• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:00:21 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:00:21 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 112
Total: 147
victoria
dr.giorgos
Anatolim
0restis
zgeorgitz
Yamal
Nekt
astepoul
Zaxarenia
mayia psarikoglou
dimitris585
ThanosV
HlektrikhPatata
fpapat
sofoklhs_pizza
Born_Confused
jm555
al3xts
fkagk
ඞ
Nikos_313
mavropan
acolak
Saint_GR
panos98
Athinaaz
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > PC ή laptop και γιατι?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: PC ή laptop
PC
Laptop

Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: PC ή laptop και γιατι?  (Read 2254 times)
RafaNadal
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
PC ή laptop και γιατι?
« on: August 22, 2018, 18:05:22 pm »

Ως φοιτητης (οχι μονο του τημμυ, γιατι εχω φιλους απο αλλες σχολες που εχουν το ιδιο θεμα) τι θα ηταν καλυτερο να παρω, σταθερο υπολογιστη ή λαπτοπ?
Αυτο που θελω να ξερω περισσοτερο ειναι αν η φορητοτητα του λαπτοπ χρειαζεται τελικα σε εναν φοιτητη...
Singularity
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

For my life, Still ahead, Pity Me

View Profile
Re: PC ή laptop και γιατι?
« Reply #1 on: August 22, 2018, 18:29:53 pm »

πιστεύω πως το PC αν και σαφώς πιο ανθεκτικό και ίσως πιο value for money δεν μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργικότητα του laptop. Φυσικά εξαρτάται και απο εσένα, πχ αν πάρεις pc θα πρέπει αναγκαστικά ολες οι ομαδικές εργασίες να γίνονται σπίτι σου. Επίσης τουλάχιστον για τα μισά μαθήματα δεν θα μπορείς να τα διαβάσεις καπου εκτός σπιτιού και προφανώς στην εξεταστική δεν θα μπορείς να διαβάσεις πουθενα αλλού εκτός τους 4 τοίχους του σπιτιου σου. Σε διαλεξη δεν νομίζω να παρω ποτε laptop αλλά νομίζω πως αν είχα PC δεν θα βολευομουν καθόλου.
sent from mTHMMY 

Quote from: shaeliss on June 10, 2019, 16:41:27 pm
Φίλε εγώ δεν μπορώ για τις 2 Ιουλίου.

Έστειλα mail και μου είπε πως η εξέταση θα γίνει 1 Ιουλίου η ώρα 8:30

Quote from: Διάλεξις on May 09, 2020, 01:02:49 am
... είπε ο μελλοθάνατος προς την προβληματισμένη συντεχνία των δημίων.
Mandalorian

View Profile
« Reply #2 on: August 22, 2018, 18:49:22 pm »

Για να πάρεις ένα λάπτοπ το οποίο να σε καλύπτει στα απαραίτητα, θα χρειαστεί να δώσεις ένα ποσό γύρω στα 400 με 500€. Με το ίδιο ποσό, μπορείς να πάρεις ή να χτίσεις εσύ ένα PC αρκετά καλύτερο το οποίο μπορείς να το αναβαθμίσεις εσύ σε περίπτωση που το απαιτήσει η κατάσταση. Οπότε ουσιαστικά είναι τι θες εσύ και αν είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις την ευκολία της μετακίνησης

Software is like sex. It's better when it's free---Notepad++ update window
Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #3 on: August 22, 2018, 19:12:51 pm »

Δύο λόγοι για να διαλέξεις desktop είναι τα προβλήματα όρασης (μυωπία κλπ.) και τα ορθοπεδικά προβλήματα. Στο laptop χρειάζεται να δώσεις αρκετά παραπάνω χρήματα για να πάρεις μία full HD οθόνη, μικρότερη σε μέγεθος που θα την έχεις συνήθως πολύ πιο κοντά στα μάτια σου, σε σχέση με ένα desktop πάντα, κάτι το οποίο, για εμένα, είναι αρκετά πιο κουραστικό στα μάτια. Επίσης έχω την εντύπωση ότι τα laptop οδηγούν γενικά σε χειρότερο posture από ότι τα desktop.

Μπορείς βέβαια να έχεις στο σπίτι σετ οθόνη+ποντίκι+πληκτρολόγιο, όπου όμως και πάλι χρειάζεσαι αρκετά μεγαλύτερο budget.

Τα προβλήματα που αναφέρει Singularity ισχύουν. Εγώ μέχρι το 7ο εξάμηνο ήμουν μόνο με desktop. Κάνα 2-3 εξάμηνα που διάβασα αρκετά εκτός σπιτιού ήταν λίγο δύσκολα χωρίς laptop. Τελικά πήρα ένα το οποίο χρησιμοποίησα εντατικά για κάνα 2 μήνες και εδώ και καιρό η μοναδική του χρήση είναι να παίζει ταινίες για την οικογένεια στην tv Tongue

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
Vlassis
Veteran

εφακ

View Profile
« Reply #4 on: August 22, 2018, 20:46:41 pm »

Εγω απο την αρχη πηρα λαπτοπ. Μπορω να πω πως με βολεψε αρκετα λογω του οτι διαβαζα παρα πολυ σε βιβλιοθηκη, μαγαζια έξω, σπιτια φιλων για εργασιες κλπ. Με βοηθησε νομιζω δηλαδη αρκετα το οτι μπορουσα να παω οπουδηποτε.

Η αληθεια ειναι οτι δεν χρειαζεσαι κανενα υπερτουμπανο desktop/laptop για να ανταπεξελθεις στις απαιτησεις της σχολης, αρα μπορείς να αρκεστείς σε κάτι μετρίου budget για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Εκτος αν παιζεις games, εκει αλλαζει η κατασταση  Tongue

Quote from: Apostolof on August 22, 2018, 19:12:51 pm
Μπορείς βέβαια να έχεις στο σπίτι σετ οθόνη+ποντίκι+πληκτρολόγιο, όπου όμως και πάλι χρειάζεσαι αρκετά μεγαλύτερο budget.
Αυτό βολεύει πολύ και νομίζω θα ήταν αυτό που θα σου πρότεινα. Αν πάρεις τηλεόραση για το σπιτι, παρε μια που να σε βολευει και για οθονη pc και θα εισαι μια χαρα Cheesy

πρόπελ
Is any of it real? I mean, look at this. Look at it! A world built on fantasy! Synthetic emotions in the form of pills, psychological warfare in the form of advertising, mind-altering chemicals in the form of food, brainwashing seminars in the form of media, controlled isolated bubbles in the form of social networks. mr.robot s01e10
Dealan
Veteran

python was a mistake

View Profile
« Reply #5 on: August 22, 2018, 20:53:38 pm »

+1 σε αυτά που λέει ο Singularity, η πιο σημαντική διαφορά για μένα (που είχα Desktop) είναι ότι αποκλείεται αυτόματα διάβασμα στη βιβλιοθήκη και το ομαδικό διάβασμα (σε μερικές περιπτώσεις).

Επίσης σε μερικά μαθήματα που επιτρέπεται να φέρεις λάπτοπ στις εξετάσεις όσοι έχουν λάπτοπ λύνουν τα θέματα αυτόματα με 2 γραμμές στην matlab ενώ εσύ πρέπει να λύνεις συστήματα μισή ώρα με το χέρι.  Tongue
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #6 on: August 23, 2018, 00:10:33 am »

Τη φορητότητα θα τη χρειαστείς σίγουρα όπως λένε και τα παιδιά. Και εγώ που είμαι του σταθερού έχω ένα netbook για εργασίες ή για διάβασμα εκτός σπιτιού, αν και δε κάνει δουλειά.
« Last Edit: August 23, 2018, 00:15:54 am by Argirios » Logged

pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
« Reply #7 on: August 23, 2018, 00:50:01 am »

αγόρασα λάπτοπ γιατί ήθελα να έχω παρέα,

το παίρνω παντού, σχολή, δουλειά, πάρτυ πολυτεχνείου, πάρτυ αστεροσκοπείου (ναι το λάπτοπ μου έχει χορέψει τρανς), σε καφετέρια, σε κλαμπ.

(ναι προφανώς δεν είναι σοβαρό το ποστ μου)

(γνώμη: πάρε λάπτοπ, πέρα από το διάβασμα με συμφοιτητές και ομαδικές εργασίες, θα συναντήσεις μαθήματα που είτε εκτυπώνεις διαφάνειες είτε κουβαλάς το λάπτοπ σου. τέτοια μαθήματα μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού αλλά και πάλι.. αν πάρεις turbo-x, όπως λέει ο liam neeson στο taken 'i will find you and i will kill you')
(γνώμη2: μην πάρεις πολύ ακριβό λάπτοπ γιατί τρώνε φθορά αν τα κουβαλάς από εδώ και από εκεί και δεν αξίζει το ρίσκο)

- α ναι, αν έχεις απωθημένο να παίζεις crysis και battlefield.......ξανασκέψου το για λάπτοπ

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος

με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!

View Profile
« Reply #8 on: August 23, 2018, 00:51:53 am »

Quote from: pentium4 on August 23, 2018, 00:50:01 am
αγόρασα λάπτοπ γιατί ήθελα να έχω παρέα,

το παίρνω παντού, σχολή, δουλειά, πάρτυ πολυτεχνείου, πάρτυ αστεροσκοπείου (ναι το λάπτοπ μου έχει χορέψει τρανς), σε καφετέρια, σε κλαμπ.

και στις λαηβάρες του βιολογικού ΕΕΕ

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
« Reply #9 on: August 23, 2018, 00:54:26 am »

Quote from: princess_of_the_dawn on August 23, 2018, 00:51:53 am
και στις λαηβάρες του βιολογικού ΕΕΕ

ναι έχει χτυπηθεί και με καταχνιά ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος

με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!

View Profile
« Reply #10 on: August 23, 2018, 00:56:53 am »

Quote from: pentium4 on August 23, 2018, 00:54:26 am
ναι έχει χτυπηθεί και με καταχνιά ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ

πού θα χτυπιόμαστε φέτος   Cry Cry Cry

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Frenzyx
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #11 on: August 23, 2018, 02:16:55 am »

Αν εισαι gamer μπορεις να αποκλεισεις επιτοπου το λαπτοπ (εκτος και αν εχεις ορεξη να δωσεις 1000+ ευρω Tongue )

Σε καθε αλλη περιπτωση, πιστευω πως σαν φοιτητης θα σε βολευε καλυτερα το λαπτοπ. Εγω προσωπικα εχω desktop και δεν θα το αλλαζα με τιποτα με λαπτοπ, αλλα δεν διαβαζω ποτε εκτος σπιτιου, ακομα και αν καποιες φορες μπορει να ηθελα. Παντως σαν ταχυτητα δεν συγκρινονται laptop με desktop, για τα ιδια specs ενα λαπτοπ ειναι τουλαχιστον +300 ευρω, αν οχι περισσοτερο.

Οποτε, αν σκοπευεις να διαβαζεις βιβλιοθηκη ή να κανεις εργασιες εκτος σπιτιου, τοτε αναγκαστικα θα προτιμησεις λαπτοπ, αλλιως σιγουρα desktop, ειναι πολυ πιο value for money!
Σοκοφρέτας
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #12 on: August 23, 2018, 02:53:15 am »

Υπάρχει και ένας άλλος συνδυασμός αν το επιτρέπει το budget... παίρνεις σταθερό σε μια τιμή Όχι πολύ μεγάλη και μετά παίρνεις και ένα tablet με π.χ. 100€. Τον σταθερό τον αναβαθμίζεις εύκολα όποτε έχεις χρήματα στην άκρη για ssd, αν κάνεις έξυπνη αγορά μπορείς να αλλάξεις επεξεργαστή, καλύτερη κάρτα ήχου, περιφερειακά και άλλα πολλά! Με το tablet έχεις ικανοποιητικό μέγεθος οθόνης για να διαβάζεις pdf κλπ για τη βιβλιοθήκη ή στο λεωφορείο, τρένο.. έχεις μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας σε σύγκριση με το laptop που κατά μέσο όρο κάθε 2-3 ώρες θέλουν φόρτιση! Και αν χρειάζεσαι πρόσβαση στον σταθερό σου μπορείς με ένα teamviewer να κάνεις πολύ καλά τη δουλειά σου!
sent from mTHMMY 
rspappas
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #13 on: August 24, 2018, 02:20:43 am »

στο κομματι φοιτητικη χρηση, νομιζω πως το λαπτοπ ορισμενες φορες ειναι απαραιτητο, για εργασιες, για να μπορεις να διαβασεις κατι εκτος σπιτιου κλπ.

προσωπικα εβγαλα τη σχολη με τον συνδυασμο τουμπανο σταθερο πισι (ήταν το 2010 Tongue ) και ενα οτι πιο φθηνο απο λαπτοπ για οτι χρειαζεται φορητοτητα.

αν ηταν να επελεγα ενα απο τα δυο, θα ελεγα λαπτοπ (με την εξαιρεση gaming που αναφερθηκε παραπανω)

http://en.wikipedia.org/wiki/Lopadotemachoselachogaleokranioleipsanodrimhypotrimmatosilphioparaomelitokatakechymenokichlepikossyphophattoperisteralektryonoptekephalliokigklopeleiolagoiosiraiobaphetraganopterygon

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #14 on: August 24, 2018, 12:21:00 pm »

Λαπτοπ χωρις να εχεις σταθερο μου φαινεται τερμα προβληματικο για παρα πολλους λογους. Εβγαλα την σχολη χωρις λαπτοπ και αν και υπηρξανε στιγμες που το χρειαστηκα δεν θα ελεγα οτι ειχα καποιο τρομερο προβλημα. Γενικα εγω θα ελεγα καλο desktop και οποτε εχεις χρηματα ενα μετριο/μεταχειρισμενο λαπτοπ για τα απολυτως βασικα, οπου μπορεις να το χρησιμοποιεις με remote συνδεση στο σταθερο για τα πιο βαρια αν χρειαστεις.
« Last Edit: August 24, 2018, 12:26:36 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: