• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:08:52 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:08:52 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 41
Guests: 109
Total: 150
dimitris585
anon
Mavromati
ore525
Anatolim
Yamal
mavropan
iliaspapam
tols1
Kyritsisss
astepoul
gogolhs
Fraser
zgeorgitz
christina02
parvanitid
maestros
jim_sklab
Το παγώνι
victoria
Katarameno
dr.giorgos
0restis
Nekt
Zaxarenia
mayia psarikoglou
ThanosV
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
fkagk
ඞ
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αχ αυτος ο τομεας!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Αχ αυτος ο τομεας!!  (Read 14041 times)
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re:Αχ αυτος ο τομεας!!
« Reply #30 on: December 08, 2004, 13:15:55 pm »

Τέλος έχω μια ερώτηση και θα χαιρόμουν να ακούσω τη γνώμη του gpap. Γιατί ένας εργοδότης που ψάχνει τον Bob το μάστορα να προτιμήσει μια γυναίκα στη δουλειά του, όταν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τόσους άντρες; Οι τελευταίοι ούτε εγκυμοσύνες θα περάσουν, ούτε άδειες μητρότητας θα ζητήσουν, ούτε θα έχουν τους πολλαπλούς ρόλους που μια γυναίκα συνήθως αναλαμβάνει στη ζωή της. Μήπως ν΄αρχίσω να ψάχνω τις ημερομηνίες του επόμενου ΑΣΕΠ; Αν είσαι καλός στη δουλεία σου, θα μου πείτε... Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.      

Τώρα μου βάζεις πραγματικά δύσκολα!! Είναι γεγονός ότι ο χώρος της βιομηχανίας και των κατασκευών είναι ανδροκρατούμενος από πλευράς Μηχανικών. Βέβαια ξέρω και μερικές συναδέλφισες που έχουν ..αφήσει εποχή σε βαριά βιομηχανικά πόστα, ανοίγοντας δρόμους σαν γνήσιοι πιονέροι για την άλωση του φ@λλοκρατικού status quo στη βιομηχανία. (Δε διστάζω να πώ μάλιστα ότι ήταν και παλιές μας φοιτήτριες και εγώ προσωπικά αισθάνομαι ιδιίτερη χαρά όταν ακούω παλιοκαραβάνες Μηχανικούς να λένε...ρε καλά που βρήκαμε την Κ....... και μας βάζει σε τάξη τα μαστόρια γιατί είχαμε χάσει τη ..μπάλλα τόσα χρόνια). Θα έλεγα λοιπόν ότι μάλλον είναι θέμα .... DNA αρχικά και πόσο πολύ αξίζει να το παλέψει κάποια ..στη συνέχεια. Πάντως είναι αλήθεια ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στην ελληνική κοινωνία, όπου η παρουσία γυναικών στον τεχνικό χώρο περιγράφεται ακόμη και σήμερα από τη χαρακτηριστική ...ρύση ...έλληνα Βιομήχανου  Grin Grin Grin της προηγούμενης εικοσαετίας (ανθούσης τότε της ελληνικής βιομηχανίας)

....και τι να την κάνω έγώ ρε τη γυναίκα Μηχανικό!!! Τι θα κουβεντιάζει με τα παιδιά (τους ,,τεχνίτες δηλαδή!!)? Για γκόμενες ή για ποδόσφαιρο?

Συνεπώς αν θεωρείτε τον ευαυτό σας ειδικό στα παραπάνω topics τότε ..παίζει η βιομηχανία. Αν όχι ...βούρ για το ΑΣΕΠ!!! 8) 8)

(ή στά γραφεία των 4-5-6 ορόφων του κτιρίου Δ - γέμισαν και αυτά και τώρα βάζουμε και στο υπόγειο).

Γρηγόρης Παπαγιάννης
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #31 on: December 08, 2004, 13:17:45 pm »

Quote from: kagi on December 08, 2004, 12:39:25 pm
Τέλος έχω μια ερώτηση και θα χαιρόμουν να ακούσω τη γνώμη του gpap. Γιατί ένας εργοδότης που ψάχνει τον Bob το μάστορα να προτιμήσει μια γυναίκα στη δουλειά του, όταν έχει να διαλέξει ανάμεσα σε τόσους άντρες; Οι τελευταίοι ούτε εγκυμοσύνες θα περάσουν, ούτε άδειες μητρότητας θα ζητήσουν, ούτε θα έχουν τους πολλαπλούς ρόλους που μια γυναίκα συνήθως αναλαμβάνει στη ζωή της. Μήπως ν΄αρχίσω να ψάχνω τις ημερομηνίες του επόμενου ΑΣΕΠ; Αν είσαι καλός στη δουλεία σου, θα μου πείτε... Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.      

Όπως επίσης και τις μέρες περιόδου.
Το έχω ακούσει από εργοδότη για αυτό το γράφω.

Γενικά η Κούλα έχει δίκιο.Οι άντρες σε τεχνικά επαγγέλματα (μηχανολόγοι/ηλεκτρολόγοι/μηχανικοί) προτιμώνται σχεδόν αποκλειστικά.
Και ένας άλλος παράγοντας που δεν αναφέρθηκε είναι η ανάληψη και διεκπεραίωση ενός έργου. Σκεφτείτε μια γυναίκα να έχει  υπό την επίβλεψή της κάποιο έργο και να κουματνάρει ένα μάτσο εργάτες. Σκεφτείτε την περίπτωση που κάνει ένα αμελητέτο λάθος τι έχει να ακούσει.Τι τα θες κυρία μου,πάνε στην κουζίνα σου και τα γνωστά. Αλλά ακόμη χειρότερα οι εργάτες είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα την πάρουν πολύ στα σοβαρά. Μα να δεχτούν διαταγές από μια γυναίκα; Και για να μην αναφερθούμε στον ερωτικό-σεξουαλικό τομέα και τα διάφορα πειράγματα κτλ κτλ.

ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
kagi
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #32 on: December 08, 2004, 16:43:07 pm »

@gpap:Καλά φοβόμουν ότι η απάντηση θα άρχιζε με το "Είναι γεγονός ότι"...  :'(
@fugitive:Please λέγε με kagi.Το Κούλα προέκυψε εν τη ρύμη του λόγου. Wink

Παιδαγωγικό, και βρήκα την υγειά μου...
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #33 on: December 08, 2004, 18:09:10 pm »

Γειά σας και από μένα, με λένε Δημήτρη, αλλά πολύ λίγοι το ξέρουν λόγω του πιασάρικου "nick".
 Όπως έχετε καταλάβει εμείς οι Ηλεκτρολόγοι είμαστε πολύ "αρπαγμένα" άτομα. Όλα μας φταίνε. Το Υπουργείο, οι τειτζήδες, οι πληροφορικάριοι, ο NOC κτλ. και αν δεν υπάρχει κανείς από αυτούς ωστε να συνασπιστούμε και να αποδείξουμε οτι είμαστε - και θα είμαστε - ο "αφρός" στην αγορά εργασίας.... χωριζόμαστε σε Τομείς και πλακωνώμαστε μεταξύ μας. Ποιοί είναι καλύτεροι, ποιοί έχουν καλύτερες προοπτικές να βγάζουν 2500Ε με το καλημέρα σε μια δουλειά, ποιοί έχουν του καλύτερους καθηγητές, ποιός Τομέας προσέχει καλύτερα τους (ω_ω_ω) των σπουδαστών τους (κορυφαίο το humor του Mr. Gpap αλλά ...Τομέα θέλουν να επιλέξουν οι μικροί, όχι Πτέρυγα Φυλακών) και πάει λέγοντας.

Anyway (που λέμε και στο χωριό μου), εγώ επέλεξα τον τομέα Ηλεκτρονικής για τους λόγους που προανέφερε και η Cyberkat και η οποία περιέγραψε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στα χωράφια μας. Δεν βλέπω τον λόγο πάντως κάποιος να υπερθεματίζει τον Τομέα του σε βάρος κάποιου άλλου, όλοι έχουμε τα βίτσια μας. Αν κάποιος μέχρι το 5 εξάμηνο δεν ξέρει τι θέλει να κάνει, ποιά μαθήματα του κεντρίζουν το ενδιαφέρον και με ποιά βγάζει σπυράκια στο άκουσμά τους τότε καλά θα κάνει να κάτσει να αρχίσει να ψάχνεται και όχι να κάνει γκάλοπ για τον most popular Τομέα. Με το να ψάχνεται βέβαια δεν εννοώ "το μυαλό και την ψυχή του" αλλά βγείτε έξω και γνωρίστε όσο πιό πολλά πράγματα μπορείτε. Πάντως δεν είναι και ντροπή να αλλάξεις Τομέα αν κάτι δεν σου πάει καλά με την επιλογή σου. Ε, και να χρειαστεί να κάψεις και καναδύο μαθήματα πάνω στην αλλάγη δεν είναι και τόσο τραγικό. Έχω φίλη που στο Μετσόβιο έχει αλλάξει 5-6 φορές Ροή και παρεπιπτώντως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα που γνωρίζω. Να ψάχνεστε βρε όσο μπορείτε, για να βρείτε αυτό που τελικά σας ενδιαφέρει πραγματικά και μη ζητάτε έτοιμες λύσεις του τύπου (θελω α,β,γ ...ποιός Τομέας είναι για εμένα;) ...ρομποτάκια.

Σε αυτό που διαφωνώ με πολλούς πάντως είναι το θέμα της "εξειδίκευσης". Είμαι αντίθετος σε αυτή τη λογική στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Έχουμε χρόνια μπροστά μας, μεταπτυχιακά και σεμινάρια να εξειδικευτούμε σε ότι θέλουμε ή καλύτερα σε ότι θα ξέρουμε σίγουρα οτι θέλουμε. Σε ένα Πανεπιστήμιο όμως, όπως θέλουμε να λέγεται το κτήριο που φοιτούμε, δεν μπορώ να καταλάβω την λογική της εξειδίκευσης. Έτσι κι αλλιώς τα σημαντικότερα πράγματα στο επάγγελμά μας θα τα γνωρίσουμε αφού αποφοιτήσουμε καθ' ότι στην Ελλάδα η εκπαίδευση ακολουθεί με διαφορά 5ετίας τις εξελίξεις στα επαγγελματικά. Εδώ που είμαστε τώρα όμως δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να καταπιαστεί π.χ. με την επεξεργασία δεδομένων, και να μην ενδιαφέρεται έστω και λίγο για το "πριν" και το "μετά" (όπου το πρίν=ΜΔΗΕ και το μετά=διαμόρφωση και εκπομπή). Τι στο καλό ...με "μαύρα κουτιά" θα αντιμετωπίζουμε το 70% του αντικειμένου μας;

Σε αυτό το σημείο πολύ θα ήθελα να κάνω μια κοινωνιολογική ανάλυση για τον τύπο των ατόμων που επιλέγουν τον κάθε Τομέα και τι επιδραση έχει αυτή η επιλογή στην μετέπειτα κοινωνική τους ζωή, αλλά μπορεί να γίνω αντιπαθής (ή να πω περισσότερο αντιπαθής;), οπότε θα γράψω κάτι κάποια άλλη στιγμή και θα το postαρω στο "Χιούμορ - Ανέκδοτα" που μπορεί να περάσει πιο επιφανειακά και θα μπορώ να γλυτώσω από κανένα Τηλεπ. που θα με κυνηγάει να μου καρφώσει καμια omni.

@Kagi: Τι τα θέλεις, απ΄ ότι φαίνεται και από το post σου ο Τομέας μαζεύει τα πιο ζωντανά και χαβαλετζήδικα άτομα. Τώρα θα μου πείς αν ζείς παρέα με τα 20kV και δουλεύεις στα 5 μέτρα από αυτά, είναι μετά τη δουλειά να μην εκτιμάς τη χαρά της ζωής; Πάντως αν δεν σε χτυπήσουν 220 δεν μπορείς να λέγεσαι ενεργειακός. Δεν έχεις "επαφή" με το αντικείμενο.

@fugitive: Για το πως μπορεί να κάνει κουμάντο μια γυναίκα σε εργοτάξιο, παραδίδει σεμινάρια μια φίλη μου ηλεκτρολόγος που είναι υπεύθυνη εργαταξίου σε έργα της ΕΥΔΑΠ.

@lars: Πάνω κάτω έτσι είναι τα πράγματα. Με τα βιβλία είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Όσο για τις ενημερώσεις από Ηλεκτρονικούς... μόνο διαδικτυακά. Μας πειράζει το φως της μέρας και δεν βγαίνουμε πολύ.

@Jason-X:
Jason-X wrote : "Προσφατα ακουσα οτι στη Ρωσια υπαρχει σχολη που μαθαινουν να βλεπουν κατι κ μετα να το προγραμματιζουν! Οχι να το φανταζονται...θα μου πειτε αυτο δεν ειναι καλο γιατι αναγκαστικα κινουνται σε καποια πλαισια.Αλλα οταν ακουσα οτι αυτο που βλεπουν κ μετα προγραμματιζουν φτανει να ειναι ενα ολοκληρο λειτουργικο συστημα πιστευω οτι αυτοι ναι ξεφευγουν!"

Ναι, όντως "ξεφεύγουν". Παλιά στη Ρωσία λόγω του απολυταρχικού πολιτεύματος δεν κυκλοφορούσε καλή φούντα, αλλά μάλλον τώρα που χαλάρωσαν τα πράγματα και  άνοιξε και η αγορά με το Αφγανιστάν του δίνουν και καταλαβαίνει.

Τι λες ρε Jason... το "βλέπουν" και μετά το "προγραμματίζουν" ;;; Μήπως αυτό δεν έκανα καλά τόσο καιρό και δεν μου έτρεχαν τα προγράμματα;

@Gpap: Καλά παίζει ενεργειακό meeting και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα; Καταθέτω γραπτά τη συμμετοχή μου:
Την άλλη Πέμπτη το ενεργειακό meeting θα βαρύνει με την παρουσία του ο Ένας, ο Μοναδικός, ο Ακατονόμαστος, ο Ακροβάτης των Threads, ο Αγαπητικός των Κλάσεων, ο Αναβάτης της Γεννήτριας, ο Καβαλάρης των IP, ο Νταβατζής της Java, ο Οργασμός των URL, η Ηδονή των Σκληρών Δίσκων, ο Διακορευτής των CD-ROM, ο Εισβολέας των μΕπεξεργαστών, ο Ανασκολοπιστής των Motherboard, Lurpak ο Ηλεκτρονικός.
« Last Edit: December 08, 2004, 18:26:33 pm by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #34 on: December 08, 2004, 20:10:40 pm »

Να απαντησω σε μερικα θεματα που τεθηκαν..
Κατ αρχας το οτι μια γυναικα εχει διαπρεψει ως μηχανικος δεν μου λεει τπτ!
Οχι οτι πιστευω το αντιθετο αλλα δεν αποτελει στατιστικο στοιχειο το οτι ΜΙΑ γυναικα φιλη μου εχει κανει πραγματα κ θαυματα!
Σιγουρα οι γυναικες μπορουν αλλα μια προκαταληψη τοσο γενικα οσο κ ειδικα (στη μηχανικη) υπαρχει!

Επειτα θελω να σημειωσω οτι εγω εδω περα δεν κανω κανενα ειδους γκαλοπ, ουτε διαγωνισμο για το ποιος λεκτικα (η πιο σωστα γραπτα) θα μας αποδειξει οτι ο τομεας του ειναι ο καλυτερος, ουτε δωρακια μοιραζω σε οποιον βρει το σωστο!!
Αποψεις συλλεγω για να δω κ εγω αλλα κ πολλοι αλλοι συναδελφοι τι κατασταση επικρατει στους τομεις!
Κ κυριως αν οι τομεις ανταποκρινονται στις προσδοκιες που ειχαν οι φοιτητες οταν τους επελεγαν!
Σιγουρα ολοι μας ξερουν τι τους αρεσει κ τι οχι....αυτο ομως δεν απαγορευει σε καποιον να του αρεσει κατι παραπανω (οποτε να μην ξερει τι να επιλεξει ή τι να ΠΡΩΤΟεπιλεξει), η να του αρεσουν κ ΟΛΑ (γιατι οχι), η φυσικα να μην του αρεσει κ τπτ!

Ακομα να προσθεσω οτι αυτο περι προγραμματισμου στη Ρωσσια δεν μου κατεβηκε απ το κεφαλι μου, ουτε στο ονειρο μου το ειδα, ουτε φουντα Αφγανη πηρα κ μου ρθε!
Το διαβασα στο RAM (αν θυμαμαι καλα) σε ενα τευχος του καλοκαιριου κ ειχε κ παραπομπη σε ενα δικτυακο τοπο..δεν εδωσα κ τρελη βαση να σας πω την αληθεια.

Οσο για το οτι πρεπει να ψαχνομαστε γενικα συμφωνω απολυτα. Σιγουρα ολοι εχουμε καταλαβει οτι η σχολη δεν μας προσφερει 10 γνωσεις στο πιατο τις μαθαινουμε κ τελειωσε ειμαι μηχανικος τωρα!
Ο καθενας πρεπει να καταβαλει ατομικη προσπαθεια για να αφομοιωσει αυτα που του μαθαινει η σχολη να τα εφαρμοσει ή μαλλον να κατσει να σκεφτει πως μπορει να τα εφαρμοσει!
Κ φυσικα ιντερνετ κ περιοδικα ειναι τα αναποσπαστα εργαλεια ενος επιστημονα που ψαχνεται κ ενημερωνεται!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
gpap

View Profile
« Reply #35 on: December 08, 2004, 21:07:38 pm »

@Gpap: Καλά παίζει ενεργειακό meeting και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα; Καταθέτω γραπτά τη συμμετοχή μου:
Την άλλη Πέμπτη το ενεργειακό meeting θα βαρύνει με την παρουσία του ο Ένας, ο Μοναδικός, ο Ακατονόμαστος, ο Ακροβάτης των Threads, ο Αγαπητικός των Κλάσεων, ο Αναβάτης της Γεννήτριας, ο Καβαλάρης των IP, ο Νταβατζής της Java, ο Οργασμός των URL, η Ηδονή των Σκληρών Δίσκων, ο Διακορευτής των CD-ROM, ο Εισβολέας των μΕπεξεργαστών, ο Ανασκολοπιστής των Motherboard, Lurpak ο Ηλεκτρονικός.

Είπαμε! Σκληρή πόρτα στο club!! 8) 8) 8) (ιδιαίτερα για Ηλεκτρονικούς ...που τους κολλάει το ποντίκι και γεμίζουν τα posts!! Grin Grin Grin).

To pwd ισχύει μόνο για (Ηλεκτρονικές) γατούλες.. Για τα ... βουτυρόπαιδα το μόνο που τους σώζει είναι ο ...πρότερος ενεργειακός βίος!! Wink Wink Wink

Γρηγόρης Παπαγιάννης
(που έμαθε να γλεντάει τη ζωή του ζώντας καθημερινά απέναντι από ......1,5 ΜV τάσεις - λέγε με Στασινόπουλο!!!)
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #36 on: December 09, 2004, 03:53:43 am »

Quote from: gpap on December 08, 2004, 21:07:38 pm

Είπαμε! Σκληρή πόρτα στο club!! 8) 8) 8) (ιδιαίτερα για Ηλεκτρονικούς ...που τους κολλάει το ποντίκι και γεμίζουν τα posts!! Grin Grin Grin).

Καλά μην τα λέμε όλα... μια άτυχη στιγμή με την ιστοσελίδα, που παρεπιπτόντως δεν έχει delete και δεν συγχωρεί λάθη.  Roll Eyes

To pwd ισχύει μόνο για (Ηλεκτρονικές) γατούλες.. Για τα ... βουτυρόπαιδα το μόνο που τους σώζει είναι ο ...πρότερος ενεργειακός βίος!! Wink Wink Wink

ʼλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη.  8) 8) 8)
Παρόλαυτα, είμαι ενεργειακός , τα ηλεκτρονικά και οι Η/Υ είναι χόμπι.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
(που έμαθε να γλεντάει τη ζωή του ζώντας καθημερινά απέναντι από ......1,5 ΜV τάσεις - λέγε με Στασινόπουλο!!!)

Αλήθεια που χρησιμοποιούνται στα Ενεργειακά τα 1,5 ΜV, εκτός από κάτι γραμμές μεταφοράς UHV στη Σιβηρία; Στην εξορία ήσασταν;  Grin
« Last Edit: December 09, 2004, 18:01:56 pm by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
gpap

View Profile
« Reply #37 on: December 09, 2004, 10:27:32 am »

Αλήθεια που χρησιμοποιούνται στα Ενεργειακά τα 1,5 ΜV, εκτός από κάτι γραμμές μεταφοράς UHV στη Σιβηρία; Στην εξορία ήσασταν;  

Χρησιμοποιούνται και στο ...εργαστήριο ΥΤ!! (παρεπιπΤόντως!!)

ΓΠ
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #38 on: December 10, 2004, 03:13:49 am »

Quote from: gpap on December 09, 2004, 10:27:32 am
Αλήθεια που χρησιμοποιούνται στα Ενεργειακά τα 1,5 ΜV, εκτός από κάτι γραμμές μεταφοράς UHV στη Σιβηρία; Στην εξορία ήσασταν;  

Χρησιμοποιούνται και στο ...εργαστήριο ΥΤ!! (παρεπιπΤόντως!!)

ΓΠ

Παρεπιπτόντως, άκουσα ότι εκείνη η γάτα των ΥΤ Wink είχε χρησιμοποιειθεί παλιότερα σε σχετικό πείραμα. Με την ευκαιρία να ρωτήσω, τι της αρέσεικαι που τη χάνεις που τη βρίσκεις στο υπόγειο του εργαστηρίου ΥΤ είναι χωμμένη;
Και με την ευκαιρία Νο2 να ρωτήσω, εξω-Ενεργειακός μπορεί να περάσει καμιά βόλτα από το εργαστήριο ΥΤ? Να δει το ηλετρικό τόξο από κοντά;

ΥΓ: Δε μπορείτε να μεταφερετε την ημερομηνία του NRGparty? 16-19 θα λείπω ταξίδι  :'( :'( :'(

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
kagi
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #39 on: December 10, 2004, 15:17:21 pm »

Φίλε fugitive, το γιατί η γάτα συχνάζει στην υπόγα μπορώ να σου το πω. Για τα υπόλοιπα ίσως ο gpap έχει μια απάντηση.
Η γάτα, που λες, είναι "γάτα" και συχνάζει όπου έχει καλό κόσμο. Σε υπόγεια και κουτούκια δηλαδή. Να μη σου πω ότι θα' ρθει και στη σύνοδο των χαμένων ενεργειακών. Γιατί νομίζεις ήρθε στο ΠανεπισΤΗΜΜΥο; Μόνο επειδή κάποιος της έχει κάθε μέρα ένα πιατάκι με γατοτροφή;
Δεν έχω ανακαλύψει ακόμα ποιος είναι αυτός που γεμίζει το εν λόγω πιατάκι (θα το βρεις κατεβαίνοντας, αριστερά από τη σκάλα) αλλά μέχρι να πάρω πτυχίο θα το εξιχνιάσω το μυστήριο, είμαι γάτα εγώ. Roll Eyes Γέλασε κανείς; Α, είπα μήπως.
Πάντως είδα τη γάτα να κοιμάται αραχτή και μακάρια πάνω στο μάτσο με τα καλώδια του εργάστηρίου των ΣΗΕ και έφριξα.Betadine κανείς;  Lips Sealed

Όσο για το τόξο, ένα θα σου πω: Στο τελευταίο εργαστήριο των ΥΤ2 σβήσαμε τα φώτα  όλου του εργαστηρίου και είδαμε κάτι διασπάσεις...τρέλα. Έτσι, για να ζηλεύετε οι μη ενεργειακοί και να μη λέτε ότι δεν είμαστε ρομαντικοί εμείς οι "5 μέτρα από τα 20kV και 15 μέτρα κάτω από τη γη".  Roll Eyes

Παιδαγωγικό, και βρήκα την υγειά μου...
Cyberkat
Guest
« Reply #40 on: December 10, 2004, 15:19:50 pm »

Η Βάνα με ενημέρωσε για τα σατανικά σχέδια του ενεργειακού τομέα να ξεμοναχιάζει ηλεκτρονικούς και να τους αναγκάζει με φριχτά βασανηστήρια να αλλαξοπιστήσουν.  Shocked
Παρ' όλα αυτά κάποιος πρέπει επιτέλους να ρίξει  φως στα ανήλιαγα ενεργειακά υπόγεια όπου συμβαίνουν τέτοιου είδους σκοτεινές πράξεις και να τους ξεσκεπάσει σε έγκυρα έντυπα όπως το Ποντίκι, το Καρφί, Ciao, Traffic κλπ. Για τέτοιες αποστολές πάντα είναι απαραίτητη μια..
Γάτα
(που έμαθε να γλεντάει τη ζωή της ζώντας καθημερινά απέναντι από... 1.5 L μπύρα)
 Grin Grin Grin
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #41 on: December 10, 2004, 16:21:59 pm »

Βασικά αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω για τον ενεργειακό τομέα είναι το εξής: Τι μέρος της ενέργειας (pun unintended Tongue ) του φοιτητή ξοδεύεται σε θέματα του στιλ "πώς λειτουργεί το τάδε μηχάνημα" και πόσο βαθιά μπαίνεις στην ουσία του; Δηλ. πχ μαθαίνεις τις αρχές λειτουργίας μιας γεννήτριας (λέμε τώρα)... έχεις όμως το θεωρητικό υπόβαθρο ώστε να μπορείς να το διερευνήσεις και να σκεφτείς κάποια βελτίωση; Ή αποκτάς μόνο στείρες γνώσεις του στιλ "αυτό πάει εκεί, εκείνο πάει εκεί" (κάτι που σιχαίνομαι προσωπικά); Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητή...

Δε σας κρύβω ότι μικρή είχα τη φαντασίωση (η οποία ακόμα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μου) ότι θα κατάφερνα να πετύχω την ψυχρή σύντηξη! (εε, ουου, ψωνάρα Tongue ) Εντάξει, αυτή μου η φιλοδοξία ήταν υπερβολική, αλλά τελοσπάντων καταλαβαίνετε το πνεύμα: Θα ήθελα πέραν των απαραίτητων πρακτικών γνώσεων να μπορώ να δημιουργήσω και κάτι δικό μου, οσοδήποτε ασήμαντο, ή έστω να προσπαθήσω... από τον τομέα αυτό τι δυνατότητες ακριβώς θα αποκομίσω; Γιατί αν δεν ανταποκρίνεται στις (υπερβολικές; μάλλον) απαιτήσεις μου, καλύτερα να πάω ηλεκτρονική, καθώς με ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι υπολογιστές.
gpap

View Profile
« Reply #42 on: December 10, 2004, 16:48:39 pm »

Παρεπιπτόντως, άκουσα ότι εκείνη η γάτα των ΥΤ  είχε χρησιμοποιειθεί παλιότερα σε σχετικό πείραμα
.

Ποιά καλέ η Ηλέκτρα μας??? Αυτή είναι η μασκώτ των ...υπόγειων εργαστηρίων του ενεργειακού τομέα. Μάλλον θα αναφέρεσαι στην περίπτωση ενός εραστή καραμιδόγατου (ενός από τους πολλούς καθόσον όπως είναι γνωστό οι γάτες κυβερνητικές και ....μη κυβερνητικές διάγουν βίο έκλυτο), ο οποίος μετά από τρελλό sex έγειρε για ύπνο πάνω στον μετασχηματιστή 20 kV / 400 V, γεγονός που αποδείχθηκε τελείως ...επιβλαβές για τις 7 ζωές του. Ηθικό δίδαγμα...Προσέχουμε που την πέφτουμε, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά!!!

Με την ευκαιρία να ρωτήσω, τι της αρέσεικαι που τη χάνεις που τη βρίσκεις στο υπόγειο του εργαστηρίου ΥΤ είναι χωμμένη;

Το πρόβλημα μας απασχόλησε και εμάς. Μετά από εξονυχιστική μελέτη των ΗΜ πεδίων στο χώρο του υπογείου, των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας και της σχετικής κυκλοφορίας ..γάτων παντός τύπου, καταλήαξαμε στο συμπέρασμα ότι αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι οι κυρίες της γραμματείας του τομέα την ταίζουν ανελλιπώς δις τουλάχιστον ημερησίως (εξ ού και ο σωματότυπος κάτι σε Garfield φέρνει!!).

Και με την ευκαιρία Νο2 να ρωτήσω, εξω-Ενεργειακός μπορεί να περάσει καμιά βόλτα από το εργαστήριο ΥΤ? Να δει το ηλετρικό τόξο από κοντά;

Φυσικά και όχι!!! Διότι η προσαρμογή του ενεργειακού πρέπει να γίνεται σταδιακά έτσι ώστε το πετσί του να αποκτήσει τις επιθυμητές ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες σε χαμηλότερες τάσεις (ΣΗΕ) πριν πλησιάσει τα
MV.

Ελα πλάκα κάνω. Τρύπωσε (στο σκοτάδι) μαζί με κάποια ομάδα και τότε θα δεις το τόξο το αληθινό. Κι αν ανάψουν τα φώτα πες ότι ψάχνεις ...τη γάτα!!

ΥΓ: Δε μπορείτε να μεταφερετε την ημερομηνία του NRGparty? 16-19 θα λείπω ταξίδι    

Δεν ξέρω!! και εγώ καλεσμένος είμαι!!
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #43 on: December 10, 2004, 17:44:54 pm »

@Nessa: Nessa νομίζω η ερώτησή σου έχει προφανή απάντηση. Φυσικά και θα δίνεται η δυνατότα να εμβαθύνουν όσο μπορούν στα χρονικά πλαίσια που διδάσκεται το κάθε μάθημα. Το πόσο βέβαια θα εμβαθύνει ο καθένας είναι τελείως προσωπικό θέμα (...εντάξει παίζει και ένα μικρό ρόλο ο καθηγητής). Το να κάνεις όμως κάποια "βελτίωση" σε κάτι, αν φυσικά δεν εννοείς κάποια ρύθμιση προσαρμογής σε συνθήκες λειτουργίας, αλλά σε θέματα σχεδιασμού, είναι κάτι που ξεφεύγει από τις δυνατότητες ενός οποιουδήποτε προπτυχιακού σπουδαστή (με εξαίρεση τους σπουδαστές Σχολών Μαγειρικής).
Όσο για τις "υπερβολικές απαιτήσεις" σου, το δύσκολο σε κάθε περίπτωση θα είναι να ανταποκριθείς εσύ σε αυτά και όχι το περιβάλλον σου σε σένα. Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

@Cyberkat: Μέσα σε κάθε Ενεργειακό κρύβεται ένας Δρ. Μένγκελε (γι' αυτό και η αγάπη για σκοτεινά υπόγεια). Το ηλεκτροσόκ εξάλλου είναι παραδοσιακά ένα από τα εργαλεία της Ψυχιατρικής επιστήμης για θεραπείες... παντώς είδους.

@Kagi: Καλά βρε Kagi μου, για να ικανοποιήσετε το βίτσιο σας είναι ανάγκη για τόσο μεγάλη σπατάλη ενέργειας;  Cheesy
Γιατί δεν αγοράζετε μια σφαιρούλα Van der Graaf ο καθένας σας, να βάζετε το δαχτυλάκι σας επάνω και να χαίρεστε με το τόξο;  Grin
Τώρα που είπες "γάτα κοιμάται σε καλώδια" μου θύμησες τότε που έκανα την πρακτική μου στον υποσταθμό του *******. Μια μέρα είχαμε βρεί έναν αρουραίο να κάνει βόλτες πάνω στο καλώδιο των 20kV πριν τον Μ/Σ. Σκεφτήκαμε οτι για να τον διώξουμε θα έπρεπε να κόψουμε την παροχή (ξέρεις τώρα, υποσταθμός νοσοκομείου, απομόνωση συστήματος αυτόματου ελέγχου, εφεδρικές γεννήτριες σε λειτουργία, απόζευξη, κυνήγι ποντικιού, 15 τεχνικοί σε δουλειά... δε βαριέσαι λέμε, ή θα πηδήξει και θα φύγει, ή είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε ασφάλειες και το "εφεδρικο". Τελικά μετά από καμιά ώρα το ποντίκι αποφάσισε να πηδήξει... στο γειτονικό καλώδιο. Οι αυτόματοι έπεσαν σε ~1s, το H/Π ζεύγος μπήκε σε 7-8s, βύθιση<10%, ικανοποιητικά. Ελπίζω να μην παρακολουθούν τη λίστα λάθος άτομα.
Βρε μήπως μια γάτα στον υποσταθμό να ανέβαζε την αξιοπιστία του συστήματος.  Wink

« Last Edit: December 10, 2004, 17:48:44 pm by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #44 on: December 10, 2004, 18:59:10 pm »

Καλά ρε συ εννοείται. Εγώ όμως θέλω να ξέρω ποια είναι η φύση των μαθημάτων, γιατί αλλιώς μπορώ κάλλιστα να πάω ηλεκτρονική και μετά το μεταπτυχιακό μου να το κάνω ενέργεια...
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: