζόνι το πολύ πολύ να ζητήσει κανένα ευρώ η να βουτήξει καμιά τσάντα. Δεν έχουμε δει πρεζόνι να δολοφονεί στο όνομα του Χίτλερ και της Ελλάδας για να πάρει τη δόση του!

«Επικίνδυνος για νέα αδικήματα»

Το βούλευμα του καταλογίζει «απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και συμπεραίνει «το ότι αυτές οι απόπειρες δεν τελεσφόρησαν οφείλεται σε λόγους ανεξάρτητους από την θέλησή του δράστη». Η εισαγγελέας Μ. Ψαρουδάκη πρότεινε επίσης τη συνέχιση της προφυλάκισής του διότι τον έκρινε πολύ επικίνδυνο για την τέλεση νέων αδικημάτων. Μια εισαγγελική πρόταση που, αν είχε γίνει στην προηγούμενη παρόμοια ενέργεια του δράστη, ο Α.Α. θα είχε ίσως συνεχίσει τη ζωή του χωρίς μόνιμη αναπηρία, όπως τώρα.

Η ιατροδικαστική έκθεση για το θύμα είναι συγκλονιστική για το πώς έζησε αυτό το παιδί που θεώρησε σκόπιμο να επιδεικνύει και με τα ρούχα του την αντίθεσή του στο Χίτλερ. Οι υπεύθυνοι της εντατική του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε το θύμα επί ένα μήνα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τραύμα δύο εκ. έμπροσθεν του αριστερού ακουστικού πόρου με είσοδο στο κρανίο, τραυματισμό του εγκεφάλου και ενδοεγκεφαλικό αιμάτωμα του αριστερού κροταφικού οστού, φυσαλίδα αέρα, αιμορραγικά στοιχεία, ενδοκοιλιακή αιμορραγία και δεξιά ημιπάρεση και ημιανοψία του δεξιού οφθαλμού. Εξι τραύματα του αριστερού ημιθωρακίου με ανοιχτό πνευμοθώρακα... Ενα τραύμα της δεξιάς ινιακής χώρας και ... ένα τραύμα στην οπίσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονος. Κατά τη νοσηλεία παρουσίασε μετατραυματική μηνιγγίτιδα από την οποία ανένηψε... Πρόκειται για βαρεία σωματική βλάβη κατ' επικίνδυνο τρόπο προσκληθείσα... από την οποία ο εξετασθείς θέλει νοσήσει και απόσχει επί δώδεκα μήνες από τον τραυματισμό του, εκτός επιπλοκής τινός ή υστερογενούς βλάβης και ανεξαρτήτως από του βαθμού της μερικής ή μόνιμης αναπηρίας που ήθελε παραμείνει». Η ιατροδικαστική έκθεση για το άλλο θύμα ήταν ευτυχώς καλύτερη και το παιδί δεν έχει σήμερα προβλήματα. Ο Πόρκυ έκανε αίτηση αποφυλάκισης τον Ιούλιο του 2006 πράγμα που απορρίφθηκε.

Μια όμως και συνέπεσαν μέσα σε ένα μήνα τρεις δίκες για παρόμοια δολοφονικά χτυπήματα ναζιστικών συμμοριών (Χρυσή Αυγή ή Εγκληματίες Πολέμου ή όπως αλλιώς λέγονται αυτοί οι φουσκωτοί ξυρισμένοι νεοναζί) δεν μπορούμε να μην υποσημειώσουμε τη «μερική» ανοχή των υπευθύνων στα «παραστρατήματα» αυτών των «παιδιών». Γεγονός που μας έχει οδηγήσει να έχουμε τα τελευταία χρόνια πάνω από 70 τέτοιες δολοφονικές επιθέσεις ακόμα και με νεκρούς. Τα θύματα είναι πάντα νέοι Ελληνες ή μετανάστες, μόνοι ή σε παρέα 2-3 ατόμων, φυσικά άοπλοι και προπαντός ανυποψίαστοι. Αντίθετα οι δράστες -γνωστοί ή άγνωστοι ακροδεξιοί- πάντα οπλισμένοι, που μπαινοβγαίνουν πρώτα στα γυμναστήρια για να αποκτήσουν πόντους στα σημεία που τους λείπουν και μετά, στο όνομα της Ελλάδας και της σημαίας, λιανίζουν τα κεφάλια των θυμάτων. Δυστυχώς στα γυμναστήρια δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν οι πόντοι του εγκεφάλου, ούτε η σκέψη ούτε και η γνώση. Πάγια τακτική τους είναι να χτυπούν κατά ομάδες ένα με δύο άτομα εκ του ασφαλούς με στόχο τη θανάτωσή τους με προτίμηση σε μετανάστες αλλά και Ελληνες που «μοιάζουν» αριστεροί ή αναρχικοί. Πάγια τακτική τους είναι να μην αναλαμβάνουν αυτές οι οργανώσεις-συμμορίες την ευθύνη των ενεργειών τους. Φροντίζουν δε πολλές φορές να κτυπούν τα θύματα σε περιοχές που υπάρχουν ειδικοί φρουροί ή και δυνάμεις των ΕΚΑΜ (π.χ. Πεδίον Αρεως, Ομόνοια κλπ), ώστε να «εξασφαλίσουν» και την άνετη διαφυγή τους. Στις σπάνιες περιπτώσεις που εντοπίζονται, επικαλούνται «λόγους άμυνας».

Οσο για τον Πόρκυ που δικάζεται στη Θήβα -κι όχι στην Αθήνα- ας αναρωτηθεί ο ίδιος γιατί οι σύντροφοί του τον έχουν εγκαταλείψει στην τύχη του και το περίφημο ναζιστικό του συγκρότημα έχει μουτζουρώσει το πρόσωπό του στις παλιές φωτογραφίες που φιλοξενούνται στο Διαδίκτυο. Μάλλον δεν προέρχεται από μεγάλη οικογένεια ούτε κατέχει θέση στα αξιώματα των παραστρατιωτικών αυτών ομάδων. Ασε που είχε και μπλεξίματα με ναρκωτικά παλιότερα.

Οι στρατολογήσεις

Ταξικές προτιμήσεις λοιπόν και οι νεοναζί-εθνικιστές. Είναι ευρέως γνωστό ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στη
ν Ευρώπη οι στρατολογήσεις μελών τέτοιων οργανώσεων ξεκινούν από τους χώρους των γηπέδων, των συνοικιακών γυμναστηρίων και του πεζοδρομίου. Αυτά είναι και τα πλέον αναλώσιμα μέλη τους που συνήθως αναλαμβάνουν τις δολοφονικές επιθέσεις. Φτωχά νέα παιδιά, χρήστες ουσιών πολλές φορές, μικροπαραβάτες στην αρχή που με τις κατάλληλες «πολεμικές τέχνες» και την ιδεολογική επένδυση της μητέρας πατρίδας από τη μια και του εχθρού μετανάστη ή κομμουνιστή ή εβραίου από την άλλη μετατρέπονται σε αυτό το ναζιστικό συνονθύλευμα.

Αυτή η ναζιστική τρομοκρατία του πεζοδρομίου δεν φαίνεται να ανησυχεί τον κ. Πολύδωρα και την ηγεσία της ΕΛΑΣ που αντί να αναζητούν τους ενόχους αυτών των ενεργειών αλλά και να παίρνουν μέτρα πρόληψης των δολοφονικών επιθέσεων, φροντίζουν να υποβαθμίζουν τη σοβαρότητά τους, στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα στις υπηρεσίες και τα αστυνομικά όργανα. Για τα στελέχη της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ δεν ρωτάμε, γιατί είδαμε δυστυχώς πολλούς από αυτούς να συμμετέχουν ενεργά στο κοινό υποστήριξης δραστών μελών φασιστικών οργανώσεων και να διατηρούν στενές σχέσεις μαζί τους.

(Ελευθεροτυπία, 30/9/2006)

www.iospress.gr                                           
Zorbas-E-
Guest
« Reply #51 on: October 01, 2006, 12:41:46 pm »

<<Παράθεση από: aliakmwn στις Σεπτέμβριος 30, 2006, 21:49:02 pm
Επιπλεον, τα χρονια του Σταλιν η ΕΣΣΔ συνετριψε τον Χιτλερ, και εσωσε την ανθρωποτητα απο την παγκοσμια κυριαρχια του ρατσιστικου μισους και των στρατοπεδων συγκεντρωσης.>>

δε ντρέπεσαι καθόλου; Διάβασε το άρθρο που παρέθεσα "Η Σιβηρία των Ελλήνων"
aliakmwn
Guest
« Reply #52 on: October 01, 2006, 13:03:03 pm »

Quote from: Zorbas-E- on October 01, 2006, 12:41:46 pm
<<Παράθεση από: aliakmwn στις Σεπτέμβριος 30, 2006, 21:49:02 pm
Επιπλεον, τα χρονια του Σταλιν η ΕΣΣΔ συνετριψε τον Χιτλερ, και εσωσε την ανθρωποτητα απο την παγκοσμια κυριαρχια του ρατσιστικου μισους και των στρατοπεδων συγκεντρωσης.>>

δε ντρέπεσαι καθόλου; Διάβασε το άρθρο που παρέθεσα "Η Σιβηρία των Ελλήνων"

Ο κλασσικος προβοκατορας Ζορμπας, οπως παντα....................

Εχω ηδη απαντησει:

quoting aliakmwn:

Σημειωση: Εγω δεν υποστηριζω το Σταλιν. Ουτε και τον καταδικαζω. Εγω υποστηριζω τις προσπαθειες του σοβιετικου λαου. Κομματι της υποστηριξης μου ειναι να αποδεχομαι και να παρουσιαζω ολα τα θαυμαστα του εργα, καθως επισης (σ. κομματι της υποστηριξης ειναι κι αυτο:) και το να κανω κριτικη στα λαθη που εγιναν στην προσπαθεια.
Αν τωρα ψαχνεις για φαντασματα......... μαλλον δεν σου κανει ουτε ο Σταλιν γιατι φαντασμα με τετοια μουστακα.. δυσκολο :D

Αλλα βεβαια, για ολο το υπολοιπο θεμα ο Ζορμπας δεν εχει να πει κατι....... 4 σελιδες αφιερωμενες στους ιδεολογικους του συγγενεις, και ο Ζορμπας προβοκαρει μονο για τον Σταλιν!!!

Παντως ακομα και για προβοκατορας ειναι ανεπαρκης... Απαντηση στις ανιστορητες εμμονες του υπαρχει εδω: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=8529.msg138601#msg138601
« Last Edit: October 01, 2006, 22:16:18 pm by aliakmwn » Logged
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #53 on: October 01, 2006, 13:36:35 pm »

Quote from: aliakmwn on October 01, 2006, 11:27:40 am
Κι εσυ το ιδιο κανεις, και ο Α και ο Β και ο Γ...... Ολοι το κανουν. Ξερεις, η διαδικασια λεγεται "καταθετω την προσωπικη μου αποψη, την οποια θεωρω αληθινη και προσπαθω να σε πεισω". Συνεπως ο καθενας μιλαει ως αντιπροσωπος της αληθειας του. Και φυσικα προσπαθει να πεισει τους αλλους γι' αυτην, διοτι θεωρει πως ειναι η σωστη.

Πού βλεπεις το περιεργο και το κατακρινεις?

(Απλα δεν εχεις να απαντησεις επι της ουσιας και το ριχνεις στις εντυπωσεις...
Sorry για την προσωπικη επιθεση αλλα μονος σου την ξεκινησες...)

Πρώτον δεν επρόκειτο για μια προσωπική επίθεση. Εσύ μόλις την μετέτρεψες σε κάτι τέτοιο. Μια παρατήρηση επί της ουσίας είχα κάνει για να καταλάβεις ότι το ύφος σου είναι υπερβολικά απόλυτο και κάθετο. Τεσπα, δεν το συνεχίζω αυτό...δεν έχει νόημα...ελπίζω να μην το συνεχίσεις κι εσύ...

Εγω δεν θα ειχα προβλημα να απαγορευτουν οι εκπομπες του. Δεν προσφερουν κατι - ουτε καν γελιο.
Επισης γενικα ειμαι της αποψης οτι η εξουσια δεν πρεπει να μενει ανεξελεγκτη, και τα ΜΜΕ αποτελουν σημερα (εκ των πραγματων) τη μεγαλυτερη εξουσια, συνεπως αυτη η κατασταση του να ανοιγει οποιος θελει οσα καναλια θελει και να βγαζει τα κερατα του προβαλοντας τη μιση μερα φασιστικες εκπομπες και την αλλη μιση τσοντες ή στημενα παιχνιδια δεν μου αρεσει.

Εγώ θα ήθελα να κλείσει και το κανάλι 902 γιατί είναι σαφώς μεροληπτικό υπερ του ΚΚΕ! Πως σου φαίνεται αυτό?

Ακριβως αυτο εννοω. Ειδες? Να που κι εσυ εισαι κρυφοφασιστας, αφου συμφωνεις με την απαγορευση Grin Υποχρεωνεις τον επιχειρηματια να προσλαβει καποιον που δεν θελει!
(Αυτο για να καταλαβεις οτι ενα πυροτεχνημα μπορει να στραβωσει και να σκασει επανω σ' αυτον που το πεταει Wink )

Φίλε μου αυτό δεν είναι απαγόρευση. Λάθος λέξη χρησιμοποιείς. Εδώ ανοίγεις το ενδεχόμενο σε κάποιον αδικημένο να διεκδικίσει τα δικαιώματα του στην ισότητα. (Τώρα αν το ελληνικό δικαστικό σύστημα είναι γτπ-καβάλα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση Grin) Δεν απαγορεύεις στον εργοδότη να μην προσλάβει έναν Αλβανό. Να προσέχεις τις λέξεις που χρησιμοποιείς και να γίνεσαι πιο σαφής.

Γιατι λοιπον θεωρεις σωστο να απαγορευει το κρατος σε εναν επιχειρηματια να διαλεγει με ρατσιστικα κριτηρια τον εργαζομενο στη δουλεια του, αλλα θεωρεις "φασιστικο" το να απαγορευσει σε καποιον να προπαγανδιζει μαζικα τις ρατσιστικες του αποψεις, βαζοντας σιγα-σιγα τα θεμελια για ενα νεο αιματοκυλισμα?

Καταλαβαίνεις πιστεύω πως τα εργασιακά διέπονται από κανονισμούς και νόμους όπως και πρέπει να γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται για απαγόρευση αλλά για προάσπιση της δικαιοσύνης και της ισότητας που αποτελούν βασικές αρχές τις δημοκρατίας.
Το άλλο τώρα είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Την απολαμβάνουμε κι εγώ κι εσύ και ο Χ και ο Υ και δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να την εκτιμήσουν. Εδώ μια ανάλογη απαγόρευση συνιστά φίμωση και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, που είναι άλλη μία βασική αξία της δημοκρατίας, ή μήπως δεν είναι?

Ωρες-ωρες απορω εαν διαβαζεις αυτα που σου γραφω...... Δεν πειραζει ομως.....

Κι εγώ το ίδιο για σένα φίλτατε...

Η "καλοσυνη" εγκειται στο οτι, οταν πρωτοανελαβε, η χωρα ηταν παμφτωχη, οικονομικα κατεστραμμενη και τεχνολογικα καθυστερημενη, πολυ πιο πισω απο καθε αλλη ευρωπαϊκη χωρα! Οι αγροτες οργωναν με αροτρα γιατι δεν ειχαν τρακτερ, δεν υπηρχαν τρακτερ, δεν υπηρχε βιομηχανια!
Οταν πεθανε ομως, ειχε προοδευσει τοσο πολυ, που ειχε μεχρι και πυρηνικα οπλα, ηταν το αντιπαλον δεος της μεγαλυτερης δυτικης δυναμης!

Εγω δεν μιλησα για "καλοσυνη", 2-3 αντικειμενικα στοιχεια σου εφερα...
Για να δεις πως δεν μπορεις να απορριψεις ολοκληρωτικα κατι.

(Σημειωση: Εγω δεν υποστηριζω το Σταλιν. Ουτε και τον καταδικαζω. Εγω υποστηριζω τις προσπαθειες του σοβιετικου λαου. Κομματι της υποστηριξης μου ειναι να αποδεχομαι και να παρουσιαζω ολα τα θαυμαστα του εργα, καθως επισης και το να κανω κριτικη στα λαθη που εγιναν στην προσπαθεια.
Αν τωρα ψαχνεις για φαντασματα......... μαλλον δεν σου κανει ουτε ο Σταλιν γιατι φαντασμα με τετοια μουστακα.. δυσκολο Cheesy)

Γιατί τότε αποφεύγεις να πάρεις θέσεις και να κάνεις κριτική στα λάθη που έγιναν στην προσπάθεια? Δεν ψάχνω για φαντάσματα ούτε προσπαθώ να απορρίψω ολοκληρωτικά κάτι. Απλώς σου φέρνω παραδείγματα λαθών του παρελθόντος.

Οχι δεν καταλαβαινεις τι θελω να σου πω. Δεν καταλαβαινεις ουτε καν τι θελεις να μου πεις ο ιδιος! Μονος σου τον εβαλες το Σταλιν στην κουβεντα, και μετα πηρε το δρομο της...

Απλα πραγματα: Μου πετας εναν Σταλιν, εντελως ασχετο με την κουβεντα, παρουσιαζοντας τον ως "κακο". Σου φερνω κι εγω, εξισου ασχετα, μερικα στοιχεια, για να σου δειξω πως ο Σταλιν ηταν και "καλος".
Τι αλλο θελεις να σου απαντησω δηλαδη? Ο Σταλιν ειναι το θεμα της συζητησης?

Γιατι καθε φορα που ξεμενει απο επιχειρηματα ο κοσμος πεταει εναν Σταλιν στην κουβεντα? Grin

Έβαλα τον Στάλιν στην κουβέντα ως λάθος του παρελθόντος. Εσύ αποφεύγεις μεθοδικά να μου απαντήσεις επάνω σε αυτό το θέμα. Σου λέω ότι ο Στάλιν προσπαθώντας να εφαρμόσει σοσιαλιστικό σύστημα άρχισε να φιμώνει κόσμο, να στέλνει ανθρώπους σε εξορία και να τους διώκει. Όπως μου έφερες εσύ το παράδειγμα σου, σου έφερα κι εγώ το παράδειγμα ενός ανθρώπου που μπορεί να είχε τις πιο φιλόδοξες προθέσεις και μπορεί μέσα από αυτές να κατάφερε να φτιάξει μια πανίσχυρη χώρα αλλά στην πορεία έκανε φριχτά σφάλματα. Και σου λέω ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην ίδια παγίδα. Θα πάρεις θέση ή θα συνεχίσεις να το αποφεύγεις απαξιώνοντας εμένα και τα επιχειρήματα μου?

Η πραγματικοτητα ειναι αυτο που σου περιγραφω... Εσυ τι νομιζεις, οτι καταστασεις οπως αυτη του '40 ειναι δυσκολο να αναβιωσουν?

Μα το θεμα της συζητησης ειναι ακριβως αυτο: Το πώς τιθενται σημερα σιγα-σιγα τα θεμελια για ενα νεο γυρο συγκρουσης με το φασισμο!

Δεν μου περιγράφεις την σημερινή πραγματικότητα. Μου περιγράφεις μία πραγματικότητα που πέρασε και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε και ίσως μια μελλοντική πραγματικότητα που μπορούμε όμως να την προλάβουμε. Για να την προλάβουμε όμως δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια μέσα που θα χρησιμοποιούσαμε κι εκεί. Τώρα η κατάσταση είνα διαφορετική. Το τώρα το αντιμετωπίζεις με μέτρα του τώρα και όχι του χθες ή του ενδεχομένως αύριο.

Ακριβωωωωωωωωωωωωςςςςςςςςς! Ειδες που συμφωνουμε? Wink

Μα στο είχα πει και σε προηγούμενο ποστ πως συμφωνούμε. Μάλλον διαφωνούμε στις μεθόδους όμως...

Δυσκολα? Μα καθε μερα, ολη μερα, ειδικα εδω στη Θεσσαλονικη, αν κανεις μια γυρα τα τοπικα μικροκαναλια θα δεις τουλαχιστον εναν να εκπεμπει! Καθε στηγμη! Πού το ειδες το δυσκολα δηλαδη?

Υπερβάλλεις. Έχουμε 2-3 καλά "παλικάρια" και Ελληνόπουλα (με Ε κεφαλαίο έτσι? Grin) εδώ στην Θεσσαλονίκη που κάνουν προπαγάνδα στην τηλεόραση αλλά όπως έχεις καταλάβει είναι στο περιθώριο.

Ξερεις
 τι φταιει? Σου το ειπα και πιο πανω, κρυβεσαι πισω απο τις λεξεις γιατι σε τρομαζουν... Εχεις αποκρυσταλλωσει μια εικονα, οτι φασιστας ειναι ενας καλογυμνασμενος νεος με ξυρισμενο κεφαλι και τατουαζ σβαστικες που δερνει μεταναστες ολη μερα...
Φυσικα υπαρχουν και τετοιοι... Το θεμα ειναι, πώς τα παιδαρελια αυτα καταληγουν να γινουν ετσι? Ποιος τα παρασερνει, με ποια διαδικασια, με ποιον τροπο?

Όχι δεν το έχω αποκρυσταλλώσει καθόλου. Το στερεότυπο που περιγράφεις σπάνια συναντάται σήμερα. Οι φασίστες στην Ελλάδα τουλάχιστον είναι οι Ελληναράδες, είναι εθνικιστές, δεν είναι νεοναζί. Θα μου πεις τι διαφορά έχει? Έχει ως προς τις ρίζες του προβλήματος και φυσικά του τρόπου που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σε ρώτησα όμως τουλάχιστον δύο φορές εσύ τι μέτρα έχεις να προτείνεις για την αντιμετώπιση του φασισμού? Πως το φαντάζεσαι?

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Zorbas-E-
Guest
« Reply #54 on: October 01, 2006, 13:38:09 pm »

Να απαντάς σε εμένα όπως κάνω εγώ,  κι όχι στο ακροατήριο του δικαστηρίου που έχεις στο μυαλό σου και δικάζεις "φασίστες".
aliakmwn
Guest
« Reply #55 on: October 01, 2006, 14:26:08 pm »

Quote from: Kenny on October 01, 2006, 13:36:35 pm
Πρώτον δεν επρόκειτο για μια προσωπική επίθεση. Εσύ μόλις την μετέτρεψες σε κάτι τέτοιο. Μια παρατήρηση επί της ουσίας είχα κάνει για να καταλάβεις ότι το ύφος σου είναι υπερβολικά απόλυτο και κάθετο. Τεσπα, δεν το συνεχίζω αυτό...δεν έχει νόημα...ελπίζω να μην το συνεχίσεις κι εσύ...

Σημειωσα με bold 2 διαφορετικα κομματια... της ιδιας παραγραφου σου!!! Cheesy

Εγώ θα ήθελα να κλείσει και το κανάλι 902 γιατί είναι σαφώς μεροληπτικό υπερ του ΚΚΕ! Πως σου φαίνεται αυτό?

Μαγκια σου! Αν πραγματικα το πιστευεις, βγες να το υπερασπιστεις!
(Μονο που σ' αυτη την περιπτωση θα επρεπε να ζητησεις να κλεισουν και ολα τα μεγαλα MEGA-ALPHA-ANT1-ALTER και τα θυγατρικα τους γιατι ειναι μεροληπτικα υπερ των αστικων κομματων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ...

Βεβαια, εγω δεν μιλησα για κλεισιμο καναλιων αλλα για ελεγχο στο προγραμμα, αλλα για αλλη μια φορα εγραψες ο,τι να 'ναι...)

Φίλε μου αυτό δεν είναι απαγόρευση. Λάθος λέξη χρησιμοποιείς. Εδώ ανοίγεις το ενδεχόμενο σε κάποιον αδικημένο να διεκδικίσει τα δικαιώματα του στην ισότητα. (Τώρα αν το ελληνικό δικαστικό σύστημα είναι γτπ-καβάλα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθεση Grin) Δεν απαγορεύεις στον εργοδότη να μην προσλάβει έναν Αλβανό. Να προσέχεις τις λέξεις που χρησιμοποιείς και να γίνεσαι πιο σαφής.

...

Καταλαβαίνεις πιστεύω πως τα εργασιακά διέπονται από κανονισμούς και νόμους όπως και πρέπει να γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρόκειται για απαγόρευση αλλά για προάσπιση της δικαιοσύνης και της ισότητας που αποτελούν βασικές αρχές τις δημοκρατίας.
Το άλλο τώρα είναι ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Την απολαμβάνουμε κι εγώ κι εσύ και ο Χ και ο Υ και δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να την εκτιμήσουν. Εδώ μια ανάλογη απαγόρευση συνιστά φίμωση και παραβίαση της ελευθερίας του λόγου, που είναι άλλη μία βασική αξία της δημοκρατίας, ή μήπως δεν είναι?

Μια χαρα απαγορευση ειναι!
Σου λεω: Εχω μαγαζι και δε γουσταρω αλβανους υπαλληλους! Ποιος εισαι εσυ που θα με υποχρεωσεις να τους προσλαβω, ειτε λεγεσαι κρατος ειτε λεγεσαι κοινωνια? Επισης δε γουσταρω κοκκινομαλλες και οσους την εχουν μεγαλυτερη απο μενα! Μου απαγορευεις να διαχειριστω την επιχειρηση μου οπως γουσταρω?

Ακριβως για την προασπιση της δικαιοσυνης, της ισοτητας, της δημοκρατιας και της ελευθεριας, πιστευω κι εγω πως εκπομπες τετοιες πρεπει να απαγορευονται. Γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις την ομοιοτητα? Ή μαλλον δεν θελεις...
Στη μια περιπτωση το ρατσιστικο μισος διακηρυσσεται, στην αλλη εφαρμοζεται.
Εκει που εφαρμοζεται, αφορα σε εναν ανθρωπο. Στη δευτερη αφορα σε ολη την κοινωνια!!!

Ο εν λογω "υποψηφιος δημαρχος" που αποτελει ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ TOPIC, γεμισε την Αθηνα με flyers που εγραφαν <θα ψηφιζατε ποτε μια "κραγμενη" για δημαρχο>?

Ακομα και στην αστικη δικαιοσυνη που τοσο υπερασπιζεσαι η παρακινηση σε εγκλημα ειναι επισης εγκληματικη πραξη! Δεν μπορεις να κανεις τους παραλληλισμους?

Γιατί τότε αποφεύγεις να πάρεις θέσεις και να κάνεις κριτική στα λάθη που έγιναν στην προσπάθεια? Δεν ψάχνω για φαντάσματα ούτε προσπαθώ να απορρίψω ολοκληρωτικά κάτι. Απλώς σου φέρνω παραδείγματα λαθών του παρελθόντος.

...

Έβαλα τον Στάλιν στην κουβέντα ως λάθος του παρελθόντος. Εσύ αποφεύγεις μεθοδικά να μου απαντήσεις επάνω σε αυτό το θέμα. Σου λέω ότι ο Στάλιν προσπαθώντας να εφαρμόσει σοσιαλιστικό σύστημα άρχισε να φιμώνει κόσμο, να στέλνει ανθρώπους σε εξορία και να τους διώκει. Όπως μου έφερες εσύ το παράδειγμα σου, σου έφερα κι εγώ το παράδειγμα ενός ανθρώπου που μπορεί να είχε τις πιο φιλόδοξες προθέσεις και μπορεί μέσα από αυτές να κατάφερε να φτιάξει μια πανίσχυρη χώρα αλλά στην πορεία έκανε φριχτά σφάλματα. Και σου λέω ότι δεν πρέπει να πέσουμε στην ίδια παγίδα. Θα πάρεις θέση ή θα συνεχίσεις να το αποφεύγεις απαξιώνοντας εμένα και τα επιχειρήματα μου?

Ουτε να παρω θεση, ουτε να κανω κριτικη αποφευγω, αυτος ειναι ο δικος σου τροπος να παρουσιαζεις την πραγματικοτητα. Αυτο που αποφευγω ειναι να κανω την κριτικη που ΕΣΥ θελεις, και να βγαλω τα συμπερασματα που ΕΣΥ θελεις. Για σενα κριτικη σημαινει να αποδεχθω τη φραση "ναι ηταν εγκληματιας"... Sorry αλλα εκπεμπουμε σε διαφορετικο μηκος κυματος. Κουβεντουλα για την ΕΣΣΔ μπορουμε να κανουμε οποτε θελεις. Και για τα θαυματα, και για τα λαθη... Αλλα μην περιμενεις να αποδεχθω οτι στην ΕΣΣΔ εκει που περπατουσε ο πολιτης στο δρομο τον αρπαζανε και τον στελνανε στη Σιβηρια, επειδη ετσι τα παρουσιαζει η αστικη προπαγανδα!

Εδω συζηταμε για κατι πολυ συγκεκριμενο. Τι δουλεια εχει ο Σταλιν? Γιατι να φερεις "ενα παραδειγμα λαθους του παρελθοντος", οταν δεν εχει καμια σχεση?

Εσενα προσωπικα σε ξερω, και ξερω πως δεν το κανεις κακοπροαιρετα. Ο Ζορμπας ας πουμε, το εκανε προβοκατορικα και αποπροσανατολιστικα. Ειδες, κουβεντα δεν ειπε για τους ομοϊδεατες του, εστρεψε την κουβεντα εκει που εβλεπε πως διαφωνουσαμε! (Θα 'ρθει απαντηση και για τα ανιστορτα ψευδη του)

Δεν μου περιγράφεις την σημερινή πραγματικότητα. Μου περιγράφεις μία πραγματικότητα που πέρασε και δεν μπορούμε να την αλλάξουμε και ίσως μια μελλοντική πραγματικότητα που μπορούμε όμως να την προλάβουμε. Για να την προλάβουμε όμως δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα ίδια μέσα που θα χρησιμοποιούσαμε κι εκεί. Τώρα η κατάσταση είνα διαφορετική. Το τώρα το αντιμετωπίζεις με μέτρα του τώρα και όχι του χθες ή του ενδεχομένως αύριο.

Το ειπες και μονος σου: <<ίσως μια μελλοντική πραγματικότητα που μπορούμε όμως να την προλάβουμε>>

Και πώς θα την προλαβουμε αν δεν διδαχθουμε απο το παρελθον?

Υπερβάλλεις. Έχουμε 2-3 καλά "παλικάρια" και Ελληνόπουλα (με Ε κεφαλαίο έτσι? Grin) εδώ στην Θεσσαλονίκη που κάνουν προπαγάνδα στην τηλεόραση αλλά όπως έχεις καταλάβει είναι στο περιθώριο.

Διαφωνω για το περιθωριο...
Μαλλον δεν εχεις διαβασει για τις μεθοδους των φασιστων...

Σε ρώτησα όμως τουλάχιστον δύο φορές εσύ τι μέτρα έχεις να προτείνεις για την αντιμετώπιση του φασισμού? Πως το φαντάζεσαι?

Σου το ξαναγραψα και πιο πανω, αλλα επιμενεις να ρωτας:
Προς το παρον ενας καλος ελεγχος στα ΜΜΕ θα ηταν ενα πολυ καλο πρωτο βημα. Το οποιο πρεπει να συνδυαστει με ουσιαστικες αλλαγες στο εκπαιδευτικο συστημα...
Επιπλεον, δεν θεωρω πως εχει το δικαιωμα ενας υποψηφιος να προπαγανδιζει ρατσιστικες θεσεις που υπονοουν (βλ. "κλεινουν το ματι") πρακτικες εθνοκαθαρσης (τι αλλο μπορει να σημαινει το "Αθηνα, πολις ελληνικη" ???)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #56 on: October 01, 2006, 14:52:46 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 21:53:57 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #57 on: October 01, 2006, 15:34:44 pm »

Quote from: aliakmwn on October 01, 2006, 14:26:08 pm
Σημειωσα με bold 2 διαφορετικα κομματια... της ιδιας παραγραφου σου!!! Cheesy

Βρε χρυσέ μου δεν καταλαβαίνεις ότι δεν βάλω εναντίον σου αλλά κατά του λόγου σου? Μέρος του λόγου είναι και το ύφος! Αυτό ΔΕΝ είναι προσωπική επίθεση! Σε ξέρω και με ξέρεις...

Βεβαια, εγω δεν μιλησα για κλεισιμο καναλιων αλλα για ελεγχο στο προγραμμα, αλλα για αλλη μια φορα εγραψες ο,τι να 'ναι...)

Δεν έχει καμία διαφορά! Τι κι αν κόψεις μια εκπομπή, τι κι αν κόψεις ένα κανάλι που παίζει την μισή μέρα τσόντες και την άλλη μισή φασιστικές εκπομπές. Σε πείραξε που θα κόψουμε τις τσόντες?

Μια χαρα απαγορευση ειναι!
Σου λεω: Εχω μαγαζι και δε γουσταρω αλβανους υπαλληλους! Ποιος εισαι εσυ που θα με υποχρεωσεις να τους προσλαβω, ειτε λεγεσαι κρατος ειτε λεγεσαι κοινωνια? Επισης δε γουσταρω κοκκινομαλλες και οσους την εχουν μεγαλυτερη απο μενα! Μου απαγορευεις να διαχειριστω την επιχειρηση μου οπως γουσταρω?

Ακριβως για την προασπιση της δικαιοσυνης, της ισοτητας, της δημοκρατιας και της ελευθεριας, πιστευω κι εγω πως εκπομπες τετοιες πρεπει να απαγορευονται. Γιατι δεν μπορεις να καταλαβεις την ομοιοτητα? Ή μαλλον δεν θελεις...
Στη μια περιπτωση το ρατσιστικο μισος διακηρυσσεται, στην αλλη εφαρμοζεται.
Εκει που εφαρμοζεται, αφορα σε εναν ανθρωπο. Στη δευτερη αφορα σε ολη την κοινωνια!!!

ΔΕΝ είναι όμοιες καταστάσεις ρε Στάθη. Κάνεις λάθος εδώ. Ο ρατσιστής εργοδότης διαπράττει έγκλημα όταν δεν προσλαμβάνει τον Αλβανό μόνο και μόνο γιατί είναι Αλβανός. Ο φασίστας που εκφράζει τις ιδέες του δεν διαπράττει έγκλημα. Αν παρακινήσει σε έγκλημα τότε ναι. Το έχει κάνει όμως κάποιος αυτό??? Αν ναι...φέρε μου ένα παράδειγμα με αποδείξεις...

Κι έπειτα τον εργοδότη δεν τον αναγκάζεις σε κάποια επιλογή. Την ελευθερία του την έχει να κάνει ότι γουστάρει. Απλά μπορεί να υποστεί κυρώσεις γι αυτό όπως κυρώσεις μπορεί να υποστεί ο οποιοσδήποτε παραβιάζει κανονισμούς και νόμους...

Ο εν λογω "υποψηφιος δημαρχος" που αποτελει ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ TOPIC, γεμισε την Αθηνα με flyers που εγραφαν <θα ψηφιζατε ποτε μια "κραγμενη" για δημαρχο>?

Ακομα και στην αστικη δικαιοσυνη που τοσο υπερασπιζεσαι η παρακινηση σε εγκλημα ειναι επισης εγκληματικη πραξη! Δεν μπορεις να κανεις τους παραλληλισμους?

Μα η παρακίνηση σε έγκλημα που είναι? Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω τους παραλληλισμούς. Μπορείς να με βοηθήσεις?

Ουτε να παρω θεση, ουτε να κανω κριτικη αποφευγω, αυτος ειναι ο δικος σου τροπος να παρουσιαζεις την πραγματικοτητα. Αυτο που αποφευγω ειναι να κανω την κριτικη που ΕΣΥ θελεις, και να βγαλω τα συμπερασματα που ΕΣΥ θελεις. Για σενα κριτικη σημαινει να αποδεχθω τη φραση "ναι ηταν εγκληματιας"... Sorry αλλα εκπεμπουμε σε διαφορετικο μηκος κυματος. Κουβεντουλα για την ΕΣΣΔ μπορουμε να κανουμε οποτε θελεις. Και για τα θαυματα, και για τα λαθη... Αλλα μην περιμενεις να αποδεχθω οτι στην ΕΣΣΔ εκει που περπατουσε ο πολιτης στο δρομο τον αρπαζανε και τον στελνανε στη Σιβηρια, επειδη ετσι τα παρουσιαζει η αστικη προπαγανδα!

Εδω συζηταμε για κατι πολυ συγκεκριμενο. Τι δουλεια εχει ο Σταλιν? Γιατι να φερεις "ενα παραδειγμα λαθους του παρελθοντος", οταν δεν εχει καμια σχεση?

Αυτό χωράει πολύ συζήτηση. Αυτό που θέλω να τονίσω εγώ (γι αυτό και έφερα αυτό το παράδειγμα εξ αρχής) είναι ότι όσο εύκολο είναι να κυλίσει η εξουσία στον φασισμό από το μονοπάτι του εθνικισμού το ίδιο εύκολο είναι να κυλίσει και από άλλα μονοπάτια. Όπως και κύλισε στην ΕΣΣΔ.
Αυτό δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό σου?

Εσενα προσωπικα σε ξερω, και ξερω πως δεν το κανεις κακοπροαιρετα. Ο Ζορμπας ας πουμε, το εκανε προβοκατορικα και αποπροσανατολιστικα. Ειδες, κουβεντα δεν ειπε για τους ομοϊδεατες του, εστρεψε την κουβεντα εκει που εβλεπε πως διαφωνουσαμε! (Θα 'ρθει απαντηση και για τα ανιστορτα ψευδη του)

Καλά ναι. Άσε που ο Ζορμπάς έκανε και το άλλο λάθος. Έπεσε από μόνος του στην παγίδα. Εγώ μίλησα για εξορίες και για διώξεις αντιφρονούντων και αυτός είχε δεν είχε πάλι το έφερε στους Έλληνες το θέμα. Λες κι έχει σημασία τι εθνικότητας είναι ένας πολιτικός εξόριστος ή λες και οι Έλληνες υπέφεραν πιο πολύ από άλλους. Αμάν πια...

Το ειπες και μονος σου: <<ίσως μια μελλοντική πραγματικότητα που μπορούμε όμως να την προλάβουμε>>

Και πώς θα την προλαβουμε αν δεν διδαχθουμε απο το παρελθον?

Μα είπα εγώ πως δεν πρέπει να διδαχθούμε από το παρελθόν? Εγώ τονίζω αυτό από το προηγούμενο μου ποστ:
Το τώρα το αντιμετωπίζεις με μέτρα του τώρα και όχι του χθες ή του ενδεχομένως αύριο.

Σου το ξαναγραψα και πιο πανω, αλλα επιμενεις να ρωτας:
Προς το παρον ενας καλος ελεγχος στα ΜΜΕ θα ηταν ενα πολυ καλο πρωτο βημα. Το οποιο πρεπει να συνδυαστει με ουσιαστικες αλλαγες στο εκπαιδευτικο συστημα...

Το καλύτερο πρώτο βήμα είναι αυτό που γράφεις στην δεύτερη πρόταση. Ας κοιτάξουμε να κόψουμε το συντομότερο δυνατόν τις εθνικιστικές μαλακίες από τα βιβλία της Ιστορίας και να τις αντικαταστήσουμε με ουσιαστικότερες και αντικειμενικότερες γνώσεις παγκόσμιας ιστορίας. Να κόψουμε επίσης και τα Θρησκευτικά, δηλαδή την απόλυτη προπαγάνδα του Χριστιανισμού μέσα στα σχολεία μπας και προλάβουμε όσο περισσότερες γενναιές γίνεται. Να δεις μετά ότι οι γενναιές που θα ακολουθήσουν θα φτύσουν στην μάπα τους φασίστες.

Επιπλεον, δεν θεωρω πως εχει το δικαιωμα ενας υποψηφιος να προπαγανδιζει ρατσιστικες θεσεις που υπονοουν (βλ. "κλεινουν το ματι") πρακτικες εθνοκαθαρσης (τι αλλο μπορει να σημαινει το "Αθηνα, πολις ελληνικη" ???)

Εγώ πάλι θεωρώ πως έχει το δικαίωμα. Τον συχένομαι, τον απεχθάνομαι, τον κατακρίνω ανοιχτά αλλά ποιος είμαι εγώ που έχω το δικαίωμα να καθορίζω τι θα πει και τι όχι?

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Νessa
Guest
« Reply #58 on: October 01, 2006, 15:35:28 pm »

Ε α στο διάολο, θα μιλήσω και ας παρεξηγηθώ... στο κάτω κάτω δημόσια είναι η συζήτηση, την παρακολουθούν και άλλοι, αν ο τάδε ή ο δείνα εμπλεκόμενος δεν πείθεται πρόβλημά του...

Το ίδιο γίνεται και στις ΗΠΑ. Είναι καλό ή κακό; Το ΑΕΠ των ΗΠΑ είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Όπου Στάλιν βάλε Μπους και όπου σοβιετικού βάλε αμερικάνικου, και θα καταλάβεις το συλλογιστικό λάθος: Δε μπορείς να μιλήσεις για τις προσπάθειες ενός λαού σε ένα καθεστώς όπου δεν κυβερνάει ο λαός!
Αλλα μην περιμενεις να αποδεχθω οτι στην ΕΣΣΔ εκει που περπατουσε ο πολιτης στο δρομο τον αρπαζανε και τον στελνανε στη Σιβηρια, επειδη ετσι τα παρουσιαζει η αστικη προπαγανδα!
Η αστική προπαγάνδα κάποτε κάποτε λέει και σωστά πράγματα.
Νessa
Guest
Απ: Re: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #59 on: October 01, 2006, 15:40:14 pm »

Quote from: Kenny on October 01, 2006, 15:34:44 pm
Κι έπειτα τον εργοδότη δεν τον αναγκάζεις σε κάποια επιλογή. Την ελευθερία του την έχει να κάνει ότι γουστάρει. Απλά μπορεί να υποστεί κυρώσεις γι αυτό όπως κυρώσεις μπορεί να υποστεί ο οποιοσδήποτε παραβιάζει κανονισμούς και νόμους...
Τώρα συγγνώμη αλλά αυτό ήταν μπαρούφα. Tongue Δηλ. με την ίδια λογική και... φόνο μπορείς να κάνεις. "Είμαι ελεύθερος να σε σκοτώσω, απλά μετά θα πάω φυλακή".

Προφανώς άμα απειλείς τον άλλο με κυρώσεις δεν τον αφήνεις να επιλέξει ελεύθερα! Μπορεί να κάνει μόνο τη "σωστή" επιλογή!
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Up Print
Jump to: