• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:11:28 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 17:11:28 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 106
Total: 164
lina_zs
dimitrisblioumis
ArsenD
chriskazakos
sofaki
jimalexoud
Chrisvb17
gcheristanidhs
Ast
Belafonte
Chaidec
manos_diakakis
daphnenik
malogeor
Panagismark
nmpampal
Haralampos
Petross
JoHn!
maestros
aalmpanb
Dimosthenis
Sotirisbikos
petikas
npalami
tank
witchingHour
kstavroulis
noimaginationforthis
freskoulhs
DJ Stefzia
DespoinaKarategou
meni
Giopan
John120196
Farmakis Aggelos
alice
papajohnn06
tasakis
xdallas
Nikos_313
George_RT
marf10
teeeoooo
mdimitrig
bit11
Apostolos adam
aurora
bilbo
valentini
elias_farhood
mavrhs
athichatz
lelenia
Kv
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Επιστήμες > Ιατρική (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ομοιοπαθητική. Μύθος ή πραγματικότητα;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Go Down Print
Author Topic: Ομοιοπαθητική. Μύθος ή πραγματικότητα;  (Read 26670 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Re: Ομοιοπαθητική. Μύθος ή πραγματικότητα;
« Reply #60 on: November 23, 2006, 21:06:39 pm »

Τα μηνύματα περί οικονομικών συστημάτων μεταφέρθηκαν εδώ

www.twitter.com/apostolos1986
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #61 on: November 23, 2006, 22:08:20 pm »

Quote from: Ολύμπιος
Για το AIDS οι φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδοτούν την έρευνα για τη θεραπεία και μόνο και όχι για την πρόληψη, γιατί πολύ απλά θέλουν να υπάρχουν άρρωστοι για να πουλάνε τα φάρμακα τους!
Και αναρωτιόμουν γιατί δεν έχουν εκλείψει ακόμη αρρώστιες που είχαν κάποτε εκατομμύρια θύματα(=πελάτες) όπως η Ευλογιά.Μάλιστα έχω ακούσει ότι το εμβόλιο κατά της Ευλογιάς υπάρχει ήδη από το 1796,αλλά οι φαρμακοβιομηχάνοι κάνουν τα πάντα για να μην διαρρεύσει από τα υπόγεια εργαστήριά τους.
Και φυσικά όποια εταιρεία τολμήσει να βγάλει πρώτη το εμβόλιο κατά του AIDS είναι σίγουρο(με μαθηματική ακρίβεια) πως θα χρεωκοπήσει.Εξάλλου ποιο κράτος,οργανισμός,ασφαλιστικό ταμείο ή ακόμα και ιδώτης θα χρηματοδοτούσε ένα τέτοιο εμβόλιο?Όλοι στο κόλπο των φαρμακοβιομηχάνων είναι!(Περισσότερες πληροφορίες στο δελτίο ειδήσεων του ALTER)

Πάντως τώρα πέρα από υπερασπιστής συγκεκριμένου κόμματος που φαίνεται από τα ποστ σου ότι είσαι,
Το κόμμα που υπερασπίζομαι δεν υπάρχει ακόμα.Αλλά δεν είμαι δογματικός στις απόψεις μου (ειδικά στις πολιτικές) και δεν έχω πρόβλημα να αλλάξω γνώμη ή να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος(Δεν είναι όλοι γεννημένοι αλάνθαστοι όπως εσύ). Πάντως μέλος της KNE δεν νομίζω να γίνω ποτέ... Grin Grin Grin (Καθαρά για λόγους αισθητικής)

φαίνεσαι πλέον και σύγχρονος υπερασπιστής των φαρμακοβιομηχανιών...
Ελπίζω να πληρώνεσαι καλά για αυτά που κάνεις και να έχεις και καλή σύνταξη, γιατί αλλιώς το συμπέρασμα μου ...(να το γράψω?)

Έχω μετοχές στην Novartis και ιδιωτική ασφάλιση.
Αλλά όταν αρρωσταίνω χρησιμοποιώ μόνο ομοιοπαθητικά φάρμακα,οργονοθεραπεία και ψυχεδελικά μανιτάρια(πάντα σε συνδιασμό με προσευχή στα Ανόργανα Όντα και σαμανική καθοδήγηση),ως τυπικός πλούσιος επιχειρηματίας.Τα φάρμακα που διατείθενται για τους προλετάριους είναι μούφες!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #62 on: November 23, 2006, 22:10:32 pm »

Γενικα τα εμβόλια μπορούν είναι αποδοτικά. Και για αυτό αρέσουν στις εταιρίες.

Αυτό που δεν τους νοιάζει είναι η ίαση (η αποθεράπευση)...

byeeee
Νessa
Guest
« Reply #63 on: November 23, 2006, 22:46:39 pm »

Quote from: Wanderer on November 22, 2006, 21:48:33 pm
Ενδεικτικά Nessa, δες αυτό το link: http://www.medicinbio.com/Greek/scihom.htm
Δε μπορώ να ψάξω μία μία όλες αυτές τις έρευνες. Πάντως στα blog που συχνάζω κάθε τόσο γράφεται και μια κριτική σε κάποια παρόμοια έρευνα - όλες έχουν παραλείψεις στη μεθοδολογία τους. Εμένα αυτό που με πείθει είναι ότι κανένας ακόμα δεν έχει πάρει το εκατομμύριο Wink
Νessa
Guest
« Reply #64 on: November 23, 2006, 23:05:00 pm »

Στον Ολύμπιο δεν έχει νόημα να απαντήσω. Δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο "στηρίζω τη θεωρητική έρευνα για την τάδε υπόθεση" και "κυκλοφορώ στο εμπόριο προϊόντα που η λειτουργία τους βασίζεται στην τάδε υπόθεση". Καμιά φορά Ολύμπιε θα σου πουλήσω ένα μπουκαλάκι με νερό που έχω που το πίνεις και ζεις 3000 χρόνια - η λειτουργία του βασίζεται στην τελειοποιημένη θεωρία των υπερχορδών, αυτή δεν έχει βγει ακόμα βέβαια, αλλά λεπτομέρειες θα κοιτάμε τώρα Grin
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #65 on: November 24, 2006, 01:20:56 am »

Ο αλάνθαστος

Quote from: Zarathoustra on November 21, 2006, 20:15:48 pm
Η ομοιοπαθητική είναι μία ανοησία, και δεν είναι καθόλου στενοκεφαλιά να την απορρίπτεις.

Η επιστήμονας

Quote from: Nessa on September 02, 2006, 19:57:21 pm
3) Το φάρμακο παρασκευάζονται ως εξής: Παίρνουμε την ουσία Χ και τη διαλύουμε μέσα σε νερό, σε αναλογία 1 μέρος Χ προς 10 μέρη νερό. Μετά κουνάμε το διάλυμα πέρα δώθε 10 φορές μπροστά-πίσω, 10 φορές αριστερά-δεξιά και 10 φορές πάνω-κάτω - δεν κάνω πλάκα! Ύστερα παίρνουμε 1 μέρος από αυτό το διάλυμα, το διαλύουμε σε 10 μέρη νερό και επαναλαμβάνουμε το ταρακούνημα όπως πριν. Τώρα η αναλογία είναι 1 μέρος στα 100, ή 1 στα 10^2, ή σύμφωνα με το συμβολισμό τους 2Χ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε τουλάχιστον στα 10Χ... δηλαδή 1 μέρος της ουσίας σε 10000000000 μέρη νερό! Δεν κάνω πλάκα!!!!! Πάρτε τον αριθμό του Avogadro και υπολογίστε την πιθανότητα να βρίσκεται έστω κι ένα μόριο της ουσίας Χ στο μπουκαλάκι που θα πάρετε.

1 mol νερού ή πιο απλά 18 gr νερού έχουν  Ν=6.022*10^(23) μόρια νερού

Αν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα mol νερού από 2 ποσότητες Α και Β με αναλογία 1:10^(10) στο τελικό δείγμα θα είχαμε περίπου Αn=6.022*10^(13) μόρια νερού από την ποσότητα Α ή με όλα τα μηδενικά για να το αντιληφθούν μερικοι/ές 60220000000000 μόρια νερού από την ποσότητα Α και φυσικά τα υπόλοιπα (N-An)μόρια θα είναι από την ποσότητα Β
Και όλα αυτά σε 18 γραμμάρια νερού...  Δεν κάνω πλάκα!

Βέβαια δεν είναι απόλυτο το νούμερο και το προσεγγίζουμε με καλή δυΐληση του εκάστωτε μείγματος και ένας τρόπος είναι ο αυτός που παρουσιάζει η Νέσσα (άμα δεν έχεις μηχανήματα βάζεις τα χέρια σου)

Αυτά έχει καιρό που τα είδα και γέλασα πολύ με τα φοβερά επιχειρήματα αλλά δεν έβρισκα νόημα να τα απαντήσω
Τα κάναμε στο Γυμνάσιο...

Σε σχέση με σήμερα στην αρχαία Ελλάδα δεν ήξεραν σχεδόν τίποτα και άρα δεν είχαν επιστήμες τότε σύμφωνα με κάποιους εδώ μέσα...
Οι επιστήμες είχαν, έχουν και θα έχουν δυναμική εξέλιξης και βελτίωσης

Πάντως αν οι άνθρωποι σκέφτονταν με τα μυαλά που παρουσιάζουν μερικοί και μερικές σε αυτό τόπικ, τη φωτιά ακόμα με τσακμακόπετρες θα την ανάβαμε...
« Last Edit: November 24, 2006, 01:26:21 am by Ολύμπιος » Logged

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #66 on: November 24, 2006, 04:49:20 am »

10Χ δεν είναι σημαντική αραίωση.Ο ιδρυτής της ομοιοπαθητικής Hahnemann συνιστούσε συνήθως 30C. Με μια ματιά στο internet βλέπει κανείς ότι τα περισσότερα ομοιοπαθητικά σκευάσματα διατίθενται σε αραιώσεις 30C και 200C.

30C σημαίνει 1:10^60 και 200C 1:10^400.Tο 10^23 του αριθμού avocado φαντάζει νάνος με τέτοιους εκθέτες!

Ο σκεπτικισμός δεν είναι στενοκεφαλιά ούτε προυποθέτει παρωπίδες(το αντίθετο θα έλεγα).Είναι δημιουργική διεργασία απαραίτητη για την πρόοδο της επιστήμης.Η απόρριψη μιας δοξασίας,ενός μύθου ή ακόμα και μιας επιστημονικής θεωρίας(όταν γίνεται τεκμηριωμένα) συνιστά πρόοδο και βοηθάει στην εξέλιξη.
Η ομοιοπαθητική δεν είναι κάτι καινούριο που διατυπώθηκε πρόσφατα(όπως για παράδειγμα οι υπερχορδές),έχει μία ιστορία 200 και πλέον ετών.Έχουν γίνει πολλές έρευνες και μελέτες και θα συνεχίσουν να γίνονται, παρά το γεγονός ότι η μέθοδος φαίνεται τελείως παράλογη(με τα σημερινά δεδομένα).

Το να δηλώσει κάποιος σήμερα ότι η ομοιοπαθητική είναι μία ανοησία μου φαίνεται σωστό με πιθανότητα 99.9% (ας πούμε).Φυσικά για έναν άνθρωπο του 1800 θα έδινα πολύ μικρότερη πιθανότητα,η ιατρική εκείνη την εποχή βρισκόταν ακόμα σε εμβρυικό στάδιο.
Σήμερα δεν θα επένδυα τα χρήματα μου σε κάτι σαν την ομοιοπαθητική,δεν θα την συνιστούσα σε κάποιον φίλο μου,ούτε θα την χρησιμοποιούσα για να σώσω την ζωή μου. Ίσως ως λύση απελπισίας,όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.Και αυτά γνωρίζοντας  πως ένα ομοιοπαθητικό σκεύασμα αποκλείεται να με βλάψει(με πιθανότητα 99.9% και για τους ίδιους λόγους που απορρίπτω την ομοιοπαθητική).

Οι ερευνητές ας συνεχίσουν τις έρευνες τους.Μπορεί κάποιος να θέλει να διαπιστώσει αν οι αλχημιστές έχουν τελικά δίκαιο,αν τα εξογκώματα στο κρανίο του ανθρώπου καθορίζουν την ιδιοσυγκρασία του,αν η Γη είναι επίπεδη ή οτιδήποτε βάλει ο νους. Αν κάτι αλλάξει δεν θα έχω πρόβλημα να αναθεωρήσω!Σε αναλογία με την εξέλιξη των ειδών πιστεύω πως μακροπρόθεσμα η "σωστή" θεωρία θα υπερισχύσει ότι και να γίνει(όσο και να προσπαθούν οι "κακοί" δεν μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη).Ένα περιβάλλον που ευνοεί την ελεύθερη ανταλλαγή πληροφοριών,την έρευνα και την αμφισβήτηση απλά επιταχύνει την διαδικασία.

Νessa
Guest
« Reply #67 on: November 24, 2006, 15:56:20 pm »

Quote from: Ολύμπιος on November 24, 2006, 01:20:56 am
Ο αλάνθαστος

Quote from: Zarathoustra on November 21, 2006, 20:15:48 pm
Η ομοιοπαθητική είναι μία ανοησία, και δεν είναι καθόλου στενοκεφαλιά να την απορρίπτεις.

Η επιστήμονας

Quote from: Nessa on September 02, 2006, 19:57:21 pm
3) Το φάρμακο παρασκευάζονται ως εξής: Παίρνουμε την ουσία Χ και τη διαλύουμε μέσα σε νερό, σε αναλογία 1 μέρος Χ προς 10 μέρη νερό. Μετά κουνάμε το διάλυμα πέρα δώθε 10 φορές μπροστά-πίσω, 10 φορές αριστερά-δεξιά και 10 φορές πάνω-κάτω - δεν κάνω πλάκα! Ύστερα παίρνουμε 1 μέρος από αυτό το διάλυμα, το διαλύουμε σε 10 μέρη νερό και επαναλαμβάνουμε το ταρακούνημα όπως πριν. Τώρα η αναλογία είναι 1 μέρος στα 100, ή 1 στα 10^2, ή σύμφωνα με το συμβολισμό τους 2Χ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φτάσουμε τουλάχιστον στα 10Χ... δηλαδή 1 μέρος της ουσίας σε 10000000000 μέρη νερό! Δεν κάνω πλάκα!!!!! Πάρτε τον αριθμό του Avogadro και υπολογίστε την πιθανότητα να βρίσκεται έστω κι ένα μόριο της ουσίας Χ στο μπουκαλάκι που θα πάρετε.

1 mol νερού ή πιο απλά 18 gr νερού έχουν  Ν=6.022*10^(23) μόρια νερού

Αν θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα mol νερού από 2 ποσότητες Α και Β με αναλογία 1:10^(10) στο τελικό δείγμα θα είχαμε περίπου Αn=6.022*10^(13) μόρια νερού από την ποσότητα Α ή με όλα τα μηδενικά για να το αντιληφθούν μερικοι/ές 60220000000000 μόρια νερού από την ποσότητα Α και φυσικά τα υπόλοιπα (N-An)μόρια θα είναι από την ποσότητα Β
Και όλα αυτά σε 18 γραμμάρια νερού...  Δεν κάνω πλάκα!

Βέβαια δεν είναι απόλυτο το νούμερο και το προσεγγίζουμε με καλή δυΐληση του εκάστωτε μείγματος και ένας τρόπος είναι ο αυτός που παρουσιάζει η Νέσσα (άμα δεν έχεις μηχανήματα βάζεις τα χέρια σου)

Αυτά έχει καιρό που τα είδα και γέλασα πολύ με τα φοβερά επιχειρήματα αλλά δεν έβρισκα νόημα να τα απαντήσω
Τα κάναμε στο Γυμνάσιο...

Σε σχέση με σήμερα στην αρχαία Ελλάδα δεν ήξεραν σχεδόν τίποτα και άρα δεν είχαν επιστήμες τότε σύμφωνα με κάποιους εδώ μέσα...
Οι επιστήμες είχαν, έχουν και θα έχουν δυναμική εξέλιξης και βελτίωσης

Πάντως αν οι άνθρωποι σκέφτονταν με τα μυαλά που παρουσιάζουν μερικοί και μερικές σε αυτό τόπικ, τη φωτιά ακόμα με τσακμακόπετρες θα την ανάβαμε...
Τώρα φταίω εγώ, που δεν έκανα τον υπολογισμό μόνη μου, με αποτέλεσμα να μπορεί να μου την πει ο κάθε μαλάκας. Όντως τα 10Χ έχουν ίχνη της ουσίας μέσα.
Larry_Flynt
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #68 on: November 24, 2006, 15:59:42 pm »

Μύθος, απλά συνηθίζεις τον πόνο/πρόβλημα/οτιδήποτε έχεις.

void DrawShadow()
        {
            shadow = Matrix.CreateShadow(-directionalLight0Direction, game.functions.GetPlane(ref game.player.position, 5));
            Matrix[] bones = game.heroPlayer.GetSkinTransforms();
            Matrix[] shadowBones = new Matrix[bones.Length];

for (int i = 0; i < shadowBones.Length; i++)
            {
                shadowBones = bones * shadow;
            }

foreach (ModelMesh mesh in game.heroModel.Meshes)
            {
                foreach (Effect effect in mesh.Effects)
                {
                    effect.CurrentTechnique = effect.Techniques["Shadow"];
effect.Parameters["Bones"].SetValue(shadowBones);  effect.Parameters["View"].SetValue(game.viewMatrix);
effect.Parameters["Projection"].SetValue(game.projectionMatrix);
                }
                mesh.Draw();
            }

}
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #69 on: November 24, 2006, 23:31:15 pm »

Quote from: Νessa on November 23, 2006, 22:46:39 pm
Quote from: Wanderer on November 22, 2006, 21:48:33 pm
Ενδεικτικά Nessa, δες αυτό το link: http://www.medicinbio.com/Greek/scihom.htm
Δε μπορώ να ψάξω μία μία όλες αυτές τις έρευνες. Πάντως στα blog που συχνάζω κάθε τόσο γράφεται και μια κριτική σε κάποια παρόμοια έρευνα - όλες έχουν παραλείψεις στη μεθοδολογία τους. Εμένα αυτό που με πείθει είναι ότι κανένας ακόμα δεν έχει πάρει το εκατομμύριο Wink

Nessa, συγγνώμη αλλά αυτά που λες ακούγονται πάρα πολύ αφελή. Πριν μου έλεγες "βρες μου έστω και ένα πείραμα για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που έγινε με διπλή-τυφλή μελέτη και θα σε παραδεχθώ", δηλαδή δεν είχες καν επίγνωση πως είχαν γίνει τέτοια πειράματα και η μόνη απάντησή σου ήταν "δεν μπορώ να ψάξω μία μία όλες αυτές τις έρευνες" όταν σου έδειξα πως δεν ήθελε και πολύ μυαλό ούτε προσπάθεια για να βρεις αναφορές σε τέτοια πειράματα. Και συνεχίζεις με το κορυφαίο "όλες έχουν παραλείψεις στη μεθοδολογία τους", δηλαδή μιλάς τόσο απόλυτα τη στιγμή που αποκαλύπτεται πως δεν έχεις ιδέα για το τί μελέτες γίνονται στο χώρο της ομοιοπαθητικής.
Υποθέτω όμως πως στο παράδειγμα της Λάνσετ που ανέφερε ο Ζαρατούστρα θα συμφωνούσες με κλειστά μάτια, αν και στο λινκ που σου έδωσα μπορείς να βρεις και την άλλη άποψη για αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα (την οποία νομίζω πως αποφεύγεις συστηματικά να εξετάσεις).
Καλό είναι λοιπόν να προσέχουμε τί λέμε και πολύ περισσότερο το πόσες γνώσεις έχουμε γύρω από αυτά που λέμε.
 Αυτά από μέρους μου όσων αφορά αυτή τη συζήτηση περί ομοιοπαθητικής. Είμαι αρκετά καχύποπτος απέναντί της, αλλά δεν την απορρίπτω δίχως μια σαφή απόδειξη πως είναι μια απάτη. Ξέρω πολύ σοβαρούς γιατρούς που την μελετάνε με πραγματικό ενδιαφέρον και δε δέχομαι πως όλοι αυτοί είναι τσαρλατάνοι οι βλάκες, αλλά μάλλον τέτοιοι χαρακτηρισμοί αξίζουν σε εκείνους που μιλούν για αυτούς τους γιατρούς με τέτοιο τρόπο, έχοντας μάλιστα (όπως αποδεικνύεται στην πορεία) ελλιπέστατες γνώσεις γύρω από αυτό το αντικείμενο και ατσάλινες παρωπίδες. Μπορεί στο τέλος η ομοιοπαθητική να αποδειχθεί μια ανοησία, αλλά αυτό με τίποτα δεν γίνεται να το γνωρίζουμε από τώρα.

« Last Edit: November 26, 2006, 01:31:09 am by Wanderer » Logged

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #70 on: November 25, 2006, 23:47:11 pm »

Quote from: Wanderer on November 24, 2006, 23:31:15 pm
Nessa, συγγνώμη αλλά αυτά που λες ακούγονται πάρα πολύ αφελή. Πριν μου έλεγες "βρες μου έστω και ένα πείραμα για τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που έγινε με διπλή-τυφλή μελέτη και θα σε παραδεχθώ", δηλαδή δεν είχες καν επίγνωση πως είχαν γίνει τέτοια πειράματα
Δε νομίζω πως έχουν γίνει τέτοια πειράματα. Γνωρίζω το συγγραφέα του βιβλίου από το οποίο είναι το απόσπασμα που παρέθεσες, και δεν είναι καθόλου αξιόπιστος. Πολλές φορές έχει επικαλεστεί έρευνες οι οποίες στην πραγματικότητα εμπεριείχαν κάποιο είδος απάτης. Για τις συγκεκριμένες δεν ξέρω, δεν πρόκειται να τις ψάξω μία μία, εγώ λέω τι συμβαίνει συνήθως.

και η μόνη απάντησή σου ήταν "δεν μπορώ να ψάξω μία μία όλες αυτές τις έρευνες" όταν σου έδειξα πως δεν ήθελε και πολύ μυαλό ούτε προσπάθεια για να βρεις αναφορές σε τέτοια πειράματα. Και συνεχίζεις με το κορυφαίο "όλες έχουν παραλείψεις στη μεθοδολογία τους", δηλαδή μιλάς τόσο απόλυτα τη στιγμή που αποκαλύπτεται πως δεν έχεις ιδέα για το τί μελέτες γίνονται στο χώρο της ομοιοπαθητικής.
Σου απάντησα παραπάνω.

Υποθέτω όμως πως στο παράδειγμα της Λάνσετ που ανέφερε ο Ζαρατούστρα θα συμφωνούσες με κλειστά μάτια, αν και στο λινκ που σου έδωσα μπορείς να βρεις και την άλλη άποψη για αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα (την οποία νομίζω πως αποφεύγεις συστηματικά να εξετάσεις).
Καλό είναι λοιπόν να προσέχουμε τί λέμε και πολύ περισσότερο το πόσες γνώσεις έχουμε γύρω από αυτά που λέμε.
 Αυτά από μέρους μου όσων αφορά αυτή τη συζήτηση περί ομοιοπαθητικής. Είμαι αρκετά καχύποπτος απέναντί της, αλλά δεν την απορρίπτω δίχως μια σαφή απόδειξη πως είναι μια απάτη. Ξέρω πολύ σοβαρούς γιατρούς που την μελετάνε με πραγματικό ενδιαφέρον και δε δέχομαι πως όλοι αυτοί είναι τσαρλατάνοι οι βλάκες, αλλά μάλλον τέτοιοι χαρακτηρισμοί αξίζουν σε εκείνους που μιλούν για αυτούς τους γιατρούς με τέτοιο τρόπο,
Σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό: Βλάκας είσαι και φαίνεσαι.

έχοντας μάλιστα (όπως αποδυκνείεται στην πορεία)
Τίποτα δεν απέδειξες. Και μάθε πώς γράφεται το "αποδεικνύεται", αγράμματε.

ελλιπέστατες γνώσεις γύρω από αυτό το αντικείμενο
Εσύ είσαι αυτός που έχει ελλιπέστατες γνώσεις γύρω από το αντικείμενο.

και ατσάλινες παρωπίδες.
Εσύ είσαι αυτός που έχει παρωπίδες.

Μπορεί στο τέλος η ομοιοπαθητική να αποδειχθεί μια ανοησία, αλλά αυτό με τίποτα δεν γίνεται να το γνωρίζουμε από τώρα.
"Με τίποτα"; Περνιέσαι για πολύ σοφός, ε; Αφού δε μπορείς να το καταλάβεις εσύ, δε μπορεί να το γνωρίζει κανένας! Πωωωωωω υποκλίνομαι στη σοφία σου...

Είδες που ξέρω κι εγώ να κάνω προσωπικές επιθέσεις, μικρέ;

Σβήσε τώρα τους χαρακτηρισμούς σου προς εμένα, για να σβήσω κι εγώ τα τελευταία. Και να σου γίνει μάθημα άλλη φορά να συζητάς πολιτισμένα, εντάξει;
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #71 on: November 26, 2006, 02:20:35 am »

Λοιπόν...

Αν είσαι διατεθιμένη Νέσσα να πάρεις πίσω αυτό που είπες, δηλαδή το ότι όλοι οι ομοιοπαθητικοί γιατροί είναι τσαρλατάνοι ή βλάκες, τότε παίρνω πίσω ό,τι ενδεχομένως σε προσέβαλε και σου ζητάω συγγνώμη αν φάνηκα πως μίλησα με αγένεια (διότι αυτό ήταν που, πώς να το πω, με "πείραξε"). Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε να διαβάζεις την απάντησή μου....

Κατ'αρχάς, μου επιβεβαιώνεις ξεκάθαρα πως έχεις παντελή άγνοια και ατσάλινες παρωπίδες, καθώς μόνη σου από αυτά που γράφεις πέφτεις σε γελοίες αντιφάσεις. Αρχικά λες "όλες έχουν παραλείψεις στη μεθοδολογία τους", μετά "για τις συγκεκριμένες δε ξέρω" και "λέω τί συμβαίνει συνήθως" (ενώ πριν λες πως όλες έχουν παραλείψεις). Αφού δεν μπορείς να ξέρεις λοιπόν όλα τα πειράματα που έχουν γίνει και επειδή καθώς φαίνεται δεν είσαι διατεθημένη να εξετάσεις σοβαρά έστω και ένα από εκείνα που τα αποτελέσματά τους ήταν ευνοϊκά για την ομοιοπαθητική, τότε καλύτερα να μη λες τίποτα.

Τη λέξη "αποδεικνύεται" τη διόρθωσα, έγινε κατα λάθος επειδή έγραφα γρήγορα. Αγράμματος δεν είναι εκείνος που γράφει λάθος καμιά λέξη λόγω βιασύνης, αλλά εκείνος/εκείνη (εσύ στη συγκεκριμένη περίπτωση) που παριστάνει την ειδική και την επιστήμονα για να δημιουργεί εντυπώσεις. Ένας συνάδελφος ανέφερε ένα παράδειγμα με την τριχόπτωση που είχε, και εσύ κατευθείαν γεμάτη βεβαιότητα είπες "τα μαλιά σου θα θεραπεύονταν έτσι και αλλιώς"... χμ, μου φαίμεται πως εσύ τελικά περνιέσαι για σοφή, Νέσσα.

Δεν θα ρίξω το επίπεδο αυτής της συζήτησης, βωμολοχώντας όπως κάνεις και εσύ (επειδή προφανώς δεν έχεις τί άλλο να πεις). Το πόσο γελοία είναι η στάση σου φαίνεται από τους χαρακτηρισμούς που κάνεις. Είπες κατηγορηματικά όλους του ομοιοπαθητικούς γιατρούς βλάκες και τσαρλατάνους. Γνωρίζω ομοιοπαθητικούς γιατρούς με τόσο υψηλό επίπεδο γνώσης και σοβαρότητα (η οποία φαίνεται να λείπει από εσένα) , που πραγματικά το να σε ακούω να τους αποκαλείς έτσι, με κάνει να αναπόφευκτα να σου αποδίδω ανάλογους χαρακτηρισμούς. Σκέφτηκες πως μπορεί κάποιος από εδώ να έχει πατέρα ομοιοπαθητικό γιατρό; Όταν εσύ δεν μιλάς πολιτισμένα, μην απαιτείς από τους άλλους να σε αντιμετωπίζουν με τον πρέποντα σεβασμό.

Φυσικά και ξέρεις να κάνεις προσωπικές επιθέσεις. Για να είμαι ακριβής, μόνο αυτό φαίνεται πως ξέρεις να κάνεις. Μπορεί να είμαι "μικρός" αλλά έχω μάθει να σέβομαι τον άλλο πολύ περισσότερο από ότι εσύ.

Όλα αυτά που είπα πηγάζουν από την "αγανάκτησή" μου όταν ακούω να αποκαλείς βλάκα και τσαρλατάνο έναν άνθρωπο που με έχει βοηθήσει πολλές φορές και έχει αποδείξει εμπράκτως την αγάπη του για τους ανθρώπους. Δεν ξέρω αν η ομοιοπαθητική τελικά αποδειχθεί σωστή ή λανθασμένη υπόθεση, ομως καλύτερα εάν τύχει τελικά και αποδειχθεί λανθασμένη, μη βγεις γεμάτη χαρά να υπερηφανευτείς για τη στάση σου. Διότι θα φανείς πολύ γελοία.

Όπως και να έχει, εσύ κατηγορείς ως τσαρλατάνους και βλάκες τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς και δεν αξαιρείς από αυτούς ούτε έναν. Εγώ ξέρω ομοιοπαθητικούς γιατρούς που δεν είναι ούτε τσαρλατάνοι ούτε βλάκες (απλά ψάχνουν την αλήθεια). Άρα το να σου αποδώσω ανάλογους χαρακτηριμούς δεν θα έπρεπε να σε προσβάλλει. Μιλάω με τον τρόπο που μιλάς και εσύ. Αφού λοιπόν σε ενοχλεί αυτός ο τρόπος όταν τον χρησιμοποιούν οι άλλοι, τότε να πάψεις να τον χρησιμοποιείς και εσύ.

Επειδή δεν μου αρέσουν οι διαπληκτισμοί με την κακή έννοια, αν σε επόμενες απαντήσεις σου εξακολουθήσεις να μιλάς με τέτοιο απαράδεκτο λεξιλόγιο και ειρωνεία, απλά δεν θα σου απαντήσω. Βρες κάποιον άλλον να εκτονωθείς.
« Last Edit: November 26, 2006, 02:24:30 am by Wanderer » Logged

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #72 on: November 26, 2006, 12:13:30 pm »

Quote from: Wanderer on November 26, 2006, 02:20:35 am
Λοιπόν...

Αν είσαι διατεθιμένη Νέσσα να πάρεις πίσω αυτό που είπες, δηλαδή το ότι όλοι οι ομοιοπαθητικοί γιατροί είναι τσαρλατάνοι ή βλάκες, τότε παίρνω πίσω ό,τι ενδεχομένως σε προσέβαλε και σου ζητάω συγγνώμη αν φάνηκα πως μίλησα με αγένεια (διότι αυτό ήταν που, πώς να το πω, με "πείραξε"). Σε αντίθετη περίπτωση, συνέχισε να διαβάζεις την απάντησή μου....

Κατ'αρχάς, μου επιβεβαιώνεις ξεκάθαρα πως έχεις παντελή άγνοια και ατσάλινες παρωπίδες, καθώς μόνη σου από αυτά που γράφεις πέφτεις σε γελοίες αντιφάσεις. Αρχικά λες "όλες έχουν παραλείψεις στη μεθοδολογία τους", μετά "για τις συγκεκριμένες δε ξέρω" και "λέω τί συμβαίνει συνήθως" (ενώ πριν λες πως όλες έχουν παραλείψεις). Αφού δεν μπορείς να ξέρεις λοιπόν όλα τα πειράματα που έχουν γίνει και επειδή καθώς φαίνεται δεν είσαι διατεθημένη να εξετάσεις σοβαρά έστω και ένα από εκείνα που τα αποτελέσματά τους ήταν ευνοϊκά για την ομοιοπαθητική, τότε καλύτερα να μη λες τίποτα.
Τώρα πραγματικά γίνεσαι γελοίος. Έχω "παντελή άγνοια" επειδή δεν ξέρω λεπτομέρειες για το τάδε πείραμα που έγινε πριν από 15 χρόνια; Είναι δυνατόν; Έχω "ατσάλινες παρωπίδες" επειδή αρνούμαι να πιστέψω έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρω ότι έχει αναφερθεί επανειλημμένα σε πειράματα-απάτες; Ο Dana Ullman έχει πει τις μαλακίες κατά καιρούς. Κάθε φορά που γίνεται ένα παρόμοιο "πείραμα" βγαίνουν αμέσως δέκα bloggers και επισημαίνουν ένα σωρό ανακρίβειες. Πέφτω σε "γελοίες αντιφάσεις" επειδή δεν τα θυμάμαι ένα ένα; Αν υπήρχε έστω και ένας τρόπος να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής με ένα έγκυρο πείραμα, αυτός που θα τα κατάφερνε θα έπαιρνε το Nobel (και το εκατομμύριο του Randi).

Τη λέξη "αποδεικνύεται" τη διόρθωσα, έγινε κατα λάθος επειδή έγραφα γρήγορα. Αγράμματος δεν είναι εκείνος που γράφει λάθος καμιά λέξη λόγω βιασύνης, αλλά εκείνος/εκείνη (εσύ στη συγκεκριμένη περίπτωση) που παριστάνει την ειδική και την επιστήμονα για να δημιουργεί εντυπώσεις. Ένας συνάδελφος ανέφερε ένα παράδειγμα με την τριχόπτωση που είχε, και εσύ κατευθείαν γεμάτη βεβαιότητα είπες "τα μαλιά σου θα θεραπεύονταν έτσι και αλλιώς"... χμ, μου φαίμεται πως εσύ τελικά περνιέσαι για σοφή, Νέσσα.
Εγώ δεν περνιέμαι για σοφή. Αγράμματος είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει ότι δε μπορεί να βγάλει γενικά συμπεράσματα από ένα μεμονωμένο περιστατικό, ειδικά όταν δεν ξέρει λεπτομέρειες. Ίσως ακούστηκα πολύ σίγουρη για την τριχόπτωση, αλλά ειλικρινά το γεγονός μου θύμισε την ταινία "η κυρά μας η μαμή", όπου ο γιατρός δίνει ασπιρίνη σε ένα παιδάκι για να του πέσει ο πυρετός, μετά πάει η μαμή και το "ξεματιάζει", και όταν πέφτει ο πυρετός του παιδιού η μαμά του πιστεύει ότι το ξεμάτιασμα δούλεψε...

Δεν θα ρίξω το επίπεδο αυτής της συζήτησης, βωμολοχώντας όπως κάνεις και εσύ (επειδή προφανώς δεν έχεις τί άλλο να πεις).
Ε όχι και δεν έχω τι άλλο να πω! Τόσα πράγματα έχω πει!

Το πόσο γελοία είναι η στάση σου φαίνεται από τους χαρακτηρισμούς που κάνεις. Είπες κατηγορηματικά όλους του ομοιοπαθητικούς γιατρούς βλάκες και τσαρλατάνους.
Δε νομίζω ότι είναι γελοία η στάση αυτή. Το ίδιο λέω και για τους αστρολόγους (btw, τους είπα βλάκες ή τσαρλατάνους, όχι "και").

Γνωρίζω ομοιοπαθητικούς γιατρούς με τόσο υψηλό επίπεδο γνώσης και σοβαρότητα (η οποία φαίνεται να λείπει από εσένα) ,
Τώρα δεν έχω και σοβαρότητα Roll Eyes

που πραγματικά το να σε ακούω να τους αποκαλείς έτσι, με κάνει να αναπόφευκτα να σου αποδίδω ανάλογους χαρακτηρισμούς.
ʼσε λίγο κατά μέρος τις συναισθηματικές αντιδράσεις και σκέψου λογικά.

Σκέφτηκες πως μπορεί κάποιος από εδώ να έχει πατέρα ομοιοπαθητικό γιατρό;
Δε με ενδιαφέρει.

Όταν εσύ δεν μιλάς πολιτισμένα, μην απαιτείς από τους άλλους να σε αντιμετωπίζουν με τον πρέποντα σεβασμό.
DontKnow

Φυσικά και ξέρεις να κάνεις προσωπικές επιθέσεις. Για να είμαι ακριβής, μόνο αυτό φαίνεται πως ξέρεις να κάνεις.
Καλά ρε στραβομάρα, τόσα ποστ, μόνο προσωπικές επιθέσεις είδες εσύ; Τα επιχειρήματα δεν τα είδες;

Μπορεί να είμαι "μικρός" αλλά έχω μάθει να σέβομαι τον άλλο πολύ περισσότερο από ότι εσύ.
Ίσως.

Όλα αυτά που είπα πηγάζουν από την "αγανάκτησή" μου όταν ακούω να αποκαλείς βλάκα και τσαρλατάνο έναν άνθρωπο που με έχει βοηθήσει πολλές φορές και έχει αποδείξει εμπράκτως την αγάπη του για τους ανθρώπους.
Βλάκα ή τσαρλατάνο. Αν όντως αγαπάει τους ανθρώπους, είναι απλά βλάκας παραπλανημένος.

Δεν ξέρω αν η ομοιοπαθητική τελικά αποδειχθεί σωστή ή λανθασμένη υπόθεση, ομως καλύτερα εάν τύχει τελικά και αποδειχθεί λανθασμένη, μη βγεις γεμάτη χαρά να υπερηφανευτείς για τη στάση σου. Διότι θα φανείς πολύ γελοία.
Μα έχει ήδη αποδειχτεί λανθασμένη. Εγώ έχω αποδειχτεί σωστή, οπότε καλά θα κάνω να πανηγυρίζω. Εσύ είσαι ο γελοίος.

Όπως και να έχει, εσύ κατηγορείς ως τσαρλατάνους και βλάκες τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς και δεν αξαιρείς από αυτούς ούτε έναν. Εγώ ξέρω ομοιοπαθητικούς γιατρούς που δεν είναι ούτε τσαρλατάνοι ούτε βλάκες (απλά ψάχνουν την αλήθεια).
Μπορεί κάποιος να είναι βλάκας παραπλανημένος και να ψάχνει την αλήθεια.

Άρα το να σου αποδώσω ανάλογους χαρακτηριμούς δεν θα έπρεπε να σε προσβάλλει.
Είναι δυνατόν να μη με προσβάλλει;

Μιλάω με τον τρόπο που μιλάς και εσύ. Αφού λοιπόν σε ενοχλεί αυτός ο τρόπος όταν τον χρησιμοποιούν οι άλλοι, τότε να πάψεις να τον χρησιμοποιείς και εσύ.
Εγώ λέω αυτό που πιστεύω, όταν είμαι σίγουρη για κάτι δε φοβάμαι να το πω. Εσύ με έβρισες μόνο και μόνο από αντίδραση.

Επειδή δεν μου αρέσουν οι διαπληκτισμοί με την κακή έννοια, αν σε επόμενες απαντήσεις σου εξακολουθήσεις να μιλάς με τέτοιο απαράδεκτο λεξιλόγιο και ειρωνεία, απλά δεν θα σου απαντήσω. Βρες κάποιον άλλον να εκτονωθείς.
Εγώ δε σε χρησιμοποιώ για εκτόνωση. Αν δε μου απαντήσεις, απλά θα έχω βγει από πάνω 8)
« Last Edit: November 26, 2006, 20:16:41 pm by Νessa » Logged
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #73 on: November 26, 2006, 20:03:36 pm »

...
Nessa, δεν θα σου απαντήσω, απλά θα προτείνω να ξεχάσουμε αυτά που είπε ο ένας στον άλλο. Η αλήθεια είναι πως με πείραξε πάρα πολύ αυτό που είπες για τους ομοιοπαθητικούς γιατρούς, για αυτό και ξέφυγα λίγο. Διαφωνώ μαζί σου, αλλά μάλλον ό,τι και να σκεφτόμουν προσωπικά για εσένα ή για τον τρόπο με τον οποίο μιλάς δεν έπρεπε να το εκφράσω (παρεπιπτόντως, δε σε θεωρώ ούτε βλάκα ούτε τσαρλατάνισσα). Λοιπόν, περασμένα ξεχασμένα Wink;
Θα ήθελα μόνο να σεβαστείς το ότι γνωρίζω έναν άνθρωπο τον οποίο εκτιμώ αφάνταστα και είναι ομοιοπαθητικός γιατρός. Για αυτό το λόγο, αν μπορείς διέγραψε από το προηγούμενο μήνυμά σου τον χαρακτηρισμό που του προσέδωσες (ακόμα και αν το πιστεύεις).
...

Για την ομοιοπαθητική, δείτε και αυτό το λινκ: http://www.iama.gr/homeo/article.html

Ενδεικτικά:
"Δημιουργείται φυσικά το ερώτημα πώς δρουν σε τέτοιες αραιώσεις και μάλιστα τόσο ισχυρότερα όσο αραιότερα είναι. Ο μηχανισμός δράσης τους με τους γνωστούς μέχρι σήμερα νόμους δεν έχει εξηγηθεί. Η αποτελεσματικότητά τους όμως είναι δεδομένη. Υπάρχουν συγκριτικές μελέτες με placebo (έχει δημοσιεύσει το Lancet) που το αποδεικνύουν. Μπορούμε παραστατικά να πούμε πως η αρχική ουσία μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία των διαδοχικών δυναμοποιήσεων άφησε το αποτύπωμά της στον διαλύτη, μία πληροφορία, κατά κάποιον τρόπο, την οποία αξιοποιεί ο οργανισμός. Με έρευνα που έγινε στο Μετσόβειο από τον καθηγητή Κο Μπούρκα, διαπιστώθηκε μία διαφορετική τιμή ηλεκτρικής αγωγιμότητας σε εφαρμοζόμενη εναλλασσόμενη τάση στα ομοιοπαθητικά διαλύματα, τα οποία κατά τη θεώρηση της αναλυτικής χημείας ήταν όλα ίδια, δηλαδή σκέτος διαλύτης. Άρα υπάρχει ένδειξη διαφορετικών ιδιοτήτων. Παραλληλίζοντας μπορούμε να συγκρίνουμε χημικά δύο ταινίες κασετοφώνου, μία άγραφη και μία γραμμένη. Αναλύοντάς τες χημικά παίρνουμε το ίδιο μεν αποτέλεσμα, αλλά η μία από τις δύο περιέχει πληροφορία ικανή να παράγει μουσική ενώ η άλλη όχι. Προφανώς με την εξέλιξη των Φυσικών επιστημών και την ανακάλυψη νέων νόμων, θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να ερμηνεύσουμε τη δράση των φαρμάκων αυτών. "
   Έτσι λοιπόν, διαπιστώνεται πως η αναλυτική χημεία δεν διαψεύδει την επιστήμη της ομοιοπαθητικής, αλλά απλά αδυνατεί να δώσει κάποια απάντηση στην αποτελεσματικότητα ή μή των ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

united by our love
so we scream "Liberta"
Νessa
Guest
« Reply #74 on: November 26, 2006, 20:11:01 pm »

Κοίτα, κι εγώ ήξερα μια κοπέλα που ασχολιόταν με την αστρολογία και έβγαζε και ωροσκόπια, ώσπου κατάλαβε ότι αυτά τα πράγματα είναι μπούρδες. Την εκτιμώ αρκετά σαν προσωπικότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα συνεχίσω να λέω ότι οι αστρολόγοι είναι βλάκες ή τσαρλατάνοι. Ίσως το "βλάκας" να είναι βαρύς χαρακτηρισμός, αλλά καμιά φορά χρειάζεται για να ταρακουνήσει κάποιον παραπλανημένο. Πολλές φορές λέω τα ίδια και για αυτούς που ασχολούνται πολύ με τη θρησκεία.

Αλλά παρ'όλ'αυτά εδώ δεν έχω μπροστά μου το φίλο σου για να του τα χώσω, οπότε μάλλον είναι άχρηστο να τον λέω βλάκα. Βασικά δεν ξέρω τι κουβαλάει μέσα στο κεφάλι του, οπότε θα πάρω πίσω το χαρακτηρισμό. Ας πούμε ότι είναι απλά παραπλανημένος.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 Go Up Print
Jump to: