• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:17:46 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:17:46 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 109
Total: 119
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
tzortzis
Giannis_Kako
NET2GRID
Theislander
alexiosmara
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr (Moderator: PolarBear) > Ανωνυμία και περσόνες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Ανωνυμία και περσόνες  (Read 5434 times)
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
Re: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #15 on: August 26, 2006, 19:28:26 pm »

Ρε παιδιά τι λέτε? Για χαλαρώστε λίγο!!!! Ό,ΤΙ και να γίνει, όσα μέτρα και αν παρθούν πάντα θα υπάρχει τρόπος κάποιος να κάνει πλαστοπροσωπία! Επίσης πάντα θα υπάρχει τρόπος να δημιουργήσει κάποιος περσόνα γιατί αν κάποιος είναι έξυπνος και πραγματικά κακόβουλος μπορεί ακόμα και το εμπόδιο της ΙΡ να ξεπεράσει. Θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχουν τέτοια άτομα.

Λοιπόν τι λέτε, θέλετε να μετατρέψουμε το φόρουμ σε μία μπατσοφορεμένη κοινότητα???

Υπάρχουν άτομα εδώ μέσα που δεν έχουν καμία σχέση με ηλεκτρολόγους. Λοιπόν, θέλετε να τους πείτε πως δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι μέσα σε αυτό το φόρουμ πριν εφαρμόσετε το μέτρο του auth domain?

Και μια τρίτη ερώτηση: Αν γίνει και απαγορευτούν οι περσόνες θα γίνει με όλες ΟΛΕΣ τις περσόνες άραγε? εεεεε???

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Sanctifier
Guest
Re: Απ: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #16 on: August 26, 2006, 19:29:17 pm »

Quote from: Netgull on August 26, 2006, 19:05:23 pm
Πέρα από το τόπικ της επωνυμίας, υπάρχει το θέμα με τις περσόνες. Παρ' όλο που η συμφωνία που αποδέχονται τα μέλη κατά την εγγραφή το απαγορεύει πολλές φορές μέχρι τώρα επιτρέψαμε κάποιος χρήστης να γράφει με δύο λογαριασμούς.

Kακως.

Quote from: Netgull on August 26, 2006, 19:05:23 pm
Τις περισσότερες φορές αυτό γινόταν σε χαβαλετζίδικα θέματα και έτσι κάναμε τα στραβά μάτια. Κάποιες φορές όμως οι περσόνες χρησιμοποιήθηκαν για να εκφραστούν απόψεις που κάποιος "φοβόταν" ή δεν ήθελε για xyz λόγους να εκφράσει με τον "κανονικό" του και ουσιαστικά "επώνυμο" λογαριασμό. Πολλές φορές από αυτές οι απόψεις αυτές ήταν υβριστικές ή ενοχλούσαν.

Αν ηθελαν μπορουσαν να κανουν την περσονα με οτι nickname επιθυμουσαν και να δηλωναν σε σας τον κανονικο λογαριασμο τους.Και ας το ειχαν hidden το e-mail τους.

Κοινως μην ακουω δικαιολογιες.Οποιος εχει τα παπαρια να βγαινει και να τα λεει ωμα και να τα δικαιολογει κιολας.
« Last Edit: August 26, 2006, 19:52:31 pm by Sanctifier » Logged
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #17 on: August 26, 2006, 19:45:20 pm »

Για να μην κοροιδευομαστε, γιατι αυτο κανουμε αυτη τη στιγμη. Ολοι (ή τουλαχιστον η ΟΔ και αρκετοι ακομα χρηστες) ξερουν ποιος ειναι ο Netbuster.Κι ας μην το εχουν συναντησει, ξερουν το ονοματεπωνυμο του. Συνεπως, αυτος αναλαμβανει την ευθυνη των λογων του.
Αν αρχιζει να βριζει τον κοσμο, θα βγει ο Αlexakasgr, o aliakmwn και ο anonymous και θα πουν:"Επ, τι κανεις εκει ρε Νικο?".

Συνεπως στρουθοκαμηλιζουμε...Γιατι μη μου πειτε οτι δεν ξερετε ποιον κανετε ban? Το να ζηταμε @auth.gr mail θα κανει αυτην την κοινοτητα να ζει υπο ενα καθεστως ομηριας και δειλιας. Γιατι ποιος θα βγει και θα πει πχ ανοιχτα:"Κοιτα, ο Μαργαρης εκανε αυτο και ειναι λαθος?". Δεν λεω οτι δεν πρεπει να το πει ή οτι θα του συμβει κατι, αλλα ισως να φοβηθει και κανεις δεν μπορει να του το καταλογισει αυτο. Ειδικα εαν ειναι πρωτοετης...

Ακομα, γινομαστε ενα κλειστο συστημα ευκολα χαλιναγωγισιμο και ευαλωτο. Εξηγουμαι: Αν δεν παρουμε τα ερεθισματα που ισως μας δωσει ο ΗΜΜΥ της Πατρας ή του ΕΜΠ θα χασουμε ή θα κερδισουμε? Αν ο damien667 δεν μας πει τι γινεται στους ΠολΜηχ μεσα απο το φορουμ θα χάσουμε ή θα κερδισουμε? Και εν πασει περιπτωσει:Ας δουμε το επισημο φορουμ του τμηματος...Και μονο η λεξη "επισημο" μας κανει να το σνομπαρουμε και να το φοβομαστε.(Δεν το λεω εγω ο gpap το ειπε).

Δεν πρεπει να πεσουμε στην παγιδα της τυποποιησης.Αυτο εδω ειναι ενα χαζοφορουμ στο Internet, δεν ειναι ενα φορουμ Ηλεκτρολογων. Ενα φορουμ επιβιωνει χαρη στην ελευθερια που προτεινει και αυτην την προασπιζουν τα μελη του. Που θα επαναφερουν στην ταξη αγνοωντας τον "ατακτο"...Κι ομως εμεις εδω τι καναμε? Εμπλακηκαμε σε μια αντιπαραθεση με ενα user ( και οχι μονο με ενα)ι και ασχοληθηκαμε με αποψεις του που στην τελικη δε μας ενδιαφερουν...

aliakmwn
Guest
Απ: Ανωνυμία και περσόνες
« Reply #18 on: August 26, 2006, 19:57:50 pm »

Ρε κανε ενα edit στο πρωτο μηνυμα, οτι προεκυψε απο αλλη συζητηση!!!

Και κατι σημαντικο πριν την απαντηση: Εγω δεν ζητησα να απαγορευτει η εγγραφη σε κανεναν! Νομιζω πως το εγραψα σαφεστατα, οταν ζηταει καποιος ασχετος με το τμημα να του επιτρεπεται!

Ο μοναδικος τροπος να αποφευχθει η διπλοεγγραφη ειναι να απαιτειται προσωπικη συναντηση των διαχειριστων με το μελος, ωστε εκτος απο ενα ξερο ονοματεπωνυμο να υπαρχει και επαφη με το φυσικο προσωπο.

Κατι τετοιο συμβαινει π.χ. οταν θελει καποιος να βγαλει vpn λογαριασμο στον ασυρματο κομβο του τμηματος. Τουλαχιστον μεχρι πριν λιγους μηνες, επρεπε να συναντηθει προσωπικα με καποιον απο την ομαδα για να πιστοποιηθουν τα στοιχεια του.

Οποιαδηποτε αλλη διαδικασια προστασιας, ειναι τρυπια. Το ποσο τρυπια θα ειναι, εξαρταται απο την ιδια τη διαδικασια.

Οπως ειπα και στο αλλο τοπικ, η "βεβαιοτητα" δεν μου λεει τιποτα... Η IP address ειναι ενα στοιχειο, αλλα οχι αποτελεσματικο. Εαν προκειται για συνδεσεις DSL, ακομα και με dynamic IP κατι γινεται... Απο public υπολογιστες ομως, ή με dial-up (και ειδικα του auth) δεν γινεται τιποτα...
Οσο για το authmail, και παλι δεν μου λεει κατι... Καποιος που θελει να βγαλει προβλημα μπορει να βρει τροπο, οπως το να δανειστει ενα λογαριασμο ενος φιλου του για λιγο, να κανει το register και μετα να το αλλαξει!

Συνεπως αποδεχομαστε οτι δεν υπαρχει τροπος να ειμαστε σιγουροι (φυσικα η απο κοντα συναντηση δεν συζητιεται ουτε για πλακα!!!) Περναμε λοιπον σε πιο υποκειμενικα ζητηματα...................

"Περσονες που μπαχαλευουν το forum" > Αυτο ο καθενας το ερμηνευει οπως θελει. Ο Chabos μπαχαλεψε το forum 3 φορες, με τροπο που (σχεδον) κανενας κανονας δεν μπορει να τον πιασει. Και ειναι λογικο, η ανθρωπινη συμπεριφορα και ευρματικοτητα δεν μπορει ποτε να μπει ολοκληρωτικα σε καλουπια και διατυπωσεις... Τωρα απ' οτι φαινεται παει και για 4η.

{Παρενθεση: Το ειπα και στο τοπικ περι μεταναστων: Πιστευω πως ο "νεος χρηστης" Stelios_ ειναι περσονα του chabou. Δεν το παραδεχεται, οπως δεν παραδεχεται και τον Juventino (μονο μετα απο πιεση, στην κατ' ιδιαν συναντηση μας, προσπαθησε και παλι να θολωσει τα νερα... Δεν δεχτηκε την κατηγορια "εκανες περσονα", διοτι λεει "υπηρχε απο πολυ παλιοτερα, δεν ηταν καινουργια" - αυτος ο τροπος αντιμετωπισης λεει πολλα) }

Πώς μπαχαλευεται ενα forum?
Υπαρχουν πολλοι τροποι, εγω θα τους χωρισω σε δυο μεγαλες κατηγοριες, τους αμεσους και τους εμμεσους/μακροπροθεσμους. Αμεσος ειναι το "αντε γαμησου ρε ηλιθιε σκατομυαλε" ως απαντηση σε καποιον με τον οποιο διαφωνω.
Εμμεσος τροπος, ειναι να εμφανιζονται διαρκως "ακινδυνα" σχολιακια, που δινουν πολυ μικρες διεγερσεις (σκορπια δ(t) δηλαδη) που καποια στιγμη συσσωρευονται... Ο Χαμπος το εκανε πολλες φορες. Η πρωτη φορα ηταν τοτε με τους νεκρους του Πολυτεχνειου...........

Εαν εμφανιστει ενα post με την αποψη "Ολοι οι εβραιοι πρεπει να γινουν σαπουνια για να γλιτωσει ο κοσμος" τι θα κανουμε? Θα το αφησουμε να υπαρχει στο ονομα της "δημοκρατιας" και της "ελευθεριας στην αποψη"? Θα "κανουμε συστασεις"? Θα κραξουμε? Θα τον πεταξουμε με τις κλωτσιες?
Υπαρχουν κι αλλοι εξυπνοι τροποι να διατυπωσεις μια τετοια φραση ομως, κλεινοντας το ματι στους ψυλλιασμενους, διαβρωνοντας σιγα-σιγα τη σκεψη των πιο αθωων (οι χειροτεροι φασιστες ειναι συνηθως αθωα παιδακια, που προσπαθουν να βρουν κατι για να πιστεψουν και πεφτουν στα διχτυα) αλλα βαζοντας παραλληλα και τα θεμελια στο ιδιο το forum, ωστε σιγα-σιγα, με το μαλακο και δια της πλαγιας μεθοδου να καταληξεις σε πιο σκληροπυρηνικες διατυπωσεις.............

Η μεθοδος δεν με ενοχλει! Με ενοχλει ο σκοπος! Η βαση, εκει που θα καταληξει! Και για μια απορια π.χ. σε επιστημονικο θεμα θα μπορουσε να ξεκινησει η απαντηση απο μικρες και φαινομενικα ασχετες "αθωες" προτασουλες, που θα βαλουν τον αλλο σε διαδικασια σκεψης...

Εγω δεν εχω προβλημα με τις περσονες. Καποιες απο αυτες ειναι απαραιτητες. Εχω προβλημα με συγκεκριμενες συμπεριφορες, σε συνδυασμο με τις αποψεις που τις γεννουν. Στρεφομενος εναντιον τους (των συμπεριφορων και αποψεων δηλαδη), στρεφομαι εκ των πραγματων και εναντιον των περσονων ή των φυσικων προσωπων που τις εκφραζουν/φερουν. Ορια υπαρχουν, και ειναι ευδιακριτα - αρκει να θελει καποιος να τα δει. Το τοπικ για την κολπιτιδα δεν το προλαβαν πολλοι, το κρυψαμε με συνοπτικες διαδικασιες... Ισως θα επρεπε να το ειχαμε αφησει ομως.......................

Ενα ban δεν στρεφεται ουτε εναντιον καποιας περσονας, ουτε εναντιον καποιου φυσικου προσωπου, ουτε εναντιον καποιας αποψης ή συμπεριφορας... Ενα ban ειναι ο συνδυασμος ολων των παραπανω, με δυναμικους συντελεστες βαρυτητας που καθε φορα καθοριζουν οι συνθηκες που επικρατουν.

{Το ειδαμε στο τοπικ για τον Καστρο. Δημοσιευθηκε μια φωτογραφια. Δεν με ενοχλησε η φωτογραφια, αλλα το γεγονος οτι δημοσιευθηκε στη συγκεκριμενη συζητηση, με την τροπη που ειχε παρει, απο συγκεκριμενη περσονα που ηταν συγκεκριμενου ανθρωπου, του Χαμπου, στη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη με τις δεδομενες συνθηκες. Μαζι με τα σχολια που ακολουθησαν, που τα περιμεναμε απο πριν!!!}

Παλι για τις περσονες: Το να αναλαμβανει καποιος την ευθυνη των λογων του ειναι σχετικο. Εστω οτι ο Α καθηγητης ειναι γνωστος για τη μαλακια του, και με κοβει. Εχω προφανεστατα δικιο, αλλα δεν μπορω να το αποδειξω. Εαν κανω φασαρια, κινδυνευω να μου δημιουργησει προβλημα. Οχι επειδη ειναι "ο καθηγητης", αλλα επειδη ειναι ο συγκεκριμενος καθηγητης, που ειναι γνωστος για τη συμπεριφορα του. Θελω ομως να κραξω, να βρισω και να προειδοποιησω τον κοσμο. Ποιος θα μου στερησει το δικαιωμα να κανω μια περσονα και να μπω να κραξω?

Συνεπως, ας μην το κουραζουμε τοσο πολυ................. Αυτα τα πραγματα ειναι δυναμικα... Βλεποντας και κανοντας!

Sanctifier
Guest
« Reply #19 on: August 26, 2006, 20:14:34 pm »

Quote from: aliakmwn on August 26, 2006, 19:57:50 pm
Παλι για τις περσονες: Το να αναλαμβανει καποιος την ευθυνη των λογων του ειναι σχετικο. Εστω οτι ο Α καθηγητης ειναι γνωστος για τη μαλακια του, και με κοβει. Εχω προφανεστατα δικιο, αλλα δεν μπορω να το αποδειξω. Εαν κανω φασαρια, κινδυνευω να μου δημιουργησει προβλημα. Οχι επειδη ειναι "ο καθηγητης", αλλα επειδη ειναι ο συγκεκριμενος καθηγητης, που ειναι γνωστος για τη συμπεριφορα του. Θελω ομως να κραξω, να βρισω και να προειδοποιησω τον κοσμο.

Εδω κολαει το μπουμερανγκ της δεκαετιας : "Τα μεταξωτα βρακια θελουν κι επιδεξιους κωλους."
Το φαινομενο ειναι πια το αντιστροφο αν δεν το καταλαβες.
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #20 on: August 26, 2006, 20:45:07 pm »

Εγώ διαφωνώ με την εγγραφή μόνο με μαιλ auth ακόμη και με την εγγραφή με στοιχεία. Το θέμα  της ανωνυμίας πιστεύω ότι είναι τεχνητά φουσκωμένο. Τέτοιες τακτικές με κάνουν να αηδιάζω.

Όσοι γράφουν συστηματικά στο φόρουμ έχουν ένα δικτυακό προφίλ το οποίο το δημιουργούν μέσα από τα γραφόμενα τους. Όσο για τις περσόνες δε πιστεύω ότι αποτελούν αυτές κάθε αυτές πρόβλημα. Η χρήση του λογαριασμού είναι αυτή που έχει σημασία. Όταν κάποιος έχει δημιουργήσει ένα λογαριασμό απλά για να δημιουργήσει πρόβλημα αυτό φαίνεται από μίλια μακριά. Επίσης τις περισσότερες φορές φαίνεται και ποιος είναι από το ύφος που γράφει. Το πόσο θα καταφέρει να δημιουργήσει πρόβλημα είναι δικό μας θέμα και εξαρτάται από το πόσο σημασία θα του δώσουμε. Για αυτό προτείνω η κατάσταση σχετικά με την εγγραφή να παραμείνει ως έχει γιατί:

Τα μεταξωτά φόρουμ θέλουν κι επιδέξια μέλη.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
jimi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #21 on: August 26, 2006, 22:31:04 pm »

Αλιάμωνα σε παρακαλώ σταμάτα τις επιθέσεις προς άτομα...Αυτά μας κατέστρεψαν...Και άλλοι μπαχάλευαν το φόρουμ και πριν το chabo..Με το chabo απλά ξέφυγε τελείως η κατάσταση.....(α ρε chggr καλά τα έλεγες...)..Και τον τελευταίο καιρό γενικά οξύνθηκε η κατάσταση...Λες και ήταν όλοι συννενοημένοι...Εγώ έχω στο μυαλό μου τέσσερα -πέντε άτομα που μόνιμα ευκαιρία για καβγά ψάχνουν και ειδικά το τελευταίο διάστημα.Και πριν πούμε ο,τιδήποτε για τους άλλους ας δούμε και τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι.

Μου φαίνεται πως το board Φιλόσοφοι Μηχανικοί πρέπει να το καταργήσουμε τελείως....Έλεος πια....

Και επίσης βλέπω 100 άτομα να μη μπορούν να φέρουν βόλτα πέντε μπαχαλάκηδες...
« Last Edit: August 26, 2006, 22:33:08 pm by jimi » Logged

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #22 on: August 26, 2006, 23:06:14 pm »

Λοιπόν, περί ανωνυμίας με έχει καλύψει απόλυτα ο Netgull.

Για τις περσόνες η άποψή μου μετά τα τελευταία γεγονότα είναι ότι πρέπει να εξαληφθεί τελείως το φαινόμενο. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση, για να ξέρουμε περίπου τι μας γίνεται. Από εκεί και πέρα αν κάποιος χρειάζεται για οποιονδήποτε λόγο περσόνα για κάποια νόμιμη χρήση (δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον λόγο, αλλά έστω) μπορεί να το ζητάει. Έτσι σε περίπτωση εκτράχτυνσης καταστάσεων, θα γνωρίζουμε λίγο τι παίζει.
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #23 on: August 26, 2006, 23:17:56 pm »

Πες τα ρε jimi. Κι εγώ κάπως έτσι αισθάνομαι. Προσπαθεί κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για συζήτηση και αν τολμήσει και πει κάποια άποψη όχι καθαρά αριστερή αμέσως αρχίζουν εμπαθείς χαρακτηρισμοί και προσπάθεια στιγματισμού του ατόμου (η οποία μάλλον γίνεται όχι σκόπιμα). Οι συγκεκριμένοι (4-5 όπως λες) αντιδρούν παίρνοντας το θέμα πολύ προσωπικά και η αντίδρασή τους, κατά τη γνώμη, είναι τουλάχιστον προσβλητική. Άσε που η απάντηση πολλές μα πολλές φορές δεν ξεφεύγει από την εμπαθή ειρωνεία. Δεν μπορώ να μην πω ότι αισθάνομαι πως κάποιες φορές απαντούν απλώς και μόνο για να δημιουργήσουν εντύπωση, απλώς και μόνο για να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και να γίνουν αρεστοί. (Κάποια ψυχολογικά βιβλία γράφουν ότι αυτοί οι άνθρωποι συνήθως πάσχουν από κόμπλεξ κατωτερότητας).

Κατά τα άλλα συμφωνώ πολύ με την υπογραφή σου "Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....". Το θέμα είναι πώς γίνεται αυτό το πράγμα (πώς γίνεται να κοιτάς τον εαυτό σου χωρίς να γίνεσαι εγωιστής). Προσωπικά έχω ακούσει απαντήσεις επί τούτου αλλά ξεφεύγουν από το θέμα... Ίσως όμως να είναι και η μόνη λύση στο πρόβλημα.

Συμφωνώ με τον Alexkas. Οι περσόνες να καταργηθούν τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Δε χρωστάμε τίποτα να διαβάζουμε τις ανωμαλίες καθενός που θέλει να βγάλει... την ανωμαλία του επειδή απλώς μπορεί. Ίσως είναι καιρός να βάλουμε πιο αυστηρούς κανονισμούς (έχετε δει το e-steki;)

Quote from: jimi on August 26, 2006, 22:31:04 pm
Και επίσης βλέπω 100 άτομα να μη μπορούν να φέρουν βόλτα πέντε μπαχαλάκηδες...
Αυτό είναι που μου τη σπάει περισσότερο....

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
aliakmwn
Guest
« Reply #24 on: August 26, 2006, 23:43:47 pm »

Για δες μακρινες ιδεολογικες συγγενειες.............

Στις ακροδεξιες, φασιστικες, ρατσιστικες αποψεις που ακουστηκαν δεν σας ειδα να αντιδρατε με τετοιο... παθος..

Οσο για τις -κλασσικες πλεον- υπεργενικευσεις:

Quote from: bouzias on August 26, 2006, 23:17:56 pm
Προσπαθεί κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για συζήτηση και αν τολμήσει και πει κάποια άποψη όχι καθαρά αριστερή αμέσως αρχίζουν εμπαθείς χαρακτηρισμοί και προσπάθεια στιγματισμού του ατόμου (η οποία μάλλον γίνεται όχι σκόπιμα).

περιμενω συγκεκριμενα παραδειγματα.........

Και μη μου πεταξεις την εξυπναδα "τις τελευταιες 2-3 μερες", γιατι εγω σου λεω πως τους τελευταιους 2-3 μηνες παρελαυνουν εδω μεσα καμουφλαρισμενα τσιτατα απο το Mein Kampf και δεν ειδα πολυ κοσμο να ενοχλειται..........

Οσο για το:

Quote from: jimi on August 26, 2006, 22:31:04 pm
Μου φαίνεται πως το board Φιλόσοφοι Μηχανικοί πρέπει να το καταργήσουμε τελείως....Έλεος πια....

Μπραβο, ετσι, να το κανουμε! Να το κλεισουμε! Και να μην ξαναεπιτρεψουμε πολιτικη συζητηση εδω μεσα! Να ολοκληρωσουμε το εργο!

Αυτος αλλωστε ειναι και ο κυριοτερος στοχος του φασισμου: Να φιμωσει τον κοσμο! Να διακοψει καθε μορφη πολιτικης αντιπαραθεσης, καθε τριβη, καθε προσπαθεια ενημερωσης! Οταν εχει την εξουσια στα χερια του, το επιβαλει δια της βιας. Οταν δεν την εχει, ξεκιναει ανταρτοπολεμο!
Sanctifier
Guest
« Reply #25 on: August 27, 2006, 00:24:07 am »

Quote from: aliakmwn on August 26, 2006, 23:43:47 pm

Αυτος αλλωστε ειναι και ο κυριοτερος στοχος του φασισμου: Να φιμωσει τον κοσμο! Να διακοψει καθε μορφη πολιτικης αντιπαραθεσης, καθε τριβη, καθε προσπαθεια ενημερωσης! Οταν εχει την εξουσια στα χερια του, το επιβαλει δια της βιας. Οταν δεν την εχει, ξεκιναει ανταρτοπολεμο!

Εγω σε παω αλιακμωνα και ας με κλανεις.Ισως περιμενεις να παρεις γραμμή απο το "κομμα" για να μου απαντησεις.Το πιθανονοτερο ειναι να την πηρες ηδη.

Δεν μου λες τωρα.Τριβη το θεωρεις να μπαινει η περσονα και να βριζει;
Και ειναι και αριστερη η περσονα no doubt about that που λενε και οι σιχαμενοι οι Αμερικανοι.
Βοηθαει στην πολιτικη αντιπαραθεση πιστευεις;

Κατα τα αλλα συμφωνω με ολα τα ποστ σου a priori.... Cheesy
« Last Edit: August 27, 2006, 00:29:38 am by Sanctifier » Logged
aliakmwn
Guest
« Reply #26 on: August 27, 2006, 00:33:54 am »

Δεν σε κλανω καθολου........ Νομιζω ομως οτι η περσονα που μπηκε και εβρισε χοντρα και απροκαλυπτα ειναι ενα φαινομενο που παρατηρηθηκε μολις τις τελευταιες 3 μερες, κι αυτο επειδη υπηρχε συγκεκριμενος λογος............
Ριξε μια ματια λιγο τι συμβαινει σ' αυτο το forum τις τελευταιες βδομαδες, και ισως καταλαβεις...
Sanctifier
Guest
« Reply #27 on: August 27, 2006, 00:43:23 am »

Quote from: aliakmwn on August 27, 2006, 00:33:54 am
Δεν σε κλανω καθολου........ Νομιζω ομως οτι η περσονα που μπηκε και εβρισε χοντρα και απροκαλυπτα ειναι ενα φαινομενο που παρατηρηθηκε μολις τις τελευταιες 3 μερες, κι αυτο επειδη υπηρχε συγκεκριμενος λογος............
Ριξε μια ματια λιγο τι συμβαινει σ' αυτο το forum τις τελευταιες βδομαδες, και ισως καταλαβεις...

Αυτο που ξερω εγω ειναι οταν καποιος προσβαλει μια φορα (πχ chabos) πρεπει να τρωει warning.
Στην δευτερη θα πρεπει να διαγραφεται και ας μεινει η κουβεντα στη μεση.

Αν καποιος βρισει χοντρα θα πρεπει να διαγραφεται αμεσα.

Αυτο που ειδα εγω στους απ' εξω ειναι εναν chabo που τον αφησατε και αλωνιζε.Και για αυτο δεν φταιει ο chabos αλλα εσεις.Και φυσικα αυτο δεν δικαιολογει και την περσονα που υποτιθεται οτι εχει και δικιο ως ανθρωπιστρια και αριστερη κτλ κτλ να αρχισει να βριζει απαντες γιατι της καυλωσε.

Κοινως περιμενω να βαλεις και την αριστερη περσονα στο δεξι σου καλαθι.Αυτα.
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #28 on: August 27, 2006, 01:23:19 am »

Quote from: aliakmwn on August 26, 2006, 23:43:47 pm
Για δες μακρινες ιδεολογικες συγγενειες.............

Στις ακροδεξιες, φασιστικες, ρατσιστικες αποψεις που ακουστηκαν δεν σας ειδα να αντιδρατε με τετοιο... παθος..

Οσο για τις -κλασσικες πλεον- υπεργενικευσεις:

Quote from: bouzias on August 26, 2006, 23:17:56 pm
Προσπαθεί κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για συζήτηση και αν τολμήσει και πει κάποια άποψη όχι καθαρά αριστερή αμέσως αρχίζουν εμπαθείς χαρακτηρισμοί και προσπάθεια στιγματισμού του ατόμου (η οποία μάλλον γίνεται όχι σκόπιμα).

περιμενω συγκεκριμενα παραδειγματα.........

Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι το πράγμα. Το πρόβλημά μου δεν είναι οι απόψεις αυτές καθ' εαυτές. Το πρόβλημά μου βρίσκεται στον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι άνθρωποι που πήραν μέρος στη συζήτηση.

Για μένα οι πολιτικές ιδεολογίες έτσι όπως παρουσιάζονται και οι πολιτικές τοποθετήσεις επί αυτών, έτσι όπως γίνονται, δεν έχουν προσωπική αξία. Δε βρίσκω δηλαδή κάτι που να με κάνει καλύτερο άνθρωπο, κάτι που να με βοηθάει να καταλάβω καλύτερα τον διπλανό μου, κάτι που να οδηγεί σε ουσιαστική καλυτέρευση του κόσμου. Για μένα η πολιτική (που ουσιαστικά είναι κομματοκρατία - δηλαδή κομμάτιασμα και άρα έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους) δεν κομίζει νόημα ζωής (που λέει κι ο Γιανναράς). Είναι κάτι τελείως στεγνό και αδιάφορο. Και εν δυνάμει επικίνδυνο... Για μένα ο κόσμος θα αλλάξει όταν αλλάξει ο άνθρωπος. Ο κάθε ένας ξεχωριστά. Και αυτό θα γίνει μόνο αν συνειδητοποιήσει την κακομοιριά του, την κακία, την αλαζονεία, την πλεονεξία, τη μοναξιά, το κενό (και άλλα) που έχει μέσα του και θελήσει να θεραπευθεί από αυτά (πώς όμως; ). Για μένα αυτό είναι το κύριο πρόβλημα του κόσμου γι΄αυτό και πραγματικά πιστεύω ότι καμιά πολιτική ιδεολογία - θεωρία δεν πρόκειται να κάνει καλύτερο τον κόσμο μας. Όχι γιατί έχουν κάποιο πρόβλημα οι θεωρίες. Αλλά διότι στην πράξη είναι ανεφάρμοστες. Γιατί δεν παίρνουν υπ' όψιν ότι ο εχθρός του ανθρώπου βρίσκεται μέσα του. Και ώρες ώρες πραγματικά απορώ τι νόημα βρίσκετε και ασχολείστε με τόσο πάθος. Πραγματικά απορώ αν αυτά τα οποία πιστεύετε δίνουν απαντήσεις στα (λεγόμενα) υπαρξιακά ερωτήματα. Εγώ αν δε βρω απάντηση σ' αυτά δεν μπορώ να ηρεμήσω.

Για να μην παρεξηγηθώ πιστεύω στη συμμετοχή στα κοινά (περίπου όπως τα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι). Πραγματικά πιστεύω ότι η σωστή πολιτική μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα δευτερεύοντα όμως.

Τώρα θα μου πεις πού κολλάνε τα παραπάνω; Θέλω να σου πω ότι το να με χαρακτηρίσεις πολιτικά (αριστερό, δεξιό κλπ) για μένα είναι αδιάφορο. Είναι χαρακτηρισμός χωρίς αξία.

Εγώ παρατήρησα κάποια πράγματα. Κάποιες συμπεριφορές. Δεν είναι οι απόψεις αυτές καθ' εαυτές που με έκαναν να γράψω πρώτη φορά σε τέτοιο θέμα. Το πρόβλημά μου είναι στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν κάποιοι άνθρωποι (και μη μου πεις για πολιτική συζήτηση. Εδώ φτάσατε να βρίζεστε κανονικά μεταξύ σας). Παρατήρησα όμως ότι κυρίως άνθρωποι οι οποίοι δηλώνουν ότι ανήκουν κάπου αριστερά πολιτικά είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν και τη μεγάλη φασαρία. Έχουν πάντα διάθεση για καβγά (που λέει και ο jimi). Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί. Αν υπερίσχυαν όσοι δηλώνουν δεξιοί (μισώ τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς) και δημιουργούνταν ανάλογη κατάσταση εγώ απλώς θα έγραφα "Προσπαθεί κάποιος να ανοίξει ένα θέμα για συζήτηση και αν τολμήσει και πει κάποια άποψη όχι καθαρά δεξιά αμέσως αρχίζουν εμπαθείς χαρακτηρισμοί και προσπάθεια στιγματισμού του ατόμου (η οποία μάλλον γίνεται όχι σκόπιμα)."  Δηλαδή θα αντιδρούσα ανάλογα. Το πρόβλημά μου, ξαναλέω, δεν είναι στις πολιτικές απόψεις αυτές καθ' εαυτές. Γι' αυτό και αισθάνομαι ότι η πρότασή σου "Στις ακροδεξιες, φασιστικες, ρατσιστικες αποψεις που ακουστηκαν δεν σας ειδα να αντιδρατε με τετοιο... παθος.." είναι λίγο άκυρη, τουλάχιστον όσον αφορά εμένα.

Λες ότι περιμένεις συγκεκριμένα παραδείγματα. Καταρχάς δεν μπορώ να καταλάβω τι θα τα κάνεις τα παραδείγματα (αν επιμένεις θα στα στείλω με πμ). Επίσης δεν αναφέρομαι σε σένα μόνο με όσα γράφω (αν αναφερόμουνα μόνο σε σένα θα σου έστελνα πμ). Αισθάνομαι ότι με παρεξήγησες. Δε θέλω ούτε να διορθώσω ούτε να "μαλώσω" κάποιον. Δεν έχω το δικαίωμα αλλά μάλλον ούτε και τη δυνατότητα (μέσω ενός forum). Εγώ προτιμώ να κοιτάει καθένας τον εαυτό του και να διορθωθεί μόνος του χωρίς τις δικές μου υποδείξεις. Εξάλλου μιλάμε για ενέργεις που δεν τιμάνε αυτούς τους ίδιους που τις κάνουν. Άμα δεν καταλαβαίνουν από μόνοι τους...

Συγγνώμη αν έθιξα χωρίς να το θέλω κάποιους (το θέμα είναι λίγο ευαίσθητο) και για τα πολλά που έγραψα.

Ελπίζω οι απόψεις μου να γίνουν σεβαστές και κατανοητές.

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
aliakmwn
Guest
« Reply #29 on: August 27, 2006, 02:28:43 am »

Σε προβληματιζει το οτι ενας ανθρωπος δεχτηκε απαξιωτικη και επιθετικη αντιμετωπιση..........

Μπορω να το καταλαβω ως ευαισθησια.........

Γιατι παραβλεπεις το γεγονος οτι ο εν λογω ανθρωπος επιτεθηκε λεκτικα με ρατσιστικες προσβολες απεναντι σε διαφορες κατηγοριες ανθρωπων?

Δηλαδη τι επρεπε, να του χαϊδεψουμε φιλικα το κεφαλι?

Οι υπαρξιακες ανησυχιες ειναι ενα μεγαλο κομματι της ανθρωπινης σκεψης. Αλλοι ταλαιπωρουνται περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο...... παντως ολοι εχουν αναρωτηθει σε καποια φαση της ζωης τους.
Ομως, υπαρχουν και ζητηματα που επηρεαζουν την καθημερινοτητα πολυ πιο αμεσα... Η πολιτικη εξουσια ειναι ενα απο αυτα. Η οργανωση της κοινωνιας, της οικονομιας, της παραγωγης..........
Σε ζητηματα πολιτικης, το ατομο δεν παιζει κεντρικο ρολο. Διοτι κυριαρχει η μαζα. Το 1940, δεν ρωτησε κανενας τους παππουδες μας αν θελουν να πολεμησουν, αν κατεληξαν στο κατα ποσον αξιζει ή οχι... Απλα, ηρθε καποιος με ενα οπλο στο χερι για να τους κατακτησει. Οι επιλογες ειναι δυο: Ή πολεμας ή υποτασσεσαι. Θεος? Ανθρωπος? Αγαπη? Μισος? Ζωη μετα θανατον? Δευτερευοντα. Απλα πολεμας. Τι σημασια εχει αν χθες γνωρισες τον ερωτα της ζωης σου? Τι σημασια εχει εαν χθες γεννηθηκε το πρωτο σου παιδι? Εαν η μανα σου μπηκε στο νοσοκομειο ετοιμοθανατη και δεν προλαβες ουτε να την δεις? Εαν μολις χθες ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα και ειδες πως περασες στο Πανεπιστημιο?
Γινεται πολεμος. Το τι πιστευεις ειναι αδιαφορο.
Θα αντισταθεις ή θα συνεργαστεις?

Δεν κρινω τον πολεμο. Ο,τι και να πεις εχεις δικιο, ο πολεμος ειναι αδικος, ειναι κακος, ειναι απανθρωπος ειναι ειναι ειναι ειναι ειναι.................. Αυτο θελω κι εγω στην τελικη, εναν κοσμο χωρις πολεμους!

Μονο που για να ερθει αυτος ο κοσμος, θελει δουλεια! Πολλη δουλεια, και οργανωμενη δουλεια! Δεν αρκει να στοχαζεσαι. Ο ανθρωπος δεν μπορει να αλλαξει απο μονος του, γιατι απλουστατα δεν ζει μονος του! Αλληλεπιδρα με τους αλλους, επηρεαζεται και τους επηρεαζει! Η κοινωνια εχει καποιες δομες, καποιες συμβασεις, που τον υποχρεωνουν σε μια συμπεριφορα. Η συμπεριφορα αυτη ειναι κομματι του εαυτου του. Την διδαχθηκε στο σχολειο του, την εζησε στην παρεα του, την ειδε στη ζωη των γονιων του, και τελικα την διδασκει, την κληροδοτει κι αυτος στα παιδια του.

Καποια πραγματα υπαρχουν "εκ των πραγματων". Η πολιτικη ειναι ενα απο αυτα. Ακομα κι οταν λες "εγω δεν πιστευω στην πολιτικη", συμμετεχεις σ' αυτην. Ειναι μια πολιτικη δηλωση αυτο, ειναι σαφεστατα χαρακτηρισμενο, και μπορω να σου αναλυσω καί απο πού προερχεται, καί πού οδηγει.

Παλιοτερα μιλησαμε για πατριδα, σημαια, εθνος και λοιπα. Θυμαμαι πως μιλησες για εθνικη συνειδηση, για εθνικα συμβολα.
Αληθεια, πιστευεις πως αυτα ειναι γραμμενα στο DNA σου? Υπαρχει δηλαδη καποιο "γονιδιο" ή κατι τετοιο που σε κανει να αντιδρας με καποια μορφη διεγερσης οταν αντικρυζεις τη γαλανολευκη, κατι αντιστοιχο με οταν βλεπεις μια κοπελα που σου αρεσει? Αν σε υιοθετουσε στις πρωτες μερες της ζωης σου μια οικογενεια κινεζων και μεγαλωνες εκει, πιστευεις πως σημερα θα ησουν ελληνας?
Ολα αυτα, ειναι επικτητα. Ειναι μια συνειδηση, την οποια σου δημιουργει ενα κοινωνικο συστημα, οταν σε γαλουχιζει σ' ολη σου τη ζωη με τις αρχες και τις αξιες του. Το αν ειναι "καλες ή κακες" ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα, δεν κολλαει εδω.

(Γραφω λιγο σκορπια και χωρις συνοχη, sorry αλλα ειναι περασμενη η ωρα και τα πολλα Κυκλωματα πειραζουν στα νευρα.........)

Πισω στους ανθρωπους:
Ενας ανθρωπος δεν ζει μονος του. Ζει με αλλους. Ο,τι κανει, επηρεαζει και τους γυρω του.
Η ελευθερια δεν ειναι απεριοριστη. Ουτε ο σεβασμος, ουτε η ανοχη. Ολα αυτα ειναι εννοιες, "ανωτερες" και "πολιτισμενες" -το δεχομαι- αλλα δεν ειναι κυριαρχες.
Εαν καποιος προσπαθησει να σου σπασει το κεφαλι, δεν θα κατσεις να τον κοιτας με σταυρωμενα χερια αναζητωντας την αιτια. Θα του σπασεις πρωτος εσυ το κεφαλι για να προστατευτεις.

Ο πολιτισμος, το "επιπεδο" δεν ειναι εννοιες στατικες. Προσαρμοζονται στις συνθηκες.

Θα συμφωνησω με ενα μερος μιας φρασης σου: Ο κοσμος θα αλλαξει, οταν ο καθε ανθρωπος θα αλλαξει.
Μονο που εσυ συμπληρωνεις τη λεξη "ξεχωριστα". Οχι. Κανενας ανθρωπος δεν μπορει να αλλαξει ξεχωριστα. Οι ανθρωποι πρεπει να αλλαξουν ολοι μαζι. Αλλιως δεν θα αλλαξουν ποτε. Δεν αρκει να αλλαξει ο καθενας μονος του, και δεν μπορει να αλλαξει ο καθενας μονος του.
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: