• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:23:15 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:23:15 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 105
Total: 118
acolak
Sotirisbikos
grepanis
tsaliki
hacky
tzortzis
Geoth
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
Giannis_Kako
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr (Moderator: PolarBear) > Ανωνυμία και περσόνες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Ανωνυμία και περσόνες  (Read 5437 times)
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
Απ: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #30 on: August 27, 2006, 02:38:43 am »

Quote from: aliakmwn on August 26, 2006, 23:43:47 pm
Για δες μακρινες ιδεολογικες συγγενειες.............

Στις ακροδεξιες, φασιστικες, ρατσιστικες αποψεις που ακουστηκαν δεν σας ειδα να αντιδρατε με τετοιο... παθος..

Οσο για τις -κλασσικες πλεον- υπεργενικευσεις:

Quote from: bouzias on August 26, 2006, 23:17:56 pm
Προσπαθεί κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για συζήτηση και αν τολμήσει και πει κάποια άποψη όχι καθαρά αριστερή αμέσως αρχίζουν εμπαθείς χαρακτηρισμοί και προσπάθεια στιγματισμού του ατόμου (η οποία μάλλον γίνεται όχι σκόπιμα).

περιμενω συγκεκριμενα παραδειγματα.........

Και μη μου πεταξεις την εξυπναδα "τις τελευταιες 2-3 μερες", γιατι εγω σου λεω πως τους τελευταιους 2-3 μηνες παρελαυνουν εδω μεσα καμουφλαρισμενα τσιτατα απο το Mein Kampf και δεν ειδα πολυ κοσμο να ενοχλειται..........

Οσο για το:

Quote from: jimi on August 26, 2006, 22:31:04 pm
Μου φαίνεται πως το board Φιλόσοφοι Μηχανικοί πρέπει να το καταργήσουμε τελείως....Έλεος πια....

Μπραβο, ετσι, να το κανουμε! Να το κλεισουμε! Και να μην ξαναεπιτρεψουμε πολιτικη συζητηση εδω μεσα! Να ολοκληρωσουμε το εργο!

Αυτος αλλωστε ειναι και ο κυριοτερος στοχος του φασισμου: Να φιμωσει τον κοσμο! Να διακοψει καθε μορφη πολιτικης αντιπαραθεσης, καθε τριβη, καθε προσπαθεια ενημερωσης! Οταν εχει την εξουσια στα χερια του, το επιβαλει δια της βιας. Οταν δεν την εχει, ξεκιναει ανταρτοπολεμο!

Πολύ περίεργα τα λες εδώ...Είναι λίγο περίεργη η ώρα που διαβάζω το ποστ σου μάλλον..Αλλά πες μου ...Με κατηγορείς ότι ευνοώ το φασισμό ή απλά εμένα μου φαίνεται???Ο bouzias για άλλο πράγμα μιλάει....δεν εναντιώθηκε στον κομμουνισμό...Και επίσης καλύτερα ,όπως προανέφερα, να μην αναφερθούν ονόματα δημόσια...Οι προσωπικές διαμάχες κατέστρεψαν το forum.. Smiley 

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
aliakmwn
Guest
« Reply #31 on: August 27, 2006, 02:52:34 am »

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ???????

Quote from: jimi on August 27, 2006, 02:38:43 am
Πολύ περίεργα τα λες εδώ...Είναι λίγο περίεργη η ώρα που διαβάζω το ποστ σου μάλλον..Αλλά πες μου ...Με κατηγορείς ότι ευνοώ το φασισμό ή απλά εμένα μου φαίνεται???Ο bouzias για άλλο πράγμα μιλάει....δεν εναντιώθηκε στον κομμουνισμό...Και επίσης καλύτερα ,όπως προανέφερα, να μην αναφερθούν ονόματα δημόσια...Οι προσωπικές διαμάχες κατέστρεψαν το forum.. Smiley 

ΟΧΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ!!! ΟΧΙ!!! ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ!!! ΔΕΝ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!!!!! ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ!!!!!

ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ!!! ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΠΩΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!!!

jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #32 on: August 27, 2006, 03:04:11 am »

Quote from: aliakmwn on August 27, 2006, 02:52:34 am
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ!!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ???????

Quote from: jimi on August 27, 2006, 02:38:43 am

ΟΧΙ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ!!! ΟΧΙ!!! ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ!!! ΔΕΝ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΚΑΝΕΝΑΝ!!!

ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!!!!!! ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ!!!!!

ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, Η ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ!!! ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΠΩΣ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΑΜΥΝΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!!!

Ωραία ...η ώρα είναι.... Wink
Θες τώρα να αρχίσω να ψάχνω σε πόσα τόπικ η ομαδική συζήτηση μετατράπηκε σε προσωπική διαμάχη δύο μελών???Πόσες φορές στράφηκε έντεχνα εναντίον μελών???Και επίσης δεν είναι κανένας θύμα του φασισμού....Δεν έχω χρόνο να γράψω και ένα μικρό κείμενο περί φασισμού και ακροδεξιών που τριγυρνάει αυτές τις μέρες στο μυαλό μου...κάποια στιγμή θα το γράψω....

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Nessa
Guest
« Reply #33 on: August 27, 2006, 10:35:19 am »

Quote from: aliakmwn on August 27, 2006, 02:28:43 am
Σε ζητηματα πολιτικης, το ατομο δεν παιζει κεντρικο ρολο. Διοτι κυριαρχει η μαζα. Το 1940, δεν ρωτησε κανενας τους παππουδες μας αν θελουν να πολεμησουν, αν κατεληξαν στο κατα ποσον αξιζει ή οχι... Απλα, ηρθε καποιος με ενα οπλο στο χερι για να τους κατακτησει. Οι επιλογες ειναι δυο: Ή πολεμας ή υποτασσεσαι.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο.
Θεος? Ανθρωπος? Αγαπη? Μισος? Ζωη μετα θανατον? Δευτερευοντα. Απλα πολεμας. Τι σημασια εχει αν χθες γνωρισες τον ερωτα της ζωης σου? Τι σημασια εχει εαν χθες γεννηθηκε το πρωτο σου παιδι? Εαν η μανα σου μπηκε στο νοσοκομειο ετοιμοθανατη και δεν προλαβες ουτε να την δεις? Εαν μολις χθες ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα και ειδες πως περασες στο Πανεπιστημιο?
Γινεται πολεμος. Το τι πιστευεις ειναι αδιαφορο.
Θα αντισταθεις ή θα συνεργαστεις?
Θα συνεργαστείς... με τους ταξικούς σου συμμάχους...

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο το '40.
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #34 on: August 27, 2006, 11:34:23 am »

Οφείλεις αλιάκμωνα να παραδεχτείς ότι κι εσύ πέφτεις πολύ συχνά στην παγίδα της προσωπικής αντιπαράθεσης. Οπότε μην είσαι τόσο κριτικός απέναντι σε άλλους.
Η ουσία ποια είναι? Ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθούν τόσο αυστηρά πλαίσια για το φόρουμ. Όλες οι γνώμες έχουν το δικαίωμα να ακούγονται εδώ μέσα. Και μην μου πείτε πάλι για φασισμούς κτλ. Είναι αυτονόητο πως τέτοιες ακρότητες είναι κατακριτέες ούτως ή άλλως.

Και ναι οι προσωπικές διαμάχες είναι αυτές που ρίχνουν το επίπεδο μιας συζήτησης κι όλα τα άλλα που είπες, αλιάκμων, έρχονται μαζί με αυτές, εξαιτίας αυτών και τις τροφοδοτούν με καύσιμα. Νομίζω είναι στο ένστικτο του ανατολίτη να φωνάζει, να γκαρίζει και να βρίζει όταν ξεμένει από επιχειρήματα ή όταν χάσει την ψυχραιμία του...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Απ: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #35 on: August 27, 2006, 18:27:31 pm »

περιμενω συγκεκριμενα παραδειγματα.........

Quote from: bouzias on August 26, 2006, 23:17:56 pm
Προσπαθεί κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για συζήτηση και αν τολμήσει και πει κάποια άποψη όχι καθαρά αριστερή αμέσως αρχίζουν εμπαθείς χαρακτηρισμοί και προσπάθεια στιγματισμού του ατόμου (η οποία μάλλον γίνεται όχι σκόπιμα).

Για δες μακρινες ιδεολογικες συγγενειες.............

Αυτό είναι που πιστεύω ότι θέλει να τονίσει ο bouzias.

Δεν θα αναφερθώ στην περίπτωση του χάμπου.
Θα αναφερθώ στην περίπτωση του φασισμού που δεν έρχεται με το ρόπαλο στο χέρι να σε βαρέσει.

Όταν οι χαρακτηρισμοί πέφτουν βροχή, και αν εκφέρεις άποψη διαφορετική κινδυνεύεις, γιατί θυμίζεις και συμφωνείς με κάτι έστω και έμεσα, να χαρακτηριστείς, απλά σκας.

λες:
Στις ακροδεξιες, φασιστικες, ρατσιστικες αποψεις που ακουστηκαν δεν σας ειδα να αντιδρατε με τετοιο... παθος..

εδώ συγχαίεις κάποια πράγματα. ουσιαστικά λες:

Δεν την μπαίνεις σε αυτούς, τη μπαίνεις σε μένα.

Δεν έχασε κανείς το δικαίωμα να μιλάει επειδή δε μίλησε εδώ ή εκεί. Και αν και δεν το λες αυτό, αυτό δείχνουν τα λόγια σου.

Τέλος, για τελευταία φορά, για να αντιμετωπίσουμε τον φασίστα που δεν έρχεται με το ρόπαλο, ας μη γίνουμε εμείς οι κρατώντες το ρόπαλο.

-------------------------------------

@bouzias: Βρίσκω λάθος τον τρόπο που συγχαίεις την πολιτική με την πολιτική ζωή που επικρατεί. Το γεγονός ότι η πολιτική δεν σε εκφράζει είναι ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. Το γεγονός ότι μένεις απαθής και το μόνο που κάνεις είναι να την απαξιώνεις, δείχνει με μαθηματική διαφάνεια τους λόγους για τους οποίους είναι έτσι όπως είναι, και γιατί τρομάζει ο φίλτατος Αλιάκμων όταν δεν αντιδράμε.

byeeee
Daphnekasgr

Αφού η ψυχή μου είναι στους ηλεκτρολόγους!

View Profile
« Reply #36 on: August 27, 2006, 18:55:41 pm »

Quote from: Sanctifier on August 27, 2006, 00:43:23 am

Αυτο που ξερω εγω ειναι οταν καποιος προσβαλει μια φορα (πχ chabos) πρεπει να τρωει warning.
Στην δευτερη θα πρεπει να διαγραφεται και ας μεινει η κουβεντα στη μεση.

Αν καποιος βρισει χοντρα θα πρεπει να διαγραφεται αμεσα.

Αυτο που ειδα εγω στους απ' εξω ειναι εναν chabo που τον αφησατε και αλωνιζε.Και για αυτο δεν φταιει ο chabos αλλα εσεις.Και φυσικα αυτο δεν δικαιολογει και την περσονα που υποτιθεται οτι εχει και δικιο ως ανθρωπιστρια και αριστερη κτλ κτλ να αρχισει να βριζει απαντες γιατι της καυλωσε.

Απ' όσο ξέρω πολλά warning έφαγε ο Χάμπος...Και το ζήτημα της διαγραφής ενός μέλλους είναι ιδιαίτερα λεπτό για να γίνεται έτσι εύκολα...

Επίσης σε περίπτωση που γινόταν αυτό που λες αυτόματη διαγραφή τότε πάλι θα ακουγόταν διαμαρτυρίες για μη ύπαρξη δημοκρατίας...λογοκρισία κτλ κτλ.. Άλλο να διαγράψεις κάποια ποστ που μπορεί να είναι υβριστικά και άλλο να διαγράψεις ένα μέλος.

Quote from: Melkor on August 27, 2006, 18:27:31 pm

Όταν οι χαρακτηρισμοί πέφτουν βροχή, και αν εκφέρεις άποψη διαφορετική κινδυνεύεις, γιατί θυμίζεις και συμφωνείς με κάτι έστω και έμεσα, να χαρακτηριστείς, απλά σκας.

Τότε δεν μπορείς να λες ότι ο φασισμός και δε σ'αφήνει να μιλήσεις..μόνος σου σιωπάς. Αν είσαι σίγουρος για όσα πιστεύεις νομίζω ότι βρήσκεις το θάρρος να αντιδράσεις, να πεις την άποψή σου.. Και ας χαρακτηριστείς...δε θα πρέπει να σε νοιάζει και πολύ.
Στο κάτω κάτω άνθρωποι είμαστε...λαθη κάνουμε..γιατί να μην προσπαθήσεις να πείσεις τους άλλους ότι η δική σου άποψη είναι σωστή και απλά να το βουλώσεις ενώ διαφωνεις?!
αντιδράς....Πρέπει να αντιδρας τότε... Απλά η αντίδραση δε χρειάζεται να παίρνει διαστάσεις διαμάχης και προσωπικής επίθεσης..

Δεν υπάρχει φασισμός με ρόπαλο....εμείς τον δημιουργούμε γύρω μας όταν αδρανούμε, όταν βολευόμαστε και δε μιλάμε απλά για να μην μπούμε στον κόπο να εκφράσουμε τα επιχειρήματά μας...Και μετά χρησιμοποιούμε την δικαιολογία ότι άλλοι μας εμπώδισαν να μιλήσουμε..

Quote from: Nessa on August 27, 2006, 10:35:19 am
Σε ζητηματα πολιτικης, το ατομο δεν παιζει κεντρικο ρολο. Διοτι κυριαρχει η μαζα. Το 1940, δεν ρωτησε κανενας τους παππουδες μας αν θελουν να πολεμησουν, αν κατεληξαν στο κατα ποσον αξιζει ή οχι... Απλα, ηρθε καποιος με ενα οπλο στο χερι για να τους κατακτησει. Οι επιλογες ειναι δυο: Ή πολεμας ή υποτασσεσαι.
Ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Θεος? Ανθρωπος? Αγαπη? Μισος? Ζωη μετα θανατον? Δευτερευοντα. Απλα πολεμας. Τι σημασια εχει αν χθες γνωρισες τον ερωτα της ζωης σου? Τι σημασια εχει εαν χθες γεννηθηκε το πρωτο σου παιδι? Εαν η μανα σου μπηκε στο νοσοκομειο ετοιμοθανατη και δεν προλαβες ουτε να την δεις? Εαν μολις χθες ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα και ειδες πως περασες στο Πανεπιστημιο?

Θα συνεργαστείς... με τους ταξικούς σου συμμάχους...

Δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούμε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο το '40.

ούτε το ένα ούτε το άλλο? Τότε τι? Τι μπορείς να κάνεις?

Γιατί να συνεγραστείς?! Προδίσεις τον εαυτό σου τότε κυρίως..όσα πιστεύεις όσα αγαπάς... Συμβιβάζεσαι απο φόβο! Αυτό είναι που θέλουν οι άλλοι να κάνεις...πέφτεις στην παγίδα!  Huh

Κοιμάμαι ακόμα με τον αρκούδο μου...

Κοντά μου πάντα θα υποφέρεις..
σου το χα πει ένα πρωί βροχερό..
Nessa
Guest
« Reply #37 on: August 27, 2006, 19:03:24 pm »

Quote from: Daphnekasgr on August 27, 2006, 18:55:41 pm
ούτε το ένα ούτε το άλλο? Τότε τι? Τι μπορείς να κάνεις?
Να εκμεταλλευτείς την κρίση για να κάνεις επανάσταση! Σε περίοδο πολέμου η αστική τάξη είναι αδύναμη. Η εργατική τάξη πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό για το δικό της αγώνα.

Γιατί να συνεγραστείς?! Προδίσεις τον εαυτό σου τότε κυρίως..όσα πιστεύεις όσα αγαπάς... Συμβιβάζεσαι απο φόβο! Αυτό είναι που θέλουν οι άλλοι να κάνεις...πέφτεις στην παγίδα!  Huh
Δε λέω καθόλου αυτό... δε συμβιβάζεσαι, δε φοβάσαι, απλά δεν πολεμάς γιατί ξέρεις ότι δεν έχει νόημα. Συνεργάζεσαι με τον ξένο φαντάρο ενάντια στον αξιωματικό του, ενάντια στον αστό, ενάντια στο ντόπιο καπιταλιστή...

Η σχέση πολέμου και επανάστασης είναι διαλεκτική Wink
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #38 on: August 27, 2006, 19:14:02 pm »

Τότε δεν μπορείς να λες ότι ο φασισμός και δε σ'αφήνει να μιλήσεις..μόνος σου σιωπάς. Αν είσαι σίγουρος για όσα πιστεύεις νομίζω ότι βρήσκεις το θάρρος να αντιδράσεις, να πεις την άποψή σου.. Και ας χαρακτηριστείς...δε θα πρέπει να σε νοιάζει και πολύ.

ο φασισμός που υπάρχει μέσα μας λειτουργεί με διάφορους τρόπους

και έχει επίδραση στους άλλους κατά περίπτωση.

μπορεί να είναι το να ψυθιρίζεις κουβέντες για να γίνουν συνείδηση

μπορεί να είναι και ένα πρακτικό ή θεωρητικό ΣΚΑΣΕ!

Αν ο άλλος προσπαθεί να σε κόψει, με ψύθιρους ή με πρακτικά ή θεωρητικά ΣΚΑΣΕ!, το πώς θα αντιδράσεις είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας.

Μπορεί ο άλλος να μη θεωρεί τον χώρο εδώ και τόσο ενδιαφέρον για να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασίας αντιπαράθεσης.
Μπορεί ο άλλος να καλύπτεται μερικώς.
Μπορεί ο άλλος να μην έχει χρόνο 7 ωρες την ημέρα να απαντά και να αντιπαρατίθεται με κάποιον εδώ μέσα.
Γιατί αν είναι να πεις την άποψη σου και να γυρίσεις στην δουλειά σου, αυτό γίνεται αμέσως, αλλά να απαντάς και να ξαναπαντάς στις επιθέσεις του οποιουδήποτε, ε αυτό είναι full time job.

Και μιλάω γενικά.

Τέλος, να θυμίσω ότι έχουμε εξεταστική και όλοι έχουμε τα νεύρα μας. Η κατάσταση ήταν αναμενώμενη αλλά φυσικά μη ελέξιμη. Ας χαλαρώσουμε όσο μπορούμε και εδώ μέσα και εκεί έξω.

"The truth is out there."

byeeee
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #39 on: August 29, 2006, 17:37:28 pm »

Άργησα λίγο να απαντήσω...

Σε προβληματιζει το οτι ενας ανθρωπος δεχτηκε απαξιωτικη και επιθετικη αντιμετωπιση..........

Μπορω να το καταλαβω ως ευαισθησια.........

Γιατι παραβλεπεις το γεγονος οτι ο εν λογω ανθρωπος επιτεθηκε λεκτικα με ρατσιστικες προσβολες απεναντι σε διαφορες κατηγοριες ανθρωπων?

Δηλαδη τι επρεπε, να του χαϊδεψουμε φιλικα το κεφαλι?

Δίκιο έχεις δεν έχεις άδικο. Νόμιζω όμως ότι άλλο είναι να μιλάς γενικά και αόριστα για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων και άλλο να επιτέθεσαι σε κάποιον επί προσωπικού.

Οι υπαρξιακες ανησυχιες ειναι ενα μεγαλο κομματι της ανθρωπινης σκεψης. Αλλοι ταλαιπωρουνται περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο...... παντως ολοι εχουν αναρωτηθει σε καποια φαση της ζωης τους.
Ομως, υπαρχουν και ζητηματα που επηρεαζουν την καθημερινοτητα πολυ πιο αμεσα... Η πολιτικη εξουσια ειναι ενα απο αυτα. Η οργανωση της κοινωνιας, της οικονομιας, της παραγωγης..........
Σε ζητηματα πολιτικης, το ατομο δεν παιζει κεντρικο ρολο. Διοτι κυριαρχει η μαζα. Το 1940, δεν ρωτησε κανενας τους παππουδες μας αν θελουν να πολεμησουν, αν κατεληξαν στο κατα ποσον αξιζει ή οχι... Απλα, ηρθε καποιος με ενα οπλο στο χερι για να τους κατακτησει. Οι επιλογες ειναι δυο: Ή πολεμας ή υποτασσεσαι. Θεος? Ανθρωπος? Αγαπη? Μισος? Ζωη μετα θανατον? Δευτερευοντα. Απλα πολεμας. Τι σημασια εχει αν χθες γνωρισες τον ερωτα της ζωης σου? Τι σημασια εχει εαν χθες γεννηθηκε το πρωτο σου παιδι? Εαν η μανα σου μπηκε στο νοσοκομειο ετοιμοθανατη και δεν προλαβες ουτε να την δεις? Εαν μολις χθες ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα και ειδες πως περασες στο Πανεπιστημιο?

Δεν κρινω τον πολεμο. Ο,τι και να πεις εχεις δικιο, ο πολεμος ειναι αδικος, ειναι κακος, ειναι απανθρωπος ειναι ειναι ειναι ειναι ειναι.................. Αυτο θελω κι εγω στην τελικη, εναν κοσμο χωρις πολεμους!

Μονο που για να ερθει αυτος ο κοσμος, θελει δουλεια! Πολλη δουλεια, και οργανωμενη δουλεια! Δεν αρκει να στοχαζεσαι. Ο ανθρωπος δεν μπορει να αλλαξει απο μονος του, γιατι απλουστατα δεν ζει μονος του! Αλληλεπιδρα με τους αλλους, επηρεαζεται και τους επηρεαζει! Η κοινωνια εχει καποιες δομες, καποιες συμβασεις, που τον υποχρεωνουν σε μια συμπεριφορα. Η συμπεριφορα αυτη ειναι κομματι του εαυτου του. Την διδαχθηκε στο σχολειο του, την εζησε στην παρεα του, την ειδε στη ζωη των γονιων του, και τελικα την διδασκει, την κληροδοτει κι αυτος στα παιδια του.

Καποια πραγματα υπαρχουν "εκ των πραγματων". Η πολιτικη ειναι ενα απο αυτα. Ακομα κι οταν λες "εγω δεν πιστευω στην πολιτικη", συμμετεχεις σ' αυτην. Ειναι μια πολιτικη δηλωση αυτο, ειναι σαφεστατα χαρακτηρισμενο, και μπορω να σου αναλυσω καί απο πού προερχεται, καί πού οδηγει.

Παλιοτερα μιλησαμε για πατριδα, σημαια, εθνος και λοιπα. Θυμαμαι πως μιλησες για εθνικη συνειδηση, για εθνικα συμβολα.
Αληθεια, πιστευεις πως αυτα ειναι γραμμενα στο DNA σου? Υπαρχει δηλαδη καποιο "γονιδιο" ή κατι τετοιο που σε κανει να αντιδρας με καποια μορφη διεγερσης οταν αντικρυζεις τη γαλανολευκη, κατι αντιστοιχο με οταν βλεπεις μια κοπελα που σου αρεσει? Αν σε υιοθετουσε στις πρωτες μερες της ζωης σου μια οικογενεια κινεζων και μεγαλωνες εκει, πιστευεις πως σημερα θα ησουν ελληνας?
Ολα αυτα, ειναι επικτητα. Ειναι μια συνειδηση, την οποια σου δημιουργει ενα κοινωνικο συστημα, οταν σε γαλουχιζει σ' ολη σου τη ζωη με τις αρχες και τις αξιες του. Το αν ειναι "καλες ή κακες" ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα, δεν κολλαει εδω.

(Γραφω λιγο σκορπια και χωρις συνοχη, sorry αλλα ειναι περασμενη η ωρα και τα πολλα Κυκλωματα πειραζουν στα νευρα.........)

Πισω στους ανθρωπους:
Ενας ανθρωπος δεν ζει μονος του. Ζει με αλλους. Ο,τι κανει, επηρεαζει και τους γυρω του.
Η ελευθερια δεν ειναι απεριοριστη. Ουτε ο σεβασμος, ουτε η ανοχη. Ολα αυτα ειναι εννοιες, "ανωτερες" και "πολιτισμενες" -το δεχομαι- αλλα δεν ειναι κυριαρχες.
Εαν καποιος προσπαθησει να σου σπασει το κεφαλι, δεν θα κατσεις να τον κοιτας με σταυρωμενα χερια αναζητωντας την αιτια. Θα του σπασεις πρωτος εσυ το κεφαλι για να προστατευτεις.

Ο πολιτισμος, το "επιπεδο" δεν ειναι εννοιες στατικες. Προσαρμοζονται στις συνθηκες.

Θα συμφωνησω με ενα μερος μιας φρασης σου: Ο κοσμος θα αλλαξει, οταν ο καθε ανθρωπος θα αλλαξει.
Μονο που εσυ συμπληρωνεις τη λεξη "ξεχωριστα". Οχι. Κανενας ανθρωπος δεν μπορει να αλλαξει ξεχωριστα. Οι ανθρωποι πρεπει να αλλαξουν ολοι μαζι. Αλλιως δεν θα αλλαξουν ποτε. Δεν αρκει να αλλαξει ο καθενας μονος του, και δεν μπορει να αλλαξει ο καθενας μονος του.
Έπιασες διάφορα θέματα κάποια εκ των οποίων κάποια οφφ τόπικ στα οποία πραγματικά δεν περίμενα ότι θα κατέληγες. Με κάποιες από τις απόψεις σου συμφωνώ και με κάποιες διαφωνώ. Πάντως είμαι σίγουρος ότι σε κάποια πράγματα είναι αδύνατον να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
Εγώ δεν είπα ότι η πολιτική είναι άχρηστη (δηλαδή αχρείαστη). Αλλά δευτερεύουσα. Ότι χρειάζεται όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να φέρει βόλτα τον εαυτό του. Δηλαδή σχεδόν πάντα. Χρειάζεται για να οργανωθεί μια κοινωνία καταρχάς. Δεν την απαξιώνω! (Τουλάχιστον δε θέλω να την απαξιώσω). Αλλά δεν μπορώ να τη θεοποιήσω κι όλας (όπως κάνουν κάποιοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει). (Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός)

Για τα υπόλοιπα που γράφεις νομίζω ότι και 10000 ποστς να κάναμε πάλι δε θα τέλειωνε η συζήτηση. Ανοίγεις θέματα σχετικά με την πατρίδα, την κοινωνία γενικά και το ρόλο του κάθε ατόμου σ'αυτήν κ.ά. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να γράφω ατέλειωτα κείμενα...
Πάντως επειδή νομίζω ότι είναι αυτό που σε καίει περισσότερο και επειδή μάλλον το χρειάζεσαι για να με εντάξεις κάπου (πολιτικά): όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει γονίδιο στο οποίο είναι γραμμένο το έθνος σου. Ούτε πιστεύω ότι το ελληνικό έθνος είναι "καλύτερο" ή "ανώτερο" από τα άλλα. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχουν έθνη. Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολέμων στους οποίους πήραμε μέρος (από την αρχαιότητα) ήταν πόλεμοι αμυντικοί. Δεν μπορώ να μην πω ότι διαφέρουμε από τους ανατολίτες π.χ. οι οποίοι θέλουν αφέντη πάνω από το κεφάλι τους εν αντιθέσει με εμάς. Και άλλα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία φυσικά δεν είναι απόλυτα...
Μου είχε πει κάποιος φίλος μου, μεγάλης ηλικίας, με τον οποίο συμφωνώ: "Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου. Τα χώματά της, τον ουρανό της, τη θάλασσά της. Πάνω από όλα όμως αγαπώ τους ανθρώπους της. Ακόμη περισσότερο όμως αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Το σπίτι μου. Για αυτά θα πολεμήσω αν ποτέ χρειαστεί. Πραγματικά εύχομαι να μη χρειαστεί. Αλλά θα δώσω και τη ζωή μου ακόμη για να είναι ελεύθερα τα παιδιά μου. Για να μπορούν να μαθαίνουν ελληνικά και να κάνουν ελεύθερα το σταυρό τους. Η αγάπη μου για την πατρίδα δε σημαίνει μίσος για τις άλλες πατρίδες και τους άλλους λαούς. Όπως μια μάνα αγαπάει όλα τα παιδιά του κόσμου αλλά περισσότερο τα δικά της." Έχω την εντύπωση ότι γι' αυτό πολέμησαν και οι Έλληνες το 1940. Μπορεί να ήταν υποχρεωμένοι αλλά το έκαναν "με το χαμόγελο στα χείλη". Και νομίζω δεν ήταν μαζοχιστές.

Όπως είπα θα έπρεπε να γράφω σελίδες και σελίδες αλλά δεν μπορώ να το κάνω γι' αυτό σταματάω εδώ (γνωρίζοντας ότι δεν απάντησα παρά μόνο σε ένα μικρό τμήμα των όσων έγραψες).

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
Nessa
Guest
« Reply #40 on: August 29, 2006, 17:43:41 pm »

Quote from: bouzias on August 29, 2006, 17:37:28 pm
Δίκιο έχεις δεν έχεις άδικο. Νόμιζω όμως ότι άλλο είναι να μιλάς γενικά και αόριστα για κάποιες κατηγορίες ανθρώπων και άλλο να επιτέθεσαι σε κάποιον επί προσωπικού.
Ε τώρα αυτό θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει...
"Είσαι ηλίθιος".
"Οι άντρες είναι ηλίθιοι".

Το ίδιο δε σημαίνει για σένα;

Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολέμων στους οποίους πήραμε μέρος (από την αρχαιότητα) ήταν πόλεμοι αμυντικοί.
Ναι, όπως πχ η αμυντικότατη μικρασιατική εκστρατεία Grin

Δεν μπορώ να μην πω ότι διαφέρουμε από τους ανατολίτες π.χ. οι οποίοι θέλουν αφέντη πάνω από το κεφάλι τους εν αντιθέσει με εμάς.
Δηλαδή τώρα αυτό δεν ήταν ρατσιστικό; Shocked Οι κοινωνικές συνθήκες αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνονται έτσι.

Μου είχε πει κάποιος φίλος μου, μεγάλης ηλικίας, με τον οποίο συμφωνώ: "Εγώ αγαπώ την πατρίδα μου. Τα χώματά της, τον ουρανό της, τη θάλασσά της. Πάνω από όλα όμως αγαπώ τους ανθρώπους της. Ακόμη περισσότερο όμως αγαπώ τους δικούς μου ανθρώπους. Το σπίτι μου. Για αυτά θα πολεμήσω αν ποτέ χρειαστεί. Πραγματικά εύχομαι να μη χρειαστεί. Αλλά θα δώσω και τη ζωή μου ακόμη για να είναι ελεύθερα τα παιδιά μου. Για να μπορούν να μαθαίνουν ελληνικά και να κάνουν ελεύθερα το σταυρό τους. Η αγάπη μου για την πατρίδα δε σημαίνει μίσος για τις άλλες πατρίδες και τους άλλους λαούς. Όπως μια μάνα αγαπάει όλα τα παιδιά του κόσμου αλλά περισσότερο τα δικά της." Έχω την εντύπωση ότι γι' αυτό πολέμησαν και οι Έλληνες το 1940. Μπορεί να ήταν υποχρεωμένοι αλλά το έκαναν "με το χαμόγελο στα χείλη". Και νομίζω δεν ήταν μαζοχιστές.
Άλλος ένας "αμυντικός" πόλεμος Roll Eyes
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #41 on: August 29, 2006, 18:22:38 pm »

OMG είστε οφφ τόπικ!
(γι'αυτό θα γράψω κι εγώ κάτι)

Quote from: Nessa on August 29, 2006, 17:43:41 pm
Ε τώρα αυτό θα έπρεπε να το καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει...
"Είσαι ηλίθιος".
"Οι άντρες είναι ηλίθιοι".

Το ίδιο δε σημαίνει για σένα;
Νέσσα, δεν περίμενα τέτοια διχαλωτή γλώσσα...

Quote from: Nessa on August 29, 2006, 17:43:41 pm
Δεν μπορώ να μην πω ότι διαφέρουμε από τους ανατολίτες π.χ. οι οποίοι θέλουν αφέντη πάνω από το κεφάλι τους εν αντιθέσει με εμάς.
Δηλαδή τώρα αυτό δεν ήταν ρατσιστικό; Shocked Οι κοινωνικές συνθήκες αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνονται έτσι.
Όταν μιλάτε με διαφορετική βάση, λογικό είναι να γίνεται αλαλούμ.
Ο μπούζιας αναφέρθηκε στην κοινωνική πλευρά συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων κι εσύ στον άνθρωπο αποκομμένο από τις συνθήκες και μόνο του στη φύση (μια ιδεολογία πολύ ενδιαφέρουσα, πολλοί διαφωτιστές είπαν σχετικά, αλλά σε συζήτηση με συγκρίσεις, οι θεωρίες να αντιμετωπίζονται σαν βοηθήματα για επιλύσεις και όχι σαν αποδείξεις... αλλιώς χάνεις πόντους)

Και για τους αμυντικούς-επιθετικούς πολέμους που λες.
Κατά τη γνώμη μου, όταν μιλάμε εκ μέρους μιας πλευράς, δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, εκτός αν πρόκειται για καταφανώς ιμπεριαλιστικών προθέσεων πολέμους βλέπε Αλεξάντρου Β (ο μεγαλέξαντρος οπως τον λέμε εμείς) - για τους σύγχρονους αντιγραφείς του δε θα πω τίποτε.
Ο λαός λέει (μεταφορικά) ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.
Ισχύει και σε πραγματικούς πολέμους.
Υπάρχουν πολλές τακτικές σχετικά με αυτή την ιδέα της επίθεσης του αμυνομένου.(βλέπε αντιπερισμασμός)
"Επιθετικός-αμυντικός" είναι μόνο απλοποιημένοι χαρακτηρισμοί και δε φτιάχνουν επιχειρήματα κατά τη γνώμη μου.
Συνεπώς, πες μας με ποια πλευρά είσαι για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια γλώσσα. Είναι δυνατό να μην είσαι και με καμιά πλευρά, αλλά plz no more charcoal σχετικά με κατηγοριοποίηση πολεμικών ενεργειών. Αν θες κάντο αυτό με τα πολιτικά γεγονότα.
Το τονίζω αυτό με τα πολεμικά όχι επειδή είμαι στρατόγκαυλος (λολ) αλλά επειδή τα πολεμικά γεγονότα είναι "εμπορικά" από άποψη συζητήσεων και μπορούν να ξεσηκώσουν απαντήσεις που πονούν τα μάτια.
« Last Edit: August 29, 2006, 18:26:00 pm by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Nessa
Guest
« Reply #42 on: August 29, 2006, 18:25:25 pm »

No more charcoal, ε; Καλά... how about με τον πόλεμο του '40 δεν είχαμε τίποτα να κερδίσουμε;
Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: