• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:30:17 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:30:17 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 149
Total: 213
sigklitiki
chaniotism
ppoug
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
Grigorisioan05
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
ThanosV
Kyritsisss
tasos_ntv
palladas
theofr
dimopoul
andrpats
victoria
miltan8
jimalexoud
Born_Confused
Juror8
dr.giorgos
thaliatsk
marwt
stefpapa21
pavlaras
ExecuteExe
elizabeth
eirinikompselidou
Ariadni
elias_farhood
stavr0s16
natavhoo
andyy
iliaskou
elischat
Aglosdoum
bougatsa
apob
Tsomp
Mari0s
msandr
Billyskotsikas
micelethe
soule
gpapmtb
dtkyriak
dimant
andreas2000
vasillikiiiiii
Nikos_313
Giopan
MasteRoot
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Software > Linux / Unix (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Εγκατάσταση Linux
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 Go Down Print
Author Topic: Εγκατάσταση Linux  (Read 20127 times)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
Re: Εγκατάσταση Linux
« Reply #165 on: September 24, 2012, 00:41:39 am »

papanestor δε νομίζω ότι το να μάθει κάποιος με τη μία να παραμετροποιεί ένα σύστημα και να το στήσει εξ αρχής είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Δηλαδή, εσύ αυτό έκανες όταν έστεισες linux? Και τι σημαίνει εξ αρχής... Μπορείς να εμβαθύνεις πρακτικά άπειρα στο αντικείμενο. Ποιό θεωρείται το ground zero από το οποίο ξεκινάς σε μία bottom - top προσέγγιση?

Επιπλέον όλα αυτά που λες είναι καλά και ωραία για ένα server σύστημα, αλλά για να ξεκινήσει κάποιος να στήσει κάποιο service σε linux, ακόμα και αν είναι κάτι απλό όπως ένα σύστημα lamp, θα πρέπει να έχει κατακτήσει τις βασικές γνώσεις ως desktop user και βασικές αρχές του λειτουργικού. Αν κάποιος βρεθεί σε μία κατάσταση στην οποία πρέπει να στήσει το service τότε θα το κάνει με κόπο και χρόνο και ναι θα μάθει πάρα πολλά πράγματα. Αλλά δεδομένου ότι κάποιος δεν υποχρεώνεται να τα μάθει όλα αυτά και το κάνει κατά κύριο λόγο από το μεράκι του θεωρείς ότι μία τόσο brute force προσέγγιση είναι καλή?

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #166 on: September 24, 2012, 01:02:21 am »

Quote from: papanestor on September 24, 2012, 00:29:29 am
Quote from: SolidSNK on September 23, 2012, 21:57:36 pm
Anyway, αυτό που έθιξα ήταν η εμμονή με το text interface στο προσωπικό σου υπολογιστή. Δεν έθιξα την προσέγγιση που έχει κάποιος ή το βέλτιστο τρόπο διαχείρισης ενός server, ούτε πως η χρήση terminal δεν είναι απαραίτητη για κάποιον που θέλει να εμβαθύνει. Σε αυτά που αναφέρεις δεν έχω κάποια αντίρρηση, και όντως το να λες πως θες να ασχοληθείς με *nix και το μόνο που κάνεις είναι να βάλεις ubuntu είναι βλακώδες, αλλά προσωπικά, που ασχολούμαι εκτενώς επί κανά 5ρι χρόνια, η παρουσία γραφικού περιβάλλοντος δε με ενόχλησε καθόλου, ούτε επηρρέασε την προσέγγιση μου. Επαναλαμβάνω, όποτε θέλω I pop έναν terminal emulator.

Μπορείς να μου δείξεις λίγο το σημείο που αναφέρω ότι χρησιμοποιώ κονσόλα στον προσωπικό μου υπολογιστή ή ότι προτείνω σε κάποιον άλλον να βάλει μόνο κονσόλα στον προσωπικό του υπολογιστή;
Αυτό που πρότεινα ήταν να στήσει ένα Linuxaki χωρίς γραφικά και να αρχίσει να το παραμετροποιεί για να μάθει.

Το να στήνεις server ούτε σε κάνει γνώστη του linux, ούτε καν χρήστη. Web admin ναι..!

Αυτό νομίζω ότι σηκώνει συζήτηση offtopic... Γενικά αναφέρθηκα σαν παράδειγμα την υπηρεσία εξυπηρέτηση ιστοσελίδων. Φυσικά και δε σημαίνει ότι αυτό και μόνο σε κάνει γνώστη. Παρ'ολα αυτά, ακόμη και στο συγκεκριμένο παράδειγμα, πιστεύω ότι πιο πολλά πράγματα θα μάθεις αν καθίσεις να παραμετροποιήσεις τον Apache (ξεκινώντας από ρυθμίσεις δικτύου και φτάνοντας μέχρι ACLs του ίδιου του Apache) από το κάνεις γρήγορες εναλλαγές στα desktops σου.

Το γραφικό περιβάλλον όχι απλά δεν είναι πολυτέλεια των τελευταίων ετών, αλλά προϋπήρχε των windows. Και το ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και είναι πολύ πιο μπροστά από τα windows εμένα μου λέει ότι είναι βασικό. Το ότι δεν είναι μέρος του πυρήνα είναι θέμα δομής του λειτουργικού συστήματος και όχι της σημαντικότητας. Αυτό άλλωστε είναι και το ωραίο, ότι μπορείς να του βάλεις ότι ρούχα θέλεις

Είπες ότι ασχολείσαι με Linux κανένα πεντάρι χρόνια... Νομίζω κάπου τότε βγήκε και το Ubuntu. Μέχρι και πριν βγει το Ubuntu, θεωρούνταν τυχεροί όσοι κατάφερναν να σηκώσουν γραφικό περιβάλλον σε ένα οποιοδήποτε σύστημα. Το πρόβλημα κυρίως ήταν λόγω κλειστών drivers γραφικών. Δε λέω ότι δεν υπήρχε γραφικό περιβάλλον αλλά ότι ήθελες πολύ συγκεκριμένο μηχάνημα και βαθύτερες γνώσεις για να μπορέσεις να σηκώσεις τον X-server τότε (τουλάχιστον μέχρι το 2006). Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε εγκατάσταση susse έπρεπε να βάλεις με το χέρι ακόμη και τους ρυθμούς ανανέωσης της οθόνης και τις συχνότητες οριζόντιας και κάθετης σάρωσης. Την εποχή εκείνη τα windows  XP χρησιμοποιούνταν σε ένα ποσοστό γύρω στο 98% σε προσωπικούς υπολογιστές. Υπήρχε τεράστιο πρόβλημα τόσο με τα γραφικά όσο και με τον ήχο μέχρι πριν έξι με εφτά χρόνια. Όλοι έλεγαν τότε: "Άμα θες multimedia εφαρμογές τότε άστο το linux καλύτερα..."
Η μεγάλη επανάσταση της εισαγωγής του linux στους προσωπικούς υπολογιστές έγινε με τη διανομή Ubuntu (βασισμένη στο Debian) και κατά τη γνώμη μου δύο πράγματα έφταιξαν γι'αυτό... Το πρώτο ήταν ότι το γραφικό του περιβάλλον "έμοιαζε" πολύ με τα windows και το δεύτερο ήταν ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες chipset γραφικών κτλ έδωσαν τα specs ώστε να γραφτούν σωστοί drivers για τις συσκευές αυτές.

ΥΓ: με lynx μπαίνω μόνο από τον server σε περιπτώσεις ανάγκης και καμιά φορά παλιότερα και από τα windows άμα ήθελα να κατεβάσω κανένα crack λόγω έλλειψης pop-up και λόγω ύπαρξης απείρων επιβεβαιώσεων για την παραμικρή μεταβολή που προκαλεί κάθε ιστοσελίδα στο pc (cookies κτλ κτλ).

Το "σου" ήταν γενικό. My bad. Γενικά, πάντως, έκανα quote το αντίστοιχο σημείο που περιέγραφες τη σχέση σου με το γραφικό περιβάλλον. Ίσως περιέγραφες τη χρήση ενώ διαχειριζόσουν ένα server, οπότε οκ, το γραφικό περιβάλλον είναι redundant.

Έγραψα σε αυτό το τόπικ γνωρίζοντας ότι οι περισσότεροι εδώ θέλουν να δοκιμάσουν ή/και να εμβαθύνουν, όχι να διαχειριστούν κάποιο server. Υπό αυτή τη λογική φαντάστηκα ένα χρήστη που ενώ ψήνεται να χωθεί στα βαθειά, θέλει όποτε γουστάρει να ανοίξει το browser και να καεί στο youtube ή να παίξει ένα game. Ε σε αυτή την περίπτωση θεωρώ την προσέγγιση μου μονόδρομο: εγκατέστησε KISS διανομή (arch linux), βάλε γραφικό περιβάλλον, ένα terminal emulator, ένα shelll, το GNU tool chain και off you go.

Οποιαδήποτε linux διανομή αλλά και τα BSD σε λιγότερο βαθμό μπορούν να σταθούν άνετα ως desktop pcs πλέον. Η nvidia γενικά βγάζει σταθερότατους drivers, όπως και η ATI (proprietary και οι δύο, οι open source υπολοίπονται).

Όσο για το ubuntu, άλλαξε τάξη μεγέθους στους χρήστες του linux. Βέβαια, η φύση των χρηστών άλλαξε και αυτή, κάτι στο οποίο αποσκοπούσε η διανομή. Η πλειοψηφία δεν ήταν οι ψαγμένοι linuxάδες, αλλά οι "human beings", όπως άλλωστε το διατυμπανίζουν. Εν τέλει όμως, το αποτέλεσμα ήταν ευλογία: μια μεγάλη μερίδα χρηστών έμαθε τις έννοιες Free and Open Source, GNU, GNU/Linux.

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
Decadence
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #167 on: September 24, 2012, 03:43:14 am »

Με όλες τις διανομές μπορείς να εμβαθύνεις. Ακόμα και με το ubuntu. Στην περίπτωση του ubuntu προτείνω το βιβλίο "A Practical Guide to Ubuntu Linux" του Mark G. Sobell (την τελευταία έκδοση). Εννοείται ότι κυκλοφορεί ως ebook στο inet (ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, torrents κ.λπ.).
« Last Edit: September 24, 2012, 03:47:59 am by Decadence » Logged

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα κι ο Θεός ο ίδιος δε με σταματά..
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #168 on: September 24, 2012, 11:21:01 am »

Quote from: papanestor on September 24, 2012, 00:29:29 am
Το γραφικό περιβάλλον όχι απλά δεν είναι πολυτέλεια των τελευταίων ετών, αλλά προϋπήρχε των windows. Και το ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και είναι πολύ πιο μπροστά από τα windows εμένα μου λέει ότι είναι βασικό. Το ότι δεν είναι μέρος του πυρήνα είναι θέμα δομής του λειτουργικού συστήματος και όχι της σημαντικότητας. Αυτό άλλωστε είναι και το ωραίο, ότι μπορείς να του βάλεις ότι ρούχα θέλεις

Είπες ότι ασχολείσαι με Linux κανένα πεντάρι χρόνια... Νομίζω κάπου τότε βγήκε και το Ubuntu. Μέχρι και πριν βγει το Ubuntu, θεωρούνταν τυχεροί όσοι κατάφερναν να σηκώσουν γραφικό περιβάλλον σε ένα οποιοδήποτε σύστημα. Το πρόβλημα κυρίως ήταν λόγω κλειστών drivers γραφικών. Δε λέω ότι δεν υπήρχε γραφικό περιβάλλον αλλά ότι ήθελες πολύ συγκεκριμένο μηχάνημα και βαθύτερες γνώσεις για να μπορέσεις να σηκώσεις τον X-server τότε (τουλάχιστον μέχρι το 2006). Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε εγκατάσταση susse έπρεπε να βάλεις με το χέρι ακόμη και τους ρυθμούς ανανέωσης της οθόνης και τις συχνότητες οριζόντιας και κάθετης σάρωσης. Την εποχή εκείνη τα windows  XP χρησιμοποιούνταν σε ένα ποσοστό γύρω στο 98% σε προσωπικούς υπολογιστές. Υπήρχε τεράστιο πρόβλημα τόσο με τα γραφικά όσο και με τον ήχο μέχρι πριν έξι με εφτά χρόνια. Όλοι έλεγαν τότε: "Άμα θες multimedia εφαρμογές τότε άστο το linux καλύτερα..."
Η μεγάλη επανάσταση της εισαγωγής του linux στους προσωπικούς υπολογιστές έγινε με τη διανομή Ubuntu (βασισμένη στο Debian) και κατά τη γνώμη μου δύο πράγματα έφταιξαν γι'αυτό... Το πρώτο ήταν ότι το γραφικό του περιβάλλον "έμοιαζε" πολύ με τα windows και το δεύτερο ήταν ότι οι κατασκευάστριες εταιρίες chipset γραφικών κτλ έδωσαν τα specs ώστε να γραφτούν σωστοί drivers για τις συσκευές αυτές.
Όχι, εγώ δεν είπα πόσο το χρησιμοποιώ, ο solid ήταν αυτός Tongue Το χρησιμοποιούσα πριν το Ubuntu (για την ακρίβεια το Ubuntu το έχω δει για κανά μισάωρο συνολικά Tongue ) κι έχω ζήσει τις εποχές που έπρεπε να τα βάλεις με το χέρι για να τρέξει... αλλά το γραφικό περιβάλλον δεν ήταν το μοναδικό που δεν έτρεχε κατευθείαν... Απλά τα γραφικά ήταν το πιο δύσκολο γιατί στα τσιπ βγαίνουν συνέχεια καινούριες εκδόσεις χωρίς να δίνουν τα specs όπως είπες, οπότε λογικό ήταν μια κοινότητα που αναπτύσσει εθελοντικά τους drivers, από το μηδέν τότε, να μην προλαβαίνει.. Γι αυτό και αν το έβαζες σε κάποιο παλιότερο μηχάνημα δούλευαν όλα. Αλλά σήμερα που έχουν ωριμάσει τα πράματα, βλέπεις ότι όπως και με όλες τις συσκευές που δουλεύουν κατευθείαν, έτσι γίνεται και με τα γραφικά, ακόμα και πριν βάλεις τους επίσημους κλειστούς drivers από ATI/Nvidia, αν έχεις δει μόνο τα windows σου φαίνονται εξωγήινα τα γραφικά στο linux Tongue

Να συμφωνήσω και με τα 2 παραπάνω ποστ: 1) Το ότι υπάρχει το ubuntu μόνο θετικό μπορεί να είναι. Όπως παλιότερα αν σου έλεγε κάποιος ότι θέλει να το δοκιμάσει θα έλεγες Red Hat, Suse ή Mandriva, έτσι σήμερα θα του πεις ubuntu, για τον πολύ απλό λόγο ότι θέλεις να του πεις κάτι που είναι εύκολο στη χρήση για να το δει πως είναι και να έχει μια θετική εντύπωση, όχι ότι πρέπει να φάει ώρες για να μπορέσει να φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Αν θέλει να εμβαθύνει θα το ψάξει μόνος του μετά. Ε το Ubuntu βοήθησε πάρα πολύ στη διάδοση του ελεύθερου λογισμικού, και αυτό μόνο ως κατόρθωμα μπορώ να το δω, άσχετα που για άλλους λόγους εγώ προτιμάω debian.
2) Όλες οι διανομές, άσχετα από τις ευκολίες, έχουν το ίδιο πράμα από κάτω. Όπως π.χ. μπορείς να βάζεις ένα πρόγραμμα με ένα deb, άνετα στο ίδιο σύστημα αν θέλεις μπορείς να κατεβάζεις τα source και να τα χτίζεις από την αρχή...

Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρελός παπάς με βάφτισε!!!

View Profile
« Reply #169 on: November 19, 2012, 23:43:08 pm »

ειπα και γω να μπω στον κοσμο του λινουξ
λοιπον σκεφτηκα να βαλω debian
1η ερωτηση απ ολα αυτα τα dvd θα κατεβασω μονο το 1 ή θα χρειαστω και καποιο αλλο; http://cdimage.debian.org/debian-cd/6.0.6/i386/bt-dvd/
2ον εχετε υποψην κανα καλο τουτοριαλ για το πως τα κανω εγκατασταση; (να φανταστω η ολη διαδικασια δε θα χει καμια σχεση με τα αυτοματοποιημενα windows)
επισης εχετε τιποτα συμβουλες για noobαδες σαν εμενα;
αυτα

People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy.
It is in a glass jar on my desk.
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #170 on: November 19, 2012, 23:51:09 pm »

αφου τωρα μπαινεις στον κοσμο του λινουξ μη βαλεις debian. βαλε mint. ή ubuntu αν και εχει χαλια γραφικο.
Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #171 on: November 19, 2012, 23:54:45 pm »

βασικα εγω σκεφτηκα να βαλω debian για να ψαχτω λιγο κιολας
και να μην παω στα ubuntu που ειναι αρκετα κοντα στα windows
λες να κανω μαλακια;

People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy.
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
« Reply #172 on: November 20, 2012, 00:03:10 am »

Quote from: Jim D. Ace on November 19, 2012, 23:54:45 pm
βασικα εγω σκεφτηκα να βαλω debian για να ψαχτω λιγο κιολας
και να μην παω στα ubuntu που ειναι αρκετα κοντα στα windows
λες να κανω μαλακια;

don't.

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #173 on: November 20, 2012, 00:04:40 am »

αν και το debian εχει εξανθρωπιστει τα τελευταια χρονια, εχει προβληματα που ειναι ακυρα και πολλες φορες αλυτα.

με το ubuntu ή το mint θα πειραματιστεις το ιδιο οπως και με το debian, χωρις τις κακες παρενεργειες.
Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #174 on: November 20, 2012, 00:13:54 am »

αχα
οποτε προς το παρον αφηνω στην ακρη το debian
θα δοκιμασω τα kubuntu και βλεπουμε μετα

rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #175 on: November 20, 2012, 00:14:34 am »

απο θεμα ευκολης μεταβασης απο windows, προτεινω mint με cinnamon με τα 1000
απο θεμα ευκολιας στην εγκατασταση, ubuntu, windows installer. απειρως πιο απλο απο την συνηθισμενη διαδικασια των windows

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

BabylonX
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #176 on: November 20, 2012, 01:11:19 am »

Πάντως πρόσφατα δοκίμασα κάποια σχετικά τελευταία ubuntu (νομίζω 11.04 ήταν) και απογοητεύτηκα. Και δε μιλάω μόνο για το γραφικό περιβάλλον το οποίο συνηθίζεται η και παραμετροποιείται αλλά κυρίως για την απόδοση. Σε core2duo με 4Gb μνήμη και δεν έλεγες ότι πετάει κιόλας. Αντίθετα σερνόταν. Μάλιστα κάμποσες φορές μου αρνήθηκε να τρέξει σε διάφορα λάπτοπ 5ετίας και πάνω γιατί δεν υποστήριζε το παλιό hardware! Για μένα είναι απαράδεκτο διανομή linux να μην υποστηρίζει "παλιό" hardware. Υποτίθεται ότι η φιλοσοφία του είναι να είναι ελαφρύ και βέλτιστο και να μπορεί με λίγους πόρους να αποδίδει όπως αποδίδουν άλλα υποτίθεται βαριά λειτουργικά σε πιο ισχυρό hardware. Αν είναι να χρειάζομαι gamers pc 12μηνου για να τρέξω linux το χάσαμε το κορμί. Πας στη νησίδα και θυμάσαι τι ωραίο λειτουργικό ήταν κάποτε και πόσες προοπτικές είχε.

Δε ξέρω αν τα mint είναι κι αυτά έτσι, πάντως ubuntu δε θα σου πρότεινα με τίποτα.

Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #177 on: November 20, 2012, 01:12:36 am »

και τι θα μου προτεινες;

Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #178 on: November 20, 2012, 01:16:14 am »

Για όλα φταίει ο Chrome! Στα λίνουξ περνάει περιόδους με απίστευτα memory leaks.

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
BabylonX
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #179 on: November 20, 2012, 01:19:35 am »

Δεν είμαι γκουρού στα linux για να σου προτείνω κάτι άλλο. Απλά θεώρησα καλό να παραθέσω και τη δική μου γνώμη για τα ubuntu και θα με ενδιέφερε κυρίως να ακούσω απαντήσεις από hardcore linuxάδες για να βγει ένα συμπέρασμα. Ας μας πούνε αυτοί τι είναι καλύτερο. Για μένα πάντως το πιο σημαντικό είναι να τρέχει το λειτουργικό αεράτα σε ένα αξιοπρεπές hardware (δε ζήτησα να τρέχει σε zx81) περιλαμβάνοντας παράλληλα όλες τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας και τις τελευταίες τεχνολογίες από άποψη software (δε θέλω δηλαδή να μου πει κάποιος να βάλω πχ linux 5ετίας για να το πετύχω) και τα γραφικά τα θεωρώ τελευταία. Νομίζω ότι για τον περισσότερο κόσμο είναι έτσι ακόμη κι αν οι περισσότεροι δεν το έχουν αναλύσει. Με βάση αυτά ας μας πει κάποιος linuxας τι θα ήταν καλύτερο.

Pages: 1 ... 10 11 [12] 13 Go Up Print
Jump to: