• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:10:42 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:10:42 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 50
Guests: 110
Total: 160
despoina15
Tesla_1
Petran25
Bill g
spoun
xarabalios
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Ioannakoliou
chrisg
Nikos_313
DarkMagiK06
Yamal
Leou
Stelios Leivas
antreassv
aris123321
apostchris
JoHn!
andyy
evax
JiMan5
jojos
Lmnop
kimxnas
DimKaratzas
superkolios
Denisivo
ore525
tmpadasn
marwt
mmikelo
iliaspapam
mikebel
jimalexoud
kkon
malogeor
theofr
chrisbetas
LelisNiko
IBOURAS
aimgk
Anita
cheefler
Kyrisan
lasef
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Συμβουλές σε πρωτοετείς (ή τι μετάνιωσα που δεν έκανα στα πρώτα έτη)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: Συμβουλές σε πρωτοετείς (ή τι μετάνιωσα που δεν έκανα στα πρώτα έτη)  (Read 11088 times)
Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Re: Συμβουλές σε πρωτοετείς (ή τι μετάνιωσα που δεν έκανα στα πρώτα έτη)
« Reply #15 on: June 30, 2021, 21:27:19 pm »

Και εγώ θα πώ να ξεμπερδέυουν με όσα περισσότερα μαθήματα μπορούν, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, γιατί καθώς ο χρόνος περνάει θα έχεις βρει αυτό που σου αρέσει στην σχολή, και με τα αλλά μαθήματα που βρίσκονται σε άλλη γνωστική περιοχή θα βαρίεσαι να τα διαβάσεις γιατί κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σου χρειαστούν και ποτέ.

Γένικα αυτό που έχω δει αυτά τα χρόνια που είμαι στην σχολή είναι ότι, αν ασχοληθείς με ένα μάθημα και το διαβάσεις σίγουρα θα το περάσεις όσο δύσκολο και αν ακούγεται ότι είναι , με εξαίρεση ίσως τα πεδία , αλλά είμαι από αυτούς που ξέμπλεξαν με την πρώτη με τα πεδία και σαε ι, (τα σαε ιι , προχθες τα έδωσα  Cheesy), όποτε πάλι θα πω με σωστό διάβασμα μπορείς να  περάσεις οποιοδήποτε μάθημα.

Πάμε τώρα στο σωστό διάβασμα, εξαρτάται από το μάθημα, εξαρτάται και από άτομο σε άτομο,  αλλά σε γενικές γραμμές, στα περισσότερα μαθήματα είναι το ίδιο  πράγμα, διαβάζεις από σημειώσεις (είτε δικές σου που κράτησες στο μάθημα , είτε άλλων, ή κάνεις και συνδιασμό σημειώσεων), βιβλίο άνοιξα σε λίγα μαθήματα (πεδία , τηλεπικοινωνιακά συστήματα, αριθμητική ανάλυση, θερμοδυναμική ίσως και σε άλλο που δεν θυμάμαι).
Αν και ο καλός βαθμός αποτελεί θέμα τύχης, γιατί μπορεί να τύχει να βάλλουν κουλά σε μια εξέταση ή να τύχει να βάλλουν πανεύκολα στην επόμενη,σε γενικές γραμμές, για να πάρεις καλό βαθμό θα πρέπει μετά το διάβασμα των σημειώσεων,  να κάνεις πολύ καλή εξάσκηση σε ασκήσεις παρόμιας λογικής με τα θέματα που βάζουν οι διδάσκοντες, που θα βρεις τέτοιες ασκήσεις ?Στα Παλιά θέματα στα downloads , λύσε όσα περισσότερα μπορείς, αλλά πρόσεχε να είναι του ίδιου καθηγήτη που έχεις και τώρα, γιατί αν αλλάξει καθηγητής σε μάθημα αλλάζει πολλές φορές και η φιλοσοφία των θεμάτων. Αλλά μην κόβεις μάθημα γιατί δεν πήρες καλό βαθμό, έχεις άλλα τόσο μπορεί να πάρεις σε άλλα μάθηματα καλύτερο βαθμό.
Δεν θα αναλύσσουμε εδώ το κάθε μάθημα ξεχωριστά, όταν ξεκινάει ένα εξάμηνο μπες στο board του εξαμήνου, διάβασε πληροφορίες για το κάθε μάθημα, διάβασε γνώμες παλιότερων και ζήτησε και νέες γνώμες.

Σε φοιτητικές ομάδες, ναι να μπεις (δεν έχω μπει αλλά το σκέφτομαι να μπω).

Άλλη μια συμβουλή είναι αποβάλεται όσο γίνεται πιο γρήγορα την νοοτροπία οι σημειώσεις και τα θέματα που λύνω είναι δικά μου και δεν τα δίνω σε κανέναν , τι με νοιάζει έμενα τι θα κάνει ο άλλος.... Τι θα τις κάνεις ρε φίλε τις σημειώσεις ή τα λυμένα θέματα αν περάσεις το μάθημα? Θα σαπίζουν σε μια βιβλιοθήκη για χρονιά μέχρι να τις πετάξεις εν τέλη.  Ανέβασε τα στα downloads ότι θεωρείς ότι είναι χρήσιμο ,  θα κάνεις καλό σε εκατοντάδες συναδέλφους τα επόμενα χρόνια.

Μαθετε να χρησιμοποιήτε το thmmy.gr, ρωτήστε για διάφορα πράγματα, απαντήστε σε άλλους, θα βγείτε κερδισμένοι.

« Last Edit: June 30, 2021, 21:44:47 pm by Caterpillar » Logged

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"

xristosioan
Veteran
Θαμώνας

View Profile
« Reply #16 on: June 30, 2021, 22:26:57 pm »

Εγώ θα κάνω ένα λίγο πιο βαρετό πόστ περί thmmy γενικότερα. :

Το thmmy.gr δεν υπάρχει από μόνο του, κάποια παιδιά το συντηρούν, είτε ως moderators είτε ως developers, τα οποία είναι μέλη της ΟΔ/ΟΣ.
Σκοπός της ΟΔ/ΟΣ είναι να διατηρήσει την εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ, τόσο τεχνικά όσο και σε σχέση με το περιεχόμενο.
Η δουλειά σε αυτή είναι εθελοντική και ο καθένας κάνει ότι μπορεί.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η ΟΔ/ΟΣ, κάνει κάλεσμα για νέα μέλη, ωστόσο μπορεί οποιοσδήποτε να δηλώσει συμμετοχή ακόμα και σε περιόδους που δεν υπάρχει ανοικτό κάλεσμα.
Ένα από τα τεχνικά ζητήματα που διαχειρίζεται είναι και το mthmmy, η εφαρμογή του φόρουμ για τα smartphones. Σας προτείνω, ανεπιφύλακτα να την κατεβάσετε, καθώς εμένα με έχει βολέψει απίστευτα πολύ και πλέον μπαίνω πιο πολύ στο φόρουμ από εκεί, παρά από τον υπολογιστή μου. Ιδιαίτερα το feature με τις ειδοποιήσεις για τις απαντήσεις στα topic που με ενδιαφέρουν με έχει καταβολέψει.

Όποιος/α θέλει να ασχοληθεί με app ή/και web development είναι ένα πολύ καλό μέρος να ξεκινήσει, με την ανάπτυξη ή/και με την συντήρηση του φόρουμ. Σίγουρα αποτελεί μια πρώτη τάξεως ευκαιρία, για πρακτική εμπειρία πάνω σε αυτούς τους τομείς, ενώ παράλληλα αφήνει και έργο για τις επόμενες γενεές. (+Bonus : αποτελεί asset για το βιογραφικό σας)

Για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο μέλος της ΟΔ/ΟΣ με προσωπικό μήνυμα.
ultraviolet
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: June 30, 2021, 23:04:46 pm »

Σαν κάποια που έχει φτάσει διψήφιο έτος και μετανιώνει πάρα πολύ για το πώς αντιμετώπισε τα πρώτα έτη της σχολής, έχω να πω τα εξής:

1) Στο πρώτο έτος μάθετε όσο είναι δυνατόν πώς να διαβάζετε, ακόμα κι αν χρειαστεί trial and error στην αρχη. Όπως είπαν και κάποια παιδιά προηγουμένως, σημειώσεις που κρατάτε μόνοι σας ή που βρήκατε στο thmmy και σας βολεύουν και τις καταλαβαίνετε είναι must. Τα περισσότερα μαθήματα βγαίνουν με σημειώσεις και παλιά θέματα. Μην κάνετε το λάθος να μπαίνετε για διάβασμα στο "τούβλο" και χάνεται η μπάλα. Είναι σημαντικό να ξεφύγει κανείς απ' τη λογική του λυκείου στο διάβασμα. Εγώ άργησα πάρα πολύ να μάθω να διαβάζω και δεν έδινα μαθήματα επειδή η ύλη τους μου φαινόταν ατελείωτο χάος που δεν ήξερα πώς να αντιμετωπίσω.

2) Όπως είπαν και παραπάνω τελειώνετε με τα υποχρεωτικά εργαστήρια όσο το δυνατόν νωρίτερα για να μην τα κουβαλάτε.

3) Μη διαλέξετε μαθήματα, και κατ' επέκταση τομέα, με λογική το πόσα ects έχουν ώστε να πάρετε πτυχίο με λιγότερα μαθήματα. Προτείνω να επιλέγετε με βάση το τι σας ενδιαφέρει. Για μένα προσωπικά το διάβασμα μαθημάτων που δε με ενδιέφεραν ήταν το πιο βασανιστικό.

4) Προσπαθήστε να βρείτε μια ομάδα συμφοιτητών που να συννενοηστε και να συνεργάζεστε καλά. Είτε είναι για διάβασμα, είτε για εργαστήρια, είτε για εργασίες. Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα, γιατί στον τομέα όταν αρχίσουν να έρχονται οι εργασίες σωρηδόν χρειάζεται ομάδα στην οποία να μπορείς να βασιστείς. Δεν υπάρχει χειρότερο απ' το να έχεις υποχρεωτικές εργασίες σε πολλαπλά μαθήματα και ο άλλος να έχει ρίξει πιστόλι και να πρέπει να βγάλεις δουλειά για τρεις μόνο και μόνο για να μην κοπείς.

5) Μην ακούτε συμφοιτητές σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι ένα μαθημα και πόσο χρόνο θέλει για να διαβαστεί. Ο καθένας έχει το ρυθμό του. Κάποιος μπορεί να χρειάζεται μια ώρα για να καταλάβει κάτι και κάποιος άλλος ένα απόγευμα. Παρακολουθείτε όσο μπορείτε τα μαθήματα και δείτε παλιά θέματα από νωρίς μέσα στο εξάμηνο για να βγάλετε συμπέρασμα για το πόσο δύσκολο είναι ένα μαθημα, πόσο διάβασμα απαιτεί και που δίνει ο καθηγητής βαρύτητα.

6) Προσπαθήστε να διαβάζετε κάθε μέρα για κάποιες ώρες ή έστω να βλέπετε όσα κάνετε στις παραδόσεις. Έτσι δεν θα είναι όλα ένα ατελείωτο βουνό όταν πλησιάζει η εξεταστική.

Edit: Τομέας ενέργειας
« Last Edit: July 01, 2021, 00:11:33 am by ultraviolet » Logged
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #18 on: June 30, 2021, 23:29:59 pm »

Quote from: ultraviolet on June 30, 2021, 23:04:46 pm
6) Προσπαθήστε να διαβάζετε κάθε μέρα για κάποιες ώρες ή έστω να βλέπετε όσα κάνετε στις παραδόσεις. Έτσι δεν θα είναι όλα ένα ατελείωτο βουνό όταν πλησιάζει η εξεταστική.
Αυτό είναι ένα ψέμα που λέμε όλοι στον εαυτό μας μετά από κάθε αποτυχημένη εξεταστική νομίζω  Cheesy

ultraviolet
Veteran

View Profile
« Reply #19 on: June 30, 2021, 23:32:11 pm »

Quote from: Argirios on June 30, 2021, 23:29:59 pm
Αυτό είναι ένα ψέμα που λέμε όλοι στον εαυτό μας μετά από κάθε αποτυχημένη εξεταστική νομίζω  Cheesy
Ε ναι αλλά δεν παύουμε να ελπίζουμε για την επόμενη  Cheesy
K

View Profile
« Reply #20 on: July 01, 2021, 00:03:11 am »

Πολύ ενδιαφέρον τοπικ. Συμφωνώ με αρκετά απ' οσα γράφτηκαν και κάποια στιγμή ίσως καθίσω να γράψω κι εγω εκτενέστερα. Θα πρότεινα αν δεν έχει πρόβλημα ο καθένας που γράφει τη γνώμη του αν θέλει να μας αναφέρει και τον τομέα του.
sent from mTHMMY 

https://www.youtube.com/watch?v=yVfR_fhZK58#t=2m41
Chr1sgr
Θαμώνας

Electricity is really just organized lightning

View Profile
« Reply #21 on: July 01, 2021, 00:04:12 am »

ωραίο τοπικ μακάρι να το χα ενα χρόνο πριν  Undecided\
sent from mTHMMY 

graduated: 09/04/2025
Ο χρυσός κανόνας: Πάρε ό,τι είναι πιο εύκολο
K

View Profile
« Reply #22 on: July 01, 2021, 00:05:14 am »

Quote from: Chr1sgr on July 01, 2021, 00:04:12 am
ωραίο τοπικ μακάρι να το χα ενα χρόνο πριν  Undecided\
sent from mTHMMY 

κι εγώ 8. Μη νιώθεις άσχημα
sent from mTHMMY 

https://www.youtube.com/watch?v=yVfR_fhZK58#t=2m41
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #23 on: April 03, 2024, 19:26:14 pm »

Κάτσε να επαναφέρω εις την επικαιρότητα ένα τόπικ καλωσορίζματος πρωτοετονίων για να είμαι ο πρώτος που τα υποδέχομαι τα επόμενα με τον δικό μου μοναδικό "τρυφερό" τρόπο  shifty shifty
Δεν μετανιώνω που τα είχα γράψει όλα στον κόκκορα το πρώτο έτος Tongue Ούτε το 2ο  Cheesy
sent from mTHMMY 

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: