• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:53:53 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:53:53 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 85
Guests: 119
Total: 204
thanosn
gp6
soktas
Annapar
cremidhs
aorologas
Lefo
dr.giorgos
daphnenik
ThanosKoutsoump
mgrivab
JiMan5
NickSpan
georkala
chrysa.tsilika
chriskazakos
anna.ts
Nikos_313
noys
giorgos_skl
naoumvogia
evax
Mr Z
Konstantina Karamani
useranknown
nikos123321
Don
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
maria.r
Chaidec
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Kv
manos_diakakis
evgeniaz
alexandraskol
Captain
Tasos Bot
Farmakis Aggelos
ore525
Ted Kaczynski
Sotirisbikos
ganasto
mrodi
Nikolas Tsamitros
swthrhs
lina_zs
Δημητρης Αξιμιωτης
Dimos Bachlas
dnikoa
Gregory_SP
A-TheITGuy
nataliapap
ioannisdamantis
Pcsc
npalami
Nikos.Ts
xeniam
xristodoulou
sofaki
Δημήτρης Διακολουκάς
AggelosZ
dimitris585
dimitris_diotis
panagiwt1s
jimalexoud
marnas
Νικη
kvas
Fotis
mayia psarikoglou
kstavroulis
andreaspaper
anthi kotsani
Evripidis
vasilis saitis
kevangelo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Down Print
Author Topic: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips  (Read 17626 times)
tzortzis
Global Moderator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
***
Gender: Male
Posts: 1448


What else?


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #30 on: June 22, 2023, 23:49:20 pm »

Αν και τωρα τελειωνω το πρωτο ετος, ισως κατι εχω να προσθεσω να βοηθησω τα παιδια που θα μπειτε σε κανα μηνα, οσο ειναι εφικτο μην μπειτε ψαρωμενοι απο τις πανελληνιες, ειτε μπηκατε απο τους πρωτους ή τους τελευταιους ειναι απιστευτη επιτυχια και δεν πρεπει να μπειτε με την λογικη του ολοι θα ειναι καλυτεροι απο μενα γιατι μπηκα στην Ν-οστη θεση και οχι πιο πανω.

Αληθεια το λεω πως δεν παιζει κανενα ρολο στην επιτυχια σας στην σχολη. Καποια παιδια οπως θα δειτε θα εχουν λιγες γνωσεις σε καποιους τομεις και αυτο ειναι οκ, δεν σημαινει κατι για εσας, δεν σημαινει οτι δεν θα τους φτασετε ή οτι δεν θα τους ξεπερασετε, τα τονιζω αυτα γιατι οταν απο το περιβαλλον του σχολειου πιθανον ησασταν οι καλυτεροι στα μαθηματα κλπ, το να μπαινεις στο πανεπιστημιο και να προσπαθεις να βρεις τα πατηματα σου ειναι λιγο humbling experience, τουλαχιστον για μενα ηταν αν και θα τον βρειτε τον δρομο σας και τους ρυθμους σας, καθε χρονο μπαινουν αλλοι 200 φοιτητες πλεον και το βρισκουν, μπορειτε και εσεις, δουλεια και πεισμα χρειαζεται και οντως ολα μπορουν να γινουν και τα μαθηματα να περαστουν.

Το τονιζω πως επιβαλεται να εχεις και ζωη εκτος τμηματος, να ζησετε αυτη την μοναδικη εμπειρια του φοιτητη, ωστοσο οτι δινεις παιρνεις και στο πανεπιστημιο, οπως αλλωστε στις πανελληνιες. Το ρεζουμε? τρομερη επιτυχια η εισαγωγη αλλα ξανα ολοι ξεκιναμε απο το μηδεν και χτιζουμε προς τα πανω και παιρνουμε οτι παραπανω μπορουμε απο το τμημα μας.

ξερω πως ειναι 1 μηνα νωρις αλλα ειδα το τοπικ και ηθελα να πω κατι που ηλπιζα να ακουγα εγω απο καποιον μπαινοντας στο πανεπιστημιο.
« Last Edit: June 23, 2023, 10:38:55 am by tzortzis » Logged

Quote from: MrRobot on March 21, 2017, 17:52:48 pm
Πολιτισμός είναι να έχεις καζανάκι σπίτι σου, κουλτούρα είναι να το χρησιμοποιείς
ChrisKaloy-Kakou
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 554


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #31 on: June 23, 2023, 03:09:28 am »

1. Οι παρέες που θα κάνετε τον πρώτο μήνα πηγαίνοντας κλασικά στο μπιτ μπαζάρ σιγά σιγά θα σπάσουν σε μικρότερες. Γενικά κάθε έτος έχει 200 άτομα οπότε σίγουρα θα βρείτε ανθρώπους που να ταιριάζετε, απλά μπορεί να μην τους βρείτε αμέσως.

2. Πέραν απ' το πρώτο έτος υπάρχουν άτομα και από άλλα έτη. Πολύ χρήσιμο να κοινωνικοποιηθείτε και επίσης θα σας βγάλει από τη γυάλα του πρωτοετού, Δεν είμαστε πλέον στο σχολείο.

3. Δεν είμαστε πλέον στο σχολείο σημαίνει ότι τα μαθήματα δεν έχουν απουσίες. Επίσης, μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις από την αίθουσα την ώρα του μαθήματος όποτε γουστάρεις, δεν έχει κανένας καθηγητής δικαίωμα να σε διώξει απ' την αίθουσα, ούτε να σε προσβάλει, ούτε να σε αναγκάσει να του πεις το όνομά σου. Μπορείς μέσα στο μάθημα να βλέπεις το κινητό σου, να τρως πίτσα, να πιεις μπύρα (τρου). Είναι ελεύθερες ακαδημαϊκές διαλέξεις και η ισορροπία βρίσκεται με το να χτίζουμε πραγματικές σχέσεις. Επίσης το ότι λέει κάτι ο καθηγητής δε σημαίνει ότι είναι απόλυτα σωστό.

4. Μην σας δω να διαβάζετε μέσα στο εξάμηνο. Πάτε πιείτε μπύρες, κάντε σεξ, βγείτε βόλτα, μαγειρέψτε όλοι μαζί στα σπίτια. Η φάση με τη σχολή είναι ότι ξεκινάς διάβασμα ένα μήνα πριν την εξεταστική και όλα θα πάνε καλά. Να στηρίζετε το τημμυ, να ανεβάζετε σημειώσεις σας, λύσεις σε θέματα από το διάβασμά σας, τα θέματα της εξεταστικής σας, γιατί θα σας βοηθήσει κι αυτό. Μην είστε ανταγωνιστικοί μεταξύ σας γιατί δε νοιάζεται κανείς. Τα δύσκολα μαθήματα τα διαβάζουμε σε ομάδες, με άτομα από πολλά έτη. Στο καμαράκι πάντα γίνεται αυτό και εκεί φαίνεται ποιος είναι καλός και ποιος όχι, ανάλογα με το πόσο βοηθάει. Στην εξεταστική είναι ο καθηγητής vs όλη τη γνώση, εμπειρία και συνεργασία που μπορεί να έχει το έτος. Κάθε άνθρωπος είναι καλός σε διαφορετικό μάθημα ή και τομέα. Επίσης κατανοητό κάποιοι να φοβάστε, αλλά μη φοβάστε, κανείς δε θα σας διαγράψει. Οι διαγραφές στα ν+2, ν+3 έχουν ψηφιστεί 5 φορές από το 1974 μέχρι σήμερα και θα χαρείτε να μάθετε ότι παραλίγο να έχουμε νεκρό στο ΑΠΘ για να μην εφαρμοστούν τόσο αυτές, όσο και όλος ο νόμος 4777. Αν πάνε να διαγράψουν κόσμο, έχουμε τρόπο να το μπλοκάρουμε.

5. Η σχολή δεν είναι μόνο μάθημα και εξετάσεις. Υπάρχει το καμαράκι, η κινηματογραφική ομάδα, ο ραδιοφωνικός σταθμός και φυσικά ο φοιτητικός σύλλογος. Γίνονται πάρτυ ειδικά στο Πολυτεχνείο. Γίνονται πολιτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις. Εγώ όταν ήμουν πιο μικρός ερχόμουν 10 το πρωί σχολή και έφευγα 1.30 το βράδυ γιατί είχε φουλ πράγματα να κάνεις. Ο φοιτητικός σύλλογος είναι το συνδικαλιστικό μας όργανο και είναι ο τρόπος να διεκδικούμε και να έχουμε και φωνή στην κοινωνία. Κάνει γενικές συνελεύσεις και εκλογές κάθε χρόνο, όπως γίνεται σε όλες τις σχολές και έχει τεράστια σημασία να τις στηρίζουμε. Γενικά γνωρίστε και τις πολιτικές δυνάμεις της σχολής, δεν κάνει καθόλου κακό, απλά να προσπαθείτε πάντα να καταλαβαίνετε σε ποιο κομμάτι του πολιτικού φάσματος κινούνται, γιατί όλες κάπου κινούνται. Στο πανεπιστήμιο γενικά πέρα από γνώση αποκτάς πολιτιστικό κεφάλαιο, φιλοσοφία, πολιτική σκέψη και αντίληψη.

6. Δεν νοιάζεται κανείς για το πόσο γράψατε πανελλήνιες, με τι θέση μπήκατε στη σχολή, αν πήγατε στην Ολυμπιάδα Φυσικής κλπ. Βασικά άντε τον πρώτο μήνα που ακόμα θα κοινωνικοποιείστε μπορεί να το συζητάτε λίγο γιατί δεν θα έχετε άλλα κοινά. Το λέω και λίγο από προσωπική πείρα. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι σίγουρα θα βρεις κόσμο που μοιράζεστε κοινά επιστημονικά ενδιαφέροντα. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποιο παράσημο. Αυτό που μετράει είναι να είσαι κομπλέ και ξηγημένο παιδί και από τέτοια έχουμε αρκετά.

7. Ο βαθμός του πτυχίου δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο. Αν έχεις 7 και πάνω κάνεις ότι διδακτορικό γουστάρεις, Αυτό σημαίνει ότι με δεδομένο το 10 στη διπλωματική, θες αν θυμάμαι καλά 6.7 μέσο όρο(Wink. Μην κόβετε μαθήματα αν δε σας άρεσε ο βαθμός σας. Μετά που θα δυσκολευτείτε θα το μετανιώσετε. Επίσης είναι πολύ σπαστικό να κόβει κόσμος μαθήματα.

8. Δεν έχετε μπει σε κάποιο κλαμπ με διάνοιες. Στη σχολή το μέσο IQ είναι κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο με το μέσο όρο της κοινωνίας. Θα καταλάβετε σύντομα ότι για να πας καλά στα μαθήματα (ή και στις πανελλήνιες) τα βασικά πράγματα που παίζουν ρόλο είναι το χρήμα, ο χρόνος, το πολιτιστικό κεφάλαιο και το μεράκι.

9. Δε θα γίνουμε Elon Musk. O Elon Musk ήταν ήδη πλούσιος και γενικά είναι και λίγο καραγκιόζης που κλέβει ιδέες ανθρώπων. Εμείς είμαστε αυτοί από τους οποίους θα κλέβει τις ιδέες, στην καλύτερη. Μην ακούτε τους γονείς σας που σας λένε ότι μέσα απ' αυτή τη σχολή θα παίρνετε στο μέλλον 3 χιλιάρικα το μήνα, σας λένε μαλακίες επειδή επί ΠΑΣΟΚ όντως συνέβαινε αυτό. Πλέον οι μηχανικοί δεν είναι μικροαστικός κλάδος, βγαίνουμε κανονικά εργαζόμενοι με μπλοκάκι ή μισθωτοί, με μέσο μισθό με το που βγεις αγορά εργασίας τα 900-1000 ευρώ. Χαμηλά τη μπάλα. Επίσης έχουμε ένα κάρο επαγγελματικά δικαιώματα, όντως, αλλά στην πράξη τα περισσότερα δεν τα χρησιμοποιούμε. Τέλος, όπως εμείς σας αφήνουμε ένα πτυχίο σχεδόν άθικτο, έτσι πρέπει κι εσείς να το κρατήσετε για τις επόμενες γενιές και αυτό μπορεί να σημαίνει πορεία, κατάληψη, σπασίματα συνεδριάσεων του ΤΕΕ, συγκρούσεις. Γενικά τίποτα δεν χαρίζεται, ούτε το αξιοπρεπές πτυχίο, ούτε ο μισθός, ούτε τα δικαιώματά μας.

10. Η σχολή είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρηματοδοτούμενη και μπάχαλο. Αυτό συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια επειδή το κράτος κόβει λεφτά απ' την παιδεία. Ότι άλλο σας πουν είναι φούμαρα.

+1 Προσοχή με τις επιστημονικές ομάδες. Υπάρχουν διάφορα είδη: η Aristurtle, η ART και άλλες φτιάχνουν πράγματα, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κλπ. Για να μπεις όμως θέλει να χάσεις τουλάχιστον 2 χρόνια απ' τη σχολή, να δουλεύεις ώρες και όλο αυτό για να μπει κάτι στο βιογραφικό σου. Χώρια τον ανταγωνισμό που παίζει εσωτερικά σε αυτές τις ομάδες. Η BEST από την άλλη είναι διεθνής ομάδα και κάνει επιστημονικές ημερίδες. Κατά τη γνώμη μου έχει νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ημερίδα αλλά δεν αξίζει νομίζω να μπλέξεις ενεργητικά.

+2 Μέσα στα δικαιώματά σας είναι να τρώτε τζάμπα στη λέσχη όπως όλοι-ες μας. Κάθε χρόνο η εργολαβία λέει να κάνει το πρώτο έτος κάρτα σίτισης για να μπορεί να φάει. Αυτά είναι μαλακίες, έχουμε κερδίσει όλος ο κόσμος να τρώει στη λέσχη και απλά κάθε χρόνο κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια να τρώνε μόνο τα άτομα που έχουν κάνει δήλωση κάρτας σίτισης. Παρ' όλα αυτά όπως και να 'χει, μπαίνεις κανονικά. Μην ψαρώνετε.
Logged
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 10046



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #32 on: June 23, 2023, 07:57:23 am »

Υπάρχει και το τόπικ Συμβουλές σε πρωτοετείς (ή τι μετάνιωσα που δεν έκανα στα πρώτα έτη).

Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"


Διάλεξις
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1283



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #33 on: June 23, 2023, 07:59:25 am »

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am
Στη σχολή το μέσο IQ είναι κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο με το μέσο όρο της κοινωνίας.

Αυτό ισχύει... για άλλες σχολές.
Logged
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 10046



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #34 on: June 23, 2023, 08:05:25 am »

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am
+1 Προσοχή με τις επιστημονικές ομάδες. Υπάρχουν διάφορα είδη: η Aristurtle, η ART και άλλες φτιάχνουν πράγματα, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κλπ. Για να μπεις όμως θέλει να χάσεις τουλάχιστον 2 χρόνια απ' τη σχολή, να δουλεύεις ώρες και όλο αυτό για να μπει κάτι στο βιογραφικό σου. Χώρια τον ανταγωνισμό που παίζει εσωτερικά σε αυτές τις ομάδες. Η BEST από την άλλη είναι διεθνής ομάδα και κάνει επιστημονικές ημερίδες. Κατά τη γνώμη μου έχει νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ημερίδα αλλά δεν αξίζει νομίζω να μπλέξεις ενεργητικά.
Δεν μπήκα ποτέ σε ομάδα, αλλά σε ομάδες όπως την  Aristurtle και την ART αποκτάς ωραίες εμπειρίες και ασχολείσαι με πράγματα που ισως να μην ασχοληθείς και ποτέ (εντός Ελλάδας). Μπορεί να μην χάσετε και κανένα χρόνο (αν κάνετε τους τουρίστες), μπορεί να χάσετε και ενα χρόνο μπορεί και δύο απο σας εξαρτάται. Επίσης μέσα σε μια ομάδα μαθαίνεις να συνεργάζεστε με πολλά και διάφορα άτομα. Θεωρώ ότι τα άτομα που το κάνουν για να μπει απλά κάτι στο βιογραφικό τους ή για να κάνουν γνωριμίες ανήκουν απλά στους τουρίστες που παιρνάν από τις διάφορες ομάδες, τα άλλα άτομα των ομάδων που δουλεύουν συνήθως το γουσταρουν αυτό που κάνουν και για αυτό το κάνουν.

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am
Θα καταλάβετε σύντομα ότι για να πας καλά στα μαθήματα (ή και στις πανελλήνιες) τα βασικά πράγματα που παίζουν ρόλο είναι το χρήμα, ο χρόνος, το πολιτιστικό κεφάλαιο και το μεράκι.
Κα τε εμέ έχοντας περάσει όλα τα μαθήματα, το βασικό πράγμα για να τα πας καλά στα μαθήματα είναι το διάβασμα και η τύχη σε αυτήν την σχολή και τίποτα άλλο. Οι παρακολουθησεις διαλέξεων και για μένα ψιλοειναι χασιμο χρόνου.

Quote
10. Η σχολή είναι σε μεγάλο βαθμό υποχρηματοδοτούμενη και μπάχαλο. Αυτό συμβαίνει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια επειδή το κράτος κόβει λεφτά απ' την παιδεία. Ότι άλλο σας πουν είναι φούμαρα.
Γιατί παλιά θα μου πεις που λεφτά υπήρχαν δεν ήταν και παλι λιγο μπάχαλο (ειδικα ενας συγκεκριμενος τομεας)? Ο ΣΔΟΚ και η συνοδία του σε ποιες εποχές μπήκαν?

Πάντως αν ήξερα τι παίζει με το "ένδοξο" τημμυ απθ, δεν θα έμπαινα ποτέ. Αναρωτιεμαι αν το ενδοξο τημμυ ειναι ετσι, πως ειναι στην Ελλαδα οι αλλες σχολές που δεν έχουν και καλά "κυρος"...


Quote from: tzortzis on June 22, 2023, 23:49:20 pm
τρομερη επιτυχια η εισαγωγη αλλα ξανα ολοι ξεκιναμε απο το μηδεν και χτιζουμε προς τα πανω και παιρνουμε οτι παραπανω μπορουμε απο το τμημα μας.
Γιορτάστε την επιτυχία σας, αλλά ως εκεί μετά ξεκινάτε όλοι από το μηδέν και οι πρώτοι μπορούν να γίνουν τελευταίοι και οι τελευταίοι πρώτοι.
« Last Edit: June 23, 2023, 08:22:04 am by Caterpillar » Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"


kostas145
Θαμώνας
****
Posts: 371


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #35 on: June 23, 2023, 18:25:34 pm »

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am


+1 Προσοχή με τις επιστημονικές ομάδες. Υπάρχουν διάφορα είδη: η Aristurtle, η ART και άλλες φτιάχνουν πράγματα, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κλπ. Για να μπεις όμως θέλει να χάσεις τουλάχιστον 2 χρόνια απ' τη σχολή, να δουλεύεις ώρες και όλο αυτό για να μπει κάτι στο βιογραφικό σου. Χώρια τον ανταγωνισμό που παίζει εσωτερικά σε αυτές τις ομάδες. Η BEST από την άλλη είναι διεθνής ομάδα και κάνει επιστημονικές ημερίδες. Κατά τη γνώμη μου έχει νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ημερίδα αλλά δεν αξίζει νομίζω να μπλέξεις ενεργητικά.



Ήθελα να ρωτήσω, όντως παίζει ανταγωνισμός μέσα στις φοιτητικές ομάδες; Δλδ παρόλο που έχουν έναν σκοπό και στοχο θεωρητικά, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον; και αν ναι, σε ποιον τομέα ανταγωνίζονται; στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα;
Logged
kostas145
Θαμώνας
****
Posts: 371


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #36 on: June 23, 2023, 18:26:10 pm »

Δεν έχω υπάρξει ποτέ μέλος σε φοιτητική ομάδα γι' αυτό ρωτάω
Logged
Black Velvet
Θαμώνας
****
Gender: Female
Posts: 352


Existence precedes essence


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #37 on: June 24, 2023, 00:03:11 am »

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am
3. Δεν είμαστε πλέον στο σχολείο σημαίνει ότι τα μαθήματα δεν έχουν απουσίες. Επίσης, μπορείς να μπαίνεις και να βγαίνεις από την αίθουσα την ώρα του μαθήματος όποτε γουστάρεις, δεν έχει κανένας καθηγητής δικαίωμα να σε διώξει απ' την αίθουσα, ούτε να σε προσβάλει, ούτε να σε αναγκάσει να του πεις το όνομά σου. Μπορείς μέσα στο μάθημα να βλέπεις το κινητό σου, να τρως πίτσα, να πιεις μπύρα (τρου). Είναι ελεύθερες ακαδημαϊκές διαλέξεις και η ισορροπία βρίσκεται με το να χτίζουμε πραγματικές σχέσεις. Επίσης το ότι λέει κάτι ο καθηγητής δε σημαίνει ότι είναι απόλυτα σωστό.

ακριβώς επειδή δεν έχουν απουσίες μπορείς απλά να μην πας αν είναι να πας για να τρως πίτσα και να πίνεις μπύρα  Tongue

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am
+1 Προσοχή με τις επιστημονικές ομάδες. Υπάρχουν διάφορα είδη: η Aristurtle, η ART και άλλες φτιάχνουν πράγματα, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κλπ. Για να μπεις όμως θέλει να χάσεις τουλάχιστον 2 χρόνια απ' τη σχολή, να δουλεύεις ώρες και όλο αυτό για να μπει κάτι στο βιογραφικό σου. Χώρια τον ανταγωνισμό που παίζει εσωτερικά σε αυτές τις ομάδες. Η BEST από την άλλη είναι διεθνής ομάδα και κάνει επιστημονικές ημερίδες. Κατά τη γνώμη μου έχει νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ημερίδα αλλά δεν αξίζει νομίζω να μπλέξεις ενεργητικά.

τεράστια υπεραπλούστευση πιστεύω. Αρχικά δεν ισχύει ότι για να μπεις πρέπει να χάσεις τουλάχιστον 2 χρόνια απ'την σχολή, γιατί πολύ απλά μπορείς να μπεις και να φύγεις όποτε θέλεις. Αν πας για να κάτσεις 3 μήνες βέβαια, μάλλον δεν θα κερδίσεις τίποτα και θα έχεις όντως χάσει χρόνο. Επίσης δεν χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις να δουλεύεις ώρες κάθε μέρα. Αυτό εξαρτάται από την ομάδα, τους στόχους της εκείνο τον καιρό, την φύση της δουλειάς, και πόσο θέλεις εσύ να εμπλακείς. Επίσης αν το κάνεις απλά για να μπει κάτι στο βιογραφικό σου καλύτερα κάνε μια πρακτική, παίρνεις την εμπειρία κρατώντας μια επαγγελματική σχέση. Στην ομάδα η εμπειρία είναι πολύ πιο πολύπλευρη. Γνωρίζεις άτομα (όντως), παίρνεις διαφορετικές εμπειρίες, εξελίσσεις και άλλα σκιλλς πέρα από μαθηματικά-κυκλώματα-κώδικα-κτλ κτλ. Ανταγωνισμός δεν πιστεύω ότι υπάρχει εσωτερικά, σίγουρα θα υπάρχουν μεμονωμένες κακές περιπτώσεις αλλά δεν θα ήταν σωστό να το γενικεύσουμε. Αυτό που πιστεύω ότι θα ήταν όντως κακό για σένα είναι να παρατήσεις τελείως την σχολή (ή και άλλους τομείς της ζωής σου) για μια τέτοια ομάδα. Αλλά αν κάνεις κάτι που σου αρέσει και βρεις μια ισορροπία, δεν χρειάζεται προφανώς να γίνει κάτι τέτοιο.
Για τις μη-τεχνικές ομάδες πάλι υπεραπλούστευση, καθώς δεν κάνουν απλά ημερίδες. Αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο καλό είναι να το ψάξεις και να ρωτήσεις άτομα από αυτές τις ομάδες. Γενικά και εκεί μπορείς να γνωρίσεις άτομα, να κάνεις εθελοντισμό, να αναπτύξεις σοφτ σκιλλς κτλ.
Logged

All your life you were only waiting for this moment to be free
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 10046



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #38 on: June 24, 2023, 11:07:56 am »

Να το εξηγήσω σε δύο γραμμές. Είναι γνωστό ότι κάποιες παρατάξεις (όλες μάλλον του ΤΗΜΜΥ, την ΔΑΠ δεν την θεωρω παράταξη του τημμυ) δεν παν καθόλου τις φοιτητικές ομάδες, γιατί φέρνουν εταιρίες στο πανεπιστημίο. Βέβαια, κάποια άτομα των ίδιων παρατάξεων που είναι δήθεν κατά των εταιριών στα πανεπιστημία, παν και κάνουν διπλωματική σε εταιρίες! Αλλα αυτοι ειμαστε (θα πρεπε να λεει ο γνωστος σρχηγος του κομματος)

Quote from: Black Velvet on June 24, 2023, 00:03:11 am
ακριβώς επειδή δεν έχουν απουσίες μπορείς απλά να μην πας αν είναι να πας για να τρως πίτσα και να πίνεις μπύρα  Tongue
έμα ναι, θα προτιμούσα να τρώω πίτσα χωρίς να μου τα ζαλίζει ένας καθηγητής, και χωρίς να είμαι παστομένος σαν σαρδέλα στην Α5  Cheesy.
« Last Edit: June 25, 2023, 11:11:38 am by Caterpillar » Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"


Mr Watson
Administrator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 1520



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #39 on: June 25, 2023, 02:19:19 am »

Quote from: tzortzis on June 22, 2023, 23:49:20 pm
δουλεια και πεισμα χρειαζεται και οντως ολα μπορουν να γινουν και τα μαθηματα να περαστουν.

Το τονιζω πως επιβαλεται να εχεις και ζωη εκτος τμηματος, να ζησετε αυτη την μοναδικη εμπειρια του φοιτητη, ωστοσο οτι δινεις παιρνεις και στο πανεπιστημιο, οπως αλλωστε στις πανελληνιες. Το ρεζουμε? τρομερη επιτυχια η εισαγωγη αλλα ξανα ολοι ξεκιναμε απο το μηδεν και χτιζουμε προς τα πανω και παιρνουμε οτι παραπανω μπορουμε απο το τμημα μας.
Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να ακούν όλοι οι φοιτητές κατά την εγγραφή τους. Δεν έχει καμία σημασία αν μπήκες 1ος, αν μπήκες με μετεγγραφή ή με 10%. Όλοι μπορούν να κάνουν την διαφορά. Επίσης, δεν έχει καμία ουσία ο ανταγωνισμός στο 1ο και 2ο έτος με τους φίλους και τους συμφοιτητές σου. Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει ο νέος φοιτητής αλλά εμείς οφείλουμε να το πούμε.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι οι φοιτητές είναι λογαριασμό στο thmmy.gr. Το thmmy.gr είναι μια ζωντανή κοινότητα που έχει συνδέσει το όνομά της με το τμήμα (κυριολεκτικά  Tongue  και μεταφορικά). Θα είναι ο χάρτης στα πρώτα σας βήματα, ο προσωπικός σας βοηθός στην εξεταστική και στην επιλογή μαθημάτων, ένα παράθυρο στην ιστορία του τμήματος με πάρα πολλή χρήσιμη πληροφορία. Μαθαίνετε να το χρησιμοποιείτε, αρχίζετε να γράφετε, φωνάζετε τους φίλους σας, περνάτε καλά και στο τέλος μετανιώνετε που δεν γράφατε νωρίτερα. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Διαδώστε για να αλλάξει...
Quote from: tzortzis on June 22, 2023, 23:49:20 pm
ξερω πως ειναι 1 μηνα νωρις αλλα ειδα το τοπικ και ηθελα να πω κατι που ηλπιζα να ακουγα εγω απο καποιον μπαινοντας στο πανεπιστημιο.
Φωτεινό παράδειγμα όσων ανέφερα  Grin αλλά μην αγχώνεσαι, απ' τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Quote from: ChrisKaloy-Kakou on June 23, 2023, 03:09:28 am
4. Μην σας δω να διαβάζετε μέσα στο εξάμηνο.

8. Δεν έχετε μπει σε κάποιο κλαμπ με διάνοιες. Στη σχολή το μέσο IQ είναι κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο με το μέσο όρο της κοινωνίας. Θα καταλάβετε σύντομα ότι για να πας καλά στα μαθήματα (ή και στις πανελλήνιες) τα βασικά πράγματα που παίζουν ρόλο είναι το χρήμα, ο χρόνος, το πολιτιστικό κεφάλαιο και το μεράκι.

9. Δε θα γίνουμε Elon Musk. O Elon Musk ήταν ήδη πλούσιος και γενικά είναι και λίγο καραγκιόζης που κλέβει ιδέες ανθρώπων. Εμείς είμαστε αυτοί από τους οποίους θα κλέβει τις ιδέες, στην καλύτερη. Μην ακούτε τους γονείς σας που σας λένε ότι μέσα απ' αυτή τη σχολή θα παίρνετε στο μέλλον 3 χιλιάρικα το μήνα, σας λένε μαλακίες επειδή επί ΠΑΣΟΚ όντως συνέβαινε αυτό. Πλέον οι μηχανικοί δεν είναι μικροαστικός κλάδος, βγαίνουμε κανονικά εργαζόμενοι με μπλοκάκι ή μισθωτοί, με μέσο μισθό με το που βγεις αγορά εργασίας τα 900-1000 ευρώ. Χαμηλά τη μπάλα. Επίσης έχουμε ένα κάρο επαγγελματικά δικαιώματα, όντως, αλλά στην πράξη τα περισσότερα δεν τα χρησιμοποιούμε. Τέλος, όπως εμείς σας αφήνουμε ένα πτυχίο σχεδόν άθικτο, έτσι πρέπει κι εσείς να το κρατήσετε για τις επόμενες γενιές και αυτό μπορεί να σημαίνει πορεία, κατάληψη, σπασίματα συνεδριάσεων του ΤΕΕ, συγκρούσεις. Γενικά τίποτα δεν χαρίζεται, ούτε το αξιοπρεπές πτυχίο, ούτε ο μισθός, ούτε τα δικαιώματά μας.

+1 Προσοχή με τις επιστημονικές ομάδες. Υπάρχουν διάφορα είδη: η Aristurtle, η ART και άλλες φτιάχνουν πράγματα, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κλπ. Για να μπεις όμως θέλει να χάσεις τουλάχιστον 2 χρόνια απ' τη σχολή, να δουλεύεις ώρες και όλο αυτό για να μπει κάτι στο βιογραφικό σου. Χώρια τον ανταγωνισμό που παίζει εσωτερικά σε αυτές τις ομάδες. Η BEST από την άλλη είναι διεθνής ομάδα και κάνει επιστημονικές ημερίδες. Κατά τη γνώμη μου έχει νόημα μόνο αν σε ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ημερίδα αλλά δεν αξίζει νομίζω να μπλέξεις ενεργητικά.
Συμφωνώ σε μερικά πράγματα που λες αλλά σε μερικά παραπληροφορείς σε μεγάλο βαθμό τους νέους.
4. Διάβασμα μέσα στο εξάμηνο, ναι. Κάψιμο μέσα στο εξάμηνο, όχι. Χωρίς την παραμικρή ενασχόληση μέσα στο εξάμηνο, κάθε εξεταστική θα είναι ένα ανυπέρβλητο βουνό που θα ελπίζεις να ανεβείς τον Σεπτέμβρη και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτυγχάνεις. Από την εμπειρία μου, στοιχειώδης ενασχόληση με 2 το πολύ 3 μαθήματα μέσα στο εξάμηνο μπορεί να αποφέρει πολύ καλούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου. Ενασχόληση εννοώ είτε παρακολουθήσεις, είτε ανάγνωση της ύλης και επαφή με το μάθημα.
8. Δεν ισχύει καθόλου αυτό. Ο μέσος όρος ευφυΐας στην σχολή είναι σίγουρα πάνω απ' το μέσο όρο αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται πάντα στην συμπεριφορά ενός ανθρώπου. Για να μπεις στο τμήμα σημαίνει ότι ξέρεις να διαβάζεις, να είσαι συγκεντρωμένος στους στόχους σου, συνεπής στις υποχρεώσεις σου και πειθαρχημένος. Με την ίδια συνταγή θα βγεις από την σχολή στην ώρα σου.
+1. Δεν ξέρω κανέναν που έχασε 2 χρόνια επειδή μπήκε σε φοιτητική ομάδα. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Ανάλογα από την ομάδα, τις υποχρεώσεις που θα αναλάβεις και τον χρόνο που θέλεις ο ίδιος να αφιερώσεις, μπορείς να μην καθυστερήσεις καθόλου τις σπουδές σου. Κι έτσι να ήταν, οι φοιτητικές ομάδες θεωρώ ότι μαθαίνουν στον μέσο φοιτητή πολύ πιο χρήσιμα πράγματα που αξίζουν περισσότερο από το να καθυστερήσει έναν χρόνο.
Όσο για τους μισθούς με το πτυχίο του τμήματος, αυτοί ποικίλουν και καλύπτουν μια πολύ ευρεία γκάμα από τον κατώτατο έως ένα πολύ υψηλό ταβάνι ανάλογα με το αντικείμενο και την προϋπηρεσία. Όπως μου είχε πει ένας καθηγητής με πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου που διδάσκει σε άλλο πανεπιστήμιο, με πτυχίο ηλεκτρολόγου ή μηχανολόγου μηχανικού, πρέπει να σαι πολύ χαζός για να πεινάσεις.
Logged
tzortzis
Global Moderator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
***
Gender: Male
Posts: 1448


What else?


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #40 on: June 25, 2023, 12:03:45 pm »

Quote from: Mr Watson on June 25, 2023, 02:19:19 am
Φωτεινό παράδειγμα όσων ανέφερα  Grin αλλά μην αγχώνεσαι, απ' τα λάθη μας μαθαίνουμε.

Πραγματικά φωτεινό παράδειγμα, γιατί καθώς μπήκα στο τέλος της σειράς είχα τρομοκρατηθεί ότι θα έρθω στην σχολή και θα είμαι ο πιο χαζός εκεί μέσα και θα υστερώ σε όλα.

Ωστόσο αυτό είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα, δεν ισχύει στο παραμικρό, όχι γιατί είμαι εγώ η διάνοια, αλλά επειδή όντως άμα προσπαθήσεις, άμα ασχοληθείς θα δεις πως τελικά δεν είσαι τόσο διαφορετικός με τους συναδέλφους σου και η "επιτυχία" (ή μη) ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κρίνεται στο αν μπήκες 1ος, 2ος, 40ος, 5938ος, οπότε επειδή στάνταρ θα συζητηθεί (πιθανών να είναι στα αρχικά θέματα συζήτησης για να σπάσει ο πάγος) παρακαλώ αγνοείστε το τι θέση μπήκε ο καθένας σας, τζάμπα θα στρεσάρετε τον εαυτό σας άμα το κάνετε. Μπορώ να σας εγγυηθώ πως τέτοια εποχή και εσείς τα ίδια με εμένα θα λέτε ακόμα και αν παραλείψετε αυτά που λέω τώρα.


Quote from: Mr Watson on June 25, 2023, 02:19:19 am
Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουν όλοι οι φοιτητές είναι λογαριασμό στο thmmy.gr.

Ότι είπε, αυτό αντικειμενικά είναι από τα μεγάλα ατού της σχολής, παίρνεις άπειρη βοήθεια και έχεις άμεσο feedback σε πολλά θέματα και το γεγονός ότι έχεις θέματα εξεταστικών και σημειώσεις με ένα απλό search είναι next level προνόμιο που πρέπει να είμαστε ευγνώμων που το έχουμε.

Logged

Quote from: MrRobot on March 21, 2017, 17:52:48 pm
Πολιτισμός είναι να έχεις καζανάκι σπίτι σου, κουλτούρα είναι να το χρησιμοποιείς
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Posts: 10046



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #41 on: June 25, 2023, 12:27:11 pm »

Quote from: tzortzis on June 25, 2023, 12:03:45 pm
Πραγματικά φωτεινό παράδειγμα, γιατί καθώς μπήκα στο τέλος της σειράς είχα τρομοκρατηθεί ότι θα έρθω στην σχολή και θα είμαι ο πιο χαζός εκεί μέσα και θα υστερώ σε όλα.

Ωστόσο αυτό είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα, δεν ισχύει στο παραμικρό, όχι γιατί είμαι εγώ η διάνοια, αλλά επειδή όντως άμα προσπαθήσεις, άμα ασχοληθείς θα δεις πως τελικά δεν είσαι τόσο διαφορετικός με τους συναδέλφους σου και η "επιτυχία" (ή μη) ΣΙΓΟΥΡΑ δεν κρίνεται στο αν μπήκες 1ος, 2ος, 40ος, 5938ος, οπότε επειδή στάνταρ θα συζητηθεί (πιθανών να είναι στα αρχικά θέματα συζήτησης για να σπάσει ο πάγος) παρακαλώ αγνοείστε το τι θέση μπήκε ο καθένας σας, τζάμπα θα στρεσάρετε τον εαυτό σας άμα το κάνετε. Μπορώ να σας εγγυηθώ πως τέτοια εποχή και εσείς τα ίδια με εμένα θα λέτε ακόμα και αν παραλείψετε αυτά που λέω τώρα.
Αυτός που είναι περισσότερο μάγκας κατ εμε είναι ο τελευταίος! Αν και κλασσική συζήτηση για να σπάσει ο πάγος, ντάξει μετά από κάποια χρόνια παίζει να έχεις ξεχάσει και την σειρά,  και το ποσο ακριβως εγραψες σε καθε μαθημα στις πανελληνιες. (πλέον για να θυμηθω την σειρα ή τους βαθμους θα πρεπει να κοιταξω στον σκληρο Tongue και ουτε και εχει σημασια πλεον το ποσο εγραψα, το θεμα ειναι να μπει κανείς αλλα και να βγει από την σχολή).


Αγγαλιάστε το thmmy.gr παιδιά όπως το κάναμε και εμείς κάποτε. Μην το αφήσεται να πεθάνει, δικό σας είναι το φόρουμ, εσείς το νέο αίμα είστε το μέλλον του. Γίνετε ενεργά μέλη, γραψτε οτι θέλετε, μοιραστειται τις σκεψεις τα προβληματά σας, τις απορίες σας, ότι σας κατέβει.
Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"


chatzikys
Global Moderator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
****
Gender: Male
Posts: 1639


Nah I'd Win


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #42 on: June 25, 2023, 12:56:06 pm »

Εγώ ήθελα να πω κάποια πράγματα ειδικά για τα λίγα παιδιά που μπήκαν από ΕΠΑΛ.

Αρχικά πρέπει να ξέρετε ότι ενώ έχετε γνώσεις σε κάποια από τα μαθήματα που κάνουμε πχ (Λογικη Σχεδιαση, Κυκλωματα κτλ.) και ότι φυσικά θα σας βοηθήσουν πολύ στην πορεία σας μέσα στην σχολή, έχετε επίσης μεγαλα κενά σε μαθήματα Μαθηματικων, Φυσικης, Χημείας. (Αυτό συνέβη σίγουρα στα παιδιά που περάσανε περισυ (όπως και εγώ) λόγω την τεράστιας ύλης που χάθηκε.)

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να παρατήσετε τα μαθήματα επειδή τα βρήκατε πολύ δύσκολα. Προσωπικα στο πρώτο δεν πέρασα Φυσικη (λόγο μη κατανόησης) και γραμμική άλγεβρα (γιατί δεν αφιέρωσα χρόνο).

Θα πρότεινα σε όλους εσάς να ασχοληθείτε αρκετά με τα δύσκολα μαθήματα καθώς θα σας βοηθήσουν αρκετά στην συνέχεια της σχολής σας. Για παράδειγμα η Γρ Άλγεβρα, Λογισμος χρειάζονται σίγουρα για τα επόμενα εξαμηνα, οποτε μην κάνετε το λάθος να τα αφήσετε.

Επισης αν και αντίθετος με τα ιδιαίτερα αν και έκανα στον Λογισμο, θα πρότεινα αν δεν τα καταφέρνετε μόνοι σας, να αρχίσετε νωρίς στο εξάμηνο για να μην χάνετε χρόνο.

Εκτός από αυτά τα "δύσκολα" μαθήματα στα υπόλοιπα δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα, μπορεί ίσως στον Προγραμματισμό γιατί θέλει αρκετή ενασχόληση για να κατανοήσετε τις βασικές αρχές και έννοιες.

Τελικα, πιστεύω ότι η σχολή βγαίνει, αν κάνετε έξυπνες επιλογές, και δώσετε προσοχή στα σημαντικά μαθήματα.

Και μην ακούσετε κανέναν αν σας πει ότι περάσατε εύκολα και ότι δεν αξίζετε την θέση σας στην σχολή. Στην τελική για την απόκτηση του πτυχίου θα χρειαστείτε να περάσετε τα ίδια μαθήματα.

Αυτή είναι η γνώμη μου σαν απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων. (2022)
Logged

Quote from: chatzikys
Improvise Adapt Overcome

Quote from: manotronic on December 05, 2003, 20:33:06 pm
{...}Αλλα μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Ρώτα και αλλού, ψάξε λίγο, και αν εχείς τη δυνατότητα "κρέμασε τα" ΕΣΥ στο φόρουμ.
Mr Watson
Administrator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 1520



View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #43 on: June 25, 2023, 13:57:50 pm »

Πολύ καλά κάνεις και θίγεις το θέμα των φοιτητών από ΕΠΑΛ. Είναι μειονότητα στο τμήμα αλλά καλό είναι να δώσουμε μερικές συμβουλές και σε αυτούς.

Τα μαθηματικά και η φυσική είναι τα μαθήματα που σας πονούν περισσότερο (η χημεία δεν μας  χρειάζεται, ευτυχώς, οπότε κλαιν). Από όλη την ύλη των μαθηματικών των ΓΕΛ, αυτό που θεωρώ ότι σας λείπει και σας χρειάζεται περισσότερο από το 1ο εξάμηνο είναι οι παράγωγοι και τα ολοκληρώματα (συμπληρώστε αν είναι και κάτι άλλο). Επομένως, βρείτε ένα βοήθημα μαθηματικών Γ λυκείου από κάποιον φίλο σας, διαβάστε την θεωρία που είναι καλά οργανωμένη και δείτε τις διάφορες μεθοδολογίες υπολογισμού παραγώγου και ολοκληρωμάτων. Κάντε μερικές ασκήσεις να συνηθίσει το χέρι και θα γλυτώσετε άπειρο χρόνο από την προετοιμασία για τις εξετάσεις.

Quote from: tzortzis on June 25, 2023, 12:03:45 pm
Ότι είπε, αυτό αντικειμενικά είναι από τα μεγάλα ατού της σχολής, παίρνεις άπειρη βοήθεια και έχεις άμεσο feedback σε πολλά θέματα και το γεγονός ότι έχεις θέματα εξεταστικών και σημειώσεις με ένα απλό search είναι next level προνόμιο που πρέπει να είμαστε ευγνώμων που το έχουμε.
Το θέμα Tzortzis είναι ότι μεγάλο μέρος των φοιτητών στα πρώτα έτη αρέσκεται στην χρήση discord servers με άτομα του έτους και διστάζει να μιλήσει στο thmmy μήπως πει χαζομάρα και του την πουν οι μεγαλύτεροι, διότι το thmmy έχει χρήστες όλων των ηλικιών. Γι' αυτό, όσοι ξεπερνάτε γρήγορα αυτό το άγχος, δείξτε στους φίλους σας το φόρουμ και παρακινείστε τους να συμμετάσχουν.

Το άλλο μεγάλο λάθος που σας τρομάζει είναι ότι φτιάξατε λογαριασμό με username που υποδηλώνει την ταυτότητά σας και Μετά φοβάστε να γράψετε. Γι αυτό α) βάζουμε username κάτι άσχετο ή β) μπορείτε να αλλάξετε username όποτε θέλετε απλά στέλνοντας ένα pm σε κάποιον πράσινο, μπλε, κόκκινο χρήστη.
« Last Edit: June 25, 2023, 14:09:51 pm by Mr Watson » Logged
chatzikys
Global Moderator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
****
Gender: Male
Posts: 1639


Nah I'd Win


View Profile
Re: Πρώτη μέρα στο THMMY: Χρήσιμα Tips
« Reply #44 on: June 25, 2023, 14:03:47 pm »

Mr Watson, τελικά η φυσική μας χρειάζεται και σε άλλα μαθήματα? Η μόνο για το 1-2 εξάμηνο
Logged

Quote from: chatzikys
Improvise Adapt Overcome

Quote from: manotronic on December 05, 2003, 20:33:06 pm
{...}Αλλα μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Ρώτα και αλλού, ψάξε λίγο, και αν εχείς τη δυνατότητα "κρέμασε τα" ΕΣΥ στο φόρουμ.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...