• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:12:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:12:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:06:21]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426700
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 152
Total: 199
maestros
soktas
gkarapip
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
Aftzidou
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Διάλεξις
spetrakis
st3.kt
lasef
natavhoo
BB
sigklitiki
Karkarias
odkoutrolikos
elischat
giannisdomu
acolak
Elenit
Nikikouss
kpapama
fafafa
Petros Ts
stephystam
mmamougiorgi
acapulco
Gray139
Saint_GR
chriskazakos
Polychronia K
ZontanosThrylos
dimopoul
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Αθήνα - Πόλις Ελληνική
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Αθήνα - Πόλις Ελληνική  (Read 9411 times)
Νessa
Guest
Απ: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #30 on: September 30, 2006, 19:48:40 pm »

Το ελπίζω sminia... γιατί αν εξακολουθήσει η γκετοποίηση μπορεί να έχουμε φαινόμενα όπως η γαλλική εξέγερση... Sad
aliakmwn
Guest
« Reply #31 on: September 30, 2006, 20:13:09 pm »

Quote from: Kenny on September 30, 2006, 16:32:38 pm
Quote from: aliakmwn on September 28, 2006, 18:31:27 pm
Εκεινη η κοινωνια ομως ειναι ακομα πολυ μακρια, χρειαζεται σκληρη δουλεια για να την οικοδομησουμε, και οι φιλελευθεριες δεν βοηθανε. Και μεχρι να οικοδομηθει, το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ να ξερνουν τον εμετο τους... Να τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ δηλαδη να θεσουν σε κινδυνο τη δημοκρατια, την ελευθερια, και την ιδια μας τη ζωη...

Και εδώ λένε:
"Όταν πολεμάς τέρατα γίνεσαι κι εσύ τέρας"

Να προστατεύσεις την δημοκρατία ναι αλλά όχι έτσι. Δεν μπορείς να τους απαγορεύσεις να ξερνάνε ότι εμετό θέλουν. Γίνεσαι φασιστας από μόνος σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τους κριτικάρεις. Δεν στο απαγορεύει κανένας. Πιστεύω πως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δύσκολο να αποδείξεις πόσο κακόβουλοι είναι αυτοί οι φασίστες που μόνο λαϊκισμούς και μαλακίες εκσφενδονίζουν. Είναι ένας δρόμος που απαιτεί υπομονή και πολύ χρόνο. Αλλά δεν μπορείς να "ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Είναι οξύμωρο από μόνο του.

Και εδω λενε: Μερικες φορες καλυτερα να μασας παρα να μιλας...

1) Την καραμελα "γινεσαι πιο φασιστας απο τους φασιστες" την εχω βαρεθει. Δεν καταλαβαινω, πώς προκυπτει οτι οποιοσδηποτε περιορισμος εχει σχεση με το φασισμο?
Υπαρχει ενας νομος ο οποιος απαγορευει στον ιδιοκτητη μιας επιχειρησης να κανει φυλετικες διακρισεις στις προσληψεις του. Ειναι φασιστικος αυτος ο νομος? Θα σου πει "Εγω ρε φιλε δε γουσταρω αλβανους στο μαγαζι μου, μπορει να ειναι μορφωμενος και να πληροι τα κριτηρια, μπορει να ξεπερναει σε προσοντα ολους τους ελληνες που εκαναν αιτηση για να προσληφθουν, αλλα εγω δε γουσταρω αλβανο! Δικια μου επιχειρηση ειναι, ο,τι θελω δεν κανω?"
Συμφωνεις μαζι του? Εχει δικιο?

2) Το πρωτο μεγαλο λαθος που κανει ο φιλησυχος δημοκρατης πολιτης, ειναι το να αυταπαταται οτι <<δεν είναι δύσκολο να αποδείξεις πόσο κακόβουλοι είναι αυτοί οι φασίστες που μόνο λαϊκισμούς και μαλακίες εκσφενδονίζουν>>
Οχι μονο ειναι δυσκολο, αλλα και μεχρι τωρα στην ιστορια εχει αποδειχτει πως ειναι ακατορθωτο... Συνηθως το ποσο κακοβουλοι ειναι οι φασιστες το καταλαβαινουμε εκ των υστερων, μετρωντας πτωματα.
Ειναι μεγαλο λαθος να υποτιμας τον αντιπαλο σου...

3) Η "ιδανικη δημοκρατια" απαιτει και "ιδανικους πολιτες" με "ιδανικες συνειδησεις". Δεν ειναι ακατορθωτο, αλλα θελει πολυ κοπο, πολλη δουλεια, και πολλα χρονια προσπαθειων, που θα περιλαμβανουν γενναια βηματα αλλα και μεγαλα πισογυρισματα.
Μεχρι τοτε, το οτι η δημοκρατια δεν θα ειναι "ιδανικη" ειναι δεδομενο. Το θεμα ειναι να επιλεξεις ποια θα ειναι τα "μη ιδανικα" σημεια της, και να τα οργανωσεις με τετοιον τροπο ωστε να σε βοηθησουν στον τελικο σκοπο σου. Και τελικα να αυτοαναιρεθουν οταν δεν θα εχουν πλεον λογο υπαρξης.

4) Το <<να τους κριτικάρεις>> απο μονος σου, ειανι το δευτερο μεγαλο σφαλμα, που ειναι αρρικτα συνδεδεμενο με το πρωτο.
Γιατι πρωτον η κριτικη χρειαζεται επιπεδο που δεν το διαθετουμε ολοι, και δευτερον το ζητημα δεν ειανι να πεισεις τον εαυτο σου (το γεγονος οτι συνειδητοποιεις οτι πρεπει να τους κριτικαρεις ειναι θετικο για σενα) αλλα να πεισεις τους αλλους.
Το target group των φασιστων ειναι ο κοσμος που δεν εχει την ικανοτητα να κρινει. Σ' αυτους τους ανθρωπους, τα επιχειρηματα σου θα ακουγονται σαν "ξυλινος και ακαταλαβιστικος λογος". Αυτοι συνεπαιρνονται μονο με το λαϊκισμο, και γι' αυτο και οι φασιστες τούς παρασυρουν.
Νessa
Guest
« Reply #32 on: September 30, 2006, 20:30:19 pm »

Quote from: aliakmwn on September 30, 2006, 20:13:09 pm
3) Η "ιδανικη δημοκρατια" απαιτει και "ιδανικους πολιτες" με "ιδανικες συνειδησεις". Δεν ειναι ακατορθωτο, αλλα θελει πολυ κοπο, πολλη δουλεια, και πολλα χρονια προσπαθειων, που θα περιλαμβανουν γενναια βηματα αλλα και μεγαλα πισογυρισματα.
Μπα, μια έντονη κινηματική περίοδος αρκεί! (Το χαβά μου εγώ, ε; Grin)

Ένα ζήτημα με την ελευθερία του λόγου είναι το εξής: Ποιος θα είναι αυτός που κρίνει τι πρέπει να λογοκριθεί και τι όχι; Δεν είναι επικίνδυνος αυτός; Τι εγγύηση υπάρχει ότι δε θα καταχραστεί την εξουσία του;

Προσωπικά έχω μεγάλο πρόβλημα με τις απαγορεύσεις. Παρ'όλ'αυτά ηθική μου μου λέει ότι κάτι τέτοιο έχει νόημα όταν η άποψη που εκφράζεται είναι αντικειμενικά συκοφαντική ή και ταπεινωτική για κάποιον, και ίσως σ'αυτά τα πλαίσια θα πρέπει να δούμε τη φασιστική προπαγάνδα. Δείτε το σαν συκοφαντία. Μόνο που για να αποδείξεις ότι κάτι είναι όντως συκοφαντικό πρέπει να παρουσιάσεις στοιχεία και επιχειρήματα. Δηλαδή πρέπει να γνωστοποιήσεις στον κόσμο ότι πχ οι μετανάστες δεν ευθύνονται για την εγκληματικότητα, αλλιώς δεν πρόκειται να τον πείσεις όσο και να προσπαθείς να φιμώσεις τους φασίστες. Γιατί καλώς ή κακώς η πραγματικότητα είναι ότι ακούγονται.
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #33 on: September 30, 2006, 20:42:30 pm »

1) Την καραμελα "γινεσαι πιο φασιστας απο τους φασιστες" την εχω βαρεθει. Δεν καταλαβαινω, πώς προκυπτει οτι οποιοσδηποτε περιορισμος εχει σχεση με το φασισμο?
Υπαρχει ενας νομος ο οποιος απαγορευει στον ιδιοκτητη μιας επιχειρησης να κανει φυλετικες διακρισεις στις προσληψεις του. Ειναι φασιστικος αυτος ο νομος? Θα σου πει "Εγω ρε φιλε δε γουσταρω αλβανους στο μαγαζι μου, μπορει να ειναι μορφωμενος και να πληροι τα κριτηρια, μπορει να ξεπερναει σε προσοντα ολους τους ελληνες που εκαναν αιτηση για να προσληφθουν, αλλα εγω δε γουσταρω αλβανο! Δικια μου επιχειρηση ειναι, ο,τι θελω δεν κανω?"
Συμφωνεις μαζι του? Εχει δικιο?

Σώπα ρε φίλε? Τι λες ρε παιδί μου?
Ξες κάτι?! Εμένα δεν μου αρέσουν αυτά που λες! Δεν θέλω να ξαναμιλήσεις δημοσία για κανένα πολιτικό θέμα! Που ξες, ίσως βρω και άλλους που να συμφωνούν μαζί μου όσον αφορά αυτή την άποψη!
ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ: ΔΕΝ είσαι ο αντιπρόσωπος της αλήθειας!!!!! Αυτά που λέει ο καθένας μας ειδικά όταν αφορούν πολιτικά θέματα είναι για τον καθέναν από εμάς η αλήθεια. Όχι όμως και για τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να πιστεύει κάτι και να το διατυμπανίζει. Ό,τι κι αν είναι αυτό!
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το κριτικάρεις. Και όταν λέω να το κριτικάρεις δεν εννοώ το να μιλάς μόνος σου την ώρα που κάνεις ντουζ και να λες "τι λέει ρε αυτός ο φασίστας?" αλλά να ανοίγεις το στόμα σου και να μιλάς, στον φίλο σου, στον συμφοιτητή σου, στον γείτονα σου, στον σκύλο σου, στον Βαγγέλη το παιδί στο οβελιστήριο, στα φόρουμ και τεσπα οπουδήποτε υπάρχει το έρισμα. Έτσι και ΜΟΝΟΝ έτσι είναι ο εύλογος και δημοκρατικός τρόπος γιατί έτσι δίνεις το σπρώξιμο στον άλλο να σκεφτεί, να κριτικάρει από μόνος του, να ακούσει και μια άλλη άποψη, να δει ότι κάτι υπάρχει κι εκεί. ΕΤΣΙ διαμορφώνεις συνειδήσεις προς την σωστή κατεύθυνση και με τον σωστό τρόπο.

2) Το πρωτο μεγαλο λαθος που κανει ο φιλησυχος δημοκρατης πολιτης, ειναι το να αυταπαταται οτι <<δεν είναι δύσκολο να αποδείξεις πόσο κακόβουλοι είναι αυτοί οι φασίστες που μόνο λαϊκισμούς και μαλακίες εκσφενδονίζουν>>
Οχι μονο ειναι δυσκολο, αλλα και μεχρι τωρα στην ιστορια εχει αποδειχτει πως ειναι ακατορθωτο... Συνηθως το ποσο κακοβουλοι ειναι οι φασιστες το καταλαβαινουμε εκ των υστερων, μετρωντας πτωματα.
Ειναι μεγαλο λαθος να υποτιμας τον αντιπαλο σου...

Δεν τον υποτιμώ απλώς δεν θέλω να φτάσω να χρησιμοποιήσω τα ίδια μέσα που χρησιμοποιεί και αυτός. Αυτό που λες πήγε να κάνει και ο Στάλιν και έστειλε σε μόνιμες διακοπές στην Σιβηρία ένα σωρό κόσμο. Αυτά πήγε να κάνει και ο Πολ Ποτ και έστειλε στα θυμαράκια τον μισό πληθυσμό της Καμπότζης.

Μεχρι τοτε, το οτι η δημοκρατια δεν θα ειναι "ιδανικη" ειναι δεδομενο. Το θεμα ειναι να επιλεξεις ποια θα ειναι τα "μη ιδανικα" σημεια της, και να τα οργανωσεις με τετοιον τροπο ωστε να σε βοηθησουν στον τελικο σκοπο σου. Και τελικα να αυτοαναιρεθουν οταν δεν θα εχουν πλεον λογο υπαρξης.

Όπως ελπίζω ότι έχεις καταλάβει δεν διαφωνώ μαζί σου...

Το target group των φασιστων ειναι ο κοσμος που δεν εχει την ικανοτητα να κρινει. Σ' αυτους τους ανθρωπους, τα επιχειρηματα σου θα ακουγονται σαν "ξυλινος και ακαταλαβιστικος λογος". Αυτοι συνεπαιρνονται μονο με το λαϊκισμο, και γι' αυτο και οι φασιστες τούς παρασυρουν.

Γι αυτό τους φασίστες τους υποστηρίζουν κάτι παππούδες, κάτι πρώην χουντικοί, κάτι άβγαλτα παιδαρέλια που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και οι στρατοκάβλοι.

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
aliakmwn
Guest
« Reply #34 on: September 30, 2006, 21:49:02 pm »

Quote from: Kenny on September 30, 2006, 20:42:30 pm
Ξες κάτι?! Εμένα δεν μου αρέσουν αυτά που λες! Δεν θέλω να ξαναμιλήσεις δημοσία για κανένα πολιτικό θέμα! Που ξες, ίσως βρω και άλλους που να συμφωνούν μαζί μου όσον αφορά αυτή την άποψη!
ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ: ΔΕΝ είσαι ο αντιπρόσωπος της αλήθειας!!!!! Αυτά που λέει ο καθένας μας ειδικά όταν αφορούν πολιτικά θέματα είναι για τον καθέναν από εμάς η αλήθεια. Όχι όμως και για τους υπόλοιπους. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να πιστεύει κάτι και να το διατυμπανίζει. Ό,τι κι αν είναι αυτό!

Τα περι "αντιπροσωπειας της αληθειας" ειναι δικες σου σαχλαμαρες, εγω δεν μιλησα ποτε για τιποτα τετοιο...
Ισα-ισα, αν καταλαβες (που δεν καταλαβες, γιατι αν ειχες καταλαβει δεν θα απαντουσες ετσι) αυτο ειναι που σου λεω εγω: Οτι αντικειμενικη "αληθεια" δεν υπαρχει, ο καθενας βλεπει την "αληθεια" οπως θελει αυτος.

Ετσι και ο ναζιστης, θεωρει πως η υπερτατη αληθεια ειναι η αληθεια της φυλης, του αιματος, του εθνους. Και ειναι διατεθιμενος να σφαξει κοσμο γι' αυτην μολις βρει ευκαιρια.
Εγω παλι λεω (και ευτυχως δεν ειμαι μονος) πως η αληθεια βρισκεται στην αγαπη για τον ανθρωπο, στην αντικειμενικη ελευθερια (γιατι υφισταται αντικειμενικη ελευθερια) και στην ισοτητα των ανθρωπων. Και ειμαι διατεθιμενος να αγωνιστω γι' αυτα (προσοχη: Οχι να σφαξω, αλλα να αγωνιστω, να πολεμησω! Η ποιοτικη διαφορα βρισκεται στο οτι οι δικες μου αξιες αποδεχονται τη βια μονο δευτερογενως, δηλαδη εαν παει να μου τα στερησει καποιος με τη βια, δεν θα κατσω με σταυρωμενα χερια!)

Και οχι, δεν αναγνωριζω σε κανεναν το δικαιωμα να κανει πλυση εγκεφαλου σε ενα 6χρονο λεγοντας του πως "οι ελληνες ειναι ανωτερη ρατσα, και οι εβραιοι πρεπει να γινουν σαπουνια". Ποσο μαλλον οταν το κανει καθε μερα και καθε ωρα απο την τηλεοραση.
Δεν εγραψα πουθενα πως πρεπει να τον κλεισουμε φυλακη γι' αυτα που λεει... Το ερωτημα ομως ειναι, τι γινεται εαν αυτα που λεει αρχιζουν να κερδιζουν ολο και περισσοτερο κοσμο...

Αυτο σου λεω κι εγω, συμφωνω μαζι σου απολυτα, οτι η αληθεια δεν ειναι στατικη! Ειναι εντελως προσωπικη για τον καθενα! Και γι' αυτο, οπως αυτοι οι ηλιθιοι που πιστευουν στο μισος, στο θανατο και στον πολεμο μολις βρουν ευκαιρια οργανωνονται και επιτιθενται, ετσι και εμεις που βρισκομαστε στο αντιπαλο στρατοπεδο πρεπει να οργανωθουμε, να μελετησουμε τον εχθρο μας, και να τον συντριψουμε πριν αιματοκυλισει για αλλη μια φορα την ανθρωποτητα!

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να το κριτικάρεις. Και όταν λέω να το κριτικάρεις δεν εννοώ το να μιλάς μόνος σου την ώρα που κάνεις ντουζ και να λες "τι λέει ρε αυτός ο φασίστας?" αλλά να ανοίγεις το στόμα σου και να μιλάς, στον φίλο σου, στον συμφοιτητή σου, στον γείτονα σου, στον σκύλο σου, στον Βαγγέλη το παιδί στο οβελιστήριο, στα φόρουμ και τεσπα οπουδήποτε υπάρχει το έρισμα. Έτσι και ΜΟΝΟΝ έτσι είναι ο εύλογος και δημοκρατικός τρόπος γιατί έτσι δίνεις το σπρώξιμο στον άλλο να σκεφτεί, να κριτικάρει από μόνος του, να ακούσει και μια άλλη άποψη, να δει ότι κάτι υπάρχει κι εκεί. ΕΤΣΙ διαμορφώνεις συνειδήσεις προς την σωστή κατεύθυνση και με τον σωστό τρόπο.

Το κανω διαρκως, οπου ζω και κινουμαι, στις παρεες μου, στους φιλους μου, στις συνελευσεις, στα fora...

Δεν ειναι παντα αρκετο ομως.

Σου ξαναειπα, το target group των φασιστων ειναι ανθρωποι που δεν εχουν κριτικη ικανοτητα, που θαμπωνονται απο μεγαλα λογια. Ανθρωποι που προτιμουν να αισθανονται κομματι μιας "ανωτερης αριας φυλης" και ενος "μεγαλου εθνους" με μια "ιστορια", παρα αδελφωμενοι με ολο τον κοσμο, ισοι με τους συνανθρωπους τους.
Και αυτο εξαρταται κυριως απο το μορφωτικο επιπεδο (οχι το ατομικο αλλα το συνολικο) που φανταζομαι πως συμφωνεις οτι πεφτει διαρκως τα τελευταια χρονια...
Σ' αυτους τους ανθρωπους, τα επιχειρηματα δεν αρκουν.
Κι αν ακομα εισαι καλος και διαβασμενος ρητορας και αρχισεις να πειθεις κοσμο, δεν αποκλειεται να βρεθεις με το κεφαλι σπασμενο (εχεις διαβασει για την υποθεση "Περιανδρου", που πριν λιγες μερες καταδικαστηκε σε 21 χρονια φυλακη?)

Το λαθος σου ειναι οτι ισοπεδωνεις. Δεν μπαινεις μεσα στο νοημα των λεξεων, αλλα τις αφηνεις να σε τρομοκρατησουν. "Απαγορευση" ειναι μια απο αυτες.
Σου εφερα ενα παραδειγμα απαγορευσης, γιατι δεν τοποθετεισαι επ' αυτου? Ειναι καλη αυτη η απαγορευση ή κακη?

Δεν τον υποτιμώ απλώς δεν θέλω να φτάσω να χρησιμοποιήσω τα ίδια μέσα που χρησιμοποιεί και αυτός. Αυτό που λες πήγε να κάνει και ο Στάλιν και έστειλε σε μόνιμες διακοπές στην Σιβηρία ένα σωρό κόσμο. Αυτά πήγε να κάνει και ο Πολ Ποτ και έστειλε στα θυμαράκια τον μισό πληθυσμό της Καμπότζης.

Ειπα κι εγω, τοσην ωρα πώς δεν αναφερθηκε ο Σταλιν? Grin
Τωρα εχουμε και τον Πολ Ποτ Cheesy

Δεν μου αρεσει το στυλακι της απαντησης που θα σου δωσω, αλλα με αναγκαζεις:
Οταν ο Σταλιν εξελεγη ΓΓ του ΚΚΣΕ, οι σοβιετικοι αγροτες οργωναν τη γη ακομα με αροτρα. Οταν πεθανε, η ΕΣΣΔ ειχε πυρηνικα οπλα. Επιπλεον, τα χρονια του Σταλιν η ΕΣΣΔ συνετριψε τον Χιτλερ, και εσωσε την ανθρωποτητα απο την παγκοσμια κυριαρχια του ρατσιστικου μισους και των στρατοπεδων συγκεντρωσης.

Θα μου πεις: "Και τι σχεση εχουν αυτα με αυτο που σου ειπα εγω, νομιζεις οτι μου απαντας?"
Εχουν οση σχεση εχει και η αναφορα σου σ' αυτα.
Οταν απαντησεις επι της ουσιας σ' αυτα που σου εγραψα στο προηγουμενο μηνυμα, θα σου απαντησω κι εγω.

Παντως, δεν μπορω να καταλαβω, αφοριζεις πως "δεν θα χρησιμοποιησεις τα ιδια μεσα". Σεβαστο. Αν σου επιτεθουν με οπλο ομως τι θα κανεις?
Το '40 που εισεβαλαν με τη βια και τα οπλα οι ιταλοι φασιστες, εσυ τι πιστευεις, πως "δεν επρεπε να χρησιμοποιησουμε τα ιδια μεσα"? Επρεπε να τους "πεισουμε με επιχειρηματα" πως ειναι φιλοι μας και πως δεν πρεπει να μας πολεμησουν?

Με ολα τα παραπανω προσπαθω να σου πω οτι τετοιοι αφορισμοι δεν εχουν καμια ουσια, προσφερονται μονο για ιδιοκαταναλωση.

Γι αυτό τους φασίστες τους υποστηρίζουν κάτι παππούδες, κάτι πρώην χουντικοί, κάτι άβγαλτα παιδαρέλια που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και οι στρατοκάβλοι.

Ισως σημερα να ειναι ετσι (διαφωνω, αλλα τελοσπαντων...)
Ωστοσο τα "παιδαρελια" αυριο θα ειναι εφηβοι, και μεθαυριο ενηλικες.
Ας προσεξουμε λοιπον, τωρα που ειμαστε στις αρχες ακομα, ωστε να μη γενικευτει το φαινομενο...

Αληθεια, κατα τη γνωμη σου, αυτα που κανει σημερα η κοινωνια (τοσο σε οργανωμενο επιπεδο οσο και ατομικα ο καθενας) ειναι αρκετα για να αποτρεψουν την ενδυναμωση των νεοφασιστων?
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #35 on: September 30, 2006, 22:17:13 pm »

δεν είπαμε θρησκευτικά, πολιτικά και αθλητικά κομένα στο φόρουμ μέχρι να τελειώσει η εξεταστική?

όχι δεν το είπαμε. έχετε δίκιο. keep going.

απέχω λόγο σχιζοειδούς διάθεσης.

---
i am a stupid troll

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #36 on: September 30, 2006, 22:27:03 pm »

bang_head bang_head bang_head bang_head bang_head bang_head

Δεν έχω πλέον πρόθεση (άλλο αν έχω διάθεση) να επιτεθώ προσωπικά στον aliakmwn, ο οποίος έτσι κι αλλιώς με γράφει, αλλά μερικά πράγματα μόνο ειρωνίας επιδέχονται.

Quote from: aliakmwn on September 30, 2006, 21:49:02 pm
Οταν ο Σταλιν εξελεγη ΓΓ του ΚΚΣΕ, οι σοβιετικοι αγροτες οργωναν τη γη ακομα με αροτρα. Οταν πεθανε, η ΕΣΣΔ ειχε πυρηνικα οπλα.
Μπράβο, ζήτω τα πυρηνικά όπλα! Idiot

Επιπλεον, τα χρονια του Σταλιν η ΕΣΣΔ συνετριψε τον Χιτλερ, και εσωσε την ανθρωποτητα απο την παγκοσμια κυριαρχια του ρατσιστικου μισους και των στρατοπεδων συγκεντρωσης.
bang_head bang_head bang_head bang_head bang_head

Ζήτω και ο πόλεμος! Έτσι θα σώσουμε την ανθρωπότητα, μπράβο!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Και εξηγούμαι.

Το '40 που εισεβαλαν με τη βια και τα οπλα οι ιταλοι φασιστες, εσυ τι πιστευεις, πως "δεν επρεπε να χρησιμοποιησουμε τα ιδια μεσα"? Επρεπε να τους "πεισουμε με επιχειρηματα" πως ειναι φιλοι μας και πως δεν πρεπει να μας πολεμησουν?
1) Δεν ήταν φασίστες οι φαντάροι, αλλά οι αξιωματικοί τους. Γιατί στην αρχή νικούσαν οι Έλληνες, αφού ο ιταλικός στρατός υπερείχε σαφώς; Δε σε προβλημάτισε ποτέ αυτό; Ή μήπως έχαψες το παραμυθάκι που μας πάσαραν στο σχολείο ότι "τους νικήσαμε με τη δύναμη της ψυχής μας"; Μα γιατί οι Ιταλοί στρατιώτες ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ! Άρχισαν να πολεμάνε μόνο όταν οι στρατόκαβλοι Έλληνες αξιωματικοί άρχισαν να εκτελούν αιχμαλώτους! Σε πληροφορώ επίσης ότι στην κατοχή υπήρχαν αρχικά γερμανοί φαντάροι που βοηθούσαν ποικιλοτρόπως τους αριστερούς φυλακισμένους(*).

2) Από τα παραπάνω συνάγεται και η απάντηση στην ερώτησή σου: ΝΑΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ!

Ελπίζω τώρα να έγινε κατανοητή και να μου συγχωρέθηκε η ειρωνία μου παραπάνω.

BTW, ψάξε λίγο τον όρο "επαναστατικός ντεφαιτισμός" (ή "επαναστατική ηττοπάθεια").

(*) συγκινητική σκηνή: όταν τους έφερναν κρυφά από τους αξιωματικούς τους φαγητό ψιθυρίζοντας συνθηματικά "ich proletaer", δηλ. "εγώ προλετάριος" - άσχετο, πώς μπαίνουν τα umlaut; Αυτά τα διαβάζω στα εξαιρετικά ενδιαφέροντα απομνημονεύματα του Γιάννη Ταμτάκου, τότε τροτσκιστή και νυν αναρχικού (δυστυχώς λόγω εξεταστικής έμεινε στη μέση το βιβλίο). Αναρχικές οργανώσεις το πουλάνε. Για την πολιτική ανάλυση και την (λανθασμένη, όπως αποδείχτηκε) πρακτική των τροτσκιστών της περιόδου, προτείνω το βιβλίο "Αιρετικές διαδρομές". Δε βγάζει κάποιο συμπέρασμα, είναι απλά ιστορικό και παρουσιάζει μια άλλη άποψη για το Β' Παγκόσμιο (όχι χωρίς κάποια κριτική διάθεση από το συγγραφέα).
Νessa
Guest
« Reply #37 on: September 30, 2006, 22:31:31 pm »

Α, και παρεμπιπτόντως: Με το που άρχισε ο ΕΛΑ να σκοτώνει αδιακρίτως αξιωματικούς και φαντάρους, η συμπεριφορά των φαντάρων άλλαξε. Να τι σου κάνει ο πατριωτισμός Roll Eyes
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #38 on: September 30, 2006, 23:47:11 pm »

Χωρίς να θέλω να πάρω μέρος στην αντιπαράθεση, μια διόρθωση μόνο. Στην αρχή της ιταλικής επίθεσης του 40' και για μεγάλο χρονικό διάστημα η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων ήταν σαφής. Συγκεκριμένα είχαν 2 με 3 φορές παραπάνω στρατιώτες από τους Ιταλούς και παρόλο που δεν ήταν καλά εξοπλισμένοι, ούτε οι Ιταλοί ήταν τόσο καλά εξοπλισμένοι όσο η προπαγάνδα του Μουσολίνι διακύρηττε. Αυτό φάνηκε και στην ιταλική εισβολή στην Αιθιοπία μερικά χρόνια πριν. Αν προσθέσουμε και την ελάχιστη διάθεση που είχαν οι Ιταλοί να πολεμήσουν, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έπαθαν πανωλεθρία.
Βέβαια οι συσχετισμοί άλλαξαν με την εαρινή αντεπίθεση των Ιταλών, αλλά πλέον το κλίμα είχε διαμορφωθεί εις βάρος τους και το ηθικό τους ήταν στο ναδίρ σε σχέση με αυτό των Ελλήνων, γιαυτό και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δε μειώνουν την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #39 on: October 01, 2006, 00:35:35 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on September 28, 2006, 04:46:20 am
1. όσο περίεργο και αν σας φανεί, τα "παλικάρια" της Χ.Α. στην Κυψέλη, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν "προσκοπάκια" την περίοδο που η Χ.Α. ηταν στα "πάνω" της. (93-97). Προστάτευαν τις γριούλες, επέλυαν (σχεδόν) ειρηνικά διαφορές μεταξύ συμμαθητών σε σχολεία, κάνανε ντού σε σημεία που μαζευόντουσαν διάφοροι μυστήριοι τύποι ενοχλώντας τους περίοικους κλπ. Αυτό, σε συνδυασμό με το οτι η Κυψέλη ηταν τότε μια περιοχή ξεπεσμένη Αριστοκρατική με σαφείς Δεξιές καταβολές (η Σχολή Ευελπίδων ηταν εκεί, και προφανώς το όνειρο κάθε απόστρατου Αξιωματικού ηταν να πάρει εκεί γύρω ένα σπίτι να ατενίζει την Σχολή πίνοντας τον καφέ του, μέχρι που του Παπάγου κέρδισε την κόντρα και καθιερώθηκε σαν σημείο συγκέντρωσης των Ανώτατων Στρατιωτικών), κατέστησε τα παλικάρια αυτά τα "αγαπημένα παιδιά" των περιοίκων. Εκείνη την εποχή δε, η κόντρα στα Εξάρχεια, και το συνεχές κυνηγητό των Αναρχικών με τα ΜΑΤ, αλλά και οι ενδοοικογενειακές φαγωμάρες των Μπαχαλάκηδων είχαν δημιουργήσει μια μετακινηση πληθυσμών Μπαχαλάκηδων απο τα Εξάρχεια στην Πλατεία Κυψέλης. Αυτό ήταν Σόκ στην κοινωνία της Κυψέλης, αφού η φωκίωνος νέγρη, η οποία ανέκαθεν είχε κόσμο ως αργά το βράδυ, πλέον είχε αποκτήσει και ένα σημείο απο το οποίο ελάχιστοι μπορούσαν να περάσουν άφοβα (περισσότερο η ιδέα τους ηταν, αλλά και οι Μπαχαλάκηδες δεν ηταν και τίποτα αγγελούδια). Οι συχνές συγκρούσεις των Χ.Α. "παλικαριών" με τους Μπαχαλάκηδες και η επικράτηση των πρώτων τους έδωσε σαφέστατα μια θέση στην καρδιά των ούτως ή άλλως συντηρητικών Παλαιοκυψελιωτών. Στα χρόνια του '90, κάθε Κυψελιωτόπουλο είχε και τον χρυσαυγίτη κολλητό του, ή έστω έναν γνωστό. Και βέβαια, τα παιδιά αυτά δεν διακρίνονταν απο τα άλλα. Τα κοντά μαλλιά, οι αρβύλες και τα χακί μπουφάν ηταν μάλλον στερεότυπα. Μαλλιάδες, Κυριλέδες και άλλες "φυλές" άνηκαν ή "άνηκαν" στην Χ.Α.
Σε αυτά που μας λέει εδώ ο φίλος σμηνίας,χωρίς να το θέλει, ενισχύει το επιχείρημα του αλιάκμωνα. Έχουμε δηλαδή μια οργάνωση που ξεκινάει με αγνά Ελληνόπουλα και κυρήγματα περί εθνικής υπερηφάνειας και αιματολογικής καθαρότητας, που αγωνίζονται για το καλό της κοινωνίας να καταλήγει σε μια οργάνωση όπου το κάθε μέλος είναι ένας εν δυνάμει δολοφόνος. Ο ναζιζμός αιματοκύλησε τον κόσμο και εκατομμύρια είχαν σαν τελευταία εικόνα στον μάταιο τούτο κόσμο την σβάστικα ή το σήμα των SS, το να έρχεσαι σήμερα στην Ελλάδα που είχε και αυτή το μερίδιό της από θύματα και ολοκαυτώματα και να λες ότι είναι αντιδημοκρατικό να μην επιτρέπεις την ύπαρξη ενός τέτοιου σωματίου είναι τουλάχιστον αφελές. Και όπως έχω ξαναπεί σε ένα διαφορετικό θέμα αν ήταν στο χέρι μου κάθε φορά που οι χρυσαυγίτες θα χαιρετούσαν φασιστικά ή θα σήκωναν σημαία με την σβάστικα σε πορεία θα έβαζα τα ΜΑΤ να τους λιώνουν στο ξύλο και στα δακρυγόνα.
3. Αν σε κάτι υπάρχει μια δόση αλήθειας σε αυτά που λένε, εγώ εντοπίζω τα εξής: Στα 16 μου πέρναγα νύχτα απο το Πεδίον του  Άρεως και μπορούσα χαλαρά να την αράξω εκεί ως το ξημέρωμα. Τώρα εκεί εκδίδονται ομοφυλόφιλοι (κυρίως αλλοδαποί) και έχουν σημειώθει και κάποιοι φόνοι. Δεν περνάω πλέον απο κεί όταν σουρουπώνει. Αν θέλω να πάω προς το Πάρκο, πάω στο άγαλμα του Κωνσταντίνου, αφήνοντας τα παιδιά να κάνουν την δουλειά τους πίσω μας, στα θαμνάκια.
Τα βράδια γυρνώντας σπίτι μου, πριν 10 χρόνια έβλεπα κοπέλες να γυρνούν μόνες απο τα κλαμπάκια και τις καφετέριες. Τώρα, αν δώ μια, μου κάνει μεγάλη εντύπωση.
Έχω ακούσει επίσης ότι επί χούντας κυκλοφορούσες ακόμα πιο άφοβα στον δρόμο (μέχρι την ώρα που επιτρεπόταν από το πεφωτισμένο καθεστός) και είχες και πιο πολλά λεφτά. Να γυρίσουμε πίσω στην χούντα μήπως; Το πρόβλημα που παρουσιάζεις δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι οφείλεται στους αλλόθρησκους(που λες πιο κάτω) και τον εκφυλισμό της Χ.Α; Αν ναι, σκέψου καλύτερα,πιο ανοιχτά και μάθε να έχεις απαιτήσεις από την κυβέρνησή σου και από τους θεσμούς και όχι από αυτόκλητους σωτήρες.
Βρέθηκα σε έναν καυγά στο Ι.Κ.Α. μια μέρα, και κάποιος, την εθνικότητα του οποίου δεν μπορώ να προσδιορίσω, αλλά σίγουρα ηταν Αλλόθρησκος, έδειχνε με το δάχτυλο την εικόνα του Χριστού που καλώς ή κακώς βρίσκεται σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, και φώναζε πως ήθελε να δεί αν Αυτός θα προστάτευε την (αποσβολωμένη) Γιατρό "όταν εμείς έρθουμε εδώ με τα όπλα(!)"
Slow the much oil που λένε και οι Άγγλοι, ο τύπος θόλωσε ήταν και λίγο τρόμπας ίσως και είπε αυτά που είπε. Τι έχεις να πεις για τους Έλληνες που αν κάνεις καμμιά βλακεία στον δρόμο σου κατεβάζουν χριστοπαναγία ξεγυρισμένη;
Οι "ξένοι" και οι "έλληνες" δεν είναι ένας διαχωρισμός που άλλοι μας επιβάλλουν. Μπορεί προσωπικά να έχω συμπάθειες και έρωτες και φιλίες με παιδιά που δεν γεννήθηκαν Έλληνες, αλλά γενικά κανείς δεν θέλει να γίνει φίλος ή ένα με τον άλλο. Αυτό δεν φαίνεται εύκολα, αλλά αν προσέξεις, δεν θα σου ξεφύγει. Ξεχωριστά μαγαζιά, ξεχωριστές κοινωνίες κλπ. Οι γειτονές μου είναι αλλοδαποί. Για πολλά χρόνια δεν μπαίναμε μαζί στο ασανσέρ για να πάμε στον ίδιο όροφο. Αν έμπαινα εγώ πρώτα, καθυστερούσαν η κοιτάζονταν στον καθρέφτη της εισόδου. Αν ημουν εγώ πιο πίσω χώνονταν γρήγορα στο Ασανσέρ και πατούσαν το κουμπί. Δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Τελικά, μετά απο κάποια συζήτηση με κάποιον που μου έθεσε ένα υποθετικό ερώτημα νομίζω πως κατάλαβα. Το ερώτημα είχε ως εξής: "Αν ήξερες πως σήμερα θα γινόταν μια εξέγερση, και το βράδυ οι γειτονές σου σου έκαναν ντού και σε έσφαζάν, εσύ τι θα έκανες?" Δεν απάντησα, γιατί ντράπηκα να πω αυτό που σκεφτόμουν. Δεν ηταν καλό. Αλλά έτσι κατάλαβα και πως μπορεί να σκέφτονταν και αυτοί για εμένα. Δεν μισιόμαστε, δεν αγαπιόμαστε. Απλά κοιτάμε ο ένας τον άλλο με καχυποψία. Δεν ειναι η πρώτη φορά που οι τύχες μας συνδέονται και ίσως να μην είναι και η πρώτη φορά που αύριο μπορεί να είμαστε εχθροί. Άλλωστε, η πρόσφατη ιστορία μας έχει καταδείξει οτι τα Βαλκάνια δεν είναι και ο,τι καλύτερο για πειραματισμούς.
Αυτά που αναφέρεις περιγράφουν τους ανθρώπους, αλλοδαπούς και Έλληνες, που δεν μπορούν να βγάλουν από το μυαλό τους όσο φιλότιμα και αν προσπαθούν ότι ο άλλος δεν είναι από την ίδια χώρα με αυτούς, είναι σαν τον λιγούρη που θέλει πολύ να το παίξει υπεράνω αλλά δεν μπορεί να μην κοιτάζει όποια γκόμενα του συστήνουν κατευθείαν στα βυζιά. Δεν ξεκινούν από μηδενική βάση, το είπες άλλωστε και ο ίδιος, είναι καχύποπτοι και μαζεμένοι. Και ενώ είναι φυσικό να είσαι καχύποπτος όταν πρωτογνωρίζεις κάποιον επειδή οι άνθρωποι είναι μυστήρια φρούτα, είναι ρατσιστικό να είσαι καχύποπτος όταν πρωτογνωρίζεις κάποιον επειδή οι Αλβανοί,Ινδοί,Τανζανοί είναι μυστήρια φρούτα.
« Last Edit: October 01, 2006, 01:00:38 am by Fenix » Logged

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: Απ: Αθήνα - Πόλις Ελληνική
« Reply #40 on: October 01, 2006, 00:50:07 am »

Quote from: marauber on September 30, 2006, 23:47:11 pm
Χωρίς να θέλω να πάρω μέρος στην αντιπαράθεση, μια διόρθωση μόνο. Στην αρχή της ιταλικής επίθεσης του 40' και για μεγάλο χρονικό διάστημα η αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων ήταν σαφής. Συγκεκριμένα είχαν 2 με 3 φορές παραπάνω στρατιώτες από τους Ιταλούς και παρόλο που δεν ήταν καλά εξοπλισμένοι, ούτε οι Ιταλοί ήταν τόσο καλά εξοπλισμένοι όσο η προπαγάνδα του Μουσολίνι διακύρηττε. Αυτό φάνηκε και στην ιταλική εισβολή στην Αιθιοπία μερικά χρόνια πριν. Αν προσθέσουμε και την ελάχιστη διάθεση που είχαν οι Ιταλοί να πολεμήσουν, εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έπαθαν πανωλεθρία.
Βέβαια οι συσχετισμοί άλλαξαν με την εαρινή αντεπίθεση των Ιταλών, αλλά πλέον το κλίμα είχε διαμορφωθεί εις βάρος τους και το ηθικό τους ήταν στο ναδίρ σε σχέση με αυτό των Ελλήνων, γιαυτό και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
Φυσικά όλα τα παραπάνω δε μειώνουν την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων.
Εγώ πάλι έχω διαβάσει ότι ο Ιταλικός στρατός ήταν 4 φορές μεγαλύτερος από τον Ελληνικό (ήταν μάλιστα μεγαλύτερος και από τον Γερμανικό που επιτέθηκε στην συνέχεια) και καλύτερα εξοπλισμένος. Οι αντεπιθέσεις μάλιστα των Ιταλών τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του '41 ήταν πολύ μεγάλες και πολύ καλά οργανωμένες από στρατιωτικής απόψεως, τόσο που ήταν πραγματικά περίεργο πως αποκρούστηκαν από τους Έλληνες.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #41 on: October 01, 2006, 01:24:07 am »

Quote from: Fenix on October 01, 2006, 00:50:07 am
Εγώ πάλι έχω διαβάσει ότι ο Ιταλικός στρατός ήταν 4 φορές μεγαλύτερος από τον Ελληνικό (ήταν μάλιστα μεγαλύτερος και από τον Γερμανικό που επιτέθηκε στην συνέχεια) και καλύτερα εξοπλισμένος. Οι αντεπιθέσεις μάλιστα των Ιταλών τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του '41 ήταν πολύ μεγάλες και πολύ καλά οργανωμένες από στρατιωτικής απόψεως, τόσο που ήταν πραγματικά περίεργο πως αποκρούστηκαν από τους Έλληνες.

Από ποια πηγή το έχεις διαβάσει; Και σε ποια ακριβώς περίοδο αναφέρεσαι; Η υπεροχή των Ιταλών στο αλβανικό μέτωπο ήταν απλώς προσωρινή τη στιγμή της επίθεσης. Όταν όμως ολοκληρώθηκε η ελληνική επιστράτευση (σε μερικές μέρες), ο ελληνικός στρατός ήταν 2 με 3 φορές μεγαλύτερος όπως έγραψα πριν. Όσο για τον εξοπλισμό τους, σε καμιά περίπτωση δεν ήταν αντάξιος της φαντασμένης ιδέας του Μουσολίνι. Σε σχέση με τους Γερμανούς ήταν η μέρα με τη νύχτα.
Γενικά ο ιταλικός στρατός δεν ήταν καθόλου αξιόμαχος και αυτό φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του Β' Π.Π. (Σε απλά ελληνικά, ήταν γτπ Grin)
Η "εαρινή αντεπίθεση" ήταν η τελευταία προσπάθεια του Μουσολίνι να δείξει στον Χίτλερ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστο εταίρο του. Η εικόνα της Ιταλίας ήδη είχε πληγεί ανεπανόρθωτα. Ήταν προσπάθεια κατά βάση απεγνωσμένη.Η απόκρουση της μπορεί αρχικά να φαίνεται περίεργη, όμως από ιστορική σκοπιά, αν βάλεις κάτω τα δεδομένα και τα ζυγίσεις φαίνεται απόλυτα φυσιολογική. Και κυρίως ας μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες πολεμούσαν για την κρατήσουν την πατρίδα τους ελεύθερη, ενώ οι Ιταλοί μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τ&#
951; ματαιοδοξία ενός φαντασμένου δικτάτορα.

Υ.Γ. Αν θυμάμαι καλά, τον Φεβρουάριο του 41' ο ιταλικός στρατός αριθμούσε γύρω στους 500.000 άνδρες και ο ελληνικός γύρω στους 300.000. Τα νούμερα με κάθε επιφύλαξη, πάντως η τάξη μεγέθους ήταν αντίστοιχη.
« Last Edit: October 01, 2006, 01:27:02 am by marauber » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
xristoforos_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

αλλάζοντας...

View Profile
« Reply #42 on: October 01, 2006, 01:26:44 am »

πατριδογνωσία.....

βαθειά...
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #43 on: October 01, 2006, 02:31:01 am »

Τα περι "αντιπροσωπειας της αληθειας" ειναι δικες σου σαχλαμαρες, εγω δεν μιλησα ποτε για τιποτα τετοιο...
Ισα-ισα, αν καταλαβες (που δεν καταλαβες, γιατι αν ειχες καταλαβει δεν θα απαντουσες ετσι) αυτο ειναι που σου λεω εγω: Οτι αντικειμενικη "αληθεια" δεν υπαρχει, ο καθενας βλεπει την "αληθεια" οπως θελει αυτος.

Δεν είπες τίποτα αλλά μιλάς ώρες ώρες σαν να είσαι ο αντιπρόσωπος της αλήθειας. Τεσπα...

Και οχι, δεν αναγνωριζω σε κανεναν το δικαιωμα να κανει πλυση εγκεφαλου σε ενα 6χρονο λεγοντας του πως "οι ελληνες ειναι ανωτερη ρατσα, και οι εβραιοι πρεπει να γινουν σαπουνια". Ποσο μαλλον οταν το κανει καθε μερα και καθε ωρα απο την τηλεοραση.
Δεν εγραψα πουθενα πως πρεπει να τον κλεισουμε φυλακη γι' αυτα που λεει... Το ερωτημα ομως ειναι, τι γινεται εαν αυτα που λεει αρχιζουν να κερδιζουν ολο και περισσοτερο κοσμο...

Να τον κάνεις τι όμως αυτόν που κάνει την φασιστική προπαγάνδα του στην TV? Να του φορέσεις φίμωτρο? Να κλείσεις τα κανάλια και τις εφημερίδες μέσα από τις οποίες εκφράζεται? Πες μου τρόπους αντιμετώπισης στην πράξη.
Συμφωνώ μαζί σου πως ο φασισμός καραδοκεί και δυστυχώς στις μέρες μας έχουμε ενδείξεις για την άνοδο του φασισμού κι όχι μόνο στην Ψωροκώσταινα αλλά παγκοσμίως.

Σου ξαναειπα, το target group των φασιστων ειναι ανθρωποι που δεν εχουν κριτικη ικανοτητα, που θαμπωνονται απο μεγαλα λογια. Ανθρωποι που προτιμουν να αισθανονται κομματι μιας "ανωτερης αριας φυλης" και ενος "μεγαλου εθνους" με μια "ιστορια", παρα αδελφωμενοι με ολο τον κοσμο, ισοι με τους συνανθρωπους τους.
Και αυτο εξαρταται κυριως απο το μορφωτικο επιπεδο (οχι το ατομικο αλλα το συνολικο) που φανταζομαι πως συμφωνεις οτι πεφτει διαρκως τα τελευταια χρονια...
Σ' αυτους τους ανθρωπους, τα επιχειρηματα δεν αρκουν.
Κι αν ακομα εισαι καλος και διαβασμενος ρητορας και αρχισεις να πειθεις κοσμο, δεν αποκλειεται να βρεθεις με το κεφαλι σπασμενο (εχεις διαβασει για την υποθεση "Περιανδρου", που πριν λιγες μερες καταδικαστηκε σε 21 χρονια φυλακη?)

Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου. Συμφωνώ και επαυξάνω. Και σε ξαναρωτώ τι άλλο μπορείς να κάνεις χωρίς να γίνεις επιθετικός?

Το λαθος σου ειναι οτι ισοπεδωνεις. Δεν μπαινεις μεσα στο νοημα των λεξεων, αλλα τις αφηνεις να σε τρομοκρατησουν. "Απαγορευση" ειναι μια απο αυτες.
Σου εφερα ενα παραδειγμα απαγορευσης, γιατι δεν τοποθετεισαι επ' αυτου? Ειναι καλη αυτη η απαγορευση ή κακη?

Εννοείς το παράδειγμα με τον Αλβανό και τον Ελληναρά εργοδότη? Αυτά τα πράγματα μπορούν και πρέπει να διώκονται ποινικά. Κάθε είδους διαχωρισμός θα πρέπει να διώκεται με τέτοιους τρόπους μπας και καταλάβουν κάποιοι ότι δεν μπορείς να διαχωρίζεις ούτε τον Αλβανό, ούτε τον μαύρο, ούτε τον ομοφυλόφιλο ούτε κανέναν. Αν εννοείς αυτό απαγόρευση τότε συμφωνώ.

Οταν ο Σταλιν εξελεγη ΓΓ του ΚΚΣΕ, οι σοβιετικοι αγροτες οργωναν τη γη ακομα με αροτρα. Οταν πεθανε, η ΕΣΣΔ ειχε πυρηνικα οπλα.

Την καλοσύνη στα πυρηνικά που την είδες?

Επιπλεον, τα χρονια του Σταλιν η ΕΣΣΔ συνετριψε τον Χιτλερ, και εσωσε την ανθρωποτητα απο την παγκοσμια κυριαρχια του ρατσιστικου μισους και των στρατοπεδων συγκεντρωσης.

Αυτό βέβαια το έκανε αρκετά μετά την αμυντική συμφωνία του Ριπεντροπ και την από κοινού εισβολή και σφαγή στην Πολωνία. Grin

Συνολικά, καταλαβαίνω τι θες να πεις, ότι δηλαδή ο Στάλιν προσέφερε πολλά αλλά δεν μου απάντησες καν σε αυτό που σου είπα. Εννοώ τις παραθερίσεις στην Σιβηρία, τους διωγμούς των Εβραίων και των αντιφρονούνουντων από την Σοβιετική ένωση. Αυτά που τα βάζεις? Το ότι ο Στάλιν έκανα κάποια καλά αναιρεί τα εγκλήματα που διέπραξε? Μήπως ήταν αναγκασμένος να τα κάνει? Ή μήπως είναι αποκυήματα της φαντασίας μου?

Παντως, δεν μπορω να καταλαβω, αφοριζεις πως "δεν θα χρησιμοποιησεις τα ιδια μεσα". Σεβαστο. Αν σου επιτεθουν με οπλο ομως τι θα κανεις?

Με ολα τα παραπανω προσπαθω να σου πω οτι τετοιοι αφορισμοι δεν εχουν καμια ουσια, προσφερονται μονο για ιδιοκαταναλωση.

Φέρνεις σαν παράδειγμα μια πάρα πολύ ακραία περίπτωση!!! Φυσικά και θα απαντήσεις πολεμώντας! Αλλά ας προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα και σε αυτό από το οποίο ξεκίνησε η όλη συζήτηση. Δεν έχουμε πόλεμο, έχουμε ένα μάτσο φασίστες να λένε εθνικιστικές μπούρδες στον κόσμο. ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? Θα πάρουμε κι εδώ τα όπλα?

Ισως σημερα να ειναι ετσι (διαφωνω, αλλα τελοσπαντων...)
Ωστοσο τα "παιδαρελια" αυριο θα ειναι εφηβοι, και μεθαυριο ενηλικες.
Ας προσεξουμε λοιπον, τωρα που ειμαστε στις αρχες ακομα, ωστε να μη γενικευτει το φαινομενο...

Λέγεται πρόληψη και συμφωνώ. Το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στις ρίζες.

Αληθεια, κατα τη γνωμη σου, αυτα που κανει σημερα η κοινωνια (τοσο σε οργανωμενο επιπεδο οσο και ατομικα ο καθενας) ειναι αρκετα για να αποτρεψουν την ενδυναμωση των νεοφασιστων?

Νομίζω πως όχι, τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα γιατί εδώ έχουμε ξεχάσει το τι θα πει συλλογική οργάνωση και δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι ένα πνεύμα συλλογικό μπορεί να οφελήσει το σύνολο. Ο καθένας κοιτάει πως θα βολευτεί.
Αναγνωρίζω όμως ότι στην Ελληνική κοινωνία υπάρχει μια κάποια αντίδραση στον φασισμό. Μάλλον έχει δημιουργηθεί σαν ανακλαστικό λόγω κακής εμπειρίας του παρελθόντος (χούντα 67-74, Γερμανική κατοχή). Γενικά δύσκολα ένας φασίστας μπορεί να βγει και να εκφράσει ανοιχτά φασιστικές απόψεις χωρίς να φάει βρίσιμο ή να βρεθεί στο περιθώριο. Αναγκάζονται να συγκαλύπτουν τις ακραίες απόψεις τους. Θα μου πεις, και τι έγινε? Αυτό είναι ακόμη πιο ύπουλο! Ναι αλλά φαντάζεσαι να εκφράζονταν φασιστικές απόψεις και να μην υπήρχε απολύτως καμία αντίδραση? ΤΡΟΜΟΣ!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #44 on: October 01, 2006, 03:37:05 am »

Για μένα το ζήτημα είναι το εξής:

Γιατί δεν υπάρχουν ικανοί άνθρωποι στην αριστερά, ώστε να κερδίσουν τους απογοητευμένους από το σύστημα ανθρώπους; Γιατί οι φασίστες κερδίζουν αυτούς τους ανθρώπους;

Γιατί το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ και οι υπόλοιποι έχουν αυξήσει τη δύναμή τους κατά 1% σε 10 χρόνια ενώ ο ΛΑΟΣ κατά 4% σε 4 χρόνια?

(Αντίστοιχα και σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία για παράδειγμα)

Δεν φταίει το παρελθόν. Η άσχημη πτώση της ΕΣΣΔ είναι πρόσφατη ναι. Αλλά λίγοι έχουν ξεχάσει τί θα πει φασισμός.

Τίς πταίει λοιπόν?

Μήπως είμαστε πολύ απασχολημένοι να τρωγόμαστε μεταξύ μας? (Τα μέλη της αριστεροχαράς (όπως λέει και ο ixic_) εννοώ)

Μήπως δεν υπάρχουν ικανοί ηγέτες;

Δεν ξέρω... αλλά προσπαθώ ακόμα να καταλάβω γμτ...
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: